Nedskärningar. Men inte hos politikerna själva?

Såg reprisen av Opinion Live idag på morgonen, de sände från Gislaved där de som bor på äldreboenden nu ska få betala toapappret själva eftersom man måste spara. Nu finns säkert goda argument både för och mot att de ska få pröjsa själva men nu handlar orsaken om att man måste spara så då faller alla argument om att folk ska betala sånt själva bort, det är inte därför man börjar utan för att man ska spara. Och man måste spara för att asylfesten de senaste decennierna ska betalas. Jo, så är det oavsett vad man säger. Asylfesten skär som en varm kniv i smör genom en kommuns alla delar som kostar pengar.

De tjattrades värre än i en papegojaffär utan att de ens förstod hur de upplevs när de försökte försvara det hela samtidigt som de rest till Bryssel för skattebetalarnas pengar, de har rest till Almedalen för skattebetalarnas pengar osv. På Gotland så bodde de inte lyxigt, det ska sägas, de bodde på en camping i stugor de hyrt. Men toapapper ingick inte så det fick skattebetalarna stå för. HÄPP! När de försökte försvara Brysselresan genom div krumbukter så sa en från Kommunistiska Partiet som satt i kommunstyrelsen när det begav sig att när man röstade om det blev det 13 för och 1 mot och det var han som röstade mot. Han vägrade följa med till Bryssel när de andra drog.

Sen kan väl Gislaved göra nåt åt sina skolor också som polisen får rycka ut till varje vecka pga av ”bråk mellan grupperingar”.

Men visst är det märkligt, alla andra ska spara på allt möjligt men man ser aldrig att politikerna meddelar att de sparar in på sig själva? Jag menar, om det är så illa att man måste dra in på toapapper så kanske det även är för många politiker som också har för vidlyftiga vanor för sig själva?

Man verkar även se uppdraget som ett yrke som ska vara väsensskilt från andra jobb vad gäller löner, förmåner, pensioner osv. Vet inte vad ett kommunalråd tjänar men det är väl minst som en riksdagsledamot i alla fall? Man hör aldrig dem säga att ”Nu är det så att vi måste spara och vi som tjänar allra mest av era skattepengar vill också dra vårt strå till stacken så vi sänker våra ohemult höga löner med 15% under den här tiden”.

Någon gång måste de väl för fan spara in lite på sig själva också? För när kostymen krymper så måste ju innehållet minska lite, varför ska man ha minst samma antal politiker innanför kostymen när den krympt samtidigt som man minskar på resten av innehållet? Det verkar som om de anser att de är en skyddad adel som aldrig behöver ta ansvar för någonting och aldrig någonsin ska behöva märka av sin egen inkompetens.

Såg ni UG i onsdags om killen som blev misshandlad och trots att ett hundratal såg det hela fanns inga vittnen? Inte ens kommunens egna anställda som var filmade när de tittade rakt på misshandeln hade sett någonting? Såg ni de tre Värdegrundsvakterna från kommunen som UG pratade med och som sa att ingen visste någonting om någonting? Hur många såna finns det i varje kommun? Gissar att det finns hisnande belopp att spara in i kommuner om man bara gör sig av med onödigt sittfläsk…

43 miljarder back i kommunerna. Rätt mycket pengar.

– Vi har fått in kravet på effektivisering och måste då titta på verksamheterna i stort. Här tittade vi på våra riktlinjer och fann att det fanns en möjlighet, säger Inga-Kerstin Eriksson (C), ordförande för vård- och omsorgsnämnden i Lund.

– Med det sagt görs det alltid en individuell bedömning, och hur stödet ser ut baseras på olika individuella behov.

I Lund så ska man dra in för de äldre, Inga-Kerstin följde riktlinjerna och såg att det fanns en möjlighet att försämra för de äldre. Det i alla fall jag undrar över är hur riktlinjerna ser ut för att kunna skära lite på Inga-Kerstins jobb? Måste väl finnas en hel del ganska onödigt man kan dra in på där, Inga-Kerstin t ex…? Måste ju gå att effektivisera bort rätt ordentligt bland betonghäckar? Eller finns inga såna riktlinjer och därmed möjligheter? Så behändigt i så fall att möjligheterna bara gäller andra.

I Karlskrona kan det bli dyrare med mat på äldreboenden.

Kommunens äldre betalar redan mest i hela Blekinge för maten – men på särskilda boenden kan priset sticka i väg med ytterligare 500 kronor per person.

Priset på frukost, lunch och middag kan höjas från 120 kronor per dygn till 137 kronor, vilket skulle innebära en höjning av månadskostnaden från 3 650 kronor till 4 169 kronor, enligt förslaget i äldrenämnden.

Maten för de äldre ska bli ännu dyrare i Karlskrona.

– Som vi ser det i dag är det rimligt. Vi måste göra ett helhetsomtag och titta på allt för att kostnadsanpassa. Vi tittar även på lokaler och tjänster, säger Eva-Lotta Altvall (S), ordförande i äldrenämnden

Tittar man på lokaler och tjänster på äldrenämnden också för att kostnadsanpassa? Eller är det inte rimligt att det där helhetsomtaget för att kostnadsanpassa också gäller politikerna själva? Tycker inte Eva-Lotta att det är rimligt att man kostnadsanpassar hennes tjänst också?

Vad som sker är ju att andelen politiker per skattekrona ökar markant? Antalet politiker borde ju också minska i samma takt som verksamheterna minskar?

Nu kanske inte det skulle rädda någonting utan det handlar ju att politikerna själva också måste vara en del i sparkraven. Minska antalet politiker, minska arvodena, byt till mindre och billigare lokaler osv. SEN kan de komma och säga att andra ska göra likadant.

Men vad beror underskotten i kommunerna på då?

Förklaringen till de många kommunernas prekära situation är en växande andel äldre och yngre i befolkningen och att staten drar ner på resurserna och lägger över ansvaret på kommunerna, enligt SKL:s rapport.

Det där. Andra ord för att beskriva en sen decennier havererad migrationspolitik. Dvs det är färre som betalar in till systemet samtidigt som det är fler som måste ha av systemet. Och de som står för det ökande antalet som måste ha är nästan uteslutande invandrare då arbetslösheten i gruppen är skyhög och skulle vara ännu högre om inte låtsasjobb som betalas av skattebetalarna fanns. Och arbetslösheten kommer inte att bli bättre då marknaden för lågutbildade och analfabeter från Mellanöstern och Afrika är obefintlig i Sverige. Samtidigt som man har öst, och öser, in just sådana i landet.

Miljöpartiet tycker straffrabatter osv är fullt rimligt då hjärnan inte anses vara fullt utvecklad förrän vid 25 år. Man anses inte kunna förutse konsekvenser av sitt handlande.

Också Miljöpartiet. De vill sänka rösträttsåldern till 16 år. Men jag förstår varför för ju fler som klarar av att förutse konsekvenserna av sitt handlande desto färre röster får Miljöpartiet. Miljöpartiet sitter i riksdagen just för att ganska många som inte kan förutse konsekvenserna av sin handling därför röstade på dem.

Samhällskunskap på gymnasiet. Exakt så korkat är det i Sverige. Så kan det gå när tillräckligt många inte kan förutse konsekvenser av sitt handlande…

Magasinet Propa§anda har tydligen anlitat Robsahm så hon får sprida sina myter och hittepå där. Hon passar bra där tillsammans med galningen Magnusson m fl. Sen när det är tillräckligt många som samlats där så låser man dörren och kastar bort nyckeln och vips så har man åtgärdat ett av problemen i Sverige.

TV4 och TV3 har visst drabbats av den ökande anmälningsbenägenheten. Nu önskar jag aldrig att folk ska drabbas av något men OM någon ändå måste drabbas så ser jag hellre att det är t ex svensk media än någon annan helt vanlig eftersom svensk media har varit instrumentell när det gäller att mörka avigsidorna av t ex migrationen i Sverige. Som detta till 100% är ett resultat av. De drabbas av sin egen dumhet helt enkelt.

Man kan tycka det är fel osv men jag tycker faktiskt att OM någon måste drabbas så ser jag hellre att det drabbar de som ville ha det så här än andra. Som han som var med i UG

Han ville ha det så här i alla fall 6 månader innan han drabbades. Vad han tycker idag, ärligt innerst inne, vet man ju inte.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

61 kommentarer

 1. hllviken

   /  10/26/2019

  Makteliten väljer ofta de sämst skickade till skattefinansierade karriärer; det här är ett tydligt exempel:

  Svara
 2. Weasel

   /  10/26/2019

  Det är nästan så att jag blir religiös – för det är faktiskt en fullständigt GUDOMLIG ironi att den summan som sveriges kommuner går back är exakt lika stor som den summan som Sverige anser sig ha råd att skänka bort i bistånd till kommuner i andra länder… 🙄

  Svara
 3. lensof

   /  10/26/2019

  Det sker en växande segregation i landet Sverige.

  Motsättningarna mellan stad och landsbygd, mellan rika och fattiga och mellan infödda och invandrare blir allt större och alltmer uppenbara för alla som inte har stoppat huvet i sanden eller har något att vinna på det. Tack vare internet har det dock blivit lättare att se för dom som vill oberoende av bostadsort och annat.

  Men den motsättning som är mellan politiker och landets övriga människor överträffar nog dock allt. Föraktet växer från båda håll. Politikernas förakt för den ”vanliga” människan och dennes situation är vidrig och uppenbar även om man försöker dölja det bakom vackra luddiga begrepp som ingen kan definiera. Samtidigt växer människors förakt för dom som vill kalla sig folkvalda och detta förakt kommer att leda till att de som vill styra snart inte kommer att få igenom något alls. Ingen kommer att följa, inte ens lyssna på vad dessa som man uppfattar IQ befriade personer har att säga. Politiker som saknar såväl ryggrad som integritet och bara vill sig själva väl har inte heller någon trovärdighet. Det öppnar upp för uppstickare och det ger förutsättningar för omvälvande snabba förändringar.

  Man brukar prata om att Sverige har gått från ekonomsik fattigdom till rikedom för att nu gå in i fattigdom igen. Men pratar sällan om att landet gått från kunskapsmässig fattigdom till en folkligt utbredd kunskap och kompetens för att nu falla tillbaka mot kollektiv dumhet och nästan kompetensförakt inom väldigt många områden. Antagligen för att såväl dumheten som kompetensföraktet är utmärkande för såväl journalister som politiker, de allra flesta. De ser det inte, och förstår inte vad det kan leda till.

  Svara
 4. hllviken

   /  10/26/2019

  Svara
 5. hllviken

   /  10/26/2019

  Svara
 6. MickeP

   /  10/26/2019

  Hej kära bloggkamrater.

  Jag har inte hört av mig på ett tag, men jag finns, jag lever, och jag har mycket att berätta om den stat vi lever i. Från insidan.

  Det är skitigt och smutsigt. Smutsigare än man kan tro.

  Så mkt mer kan jag inte säga just nu.

  Jag återkommer. Allt väl till er som orkar protestera. Kämpa!

  MickeP

  Svara
  • MiT

    /  10/26/2019

   Är inte detta en bekanting till dig…?

   *https://www.facebook.com/dn.se/videos/2398672407042732/*

   Svara
   • info

     /  10/26/2019

    På 90-talet hette det ju att allt skulle bli så bra om det skulle bli fler kvinnliga chefer.
    Har det blivit det?
    Fungerar all mycket bättre nu?

    PS. Helt otroligt att han som intervjuade RÅ kunde hålla masken, hade det varit jag så hade nog jag inte kunnat hålla tillbaka skrattet efter alla uppenbara lögner.

    Svara
    • Jans

      /  10/27/2019

     På mitt jobb & avdelning (rätt teknikintensivt) har antalet kvinnliga chefer på alla möjliga nivåer ökat dramatiskt och inte fan har det blivit bättre. Det är möjligen annorlunda till de yttre formerna men egentligen är allt i grunden precis som det alltid har varit och det har blivit svårare att säga vad man tycker för då blir det ”dålig stämning” om man inte säger att allt är toppen.

     Svara
   • MickeP

     /  10/27/2019

    🙂

    Tyvärr känner vi inte varandra. Men hon är ju från Södertörn såvitt jag förstår. Jag är än så länge obekant med alla höjdare från den delen av landet.

    🙂

    MickeP

    Svara
  • Senior

    /  10/26/2019

   Så fort du tror att botten är nådd, kommer det alltid fram en ny lägstanivå.

   Både i stort och smått gällande våra statliga och kommunala myndigheter.

   Svara
  • info

    /  10/27/2019

   Det är OK, du har din överlevnad att tänka på.

   Svara
  • lensof

    /  10/27/2019

   Ja vi behöver inga fler falska deckarromaner med lösta brott i det här landet.

   Vad vi behöver är en modern Charles Dickens som kan och vill beskriva vår verklighet i en form som vi alla kan ta till oss. Som med bra och spännande texter kan få oss att se och vakna.

   Svara
   • Kronblom

     /  10/27/2019

    En Charles Dickens kan vi bara drömma om, nu är det mest Dickie Dick Dickens på alla nivåer.

    Svara
 7. Olof

   /  10/26/2019

  Det är ju inte så att problemet med ‘åldrande befolkning’ är speciellt svårt att lösa. Om man vill. För visst, det kanske saknas pengar och personal, men det går att ordna.

  Först, ta bort alla bidrag till icke-medborgare.

  Sedan, dra in alla bidrag till kultur och idrott. Dessa områden klarar mycket väl av att finansiera sig själva. I den mån de inte kan det, så behövs arbetskraften på andra områden i samhället.

  Efter det, dra in allt stöd till humaniora. Det frigör både pengar och arbetskraft som framstår som rena kompetensregnet jämfört med analfabeter. Akademiker! Förvisso kanske inte med speciellt efterfrågade kunskaper, men med lite retorik och genusvetenskap blir säkert äldervården bättre.

  Vips har vi löst problemen med både finansiering och tillgång på arbetskraft. Det var väl inte så svårt?

  Det handlar helt enkelt om prioriteringar, och prioriterar man att betala människor för att änga sig åt trams istället för betala dem för att arbeta med grundläggande samhällsfunktioner så bör man inte ha inflytande över hur skattemedel spenderas.

  Svara
  • Precis Olof. Vi har idag skattefinansierade områden som helt enkelt inte är samhällsbärande. Man hade lätt kunnat köra ”social ingenjörskonst” för att tvinga folk in till bristyrken om viljan faktiskt hade funnits.

   Svara
   • Senior

     /  10/27/2019

    ”Precis Olof. Vi har idag skattefinansierade områden som helt enkelt inte är samhällsbärande.”

    Precis Polyester!

    Du har just med en enda elegant mening satt fingret på vad jag anser våra skattepengar skall gå till: Samhällsbärande områden, inget annat. -För samhällets medborgare givetvis.

    Svara
  • Jans

    /  10/27/2019

   Åldrande befolkning = friskare befolkning.
   Kan aldrig vara dåligt. Det är bara en fråga om att fördela arbetsuppgifter på rätt sätt.

   Svara
   • Olof

     /  10/27/2019

    Ja, det är en annan aspekt jag blir så irriterad på.

    Det skulle gå att göra den biten mycket mer hanterbar genom att göra en glidande pensionering med minskande arbetstid. T.ex, sänk standardarbetstiden från 60 till 4 dagar/vecka, från 65 till 3 dagar, från 70 till 2, så pensionen börjar delas ut i mindre delar.

    Då belastar man inte med 100% från dag 1, de äldre kan vara kvar och bidra med mer fokus på kunskap och erfarenhet, och samtidigt behålla ett socialt kontaktnät på arbetsplatsen medan man bygger upp ett utanför, etc.

    Det här är liksom inte raketvetenskap…

    Svara
    • lensof

      /  10/27/2019

     Kommer ni ihåg IT-entreprenören som iklädd kortbyxor byggde upp ett framgångsrikt företag vilket tyvärr sen föll ihop som en pannkaka?

     Kommer själv inte ihåg hans namn men minns hans förklaring till att det gått snett. ”Vi hade för lite gråa hår i företaget, människor som hade kunnat bidra med sina erfarenheter.”

     Så nog kan deltidsanställda äldre ge mycket i ett företag som är villigt att släppa fördomar.

     Svara
     • MiT

       /  10/28/2019

      Är det han Birgersson och Framfab du tänker på?

     • lensof

       /  10/28/2019

      Javisst var det han. Nu fick du även mitt namnminne att vakna.😊

  • Senior

    /  10/27/2019

   Precis så.

   Svara
 8. info

   /  10/26/2019

  Här är städerna som har fått nog av överturism
  ”Turism kan betyda arbetstillfällen och inkomst. Samtidigt kan överturism förstöra vardagen för människor som bor i populära städer och orter runt om i världen. Här är några städer som har fått nog av stora mängder turister.”.

  ”Flera italienska städer har fått nog av hur turister beter sig, ”.
  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/har-ar-staderna-som-har-fatt-nog-av-overturism

  Jaha, men varför finns inte då Stockholm med i listan?
  ”Överturismen” från Afghanistan och MENA har verkligen ”förstört vardagen för människor”.

  Svara
 9. info

   /  10/27/2019

  Svara
 10. info

   /  10/27/2019

  Svara
  • lensof

    /  10/27/2019

   Och är det någon som tror att de skulle acceptera det på våra fängelser. Där skulle ju annars vegetarisk kost med mycket testoronhämmande soja kunna göra dubbel nytta.

   Svara
  • Olof

    /  10/27/2019

   Hehe, skall man maila dem och fråga hur mycket co2 de sparar? Och sedan meddela att man tänker co2 kompensera deras klimatkompensation?

   Sånt här gör definitivt att jag får lust att utveckla min affärside som går ut på att sälja billiga utsläpp i kina… och hade det varit mitt barn hade jag utan tvekan gjort det.

   Svara
 11. info

   /  10/27/2019

  Svara
  • Grodan Boll

    /  10/28/2019

   Vilket vissa av oss pekade på för år sedan, men då var man tydligen antiliberal och mot den fria marknaden. Tydligen har C och FP lika klartänkta väljare som MP. Så till dessa har jag bara en sak att säga: vad var det jag sa?

   Så. Nu känns det bättre.

   Svara
 12. info

   /  10/27/2019

  Svara
  • Weasel

    /  10/27/2019

   Eftersom Spänner tillhör det partiet som röstar Ja till den personen som dom lovade att rösta Nej till under hela valrörelsen kanske han borde låta bli att kalla andra partier för ”populister”

   Svara
   • MickeP

     /  10/27/2019

    Spänner?

    Nej nu stavade du hans namn fel.

    Väderspänner ska det vara. Unkna utsläpp av varma gaser är vad det handlar om.

    🙂

    MickeP

    Svara
  • Törnrosa

    /  10/27/2019

   Fnordspotting gör en himla bra ”Dekonstruktion av Annie”. Den alltid lika alerta presskåren får sig också en släng av sleven. Gör inte sitt jobb liksom. mvh

   Svara
 13. Ordavkodaren

   /  10/27/2019

  Minsann DN granskar makten, och inte ett ord om att hon är ett offer för patriarkatet och strukturerna.

  Svara
 14. hllviken

   /  10/27/2019

  Svara
  • Nicke nyfiken

    /  10/27/2019

   Varför vill AFS ge alla de 49 miljarderna till sossarna?

   Svara
   • hllviken

     /  10/27/2019

    Hur kan du tolka bilden så?
    Det står ju tydligt att det ska gå till välfärd för det svenska folket.

    Svara
    • Nicke nyfiken

      /  10/27/2019

     Är inte den ”röda apan” sossarnas logo?
     På bilden är det en sossekärring som håller tal på 1:a maj.
     Så, på vilket sätt skulle bilden föreställa välfärden?
     För mig finns det ingen likhetstecken mellan sossarna och välfärden.

     Svara
     • hllviken

       /  10/27/2019

      Bilden föreställer en fattig gumma som under (S)-kongress letar pantflaskor i en sopkorg. Det framgår väl tydligt hur illa det är ställt för många pensionärer, trots decennier av löften från (S) att bygga ett välfärdssamhälle.

      I texten står det tydligt och klart att omprioriteringen skulle tillfalla fattigpensionärer och välfärden i allmänhet.

 15. Ivar L

   /  10/27/2019

  Två intressanta artiklar om utländsk valpåverkan i det Kanadensiska valet.
  https://uvell.se/2019/10/22/vem-betalar-teslan-thunberg/
  https://uvell.se/2019/10/23/bakom-klimataktivisterna/

  Pssst: Det handlar inte om ett namn på ”Put…” utan om ett namn på ”Gre…”
  Fast det skall ju sägas, Greta är inte det intressanta här utan den kanadensiske miljardären, bosatt i Schweiz, som drar i trådarna till sina marionetter.

  Svara
  • Senior

    /  10/27/2019

   Mycket bra avslöjande!

   Svara
   • Kronblom

     /  10/27/2019

    Jag har pratat med folk i Los Angeles nyligen. Alla sa: dont get me started on your damn Greta.

    Svara
 16. MiT

   /  10/27/2019

  Svara
 17. MiT

   /  10/27/2019

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156856834868251&set=a.454058298250&type=3*

  Svara
 18. Ivar L

   /  10/27/2019

  Tidigare idag läste jag minst två s.k. ”analyser” av USA i Syrien med den traditionella vinkeln att ”Trump gör fel” och att de tappat kontrollen i Syrien och att det kommer stärka IS och bla bla bla…

  Se’n bara:
  https://nyheteridag.se/trump-om-al-baghdadi-han-dog-som-en-hund/
  ”USA IS ledare Abu Bakr al-Baghdadi sprängde sig själv till döds efter en militär insats av USA i nordvästra Syrien på lördagen.”

  Jag är inte Trumpanhängare direkt, inte heller direkt anhängare av att diverse Västländer är nere i Mellanöstern och kladdar, men media är verkligen patetisk. De har uppenbarligen ingen som helst aning om vad USA sysslar med egentligen och bara för att de ogillar presidentens Twitterkonto tror de sig veta att allt han gör är fel. Men om det nu var fel av Trump att lämna utrymme åt IS tidigare idag vad fan skall de hitta på nu? Uppenbarligen visste de inte att USA även hade planerat en del annat….

  Nu blir det säkert fel att döda IS-ledaren al-Baghdadi istället, typ islamofobi eller nå’t. Eller så blir det tyst en vecka och alla låtsas att det regnar till Trumps nästa oviktiga strunttweet kommer.

  Fy fan vilken djävla pajasmedia vi har.

  Svara
 19. info

   /  10/27/2019

  Svara
 20. MiT

   /  10/27/2019

  Svara
 21. tompas11

   /  10/27/2019

  What a Judge.

  93-year-old Speeder

  Svara
 22. Hej!

  https://www.sydsvenskan.se/2019-10-28/sa-lockar-byggbranschen-fler-kvinnor

  Lärlingsprogram med lön, endast för tjejer!

  Byggbolagen vill få in fler tjejer i byggbranschen. Facket verka backa upp, för de verkar inte direkt opponera sig.

  Mvh

  Pelle

  Svara
 23. info

   /  10/28/2019

  Svara
 24. info

   /  10/28/2019

  Svara
 25. info

   /  10/28/2019

  Svara
 26. info

   /  10/28/2019

  Svara
 27. info

   /  10/28/2019

  Svara
 1. Nedskärningar. Men inte hos politikerna själva? — WTF? – Life, Death and all between

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: