Lite gammalt som ligger och skräpar del 12

När man tittar tillbaka några år så blir man nästan rädd när man ser hur mycket totalsjuka grejer som ansågs, och fortfarande anses, vara helt normala och bra i Sverige.

Lite gammalt som ligger och skräpar del 1

Lite gammalt som ligger och skräpar del 2

Lite gammalt som ligger och skräpar del 3

Lite gammalt som ligger och skräpar del 4

Lite gammalt som ligger och skräpar del 5

Lite gammalt som ligger och skräpar del 6

Lite gammalt som ligger och skräpar del 7

Lite gammalt som ligger och skräpar del 8

Lite gammalt som ligger och skräpar del 9

Lite gammalt som ligger och skräpar del 10

Lite gammalt som ligger och skräpar del 11

Dags för del 12. Och observera, i stort sett allt som jag använder i dessa inlägg kommer från 2013 t o m 2015…

Sånt här kunde man se under lika vansinniga artiklar på t ex nyheter24. Om just det ovan kommer från en sån artikel vet jag inte, kan lika gärna vara någon fb-sida också.

Ylva Habel från Södertörn (då i alla fall). ”vitt entreprenörskap”, ”vita uppbär lönerna”, bruna människor i olika nyanser”. Så vita är bara vita medan andra har nyanser, där ser man. Och nej, såna som Habel jobbar inte alls 50-60 timmar i veckan, de jobbar inte alls. Hålla på med sånt här trams är inte ett jobb.

2015 började man försiktigt antyda att det kanske finns hederskultur i förorterna och att det innebar stora problem. Då ryckte Vänsterpartiet ut på momangen och sa att så var det inte alls.

Minns inte var det kommer från men det spelar ingen roll.

Den ovan är alltid sann dock!

Inlägget om detta är ett av de mest mest lästa med nästan 100 000.

Fallet fick en fortsättning också. Med samma ryggradslösa Sverige såklart.

Det skulle lika gärna kunna vara från igår eller från 2010 eller 2002 i stället för från 2015, reportrar ställer precis lika korkade frågor nu som då och kommer med precis lika korkade jämförelser nu som då. Sminkar sig och stringtrosor liksom, hur jävla dum i huvudet får man lov att vara innan man blir inlåst för att man är en fara för sig själv? Hur många fall känner man till där släkten kräver att en ung tjej ska sminka sig och bära stringtrosor för annars får man öva på balkongflygning?

Snecker sitter i riksdagen och har 68 000 i månaden i lön.

Ulvskog om en finsk minister. Minns inte sammanhanget men det var knappast på den nivån i alla fall.

Jenny Bengtsson Hotell och Restaurang.

Anna Ardin tänker till.

Vänsterpartiet i Umeå.

Skit i Uppsala! Man upptäckte att det var massor av mänsklig avföring överallt i Uppsala. Att det var tiggarna som sket överallt var inte något man var så sugen på att berätta.

Minns ni Behrang Kianzad från förra inlägget med gammalt? Här är han igen, den här gången om att kvinnoförtrycket i förorten inte var nåt speciellt. Han hade pulvriserat detta påstående. Sen vaknade han förmodligen.

Pulvriserat OCH blåst hål.

Minns ni den där tränaren som brukade vara med på TV på mornarna? Svensk media ÄLSKAR att anställa sådana som gärna kallar folk för saker hit och dit utan grund.

Apropå porrfritt som en del förespråkar.

Vår främsta samhällspolitiska expert oavsett fråga de senaste 4-5 åren!

Det var Gudmundson som sa något som de inte kunde ta till sig.

Det visade sig att alla inte tycker att Zara ”white as fuck” Larsson är nån vidare expert på någonting. Det blev ett drev mot Axelsson av det där.

Undrar hur mycket sånt här det var som aldrig kom fram…?

Och det där med Adam Tensta och tränaren som man kallade saker hit och dit och som TV bara sparkade ut, vem av de båda var maktlös egentligen?

Centerpartiet anlitade Näsvise för anställning så jag gjorde om deras tweet så det var tydligt vad de egentligen menade.

Sen gjorde jag en om Moderaterna också hade anlitat Näsvise och hur deras önskemål då skulle se ut. Och den är kusligt aktuell fortfarande…

Sånt som invandrare får lära sig om svenskar.

Från Almedalen, tre mot 1. Ja 3 mot 1 för programledaren tog tydligt ställning i frågan som handlade om att räkna kön på redaktionerna. Så det var Teodorescu mot Yilmas från Näsvise, Stjärne från SVT och Lundberg från SVT. Deras miner när Teodorescu frågade varför det var två för och bara hon mot var obetalbara. Men det visade sig som sagt vara tre mot 1. Stjärne var upprörd och menade att hon inte alls uttryckt något sådant

snoppensdagar17

men hon är högsta chef för SVT där man skulle räkna så in i helvete…

På universiteten tog man helt sonika bort porträtt på viktiga personer. Varför då kan man ju undra? Jo, för att de var vita äldre män. Thats it. Sånt har man pysslat med på universiteten i Sverige. Nu kan man tro att det är ett skämt men man gjorde så på riktigt.

Det där är Orwellskt på riktigt.

Minns ni när man fick hjärtinfarkter bara för att DN publicerade en skämtbild från Lindström? Kära nån vad de gick loss om detta alltså!

Jomen…

Borde alltid gälla men tyvärr så gäller alltid det motsatta.

Genusdans! ”Kropparna vet vad som ska hända”.

17-åringen satte världsrekord för ungdomar i marklyft med 280 kg.

Krumbuktu klagar på att folk maximerar för sig själva och inte vill betala skatt. De är alltså exakt likadana som Krumbuktu själv då han gör allt för att minimera sina egna skatter…

MP och C.

Vem kunde ana att hon var en djurrättsaktivist och vegan…

Hon var riksdagskandidat för Fi när det begav sig.

Bara en ren slump att SVT anställer sådana såklart.

Lite sådär allmänt bara.

Ekis Ekman demonstrerar mot Israel.

Genom att kasta ägg på folk. Det ryktades att hon kastade på en barnvagn också men om det är helt sant vet jag inte.

Praktisk feminism!

När man jagade en bloggare som ville vara anonym så resonerade Karin Olsson på Expressen sådär. Det där är nåt så in i helvete obehagligt från henne!

Och ingen kunde ana att han var en djurrättsaktivist och vegan? Kom som en blixt från klar himmel.

När man ville säga att svenskarna tyckte att man skulle öppna gränserna vid asylhaveriet 2015 så sökte man slumpvis vanliga svenskar på bl a twitter.

Malena Ernman innan hon upptäckte att hon får mer uppmärksamhet i klimatfrågan.

Svegfors var såklart tvungen att dra till med ett av de mest korkade ”argumenten” som finns.

Kakan Hermansson var igång.

Det var ju inte bara en gång hon visade sin härliga människosyn. Och då ska man veta att svensk media SKREK efter just såna åsikter hos folk de anställde. Och de skriker fortfarande efter dem.

Klarspråk från Ken Ring  😛

Undrar vad en sån kille tänker idag…?

Det var allt för den här gången!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

53 kommentarer

 1. Var tvungen att kolla upp killen med Refugees welcome-tatueringen och han verkar minst sagt varit favorit hos LT c:a 2014-15:

  https://www.lt.se/artikel/nu-maste-vi-borja-jobba-det-galler-alla
  https://www.lt.se/artikel/bjorn-odman-staller-ut-sitt-djungelaventyr
  https://www.lt.se/artikel/samhallets-viktigaste-jobb-anda-finns-ingen-utbildning

  Det verkar ha blivit tyst efter 2016 dock, så man hoppas att han är okej. Alltid fascinerande med dessa dagssländor som syns mycket under en period och bara försvinner sådär. :p

  Svara
  • Lev Barkland

    /  10/23/2019

   Ja, jag blev också lite fashinerad av killen. Jobbar inom skolvärlden. Och så skulle karln starta en utbildning. Gissa vad som gäller för den utbildningen:

   ”– Det krävs inga betyg och kommer att vara så enkelt att alla klarar av det, det viktigaste är att man är där och gör sitt bästa – det kan alla göra, säger Björn Ödman.”

   Surprise.
   Hoppas han är OK som sagt. Eller jag vet inte förresten. Lite kluven till hur jag skall ställa mig till dessa svenska s.k. män. Sverige är inte OK.

   Svara
 2. Rikard

   /  10/22/2019

  Hej.

  Vill man hitta en möjlig orsak till psykiatrins överbelastning så är dina sammanställningar en sådan… skratta, gråta eller rycka på axlarna och se på medan eländet sakta sjunker i sitt eget träck?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Törnrosa

    /  10/22/2019

   Rikard:
   Skratta eller var lagom förbannad. mvh
   🙂 😦

   Svara
   • Kristian

     /  10/22/2019

    ”Lagom förbannad”, ligger det någonstans mellan ”plockar upp näven ur byxfickan” och ”får hjärnblödning”?

    Svara
   • Rikard

     /  10/22/2019

    Hej.

    Har aldrig varit bra på lagom. Antingen eller, är mer min melodi.

    Jag menar, antingen har man öppna gränser eller så har man gränskontroll – att fisa runt lite med stickprov av var tusende eller så, det är ju bara slöseri med tid och resurser.

    Antingen har man inkomstersättning för den som inte kan jobba, eller så har man det inte. Att ha en massa fjoms med olika namn, kategorier och sådant? Det blir bara klyddit.

    Jag menar, hur super man lagom? Eller hur skjuter man en älg lagom? Bomba lagom i Beirut? Lite lagom landstorm? En lagom lunginflammation? Lagom rännesk*ta? Låter så lagom roligt…

    Förlora oskulden lite lagom – hur går det till? Lagom käftsmäll eller lagoma danska skallar?

    Det är nåt fegt och förljuget över lagom, säger min instinkt. Rätt för ändamålet är bra, ja, men det är inte så jag förstår lagom – för mig är lagom ett sätt att sitta stadigt på gärdsgården utan att behöva välja sida, ta risker eller helhjärtat agera. ”Heja den som vinner”, det är lagom.

    @Kristian: snarare klämmer åt med näven kring hjärnan tills den bloar. Cerebral svångrem.

    Lagoma korvar…

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Din instinkt har fel och du förstår lagom fel. Lagom är ju perfekt, eftersom definitionen av lagom är ”varken för mycket eller för lite”. För mycket är inte bra. För lite är inte heller bra. Ingenting av det är någonsin bra. Lagom är alltid bra.
     Supa lagom- det beror på. Är du alkoholist är det lagom att inte supa alls. Vill du bli apfull är det lagom att supa tills du däckar.
     Att skjuta en älg är lagom att skjuta så att älgen dör men utan att för mycket ytterligare av kroppen förstörs på köpet. Om älgen springer iväg skadad sköt du för lite, om du bränner loss 35 skott på den döda kroppen skjuter du för mycket. Förhoppningsvis ska det vara lagom med ett enda skott.
     Bomba i Beirut, ja det beror väl på vad målet med bombningarna är. Vill du döda så många som möjligt är det väl lagom med en atombomb som blåser ut hela stan. Är du pacifist är det lagom att låta bli.
     Lagom sandstorm- det beror ju på vem som hamnar där. Samma sak med lunginflammation och rännskita.
     Ingen raketforskning det här.

     En lagom hälsning, Sven

     Svara
     • Rikard

       /  10/22/2019

      Hej.

      Om du kikar i Svensk Etymologisk Ordbok (Runeberg, sid. 394) hittar du följande:

      ”lagom, som adv. 1634, som attribut
      t. ex. 1655, 1658; dat. plur. av lag i
      betyd, ’rätt ställning el. förhållande’”

      Alltså ”Rätt för ändamålet […]”

      SAOB ger oss bägge två rätt:

      ”1) som är som sig bör (för att passa för ett visst ändamål), lämplig, passande; ss. adv.: just på sådant sätt l. så mycket l. i så hög grad som det bör vara l. som behövs, varken för mycket l. för litet, utan överdrift”

      Så du ser, min instinkt har helt rätt. Däremot borde jag skrivit såhär: ”Det är nåt fegt och förljuget över hur ordet ‘lagom’ används idag…”. Kalla det hemmablind.

      Det komiska är ju att du både avfärdar och bekräftar vad jag påstår: du säger ju att lagom är rätt för ändamålet – vill man bli plakat är toksupande rätt (alltså lagom). Vilket är ”Rätt för ändamålet […]”

      Så vad är problemet?

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Hm, jag tycker de citat du skickar stödjer MIG och inte dig. Och du skriver inte att rätt för ändamålet var så du förstod lagom, utan mer att slippa välja sida och stå på skolgården och säga ”heja den som vinner”. Nåt fegt och förljuget.

    • info

      /  10/22/2019

     Rikard, fd lärare,
     ”Det är nåt fegt och förljuget över lagom”.

     Håller med dig, ”lagom” är när man försöker lägga sig i mitten så att man kan ändra sig/sina åsikter efter hur vinden blåser och vem man pratar med.
     Bättre att stå för sina kontroversiella(?) åsikter och kanske då och då bli tvungen att medge att man haft fel.
     De människor man respekterar, är de som vågar stå för sin åsikt oavsett om man tycker de har fel eller inte.

     Svara
     • Törnrosa

       /  10/22/2019

      Jag är alltid lagom. Är våg med massa planeter i mitt soltecken. Diplomatisk är jag också. Fast det är det nog bara jag som vet. mvh
      😉

     • hllviken

       /  10/22/2019

      Jag är mogal = tvärtom.

  • Olof

    /  10/23/2019

   Det funkar åt andra hållet med.

   Vill man hitta en möjlig orsak till dina sammanställningar så är psykiatrins överbelastning en sådan…

   Kanske det är en rundgångseffekt. Psykiatrireformen ledde till fritt vandrande galningar vilka spred sig in i skolor och föreningsliv, vilket leder till att fler blir vansinniga, vilket leder till överbelstning i psykiatrin som gör att fler obehandlade tokar löper amok i samhället…

   Svara
 3. Kristian

   /  10/22/2019

  ”De som förnekar verkligheten förvärrar problemen”
  http://www.kristianstadsbladet.se/ledare/de-som-fornekar-verkligheten-forvarrar-problemen/
  ”[Lööfs] starka motvilja mot Sverigedemokraterna verkar få henne att blunda för det faktum att de som har kommit hit som flyktingar snarare har hamnat i arbetslöshet än anställts i vården – samt att de snarare kostar för skattebetalarna än drar in pengar till välfärden.”

  Finns det statistik på hur många ”undersköterskor, sjuksköterskor, läkare och annan vårdpersonal” som kommit de senaste fem åren (och blivit godkända, och jobbar)?

  Svara
  • Olof

    /  10/23/2019

   Precis.

   Mina åsikter på området är i grund och botten baserade på Lööfs och hennes åsiktsfränders agerande.

   Att man från början fört debatten utan att förankra bland befolkningen att de är villiga att avstå trygghet och välfärd på en stor skala för att hjälpa asylsökarna innebär att det inte finns någon som helst anledning att tro att det accepteras på lång sikt.

   Nivåerna på migrationen har gjort det omöjligt att ordna integration på sådant sätt att de negativa effekterna skulle bli tillräckligt små för att acceptera.

   Konsekvensen blir att väljarkåren obönhörligen kommer att nå ett konsensus som innebär att framtida folkvalda kommer tvingas lösa problemen, i bästa fall genom återvandring.

   Det är många människor vars liv kommer ha förstörts som en direkt konsekvens av godhetsknarkarnas missbruk.

   Svara
 4. hllviken

   /  10/22/2019

  Många undrade vad 17 som hände när en kvinnlig professor blev trakasserad av polisen på Arlanda

  Här berättar hon:

  http://snaphanen.dk/2019/10/22/sverige-klansamfundene-er-systemtruende/

  Svara
 5. hllviken

   /  10/22/2019

  Statistik: demografisk förändring

  http://thoralfsblogg.com/2019/10/21/demografibluffen/

  Svara
 6. Zara Larsson har faktiskt som tur är inte kväkt ur sig nån av sina hatgrodor nu på länge. Jag undrar varför? Eller har jag fel, det kanske bara är media som tröttnat på att gå vidare med allt hon spyr upp?

  Svara
  • frågvis

    /  10/22/2019

   @bergersjo
   Varför är det tur?
   För att du gillar henne så mycket?

   Svara
   • Nej, tvärtom, naturligtvis. Hon borde ha behandlats likadant som Kakan Hermansson, istället blev hon gullad av ingen mindre än statsministern. Bättre då att hon håller käft.

    Svara
    • frågvis

      /  10/22/2019

     @bergersjo
     Har Kakan Hermansson blivit ”gullad av ingen mindre än statsministern”?
     Du kommer inte ihåg som vanligt, det var Zara Larsson som blev ”gullad” av Magdalena Andersson som är finansminister och inte (ännu) statsminister.

     Svara
     • MiT

       /  10/23/2019

      Ibland när man försöker vara smart så går det inte så bra, eller hur? Bergersjö pratar pratar ju om Larsson.

     • Det är inte så lätt att läsa rätt alla gånger va? 🙂
      Zara Larsson, som jag pratade om, har blivit uppbackad minst två gånger av Stefan Löfven. Att FLER politiker gullar henne stärker mitt argument.

  • Olof

    /  10/23/2019

   Även om unga svenska tjejer kanske inte får lära sig att vara diplomatiska på samma handgripliga sätt som många unga killar lär sig, så kanske upprepade omgångar av orsak->verkan lett fram till en empirisk slutsats att om hon minskar på hatet kanske hon får mindre hat tillbaka? Det är ju trots allt lärande på en rätt basal nivå.

   Svara
 7. hllviken

   /  10/22/2019

  Svara
  • info

    /  10/22/2019

   Youtube vill vara lagom, därför blir det så här.
   De hattar fram och tillbaka och försöker vara alla till lags.

   Svara
   • Törnrosa

     /  10/22/2019

    Nä, Youtube är inte lagom. Den kanalen är Morgan& Co:s algoritmförda censureringsverktyg, som inte är riktigt trimmat ännu. Jag har börjat använda Nontube. Känns bra för mig. mvh

    Svara
 8. info

   /  10/22/2019

  Svara
  • hllviken

    /  10/22/2019

   Svara
  • ”Att vara liberal är att inte förmå skilja orsak från verkan” (2018-10-05)
   https://fnordspotting.blogspot.com/2018/10/att-vara-liberal-ar-att-inte-forma.html
   ”Att nationalismen växer beror på att de flesta av västvärldens nationalstater nu, efter att den politiska klassen valt att fullständigt ignorera folkviljan, i snabb takt blir mångkulturella. Den framväxande nationalismen är en naturlig och synnerligen förutsägbar motreaktion på detta, inte en ny kraft som helt utan förvarning plötsligt äntrat arenan.”

   Svara
 9. MiT

   /  10/22/2019

  *https://www.facebook.com/jens.ganman/posts/10156843889643251*

  Svara
 10. MiT

   /  10/23/2019

  Det var inte MP utan Folkpartiet som låg bakom…

  Svara
 11. MiT

   /  10/23/2019

  Kanske höja plastpåseskatten med en krona till? Så kineserna lär sig alltså…

  Svara
 12. MiT

   /  10/23/2019

  Svara
 13. MiT

   /  10/23/2019

  Svara
  • G

    /  10/23/2019

   Svara
 14. MiT

   /  10/23/2019

  Svara
 15. G

   /  10/23/2019

  Sonesson: ”Moderaterna och Sverige måste alltid se till sina medborgare först”
  https://nyheteridag.se/sonesson-moderaterna-och-sverige-maste-alltid-se-till-sina-medborgare-forst/

  facebook.com/christian.sonesson/posts/10157124232827098

  Svara
  • Ser fram emot delning av M, och ett 10%-igt nya gamla Moderaterna som kan visa SD hur man hanterar statsapparaten.

   Svara
 16. G

   /  10/23/2019

  ”Motvilliga jurister lär inte porta några tjuvar från Ica

  ”Då har man verkligen inte jobbat i butik.” Så utbrast Mikael Ovrell, Ica-handlare i Kortedala, när den motvilliga utredaren My Hedström lämnade sitt förslag om tillträdesförbud till regeringen. Själv tycker hon att ett tillträdesförbud till butiker, simhallar och bibliotek är onödigt. Ica-handlaren Ovrell, som blivit både hotad, rånad och misshandlad vid flera tillfällen, håller inte med.

  Det är en fråga om perspektiv, förstås. Den som återkommande trakasseras har ett perspektiv, den som har juristens makrosyn har ett annat. Men när jag återigen hörde My Hedström snacka ner sitt utredningsförslag i P1 Morgon i veckan lät hennes argumentation tämligen porös.

  Hedström säger att hon trots resor och möten har haft svårt att skapa sig en bild av problemen och att det sannolikt finns ett mörkertal som hon inte kan värdera. I nästa andetag slår hon dock fast att ett förbud som inskränker enskilda individers rörelsefrihet inte är motiverat eftersom problemen inte är tillräckligt stora. Så den bilden verkar hon åtminstone ha klar för sig…
  ..[..]..
  Allt kan inte lösas med lagar och förbud. Men lagen återkopplar och signalerar till medborgare vad som är tillåtet och inte. Det aktuella tillträdesförbudet har dessutom fördelen att det möjliggör för oss att återkoppla hårdare när felet upprepas. Det är allvarligt att trakassera handlare och svina på simhallar – och än allvarligare att göra det igen efter ett tillträdesförbud.
  ..[..]..
  Rörelsefriheten är grundlagsstadgad. Jag förstår att en jurist värderar detta högt. Men att avfärda varje tänkbar situation som orimlig, när man just erkänt dålig insikt i problembilden? Nja, då ger man snarare intryck av att ha bestämt sig på förhand än att ha utrett förutsättningslöst.

  I linje med detta påtalar My Hedström syrligt att frågan minsann har utretts många gånger och att andra ur hennes skrå alltid har kommit fram till samma sak som hon, nämligen att man inte bör införa detta. Skillnaden är bara att den här gången forcerade justitieminister Morgan Johansson frågan och beställde uttryckligen ett lagförslag, vilket Hedström med högröstad motvilja har levererat.

  Och frågan är om inte Hedströms inställning är skäl nog att ge upp om tillträdesförbuden redan innan de införts. Är hon det minsta representativ för juristkåren lär vi väl aldrig få se en åklagare besluta om ett förbud i vilket fall…”
  https://www.expressen.se/ledare/sanna-rayman/motvilliga-jurister-kan-gora-nya-forbudet-meningslost/

  Svara
 17. Bamse

   /  10/23/2019

  ”Jag är kvinna men jag har aldrig fött barn. Därför är de som föder barn inte kvinnor. Ungefär lika logiskt, tbh.”

  Väldigt dålig jämförelse tycker jag. Detta känns mer jämförbart: du föder inte barn -> (svenska) kvinnor föder inte barn.

  Svara
 18. Alla vet väl vad som kommer att stå med den rubriken …

  ”Löfvens mardrömsbesked: SD större än S bland LO-medlemmar”
  https://nyheteridag.se/lofvens-mardromsbesked-sd-storre-an-s-bland-lo-medlemmar/

  … så jag lyfter en kommentar istället:

  ”Håkan Johansson
  Återkom till Sverige 2008 efter 15 år i Asien. Jag kunde inte känna igen det land jag återvände till. Min välkomsthälsning var en bankrånare här i Fellingsbro Örebro län som riktade sitt vapen emot mig. Han och hans kumpaner åkte fast och dömdes till 3 års fängelse och betala ett skadestånd på 10000 kr till mig. De var irakier och Reinfeldts ”samhällsbyggare”. Ingen utvisning, för några månader sedan får jag ett brev från kronofogden, irakiern har beviljats skuldsanering. Kronofogden vill ha med det obetalda skadeståndet i skuldsaneringsförfarandet. Man tar sig för pannan då man tänker på idioterna som styr Sverige.”

  Jag säger inte längre ”otänkbart” eller ”oacceptabelt”, utan ”jaha, så var det med det. Stämmer bra med annat jag ser.”

  Svara
  • Nils Hult

    /  10/29/2019

   Här har ju politikerna en direkt orsak till ”rasism”. Att systemen gynnar brottsliga invandrare och att det alltid är Sverige, och svensken som ska betala och de många invandrare som beter sig dåligt ska premieras. Och att så många gamla svenskar drabbas personligen och det blir bara värre och värre med åren. Därav ökad insikt att vi måste få en flyktingpaus för att styra upp våra invandrare.

   Svara
 1. Lite gammalt som ligger och skräpar del 13 | WTF?
 2. Lite gammalt som ligger och skräpar del 14 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: