Det obehagliga föraktet sipprar igenom

Jonan Sima har varit igång på twitter idag. Hade hon inte varit ledarskribent på nordens största tidning hade hon haft 7 följare och ingen normal människa hade brytt sig om tramsfian. Hon har inte fått det jobbet på egna meriter i alla fall.

Hon förstår inte ens vad det beror på att killar halkar efter i skolan utan tror att det beror på ”maskulinitetsnormer” och ”mansrollen”.

På riktigt, hon tror det. Antar att hon menar att ”forskning” visar det, typ genusforskning och folk som är starkt influerade av det osv.

För av någon underlig anledning så verkar ”maskulinitetsnormerna” och ”mansrollen” inte alls vara något negativt när man skriver standardiserade prov som t ex högskoleprovet? Utan då har man hela tiden skruvat och skruvat på provet för att män presterar mycket bättre än kvinnor på det. Män får inte vara bra i Sverige, så enkelt är det nog. Och resultaten har ju sakta blivit sämre och sämre vilket en påpekar till Sima, har de ”destruktiva maskulinitetsnormerna” och ”mansrollen” de senaste 30 åren blivit ännu mer destruktiva och ännu mer mansrolliga? Men hon svarar såklart inte på såna frågor. För visst är det konstigt att de där destruktiva sakerna inte slår igenom när det handlar om standardiserade prov…?

När man ändrade en gång så gjorde man om mattedelen för att tjejer har bättre betyg än killar på det, vad som hände då var att männen fick ännu bättre resultat eftersom killar har bättre resultat på matte i nationella proven. Det visar att killar är rakt av betygsdiskriminerade i skolan men den slutsatsen drogs såklart inte utan det enda man hade i huvudet var att försöka ”jämna ut” skillnader mellan män och kvinnor. Vilket i sig innebär en öppen diskriminering. Vilket också är Universitets- och högskolerådets mål, det skriver de ju? De skriver inte orden men det är de facto resultatet och vad de menar. Tanken var ju att män skulle få sämre resultat genom att öka det som kvinnor får högre betyg på i skolan. Och så blir det tvärtom. Men det ignorerade man.

– De som tjänar på högskoleprovet är svenska män från socialgrupp ett, så är det, säger hon

Sa en pedagogikprofessor. Svenska män tjänar på det. Smaka på det. Efter att ha blivit betygsdiskriminerade genom hela skolan så finns chansen att en enda gång inte bli det, då säger man att de ”tjänar” på det och då skruvar man så de inte ska ”tjäna” på det längre.

Undrar om de använt mina nya förslag på frågor till orddelen?

Men det obehagliga föraktet som grundar sig i ideologi lyser igenom när Sima skriver.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

157 kommentarer

 1. Kan det inte vara så att eftersom att tjejerna får bättre betyg så är det fler begåvad killar som gör högskoleprovet.

  Lösningen är så fall att ge rättvisa betyg i skolan, undrar om den tanken har slagit dem.😁

  Svara
  • Olof

    /  10/24/2019

   Det skulle kunna vara så, men samma effekt ses även på de flesta standardiserade centralprov. Även om man kan misstänka att inflödet av manliga analfabeter torde påverka männens medelresultat negativt numera, vilket i så fall borde gå att se på fallande resultat framförallt i högre årskurser.

   Så, tja, får jag föreslå att killarna ritar söta katter och animeflickor med stora ögon i kanterna på sina vanliga prov? Det tycks ju uppenbarligen vara annat än innehållet som lärarna bedömer.

   Svara
 2. hllviken

   /  10/23/2019

  Tvi vale för Frankfurtskolan!

  Den går ut på att smula sönder allt som är sunt och beprövat och indoktrinera människor att reagera med inlära doktriner istf sunda, naturliga slutsatser man dragit från egna erfarenheter.

  Svara
 3. hllviken

   /  10/23/2019

  Svara
 4. Mitt i allt elände får vi gratulera LO!

  (Skulle har varit större LO-logga med mindre utsnitt så att det ser mindre ut som en Skåne-flagga, men det får duga för tjugo minuter med Krita)

  Svara
  • PS, Är det någon annan som omedelbart associerar ”Vad tror du att det hände sen”?

   Vilket passar bra. Mjölken är nog rätt sur vid det här laget. Vi behöver en Muminmamma som säger till med kraft.

   Svara
 5. hllviken

   /  10/23/2019

  Yuri Bezmenovs beskrivning av Västvärldens förfall pga Frankfurtskolans indoktrinering:

  Svara
  • Frankenstein

    /  10/24/2019

   Fast nämner han någonsin Frankfurtskolan vid namn. Han talar om det indirekt i form av finansiering och ideologi.

   Frankfurtskolan kan ses som en slags nymarxistisk skolbildning och ideologiproduktion. En idéfabrik.

   Indoktrinering av ideologi kan ses som resultatet av propaganda i olika format och kanaler. Reklam för idéerna.

   Distinktionen är kanske inte så knivskarp. Tycker mig se en skillnad, men kanske är ölen som pratar.

   Svara
   • hllviken

     /  10/24/2019

    Yuri Bezmenov arbetade för KGB i forna Sovjetunionen. Efter att ha flytt till Nordamerika blev han intervjuad i bl.a. denna kristna kanal. Intervjuerna är flera timmar långa. Han har nämnt Frankfurtskolan särskilt i samband med marxisternas infiltration av utbildningsväsendet i Västvärlden.
    Minns ej om han nämner Frankfurtskolan just i detta avsnitt.

    Svara
    • Frankenstein

      /  10/24/2019

     Intervjuerna finns transkriberade på nätet.

     Svara
  • hllviken

    /  10/24/2019

   Bezmenov talar om mindcontrol i dåtid.

   Här beskrivs mindcontrol i nutid:

   *MINDBLOWING*

   Svara
 6. MiT

   /  10/23/2019

  Svara
  • ”Jag är tillbaka”

   Svara
  • weasel

    /  10/23/2019

   Jag har läst det 4-5 gånger nu, men jag förstår ingenting.
   Vad fan betyder ”Att höja straffetborgarmän bör bli svettiga på ryggen” ??? 😦

   Svara
   • Patrick

     /  10/24/2019

    Höga, mest troligtvis.

    Svara
   • Törnrosa

     /  10/24/2019

    Kanske hon menar att de borgerliga män som vill höja (skärpa) straffen bör bli svettiga på ryggen.
    Vaddå svettiga och varför? För att Snecker twittrar?

    Snecker fortsätter: Feministen som sätter brottsoffer och trygghet allra främst. Ja, men det är väl bra? En feminist som hjälper både misshandlade pojkar och gängvåldtagna flickor eller…

    Besvärligt att förstå vad hon menar. Twitter kanske inte är något bra uttrycksmedel i det här fallet. Hade hon varit fena på rubriksättning hade det nog gått lättare. mvh

    Svara
    • weasel

      /  10/24/2019

     Ja.
     Jag är en man som vill höja straffen. Och jag blir faktiskt inte ett dugg svettig på ryggen för att Snecker twittrar ur sig dumheter och floskler.
     Lätt illamående kanske, men knappast svettig.

     Sedan är det faktiskt helt obegripligt hur hon menar att hon skulle stå på brottsoffrens sida när hon och hennes parti vill ha så låga straff som möjligt för brottslingarna.

     Svara
     • Törnrosa

       /  10/24/2019

      Japp. rena tramset. Borde vara iQ- och Eq-test på de som ska sitta i riksdagen. Eller någon annan form av konsekvenstänksprov. Borde det för övrigt vara på de som ska rösta också. mvh

     • fan

       /  10/25/2019

      ”OK. Jag är övertygad om att det faktiskt finns människor som i början av ett ledarprojekt (statsminister, vanlig boss etc) faktiskt är uppfyllda av en uppriktig vilja att göra gott, vilja väl och få viktiga uppgifter genomförda.”

      Det må så vara.

      De kan vara fulla av något annat också. Vägen till helvetet är som bekant stensatt med goda föresatser.

      Kan inte du bli nästa statsminister. Se det som starten av ditt nya ledarprojekt.

      Du tror inte att du måste genomlida ett mindre partipolitiskt krig med alla rävspel och rackartyg i den politiska boken för att ens ha en chans att nå den där beryktade ”startpunkten” som du bekvämt och nästan lite nonchalant nollställer till ruta ett.

      Det verkar dom du spolat förbi några kapitel. Tänker att det är drömmen och toppen på hela deras karriär och verksamma yrkesliv att nå hela vägen dit. Få lyckas och det krävs en viss typ av personlighet. Det är inga blanka papper det där.

      Inte på den nivån.

      Det är ingen slump att många chefer är psykopater. Eller sektledare för den delen. De är också en slags ”ledare” som spelar enormt mycket på sitt EQ. Det är en slags manipulation som pågår.

      Finns det trots detta bra ledare och chefer med goda intentioner?

      Det gör det säkert, men de växer knappast på träd och skenet kan bedra.

     • Törnrosa

       /  10/26/2019

      fan: Beklagar att jag missat det här inlägget från dig. Troligen för att du hade lagt det ovanför mitt tidigare svar till dig. Det är jag som gjorde tummen ner när jag upptäckte det.

      Nä jag kan inte bli statsminister. Är gammal och handikappad. Däremot har jag i nästan hela mitt yrkesverksamma liv varit chef på stora tidningsredaktioner. Hela tiden har jag förfäktat den filosofi som jag torgför här.

      Allså jag lever som jag lär. Har t o m tackat nej till löneförhöjningar vid ett par tillfällen. Tillhör alltså inte den lättköpta typen. Jag tyckte att makt var nödvändig när jag var tvungen att ta exekutiva beslut för att undvika t ex skitdyra förseningar – och naturligtvis efter att ha lyssnat på nödvändig argumentation.

      Efter nästan 50 år som journalist i chefsställning så vet jag ganska mycket om rävspel. Skulle inte förvåna mig om jag har likvärdig eller större erfarenhet av det än du. mvh

     • fan

       /  10/26/2019

      Haha.

      Ja, du förstår att kommentarsfält lever sina egna liv ibland. I synnerhet på mobilen. Det är inte alltid så lätt liksom. Träffa rätt med stora fingrar.

      Tack för informationen. Inte alla mobilappar visar likes & dislikes (p.g.a. reklamfilter) men antar vi överlever utan detaljinformation av det slaget. Ingen kan vara älskad av alla och det är helt okej. Det är inte därför vi skriver, då hade vi kunnat hoppa på PK-tåget med en gång.

      Jaha. Okej.

      Du kan vara lugn. Det var aldrig ett angrepp på dig eller din person. Beklagar om det framstod som det, men det var aldrig min avsikt. Får snarare gratulera till ett fint CV och en lyckad karriär som det verkar.

      Du har mest erfarenhet av räv- och rackarspel. Tror du. Kanske.

      Tja, det förvånar mig inte ett dugg.

      Visst kan det kan vara av intresse att jämföra saker ibland, men för att förtydliga en gång för alla vad det egentligen handlar om så är det följande:

      Hur man än vänder och vrider på saken eller resonemanget så är det svårt att se en skata som Annie Lööf (eller valfri statsministerkandidat för den delen, de är alla flaggviftande vindflöjlar) som någon som vill landet väl och är beredd att göra det som krävs.

      Visst, i deras vildaste fantasi är de säkert övertygade att de gör rätt, gör gott och vill bara väl. Det är väl så självbilden fungerar. Trots att de tillhör en privilegierad elitklass helt frikopplad från folket.

      Till syvende och sist får det bli en samlad bedömning av vad som sägs och vad som görs, men inte minst konsekvenserna därav.

      Konsekvenserna, de kan vi se.

      EQ kan som alla förstår användas för bra och dåliga syften. Karismatiska sektledare har inte sällan ett väldigt högt EQ. Det underlättar i processen att manipulera och utnyttja.

      Inspelet var bara en reaktion på ordval här och var.

      Låt inte mig störa vad som tycks vara en högst privat angelägenhet.

      Önskar all lycka till med sökandet efter privata rum i cyberrymden där tankar möts och stöts ostört. Känslostormar på nätet förtjänar en trygg hamn (eller famn) fritt från förtryck och censur.

     • Törnrosa

       /  10/26/2019

      fan: Nja, jag söker inga privata rum på nätet. Huruvida Annie Lööf var uppfylld av god vilja eller inte sätter jag frågetecken för. Kanske av omtanke om sig själv. Annars skulle hon inte jobbat så hårt för att alla dessa importerade gymnasister skulle släppas loss bland svenska småflickor.

      Du har inte bara klumpiga fingrar – ditt sätt att uttrycka sig är också klumpigt. Så jag tycker allt lite synd om dig. Men med träning och ett snyggare nick så ska du se att det nog går bra för dig också. Over and out. mvh
      😉

     • fan

       /  10/26/2019

      Tack för feedback men du argumenterar som en kvinna.

     • Törnrosa

       /  10/26/2019

      ❓❓❓

      Jaha… Och? Jag är kvinna.
      Bara testar lånade frågetecken. mvh

    • Rikard

      /  10/24/2019

     Hej.

     IQ och EQ var det ja.

     När det gäller IQ säger det ingenting om vilka åsikter och värderingar en person har, och det är utifrån just detta vi bedömer data, inte tvärtom. IQ är inte en bra indikator på vem som är lämpad att leda, om du värdesätter något annat än rå maskinell effektivitet (och även det är högst diskutabelt om det är ett korrekt antagande). Du kan slå upp IQ för de som åtalades i Nürnberg. Det är troligen den största och mest omfattande undersökningen av politikers IQ som gjorts (att en del av dem också var militärer ändrar inte på deras funktion inom staten). Du hittar ingen med normal eller under normal IQ, däribland flera genier bland nazi-topparna.

     EQ, eller någon av de andra förkortningarna som beskriver samma sak, står på vansklig vetenskaplig grund och har så gjort sedan sextiotalet trots pressens populärvetenskapliga artiklar. Att kunna empatisera/sympatisera eller visa empati är inte heller det en god indikation för ledarskap, kunskap, insikt eller liknande. Se på batiktanterna, pacifister, alla makt åt folket, Reclaim the Streets, djurrättsterrorister, med mera: empatiska så det visslar om det, enligt den vulgära betydelsen av empati. Men lämpade att besluta om svårare saker än sin egen frukost? Knappast.

     Det är helt enkelt inte så enkelt att man kan sortera vem som är lämpad att leda och lagstifta med ett par fylleritester.

     Skall någon form av test för att kvalificera användas måste man kunna misslyckas med det, och misslyckas av egen förskyllan – din IQ är så gott som helt medfödd. Testet måste dessutom vara frivilligt för legitimiteten. Vidare kan inte bakgrund, status, namn, förmögenhet med mera få påverka något – så om det i testet ingår att överleva två veckor i skogen i november, på vad man kan fiska, samla och jaga så kommer veganer att klaga; de kommer att anse det orättvist att de diskrimineras från rösträtt/valbarhet på grund av testets utformning.

     NB: jag är inte förespråkare av allmän rösträtt. Jag skulle själv helst se en kombination av personval till statsminister, lottning till riksdag, och två till fem års frivillig hård, smutsig, tung, slitsam samhällstjänst för rösträtt/valbarhet. Alla får en (1) chans, får sluta när de vill, och får aldrig försöka igen om de hoppar av.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Törnrosa

       /  10/24/2019

      Jeezuz: Det var dumt av mig att slänga ur mig det förslaget. Var bara tänkt som en tankeväckare. Hade glömt att Du fanns. Dessutom tvivlar jag på att det blir fler val för min del.

      Hade lite andra idéer om rösträtt som jag skrev på DGS för ett bra tag sen. Jag misstänker att jag är blockad där. Hade lite synpunkter på dem och glömde att vara inställsamt diplomatisk. Strunt samma.

      Ditt förslag gillar jag INTE.
      EQ: Inte fel att ha som ledare. Man ska kunna förstå andra människor. IQ inte fel att ha när man ska värdera utfall av olika slag och fatta kloka beslut. Ska din personvalde statsminister sakna IQ och EQ? Dessutom ska en ledare inte sitta för länge för då riskerar han att bli maktfullkomlig. mvh

     • fan

       /  10/24/2019

      ”Dessutom ska en ledare inte sitta för länge för då riskerar han att bli maktfullkomlig.”

      Hur tror du han fick det här jobbet.

     • Törnrosa

       /  10/24/2019

      fan: Vem menar du? Vilket jobb? Rikard och jag snackar om en idé – inte om en bestämd nu levande person. mvh

     • fan

       /  10/24/2019

      Det är ett talesätt – ingen särskild person åsyftas således.

      Köper inte din utopiska ”idé” om ledare som icke maktfullkomliga för fem öre.

      Ju skenheligare och mer polerad altruistisk fasad en ledare har, desto vassare armbågar och mer benägen att kliva över lik. Vem vore mer motiverad att framställa sin egen person i god dager och tala högt om sitt höga EQ.

      Ingen.

      Ledarpositionen medför en utpräglad konkurrenssituation oavsett ovanstående. Du har rätt i att det går att införa kontrollfunktioner i maktutövande, säg en tidsbegränsad ämbetsperiod för statsöverhuvud. Det förtar dock inte maktfullkomligheten per se.

      Inflytande och makt är inte en gåva från tomten. Han kan inte riskera att bli något han redan är. Idén reduceras till floskel. Han kan bli mer maktfullkomlig, förvisso, men det förblir grader i helvetet.

     • Törnrosa

       /  10/24/2019

      OK. Jag är övertygad om att det faktiskt finns människor som i början av ett ledarprojekt (statsminister, vanlig boss etc) faktiskt är uppfyllda av en uppriktig vilja att göra gott, vilja väl och få viktiga uppgifter genomförda.

      Men tar de på sig ett sådant ansvar slits de ner och kan bli avtrubbade. Och då kan korruption av olika slag ta över – en maktens fartblindhet.

      Med empati menar jag inte att en ledare ska springa omkring och gulla med folk och framhäva hur sympatisk han/hon är. Det ska ledaren hålla käften om, det ska vara en naturlig del i personligheten för att underlätta ledarskapet.

      Lite om mina funderingar kring EQ och faktiskt IQ. Till detta ska läggas flera andra egenskaper som behövs. Men att det rör sig om en begränsad tid är viktigt. Har man otur så kan man bli lurad så det gäller att ha kontrollfunktionerna på plats. mvh

     • Rikard

       /  10/24/2019

      Hej.

      @Törnrosa: chilla, som man säger.

      Du föreslår någon form av IQ/EQ-test för politiker och för rösträtt. Jag anser det som en dum idé (inte som att du är dum, för det är du inte!) baserat på vad jag vet om IQ och vad IQ är, samt baserat på historiska exempel. Det finns inget som säger att jag automatiskt har rätt. Personer med 140 till 160 IQ som en del av nazi-bossarna, men med andra värderingar (säg som Kinas ledning) skulle agera annorlunda. Detsamma om en grupp ledare som Fridolin (vad hans IQ är vet jag inte, men dum är det sista den lille äspingen är). Hög IQ medför (troligen) bara att ledarna är bättre på att få sina värderingar omsatta till konkreta regler med hög grad av genomförande.

      Att ogilla min fundering är utmärkt – ingen idé är fredad! Men varför du ogillar den är vad som är intressant. För krånglig? Inhuman? Okristen? Onödig? För lättkorrumperad? Utan detaljer kan jag ju inte argumentera för den, eller ändra mig. Det där med överlevnadstest är ett exempel på att oavsett hur ett sådant prov för medborgerlig mognad utformas så kommer någon att känna sig förfördelad – inte minst för att vi är indoktrinerade att anse det som en okränkbar universell rätt att rösta/bli vald. Men om man tittar på det utan att se det som en rättighet ser man andra saker: t ex att om vi röstar om huruvida antiken skall ingå i skolans kurs- och läroplan eller ej, så är min röst och Özz Nujens lika värda. Rätt eller fel? Om vi röstar om kärnkraft eller ej – är det rätt att människor utan tekniskt kunnande skall få rösta? Är det rätt att tekniker skall få förlägga ett kraftverk nära folk som inte fått rösta om det? Och så vidare.

      Om du tittar på artens historia de senaste 10 000 åren så har vi prövat alla möjliga styrelseskick, och det är egentligen omöjligt att säga att det ena i sig självt är bättre än det andra (undantaget om man mäter utifrån hur väl det stämmer överens med de egna värderingarna – använder man istället kvantitativa mått ser det annorlunda ut). Allt ifrån idén med en vald rådsförsamling med i lag begränsade befogenheter och framröstad med begränsat urval ur en elit enligt sin samtids värdesystem (Rom, t ex) till astrologi och diverse former av -manki.

      Det är definitivt inte dumt av dig att slänga fram tankar. Jag önskar fler gjorde det. Det är därför så gott som alla politiker är så vedervärdiga: de lever i en ekokammare skyddad av ett prästerskap som endast tillåter korrekta åsikter oavsett empiriska data och fakta eller kunskap. Kolla på klippet med Markus Allard – en vanlig man som framför vanliga värderingar med vanligt språk. Det enda han möts av snörpta munnar och hånfull överlägsenhet från ”folkvalda” som helt enkelt ser sig som heliga. Katolska kyrkan (och de protestantiska i mindre grad) var sådan och blev från Reformationen och framåt till 1950-talet mer och mer sådan; det finns vittnesmål från 1600-talets slut om hur församlingar hånskrattar åt präster som predikar enligt samma mönster och modell som man gjort sedan 1100-talet. Man isolerade sig från verkligheten för att den inte lydde värderingarna och tappade all makt till folkförsamlingarna under artonhundratalet. Nu har demokratin raskt slagit in på samma bana.

      Har f.ö. samma erfarenheter av DGS som du. Saker jag hamnat i utvisningsbåset för (t ex inlägg om apartheid, segregation via lagen, att det är rätt åt PK-medelklass att den själv drabbas av sin girighet med mera) publiceras nu som bloggtexter. Moderatorn är minst sagt godtycklig. Sign. Utlandssvensk vet jag har liknande erfarenhet. Trist för DGS läsare anser jag – debatten uteblir för att det vanliga gänget nötter skriver samma sak under varje blogginlägg: allt dåligt är socialism, bara kristendomen (oklart vilken) kan rädda oss, dödskult och pedofili är allt dåligt som inte är socialism (eller också) med mera. Ibland tror jag syftet med det där är skrämma bort läsare.

      Nå, sedvanlig vägg av ord, men det här är ämnen det är svårt att skriva kort om (arbetsskadad som jag är – akademiker, särskilt statsvetare, är som skallerormar; minsta otydlighet och de hugger direkt).

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Törnrosa

       /  10/25/2019

      ”Jag anser det som en dum idé (inte som att du är dum, för det är du inte!) baserat på vad jag vet om IQ och vad IQ är, samt baserat på historiska exempel.”

      Svar före frukost: Hann inte längre. Jag gillar dig och begrep precis vad du menar. Får se när jag läst resten – hur landet då ligger. Du skriver lååångt så det kommer att ta tid att fundera. Börjar du snacka lagar – så blir mitt svar – dem river vi upp – och börjar om. mvh 🙂

  • snickers

    /  10/23/2019

   Redan tillbaka. Riksdagen har väl inte sommarstängt nu?

   Svara
   • Rikard

     /  10/24/2019

    Hej.

    Korrigering av min textvägg ovan:

    ”Om du tittar på artens historia de senaste 10 000 åren så har vi prövat alla möjliga styrelseskick, och det är egentligen omöjligt att säga att det ena i sig självt är bättre än det andra även, eller kanske särskilt, om man mäter utifrån hur väl det stämmer överens med de egna värderingarna – använder man istället kvantitativa mått ser det annorlunda ut, men det kräver å sin sida att man tar hänsyn till teknologisk nivå.”

    Det blir fel när man tänker snabbare än pekfingervalsen hinner med.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Törnrosa

      /  10/26/2019

     Rikard: Nu har jag vägt färdigt. För eller emot. Jag har kommit fram till; med min agenda är det mycket oklokt att ge mig in i den här debatten. Fel forum och fel tidpunkt. Föredrar att hålla en del synpunkter ”vaga” och andra lite vassare.

     Hade gärna tagit diskussioner med dig IRL i ett hyfsat slutet rum. Men tills vidare är det annat som går före. Har tidigare, i ett annat forum, predikat försiktighet. När du inte har full kontroll över din omgivning kanske ” en svensk tiger” inte är så dumt i vissa lägen. mvh

     Svara
     • Rikard

       /  10/26/2019

      Hej.

      Fullt förståeligt – särskilt den som har karriär eller affärer att ta hänsyn till bör tillämpa försiktighet. Vi har ju förstahandsuppgift ju att det förekommer att myndigheter lejer firmor för att övervaka och sammanställa data från dissidentbloggar som denna.

      Jag vet vad det kan kosta att inte vara försiktig.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

 7. MiT

   /  10/23/2019

  Svara
  • hllviken

    /  10/23/2019

   Svara
   • Grodan Boll

     /  10/24/2019

    Tangent:
    https://www.expressen.se/debatt/varfor-latsas-hogern-att-straffrabatter-ar-daligt/

    Finn fem fel (eller fler) i MPs rättspolitik.

    Svara
    • Kristian

      /  10/24/2019

     ”Ytterst handlar det om att inte bara barn underskattar konsekvenserna av sitt handlande, även vuxna under 25 förstår inte dessa fullt ut. Det finns mycket forskning inom psykologi och medicin som stödjer det. ”

     Är detta samma parti som vill ha sänkt ålder för rösträtt?

     ”En kleptoman som vanemässigt snattar får sitta längre än rånare, många fall av ofredande leder till högre straff än en våldtäkt och några fall av misshandel leder plötsligt till ett längre fängelsestraff än dråp. ”

     Ja, det är för låga straff för rån och våldtäkt!

     ”Högergänget” låter som något ur en bok om Tvillingdetektiverna skriven av någon ledarsida.
     Rasmus mot Högergänget?

     Svara
     • weasel

       /  10/24/2019

      ”En kleptoman som vanemässigt snattar får sitta längre än rånare”

      Jaha ?
      Och vad är det för fel med det då ?
      En person som kör 5 km i timmen för fort 96 gånger får sammanlagda böter som är högre än de böterna som en person får om han kör 23 km i timmen för fort vid ett tillfälle.
      Detta trots att det är ett grövre brott att köra 23 km i timmen för fort än vad det är att köra 5 km i timmen för fort.
      Om MP nu anser att det är fel får dom väl lägga en motion om att det ska införas mängdrabatt även vid upprepad fortkörning.

     • Senior

       /  10/25/2019

      Precis så Kristian.

      De är mycket väl medvetna om det, och det är just därför de vill sänka åldern för rösträtt, sedan är det för sent. 😉

 8. Skeptisk

   /  10/23/2019

  Det är de gamla vanliga dubbla måttstockarna. Om kvinnor är efter i något är de offer för omständigheter bortom deras kontroll. Som ett rö för strukturens vindar får de böja sig. Om män är efter i något är de ”losers” och offer för maskulinitetsnormer. Och här är Yvonne Hirdmans förklaringar viktiga för att förstå skillnaden. Det är i feminismens ideologi männen som ”gör” man och kvinna, dvs definierar vad som är manligt och kvinnligt. Detta eftersom de är drivande i patriarkatet och gynnade därav. Därför är det männens egna fel att de är losers. De skapar själva maskulinitetsnormerna och sin antipluggkultur i skolan, som gör att de blir efter. Männen måste ändra på sig. Kvinnorna har ingen makt över normerna och strukturerna som styr dem, utan dem står männen för. Så för att kvinnan ska bli jämställd måste männen ändra på sig. I det stora hela grundar sig ideologin i det inte helt ovanliga kvinnliga projektet ”gör om min man” fast på en större skala. Nu handlar det inte om att den spännande karriärsmannen som kör motorcykel, man kärade ner sig i ska bli en hemmagående mjukis som tar hand om barnen, utan man projicerar familjens förhållande till alla män, som ska ändra på sig. Om man blivit ihop med ett svin är det såklart ”alla män” som är delaktig i svinaktigheterna som grupp. För om det bara vore hon som blivit ihop med ett svin har hon uppenbart gjort ett dåligt val, men om alla män är svin pga normer är hon utan skult. Svinaktiga män gillar även de förklaringsmodellen eftersom den tar bort deras personliga ansvar för sin svinaktighet. De är ju bara påverkade av samhällets maskulinitetsnormer. Och så kan man gå under radarn om man håller med.

  Svara
 9. MiT

   /  10/23/2019

  Svara
  • Trolletplit

    /  10/23/2019

   Vilket innebär att hon aldrig njuter av sex själv. Min kvinna så gå under av lust om hon självförvägrade sig sex.
   Jag straffar dig genom att själv inte äta goda bakelser.
   Disa tror att hennes usla sexliv/drift gäller alla kvinnor. Stackare

   Svara
  • Aristophanes poäng med pjäsen var aldrig var sig feministisk eller ”krig är dåligt”. Snarare var det något i stil med ”kvinnor är hysteriska, män som ger efter är svaga.”

   Känns som en tonåring som har Flugornas Herre-temat på föräldrafria festen, så att föräldrarna skall få se hur mogen han är.

   Svara
   • Rikard

     /  10/24/2019

    Hej.

    Är det inte påfallande ofta varelser som Disa gör referenser till klassiska verk som uppenbarligen aldrig läst, eller ens läst om annat än i popkulturell form?

    Ett tema som återkommer i snart sagt alla av de få verk av Aristofanes som finns kvar är kontrasten mellan det äldre maskulina krigarsamhället och det framväxande intellektuella samhället med feminiserade män. Ett annat är hur kvinnors irrationalitet får dem att bekräfta stereotypa föreställningar om kvinnor – och ju mer de försöker demonstrera att stereotypen är felaktig eller orättvis, desto hårdare bekräftar de den. I Thesmoforiafesten blir det extra tydligt, och den är samtida med Lysistrate.

    En annan sak man verkar okunnig om (det var ju nån gök som argumenterade för okontrollerad massinvandring med referens till Odyssén häromveckan?) är att dåtida dramatiker följde givna regler och mönster för hur pjäser skulle produceras och spelas. Aristofanes är en av dem som börjar lossa på de tämligen rigida konventioner som bildligt talat gjort teatern åderförkalkad när han levde.

    I pjäsen Lysistrate får ledarkvinnan dessutom kämpa hårt för att hindra de andra kvinnorna från att smita iväg till sina män – en parallell till dagens feminism som torde fastna i krävan på Disa. Symboliken där det är de äldre männen och de äldre kvinnorna (alltså för gamla för krig/barn) som kämpar om porten till templet lär också gå henne förbi.

    Och att pjäsen är skriven med bakgrund mot det misslyckade expeditionen till Sicilien två år tidigare, under det Peloponnesiska kriget mellan Aten och Sparta (och deras respektive allierade), och därför är full av karaktärer och referenser som är obegripliga för oss i nutid men som är av central betydelse för pjäsen lär hon inte heller begripa.

    Det är väl så det blir, när man i skolan läser lagom (med den felaktiga nutida betydelsen) mycket, istället för att läsa både nödvändig historia och själva pjäsen eller strunta helt i det.

    (Jag undrar vad Disa skulle anse om män som villkorar hushållspengar mot hur kvinnan röstar?)

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd läre

    Svara
    • Kristian

      /  10/24/2019

     (Det blir alltid en bok till på min ”måste läsa”-lista när du uttalar dig om vad som helst! 🙂 )

     ”när man i skolan läser lagom (med den felaktiga nutida betydelsen) mycket, istället för att läsa både nödvändig historia och själva pjäsen”

     Det finns (minst) ett klipp med Patrick Stewart där han diskuterar ”Shylock” i Köpmannen i Venedig. Det finns två klassiska, ”Ond, girig Jude, närmast ett monster”, och ”Missförstått offer från förtryckt folkgrupp”.
     Stewart föreslår en tredje: Monstret, men med humor. I princip en version av skurken i de bästa B-actionfilmerna: Självsäker, slagfärdig, sarkastisk, ger sig aldrig. Oftast mer intressant än hjälten. (Spelas av Jeremy Irons, David Warner, Richard Lynch, Eric Roberts, Alan Rickman, Michael Ironside, Lance Henriksen, Brad Dourif, Christopher Lee, Christopher Walken … )

     Att kunna uppskatta detta förutsätter att man kan skilja på verket, verkets upphovsman, den ”miljö” där verket skapades, skådespelaren, rollfiguren och – trumvirvel – sina egna åsikter just nu.
     Vänsterfolk och barn klarar inte detta.

     (Någon sade i en recension av böckerna om psykopaten Salander att alla ”goda” var vältränade och vänster, alla onda var feta, fula och höger. Har inte och tänker inte läsa.)

     Svara
     • Grodan Boll

       /  10/24/2019

      Den ger också ett godhets-ligg till den annorlunda och specielle kompismannen som är värre än Samwell Tarlys pity-fuck i Game of Thrones.

     • Rikard

       /  10/24/2019

      Hej.

      Då fyller vi på din lista med en bok till!

      Lysistrate i Ralf Königs version. Vuxen-humor med en rejäl skopa kritik mot HBTQ-rörelsen. König blandar element från de två pjäserna ovan. Finns även som XXX-film. Extra kul för mig därför att vi ser antikens pjäser genom den kristna puritanismens Manicheanska filter, så där vi ser snusk och burlesk hade en dåtida grek bara sett en samtidsobservation.

      Det är ett av skälen att så lite bevarats av antiken – olika viktigpettrar, inte olika dagens feminister i sinnet, har censurerat och vandaliserat fynd för att de skall passa med den egna historieskrivningen.

      För jämförelse, läs Beowulf i original (för en svensk som kan engelska, tyska och danska är det inga problem) och stäm av den moral som där förevisas med dagens.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Ralf König? Slog upp och hade ingen aning om att The Killer Condom var baserat på en serie!

  • weasel

    /  10/23/2019

   Och något säger mig att Disa är feminist och i nästa sekund menar att det är fel att betrakta kvinnor som sexobjekt och att kvinnors kroppar minsann inte är någon handelsvara 🙂

   Svara
 10. MiT

   /  10/23/2019

  Svara
  • Kristian

    /  10/24/2019

   Påminner om filmen Office Space där de medelklassiga IT-grabbarna genomgående lyssnar på Gangsta rap när de pendlar.

   Svara
 11. MiT

   /  10/23/2019

  Svara
  • Tror Urban har rätt:

   Det är hanarnas skadliga maskulinitet som gjort att de blivit infångade!

   Sedan finns det en del djur, till exempel fåglar, där det finns fler hanar än honor.
   Föreställningen att 1:1 är det optimala är lite konstig, särskilt om personen kallar sig biolog.

   Svara
   • Patrik S

     /  10/24/2019

    Dessutom är det oftast hanarna som har det för djuret mest karaktäristiska och spektakulära utseendet. Exempelvis påfågeln där hanen har sina långa stjärtfjädrar och starka färger medan honan ,som för många fågelarter, är i stort sett grå.

    Svara
 12. weasel

   /  10/23/2019

  Om Jonna nu tycker att polariseringen är så skrämmande så borde hon kanske låta bli att själv elda på polariseringen ?

  För övrigt tycker jag att det är Jonna som framstår som ”rädd” . Faktiskt fullständigt livrädd.
  Det är inte farligt att prova något nytt, Jonna. Nu har vi provat EU , massinvandring och mångkultur i 25 år, så nu är det dags att prova något nytt och bryta gamla strukturer och normer.
  Det är dags att prova nationalism. Det är faktiskt inte ett dugg farligt så var inte rädd.

  Svara
 13. MiT

   /  10/24/2019

  Hmmm, den där Petra Lund, har inte hon varit uppe här i kommentarsfältet några gånger…?

  *https://www.facebook.com/dn.se/videos/2398672407042732/?__xts__%5B0%5D=68.ARCitN_PXFjSDIDq6xuIjoeg9-f6I7tcPUJ79BVZi1fHvF7V5FaypTwgQJLMK3YN9HdKlJKjk-mqonb9TubSNvaDKqGazSGnO9vpuPq3ysUWDX2Nl1MjMFnh66i9udS_584qSh5gSSyb86b8A_gSi8NjthASmiL3XoMO2c59tztux7m_MNyLDG_lg1nteQetvVkyq1kfLNAKVHJYNMuxO9y3QLL3jCF0a7mGFT_HbF1v90oAcS-v57HkfIbvH8NFdORCb_F9iod2OxxvWLoAPSLtDrSARX9qD_T2du1i5auM7bOh312LxxF67C797eAWektUyi0NZuj76kghTNw81EHNDEvqJG13ZXe9XHYey3xElzoNbrFQ3oXWY1U&__tn__=-R*

  Svara
 14. Daniel Hammarberg

   /  10/24/2019

  Talibanerna var mycket förståndiga när de vägrade låta kvinnor utbilda sig. Resultatet av att kvinnor utbildar sig ser vi i form av pantade krönikörer som denna Jonna. Egentligen borde all utbildning kvinnor får vara inriktad på hushållssysslor och hövlighet.

  Svara
  • info

    /  10/24/2019

   Daniel Hammarberg,
   oavsett hur mycket vissa utbildar sig så hjälper det inte eftersom kunskapen ändå inte ”fastnar”, det gäller både män och kvinnor.
   Vissa klarar utbildningen ändå genom att lära sig allt utantill men eftersom de inte förstår innehållet så blir det svårigheter när de ska koppla ihop de olika delarna.
   Tydligast märks detta när de förväxlar orsak och verkan och att de inte kan göra rimlighetsbedömningar.

   Svara
  • hllviken

    /  10/24/2019

   D Hammarberg – är han seriös eller satiriker?

   Den figur han själv uppträder i – är just en sådan som Jonna Sima m.fl. gör narr av.

   Svara
  • Rent strikt är det ungefär vad Kina har sagt om Talibanerna: de går an så länge de är outbildade. Se bara till att den du har att göra med är den störste krigsherren.

   (Källa är David ”Spengler” Goldman i ett föredrag för några år sedan.)

   Svara
  • weasel

    /  10/24/2019

   Ja, Daniel.
   Precis så är det.
   Louise Erixon och Alice Teodorescu är exempel på hur illa det går när kvinnor utbildar sig, medan Anders Lindberg och Gustav Fridolin är exempel på hur bra det går när män utbildar sig.
   Du kan i alla fall vara nöjd, Daniel.
   För de välutbildade männen Reinfeldt och Löfven har ju nu fyllt landet med folk från MENA-området som till stora delar är överens med dig om kvinnans roll i samhället.
   Ett land/samhälle utgörs av dess befolknings kultur , religion och tradition , så om du bara röstar på Fridolin så kommer du garanterat med tiden att få det samhället som du önskar.

   Svara
  • Kristian

    /  10/24/2019

   Häller på lite bensin här:
   ”Forskare: Kvinnor röstar efter hur deras åsikter uppfattas av kändisar och vänner”
   https://samnytt.se/forskare-kvinnor-rostar-efter-hur-deras-asikter-uppfattas-av-kandisar-och-vanner/
   ”Män står hellre upp för vad de tycker även när rådande opinion inte håller med dem. Kvinnor röstar inte gärna på partier som är socialt stigmatiserade eller ideologiskt extrema.”

   Svara
   • Törnrosa

     /  10/24/2019

    Det var onödigt. Mitt förslag högre upp är bättre. Kan praktiseras på både korkade män och kloka kvinnor. mvh

    Svara
   • weasel

     /  10/24/2019

    @ Kristian ;

    För min del behövs det inte någon bensin.
    Jag är fullt medveten om att kvinnor rent generellt röstar mer med ”hjärtat” och ”känslor” än vad män gör.

    Detta ändrar dock inte att det är typ 10 gånger fler kvinnor som röstar på SD än vad det är som röstar på Fi eller att kvinnan Janousch har mer verklighetskontakt än mannen Reinfeldt .
    Inte heller ändrar det faktumet att det känns helt onödigt att klaga på talibaner och imamer om man som Daniel har samma kvinnosyn som dessa.

    Kort sagt :
    Min flickvän är minst 365 gånger intelligentare än Göran Greider och Henrik Schyffert tillsammans .

    Svara
    • Kristian

      /  10/24/2019

     Förvisso.

     Men nu är du elak mot din flickvän, ( 0 + 0 ) x 365 är fortfarande noll, så det säger inte så mycket! 🙂

     Svara
     • weasel

       /  10/24/2019

      Ja, där har du onekligen en poäng…

      Hon är dessutom snyggare än Greider 🙂

     • Senior

       /  10/25/2019

      Till och med jag är snyggare än Greider….

 15. aftonhoran

   /  10/24/2019

  Den destruktiva mansrollen är grundproblemet till… *skriv vad du vill här*

  (blankcheck)

  Vad hon egentligen känner är att män är problemet.

  Hon får hata män hur mycket hon vill. Det är trots allt en slags projektion från hennes sida.

  Problemet är att inga verkliga problem kan lösas så länge radikala aktivisters låtsasproblem påverkar och stjäl resurser.

  Kvinnor gruppvåldtas.
  – Destruktiva mansrollen.

  Det går dåligt i skolan.
  – Destruktiva mansrollen.

  Det är fel färg på huset.
  – Destruktiva mansrollen

  Kommunerna går dåligt
  – Destruktiva mansrollen

  Vi kan hålla på hur länge som helst med hennes dagisfasoner, men det löser inga problem och som vi ser blir kvinnor våldtagna, nej kanske inte av henne personligen, men tack vare såna som henne, för om de riktiga problemen fick lika utrymme och resurser som trams så hade de kunnat förebyggas och förhindras.

  Det gör henne inte bara till en manshatare utan en kvinnohatare dessutom. Alla vet att hon bara tänker på sig själv. Ser inte bra ut detta manshatare, kvinnohatare och narcissist.

  Svara
 16. info

   /  10/24/2019

  Ny gotländsk TV-serie börjar snart:

  Svara
  • weasel

    /  10/24/2019

   Varför är det ”sjukt” att det inte går att laga mobiler som man tappar i vattnet ?
   Det är väl inte ett dugg mer sjukt än att det inte går att laga en jacka som man tappar i majbrasan ?
   Och om Özz nu anser att det är sjukt att det inte går att laga mobiler som han tappar i sjön så kan han väl prova att hålla reda på sin mobil istället för att tappa den i sjön.

   Det som är sjukt är att Nujen inte lagar sin telefon själv eftersom han tydligen anser att det är så jävla lätt och billigt. Han kunde till och med tjäna en slant på det genom att starta ett företag som lagar vattenskadade mobiler för en så låg kostnad att det är billigare att laga den än att köpa en ny.

   Och det som är riktigt jävla sjukt är skattebetalarna plundras på 8 miljarder kr / år för att SR ska kunna göra sina viktiga och samhällsnyttiga program om skattefuskare som inte ens klarar av att hålla reda på sina mobiler.

   Svara
   • Rikard

     /  10/24/2019

    Hej.

    Den där turken är alltså för dum för att kolla efter ordet ‘vattentät’ när han handlar? Och då är det fel på hela världen tycker terroristfinansiären Özz Nujen.

    Ifall turken Özz Nujen smygläser här så skall turken få ett tips:

    Sök på nätet med följande ord: ”waterproof cell phone” alt. ”waterproof mobile phone”.

    [https://www.digitaltrends.com/mobile/best-waterproof-phones/]

    Eller är det för svårt om staten håller dig i nacken?

    Ett tips till:

    [https://www.catphones.com/en-gb/cat-s31-smartphone/] Kostar £299, och det har Nujen råd med, så mycket skattepengar och svarta pengar som han snikat åt sig.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Kristian

      /  10/24/2019

     Har en icke-smart fån som reserv: IP68, flyter, 5000mAH batteri, uttag för att ladda andra saker, inbyggd ficklampa, dubbel SIM. Inte elegant.

     Svara
 17. MiT

   /  10/24/2019

  Där ser man, undrar om han fick ett #jimmiemoment där…?

  Svara
 18. MiT

   /  10/24/2019

  Svara
 19. info

   /  10/24/2019

  Svara
  • Kristian

    /  10/24/2019

   Påminner om MITs twitterlänk från igår, om Kinas ”Menghua Railway” som kommer att transportera 200 miljoner ton kol om året. Om detta förbränns – och inte används i konstverk eller liknande – blir det minst fyra gånger Sveriges CO2-utsläpp. Sannolikt åtta gånger.

   Svara
 20. info

   /  10/24/2019

  Nästa vecka på TV:

  Svara
 21. Bamse

   /  10/24/2019

  Så vad blir nästa steg Jonna? Någon sorts ”pray away the male” träningsläger eller?

  Svara
 22. MiT

   /  10/24/2019

  Svara
 23. info

   /  10/24/2019

  Svara
 24. info

   /  10/24/2019

  Svara
  • Kristian

    /  10/24/2019

   Den oundvikliga slutpunkten. Allt hittills har bara varit förhalning.

   ”permanenta uppehållstillstånd till personer som kom som ensamkommande asylsökande och varit i Sverige i tre år eller mer””

   Bara att hålla sig undan tillräckligt länge, så kommer någon rödgrön att rädda dig.

   Svara
   • Normalt funtade fattade att detta var slutmålet – förhala det och sedan få det till att de har varit i Sverige så länge nu att de borde få uppehållstillstånd trots allt.

    Svara
 25. Kristian

   /  10/24/2019

  Gissar att det var ett troll eller en konstinstallation, men ändå …

  Svara
 26. MiT

   /  10/24/2019

  Svara
 27. Kristian

   /  10/24/2019

  Astryggt i Oscarshamn.

  ”Mordförsök utanför gymnasieskola”
  unv.is/www.expressen.se/kvallsposten/krim/en-gripen-for-mordforsok-man-skarskadad-/

  (unvisit verkar vara nere
  http://www.expressen.se/kvallsposten/krim/en-gripen-for-mordforsok-man-skarskadad-/)

  Svara
 28. MiT

   /  10/24/2019


  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.721663931261534/2655323397895568/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARDvvq18w1yd15EgL7vyjRPLKVwU_4JyJ1PNjseyVHYP8fl9V7rq8awmIDgPRFabUpFrPxHxSuZYCrLxr3QfhT-lm0xtCbnITCFrzXKWiCTckj_P2l69kxGk9f63YnRRxKFqBd9Dn7C2Ya6qw5bxf-6tAv6Mfs2Nn25wwzYHsJzrK6k7OG2rFiLx7HKhEfqaaBiaC7TEZ2i5uE6LFkWJGOnDosgc8RuoklMAUow_TNM09UWikm3Gzanp7a0iGV3hE2djnu8AsH5Q7y-RnhCLiMHzBQyxci2ggZuWJZLp8pBlvR9PmcSLtsJ7eSQ_634EDE4cPQNWdxRyG8PuBFQ0aFWeHyBmtvFppmC9KAl12f0eTfywPRpThHFi&__tn__=-R*

  Svara
 29. Många kränkta vita män här, haha!

  Svara
  • hllviken

    /  10/24/2019

   ❓❓❓❓❓

   Svara
  • mu

    /  10/24/2019

   Feta kossors kommentarer, haha!

   Svara
  • Törnrosa

    /  10/24/2019

   Linda: Är det din arbetsgivare som du är länkad till? En massa män och en kvinna? Korrekt firmapolicy att du är ute och skriver nedsättande kommentarer? Troligen har ni kunder också här. Avlänka dig. mvh 🙂

   Svara
  • Kalle

    /  10/24/2019

   Akta dig du lilla gumman så att inte stora stygga spökpatriarkatet kommer och tar dig! BUHUHUHUHU MOOHAHAHAHAHA!!!

   Svara
  • Kristian

    /  10/24/2019

   Och då är detta det öppna forumet!
   Du skulle bara ana vad vi säger i det hemliga!

   Svara
  • Rikard

    /  10/24/2019

   Hej.

   Hur avgör du hudfärg och kön utifrån text?

   Är du nån sorts klärvoajant hacker, eller bara typiskt fördomsfull, sexistisk och rasistisk?

   Det är rasister som du som sprider hat och orsakar våld. Du måste ta hänsyn till socioekonomiska faktorer och de matriarkala strukturerna i det korporativistiska klassamhället.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 30. info

   /  10/24/2019

  Svara
  • fan

    /  10/24/2019

   Intressant.

   Förutom det uppenbara. Ingen som noterade att det talades mycket om normer och tystnadskultur (vilket är ideologiska kodord) men knappast ett ord om det havererade rättsväsendet.

   Lösningar som diskuterades var att vikta vittnens uttalanden så det skulle bli svårare att ta tillbaka vittnesmål i efterhand när vittnets familj hotas till livet av kriminella. I samma stund kan man läsa i tidningen att polisen ska testa en taktik som går ut på att be kriminella om ursäkt.

   Få är förvånade över att folk vägrar vittna när polisen inte gör något och brottslingar går fria. Ingen är förvånad över att ”västarna” inte gör något. Regeln är att de brukar vara mer kriminella än någon annan på platsen.

   Civilkurage är bra och beundransvärt på alla sätt, men ibland måste man välja sina strider. Det är knappast läge att ge sig i kast med kriminella gäng (oavsett ålder) när man har sin treåriga dotter och fru med sig. Han borde ha prioriterat dem först och satt dem i säkerhet.

   Syftet är inte att nedvärdera hans insats eller förminska hans civilkurage.

   Det är lätt att vara efterklok i händelse av en skarp situation som går blixtsnabbt och där det varken finns tid eller möjlighet att utvärdera alternativen. Det måste ändå noteras att han hade dålig överblick över situationen när han blir nerslagen närmast bakifrån. Det är inte på film (fast det var det ändå) och full mänskligt att han fokuserar på hotet framifrån, men facit ljuger inte och facit säger att han förlorade den fighten.

   Han kunde lika gärna ha dött.

   Civilkurage är en bra och aktningsvärd egenskap, men det måste vara tillåtet att diskutera en situation ur fler vinklar än medias narrativ, där det centrala är (p.g.a. slumpen förmodligen) normkritik och tystnadskultur. Hans dotter hade kunnat ta allvarlig skada, men klarade sig oskadd som tur var.

   Han levde i illusionen att folk är villiga att ingripa vid en misshandel.

   Svara
   • Civikurage fungerar (som Kyeyune har påpekat) endast INOM gruppen.
    Inte mot fiender.

    Svara
    • fan

      /  10/25/2019

     Han gjorde fel i att försöka tillrättavisa det kriminella ungdomsgänget i hopp om att de skulle lyssna.

     Vi kan kalla det något annat, det som faktiskt funkar.

     Kurage. Mod. Ingripa. Hjälpa människor i nöd. Förhindra grova kränkningar, rån, misshandel och våldtäkt.

     Det kan absolut fungera, om det görs i syfte att skydda och försvara offret. För att avvärja hotet.

     Inte med syftet att tillrättavisa någon att rätta sig efter hederliga svenska samhällsnormer.

     För att förhindra våldsbrott och säkra situationen kan det krävas ett våldskapital som inte alla besitter.

     Förövaren behöver inte tillrättavisas, rehabiliteras eller stöpas i samhällets normer. Han behöver bara stoppas, med våld, rent generellt för dessa situationer.

     Det är hedervärt att han har modet att konfrontera gängen som terroriserar äldre och försöker stoppa dem, men han gör det på fel sätt.

     Han borde ha skyddat sitt barn och familj först. Det är där hans ansvar ligger.

     Svara
 31. MiT

   /  10/24/2019

  Svara
 32. info

   /  10/24/2019

  Svara
 33. MiT

   /  10/24/2019

  Svara
  • weasel

    /  10/24/2019

   Palm får nog ta och korrigera siffran.
   För inte ens hon kan väl vara så jävla korkad att hon tror att internflyktingar skulle söka asyl i Sverige (eller för den delen i något annat land ) . För om dom skulle göra det vore dom knappast ”internflyktingar”.

   Anyway,
   om vi för sakens skull utgår ifrån Palms felaktiga och absurda siffra ;
   På dessa 0,019 % av världens flyktingar har Sverige slösat mer pengar än vad UNHCR gör på de övriga 99,981 procenten.

   Svara
  • Svara
  • Olof

    /  10/25/2019

   Hur många procent har sökt asyl hemma hos Veronica Palm?

   Svara
 34. info

   /  10/24/2019

  Svara
 35. MiT

   /  10/24/2019

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/videos/544945109601090/*

  Svara
 36. MiT

   /  10/24/2019

  Svara
 37. Svara
 38. Svara
  • Rikard

    /  10/25/2019

   Hej.

   Som en studiekamrat som var på plats i Rwanda när det begav sig sade:

   ”När de fick slut på ammunition slog de ihjäl varandra med träklubbor, yxor och spjut.”

   Men det är de flesta svenskar och svenskor för korkade eller okunniga, eller indoktrinerade, för att begripa.

   ”Rosks don’t kill people; people kill people – with rocks!”, häls. Broder Kain.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Kristian

     /  10/25/2019

    Det kan vara värt att plocka fram de siffrorna emellanåt:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Rwandan_genocide
    ”[…] took place between 7 April and 15 July 1994 […]
    An estimated 500,000 to 1,000,000 Rwandans were killed, about 70% of the Tutsi population. Sexual violence was rife, with an estimated 250,000 to 500,000 women raped during the genocide.”

    En vecka, du grabbar.

    Svara
 39. info

   /  10/25/2019

  Polis och hans familj får 100 000 var efter skott mot villa
  ”Polisbefälet som fick sin villa beskjuten med automatvapen i oktober 2017 får 100 000 kronor i ersättning från Brottsoffermyndigheten. Alla fyra familjemedlemmar får samma belopp.”

  ”Ingen kom till fysisk skada, men familjen blev mycket skärrad.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/polis-och-hans-familj-far-100-000-var-efter-skott-mot-villa

  Ebba Åkerlunds familj fick 60.000 kr i skadestånd, efter överklagan till hovrätten höjdes skadeståndet till 100.000 kr.
  https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/ebbas-pappa-upprord-over-skadestandet/
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/zLoXRO/ebbas-pappa-far-hojt-skadestand-efter-terrordadet

  Visst är det märkligt att familjen blev ”skärrad” värderas mycket högre än livet på ett barn?
  Helsjukt!

  Svara
 40. info

   /  10/25/2019

  Svara
 41. hllviken

   /  10/25/2019

  Lyckat reportage av Lamotte

  Svara
 42. MiT

   /  10/25/2019

  Svara
  • Olof

    /  10/25/2019

   Sen finns förstås alternativet att sluta uppfylla massa fördomar. Det kanske också skulle hjälpa. T.ex om man låste in brottslingar tills de kan bevisa sig själva ofarliga efter några brott skulle fördomarna uppfyllas mycket färre gånger och den iskalla vinden skulle kanske bli lite mindre iskall.

   Men det kanske är jobbigt att ta itu med problemen? Bättre att inte prata om dem?

   Gissa vad som händer då? Då kommer väljarna till slut välja någon som tänker göra något åt saken.

   Svara
 43. Kristian

   /  10/25/2019

  Svara
 44. lensof

   /  10/25/2019

  Dagens stora nyhet:

  Elkrisen i Skåne avvärjd – tre kraftkällor har hittats

  HITTATS och Ygeman är glad. Likt en guldgrävare från 1800-talet berusad av det glimmande och antagligen av annat strålar han över det lilla som kommit till honom. Ett korn och tänk nu är rikedomen här……

  Att det är hans uppgift att se till att industrierna ska ha sina energibehov tillgodosedda och det med planerade åtgärder har tydligen inte föresvävat denne charlatan.

  Att några guldkorn inte räcker till när brister efter nedlagda kärnkraftverk och ökad befolkning blir alltmer uppenbara så långt förmår inte denne charlatan ens tänka.

  Nu gäller den glada nyheten. Kraftkällor har hittats!!!

  Jisses. Gode Gud eller vad om helst, hjälp Sverige.

  Svara
 45. MiT

   /  10/25/2019

  *https://www.facebook.com/samnytt/videos/580536695822968/?__xts__%5B0%5D=68.ARDL6biJSLWxlRgbQrqQKFhmM6PmG9BsjW3EsP1CphiTzGMsbB2eJ0brXN46be8YgmSBgTBEbsti1K2_MCe93yhj3VEt5n0gKZ3bIiHVBz5Fvv-yZtNEO01xLs_wxS4GTXQ5iEaNbmge9Yk_93J3czeVK5eoAftl64GZVFDifCFkIz0tpU80hM4b462ZSo9nEJTnzbtsZnP5Fg4bsC7T07ikwRy4Ur40ycfLZ34-GEq-dchtiXxBM0Su88wgV_oFEJ8e9yOSc–CtzXQy-7TY5xD4W24VC71B0fKXX5NyVqEkz4RSqRQqMJ3Ixqd0YVcq9Ly_15cmtc-S-jzNOOJtHpoZduMaq_PaPMnORQ65Qviin4I98KmpLDBRCyGGmoeGFHsJw&__tn__=-R*

  Svara
  • hllviken

    /  10/25/2019

   👍 😍 😅 👏🏻 Vilken härlig svenska! 🙂

   Svara
 46. MiT

   /  10/25/2019


  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156851730323251&set=a.454058298250&type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARB5pMCrmGsMKAQ3LOSYT2nFpqON39Sbfbu4BdJUeuzichddYakhUPrsSDD4oiMcydPDOwQeVjs0Wzz_dDRB7KBjlHwAlBLAjgk8zkAG8458LmRv5dmGIzIXbDjtqCMK43c4x-xpPpj6WF-0k17N1AN5ag5MwaBQNqmWVQSXkSnT-kDBD-eUeQ55vlv-3X0PIAY-MtwHQ0vFtE4to7aHpMA7DrKz3AWMw47yDrD4EzM5r2XhdAzjtLhcpaHwtbRikJy64AhaMrO0bXAFKtdBZkLnIKdzpJ3rzHrP4-PWQ2u3SunE3xexC8WCN6E3Dg9nelXW9WALVaCzIqCe32SodKro8hRolw0oJy0PJdVF3cupXSkjZL9a3SY&__tn__=H-R*

  Svara
 47. MiT

   /  10/25/2019


  *https://www.facebook.com/sverigesradio/posts/1681153835350519*

  Svara
  • Senior

    /  10/25/2019

   Han är med andra ord en jämställd feminist.
   ”Könet spelar ingen roll…..”

   Jag har sagt det förut:
   Män som ger feministerna rätt, inalles feministiska män, i resonemanget att män är svin måste ju helt logiskt själva vara svin enär de känner igen sig själva i beskrivningen….

   Själv kan jag också ge feministerna ett litet, litet erkännande:
   Män som slår kvinnor ”som jämlikar” är ena riktiga kärringar.

   Svara
 48. info

   /  10/26/2019

  Visst är det märkligt att man ska kunna få fängelse bara för att man inte varit sjukskriven…

  Miljonbedrägeriet mot Falu kommun – mor och son döms till fängelse
  ”Trots att han haft fast anställning hos kommunen i fjorton år verkade ingen känna till honom, och en titt i lönesystemet visade på flera märkligheter, som att han aldrig tagit ut en enda sjukdag.”
  https://nyheteridag.se/miljonbedrageriet-mot-falu-kommun-mor-och-son-doms-till-fangelse/

  Svara
  • Rikard

    /  10/26/2019

   Hej.

   Du kanske ska ta och läsa artikeln du länkat till? Mamman, som varit sonens chef, har sett till att sonen kunnat plocka ut lön i fjorton år utan att göra ett skapandes grand. Det avslöjades när han inte dök upp för att hämta ut sin nya tjänstetelefon.

   Att han därför aldrig behövt registrera sjukdagar (och förlora inkomst) är inte vad han och hans mor döms för.

   Förhoppningsvis försöker Falu kommun få tillbaka de pengar som betalats i lön.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • info

     /  10/26/2019

    Rikard, fd lärare,
    det finns något som kallas för ”ironi”.
    Har du hört talas om det?

    Ur Wikipedia:
    ”Ironi (grekiska εἰρωνεία eironeía, bokstavligen ”omkasta”, ”förställa”) är en stilfigur som innebär att det finns en skillnad mellan vad som sägs och vad som egentligen menas.”
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Ironi

    Svara
    • Rikard

      /  10/26/2019

     Hej.

     Vilket då ankommer på den skrivande att göra tydligt att det är vad som avses.

     Istället för Wikipedia rekommenderar jag etymologiska ordböcker. SAOB finns gratis på nätet och är en bättre källa. Även Svensk etymologisk ordbok finns på nätet; sök på ”svetym Runeberg”. Kom ihåg ifall du tittar i riktiga uppslagsverk istället för Wikipedia att betydelser är hierarkiskt ordnade, från mest korrekt till minst.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
 49. info

   /  10/26/2019

  Lösningen på problemet måste ju som vanligt vara att förbjuda alla kriminalserier på TV…

  ”Kriminalitet gör sig bäst på bio”

  Svara
 50. info

   /  10/26/2019

  Svara
 51. info

   /  10/26/2019

  Svara
 52. info

   /  10/26/2019

  Svara
 53. info

   /  10/26/2019

  Svara
 54. info

   /  10/26/2019

  Svara
 55. info

   /  10/26/2019

  Svara
 56. info

   /  10/26/2019

  Svara
 57. info

   /  10/26/2019

  Svara
 58. MiT

   /  10/26/2019

  *https://www.facebook.com/larslindstrom.public/videos/560675704739021/?__xts__%5B0%5D=68.ARA7s_4LOMtKLFKJnDuF02wNArnQ0PVJN4lxGXLsZi4dMKtTZipGd3ooAAyWVDe8Zm31PVQEAZ0ybpXHKcL08p_l4oJU19TTKHjNZKcljcF1AUU6ScjyUul1z994iGtBfAEG3VbAlHFVnqaBCAm42t3GZvcmPvxNlRVwXYaugbHJGF-un_CWRMOUokSvw1Qd2Xbs0RmKd1tWVVanQY9PTFMHrpsv2y5tBTaKioVNc4Ww_P4ivE2283FUuzAzTElEekrsyZfB-kb9-7O0B8elSpkk2-RLw2CZB6nosYP7D2Q2yGwdhwAQFRc4XugznJ7rp7o6qbC2acJb8DsgOhmD3-HroJNGS4k6psA6CVzoqXG6NzztDDvgo0C1_u5BPe_ghk1x&__tn__=-R*

  Svara
 59. Den här av Lindberg analyseras i detalj av Ganman. Känns historiskt, både på grund av sin ”svängning” i debattfokus, och i sin fullständiga snömosighet och vaghet.

  Svara
 60. HAKELIUS – Därför är SD-tillväxten en gåta för liberaler
  https://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/darfor-ar-sds-tillvaxt-en-gata-for-liberaler/
  ”En explosion inträffar. Är det dynamiten som ger upphov till explosionen, eller explosionen som ger upphov till dynamiten?

  Diskutera med din bänkkamrat.
  […]
  DN är tydligast i den här liberala genren, men den har många utövare. Grundtesen bland utövarna är att det enda egentliga problemet med Sverigedemokraterna är just Sverigedemokraterna. Försvann partiet vore allt bra igen. Det är inte så att Sverige dras med spänningar, problem och klyftor som givit upphov till Sverigedemokraternas framgångar. Det är Sverigedemokraterna som, genom sina framgångar, skapar spänningar, problem och klyftor som ”sliter sönder Sverige”.”

  Applicera på ”nationalism”, ”Trump”, ”Brexit” …

  (Se även ”Att vara liberal är att inte förmå skilja orsak från verkan”
  https://fnordspotting.blogspot.com/2018/10/att-vara-liberal-ar-att-inte-forma.html)

  Svara
 61. gubben i lägenheten bredvid

   /  10/26/2019

  Ser precis ut som tjejen som bor i lägenheten bredvid.
  Borde kanske ringa på?

  Din granntjej kan vara med i en sexvideo ett klick bort!
  https://nyheteridag.se/din-granntjej-kan-vara-med-i-en-sexvideo-ett-klick-bort/

  Svara
  • hllviken

    /  10/26/2019

   Nej, gör inte det!
   Ser du inte att hon har två laddade bomber?

   Svara
  • Grodan Boll

    /  10/28/2019

   Mycket reklam är det.

   Klicka här för att ta del av sexiga bilder och videor på Scandalbeauties

   &utm_campaign=NyheterIdag

   Tydligen är vi kundunderlaget.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: