Året som gick del 2

Dags för del 2 i sammanfattningen av 2019, del 1 postades på nyårsafton och heter ”Gott nytt år”!

I Sverige blir salafister också Årets Folkbildare. Det där livet om Gina Dirawi som är nu, salafisten blir vald till detta av samma skäl som SVT brutalt överutnyttjade Dirawi och satte henne som t ex julvärd: Mångfaldsgeneraler som ville visa hur duktiga och inkluderande de är och de är beredda att gå över lik för detta.

Enligt forskning så är det äldre medelålders vita svenska heterosexuella mäns fel att förorterna är segregerade och det är även ekologiskt ohållbart. Ingen hejd på allt dåligt som de vita svenska medelålders äldre heterosexuella männen är skyldiga till  :-/

Orrenius var i Syrien för att få ihop lite agenda-journalistik. Och han är skicklig på det!

Minns ni vad det där handlade om? Ett inlägg med massor av sinnessjukt…

Linda Snecker.

Påskdyrkare attackerades i ett dåd på Sri Lanka.

Helt ofattbart att kvinnan i klippet inte fick något nobelpris i medicin! Hennes upptäckt att man kan bota homosexualitet med ett profetiskt stolpiller som påverkar analmasken som lever på sperma i ändtarmen gick nobel-kommittén helt förbi! Hur är det möjligt?

Ett inlägg med riktiga guldklimpar som vi absolut inte vill utvisa ur landet.

Varför tillåts politiker skriva rent nonsens och hittepå utan att bli ordentligt uppsträckta? Varför håller de på sådär? Vad är syftet med att ljuga och hitta på?

Minns ni jihadist-kärringen, terrormormor, som helt plötsligt dök upp på hotellet där Skråmo-barnen befann sig under morfaderns skyddande vingar? Hon satt och sjöng IS-sånger tillsammans med dem. HUR kunde hon veta var de befann sig om inte morfadern berättat för henne? Nu befinner de sig i Sverige om om morfadern vet var så vet terrorkärringen det också. Garanterat. 100% säkert. För det var med HANS välsignelse de satt och sjöng IS-sånger med henne på hotellet, det var garanterat HAN som sagt till sitt ex var de befann sig…

Magnus Betnér bytte statistik- och faktaleverantör under 2019. Från Staffan Landin till Maria Robsahm. Och även Andreas Magnusson på Magasinet Propa§anda då och då.

Allt rullade på som vanligt i dårhuset Sverige under 2019.

Det blev F!nito för Fi i EU.

Varför är det Tino, Amir, Hanif m fl som hittar och påpekar saker i rapporter och inte SVT, TV4, DN, SvD osv? Är det någon som vet varför?

Superekonomin började märkas ute i kommunerna.

Jerräng släppte en liten klick i kalsongerna när det helt plötsligt gick upp för honom att det kan kosta något att kalla folk rasist hit och dit. Har för mig att han inte vågade åka till Almedalen i somras…

Forskning om inkluderande turism. Skattepengar at work!

Masoud Kamali igen.

Att Kamali är en bisarr hedersvåldsförnekande tomte vet vi ju. Men värre är att det dyker folk som Runa i hans kommentarsfält och stöttar honom, speciellt om hon är den som är ansvarig för att utreda just hedersrelaterat våld. Ansvarig för detta i våra tre största städer… Om hon inte fått sparken för detta förstås vilket hon borde ha fått. Så därför har hon garanterat inte det.

Vid ett sk ”klimatnödläge” så gör Svenska Institutets generaldirektör precis som alla andra svenskar, tar båten, vilket väl är det absolut sämsta alternativet när det gäller att transportera någon, när hon ska nånstans.

Åkesson höll tal i Almedalen och citerade Moberg. Eller som en lektor på Göteborgs universitet kallar det, Ultima Thule-texter, utan musik. Moberg ger Helle Klein kalla kårar dessutom  :-/

Bästa receptet för att skapa motsättningar kör man hårt med i Kungsbacka.

Dessa smålänningar alltså! Säkert Karl-Oskar och Kristina!

Det mest fantastiska med den är den bara syns… om man flyger över den…

Vad för mycket sojaprodukter kan göra med dig som man. Så se upp!

Mycket stort och allvarligt problem upptäckt inom orienteringssporten!

Allt för den här gången!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

163 kommentarer

 1. G

   /  01/02/2020

  Svara
 2. G

   /  01/02/2020

  Svara
 3. G

   /  01/02/2020

  Svara
  • G

    /  01/02/2020

   ”I en utredning från Frivården, som gjorts under utredningens gång, har Mahad Ibrahim Ali en ”antisocial historia” och ett drogberoende, men motivet till dådet är oklart.

   Mahad Ibrahim Ali har dubbelt medborgarskap, i Somalia och Sverige. I en utredning som är en del av förundersökningen framgår det att han flydde till Sverige för tolv år sedan. Sedan flyttade han tillbaka till Somalia, för att därefter återvända till Sverige år 2011.

   Enligt utredningen gick han delar av grundskolan i Sverige, men därefter har han varit arbetslös. Han har tidigare dömts för ett antal mindre brott, såsom flera olika narkotikabrott och stöld.
   …..
   Vännen som höll undan offrets kompis döms till åtta års fängelse för medhjälp till mord.

   Åklagaren yrkade på att vännen skulle utvisas, ett yrkande som avslogs av tingsrätten.”
   https://www.expressen.se/gt/misstankt-mordare-far-sin-dom/

   Ett normalt land hade 1. utvisat vännen och 2. dragit in Mahads svenska medborgarskap och utvisat hem honom till Somalia, men inte Sverige.

   Svara
   • G

     /  01/02/2020

    Ett exempel på varför jag tycker dubbla medborgarskap kan ha sina fördelar, men det förutsätter givetvis att Sverige har laglig möjlighet att dra in det svenska medborgarskapet vid brott. Men allra helst en lag som automatiskt vid brott resulterar i (om utlänningen har det) indraget svenskt medborgarskap och obligatorisk utvisning med förbud att någonsin återvända, och som inte ska kunna överklagas eller ifrågasättas av någon instans, endast verkställas. Och straffet avtjänas såklart i hemlandet, den notan ska inte svenska skattebetalare stå för. Och riskerar du tortyr, förföljelse eller t.o.m dödas i hemlandet så ger det ingen förmildring, Sveriges laglydiga hälsar att om du varit smart så hade du tänkt på det innan, och inte efter du begick brottet.

    Svara
    • Ivar L

      /  01/03/2020

     Jag förstår hur du menar men tycker du tänker fel. Dubbla medborgarskap har enbart en fördel så länge man, som Sverige, delar ut medborgarskap som om det vore en gratispresent i flingpaketet. Den där killen skulle naturligtvis aldrig fått svenskt medborgarskap från första början. Då hade det varit ännu lättare att göra sig av med honom.

     Som jag ser det bör det, bortsett från mycket mycket mer restriktiv immigrationspolitik till att börja med, vara en trappa där uppehållstillstånd är den grundläggande normen. Medborgarskap kan enbart bli aktuellt om man jobbat och verkat i landet länge och är beredd att ge upp sitt andra medborgarskap. Först då skall man få full tillgång till socialförsäkringssystem och liknande, samt rösträtt.

     När det gäller arbetskraftsinvandring så skall normen vara tillfälligt uppehållstillstånd och att företaget som anställer står för i princip samtliga sociala kostnader och försäkringar, särskilt om de vill ta hit anhöriga. Som det är nu blir arbetskraftsimmigranter indirekt subventionerade av den inhemska arbetskraft de konkurrerar med. Helt sjukt.

     Svara
     • G

       /  01/05/2020

      Ja, jag utgick väl mest från hur det ser ut/fungerar idag, där allt är mer eller mindre en jävla soppa. Så absolut. Jag skriver under helt på din kommentar. Bra tänk och resonemang!

 4. hllviken

   /  01/02/2020

  Många har nog glädje av att lyssna på 2 äldre herrars funderingar om en krishantering för Sverige: Hans Jensevik och Krister Hammar

  Svara
 5. Q-Ken

   /  01/02/2020

  Ja, hur gick det med julfirandet för Post (fi)?
  Resten av familjen sitter väl inne för bedrägerier (dotter) och misshandel (man och son)?
  Sitter de på olika anstalter blir det väl segt att åka emellan med julklapparna?

  Svara
 6. Rikard

   /  01/02/2020

  Hej.

  Här ute i obygden går kommunens ekonomi så bra att många får matlådor från en lokal frikyrka. En del med bil hjälper till att köra ut det till gamla, sjuka och fattiga som är isolerade i byarna. De har ofta inte råd med månadskort till kollektivtrafiken, och bil är rena fantasin.

  De som får hjälpen, har en sak gemensamt: de är uteslutande svenskar.

  De ges inga instegsjobb, riktade satsningar, rabatter, gratis tandvård, gratis bostad, gratis busskort, gratis fortbildning, och så vidare. Hur är man som politiker funtad när man skapar program som är spärrade för svenskar som behöver omskola sig för att kunna söka arbete? Om det skall vara lika, ej rasistiskt och behovsbaserat måste ju just behovet vara det som vägs in, inget annat.

  Men å andra sidan vet jag alltför väl att det ännu är legitimt och normalt bland svenskar att nedlåtande förakta handikappade, sjuka, och utvecklingsstörda (och gamla!), så länge de är vita.

  Men det är sådana som jag, som vill att det skall vara behovsbaserat som kallas rasist. Gissa hur invandrare som ges jobb på Samhall känner när de får veta att det i Sverige sätts likhetstecken mellan deras etnicitet och förståndshandikapp (Samhall prioriterar sedan länge invandrare före svenskar med funktionshinder. Bl a GS-facket* har skrivit mycket om detta sin medlemstidning, låt vara att kritiken är modererad av partilojaliteten.)

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare
  PS GS: grafiker och skog. DS

  Svara
 7. Weasel

   /  01/02/2020

  Det var många upprörande ämnen i den här posten. Men mest upprörd blev jag nog på det där med den bristande etniska mångfalden inom de svenska orienteringsklubbarna.
  Fy fan , säger jag.
  Det här är äääh jag äääh är här är äääh helt oacceptabelt inte okej , som vår statsminister skulle ha uttryckt saken.

  Nu jävlar får dom där invandrarna se till att börja intressera sig för orientering !
  Annars får vi helt enkelt tvinga ut dom i skogarna.

  Svara
 8. G

   /  01/02/2020

  ”Ungdomsgäng attackerade brandmännen med raketer

  Två nätter i rad attackerades brandmän med fyrverkerier och smällare i Råslätt i Jönköping.

  Även polis har blivit beskjuten med raketer i samma område.

  – Det har varit, som vi uppfattar det, väldigt unga personer som kastat smällare och skickat raketer i riktning mot oss, säger biträdande räddningschefen Göran Melin.

  Också polisen attackerades på samma sätt. Det på nyårsaftonen.

  – Vi hade en patrull som någon sköt fyrverkerier mot på nyårsaftonens kväll. Vi fick tag på en kille och skjutsade hem honom till vårdnadshavaren, säger Erik Terneborn, polisens presstalesperson i Jönköping.”
  https://www.expressen.se/gt/ungdomsgang-attackerade-brandmannen-med-raketer/

  Svara
  • Ivar L

    /  01/03/2020

   POLUS-UBER | FAQ

   Q: Hur beställer jag transport?
   A: Hitta en punkt med god utsikt och skjut en raket mot närmaste UBER-polisbil. Om du inte ser en bil, prova att kasta bangers på förbipasserande eller dra kniv och råna någon.

   Q: Kan jag bestämma vart jag skall åka?
   A: Polis-uber jobbar ständigt på att förbättra servicen men för närvarande går skjutsen automatiskt till din vårdnandshavare.

   Q: Hur gör jag om jag inte har vårdnadshavare för att jag är över 18 år?
   A: Ljug om din ålder. Om polisen inte tror hänvisa till Negra Efendić på SvD.

   Q: Hur betalar jag?
   A: Du behöver inte betala, det gör svenskarna.

   Svara
 9. G

   /  01/03/2020

  Svara
 10. G

   /  01/03/2020

  Svara
 11. G

   /  01/03/2020

  Svara
  • svetsloppan

    /  01/03/2020

   ”Smartaste bästa tjejgänget” när de var som bäst!

   Svara
   • Törnrosa

     /  01/03/2020

    Bedrövlig samling hucklekärringar om du frågar mig. Saknar stolthet och skämmer ut landet. Vi har en regeringschef som inte fattar vilken Sverigebild han och tanterna ger. Jizzez Amalia mvh

    Svara
    • Ytterligare en bra poäng: Säg konsekvent ”huckle” och låt inte de förmenta kosmopoliterna svänga sig med ”hijab”!

     Svara
 12. G

   /  01/03/2020

  Svara
 13. G

   /  01/03/2020

  https://web.archive.org/web/20191222054212/https://www.dn.se/nyheter/sverige/partier-och-valjare-splittrade-nar-religionsfriheten-stalls-pa-sin-spets/

  ”Kanske har Pernilla Franklin bett extra många böner på arbetstid under det gångna året. Hon är socialsekreterare i Bromölla kommun, och kan finna ett stöd i sin kristna tro.

  Men 2019 blev året när hon fick samla kraft för att stå upp för hela religionsfriheten.

  – Jag kände att jag som kristen kunde göra något. Jag kände också att ingen annan kunde göra det, säger hon.

  Det var via engagemanget i facket som hon blev varse att det nya SD-styret i Bromölla ville förbjuda anställda att be på arbetstid. Hon uppfattade beskedet som en direkt markering mot muslimer.
  ..[..]..
  Hur människor ska få utöva sin religion är något som svenskarna har starka åsikter om. Det visar DN/Ipsos opinionsundersökning om allt från slöjor och manlig omskärelse till konfessionella friskolor och hur man hälsar på varann.

  Mätningen bekräftar att svenskarna är ett sekulärt folk. Många är varken negativa eller positiva till de tre religionerna i mätningen – kristendom, judendom och islam.

  När det gäller kristendom är de positiva dock klart fler än de negativa. För judendom väger det ganska jämnt. Inställningen till islam sticker ut. Hälften av de svarande ser mycket eller ganska negativt på islam. Endast en av tio är positiv.

  En klar majoritet av svenskarna vill också se förbud mot flera religiöst färgade sedvänjor. Sju av tio anser att omskärelse av pojkar ska vara olagligt och lika många vill ha ett förbud mot att flickor bär slöja i förskolan.

  Åtta av tio är negativa till trosbaserade friskolor. Sex av tio är också negativa till att människor av religiösa skäl inte vill ta i hand. Bägge de här fenomenen har i debatten framför allt förknippats med islam.

  Det är också en utbredd uppfattning – drygt fyra av tio – att troende bör anpassa sin religionsutövning till majoritetens uppfattningar.

  Det här är strömningar som väcker frågor om var gränsen går för den grundlagsfästa religionsfriheten. Partistrategerna känner trycket från opinionsvindarna. Många har prövat att lägga om kursen den här hösten.

  Långt ifrån allt har gått enligt plan.

  De överrumplades.

  Allt hade flutit smidigt i två dagar. Ungdomsförbundarna hade bara varit lite lagom yviga.

  Och så hände detta. Från sina platser längst fram i kongressalen fick Centerledningen lyssna till en flammande appell från CUF:s Dana Pourkomeylian. Hennes budskap var att individers, och särskilt barns, integritet måste väga tyngre än religiösa sedvänjor.

  Vice partiledaren Anders W Jonsson skyndade upp på scenen och försökte uppbåda partitoppens hela auktoritet.

  – Ett förbud kommer att tolkas som att vi är emot judendom och islam, varnade han.

  Men Centerstämman röstade med siffrorna 314 mot 166 för att förbjuda icke-medicinsk omskärelse på pojkar.

  Det var bara början på en höst där parti efter parti har brottats med frågan: Behöver de dra nya gränser för hur religion ska få komma till uttryck i Sverige?

  För Dana Pourkomeylian är utgångspunkten de liberala kärnvärdena. Hon anser att det är alldeles nödvändigt att debattera spänningen mellan religionsfrihet och individens frihet.

  – Människors självbestämmande och frihet är grundläggande premisser i den svenska samhällsmodellen. Det säger sig självt att det står i konflikt med religioner som vill hävda en högre rätt, säger Dana Pourkomeylian.

  Hon ser en generell konflikt mellan religiös kollektivism och individuell frihet. Men hon konstaterar att debatten i praktiken oftast kretsar kring islam.

  – Sverigedemokraternas monopol på frågan och deras beskrivning av en konflikt i samband med den stora ökningen av muslimska invandrare på kort tid gör människor misstänksamma och negativt inställda. Övriga partier som försökt ignorera denna opinion sedan 2010 är nu tvingade att reagera på den.

  Bakom de övergripande dragen i DN/Ipsos finns en stark polarisering mellan olika väljargrupper. Ett välkänt mönster tonar fram: Kvinnor är generellt mer toleranta än män. Yngre människor, storstadsbor och högutbildade är också mindre negativt inställda till islam.

  När det gäller omskärelse är förbudsopinionen massiv. Däremot är skillnaden mellan yngre och äldre mycket tydlig i synen på slöjor. I gruppen 18 till 29 år anser en majoritet att slöja ska vara tillåtet i grundskolan, medan tre fjärdedelar av dem som passerat 60 vill förbjuda.

  Polariseringen är också markant mellan olika partiers väljare. Miljöpartiet är det enda parti som har fler positiva väljare än som är negativa till islam. I andra änden finns SD där mer än åtta av tio är negativa och de positiva är så få att det är försumbart. Närmast MP ligger V, närmast SD ligger M i den här frågan.

  Frågan om troende bör anpassa sig till majoritetssamhällets normer blottar en intressant konflikt.

  Kristdemokratiska väljare, som är mer kyrkliga än andra, sticker ut som klart mer toleranta än både M och SD, två partier som de i många andra frågor ligger nära. Men här framträder också en klyfta mellan väljarna och KD-ledningen, som står för hårda krav på anpassning.

  Överlag visar väljare från MP, V och C större tolerans för religiösa sedvänjor i DN/Ipsos. L-väljare har en tendens att också luta åt det hållet. Socialdemokratiska väljare hamnar i flera av frågorna någonstans i mitten. I andra änden av skalan finns M och framför allt SD med de mest skeptiska väljarna.

  Har svenskarna blivit mer fientliga till islam?

  Nej, säger Marie Demker, professor i statsvetenskap, som jämför DN/Ipsos med de återkommande attitydmätningarna från SOM-institutet.

  – Det som har hänt är inte att folk har blivit väldigt mycket mer negativa, utan att frågorna har klivit upp på agendan. De har politiserats och partipolitiserats, säger hon.

  Hon konstaterar att Sverigedemokraterna har samlat och mobiliserat de islamkritiska väljarna.

  – De är missnöjda med mångkulturen och med att majoritetssamhället spricker upp.

  Men svenskarnas förhållande till religion kan framstå som lite motsägelsefullt. Över tid är trenden tydlig: Sekulariseringen fortsätter att öka och skeptikerna blir allt fler. Allt färre besöker kyrkor eller följer kristen etik.

  Samtidigt vill allt fler att samhället ska bygga på kristna värden. Den åsikten har framför allt blivit vanligare bland människor som egentligen inte har en kristen identitet – detta enligt en studie som genomfördes vid Survey-institutet på Linnéuniversitetet vid riksdagsvalet 2018. Mycket talar därför för att vurmen går hand i hand med motstånd mot invandring.

  Men individens rätt att utöva vilken religion man vill är garanterad i den svenska grundlagen. Där hänvisas också till Europakonventionen som poängterar att religionsfriheten också gäller sedvänjor och ritualer.

  Frågan är bara hur friheten ska tolkas.

  – Det finns ingen tydlig definition av vad just religionsfriheten innebär. Det man självklart vill skydda är människors rätt att tro vad som helst, och organisera sig runt det, men det täcks egentligen in av andra friheter och rättigheter i grundlagen. Det gör att religionsfriheten blir ett signalord som olika aktörer använder för sina syften, säger Christer Sturmark, tidigare ordförande för Humanisterna och mångårig opinionsbildare för en sekulär livsåskådning.

  Han tycker att det är bra att till exempel konfessionella friskolor ifrågasätts. Men han upplever att det finns många med grumliga motiv i religionsdebatten just nu – dels i form av en opinion som styrs av främlingsfientlighet, dels i form av en rädsla från olika aktörer för att framstå som just främlingsfientliga.

  Han tar ett exempel: Att det kan finnas en tolerans från samhällets sida för att en djupt troende muslimsk man vägrar skaka hand med kvinnor, medan ingen skulle tolerera att en fundamentalistisk kristen man skulle vägra skaka hand med homosexuella.

  – Den kristne behandlar man som sin jämlike och kritiserar face to face. Sveriges muslimer klappar man på huvudet och säger ”stackare, du kan inte rå för att du inte kan ta en kvinna i hand”, säger han.
  ..[..]..
  I Arabiska familjs föreningslokaler rullar Jaffar Khatab ut sin matta för bönen vid middagstid.

  Organisationen bildades i september 2017, för att ge nya Bromöllabor en samlingsplats och bönelokal. Hos Arabiska familj kan till exempel nyanlända få undervisning i hur de ska hantera olika situationer i Sverige.

  – Det kan till exempel vara att man inte ska ställa sig så nära när man pratar med en svensk, säger Jaffar Khatab.

  Han kom själv till Bromölla som flykting från Syrien via en sliten båt över Medelhavet 2014. Han tyckte att han kom till ett land med stark religionsfrihet.

  – Det var innan kommunen tog det här beslutet, säger han.

  Han uppfattar regeln som onödig.

  – Man kan be sin bön på lunchen och under pauser som man har rätt till. Det tar två minuter, och det påverkar ingen annan. Jag tror att de har fattat beslutet bara för att säga att muslimer inte är välkomna i kommunen.

  För Jaffar Khatab är religionsfriheten vägen till integrationen.

  – Sverige måste anpassa sig till nya flyktingar som kommer med ny kultur och religion. Så de känner sig hemma. Annars kommer människor inte att känna sig trygga.

  En stor invandring från muslimska länder. Ett islamfientligt SD som lyckats sätta ramarna för debatten. En politisk kultur som är ovan vid att hantera trosfrågor.

  Det är några faktorer bakom att religion har blivit politik och att grundlagsstadgade rättigheter sätts ifråga.

  Men det finns fler förklaringar, enligt forskaren Bi Puranen på Institutet för framtidsstudier.

  Hon har i många år arbetat med den internationella intervjuundersökning WVS som kartlägger värderingar globalt. Resultaten har visualiserats i den så kallade Kulturkartan. Där hamnar Sverige ensamt högt upp i högra hörnet, som utpräglat individualistiskt och sekulärt. Många muslimska länder placeras i nedre vänstra hörnet, där värderingarna är kollektivistiska, traditionalistiska och färgade av religion.

  Enligt Bi Puranen är DN/Ipsos mätning är i linje med WVS:

  – Det är ett intressant resultat som visar att det inte finns särskilt stort manöverutrymme för religiösa uttryck i vårt samhälle.

  Bakom polariseringen mellan väljargrupper och partier ser hon en överideologi – en överideologi som också blir synlig på den så kallade gal-tan-skalan, som brukar användas för många av samtidens konflikter mellan liberalism och konservatism.

  Väljare som är gal omhuldar öppenhet, frihet och mångfald, medan tan-väljare vurmar för traditioner, auktoriteter och nationen. Men i vissa av DN/Ipsos frågor lutar gal- och tan-väljare åt samma håll. I bägge grupperna finns en majoritet för att förbjuda omskärelse av pojkar liksom slöjor på flickor i förskolan, även om skepsisen i det senare fallet är större bland tan-väljare. De två grupperna är lika negativa till trosbaserade friskolor och nästan lika negativa till könsuppdelad undervisning.

  – Man ser de här sakerna som ett hot mot de frihetliga värderingarna som är kolossalt starka i Sverige. De är inte förhandlingsbara ur ett majoritetssvenskt perspektiv, säger Bi Puranen.

  Hon har även studerat hur migranters värderingar förändras när de kommer till Sverige. Det finns en vilja att ta till sig det nya hemlandet, Men på en punkt är gamla värderingar mycket svåra att rubba: familjen. Könsroller i hemmet, barnuppfostran, sexualitet. Ju starkare religiositet, desto mer traditionella familjevärderingar.

  – Det är förmodligen det som många i majoritetsbefolkningen intuitivt känner och reagerar mot, snarare än religionen i sig, säger Bi Puranen.

  Samtidigt är hon undrande inför att motståndet mot islam så ofta paras med en nyväckt konservativ nationalism.

  – Om man vill försvara de frihetliga värderingarna så är det egentligen inte logiskt att vara traditionalist eller nationalist. Det innebär ju att man bara väljer ett annat kollektiv.

  Tycks det bli svårare att utöva religion i Sverige? Det går att svara ja. Eller nej.

  I Bi Puranens studier uppger en tydlig majoritet av muslimerna i Sverige att de inte har några problem med att utöva sin religion.

  Efter valet i fjol fick Sveriges riksdag faktiskt en ledamot i slöja.

  Miljöpartisten Leila Ali Elmi, med rötter i Somalia, började bära täcka sitt hår för ett par år sedan, när hon sökte kraft i religionen under en kris.

  – Alla kvinnor som jag har sett upp till under mitt liv har burit slöja. Jag förknippar slöjan med de där starka kvinnorna. Jag är uppvuxen med ensamstående kvinna som bar slöja och själv uppfostrade sju barn, säger hon.

  Leila Ali Almi ser att det kan finnas krockar mellan grundläggande värderingar i det svenska samhället och kulturen i vissa invandrargrupper. Hedersförtryck är det mest uppenbara exemplet. Men hon tycker inte att religionen är problemet, utan tolkningarna.

  – Våra största religioner kommer från Mellanöstern och där var det män som kunde läsa och skriva och tolka Bibeln och Koranen och Toran. Jag tror inte att de tolkningarna har gynnat kvinnor.

  Men för Leila Ali Elmi råder ingen tvekan: Religionsfriheten är hotad.

  Hon tycker att främlingsfientliga partier använder islam för att skapa ett ”vi och dom”.

  – Jag tror att i grund och botten handlar det om rädsla och främlingsfientlighet. Just nu är det muslimerna som känns mest främmande, säger Leila Ali Elmi.

  – Det börjar med oss men det slutar inte med oss. I dag är det vi och judarna, vilka blir det i morgon? Det är väldigt viktigt att människor förstår det.

  Längs Storgatan i Bromölla lyser stjärnor prydda med grankvistar. Det lackar mot jul. Pernilla Franklin hoppas att allt rabalder runt böneförbudet ska leda till att kristendom uppfattas som något mer än kultur och traditioner.

  – Jesus såg väl ut som de flesta med arabiskt ursprung, påpekar hon.

  Nu inväntar hon besked från Diskrimineringsombudsmannen,

  – Jag hoppas fortfarande att man upphäver förbudet helt och hållet. Och att det startar ett samtal om att vi aldrig ska diskriminera någon.”

  Svara
  • G

    /  01/03/2020

   Svara
   • Men jösses. Det där med HIV är en ren myt.

    Låt oss vara ärliga här – att män är omskurna i USA är nästintill helt upphållet av kvinnor – som för övrigt brukar vara de främsta kulturbärarna – för att de tycker att lära sina småpojkar att dra fram förskinnet när de duschar är pinsamt. Jag kan nästan slå vad om att detta är en STOR anledning till varför kvinnor i USA vill skära av pojkars förhud.

    Slå mot mig.

    Svara
    • G

      /  01/03/2020

     Mmm, bland annat det spelar säkert in. Själv undrar jag om inte vissa kvinnors personliga ”preferens” också tillåts spela in i besluten. En sak jag funderar över när jag på måfå kommit förbi profiler likt följande (se under turn off) NSFW…

     pornhub.com/users/makehiztip_wet/videos
     pornhub.com/model/joy1921/videos
     pornhub.com/users/lunazane23/videos
     pornhub.com/model/thatrandagirl
     pornhub.com/model/rexyrocknie
     pornhub.com/model/amachi-bella/videos
     pornhub.com/users/wetthorny/videos
     pornhub.com/model/striped-kitty/videos
     pornhub.com/model/itzyahqueen81/videos
     pornhub.com/model/onyxpaine/videos
     pornhub.com/model/mrscocks26/photos
     pornhub.com/users/neighborhoodpsycho/videos
     ”guys that are circumcised is a major turn on!!!”…
     pornhub.com/model/lizzierain/videos

     …Är att låt säga att de inte har egna barn än och när de får barn så får de en pojke. Och man helt tänker bort för-argument baserat i religion, tradition, ”hälsoskäl” whatever, och det hela baseras på någon sorts ”personlig preferens” istället, då tror jag kanske att kvinnor som dessa skulle kunna ta beslut att könsstympa sonen pga att mamma själv tycker inte om förhud/tycker det är bättre utan, så därför skär vi bort den. Alternativt ser mamma att hon gör sonen en tjänst inför framtida flickvän, för om mamma inte tycker om det så gör ingen annan det heller. Inte sonen själv, och absolut ingen framtida flickvän. Att det inte är upp till någon annan än sonen själv att ta beslut om detta kanske går helt förbi.

     Det kan låta underligt, för att inte säga sjukt, att ens fundera likt ovan, men efter allt jag sett och läst genom åren så känns det inte alls underligt. Om man ersätter kvinnorna med män och förhuden med blygdläppar, så kanske det går lättare se hur fel det är.

     Svara
     • G

       /  01/03/2020

      P.S
      Ja, det är givetvis helt okej att ha förhudslös kuk som preferens eller tom en ”major turn on”, likväl att det tom finns män och kvinnor som ser könsstympade vaginor som preferens, fråga mej inte varför, kärnan är oavsett pojke eller flicka så ska man inte könsstympa könet på ett barn utan medicinsk anledning, det ska ske efter eget beslut i vuxen ålder, då är det okej att det är en ”major turn on”.
      Men man kan undra apropå en mans förhud, om detta nu är så viktigt för dessa kvinnor, att de verkligen skriver upp det som en turn off, hur gör de på dejt till exempel, frågar de mannen på första dejten om han är en förhud fattigare eller inte pga det är en ”turn off”, och har han en normal kuk är han i så fall villig att könsstympa sig själv för deras skull, annars blir det ingen andra dej? Det skulle iofs inte förvåna om de faktiskt gjorde det med tanke på världen vi lever i, där andra utan vidare ser alla Republicans/Conservatives som en ”turn off”.

     • G

       /  01/03/2020

      ”Anastasia Rose Thinks Uncut Cocks are Nasty” NSFW
      pornhub.com/view_video.php?viewkey=ph5cf0a3f5078c4

      ”ivegotthegirth:
      Great girl telling it like it is! Get the message uncut boys? I promise you that at least 90% of all women feel this way most don’t have the balls to say it though.”

      FieryForeskin:
      YOU FUCKING SCUM! WHY DON’T YOU HAVE A LOOK AT A TINY BABY BEING MUTILATED, IT’S THE MOST HORRIFIC SIGHT YOU’LL EVER SEE YOU TWISTED PUTRID SICK VERMIN! ARE YOU YANK? YOU PROBABLY ARE BECAUSE MOST OF YOU FREAKS HAVE THIS WARPED HATRED OF MOTHER NATURE. WHAT A FUCKING PEOPLE YOU YANKS ARE! YOU MUTILATE BABIES, SHOOT EACH OTHER, ARE AS THICK AS FUCKING SHIT, ROB EACH OTHER AND ARE OFF YOUR SICK HEADS ON DRUGS! ROT IN HELL SCUM!

      UTTER SCUM OF THE EARTH! TYPICAL WARPED SICK AND TWISTED YANK VERMIN! ARE YOU MUTILATED YOU HYPOCRITICAL FILTH? LONG LIVE THE INDIANS, LONG LIVE MEXICO, LOVE LIVE VIETNAM! ROT IN HELL YOU WARPED YANKIE VERMIN!”

     • Jag slår fortfarande vad om att det handlar om att kvinnor helt enkelt inte vill hantera att förhuden måste dras tillbaka i duschen.

      Jag kommer vinna detta.

     • Kronblom

       /  01/03/2020

      Man har historiskt sett omskurit småpojkar främst för att försvåra självbefläckelse (dra en Tarzan, polera biskopen etc.) I USA blir allt färre omskurna idag än tidigare. De som är utrustade med något som kan liknas vid ”A baby’s arm holding an apple” brukar göra det som vuxna.

    • Rikard

      /  01/03/2020

     Hej.

     Vad brukar det kallas när en man, som jag, för en kvinna förklarar att något som bara kvinnor drabbas av inte är så farligt, inte spelar roll, inte är som hon säger att det är och så vidare? Brukar det inte ses som rätt fult, om en man säger åt en kvinna med mensvärk att hon ska bita ihop och sluta gnälla om lite ont i magen?

     Här är då en äkta sosseifierade rättvisemärkt värdegrundsekologisk klimatkompenserad feminist som för män talar om hur det känns att ha/sakna förhud.

     Du, lilla gumman Frändén, ska hålla k*ften om sådant. Du vet inget om det, du kan inget veta om det, och vill du komma så när du kan så ta en kniv och gör en faraonsk omskärelse på dig själv. Sen kan du komma och snacka. Frändén-flickan vet väl inte ens vad frenulum är, eller hur mycket det kan blöda om den spricker under samlag.

     Till de som hävdar att de måste stympa barn för bekräfta sitt förbund med gud säger jag: visa er tro. Den hänger ju tydligen på hur mycket man skär av… (Uttalandet är anekdotiskt tillskrivet till Paulus då vissa tidiga kristna, före detta judar, inte ville sluta omskära barnen – apostelns råd skulle alltså ha varit att de själva först skulle kastrera sig om det var könsorganet tron hängde på.)

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
   • G

     /  01/03/2020

    Svara
    • Ivar L

      /  01/03/2020

     Johanna: ”Får dock känslan av att det är mestadels män med misstänkt förhud som är emot omskärelse. ”

     ”misstänkt förhud”?
     WTF??!!

     Jamen, då så: ”Får dock känslan av att det är mestadels kvinnor med misstänkt klitoris som är emot könsstympning.”

     Herregud vilken märklig värld vi lever i. Förment progressiva förespråkar irreversibla operationer som utförs av vidskepliga skäl som hittades på innan medeltiden. Varför?

     Svara
   • G

     /  01/03/2020

    Kan inte någon islamledare editera koranen en snabbis och skriva in att förhuden är kukens egen hijab och att man är förhudsfobiker om man tar bort den med tvång…

    Svara
    • G

      /  01/03/2020

     Hatar egentligen invandrarslang men… Walla walla förhud åt Alla(h)

     Svara
     • Weasel

       /  01/03/2020

      Varför pratar presstödshoran Fränden om ”sexuell njutning” i en diskussion om könsstympning på BARN ? 🙄

      Myndiga män får mer än gärna skära av sin förhud eller för den delen hela sin kuk utan att det rör mig i ryggen.
      Men dom bör låta bli att skära i sina spädbarn.

   • Grodan Boll

     /  01/03/2020

    Jesus Amalia.

    Snacka om att vara tappad bakom en vagn. Och i sedvanlig ordning en enorm djävla hycklare.

    1. AIDS-myten är ett beställningsverk av metodfel och inget annat.

    2. Hur många omskurna somaliskor klagar och hur många vita västerländska ”intakta” kvinnor är det som opponerar sig mot kvinnostympningen?

    3. I USA är det främst mammorna som ligger på om att sönerna ska omskäras. En av de mer tongivande anledningarna är att de inte vill att sonen ska uppfattas som äcklig av framtida flickvänner. Som av en händelse samma skit som flickorna i Somalia.

    Meeen, nu har de förbannade stollarna gjort barnkonventionen till lag. Det är här med förbjudet med den förkastliga seden i Sverige:

    24
    Konventionsstaterna ska vidta alla effektiva och lämpliga åtgärder i syfte att avskaffa traditionella sedvänjor som är skadliga för barns hälsa.

    Jag ser också fram emot att den feministiska regeringen låter riksdagen klubba igenom en könsneutral lag mot könsstympning av barn!

    Svara
    • Ivar L

      /  01/03/2020

     Rätt kul också med vänsterblivna som plötsligt tar USA som förebild när det passar. Är inte USA mer eller mindre satan själv för kommunister?

     Svara
   • Grodan Boll

     /  01/03/2020

    Hon har ta mig fan fel i allt. Apropå

    Kellogg

    American medical doctor, nutritionist, inventor, health activist, anti-masturbation advocate,

    Kellogg was a skilled surgeon, who often donated his services to indigent patients at his clinic.[46] Although generally against unnecessary surgery to treat diseases,[47][48] in his Plain Facts for Old And Young he advocated circumcision as a remedy for ”local uncleanliness” (which he thought could lead to ”unchastity”),[49] phimosis,[50] and ”in small boys”, masturbation.[51]

    He had many notable patients, such as former president William Howard Taft, composer and pianist Percy Grainger, arctic explorers Vilhjalmur Stefansson and Roald Amundsen, world travellers Richard Halliburton and Lowell Thomas, aviator Amelia Earhart, economist Irving Fisher, Nobel prize winning playwright George Bernard Shaw, actor and athlete Johnny Weissmuller, founder of the Ford Motor Company Henry Ford, inventor Thomas Edison, African-American activist Sojourner Truth, and actress Sarah Bernhardt.[52][53][54]

    Svara
   • Grodan Boll

     /  01/03/2020

    Hon kanske lyssnar till sitt eget feministiska orakel?

    Svara
    • Ivar L

      /  01/03/2020

     Varför?
     Hur kan WHO ens hålla på med sådan här skit?
     Vad finns det att undersöka?
     Sambandet är ju uppenbarligen extremt diffust och dessutom…

     Om man drar ut alla tänder slipper man karies så skall vi göra det också?
     Raka av alla människor allt hår så slipper vi löss. Skall vi inte ta och utreda det också?

     o.s.v.

     Lägg ner FN.

     Svara
   • Grodan Boll

     /  01/03/2020

    Och för en trifecta:

    Från Ottar som länkas:

    Det finns förvånansvärt lite tidigare kunskap om effekterna på sexuell funktion av omskärelse. Den nya danska studien (…)

    Eftersom denna studie är den första som rapporterar en negativ effekt av omskärelse på sexuell funktion bör resultaten upprepas innan de betraktas som bevisade. En begränsning är också att andelen omskurna män är låg i Norden, och med mindre antal svarande blir effekterna svårare att bedöma.

    Har traditionella amerikaner, världens judar och världens muslimer inte tittat närmare på det här?

    under 60 år så blir livstidsrisken att smittas av hiv 1 på 5 000. Om omskärelse halverar denna risk – som undersökningen föreslår – så blir resultatet att 10 000 pojkar behöver omskäras för att förhindra ett fall av hiv i Sverige.

    Och man hade förstås diskuterat att skära öronen av av småbarn om det förhindrade öroninflammation med de siffrorna. Helt klart värt det.

    a, tittar vi på orgasmsvårigheter ökar risken alltså från 4 till 11 procent enligt de mest tillförlitliga uppgifter vi har i dag. Det skulle betyda att i medeltal var sjunde pojke som omskärs får men.

    Som sagt. Helt klart värt det?

    Omskärelse är en komplex fråga

    Inte ur ett medicinskt perspektiv.
    Ur ett politiskt eller religiöst däremot, är det sprängstoff, och vi har alldeles för många gummiryggar som inte vågar erkänna eller påtala att det är där skon klämmer.

    Och ja, #Triggered om någon mot all förmodan missat det.

    Svara
   • G

     /  01/06/2020

    Svara
  • Senior

    /  01/03/2020

   Av någon anledning är det väldigt tyst om den ändring som gjordes i lagen om religionsfrihet.

   Tidigare var lagen om religionsfrihet utformad så att det offentliga skulle vara fritt från religiösa yttringar, att folk skulle slippa se det om de inte ville.

   Efter en ändring (runt 2000 om jag inte minns fel) blev det plötsligt tvärtom, att alla skulle vara fria att yttra sina religiösa övertygelser offentligt. Ytterligare ändringar gjordes 1995, men de saknar jag koll på.

   Upphävd 2000-01-01:

   https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/religionsfrihetslag-1951680_sfs-1951-680

   Nu gällande:

   https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/lag-19981593-om-trossamfund_sfs-1998-1593

   Svara
   • hllviken

     /  01/03/2020

    Denna kommentar borde dokumenteras och sparas.

    Svara
  • Den som accepterar ”medicinska skäl” öppnar dörren för motsvarande skäl för kvinnlig könsstympning. Som Kyeyune sade: en ideologi är ett sätt att förklara varför man tycker som man tycker.

   Inom tio år kan Afrika ha universitetssjukhus i världsklass. De kommer att göra vetenskapligt ”godkända” undersökningar som visar att kvinnligt könsstympning skyddar mot både ett och annat. Då faller tydligen alla motargument?

   Och så det där med att det ”breder ut sig” … var skall man börja? Man tar bort minst hälften av nerverna. Det ”breder” ut sig?
   Experiment på råttor där man tar bort morrhåren vid födseln visar att delar av hjärnan helt enkelt inte utvecklas på samma sätt. Det vore intressant med en stor hjärnskanningsstudie på omskurna och intakta män. Fast jag tror inte USA, Israel eller Australien kommer att bekosta den.

   Svara
  • G

    /  09/10/2020

   Ytterligare två kvinnor med fin dubbelmoral…

   Svara
 14. G

   /  01/03/2020

  Svara
 15. G

   /  01/03/2020

  Svara
  • G

    /  01/03/2020

   Han skulle bara veta att även i Sverige, landet med den en gång så stolta och starka yttrandefriheten och åsiktsfriheten, så ska man akta sig för att säga vad man tycker utan att linda in orden ordentligt först och tvingas hålla ”low profile and restrains from criticism of Islam../../..to avoid provoking actions against him by individuals and authorities”

   För att inte riskera bli anmäld för Hets mot folkgrupp.

   Svara
   • G

     /  01/03/2020

    Svara
    • Ivar L

      /  01/03/2020

     Personligen litar jag inte på vare sig ateistiska eller kristna avhoppare från islam. Jag tror majoriteten av dem ”hoppar av” för att lättare få asyl och gratis fortsatt liv i Väst. Samma med många som påstår sig vara trans, bi och gay. Naturligtvis finns undantag men definitivt långt över hälften ljuger eller överdriver.

     Svara
 16. Svetsloppan

   /  01/03/2020

  Svara
 17. MiT

   /  01/03/2020

  TV4 igår morse

  Svara
 18. G

   /  01/03/2020

  Det senaste året eller nåt sånt så verkar Heinö ramlat ner i något förvirrande hål och han säger nästan aldrig saker som jag själv håller med om längre. Exempelvis när Centern tog beslut om förbjuda pojkstympning så var han ev av flera som började pipa och protestera och säga att det inte går pga blah blah blah.

  😀

  Svara
 19. G

   /  01/03/2020

  ”Dagens Arena normaliserar antisemitismen inom Socialdemokraterna

  Dagens Arena bekräftar de antisemitiska grunddragen i organisationen då de publicerar en essä av krönikören Lisa Bjurwald. Dagens Arena visar sig inte bara vara en möjliggörare för en normalisering av antisemitismen inom socialdemokraterna utan även i alla högsta grad utgöra en del av det antisemitiska klustret i Sverige.”
  https://ledarsidorna.se/2020/01/dagens-arena-normaliserar-antisemitismen-inom-socialdemokraterna/

  ”Den mångfald av yttrandearenor som sociala medier-revolutionen fört med sig har en baksida som blir särskilt allvarlig i valtider: propagandister och provokatörer kan dränka legitima röster i en flodvåg av desinformation. Vem ligger bakom ryktena, vem har orkestrerat kampanjen? Det var tidigare centrala frågor för politikreportrar att gräva i. Men Corbyns motståndare behövde sannolikt bara vrida på kranen. Sedan gjorde Tory-supporters och Corbyn-hatare – som inte alls behöver tillhöra samma falanger i övrigt – resten.

  Det faktum att Jeremy Corbyn är en skarp kritiker av Israels Palestina-politik tycktes, tillsammans med viftandet av antisemitkortet från högerpolitiker och högermedia, räcka för att övertala även de som borde ha vetat bättre. Den uppenbara frågan “kan Corbyns motståndare ha något att vinna – säg, ett val – på att utmåla Corbyn som judehatare?” ställdes sällan.
  ..[..]..
  Men sedan Jeremy Corbyn tillträdde som Labour-ledare har “en ny dynamik” uppstått: “De brittiska eliterna upptäckte plötsligt att ‘vi kan använda antisemitismkortet för att försöka undertrycka autentiska… vänsteruppror bland befolkningen.’”

  De som försökte påtala att en propagandakampanj pågick menade dock att det största problemet är den tid och energi som den utpekade tvingas lägga på att hantera anklagelserna. Tid som Jeremy Corbyn hade kunnat ägna åt att kampanja för sin politik. Att som tidigare Londonbaserad svensk journalist närstudera brittiska medier under de sista månadernas valkampanj var direkt plågsamt, även om man vet hur hänsynslös brittisk press kan vara. När Corbyn försökte styra bort konversationen från antisemitism till valets kärnfrågor blev han anklagad för att förminska judars lidande. Samma sak när han, kanske som försök till ny strategi, kanske av ren uppgivenhet, testade att vara tyst. Då hette det att han “vägrade kommentera de allvarliga anklagelserna”. Och när Labourledaren försökte lyfta de akuta sociala problem som Storbritannien dras med i form av klassklyftor, arbetslöshet, hemlöshet – ja, då skrek rubrikerna fortfarande om antisemitism.

  Nu har den svenska högern fått korn på Corbyn-metoden. Gunnar Hökmark (M) är förste man ut. I en gästledare i Svenska Dagbladet (191226) kritiserar Hökmark Socialdemokraterna och statsminister Stefan Löfven för att urholka innebörden av antisemitism. I nästa andetag hävdar Hökmark att Sverigedemokraterna inte alls är ett fascistiskt och antidemokratiskt parti. Detta är istället ett påhitt av S för att försöka hålla sig fast vid regeringsmakten:

  Det var samma sak med den tidens SSU-ledare (i Hökmarks ungdom, han är född 1952, förf. anm.). När vi möttes för att tala med varandra stod det klart att det fanns fiender av en typ som gjorde skillnaden i politiska uppfattningar oväsentlig. När det verkligen gäller måste man rulla tillsammans. Det är därför det är så förfärligt att det nu har blivit en normalitet att påstå att politiska motståndare öppnar dörren för fascism, nazism och auktoritärt styre, av skälet att de vill bilda en annan regering med ett annat parlamentariskt stöd.

  Det är alltså inte bara med den svartmålande Corbyn-metoden i bakhuvudet man bör läsa M-nestorn och sannolikt många kommande, likartade texter. Här handlar det också om ett försök att vitmåla det egna öppnandet mot SD, ett parti som både under sina nazistiska dagar och i nutid har långt större problem med antisemitism än vad Socialdemokraterna – och för den delen Moderaterna – har.

  Men ju mer antisemitismen och judarna själva (lex Hédi Fried och M) förvandlas till politiska slagträn, desto svårare kommer vi ha att förstå mer komplexa nyanser i debatten, som skillnaden mellan legitim Israelkritik och Israelkritik baserad på antijudiska fördomar. Väljarna riskerar också att förvandlas till brickor i politikernas maktspel. De riktiga politiska frågorna hamnar i skymundan när rökridåer om den ena och den andra politikerns påstådda tillkortakommanden fyras av. Folket kommer att fortsätta suga åt sig, för det är rädsla som ligger under ytan, rädsla för den nya, mångkulturella världen och för hela mänsklighetens framtid under det domedagsliknande miljöhotet. Och rädda människor är som bekant särskilt mottagliga för enkla lösningar och enkla känslor; allt är EU:s fel, allt är Brexits fel, allt är invandrarnas fel, allt är rasisternas fel, vi mot dem, alla mot en.

  Till slut sitter vi där med en drös egofixerade och maktfullkomliga populister som ledare för världens tidigare mest stabila demokratier. Allt färre medborgare kommer dock att undra hur sjutton vi hamnade där, eftersom var och varannan människa numera är en digital Don Quijote, upptagen med att slåss mot halmgubbar och väderkvarnar.

  “Alt-right troll!”, väser den vänstervridna tonårstjejen åt sin kusin i en av vinterns biofilmer, Knives Out. “Dumma lilla snöflinga” (eller “efterblivna godhetsknarkare” på svensk jargong), fnyser den blazerklädda kryptonazisten tillbaka. Båda hopplöst insnärjda i de olika lägrens metadebatter, aningslösa inför storintrigerna som rasar i bakgrunden, tanken på att samarbeta allt mer främmande. Så söndrar och härskar makthavarna över sina undersåtar anno 2020.”
  https://web.archive.org/web/20200103053512/https://www.dagensarena.se/essa/en-strid-omojlig-att-vinna/

  1. Svenska politiker och media har, istället för antisemitismkortet, aldrig kört rasistkortet mot…, nä aldrig, måste drömt det under alla år.

  2. Kampanj? Svensk media hade ingen kampanj mot SD valet 2010 med en ny löpsedel varje dag? Nädå. Amerikansk media hade ingen kampanj mot Donald Trump under hela 2016? Nädå. Måste också vara något John Blund lurat i mig.

  3. Visstserru, SD har 2019/2020 större problem med antisemitism inom partiet än vad S har.

  4. Det är helt okej när svensk media drar fram något tramsigt om en SD-politiker på lokal nivå och gör till en jättegrej. För att inte nämna DN och annan medias kampanjande mot Hanif Balis twittrande i försök att få tyst på honom, det är en riktigt jävla kampanj som ingen annan politiker, inte ens en SD-twittrare, råkat ut för. Men helt plötsligt blev det fel att hålla på så när Lisa skriver: ”De riktiga politiska frågorna hamnar i skymundan när rökridåer om den ena och den andra politikerns påstådda tillkortakommanden fyras av.”

  How about idka some jävla självkritik istället för att klaga att upplysningssamhället gått för långt med tillgång till för mycket overifierad info och ”desinformation” via internet och sociala medier, som om de orsakar problemet. Fy fan så jävla skrämmande logik från dessa s.k journalister. Ni är en del av problemet, osakliga och partiska så in i norden, ni har bara inte insett det själva än.

  Svara
  • Senior

    /  01/03/2020

   De är mycket väl medvetna om sin egen roll. Deras problem är att de håller på att tappa tolkningsföreträdet och problemformuleringsprivilegiet.

   Analysera dessa ord litegrann, i omvänd ordning:

   Problemformuleringsprivilegiet,
   -exakt vad innebär detta, vad innebär det i en totalitär stat, vad innebär det i en demokrati? Varför är det så viktigt att få ha detta privilegium? Kan man tex. Påverka ett valresultat om man själv kan styra vilka valfrågor som anses viktiga?

   Tolkningsföreträde,
   Om man nu har problemformuleringsprivilegiet och lägger ut en text, ett lagförslag etc. på remiss och får en massa olika svar är det viktigt att man själv får tolkningsföreträde så att man kan filtrera svaren i rätt riktning i förhållande till den problemformulering man själv angivit.

   -Exakt vad innebär detta, vad innebär det i en totalitär stat, vad innebär det i en demokrati? Varför är det så viktigt att få ha detta tolkningsföreträde? Kan man tex. Påverka ett valresultat om man själv kan styra vilka valfrågor som är viktiga?

   Skall det kanska i en demokrati vara så att den som formulerar problemet inte även skall få ha tolkningsföreträde?

   Finns det egentligen ens utrymme för något av dessa två ord om man skall kunna hävda att man lever i en demokrati? Varför skall vissa(s) åsikter per automatik vara mer värda än andra och ges privilegium och företräde?

   Nu måste jag sluta, men detta kan fortsätta diskuteras, likväl som betydelsen av populism, och varför just detta ord är ett skällsord i Sverige, enär populism egentligen står för folkviljan…..

   Svara
   • Senior

     /  01/03/2020

    Det är som att ha monopol på frågan och dess formulering, och dessutom ha det enda godkända svaret.

    Till exempel likt nedan.

    Problemformuleringsprivilegiet:
    Vi har en integrationsskuld.

    (Kunde lika gärna eller kanske bättre formulerats som att ”folk som kommer hit vägrar integrera sig.)

    Tolkningsföreträde:
    Det beror på socioekonomiska faktorer och brist på fritidsgårdar.

    (Även här finns många alternativa tolkningar, tex. Det beror på att ingen ställer några krav på dem att integreras, man kastar pengar på dem utan krav på motprestationer som att lära sig språket etc. etc.)

    Det är just därför jag är allergisk mot dessa ord; i en riktig demokrati förs samtal, och kompromisser genomförs just för att möta alla olika problembeskrivningar och tolkningar för att hitta en medelväg som alla kan acceptera.

    Svara
  • Olof

    /  01/03/2020

   Vänstern, 2000-2020: ”Människor definieras av sin identitet och grupptillhörighet!”

   Vänstern om svårigheter med nyanser: ”som skillnaden mellan legitim Israelkritik och Israelkritik baserad på antijudiska fördomar.”

   Det där med legitim israelkritik låter som en sakfråga. Nu är det 2020, så efter 20 års indoktrinering ger högern upp och börjar också köra identitetspolitik. Då kan vi inte ha sakfrågor i debatten. Finns det någon kvar som lyssnar på dem?

   Så, välj sida, israel eller antisemiter? Har för mig att det varnats för riskerna med identitetspolitik?

   ”Till slut sitter vi där med en drös egofixerade och maktfullkomliga populister som ledare för världens tidigare mest stabila demokratier. Allt färre medborgare kommer dock att undra hur sjutton vi hamnade där”

   Haha. Vänta, jag får pröva mig på en gissning… kan det ha något att göra med att antipopulisterna gick så långt åt antipopulist hållet att de i princip kollade vad människor ville och gjorde tvärt om? Tycker ni globaliseringen går för fort? Fler avtal! Går EU för fort fram? Mer överstatlighet! Tycker ni det är för mycket invandring? Mer invandring!

   Det skulle kunna vara så att även ordet ”populist” har fått en viss innebördsglidning.

   Men tillhör man en drös egofixerade och maktfullkomliga antipopulister så kan det vara svårt att skilja på populism och demokrati.

   Svara
   • Ivar L

     /  01/03/2020

    ”Antipopulist” är ju faktiskt ett skitbra ord. För det är ju precis vad de är, politiker som går emot sitt eget folk.

    Låter klart negativt, mycket mer negativt än populist. perfekt ord att använda istället för det utslitna PK.

    Svara
   • Senior

     /  01/03/2020

    ”Så, välj sida, israel eller antisemiter? Har för mig att det varnats för riskerna med identitetspolitik?”

    Japp, ända sedan slutet på VK2 åtminstone.

    Det finns en otroligt pedagogisk dokumentär gällande identitetspolitik, där du identifierades med hjälp av ögonfärg. -”A class divided.”

    Se den om ni mot förmodan missat den. Det är nämligen vad våra barn utsätts för i dagis och skolor idag. Dock använder man sig idag av kön istället för ögonfärg.

    Svara
    • Grodan Boll

      /  01/04/2020

     När det begav sig var den tillsammans med The Wave utbildningsmaterial till mig som elev under skolgången just för att påvisa galenskapen av identitetspolitik.

     Det tog tydligen mindre än hundra år för stolpskottsvänstern att bli den Hitler de innan varnade för.

     Svara
  • Identitetspolitik för ingen eller för alla.

   Svara
 20. info

   /  01/03/2020

  Svara
 21. Kör stora stenar

   /  01/03/2020

  Svara
 22. Svetsloppan

   /  01/03/2020

  Svara
  • Weasel

    /  01/03/2020

   Usch, Usch , Usch.
   Fruktansvärt.
   10 åriga Fotis låter ju som Adolf Hitler.
   Hur fan kan Pascalidou fika med sådana människor ? 🙁

   Svara
 23. MiT

   /  01/03/2020

  Svara
  • Weasel

    /  01/03/2020

   Jag håller just nu på och färdigställer manuset till min nästa film.
   I den ska jag intervjua Anna Odell och ett antal andra feminister.
   Efter intervjun ska jag erbjuda dom att få ett finger uppkört i arslet för att dom ska få insikt i hur vi män upplever en prostataundersökning.
   De feministerna som tackar Nej är manshatare eftersom dom ju visar att dom inte förstår hur kränkta och diskriminerade vi män som utsätts för detta övergrepp är.

   Svara
  • Jans

    /  01/03/2020

   Det skall tydligen göras en film som vänder sig till hästtjejer där de kan få pröva på att bli undersökta av veterinär. Komplett undersökning med gummihandskar och i spilta med hö.

   De som verkligen vill gå all in kan även få testa att bli befruktade av en avelshingst samt genomgå en förlossning såsom hästar gör det.

   Skattepengar att work. Vi betalar både androstolen och Anna Odell.
   Tack Sverige!

   Svara
   • Fiskar'n

     /  01/03/2020

    @Jans
    ”all in”?
    Är inte det olagligt med ål in?
    Hur kan du då erbjuda det?

    Svara
  • Den som inte vill, slipper. Sjukvård är inte något man tvingas acceptera.

   Sluta gnäll, vita medelklasskvinnor i väst – ingen grupp genom historien har haft det bättre än ni!

   Svara
   • Weasel

     /  01/03/2020

    Ja, sluta gnäll , feministkvinnor.
    Eller ännu hellre….
    Låt bli att göra filmer om den elaka gynstolen, Anna Odell.
    Satsa istället på att använda din kreativitet till att uppfinna en mindre kränkande gynstol som kvinnor kan bli undersökta i utan att behöva ligga med benen isär.
    Lycka till… 🙄

    Svara
   • Jans

     /  01/04/2020

    @Kristian:
    Jag gissar att 95% även hos medelklassens kvinnor tycker gynundersökningen är ungefär lika ”kränkande” som tandläkarbesöket och precis som du skriver, vill man inte så säger man nej.

    Är det meningen att man skall bli upprörd över att sjukvården tar ansvar för att specifikt kvinnliga sjukdomar och risker blir undersökta och behandlade och att speciella undersökningsstolar utvecklats för att läkarna skall kunna göra ett så bra jobb som möjligt? Fan vilket bebisland man lever i.

    Svara
 24. MiT

   /  01/03/2020

  Svara
  • Ivar L

    /  01/04/2020

   Samma nyhet från SvD, det är inte någon ”jättestor kostnad” enligt Annika:

   ”Många anser att utrikes födda kraftigt belastar kommunernas budgetar på bekostnad av andra välfärdssatsningar. Men det stämmer inte, även om kostnaderna är höga på sina håll, säger SKR:s chefsekonom Annika Wallenskog.
   – I riket som helhet är det inte någon jättestor kostnad.
   Totalt uppgår exempelvis socialbidragen till både utrikes och inrikes födda till drygt 10 miljarder kronor. Det är en procent av kommunernas och regionernas samlade utgifter för i huvudsak skola, vård och omsorg. Sammanlagt låg dessa på cirka 1 000 miljarder kronor 2018.”

   Så bara för att socialbidragen är en liten del av de totala utgifterna så kostar inte immigrationen? Vilket konstigt resonemang. Även i de andra budgetposterna hon nämner utgör naturligtvis tillskottet av utlänningar en kostnad (särskilt som de skattemässigt tillför relativt sett mindre än de borde) och dessutom fattas en massa kostnader i hennes uppräkning, t.ex. brottslighet. Det enda som är intressant är helheten.

   Och det mest tydliga överhuvudtaget är ju att titta på likvärdiga kommuner av samma storlek och se om det är de med hög andel immigranter (t.ex. Botkyrka) som går bra eller inte. Alla vet hur det ligger till vilket för min del räcker som bevis på att immigration inte lönar sig och definitivt inte räddar ”de äldre” som ständigt får klä skott – i såväl debatten som i verkligheten – för den misslyckade politiken. Den dagen Malmö och Botkyrka bidrar positivt till den kommunala utjämningen skall jag överväga om det ligger något i argumentationen. Det lär inte hända under mitt liv.
   https://www.svd.se/utrikesfodda-allt-snabbare-in-i-samhallet

   Svara
 25. MickeP

   /  01/03/2020

  Till en annan, men likväl aktuell fråga. Nämligen likvideringen av Soleimani.

  Ingenstans i MSM, som jag i.o.f.s. inte läser så noga numera, har jag sett ngn ställa sig frågan vad Soleimani egentligen hade för ärende i Bagdad/Irak. Om han nu var officiellt inbjuden dit borde ju den Irakiska regimen vid det här laget gått ut och tagit kraftigt avstånd från likvideringen. Jag menar tänk om Norges försvarsminister vart inbjuden på officiellt besök till Sverige av groggnäsan och därvid blev likviderad av tredje nation så fort han/hon klev av planet på Arlanda. Skulle inte groggnäsan ha öppnat klykan och framfört sina skarpaste fördömanden i så fall? Hans inbjudna gäst likviderad mitt framför ögonen på hela regeringen.

  Nä, här ligger en kennel begraven och jag kräver nu att Iraks försvarsminister, vars leverne jag som svensk skattebetalare är med om att finansiera, går ut i offentligheten med ett uttalande.

  Hur ställer sig Irak till likvideringen?

  MickeP

  Svara
  • MickeP

    /  01/03/2020

   Ok, jag hittade nu på BBC: ”Iraq’s Prime Minister Adel Abdul Mahdi condemned the ”assassination” of Soleimani as a ”dangerous escalation” of regional tensions.”

   Tja, låter så där lagom halvhjärtat. Inga hot om vedergällning från Iraks sida, trots att aktionen skedde på Iraks territorium. ”Farligt eskalering”. Fine, men annars hade vi inga klagomål. 🙂

   Svara
  • xyz

    /  01/03/2020

   Ekot inleder så här:

   ”situationen trappas upp efter amerikanska mordet på iranske generalen…”

   Bryr mig inte personligen om det ordvalet, men kan inte låta bli att undra vilket ordval de hade valt om Obama fortfarande var president. Inte skulle de kalla handlingen ”mord” i det fallet, det är en sak som är säker.

   Svara
   • Jans

     /  01/03/2020

    Nej han kunde ju invadera Libyen och göra det till helvetet på jorden (ja det var ju inte mysigt under Gadaffi heller, men lite bättre) utan att man ens nämnde hans roll. Minns inte om han fick fredspris innan eller efter.

    Svara
   • Senior

     /  01/03/2020

    …….Ungefär som när Israel enligt SVT nyheter bröt mot vapenvilan genom att besvara ett palestinskt raketanfall…..

    Svara
  • Olof

    /  01/03/2020

   Bra fråga. Tittade runt lite och konstaterade efter några minuters googlande att svaret förmodligen finns i vilka fler som blev dödade vid likvideringen. De andra var medlemmar i PMF och ledaren för PMF som är en (150K man stark) paramilitär organisation som ”ingår” i Iraks arme.

   PMF tycks vara ett paraply för en samling med olika militior, varav vissa är shiadominerade och har stöd från Iran.

   Så se det så här… det är snarare som att Stockholm har en egen arme för regeringen, resten av Sverige har skånearmen som har dubbla styrkan av stockholmsarmen, och domineras av skåningar. Skånearmen har därutöver just jobbat ihop med de danska styrkorna och rensat bort kalifatet (hmm… börjar se framtidsscenario nu…), och Danmarks ÖB var över och hade möte med skånearmens ÖB när Merkel bestämde sig för att slå till…

   Jag tror det scenariot förklarar det lite halvhjärtade uttalandet från Irak. Och misstänker Steffe hade varit ungefär lika halvhjärtad.

   Mer exakt varför han var där kan man ju spekulera vidare i, men med det upplägget kan det ju vara i princip vad som helst.

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  01/04/2020

    @ Olof,

    Ja, läget är djupt förvirrat i Irak.

    För övrigt kom USA just ut och terrorstämplade en stor del av PMF:

    ”The U.S. designated on Friday the Iraqi paramilitary force, Asa’ib Ahl Al-Haq, and its leaders, Qays and Laith Al-Khazali, as foreign terrorists.”

    ”AAH is a powerful faction within the Popular Mobilization Units (Hashd Al-Sha’abi), which played a major role in the defeat of the Islamic State (ISIS/ISIL/IS/Daesh) in Iraq.”

    https://www.almasdarnews.com/article/us-designates-iraqi-paramilitary-force-as-foreign-terrorist-organization/

    Jag följer kriget i Syrien sen några år och det är verkligen inte lätt att begripa hur allt hänger ihop. En extremt våldsam röra som ungefär är ett världskrig i miniatyr. Alla är inblandade. Iran, Turkiet, USA, Ryssland, Saudi, Qatar, UK, Frankrike, Kina har alla spelat en aktiv roll.

    Från svenskt perspektiv kan man notera att Muslimska brödraskapet har stort inflytande, främst genom att Erdogan är en del av den organisationen men även via många mindre grupper. MB både konkurrerar och samarbetar med andra sunniorganisationer (t.ex Al-Qaida). Regimen i Syrien är shia och stöds av Iran och dess proxystyrka Hezbollah, som i sin tur i princip kontrollerar Libanon.

    Ryssarna och amerikanerna spelar hård realpolitik och mitt intryck är att ryssarna har varit klart mest framgångsrika och att USA har förlorat en stor del av sitt inflytande i Mellanöstern pga. detta. T.ex framstår Turkiet nu nästan som en rysk allierad, trots att landet är med i Nato.

    I denna soppa finns det hur många förbluffande paradoxer som helst. T.ex har USA hårda sanktioner mot Syrien som förbjuder export av olja från det landet. Samtidigt har amerikanerna tagit kontroll över de största oljefälten i det landet och vill exportera oljan från dessa för att bidra till finansieringen av deras allierande, kurderna. Fast kurderna verkar nu främst vara allierade med ryssarna och regimen i Syrien. Osv…..

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  01/04/2020

     ett tillägg:

     Jag har också utvecklat en helt egen lite konspirationsteori som kopplar kriget i Syrien till dagen utveckling i Sverige. Det är mest lösa funderingar och kanske helt fel, men i mitt huvud verkar det åtminstone möjligt.

     Många känner väl till att Kina nu ”förföljer” och internerar många muslimer. Dessa tillhör genomgående gruppen uigurer, som är etniskt turkiska muslimer som lever i Kina. Under många år har det funnit en konflikt mellan Turkiet och Kina pga. denna grupp. Det har varit många turer, men förenklat kan man säga att kineserna betraktar dem som potentiella terrorister och turkarna ser dem som en förtryckt minoritet i Kina.

     Hur som helst, det som är helt klart är att Turkiet aktivt hjälpte många uigurer att komma till Syrien för att där strida som jihadister. De har sin egen organisation, Turkistan Islamic Party (TIP). Det finns ingen tvekan om att denna grupp är något av en elitstyrka bland jihadisterna i Syrien, bland annat för att de är väldigt pigga på att delta i självmordsbombningar. I huvudsak håller de till i en stad i norra Syrien som de kontrollerar, Jisr al Shughur, men de deltar i strider på många platser.

     Så är läget och för att då komma till min konspirationsteori, kan man notera att regimen i Syrien nu håller på att vinna kriget där och det ser ut som att uigurernas stad kommer att falla ganska snart. Den ligger nära gränsen till Turkiet och utan tvekan kan jihadisterna då bara vandra in i det landet. Turkarna gillar dem!

     Men mitt i denna soppa tog det svenska migrationsverket under 2019 beslutet att alla uigurer ska har rätt till asyl i Sverige! Vad jag vet, skedde inte detta i något annat västland.

     Från mitt perspektiv, förefaller detta väldigt misstänkt. MB är, som bekant, väldigt starka i Sverige. Att migrationsverket då fattar ett beslut som innebär att denna organisations i särklass mest stridsvana och fanatiska supporters ska kunna få asyl i Sverige, just när det börjar se ut som att de kommer drivas ut ut Syrien, kan väl knappast vara en slump?

     Fast visst kan det väl vara det. Hur många tokiga beslut som helst har ju kommit ur Mig Verket genom åren. Men oavsett vad som ligger bakom, bör man vara medveten om att de finns en ”clear and present danger” att vi inom kort importerar en väldigt aggressiv och stridsvan jihadistgrupp som i princip står under MBs kontroll. Med den gruppen, kan de nog ta valfri stad eller kanske hela Sverige……

     Svara
   • utlandssvensk

     /  01/04/2020

    Enligt min uppfattning, finns det många lärdomar att hämta från de senaste krigen i arabvärlden.

    1. Det krävs väldigt få jihadister för att erövra och hålla städer men man måste i princip helt bomba sönder dessa om man sen vill bli av med dem. Läs t.ex om Raqqa och Mosul. Förbluffande få jihadister tog dessa städer och höll dem sen ganska länge. Att få bort dem var extremt svårt, krävde stora styrkor och rent hysteriska bombkampanjer. Raqqa är t.ex nu en ruinhög.

    2. Jihadisterna har internationella organisationer med finansiellt stöd från muslimska länder. Många av de som har stridit för radikala sunni organisationer kom från andra länder och blev ofta finansierade av t.ex Saudi eller Qatar. Turkiet har ett flertal rena proxygrupper i Syrien och håller just nu på att överföra en del av dessa till Libyen. Shiamuslimerna tenderar också att få stöd och vara påtagligt påverkade av Iran.

    3. Inom sunnigruppen, finns det en tydlig konkurrens mellan muslimska brödraskapet och wahabister. Det är väldigt svårt som utomstående att förstå hur detta fungerar, men det finns helt klart där.

    Så om vi då tar dessa tre lärdomar och tillämpar dem på Sverige, kan man säga ungefär följande:

    Troligen är det ganska lätt för en liten grupp jihadister med lätta vapen att ta en medelstor stad i Sverige. Malmö är väl den uppenbara kandidaten och utifrån de erfarenheter vi har från övriga länder räcker det troligen med tusen man för att ta och hålla den staden.

    Om detta inträffar, kan man förvänta sig dels att detta attraherar jihadister från övriga Sverige och andra länder, dels att de kan få finansiellt stöd och möjligen även vapen från vissa muslimska länder.

    Att sen återerövra staden skulle kräva åtgärder som dagens svenskar troligen inte skulle klara av. Jihadisterna skulle aktivt använda den vita civilbefolkningen som sköldar. I Syrien satte de t.ex upp burar med vanligt folk bredvid deras positioner.

    Å andra sida skulle vi då även få se verklig sharia, inklusive öppen slavhandel. Attraktionen för många av de unga männen som kommer för att strida är delvis att de tilldelas unga, kvinnliga slavar.

    Så det blir outhärdligt att bevittna, men också outhärdligt att stoppa. Vad händer då? Tja, jag vet inte men jag tror knappast att svenskarna eller våra grannländer förmår att hantera ett sådant läge. Troligen stänger danskarna gränsen och svenskarna drar sig undan. Har vi tur, nyktrar vi till och samlas i några delar av landet där vi inte tillåter muslimer. Men mer sannolikt är väl att de som kan lämnar landet och resten mer eller mindre ger upp. Sen får alla andra grupper kriga fritt om de resurser som finns och på sikt får man någon ”stark man” som håller ihop landet med terror och våld. Dvs. precis som vilket annat MENA land som helst.

    Svara
    • Rikard

      /  01/04/2020

     Hej.

     Det här med hur USA/NATO (eller andra med USA allierade stater) bekrigar muslimer har inte med muslimernas suveräna förmåga till strid i bebyggelse att göra. Araber och afghaner, särskilt inom de olika terroristarméerna är bland världens sämsta soldater: de har inte mer taktisk eller strategisk förmåga än IRA eller RAF hade på sin tid. Däremot är de väldigt bra på att A) mörda civila, inklusive poliser och B) varandra. Inte så konstigt. De civila är avväpnade, oorganiserade och försvarslösa, och när de bekrigar varandra är det ju kvalitetsmässig jämvikt.

     Vad problemet består i är detta:

     Västländerna är demokratier. Opinionen, media och politiska motståndare paraderar varenda egen död soldat, och varenda död civilist som en trofé och ett bevis på krigets förkastlighet. Därför artilleri, kryssningsrobotar, drönare, och snart nog autonoma vapenplattformar (tänk dig ett larvfordon mindre än en folkabubbla med 720 graders synfält, mängder med olika sensorsystem, och 4 st 12,7 mm Browning, ev. granater, och annat smått och gott). Det är idag i väst politiskt billigare med en Tomahawk eller en räls/accelerator-kanon, eller en A-10 Thunderbolt II, än en död basse.

     Fri fart på fantisatorn:

     Låt säga att Malmö ockuperas, ca 100 000 lyckas fly, och staden i övrigt snabbt blir ett Nordens Raqqa – det är åtminstone teoretiskt möjligt.

     1) Danmark hade agerat oavsett EU och NATO, och Sverige (ordningen är medveten utifrån vad som är viktigast för dem). Man hade isolerat Malmö från det hållet.

     2) Allt inom ca 10 mil är i den direkta farozonen för plundringståg och slavräder, så länen norr om Skåne hade snabbt haft över 500 000 flyktingar i knät. Gissa vad det gjort med övrig samhällslogistik?

     3) Löfven hade sagt ”Inte okej!”, Ynkeman ”Oacceptabelt!”, Bildt ”Det hade aldrig hänt om vi varit med i NATO!” och Annie Lööf hade sagt att det är förbjudet.

     Nå. Låt säga en hård kärna på ca 1000 äkta fanatiker, och ca tio följare till varje, och till det drygt 30 000 för inre ordning på den kvarvarande befolkningen. Skall detta rökas ut krävs mer militära resurser än vad Sverige besitter. Hemvärnet kan du inte sätta in – det är inte tränat för sådant. Bränsle och ammunition finns inte i nödvändig mängd. Dessutom slåss svenska soldater efter krigets regler. Så vad händer när man fångar 200 AMIS (Al-Malmö IS)? Dessa skall nu eskorteras, vaktas, klädas, födas, med mera, i enlighet med diverse konventioner. Genom att inte slåss på fiendens villkor skulle vi göra det omöjligt att besegra honom.

     Men okej. Sätt istället en ryss eller kines vid rodret. Först räder för info. Sedan ultimatum till motståndaren. Sedan kompakt artilleri och bombmatta i allt mellan ett dygn till en vecka, och därpå massivt frontanfall över hela linjen – en slägga. Har fienden lyckats göra som finnarna blir det dyrt, annars sopas han bort som ett sandslott. Civila förluster blir lika horribla som under andra världskriget, och särskilt många fångar blir det inte då ej officiella order om likvidering av alla utom specifika befäl utgått.

     Hur hade de Allierades offensiv mot Tyskland sett ut om de inte bombat tyska städer? Eller Japan. Det är hemskt och förj*vligt på alla sätt, men ett massivt krossande slag som förintar fiendens logistiska kapacitet trots civila förluster och närmast total materiell förstörelse kräver färre liv och avslutar krig snabbare. Vidrigt är det att det är så det är.

     Men alternativet är som att brottas bakbunden, för att hedersreglerna kräver det.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Utlandssvensk

       /  01/04/2020

      @ Rikard,

      ”Araber och afghaner, särskilt inom de olika terroristarméerna är bland världens sämsta soldater”

      Enligt mig, är det väldigt blandat. Många grupper förefaller odugliga, men inte alla. TIP framstår t.ex som ganska imponerande ibland.

      Sen håller jag i huvudsak med om vad du skriver, ungefär så ser det ut. Det jag möjligen inte håller med är att det är någon större skillnad på hur USA och Ryssland hanterar sin militär. I Syrien verkar de båda göra ungefär samma sak, dvs massiva flyg- och artilleriangrepp och sen är det deras allierade som får stå för infanteriattacken som kommer efter.

      Skulle svenskarna vara villiga att delta i något sådant? För ryssarna eller amerikanerna lär knappast vilja delta om inte lokalbefolkningen ställer upp som kanonmat.

      Angående autonoma vapenplattformar vet väl alla att USA är ledande på drönare. Men färre vet kanske att ryssarna verkar vara väldigt duktiga på landfordon. Enligt vad jag förstår har den här modell varit redan varit aktiv i Syrien:

  • Utlandssvensk

    /  01/04/2020

   @ MickeP,

   ”har jag sett ngn ställa sig frågan vad Soleimani egentligen hade för ärende i Bagdad/Irak. ”

   Det var ingen hemlighet. Han flög dit med reguljärflyg från Libanon för att han skulle till en större begravning av de shia-soldater som dog nyligen i ett större flygangrepp:

   ”On 29 December 2019, the United States conducted airstrikes against Kata’ib Hezbollah’s positions in Iraq and Syria, reportedly killing at least 25 militiamen and wounding 55 more”

   (Från wikipedia)

   Begravningen skulle äga rum i Najaf, 16 mil från Bagdad.

   Svara
   • MickeP

     /  01/04/2020

    Tack US för infon. Som vanligt är du mkt välinformerad. Detta framgår väl inte minst av dina ovanstående redogörelser för situationen i MÖ ö.h.t.

    Jag blir dock inte kvitt funderingen kring den Irakiska regeringens ljumma reaktion på likvideringen av Soleimani med anhang. Om hans ärende i Irak endast vore att delta i en begravning, i.o.f.s. shiitisk, vore väl anledningen desto större att gå ut med ett kraftigt avståndstagande. Ngt sådant har jag inte sett. Vad jag däremot sett är irakier som firar på gatorna Soleimanis död.

    Här ligger som sagt en hel kennel begraven och jag anar av dina inlägg ovan orsaken. Alla är i fejd med alla.

    Precis den situation vi går emot i Sverige.

    MickeP

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  01/04/2020

     @ Micke P,

     ”Alla är i fejd med alla.”

     Ja, det är väl den bästa sammanfattningen. Som sagt har jag främst följt kriget i Syrien, men mitt intryck är att röran är minst lika stor i Irak. Dock är jag inte alls lika insatt i vad som sker i det landet, utom det som påverkar kriget i Syrien. Men det har varit en hel del dramatik där på senaste, bland annat på den amerikanska ambassaden.

     Som jag ser det, är flera (kanske alla) av länderna i regionen i grunden instabila med enorma spänningar mellan shia-sunni, olika etniska grupper och starka klaner. Det enda som verkar fungera någorlunda är starka män som Assad, Saddam och Gaddafi. Så fort dessa tappar makten får man våldsamt kaos, tills nästa gubbe lyckas ta över.

     Försök till demokratisering verkar också bara leda tillbaka till en stark man, som t.ex i Turkiet med Erdogan. Senast när man försökte med fria val i Egypten, röstade de fram MB, men då blev det en snabb militärkupp. Det verkar vara ungefär likadant överallt i den regionen. Sen kan man kanske hävda att de öppna teokratierna, som Saudi och Iran, inte styrs av en stark man. Jag vet inte riktigt, men de eventuella skillnader som finns verkar inte meningsfulla från ett västerländskt perspektiv (enligt mig).

     Vidare ska man kanske begrunda att krigen den senaste tiden har ägt rum i ganska små stater (Syrien, Libyen) men ungefär samma förutsättningar finns i betydlig mer folkrika länder. Att det inte blev ett öppet inbördeskrig i Egypten, med 100 miljoner innevånare, ser jag i princip som ren tur. Men det kommer nästan säkert. Hur hanterar EU det? Alla de grymheter som vi har sett i Syrien och Irak, men i mycket större skala.

     Slutligen har du självklart rätt i att vi går mot samma läge. Möjligen kan det bli ännu värre här, eftersom det finns så många olika grupper i landet.

     Svara
     • Utlandssvensk

       /  01/04/2020

      När jag ändå håller på, kan jag ju nämna några fler observationer från konflikten i Syrien och hur dessa kan tänkas påverka Sverige.

      1. Iran använder hazarer i stor skala för att bemanna sina enheter i Syrien. De är således inte svårt att tänka sig att en del av alla de ”ensamkommande” från den gruppen skulle kunna användas av Iran i en konflikt i Sverige. Vidare är det helt klart att många andra grupper absolut hatar hazarerna. Det har varit flera försök att utrota/driva bort dem från Afghanistan. Man ser redan en del bråk mellan araber och hazarer i Sverige.

      2. Kurderna är allmänt hatade av alla andra grupper. Turkarnas inblandning i Syrien är främst driven av en vilja att krossa kurderna och araberna i Syrien ser dem som landsförrädare. De radikala sunnigrupperna (t.ex ISIS och Al-Qaida) ser dem som dödsfiender. Återigen, är det inte svårt att se att den potentiella konflikten mellan kurder och många andra grupper kan blomma ut även i Sverige.

      3. Shia och sunni hatar varandra minst lika mycket som de hatar de otrogna. Nu vet jag inte hur fördelningen ser ut bland muslimer i Sverige, men räkna kallt med att dessa grupper snabbt kan hamna i konflikt även i Sverige.

      4. De kristna grupper som finns i Syrien har genomgående varit bland de mest utsatta. Jihadisterna har gärna tagit slavar från den gruppen och har varit väldigt pigga på anfalla och förstöra deras städer/byar.

 26. Ivar L

   /  01/03/2020

  Kanske är old news men jag råkade hamna på wikipedias sida om inavel…
  Det är ju mycket mycket värre än vad jag någonsin kunde föreställa mig med inaveln i Mellanöstern. Kolla på kartan, det är ta mig fan skrämmande:

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Inavel#Inavel_i_v%C3%A4rlden

  ”Många länder i Arabvärlden har bland de högsta nivåerna av kusinäktenskap i världen, med andelar som varierar mellan 20-50% av alla äktenskap och äktenskap mellan kusiner i första led är vanliga med genomsnitt på mellan 20-30%.[7]

  Minst hälften av alla arabiska äktenskap i Mellanöstern är kusingiften mellan antingen kusiner eller nästkusiner. Bortom kusinäktenskap är äktenskap inom klanen vanliga i Gulfstaterna och klanmedlemmar är vanligen släktingar.”

  ”En studie utförd i Botkyrka kommun 1998 visade att andelen barn med svår mental retardation, SMR, (IQ lägre än 50) var högre än hos jämförelsepopulationen. Prevalensen för SMR var förhöjd i hela kommunen, men för barn med icke-europeiska/icke-nordamerikanska föräldrar var prevalensen ca 59% högre än för barn med europeiska/nordamerikanska föräldrar boende i kommunen. Skillnaden skulle enligt studien kunna bero på den skilda förekomsten av giftermål mellan släktingar. Det nämns att i somliga länder förekommer släktband i 40-60 % av äktenskapen, medan andelen som gifter sig med nära släktingar är 0-2 % i Nordeuropa och Nordamerika.”

  Det måste ju få konsekvenser och det kanske precis är de konsekvenserna vi numera får njuta av även här. Fan vilken konstig del av världen Mellanöstern är. Något har verkligen blivit fel i regionen.

  Nästa gång någon pratar i SD-delirium om ”inavlade svenskar” så vet jag vart jag skall hänvisa dem.

  Svara
  • MickeP

    /  01/03/2020

   Hänvisa dem hit: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=7371326

   ”– Vi vill att alla poliser ska känna att människor som bor i området är människor med egna drömmar och mål. Vi vill inte att polisen ska se människor som problem eller personer som ställer till med besvär, säger Niklas Andersson, polischef i Järva.”

   Polisen kommer ta hand om deras drömmar och önskemål. Det får vi anta även gäller folk med SD-delirium. Not?

   Karl-Olov Arnstberg skriver idag en mkt läsvärd krönika om klansamhällen och islamism. https://morklaggning.wordpress.com/2020/01/03/tva-hypoteser-om-islamism/

   Läs gärna den om du vill förstå vad Mellanöstern är.

   MickeP

   Svara
  • Ofrivillig svenska

    /  01/03/2020

   Ivar L: Ang. inavel så har det varit förbjudet i Europa sedan tidig medeltid, om inte ännu tidigare men t.o.m. kungar och adel i Frankrike fick på elva-tolvhundratalet söka dispens hos Påven för äktenskap mellan allt för nära släktingar. Jämför det med en reklam som tigger pengar för att operera harmynta barn i tredje världen (som går ideligen i detta nu) och fråga dig sedan varför tredje världen kallas just så – något de inte gör i reklamen för operation av resultatet av inavel.

   Svara
   • Ivar L

     /  01/04/2020

    Enligt artikeln finns det tecken på viss inavel i en del isolerade regioner även i Sverige men inte tillnärmelsevis på denna nivå. Uppenbarligen fattade ledare i Europa problemet redan för runt 1000 år sedan men kunde ändå inte låta bli att inavla sig själva. Rätt komiskt.

    Undrar vilken roll den kristna kyrkan spelat i sammanhanget? Klansamhället i Sverige avvecklades väl i takt med att kyrkan ersatte asatron?

    Svara
 27. Jans

   /  01/04/2020

  Mobbade svenska skolbarn rättas av rektorn för skolan som inte tar itu med mobbningen. Hon förklarar att rasism mot svenskar inte accepteras vilket motsägs av barnens berättelse. Tomma ord således:

  ”Däremot vänder hon sig mot syskonens upplevelse, att rasism mot svenskar accepteras medan det råder nolltolerans mot annan rasism.

  – Så kan det kanske se ut ur ett etniskt svenskt perspektiv. Den svenska medelklassen är också den grupp som hörs mest i samhällsdebatten. Andra grupper lyssnar man inte lika mycket på.

  Rektorn varnar också för att lyfta fram den etniska aspekten av mobbningen.

  – Då springer man i precis fel riktning och gör sig till verktyg för de antidemokratiska krafterna, säger hon.”

  https://nyheteridag.se/rektorn-om-mobbade-syskonen-gor-sig-till-verktyg-for-de-antidemokratiska-krafterna/

  Vi kommer få höra mer sånt här i framtiden. Stackars de svenska barn som inte har föräldrar med ekonomi att bo segregerat.

  Svara
  • kanske

    /  01/04/2020

   Tänk positivt. Det kan också stärka barnen att tvingas slåss i skolan, om de överlever. Skolan ska ju förbereda barnen för framtiden och samhället och det ser väl inte heller så ljust ut. De segregerade skolbarnen kanske har sämre förutsättningar i ett framtida samhälle, även om de har bättre förutsättningar i övrigt.

   Rektorn måste vara hatad av lärarna på skolan.

   Svara
 28. Grodan Boll

   /  01/04/2020

  Jag hade svårt att greppa konceptet även om jag kommit fram till en liknande slutsats att de vänsterblivna är religiösa dogmatiker.

  Hur kan gud vara god när han onekligen utför förkastliga gärningar?
  Kristen: för att gud är definierad som god och därmed är allt han gör ok.
  Kristen: allt de icketroende gör är fel, oberoende av deras gärningar, för att de är icketroende.

  Hur kan [muslimer/romer/etc] vara goda när de onekligen utför förkastliga gärningar?
  Kristen: för att de är definierade som förtryckta och därmed är allt de gör ok.
  Kristen: allt de medelålders heterosexuella vita männen gör är fel, oberoende av deras gärningar, för att de definierats som de privilegierade.

  Martin Luther King Jr. var tydligen en coon bäst förpassad till den historiska sophögen.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/04/2020

   Skulle stå SJW/Feminister istället för Kristen i slutet.
   Jag var för snabb på avtryckarfingret efter copy/paste.

   Ni fattar säkert poängen i alla fall 🙂

   Svara
 29. Elin Andersdotter Fabre har tyvärr rätt. Enligt egen efterforskning så är Anders Borg, Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven äldre vita medelålders svenska heterosexuella män och en stor del är faktiskt deras fel att förorterna är segregerade. Faktum är att massinvandring och sekteristisk barnavel in absurdum, som de har skapat, är både matematiskt och ekologiskt ohållbart. Nu är det dock så att att ca 51% av de idioter som har valt dem, faktiskt är kvinnor, samt att även kvinnor i deras partier, samt andra toffelhjältar som beter sig likt höns, är en del av det ekologiskt ohållbara problemet.

  Svara
  • Stadshuset i Minsk

    /  01/04/2020

   Du har rätt angående misstaget att tillåta stor invandring. Det var även ett misstag att acceptera att kolonisatörerna avlar stora mängder barn, och därmed ytterligare tränger undan ursprungsbefolkningen.

   I övrigt är Elin Andersdotter Fabre oförskämd när hon ondgör sig över att vita människors egna samhällen har byggts av vita människor. Det Elin sysslar med, är att skuldbelägga vita människor för deras existens i deras egna hemländer.

   Elin Andersdotter Fabre är en ärke-rasist. Vet hon om att hon är en rasist?

   Svara
  • Stadshuset i Minsk

    /  01/04/2020

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Om hon skuldbelägger nordbor för att de bor i ett klimat med brist på sol, vilket gör att pigmenteringen för detta anpassar sig så är det märkligt. Gör hon verkligen det? Det tror jag inte.

   – Elins ideologi hatar inte den låga halten pigment. Elins ideolog hatar människor av europeisk etnicitet. Hudfärgen används som beteckning när Elin skuldbelägger människor av europeisk etnicitet. Elins ideologi kommer inte att bli mer vänligt inställd mot vita människor, ifall vita människor ökar mängden pigment genom att vistas under solen.

   Jag bortser från genusanalysen, och begrundar vad Elin säger beträffande ras.

   Elin Andersdotter Fabre säger:

   Det man ju har konstaterat, och det som forskningen visar, är ju till exempel att såsom vi har planerat våra städer, där många stadsplanerare också har varit äldre medelålders vita män, det har spätt på den här segregationen, och någonting som inte heller är ekologiskt hållbart.

   – Blev forskarna förvånade att europeiska samhällen har byggts och formats av europeiska människor? Vem skulle ha byggt ett samhälle, om inte samhällets egna invånare? Skulle Elin uttrycka missnöje att kinesiska muren formades av kinesiska arkitekter? När Elin skuldbelägger europeiska människor för att ha byggt och utformat sina egna samhällen, så visar det på fundamental avsky mot europeiska människors existens.

   Elin Andersdotter Fabre säger:

   Vi ville liksom testa och se, vad händer om vi gör tvärtom?

   – Vill Elin se hur ett samhälle ser ut med exempelvis arabiska stadsplanerare? Facit finns redan i Mellanöstern. Det är helt onödigt att experimentera genom att bygga om Stockholm.

   Svara
   • Tja. Elin är något på spåren och vill experimentera, vilket är vetenskapligt, men hon har kanske inte varit ute i världen och betraktat det elände som ohämmad tillväxt skapar överallt där den sekteristiska människoapan slår sig ned, eller så har bilden kanske tillrättalagts för henne, eller så är hon kanske drabbad av konfirmeringsbias p.g.a. utbildning/inbillning? Människoapan är oftast bättre på att efterapa än att analysera saker på djupet.

    Vad gäller ekologisk hållbarhet så finns det, helt evident, och med matematisk bevisning, enbart ett parti i Sverige som faktiskt bryr sig om den delen av sanningen som Elin uttrycker (på ett annorlunda sätt), nämligen Vetenskapliga partiet, som vill skapa nedväxt till balans med naturen. Kuba är ett undantag i världen, men frågan är om det är medvetet eller ofrivilligt p.g.a. USA:s sanktioner? Kanske har sanktionerna skapat medvetenheten?

    Resten tänker sannolikt ungefär likt getter, d.v.s. nästan inte alls, men renrakar naturen och skapar därigenom olika slags artfattiga öknar.

    Om det fanns en god allsmäktig gud så är onekligen frågan varför han inte stoppar eländet som sker med hans skapelse? Var är han? …eller är han en get med bockfot?

    Svara
    • Kristian

      /  01/08/2020

     ”Om det fanns en god allsmäktig gud så är onekligen frågan varför han inte stoppar eländet som sker med hans skapelse? Var är han? …eller är han en get med bockfot?”

     Gnosticismen har svaret!
     Den de Abrahamitiska religionerna kallar Gud är inte den som skapat universum, han har bara skapat den materiella världen. På samma sätt som i manikeismen var det materiella ont och det andliga gott. Den som bara skapat det materiella är alltså ingen man tillber eller ens bör bry sig om.

     Svara
  • Stadshuset i Minsk

    /  01/05/2020

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Att vi har varit så oförskämda mot planeten och framtidens generationer, att vi har skapat en situation som blir allt mer ekologiskt ohållbar, stämmer dock.

   – Ja, situationen är uppenbart ohållbar. Vi har varit oförskämda mot planeten; såvida du med ”vi” syftar på planetens alla människor.

   Emellertid är födelsetalen extremt ojämnt fördelade mellan olika delar av Världen. Stora delar av Afrika har galopperande befolkningstillväxt. Utanför Afrika har i första hand muslimska länder skenande befolkningstillväxt. Många västländer plågas däremot av motsatta problemet, nämligen att för få barn föds. Även vissa länder i Asien har problem med brist på barn.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Fast det är inte enbart vita nordbor som har gjort detta.

   – Vita västerlänningar borde hyllas som miljöhjältar med sina låga födelsetal.

   Men istället för att hyllas, så bestraffas vita västerlänningar för sina låga födelsetal, genom att dom förväntas avstå utrymme och resurser till främmande folkslag med astronomiska födelsetal. Vi har fått en situation där miljön förlorar på att vita västerlänningar skaffar färre barn. När västländernas egna befolkningar avstår från att skaffa barn, så frigörs utrymme som går till att trycka in ännu fler invandrare i västländernas samhällen. Invandrarna har vanligtvis mycket högre fruktsamhet än västländernas egna befolkning, och belastar därmed miljön mer än västerlänningarnas egna barn skulle ha gjort. Det hade varit bättre ifall vita västerlänningars låga födelsetal hade gått till att ge naturen andrum.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Jag anser att ca 99,9999% i världen är medskyldiga.

   – Skulden ligger i första hand hos folkslag med positiv befolkningstillväxt. Dessa utgör färre än 99,9999% av planetens befolkning. Det riktigt stora miljöhotet utgörs av svarta afrikaner. Afrika är en ohejdad fertilitets-härd.

   Förutom folkslag med positiv befolkningstillväxt, så ligger skulden i andra hand hos politiska ideologier som försöker åtgärda överbefolkningen genom att skyffla överbefolkningen till andra delar av Världen. Jag sammanfattar dessa ideologier med beteckningen ”den falska omtankens ideologi”.

   Europas invandringspolitik gör att länder med höga födelsetal kan dumpa överbefolkningen i Europa, istället för att tygla sin vansinniga fruktsamhet. Migrationen förstör miljön genom att ansvarslöst föräldraskap premieras, medan ansvarsfullt föräldraskap bestraffas. Migrationen hjälper alltså till att skapa elände, både i Europa och omvärlden. Ingen vinner. Att försöka svälja omvärldens överbefolkning är falsk omtanke. Den falska omtanken har inget annat än misär att erbjuda. Ifall samhället hade styrts av gedigen omtanke, så hade makthavarna agerat helt annorlunda sedan lång tid tillbaka.

   Jag ser att liknande tankar nämns i artikeln som du länkade till:

   Stolt proklamerar de naiva politikerna ofta att vi har haft en tillväxt eller att de vill skapa tillväxt, fastän de allra flesta, kanske 90-99% av folken, utomlands och i Sverige, fått det sämre just p.g.a. denna naiva otrygga tillväxt av människor, utpumpningen av sinande resurser och krig.

   Svara
  • Stadshuset i Minsk

    /  01/05/2020

   Jag håller på att läsa artikeln om nedväxt, och några av artikelns länkar.

   Jag har haft tankar som delvis liknar idéerna som uttrycks i artikeln, men med en lite annan utgångspunkt. Kan jag skicka e-mail till dig, utan att du lämnar ut mitt namn eller e-mail-adress till andra? Jag har utryckt åsikter som anses rasistiska i dagens samhälle, och antirasister kan vara riktigt vidriga människor.

   I den offentliga debatten så har all kritik mot invandring stigmatiserats. Alla invandrings­motståndare utmålas som ondskefulla individer, som hatar allt och alla. Denna hets har även smittat av sig på allmänheten. Dom som styr den offentliga debatten, har alltmer uppmuntrat vanligt folk att bete sig illa mot individer som yppar kritik mot invandring. Den som ifrågasätter invandringen, till­skrivs hemska åsikter som handlar om hat, ondska och ifrågasättande av ”alla människors lika värde”. Motstånd mot invandring ses som att man vill att folk ska dö i krig.

   Jag har skrivit ett inlägg som jag skulle vilja publicera anonymt. Men var hittar man någon som är villig att publicera insändare som kritiserar invandring? Jag har frågat partiet Alternativ för Sverige, men dom har inte kunnat hjälpa mig att nå ut.

   Svara
   • Jag kan rekommendera dig för anonymitet att:
    1. Skaffa fri öppen hårdvara och mjukvara, en anonym gratis Protonmail-adress, ProtonVPN och Tor-nätverk och egen WordPress-blogg, samt uttrycka dig inom lagens ramar.
    2. Fortsätta kommunicera med oss via kommentarsfälten och via pingningar i rätt trådar anonymt. Du påverkar vår politik och folket med vetenskapliga evidens och sanna argument.

    Avancerat:
    3. Ev. meditera för ökat lugn och mod.
    4. Ev. med mod publicera i eget namn via Nya Tider, Newsvoice, Proletären, eller liknande.
    5. Ev. med mod ställa upp som kandidat i Vetenskapliga partiet, eller med eget parti via Valsamverkanspartiet.

    Svara
    • Stadshuset i Minsk

      /  01/06/2020

     Såpass hög säkerhet behövs inte. Det handlar inte om topphemligheter. Jag vill undvika att mina bekanta läser att jag har skrivit åsikter som betraktas som rasistiska. Mina bekanta kommer förmodligen inte att leta igenom säkerhetsluckor på internet för att se vad jag har skrivit. Det är tillräckligt att du säger att du inte kommer att lämna ut min e-mail-adress. Har du en e-mail-adress som jag kan nå dig på?

     Beträffande att skaffa mjukvara, så har min dator en tendens att protestera mot mycket av dom nyare programvarorna. Men jag har inte gjort några djupare efterforskningar angående detta. Just nu sitter jag vid en dator som kör på systemet Lion. Dessutom har jag en dator som kör på Tiger.

     Jag har bläddrat igenom Vetenskapliga partiets internetsida, och ser att jag i många avseenden inte sympatiserar med partiet. Ett exempel är atomkraft. Men beträffande miljö, migration och befolkningsökning så är era uppfattningar intressanta. Sedan måste jag medge att jag saknar tillräckliga insikter för att kunna ta ställning i många frågor som nämns på internetsidan. Några av ämnena som ni berör är rejält känsliga. Att ordet ”bankirvälde” ens nämns, kommer oundvikligen att leda till anklagelser om antisemitism. Jag har lärt mig att man drabbas av obehag ifall man yppar sådant.

     Svara
     • Mac OS har inga kända bakdörrar (https://www.fsf.org/blogs/rms/mac-osx-mistakes-and-malfeatures) men hårdvara och mjukvara är inte fri och öppen så vi vet inte med säkerhet hur säkert Lion är, men för ditt behov tycks det räcka. Fri hårdvara och mjukvara är ännu säkrare, men tänk på det nästa gång du köper nytt i så fall!

      Vad gäller att lämna ut e-postadress och ip-nummer så är jag mindre säker på om du täcker ditt säkerhets-behov. Även om vänner och bekanta inte letar så kan psykopatiska murvlar leta och dela med sig till hela Sverige, samt svartmåla med lögn, samt knacka på oinbjudna hos familjer och vänner. Så gjorde de mot Granskning Sverige, för att bestraffa grundaren för att han m.fl. granskade media och offentlig makt. Så skaffa en separat krypterad Protonmail-adress! Använd den separat från allt annat. Använd gärna även Tor-nätverk eller ProtonVPN eftersom grannens ungar ev. kan övervaka din internet-trafik annars och snappa upp saker av intresse!

      Mac lever på att lura på användarna ny hårdvara och mjukvara som inte är kompatibel med äldre system. Så fungerar kapitalismen. https://www.fsf.org/blogs/community/presenting-shoetool-happy-holidays-from-the-fsf

      Vill du frigöra dig så är det GNU/Linux som gäller. Jag kör nu Linux Mint Cinnamon. Köper du in en gammal PC kan du oftast installera Linux på den på en USB-sticka, men kolla gärna upp kompabilitets-problem först! På en HP-dator kunde jag ex. inte ställa in ljusstyrkan och fick använda solbrillor på kvällen. 🙂

      Jo. Visst. Kärnkraft är bara en fråga. Kortsiktigt ser den mycket lönsam ut särskilt om vi vill kunna konkurrera på EU-nivå med billig energi. Men varför kan du inte erkänna att kärnkraft är dåligt i flera perspektiv? Dåligt för totalförsvarsförmåga, känsligt för terrorism, bär inte sina egna försäkringskostnader, brytningen av uran, slutförvaringen, plutoniumskapandet, risker för katastrofer etc. Erkänn det! Vare sig kärnkraftstekniken eller människans mentalitet är mogen. Sanningen gör inte ont, enbart motståndet.

      För att kunna bli mer vetenskaplig är öppenhet och skepticism viktigt. Meditation hjälper även sökande av sanning: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/sanning/

      Med lugnet från meditation kommer modet, medkänslan och djupare insikter, som kommer kunna hjälpa dig att kunna ta ställning i många känsliga frågor som nämns på internetsidan, utan att spärra dig själv genom olika former av programmerad lögn.

      Ex. att ordet ”bankirvälde” kommer ges s.k. associationsskuld med kontrollordet ”antisemitism” kommer inte bekymra dig, eftersom du inte är ”anti” alla som har ”semitisk” bakgrund, eller ens angriper de som står och vaggar i lustiga hattar vid klagomuren, som faktiskt tror på judendomens sekteristiska skrifter och talar ett semitiskt språk. De är ju inga bankirer och styr ju inte över olika nationer alls och ibland är de t.o.m. antisionister.
      https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/05/23/omkoppling-av-tankemonster-tva-israeler-jamfor-israel-med-nazismen-under-hitler/
      https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2019/05/02/chang-frick-forsoker-brunsmeta-ssu-med-kontrollordet-antisemitism/
      Med dessa insikter och meditation så kommer du inte drabbas av obehag, men enbart få ett halvt leende. 🙂

      Jag har lärt mig att man drabbas av obehag ifall man yppar sådant.

     • Kristian

       /  01/13/2020

      Linux Mint Cinnamon var det kombination jag fann minst irriterande efter att har prövat minst ett dussin.
      (Känns nästan som Windows, för den som vill ha det. Har hittat ”nästan windows 10”-tema.)

     • Stadshuset i Minsk

       /  01/15/2020

      Citat från Kristian:

      Linux Mint Cinnamon var det kombination jag fann minst irriterande efter att har prövat minst ett dussin.

      – Det låter bra. Tack för vägledningen!

      Finns det en marknad med färdiga minnesstickor eller skivor för att installera Linux? Ifall jag laddar ner filer själv, så har jag ändå ingen minnessticka med tillräcklig kapacitet för att föra över ett operativsystem till en ny dator. Likväl som att jag köper en ny tom sticka, så skulle jag kunna köpa en färdig-preparerad sticka eller skiva. Ett alternativ är att försöka hitta en begagnad dator som redan har Linux, men det innebär förmodligen att jag behöver resa längre jämfört med ifall jag skulle köpa en dator som har Windows.

      Citat från Kristian:

      (Känns nästan som Windows, för den som vill ha det. Har hittat ”nästan windows 10”-tema.)

      – Jag har använt Macintosh så länge nu, att jag känner mig helt vilsen framför en dator med Windows-versioner som är nyare än Windows XP.

      Är det idé att köpa en dator med Windows, och låta Windows ligga kvar vid sidan av Linux? Jag tänkte att det skulle kunna vara bra att öva på att använda nyare versioner av Windows. (Men det är inte så att jag har känt någon stor saknad efter Windows efter att jag bytte till Macintosh.) Klarar nya Windows-datorer att köra några gamla spel som jag har liggande, för MS-DOS och Windows 95?

      Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

      Allra säkrast är nog att även använda öppen fri hårdvara som utvecklats med säkerheten i fokus, men då får man allra oftast köpa nytt och det blir, som vi vet, ganska dyrt i jämförelse, men visst är det lockande.

      – Jag tänkte mig att gamla system skulle vara säkrare, eftersom dom har hunnit prövas i verkligheten.

    • Stadshuset i Minsk

      /  01/07/2020

     Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

     ”Mac OS har inga kända bakdörrar (https://www.fsf.org/blogs/rms/mac-osx-mistakes-and-malfeatures) men hårdvara och mjukvara är inte fri och öppen så vi vet inte med säkerhet hur säkert Lion är, men för ditt behov tycks det räcka. Fri hårdvara och mjukvara är ännu säkrare, men tänk på det nästa gång du köper nytt i så fall!

     – Apples datorer kan ha nackdelar, men ur min synvinkel så är jag nöjd. Det var en välsignelse att komma bort från Windows och dom olika problem som alltid dök upp när man hade använt datorn en tid. Macintosh har fördelen att det är ett etablerat system, så att man inte är ensam och vilsen ifall problem uppstår.

     Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

     Vad gäller att lämna ut e-postadress och ip-nummer så är jag mindre säker på om du täcker ditt säkerhets-behov. Även om vänner och bekanta inte letar så kan psykopatiska murvlar leta och dela med sig till hela Sverige, samt svartmåla med lögn, samt knacka på oinbjudna hos familjer och vänner.

     – Den falska omtankens anhängare beter sig skamligt när dom jagar och förnedrar oliktänkare.

     Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

     Så gjorde de mot Granskning Sverige, för att bestraffa grundaren för att han m.fl. granskade media och offentlig makt.

     – Förvisso, men jag tänker att jag bör vara en ganska ointressant individ för inkvisitionen. Jag har skrivit förhållandevis få kommentarer. Jag har använt vårdat språk. Och jag har inte uttryckt vilja att göra någon illa.

     Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

     Så skaffa en separat krypterad Protonmail-adress!

     – Är det svårt att skaffa Protonmail?

     Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

     Använd den separat från allt annat.

     – Än så länge har jag använt egen e-mail-adress med eget namn, och litat på blogg-innehavares ord att dom inte lämnar ut namn och e-mail. Jag har exempelvis skrivit till Pettersson blogg, och då litat på hans ord att han inte lämnar ut personuppgifter. Nu har jag förvisso blivit blockerad från att kommentera på Pettersson blogg, efter att jag hade åsikter om Israels bombande av grannländerna. Men jag litar på att han fortfarande inte lämnar ut några personuppgifter.

     Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

     Använd gärna även Tor-nätverk eller ProtonVPN eftersom grannens ungar ev. kan övervaka din internet-trafik annars och snappa upp saker av intresse!

     – Beträffande nätverk, så skulle du förmodligen bli djupt besviken ifall jag berättade om nätverkets säkerhet. Förvisso bor jag i ett hus med många lägenheter inom routerns räckhåll. Men det är ett hus med bra grannar. Jag kan gå över till grannen i grannporten utan att besvära mig med att låsa dörren. Det finns fördelar med att bo i ett område utan mångkultur.

     Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

     Mac lever på att lura på användarna ny hårdvara och mjukvara som inte är kompatibel med äldre system. Så fungerar kapitalismen. https://www.fsf.org/blogs/community/presenting-shoetool-happy-holidays-from-the-fsf

     – Förvisso. Men det kan vara en bidragande orsak till att jag har kunnat köpa bra begagnade datorer till överkomligt pris.

     Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

     Vill du frigöra dig så är det GNU/Linux som gäller. Jag kör nu Linux Mint Cinnamon. Köper du in en gammal PC kan du oftast installera Linux på den på en USB-sticka, men kolla gärna upp kompabilitets-problem först! På en HP-dator kunde jag ex. inte ställa in ljusstyrkan och fick använda solbrillor på kvällen.

     – Är det enkelt att gå över till Linux? Hur svårt är det lätt att få tag på program? Är Linux pålitligt, så att det inte dyker upp oväntade problem helt plötsligt, som med Windows?

     Svara
     • Jo. Windows var en mardröm och tycks fortfarande vara det för folk har jag märkt.

      Riktigt. Att jaga oliktänkare och aktiverera repressalier mot dem, såsom görs, tillhör inte ett äkta demokratiskt samhälle eller en rättvis rättsstat. Har vi demokrati och rättstat kvar är väl frågan?

      Ingen är ointressant i ett repressivt samhälle. De villn övervaka allt och alla. De extrema islamisterna har säkerligen importerats, och sprängningarna är säkerligen falskflagg-operationer, för att folket ska välkomna sin egen övervakning, tror jag.

      Om de gör dig illa, eller bombar barn eller ser till att barn drunknar i Medlehavet, kommer du då vilja plåga dem och avrätta dem? – Klart att du kommer vilja det. De har dessutom förtjänat det. Det är ofrånkomligt för varje man, som inte är en mus, att vilja skipa rättvisa.

      För att motstå frestelsen måste man meditera rikligt och angripa dem med predikan/pennan/tangenterna som är mäktigare än svärdet. Det är svårare och modigare i min mening. Svärdet är för enkelt och nästan fegt och alldeles för smärtfritt. Tjoff bara så rullar ett svinhuvud nedför gatan och svinet har inte fått lida alls.

      Det är inte bara lätt att skaffa Protonmail, men du får automatiskt krypterad mail till alla andra som använder Protonmail. Du kan även ge dina fulmailande-vänner ett eller flera olika lösenord som de tvingas använda för att läsa dina mail, om du vill det. Lite coolt faktiskt.

      Dumt att lita på andra helt i onödan. Du litar dessutom då på att de inte har trojanska hästar på sina datorer eller folk som tankar av deras kommunikation på annat vis.

      Om Pettsson är en nazi-sionist så skulle det förvåna mig föga. Det är fullt av dem i SD. Tycks vara religiöst betingat, typ genom Gamla testamentet, som Jesus i princip förkastade genom det han predikade, som finns att läsa om i nya testamentet.

      SD och Pettsson tror väl kanske att de där nazi-sionisterna är den gudibehaglige Guuuudens utvalda folk, vilket egentligen är lite ovanligt för sekterister. De brukar anars, likt Hitler, anse att det egna folket/sekten är de utvalda. är han med i sekten? Tveksamt, men givetvis inte omöjligt. 🙂

      Du kan stänga av trådlöst på datorn och köra med LAN-kabel om du vill. Då minskar dessutom mobilstrålningen i huset. Vissa tror att den kan vara dålig. Jag föreslår rimlig försiktighet:
      https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/07/12/vetenskap-och-forskning-sa-har-skyddar-du-dina-barn-mot-den-farliga-mobilstralningen/

      Joddå. Det finns nog fördelar med att bo i ett område utan mångkultur, både för invandrare och för svenskar. Det är ofta segregerade områden med hög arbetslöshet, utslagning, drogproblem och olika former av påföljande kaos. Tre decennier av EU och högerpolitk har naturligtvis förvärrat problemen i riktning USA-problematik.

      Billigt är ofta tillräckligt bra, när högerpolitiken gör 90% av oss alla fattigare. https://anthropocene.live/2018/03/16/globalismens-konsekvenser-for-demokratin/

      Linux är gratis och blåser ofta liv i begagnade datorer till överkomligt pris. Det är enkelt att gå över till Linux. Det finns forum där folk hjälper dig. Kör du Linux Mint Cinnamon så är ofta ubuntuforums.org utmärkt eftersom Mint bygger på Ubuntu. Nästan alltid har folk redan haft ditt problem och redan fått hjälp.

      Den enda pucklarna var för mig att klippa och klistra kod in i Terminalen eftersom klippa och klistra i är olika i terminalen och i det övriga systemet. Ex. ctrl+C i övrigt system shift+ctrl+C i Terminalen.

      Programkod hittar man i programhanteraren och Uppdateringar gör man via uppdateringshanteraren som man söker upp snabbt i menyn.

      Jag har sällan problem med Linux. Men det är klart att jag skyddar mig väl också. Kör inte med superuser, förutom då jag arbetar med datorn eller gör uppdateringar, samt kör med Firefox och NoScript restriktivt. Kör man inte en massa okända skripts på datorn så skapar man givetvis färre problem.

      Allra säkrast är nog att även använda öppen fri hårdvara som utvecklats med säkerheten i fokus, men då får man allra oftast köpa nytt och det blir, som vi vet, ganska dyrt i jämförelse, men visst är det lockande.

    • Stadshuset i Minsk

      /  01/08/2020

     Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

     För att motstå frestelsen måste man meditera rikligt och angripa dem med predikan/pennan/tangenterna som är mäktigare än svärdet.

     – Jag tar pennan, och jag skriver på en lapp ”makthavarna ljuger”, tillsammans med en tydlig förklaring vad dessa lögner består av. Vad gör jag sedan? Kommer min lapp att åstadkomma förändring där den ligger i min bröstficka?

     Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

     Det är inte bara lätt att skaffa Protonmail, men du får automatiskt krypterad mail till alla andra som använder Protonmail.

     – Går jag bara in på: https://protonmail.com/signup ? Behövs någon speciell programvara?

     Min tanke när jag frågade dig, var mest att jag inte vill visa min e-mail-adress öppet. Har du någon e-mail-adress som du kan visa öppet?

     Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

     Dumt att lita på andra helt i onödan.

     – Det stör inte mig ifall en granne vill låna internet-tillgång. Min fiber-anslutning har ändå mycket mer kapacitet än jag själv behöver. Men förutom en öppen SSID, så har jag även ett lösenord-skyddat konto till min egen dator. Finns risk att andra gör hyss via gäst-kontot?

     Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

     Du litar dessutom då på att de inte har trojanska hästar på sina datorer eller folk som tankar av deras kommunikation på annat vis.

     – Förvisso. Men risken finns även att elak program-vara redan har infekterat egen min dator.

     Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

     Jag har sällan problem med Linux. Men det är klart att jag skyddar mig väl också.

     – Ska jag berätta hur väl jag skyddar mig? [generad]

     Svara
     • 1. Först mediterar du. Gör det varje dag. en liten stund. Det blir sedan ofta lite längre.

      2. Du tar datorn, surfar in på wordpress.com (som är ett öppet fritt system som rekommenderas av fsf.org). Där startar du en gratis blogg under valfritt namn som du mediterar en stund på innan du väljer det.

      3. I den bloggen skriver du ex. ”Makthavarna ljuger, med Vetenskapliga partiet delar med sig av sanningen” samt bifogar länken https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/sanning/

      4. Sedan delar du med dig sanningen till människor anonymt här och där i dialoger, helt enligt gamla soldathandboken.
      https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2018/01/05/konspirationsteori-gamla-och-nya-soldathandboken-om-desinformation-och-hur-den-pa-ett-markligt-vis-forandrats/

      Det behövs ingen speciell programvara. Du kan med fördel logga in via det fria öppna systemet Firefox som också är ett fritt öppet system. https://www.mozilla.org/en-US/firefox/mac/
      …eller använda https://protonmail.com/bridge/outlook2016-mac

      Jag undviker att kommunicera via både e-post och sociala medier, samt försöker alltid använda mitt eget namn. Min tanke är att den som gör helikoptern med svansen helt öppet på nätet kan man inte dra ned byxorna på.

      Det är hemligheter som psykopatiska murvlar vill göra tabloidjournalistik på.

      Det är lite som killen som tyckte att en kvinna var ”sopslut fittskräp” från avsnitt 4 av serien Trolljägarna på TV3. När det psykopatiska klip-och-klistra-trollet Arselberg jagade upp honom sade killen helt utan skam ”Fast jag tycker ju det”

      Trolljakten misslyckades då, i min mening. Arselberg tappade fattningen. Djävligt kul att han inte klippte bort det. Från att en liten mängd människor meddelats om åsikten att kvinnan var ”sopslut fittskräp” så tyckte sannolikt en stor del av hela Sverige att Arselberg var ett var ett sopslut kukskräp.

      Arselberg mötte där en människa som inte hade låtit sig programmeras till skam av den psykopatiska eliten. Man kan naturligtvis inte trolljaga människor effektivt som står för vad de säger och tycker helt skamlöst även inför TV-kamerorna.

      Vet inte så mycket om hyss på folks datorer, förutom att jag känner till saker som man-in-the-middle-attack, netbus, trojanska hästar etc.

      Ditt operativsystem är elak program-vara och hårdvaran Mac är defekt konstruktion enligt fsf.org som s.a.s. redan har ”infekterat” din egen dator. Sedan har du alla ofria dolda spionerande skripts, som du säkerligen kör på din dator dessutom, eftersom du inte blockerar dem med ex. Firefox+NoScript eller Icecat+LibreJS.

      Tja. Har du flera olika användare på din dator, samt krypterad hårddisk, så är det nog svårt att veta vilken användare som har gjort vad från din IP-adress, om användarna själva inte loggar in på dem och visar upp spåren.

      Vill du undvika att din IP-adress-leverantör och staten vet vad du gör så är det Tor-nätverk som gäller och/eller ProtonVPN.

    • Stadshuset i Minsk

      /  01/11/2020

     Min 13 år gamla dator håller på att kollapsa av överhettning. Jag behöver se mig om efter någonting nyare på begagnat-marknaden. Men jag ser inte så många annonser på Apple-datorer till överkomligt pris i närområdet.

     Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

     Linux är gratis och blåser ofta liv i begagnade datorer till överkomligt pris.

     – En fördel med Macintosh, är att användarna tenderar att vara hederligt folk. Jag kan alltså köpa begagnade datorer billigt, utan att bekymra mig alltför mycket att datorerna har skumt förflutet. Är häleri vanligt bland datorer som passar för Linux?

     Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

     Den enda pucklarna var för mig att klippa och klistra kod in i Terminalen eftersom klippa och klistra i är olika i terminalen och i det övriga systemet. Ex. ctrl+C i övrigt system shift+ctrl+C i Terminalen.

     – Kräver Linux att man gör många saker via programkod? Mina kunskaper sträcker sig till Commodore Basic och Pascal.

     Svara
     • Ja. Massvis med människor köper nya datorer när Windows segar ner dem. Tag kvitto med namn och bostadsadress! Behåll kvitto, bostadsadress och ev. tumavtryck på kvittot! 🙂 Köp inte i gränder anonymt! 🙂

      Min uppfattning är att Linux-folk i allmänhet är hederliga och att lurade människor kör ofri dold programvara som kontrolleras av ondskefulla människor som vill veta allt om dem för att kunna utnyttja dem och kontrollera dem.

      Nej. Linux kräver inte att man gör många saker via programkod. Kunskaper i Basic och Pascal kommer du inte behöva, ev. enbart klippa och klistra kod in i Terminalen vid enstaka tillfälle. (ctrl+C i övrigt system shift+ctrl+C i Terminalen.)

   • Stadshuset i Minsk

     /  01/07/2020

    Jag har lagt in en förklaring varför jag är anhängare av atomkraft under artikeln ”Vilka partier vill avskaffa kärnkraften och vilka vill gynna kärnavfallets tillväxt?”. Jag har inte ännu orkat begrunda hela artikelns innehåll.

    Men: Atomkraften är inte den fråga jag i första hand ville diskutera med dig. Jag ville diskutera den falska omtankens ideologi, och allt elände som denna onda ideologi skapar.

    Svara
  • Stadshuset i Minsk

    /  01/05/2020

   Tack för svar. Tycker att det mesta du skriver verkar vettigt och genomtänkt men har fortfarande svårt att förstå det stora fokuset på slöjan och hur slöjförbud skulle gynna framtida generationer och tänker även på hur reaktionerna hos de muslimska massorna skulle yttra sig vid införandet av en sådan lag.
   Dom muslimska massorna hör inte hemma i Sverige.
   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Att vi har varit så oförskämda mot planeten och framtidens generationer, att vi har skapat en situation som blir allt mer ekologiskt ohållbar, stämmer dock. Det är vetenskapligt evident och matematiskt bevisat. Bevis och evidens:

   – Man behöver inte vara professor för att inse hur exponentiell befolkningstillväxt slutar. Det kommer inte att vara vackert.

   Citat från Doctor Albert Bartlett, professor i fysik vid University of Colorado at Boulder:

   Mänsklighetens största brist är oförmågan att förstå exponentialfunktionen.

   – Jag tror inte att problemet ligger i att allmänheten skulle ha bristande matematiska kunskaper. Det handlar inte om någonting svårare än en serie multiplikationer.

   Problemet ligger snarare i att siffrorna som exponentialfunktionen bygger på, alltså befolkningstillväxtens hastighet, hålls borta från den offentliga diskussionen. Födelsetalen finns tillgängliga, men dom uppmärksammas inte. I synnerhet uppmärksammas inte hur extremt mycket födelsetalen skiljer mellan olika delar av Världen.

   Skulden till detta ligger hos dom journalister som har styrt det offentliga samtalet, och utnyttjat sitt inflytande till att grundlura allmänheten. Journalisterna är oärliga när dom säger att flyktingströmmarna beror på krig och fattigdom. Det är förvisso korrekt att folkmassorna flyr krig och fattigdom, men det är djupt oärligt att inte diskutera orsaken till krig och fattigdom. Denna oärlighet är inget misstag. Journalisterna har inte varit naiva. Dom har medvetet vilselett allmänheten under lång tid.

   Svara
   • Slöjförbud är givetvis en viss del av frågan, men sekularismen drabbar även ovetenskapligt skärande i barns genitalier, korsfästelse-symboler, huvudvätning, störande klockringningar, utrop och störande Gong-gongar m.m..

    Religionsfriheten skall även innebära friheten från religion för alla och vara ett ev. frivilligt val i myndig ålder. En medmänsklig självklarhet kan tyckas, men det är det tyvärr inte än.

    Sekter får, precis som alla andra, anpassa sig till de lagar som vi skapar, eller böta eller kriminalvårdas eller mentalvårdas, eller emigrera om de vill fortsätta med förargelseväckande beteende.

    Du skriver. ”Man behöver inte vara professor för att inse hur exponentiell befolkningstillväxt slutar. Det kommer inte att vara vackert.”

    Visst. De som röstade på Vetenskapliga partiet via Valsamverkanspartiet 2018 förstod sannolikt utan professur. Även viss sektledare kan nog förstå.

    Visst är det INTE svårare än en serie multiplikationer, men hur förklarar du då hur 99,9999% faktiskt röstade på tillväxt-partier, även massvis med professorer?

    Låter även professorer sig medvetet vilseledas av massmedia? Hur är det möjligt? De har ofta utbildning i vetenskaplig metod, psykologi, filosofi etc. Är massmedias storvulna repetitioner verkligen så kraftfulla?

    Svara
    • Stadshuset i Minsk

      /  01/05/2020

     Oj. Jag råkade av misstag kopiera in ett stycke som jag hade läst i en kommentar under artikeln om nerväxt. Jag råkade även klistra in min respons till stycket.

     Följande stycke är alltså inte mina ord:

     Tack för svar. Tycker att det mesta du skriver verkar vettigt och genomtänkt men har fortfarande svårt att förstå det stora fokuset på slöjan och hur slöjförbud skulle gynna framtida generationer och tänker även på hur reaktionerna hos de muslimska massorna skulle yttra sig vid införandet av en sådan lag.

     – Jag ber om ursäkt för misstaget.

     Svara
    • Stadshuset i Minsk

      /  01/06/2020

     Slöjförbud är en mindre intressant fråga för mig. Kolonialiseringen av Europa är det stora bekymret, och kolonialiseringen upphör inte av att kolonisatörerna ändrar klädsel.

     Slöjorna är ett bekymmer främst genom att det försvårar identifikation. Maskering kan skapa otrygghet genom att man inte ser personen bakom maskeringen.

     Problemet åtgärdas genom att nybyggarna återvänder hem. Där kan dom klä sig som dom önskar, utan att mötas av ifrågasättanden. Och Europas samhällen behöver inte stifta lagar som reglerar folks klädsel.

     Svara
     • Med vetenskaplig politik blir sekters massavelsbeteende av Europa sannolikt ett avtagande problem, med enstaka extremfall, oavsett sekt, som alltid har funnits överallt.

      Ökar vi dessutom barnens intelligens och friskhet med urval av vilka gener som får utgöra grunden för barn, till barnens, de vuxnas och framtidens stora glädje, samt vetenskaplig utbildning, samt gör att religionsfriheten även innefattar att barn ska vara fria från religiös indoktrinering och annan misshandel tills myndig ålder, samt skapar ett mer jämlikt samhälle, så är snart sekterismen sannolikt helt död.

      Om du är rädd för den etniska utrotningen, så kan jag lugna dig också. Vi är själva genetiskt invandrade söderifrån och har utvecklat svagare pigmentering p.g.a. svagare solinstrålning. Blondheten, gröna och blå ögon och kortare näsor tycks även vara skönhetsideal i nästan hela världen, något som anses vackert. Jag tror att det kommer finnas kvar för de som finner det vackert och världens starkaste man kommer förmodligen också ofta vara en blond stor blåögd viking med kort näsa. Massvis med kvinnor opererar idag bort sina långa näsor även om Hollywood envisas med att ha dem med överallt, vilket förmodligen är sionistisk-rasistiskt motiverat.

      Jo. alla olika anti-vetenskaps-sekter har ju andra länder att vandra till där de inte behöver utsätta vetenskapligt lagda riktiga flyktingar för mordhot, som ex. med Bassam Al-Baghdady som översatte ”God Delusion” av Dawkins. https://scienceblogs.com/aardvarchaeology/2013/11/07/download-dawkins-god-delusion-in-arabic-for-free
      https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2019/12/18/kritik-fib-k-mats-parner-jimmie-akessons-sd-ar-inte-ett-vanligt-parti/

      Europas samhällen behöver nog allt stifta lagar som reglerar folks klädsel, när klädseln faktiskt utgör en förtryckande religiös symbol. Annars kommer vi bryta mot barnkonventionen, i min mening.

      De extremaste kommer ändå försöka göra allt för att kunna gå under radarn, t.o.m. ta på sig amerikansk cowboyhatt, t.o.m döpa om sekt-verksamheten till ”Vetenskapsskolan”, och detta helt oavsett klädsel. https://doku.nu/2019/11/09/is-atervandare-utbildar-fortfarande-barn-pa-skolan/

      SÄPO måste få uppdraget att infiltrera, övervaka och häkta för utvisning, kriminalvård eller mentalvård för att skydda oss alla, inkl. skydda muslimska s.k. ”kafirer”: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2014/07/05/vad-ar-en-kafir-ar-du-en-kafir-ar-jag-en-kafir-vad-kommer-ske-med-kafirer/

      Det finns ju massvis med muslimer som är en del av våra strävanden om frihet för barnen, ex. Amineh Kakabaveh som kallar sig muslim. https://amineh.wordpress.com/2019/11/28/politisk-vilde-hedersfortryck-har-ingen-religion/

      Det är ju sådana svenskar vi vill ha i Sverige tycker jag. Vänsterns partistyrelse bör dock övervakas. Kakabavehs religiösa tillhörighet är sannolikt av social sekulär natur, vilket faktiskt är typisk svenskhet.

      Det finns idag etniska svenskar som utgör ett verkligt sekteristiskt/gruppolariserat hot mot vårt samhälle i flera av de politiska partierna. De är extrema och extremt farliga för oss alla och extremt farliga för människor av andra etniciteter som de massmördar ihop med USA, Israel, Turkiet och Saudiarabien. De skapar medvetet rasistiska känslor i världen medelst bomber, ojämlikhet och mångkultur ihop med extrema sekterister. De är sannolikt kontrollerade, ex. genom barnsexhandel och andra hållhakar, av bankirväldet som lever på konflikt mellan olika folk.

   • Stadshuset i Minsk

     /  01/08/2020

    Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

    Med vetenskaplig politik blir sekters massavelsbeteende av Europa sannolikt ett avtagande problem, med enstaka extremfall, oavsett sekt, som alltid har funnits överallt.

    – Mass-avelsbeteendet är inte ett avtagande problem i Europa. Just nu flödar nämligen folk in i Europa, som har en tradition av stora barnfamiljer. Dom stora barnfamiljerna är en viktig förklaring till att dessa folk valde att lämna sina hemländer, och utvidga sitt livsutrymme, på bekostnad av Europas folk. Vetenskaplig politik i all ära, men den viktigaste akut-åtgärden är att stänga gränserna och påbörja återvandringen. På plats i sina hemländer, får dom fruktsamma folken därefter begrunda sina höga födelsetal. När dom fruktsamma folken befinner sig i Europa, som kommer dom att pressa även Europas egna befolkning att skaffa fler barn. Ifall européerna fortsätter att ha låga födelsetal, så kommer dom nämligen snabbt att trängas undan i sina egna hemländer. Folkvandringarna skapar alltså en demografisk kapprustning, där varje folk pressas att skaffa många barn, för att inte trängas undan av andra folk. I ett mångkulturellt samhälle premieras folkgrupper som får många barn. Denna demografiska kapprustning är katastrofal för naturen. Och det enda som kan motverka demografisk kapprustning, är återvandring. Ju snabbare denna återvandring inleds, desto bättre för naturen. Att predika för vita européer att skaffa färre barn, är bara destruktivt så länge som den demografiska kapprustningen tillåts fortgå.

    Svara
  • Stadshuset i Minsk

    /  01/06/2020

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Tja. Elin är något på spåren och vill experimentera, vilket är vetenskapligt …

   – Jag misstänker att Elins ”experiment” inte handlar om att inhämta kunskap, utan mer om att demonisera vita män.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   … men hon har kanske inte varit ute i världen och betraktat det elände som ohämmad tillväxt skapar överallt där den sekteristiska människoapan slår sig ned, eller så har bilden kanske tillrättalagts för henne, eller så är hon kanske drabbad av konfirmeringsbias p.g.a. utbildning/inbillning?

   – Miljöförstöringen är välkänd. Däremot finns olika uppfattningar om hur man åtgärdar miljöproblemen. Jag misstror många av dom förslag som kommer från påstådda miljövänner. Elins förslag känner jag mycket stark misstro mot.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Vad gäller ekologisk hållbarhet så finns det, helt evident, och med matematisk bevisning, enbart ett parti i Sverige som faktiskt bryr sig om den delen av sanningen som Elin uttrycker (på ett annorlunda sätt), nämligen Vetenskapliga partiet, som vill skapa nedväxt till balans med naturen.

   – Den ståndpunkt som Elin uttrycker, är att miljöproblemen är relaterade till stadsplanerare som är vita män. Detta resonemang stör mig. Ifall man betraktar miljöproblemen utifrån ras, så är vita människor ett mindre miljöproblem än många andra folkgrupper. Genom att Elin utnyttjar miljöproblemen för att angripa en relativt oskyldig folkgrupp, så riskerar Elin att skapa misstro mot miljöfrågor. Samtidigt som Elin kritiserar vita män, så vittnar hennes projekt om att hon är anhängare av invandring. Det tyder på att Elin är en falsk miljövän.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Resten tänker sannolikt ungefär likt getter, d.v.s. nästan inte alls, men renrakar naturen och skapar därigenom olika slags artfattiga öknar.

   – Nej. Det stämmer inte helt. Att renraka naturen är ju en följd av ohejdad befolkningstillväxt. Svenskar, och européer är generellt ansvarstagande i sitt föräldraskap, och undviker att fler barn än dom kan ge en bra uppväxt. Detta ansvarsfulla föräldraskap är även hänsynsfullt mot naturen. Därför är jag inte helt nöjd med att inkludera nutidens européer i din beskrivning av getter som ödelägger naturen. Miljöförstöring i Europa är en konsekvens av befolkningstillväxt i äldre tider.

   Afrikanerna är betydlig mindre ansvarstagande i sitt föräldraskap, och skaffar stora mängder barn som från början är dömda till ett liv i misär. Detta usla beteende är hänsynslöst mot både barnen och naturen. Afrikanernas beteende stämmer bra in på beskrivningen av getter som renrakar naturen.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Om det fanns en god allsmäktig gud så är onekligen frågan varför han inte stoppar eländet som sker med hans skapelse?

   – Jag är inte rätt person att besvara teodicéproblemet.

   Svara
   • Stackars Elin. Hon kan ev. ha råkat ut för ett eller flera trauman som involverat vita hetrosexuella medelålders män, därigenom diskriminerat på dessa egenskaper. Så fort något traumatiskt inträffar med en svart, homosexuell, yngre kvinna så kan kanske diskrimineringen börja avta?

    Jag misstror också många av de förslag som kommer från påstådda ”miljövänner”, inte p.g.a. den gröna rörelsens generellt goda intentioner, men p.g.a. deras korttänkthet och oförmåga att se samband, samt ovilja att kommunicera eller lyssna på de med förmåga att tänka långssiktigt och kan se samband, samt deras naivitet inför de psykopater som har tagit över deras rörelse.

    Ibland låter de s.k. ”miljövännerna” sekteristisk eller massmedial tro eller tradition övertrumfa både känsla och logik. De borde misstro sin ledare, sig själva och den politiska organisationen IPCC lite mer, anser jag, även kallat ”öppenhet” och ”skepticism”, vetenskaplighetens och demokratins grundbultar.

    Elins skuldbeläggning är diskriminerande. Klart att det kan störa lika mycket som NMR:s diskriminering för en afrikan. Jag föredrar att visa henne medkänsla precis som med NMR. Jag kan inte bli arg. Hon har ju uppebarligen drabbats av rasistiska känslor av någon anledning. Gräver man lite där kommer man kanske finna besvikelser som Palme nämner i sitt tal om fördomar.

    Elin vill nog vara en riktig miljövän, tror jag, och hon vill nog inte heller hata någon grupp i samhället. Hon uttrycker sig hetsande mot en folkgrupp i onödan. Ev. kan det bero på ålder och heta känslor, som med de äldre damer som anmäls av näthatgranskaren?

    Alla svenskar och européer är INTE ansvarstagande i sitt föräldraskap och är INTE hänsynsfulla mot naturen, men beter sig PRECIS likt getter som ödelägger naturen.

    Miljöförstöring i Europa är INTE en konsekvens av befolkningstillväxt i äldre tider. Denna enorma ökning är modern och i nutid. Det kan du se tydligt i diagrammet i denna bloggpost: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/02/13/population-i-balans-med-naturen-den-13e-februari-ar-250-arsdagen-av-prasten-thomas-robert-malthus-2/

    Massinvandringen är ekonomisters och sekteristers senaste påfund i nutid, vilket givetvis är icke-ekologiskt och ökar CO2-utsläppen.

    Det finns uselt och gott beteende överallt. Alla kan skärpa sig med kunskap. Flera av citaten under population är från afrikaner. Ett är från en katolsk påve. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/citat-om-population-2/

    Svara
  • Stadshuset i Minsk

    /  01/06/2020

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Precis. Vilket parti vill vända utvecklingen och komma i ekologiskt hållbar balans med naturen? ENBART Vetenskapliga partiet, tyvärr. Inte SD. De är för kristen sekteristisk barnavel.

   – Jag är inte insatt i sambandet mellan Sverigedemokraterna och kristen sekteristisk barnavel. Dessutom så ser jag inte detta som ett problem i nuvarande situation. Som jag nämnde tidigare, så förlorar miljön, och samhället, på att vita västerlänningar skaffar färre barn. Insatserna mot befolkningsökning behöver naturligtvis göras där överbefolkningen genereras.

   Jag vill även nämna att jag har kommit att betrakta Sverigedemokraterna som alltför tama beträffande invandring. Omtanke mot Europas invånare, omtanke mot omvärldens invånare och omtanke mot naturen, kräver ett tydligare motstånd mot att överbefolkade länder tillåts dumpa överbefolkningen i Europa. Därför har jag övergått till att rösta på Alternativ för Sverige i Riksdagsvalet. I Europaparlamentsvalet så fick Sverigedemokraterna min röst, eftersom det valet handlade om andra frågor än Riksdagsvalet.

   Svara
  • Stadshuset i Minsk

    /  01/07/2020

   Nu har jag försökt komma med tydliga svar på dina frågor:

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Du skriver. ”Man behöver inte vara professor för att inse hur exponentiell befolkningstillväxt slutar. Det kommer inte att vara vackert.”

   Visst. De som röstade på Vetenskapliga partiet via Valsamverkanspartiet 2018 förstod sannolikt utan professur.

   – Ifall man bekymrar sig för kraftig befolkningstillväxt i visa delar av Världen, så tror jag att den normala reaktionen är att rösta på partier som är emot invandring, alltså i första hand Sverigedemokraterna eller Alternativ för Sverige. Jag tror inte att Vetenskapliga partiet är det första valet för en väljare som har insett farorna med kraftig befolkningstillväxt. Det är alltså inte en självklar slutats att endast 1/10000 procent av väljarna har uppmärksammat farorna med skenande befolkningsökning.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Även viss sektledare kan nog förstå.

   – Nu vet jag inte vad du syftar på.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Visst är det INTE svårare än en serie multiplikationer, men hur förklarar du då hur 99,9999% faktiskt röstade på tillväxt-partier, även massvis med professorer?

   – En aspekt är den som jag redan har nämnt, att folk inte känner till siffrorna som ska multipliceras i serien, alltså tillväxthastigheten. Istället för att räkna på förändring per år, så är det enklare att räkna på förändring per generation. Ifall varje föräldrapar i genomsnitt skaffar 2 barn, så ökar befolkningen med faktorn 1 för varje generation. Att multiplicera med siffran 1 är en synnerligen bekväm beräkning. Ifall varje föräldrapar i genomsnitt skaffar 6 barn, så multiplicerar man med siffran 3 för varje generation. Multiplikationen är enkel även för en individ med bristande matematiska kunskaper. Det behövs inte många multiplikationer för att få fram helt alarmerande siffror: 3 , 9 , 27 , 81 …

   I Europa så skaffar varje föräldrapar i genomsnitt färre än 2 barn. Dessa siffror innebär alltså minskande befolkning. Eller, befolkningen skulle ha minskat, såvida Europa inte hade fyllts på med stora mängder människor utifrån. Siffrorna med uppemot, eller i vissa fall över, 6 barn per föräldrapar i genomsnitt, gäller i vissa delar av Afrika.

   För Europas invånare är det inte helt självklart att uppmärksamma hur groteskt stora födelsetalen är i andra delar av Världen. I synnerhet med tanke på att skillnaderna i födelsetal inte får så mycket uppmärksamhet som dom borde få. Folkmassorna som flyr hemländernas överbefolkning borde påminna européerna om befolkningsökningen i andra delar av Världen. Men den genomruttna journalistkåren fokuserar på att folkvandringarna beror fattigdom och krig, utan att fördjupa sig i orsakerna till konflikterna och fattigdomen. Av detta drar jag slutsatsen att: Förklaringen till att européerna inte har uppmärksammat krisen, beror på vilseledande information istället för bristande matematiska kunskaper.

   Det som däremot är helt obegripligt för mig, är att afrikanerna inte reagerat kraftigt mot befolkningsökningen. Afrikanerna lever ju själva i den överbefolkning som dom själva fortsätter att avla fram. Hur mycket utbildning krävs för att inse sambandet mellan stora barnfamiljer och överbefolkning. Ligger förklaringen i brist på preventivmedel? Hur kommer det sig att Afrikas ledare inte har agerat akut? Afrikas regeringar är ju inte helt utan resurser som skulle kunna användas till preventivmedel. I fall resurserna saknas helt, så borde Afrikas ledare akut ha sänt ut vädjanden till omvärlden om hjälp med preventivmedel. Kan någon förklara detta för mig?

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Låter även professorer sig medvetet vilseledas av massmedia? Hur är det möjligt? De har ofta utbildning i vetenskaplig metod, psykologi, filosofi etc. Är massmedias storvulna repetitioner verkligen så kraftfulla?

   – Ja!

   Svara
  • Stadshuset i Minsk

    /  01/08/2020

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Riktigt. Att jaga oliktänkare och aktiverera repressalier mot dem, såsom görs, tillhör inte ett äkta demokratiskt samhälle eller en rättvis rättsstat. Har vi demokrati och rättstat kvar är väl frågan?

   – Tillåts vi svara på den frågan utan att straffas av ”yttrandefrihetens försvarare”?

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Ingen är ointressant i ett repressivt samhälle. De villn övervaka allt och alla.

   – Det har du förvisso rätt i. Men hur långt har dom hunnit med att utöka övervakningen? Jag tänkte att jag står långt ner på prioriteringslistan över åsiktsbrottslingar. Men jag vill inte synas offentligt under eget namn.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   De extrema islamisterna har säkerligen importerats, och sprängningarna är säkerligen falskflagg-operationer …

   – Jag vet inte varför islamisterna har importerats, eller varför sprängningarna har utförts. Men min slutsats är enkel: Jag vill skicka ut buset.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   … för att folket ska välkomna sin egen övervakning, tror jag.

   – Och för att folket ska efterfråga hårdare straff. Folket vill ha hårdare straff för våldsbrott. Men av någon märklig anledning, så är politikerna, och i synnerhet journalisterna, mer intresserade att bestraffa åsikter än våldsbrott. Våldet sägs bero på hat, vilket är en omskrivning för oppositionella åsikter. Därutöver förklaras samhällsproblem med ”orättvisa strukturer”, och makthavarna förklarar att samhället därför behöver kväsa vita heterosexuella män ännu mer.

   Ifall vita människor är så hemska, så hade det naturliga varit att andra raser flyr över Medelhavet bort från Europa, till länder som inte styrs av vita förtryckare.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Joddå. Det finns nog fördelar med att bo i ett område utan mångkultur, både för invandrare och för svenskar. Det är ofta segregerade områden med hög arbetslöshet, utslagning, drogproblem och olika former av påföljande kaos.

   – Segregation fungerade utmärkt, så länge segregationen gjordes av Medelhavet.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Tre decennier av EU och högerpolitk har naturligtvis förvärrat problemen i riktning USA-problematik.

   – Vi fick höra att allt skulle bli så bra. Utlänningarna skulle bli som vilka svenskar. Det var en lögn. Sedan fick vi veta att alla problem skulle försvinna med ”integration”. Det var en lögn. Enorma satsningar har gjorts på att ”integrera” utlänningarna, men problemen bara växer. Samtidigt så pumpas ännu mer utlänningar in i Sverige, och makthavarna avfärdar alla invändningar, med hänvisning till att ”integration” ska åtgärda alla problem. Svenskarna åläggs att välkomna utlänningarna ännu varmare, och satsa ännu mer resurser på utlänningarnas välbefinnande. Sedan har vi fått höra att utlänningarna besitter överlägsna egenskaper, som svenskarna saknar. Utlänningarnas ankomst påstås göra samhället bättre.

   Svara
   • Det verkliga buset är eliten som ligger bakom de skapade problemen.

    Integration/assimilation är oftast inga problem med människor som vill bli en del av samhället och kulturen, ex. riktiga flyktingar som ex. apostater eller riktiga barn utan föräldrar, ej heller något problem för de med en relevant utbildning som får ett arbete med en hygglig lön i ett jämlikt samhälle.

    För mig är problemet snarare självmotsägelsen ”mångkultur” i samma andetag som ”integration”, samt det ekologiskt ohållbara med massinvandring och massavel.

    Svara
  • Stadshuset i Minsk

    /  01/08/2020

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Om du är rädd för den etniska utrotningen, så kan jag lugna dig också. Vi är själva genetiskt invandrade söderifrån och har utvecklat svagare pigmentering p.g.a. svagare solinstrålning. Blondheten, gröna och blå ögon och kortare näsor tycks även vara skönhetsideal i nästan hela världen, något som anses vackert.

   – Just dessa egenskaper angrips när ”antirasisterna” skuldbelägger vita människor. När någon invänder mot invandring, så svarar antirasisterna med att säga ”Är dom inte vita nog?” eller ”Accepterar ni bara blonda människor?”. Antirasisterna älskar att angripa vita européers rasliga attribut.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Jag tror att det kommer finnas kvar för de som finner det vackert och världens starkaste man kommer förmodligen också ofta vara en blond stor blåögd viking med kort näsa.

   – Skönhet är inte samma sak som fruktsamhet. Titta bara på listan över födelsetal, och jämför med vilka folkgrupper som upplevs som vackrast.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Massvis med kvinnor opererar idag bort sina långa näsor även om Hollywood envisas med att ha dem med överallt, vilket förmodligen är sionistisk-rasistiskt motiverat.

   – Innebär det att film-skaparna har slutat att beskriva vita människor som onda förtryckare? Slipper vita människor att piskas med den ständiga arvsynden ”rasism”?

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Europas samhällen behöver nog allt stifta lagar som reglerar folks klädsel, när klädseln faktiskt utgör en förtryckande religiös symbol. Annars kommer vi bryta mot barnkonventionen, i min mening.

   Svara
   • Riktigt. Skönhet är inte samma sak som fruktsamhet. Skönhet ligger i betraktarens öga, medan fruktsamhet är en katastrof för oss alla och ett av de största hoten mot mänskligheten.

    ”Vilken är den största faran – kärnvapenkrig eller befolkningsexplosionen? Det senare absolut! För att åstadkomma kärnvapenkrig, måste någon göra något; någon måste trycka på en knapp. För att åstadkomma förstörelse genom trångboddhet, massvält, anarki, förstörelsen av våra mest omhuldade värderingar- finns det inget behov av att göra någonting. Vi behöver bara göra ingenting utom vad som kommer naturligt – och fortplanta oss. Och så lätt det är att inte göra någonting.
    / Isaac Asimov

    Fler intelligenta citat om population:
    https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/citat-om-population-2/

    Svara
  • Stadshuset i Minsk

    /  01/11/2020

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Varje ytlig narcissistisk ledare som säger ”framåt” och ”tillväxt” i en redan överbefolkad situation …

   – Vilken sorts tillväxt syftar detta på? Befolkningen eller ekonomin? Har Sverigedemokraterna uttryckt önskemål att öka Sveriges befolkningsmängd?

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   … är likt en dum get, oavsett färgen på de getter han vill avla fram. Det är matematiskt bevisat.

   – Jag vill ifrågasätta ditt matematiska bevis med hjälp av lite mellanstadie-matematik:
   Ifall varje vit get-hona föder 2 killingar, och varje svart get-hona föder 6 killingar under sin livstid, hur förändras då behovet av betesmark ifall vita getter byts ut mot svarta getter?

   Vi kan öka svårighetsgraden på beräkningen:
   Den stora flocken svarta getter har ätit upp det mesta av gräset på deras ängar. Därför kan varje svart get endast äta 1/4 av mängden gräs som varje vit get äter. Dom svarta getterna anser att det är orättvist att dom kan äta så lite, gräs samtidigt som dom vita getterna kan frossa på bördiga ängar. Därför gör dom svarta getterna anspråk på dom vita getternas betesmarker, och anklagar dom vita getterna för att vara glupska, eftersom varje vit get äter 4 gånger så mycket gräs. Under förutsättningen att en vit get äter så 4 gånger så mycket gräs som en svart get, hur påverkas tillgången på gräs av att vita getter byts ut mot svarta getter? Födelsetalen är domsamma som tidigare.

   Svara
   • Vad gäller det absurda med tillväxt syftar jag både på absurd befolkningstillväxt och absurd tillväxt genom girig ekonomism och allt större bilar, hus och lyxjakter.

    Ja. Det är min uppfattning att Sverigedemokraterna drömmer om en kristligt kulturellt homogen absurd tillväxt av get-dum befolkning och ekonomism, även om en get-dum Åkesson eller andra get-dumma assimilerade getter INTE kommer mobbas p.g.a. mörk päls. 🙂

    Vi är eniga om problemet. Även vita getter som förökar sig i ”kristligare” takt, med kanske 4 istället för 12 killingar, blir i längden ett problem, även om problemet uppkommer snabbare med de massavlande getterna i exemplet.

    Feltänket är att försöka lösa problemet genom att omfördela getter eller bete. p.g.a. av s.k. ”godhet” eller ”medkänsla”.

    Getternas födslotal och betande måste hållas under uppsikt i varje hage, annars blir det bara svältande och döda getter överallt, till slut. Det är ju ingen godhet eller medkänsla alls, enbart get-lik kortsiktighet eller djävulsk ondska.

    Getterna gnager annars till slut bort barken och dödar träden. Då spolas all näring bort vid regn. Kvar blir ett ökenlandskap med rester av döda träd och get-skelettet, ungefär som på Fuerteventura eller av råttor och get-dumma människor på Påskön.
    https://www.discovermagazine.com/planet-earth/easters-end

    Svara
  • Stadshuset i Minsk

    /  01/12/2020

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Alla svenskar och européer är INTE ansvarstagande i sitt föräldraskap och är INTE hänsynsfulla mot naturen, men beter sig PRECIS likt getter som ödelägger naturen.

   – Jag vet att inte alla européer är goda föräldrar. Därför skrev jag ”generellt”. Däremot är vita européers genomsnittliga födelsetal så låga, att nutidens européer inte passar in på beskrivningen av getter som ödelägger naturen.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Miljöförstöring i Europa är INTE en konsekvens av befolkningstillväxt i äldre tider. Denna enorma ökning är modern och i nutid. Det kan du se tydligt i diagrammet i denna bloggpost: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/02/13/population-i-balans-med-naturen-den-13e-februari-ar-250-arsdagen-av-prasten-thomas-robert-malthus-2/

   – Jag ser diagrammet. Befolkningsökningen är helt klart alarmerande. Men det motbevisar inte mitt påstående gällande svenska folkets reproduktion. Sveriges nutida befolkningsökning består inte av svenskarnas egna barn.

   Även i övriga Europa så utgörs befolkningsökningen inte av vita européers egna barn. Det är Afrikas och Mellanösterns höga födelsetal som driver på Europas befolkningsökning. Utan inflödet, så hade Europas befolkning minskat, och naturen hade fått värdefullt andrum.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Ja. Det är min uppfattning att Sverigedemokraterna drömmer om en kristligt kulturellt homogen absurd tillväxt av get-dum befolkning och ekonomism, även om en get-dum Åkesson eller andra get-dumma assimilerade getter INTE kommer mobbas p.g.a. mörk päls.

   – Den politik som jag önskar se, handlar inte om att mobba getter med svart päls. Däremot vill jag att dom svarta getterna återvänder till sina egna ängar. Och jag ser gärna att dom svarta getterna får hjälp att minska fruktsamheten. Och jag donerar gärna gräsfrön till dom svarta getterna, så att deras egna ängar kan bli bördiga igen.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Vi är eniga om problemet. Även vita getter som förökar sig i ”kristligare” takt, med kanske 4 istället för 12 killingar, blir i längden ett problem, även om problemet uppkommer snabbare med de massavlande getterna i exemplet.

   – Den siffran är icke korrekt; långtifrån korrekt. Dom vita getterna skaffar färre än 2 killingar per hona.

   Din siffra med 4 killingar per get-hona innebär en explosiv ökning av mängden getter. Det krävs bara ett litet antal multiplikationer för att se detta. Men när siffran sjunker till 2 killingar så inträffar någonting märkligt med exponentialfunktionen. I en serie multiplikationer, så är det gigantisk skillnad mellan 2 respektive 4 killingar. Exponentialfunktionen blir ännu märkligare när siffran sjunker till under 2 killingar.

   Dom vita getternas bestånd minskar, eftersom dom föder färre än 2 killingar per hona. Men siffran kan ändras. Dom svarta getterna har betat bort allt gräs i deras egna hagar, och söker sig nu till dom vita getternas grönskande hagar. Detta medför att dom vita getterna nu överväger nu att skaffa fler killingar, för att inte trängas undan av alla dom svarta getter som flödar in i hagen.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Feltänket är att försöka lösa problemet genom att omfördela getter eller bete. p.g.a. av s.k. ”godhet” eller ”medkänsla”.

   – Bingo! Det är just detta som jag hävdar. Detta är kärnan i det som jag kallar för ”den falska omtankens ideologi”.

   Den falska omtanken är den största, mest grundläggande, av alla lögner som journalistkåren har spridit.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Getternas födslotal och betande måste hållas under uppsikt i varje hage, annars blir det bara svältande och döda getter överallt, till slut.

   – Just precis. För att spara på betesmarkerna, så behöver man drastiskt minska mängden killingar som föds. Ifall man vill åstadkomma maximal minskning av gräskonsumtionen, bör man då satsa på att kastrera vita bockar eller svarta bockar?

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Det är ju ingen godhet eller medkänsla alls, enbart get-lik kortsiktighet eller djävulsk ondska.

   – Att förklaringen skulle vara kortsiktigt tänkande tror jag inte på. Då återstår alternativet med enorm ondska, vilket stämmer perfekt med mina observationer. Alla anhängare av den falska omtankens ideologi är inte onda. Men utan medverkan av ett antal gediget onda individer, så hade denna vidriga ideologi inte kunnat få så stort genomslag.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Getterna gnager annars till slut bort barken och dödar träden. Då spolas all näring bort vid regn. Kvar blir ett ökenlandskap med rester av döda träd och get-skelettet, ungefär som på Fuerteventura eller av råttor och get-dumma människor på Påskön.
   https://www.discovermagazine.com/planet-earth/easters-end

   – Ja! Det är just denna framtid som den falska omtankens profeter önskar se.

   Svara
   • Visst är européers genomsnittliga födelsetal ofta lägre, men detta har även lett till att populationen sannolikt allt mer har ersatts av barnavlande sekteristiska korkade godtrogna européer. Det är sannolikt därför deras barn inte förstår enkel exponentialfunktion längre och är för massinvandring och massiv barnavel till ca 80%, samt låter sig luras av fulmedias psykopater.
    :
    Jag vet inte hur stor del av Sveriges nutida befolkningsökning består av de etniska svenskarnas egna barn. Jag vet inte om det finns analyser, men frågan är väl vem som är ”svensk” också. Var går gränsen? Ska du göra det sydafrikanska penntestet? Ska ögonfärg eller hårfärg avgöra eller näsans längd , eller hudfärg? Det blir löjligt. Är solbrända svenskar inte svenskar?

    Visst. Utan inflödet, så hade Europas befolkning minskat, och naturen hade fått värdefullt andrum. Vetenskapliga partiet är för detta. Jo. Varje land måste ta ansvaret för sin egen överbetning av getter, men när Sverige är med och bombar och säljer vapen till diktaturer, OCH både svarta och vita getter röstar för eländet, så har vi ett ansvar att hjälpa de folk som drabbas också, lokalt.

    Det finns olika slags vita och svarta getter. Det hänger mer på getens mentala förmåga, eller indoktrinerad sekterism, än på dess färg, tror jag. Svarta och vita getter befinner sig på en normalfördelningskurva i intelligens som skär in kraftigt i vartannat.

    Tävling i att skaffa flest killingar är givetvis ingen lösning på ekvationen. Det har Indiens intelligenta mestadels svarta getter fått erfara. Den religiösa etnonationalismen ökar nu explosionsartat i indiens misär och leder sannolikt snart till en av världens största folkmord. Inte trevligt för någon indisk miljö eller indisk get alls.

    Jo. Den ”den falska omtankens ideologi” beror på falsk känsloargumentation, där känslan inte är i harmoni med förnuftet.
    Både geta-bockarna och get-honorna kan utbildas, ges preventivmedel och steriliseras vid behov. Detta behöver inte hänga på färgen. Hänger det på färgen kan det få motsatt verkan och bli kontraproduktivt. Jag vill även se exempel på att vackra svarta getter med hög intelligens premieras. Detta är bra för svarta getter på sikt, som då också kommer förstå exponentialfunktion i större utsträckning.

    Riktigt. Alla anhängare av den falska omtankens ideologi är inte medvetet onda, enbart ljumma. De gediget onda individerna, d.v.s. den kortsiktiga psykopatin som förstår exponentialfunktion, men skiter i den, i syfte att uppnå kortsiktiga ytliga narscissistiska mål, bidrar givetvis till att denna vidriga ideologi och miljöförstöring har kunnat få så stort genomslag. Ideologin heter tillväxt genom lögn och brutalkapitalism och det är därför Vetenskapliga partiet är vetenskapligt och vänsternationellt, inte brutalkapitalistiskt nationellt, likt AfS korkade vita getter.

    Svara
  • Stadshuset i Minsk

    /  01/13/2020

   Martin Gustavsson citerar Isaac Asimov:

   ”Vilken är den största faran – kärnvapenkrig eller befolkningsexplosionen? Det senare absolut!”

   – Militär kapprustning kan jämföras med demografisk kapprustning. Båda sidor förlorar på kapprustningen. Men ingen sida kan ensidigt dra sig ur kapprustningen, så länge som motståndaren är villig att utnyttja sitt överläge till att erövra den part som har nedrustat.

   För närvarande förefaller muslimer sakna vilja att nedrusta, alltså skaffa färre barn. Hur vanlig uppfattning är det bland muslimer, att Europas låga födelsetal är möjlighet för muslimer att breda ut sig med hjälp av sina höga födelsetal? Deras beteende antyder att det är en utbredd uppfattning. Muslimerna erövrar med barnvagnar istället för stridsvagnar. Samma mönster återkommer i andra delar av Världen. Islam är en drivande kraft bakom befolkningsexplosionen, genom att andra folk tvingas tävla med muslimernas höga födelsetal.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Visst är européers genomsnittliga födelsetal ofta lägre, men detta har även lett till att populationen sannolikt allt mer har ersatts av barnavlande sekteristiska korkade godtrogna européer.

   – Vilka sekteristiska godtrogna européer syftar du på? Jag har bara sett födelsetalen för hela länder, och födelsetalen visar på negativ befolkningstillväxt i största delen av Europa. Alltså beror befolkningsökningen på påfyllning utifrån.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Det är sannolikt därför deras barn inte förstår enkel exponentialfunktion längre och är för massinvandring och massiv barnavel till ca 80%, samt låter sig luras av fulmedias psykopater.

   – En välkänd person sade att ifall man ska ljuga, så ska man ljuga stort. Små lögner ser folk igenom. Stora lögner klarar folk inte att förstå att lögnerna är lögner.

   Den fundamentala lögnen är just den som jag betecknar som ”den falska omtanken”.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Jag vet inte hur stor del av Sveriges nutida befolkningsökning består av de etniska svenskarnas egna barn.

   – Siffrorna antyder att befolkningsökningen inte alls består av barn som har fötts i Sverige, oavsett föräldrarnas ursprung.

   Jag vet inte hur födelsetalen ser ut för olika samhällsgrupper. Allt pekar på att invånare med bakgrund på andra kontinenter är med och driver upp födelsetalen. Det borde innebära att etniska svenskar har ännu lägre födelsetal än siffrorna visar.

    Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Jag vet inte om det finns analyser, men frågan är väl vem som är ”svensk” också.

   – Jag vet inte jag heller, men jag vet att det är en mycket känslig fråga att ens yppa någonting som kan uppfattas som ett ifrågasättande av utlänningarnas stora barnfamiljer.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Var går gränsen? Ska du göra det sydafrikanska penntestet? Ska ögonfärg eller hårfärg avgöra eller näsans längd , eller hudfärg?

   – Jag tänker mig att innebörden av svensk handlar om släktskap och inte om utseende. Men exakt gränsdragning känns inte som den mest angelägna frågan. Det viktiga är att få igång återvandringen, och därigenom få bort dom etniska motsättningar som gror under ytan i Sverige. Ännu viktigare är återvandring kan förebygga demografisk kapprustning, och tydligt visa andra länder att dom inte bara kan dumpa sin överbefolkning i Sverige. Ifall några individer med för tjockt hår, eller för stor näsa, får stanna i Sverige, så är inte något större bekymmer. Det är däremot viktigt att dessa individer får bli en ursäkt för att låta alla utlänningar stanna kvar: ”Ja men såvida han där, med dom mörka ögonen, får stanna, ja då måste jag också få stanna.”, och så vidare, tills det inte blir någon återvandring alls.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Det blir löjligt. Är solbrända svenskar inte svenskar?

   – Ifall dom etniska motsättningarna får fortsätta att växa, så kommer folk i ökande utsträckning att utgå från dom mest synliga attributen för att avgöra vem som är vän respektive fiende. Detta är inte en utveckling som jag önskar se. Jag vill se ordnad återvandring, och att skötsamma återvandrare ska behandlas med största möjliga hänsyn.

   Svara
   • Visst kan man dra sig ur kapprustning av aggressiva kärnvapen. Sedan Hiroshima och Nagasaki har inga städer angripits med dem. Sverige gick aldrig med i kärnvapenkapprustning, och gjorde rätt som satsade på ett starkt konventionellt folkligt försvar, men gjorde sedan fel som nedrustade detta, men samtidigt ser vi nu att andra taktiker behövs för att försvara ett land mot stormakters drönare och proxy-terror, än svensk mulle i skogen.

    Svenskt gammalt totalförsvar hade nog inte fungerat väl mot ett mordernt proxy-terror-krig ändå. Striden kommer alltid stå städerna i framtiden, tror jag, där drönare har svårt att lokalisera och angripa motståndaren. Dessutom kommer striden sannolikt få en mer dold gerillakaraktär, även hämnd mot människor som är direkt ansvariga för krigen, då helt utan uniformer, vilket gör kombattanter svårare att urskilja från civila. Att kunna se på natten tycks också ha blivit allt viktigare.

    Jag vet inte om alla ”muslimer” saknar vilja att skaffa färre barn. Jag ser mest sektledare, samt dumhuvuden som följer dem, som problemet överallt. Födelsetalen i sekteristiska länder visar tydligt var problemet ligger. Att sektledare gärna erövrar med barnvagnar istället för stridsvagnar stämmer säkerligen, men där är inte en enskild sekt skyldig. Det finns flera. Har du aldrig mött sekteristiska naiva européer som tror på en massa villfarelser?

    Jo. De som kommer till EU och Sverige är en påfyllning utifrån, men det har våra folkvalda politiker, fulmedia och folket, propsat på och röstat för och aktivt medverkat till genom vapenförsäljning, krigsförbrytelser, sekterist-vurm och signalpolitik.

    Det finns många lögner som jag har listat under meny-posten ”sanning”. ”Den falska omtanken” är bara en av alla lögner som finns. Min åsikt är att konfliktskapande är den största lögnen. Det är lätt att drabbas, men den som har besökt ett krigsmuseum, ex. American War Crime Museum i Ho Chi Minh City, och har äcklats av kriget, är inte längre så sugen på kycklinghökarnas rysshets, konflikter och massmord efter det.

    Om den data vi inte får se. Det är väl som med kod 192, eller vad det nu var. Vägrar etablissemanget titta på verklighetens data, så ser de inte heller vart det hela är på väg och kan inte identifiera ev. problem i vägbanan. Det är som att köra bil med tjära på vindrutan i full rulle. Oansvarigt.

    Själv har jag inget emot vad data säger, oavsett vad data säger, eftersom jag tror att avsaknaden av data skapar mer oro och mer konflikt än sanningen. Med data kan man välja en förändrad politik som tryggar ekologisk hållbarhet, samt hämmar enveten sekterism som ev. hotar hållbarheten. I siffrorna kan man sedan se om politiken fungerar, eller inte. Gör man inga analyser på verkligheten, så ser man inga problem i vägbanan innan man krockar med dem.

    Svara
  • Stadshuset i Minsk

    /  01/14/2020

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Tävling i att skaffa flest killingar är givetvis ingen lösning på ekvationen.

   – Riktigt. Men ingen sida kan ensidigt nedrusta, eftersom den sidan skulle bli överkörd.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Det har Indiens intelligenta mestadels svarta getter fått erfara.

   – Indien är ett mycket intressant exempel.

   Muslimerna har varit pådrivande till Indiens befolkningsökning. Här är ett exempel på staten Assams försök att minska födelsetalen.

   Citat från Hindustan Times:

   Married too young or have more than 2 kids? Don’t hope for a govt job in Assam

   The draft of Assam’s new population policy proposes that minimum age for marriage must be made compulsory to get government facilities and couple with more than two kids will not be eligible to apply for state government jobs.

   Förslaget mötte motstånd från muslimer, som vill behålla sitt övertag i den demografiska kapprustningen.

   Citat från The Straits Times:

   Indian state aims to curb population growth, but critics say it targets Muslims and the poor

   But critics of the draft policy accuse the government of targeting Muslims, a community perceived to have large families, and say it would have the biggest impact on the poorest section, where education levels are low and access to family planning, poor.

   People in Assam are fearful that illegal immigration from Bangladesh is rising and changing the cultural profile of the state.

   The draft policy aims to curb the state’s 17 per cent annual population growth by denying government jobs to anyone with more than two children.

   Man kan ana en bakomliggande tanke, att eftersom muslimer har stora barnfamiljer, så är det diskriminerande mot muslimer att begränsa mängden barn. Det hjälpte inte att lagförslaget gällde lika för alla, både muslimer och hinduer.

   Citat från The Straits Times:

   The BJP has denied it is targeting a certain group and has said the proposal is simply aimed at curbing population. ”The population policy is for everyone. There is no distinction (nor is it) aimed at one particular community of group,” said BJP spokesman Siddhartha Bhattacharya. ”Once the number of children are more, the father doesn’t think of sending them to school. So they remain poor and uneducated and unskilled.”

   Jag instämmer i Siddhartha Bhattacharya’s ord. Det skulle vara bättre för barnen, och för samhället, att skaffa färre barn, och istället ge varje barn optimal uppväxt och utbildning. Men för den som bedriver demografisk upprustning, så är antalet barn viktigare än barnens framgångar.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Den religiösa etnonationalismen ökar nu explosionsartat i indiens misär och leder sannolikt snart till en av världens största folkmord.

   – Mina sympatier ligger hos hinduerna. Muslimerna har ett flertal länder att husera i, men likväl flödar muslimerna in i Indien.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Inte trevligt för någon indisk miljö eller indisk get alls.

   – Instämmer fullständigt!

   Svara
   • Vi har således eniga om att INTE ge oss in i en barnavels-kapprustning, som vi garanterat kommer förlora, samt att vi vill agera politiskt för en lösning som undergräver sådan galen kapplöpning, så att vi får ett långsiktigt ekologiskt hållbart och vetenskapligt sekulariserat samhälle?

    Svara
  • Stadshuset i Minsk

    /  01/15/2020

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Visst kan man dra sig ur kapprustning av aggressiva kärnvapen.

   – Huruvida det är möjligt beror på motståndaren. Såvida man har en motståndare som är villig att invadera så fort tillfälle ges, så är det olämplig att inleda ensidig nedrustning.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Sedan Hiroshima och Nagasaki har inga städer angripits med dem.

   – Det beror på att atomvapnen har lyckats med sitt syfte, nämligen att sätta skräck i motståndaren, och därmed förhindra att någon vågar anfalla. En atombomb som exploderar har misslyckats med sitt syfte. Atombomberna över Japan var ett undantag, eftersom Världen ännu inte hade bevittnat atomvapnens förstörelsekraft. När atomvapnens enorma styrka blev välkänd, så kunde dessa vapen därefter uppfylla sitt syfte utan att användas i strid. Men atomvapnen har skapat ett spänt lugn, med det stora hotet ständigt närvarande. Världen hade varit bättre ifall ingen någonsin hade uppfunnit atombomben.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Vi har således eniga om att INTE ge oss in i en barnavels-kapprustning …

   – Ja. Jag håller med om att demografisk kapprustning bör undvikas. Problemet är att vi redan har gett oss in i den demografiska kapprustningen, genom att ta emot invandrare med hög fruktsamhet. Problemet försvinner inte genom vi passivt avstår från att agera.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   … som vi garanterat kommer förlora …

   – Ja. Du har helt rätt i att vi svenskar, liksom övriga européer har dåliga förutsättningar att kunna uppnå samma födelsetal som utlänningarna.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   … samt att vi vill agera politiskt för en lösning som undergräver sådan galen kapplöpning …

   – Instämmer fullständigt. Åtgärder mot befolkningstillväxten borde ha gjorts för länge sedan. Ifall detta hade gjorts, så hade vi numera kunnat avskaffa det mesta av det elände som vi ser runt om i Världen.

   Ett förslag: Ta alla dessa ”ensamkommande flyktingbarn” och sätt dom vid skolbänken. Deras uppehållstillstånd kan omvandlas till studentvisa som löper ut ifall inga framsteg görs i studierna. Dom ”ensamkommande flyktingbarnen” kan förslagsvis utbildas inom gynekologi, för att ge verktyg att motverka höga födelsetal. Därefter kan dom ”ensamkommande flyktingbarnen” återvända till respektive hemland, och göra värdefulla insatser för att förbättra hemlandets framtid.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   … så att vi får ett långsiktigt ekologiskt hållbart och vetenskapligt sekulariserat samhälle?

   – Det låter bra.

   Svara
   • Nja. Många länder saknar kärnvapen, tänker inte skaffa dem och är heller inte oroliga att bli attackerade med dem.

    Skräck för direktträff finns främst i storstäder i länder med kärnvapen och i lakej-staters storstäder och för oss alla vad gäller nedfall och nukleär vinter.

    Skulle ex. Ryssland nedrusta, vilket man kan säga att Putin har påbörjat på ett intelligent sätt, blir visserligen det militärindustriella komplexet tossigt och börjar rysshetsa, men ett väl förberett konventionellt värnpliktsförsvar/totalförsvar med låt säga 10 års förnödenheter är nog det allra smartaste ändå, även för Ryssland.

    I allt annat verkar vi eniga. Kärnvapenkrig är inte krig, men statsterror.

    Svara
  • Stadshuset i Minsk

    /  01/16/2020

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   2. Du tar datorn, surfar in på wordpress.com (som är ett öppet fritt system som rekommenderas av fsf.org). Där startar du en gratis blogg under valfritt namn som du mediterar en stund på innan du väljer det.

   – Min sida blir då en i mängden av sidor på internet. Risken är överhängande att mina ståndpunkter blir lika osynliga som lappen i bröstfickan.

   Jag tänkte att det kunde vara bättre att höra av sig till någon som redan har lyckats skapa uppmärksamhet, och fråga den personen ”har du tänkt på det och det här?”. Jag är medveten om mina egna tillkortakommanden, och ser en fördel i att ta hjälp av andra, som har bättre talang att få uppmärksamhet och hantera ”antirasisternas” usla beteende.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   4. Sedan delar du med dig sanningen till människor anonymt här och där i dialoger, helt enligt gamla soldathandboken.

   – Det skulle vara intressant att diskutera med meningsmotståndare. Finns någon plats där ”antirasisterna” håller till, som tillåter att jag argumenterar för åsikter som anses vara rasistiska? ”Antirasister” förefaller generellt älska att blockera meningsmotståndare. Förvisso är inte ”antirasisterna” ensamma om detta. Petterssons Blogg blockerade mig efter att jag hade åsikter om Israels bomber.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Jo. De som kommer till EU och Sverige är en påfyllning utifrån, men det har våra folkvalda politiker, fulmedia och folket, propsat på och röstat för och aktivt medverkat till genom vapenförsäljning, krigsförbrytelser, sekterist-vurm och signalpolitik.

   – Ja. Det är just fulmediernas lögner som jag i första hand ville diskutera med dig.

   Beträffande vapenförsäljning och krigsförbrytelser, så saknar jag tillräcklig insikt för att kunna ta ställning.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Det finns många lögner som jag har listat under meny-posten “sanning”.

   – Att det finns fler lögner tvivlar jag inte på. Jag har tittat igenom en del av kapitlen under rubriken ”Sanning”. Det är ganska tung läsning, så jag är inte färdig. Till stor del så avhandlas frågor som är större än jag förmår sätta mig in i, och därmed klarar jag inte att ta ställning. Jag ber om ursäkt för mina tillkortakommanden.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   ”Den falska omtanken” är bara en av alla lögner som finns.

   – Det är riktigt. Men jag tänker att det är en strategiskt viktig punkt att sikta på, när man angriper journalistkårens lögner. Den falska omtankens anhängare lever på att få känna sig goda. Så länge som dom kan framställa sig som goda, så kommer dom inte att ändra uppfattning genom att någon lyckas exponera mindre lögner som journalistkåren har spridit. Därför kan det vara en fördel att ifrågasätta just godheten. En annan fördel är att den falska omtanken är enkel att påvisa, utifrån ganska välkända fakta.

   Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

   Min åsikt är att konfliktskapande är den största lögnen.

   – Det har du förmodligen rätt i. Men jag tror att ”den falska omtanken” och ”konfliktskapande” till stor del handlar om samma sak, sett från olika perspektiv. Det ena perspektivet betraktar lögnerna utifrån osanna påståenden, medan det andra perspektivet betraktar lögnerna utifrån deras konsekvenser.

   Svara
   • Din WordPress-sida är lika sökbar som alla andras. Där kan du presentera dig på ett anonymt sätt. Därifrån kan du pinga och stödja andra skribenter och medier. På din egen sida kan du göra en lista med de RSS-feeds som bidrar till sanning.

    När du är inloggad kommer varje kommentar du gör länka till din egen WordPress-blogg.

    Min ”osynlighet” har ca 75-150 olika läsare per dag som klickar på i genomsnitt ca två olika poster. Gott bakom vänster bröstficka. 🙂

    Alla som har drabbats av rasistiska eller anti-rasistiska känslor kan diskutera på många ställen på nätet Här är ett bra ställe att börja, tycker jag:
    https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2018/09/09/forskning-tara-swart-journalister-alskar-sitt-jobb-deras-hjarnor-fungerar-daligt-det-finns-hopp/

    ”Antirasister” kan ha ställt sig i en extrem motposition i rädsla för sina egna känslor, eller vilja skydda en vän. Båda sakerna är mänskliga.

    Ibland kan du bli blockerad för att någon är rädd för dina åsikter. Har du en egen WordPress-blogg kan du exponera deras rädsla och pinga dem samtidigt.

    Du får läsa på vad krigsförbrytelse är så att du kan ta ställning.

    Jag tror att ditt fokus på ”den falska omtanken” via en WordPress-blogg vore utmärkt. Det är, helt riktigt en mycket viktig lögn för psykopaterna. Det skulle t.o.m. kunna vara namnet på något vis. Jag har behandlat den lögnen här: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2019/03/04/olika-former-av-logn-del-7-kansloargument-kan-leda-bade-till-rationalitet-och-logn/

    Det är ett synnerligen viktigt fokus. Bilder och beskrivningar från krig är sådana känsloargument som är rationellt att visa om man vill skapa stöd för världsfred.

    Svara
    • Stadshuset i Minsk

      /  01/18/2020

     Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

     Din WordPress-sida är lika sökbar som alla andras.

     – Hur många sådana sökbara sidor finns det, som inte har lyckats fånga alltför mycket uppmärksamhet?

     Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

     Min ”osynlighet” har ca 75-150 olika läsare per dag som klickar på i genomsnitt ca två olika poster.

     – Ja. Jag placerar dig i kategorin debattörer som är bättre än jag på att skapa uppmärksamhet. Jag har tittat runt på din Internet-sida, och har sett att den är genomarbetad och omfattande. Sidan avhandlar många olika frågor, och du har engagemang att vara insatt i och diskutera alla dessa olika frågor.

     Jag skulle inte klara att bygga upp en sådan sida, och jag inte tillräckliga kunskaper att diskutera så många frågor. Därför tänkte jag att det är bättre att besöka någon som redan har byggt upp en populär sida, och försöka påverka genom att diskutera där. Men det skulle vara intressant att diskutera även med meningsmotståndare som är intresserade att föra en seriös diskussion, och då vet jag inte var jag bör börja.

     Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

     Gott bakom vänster bröstficka.

     – Ja, du har någonting gott en liten bit bakom vänster bröstficka.

     Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

     Jag tror att ditt fokus på ”den falska omtanken” via en WordPress-blogg vore utmärkt. Det är, helt riktigt en mycket viktig lögn för psykopaterna. Det skulle t.o.m. kunna vara namnet på något vis. Jag har behandlat den lögnen här: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2019/03/04/olika-former-av-logn-del-7-kansloargument-kan-leda-bade-till-rationalitet-och-logn/

     – Jag hittar inte någonting om falsk omtanke där. Däremot på sidan ”Olika former av lögn – Del 5 – Nyspråk, skönmålningar” och eufemismer”, så sägs:

     ”Ondskan” utger sig för att vara ”Godheten

     – Men filmen går inte att se via den sidan. Länken till Youtube fungerar inte. Däremot har jag börjat att titta på filmen på den här Youtube-sidan: https://www.youtube.com/watch?v=-HvbEJAfeXk

     Citat från Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:

     Det är ett synnerligen viktigt fokus. Bilder och beskrivningar från krig är sådana känsloargument som är rationellt att visa om man vill skapa stöd för världsfred.

     – Många vill ha fred, och ändå lyckas krigs-älskarna få sin vilja igenom.

     Svara
     • Hur mycket uppmärksamhet din blogg får beror på vad som intresserar folk och hur bra och regelbundet du tillför intressanta och relevanta texter, samt rubriker och ingresser som hänger ihop med innehållet. Antalet som inte får uppmärksamhet har inget med vad du vill åstadkomma eller hur mycket uppmärksamhet du kommer få. Det hänger på dig, samt ev. på rätt slags vänners engagemang, mer än på någon annan.

      Varför skulle du inte klara att bygga upp en liknande sida som Vetenskapliga partiet, efter hand? Det är betydligt lättare än den programmering som du en gång har lärt dig.

      Vetenskapliga partiet välkomnar evidensbaserad påverkan.

      Meningsmotståndare som är intresserade att föra en seriös diskussion finns på flera av de sidor som jag listar i högerspalten. De som inte har kommentarsfält kan man kritisera genom att skriva egna poster med ”kritik” i överskrift, i text och i tagg. Då får de en ping och sökmotorer älskar kritik mot saker. Det är relevant för folk som gillar kritisk granskning av saker. Har du en blogg och någon censurerar dig i ett kommentarsfält så kan du skriva om den censureringen på din blogg.

      Börja med meditation! Det är bra för lugnet, modet, medkänslan och upplystheten. 🙂

      Känsloargumentation antyder väl ändå att omtanke (falsk eller inte) ligger bakom känsloargumenten, eller hur?

      Jag länkar inte gärna direkt till Youtube, efter alla censur-turer där på första statsmaktens begäran.

      Korrekt. Du har märkt det. Många påstår att de vill ha fred, men lyckas ändå alltid rösta på korrupta konfliktskapare och EU-positiva imperialistiska brutalkapitalister. Orwell uttryckte det bra:

      ”Ett folk som väljer korrupta politiker, bedragare, tjuvar och förrädare är inte offer … men medbrottslingar”
      / George Orwell Källa: https://www.goodreads.com/quotes/1402817-a-people-that-elect-corrupt-politicians-imposters-thieves-and-traitors

      Folket gnäller överallt, men gör ändå om exakt samma fel varje gång. Psykologer och psykiatriker har sagt till mig att de anser att det är en media-inducerad masspsykos. Slå upp ordet!

 30. Kör stora stenar

   /  01/04/2020

  Svara
 31. Jans

   /  01/04/2020

  Som bekant genom främst alternativmedier så försiggick en hel del raketattacker och stenkastning mot blåljuspersonal under nyårshelgen. SvD valde dock att fokusera på det viktiga i sammanhanget, nämligen att deras vänstervridne juridikkrönikör hittat fel i polisens instagramtexter:

  ”Under nyårsdagen låg ett inlägg om den nya lagen om sabotage mot blåljusverksamhet uppe på polisens Instagramkonto. Efter att en rad felaktigheter i bildtexten och kommentarerna uppmärksammats på sociala medier togs inlägget ner. En av dem som kritiserade inlägget på Twitter är Mårten Schultz, professor i civilrätt och SvD:s juridiske kommentator.”
  https://www.svd.se/polisen-kritiseras–skrev-att-bangers-kan-ge-livstid

  Denna viktiga ”nyhet” slog alltså SvD upp avsevärt mycket större än rapporteringen om konkreta incidenter där blåljuspersonal attackerats. Det stod knappt om dessa. Det betraktar jag som en form av desinformation, att fokusera på irrelevanta bisaker istället för fenomenets kärna nämligen att blåljuspersonal attackeras.

  Svara
  • Jans

    /  01/04/2020

   Duckduckgoar man ”mårten schultz polisen blåljus twitter instagram” kan man se att även de andra tidningarna naturligtvis hakade på. Han har nog fått ett par TV-soffepoäng där. TV4 ringer nog snart. Det gäller att hitta samtalsämnen utan udd så vi slipper tala om de problem som gör att SD snart har egen majoritet.

   Svara
 32. Juni

   /  01/04/2020

  Rappartisten som är misstänkt för delaktighet i Rinkebymordet får sin musik marknadsförd genom lite snyfthistorier strax innan han släpptes ut att mörda:

  ”Dom kallar mig monster – Idag 21-åriga Yasin från Rinkeby har gjort saker som han djupt ångrar, men musikaliskt finns det inga samvetskval.”
  https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1288040

  Mer relevant info:
  https://samnytt.se/sverigetoppande-rapartist-haktad-misstankt-for-brutal-avrattning/

  Svara
  • hahahaha

    /  01/08/2020

   De kriminella gängen får enorm uppmärksamhet och gratis marknadsförings i media.

   Journalister är direkt ansvariga för att främja den kriminella gängkulturen.

   Det är typiskt att samma journalister som mörkar sexuella övergrepp och polisens signalement på förövare även slickar kriminella mördares anus tills deras tungor domnar av svärta.

   För att i nästa andetag gnälla på svenskens ”machokultur”.

   Journalistkåren är en avskrädeshög för sig som kan ruttna i helvetet.

   Svara
 33. Ivar L

   /  01/04/2020

  Mycket givande och intressant helgläsning av Lars Trädgårdh i Kvartal om hur S ideologiskt byggde den folkhemsnationalism de nu förlorar till SD. OBS, lång text!
  https://kvartal.se/artiklar/den-svenska-berattelsen-fran-ryggrad-till-nostalgitripp/

  ”Om vi teoretiserar så kan man renodla detta samhällskontrakt på följande sätt. Det bygger på en föreställning om att den dominerande logiken är reciprocitet – ömsesidighet. Alla ska bidra, dra sina strån till stacken, vara skötsamma, pålitliga arbetare. Just motståndet mot välgörenhet innebär att den moraliska logiken mer betonar plikten att arbeta än dygden att ge. I den mån vi kan tala om altruism är det en villkorad form av altruism som håller allmosorna på avstånd, snarare än en ovillkorlig altruism där den gode givaren hyllas. ”

  Svara
 34. jans

   /  01/04/2020

  Jerzy vann:

  Svara
 35. Stadshuset i Minsk

   /  01/05/2020

  Masoud Kamali är en fräck kolonisatör.

  Han har lämnat sitt eget hemland, för att göra anspråk på vita människors hemländer. På plats i vita människors hemländer, så gör Masoud uppror mot vita människors påstådda förtryck av andra etniciteter. Ifall Masoud Kamali hade stannat kvar i sitt eget hemland, så hade han sluppit leva med dom onda vita människorna. Masoud Kamali hade sluppit höra vita människors invändningar mot hedersrelaterat våld och andra importerade problem.

  Svara
 1. Året som gick del 3 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: