Skolutflykter till Fårö med indoktrinering och propaganda i fokus

På SVT Öst kunde man för några dagar sedan läsa om ”skolutflykter till Fårö med demokrati i fokus”. Det finns ett klipp också och man märker rätt snabbt att det där med demokrati nog inte får så stort fokus medan propaganda och indoktrinering får desto mer.

Man siktar in sig på mellanstadieelever.

Så vad handlar det om EGENTLIGEN? Bilderna kommer från ett klipp på SVT Öst.

Demokrati-utflykt kallar man det.

Där är en av kommiss… lärarna som är projektledare.

Genom filmvisningar, övningar och samtal så lär de sig.

Man ska trigga igång dem.

De får rita om det som de vill förändra världen.

Men vad får de lära sig genom de där samtalen och filmvisningarna?

Om flyktingar och hur det är att vara på sjön. Att det är viktigt.

Det var filmer om personer som inte pratar sitt eget språk.

Och när de personerna var på båtar.

De borde få ha sina egna åsikter. Låter ju fint.

Men vad det betyder på indoktrineringslägret är att de som kommer inte ska behöva anpassa sig minsta lilla. Inte ens språket. Och att de ska få göra som de vill. Ungefär som det varit de senaste 30 åren alltså och hur det funkat ser vi ju dagligen.

Det där är alltså vad man kallar ”demokrati-utflykt till Fårö”. Ett rent indoktrinerings. och propagandaläger i skolans regi.

De går i femte klass och skedmatas med sånt här och man kallar det ”demokrati-utflykt”

Vilket brutalt uppvaknande de kommer att få om några år.

Klipp från Lokala Nyheter Öst ser ni ovan. Och ja, nyheterna presenteras av samma person som gick loss om kebabtekniker för några år sedan   😛

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

132 kommentarer

 1. Frida Gustavlin

   /  11/14/2019

  De borde kanske åka på klassutflykt i masspsykologi också, men det blir nog lite kontraproduktivt då småbarnsgrupper är specialister på kollektiv omedvetenhet.

  Svara
 2. Gorby

   /  11/14/2019

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  11/14/2019

   Stridshingsten är i alla fall renlärig. Om jag inte har helt fel så har väl sverige fortfarande utvidgade gränskontroller mot Danmark?

   https://polisen.se/om-polisen/polisens-arbete/granspolisen/tillfallig-granskontroller/

   Det är väl med andra ord bara att damma ur skyddsrummet och köpa konserver.

   Svara
   • Jans

     /  11/14/2019

    Det finns ändå en viss njutning i att se honom sådär arg. Han är en riktigt dålig förlorare. När han förlorade (nåja?) valet smet han ut bakvägen och nu surar han så det ryker om öronen för att verkligheten inte ser ut som hans nyliberala feberdröm.

    Svara
   • hllviken

     /  11/15/2019

    Det svenska folket borde vara arga!

    Svara
    • MickeP

      /  11/16/2019

     Jag är rasande. Och jag blir ännu mer rasande när jag ser äcklet Reinfeldt. Och hör att han får applåder för sitt vidriga dubbeltänk.

     Han om ngn har bidragit till det ”vi och dom” samhälle vi ser idag. Men drygt 80 % av svenska väljarkåren har inte fattningsförmåga nog att se igenom dubbeltänket.

     Därför har vi som vi har det.

     MickeP

     Svara
  • https

    /  11/14/2019

   Svara
  • Rikard

    /  11/14/2019

   Hej.

   Med tanke på hur det ser ut historiskt mellan Danmark och Sverige, så har han ju fog för sitt barnliga narcissistiska dillande. Tretton formella krig, hittills. Visserligen är det tvåhundra år sedan sist, men jag vågar nästan gå ed på att om Danmark (och Norge, som vi hade dragkamp om många gånger och i olika delar innan de äntligen lyckades göra sig till ett eget land) skulle ockupera Skåne, Blekinge och Halland, och norrmännen Bohuslän, västra Dalsland, Värmland, Dalarna, Härjedalen och Jämtland, så hade nog inte så många där boende klagat.

   Jag tror faktiskt man hade sagt ”Tack! Äntligen!”.

   Jag tror som Jans antyder och katarina broman i den citerade tweeten att det inte är svårare än att landsförrädaren Reinfeldthelt enkelt är så narcissistisk och på gränsen till sociopatisk att han hellre förintar något han egentligen värdesätter än förlorar kontrollen över det till någon annan. Den typen som inte bara tar sin boll och går hem när han förlorar, utan har sönder den, bränner upp målen och plöjer bort fotbollsplanen. ”Får inte jag ha den, skall ingen annan heller ha den.”

   Historiskt sett är den period Sverige haft starkast gränskontroll och hårdast begränsad invandring också den mest fredliga, ekonomiskt framgångsrika och socialt sett mest frihetsskapande. 1805 till 1995 ungefär.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • weasel

     /  11/14/2019

    Nog för att jag visste att Reinfeldt är en narcissistisk idiot, men någon slags insikt om att det är hans egen politik som lagt grunden till att Danmark tvingas införa gränskontroller borde ju faktiskt även en narcissistisk idiot ha.
    Så jag får väl ändra det till att Reinfeldt är en narcissistisk idiot som helst saknar både verklighetskontakt och självinsikt och all förmåga till konsekvensanalys.
    Detsamma gäller för övrigt alla moderater – inklusive Ulf Kristersson – som ägnade sig åt att applådera den efterblivna jävla idiotens tal på moderaternas kongress.

    Moderaternas trovärdighet när det gäller migrationspolitik är exakt lika hög som Kaptens Klännings trovärdighet när det gäller feminism, fram tills dess att Moderaterna ber hela svenska folket om ursäkt för Reinfeldts politik och för alltid utesluter honom ur partiet. .

    Svara
    • Rikard

      /  11/15/2019

     Hej.

     Jag psykologiserar ‘en smula’ vulgärt, på värsta kvällstidningsmanér, men hos Reinfeldt är det så övertydligt. De personlighetsdrag han visar, särskilt när man jämför flera olika situationer, gör tydligt att han alltid anpassar sig på ett extremt sätt för att framstå på rätt sätt. Inte som sig själv.

     Jämför med Löfven, som alltid är en svamlande drullputte och alltid har svårt till omöjligt att tala fritt utan manus. Men som alltid är samma person och personlighet. Reinfeldt är visar alltid den personlighet som passar ämnet och kontexten bäst, och byter dessutom tvärt framtoning mellan olika personer beroende på hur dessa tilltalar honom.

     Lägg till detta hans typiskt narcissistiska drag av att aldrig någonsin förlora – han kan inte applicera begreppet på sig själv. Hur länge har han lyckats behålla något jobb efter att han förlorade valet? Ständigt mer desperata och extrema uttalanden och utspel, ständigt högre aggressionsnivå, och allt tydligare hot om våld i retoriken.

     Nu kan man absolut inte ställa diagnos på det här sättet, och jag är inte psykolog, men så oerhört mycket hos just Reinfeldt pekar mot någon form av högfungerande sociopati, särskilt om man tar med hans tid i MUF i ekvationen – läs hans bok ”Det sovande folket” om du kan hitta den. Han låter som en riktig hatmånglare som bara hyser just kränkt förakt för alla som inte är lika smarta som han själv (läs: tycker att han har rätt) och som inte begriper att han alltid har rätt.

     Om du har tid och lust kan du läsa om narcissistisk störning här. Det är skriven för att vi lekmän skall begripa – det är dock inte diagnostiskt underlag, utan bara för kunskap:

     [https://psychcentral.com/disorders/narcissistic-personality-disorder/]

     Ingressen sitter som en smäck på Reinfeldt:

     ”The symptoms of narcissistic personality disorder include: grandiose sense of importance, preoccupation with unlimited success, belief that one is special and unique, exploitative of others, lack of empathy, arrogance, and jealousy of others. These symptoms cause significant distress in a person’s life.”

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • weasel

       /  11/15/2019

      Jag är inte heller psykolog och även om jag vore det så är det vanskligt att ställa diagnoser på varelser som man aldrig har talat med, men jag har läst halva ”Det sovande folket” ( jag klarade inte av mer ) och jag är helt övertygad om att din diagnos stämmer, Rikard.
      Reinfeldt är , som du skriver , den typen som har sönder bollen när han förlorar.
      Synd bara att ”bollen” i det här fallet är Sverige. 😦

     • info

       /  11/15/2019

      Rikard,
      Reinfeldt brukade säga att han var ”lyssnande”, vilket i min värld betyder att han ”vände kappan efter vinden” för att försöka behålla makten till varje pris.
      En annan synonym till ”lyssnande” är principlös.

   • Gr

     /  11/15/2019

    Arvfienden!

    Svara
  • G

    /  11/16/2019

   Ytterst märklig och verklighetsfrånvänd Reinfeldt man ser där. Undrar om han börjar bli lack på och inser att han kan prata och prata överallt han dyker upp men att det kanske är så att inte många håller med honom helt enkelt, men att han fortsätter ändå. Insikten om bakomliggande orsaker som gör att sunt förnuft danskarna gör det är verkar även saknas helt och hållet.

   Svara
 3. Ja, men det är viktigt att påpeka att alla ska ha rätt att få ha vilka åsikter de vill och uttala sig i tal och skrift, nu när folk döms för ”internethat” och ”hets mot folkgrupp” och liknande dumheter hela tiden ifall deras åsikter inte är PK.
  För det måste väl ändå vara det Batic Art Center och Wisbygymnasiet tänker på? 😛

  Svara
 4. MiT

   /  11/14/2019

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  11/14/2019

   Malmöpolisen försöker kopiera en framgångsrik modell från New Haven, en brottsbelastad håla norr om New York, mer känd för sitt fina universitet vid namn Yale, mindre känd för att de hade någonstans kring 30 mord per 100000 invånare. En siffra som är sex gånger högre än landet i övrigt.

   https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=6980594

   ”Vid en call in kallas alla på listan in, från de rivaliserande grupperingarna . många av dem är villkorligt frigivna och måste komma in för att inte riskera fängelse på direkten. Mötet pågår en dryg timme med talare från olika delar av polisen, åklagare, tidigare gängmedlemmar och minst en person som förlorat en anhörig i våldet. Å det är viktigt att alla sidor i konflikten får samma information samtidigt.

   Vi talar om för personerna i rummet att vi finns här för att hjälpa dem om de har problem, vi kan fixa tillstånd, jobb, till och med handla mat åt dem, signalen är att vi är på deras sida och kn hjälpa till med i princip vad som helst, om våldet upphör. Men om det gör det inte det – då sätter vi in full styrka säger Stacey Spell.”

   Det låter väl utmärkt. Men sen då. Hur fungerar detta i Sverige. Åker villkorligt frigivna in i buren igen om de inte sköter sig? Har polisen tillräckligt många anställda för att göra verklighet av ett hot om punktbevakning?

   Svara
   • MickeP

     /  11/16/2019

    Vidrigt!

    Tänk om de lade ner samma omsorger om våra gamlingar. Eller våra barn. Eller andra försvarslösa i detta Orwellska samhälle.

    MickeP

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  11/16/2019

     För min del får de gärna visa dem hög omsorg, mat och bostad borde vara självklart att ge dem.

     Svara
 5. MiT

   /  11/14/2019

  Svara
 6. MiT

   /  11/14/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  11/14/2019

   Men vad tusan…
   Rapporten är ju 15 år gammal!
   Snacka om att ingen kan säga att det som händer är en överraskning.
   Kan inte påminna mig om att Uvell eller Teoduresco heller lyft dessa gamla frågor tidigare.

   Ur ingressen:
   ”(They) usually perform in gangs. … (They) explain that they mainly rob Swedish teenagers (young men), as these are stingy, mean and cowardy…a way for the teenagers to transform their humiliation”
   [ett helt gäng mot en ensam svensk, och de tycker svensken är feg]

   Klicka för att komma åt 2339649.pdf

   Svara
  • hllviken

    /  11/15/2019

   Det visar att makteliten vetat detta i 15 år – samtidigt som de förnekat fakta genom att producera dimmiga ordmoln!

   Svara
   • Rikard

     /  11/15/2019

    Hej.

    Vi har vetat det betydligt längre än femton år, hllviken.

    ”Kungen av Kungsan” var inte direkt själv, om man säger så.

    Blattegäng på T-san sent om natten var inget ovanligt 1985 heller. Skillnaden är att snuten och väktarna gav dem duktigt på huvudet om de mopsade sig, och att inget journalistslödder tyckte synd om dem.

    Men saker och ting finns ju inte på riktigt förrän /rätt/ sorts svenskar drabbas. Att de fattiga svenskar som var och är hänvisade till invandrar-ghetton råkade illa ut har och hade inget nyhets- eller sanningsvärde.

    Säger det igen: den mest korrekta förutsägelsenav svensk invandringspolitik som gjordes under åttiotalet gjordes av BSS.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • hllviken

      /  11/15/2019

     Jo, Bevara Sverige Svenskt drog rätt slutsats.

     Själv insåg jag, åt vilket håll kulan rullade, ≈ 1980.

     Makteliten har hela tiden låtsas som de hade ingen aning om att det blev dåligt för det svenska folket med jättestor invandring.

     Svara
 7. MiT

   /  11/14/2019

  Svara
 8. MiT

   /  11/14/2019

  *https://www.facebook.com/larslindstrom.public/videos/416170762598526/?__xts__%5B0%5D=68.ARCzcEC0NN8S9wJU3UouyHtnYi6MvLMDIGhHaO1wkJuqSaN7yjs70w9I19FHayVi0rhlOrGuaoiP-vQ4bhdxAwwR5cc8URGJkgH_2Ew-lXayRk-RiKBdxh41xXGyOoQIKCy7m1uYUj6hWT73lzaFJRyHmJQ-89L87USEiDpI1cNSGAwWcGrw5p7eOtfA4oDKs__aa1pk2ZA3Q4u2RhnQi427N0QzjRXF03ZqluNzvIBBrV6EnT7UidRmgW4RVOj3xjXb-60Jlj9tlkHVV26SNhwlbrtKGHNvp5mSs4mV1LhrznA7L0yLuVPNqdd-PqdX8NqcJwJ9u1kQLZFOu_540BNaVSuFyMpUDxtGc2R2WshYvPlueUvC66EsGRQ0TuR_UYMH&__tn__=-R*

  Svara
  • hllviken

    /  11/14/2019

   Anser han själv att han är serös?

   Låter urlöjligt.

   Svara
 9. Ivar L

   /  11/14/2019

  Italien, kanske den Europeiska kulturens vagga håller på att afrikaniseras:

  ”Enligt prognoser från FN:s befolkningsenhet kommer befolkningen i subsahariska Afrika att dubblas om 30 år, vilket resulterar i ytterligare en miljard människor, eller motsvarande över hälften av den globala befolkningstillväxten från och med nu fram till 2050. Italien, som redan har den tredje största befolkningen av migranter i Europa genomgår en ”outhärdlig” kris och står nu inför en verklig risk för ”afrikanisering” som Stephen Smith kallade det i sin bok The Scramble for Europe.”
  https://sv.gatestoneinstitute.org/15161/italien-migranter-suicidalt

  Spanjorerna lyckades ju återta sitt land efter hundratals år av mörker. Att Italien med EU i ryggen skulle lyckas med motsvarande i vår tid kan vi helt glömma. Och det andra avlånga landet, i norr, står inför likartade problem. Det blir väl bara britterna kvar till slut tack vare Brexit (om det nu blir av) och järnridån får byggas upp igen av motsatta skäl mot tidigare.

  Svara
 10. KingKong

   /  11/14/2019

  Svara
  • info

    /  11/15/2019

   Svara
 11. status

   /  11/14/2019

  Evry slår tillbaka: ”Haft full insyn”
  ”Evry har gått ut med ett eget pressmeddelande efter att SCB publicerat den nya statistiken. De framhåller att SCB haft huvudansvaret för och full insyn i Evrys processer och metoder, samt att SCB utbildat och godkänt all deras personal som jobbar med intervjuerna.

  Avvikelserna i datan som levererats till SCB kommer utredas, och även arbetsförhållandena på callcentret i Solna som Aftonbladet rapporterat om.”

  Svara
  • Ivar L

    /  11/14/2019

   Tänk om alla kunde bli lika upprörda över SCB:s undermåliga prognoser på immigrationstal. De har varit undermåliga i decennier. Ingen bryr sig.

   Svara
 12. Jans

   /  11/14/2019

  Osså klagar man på att rättsystemet i Polen är politiserat:
  https://nyheteridag.se/gav-gront-ljus-for-svt-att-sarbehandla-sd-negativt-nu-domare-i-hd-mal-mellan-ekeroth-och-svt/
  ”När hon satt i Granskningsnämnden stod hon bakom SVT-policyn att särbehandla SD negativt. Som justitieombudsman har hon motsatt sig tvångsåtgärder vid utvisning av en illegal invandrare som förgrep sig på en kvinna, argumenterat att asylsökandes uppgivna ålder ska gälla samt att polisen inte ska få leta efter ID-handlingar på utlänningar. Nu är Cecilia Renfors aktuell som HD-domare i en konflikt mellan SVT och Kent Ekeroth.”

  Svara
 13. Q-Ken

   /  11/14/2019

  3:32 socioekonomiska faktorer…

  Svara
  • MickeP

    /  11/16/2019

   Om man nu anser att dessa socioekonomiska faktorer spelar in på allt och alla, får man väl se till att försöka bygga ett samhälle där dessa socioekonomiska faktorer minskar i betydelse. Inte som idag, där de ökar i betydelse.

   MickeP

   Svara
 14. MiT

   /  11/14/2019

  Svara
  • info

    /  11/15/2019

   ”“Anti racist” comes in second place among both. When you combine the data, “anti racist” ends up taking first place.”.

   ?

   Det här måste vara matematik av den högre skolan, för hur kan något som är mindre (comes in second place) än 20 % (Gamer) och 32 % (Feminist) bli 36 % (Antirasist)?

   Sedan kan man ju undra hur hen kan påstå att ”“Anti racist” is the most common identity” när den bara fått 36 %, skulle de fråga mig så skulle ”Rasist” vara ”the most common identity” eftersom 63 % inte identifierar sig som ”Antirasist”.

   Svara
  • G

    /  11/16/2019

   Tvivlar på att Therese själv följer sin twitterbio så ofta:
   ”När du läser något, fråga dig VEM som skriver och VARFÖR.”

   Svara
   • MickeP

     /  11/16/2019

    Nope.

    ”brainwashed by the ppl who are poisoning mainstream media and trying to divide society”.

    Fixed that sentense for you.

    MickeP

    Svara
 15. tweet

   /  11/15/2019

  Svara
  • Senior

    /  11/16/2019

   Nej, piskan, stenarna och syran kommer tillsammans med Imam Ken.

   Moskén säljes separat, men då ingår bombbälten och martyrintyg tillsammans med en guldfärgad plastnyckel till himlen.

   Svara
 16. info

   /  11/15/2019

  Svara
  • Rikard

    /  11/15/2019

   Hej.

   Säger det igen: döda brottslingar begår inte fler brott.

   Men jag vill gärna höra från dödstraffsmotståndare varför det polisen gjorde här var fel.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • MickeP

     /  11/16/2019

    Jag är än så länge dödsstraffmotståndare, men jag tycker inte att polisen gjorde fel. De var beväpnade och hotade att skjuta under pågående rån.

    Däremot hade jag tyckt att det var fel om polisen hade bjudit dem på saft och bullar, eller pizza, i stället för att oskadliggöra dem som de nu gjorde.

    MickeP

    Svara
 17. Frida Gustavlin

   /  11/15/2019

  Enligt Aftonbladet/Demoskop skulle SD bli atörsta parti om det vore val idag.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/e8Rp6g/historisk-matning-nu-ar-sd-storst-i-sverige

  ”Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad förklarar de låga siffrorna med att S har fått kompromissa en hel del i Januariavtalet.
  – Det är en skittuff situation just nu. Jag är inte förvånad med tanke på det år vi har bakom oss. Med gängmord, skjutningar och sprängningar. Där får vi som regeringsparti betala ett pris.”

  Det låter nästam som att gängmorden, skjutningarna och sprängningarna är lite som dåligt väder, något man helt enkelt har otur med.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/K3XJve/lofven-och-kristersson-ar-for-daliga

  Lena Mellin levererar den obligatoriska ”varför-analysen” och lyckas faktiskt konstatera att allt det här kanske inte är tråkigt väder utan beror på att Löfven och Kristersson inte levererat på de områden som rör invandring, migration pch brottslighet.

  Svara
  • Skeptisk

    /  11/15/2019

   Gäng.ord och bombdåd är inget vi har bakom oss. De händer just nu.

   Svara
  • G

    /  11/16/2019

   ”Nya rekordsiffror för Sverigedemokraterna i GP/Sifo

   Under hösten har SD haft ordentlig medvind i opinionen. I september nådde partiet 20,2 procent, vilket då var det högsta väljarstödet någonsin i GP/Sifos mätningar. Månaden efter, ännu en statistiskt säkerställd ökning och siffror på 22,7 procent.

   Så i november landar partiet på 23 procent, vilket, enligt Henrik Ekengren Oscarsson, professor i statsvetenskap vid Göteborgs Universitet, ligger i linje med trenden i höstens opinionsmätningar.

   – SD trivs som fisken i vattnet med det fokus som är på trygghet och skjutningar och regeringen är satt under hårt tryck på det här frågorna, säger han.

   Partiet är fortfarande störst bland männen, men når nu 15,6 procent bland kvinnorna, vilket gör partiet jämnstort med Moderaterna bland kvinnorna. Bland LO-väljarna är SD det parti som är störst, med 33,9 procent.”
   https://www.gp.se/nyheter/sverige/nya-rekordsiffror-f%C3%B6r-sverigedemokraterna-i-gp-sifo-1.20408775

   Svara
  • G

    /  11/16/2019

   ”Bommersviksvänstern förseglar Socialdemokraternas öde

   Socialdemokraterna är i kris. Och krisen går att härleda till den handfull personer som bäddade för Bommersviksvänsterns seger. En seger som, om den består, kan vara den som förseglar Socialdemokraternas öde.

   Demoskop levererade under fredagen en i det närmaste chockartad läsning för mer parten av Socialdemokraternas medlemma. Nästan var fjärde väljare skulle lägga sin röst på Sverigedemokraterna om det var val i dag. Då skulle partiet få 24,0 procent, vilket är en ny rekordsiffra och en kraftigt ökning sedan valet förra året. Socialdemokraterna får bara stöd av 22,2 procent. Det är den lägsta siffran någonsin i en Demoskopmätning.

   Lars Stjernkvist (S), kommunalråd i Norrköping, bekräftar att det finns en stor oro inom partiet.

   – Mätningen bekräftar det allvarliga läget. Det har skett en förskjutning av väljarkåren, vi har den största borgerliga övervikten sedan demokratin infördes, det är egentligen det som är mer bekymmersamt. Det är en långsiktig trend som vi sett och det är självklart väldigt oroande, säger han.
   ..[…]…
   Jag inser numera att det jag såg var hur Bommersviksvänstern, en alldeles särskild politisk ideologi, formades. Bommersviksvänstern ligger mycket nära Aftonbladets Ledarsida med ”allt åt alla, alla problem är någon annans fel och allt till höger om miljöpartiet är rasistiskt”. Det blev under dessa år viktigare att åsiktsposera mot rasism och Sverigedemokraterna än att ha en arbetarbakgrund eller föra en politik som gynnade LO-medlemmarna. Det är detta som kännetecknar Bommersviksvänstern. Åsiktsposerandet. Inte den traditionella socialdemokratiska sociala ingenjörskonsten. Samhällsbygget.

   Det är vid Bommersviksakademin som framtidens socialdemokratiska ledare danas. Ett program som genomförs vid kursgården. Där band skapas. Mer kända kursdeltagare genom åren har varit Omar Mustafa, studieförbundet Ibn Rushd tidigare förbundsrektor och tidigare ordförande för Islamiska Förbundet i Sverige samt Anna Ardin, idag diakon i Equmeniakyrkan. De lärde känna varandra som kurskamrater på Bommersvikakademin 2012/2013. Vid avslutningsmiddagen vände sig en av värdarna, LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson direkt till Omar Mustafa och sade

   “Du kommer alltid vara en av oss”.

   Det är allmänt känt att Thorwaldsson är mer att betrakta som politiker än facklig ledare. Thorwaldssons bakgrund är den som SSU- och ABF-ordförande med endast en kortare period som ombudsman på IF-metall. Thorwaldssons livskamrat Carina Persson är idag VD för Campus Bommersvik och var en av de som internt partiet drev Omar Mustafas namn hårdast. Som banade vägen för Mustafas rekordsnabba väg in i partistyrelsen 2013.

   Bommersviksvänstern är närmast att betrakta som en sekt. Med bland annat aktiviteter för många av dess anhängare som gemensamt midsommarfirande. På Bommersvik. De umgås med varandra. Lever med varandra. I den suggestiva miljö som Bommersviks kursgård utgör och vars bastu nere vid sjön bevittnat allt från hur relationer inleds till hur politiska pakter sluts.(forts!)
   https://ledarsidorna.se/2019/11/bommersviksvanstern-forseglar-socialdemokraternas-ode/

   Svara
   • MickeP

     /  11/16/2019

    Denna.

    Och även Katerina Janouhs senaste inlägg, är utmärkta dokument för förståelsen av det svenska tillståndet.

    http://katerinamagasin.se/sjuklovern-har-kort-sverige-botten-darfor-har-sd-blivit-storst/

    MickeP

    Svara
    • Melmac

      /  11/17/2019

     När man läser på diverse forum eller sociala professionella nätverk så blir man mörkrädd hur mycket korkade människor med skygglappar och oförmågan att ha två tanka i huvudet samtidigt det finns. De som lämnar S mfl känner sig förådda och beljugna, de andra stannar kvar och upprepar sitt förljugna mantra, förmodligen in i kaklet. Sen ska vi förlåta dem för de inte förstod! Skäms! Ni borde bli omyndigförklarade!

     Svara
 18. Gigas

   /  11/15/2019

  OT

  ”Det är heller inte rimligt att myndigheterna skulle upphandla tolkar på standby för krislägen. Snarare belyser Riksrevisionens rön vikten av en konsekvent och genomtänkt språkpolitik, något som idag helt saknas. I sjukvården används tolkar utan urskillning, i förskolan är lärare ålagda att främja andra språk än svenska.

  Men i en kris talar Sverige just svenska. För invånare som har förespeglats något annat riskerar det att bli ett bryskt uppvaknande.”

  http://www.barometern.se/ledare/vad-heter-stralning-pa-arabiska/

  Svara
 19. Gigas

   /  11/15/2019

  OT, igen. 🙂

  ”Sodexo visar att det genom mål, aktivitetsplan, och mätpunkter går att uppnå jämställdhet. 2010 var det 14 procent kvinnor i ledningsgruppen och 32 procent på övriga högre chefspositioner, 2015 uppnåddes jämställdhetsmålet på 50/50 och 2019 består hela den svenska chefsgruppen av 58 procent kvinnor.”

  Logik på hög nivå, skönt med en myndighet som levererar. 🙂

  http://forumjamstalldhet.se/vi-presenterar-10-semifinalister-till-svenska-jamstalldhetspriset-2020/

  Svara
 20. MiT

   /  11/15/2019

  Svara
  • Melmac

    /  11/15/2019

   Har läst i CW tråden på Flashback, verkar som att CW är lika knäpp som de männen hon hotar att hänga ut och hennes följare verkar ickså helt vrickade. Blir väl så i en sådan sekt liknande miljö.

   Svara
 21. info

   /  11/15/2019

  Svara
 22. info

   /  11/15/2019

  Svara
  • Senior

    /  11/15/2019

   Precis så.

   Det var precis det som även fick Reinfeldt till makten 2006; håll käften, luta dig bakåt och låt de andra göra bort sig.

   Hade han bara levererat också, istället för att fortsätta med S-politik kunde saker sett annorlunda ut idag.

   Hoppas bara SD kan leverera 2022.
   -Känns som det är sista chansen.

   Svara
 23. hllviken

   /  11/15/2019

  Omröstningen klar: Morgan Johansson sitter kvar som justitieminister

  Svara
 24. hllviken

   /  11/15/2019

  Svara
 25. info

   /  11/15/2019

  Svara
  • weasel

    /  11/15/2019

   Och det är väl nu som någon intellektuell vänsterdebattör ska komma med standardargumentet ”Hårda straff minskar inte brottsligheten” eftersom psykfallet hade försökt slå ihjäl kvinnan med en planka även om han hade suttit inlåst ?

   Svara
 26. info

   /  11/15/2019

  Senior,
  du har efterlyst tjänstemannaansvar.
  Det verkar som det är på gång nu…

  Svara
  • Senior

    /  11/15/2019

   Ja, får detta fortgå kommer ansvar att utkrävas på ett eller annat sätt, om än inte på det sätt jag efterlyser.

   Svara
 27. info

   /  11/15/2019

  Svara
  • hllviken

    /  11/15/2019

   Själv tror jag att det är den politiska ledningen av polisen som är bromskloss. De vill fylla Sverige med utlänningar som inte trivs här och som det svenska folket inte trivs med.

   Svara
   • MickeP

     /  11/15/2019

    Men vilka dumma j-a frågor från en dum j-a överbetald s.k. journalist. Vi skattebetalare betalar alltså hennes lön. Visst, reportaget som sådant är intressant, men hennes frågor…….

    …Jösses!

    Hade jag jobbat på ett privat företag, hade jag sparkat en sån idiot omedelbart.

    Micke

    Svara
    • Törnrosa

      /  11/15/2019

     Hej Micke
     Det första råd jag fick när jag började jobba som journalist för länge sedan. Jag är glad att jag fick det redan Dag 1.

     Min chef sa: Du kommer att skickas ut på grejer som du får svårt att förstå. Låtsas inte att du begriper. Ställ dumma frågor. Låt dom tro att du är dum i huvudet. De vill inte att det ska bli fel i tidningen så de kommer att se till att du begriper.

     Kanske något liknande Camilla körde med här eftersom hon rör sig i ett ”främmande” språkområde. Grötig danska kan vara lite jobbig för en uppsvensk. Hon är hur som helst en av få på SVT som jag fortfarande känner respekt för. mvh

     Svara
     • MickeP

       /  11/15/2019

      Ehh?

      Nope, hon kan inte skylla på främmande språk. Filmen är dessutom textad och hon har haft tillfälle att se den om, och om, och om, och om igen. Det enda hon kan skylla på är att hon är vänsterbliven och inte begriper ett endaste dugg vad hon håller på med eller vad hon svamlar om. Sorry TR, men ärligt talat är det så det är och dessutom är det så att dagens svenska journalister inte ens är värda spyorna som min katt kräker ur sig som hårbollar.

      MickeP

     • Törnrosa

       /  11/15/2019

      Hur många gånger hon läser frågorna kan hon inte ändra i filmen utan att förfalska ett dokumenterat skeende. Du fick en säker nertumme av mig. För spyorna *flin*

      Gilla Camilla – Kan vara värt en upp-tumme. mvh

     • MickeP

       /  11/16/2019

      Och du fick just nu två nertummar av mig.
      🙂

      Men allvarligt talat, är det så här vi ska hålla på? Samma sandlådenivå som våra politiker uppvisar.

      MickeP

     • Törnrosa

       /  11/16/2019

      Nä det är det inte haha. Vill bara peka på att det var Du som började och jag har bara delat ut en enda tumme – till dig.

      Vet inte hur jag ska stava ordet – dummare (eller med skånskt uttal) domare – så jag tyckte att det behövdes lite avledningsmanövrer i natt när du kändes lite vrång. 🙂 mvh

      PS jag är på väg att lämna bloggarna och har avbrutit min ”debatt-agenda”.

     • MickeP

       /  11/17/2019

      Du verkar ha problem med oss funktionärer inom rättsväsendet.

      Tror du att vi alla är idioter, haha?

      Jag gör mitt bästa, varje arbetsdag. Finns ingen anledning för dig att tilldela mig löjliga epitet. Har du inget bättre att komma med, så tycker jag att det är bra att du avbryter.

      MickeP

 28. Johannes

   /  11/15/2019

  ”Hur det är att vara på sjön”….jag har en känsla av att det inte handlar om hur det är att vara svensk matros eller däckskille som är borta ett halvt år i taget för 25 lax brutto och hotas av att politikerna gör det möjligt att byta ut honom/henne mot en filippinare när som helst.

  För övrigt tror jag att en väg in i samhället är det bästa polisen kan sälja, så länge det görs bra, jag drog själv från en ”kriminell/för knarkig” vardag till jobb, studier och svenssonliv. Jag drog ur landet. Projektet verkar ju bättre än man sett i media.

  ”Du jag snackade med Aina och de vill att vi taggar ned, dessutom fick vi värsta feta vego-pizzan” är inte ett samtal jag skulle vilja ta, det finns risk för missförstånd….

  Svara
 29. MickeP

   /  11/15/2019

  Hej alla!

  Fråga 1. Varför skriver jag här mest bara på fredagar eller lördagar, ev. söndagar? Svar: Övriga dagar har jag häcken full. Efter två-tre stöl på fredagen känner jag att jag att jag kan koppla av och delge er mina synpunkter i det skick som är ärligt och sanningsenligt.

  Fråga 2. Fick du iväg din anmälan till JO? Svar: Ja.

  Fråga 3. Vad händer nu? Svar: Vet ej.

  Fråga 4. Är du psykiskt störd, narcissist eller liknande? Svar: Vet ej, det får du som läser detta bedöma, för egen del anser jag att är idealet att vara sanningssägare. Är det narcissism?

  Fråga 5. Är du Drama-Queen? Svar: Jag är känslomänniska, ja.

  Fråga 6. Har du insider-information från rättsväsendet? Svar: Ja, det är värre än du tror.

  Fråga 7. Vad gör vi nu? Svar: Rädda sig den som kan!

  MickeP

  Svara
  • Senior

    /  11/15/2019

   Kommentar:

   1. Helt enig.

   2. Ingen kommentar.

   3. JO presenterar sitt underlag och inväntar motpartens svar, vilket ger motparten tillgång till ditt mål; alla dina argument och all tid i världen att städa upp i röran, tillrättalägga alla sina svar, och förbereda sig grundligt i sitt försvar om du skulle få för dig att gå vidare rättsligt. -JO kan du inte förvänta dig mycket mer av.

   4. Min bild av dig är att du har högt/stort rättspatos. Även hånfullt kallat rättshaverist; när man har rätt men inte får rätt/upprättelse och fortsätter kämpa för det.

   5. -Inte dramaqueen som jag ser det, snarare en frustration tack vare ovan punkt 4.

   6. Det betvivlar jag inte ett ögonblick, särskilt inte efter Ruben och Hildas intåg.

   7. Precis så.
   Frågan är hur?
   Lämna landet eller bli en prepper och börja förbereda för överlevnad i en betydligt hårdare och mer slitsam och osäker tillvaro.

   Svara
   • MickeP

     /  11/15/2019

    Tack Senne!

    Kram på dig också!

    🙂

    MickeP

    Svara
   • Senior

     /  11/15/2019

    Lämna landet är lite knöligt tack vare vår svenska ekonomiska mur.

    -Med argument att det skulle vara att smita från skatt att föra ut redan beskattade medel från landet försöker man hindra folk att lämna. Om du ändå lämnar arbetar de för att du i så fall måste börja om helt på nytt, helt utan de resurser du arbetat och byggt upp, de stannar i landet.

    Svara
 30. MiT

   /  11/15/2019

  Svara
 31. MiT

   /  11/15/2019

  Svara
 32. MickeP

   /  11/15/2019

  Åsiktsfränder och dissidenter.

  Nu kommer en del stora ord, vad vet jag, men lik förbannat.

  Har ni tänkt på vad skiljer människan från djuren? Vi kan dela in det i tre steg.

  Steg 1. Vi lärde oss att gå på två ben. Ergo, vi fick två ben att pyssla med annat, typ samla blåbär och nötter.

  Steg 2. Vi lärde oss ett språk. Ergo, vi kunde kommunicera med varandra på ett enklare sätt, utan behov av våra kroppsdelar att göra jobbet.

  Steg 3. Gutenberg. Vi lärde oss att dokumentera vårt språk i skrift, och kommunicera på detta sätt till andra. Ergo, utan tryckfrihet vore vi inte dem vi är.

  Vad händer nu? Våra makthavare gör allt för att hindra tryckfrihet, åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Vart leder det oss?

  Svar: Till steg 2.

  MickeP

  Svara
 33. MiT

   /  11/15/2019

  Svara
 34. MiT

   /  11/15/2019

  Svara
 35. tweet

   /  11/16/2019

  Svara
 36. tweet

   /  11/16/2019

  Svara
 37. (i)

   /  11/16/2019

  Svara
 38. G

   /  11/16/2019

  ”Åkesson om rasistanklagelserna mot Staffanstorp: Kulturvänstern tycker det – inte vanligt folk
  ..[..]..
  En del av kritiken har handlat om att det bara är vita skådespelare i filmen – något som likställs med rasism.

  – Även om man försöker få det att verka som något slags etniskt ren enklav i Skåne så finns det invandrare, och de kanske borde synas där, sade Moa Berglöf, krönikör på Sydsvenskan, när hon debatterade mot Staffanstorps starke man Christian Sonesson (M) i SVT:s Aktuellt.

  – Det är ingen dokumentärfilm, kontrade Sonesson.

  Nu har även SD-ledaren Jimmie Åkesson uttalat sig om filmen och kritiken om att den skulle vara rasistisk.

  – Kulturvänstern tycker att den är det kanske, men vanligt folk tycker inte det. Den är helt legitim hävdar jag, säger han till Kvällsposten.

  – Man kritiserar att alla i filmen har ett svenskt utseende, och vad som ligger bakom det vet jag inte. Det är sannolikt så att de flesta människor i Sverige är svenskar och därför blev det så.

  – Det jag reagerade på möjligen var att det här ungdomsgänget i inledningen kanske inte är den typ av ungdomsgäng man tänker sig i Malmö. Jag tänker mig en annan sorts ungdomsgäng från Rosengård.

  Skådespelarna i gänget har ett svenskt utseende, förklarar Åkesson.

  – Om man nu reagerar på att den här familjen är för svensk, reagerar man inte då på att det här ungdomsgänget också är ett svenskt ungdomsgäng? För det är inte den typiska rånaren i Malmö.

  Åkesson säger vidare att han inte vill att Christian Sonesson går över till SD då han är ”en av de bästa moderater vi har”.”
  https://nyheteridag.se/akesson-om-rasistanklagelserna-mot-staffanstorp-kulturvanstern-tycker-det-inte-vanligt-folk/

  Svara
  • MickeP

    /  11/16/2019

   Jösses, vilket vidrig förespråkare för ett totalitärt och fascistisk Orwell-samhälle, som satt där i Aktuellt-studion och spred sitt gift via mainstreammedia. Att sådana fascistiska åskådningar ens får komma till tals i svensk skattefinansierad television, är mig en stor gåta.

   Stäng ner dessa fascistiska och totalitära strömningar i svensk samhällsdebatt!

   MickeP

   Svara
 39. G

   /  11/16/2019

  ”Sus tvingas spara över en halv miljard nästa år

  Enligt sjukhusledningen är det inte aktuellt med varsel om uppsägning.

  – Nej, jag har inga tankar på det. Däremot kommer vi inte att kunna öka antalet medarbetare som vi har gjort de senaste åren. Där vi trots allt måste rekrytera, blir det där behoven är störst. Vårdavdelningar inom slutenvård är prioriterade eftersom våra tillgänglighetsproblem delvis beror på att det saknas vårdplatser. Men det betyder stor återhållsamhet på andra enheter, säger den nytillträdde sjukhuschefen för Sus, Björn Ekmehag, till tidningen.

  Här är posterna där det ska sparas i Skånes universitetssjukhus budget för 2020:
  personal (364 miljoner kronor)
  material och tjänster (88 miljoner kronor)
  läkemedel (39 miljoner kronor)
  ”övriga kostnader” (94 miljoner kronor)
  inhyrd personal (4 miljoner kronor)

  – Det kan vara så att vi på vissa håll, där det finns stängda vårdplatser, behöver samordna vårdavdelningar, säger Björn Ekmehag till tidningen.”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/sus-tvingas-spara-over-en-halv-miljard-nasta-ar/

  Svara
 40. G

   /  11/16/2019

  ”Unga rånare tvingade sitt offer att klä av sig

  Fem killar i övre tonåren och en 23-åring åtalas för flera rån i Lund och Eslöv under hösten. Rånoffren är också yngre killar som blivit hotade och bestulna.

  En av dem blev av med nästan alla sina kläder i en gränd i Lund.
  …[…]…
  Fyra av killarna åtalas för ett rån på Stora torg i Eslöv den 19 september. Offren var två killar i 16-årsåldern som hotades med pistol.

  De tvingades lämna ifrån sig busskort och bankkort med kod. Rånarna tog senare ut 200 kronor. Båda offren hotades med mer våld om de skulle göra polisanmälan.

  Det andra rånet begicks den 16 oktober på Staffans gränd i Lund. En 17-åring hotades med kniv och plockades på sina kläder.

  Han tvingades ta av sig jacka, tröja, bälte, mössa, skor, solglasögon, mobil och hörlurar och lämna över alltihop till en ensam rånare.(forts)”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/krim/sex-killar-atalas-for-ran-mot-tonaringar/

  Svara
  • G

    /  11/16/2019

   Svara
   • Senior

     /  11/16/2019

    Väl investerat!

    Kan de bara locka till sig en pendlare som börjar betala skatt i Staffanstorp har de nått break even på den personen inom två år.

    Svara
  • G

    /  11/16/2019

   Svara
 41. G

   /  11/16/2019

  Svara
  • MickeP

    /  11/16/2019

   Midgetministern uttalar sig.

   Hans största bekymmer är folks ilska på sociala medier.

   Tänk om han kunde ägna liknande omsorg om landets välbefinnande och den veritabla explosion av våld och kriminalitet som hans och hans politiska åsiktsfränder har förorsakat landet.

   MickeP

   Svara
 42. G

   /  11/16/2019

  Från Tors Opinion Live ifall någon missade…

  Svara
  • G

    /  11/16/2019

   Svara
  • G

    /  11/16/2019

   Svara
 43. G

   /  11/16/2019

  1. Vad säger det om hennes följare som tror och litar på allt hon skriver/skrivit, och som avfärdar kritiker som antifeminister, kvinnohatare osv.

  2. Vad säger det om Sveriges media egentligen, som iaf hittills varit fullständigt okritiskt inställda till henne och inte undersökt sanningshalten i nånting utan BARA hyllat till skyarna med noll kritiska frågor, istället verkar det vara personer ur Linneas eget skrå som börjat klia sig i huvudet och undra lite om ett och annat som sägs eller skrivs av Linnea. Intressant utveckling, detta verkligen en av bästa sammanställningstexterna hittills. Det är faktiskt ganska sanslöst iom att det är så otroligt många grejer, och man kan på riktigt inte låta bli att undra ”varför” hon håller på som hon gör…

  ”Om det låter för bra för att vara sant är det förmodligen det. Vi har lärt oss. Det som syns på sociala medier är inte synonymt med verkligheten. Men att framställa sitt liv som bättre än vad det är är bara en väg till framgång. Man kan också göra karriär på att ens vardag är det motsatta.

  En av de personer som pekats ut för att praktisera det här konceptet är den före detta handbollsspelaren och nätaktivisten Linnéa Claeson. Sedan starten av sitt Instagram-konto ”Assholes online” har det funnits misstankar om att många av de konversationer och berättelser hon publicerat är fejkade. Ifrågasättandet grundar sig framför allt i mängden sexuella inviter och trakasserier från män som dagligen hör av sig till henne. Intresset för sanningshalten i dessa har uppstått på nytt efter att den kontroversiella podcasten Haveristerna tagit ett helhetsgrepp på fenomenet Linnéa Claeson. I de tre avsnitten som publicerats listas flera exempel över fabriceringar som ger oss anledning att ifrågasätta både Claesons trovärdighet och motiven bakom hennes aktivism.

  Sedan Linnéa Claeson blev en del av inredningen i svensk media 2017 har priser, utmärkelser och ärofyllda uppdrag gjort henne till en makthavare med hundratusentals följare på sociala medier. Samma år som ”Assholes online” fick sitt stora genomslag prisades hon av FN-förbundet för sitt arbete med mänskliga rättigheter, utsågs till “Framtidens mäktigaste” av TCO, blev kolumnist för Aftonbladet och fick sommarprata i P1. Året efter blev hon goodwill-ambassadör för Kvinna till kvinna, tävlade i ”Let’s dance” och vann pris för bland annat “Årets jurist” (utan att ha en examen).

  Linnéa Claesons trovärdighet grundar sig i att hennes berättelser är sanna. Trots det har verifieringen av dessa varit lågprioriterat under åren som hon blivit en medial profil. Med undantag från när Medierna i P1 uppmärksammade henne för två fall av plagiat så har intervjuer och artiklar ramat in Claeson som hjälte, offer eller både och. Till skillnad från hur man hanterar andra opinionsbildare med samma maktposition har Linnéa haft privilegiet att slippa de kritiska frågorna, hur otroliga hennes anekdoter än varit.

  Bland de exempel som är mest omtalade är gången då Claeson blev sexuellt trakasserad tjugo gånger under en förmiddag i centrala Stockholm. Berättelsen sammanfattades i ett inlägg på ”Assholes online” där hon konstaterade att det var “ännu värre i går”. Vad det var som hände, eller vad trakasserierna bestod av, framgick inte.

  Ibland har jag undrat om vi existerar i två parallella verkligheter. Den vardag som Claeson menar att vi offentliga feminister får genomlida i form av en dagordning full av hat, sexuella trakasserier och våldtäktshot är för mig främmande i den omfattning som hon vittnar om. Speciellt när frågorna hon driver är förhållandevis okontroversiella. Jämlikhet, civilkurage och medmänsklighet, som är hennes mantran, utgör tre riskfria ställningstaganden som de flesta skriver under på. I kombination med att hon faller inom ramen för samhällets normer så känns det otroligt att hon skulle vara utsatt i den utsträckning hon hävdar.

  Som kvinna med mångårig erfarenhet av att vara feminist på krönikeplats vet jag att arga män är ett återkommande inslag, men att våra dagar skulle bada i mordhot och dickpics för att vi eftersträvar jämställdhet vill jag ödmjukt dementera.

  Apropå penisbilder är det en annan sak som Claeson uppmärksammats för, både i intervjuer och på sina sociala medier. På ”Assholes online” har hon under åren publicerat flera konversationer med män som skickat bilder inom denna genre, men slutade när det uppdagades att bilderna var hämtade från en porrsajt. Detsamma hände efter att Claeson postade en skärmdump från Grindr, då följarna av förklarliga skäl undrade vad Linnéa gjorde på en app för homosexuella män.

  Men de starkaste berättelserna är som bekant inte hämtade från nätet, utan verkligheten. I ett inlägg som Claeson publicerade på sin Instagram tidigare i höstas berättar hon om hur en manlig diplomat försökt ragga upp henne i kaffepausen. Mannen ska ha pratat med Linnéa på ett nedvärderande sätt och försökt tvinga henne att gå på dejt med honom. När han sedan frågar varför hon är där och om hon är inhyrd som dansare ger Claeson svar på tal: “Jag är faktiskt eventets huvudtalare, så det är lika bra att du sätter dig ner och lyssnar för du verkar ha mycket att lära”. Sedan gick hon upp på scenen.

  Problemet med den här händelsen, och många andra, är att nästan ingenting av det hon refererar till går att styrka. Att Claeson skulle vara eventets huvudtalare stämmer inte enligt talarlistan. Enligt EU-kommissionens hemsida var hon en av 40 personer som skulle prata. Dock inte på en scen utan från stolen hon satt på. Men det mest anmärkningsvärda var nog att det inte fanns någon manlig diplomat på plats över huvud taget.

  Sedan Claeson slutade med handbollen våren 2018 har föreläsningarna varit hennes primära inkomstkälla. Med “Dödshot och glitter” har hon turnerat Sverige runt och talat inför privata företag och flertalet förbund inom offentlig sektor. Men att pengarna skulle rulla in är ingen bild som Linnéa delar. I ett samtal med artisten Tove-Lo i podden “Med på noterna” berättar hon om de ekonomiska utmaningarna som kommer med att vara aktivist och om alla arbetstillfällen hon går miste om på grund av sina feministiska ställningstaganden. “Hur ska jag ens tjäna pengar?” undrar Claeson.

  Det undrar nog inte hennes revisor. I hennes aktiebolags årsredovisning framgår det att hon omsatte 2,2 miljoner kronor förra året, med en vinst på cirka 800 000 efter skatt.(forts)”

  P.S
  https://toklandet.wordpress.com/2017/06/08/linnea-claesson-far-fn-forbundets-pris/

  Svara
  • Grodan Boll

    /  11/16/2019

   Hahah! Kvinnlig avundsjuka 🙂
   Det är den enda slutsats någon som läst en halv rad av den forna metrokolumnistens verk kan komma till.
   #TittaPåMig!

   Svara
 44. G

   /  11/16/2019

  Lars fortsätter twittra, här tweets gjorda för 50min sedan, dvs runt kl 5 lör morg…

  Svara
  • Senior

    /  11/16/2019

   Det är bra, då kanske folk vaknar upp och inser hur LO, socialdemokraternas grundare, pissar på sina medlemmar och avslutar sina medlemsskap i denna organisation.

   De är själva idag exakt Identisk med den struktur som de ville motverka på den tiden fackföreningarna bildades.

   Svara
  • MickeP

    /  11/16/2019

   Ohly torde vara politisk initiativtagare till de ”utomparlamentariska metoder” som vi nu ser sprida sig som ett gift i samhället.

   MickeP

   Svara
  • MickeP

    /  11/16/2019

   Ohly, och hans anhang, torde vara initiativtagare till de ”utomparlamentariska metoder” som vi nu ser sprida sig som ett gift i landet.

   Just saying.

   MickeP

   Svara
   • MickeP

     /  11/16/2019

    Det var allt för idag.

    Nu ska jag ägna mig lite åt mitt eget liv, t.ex. hustrun och katten.

    Hon spyr hårbollar ibland (katten menar jag). Får man säga så?

    🙂

    MickeP

    Svara
    • G

      /  11/16/2019

     Haha. Jodå, Pepsi & Larissa gör likadant 😛

     Hoppas du har det så trevligt med hustrun och katten 🙂

     Svara
   • Senior

     /  11/16/2019

    Precis så.

    -Det var ju även det han uppmuntrade till i sitt tal efter valförlusten 2006. ”Vi lyckades inte på demokratisk väg, det är nu dags för utomparlamentariska metoder.”

    Jag minns det inte ordagrant, men jag glömmer inte innebörden i hans uppmaning.

    Svara
 45. G

   /  11/16/2019

  ”More ISP monitoring of your network coming soon

  How does Plume get all these ISP partnerships? Open source software
  by Jim Salter of Ars Technica November 12, 2019

  Increased monitoring of the network in your home by both your ISP and by Plume is coming. Quoting: ”Plume now has partnerships with the first- and second-largest ISPs in the United States, as well as the first- and second-largest in Canada – and also with the National Cable Television Collective (NCTC), a membership organization comprising several hundred independent US cable companies. Earlier this month, we covered the announcement of a Plume partnership with J:COM, Japan’s largest ISP … The real value proposition for ISPs is better support, with faster and cheaper ISP development pipelines. Plume’s virtual NOC makes it easy for a support technician to see just what’s going on in a customer’s network and, therefore, make helpful and accurate assessments about problems. If a customer calls in to complain that their Apple TV, Fire Stick, or Roku keeps buffering, a technician can see at a glance whether the problem is low signal strength or congestion, and they can offer advice accordingly.” ”.
  https://routersecurity.org/RouterNews.php

  Svara
 46. G

   /  11/16/2019

  ”Rånvågen: Flera rån i västra Sverige inatt

  Tre-fyra maskerade män rånade två unga män på deras halskedjor i Masthugget. Vid Korsgatan rånades en man på sin telefon. Telefonen blev även bytet vid ett rån i Vasastan. Vid det rånet ska rånarna haft ett pistolliknande föremål.

  På Tredje Långgatan rånades en man på plånbok och telefon, och vid Kungsportsavenyn utsattes en man för ett rånförsök.

  Även i närliggande Borås rånades en man tidigt på morgonen. Rånet begicks av två maskerade och knivbeväpnade män i en gångtunnel i närheten av Trandared. Männen slog och sparkade sitt offer och stal bland annat hans telefon.

  I Skara rånades en tonåring på sitt halsband av ett gäng på sju-åtta personer vid busstationen. En 15-åring greps, misstänkt för grov stöld och grovt olaga hot.”
  https://nyheteridag.se/ranvagen-flera-ran-i-vastra-sverige-inatt/

  Svara
 47. G

   /  11/16/2019

  Svara
  • Rikard

    /  11/16/2019

   Hej.

   Röda stugor, vita knutar, flaggstång, blod och jord, helsvenskt, naturromantik? Tänd Arnstad-signalen. Tut i luren. Rid i natt. Heimat, blud und boden, mutterehrenkreutz. Volksheim das feminismus.

   Och det ack så ironiskt poetiskt passande namnet på deras lilla helsvenska hörn av det svenska Sverige – Segersäng. Seger. Säng. Associationen är väl inte så där briljant glimrande feministisk, men väldigt passande.

   Ack! Hurusom masken vrider och åmar sig på sin krok av moralism.

   Och var är den journalistiska integriteten, som kräver – som skriar krialikt – efter ett ingående reportage om det homogent svenska Segersäng och hur de naturnära nationalistiska socialistiska feministkvinnorna där vill förvägra andra rätten till bostäder i lugna fina områden?

   Jag skrattar så hårt att snön lossnar från taket!

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 48. G

   /  11/16/2019

  Svara
  • ”Och ja JAG VET, jag vet att det behövs nya bostäder, att det är bostadsbrist och att det suger att jag tänker mer på mig själv och mina behov just nu men det finns väl för fan ett mellanting mellan den lantliga idyll i skogsmiljö med 200 hushåll som Segersäng är nu och 10,000 bostäder? Jag är ju inte emot utbyggnad eller utveckling (tvärtom!) – jag ser gärna att det byggs mer boenden här och en affär och en skola hade inte skadat – men vi flyttade ju hit för att komma bort från stan och den otrygghet som jag kände där och det känns läskigt när de planerar att förvandla idyllen till dels en byggplats under många år och dels till en stor stad. ”

   Not in my backyard!

   Svara
 49. G

   /  11/16/2019

  Har inte öppnat tweeten och kollat tråden, men jag undrar om det går utan att någon där hysteriskt påpekar att skärmdumpen är från FT 😛 …

  Svara
 50. Mikael

   /  11/16/2019

  Svara
 51. https

   /  11/16/2019

  Svara
 52. tweet

   /  11/16/2019

  Svara
 53. tweet

   /  11/16/2019

  Svara
 54. tweet

   /  11/16/2019

  Svara
 55. Fårö för lättlurade människoapor som ska luras att släpa in folk som avlar av sig och skapar öken likt frisläppta getter? Jag vet en passande symbol för fler utflykter. https://vetenskapligapartiet.files.wordpress.com/2018/07/geten-och-apans-symbol.jpeg

  Svara
 1. Året som gick del 3 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: