Kurragömma och Tittut

En av de där islamisterna som Säpo vill utvisa ur landet men inte får för Migrationsöverdomstolen och som därför släpptes på fri fot igen har försvunnit.

Sicket jävla skämt Sverige är alltså!

Han är säkert på en stärkande och välbehövlig semester i Egypten, landet han inte kan utvisas till, och kommer snart tillbaka till Sverige igen och leker lite mer kurragömma och tittut med Sverige. Jag menar, Sveriges gränskontroller är ju inte de vassaste om man uttrycker det snällt, han skulle ju ha osannolik otur om man han råkade fastna i en gränskontroll?

I artikeln så skriver man också om dem som ”radikala islamister”, är man inte radikal om man är islamist? Pratar man om radikala Ku Klux Klanare? Nej, det gör man såklart inte eftersom de per definition redan är radikala. En islamist är också per definition radikal, åtminstone i Sverige.

Jag skulle vilja veta vad Migrationsöverdomstolen går på när de kommer fram till att de där sex som ska utvisas inte kan det pga ev risker för förföljelse och hot i hemlandet. Jag litar nämligen inte ett dugg på deras utsagor. Faktiskt.

Och det där med riskerar, med såna krav så kan man aldrig någonsin utvisa en enda människa oavsett för vem kan garantera någonting om framtiden oavsett var det är? Och så har man på ett behändigt sätt trollat bort det personliga ansvaret också. Man premierar extremism helt enkelt. Är du en normal människa? Då åker du ut med rumpan först. Är du en farlig extremist? Då är det ”Åhhh, förlåt goa Herrn, klart att du måste få stanna här”.

Det betyder också att Sverige inte kan utvisa en enda IS-terrorist som satt sin fot på svensk mark. Helt omöjligt! För var i världen riskerar inte en IS-terrorist någon form av straff? Sverige är väl enda landet i världen där de inte riskerar någonting alls mer än att få för mycket bidrag och en rejäl bostad före alla andra. Och kanske körkort också..

Att det kryllar av t ex islamistiska extremistuzbeker i Sverige är inte så konstigt, man vill nämligen inte ha islamistiska extremister i Uzbekistan så man förföljer dem. Så är det. Men i Sverige kan man få skydd om man är förföljd. Grejen är bara att det även gäller religiösa extremister som t o m ett muslimskt land anser är för extrema. De är välkomna till Sverige och får skydd pga av förföljelse i t ex Uzbekistan för att de är för extrema. Välcome to Sviiiden säger Sverige till dem som t o m är för extrema för Uzbekistan. Det är därför det finns så många extremistiska uzbeker i Sverige, vi vill tydligen ha dem här helt enkelt.

Uzbeken David Idrisson är i Sverige för att han är en så extrem islamist att inte ens det muslimska landet Uzbekistan vill veta av honom. Därför släpps han att fritt kunna göra vad som helst i Sverige. Enbart därför. Såna dras till Sverige som flugor dras till en koskit.

Var det verkligen tanken och syftet med överenskommelsen om skydd att galna religiösa och farliga extremister ska skyddas till varje pris på värdlandets bekostnad både vad gäller pengar och problem som de orsakar? Var det verkligen meningen att det skulle användas av t ex IS-terrorister för att de ska få slippa ta ansvar? Det är i alla fall så det används. Jag anser att det är omoraliskt och väldigt stötande det som vi ser nu!

Nu är nog inte Uzbekistan något supertrevligt land att bo i osv men de som kommit hit har inte kommit pga dåligt allmänt utan enbart för att de är religiösa extremister.

Martin Aagård skriver en försvarskrönika i Aftonbladet om t ex Abo Raad. Han skriver att de sex offrades för att skydda Säpo och det onda Doku som grävt fram massor om islamister.

Det som Aagård räknar upp ovan är ju bara ÄNNU fler skäl att utvisa inte bara Abo Raad utan många fler i hans närmaste krets. Gissar att Aagård inte tänker på det viset trots att Raad varit med i hemliga jihad-grupepr på fb och hyllat IS.

Däremot så har Aagård rätt i att hemlighetsmakeriet är ett gissel, tror att både Säpo, polisen, Migrationsöverdomstolen, politiker osv hade tjänat på att vara lite mer öppna om vad som motiverar saker och ting. Nu ligger det kanske i sakens natur att t ex Säpo är just hemliga men det måste gå att vara lite mer öppen utan att avslöja detaljer osv. För allas skull tror jag man skulle vinna på det.

Inga såna här skulle ju såklart ha släppts in i landet från början! Det är ju där problemet börjar, att man inte är noga med vilka man släpper in i landet! Det har varit fritt blås i 20+ år!

Såg ni Morgonstudion idag och Rapport där man med viktig och allvarlig min berättade att 11 000 miljöEXPERTER nu hade slagit fast att det är en klimatkris. I en VETENSKAPLIG tidskrift dessutom! Man var NOGA med att berätta att det var 11 000 experter och att det var en VETENSKAPLIG tidskrift.

Men hur var det med faktakollen hos rapport, var det verkligen 11 000 miljöexperter? Nä, de var ju inte det. Det var Rapport som valde att kalla dem för miljöEXPERTER.

När Avdic läste upp denna nyhet så påminde hon om ett annat lands nyhetsuppläsare. Jag kan inte hjälpa det men kom direkt att tänka på det.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

209 kommentarer

 1. hllviken

   /  11/06/2019

  Det känns som Sverige är ockuperat av en fientlig junta.

  Svara
  • Jans

    /  11/06/2019

   Det är ju inte bara som det känns. Naturligtvis kan man vrida på begreppen junta och ockuperat men att vårt land har en stor mängd människor här som på olika sätt belastar och utnyttjar systemet både lagligt och olagligt till förfång till ursprungsbefolkningen är det ju ingen tvekan om. Att dessutom en betydande andel just är islamister betyder ju att det är grunden till en slags junta också. Islamister har ju agerat paramilitärt i Mellanöstern.

   Svara
  • Tänker du på familjerna Wahlgren-Ingrosso?
   Men en son i familjen lär åtminstone, enligt tv, kunna och nästan vara besatt av att tillaga god pasta, dansa och kanske sjunga, så då är maffiatendenserna ursäktade och t.o.m. förlåtna?

   Att de familjerna syns och hörs överallt och är ”influencers” är väl bara naturligt?
   Och andra generationens barn, räknat ”uppifrån” de ”högsta”, föddes med ”järnsked” i munnen och kyskhetslöfte?

   Min teori: de familjerna verkar, sedan minst tre generationer tillbaka, lida av en allvarlig form av uppmärksamhetssökande. I kombination med pengasökande, makthunger, etc.

   De har till synes ”allt” men ”mycket kan inte få nog”.
   Fascinerande att följa dokusåpan, som förhoppningsvis illustrerar att ”högmod går före fall”.

   Svara
  • hllviken

    /  11/08/2019

   Svara
 2. MiT

   /  11/06/2019

  Klippet finns på fb också

  Svara
  • info

    /  11/06/2019

   Svara
   • lensof

     /  11/06/2019

    Musse Pigg mm. Tack Rebecca för dagens goda skratt.

    Klimatexperter??? Ja. A la Sweden….

    Svara
   • Ivar L

     /  11/06/2019

    Rebecca länkade till denna artikel i annars hyfsat seriösa Ny Teknik.
    https://www.nyteknik.se/miljo/11000-forskare-akut-klimatkris-pa-jorden-6977610

    F.n. 146 kommentarer. Jag har inte läst än men gissar att det är vild debatt. Vem vet, kanske snart censureras?

    Svara
    • Ivar L

      /  11/06/2019

     Ur hennes text, en ren självklarhet. Hur kan det inte vara som hon föreslår?

     ”Vi måste avskaffa hela systemet med samordningsnummer. Rakt av. Istället borde en utlänningslegitimation införas för alla som vistas i landet lagligt men inte har svenskt personnummer. ”

     Varför, varför, varför behöver inte utlänningar som vistas i landet ha riktiga identitetshandlingar vid alla myndighetskontakter och affärskontakter?

     Jag måste ha det. Min identitet är säkerställd sedan decennier, allt finns loggat. Men när det kommer en totalt okänd person in i landet så knyts inte dennes identitet, vilken den än är, till någon handling. Hur kan det vara så idiotiskt. Det kan inte vara ett misstag, detta är med flit. Gissar att partier som M också sett genom fingrarna för de vill ha billig svart arbetskraft som pressar ner lönerna. Fan vad jag börjar hata det här landet och hur det missköts.

     Svara
    • elina

      /  11/07/2019

     Borttagen. De vaknade upp.

     Svara
   • G

     /  11/07/2019

    Han bara maler på, dessutom är Holmgren meteorolog och inte klimatforskare, men i H(å)kans värld är det väl samma sak.

    Svara
    • Kristian

      /  11/07/2019

     [I fikarummet]
     – Vi är många som fortfarande inte tror på klimathysterin.
     – Ni vill ha argument?
     – Ja.
     – Se här, en lista av 11 000 personer som vet vad de talar om som tror på det.
     – Jaha, om den listan är ett argument skall jag granska den.
     – Granska på!
     – Den här Mickey Mouse …
     – Förnekare!
     [Tablå]

     Auktoritetstro har ingenting med vetenskap att göra.
     Konsensus har ingenting med vetenskap att göra.

     De hör hemma i religionen.

     Svara
     • info

       /  11/07/2019

      Kristian,
      Tablå?
      Vad menar du?
      Tänkte du på ridå?

     • Rikard

       /  11/07/2019

      Hej.

      @Info: tablå används (även) som ett utrop för att påvisa en pinsamhet, något löjligt eller komiskt löjeväckande. Ordet kommer från konst och teater. Redan Strindberg använde det dock som Kristian. Man kan definitivt använda ridå på samma sätt.

      Det övriga, från twitter-tråden, att det är något konstigt med att granska en lista med forskares namnunderskrifter, är så barockt löjeväckande att man drabbas av sekundärskam.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • info

       /  11/07/2019

      Rikard,
      OK det var nytt för mig.
      Jag trodde att det var Autocorrekt som ”spökade”.

     • Kristian

       /  11/07/2019

      Ja, det var så det var tänkt!

      Användes väl senast av Ehrenmark eller en och annan Zetterström, sannolikt innan jag föddes. Och så Hasse och Tage, förstås, i slutet av ”Språket” i ”Spader, Madame”, där man – efter att elegant ha hackat och manglat språket i fem minuter – säger ”Tablett!”

     • Rikard

       /  11/07/2019

      Hej.

      @Info: jag tar varje chans (läs: ursäkt) att kurera katederabstinensen. 🙂

      @Kristian: ”Spader, Madame!” var och är underskattad i sin fyndighet. En tjuv-kik på Wikipedia vet att berätta att den ansågs för okonventionell 1969, med sin kritik både mot klassisk borgerlighet (som inte låg så långt bakåt i tiden då) och samtida vänstervåg.

      Och ”Donna Juanita” har jag spelat för feminister (kursare/väninnor till frun förr om åren) – som av någon anledning inte såg det roliga i texten. Hur man än gör blir det fel.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Kristian

       /  11/07/2019

      @Rikard: ”Spader, Madame!” är bland mina favoriter av deras verk.
      ”Åh, vilken underbar morgon i början av 1800-talet!”

      Det största problemet var väl att publiken förväntade sig en nummerrevy avslutad med en Lindeman. Och så kommer de dragande med en massa Schubert …

   • Grodan Boll

     /  11/07/2019

    Skulle förklara saken.
    Lite som när godtycklig kommun har öppna formulär för namnförslag på nya project etc. De lär sig aldrig 🙂

    Svara
 3. info

   /  11/06/2019

  Damberg upprörd: Ingen har försvunnit
  ”Ingen av dem som regeringen beslutat att utvisa har försvunnit.
  Det uppger Inrikesminister Mikael Damberg till TT. Han är upprörd över att vissa politiker klampar in på Säpos område.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/damberg-upprord-ingen-har-forsvunnit

  Svara
  • lensof

    /  11/06/2019

   Mest upprörd är han väl för att det är så uppenbart att han inte gör sitt jobb.

   På så vis har de sex icke utvisade som skulle ha blivit utvisade gjort sveriges invånare en stor tjänst. De nakna är nu så nakna som det bara går att bli. Och de som ändå inte vill se vad som nu har blivit tydligt, de är bortom allt hopp.

   Svara
 4. info

   /  11/06/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  11/06/2019

   Rätt fascinerande. Ett namn räcker för att bli censurerad. Undrar om samma sak händer om man skriver Josef Stalin, Mao Zedong eller Abu Bakr al-Baghdadi? I konsekvensens namn borde det ju vara så. Eller det kanske inte ens händer om man skriver Adolf Hitler?

   Svara
   • info

     /  11/06/2019

    Ivar L,
    Helt sjukt!
    Enligt hitta.se finns det åtminstone 1 person i Sverige som heter Tommy Robinson.
    Undra om han tillåts skapa en profil på Facebook?
    Ifall, så vad händer när hans vänner vill länka till hans profil, foton och inlägg eller om de använder hans namn i något av sina alster?

    Svara
    • Ivar L

      /  11/06/2019

     Och inte minst, vad är de egentligen rädda för?
     De behöver inte dela hans åsikter, jag tror inte jag gör det heller även om han har en del poänger, men att förbjuda folk att ens tala om honom… Det är riktigt djävla skadat.

     Svara
     • De är rädda för att människor ska börja tänka själva.

      Om människor börjar tänka själva, så kan de få för sig saker, som att de på olika, eller något sätt alls, sätt vill slå sig fria, från det, som de upplever vara förtryck.

      Och då kan de upplevda förtryckarna inte längre tjäna pengar på dem. Det är inte ”konstigare” än så.

      Vad tror du själv om vissa människors rädsla?

     • ”som att de på olika sätt, eller något alls,”

 5. Ivar L

   /  11/06/2019

  Vad är egentligen vitsen med en säkerhetspolis om inte deras råd verkställs? Dessutom har inte fallet vad jag förstår prövats rättsligt, KD menar ju att man kan sy in dem (i vart fall de som inte gömt sig ännu), regeringen menar att det är mot lagen. Men det har inte prövats i domstol så det vet de inte. Det är inte regeringen som är dömande makt i Sverige. Slutsats, S vill ha islamister springande fritt i Sverige. Röstfiske?

  Svara
 6. info

   /  11/06/2019

  Svara
  • elina

    /  11/06/2019

   Det blir boten på arbetslösheten.
   Vi har en grupp på 4 ”nyanlända” som städar i Centrum och parken. Väldigt litet centrum och andra parkanställda finns för att städa parken.. De 4 har 4 som leder dem.
   Är inte detta lösningen på arbetslösheten? Vet dock inte vilken lösning fixar utgifterna när 8 personer gör en persons arbete.
   Men sysselsättningssiffrorna blir bättre. Så ut med dem att städa skräp och rensa stränder och leder.

   (Hur länge är man nyanländ vet jag dock inte. )

   Svara
   • Jans

     /  11/06/2019

    På Pendelstationen i Centralen Stockholm har de delvis haft nyandlända anställda som står och pekar vilken rulltrappa som funkar, eftersom det varit strul med rulltrapporna. Nu lyser visserligen alla fungerande rulltrappor grönt samt… funkar (de som inte funkar, funkar inte typ) så vad vitsen med jobbet är, det är en gåta. Jo, de brukar säga till folk med väskor att ta hissen när det är mycket folk också.

    Svara
    • Weasel

      /  11/06/2019

     Det är inte utan att man undrar hur i helvete folk klarade av att åka rulltrappa på den tiden då det inte fanns några ”nyanlända” i Sverige… 🙄

     Svara
    • elina

      /  11/07/2019

     Ja, har fått dem efter mig ett par gånger och de pekar ut hissen. Antagligen tror de att en kvinna i min ålder faller ihop om man har en större ryggsäck på sig.
     Job det också som läggs på våra biljettpriser och skatt.

     Svara
   • Rikard

     /  11/06/2019

    Hej.

    Det är den sovjetiska lösningen, och den har finansminister Maggan och hennes parti, och Quisling-regeringen som föregick ministärerna Löfven, använt med god hjälp av opartiska, oberoende ”public service” – för kalla det statens media på svenska blir väl lite för uppenbart.

    Man mäter BNP rakt av istället för per capita, och mäter sysselsättning i timmar jobbade på papperet utan att arbetets värde spelar in. I Sovjet tvättade man statyer. Tre man gjorde en mans jobb, men de fick å andra sidan dela på lönen, sådan den var.

    Skall den sortens arbete fungera utan att vi på sikt övergår till planekonomi på riktigt måste antingen prisläget på basvaror och boende ner så att man kan leva på löner på ca 30:-/timmen netto, eller så måste en extrem lönespridning tillåtas, med kraftig ekonomisk och social segregation – sådan vi inte haft på denna sidan år 1900 jämt.

    Eller så slutar man importera värdelösa människor (värdelösa i vårt system och ur ekonomisk synpunkt, inte som människor betraktat!) och börjar exportera/returnera hundratusentals dylika, inklusive eventuella avkommor.

    Eller så fortsätter man som förr med samma gamla metoder som man använt sedan AK-arbetet och beredskapsarbetets dagar – statligt tvångsarbete för lägre ersättning än lägsta lön enligt dåtidens avtal och norm.

    Det har vi faktiskt kvar ännu: Samhall och OSA kallas det och är till för handikappade och arbetsskadade. Dem har socialdemokratin inga problem att utnyttja som underbetald arbetsklass. Precis som förr.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
  • Kan inte Löfven rensa sin strand utan bistånd utifrån?
   Borde det inte gå att kräva att en statsminister besitter den förmågan?
   Krattar han sina löv själv?

   Svara
 7. Ivar L

   /  11/06/2019

  Uvell skriver om den katastrofala hanteringen av samordningsnummer som jag rantade om i Toklandets förra tråd. Det är rena rama bananrepubliken fast i bananrepubliker kan ju inte brottslingar och illegala immigranter lyfta bidrag så det är värre.
  https://uvell.se/2019/11/05/samordningsnummer-sesam-oppna-dig/

  Svara
 8. info

   /  11/06/2019

  Svara
 9. hllviken

   /  11/06/2019

  Svara
 10. MiT

   /  11/06/2019

  Svara
  • elina

    /  11/06/2019

   Som jag alltid tjatar: se till att ha OK testamente oavsett vad ni äger om ni inte har barn.

   Svara
 11. MiT

   /  11/06/2019

  ”El Nadi skickade skolpengar till Saudiarabien”
  https://doku.nu/2019/11/06/el-nadi-skickade-skolpengar-till-saudiarabien/

  Svara
  • Ivar L

    /  11/06/2019

   Så det skulle inte gå att utvisa denne man? Han skickar miljoner till Saudi. En rätt kvalificerad gissning är att han inte skulle ha några som helst problem att skickas dit till exempel. Till Saudi. Vore bra om någon samtidigt skickade tillbaka pengarna till oss. Helt ok byte om ni frågar mig.

   Svara
   • Du kan ju prova att utvisa Timbuktu till…lämpligt land. Eller varför inte utvisa Egor P.? Vem är han ens, hur fick han jobb på olika, som borde vara säkerhetsklassade, myndigheter, hur fick han uppehållstillstånd och varför är han i Sverige?

    Inte minst: hur kan det komma sig att han är skribent för en SD-”oberoende”-nättidning? När upphörde granskningen av honom?

    Han är ett klockrent exempel på stresstest av det ”svenska systemet”!

    Och det stresstestet lyckades. Det ”svenska systemet” tål ingen stress alls!
    Det är alldeles uppenbart! En säkerhetsrisk på riktigt, skulle jag säga.

    Hur det det svenska tillståndet egentligen ut?

    På myndigheterna råder uppenbarligen nollkoll, men selektiv sådan.
    Först behöver man kunna ”knepen” för att ta sig in i landet, skaffa falskt pass, o.s.v.

    Svara
    • Kristian

      /  11/07/2019

     ”Det ”svenska systemet” tål ingen stress alls!”

     Sant. Det bygger helt på att folk är ”hederliga och ärliga” enligt någon definition från för minst hundra år sedan.

     Synd att ingen styrande kan se detta och att systemet måste brytas ned helt innan något bättre kan konstruerat.

     Svara
     • Om du delvis verkar hålla med vad jag skrev: hur förklarar du fenomenet ”Egor P.” då (numer ”Martin D.”?)? När det ändå talas om ”säkerhetsrisker” och ”risker för rikets säkerhet”, etc. Vem litar på vem nuförtiden, om nu någon litar på någon, och på vilken grund? Kanske litar man främst på sina vänner, sin familj eller klan? På dem man känner bäst? Det är en rent logisk slutsats av den verklighet, som jag ser. Här och på andra ställen.

      Och det för mer ont än gott med sig. såväl på kort som på lång sikt.
      Eftersom resultatet blir att vissa människor inte vill förena sig med andra meningsmotståndare, eller ens möta dem.

      Varken ”på nätet” eller ”i verkligheten”.

  • Ivar L

    /  11/07/2019

   Träffsäker text. Oerhört lååång, men kul.

   Svara
 12. Gorby

   /  11/06/2019

  Timbuktu stjäl låttexter och stämmer Sverigedemokraterna för låtstöld för en låt som inte ens är hans.

  Svara
  • Ivar L

    /  11/06/2019

   Fast Timbuktu är ju en nyttig idiot här. Det här har naturligtvis SD räknat med. Låt honom hållas. Lite som Özz, han skapar nya SD-röster så fort han öppnar munnen. Hans haveri i UG är nog SD:s största PR-framgång.

   Svara
 13. Gorby

   /  11/06/2019

  Intressant.
  ABC News har i ca 3 år haft information vad Epstein höll på med.

  I denna läckta video beklagar sig nyhetsankaret Ebby Robach att hon hade storyn, men att den inte sändes. Det verkar vara det viktigaste, själva storyn som hon hade.
  Men inget om att hon under tiden hon höll tyst, så kanske andra unga kvinnor utsattes för dessa övergrepp.

  ”• “I’ve Had This Story for Three Years… (ABC) Would Not Put It on The Air” says Good Morning America Breaking News Anchor, and 20/20 Co-Anchor Amy Robach. “It Was Unbelievable… We Had – Clinton, We Had Everything…”
  • Robach: “We Had Her Whole Allegations About Prince Andrew…I Got a Little Concerned About Why I Couldn’t Get On.”
  • Amy Robach Describes How She Interviewed a Woman Who Had the Courage to Come Forward “Years” Ago About Epstein: “She Had Pictures, She Had Everything. She Was in Hiding for Twelve Years. We Convinced Her to Come Out. We Convinced Her to Talk to Us.”
  • Robach Details ABC’s Initial Response to Her: “Who’s Jeffrey Epstein? No One Knows Who That is. This is a Stupid Story
  • Robach: “Now it’s All Coming Out … I Freaking Had All Of It…””

  Svara
 14. Kike spotter

   /  11/06/2019

  Hej.

  Bra artikel av Jan Tullberg: https://www.friatider.se/samh-righet-utan-ett-folk-r-det-m-jligt

  Tullbergs artikel är också en indirekt förklaring till varför fräcka parasiter trivs i splittrade så kallade multikulturella nationer. Irländarnas planer måste hindras till varje pris! Deras mänskliga existenser skall tryckas tillbaka till dess ursprungliga och sanna väsen: hala stenar på stranden, brännässlor, fula skogstroll, o. dy.

  /Kike spotter

  ps) Martin Luther hade rätt. https://archive.org/details/TheJewsAndTheirLies1543En1948

  Svara
  • hllviken

    /  11/07/2019

   Om man läser Nya Testamentet så kritiserar Jesus starkt fariséer och sadduceér – inte vanliga människor bland det judiska folket. Man måste göra denna distinktion om man vill vara rättvis.

   Svara
   • Ja, precis!
    Jesus Kristus kritiserade det judiska prästerskapet och de religiösa partierna:
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Faris%C3%A9er
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Sadduk%C3%A9er.

    Jesus Kristus antydde att de var hycklare, som bad långa ramsor och klädde sig i vackra kläder, etc. Medan den fattiga änkan, hon som i sitt armod skänkte tre kopparmynt vid kollekten, var betydligt mer troende än prästerskapet.

    Fariséerna och saducéerna såg Jesus Kristus som en konkurrent, därtill som en hädare, då de menade att han hade sagt sig vara Guds son..

    Därför dödades han, via Judas Iskariot – lärjungen som ersattes med silvermynt för att via en kyss förråda Jesus Kristus, sin mästare! Och som därefter tog sitt eget liv. Därav uttycket blodspengar.

    Det mesta kan köpas för pengar. Förutom tro, hopp, kärlek och en plats i Paradiset..

    Svara
 15. MiT

   /  11/06/2019

  Svara
 16. MiT

   /  11/06/2019

  Svara
 17. MiT

   /  11/07/2019

  Svara
  • hllviken

    /  11/07/2019

   Jag kan vittna om att ingen i min helsvenska släkt har kommit undan med en enda krona av studieskulden. Tvärtom – när vi arbetade utomlands några år i annat EU-land jagade CSN oss så vi fick betala skyhöga extra-avgifter för att vi missat betalningsdatum.

   Svara
   • elina

     /  11/07/2019

    Ja, när jag arbetade utomlands för SIDA projekt (förlåt mig!) fick jag betala extra till Kronofogden för de hade försökt skicka räkningen till mig trots knapp postgång och inte till adressen hos svärfar jag flyttade min post till så han kunde sköta ev. räkningar.

    Svara
   • Rikard

     /  11/07/2019

    Hej.

    Hör nu på go’vänner så skall jag för er berätta, om vad CSN gjorde när en ruta fylldes i.

    Det var såhär en gång i forntiden, när undertecknad var mellan jobb som det heter, att undertecknad fyllde i en blankett för anstånd med återbetalning av studieskulden. På denna blankett (det hör utspelade sig på den tiden då myndigheten hade kontor man kunde hämta blanketter av papper i, och rata direkt med handläggare) skulle div. inkomster och tillgångar fyllas i, enligt vid ifyllandet rådande nuläge. Man fick också en varning om att ifall situationen ändrades så skulle man kunna få betala extra mycket nästa år – t ex om man började jobba kort efter att anstånd beviljats. Så långt, allt väl.

    Men en av rutorna ställde frågan om arbetsinkomst i utlandet. Där skulle man fylla i vilken summa det röde sig om. Någon ruta för ”Har ej haft inkomst av arbete utomlands” fanns inte, så undertecknad fyllde i ”0”, alltså ”noll” eftersom undertecknad inte arbetat utomlands (då).

    Tre månader senare får undertecknad så ett tjockt brev från CSN, där han krävs på 12 000:-/månad, med hänvisning till att han haft inkomst från utlandet. Som den spanske strykpojken i ”Fawlty Towers” skulle sagt: ”!Que?”

    Undertecknad stövlade ner till CSN-kontoret och fick efter endast 45 minuters väntetid träffa en äldre kvinna, senior inom CSN, som kunde dirigera runt de yngre med en blick. Damen ifråga lyssnade uppgivet och frågade: ”Har du jobbat utomlands? Nej? Ok, det är såhär med den där rutan att den skall lämnas tom. Vi har ett par hundra sådana här fall om året.”

    ”Jaha, (säger undertecknad) men det är väl lätt löst? Gör om blanketten?”

    ”Den har sett likadan ut från början, och ingen som kan fatta det beslutet vet om att problemet finns. Det finns inget sätt för oss handläggare att kommunicera med ledningen. Men jag skall försöka fixa det här åt dig.”

    För att göra en lång historia kort blev undertecknad innan det hela var löst tvungen att koppla in länsrätten (heter Förvaltningsdomstol numera). CSN krävde nämligen, i ett under av byråkratlogik, att undertecknad skulle bevisa att han saknat inkomst från utlandet: jag skulle alltså bevisa att något som inte hänt, inte hänt – vilket är omöjligt. Man kan antingen bevisa att något hänt, och då har det hänt, eller så kan man inte bevisa det och då har det inte hänt.

    Två år senare, efter ett ihärdigt brevskrivande, komplett med notarius publicus hjälp att se till att jag kunde dokumentera när handlingar skickats in (ty det är legio när myndigheter utmanas att handlingar ‘kommer bort’, dock alltid till myndighetens fördel) och med domstolens påpekande att det är CSN som skall bevisa om jag haft inkomst, slutade CSN höra av sig i den frågan.

    Två år. Över dussinet brevpassningar, plus domstol. Det kostar skattepengar, och allt för en dåligt utformad blankett, en nolla i fel ruta, och svenska tjänstemän som verkligen visar varför vi behöver enorma myndigheter: den sortens människor som arbetar inom myndigheter duger inte i privat sektor, då de är både intellektuellt, karaktärsmässigt och kunskapsdito efterblivna.

    Två år för en nolla i fel ruta.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • hllviken

      /  11/07/2019

     Påminner starkt om en roman av Kafka.

     Svara
    • Lividin

      /  11/07/2019

     Fast det var ju inte ens fel egentligen. Du hade ju faktiskt haft noll kronor i inkomster från utlandet. Det märkligaste av allt är väl att det leder till åtgärd från CSN:s sida. Rent logiskt och även strikt matematiskt är inga inkomster från utlandet och noll kronor i inkomster från utlandet exakt samma sak. CSN är uppenbarligen kompletta idioter.

     Min CSN-historia är följande. Hela min klass i en eftergymnasial utbildning skulle tydligen rapporteras in till CSN månadsvis av skolans kansli. Alltså en rapport som bekräftade vilka elever som kvarstod på utbildningen, d.v.s. alla.

     En månad missade kansliet detta. CSN drog då slutsatsen att samtliga elever hade slutat utbildningen. Samtidigt. Och drog in alla studiemedel med omedelbar verkan. Alla blev tvungna att söka om. Alla.

     Jag kontaktade CSN och frågade varför de inte bara lyfte luren och ringde skolan eftersom det måste vara extremt ovanligt att alla elever på en skola slutar samtidigt och att det dessutom handlar om människor som behöver mat och bostad och ofta lever på marginalen ekonomiskt. Gubben i andra änden sade något idiotiskt om att regler är regler och så var det inte mer med det.

     Svara
   • Ivar L

     /  11/07/2019

    Anarkoterrorism, förfölj de laglydiga med extrema regler, lämna de laglösa att härja så att de utgör ett hot mot de laglydiga som därmed blir mer beroende av statens beskydd vilket gör det ännu lättare att ha ett högt skattetryck och ohemula regler.

    Svara
 18. G

   /  11/07/2019

  ”Man rånad – av maskerade män

  En man blev på onsdagskvällen rånad av flera maskerade män i Kållered.
  Männen hotade med ett pistolliknande föremål och fick med sig mobil och kreditkort innan de försvann i en bil.”
  https://www.expressen.se/gt/man-ranad-av-maskerade-man/

  ”Man påhoppad och rånad av gärningsmän

  En man blev på onsdagskvällen påhoppad och rånad av två gärningsmän i Kungsbacka.
  Efter att de slagit offret i ansiktet roffade de åt sig hans ryggsäck och sprang från platsen.
  I väskan fanns både en mobiltelefon och en Ipad, skriver polisen på sin hemsida.”
  https://www.expressen.se/gt/man-pahoppad-och-ranad-av-garningsman/

  Svara
  • elina

    /  11/07/2019

   Inget att hetsa upp sig. Det är det nya normala. Lite får man bidra till de som har det sämre.

   Svara
   • Kristian

     /  11/07/2019

    Spökskriver du åt Ramberg på fritiden? 🙂

    Svara
    • elina

      /  11/07/2019

     No, no no men hör Ramberg av sig och betalar kan jag väl hålla på ett tag och sedan göra ett stort avslöjande i slaskpressen som läggs under betalvägg.

     Svara
 19. Dagens humor, kanske omedveten, på hög nivå, från en anonym blogg:
  ”Nu ligger det kanske i sakens natur att t ex Säpo är just hemliga men det måste gå att vara lite mer öppen utan att avslöja detaljer osv. För allas skull tror jag man skulle vinna på det.”.

  Skämt åsido – det går ju inte för sig att skoja precis hursomhelst i Nordkorea – så är det ganska intressant att studera vilket som i olika sammanhang väger tyngst av hemlighållande och öppenhet/transparens.

  Det krävs t.ex. bekräftad identitet, via personnummer (eller organisationsnummer) och legitimation för att öppna bankkonto i Sverige och det är strikta krav mot så kallad penningtvätt. Eller? Både ja och nej.

  Nej, eftersom även ”spökpersoner”, med samordningsnummer, tillåts öppna bankkonton.

  Så den som inte tror på spöken får nog tänka om en aning. Även efter Halloween.

  Svara
  • info

    /  11/07/2019

   Ghost of Democracy,
   ännu värre är att myndigheter ”pressar banker till att tänja på lagen om penningtvätt”:

   ”– Ta ett utsatt område, till exempel Gårdsten eller Tynnered. Ofta finns det kapital för att klara av kontantinsatsen, men den finns kanske inte alltid på bankkonton. Den finns i släkter, i familjer. Där tror jag vi kan hjälpas åt att göra storbankerna mer varse vilka förutsättningarna är i de olika områdena, säger Marin Öbo, kommunens fastighetsdirektör.”.
   https://ledarsidorna.se/2019/01/goteborgs-stad-pressar-banker-till-att-tanja-pa-lagen-om-penningtvatt/

   Svara
   • Lagen om penningtvätt, eller påstådd sådan, tillämpar verkligen inte den högre principen om allas lika värde! ”Lycka till”, Göteborgs stad.

    Bankerna är ju själva en avgörande del av problemet! Nagelfar vissa människor, vill veta om deras ekonomi, etc, medan andra människor faller genom maskorna.

    Dagens banker, de flesta, erbjuder ingenting till kunden, allra minst ränta, men kräver likväl att kunden ska underteckna diverse avtal.

    Ett sådant banksystem måste snarast bort! Avvecklas. Det rimmar ytterst illa med ”allas lika värde”-

    Svara
    • Kristian

      /  11/07/2019

     Fick nyligen (i annat land) välja mellan olika anledningar till att jag överförde pengar, och fick kryssa i en ruta där jag försäkrade att jag gjorde det av egen fri vilja och förstod vem jag kunde kontakta om jag blev tvingad att skicka pengar.

     Svara
     • Hoppas att du läste igenom avtalen först, innan du kryssade i rutan. I annat fall riskerar du att utsättas för godtyckliga psykologiska experiment, till vilka du, undr dina sinnens fulla bruk, har medgivit samtycke. För din skull hoppas jag att avtalen, inkl. det finstilta, inte nämnde nåogonting om ditt arv till en okänd släkting.

 20. MiT

   /  11/07/2019

  Svara
 21. G

   /  11/07/2019

  Inte ens polisen klarar av en presskonferens utan att komma med någon onödig kommentar likt att det är större risk halka i badkaret än drabbas av terror dåd. Så det enda jag kommer ihåg från presskonferensen där polisen meddelade att det nu tydligen var dags för lite tuffare tag emot sprängarna, är Staaf från NoA, som först sade att det är en allvarlig ökning av skjutningar och sprängdåd i Sverige så inte konstigt att folk är oroliga, men lade till: det är viktigt komma ihåg att de flesta inte drabbas.

  Visst serru, det är jätteviktigt komma ihåg, så bara onödigt vara förbannad och orolig över utvecklingen.

  Svara
  • info

    /  11/07/2019

   G,
   dags att ändra lagen så att polisen får rätt till husrannsakan utan beslut från åklagare/förundersökningsledare så att de kan göra oanmälda hembesök för att kolla så att alla badkar har halkmatta…*

   *ironi för de som inte begriper det annars


   https://www.bauhaus.se/halkmatta-38×80-playa-lila

   Svara
  • G

    /  11/07/2019

   Förtydligande ang badkaret: Det var Norberg som skrev det…

   ”Fler dör i badkaret än av terror”
   https://www.svt.se/opinion/johan-norberg

   …och inget polisen sade på ovan nämnda presskonferens. Det jag menade var att på en presskonferens som hade syfte att meddela att polisen ska *ta tuffare tag* och att polisen förstår att vanliga svenskar är oroliga, kasta in en kommentar likt: men det är viktigt komma ihåg att de flesta inte drabbas. Det är i min värld lite samma kategori som det som Norberg skrev, den som inte är dum i huvudet vet redan att de flesta inte drabbas, men det hör inte hit!, så fullständigt onödigt klämma ur sig det på en presskonferens som skulle handla om *tuffare tag*, så det blev lite som: ”Fler dör i badkaret än av sprängdåd”.

   Svara
   • Kristian

     /  11/07/2019

    – Nu skall polisen verkligen börja ingripa mot brottslingar!
    – Jaha, vad har er uppgift varit hittills?

    Fast det kanske blir med polisen som med kommunerna vad det lider: ingen möjlighet till styrning eller kontroll uppifrån, så man får bestämma själv. I så fall är det bra.

    ”Min granne klår upp sin fru just nu” skall ha högre prioritet än ”det verkar ha varit inbrott när vi var på semester.” För vissa statistiknissar som styr skall allt hanteras i den ordning det inkommer.

    Svara
   • Ivar L

     /  11/07/2019

    Fler dör av hjärtinfarkt än av fall från hög höjd.
    Slutsats?
    Takarbetare behöver inte livlina?

    Trappor behöver inte räcken?

    Att det ens är något att diskutera.

    Svara
 22. G

   /  11/07/2019

  Hittills inte sett något på nätet om Dressmanns reklamfilm som rullar i TV just nu inför fars dag. En ung dam (med fransk brytning tror jag) som talar väl och kramar om sin far och säger att hon älskar honom – ”en hyllning till alla män” står det också. (Har letat lite men inte hittat den på nätet ännu)

  P.S
  Det är egentligen inget konstigt att se, men när man ser något sådant här i ett land som dagens Sverige så hajar man till rejält och undrar hur någon ens kom på tanken att producera den. I dagens Sverige ser jag denna reklamfilm som normkritisk, dvs den är helt normal och inte extrem eller aktivistisk på något sätt.

  Svara
  • Kristian

    /  11/07/2019

   Ja, det kan bli besvärligt när alla produkter skall använda alla ”högtider” för att sälja mer.

   Vad är mest obehagligt, yngre damer i underklädsreklam till far dag eller till mors dag?

   Svara
   • G

     /  11/07/2019

    Yngre damer i underklädsreklam är aldrig obehagligt 😉 😛

    Svara
 23. G

   /  11/07/2019

  ”Överläkare på KI blev omplacerad efter judisk förtalskampanj”
  https://www.friatider.se/verl-kare-p-ki-blev-omplacerad-efter-judisk-f-rtalskampanj

  Vilket svinigt beteende.

  Svara
  • info

    /  11/07/2019

   G,
   till saken hör att ”överläkaren” som kommer från Iran har ”publicerat flera antisemitiska nidteckningar på Facebook. I inläggen, som Aftonbladet tagit del av, likställer han bland annat en kvinnlig israelisk militär med en flicka från Hitlerjugend.”.
   https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/ddeElJ/judiska-lakaren-berattar-om-trakasserier-pa-karolinska

   ”Det är mycket prat om Hets Mot Folkgrupp nuförtiden och åtskilliga är de medborgare som dras inför skranket om de behagat skämta om islam. Att uttrycka sig nedsättande om den judiska minoriteten i Sverige tycks däremot fritt fram.”
   http://katerinamagasin.se/hur-mycket-judehat-tal-karolinska-sjukhuset/

   Jag känner och har jobbat med flera Iranier och vet hur de resonerar ang. judar.
   De har blivit indoktrinerade i judehat sedan barnsben och tycker därför att det är helt naturligt.
   Finns det några iranier som inte är antisemiter?
   Hade det varit OK om en judisk överläkare lagt upp motsvarande nidbilder på muslimer?

   Svara
   • G

     /  11/07/2019

    Jahapp, se där, som alltid finns det mer till historien.

    Svara
   • Jans

     /  11/07/2019

    @info:
    Överläkaren är vad jag förstår latinamerikan. Hans brytning låter latinamerikansk.

    Så vi har troligen två personer som har problem att komma överens av såväl etniska som politiska skäl. Den judiske läkaren har säkert brassat på med antisemitism och Simon Wiesenthal verkar ju aldrig kolla bakgrunden när de fördömer men det ger extra brösttoner. Men en latinamerikansk läkare som publicerat nibilder avseende Israel och med anspelningar på tredje riket… Klart som tusan han har aversion mot judar. Det luktar Israelhatande kommunist lång väg. Många latinamerikaner har ju en gång flytt Latinamerika på grund av revolutionära röda åsikter. Israel är ju någon slags fetisch i vänsterrörelsen. Om Israel försvinner tror idioterna att det blir bättre i Mellanöstern och de flesta spiller över detta på judar generellt. De flesta judar stödjer ju Israel av uppenbara skäl.

    Smutsig byk alltihop. Båda två borde kickas. De kan gärna göra upp sin skit på någon bakgård istället.

    Svara
    • Livingston

      /  11/07/2019

     Fria Tider är för övrigt en tidning som alltid pushar för antiisraeliska och antijudiska nyheter. Ett av de mest avgörande skälen till att jag är skeptisk till dem. Varför hatar de den enda demokratin i Mellanöstern? Vad är felet med den? Svaret är enkelt, Fria Tider hatar judar.

     Svara
  • info

    /  11/07/2019

   Ug ”råkade” glömma detta:

   Svara
 24. G

   /  11/07/2019

  May 16, 2019: Pamela Anderson calls out Trump in rant about social media bullies: ‘A horrible example of self restraint’

  ”…she didn’t vote for Trump in 2016. She has said she voted for Jill Stein after Bernie Sanders was no longer in the race.”
  https://www.yahoo.com/entertainment/pamela-anderson-calls-out-trump-in-rant-about-social-media-bullies-a-horrible-example-of-self-restraint-142630345.html

  Gillar hon fortfarande vänstern…

  ”Pamela Anderson anklagas för rasism – står på sig

  Ett stort antal användare valde då att anklaga den före detta Baywatch-stjärnan för ”rasism” och ”kulturell appropriering”. Det senare är ett relativt nytt vänsterbegrepp som går ut på att det är rasism om vita människor anammar icke-vitas kulturer.

  Anderson länkade sedan till en artikel som handlar om att begreppet kulturell appropriering är ”ologiskt”.
  https://www.friatider.se/pamela-anderson-anklagas-f-r-rasism-st-r-p-sig
  https://www.etonline.com/pamela-anderson-responds-to-accusations-of-racism-over-halloween-costume-135638
  https://www.lawliberty.org/2019/02/26/cultural-appropriation/

  Svara
  • Jans

    /  11/07/2019

   Kulturell approriering är ett kul begrepp, särskilt med tanke på att samma folk som agiterar mot det (i stort sett) samtidigt vill ha ett mångkulturellt samhälle.

   Eftersom approrieringsidén bygger på att den förtryckande (vite) inte får härma den förtryckte (svarte) men det omvända går bra så får vi följande resultat:

   Svarta får härma vita men vita får inte härma svarta.
   Eller lite tydligare uttryckt, svarta skall göra som vita gör, vita skall inte göra som svarta gör.

   Känns inte det lite bekant?

   Svara
 25. G

   /  11/07/2019

  ”Dresden utlyser ”nazistnödläge”

  Max Aschenbach, från vänsterpartiet Die Partei, menar att nödläget krävs för att lokala politiker tydligare ska markera mot nationalism.

  – Detta var ett försök att ändra på det. Jag ville också veta vilken typ av människor jag sitter med i Dresden, säger han till BBC.

  Resolutionen godtogs med 39 röster mot 29. Aschenbach menar att staden därmed har erkänt Dresden som en fri, liberal, demokrati som skyddar så kallade minoriteter och resolut bekämpar nazister.”
  https://www.friatider.se/dresden-utlyser-nazistn-dl-ge
  https://www.bbc.com/news/world-europe-50266955

  ”The state of Saxony has also long been a stronghold of the far-right National Democratic Party of Germany (NPD) and later the far-right Alternative for Germany (AfD) party.

  In state elections in September, support for the AfD surged, up 17.8% from 2014 to finish on 27.5%.”

  Svara
 26. G

   /  11/07/2019

  ”Larmet: Teatrar som kallar publiken ”damer och herrar” kränker könlösa

  Nu kommer nya rekommendationer till teatrar från det brittiska fackförbundet Equity. Bland annat föreslås teatrarna göra sina toaletter könsneutrala och sluta tilltala publiken som ”damer och herrar”, för att inte kränka könlösa medlemmar i facket.”
  https://www.friatider.se/teatrar-som-kallar-publiken-damer-och-herrar-anses-kr-nka-k-nl-sa
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-7644549/Ladies-gentlemen-banned-theatre-actor-union-Equitys-new-gender-neutral-guide.html

  Svara
  • G

    /  11/07/2019

   ”Ladies and Gentlemen – please exit left as you are no longer required. Ladies and Gentlemen, Ladies and Gentlemen, Ladies and Gentlemen – we need to stick together to stop this ridiculous-ness. The next thing will be that you cannot address anyone as Mr / Mrs / Ms.”

   -DM kommentarfält.

   Svara
  • Motkraft

    /  11/07/2019

   Kan de inte föreslå könsneutrala toaletter, sådana med flera bås, på biografer också?

   Är ju rätt safe att föreslå detta på teatrar dit de med mer primitiv kultur inte går. Om gjorde alla toaletterna könsneutrala på biografer så skulle vi få massor av klagomål och en del polisanmälningar mot män som tycker platsen är ett utmärkt ställe att trakassera eller på andra sätt ge sig på kvinnor.

   Svara
 27. G

   /  11/07/2019

  Svara
 28. info

   /  11/07/2019

  Svara
  • lensof

    /  11/07/2019

   Oj så folkligt och trevligt. Och farmor blev nöjd. För vad är några uppskärrade barnbarn mot ett samtal från landsfadern. Och så få vara lite känd ett tag.

   Detta är alltså vad statsministern förmår. Ett samtal fyllt med floskler.

   Och detta får farmor att tro att han tar bombningarna på full allvar.

   Tydligare kan det inte bli. Det finns skäl till att det är som det är i landet.

   Svara
 29. G

   /  11/07/2019

  ”Yoldas: Vi ville prata om jämställdhet – men möttes av hånskratt

  Psykiatern, som jag om någon timme skulle möta i debatt inför publik, skakade min hand när vi möttes på Södra teatern i Stockholm.

  Föregående veckor hade jag ägnat jag åt research. ”Myt”, ”konspirationsteorier” och ”trams” är ord som David Eberhard använder för att beskriva det jämställdhetsarbete som jag står för.

  Hur fan ska det här gå, tänkte jag.

  Vår debatt leddes av samtalsaktivisten Navid Modiri och intill mig satt jämlikhetskämpen Elin Sundin som grundat Maktbyrån. Vetskapen att Modiri tidigare bjudit in högerextrema och rasistiska röster som Ingrid Carlqvist (som förnekar Förintelsen) och Daniel Lampinen (som delar in människor i raser) fick mig att tvivla på mitt beslut att ställa upp i debatten.

  Och ju mer tid vi tillbringade på scenen, desto längre från Modiri och Eberhard hamnade vi.

  Pikarna mot jämställdhetsrörelsen möttes av applåder och hånskratt.

  En dov basröst utbrast ”ALDRIG!” när Elin Sundin nämnde rimligheten i att pappor borde tillbringa mer tid med sina barn.

  Eberhard hyllades dessutom av publiken för sin lösning på mäns våld: att kvinnor ska ”sluta ligga med psykopatiska män utan preventivmedel”, som om det vore kvinnornas fel eller ansvar.

  Jag förstod att vi inte skulle hålla med varandra. Istället försökte jag få syn på mannen i publiken som högljutt proklamerade att han minsann inte tänker tillbringa lika mycket tid med sina barn som sin partner. Jag kunde inte lokalisera honom i det mörka publikhavet.

  Särskilt påtagligt blev det när frågan ”vad skulle du vilja förändra hos din egen maskulinitet” ställdes till Eberhard. Psykiatern blev tyst en stund. Sedan sa han:

  – Jag vet inte. Jag är en jämställd och modern man.

  Han är långt ifrån den enda mannen som vägrar rannsaka sig själv, inte ser sina privilegier i samhället och som motarbetar den feministiska kampen, det visste jag redan.

  Min blick sökte efter män i publiken som nickade eller gav någon form av gest, vad som helst, för att visa att han genomskådar Eberhards retorik. En man som förstår att diskriminering, trakasserier och övergrepp mot kvinnor inte är åsiktsfrågor. Som fattar att ojämställdhet är en realitet, belagd med gott om fakta.

  Jag letade i publiken efter bekräftelse från män som förstått att vi gynnas av att jobba med de negativa delarna av mansrollen.

  Jag såg ingenting.

  Elin Sundin och jag valde i debatten, liksom i vårt dagliga arbete, att fokusera på lösningar där skulden inte läggs på kvinnor. Vi vill förändra de normer som lägger grunden för machokultur, sexism och våld och kämpar för att privilegier ska användas för att skapa ett mer inkluderande samhälle där alla kan vara med och bidra till något positivt. Men allt jag hörde på scenen var David Eberhards tala om biologiska skillnader och Navid Modiri om saker som han tycker kvinnor gör fel. Vad ville de egentligen uppnå?

  Jag ville tro på Eberhards ord om att vi skulle hålla med varandra, men det var inte möjligt. Vi utgick från olika perspektiv med olika avsikter. Besvikelsen bottnade i mig att jag inte lyckats nå fram till mina meningsmotståndare. Debatten kändes som ett misslyckande och jag borde aldrig ha ställt upp, tänkte jag.

  Men besvikelsen gav vika ungefär tio minuter efter att vi klivit av scenen. Något hände som fick mig att tänka att de 45 minuterna jag tillbringade på på Södra teatern hade varit värda varje sekund.

  Jag gick nerför trapporna, på väg hem, när en ung man iklädd en färgglad skjorta stoppade mig. Blicken var inte granskande eller hård. Han log varmt när han skakade min hand och sa:

  – Tack.”
  https://web.archive.org/web/20191106122239/https://www.expressen.se/kronikorer/atilla-yoldas/vi-ville-prata-om-jamstalldhet-men-mottes-av-hanskratt/

  Svara
 30. G

   /  11/07/2019

  Svara
 31. G

   /  11/07/2019

  ”Fler röster krävs för mer kvalitet
  …[..]..
  Svenska filminstitutet har sedan 2012 arbetat med initiativet 50/50 till 2020. Ambitionen är att kvinnor ska stå för hälften av filmbranschen. Ett mål som känns optimistiskt idag. Fler länder har inspirerats av Sverige.

  USA, det mest framgångsrika landet inom filmsektorn, har ännu större skillnader mellan könen. Deras 50/50 by 2020 inkluderar även etnicitet, sexuell läggning och funktionsvariation. Deras fokus är att filmbranschen ska spegla befolkningen i stort. Siffrorna är skrämmande: 81% av styrelseledamöter i Hollywood är män, 94% av högre chefer i Hollywood är män, 78% av moderbolagen inom branschen leds av män, 96% av filmregissörer är män, 98% av alla filmkompositörer är män, 76% av skribenterna är män, 87% av alla regissörer är vita och 95% av alla rollfigurer med funktionsnedsättningar gestaltas av skådespelare utan funktionsvariationer. Även Sverige ”stoltserar” med så höga siffror när det gäller manus och regi, två kategorier som är de mest influerande i filmers utformning.

  Tror jag att vi vid 2020 nått målen om att hälften av regissörerna är kvinnor? Av manusförfattarna? Av producenterna? Att personer utanför normerna plötsligt får synas mer på vita duken? Nej, tiden är knapp. Däremot tror jag att målen och det offentliga samtalet skjutsar fram frågan. Vissa undrar säkert varför frågan är uppe. Vad spelar det egentligen för roll? Är det inte innehållet som är viktigt? Så kan du resonera i olika sammanhang. Faktum kvarstår att en blandning av röster leder till mer kvalitet långsiktigt, vilket forskning bekräftar.”
  https://folkbladet.se/kultur-noje/fler-roster-kravs-for-mer-kvalitet-om6362000.aspx

  Mer och bättre kvalitetsfilmer alltså. Jag ska försöka komma ihåg att jag läste det den dagen Ni är framme vid målet.

  Svara
  • Kristian

    /  11/07/2019

   En blandning av röster?
   Så en femtedel av regissörerna måste vara Sverigedemokrater?
   3% måste ha giltigt jaktkort?
   20% skall vara födda utomlands?

   Eller är det en liten grupp kvinnor i storstäderna som röstar V, Mp och Fi som skall få den sedvanliga gräddfilen?

   Svara
  • Jans

    /  11/07/2019

   Svensk fiii…..lll….mmmmzzzzzzzz….
   Vem bryr sig?

   Svara
 32. Om någon här anser att alla människor inte är lika mycket värda eller inte uppskattar principen om ”allas lika värde”, så undrar jag:
  villka människor är mest värda, o.s.v.?

  Svara
  • Kan omformulera frågan…
   Om någon här inte anser att människor är lika mycket värda eller uppskattar principen om ”allas lika värde” etc. Med tillägget: vad finns då som förenar oss och är världsfred ens tänkbar annat än som en utopi?

   Svara
   • Omformulerar igen…
    Om någon här inte anser att människor är lika mycket värda eller inte uppskattar principen om ”allas lika värde” etc.

    Svara
    • info

      /  11/07/2019

     Ghost of Democracy.
     Jag anser att t.ex. en pedofil inte har lika stort värde som barnet som är hans/hennes offer.
     Jag tycker också att Engla var mer värd än Anders Eklund.
     Motivera gärna varför du tycker att de är lika mycket värda.

     Svara
     • Jag tror att jag förstår vad du menar och det är ett vanligt argument mot principen om ”allas lika värde” men det håller inte.

      ”Allas lika värde” är en generell rätttsprincip, som går ut på att behandla alla människor lika. Likabehandling. Mot diskriminering, p.g.a. kön, etnicitet, religion, ras, sexuell läggning, m.m.

      Den säger inget i sak, om förövare eller offer.

      Ditt exempel utgår från två olika roller:
      1.
      en pedofil/mördare
      2.
      ett mordoffer.

      Men på vilket sätt menar du att de inte har samma värde? Enligt vem?
      Vad lägger du i ordet ”värde”?

      Du nämner pedofilen och mördaren, kanske seriemördaren, ”Anders Eklund”.
      ”Allas lika värde”, i hans fall, handlar om ett, för brottsoffrets anhöriga , och honom själv, rättvist och rimligt straff, enligt FN:s mänskliga rättigheter och Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna, införlivade i svensk straffrätt. Varken mer eller mindre.

      Och Engla – offret – vad gäller för henne då, kanske du undrar?
      Ja, hon har ju självfallet ett värde som människa, från den dag som hon föddes, även om hon föll offer för en pedofil och mördare.

      ”Allas lika värde”, i hennes fall, kan numer sägas vara återspeglat i kärleksfulla minnen av henne, insamlingsstiftelser till hennes hågkomst, m.m.

      Vad mer begär du av begreppet ”allas lika värde”?

      Rollerna, som jag beskrev ovan är inte utstakade från födseln, eller är de?
      Om svaret är ”nej”, så undrar jag varför det är lätt att peka finger, med facit i hand.

     • Senior

       /  11/08/2019

      Nej Ghost, detta stämmer inte:

      ””Allas lika värde” är en generell rätttsprincip, som går ut på att behandla alla människor lika.”

      -Det är inte felöversättningen lika värde det handlar om, utan originaltexten:

      Du har oavsett eget värde den mänskliga rätten att behandlas med värdighet.

      Liten men viktig skillnad: skyldig eller oskyldig, mördare eller offer. Oavsett vilket värde man tillskriver dem har de ändå rätten att bli behandlade med värdighet.

      Detta har inget med något godtyckligt tillskrivet värde att göra: även en person som är så skadad att vederbörande tappat allt sitt människovärde och beter sig som en morrande vildhund har ändå rätten att bli behandlad med värdighet.

     • hllviken

       /  11/08/2019

      👍 👍 👍 👍 👍

     • hllviken

       /  11/08/2019

      Upptummarna till Info och Senior.

    • info

      /  11/07/2019

     Väntar på svar…

     Svara
    • Allah's lika värde

      /  11/07/2019

     Ghost:

     Det är en meningslös politisk floskel baserad på en felaktig översättning som används för att nedvärdera och misskreditera alla med avvikande åsikter från Pk-normen.

     Det är också ett minst sagt desperat försöka göra anspråk på en moral PK-människan inte besitter, att spegla sig in godhetens glans.

     Principen med likhet inför lagen och staten är en sund princip, men inte ens det upprätthålls i praktiken.

     Den där PK-floskeln är mer ihålig än ett bambuträd och ingen gör mer åtskillnad på vi och dom än PK-människan som baserar hela sin identitet på en politisk dogm.

     Allas lika värde är en omskrivning för att alla ska tycka lika och stöpas i samma form.

     PK-människan värderar människor efter vilka åsikter de har, vilket är en närmast totalitär yttring. En vanlig människa värderar människor efter deras beteende och handlingar, med dess konsekvenser.

     PK-människan arbetar i praktiken för att släppa ut mördare på gatorna. Det är konsekvensen av HENS politik, medan en vanlig människa vill förhindra att så sker.

     Titta ut genom fönstret eller läs löpsedlarna hur det ser ut. Våldtäkter, skottlossningar, sprängningar, knivskärningar, etc, etc.

     PK-människor talar sig varma om allas lika värde gör att framstå sin goda själva, samtidigt som människor blir våldtagna, mördade och sprängda i småbitar.

     Kapten klänning hyllades som feminist, men välkommen till verkligheten.

     Svara
   • Kristian

     /  11/07/2019

    ”Fred” i betydelsen ”inga fler krig om gränser och resurser” är väldigt enkelt: sluta ge bidrag (till terroriststater) och acceptera den som kontrollerar ett område som de facto-regering.
    Med andra ord har vi ett Palestina som styrs av Hamas och Fatah. Det landet har en tydligt gräns mot Israel, och ingen försöker forcera den. (Israel har även – för att det är enklare – dragit sig tillbaka från vissa områden.)

    Om man med ”Fred” menar ”alla har det bra och vi ritar duvor som på temadagen i mellanstadiet” så är det givetvis omöjligt.

    Något som skulle ”förena” Väst (sekulära Lutheraner), Afrika, Kina (konfucianer) och Ryssland (Auktoritära Ortodoxa) finns givetvis inte! Den illusionen kunde existera en kort tid när Väst på grund av teknologiska försprång kunde låtsas att alla andra håller med.

    Svara
   • Tack för länkarna. Jag är fullt medveten om påstådd felöversättning men det förändrar inte så mycket i sak, eller gör det? Du kanske vet mer?

    Svara
  • Rikard

    /  11/07/2019

   Hej.

   Du kan testa dig själv här, avseende vad du själv anser om allas lika värde.

   [https://app.johanahlen.info/Likavarde]

   Det är frågor som är klassiska diskussions- och tankeövningar inom (praktisk/tillämpad) moralfilosofi, och som är självklart i vuxna länder utanför den svenska ankdammen, samt bortom feminiserade och islamofila vänstermedia.

   Den normala, friska, värderingshierarkin för alla människor oavsett folkslag är som följer:
   Familj – min före din
   Fränder – mina före dina
   Folk – mitt före främlingar
   Fosterland – pro Patria

   Det är det normala, naturliga sättet att resonera och du får leta länge utanför politiskt korrekta reservat för att hitta folk som anser det fel. Det spelar ingen roll om man är somalier, afghan, arab, drus, eller svensk zigenare: alla är vi överens om att mina egna barn är viktigare än andras ungar, och det är på den sanningen man kan bygga ömsesidig respekt, och att förstå varandra (inte förståelse, som betyder att sympatisera med).

   Om något bidrar istället allas lika värde till ökat våld och mer konflikt, då frasen gör alla värdelösa: lika värde betyder just värdelös eftersom värde alltid är relativt och därmed kräver att jämförelse och diskriminering kan göras (att diskriminera är att göra urval utifrån definierade kriterier, inget annat). Enkelt exempel: för mig är en insulinspruta inget värd. För en diabetiker kan den vara värd allt. Men om diabetikern har en pump insatt? Då faller sprutans värde.

   Svårare exempel: på en ö har en genusvetare, en arkitekt, en läkare, en AD, en snickare och en jägarsoldat flutit i land. Vem av dessa har lägst värde, mätt för gruppens överlevnad?

   FN-dokumentet är en önskedröm och en omöjlighet. Dels för att det vilar på vanföreställningen att MENA-folk och afrikaner delar, eller vill dela, västerländska värderingar, dels för att formuleringarna är så till förbannelse vaga att envar kan anse sig uppfylla dem. Sovjetunionen som var med och skrev/redigerade dokumentet ansåg sig uppfylla samtliga. Även länder som DPRK och Saudi anser sig göra det – dokumentet har således lika värde för alla.

   Hemläxa: gör testet ovan och ta en fundera på hur sunt det är att bygga inte bara sitt liv utan även politik och tro på en ologisk och omöjlig princip. Överkurs: tänk dig att du har två barn. Du kan välja att de ena skall leva, men då dör det andra. Om du inte väljer dör bägge. Vilket av dina barn är värt mest?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Kristian

     /  11/07/2019

    ”FN-dokumentet är en önskedröm och en omöjlighet.”

    ”Monday, Mar. 16, 1942
    These are the high spots of organized U.S. Protestantism’s super-protestant new program for a just and durable peace after World War II:
    * Ultimately, “a world government of delegated powers.”
    * Complete abandonment of U.S. isolationism.
    * Strong immediate limitations on national sovereignty.
    * International control of all armies & navies.
    * “A universal system of money … so planned as to prevent inflation and deflation.”
    * Worldwide freedom of immigration.
    […]
    “Collectivism is coming, whether we like it or not,” the delegates were told by no less a churchman than England’s Dr. William Paton, co-secretary of the World Council of Churches
    […]
    The ultimate goal: “a duly constituted world government of delegated powers: an international legislative body, an international court with adequate jurisdiction, international-administrative bodies with necessary powers, and adequate international police forces and provision for enforcing its worldwide economic authority.””

    https://whittakerchambers.org/articles/time-a/american-malvern/

    Klicka för att komma åt American_Malvern.pdf

    Svara
   • Principen om allas lika värde handlar inte om vem som är viktigast för en enskild individ utan om att alla människor ska behandlas lika av staten, redan från födseln. Principen handlar om jämlikhet. Det är inte konstigare än så.

    Principen handlar om mänskliga rättigheter, fastslagna via FN och EU. Vilken demokrat kan rimligen vara emot mänskliga rättigheter?

    Om FN-dokumentet enligt dig är en önskedröm och omöjlighet, så gäller det väl även detaljer som världsfred?

    Intressant det du tar upp om, som jag tolkar det, att det råder relativisering vad gäller uppfyllandet av FN-dokumentets kriterier.

    Det kan vara ett resultat av problemet med FN-organet som sådant, antal länder, etc, vilket är ett annat ämne.

    Samtidigt visar relativiseringen, som även till viss del kan bero på språkförbistring, på att det inte är självkart vilket lands levnadssätt, som är ”bäst”.

    Om någonting enligt dig är bra i Sverige, så finns det garanterat någonting som är betydligt bättre någon annanstans. Och tvärtom.

    Varför tänks en hemläxa utföras om den är obehövlig och den som tilldelas den inte är någon elev, eller den tilldelade ”läraren” någon lärare? Det kanske borde vara din hemläxa.

    Överkursen är, likt det mesta andra, rent hypotetisk och obehövlig. Den dagen den sorgen, är mitt enkla svar. Hur skulle du själv ha agerat eller inte agerat, i den specifika situationen?

    Det är klart att det går att, på papperet, konstruera precis vilken hypotetisk situation som helst men du har ju redan förmedlat svaret: antigen dör ett barn eller så dör båda. Vad finns då mer att fundera på?

    Men som svar på den hypotetiska frågan: jag skulle välja att rädda båda barnen, även om det resulterade i att vi alla tre dog. Är som sagt nyfiken på hur du själv skulle ha agerat eller inte agerat.

    Nu till det svårare eemplet.
    ”Svårare exempel: på en ö har en genusvetare, en arkitekt, en läkare, en AD, en snickare och en jägarsoldat flutit i land. Vem av dessa har lägst värde, mätt för gruppens överlevnad?”
    Mitt svar: ingen. Om inte annat så är nog de flesta av de uppräknade kapabla till inlärning.

    Därtill kan det tänkas att de nya förhållandena på ön rsulterar i att det blir genusvetaren som bygger hyddan, medan de övriga darrar av köld och chock.

    Att förutse hur individer i en grupp, slumpmässigt sammanfogade människor reagerar, under stress och kris, är i princip omöjligt.

    Frihetliga hälsningar,
    på behörigt avstånd,
    från Hitlerz Underpantz

    Svara
   • Tillägg:
    vem har bestämt att detta är normalt och friskt…
    ”Den normala, friska, värderingshierarkin för alla människor oavsett folkslag är som följer:
    Familj – min före din
    Fränder – mina före dina
    Folk – mitt före främlingar
    Fosterland – pro Patria”?

    Jag skulle säga att det är flytande, överlappande och beror på situation.
    Vissa personer sätter t.ex. vänner, arbetet eller partners framför sin familj.
    Ibland händer det att mina vänner blir dina eller tvärtom.
    Ganska många människor, eller åtminstone människor som är politiker, tycks idag vara globalister, snarare än nationalister, eller hur?

    Hur definierar du förresten familj?
    En biologisk familj? Vad gäller då för den adopterade?
    Lyckligtvis är inte människor så svartvita, som i citatet, förutom möjligen i extrema situationer, i vilka de dock är oförutsgbara.

    Ta bara Estoniakatastrofen som exempel.
    Hur tror du att människor resonerar i en sådan, extrem situation?
    Och till skillnad från ditt exempel, så är Estonikatastrofen inte hypotetisk.
    Känner du t.ex. till att det ombord på Estonia t.o.m. fanns personer, som i samband med kaoset och tumultet, försökte råna andra? Vad säger det om den mänskliga, ”rationella” naturen?

    Svara
 33. G

   /  11/07/2019

  ”..[..]..
  Henry Ascher ignorerar helt Anahits och Nermins berättelser, att deras pappor fick råd och instruktioner av andra som gjorde likadant med sina barn, och att Anahit i detalj återger hur bekanta har tvingats spela apatiska. Han ignorerar även de barn som beskrivs i de norska sjukjournalerna som uppenbart blir manipulerade och manipulerar.

  Han ignorerar de osannolikt snabba tillfrisknanden som finns dokumenterade och han ignorerar det faktum att de flesta barnen helt saknade de fysiska åkommor man får av långt sängliggande i kombination med svält: Muskelförtvining och uttorkning. För att vara tydlig: Barnens föräldrar ljög.

  Än märkligare är att Ascher negligerar de vittnesmål från erfarna psykiatriker som kommit fram efter att reportaget publicerades i Filter: Henrik Pelling, som menar att tillståndet inte finns på riktigt utan är skapat av svensk sjukvård; Stefan Krakowski, som vittnar om hur man gav apatiska tunga mediciner och elchocker trots att man visste att de simulerade; Sven Román, som menar att tvångssimulering har förekommit i tresiffriga tal.

  Till detta kommer förstås alla läkare, sjuksköterskor och övrig vårdpersonal som har kontaktat mig. De är personer med långt större erfarenhet av apatiska flyktingbarn än Henry Ascher har och de bevittnade barnmisshandeln på nära håll. Men de varken fick eller vågade säga någonting. De var motarbetade och skrämda till tystnad av sina chefer, av journalistkåren och av sådana som Henry Ascher och hans entourage, som svartmålade alla som inte tyckte och tänkte som dem. Gärna med referenser till 30-talets Tyskland. Det här, Henry Ascher, är anledningen till att det inte kommit fram några trovärdiga berättelser om manipulation tidigare.

  Barnläkarföreningens Arbetsgrupp för flyktingbarn, där Henry Ascher var aktiv, har tvärtemot vad Ascher vill göra gällande en stor skuld i att denna barnmisshandel fått förekomma i Sverige. De utövade ständiga påtryckningar mot politiker och myndigheter. I ett brev till Sveriges partiledare februari 2005 skriver de: ”Att dessa barn skulle simulera detta anses av de läkare som dagligen följt barnen vara helt omöjligt. Bara tanken är djupt kränkande.” När Socialstyrelsen senare rekommenderade vårdpersonal att vara extra uppmärksamma på manipulation blev Ascher och hans grupp rasande och krävde att skriften skulle dras tillbaka, vilket också skedde.

  Därmed försvann också den instruktion som kanske hade räddat Nermin, Anahit och de andra barnen som misshandlades av sina föräldrar. De kommer aldrig att tacka Ascher för hans insats.(forts)”

  Svara
  • Jans

    /  11/07/2019

   Har ni tänkt på hur vidrigt det är att detta knappt ledde till en debatt och inte en djävel som varit inblandad i barnmisshandeln genom att se mellan fingrarna har behövt löpa gatlopp i media. Det är för djävligt rent ut sagt.

   Svara
 34. Innoperp

   /  11/07/2019

  Är det inte jävligt konstigt att FB kan sensurera högerfolkets meddelanden till varandra till den grad at de inte kan skickas, samtidigt som dessa grupper och deras kommunikation sinsemellan inte kan motverkas alls?

  Svara
 35. info

   /  11/07/2019

  Svara
 36. Kristian

   /  11/07/2019

  Cwejman: Bomberna som sprängde Sverigebilden
  https://www.gp.se/ledare/bomberna-som-spr%C3%A4ngde-sverigebilden-1.20038418
  ”Fem explosioner på två dygn är inte längre något extraordinärt som fångar hela landets blickar, utan något som tillhör svensk vardag 2019.

  Statistiken över attacker med handgranater visar att de tog fart 2014 […]”

  Innan kulmen på massinvandringen alltså!
  Vi har bara sett början. 😦

  Svara
 37. Kristian

   /  11/07/2019

  Dousa (M): S och M måste göra upp om migrationen – annars blir SD störst
  https://nyheteridag.se/dousa-m-s-och-m-maste-gora-upp-om-migrationen-annars-blir-sd-storst/
  ”Om inte S och M håller i taktpinnen finns det en stor risk att Sverigedemokraterna blir största parti 2022”

  Vem håller i taktpinnen nu? Och 2006-2010?
  Det går an att stå och vifta. Gör något! Låtsas att ni styr eller är opposition!

  Svara
 38. robbe

   /  11/07/2019

  Svara
 39. MiT

   /  11/07/2019

  Svara
  • info

    /  11/07/2019

   MiT,
   de kanske ansökte om pension direkt de kommit in i landet?

   Svara
 40. info

   /  11/07/2019

  Enligt GW har partiet på Sveavägen inhandlat en mängd termosar för att förbättra sina usla opinionssiffror…

  GW misstänker politiska motiv bakom bombningar
  ”Politiska motiv kan ligga bakom många av bombattentaten i Sverige, säger Leif GW Persson i TV 4:s ”Brottsjournalen”. Det kan handla om personer som vill påverka den kriminalpolitiska debatten och bara orsaka materiell förödelse och uppmärksamhet, vilket enligt GW skulle förklara att relativt få skadats och dött under bombvågen.”
  https://nyheteridag.se/gw-misstanker-politiska-motiv-bakom-bombningar/

  Svara
  • Kristian

    /  11/07/2019

   Hans SD-noja förnekar sig inte!
   Fast han vågar inte säga något rätt ut.

   ”Jag kan inte ens komma ifrån en misstanke om, det är i vart fall ett tänkbart motiv, att vissa av sprängningarna är initierade av politiska motiv. Att man vill påverka den kriminalpolitiska debatten.”

   Svara
   • Ivar L

     /  11/07/2019

    Sossen i Leif går inte ur i första taget.
    Problemet med hans tes är ju rätt uppenbar. Den saknar allts stöd i verkligheten.
    Han skulle själv sågat ett dylikt resonemang om det kom från någon annan.

    Svara
   • info

     /  11/07/2019

    Kristian,
    varför tror du att GW menar SD?
    Min tolkning är att han menade partiet som har högkvarter på Sveavägen och som behöver bättra sina siffror genom att först utföra dåden, för att därefter visa handlingskraft som gör att alla bombningar slutar bums (de ber helt enkelt sin medarbetare/sprängexpert sluta med bombdåden).
    De räknar med att på detta sätt vinna de nödvändiga procenten som krävs för att kunna behålla regeringsmakten.
    Visst låter det logiskt?

    Svara
    • Ivar L

      /  11/07/2019

     Nej, det låter precis lika stolligt. Det ligger inga partipolitiska motiv bakom.

     Kristian har rätt i så måtto att Leif GW uttalat sig om SD nedvärderande tidigare och det därför ligger närmast att han menar dem, eller kanske till och med radikalare grupper åt höger. Tycker inget tyder på att han menar S.

     Svara
     • Jag är fortsatt skeptisk till att det skulle handla om S.
      Åtminstone dagens S. 80-talets S som kunde få folk att försvinna, ja.
      Men dagens parti kan knappt knyta skorna.

     • info

       /  11/08/2019

      Ivar L & Kristian,
      eftersom GW inte kan tala ur skägget så kan jag spela dum och låtsas missförstå honom.
      Han ska inte heller ha någon fördel av att vara så feg.

  • hllviken

    /  11/07/2019

   GW är bundis med de stora grabbarna och han använder sin popularitet till att påverka opinionen i de stora grabbarnas riktning.

   Svara
  • Rikard

    /  11/07/2019

   Hej.

   Så hur länge dröjer det innan löpsedlarna kan berätta att polis efter noga arbete kan lagföra en person med rätt åsikter, och som kan knytas till sprängningar (som då kommer att kallas ”högerextrema bombattentat”)?

   En månad, två kanske?

   Det är lättare än man tror, även om svenskar i regel tror med en dåres envetenhet att ”det händer inte här”, att polismyndigheten om den vill fabricerar nödvändiga omständigheter. Har du t ex diesel och gödning hemma? Bombmaterial. Har du gjort nätsökningar om bomber när du letat nyheter? Har du någon gång någonstans skrivit en kommentar med viss politisk vinkling, om så bara hypotetiskt?

   Inga problem för åklagare, polisens utredare, vårt politiserade domstolsväsende, och media att få dig till högerextrem potentiell bombkastare.

   Vill man sätta dit dig, är du skyldig. Det gäller överallt, i alla länder, även Sverige.

   Låter otroligt och smått paranoia-aktigt, eller hur? Betänk då detta: du blir på gatan stoppad av två poliser (du råkar av en slump likna ett signalement). Den ene av poliserna greppar tag om din överarm, inte hårt med fast och bestämt. Du rycker av reflex till dig armen vilket överraskar polisen som ramlar och skrapar sig så att han blöder. Du är nu, om polisen och åklagaren vill det och du inte är en tillräckligt viktig person i samhället skyldig till våld mot tjänsteman.

   Det är ett flera exempel jag kan ge på hur svensk polis arbetar om och när den kan och vill.

   Jag satsar en internet-krona på att vi får ett gripande av en eller flera ”kända högerextremister med SD-kopplingar” före nyår. Garderar med kryss för ett år före nästa (?) val, så att rättegången kan löpa parallellt med valkampanjerna.

   GW vet på vilken sida brödet är smörat, och är inte dum.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 41. Gigas

   /  11/07/2019

  OT

  ”Han hånade sina europeiska kolleger som hävdar att de inte kan ta till hårdare tag mot invandringen ”eftersom vi har de lagar vi har”. Ändra lagarna då, var Putins råd. De traditionella värderingarna är viktigare för miljoner människor än den så kallade liberala idén som enligt min åsikt är på väg att dö ut, sa den ryske presidenten.

  Det är lätt att avfärda Putins tankegods som en parodi på verkligheten. Men den här förvrängda och fördomsfulla bilden av våra samhällen är verkligen den bild han har. ”

  Vem som har en förträngd världsbild får framtiden utvisa

  https://www.expressen.se/kultur/putin-sorjer-inte-vast-nu-har-han-kina/

  Svara
  • Ivar L

    /  11/07/2019

   Nja, att liera sig med Kina kan nog visa sig dyrt i längden. Det är ju ingen som vet hur ett Kina med samma militära och ekonomiska muskler som USA kommer att agera. De har ju aldrig varit en kolonialmakt på det viset som Västländerna.

   Men till dess de tar över världen (vi kanske kan stoppa det ännu) har naturligtvis Putin rätt i att ändrad lagstiftning kring immigration är en relativt enkel och snabb väg till att stoppa MENA-iseringen av Väst.

   Svara
 42. MiT

   /  11/07/2019

  Svara
 43. MiT

   /  11/07/2019

  Svara
  • Grodan Boll

    /  11/08/2019

   Saklig journalistik, min herre. De behövs för att säkerställa att vi medborgare får rätt, riktig och neutral information.

   Svara
   • Ivar L

     /  11/08/2019

    Det är väl detta som kallas att kacka i eget bo?
    Att de dessutom kackar med ordet ”hen” som utgångspunkt gör ju bara saken ännu mer talande. Gubbarna på slutet borde naturligtvis inte vara Putin och Trump utan Jan Helin och Stefan Löfvén.

    Svara
 44. MiT

   /  11/07/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  11/07/2019

   Medborgarjournalistik när den är som bäst. En text jag fortfarande minns mycket väl, och med fasa.

   Svara
 45. G

   /  11/07/2019

  Svara
 46. Gorby

   /  11/07/2019
  Svara
  • Ivar L

    /  11/07/2019

   Tur att det finns någon form av sans hos Åklagarmyndigheten.

   Egentligen borde man ha regler mot att människor inom rättsväsendet har politiska uppdrag. Eftersom åklagare har inflytande över huruvida ett fall ens går till domstol verkar det faktiskt helt olämpligt att ha politiker på den positionen. En åklagare som dessutom säger att hon aldrig skulle åtala en person som eventuellt begått en brottslig handling, ensamkommande som ljugit, är ett skrämmande ställningstagande att höra i en rättstat. Detta borde naturligtvis bli krigsrubriker i media. Men hon är ju som kommunist fredad så det blir väl inte mycket med det.

   Svara
   • ”Egentligen borde man ha regler mot att människor inom rättsväsendet har politiska uppdrag”

    Eller att politiska partier tillsätter människor inom rättsväsendet. Vansinne.

    Svara
   • MickeP

     /  11/08/2019

    Ropa inte hej förrän du är över bäcken!

    I detta fall kan mkt väl finnas en luring. Inte så att jag tar vänsterpartister i försvar, men om du läser RÅ:s argumentering noga, ska du finna att det de söker är ett prejudikat i mer allmänna frågor vart gränserna för en åklagares yttrandefrihet går. Detta kan likaväl vändas emot sådana som mig, som är ganska frispråkiga till min vår natur.

    Och något säger mig att du inte vill att jag ska tystna på kuppen. 🙂

    MickeP

    Svara
 47. MiT

   /  11/07/2019

  *https://www.facebook.com/jakob.heidbrink/posts/10157745163047920*

  Svara
 48. Ivar L

   /  11/07/2019

  Ajaj…
  Det här är på sikt en dealbreaker för mig:
  https://samnytt.se/sd-slopar-fragan-om-avskaffat-dubbelt-medborgarskap/

  ”Om ett par veckor håller Sverigedemokraterna partiets landsdagar där man bland annat ska rösta om att anta ett nytt principprogram. I det nuvarande från 2011 motsätter man sig dubbla medborgarskap, något som man vill stryka från det nya principprogrammet.”

  Jag förstår inte ens hur man från början kommit på idén med dubbla medborgarskap. Eller varför i så fall stanna vid dubbla, varför inte trippla eller kvadrupla? Man skall bara vara medborgare i ett land och ur demokratisk synvinkel är det helt förkastligt att en del individer har rösträtt i mer än ett land. Antingen är man medborgare i det land man valt att bo eller så är man bara gäst med färre rättigheter. Det borde vara helt sjävklart. Idén att vara medborgare i ett annat land och samtidigt vara medborgare här är bisarr.

  Men det är nog rösttatik från SD:s sida. De har många invandrarröster att vinna på detta. Kanske inte helt fel tänkt taktiskt, men ideologiskt urdåligt.

  Svara
  • Motkraft

    /  11/07/2019

   Finns det inte en annan fördel med dubbla medborgarskap, att om visar sig att ljugit sig till svenskt medborgarskap så skulle man kunna frånta personen det svenska medborgarskapet? Om de avsagt sig medborgarskapet i sitt hemland så har vi ingenstans vi kan skicka dem.

   Enligt SVT så ska de också ändra denna delen om ”nedärvda essens” i principprogrammet. Är på tiden att de ändrar den formuleringen. Är den enda delen jag kunnat hitta i programmet som är svårt tolka som annat än ”rasistiskt” i ordets egentliga mening.

   Svara
   • Ja, ”essensen” måste bort. Förstår inte hur den kom med!

    Det kan också finnas vissa reaktionära svenskar i utlandet som kan tänkas rösta SD, men som också vill vara medborgare där de bor.

    Svara
    • Ivar L

      /  11/08/2019

     Fast poängen är att om de vill vara medborgare där de bor så får de lämna sitt andra medborgarskap. Det är inte rimligt att vara medborgare i två länder, ofta med dubbel rösträtt. Dessutom lämnar det utrymme för fiffel, t.ex. lyfta svenskt bidrag men bo på annan plats. Och vissa föds väl t.o.m. i Sverige men har medborgarskap i föräldrarnas land. Om den möjligheten tas bort kan nog vissa svårintegrerade välja att lämna landet eller i vart fall inte bli medborgare.

     Men visst, det kan finnas en del strategiska fördelar i nuläget men knappast på sikt. Hur sor andel av de med dubbelt medborgarskap är potentiella SD-röstare?Fler än genomsnittet i Sverige, knappast.

     Svara
  • Senior

    /  11/07/2019

   Det kan finnas en annan anledning:
   Om någon fått svenskt medborgarskap och sedan inte skött sig, misstänker jag att det är lättare att återkalla det svenska medborgarskapet och utvisa personen om det ursprungliga medborgarskapet finns kvar i bakgrunden. -Vi kan ju inte utvisa (enbart) svenska medborgare som missköter sig, men vi kan utvisa utlänningar till sina ursprungsländer.

   Svara
   • Det finns också länder som helt enkelt vägrar att dra in medborgarskap oavsett. Jag har fått för mig att Iran är ett sådant land – du kan inte bli av med ditt medborgarskap där oavsett. Klart det är sannolikt taktik från deras sida, men det är nog också grundat sig i en del praktiska anledningar. Lägg sedan till att Iranier sannolikt är en av de invandrargrupper som faktiskt röstar på dom och har varit det länge…

    Svara
   • Ivar L

     /  11/08/2019

    Procentuellt är iranier garanterat mer sossar och kryptosossar (typ L och C) än SD:are så det finns ingen vinst för SD i detta på lång sikt.

    Kombinerat med rejäla hinder för att bli medborgare kan jag inte se problemet här. Och om Iranier inte kan sluta vara iranska medborgare så kan de helt enkelt inte bli svenska medborgare. Deras barn kan naturligtvis bli enbart svenska medborgare, de behöver ju inte rapportera till Iran att de fött barn i Sverige. Jag gissar att vad som döljer sig här är att även många välintegrerade iranier vill fortsätta vara iranska medborgare och de vill att barnen skall vara iranska medborgare också. De vill helt enkelt maxa åt alla håll. Långsiktigt orimligt.

    En människa är medborgare i ett land.
    Punkt.

    I ett övergångsskede kan man vara varsam, men man behöver inte bevilja fler dubbla medborgarskap.

    Svara
 49. Gorby

   /  11/07/2019

  Svara
 50. MiT

   /  11/08/2019

  Svara
 51. MiT

   /  11/08/2019

  Svara
  • Kristian

    /  11/08/2019

   ”Så här gick det till hösten 2015. Man vräkte 90-åringar för att få plats med ensamkommande…
   90-åringarna var inte värda en renovering men det var de nya ”gästerna””

   – Men det är ju inte samma budget!
   – Jo, men det är det väl? Det är ju skattebetalarna som …
   – Lalala, jag hör inte vad du säger!

   Svara
 52. MiT

   /  11/08/2019

  Svara
 53. info

   /  11/08/2019

  Svara
  • Senior

    /  11/08/2019

   Problemet är att de mycket väl vet konsekvenserna och ändå tar dessa beslut.

   Svara
 54. info

   /  11/08/2019

  Svara
 55. info

   /  11/08/2019

  Svara
 56. info

   /  11/08/2019

  97 % av är överens: mänskligheten orsakar klimatförändringar:

  Svara
  • info

    /  11/08/2019

   97 % av forskarna är överens: mänskligheten orsakar klimatförändringar:

   Svara
 57. info

   /  11/08/2019

  Svara
  • Kristian

    /  11/08/2019

   Det närmsta Sverige kommer Keith Richards.

   Svara
  • MickeP

    /  11/08/2019

   Det är lite tragiskt tycker jag, alla dessa idoler och hjältar från fornstora dar, som känner att deras hjältestatus börjar gå i glömska. Idrottsmän, idrottskvinnor, skådespelare, operasångerskor, artister, sångskrivare, m.fl., m.fl.

   För att hålla sin hjältestatus igång måste de få komma ut i media och synas. Då tar man till vad som helst för att få publicitet i PK-media. T.o.m. sånt trams som härovan.

   Annars faller man i glömska.

   MickeP

   Svara
 58. info

   /  11/08/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  11/08/2019

   Nja, Sofia Johansson har nog missat att rubriksättaren syftar på vegetariska älgar.
   😀

   Svara
 59. info

   /  11/08/2019

  Svara
 60. info

   /  11/08/2019

  Svara
 61. Ivar L

   /  11/08/2019

  Chefen för UNRWA, någon slags FN-organ som ”stöttar över palestinska flyktingar” är tydligen en bedragare och skall kickas.
  https://www.svd.se/skandal-med-alskarinnan–tvingas-lamna-toppen

  Men det intressanta är inte att en bedragare får sparken utan själva UNRWA och Sveriges engagemang. Organet har enligt SvD 30 000 anställda. Ja, ni läste rätt. 30 000 anställda som är specialiserade på att stötta enbart palestinska flyktingar, 5 miljoner stycken.

  En sak jag inte fattar, har de alltså flytt Palestina? Fem miljoner människor? Det finns knappt en miljon människor i Palestina. Var kommer dessa fem miljoner från? Och om de flytt Palestina, då är alltså Palestina ett land som förföljer människor… Något stämmer inte.

  Hur som helst, vi tar en titt på ekonomin också:
  ”Sverige är tredje största biståndsgivare till UNRWA /–/ Från 1993 till 2016 har Sverige betalat över en miljard kronor till UNRWA.”

  Naturligtvis skall Sverige ligga på toppen. Palestina är väl nästan det heliga landet för sossar och kommunister? Nåja, när en avdelning funkar dåligt så drar sansade länder in bidragen. Gissa hur Sverige gör…
  ”Internrapporten ledde till att Schweiz, Nederländerna och Belgien fryste stödet till UNRWA – men inte Sverige som ville invänta en grundligare utredning av FN:s högsta revisionsorgan OIOS. ”

  Undrar vilken nytta det där organet gör överhuvudtaget. Det finns säkert nödlidande palestinier här och var i världen men det är väl bättre att de får hjälp på plats, inte för att de råkar vara palestinier, utan för att de är människor i nöd, traditionell nödhjälp.

  Svara
  • Ivar L

    /  11/08/2019

   Missade antalet i citatet:
   ”stöttar över 5 miljoner palestinska flyktingar”

   Svara
  • Ivar L

    /  11/08/2019

   Rättelse, det bor ca. 5 miljoner i Palestina. Hur som helst är det obegripligt att kalla palestinier som bor på andra ställen för flyktingar såvida de inte är förföljda i Palestina.

   30 000 anställda för att hantera 5 miljoner blir ungefär 166 palestinier per anställd. Varje 166 palestinier har alltså en dedikerad FN-anställd. Verkar totalt vansinnigt. Jämför med svensk polis och läkartäthet.

   Svara
  • Ivar L

    /  11/08/2019

   Ytterligare reflektion:

   Det slog mig att 10% av de fem miljoner palestinier som inte bor i Palestina kan nog betecknas som flyktingar, eller i vart fall inte välkomna tillbaka. Jag tänker på de kristna palestinierna:

   ”In the wider definition of Palestinian Christians, including the Palestinian refugees, diaspora and people with full or partial Palestinian Christian ancestry this can be applied to an estimated 500,000 people worldwide as of 2000.”

   https://en.wikipedia.org/wiki/Palestinian_Christians

   Säger en del om vad Palestina är för land.

   Svara
  • Kristian

    /  11/08/2019

   1) Flyktingstatus går i arv för palestinier.
   2) Palestinska myndigheten, Fatah och/eller Hamas ser till att folk fortsätter bo i flyktingläger.

   (Rätta mig om möjligt, vill väldigt gärna ha fel.)

   Svara
   • Kristian

     /  11/08/2019

    https://ledarsidorna.se/plus/unrwa-riskerar-sin-existens-efter-avslojandet-av-omfattande-korruption/
    ”Det som är unikt med konstruktionen är att flyktingstatusen går i arv. Ättlingar till till de som tvingades fly mellan 1946 och 1948 , inklusive adoptivbarn, är berättigade till flyktingstatus. När byrån inledde sin verksamhet 1950 var antalet flyktingar cirka 750 000 Idag är cirka fem miljoner palestinska flyktingar registrerade hos UNWRA. Oavsett om dessa senare uppbär ett medborgarskap i ett annat land.”

    Svara
    • Ivar L

      /  11/08/2019

     Orwellska således. De är till största delen alltså inte flyktingar.
     En del av dem är statslösa,
     resten är helt enkelt palestinier som väljer att fortsätta vara palestinier i frivillig exil.
     Gissar att flertalet inte ens vill bo i Palestina. Kanske inte ens bland de statslösa.
     Men varje 166 exilpalestinier har alltså sin egen FN-tjänsteman. Rätt lyxigt.

     Är de alltså inte välkomna tillbaka till Palestina? För i så fall behöver de ju inte vara statslösa, Palestina ger dem medborgarskap. Eller offrar Palestina dessa för att sätta tryck på omvärlden genom att permanenta statslösheten?

     Hela språkbruket är konstruerat för att vilseleda och det dräller av frågetecken.

     Svara
 62. MiT

   /  11/08/2019

  Svara
  • Jans

    /  11/08/2019

   Hehe… BBC:s motsvarighet till UR om jag fattar rätt. Och precis lika dåligt och propagandistiskt som UR.

   Fascinerande hur en slags religiös könskult – som tillber någon slags diffus HBTQ-gud som ger oss hundratals kön att välja på – kunnat kapa medieorganisationerna och har fått sina egna religiösa TV-kanaler.

   Svara
   • Kristian

     /  11/08/2019

    ”Gränser, klasser och kategorier ger xenofobi, rasism och diskriminering” –> ”alla gränser måste bort!”

    (Felaktig premiss, naturligtvis, men försök förklara det.
    https://kvartal.se/artiklar/retorik-sa-genomskadar-du-tankefelen/)

    Svara
   • Olof

     /  11/08/2019

    Det är lite ett naturligt resultat när man leker rappakalja bland fejkkunniga akademiker med prestigebehov.

    Det finns ju ett visst vetenskapligt stöd för existensen av ‘könsidentitet’ som koncept, i form av korrelation mellan hjärnfunktioner hos verkliga transexuella med könet de identifierar sig med.

    Men att dra det till att det skulle finnas fler än två grundläggande könsidentiteter gör konceptet meningslöst – då kan man lika gärna skippa ordet ‘kön’ i det helt och säga att det finns lika många identiteter som människor.

    Den enda modell jag tycker har någon som helst förklaringsvärde är att människor kan ha en av två könsidentiteter eller ingen alls. Då får man en modell där:

    * Människor vars könsidentitet matchar deras kön är normalfallet. Kan ha en inneboende känsla av att man skall bete sig på ett visst sätt som ett visst kön.
    * Människor vars könsidentitet inte matchar deras kön ger upphov till faktiska transexuella. Känner sig helt fel.
    * Människor som inte upplever könsidentitet. Bryr sig i normalfallet inte speciellt mycket om könsnormer, och har historiskt gett upphov till t.ex ‘tredje kön’ inom vissa kulturer, eller ‘tomboys’ och liknande.

    När människor ur den sista gruppen med dåligt självförtroende utsätts för grupptryck runt vikten av människors könsidentitet så uppstår den utveckling av massiva mängder nya könsidentiteter och tveksamt ‘transexuella’ vi ser nu, eftersom de helt enkelt försöker hitta något de inte har.

    Svara
 1. Året som gick del 3 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: