Uppgång och fall

Såpan med Linnea Claeson fortsätter, hon har ju fått lite mild kritik från de egna leden för första gången och piedestalen börjar genast skaka betänkligt.

Nu har hon skrivit vad som nog ska vara en ursäkt. Tror jag i alla fall. En jävligt tunn sådan.

Helmerson skrev nåt lite sarkastiskt om ”influencerbranschen” som ev ”skadas”. Men det sista säger ju ändå något tycker jag. Det kan ju visst vara som han säger men varför säger de som nu sänker henne inte till i tid då om de inte är en av de som ”lyft upp”?

Varför är det bara såna som jag och andra alternativmedia som sagt till om detta från början? Inte alltid kanske specifikt mot just Claeson men mot andra liknande och därmed mot hela fenomenet med att lyfta upp extremister som någon sorts auktoriteter. De som nu sänker men som inte sa till från början har ju med sitt beteende att hålla truten i stället för att säga ifrån direkt de facto varit delaktiga i att lyfta upp henne.

Det här påminner om Kakan Hermansson. Hon hade fritt spelrum att kräkas vad som helst utan att media tog upp det som ett problem utan snarare tvärtom, det ansågs ju som positivt på underligt sätt. De som tog upp det var såna som jag och annan alternativmedia. Sen helt plötsligt så blev det ett problem för annan media, flera år senare. Folk undrade vad fan hon skulle vara ansiktet för Audi osv efter allt skräp hon spytt ut mot män från STORA mediala plattformar i många år och där det ena finjobbet efter det andra trillade in. Folk ifrågasatte detta och skribenter bölade om att hon ju inte ska ha näringsförbud mm när folk sa att det var direkt opassande med henne i tv och som poster girl för t ex Audi. Grejen är ju att det inte är nån mänsklig rättighet att få jobba med sin hobby eller det man älskar mest att göra. Finns massor med jobb som t ex Kakan kan söka. Det är liksom ingen naturlag att hon måste få prestigejobb inom media.

Vi ser samma sak hända nu igen, den här gången är det Claeson som åker dit. Samma visa varje gång, man upphöjer någon till en auktoritet som inte får ifrågasättas tills det inte håller längre. Man skulle ju givetvis aldrig låtit hamna där från början eftersom ALLA från början fattat att det är hittepå och ideologiskt skit hon har att komma med. Endast. Fallet blir ju hårt från den höjden och har man inte rättmätigt förtjänat positionen så blir det brutalt hårt.

Man kunde ha stoppat det hela med Claeson redan för ca 2,5 år sedan. Men man valde att inte göra det och dessutom göda hennes uppmärksamhetstörstande ego ännu mer.

Man kunde sett till så att man slapp Kakan redan 2012 men det ville man inte.

2014 kunde man sett till att extremisten inte fick tillgång till stora mediala plattformar. För det var ju inte bara nåt litet misstag, hon ÄR en extrem vänsterextremist.

Hade man åtgärdat det hela t ex 2012 så hade SR sluppit det där. Men då hade ju SR i princip medgivit att det var den extrema vänsterextremisten Kakan man ville ha.

Hon hade matat ut sånt där under många år.

Hade man stoppat det hela då hade Audi sluppit bli ilurade att hon var en folkkär tv-personlighet när det i själva verket bara var ett antal på SVT och SR som ansåg det. Och PR-byrån som lurade Audi.

Det finns massor av Kakor på positioner som de fått genom att rövhålsbeteende har setts som något positivt och bra av några få. Det kommer fler drev framöver, det är oundvikligt ju mer normalt Sverige blir. Varenda en som sitter och fiser på positioner som de fått endast tack vare att de är radikalfeminister/hatare kommer att dras fram, det är oundvikligt. De ska självklart inte få jobbförbud men de ska ha de jobb de förtjänar! De ska inte få sitta på statusjobb som de fått politiskt för att de hatat väldigt bra.

Hade Sverige varit normalt hade det inte blivit ett drev alls eftersom hon då inte hade varit aktuell för något enda av alla uppdrag hon fått och det hade saknats grund för minsta lilla drev. Felet är att INGEN sagt till henne i tid att lägga av, man har tvärtom uppmuntrat skitbeteendet genom belöningar, som SVT och SR har gjort. Det beror på att Sverige är ett enormt sjukt land.

Sådär skrev jag om Kakan för ca tre år sedan efter haveriet med Audi där den radikalfeministiska PR-byrån lyckades lura i Audi att Kakan och hennes bilbrännande, stenkastande, polishatande, manshatande och mensaktivistvänner passar utmärkt i bilden som Audis kärnkunder. Glömde nämna att Kakan och hennes vänner hatar vita män också. Visst är det EXAKT vad Audi troligen vill förknippas med…?

Och nu är det Claesons tur att falla. Hårt. Bara för att folk hållit käften i stället för att säga till i tid. För att man belönat i stället för att stoppa beteendet direkt. Nu kommer de som lierat sig med Claeson i förhoppning att få uppmärksamhet att småvisslande dra sig undan som om de aldrig varit där vid hennes sida.

Jobbet på Aftonbladet fick hon ENBART för att hon är bra på hitta på. Samma sak med hennes uppdrag där hon tar vinster ur välfärden, det man anlitar henne för är ENBART hennes vänsterextremistiska åsikter och hennes hittepå, inget annat. Hon lever i, och för, en lögn och skattebetalarna står för notan för att likadana extremister som Claeson jobbar på såna positioner att de kan försnilla skattepengar på såna som Claeson. Det är en sorts bedrägeri som pågått under många år för att man inte har sagt till. Man har inte vågat eller velat säga till eftersom man tycker likadant som Claeson. Sen när det blir för uppenbart så börjar även de pipa lite.

Nu kommer de som sänker att berätta att det inte måste vara de som lyfte som nu sänker. Trots att de inte sagt flaska förut fast de vetat.

Sveriges tillstånd i ett nötskal.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

109 kommentarer

 1. Det säger rätt mycket om media att rätt många såg igenom henne när hon först lanserades på grund av att allt egentligen föll på sin rimlighet. Det betyder att ingen inom media (åtminstone offentligt) läste hennes påståenden och tänkte ”hm, nej, det där verkar inte helt rimligt att hon har blivit tafsad på 73 gånger på en timme”.

  Sedan så kan jag inte låta bli att undra om media gottar sig rätt rejält i att s.k. influencers faller – dessa enskilda individer äter väl in på deras egna inkomster genom att kunna ta hutlöst betalt för sponsrade inlägg.

  Svara
 2. MiT

   /  11/21/2019

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.717590181668909/2719230291504878/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARCGDkk84GfOyYfnqaw7NFoM5zke3lvwDAeIqiAZh0oaufy1T_7E4SanynDuhuTj74hEsvyMqNcDyChHjVgBZDAYG-oiwDsUjkAhl2i0naf7XPHsuZx8BuBHIZG_KuhSNhme2XBIMizpTfp4JhskkVpEbNyMQl1NQSAHGVTbX_YSEDOZopLuivfbUDQg55XBN4fdPB60D-erbngO_lPk2FifW4TbDy06I58-Y7oiI8r2Nf-c933q4uMLqyZYUpqP4JaxlZUvyNmanwgFywdXHvk_ckL38a76KeL4yWrlDHhKsdFt5MQMlWyglnzW4tlPJqiwiKvntZelgYBcRP3I7RY5XVGDHxaEW8Nv6VFPD_qxss6mUzQSjPhc&__tn__=-R*

  Svara
 3. Angående Sverige som ett enormt sjukt land… Det här är en oerhört skrämmande dokumentär:

  Svara
  • Kristian

    /  11/22/2019

   En av vänsterns grundteser är att samhället skall ledas av akademiker (dvs ett prästerskap). Då är det livsfarligt med välutbildade människor med rätt titlar men fel åsikter!

   Svara
   • Det var väl så de körde tåget i flera (kanske alla?) av de gamla antika grekiska städerna, varifrån dagens ”demokrati” härstammar?
    Jag vet dock inte om det enbart är VÄNSTERN som tycker att samhället ska styras av akademiker- det är nog ändå mest folk från högern som gärna kallar Löfven hånfullt för ”svetsarn”, med argumentet att han inte är tillräckligt utbildad för att vara statsminister.
    Samtidigt som det är vänstern som vill att rösträttsåldern ska sänkas från 18 till 16 år.

    Svara
 4. MiT

   /  11/22/2019

  Svara
  • Kristian

    /  11/22/2019

   Fria domstolar, oberoende medier, civilsamhälle.
   Sverige saknar alltså minst hälften och är inte en liberal demokrati.

   Svara
 5. MiT

   /  11/22/2019

  Svara
 6. MiT

   /  11/22/2019

  Svara
 7. MiT

   /  11/22/2019

  Svara
  • Rikard

    /  11/22/2019

   Hej.

   Vad har habeas corpus med detta att göra? Någon som har Twitter kan ju fråga Stade vad han menar.

   Habeas corpus-principen avser att domstolen till den som handhar den gripne (misstänkte, åtalade, häktade, fängslade) hemställer att inför domstolen visa fram denne så att domstolen kan avgöra om gripande och fängslandet skett lagenligt. Det är också den gripnes/dömdes rätt att kräva att domstolen kan styrka fängslandet, i förlängningen att rättegång skall hållas eller ha hållits med bevis för vad som föranlett fängslandet.

   Det är allt. Stade uppvisar sedvanlig svensk tyckarkompetens: att göra ens en femminuterssökning efter begreppet för att kunna skumma en sammanfattning är för jobbigt – istället dundrar han på som om han vet vad han pratar om.

   Det finns inget hos habeas corpus-principen som förhindrar indraget TUT, PUT eller medborgarskap – inte ens för den som är född med medborgarskapet. Inte vad jag kan förstå utifrån språket i förklaringarna och definitionerna jag snabbt ögnade igenom.

   Om en viss åklagare har tid kanske han som fackman kan lägga ut texten mer om denna princip.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Kristian

     /  11/22/2019

    Stades referens till habeas corpus känns som ”disputationen” i Erasmus Montanus.

    Svara
 8. MiT

   /  11/22/2019

  ”Och det har rasistiska undertoner som inte att acceptabla i kommunfullmäktige, att skylla problemet på en annan grupp. Det handlar om mäns våld mot kvinnor. Där är grunden, säger Stina Svensson.”
  https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/fogelklou-fick-h%C3%A5rd-kritik-f%C3%B6r-uttalande-om-nyanl%C3%A4ndas-kvinnosyn-1.20633299

  Svara
 9. MiT

   /  11/22/2019

  Svara
  • G

    /  11/23/2019

   Svara
 10. MiT

   /  11/22/2019

  Svara
 11. MiT

   /  11/22/2019

  Svara
  • hllviken

    /  11/22/2019

   95 % av Sveriges invånare har motsatt åsikt som Amanda Lind.

   Svara
  • Melmac

    /  11/22/2019

   Vad hade hänt om ovanstående bilder inte varit tecknade/målade utan riktiga fotografier?

   Svara
   • Kristian

     /  11/22/2019

    Det beror på avsändare och syfte!

    Var det inte socialstyrelsen eller Stockholms stad som gav ut en bok med bilder på kvinnors könsorgan? Något om att visa mångfald eller motverka pornografiska clichéer. Med skattepengar.

    Svara
   • Hypocrita

     /  11/22/2019

    Men när Kommunalrådet i Luleå spred lite dicpics, då gick drevet och han avgick…..
    Han skulle väl istället kallat det ”konstnärlig frihet”!

    Svara
 12. MiT

   /  11/22/2019

  Svara
 13. MiT

   /  11/22/2019

  Svara
 14. MiT

   /  11/22/2019

  Svara
 15. MiT

   /  11/22/2019

  Svara
 16. MiT

   /  11/22/2019

  Svara
 17. MiT

   /  11/22/2019

  Svara
 18. MiT

   /  11/22/2019

  Svara
  • Kristian

    /  11/22/2019

   Verkar enklast att inte blanda in polisen. De har tillräckligt att göra med genuscertifierade kafferep.

   Svara
  • hllviken

    /  11/22/2019

   Så går det när häktet är fullt!

   Svara
 19. Feminist javisst

   /  11/22/2019

  Feminister ljuger alltid.

  När HEN inte påstår att barn ritualmördas i skogen så ljuger de om sexuella trakasserier och annat.

  Feminister ljuger om hur mycket ”hot och hat” de får och skriver hotbrev till sig själva i hopp om att få mer uppmärksamhet i media. Det gynnar intressen som förespråkar ökad cencur och minskad yttrandefrihet.

  Frågan är om feministerna själva vet om att de ljuger. De gör HEN säkert innerst inne, men de har svåra problem att hålla isär verklighet och fantasi.

  Det kanske är den kognitiva dissonansen som spökar. Ideologin i sig bygger på självmotsägande snömos och sen ska damerna kapitalistera på det också. Klart majoriteten är mytomaner av framträdande feminister.

  Feminister struntar fullständigt i kvinnor som blir våldtagna och mördade eller kastas från balkonger, men när det handlar om kvotering och makt eller lagstiftning för att erhålla könsfördelar då slickar de sig runt munnen som en samling skator.

  Feta flodhästar skriker INTE ALLA MÄ… MENAR FEMINISTER men sanningen är att människor som kallar sig feminister och samtidigt motsätter sig radikalfeministiska yttringar är så få att de kan räknas på ena handens fingrar, om personen som räknar så har förlorat fingrarna i en sprängning i Malmö.

  Man skulle kunna föreställande sig att kvinnorna i världens mest feministiska och jämställda land kunde gå tryggt på gatorna utan att blick gruppvåldtagna av mörkermän, men istället ges fritt spelrum för mytomaner och mediaaktivister med dagisfärgat hår.

  Svara
 20. MiT

   /  11/22/2019

  Svara
 21. Anonymouse

   /  11/22/2019

  Malin Holm/Persson genusgissar på SVT, massa klokskap:

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/majoriteten-man-i-sverige-mots

  Svara
 22. MiT

   /  11/22/2019

  Svara
 23. hmm

   /  11/22/2019

  Svara
 24. hmm

   /  11/22/2019

  Svara
 25. hmm

   /  11/22/2019

  Testa för att se var ni ligger, själv hamnade jag på Vänster-Höger: 18,5,
  Liberala-Kommunitaristiska: 12.

  Svara
  • Kristian

    /  11/22/2019

   52,8% Höger, 25% Kommunitaristiska

   Kass översättning till svenska! Sedan är det ingen tvekan om att man tycker att ”Vänsterliberalism (Socialliberalism)” är de goda.
   Den här meningen försöker äta kakan och ha den kvar:
   ”Samtidigt som de ofta är skeptiska till statlig inblandning i sociala frågor, ser dem en berättigad roll för staten i kampen mot diskriminering och för jämlikhet i samhället.”

   Svara
   • info

     /  11/22/2019

    Kristian,
    ”52,8% Höger”?
    Vad menar du, ligger du i mitten på den högra (röda/gula) skalan eller på mitten av Vänster-Höger skalan?

    Svara
   • info

     /  11/22/2019

    Kristian,
    jag körde testet och förstår nu vad du menar med pocenten Helge.
    Blev 83,3% Högervriden och 16,7% Kommunitaristiska.
    Jag hade ingen aning om du var så långt till vänster.

    Svara
    • Kristian

      /  11/22/2019

     Ja blev förvånad själv, dô!

     Det gör ganska stort utslag om man tänker för mycket och väljer ett snäpp hit eller dit flera gånger i rad. Gjorde om och hamnade på 69%.

     Svara
  • info

    /  11/22/2019

   Kan inte alla som kommenterar anonymt på denna blogg göra testen?
   Det vore kul få reda på var ni finns på skalorna.

   Svara
   • hllviken

     /  11/22/2019

    Jag har gjort testen men jag undrar: finns det risk med att skriva siffrorna på denna blogg?

    Svara
    • Rikard

      /  11/22/2019

     Hej.

     Nu blir jag nyfiken. Vad skulle risken bestå i? Och hur skall man kunna bevisa att du inte ljuger eller leker med testet? Eller att det ens är du som sitter vid tangentbordet?

     Testet är av samma vetenskapliga kvalité som de Vecko-Revyn brukade ha.

     ”Hur slampig är du?

     A Hela vägen första dejten
     B Hålla handen
     C Puss och kram
     D Dejt? Vad är det för något?”

     Att den sortens frågeställning implicerar att alla är slampor… tja, som sagt Vecko-Revyn. Studier i och av politik bör sikta och nå högre.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Kristian

       /  11/22/2019

      Jag uppfattade det som ”någon kommer att använda det som argument för att kalla bloggen högerextremistisk.”

      Fast i så fall räcker det väl med att räkna antal gånger vi nämner olika partier nedsättande …
      Jag vet inte hur man där skulle räkna hätska utfall mot ”Förrädaren” – för många Grönköpingar, kanske?

  • Rikard

    /  11/22/2019

   Hej.

   Gör det riktiga testet istället. Glöm inte att läsa på sidan om hur det är utformat och vad skaparna själva säger om det. Ett citat:

   ”We’re indebted to people like Wilhelm Reich, Hans Eysenck and Theodor Adorno for their ground-breaking work in this field.” För den som känner igen namnen är det en omedelbar signal om vilken bias skaparna har. Med det sagt:

   Originalet:
   [https://www.politicalcompass.org/]

   Economic Left/Right: -1.13
   Social Libertarian/Authoritarian: 0.05

   Detta demonstrerar svagheten med tester av detta slag. Jag anser att abort i princip endast skall tillåtas va medicinska skäl (”the mother’s life is endangered”) men jag anser också att samkönade par skall kunna ansöka om adoption – eftersom jag svara starkt på bägge, och svaren hör till motsatta delar hamnar jag i mitten. Som den gamla harpan om att ha ena foten infryst i is, och den andra i kokande vatten: på mitten är det lagom varmt för ett bad…

   Den svenska felöversatta kopian:

   61,1% Högervriden,
   33,3% Kommunitaristiska

   Kul, jag ligger nästan smackebank på samma plats som Reagan. Det tar jag som bekräftelse på att jag har huvudet på skaft.

   ”Högervriden”, joråsåatteee, – det där med neutrala sakliga och opartiska termer, det är inget för de som utformat det här plagiatet av originalet?

   ”Ta testet”, vad är det för svenska? Gör testet skall det vara. Det är grundskolenivå på det hela, om ens det. ”Alla liberaler utgår från uppfattningen att upprätthållandet av individuella friheter är viktigare än catering till samhällets behov.” Catering? Blir det smörgåstårta? Då skall jag få lov att be om en bit med extra mycket rostad lök och remouladsås. Plattskallar som översatt detta, har de lärt sig språk via dator eller?

   Idiotfrågor! ”Kristendomen har varit till mer nytta för västvärlden än de antika grekernas idéer.” Insidan på burken är till mer nytta för behållaren än utsidan. Vad är det för apskaft som gjort frågorna? Man kan inte besvara en sådan fråga på ett så enkelt vis som i testet.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • Grodan Boll

    /  11/22/2019

   10% in i gult, men så var flera av frågorna i sedvanlig ordning paradoxala eller bristfälliga.

   Typexempel:
   1. Ska skattepengar gå till sport och kultur?
   Friskvård? Ja! Museer? Ok. Menskonst? Fan heller!

   2. Ska man få välja att köra bil utan bälte?
   Självklart, så länge inte sjukhusräkningen hamnar på min skattesedel.

   Och så jag gissar att flera av mina extrema staplar tog ut varandra.

   Svara
   • Rikard

     /  11/23/2019

    Hej.

    En annan brist om man nu skall använda ett sådant här test, är hur det sammanräknade svaret redovisas: som en punkt. Som alla säkert insett och som Kristian m fl påpekar så tar extrema svar ut varandra, vilket ju blir rent löjeväckande.

    Varför man inte väljer att visa resultatet som ett fält förstår jag inte. Då hade man tydligt sett hur en person på vissa områden är stark förespråkare av personlig frihet (marijuana, prostitution, läggning/familjestruktur, med mera) och på andra kan vara en stark förespråkare av exempelvis en militärt stark och etniskt homogen nationalstat med fritt näringsliv begränsat via både permissiva och restriktiva lagar (eg. du får göra egen sprit [permissiv] men du får bara sölja den om du har kvitto på att den är kvalitetskontrollerad och märkt samt att du skattar för intäkterna [restriktiv]).

    Fast det löjligaste är nog journalister och politiker och liknande som tror att den här sortens tester visar något alls. Det finns bara en sorts objektivt test på vad en person tycker: om åsikten kostar dem något personligen och direkt, och om de är villiga att betala. T ex mångkultur och massinvandring – ha en ruta för hur många tiotusentals kronor extra i skatt per år du vill betala till detta, alternativt ruta för att ta på sig fulla försörjningsansvaret för en ”flykting” på obegränsad tid.

    Då, kamrater, då kommer den goda människan inte längre skryta om hur lätt korset vilar på axlarna, när den själv bär det.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
 26. Kristian

   /  11/22/2019

  Utan en gemensam kultur kan vi inte ens bre en smörgås
  https://fridebatt.se/utan-en-gemensam-kultur-kan-vi-inte-ens-kan-bre-en-smorgas/
  ”… om du upptäcker att det plötsligt krävs mer detaljerade instruktioner för att utföra enkla jobb som tidigare gått smidigt …”

  Svara
  • Rikard

    /  11/22/2019

   Hej.

   Har en favorit på det temat, men helt empirisk.

   Utanför en av byggnaderna på MAS (Malmös sjukhus som väl numera kallas nåt annat formellt, men jag vet ingen som inte kallar det MAS) sitter sedan minst tjugo år en intressant skylt.

   Den förbjuder parkering av cyklar framför byggnadens entré. Varför torde vara självklart men är inte det för sjuttiotalister och yngre.

   Skylten är därför designad med dessa i åtanke: under den vanliga symbolen (cykel inom svart cirkel med tvärbalk över cykeln) står en lång förklarande text om varför man inte får parkera cyklar utanför entrén, och att den gäller alla.

   Har stött på det Fri Debatt resonerar om men kallar det för superindividualism. Om budskapet inte är specifikt utformat för mig, riktat till mig, med mitt namn och allt, och jag inte gjorts uppmärksam på detta, gäller det inte mig. Konkret:

   ”Va? Vad sa du?” (elev)
   ”Jag gick precis igenom er läxa till nästa vecka.” (jag)
   ”Amen du sa det inte till MIG!” (elev)

   Lägg till det kulturella Ginnungagap som ligger mellan olika folk, samt politisk korrekthet och allt åt alla-mentaliteten, och du har inte bara en generation, utan även en hel civilisation av kvadrupel-amputerade gökungar.

   Vi kanske skulle införa ålning-medelst-hasning som krav på myndighet och rösträtt? Den som inte lyssnar på instruktionerna och håller ner både huvudet och r*ven får den avskjuten…

   Men nä. Vi ska va snälla. Varningstexter på badbollar. Instruktioner för underkläder. Ta hit en tidsmaskin, jag har dejt med Lucy att hon kan lägga ner hela projektet för hennes ättlingar svälter ihjäl medan de grälar om hur man skalar bananer.

   Grrr.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 27. MiT

   /  11/22/2019

  Svara
  • Melmac

    /  11/22/2019

   Jösses vilket praktmongo! Claesson har ju framställts som en makthavare iom. hennes ”engagemang”!

   Svara
   • Kristian

     /  11/22/2019

    Det är den bästa sortens makt: inget formellt ansvar för någonting.

    Svara
    • Kronblom

      /  11/22/2019

     Ständigt denna Dunning–Kruger-effekt. Personerna i blogginlägget är bara några få av lämmeltåget på väg mot stupet. Sen undrar man varför idioter alltid är så benägna att låta käften ränna för att bevisa det.

     Svara
  • G

    /  11/23/2019

   Svara
 28. Q-Ken

   /  11/22/2019

  Årets jurist trillar av hästen och det visar sig att det var rätt långt till marken. Turkisk komiker anlitar terrorist som svart arbetskraft.
  Välj ditt alternativ nedan :

  A. Vi har varit naiva
  B. Vi såg det inte komma
  C. Öppna era hjärtan

  Svara
 29. robbe

   /  11/22/2019

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/polisen-vi-tror-vi-vet-vem-han-ar

  https://www.svtstatic.se/image/wide/992/24583705/1574441075?quality=70&format=auto

  Alltså svt förihelvete, ni kapar mina pengar för att pixla en våldtäktsmans rock!!!
  Jävla arslen!!

  Svara
 30. MickeP

   /  11/22/2019

  Tråkigt för Claesson att hon blev avslöjad.
  😦

  Nu känns tiden mogen för att tänka normkritiskt. Mot de s.k. normkritiska. Dvs, de som är kritiska mot hur vi använder språket, om man ska skriva tjänsteman eller tjänsteperson, hur många män det finns i ett bolags styrelse, mot det patriarkala samhället, mot alla normer som vi som föddes in i ett annat samhälle på 1990-talet är uppvuxna med. För det är väl inte så ändå, att de som är födda på denna sida, låt oss säga 1980-talet, är f-n så mkt klokare att alla andra inte är värda att lyssnas på. Det vore ju f-n så sorgligt, eftersom det implikerar att det inte går att nå fram, att det är lönlöst att ens försöka.

  Värdegrunden är ju tvivelsutan en av de mest utbredda och cementerade normerna man kan tänka sig i dagens samhälle. Värdegrunden kan få dig avvisad från ett julbord på en restaurang, den kan få välkända företag att skena om du använder deras papperskartonger i en reklamfilm, den kan få företag att i sin reklamfilm låtsas som att det inte finns ngra etniska svenska r, den kan få statsministrar att svamla obegripligheter, den kan få rättsväsende, sjukvård och skolväsende att släppa sina kärnverksamheter och istället börja ägna sig åt förföljelse av dissidenter. Den kan få beslutsfattare att säga upp sina anställda eller åtminstone att trakassera dem tillräckligt i syfte att göra deras liv till ett h-e. Den kan få nära och kära och kollegor och bekanta att börja ägna sig åt angiveri.

  Den får definitivt krafter på den yttersta vänsterkanten och journalister i mainstreammedia att börja ägna sig åt smutskastning, förföljelse av oliktänkande, och t.o.m. våldsamheter.

  Så var finns nu kritiken mot denna norm? Värdegrundsnormen.

  Jag återkommer när jag är beredd att försöka svara på min egen fråga. Men ni kloka läsare av denna blogg har säkert en och annan uppfattning.

  Trevlig helg på er!
  🙂

  MickeP

  Svara
  • Ofrivillig svenska

    /  11/22/2019

   Till Micke P: Jag tror du har helt rätt i att vi bör vända normbrytandet mot de som skriker högst om att bryta normer, då kommer de stå där med ändan bar – inför oss dissidenter vill säga, de det berör lär ju dessvärre vägra ta reson oavsett, men kanske kan det väcka en och annan sovande. Jag tänker mig situationer så som: Bryta normer ? Jaha, som HBTQ-vurmar-normen då eller kanske ”allas lika värde”-normen, är det de som skall brytas ?

   Till alla andra: Ang. att sätta stopp i tid anser jag att det på alla plan och inom alla yrken skett en förslappning / avproffessionalisering som är förödande. Många verkar inte inse att de är på jobbet för att utföra arbete utan de verkar mer se det som någon sorts plattform för att förverkliga sig själva. Jag har full förståelse för att den enskilda individen är beroende av sin lön MEN just det faktum att man lyfter lön innebär att man skall utföra sitt jobb på ett proffessionellt sätt och i det ingår att säga ifrån avseende felaktigheter och om det inte hjälper har vi alla möjlighet att anonymt tipsa pressen, en möjlighet som är desto större numera med alla oberoende media. Man är också helt fri att byta jobb om man inte vill leva i / medverka till lögner / bedrägeri etc. Med detta sagt vill jag framhålla att jag inte anklagar någon som väljer att hålla käft för karriärens skull MEN det valet har också ett pris (som ofta drabbar oss alla). Avslutningsvis: innebörden av att vara vuxen består i att vara kapabel att sätta och upprätthålla gränser, såväl för sig själv som för andra oaktat man får betalt för det eller ej.

   Svara
   • MickeP

     /  11/22/2019

    Och där fick du en tumme från mig.

    Jag önskar jag kunde ge dig fler.
    🙂

    MickeP

    Svara
  • MickeP

    /  11/22/2019

   Sry, måste nu (återigen) rätta mig själv.

   1990-talet ska det naturligtvis inte vara. Jag är betydligt äldre än så. 😦

   1900-talet menade jag.

   MickeP

   Svara
 31. Gorby

   /  11/22/2019
  Svara
 32. MickeP

   /  11/22/2019

  https://uvell.se/2019/11/22/lakare-i-migrationsprocesser/

  Så Sverige ska alltså göras till begravningsplats för alla som är i livets slutskede.

  Min fråga, som MSM antagligen inte vill ställa är: Varför?

  För vem är detta att föredra?

  Det är då sannerligen inte svenska skattebetalare som är att gratulera.

  Men de sjuka och döende själva? Vem vill i livets slutskede bli uppryckt ur sin invanda miljö och förflyttad genom en hel kontinent för att hamna i ett land där de inte känner språket, inte känner kulturen, inte känner igen sig.

  Varför är detta att anse som ngt är förenligt med humanism?

  Vad är det för fel på Centern och dess, mestadels, kvinnliga och väldigt unga partiföreträderskor?

  MickeP

  Svara
  • Ofrivillig svenska

    /  11/22/2019

   Micke P: det du skriver var det första jag tänkte när jag läste motiveringen (obs ej ordagrant citat) ”någon som är gammal & sjuk & inte har kontakt m. nån i hemlandet”. På vilket sätt menar de att en svårt sjuk och isolerad person skulle må bättre av att förflyttas till en helt främmande kultursfär där den väl inte heller ”har kontakt med någon” ? Den lär bli lidande men garanterat är att vi i Sverige kommer bli än mer lidande än vad vi redan är pga sjuka utlänningar.

   Svara
  • Rikard

    /  11/22/2019

   Hej.

   För att spekulativt försöka svara på din sista fråga:

   A) Dagens kvinnor av den breda personlighetstyp det rör sig om upplever tack vare sin socioekonomiska miljö och bakgrund omnipotens, grundad i att vara rättfärdig: bara man står för det rätta, sanna och goda skall man lyckas. Avsaknaden av tvingande krav (som i verkliga materiella faktorer, inte självupplevda) har framkallat denna känsla, då kvinnan nu saknar roll. Modersfiguren är störtad och krossad till grus, den trogna makan ses som förräderi och ondska, och matriarken (kulturbäraren och väktaren av kulturell tradition och kanon ses i bästa fall som en föregångare som inte vågade gå långt nog i kampen, i värsta fall som passiv och hjärntvättad) – endast flickan är god nog. Hon som inte har män i sitt liv, inga barn, och ingen familj. De kvinnor du funderar över har fullt korrekt hen: de är könlösa utom i biologisk bemärkelse, och då de är sterila är de endast kapabla att riva ned, inte skapa. (Nu använder jag termer som steril metaforiskt och poetisk, inte bokstavligt.)

   B) De har något att vinna på sitt agerande, från som Annie Lööf en lönsam och lukrativ framtid inom EU, större företag eller bransch/arbetsgivarorganisationer (om det sedan är ett korrekt antagande eller om hon och hennes gelikar röner samma öde som Röhm återstår att se).

   C) De är ideologiskt och idémässigt fångade i en fraktal idéstruktur som ständigt öppnar och viker upp nya vägar mot att vara ännu lite mer progressiv, revolutionär, solidarisk – ja helt enkelt god. Eftersom vi talar om (troligen och sannolikt) kvinnor med någon form av sexual-neuros (antingen frigiditet eller ‘den kastrerande modern’) är det en form av projicering: deras otillfredsställelse och upplevelse av att vara lågt värderade av män (subjektivt upplevt givetvis – det behöver inte ha med faktiska individuella förhållanden att göra) leder till en sublimering av frustrationen vilken yttrar sig på ett av den psykosocial kontexten hyllat vis. Omhändertagande av de som retoriskt och semantisk designerats som mest sårbara och ömkansvärda (alltså mest lika produkten av sexualakten: barnet) men som skapats utan sex (åter: jag använder bildspråk och symboler). Aktivismen är helt enkelt en form av onani, och som hos alla fetischister kan klimax och tillfredsställelse aldrig nås utan personen drabbas istället av ständig avtrubbning och måste söka sig än mer extrema uttryck för lusten.

   Nu skall ovanstående läsas som den spekulation. Det är inte fråga om vetenskap som så, utan om idé-analys, i humanistisk tradition. Å ena sidan har jag inga belägg för något annan än mina egna associationer, funderingar och argumentation (och du som åklagare har säkert en tanke om hur man värderar en argumentation utan andra bevis, och även vad en sådan är värd, eller ej), å andra sidan är det exakt sådant som ovan hela fältet humaniora vilar på.

   Skriverier av gubbar och tanter som försökt resonera sig fram via sitt eget förnuft och sinne, och baserat på sin egen erfarenhet och analys. Jag har precis lika mycket, och lika litet bevis, som Foucault, eller något av de andra namnen. Så, ta det för vad det är värt, och gör inte en Deinonychus av en fjäder.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • Törnrosa

    /  11/23/2019

   MickeP skriver: Men de sjuka och döende själva? Vem vill i livets slutskede bli uppryckt ur sin invanda miljö och förflyttad genom en hel kontinent för att hamna i ett land där de inte känner språket, inte känner kulturen, inte känner igen sig.

   Som Sverige nu gestaltar sig med Löfvens och s inställning till de enkla jobben så skulle jag oroa mig mycket mer för hur de åldrande svenskarna kommer att skötas och behandlas i livets slutskede – när de inte ens får tala och bemötas på sitt eget språk fast de levt i det här landet och betalat skatt i hela sitt liv. De blir fråntagna rätten till ett värdigt slut.

   Oroar mig inte för de som kommer från Mena. De ska säkert känna sig hemma i Löfvens äldrevård. mvh

   Svara
 33. Gorby

   /  11/22/2019
  Svara
 34. G

   /  11/23/2019

  https://samnytt.se/video-invandrargang-jagar-ned-och-stampar-14-arig-pojkes-huvud/

  Svara
 35. G

   /  11/23/2019

  Svara
 36. G

   /  11/23/2019

  Svara
 37. G

   /  11/23/2019

  Tre relaterade artiklar att läsa…

  ”VIDEO: Pojke omringas och tvingas kyssa gängets skor”
  https://samnytt.se/video-pojke-omringas-och-tvingas-kyssa-gangets-skor/

  ”Samhällsnytts journalist utsatt för mordhot från kriminella: ”Jag ska avrätta dig iskallt”
  https://samnytt.se/samhallsnytts-journalist-utsatt-for-mordhot-fran-kriminella-jag-ska-avratta-dig-iskallt/

  ”Här är Gucci som mordhotade Samhällsnytts reporter – tjallare och kriminell från Irak”
  https://samnytt.se/har-ar-gucci-som-mordhotade-samhallsnytts-reporter-tjallare-och-kriminell-fran-irak/

  Svara
 38. info

   /  11/23/2019

  Svara
 39. info

   /  11/23/2019

  Svara
 40. info

   /  11/23/2019

  Svara
 41. G

   /  11/23/2019

  Hel jävla artikelserie med extra allt om för få kvinnliga artister som uppträder på Ullevi. Det är väl bara att boka in kvinnorna då! Jösses Amalia!

  ”Nästan bara män på Ullevis scen – sju år sedan en kvinna var huvudakt”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/bara-man-pa-ullevis-scen

  ”Got Events vd om ”gubbigheten” på Ullevis scen: ”Ingen överraskning för oss”

  Under de senaste 30 åren så är det manliga artister som har dominerat Ullevis scen. Totalt har tre huvudakter varit kvinnor.

  – Vi hade självklart sett ännu fler kvinnor och variation. Men vi hyr ut arenan, det är inte vi som bokar artisterna utan det är de som bokar oss, säger Lotta Nibell som är vd på Got event.

  – Det är absolut ingen överraskning för oss. Vi vet väl hur bokningskalendern ser ut både historiskt och framåt. Vi hade självklart sett ännu fler kvinnor och variation, säger Lotta Nibell som är vd på Got event.

  Men ni driver ju arenan, ni måste ju kunna sätta press på bokningsbolagen?

  – Inte utifrån det perspektivet. Utan det vill ju till att det är en arena som passar, att Göteborg passar för den artisten och att produktionen passar. Det finns väldigt många stora artister som till exempel Beyoncé och Ariana Grande, men de väljer att göra inomhusturnéer, och det är klart då faller Ullevi bort, säger Lotta Nibell.

  – Det är en stor arena att fylla. Och det är ju oavsett om man är kvinna eller man. Alternativet hade varit att tacka nej till de manliga artisterna, och det gör vi inte heller, den förmånen har vi inte. Det gäller att fylla kalendern med så mycket som möjligt, säger Lotta Nibell.

  Hon säger att fördelningen av kvinnor och män bland konsertbesökarna är jämnt fördelad.

  – Tittar vi på Ullevi så är 54 procent av besökarna som är kvinnor, säger Lotta Nibell.

  Någon sa att man skulle kunna döpa om det till ”Gubbevi”, vad tänker du om det?

  – Det tror jag hade varit väldigt olyckligt, vi är glada över att den heter Ullevi, säger Lotta Nibell.
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/ullevis-vd-ingen-overraskning-for-oss

  ””Jag tycker Veronica Maggio kan få en egen show””
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/jag-tycker-veronica-maggio-kan-fa-en-egen-show

  ”De här kvinnliga artisterna vill läsarna se på Ullevi”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/dessa-artister-vill-tittarna-se-pa-ullevi

  ”Experten: Därför har inte fler kvinnor spelat på Ullevi

  Under de senaste 30 åren har scenen på Ullevi dominerats av män. Totalt har tre kvinnor varit huvudakt.

  – Det är ingen tvekan om att Veronica Maggio eller Beyoncé skulle fylla Ullevi – men då måste de ha rätt förutsättningar, säger Tina Mehrafzoon som är musikjournalist på Sveriges Radio.

  På över 30 år har endast tre kvinnor varit huvudakt på Ullevi. Senast en kvinna spelade på Ullevi var Madonna 2012.

  Före henne har Tina Turner och Pink varit huvudakt på arenan. Efter SVT Nyheter Västs inslag har vi fått många reaktioner. Så här lyder några av kommentarerna:

  – Jag går för att uppleva artisten, inte könet! /Rickard

  – Varför bokar inte fler kvinnor Ullevi? Föredrar dom Stockholm, Oslo eller Köpenhamn? /Erik

  – Nämn fem kvinnliga artister som fyller ett Ullevi! /Niklas

  – Får kvinnliga artister inte boka Ullevi? Hur många kvinnor har försökt boka och fått nej? /Osborn

  Tina Mehrafzoon är musikjournalist på Sveriges Radio och säger att hon tror ämnet väcker mycket reaktioner för att det är en laddad fråga.

  – Jämställdhet är mer aktuellt än någonsin och speciellt i musikbranchen. Efter #metoo har diskussionen hamnat på en annan nivå. Man vågar säga ifrån och utmana i diskussioner idag, säger Tina Mehrafzoon.

  Varför tror du att det ser ut så här?

  – Jag tror att det har att göra med kombinationen av att vi har en bransch som lyft män om man ska titta på de senaste årtionden. Det är inte branschens fel utan en skildring av verkligheten. Vi har en väldigt stark musikscen i Sverige, men vi är också ett litet land, med många starka svenska artiser. Jag kan förstå varför en internationell artist inte spelar på fler arenor i landet utan väljer en. Det finns också en intern konkurrens mellan arenorna, säger hon. (forts)”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/experten-darfor-har-inte-fler-kvinnor-spelat-pa-ullevi

  Det ÄR inte en laddad fråga, det är endast ni i media som gör den medvetet till en laddad fråga och verkar älska göra det, tyvärr.

  Svara
 42. info

   /  11/23/2019

  Svara
  • G

    /  11/23/2019

   Även Mia Skäringer skickar sina ❤ ❤ ❤ i support till Linnea.

   Svara
  • Senior

    /  11/23/2019

   Ja, i den socialistiska kampen är alla medel tillåtna, målet är ju ädelt.

   Betänk att revolutionärer anser det vara helt rimligt och till och med nödvändigt att döda för sin sak.

   Svara
  • Inge Post

    /  11/23/2019

   mmm ”för mig som privatperson har det här varit en chock”.

   Så… du har glömt att du friserat sanningen så pass att du blir chockad när det kommer fram ?
   Eller var menar du att chocken kommer ifrån ?
   Du kunde gett fan i att ljuga och (plagiera med för den delen) så hade du sluppit chocken. u har fortfarande trots lögner och plagiering haft ynnesten att dra in 120 000 per ”föreläsning”
   Och här har jag försökt hålla mig ärlig genom livet och istället slutat som hemlös… Jag tror jag börjar ljuga röven av mig nu,för det verkar ju som att det är nyckeln till framgång.

   Var snäll och visa mig mitt ”vita man privilegium” Linnea.För jag har inte sett det på länge.

   Och jävlar vad jag editerade bort diverse fula ord.

   Svara
 43. G

   /  11/23/2019


  https://www.dn.se/asikt/linnea-claeson-forminskar-offer-for-sexuella-overgrepp/
  https://web.archive.org/web/20191123034423/https://www.dn.se/asikt/linnea-claeson-forminskar-offer-for-sexuella-overgrepp/

  Svara
 44. G

   /  11/23/2019

  Svara
 45. info

   /  11/23/2019

  Svara
 46. info

   /  11/23/2019

  Svara
  • G

    /  11/23/2019

   ”..[..]..
   Fram till i somras bodde ett tiotal av de unga männen i stugorna på Stensö camping. När turistsäsongen körde igång var de tvungna att flytta och Rädda Barnen träffade då ett avtal med kommunala bostadsbolaget Kalmarhem som innebär att organisationen hyr tio studentlägenheter, med en månadshyra på 3000 kronor styck. De har sedan upplåtits till de unga männen.

   För att få hyra en studentlägenhet måste man enligt Kalmarhems regelverk vara inskriven vid universitetet. I det här fallet gjordes emellertid ett undantag.
   ..[..]..
   Ann-Sofie Lagercrantz, till vardags strateg för social hållbarhet på Kalmar kommun, är också ordförande för Rädda Barnen i Kalmar. Hon menar att gruppen av unga män, för det är nästan uteslutande män, mycket väl faller inom ramen för de grupper som Rädda Barnen ska engagera sig i, även om de knappast är barn.

   – Det är riktigt att många inte kan räknas som barn. Men de är ungdomar som riskerar hemlöshet. Vi ser till att de får sina basala behov tillgodosedda, tak över huvudet, mat och ett socialt sammanhang.

   Hos Rädda Barnen i Kalmar är Lisa Johansen anställd som så kallad processledare för att ansvara för arbetet med de ensamkommande.

   – Vår målsättning är att få till stånd en förlängning av projektet, säger hon. Tillsammans med andra ideella föreningar arbetar vi med psykosocialt stöd och boendelösningar.

   – Med den bostadsmarknad som vi har är det mycket svårt för dessa ungdomar att hitta egna lägenheter. Vi hjälper till att skriva ansökningar, men det är inte lätt.. Därför har de tio lägenheterna från Kalmarhem varit till stor hjälp.

   Hon säger att när ungdomarna fyllt 18 år har de inte alls samma rätt till stöd från kommunen som tidigare utan förväntas klara sig helt på egen hand.

   – Civilsamhället har tagit och tar ett stort ansvar och därför är det positivt att vi byggt ett samarbete med Kalmar kommun. Vi ser det som en möjlighet att samverka men också att påverka och lyfta ungdomarnas situation.”

   Svara
   • Senior

     /  11/23/2019

    ”Likhet inför lagen.”

    -Pah! Jävla vänsterdrägg som i vanlig ordning skaffar sig själva undantag, givetvis får någon annan betala priset och stå för notan.

    Så nu står alltså 10 studenter orättmätigt utan bostad…..

    Svara
 47. G

   /  11/23/2019

  ”Björn Ranelid: Sverige behöver en fredlig revolution”
  https://www.expressen.se/kvp/kronikorer/bjorn-ranelid/sverige-behover-en-fredlig-revolution/

  Svara
 48. G

   /  11/23/2019

  Svara
 49. G

   /  11/23/2019

  ”Apple CEO Tim Cook: ‘I Will Fight Until My Toes Point Up’ for DACA

  Apple CEO Tim Cook earlier this week sat down for an interview with ABC News after his visit to Texas with President Donald Trump, and today, ABC News has shared additional details from that interview.

  Cook said that his focus is on policy over politics, and that he’s focused on the Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA) program, which both Cook and Apple have been advocating for.

  ”No matter who is in the White House, the things I’m focused on are going to be the same. I am focused on DACA. We have 450 folks in Apple, employed at Apple, who are employed on DACA. I want those folks protected. Not just the 450 but the broader DACA people in America.”

  Cook in October signed an amicus brief urging the Supreme Court to uphold DACA and protect dreamers in the United States. Cook in the interview said that he’s going to continue to fight against the Trump Administration’s efforts to rescind DACA.

  ”I will fight until my toes point up on the subject because I think that it is so core to who we are as a people that we not turn our back on people that came into the country as kids, they were brought here well before they could make a decision on their own. These people are the core of what an American is.”

  Cook also spoke on privacy, and reiterated comments that he’s made many times before. Apple, said Cook, does not want to know personal details about your life and is not trying to ”vacuum up all your data.”

  Cook went on to say that he’s ”very worried” that in a world where ”nothing is private,” then freedom of expression, a classic part of what it means to be American, ”just evaporates.”

  On the topic of breaking up tech companies like Facebook, Google, and Amazon, Cook said that he thinks there’s too much focus on ”fines and breakups” and not about how tech companies are collecting and using data that customers did not make an informed decision to give access to.

  Cook’s full interview can be read on ABC News, and his commentary from the other part of the interview can be read in our first article.”
  https://www.macrumors.com/2019/11/22/tim-cook-daca-support/

  Svara
 50. G

   /  11/23/2019

  Svara
 51. G

   /  11/23/2019

  Svara
  • G

    /  11/23/2019

   Debattartikeln från LUF: ”Sabuni, vi i L ska inte strama åt invandringen

   Det som stack ut mest var den tydliga kursändringen Nyamko Sabuni försöker ta i frågan om migrationspolitiken. Ett försök till kursändring som inte bara lämnar många medlemmar besvikna, utan frågande: vems politiska åsikter företräder hon egentligen, sina egna eller partiets?

   I talet säger Sabuni att det behövs en långsiktigt hållbar migrationspolitik och att vår asylrätt ska tillämpas på liknande sätt som andra jämförbara länder. Då kan man fråga sig vilka jämförbara länder Sabuni menar. Är det Danmark? Landet vars politiker ständigt tävlar om vem som kan göra livet som jävligast för flyktingar. Eller är det kanske Norge? Det stenrika landet som knappt lyfte ett finger för att välkomna flyktingar när kriget i Syrien brann som mest.

   Om det är sådana länders migrationspolitik som Sabuni ser som förebilder har, bör hon tänka på vilket parti hon företräder. Medan hon säger att antalet asylsökande till Sverige ska minska, företräder hon nämligen ett parti som vill att det ska öka.

   Liberaler värnar asylrätten, en rätt som inte går att sätta ett maxtak på. Det spelar ingen roll hur många som tidigare fått uppehållstillstånd i Sverige. Har man asylskäl ska man få stanna.

   Liberalerna anser även att vi bör verka för att införa familjeåterförening, införa särskilt ömmande omständigheter som asylskäl, garantera fler lagliga vägar till EU och ta emot fler kvotflyktingar. På lång sikt ska partiet även verka för öppen invandring enligt landsmötet 2017.

   Politiken skulle innebära en mer human flyktingpolitik där människor inte behöver riskera sina liv instängda i en lastbil utan syre eller se sina barn drunkna på medelhavet. Det skulle också innebära att människor som enligt dagens asylregler inte får skydd i Sverige skulle börja få det. Det är helt enkelt politik som skulle innebära mycket, men absolut inte att antalet asylsökande skulle minska. ”
   https://web.archive.org/web/20191122051750/http://www.aftonbladet.se/debatt/a/wPJE8o/sabuni-vi-i-l-ska-inte-strama-at-invandringen

   Nä, absolut INTE, gud förbjude.

   Svara
 52. G

   /  11/23/2019

  Svara
 53. G

   /  11/23/2019

  ”S antog plan för att vända opinionskrisen
  ..[..]..
  Philip Botström, ordförande för Socialdemokratiska Ungdomsförbundet, kräver att retoriken nu omsätts till praktik – och det snabbt.

  ”Jag förväntar mig nya initiativ och större tillskott till kommunerna, polisen och klimatet, senast i vårbudgeten”, säger han i en skriftlig kommentar till TT.

  Att få stopp på gängskjutningarna är också topprioritet för att vända opinionsläget. Det betonade flera toppnamn i partiet när de lämnade mötet.

  – Vi måste kunna visa resultat när det gäller gängkriminaliteten, säger justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S).

  Han pekar också på vikten av att ha ”fortsatt kontroll” på migrationen.

  TT: Vill S ha en stramare migrationspolitik än i dag?

  – Vi vill ha en migrationspolitik som fungerar över tid.

  TT: Är du inte otydlig där?

  – Nej, det tycker jag inte. När jag tillträdde som minister tog Sverige emot 15 procent av alla asylsökande som kom till Europa. I dag tar Sverige emot tre procent, säger Johansson.

  – Jag tänker se till att vi håller oss kvar på nivåer som vi har kontroll över.

  Flera toppnamn i partiet talade om att opinionsläget är allvarligt när de anlände till partistyrelsesammanträdet på fredagsmorgonen.

  En av dem var LO:s ordförande Karl Petter Thorwaldsson, även om han också påpekade att det inte är första gången S tappar i opinionsmätningar.

  – Huvudorsaken är nog att många känner sig väldigt oroliga över om den stora migrationen lett till ökad brottslighet och hur man klarar sin trygghet. Många människor är nog också skraja där de bor, säger han.

  Statsminister Stefan Löfven (S) har fått kritik från olika håll efter sin intervju i SVT:s Agenda i söndags. Kritiken gick ut på att han var alldeles för otydlig när det gäller att svara på frågor om migrationens koppling till kriminaliteten.

  Enligt riksdagsledamoten Pia Nilsson var det ingen diskussion om Agendaintervjun på partistyrelsemötet. Däremot kommenterade Löfven själv saken.

  – Det är en ickefråga för oss nu, säger Nilsson.”
  https://tt.omni.se/s-antog-plan-for-att-vanda-opinionskrisen/a/wPJPp4

  Svara
 54. G

   /  11/23/2019

  ”Massinvandringen slår sönder nationsbygget”

  ”Fler måste lämna och färre komma in”, skriver Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i en debattartikel i Aftonbladet där han kritiserar Socialdemokraternas asylpolitik.

  Enligt Åkesson minns många ”ett annat Sverige” där fattigdom inte var liktydigt med att sakna moraliska principer.

  ”Detta land byggdes av människor som varje dag slogs för mat på bordet och tak över huvudet […] Ingen av dessa sprängde huset på andra sidan gatan. Ingen av dessa såg en möjlig försörjning inom knarkhandel”, skriver Åkesson.

  Enligt SD-ledaren har ”massinvandringen bit för bit slagit sönder den bärande väggen i vårt nationsbygge”.”
  https://omni.se/massinvandringen-slar-sonder-nationsbygget/a/kJP33X
  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/kJPRKj/massinvandringen-har-slagit-sonder-nationen

  Svara
  • G

    /  11/23/2019

   ”Därför blev krocken total efter Löfven i SVT
   Kenneth G Forslund (S): Det går inte att föra en seriös diskussion om klasskillnader i dag

   Högervridningen av den offentliga debatten i Sverige har gått så långt att det är i stort sett omöjligt att föra en seriös diskussion om klasskillnader.
   ..[..]..
   Sanningen är den att Sverige aldrig har haft massinvandring. När flera miljoner människor flyr från krig, förföljelse eller naturkatastrofer till ett grannland, då går det att med fog tala om massinvandring. Det råkade inte Sverige ut för ens under Andra världskriget.

   Alla partier har sina egna förklaringsmodeller för samhällsproblemen och de är självklart ideologiskt betingade. Ytterst är det upp till väljarna att välja vilken de tror mest på.

   Moderaterna brukade tidigare se de höga skatterna som roten till alla problem, medan Socialdemokraterna ser orättvisor och klasskillnader. De senaste åren har Sverigedemokraternas förklaringsmodell vunnit allt mer mark och Moderaterna och Kristdemokraterna tävlar nu om att komma ikapp och till och med köra om Sverigedemokraterna.

   Det tydligaste exemplet på det var när Ulf Kristersson här i Aftonbladet bad om ursäkt för sitt partis och Sveriges förment misslyckade invandringspolitik. Det är naturligtvis en direkt blinkning till rasisterna som skriker i versaler på Facebook och Twitter om allt från att julskinkan ska försvinna till att den så kallade PK-eliten har förrått landet och måste be om ursäkt, eller allra helst hängas upp i lyktstolparna i Finspång.

   Debattklimatet har förändrats. Det är dags att ta tillbaka Sverige till det som är svenskt, till välfärd, rättvisa och jämlikhet. Tillbaka till synen att alla människor är lika värda.

   Kenneth G Forslund, riksdagsledamot och ordförande i utrikesutskottet (S)”
   https://web.archive.org/web/20191123063841/http://www.aftonbladet.se/debatt/a/0nznPo/darfor-blev-krocken-total-efter-lofven-i-svt

   Ytterligare en värdelös sosse som inte fattar att alla han kallar rasister är bl.a. ex S-röstare. Och så snacket om att människor har ett värde.

   Svara
   • MickeP

     /  11/23/2019

    Återigen.

    Vill man föra en ”seriös” diskussion om ”klasskillnader” eller ”socioekonomiska faktorer”, måste man ställa sig frågan om vem eller vilka som bär ansvaret för dessa ”klasskillnader” eller ”socioekonomiska faktorer”?

    Med andra ord.

    1. Vem eller vilka står bakom byggandet av dessa bostadsområden som är grogrund för kriminalitet?

    2. Vem eller vilka står bakom besluten att fylla upp dessa bostadsområden med människor som inte har praktisk möjlighet eller ens vilja att integrera sig med det svenska samhället?

    3. Vem eller vilka står bakom besluten att de människor som har förpassats till dessa bostadsområden ska ha större ekonomiskt utbyte av att leva på bidrag i stället för att försörja sig genom eget arbete?

    4. Vem eller vilka står bakom besluten att vingklippa polisens eller andra brottsbekämpande myndigheters förmåga att gå in i dessa bostadsområden och rensa dem från kriminella?

    När Kenneth ”G” Forslund (S) har svarat på dessa frågor, kan vi ta en ”seriös” diskussion om ”klasskillnader” och annat som han anser är relevant för orsakerna till nuvarande explosion av gängbrottsligheten.

    MickeP

    PS. Jag är i annat sammanhang anklagad för att kalla meningsmotståndare för charlataner. Jag ska inte just nu använda mig av begreppet, men när jag läser om Kenneth ”G” Forslunds inlägg måste jag säga att frestelsen är stor.

    Svara
 55. G

   /  11/23/2019

  ”Täppas Fogelberg får lämna ”Ring P1”

  Journalisten och programledaren Täppas Fogelberg uppger att han fått sparken från Sveriges Radio.

  Den mångåriga programledaren säger att han inte förstår beslutet.

  – Det är ingenting som har hänt, det är det som är så egendomligt, det här känns urtråkigt, säger han till Aftonbladet.”
  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/WbyOwK/tappas-fogelberg-far-lamna-ring-p1

  Svara
  • G

    /  11/23/2019

   ”Täppas Fogelberg berättar att han skulle ha förstått det bättre om något särskilt hänt dessförinnan. Att därtill få beskedet efter att ha sänt i en vecka upplever han som olustigt.

   – Jag är inte bitter men jag tycker att det är konstigt. Jag är tillräckligt gammal och har varit med så mycket att jag vet att saker förändras, så är det. Men det här var ändå tarvligt gjort, säger Täppas Fogelberg.

   Han fortsätter:

   – Det är väl bra med förnyelse, men man borde också tänka på erfarenhet och att Ring P1 är ett ganska speciellt jobb. Jag har aldrig haft ett så speciellt jobb, och jag vill ändå påstå att jag är ganska duktig på det jag gör.

   Nina Glans, kanalansvarig på P1, menar att Täppas inte fått sparken. I själva verket handlar det om att man valt att inte förlänga hans frilansavtal.

   – Vi byter programledare i alla program. Vi behöver pröva nya personer och då finns det de som måste lämna plats åt de nya, säger hon till Aftonbladet.

   När Täppas Fogelberg får höra argumentet svarar han:

   – Vilket bullshit. Att säga att de valt att inte förlänga. Säg i stället som det är, att de valt att jag inte ska vara programledare.

   Täppas Fogelberg har varit programledare för ”Ring P1” i stort sett sedan programmet började för 20 år sedan. För Aftonbladet beskriver Nina Glans honom som en uppskattad programledare och medarbetare.

   Själv konstaterar Täppas Fogelberg att han trivts mycket bra i sitt jobb och att han älskar radioyrket.

   Vad han ska göra härnäst är dock oklart.

   – Jag ska låta det här sjunka in först. Jag har redan funderat på andra radiojobb. Det är egentligen det jag kan säga. Jag är bra på det och att skriva, det är mina specialområden, säger han.”

   ”stigohman: Ring P1 med dig som programledare har varit den stora behållningen varje morgon. Jag kommer att sakna din röst och dina diskussioner med inringarna. En av få programledare för Ring P1 som vågat ta diskussionen.

   Svara
   • G

     /  11/23/2019

    Täppas Insta, bland alla styrkekramar fanns en del kritiker…

    ”skogsmagnusm: Jag har verkligen älskat att höra att du är programledare den måndag programmet startat. En vänlig, vanlig röst som mött de inringande, med lite välbehövligt mothugg när det behövs, egna tankar ibland, lite filosofi om livet i kontrast till inringarnas ibland hetsiga åsikter. En skön kontrast. Du kommer att bli saknad, Täppas ❤️”

    ”sifverssons: En kommunist mindre på den statliga lönelistan.”

    ”sudderutten: Så skönt! Du har alltför länge fått betalt för att framföra dina vänstervridna åsikter i programmet. Det är lyssnarnas åsikter man vill höra inte dina. Du har varit så otrevlig mot människor som tycker annorlunda än dig, en riktig åsiktsfaschist är du.”

    ”lillemicke68: Hörde på dagens Ring P1 och du jag förstår varför du sparkas! Gör du det? Synd men du skulle nog varit lika opartisk som dom andra program ledarna!”

    ”maxalfreds: Detta ska firas grundligt, nu kan man börja lyssna på programmet igen”

    ”hertzberg_1: Det var på tiden!!! VI lever i ett demokratiskt LAND men så fort en SD ringde så var du oförskämd!!! Heja JIMMIE🇸🇪”

    ”blocstarr: 👍👍👍Skönt. Finns nog med aktivister där.”

    ”frokensus58: Ja, jag kommer inte sakna dig, faktiskt. Många, många ggr har du varit oförskämd mot de som ringt in, om du inte sympatiserat med vad de velat prata om. Jag har oftare stängt av när du varit programledare…Nu får nya vindar ta vid. Lycka till med nya projekt!”

    ”davidlazer1984: Äntligen! ”

    ”mibbbe: Så skönt att slippa försörja denne osympatiske person”

    ”eriksdahl: Det var verkligen på tiden!!!”
    ————
    ”staffansundqvist: Hoppas du aldrig mer får ett jobb din vänsterextremist. Det här ska firas!

    …..”birgitta.larnefeldts @staffansundqvist elakt svar när någon är ledsen över att inte få vara kvar. Hoppas du råkar ut för samma sak.”
    ————–
    ”il.dottore.ss: Skönt att vänsterfolket ryker, nya bättre tider och mer ocensurerad media ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

    …..”astridgos: @il.dottore.ss VA?! Extremhögern går ju öppet ut med att media ska cesureras!?”
    ————–
    ”martenlarka: Men vad har du för följare här Täppas? En massa troll med elaka kommentarer. Visa lite respekt tack.”

    …..”il.dottore.ss: @martenlarka troll? Täppas är en offentlig person som man har rätt att tycka vad man vill im! Jag ogillar Täppas för att han intrigerar och att han inte hymlar med sina vänsteråsikter. Skönt att slippa honom och hans mästrande.”

    ….”martenlarka: @il.dottore.ss först och främst är han en människa. Han är också en skicklig yrkesman.”
    ————-

    ”lena12sin: Bedrövad. Jag är bedrövad. Har alltid sett fram till dina veckor och suckade i morse när du lämnade nästa vecka till någon annan. Inte visste jag att det var sista gången. Alla år du fyllt en plats i P1 och varit behövligt besvärlig för en del. Hoppas snart få höra dig igen i P1.”

    Svara
    • MickeP

      /  11/23/2019

     Ha, ha.

     Vem f-n bryr sig? Han har väl uppnått tillräcklig ålder för att pensionera sig?

     Ingår det i de mänskliga rättigheterna att han ska kunna sitta kvar som programledare i P1 ända tills han kolar vidare?

     MickeP

     Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: