Ordning och reda ger bidrag på freda

Ingen har väl missat Nyheter Idags scoop om Iraks försvarsminister som visade sig vara svensk medborgare under annan identitet, cashade in bidrag i Sverige, jagade unga män i Sverige för sex, gick på bidrag från Försäkringskassan pga av minnesproblem osv?

Om ni missat så finns länkarna här

Iraks försvarsminister är svensk medborgare och folkbokförd i Stockholmsförort

Iraks försvarsminister får bidrag från Försäkringskassan – polisen utreder flera brott

”I want to f*ck you sex sex sex” – Här ofredar Iraks försvarsminister den unga svenska mannen

”Kan komma till Sverige och göra vad som helst” – vågade inte vittna mot Iraks försvarsminister

Helt bisarrt! Hela Sverige har ju ruttnat totalt!

Han kom alltså till Sverige 2009 och blev svensk medborgare 2015. Bidragen har rullat in på kontot medan han och familjen har tillbringat största delen av tiden i Irak.

Försäkringskassan, som ju ger kalla handen till folk som i princip ligger för döden i cancer, har glatt betalat ut punktligt varje månad. Jag är nog inte ensam om att vilja veta hur han har kunnat få bidrag pga av ”minnesproblem” när svår cancer inte räcker för andra. Den som godkänt detta måste få sparken omedelbart och åtalas! Läkaren som skrivit intyget måste också få sparken och åtalas. Handläggaren/handläggarna på Migrationsverket som gett honom uppehållstillstånd måste få sparken och åtalas! Generaldirektören på Migrationsverket vid den tiden måste åtalas. Gränspolisen (kanske några chefer…?) som ser irakiern åka ner till Irak och tillbaka som om allt är som det ska måste få sparken och åtalas. Osv.

Hur många är det som gör som den irakiska försvarsministern, ”bor” i Sverige men tillbringar all tid i landet man påstod sig flytt från samtidigt som bidragen rinner in på kontona? Det här nog bara den allra spetsigaste toppen på isberget. Jag har sagt massor med gånger att man måste stoppa asylsökare från att åka till landet man påstått sig fly från. Så fort de åker och det inte är en sanktionerad resa på något sätt så ska man rycka medborgarskap/uppehållstillstånd eller vad de nu har direkt. Ja, det blir så att de då inte har exakt samma rättigheter men det lilla priset borde man LÄTT vara beredd att betala när man fått skydd, tak över huvudet, mat på bordet, pengar i plånboken osv. Är man inte det så har man inte heller några asylskäl.

Får fan vara slut på mjölkandet av svenska skattebetalare!

Finns ett enkelt sätt att komma åt det värsta bidragsfusket, bara gör så att man personligen måste kvittera ut alla bidrag man får mot uppvisande av giltig legitimation en gång i veckan och med slumpmässiga extra kontroller då och då där de med mycket kort varsel får infinna sig fysiskt på ett kontor med legitimation. Detta ska gälla alla som inte är födda i Sverige och för alla former av bidrag. Och under tiden så börjar man NOGA gå igenom folks identiteter så det är rätt. Samkör också nödvändiga databaser mot varandra så inte en person kan ha 10 identiteter som man sett exempel på! Minsta misstanke ska utredas NOGA. Iraks försvarsminister visar ju att det behövs kontrolleras på samtliga som kommit de senaste 30 åren…

Redan för många år sedan så kunde man läsa om sprängfyllda charterflyg som flera gånger i veckan gick i skytteltrafik mellan Sverige och Irak. För några år sedan var det tusentals somalier som fastnade i Somalia på ”semestrar” i landet pga av flygproblem. Osv. Allt detta samtidigt som folk från de länderna söker, och får, asyl i Sverige. Det är rent bedrägeri!

Man måste agera! NU! Eller helst för många år sedan!

Kanske det behövdes en irakisk försvarsminister som suger bidrag i Sverige samtidigt som han är i Irak för att det ska hända något och att man ska inse hur vansinnigt lätt det är att missbruka Sverige och svenska skattebetalare?

Ordna upp det här omedelbart för i helvete! Inga utredningar utan bara åtgärda! Hela Sverige är ju som en cirkus med bara clowner!

Ordning och reda har ju Löfven och andra från S mässat i många år. Vi ser inte så mycket av den där ordningen och redan någonstans…

Igår kunde man på nyheterna se och höra om att sälja jultidningar är skattepliktigt. Jävligt dålig tajming att säga en sån sak samtidigt som man får reda på att bidragen från t ex Försäkringskassan regnar över Iraks försvarsminister, och gud vet hur många fler av Saddams folk, trots att han/de befinner sig i Irak.

Sen kunde man se tomtenissarna i svensk media ängsligt och med flackande blickar tassa runt den heta gröten som var storyn från Nyheter Idag. De väntade på att någon annan skulle ta den första skeden innan de vågade smaka själva. För ingen ville ju vara först med att behöva hänvisa till Nyheter Idag. Det är så jävla tydligt!

Lång tid efter Nyheter Idag så publicerar de andra plötsligt samma story. Nästan samtidigt. Vilken otrolig slump…

Mmm, säkert… Så SvD vill alltså få folk att tro att de suttit med det här under en längre tid men att lilla Nyheter Idag lyckades få alla bekräftelser precis före all presstödsmedia i Sverige? Vilken otrolig slump!

ALLA vet att svensk media ängsligt tittade på varandra och bara väntade på att någon annan skulle våga ta steget så de också kunde kasta sig över storyn. De är så pinsamma  😛

Fast man kanske ska behålla den där irakiern och låta honom bli ansvarig för att hantera gängkriminaliteten i Sverige? Så det händer något liksom?

Tack för att du valde Sverige!

Ni som ev skänker pengar till Rädda barnen och tror att slantarna går till att hjälpa svältande barn kan tänka om. Pengarna går till vuxna män i Sverige som nästan alla har ljugit om sin ålder och varifrån de kommit. De svältande barnen får vänta på sin tur, de är inte lika högt prioriterade hos t ex Rädda barnen.

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

204 kommentarer

 1. MiT

   /  11/23/2019

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156928965838231&set=a.10150320256993231&type=3*

  Svara
 2. G

   /  11/23/2019

  Kvinnliga politiker Danmark får sexuella bilder, men även hot…

  ”Sonja, 25, stod upp mot sexuella trakasserier – nu straffas hon”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/sonja-25-stod-upp-mot-sexuella-trakasserier-nu-straffas-hon/

  https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/fortalte-om-chikane-fik-trusler-og-dickpics-som-svar/7875437

  https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/den-moderne-blotter-dickpics-handler-om-magt/7874649

  https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/folketingspolitiker-modtager-dickpics-det-er-saa-klamt/7873969

  ”En undersøgelse foretaget af Økonomi- og Indenrigsministeriet i 2018 viser, at chikane, trusler og hærværk mod lokalpolitikere er et udbredt fænomen.

  Hele fire ud af ti byrådspolitikere har svaret i undersøgelsen, at de har været udsat for sådanne krænkelser.

  Trusler og beskeder fra folk, som prøver at nedværdige hende på grund af hendes køn, er også hverdag for Mette Thiesen, som både sidder i Folketinget og Hillerød Kommunes byråd for Nye Borgerlige. Hun har modtaget et enkelt dickpic og har oplevet grove, seksuelle tilsvininger og tilnærmelser.

  For hende er det dog mest trusler, der er problemet. Hun har blandt andet modtaget følgende besked:

  ‘Hvis jeg ser dig i morgen, kører jeg dig ned.’

  – Jeg har sagt til mig selv, at jeg nægter at blive bange over beskederne, siger hun til Ekstra Bladet.

  Mette Thiesen (NB) politianmelder alle de trusler, hun modtager, men for hende er det ikke bare et personligt problem.

  – Det viser jo bare for mig, hvor vigtig den her kamp er. For at sikre et trygt og frit Danmark, som vores børn og børnebørn kan vokse op i. Selvfølgelig skal der slås hårdt ned på dem, der truer os, der er islamkritiske. Vi må aldrig bukke under for voldsmandens veto, siger hun.

  Annette Rieva (V) mener også, at det er undergravende for demokratiet, at politikere må finde sig i at blive chikaneret. Og så er det et problem, der rammer hendes familie lige så hårdt, som det rammer hende.

  – Jeg skal have samtaler med mine børn, som jeg bestemt ikke har lyst til eller havde drømt om. ‘Mor er i nyhederne, fordi hun får pikbilleder’. Sådan sagde min tiårige søn i går, og selvom vi godt kunne lave lidt sjov med det, så synes jeg absolut ikke, det er sjovt, siger hun.”
  https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/grov-chikane-politikere-faar-dickpics/7868793

  Svara
 3. MiT

   /  11/23/2019

  Svara
  • G

    /  11/23/2019

   Hahaha. Fy fan så jävla bra. Postar hans tweet här också…

   David: ”Scientist (freshwater), consultant, social media puppet master (@BowRiverWPAC), vp-external (@RenfrewCA), dog lover, dad; he/him”

   Svara
  • G

    /  11/23/2019

   Don’t be a Dave. Be a Sheila. Att hon inte är en MSM-journalist utan del av Rebel Media gör det hela ännu bättre!

   Svara
 4. MiT

   /  11/23/2019

  Svara
 5. G

   /  11/23/2019

  Ville se om medier, trots att någon koppling ej existerar till SD, faktiskt skriver att det finns, tog en snabbkoll i artiklarna….

  Expressen:
  ”Det var den SD-kopplade sajten Nyheter Idag som först avslöjade uppgifterna.”
  https://www.expressen.se/nyheter/iraks-forsvarsminister-far-bidrag-i-sverige/

  SVT:
  ”I veckan publicerade den SD-kopplade sajten Nyheter idag uppgifter…”
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/uppgifter-iraks-forsvarsminister-ar-svensk-medborgare-folkbokford-i-stockholm
  Omni:
  ”Den SD-kopplade sajten Nyheter Idag var först med att publicera uppgifterna”
  https://omni.se/uppgift-forsvarsministern-i-irak-far-bidrag-i-sverige/a/b5wnP5

  DN:
  ”Det var Nyheter Idag som först publicerade uppgifterna om…”
  https://www.dn.se/nyheter/sverige/iraks-forsvarsminister-svensk-medborgare/

  TT:
  ”…vilket sajten Nyheter Idag var först att berätta om….”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/zGwr55/iraks-forsvarsminister-skriven-i-sverige

  SvD:
  ”Han är även svensk medborgare, vilket Nyheter Idag var först att berätta.”
  https://www.svd.se/iraks-forsvarsminister-ar-svensk–anklagas-for-brott

  Svara
  • G

    /  11/23/2019

   Dagens Media:
   (gör ingen SD koppling, tar med artikeln för intressant höra vad MSM säger)

   ”Utebliven rapportering om Iraks försvarsminister – så resonerar medierna

   Nyheter Idag publicerade på tisdagen uppgifter om att Iraks försvarsminister är folkbokförd i Sverige, får pengar av Försäkringskassan och utreds för brott. Hos de stora medierna lyser rapporteringen om den påstådda skandalen med sin frånvaro, vilket har väckt kritik i sociala medier. Här svarar DN, SVT, Aftonbladet och Expressen på varför.

   Nyheter Idag har sedan tisdagen den 19 november publicerat flera artiklar om Iraks försvarsminister. Enligt sajten är den irakiska ministern folkbokförd i Sverige, får pengar av Försäkringskassan och utreds för brott. Ingen av de etablerade mediehusen har ännu publicerat något om uppgifterna – och det har väckt kritik och frågor i sociala medier.

   Markus Wiechel, riksdagsledamot och utrikespolitisk talesperson för SD, skriver på Twitter att det är ”sjukt” att det inte rapporteras om uppgifterna i de stora medierna.

   ”Knäpptyst från Expressen, Aftonbladet, SVT, DN och alla andra man inte väntade sig ett ord från”, skriver M-politikern Jonathan Bessou på Twitter.

   ”Jag kan förstå att de stora mediahusen inte vill ta i nyheten om Iraks försvarsminister. De sitter på stora organisationer med kapital i ryggen men det är ändå den lilla nättidningen Nyheter Idag som återigen gräver fram årets scoop. Det måste ju vara jävligt pinsamt för dem”, skriver Åsa Tallroth, ordförande i Medborgerlig Samling Södermanland.

   Dagens Media har frågat ett antal nyhetsmedier om varför de inte har publicerat något om den påstådda skandalen, om de planerar att skriva om det och hur de ser på reaktionerna i sociala medier.

   Magnus Nildén är digital dagschef på SVT.

   – Vi jobbar på den här storyn sedan i går. Självklart ”mörkar” vi inget, och vi undersöker uppgifterna på ett sedvanligt professionellt sätt. Vi tycker självklart uppgifterna är intressanta, skriver han till Dagens Media.

   Aftonbladets nyhetschef, Jonathan Jeppsson:

   – Jag avstår från att på förhand avslöja vad vi eventuellt kommer att publicera eller inte. Det är sällan vi gör det, skriver han till Dagens Media.

   Hur ser du på reaktionerna i sociala medier?

   – Det är en etikett som vissa personer alltid klistrar på oss, nästan oavsett vad det gäller, för att driva sin agenda.

   Magnus Alselind, redaktionschef Expressen:

   – Vi har ett ständigt pågående nyhetsarbete; ibland rewritar vi uppgifter direkt och ibland jobbar vi vidare med uppgifter för att publicera senare eller inte alls. Exakt var i den processen vi befinner oss i olika potentiella nyhetsstories vill jag inte kommentera av konkurrensskäl.

   Om kritiken som lyfts fram mot de etablerade medierna, säger han:

   – Jag har ej tagit del av de reaktionerna, jag får kolla på det när vi får tid över senare, just nu har vi störst fokus på krisen inom S där statsminister Löfven ifrågasätts starkt och försvunna Wilma där en man begärs häktad.

   Caspar Opitz är redaktionschef på DN.

   – Vi håller på och tittar på alla dessa uppgifter. Inte konstigare än att vi alltid vill ha så stabil fakta på bordet som möjligt innan vi publicerar något, och göra en egen efterforskning. Så jobbar vi alltid, skriver han i ett mejl till Dagens Media.

   Chang Frick, chefredaktör för Nyheter Idag, uttrycker förståelse för de etablerade mediernas uteblivna rapportering.

   ”Jag vet att många är kritiska till att inga ‘stora’ medier ännu rapporterat om Iraks försvarsminister. Men de jobbar med storyn. Det tog oss tre veckor att komma i mål, så tolka inte in för mycket i tystnaden. De vill så klart vara säkra på storyn innan de kör”, skriver han på Twitter.”
   https://www.dagensmedia.se/medier/dagspress/utebliven-rapportering-om-iraks-forsvarsminister-sa-resonerar-medierna/

   Svara
 6. Melmac

   /  11/23/2019

  Jag mailade SVT och frågade om detta inte var en het nyhet? De svarade att de måste kontrollera allt först och kan inte publicera enligt rykten. Ett svar som jag tolkar som att man inte litar på Nyheter Idag och deras egna källor är mycket långsammare.
  Nu har SVT tagit upp det och hänvisar till SD-kopplade NI, vilket jag nu mailat och berättat att de har fel. Sidan är möjligen kopplad till MED iom att Ilan Sade äger sidan.
  De fortsätter sitt ljuga de för att lura pöbeln.

  Svara
 7. Senior

   /  11/23/2019

  ”Nejdå, i Sverige existerar ingen korruption att tala om….”

  Hela Jävla samhället är fullständigt Korrupt.

  Svara
 8. MiT

   /  11/23/2019

  Svara
 9. G

   /  11/23/2019

  Svara
 10. G

   /  11/23/2019

  Wooow: https://web.archive.org/web/20191123091609/https://www.expressen.se/debatt/ar-det-invandrarnas-fel-ulf-kristersson/

  Svara
 11. G

   /  11/23/2019

  Svara
  • Senior

    /  11/23/2019

   Problemet med hans trovärdighet är att han själv tillhör den gren som brustit minst lika illa som politikerna själva; den media vars ena uppgift skall vara att granska just politikerna, konsekvenserna av deras beslut och samhällsutvecklingen det ger.

   ”Den fjärde statsmakten”

   Svara
 12. G

   /  11/23/2019

  ”Gäng överföll och misshandlade man

  Det var strax efter midnatt som mannen, som är i 20-årsåldern, blev attackerad i Färgelanda.

  Ett gäng på fem-sex personer överföll honom och utdelade sparkar och slag.”
  https://www.expressen.se/gt/gang-overfoll-och-misshandlade-man/

  ”Grovt brott utomhus – man förd till sjukhus

  Polisen misstänker att ett grovt brott har begåtts i centrala Östersund natten mot lördagen.

  En man i 50-årsåldern har förts till sjukhus efter att ha misshandlats svårt.

  – Han är vid liv, men skadad, säger Maria Linné, presstalesperson på polisen.

  Ytterligare en misshandel ägde rum i Östersund klockan nio tidigare på fredagskvällen.”
  https://www.expressen.se/nyheter/grovt-brott-utomhus-man-ford-till-sjukhus/

  ”Stort slagsmål – fem personer har gripits

  Fem personer är gripna efter att ett stort bråk bröt ut i närheten av Centralstationen i Stockholm tidigt på lördagsmorgonen.

  – Efter lite spring och letande på platsen kunde vi kontrollera fem personer. Alla grips för att i samförstånd ha utfört misshandeln, säger Mats Eriksson, presstalesperson på Stockholmspolisen.”
  https://www.expressen.se/nyheter/fem-gripna-efter-storbrak-i-stockholm-/

  ”Ung man knivhöggs i ryggen – livshotande skadad

  Bråket i Vasaparken vid 22 i går kväll grundar sig i en konflikt mellan olika ungdomsgäng, enligt uppgifter till Aftonbladet. Mannen, som är i 20-årsåldern ska ha fått flera hugg i ryggen.”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/dOQmnA/ung-man-knivhoggs-i-ryggen–livshotande-skadad

  Svara
 13. G

   /  11/23/2019

  Svara
 14. G

   /  11/23/2019

  Svara
  • Senior

    /  11/23/2019

   Inkonsekvent, det är väl den första punkten i diagnosticering av vänsterblivenhet. Exemplen är många, tex helt ok med ”smutsiga” bilar om man själv fraktar stora stenar, utom för alla andra.

   Precis på samma sätt som proletariatet i ”fullskaliga” socialistländer kunde unna sig saker förbjudna för övriga medborgare.

   -Helt i linje med den ideologi hon företräder.

   Svara
   • junior

     /  11/23/2019

    Senior,
    ”Precis på samma sätt som proletariatet i ”fullskaliga” socialistländer kunde unna sig saker förbjudna för övriga medborgare.”.

    proletariatet?

    Menar du egentligen nomenklaturen?
    För er som inte vet vad nomenklatur betyder: https://sv.wikipedia.org/wiki/Nomenklatura

    Svara
    • Senior

      /  11/23/2019

     Jag avser ”proletariatets diktatur”, där alla kommunistländer fastnar; när det styrande proletariatet likt S i Sverige inser att de sitter på makten, skor sig själva och därmed gör en ”klassresa” från proletariat till att själva bli den ”Bourgeois” de hatar, för att sedermera innefatta endast diktatur.

     Svara
     • Senior

       /  11/23/2019

      …..Likt tex. Göran Person i Sverige.

      -Det var jag som var otydlig och slarvig i min benämning avseende proletariat…

   • MickeP

     /  11/23/2019

    ”Hyckleri, det är väl den första punkten i diagnosticering av vänsterblivenhet.”

    FTFY
    🙂

    MickeP

    Svara
 15. G

   /  11/23/2019

  Svara
  • Senior

    /  11/24/2019

   Jupp, de är ju revolutionärer, det ligger helt i deras linje att utrota oliktänkande ohyra som vägrar låta sig omskolas.

   -Här ser vi för övrigt stora likheter med extrema islamister som IS, som också använder sig av denna taktik mot folk som inte låter sig konverteras till islam.

   Det är väl därför som vänstern vurmar så för sina själsfränder i Sverige och släpper dem lösa på gator och torg i Sverige.

   Svara
 16. G

   /  11/23/2019

  Ludde: ”Reporter på @sr_ekot och frilans. Tidigare @Expressen”

  Svara
 17. G

   /  11/23/2019

  Svara
 18. G

   /  11/23/2019

  Svara
 19. G

   /  11/23/2019

  Svara
 20. G

   /  11/23/2019

  Svara
 21. G

   /  11/23/2019

  Svara
  • Grodan Boll

    /  11/24/2019

   ”Vi kallar det en grådisig måndag nyhetsmässigt”

   Svara
 22. G

   /  11/23/2019

  Svara
  • Senior

    /  11/24/2019

   Säger som någon sade tidigare:

   Vad då haveri?

   Han säger bara det han sagt i alla år, och följer den politik han (S) fört i alla år.
   För en gångs skull är han konsekvent, även om han har fel på alla punkter och saknar insikt om att det är politiken han för och den bakomliggande ideologin som är roten till det onda.

   Skönt att detta socialiststyre äntligen börjar gå i graven, inte en dag för tidigt, snarare (minst) ca 40 år för sent.

   Svara
  • Kristian

    /  11/25/2019

   ”Kommunismen besegrades” säger medlem i parti som såg DDR som ett föredöme.
   ”nazismen besegrades” säger medlem …

   Ni vet vad jag menar vid det här laget.

   Svara
 23. G

   /  11/23/2019

  Tora: ”En blanding av värdefull och värdelös information. @JurPubl”

  Svara
  • Ali

    /  11/25/2019

   Han är skriven i Sverige som:
   Najah Hasan Ali Al-Adeli 19670120-xxxx
   Krongårdsvägen 3 lgh 1306
   14346 Vårby
   Tel: 070-716 50 84

   Gift med: Kawakeb Hasan Iedan Al-Tameemi 19710701-xxxx

   Svara
 24. G

   /  11/23/2019

  Svara
  • elina

    /  11/24/2019

   Det är inget problem alls. Man sänker antagningskraven och gör en massa hittepå utbildningar. Vi är på god väg redan. Elever i Universitet kan inte skriva så läraren förstå. Det har man larmat länge om.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  11/24/2019

   Ett mästerverk.

   Svara
 25. G

   /  11/23/2019

  Svara
  • Senior

    /  11/23/2019

   Det blir ju mycket lättare att kontrollera informationen som delges på det viset, jag förstår mycket väl varför de vill begränsa människors möjligheter att tillägna sig information.

   Svara
 26. G

   /  11/23/2019

  Svara
 27. info

   /  11/23/2019

  Favorit i repris:

  Svara
  • G

    /  11/23/2019

   Svara
  • G

    /  11/23/2019

   Svara
  • G

    /  11/23/2019

   Svara
  • G

    /  11/23/2019

   ”S: ”Självklart inte” någon koppling mellan invandring och brott

   Rådström Baastad pekar ut invandrare som de kriminella, men förnekar samtidigt en koppling mellan brottslighet och invandring.

   – Tittar vi på gängkriminalitet förknippar man den med unga män, utländsk bakgrund, men med det sagt, finns det då någon direkt koppling mellan migration-kriminalitet? Nej, självklart inte, säger hon till Ekot och påpekar att det är ”socioekonomiska faktorer” och ”klass” som ligger bakom brotten.”
   https://www.friatider.se/s-sj-lvklart-inte-n-gon-koppling-mellan-invandring-och-brott
   https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7349622

   Svara
 28. G

   /  11/23/2019

  Svara
 29. G

   /  11/23/2019

  ROTFL 😛

  Svara
 30. G

   /  11/23/2019

  Svara
  • Varje gång det yras om ”grindsamhällen” så är det värt att ta upp Malcom Kyeyunes text om detsamma:
   https://tinkzorg.wordpress.com/2017/12/17/taggtradens-olidliga-latthet/

   Jag tror många inte förstår att grindsamhällen är mer än att bara att sätta upp ett staket – det är att helt enkelt ta bort alla incitament för utomstående att över huvud taget vara där om de inte bor där eller har ett väldigt specifikt ärende i området. Det betyder inga trottoarer, inga närbutiker, inga busslinjer. Du kan nästan slå vad om att politikerna skulle krossa sådana här försök snabbt genom att ställa krav på dessa saker.

   Nej, de som vill ha segregerade områden bör väl slå ihop sig med de ariska feministerna i Segersäng: http://postpatriarkatet.nu/uncategorized/2017_october_nej-till-miljonprojekt-i-segersang-2/

   Svara
   • Kristian

     /  11/25/2019

    ”Den som förflyttar sig utanför bostadsområdet till fots är lite konstig.” (Inte ur Kyeyunes text.)

    När ni accepterar den meningen är ni redo att bygga ”amerikanskt”!

    Svara
 31. G

   /  11/23/2019

  ”Den seglivade myten om SD:s dolda agenda
  ..[..]..
  För så sent som några veckor sedan upprepade Dagens Nyheters ledarsida den tesen (DN 3/11). SD vill egentligen sätta åt kvinnor, SD är egentligen homofober, SD är egentligen rasister. Vad ledande företrädare säger eller vad som står i olika dokument och riksdagsmotioner spelar ingen roll. Att den här analysen innehåller alla komponenter hos en klassisk konspirationsteori verkar de som framför den knappt se. En dold agenda går ju inte att motbevisa.

  Ofta dras en fyra år gammal Facebookdiskussion mellan SD:s partisekreterare Richard Jomshof och den tidigare SD-toppen Erik Almqvist fram, som just ett bevis. I diskussionen anklagade den i Ungern boende Almqvist sitt gamla parti för att anpassa sig för mycket, varpå Jomshof svarar: ”Eftersom Sverige inte är Ungern, eftersom vi inte sitter i regeringsställning (än) och eftersom media i Sverige inte fungerar som media i Ungern, är vi tvungna att anpassa oss till den verklighet som råder här. Det innebär inte minst att vi måste anpassa vår retorik efter det rådande läget”.

  Det Jomshof säger är egentligen triviala självklarheter. Alla partier anpassar naturligtvis sitt politiska budskap till den rådande situationen i det land de verkar i. Både M och S har gjort det otaliga gånger på senare år. Att delar av SD-ledningen tveklöst delar den ungerske premiärministerns ideologiska världsbild betyder inte att de har en plan för att förvandla Sverige till Ungern eller använda ungerska metoder.

  Sverige är inte Ungern och kommer heller aldrig att bli Ungern. Länderna är helt enkelt för olika, med helt olika historia, institutioner och förutsättningar. Ett realistiskt mål för Sverigedemokraterna är möjligen att göra Sverige mer likt Danmark. Det är också den mest troliga utvecklingen oavsett vem som kommer ha makten framöver.(forts)”

  Svara
  • Senior

    /  11/23/2019

   Ja, så har ju S gjort i alla tider;
   En retorik som de lockar väljare med och därefter business as usual gällande politiken, oavsett vad de utlovat innan valet.

   Svara
   • Kristian

     /  11/25/2019

    Att alla har en dold agenda är logiskt – om man är vänster!
    På sig själv känner man andra.

    Svara
 32. G

   /  11/23/2019

  ”Om vi tittar på Stefan Löfvens bakgrund så är den långt ifrån otadlig ur demokratisk synpunkt. Stefan gick med i S 1970. Då höll fortfarande socialdemokraterna på med att tvångssterilisera “imbecilla, undermåliga individer, idioter, fallandesjuka (epileptiker), tattare, sinnesslöa, personer med lösaktigt sexualliv, homosexuella” och många andra för att skydda den svenska folkstammen och folkhemmet från degeneration. Man steriliserade människor av rashygieniska skäl, av folkhälsoskäl, för att kontrollera asociala och av ekonomiska skäl.”
  https://petterssonsblogg.se/2016/09/30/lofven-gick-med-i-socialdemokraterna-nar-s-tvangssteriliserade-mindervardiga-manniskor/

  Svara
 33. G

   /  11/23/2019

  ”Grekland stramar åt gränserna och stänger dörren för migranter utan asylskäl”
  https://samnytt.se/grekland-stramar-at-granserna-och-stanger-dorren-at-migranter-utan-asylskal/

  Svara
  • Q-Ken

    /  11/23/2019

   Vad säger Pascalidou om detta?

   Svara
   • Senior

     /  11/24/2019

    *Ja, tänk vilken samhällsekonomisk vinst de går miste om!

    Sandviken rapporten påvisar ju långsiktiga vinster i miljardklassen om man tar emot flyktingar!

    -Helt galet ju, Grekland som ju behöver lyfta sin ekonomi.

    *Denna kommentar kan innehålla spår av ironi och sarkasm.

    Svara
 34. info

   /  11/23/2019

  Svara
 35. G

   /  11/23/2019

  ”Ensamkommande med avslag dras in i kriminalitet

  Flera hundra ensamkommande ungdomar som fått avslag enligt den nya gymnasielagen har gått under jord.

  Många av dem har blivit en del av det växande skuggsamhället där de hamnat i drogmissbruk och kriminalitet.

  Framöver väntas gruppen växa ytterligare, när fler får avslag.

  – Vi ser att man hamnar i befintliga kriminella nätverk och sugs upp som springpojkar, säger Christian Frödén, polis som jobbar på gränspolisens särskilda grupp med ensamkommande i Stockholm.

  Det handlar framför allt om unga afghaner, som sökt uppehållstillstånd enligt den nya gymnasielagen, men inte fått det. Av de drygt 3 200 personer som fått nej till att stanna i Sverige enligt gymnasielagen har hittills var fjärde, nästan 800 personer, avvikit, enligt Migrationsverket. Deras ärenden har därmed överlämnats till polis.

  Var de befinner sig vet inte myndigheterna. Men en samstämmig uppfattning bland personer som jobbar med gruppen är att de antingen lämnat landet och sökt sig till andra europeiska storstäder, som Paris, där flyktingar och migranter trängs i stora läger, eller dröjt sig kvar och blivit en del av parallellsamhället med drogmissbruk, hemlöshet och kriminalitet.

  – Man jobbar svart på restauranger för i princip inga pengar alls. Man sköter gatulangning och ägnar sig åt butiksstölder. Det är inte snyggt, det är smutsigt och det är väldigt svåra förhållanden, säger Christian Frödén.

  Siffran på knappt 800 avvikna är liten i sammanhanget, anser frivilligorganisationer. Till det kommer sannolikt ytterligare flera tusen unga som inte ens sökt uppehållstillstånd enligt gymnasielagen, eftersom de redan visste att det var kört med de snäva kriterierna, och som nu lever som papperslösa.

  Gruppen kan dessutom antas växa ytterligare framöver.

  – Det är många som fått bifall på sin första ansökan om studier på gymnasiet, men som nu inte kommer att få förlängt. Gruppen diskvalificerade kommer att öka, säger Matilda Brinck-Larsen, verksamhetsansvarig på frivilligorganisationen Agape i Göteborg, som stöttar ensamkommande.

  Livet de lever är hårt – men påverkar också säkerheten i samhället i stort, påpekar flera.

  – I centrala Göteborg har vi identifierat ett 40-tal heroinister, som behöver finansiera sitt missbruk med 1 000–1 500 kronor per dygn. Det måste alltså in 400 000 i veckan på personrån, snatterier, stölder, prostitution och slaveriarbete, för att driva in det. Så det är klart att den här situationen på sikt blir ett stort hot mot den allmänna säkerheten, säger Matilda Brinck-Larsen.

  Omid Mahmoudi, grundare av Ensamkommandes förbund, anser att många afghaner inte har något annat val än att gå under jord.

  – Att acceptera att åka tillbaka till Afghanistan är omöjligt med den säkerhetssituation som råder där nu. Så de har inget annat alternativ än att gömma sig, säger han.

  Med ett liv på gatan är de lätta byten för kriminella rekryterare.

  – De kanske sov ute en kylig vinternatt och en person kom och erbjöd dem en sovplats. Efter en till två nätter sade personen att ”okej, du får sova här, men då måste du sälja detta”, säger Mahmoudi och syftar på droger.

  Bara 304 i gruppen som fått avslag enligt gymnasielagen är än så länge bekräftat utresta.

  Att så få återvänt är inte konstigt, enligt Matilda Brinck-Larsen. En stor del av de ensamkommande afghaner som kom 2015 har ingen anknytning till Afghanistan, eftersom de växt upp i Iran. Att vända tillbaka till familjen upplevs också av många som förknippat med både skam och skuld.

  – Många har farit med lögner hem om hur deras liv här blev. Familjerna kan ha satsat mycket på att skicka iväg exempelvis äldste sonen. Det fanns förväntningar på dem, man hade en förhoppning och tro att de skulle få en förankring och få ett bättre liv.
  Varit här flera år

  Samtliga intervjuade är kritiska till att processen kring de ensamkommande tillåtits att bli så utdragen.

  – Det här skuggsamhället är delvis en produkt av att man inte hanterade asylprocessen på ett vettigt sätt. 95 procent av alla de ensamkommande jag träffar hade klarat sig galant i Sverige, och ansträngde sig ju hårt i början, tills migrationsprocessen tog så lång tid och man föll utför, säger polisen Christian Frödén.

  Gymnasielagen blev ett försök att försöka rädda situationen, men har i många fall bara dragit ut på lidandet.

  – Före 2015 tog det i snitt 90 dagar från det att man kom till man fick sitt beslut. Man hann inte etablera sig. Men den här gruppen har ju varit här i snart fem år. När man uppehållit sig i ett land så många år är det svårare att acceptera att man inte får vara kvar, säger Matilda Brinck-Larsen.”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/mRE10v/ensamkommande-med-avslag-dras-in-i-kriminalitet

  Svara
 36. G

   /  11/23/2019

  ”ASAP Rocky ska hjälpa invandrare i Sverige

  SAP Rocky säger till TMZ att han under sin tid på Kronobergshäktet i Stockholm fick upp ögonen för hur invandrare och kriminella har det i Sverige.

  Han förklarar att han förmodligen fick en snabbare process som kändis, medan andra personer har stötte på på häktet hade varit frihetsberövade i 10 månader i väntan på rättegång.

  Den amerikanske rapparen kommer att återvända till Stockholm och hålla en spelning i Globen den 11 december. Han uppger att delarna av intäkten från konserten kommer att skänkas till den svenska föreningen Flyktinggruppernas riksråd, FARR.

  Dessutom tänker ASAP rocky besöka så kallade no-go-zoner i Sverige för att visa sitt stöd för invandrarna som bor där, enligt TMZ.”
  https://www.friatider.se/asap-rocky-ska-hj-lpa-invandrare-i-sverige

  ”A$AP Rocky No Fear Going Back to Sweden … But I Ain’t Talking Trump!!!

  A$AP says the month in jail for his assault case opened his eyes to the plight of immigrants. He says he was especially aware of the support he was getting, as a celeb, while some prisoners around him were rotting for 10 months or more before seeing a judge.

  He’s on a mission to change that. For starters, A$AP says he’s donating proceeds from his December 11 concert in Stockholm to an immigrant rights org called FARR, the Swedish Network of Refugee Support Groups.

  Still, he tells us he’s not letting fear hold him back, and even plans to visit an area where police don’t go … just to boost spirits of Swedish immigrants.”
  https://www.tmz.com/2019/11/19/asap-rocky-sweden-concert-immigration-prisoners-donald-trump/

  Svara
 37. G

   /  11/23/2019

  ”Kollade nu,, det var sant!

  Inatt postade styvmodern Emmeli* Seland*r tre, fyra inlägg om att stoppa ensamkommande utvisningar. Omväxlande med att posta efterlysningen på Wilma. Vidrigt ju att ens ägna sig åt sånt i denna stund.

  Så Wilmas mor var, av vad jag har förstått här i tråden, Emot Wilmas umgänge med Ahme*, medans styvmodern verkar Uppmuntrat till umgänge med ensamkommande ?

  Inte undra på allt krig i världen -handen som gungar vaggan,, ni vet”
  https://www.flashback.org/sp69343761

  Svara
  • G

    /  11/23/2019

   ”Tycker ni att detta beteende visar på en ”orolig styvmamma” med stort hjärta
   Eller en arogant självupptagen godhetsknarkare

   Detta postade hon på sin facebook igår, https://www.facebook.com/emmeli.selander
   inatt Kl:
   00.29 Snyftrepotage om Afghaner
   1.21 Efterlysning Wilma
   1.22 Efterlysning Wilma
   1.40 Snyftrepotage om Afghaner
   1.50 Snyftrepotage om Afghaner
   2.39 Efterlysning Wilma
   2.42 Snyftrepotage om Afghaner
   2.42 Efterlysning Wilma

   Är det normalt att ägna sig åt sina ”intressen” när ens styvdotter kanske ligger död eller kidnappad nånstans?”
   https://www.flashback.org/sp69346556

   Svara
  • G

    /  11/23/2019

   ”Uppdatering för er som inte orkar gräva.

   (Misstänkt) GM’s facebook

   https://www.facebook.com/tishkoshabaz ”.
   https://www.flashback.org/sp69344797

   Svara
  • G

    /  11/23/2019

   ”Nån anhörig (styvmodern?) nämner även i artikeln att det ska skrivas mycket som är osant på diverse forum och sociala medier:

   ”– Folk skriver så mycket skit överallt. Både mot Wilma och om oss, men ingen har fått de här signalerna av killen tidigare alls. Han har varit vältalig, fin och snäll. Vi vill att alla ska veta vilken fin tjej Wilma är. ”

   Såvitt jag sett så har man inte skrivit ett enda ont ord om Wilma, däremot om styvmoderns makabra repostningar på sin facebook om att rädda utvisningshotade afghaner i samma stund som sökning efter försvunna Wilma pågår. NåN måtta på afghan-engagemang får det väl ändå vara!
   Allt har sin tid och plats,, beblanda efterlysningar med afghan-vurma är inte riktgt adekvat som orolig styvmamma”
   https://www.flashback.org/sp69344723

   Svara
   • Kristian

     /  11/25/2019

    ”ingen har fått de här signalerna av killen tidigare alls”

    Låter som alla mammor och alla grannar till alla styckmördare någonsin.

    Svara
  • G

    /  11/23/2019

   ”I dag har också nya förhör hållits med den misstänkte mannen. Enligt advokaten har polisen inte presenterat någon teknisk bevisning för hennes klient.– Det är bland annat därför jag säger att utredningen är tunn, säger advokat Beatrice Rämsell till TT.Enligt Rämsell förstår inte hennes klient varför han är misstänkt rapporterar TT.”
   https://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=125&grupp=33531&artikel=7347756

   Svara
 38. G

   /  11/23/2019

  ”Patrik Sjöberg: Linnéa Claeson underskattar folks intelligens

  Nu blandar sig före detta höjdhopparen Patrik Sjöberg i debatten om influencern Linnéa Claeson.
  – Sexuella övergrepp är ett samhällsproblem med verkliga offer, hon har bara sökt kändisskapet, säger han.
  ..[..]..
  – Vill hon vara en komiker nu? Har alla missuppfattat henne? Nej, det där var inte ens en ordentlig pudel, det var bara en liten tax, säger Patrik Sjöberg, när GP pratar med honom.

  – Jag kan samtidigt tycka lite synd om henne. Hon har inte erfarenheten av att vara i spotlighten, hon sökte sig till kändisskapet utan att ha någon erfarenhet. Men hon måste vara beredd på att bli granskad, och det kommer garanterat komma fram mer, säger Patrik Sjöberg.

  – Hon har underskattat folks intelligens och inte fattat hur Facebook och Instagram fungerar, menar han.

  Patrik Sjöberg berättar att han tidigt började följa Linnéa Claeson på sociala medier och tyckte att hon i början var ”ganska underhållande” även om han såg att ”hon kopierat grejer från amerikanska humorsidor”.

  – Jag började irritera mig när hon berättade om vad hon själv blivit utsatt för, det blev snabbt så uppenbart överdrivet och osannolikt. Det finns så många exempel på det och även om den där podden ”Haveristerna” är alldeles för lång och tjafsig finns ju grunderna där. Och det lär komma mera, säger han.

  Den här debatten har ju blivit ganska intensiv, man är för eller emot Linnéa Claeson. Kan det finnas en gråskala där hon ändå har bidragit med något bra?

  – Nej, det är skrämmande att hennes budskap till framförallt unga tjejer blir att ”om du blir utsatt för något, lägg upp det på en blogg så får du följare”. Det här är allvarliga saker, ett samhällsproblem. Tre barn i varje skolklass är utsatta. Budskapet måste vara ”anmäl, anmäl, anmäl”.”
  https://www.gp.se/kultur/kultur/patrik-sjöberg-linnéa-claeson-underskattar-folks-intelligens-1.20659017
  https://web.archive.org/web/20191123125949/https://www.gp.se/kultur/kultur/patrik-sj%C3%B6berg-linn%C3%A9a-claeson-underskattar-folks-intelligens-1.20659017

  Svara
 39. G

   /  11/23/2019

  ”Richard Sörman: Kärringbloggen granskar feminismen. Intervju med Helene Bergman

  I dagarna startar journalisten och författaren Helene Bergman Kärringbloggen för att granska den samtida feminismen. Helene Bergman tror på samma fri- och rättigheter för män och kvinnor, men menar att det i stora drag är uppnått i Sverige, i alla fall när det gäller etniska svenskar. En svensk feminism värd namnet måste nu solidarisera sig med de kvinnor i Sverige, och utomlands, som verkligen lever under ett patriarkalt förtryck.

  Helene Bergman har ägnat en stor del av sitt yrkesliv som journalist och författare åt att skildra och debattera kampen för kvinnors fri- och rättigheter. Hon har bland annat arbetat som reporter och producent på ”Radio Ellen” (Sveriges Radios kvinnoprogram) och varit nyhetschef på Radio Östergötland. Hennes senaste bok kom 2017: ”Förortens grupp 8: 2000-talets kvinnokamp”. Nu i dagarna startar hon Kärringbloggen för att granska vad hon ser som en verklighetsförnekande elitfeminism.

  När jag pratar med Helene säger hon att hon växte upp i ett Sverige där kvinnor onekligen fick kämpa sig fram till frihet och karriär. Fram till 1960-talet var Sverige ett tydligt mansdominerat samhälle. Det var berättigat att föra en kvinnokamp för kvinnors fri- och rättigheter. Men idag ser det helt annorlunda ut. Det är bara att se på könsfördelningen bland jurister, lärare och politiker. Kvinnor har kommit ifatt männen och inom vissa områden till och med gått ifrån. En förnuftig feminism, eller kvinnokamp som Helene hellre säger, måste kunna erkänna detta och rikta blickarna mot det kvinnoförtryck som fortfarande finns mitt ibland oss, men som oftast inte rör svenska kvinnor.

  Jag frågar Helene varför hon startar ”Kärringbloggen” just nu. Hon berättar att hon under en lång period på 90-talet var trött på allt vad kvinnokamp hette. Men sedan kom Gudrun Schyman och Feministiskt initiativ med en ny form av feminism som Helene inte kunde känna igen sig i. Hon tycker det är orimligt att kollektivt skuldbelägga etniskt svenska män för ett påstått kvinnoförtryck när de är bland de mest jämställda männen i världen.(forts)”
  https://detgodasamhallet.com/2019/11/23/richard-sorman-karringbloggen-granskar-feminismen-intervju-med-helene-bergman/
  https://bergmanhelene.com/karringbloggen/

  Svara
  • Senior

    /  11/23/2019

   Som vanligt har ju alla initiativ till något blivit kidnappat av socialister.

   Feminismen, miljökampen, Pride, etc. etc.

   Som någon tidigare skrivit på bloggen:
   Alla dessa aktivister kräver alltid samma sak, att ett auktoritärt styre, ett proletariat, skall gå in och bestämma över människors liv så att folk gör rätt….

   -Något vi känner igen från länder som står för något helt annat än demokrati.

   Det är dessutom ingen slump, det är ett väldigt medvetet modus operandi.

   Svara
 40. MiT

   /  11/23/2019

  Svara
  • Det finns en sådan enkel lösning till detta, vilket är att för att få efterlevandepension så ska föräldrarna varit svenska medborgare. Det är ungefär den minsta begäran man kan ha – själv skulle jag också haft att de bör ha arbetat i Sverige under ett x antal år också.

   Svara
 41. G

   /  11/23/2019

  Svara
  • Kristian

    /  11/25/2019

   Tack, Ola, för det sedvanliga mellanstadieskvallret om vem som är dum!

   Vad anser du om sakfrågan?

   Svara
 42. G

   /  11/23/2019

  ”Skolan för bråkig – elever vågar inte gå dit

  En grundskola i Pajala har så stora ordningsproblem att vissa elever inte går dit. Nu hotar Skolinspektionen kommunen med vite på en halv miljon kronor.

  Skolinspektionens tolvsidiga beslut ger bilden av en skola där det råder mer kaos än ordning. Om Pajala inte kommer till rätta med stöket, bråken och kränkningarna på Pajala Centralskola riskerar kommunen att få betala 500 000 kronor i vite, enligt Skolinspektionens beslut.

  Inspektionen gjorde ett tillsynsbesök i september och såg och fick uppgifter om hur elever för oväsen och går in och ut ur klassrum som de vill under lektionstid. Myndigheten noterade också dagliga bråk och konflikter, hård jargong och bristande respekt mellan elever. Rektorn beskriver att det finns en machokultur på skolan, som har drygt 200 elever i årskurs 4–9.

  Situationen är så allvarlig att vissa elever inte vågar gå till skolan och hålls hemma av sina vårdnadshavare, enligt uppgifter från lärare.”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/6jMzbr/skolan-for-brakig–elever-vagar-inte-ga-dit

  Svara
  • Rikard

    /  11/23/2019

   Hej.

   Det är lite tokroligt när en statlig myndighet som drivs med våra pengar hotar en kommunal verksamhet som drivs med våra pengar med vite, som i så fall betalas med våra pengar.

   Det blir som att dömas till böter och hamna hos kronofogden när man går på soc – jaha, och? Det blir ändå inte den skyldige som betalar.

   Det behövs ett annat sätt att disciplinera myndigheter på alla nivåer när man inte sköter sitt jobb. Förslagsvis vite omfattande X antal månadslöner för de som fattat beslut/låtit fel bestå som start, och till det för allvarligare saker uppsägning med yrkesförbud om minst tio år avseende offentlig anställning, samt i slutändan ovanpå allt det andra fängelse i minst så lång tid som felaktigheten fått bestå utan åtgärd.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Senior

     /  11/24/2019

    Det förutsätter ju ett återinförande av ämbetsmannaansvaret, och en återgång till tjänstemannaansvaret att åter inkludera politiskt tillsatta tjänster.
    -Att de politiska id**ter som bakbundit lärarna med sina lagar och regler kan ställas till svars för sina beslut.

    Svara
    • Rikard

      /  11/24/2019

     Hej.

     Klockan är mycket och jag är sömnlös, så nu blir det rättsfilosofi á la Molly Bloom:

     Ansvar, som jag ser det, implicerar skuld och skuld respektive ansvar kan inte vara gemensam eller kollektiv; vore den det skulle vi också (logiskt sett) kunna bestraffa kollektiv. Eftersom kollektiv bestraffning för enskilds gärning, även om flera personer samtidigt utför samma gärning, strider mot moderna västerländska rättsprinciper, måste individer istället straffas (eller påföras ansvar om det låter bättre).

     Ett banalt exempel är en lärare som kvarhåller en hel klass för att en elev betett sig illa: klassen är ett kollektiv, och en av individerna i detta kollektiv har misskött sig. Detta är kollektiv bestraffning, och är inte tillåtet – det är fel att straffa den som inte begått felet. Därmed kan man knappast tillåta en individ slippa straff för att den ingår i ett kollektiv, t ex statliga eller kommunala tjänstemän. Inte heller är det relevant att leta efter en enda skyldig person i en process med flera inblandade: samtliga inblandade med insyn eller översyn över ett beslut eller en process har det fulla ansvaret. Om kommunchefen ger instruktion att i strid med gällande lag och praxis kringgå LOU till ansvarig för snösvängen i kommunen, och denne sedan ger uppdragen till kommunanställda med egna fordon eller tillgång till kommunens, så skall samtliga straffas fullt ut.

     Om du är soldat, och din kompanichef ger dig order att skjuta obeväpnade civila som inte utgör något hot – så är du fortfarande 100% ansvarig och skyldig om du utför ordern, och det är din kompanichef också, och dennes chef, och så vidare hela vägen upp dit där ordern gavs initialt.

     Men den sortens ansvar vill samhällets härskare inte se annat än i omvänd riktning: sköterskan som gör fel av utmattning, dåliga språkkunskaper, stress och en läkare som kräver att hon hoppar över flera led bär ansvaret, och rätt så (även om det för mig känns orättvist givet omständigheterna) – men läkaren är också ansvarig, och den eller de i sjukhusledningen som organiserat det hela så att situationen är normal. Och sjukvårdspolitikern och ekonomen som räknat ut att det tar 48 sekunder att städa en toalett.

     Och ansvar är skuld, och skuld innebär att straff skall avtjänas så att skulden sonas.

     Och ultimat skuld skall sonas ultimat; lem för lem och liv för liv.

     Jag brukade förr fråga folk om de ville ha rättvisa eller hämnd om de skulle utsättas för något. De flesta svenskar svarade rättvisa, och menade polis och hela teaterstycket ”Rättsväsendet”, ett väsen som kan frambesvärjas eller fördrivas som det passar trollkarlen; de flesta invandrare förstod inte skillnaden, eller ansåg (som jag) att där ingen skillnad finns eller kan finnas: hämnd är rättvisa.

     Och eftersom staten inte längre skipar rättvisa, återstår för den förfördelade att själv hämnas, som före kristendomen. Rätt sitter i spjutstångs ände.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
 43. G

   /  11/23/2019

  ”Ökad polisnärvaro i Falun efter överfall på kvinnor

  Polisen i Dalarna lägger resurser på att öka sin närvaro i Falun efter torsdagens överfall på två kvinnor, skriver Dalarnas Tidningar.

  – De kommer att rikta in sig och vara närvarande i de områden som bedöms som utsatta, säger polisens presstalesperson Kenneth Johannesson till DT.

  Ingen person har ännu gripits för händelserna då två kvinnor blev överfallna och rånade av tre maskerade män. Gärningsmännen har slitit ner kvinnorna på marken och sparkat på dem.”
  https://omni.se/okad-polisnarvaro-i-falun-efter-overfall-pa-kvinnor/a/rA4gBA

  Svara
  • G

    /  11/23/2019

   ”Ingen av männen har gripits i den maskerade rånartrion som härjade i Falun på torsdagskvällen.

   Två brutala rånförsök inträffade i de centrala delarna av staden inom loppet av en halvtimme. Två kvinnor, en 25-åring och en 65-åring, slogs omkull av rånarna, den ena av dem sparkades dessutom när hon låg på marken.

   Polisens presstalesperson Kenneth Johannesson säger att det har genomförts vittnesförhör och samlats in övervakningsfilmer i jakten.

   – Vi ska kunna ro i land det här så småningom. I nuläget har vi inte kommit längre. Vi har ingen misstänkt, ingen frihetsberövad, men en massa uppslag, säger Johannesson.

   Polisen uppgav tidigare till lokala medier att allmänheten ska vara ”vaksam” så länge gärningsmännen är på fri fot.

   – De här två överfallen är ganska fula, så det är klart att man är vaksam, men man ska inte behöva vara rädd i sitt eget område där man bor. Det verkar lite drastiskt att säga så mycket, men vi kommer att göra vad vi kan med den ökade närvaron i området, säger Johannesson.”
   https://tt.omni.se/inget-spar-av-maskerade-ranartrion-i-falun/a/XgO8xW

   Verkar drastiskt, men det ÄR inte drastiskt.

   Svara
   • Kristian

     /  11/25/2019

    ”den maskerade rånartrion”

    Varför låter det som en barnbok (där rånartrion visar sig vara snälla) eller en musikal med Lasse Kronér?
    Märkligt språk har vi.

    Svara
   • Kronblom

     /  11/25/2019

    Vänta bara, om 30 år görs det en hyllad TV-serie om dem i SVT.

    Svara
 44. G

   /  11/23/2019

  Svara
 45. G

   /  11/23/2019

  ”Ursäkten godtas inte längre.

  Innan jag börjar min utläggning så ska jag ifrågasätta hela personen Ulf Kristersson.
  Med de siffror moderaterna har bör man som väljare, eller inte väljare, fundera över hur man gjorde med företrädaren av posten. Anna Kindberg Batra fick inte en chans.
  Hon skulle bort.
  Nu sitter samme man som hyllade Reinfeldt, som var en del av hans stab och hans underlag, och låtsas som att man nu har ändrat sig.
  Han påstår att han ber om ursäkt till dem som gick före.
  Tänker de ge tillbaka Hanif Balis poster nu då?”
  https://emiliepilthammar.blogspot.com/2019/11/ursakten-godtas-inte-langre.html

  Svara
 46. MiT

   /  11/23/2019

  Svara
 47. G

   /  11/23/2019

  ”Pope cites French epic poem to “prove” Christianity is as violent as Islam”
  https://www.jihadwatch.org/2019/11/pope-cites-french-epic-poem-to-prove-christianity-is-as-violent-as-islam

  Svara
 48. G

   /  11/23/2019

  Svara
 49. MiT

   /  11/23/2019

  Svara
  • G

    /  11/23/2019

   Hahahahaha! Det här blir ju ta mig fan bara bättre och bättre. Jag försöker fortfarande klura ut vad hans sexuella läggning är egentligen, han hade ju fru, han skriver om sex sex sex och ass till en svensk man, och så finns han på Grindr…

   Svara
   • Kristian

     /  11/25/2019

    ”hans sexuella läggning”
    Han är MAN! Punkt. Aktiv. Ungefär som på sin tid spartaner och romare.

    Svara
  • Kronblom

    /  11/23/2019

   It’s not homosexuality when we do it, it’s love between 2 men. 😛

   Svara
 50. G

   /  11/23/2019

  Svara
 51. G

   /  11/23/2019

  Vilken jävla ärtsoppa sen. Hahahaha, fy fan så blaskig.

  Svara
  • militärkocken

    /  11/23/2019

   G,
   du blandar ihop ärtsoppa och ärtgröt.
   Riktig ärtsoppa ska se ut som på bilden.
   Jag har kokat åtskilligt med ärtsoppa i det militära, så jag vet.

   Svara
   • G

     /  11/23/2019

    Nåväl, då är det nog fler än jag och Lennart som blandar ihop. Men jag bildsökte på ärtgröt och ärtsoppa, och ärtgröt har jag då aldrig ätit om man går efter bilderna jag såg. Men smaken är väl som baken, vissa gillar att gräddsåsen är rinnig, andra gillar när den är tjockare. Jag gillar rinnig gräddsås, men jag gillar däremot inte såhär blaskig/vattnig ärtsoppa som den som är på bilden, det har jag själv aldrig fått när man ätit ute eller att den blivit så när man gjort hemma. Men som sagt, smaken varierar ju, och du har säkert rätt att den kanske ska vara såhär egentligen. Men turligt nog går den ju göra lite tjockare om man tycker bättre om det, efter smak och tycke 😛

    Svara
 52. G

   /  11/23/2019

  Hahaha, hans rapportering är underhållande på ett inte så positivt vis, hur fan tror de att äldre med kanske dåliga/sköra tänder ska kunna tugga och bita sig igenom den där hårda skorpan.

  Nå. Jag tar nog ändå den här pizzan framför ärtsoppan eller nåt annat av det hemska han brukar visa upp.

  Svara
 53. G

   /  11/23/2019

  Svara
  • G

    /  11/23/2019

   Svara
  • info

    /  11/23/2019

   Osmart av SD att inte muta journalisterna med godsaker.
   Det är mycket svårare skriva elaka saker om någon som tagit väl hand om dem.

   Svara
   • Äsch, hade dom gjort det så hade det väl blivit upprörda artiklar om hur Sverigedemokraterna försökt muta dom, men att de minsann var starka att stå mot frestelsen från dödsknarkarnazisterna.

    Svara
  • Kristian

    /  11/25/2019

   ”journos jobbar för folket i en demokrati.”

   Hahaha!
   Den självbilden!

   Svara
 54. G

   /  11/23/2019

  Svara
  • MickeP

    /  11/23/2019

   Snart i en hundrastgård nära dig.

   MickeP

   Svara
   • Kristian

     /  11/25/2019

    Finns redan i bostadsområdet.
    Smällare, sten, förgiftat kött.

    Svara
 55. G

   /  11/23/2019

  Svara
 56. info

   /  11/23/2019

  Svara
 57. G

   /  11/23/2019

  Svara
 58. G

   /  11/23/2019

  Svara
 59. G

   /  11/23/2019

  ”Uppgifter: Anställd misstänks ha våldtagit barn i leksaksbutik

  Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en anställd i en leksaksbutik vara anhållen, misstänkt för brottet.

  En flicka ska ha varit på besök i butiken för att handla när hon enligt polisens misstankar har blivit våldtagen.”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/QoWxqW/uppgifter-anstalld-misstanks-ha-valdtagit-barn-i-leksaksbutik

  Krimideolog Rung dyker upp i en jävla video i artikeln.

  Svara
  • G

    /  11/23/2019

   Svara
   • Senior

     /  11/24/2019

    Vad de flesta svenskar inte fattar är hur ”skadade” dessa människor är efter att ha levt hela sina liv i denna (laglösa/klan/krig) kultur. Att tro att de plötsligt skall bete sig som änglar bara för att de hamnat i himlen är mer än lovligt naivt.

    Konstigt nog inser varenda människa att djur i djurparker måste acklimatiseras sakta men säkert in i den nya flocken för att det inte skall sluta med katastrof.

    På liknande vis måste även människor acklimatiseras både i stort och smått, exempelvis en nyanställd på en arbetsplats.

    Att sätta en krigsskadad person som upplevt skjutningar, våld och våldtäkter som normaltillstånd i åratal i en leksaksbutik bäddar för katastrof.

    Nu har vi hela områden fyllda med folk som lärt sig leva i sådana förhållanden. De bor nu i sitt normaltillstånd i sina områden, det vi känner som no-go zoner.

    När de får för sig att åka in till city till oss tama, ”fredsskapande” svenskar blir det som att släppa in vargar i en fårhage.

    Sveriges nya normaltillstånd håller på att bli som det såg ut innan edsöreslagarna infördes.

    -Tack sjuklövern!
    -Tack för att ni valde Sverige!

    Ni har på några årtionden omintetgjort 1000 år av Svensk demokratisk utveckling och civilisation.

    Svara
 60. G

   /  11/23/2019

  Så nu är vänsterliberala etablissemanget – ”ett nedvärderande samlingsbegrepp i SD-kretsar för politiska motståndare, media- och kulturarbetare”, om man ska gå efter Sydsvenskan. Antingen så är man vänsterliberal eller så är man det inte, det är snarare en beskrivning och inte menat som ett nedvärderande samlingsbegrepp.
  https://www.sydsvenskan.se/2019-11-23/jimmie-akesson-jag-vet-inte-vilken-planet-lofven-har-levt-pa

  Om vi ska snacka om nedvärderande så är det väl när vänsterliberala kallar folk i SD-kretsar för rasister, nazister, fascister utan vidare.

  Svara
 61. G

   /  11/23/2019

  ”Jimmie Åkesson: ”Sverige är fullt” – dags för återvandring

  Det var en segerviss Jimmie Åkesson som talade på partiets landsdagar i Örebro.

  Han konstaterade bland annat att Sverigedemokraterna numera är landets största parti.

  – Låt oss ändå njuta av detta en stund. Ta in känslan. Sveriges största parti. Den såg Stefan Löfven inte komma, sade SD-ledaren.

  Partiledaren lyfte också självsäkert fram den ursäkt som Moderaternas Ulf Kristersson tidigare i veckan riktade till de invandringskritiker som hans parti under åren hjälpt till att begabba och förstöra livet för.

  – Den ursäkt som moderatledaren, om än lite halvhjärtat, nu levererat tycker jag att vi alla kan ta åt oss, alldeles oavsett om den var riktad enbart till utfrysta moderater eller till alla oss andra som år efter år tvingats ta skydd från den ena hatiska attacken efter den andra. Det satt långt inne, men har man haft så fel att man orsakat så många människor sådan skada då ska man be om ursäkt. Och det är bättre att erkänna och be om förlåtelse under galgen än inte alls, fortsatte han.

  Någon liknande ursäkt från Stefan Löfven förväntar han sig dock inte, och vill heller inte ha. Löfven borde bara avgå, enligt SD-ledaren. Så katastrofalt dåligt anser han statsministern vara.

  Jimmie Åkesson klargjorde också att det inte är sverigedemokrater eller andra invandringskritiker som bär ansvaret för samhällsförfallet i Sverige. Men hans parti är ändå redo att ge lösningar på problemet.

  Det går att bygga upp Sverige igen, är han övertygad om. Men då måste det till en återvandring och en helt annan invandringspolitik. Det är där grundproblemet ligger, menar han.

  – För att överhuvudtaget ha möjlighet att reparera all skada som redan är gjord är ett det en nödvändighet att asyl- och anhöriginvandringen kommer ner till ett absolut minimum. Enkelt uttryckt: Det måste vara fler som återvandrar än som invandrar. Vi måste sända ut signalen att Sverige är fullt och kommer så att vara under överskådlig tid. Det är en grundförutsättning. Lyckas vi inte med detta, kommer problemen bara att fortsätta växa, och konsekvenserna blir ännu värre.

  Dessutom måste det börjas ställa hårda krav på invandrare igen. Krav på egen försörjning och anpassning till Sverige och svenska normer. Personer som kommer hit måste förstå att de kommit till ett nytt land och inte kan fortsätta leva som i sitt hemland, förklarade Åkesson. Enligt partiledaren finns det inget som helst utrymme för kompromisser kring detta.

  Sedan gick han till tydliga attacker mot statsministern, vars mark nu gungar kraftigt, enligt Sverigedemokraternas ledare. När SD får verklig makt, kommer Sverige förändras, försäkrade han.

  – Jag är ledsen Stefan Löfven, men dina meningslösa integrationsprojekt som inte medfört annat än bortkastade miljarder kommer att hamna i papperskorgen. Jag är ledsen Stefan Löfven, men din idé om att Sverige ska fungera som en bankomat åt världens alla länder kommer att förkastas. Svenska skattebetalare, våra egna äldre, våra egna sjuka, våra egna löntagare och inte minst våra egna barn och unga kommer före. Vi sätter våra egna medborgares intressen främst alla dagar i veckan! Bara det faktum att en irakisk försvarsminister alltså lyckas bli sjukskriven i Sverige men inte den med dödlig cancer, det säger en hel del om Stefan Löfvens så kallade ”humanistiska stormakt”. Skamligt!, dundrade Jimmie Åkesson i slutet av talet.”
  https://www.friatider.se/jimmie-kesson-sverige-r-fullt-dags-f-r-tervandring

  Svara
  • G

    /  11/23/2019

   ”Åkesson om irakiske försvarsministerns bidragsbingo: ”Helt absurt”

   Jimmie Åkesson är i Örebro på Sverigedemokraternas partikongress, Landsdagarna. Han skakar på huvudet när den irakiske försvarsministern kommer på tal.

   – Vad ska man säga. Man blir mållös. Nu har man hunnit smälta det här något dygn eller så. Men det är helt absurt naturligtvis, säger Åkesson och fortsätter:

   – Det säger ändå något om svensk migrationspolitik och svensk kravlöshet skulle jag säga. Där en person som kanske inte borde ha varit här från första början, han kan uppenbarligen bli minister i ett annat land men fortsätta uppbära bidrag i Sverige. Med de hårda regler vi har för sjukpenning och annat. Det är helt absurt faktiskt.

   Vad förväntar du dig att regering och ansvariga myndigheter gör nu?

   – Ja du. Nån form av haverikommission kanske. Man tänker hur i hela friden kan det bli så här. Jag förstår att det kan bli fel i en myndighet. Men jag tror dessvärre inte att det här är det enda fallet där det blivit fel utan det här är förmodligen tecken på något form av strukturellt problem vi har i Sverige, säger Åkesson.

   Najah al-Shammari har varit registrerad på en adress i en förort till Stockholm men enligt en anmälan till polisen har han varit utflyttad från Sverige i flera år och bara under enstaka veckor varit tillbaka i landet för att upprätthålla bilden av att han bor kvar. Han får tillsammans med sin fru ut drygt 10 000 kronor i månaden i olika bidrag från Försäkringskassan, varav ett är ett flerbarnstillägg.

   Jimmie Åkesson konstaterar:

   – Det går att utnyttja våra bidragssystem i väldigt hög grad om man vill. Våra bidragssystem är byggda för ett land och ett samhälle där tilliten är väldigt hög, där lojaliteten och pliktkänslan är väldigt hög.

   – Sedan kommer det människor från alla världens alla hörn till vårt land. Människor som inte har den naturliga lojaliteten och inte har samma tillit till de institutioner vi har byggt upp här, och inte drar sig för att utnyttja vårt system. Då kan det bli på det här viset och det är lite godtroget, säger Jimmie Åkesson.”
   https://nyheteridag.se/akesson-om-irakiske-forsvarsministerns-bidragsbingo-helt-absurt/

   Svara
 62. G

   /  11/23/2019

  Svara
 63. G

   /  11/23/2019

  Svara
 64. G

   /  11/23/2019

  Svara
 65. G

   /  11/23/2019

  Svara
 66. G

   /  11/23/2019

  Svara
 67. G

   /  11/23/2019

  ”Hur länge ska min partiledare sitta kvar?

  Krismedvetandet är noll och katastrofsiffrorna förklaras med att ”det kostar att ta ansvar”.
  Hur länge ska Socialdemokraterna ha kvar en ledning som inte alls verkar vara i kontakt med verkligheten eller sitt partis ideologiska rötter? skriver statsvetaren Mike Enocksson (S).”
  https://web.archive.org/web/20191119174604/https://www.expressen.se/debatt/hur-lange-ska-min-partiledare-sitta-kvar/

  Vem är han då….

  ”Sverigedemokraten som blev sosse

  Han är den skånske lokalpolitikern som gjort en resa i motsatt riktning jämfört med många skånska väljare genom att byta från SD till S. Men även socialdemokratin har stora brister, menar Mike Enocksson, som spår att partiet går mot sönderfall om inget händer.”
  https://web.archive.org/web/20191123172429/https://www.dagensarena.se/redaktionen/podd-sverigedemokraten-som-blev-sosse/

  Svara
  • Kristian

    /  11/25/2019

   Om inget händer?
   Vad skulle kunna hända?

   Bidragsröster i förort, sistagångsväljare, identitetsglobalister – det är inte ett parti, det är minst två, kanske fler!

   Svara
 68. htpps

   /  11/23/2019

  Svara
  • Kristian

    /  11/25/2019

   Stilig kille, men jag tror knappast han kan sjunga lika bra.

   Svara
   • Kronblom

     /  11/25/2019

    Nä, den som kunde sjunga finns förevigad i brons i Montreaux.

    Svara
 69. htpps

   /  11/23/2019

  Svara
  • Kristian

    /  11/25/2019

   Jämför med Påven ovan.

   Tänk, ändå, att kristendomen skulle bli en sekt som vill utrota kristendomen.

   Svara
 70. Q-Ken

   /  11/23/2019

  Fake news i Aftonbladet igen.

  Man skriver att det är svenskar som häktats:
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/kJP3Gv/fyra-haktade-i-danmark-ska-vara-svenskar

  Fast sanningen är att de inte alls är svenskar:
  ”Mændene er alle af anden etnisk herkomst.”
  https://ekstrabladet.dk/112/fem-anholdt-planlagde-vaebnet-roeveri-mod-pengetransport/7884712

  Svara
  • translate

    /  11/23/2019

   Google translate:
   ”Fyra män och en kvinna arrangeras fredag ​​eftermiddag i en lång konstitutionell utfrågning vid domstolen i Glostrup, som strävar efter ”dubbelstängda dörrar”, där det hålls hemligt vad individerna specifikt syftar till.

   Extra Bladet finner emellertid att de är anklagade för rånförsök av särskilt farlig karaktär mot en penningöverföring. Var och när rånet skulle ha inträffat är oklart.

   De fyra männen, som är tre 26-åringar och en 21-åring, kommer alla från Sverige, där tre av dem är kända för olika former av brottslighet. Männa är alla av olika etniskt ursprung.

   En 26-åring har dömts till fyra års fängelse för 16 kilo cannabis, medan två andra, som är familj och bor på samma adress öster om Göteborg, har blivit dömda bland annat i fall av stammande stöld där tre motorcyklar stulits. Brottet går dock tillbaka till 2015-2016.”….

   Svara
  • Senior

    /  11/24/2019

   Har de dubbla medborgarskap, se till att utvisa dem till ursprungslandet vid fällande dom.

   Svara
 71. robbe

   /  11/23/2019

  Joelbitar ska jag lägga på minnet, herr stade är gravt vänsterbliven med ett stor uppmärksamhetsbehov så han dyker nog upp fler gånger innan året är slut

  Svara
 72. Frasse

   /  11/24/2019

  En ”Jew coup” i vardande? Ett större nyhetsprogram i förenta staterna – TruNews – levererar sanningsenliga nyheter om det pågående kuppförsöket mot president Donald Trump.

  ”A full marching band of drumming Jews”

  Svara
  • Rikard

    /  11/24/2019

   Hej.

   Vet inte hur seriöst det känns med en nyhetskanal som på sin FB-sida på allvar pratar om ”nedräkningen inför Kristus återkomst”, eller på alvar försöker påstå att pornografi och heroin ger likadana förändringar i hjärnan. Eller som envetet tjatar om judar som Kristus’ mördare, och använder diverse bibelcitat som belägg för nutidspolitiska påståenden.

   I FB-tråden är man upprörd över en barnbok med ett demoniskt ansikte på framsidan. Påminner om Jack Chick, eller stackars Patricia Pulling, och Tipper Gores (Al Gores fru) kampanjer mot ”satanisk musik” och hennes ledande av Moral Majority ihp med diverse svavelosande predikanter (många av vilka åkte dit för skattebrott och sexuella förehavanden med andra män).

   Känns lika sansat och vettigt som Saudis förbud mot Pokémon-kort med sexuddiga stjärnor, eller hur vänsterdårar utsåg OK-tecknet och mjölk till ”hatsymboler”.

   Men visst, det kan ju vara spännande att titta på kristna som håller det medeltida judehatet vid liv. Om man är sådan.

   Större nyhetsprogram för övrigt – 86 000 följare på Facebook, räknas det som större i ett land med över 300 000 000 invånare?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärar

   Svara
  • Kristian

    /  11/25/2019

   ”Det finns mäktiga personer som är Judar och vänster.”
   är inte samma sak som
   ”Judar har makt, sannolikt är det en konspiration.”

   Hamnar i samma låda som ”Fler som heter Anders än kvinnor i bolagsstyrelserna.”
   Urval av vad?

   Svara
 73. MiT

   /  11/24/2019

  Svara
 74. MiT

   /  11/24/2019

  Svara
  • info

    /  11/24/2019

   Inga problem, för snart tar näthatsgranskaren och trolljägarna tag i detta.

   Svara
   • Rikard

     /  11/24/2019

    Hej.

    Om du har Twitter kan du väl föreslå honom det? (Eller någon annan här som har Twitter?)

    Dels för att det skulle ge rätt bra gensvar i tråden, och kanske även eko i andra trådar och medier, dels för att det vore hysteriskt kul och även effektivt att publicera eventuella hycklande svar och undanflykter från Näthatsgranskaren och Aschberg.

    Henrik Johansson bör givetvis polisanmäla samtliga hot, och när åklagaren lägger det i papperskorgen så bör han om möjligt överklaga eller begära överprövning, särskilt i de fall (om några) där ‘öppet mål’ så att säga föreligger.

    Varje avslöjande av hur åklagare gör politiska tolkningar och tillämpningar av lagen bör uppmärksammas. De små symboliska gester en del politiker, partigängare och politruker gjort på sistone är just det: symboliska gester syftande till att få tyst på oppositionella.

    Öka styrkan i anfallet istället för att tro på att de kommer att genomföra vettiga ändringar. En sån här till synes liten sak (inte för Johansson dock) är inte oviktig – tvärtom. Varje mål räknas, och flest skott på mål ger flest mål.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
  • Vad är det han inte tror vi greppat?

   Det politiska är privat. Alltså så är det helt giltigt att kontakta hans arbetsgivare och försöka få honom sparken, trakassera hans familj, vänner, bekanta och den där snälla tanten han en gång hade en konversation med på bussen. Bali, Janouch, Lamotte, m.fl. är väl bara crybabies eller hur?

   Det privata är politiskt, kom ihåg det.

   Svara
 75. MiT

   /  11/24/2019

  *https://www.facebook.com/annika.braun.12/posts/10156663006477918*

  Svara
 76. MiT

   /  11/24/2019

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156932519963251&set=a.454058298250&type=3*

  Svara
 77. Senior

   /  11/24/2019

  Läs om de dolda makthavarna som verkligen styr.
  -Lägg till andra icke valbara tjänstemän såsom ”the dirty dozen” inom UD som verkligen sätter agendan för Sverige, varav ett flertal såsom tex Sverker Åström var/är påverkansagenter betalda av främmande makt. -Liksom deras entourage och efterträdare.

  Det är heller ingen slump att Svenska regeringen hemligstämplat STASI-registren och Rosenholtzkartoteket istället för att gå till botten med det.

  -De vet helt enkelt redan hur det förhåller sig, och vill absolut inte att det skall komma ut.
  (Ledtråd: Britta Stenholm, Stellan Arvidsson etc.)

  Svara
 78. info

   /  11/24/2019

  Svara
  • Kristian

    /  11/25/2019

   De kanske vill ha betalt i Dollar eller Euro?

   Svara
 79. info

   /  11/24/2019

  Svara
 80. info

   /  11/24/2019

  Svara
 81. Gorby

   /  11/24/2019

  Svara
  • Kristian

    /  11/25/2019

   Tror jag minns den från förra året – vilket inte gör saken bättre.

   Svara
 82. Gorby

   /  11/24/2019

  Svara
 83. MiT

   /  11/24/2019

  Svara
 84. MiT

   /  11/24/2019

  Svara
 85. MiT

   /  11/24/2019

  Svara
  • Grodan Boll

    /  11/25/2019

   Härjade du i en av hans trådar,eller hur hittade han in i din?
   ( Apropå avsaknad av intresse )

   Svara
   • MiT

     /  11/25/2019

    Han hittade min, var väl nån som pingade in honom antar jag 😛

    Svara
   • Trött och taggig

     /  11/25/2019

    Jag skrev en kommentar på en blogg. Om Fricks scoop. Kanske den han letade efter. Nämnde inte den här bloggen.

    Så obildat Guwallius uttrycker sig. Är han verkligen journalist ? mvh

    Svara
  • Bamse

    /  11/25/2019

   ”Det var en blogg som var snarlik din, ni är ju inte så unika direkt…”

   ~Svensk NPC #273092-B

   Svara
 86. MiT

   /  11/24/2019

  Svara
 87. MiT

   /  11/24/2019

  Svara
 88. MiT

   /  11/24/2019

  Svara
 89. MiT

   /  11/24/2019

  Svara
 90. Gorby

   /  11/24/2019

  Svara
  • Ärligt talat, vill de bli hånade? Har de en Sverigedemokrat som rådgivare? Eller vad är det frågan om? Inte ens de kan väl vara så här dum,… never mind.

   Svara
 91. info

   /  11/25/2019

  Svara
 92. Grodan Boll

   /  11/25/2019

  #Alla kulturskribenter och litteraturvetare.

  Svara
 93. MiT

   /  11/25/2019

  Svara
  • Kristian

    /  11/25/2019

   Host, harkel:
   https://samnytt.se/forskare-kvinnor-rostar-efter-hur-deras-asikter-uppfattas-av-kandisar-och-vanner/

   En tredjedel av SD-röstare är väl kvinnor? Ungefär som andelen män i MP?

   Svara
   • Ingenting som är förvånande för de som vet hur män vs kvinnor beter sig i grupp.

    Det är intressant det som Van Der Heeg tar upp dock – att kvinnor kan vända sig i grupp när något når en tillräcklig nivå av att vara socialt acceptabelt. Det betyder att det kan helt plötsligt komma en ketchupeffekt för SDs siffror helt plötsligt.

    Svara
  • Grodan Boll

    /  11/26/2019

   Mycket hit & miss hos den damen. Hon ska ha kred för att hon åtminstone inte döljer vad hon tycker. Det sagt är hon en idiot när det kommer till politik.

   Folk har överlag ingen djävla aning på vilket parti de röstar. Skrapar man lite på ytan hos valfri person i fikarummet visar det sig att de röstar efter plakaten och vad kompisar säger partierna står för. När man påpekar motsägelsefulla realiteter om partiet i fråga så bryr de sig inte.

   Sedan verkar kvinnor i min mening vara klart vekare under sitt eget köns grupptryck än vad män är, vilket ger oss förklaringsmodellen om kvinnor som politiskt sillstim. Det kommer bli mycket intressant att se om den är rätt när/om det totala stigmat SD dras med från kvinnor, politiker, ”experter” och media bryts.

   Någon gång borde självbevarelsedriften kicka in:
   1. Kvinnor går mindre säkra idag än igår
   2. Resurserna staten skulle givit kvinnorna tillfaller nu andra istället

   Och går inte den poängen hem lär den väl göra det när deras söner blivit söndepucklade av ett invandrargäng. Hur prioriterat är 3 extra pappadagar då i jämförelse?

   Fördigventilerat och nu känns det bättre…

   Svara
 94. MiT

   /  11/25/2019

  Svara
 95. Kristian

   /  11/25/2019

  Tyskland inför gränskontroller: ”Den totala kollapsen av det gränslösa Europa”
  https://samnytt.se/tyskland-infor-granskontroller-den-totala-kollapsen-av-det-granslosa-europa/

  Svara
 96. Kristian

   /  11/25/2019

  Chang Frick är fortfarande smartare än både belackare och hejaklack:
  ”Det blir inte mer sant för att ”gammelmedia” skriver om det”
  https://nyheteridag.se/det-blir-inte-mer-sant-for-att-gammelmedia-skriver-om-det/
  ”Men det finns även en annan aspekt som skaver. Många högljudda debattörer i sociala medier, som inte sällan själva är kritiska mot just ”gammelmedia”, kräver att samma gammelmedier ska bekräfta det Nyheter Idag publicerar. Som att storyn kanske ändå inte är riktigt sann förrän kvällstidningarna eller public service skriver om samma sak.”

  Svara
 97. elina

   /  11/25/2019

  Nu gissar jag: den höguppsatta militärfamiljen i Irak som är svensk och irakisk och lyfter lite bidrag kan bli illa behandlad i Irak på grund av diverse grejer så de bosätter sig helt i Sverige och vi får betala hela kalaset inte bara lite bidrag till barnen och bostaden. De kan inte utvisas eftersom de är svenskar. Bingo.

  Svara
 98. Kristian

   /  11/25/2019

  Universiteten har gått varvet runt:

  Men jag vet inte hur långt tillbaka Fnordis går, nog var huvuduppgiften fram till andra världskriget att uppfostra elitens barn? Det var väl ont om arbetarklass på universiteten 16-17-1800-talet?
  Sedan hade vi kanske en eller två generationer, 1945-2000, där det var mer kunskap och färdigheter, och nu är vi tillbaka, fast med en ny elit och nya värderingar och uttryckssätt som måste behärskas.

  Svara
 99. hllviken

   /  11/25/2019

  Svara
 1. Kritik – Både Tino Sanandaji och Stefan Löfven är enögda | Vetenskapliga partiet
 2. Året som gick del 3 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: