Året som gick del 3

Då var det dags för del 3 av året som gick

Del 1 och 2 hittar ni här:

Gott nytt år!

Året som gick del 2

Del 3 alltså

Minns ni det där?

Bl a han dök upp. Förhoppningsvis är han arbetslös idag då Alingsås Tidning som han var på då lades ner i höstas.

SVT körde långa inslag om ”porrimpotens”. Riktig expert på området sa ”NEJ, det finns inget sådant”. SVT körde på trots det och ÖKADE tiden galningen fick i rutan. Direkt när man såg det första inslaget så anade man att Harry var en extremist lååååångt ut på vänsterkanten, jag googlade och mycket riktigt…

Vad av de problem vi ser i Sverige ligger Putin bakom?

SRP1 hade EN gång med en riktig klimatexpert och folk gick bananas. Inte ens en enda gång klarar de av något annat än domedagsprofetior från div agronomer och andra. Klimatfördröjare är det nya ordet tydligen.

Hur många känner ungefär sådär…?

Jag hävdar att Hanif Bali är helt nödvändig som ren upplysare om underliga saker som man annars aldrig skulle få reda på. För i alla fall jag har t ex inte sett i vanlig svensk media att Iran har en ren regimmoské i Stockholm. Hade inte Bali upplyst så hade jag inte haft en jävla aning. Varför upplyser inte t ex SVT om det? Eller DN? Och varför undrar inte t ex SVT eller DN vad bortskämda Fatemeh gör i just Irans regimmoské…?

Vänsterpartiet retuscherade bort Amineh Kakabaveh från alla bilder genom den sk ”Niqab-metoden”.

Efter att DN återigen lyckats dreva bort Hanif Bali från twitter pga hans påstått dåliga ton så visade DN själva hur god ton ser ut!

Kompetensregnet som föll visade sig plötsligt vara ett analfabetregn.

Kloka saker vi minns!

SVT anställde under 2019 Seher Yilmaz. Vilken kompetens hon bidrar med får ni lista ut själva.

Apropå Sövesborg.

Kan det bli mer Sverige än sådär?

Sandro Scocco anser att mer av det som orsakat problemen är det som behövs för att lösa problemen.

Den socialdemokratiska människosmugglaren från Ljungby.

KTH annonserar sådär. Själva definitionen av att vara sexistiska men det fattar de inte.

Fredagsmys med kramkalas när ett hot mot rikets säkerhet släpps fri.

Hotet mot rikets säkerhet från Göteborg leker kurragömma med Säpo och polisen.

Undrar hur det sett ut i Malmö om de INTE varit så fantastiska på förebyggande arbete…?

En SD och en S blev kära och The Usual Suspects dök givetvis upp. Finns massor med mer i inlägget!

Skolutflykter till Fårö med demokrati i fokus. Då kan det se ut sådär. Är nog inte så mycket demokrati på schemat där gissar jag…

Det som resten av befolkningen sett komma rusande som ett snabbtåg under flera decennier har politikerna inte ens sett en glimt av.

Förra årets mest bisarra är ju den där irakiska försvarsministern som var svensk medborgare och gick på bidrag i Sverige.

När aktivister är så ivriga att aktivista att att allt annat får stå tillbaka.

Brå visade sig vara en fejknews-fabrik.

SVT ställde upp och gjorde sitt bästa för att försvara Brå.

Bilden ovan är alltid aktuell!

Missöden som kan ske.

Det var allt! God fortsättning på er alla!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

250 kommentarer

 1. hllviken

   /  01/04/2020

  Efter genomläsningen: ”Skönt att det året har gått”!

  Svara
 2. Utlandssvensk

   /  01/04/2020

  ”Jag hävdar att Hanif Bali är helt nödvändig som ren upplysare om underliga saker som man annars aldrig skulle få reda på. För i alla fall jag har t ex inte sett i vanlig svensk media att Iran har en ren regimmoské i Stockholm.”

  På bilden ser man hur det är fullt med hazarer där. Som jag var inne på i förra tråden, finns det mycket starka kopplingar mellan den gruppen och Iran. Att man nu ser dem i en regimmoské i Stockholm borde göra svensken riktigt rädd, eftersom Iran redan använder hazarer för att föra krig i andra länder.

  Men samtidigt är inte det här något unikt för Iran. Många muslimska länder har finansierat massor av moskéer i Sverige och dessa lär också vara trogna de regimer som står för slantarna. ETC hade en ganska bra genomgång för några år sen om vilka länder som är mest aktiva:

  ”Saudiarabien, som representerar en extremt konservativ tolkning av islam, har genom mångmiljonbidrag inflytande över mer än var fjärde moské som Dagens ETC har granskat. Även Turkiet, Qatar och Libyen finansierar moskéer och muslimska församlingar i Sverige, men vilka krav som följer med pengarna vill ingen svara på.”

  https://www.etc.se/inrikes/saudiarabien-finansierar-var-fjarde-svensk-moske

  Om eller när Sverige börjar falla sönder på riktigt, kan man utgå från att dessa länder kommer att fortsätta med ekonomisk och annan hjälp till sina muslimer när dessa övergår till mer våldsamt jihad. Som jag var inne på i förra tråden har Saudiarabien, Turkiet, Qatar och Iran alla finansierat och beväpnat stridande grupper i Syrien. Det finns ingen anledning att tro att de inte skulle göra samma sak i Sverige, om det blir rätt läge.

  Svara
  • Senior

    /  01/04/2020

   En 9000 man stark Hazar-armé som Sjuklövern gett (gymnasie)amnesti åt i Sverige.

   Vill man vara lite konspiratorisk kan man fundera på om de ligger i beredskap för en uttalad uppgift, tex. om vi skulle få fel valresultat 2022…

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  01/04/2020

    @ Senior,

    Allt är väl möjligt, jag utvecklade en liknande konspirationsteori i förra tråden om en annan grupp, uiguer. Jag ser den som mer sannolik, eftersom den svenska regeringen har starka kopplingar till Muslimska Brödraskapet men inte (vad jag vet) till regimen i Iran.

    Svara
    • Senior

      /  01/04/2020

     Jo, läste den.
     Dock är jag själv alldeles för dåligt insatt för att göra annat än tjejforskning och killgissning i frågan:

     Turkiska kopplingar finns högst sannolikt, men mer subtilt och inte lika officiella som de Iranska.

     Svenska statsbesök med hucklen i Iran, gymnasielagen för 9000 Iranska Hazarer…..
     Här har vi politiker som direkt och ganska oförklarligt lägger sig i förloppen om de inte har ett särskilt syfte med det.

     -Nyheternas vurm för Hazar-Greta. Hon som jag aldrig minns namnet på, men som var lika hypad som Greta när det gällde dessa flyktingdemonstrationer…

     Turkiet känns mer inofficiellt och inte lika erkänt eller sanktionerat (i brist på bättre ord) från officiellt Svenskt håll.

     -Någon inköpare på SVT har för övrigt onekligen en vurm för Turkiska TV-såpor. En medveten normalisering kanske?

     Svara
     • Utlandssvensk

       /  01/04/2020

      ”Turkiska kopplingar finns högst sannolikt, men mer subtilt och inte lika officiella som de Iranska.”

      Det jag menar är att S har starka och väldokumenterade kopplingar till MB, som i sin tur är kopplade till Turkiet. MP och referingen hade dock tidigare en direkt och stark koppling till Erdogan via bostadsminister Mehmet Kaplan, men han är borta nu.

      ”Hazar-Greta. Hon som jag aldrig minns namnet på”

      Hon heter Fatemeh Khavari.

     • Senior

       /  01/05/2020

      Ja, det har du ju alldeles rätt i.

      Det är väl där någonstans som rent av S hade något avtal om inkvotering av muslimer i politiken?

      Dock är väl detta fortfarande mer hysch-hysch och försöker döljas från offentligheten?

      Javisstja, så heter hon, tack.

     • Utlandssvensk

       /  01/05/2020

      @ Senior,

      ”Det är väl där någonstans som rent av S hade något avtal om inkvotering av muslimer i politiken?”

      Ja, det är korrekt. Den del av S som i dag heter ”Socialdemokrater för tro och solidaritet” ingick ett avtal med MB 1999, som inkluderade inkvotering av muslimer i vissa politiska sammanhang. Ledarsidorna (Westerholm) har skrivit ganska mycket om detta och andra kopplingar mellan S och MB. Även MP och C har haft en del tydliga personkopplingar till MB.

      Sen kan man nämna att även Reinfeldt föreföll vilja ha närmare samarbete med MB. Han såg till att Abdirizak Waberi blev invald i riksdagen för M 2010 och den figuren var helt klart ledande inom MB i Sverige och även framträdande inom MB internationellt.. Möjligen har M nu gett upp denna ambition, men vem vet hur alla gamla reinfeldtare i det partiet tänker. De försvarade alla Waberi under de år han satt i riksdagen.

      Slutligen kanske det inte är så många som vet att även F! samarbetar med MB. Det blev en del rubriker i övriga världen när de använde sin plats i Europaparlamentet till att låta MB ha ett seminarium där 2016:

      ”European Muslim Brotherhood Holds Event On Women’s Issues At European Parliament; Organizer Inexplicably Represents Swedish Feminist Party

      ”March 2, 2016 Ahead of the international women’s day, EFOMW (European Forum of Muslim Women) in cooperation with MEP Soraya Post, ENAR (European Network Against Racism) and FEMYSO (Forum of European Muslim Youth and Student Organisations) organized a hearing at the European Parliament with intention to shed light on the growing Islamophobia in Europe and its devastating impact, particularly on Muslim women.”

      ”A report by the NEFA Foundation authored by the GMBDW editor indicates that the EFOMW is affiliated with the Federation of Islamic Organizations in Europe (FIOE), the umbrella group representing the European Muslim Brotherhood. ”

      https://www.globalmbwatch.com/2016/03/17/european-muslim-brotherhood-organizes-event-on-womens-issues-at-european-parliament-organizer-inexplicably-represents-swedish-feminist-party/

     • utlandssvensk

       /  01/05/2020

      Som jag ser det, är det mycket troligt att MB redan har planer på att ta över Sverige. Den organisationen präglas av ett väldigt långsiktigt tänkande. De har exakt samma mål som ISIS eller Al-Qaida, men arbetar i huvudsak med andra metoder, även om de inte drar sig för väpnat jihad i vissa lägen.

      Läs gärna på om hur de har agerat i olika arabländer. De är helt oroligt envisa och långsiktiga och verkar aldrig ge upp. Ofta blir de förbjudna, men då går de under jorden i det landet samt använder sitt internationella nätverk som stödorganisation. Att flera svenska riksdagspartier aktivt har samarbetat med dessa figurer är nästan oroligt naivt (eller kanske ondsint).

      Som jag nämner nedan, kontrollerar de nu i praktiken Turkiet och Qatar. De hade också makten i Egypten för några år sen, men blev utkastade av militären. Men de ger som sagt inte upp och vi lär få se nya försök att ta kontroll över det landet. I Syrien förde regimen en blodig kampanj mot MB under många år och fick nästan bort dem. Men sen kom kriget och MB var direkt tillbaka i en mycket inflytelserik roll. Osv, osv.

      Dessa figurer spelar för att vinna. Överallt. Självklart har de samma avsikter i Sverige och vi ger dem verkligen alla möjligheter. Redan nu kan de troligen ställa upp tusentals stridsvilla unga män med väldigt kort varsel från alla de moskéer de kontrollerar i Sverige. Om de lyckas att få in uigurerna från TIP, kan de helt realistiskt försöka att ta över hela landet. Vi har nästan inget att sätta emot och skulle knappast kunna hantera en sådan hänsynslös och samtidig stridsvan motståndare.

     • Utlandssvensk

       /  01/05/2020

      En tragikomisk aspekt på alla dessa svenska partier som samarbetar med MB är att de samtidigt är helt eniga om att Hitler och nazisterna var den värsta ondskan vi någon har sett. Men MB var i princip direkt allierade med Hitler och hjälpte även till med att ställa upp muslimska SS förband i Bosnien.

      En av dåtidens mest framstående inom MB, Muftin av Jerusalem, bosatte sig i Berlin under kriget och var en väldig aktiv supporter av Hitler. Den kända judisk-amerikanska skribenten Pamela Geller har presenterat ganska trovärdiga bevis för att Muftin spelade en avgörande roll i förintelsen. Nazisterna hade tidigare varit inriktade på att judarna skulle förmås att utvandra, men Muftin ville inte ha dem i Palestina. Det finns massor att läsa om detta för den som är intresserad.

      Hur som helst, MB skäms verkligen inte för sin roll i WWII och Muftin är en hyllad historisk figur i den rörelsen. Judarna vill de fortfarande utrota, precis som alla andra jihadister. Deras inställning till övriga otrogna, som t.ex sekulariserade svenskar, är inte heller direkt välvillig…..

     • Kronblom

       /  01/05/2020

      MB ska vara svartlistade i många länder och det är långa fängelsestraff för samröre eller medlemskap. Jag har letat efter en lista men det verkar vara svårt att hitta någon. De jag vet är bl.a. Saudi-Arabien, UAE, Egypten, Ryssland och f.d. Sovjetrepubliker. I Sverige är det tvärtom, de får statsbidrag. Inte ens IS är förbjudet här.

     • Utlandssvensk

       /  01/05/2020

      @ Kronblom,

      Enligt wikipedia:

      ”Today, the primary state backers of the Muslim Brotherhood are Qatar and Turkey.[18] As of 2015, it is considered a terrorist organization by the governments of Bahrain,[19] Egypt,[20] Russia,[21] Syria,[22] Saudi Arabia[23] and the United Arab Emirates.[24]”

      Det har också varit på tapeten i flera västländer att terrorstämpla dem:

      ”But in 2014, then British Prime Minister David Cameron changed course, commissioning a critical inquiry into whether various Brotherhood-inspired organizations in the United Kingdom were a threat to national security. The report concluded that “membership of, association with, or influence by the Muslim Brotherhood should be considered as a possible indicator of extremism,” but did not recommend outright banning the group.”

      ”The United States is now also debating whether to label the Brotherhood a terrorist organization. In 2015, Senator Ted Cruz of Texas and Representative Mario Diaz-Balart of Florida attempted to push the Muslim Brotherhood Terrorist Designation Act through Congress, which would have barred Muslim Brotherhood–affiliated organizations within the United States. ”

      https://www.foreignaffairs.com/articles/2017-03-24/o-brotherhood-what-art-thou

      Utifrån vad jag har läst, skulle jag säga att Sverige är det västland där MB har klart starkast ställning, men jag är ingen expert på saken. De där figurerna är överallt.

     • Senior

       /  01/06/2020

      @Utlamdssvensk

      ”En tragikomisk aspekt på alla dessa svenska partier som samarbetar med MB är att de samtidigt är helt eniga om att Hitler och nazisterna var den värsta ondskan vi någon har sett.”

      Inte alla, och bara med kniven mot strupen.

      https://www.s-sanningen.com/

      Visste du förresten att Sverige fick betala krigsskadestånd efter VK2?

     • Kristian

       /  01/06/2020

      @Utlandssvensk
      ”Som jag ser det, är det mycket troligt att MB redan har planer på att ta över Sverige.”

      Det finns olika sorters ”ta över. Citerar Kyeyune:
      https://timbro.se/smedjan/sverige-2050-den-humanitara-stormaktens-nedgang-och-fall/
      ”Ungdomarna i Husby eller Seved eller Gottsunda kan inte ”ta över” landet. De kan inte driva Ringhals och Forsmark. De kan inte styra och administrera en modern, högproduktiv ekonomi, de kan inte sköta importen av insatsvaror, de kan inte se till att vägverket sköter sina upphandlingar på rätt sätt. Deras våld har inget stort syfte, inget mål som går att uppnå. Det är självutplånande.”

      Nu är det väl ett annat samhälle MB vill se, så det mesta av det Kyeyune nämner kommer väl att läggas ned? Finns det en färdig ”intelligensia” som kan styra Adidaskrigarna?
      Det är ju lättare att som erövrare underkuva slavfolket än att sätta sig in i hur deras uppfinningar fungerar. (Tror det var Muhammed Omar som nämnde något om detta.) Hela de islamska ”civilisationen” har ju – till skillnad från Lutherska Europa och Kina – byggt inte på innovation utan erövring.

     • Utlandssvensk

       /  01/06/2020

      @ Kristian,

      MB tänker långsiktigt vad gäller att ta makten, men efter det är de bara intresserade av samma sak som wahhabisterna, dvs. att gå tillbaka till hård sharia. De struntar i huvudsak i det ekonomiska utfallet.

      ” Finns det en färdig ”intelligentsia” som kan styra Adidaskrigarna?”

      De vill ha teokrati. Deras ”intelligentsia” är ett gäng imamer och warlords. Idealet för dem är en kombination, dvs. en skriftlärd muslim som samtidigt är en hänsynslös krigare. Adidaskrigarna kan de använda som soldater. Om man läser om Syrien (eller Irak,Libyen, osv) finns det hur många olika miliser som helst. De heter alla något i stil med ”Profetens heliga svärd” och är bemannade av unga män som lika gärna hade kunnat vara adidaskrigarare. Ganska många har också kommit från västländer och anslutit sig till dessa miliser och de verkar integreras hur bra som helst.

     • Kristian

       /  01/06/2020

      @Utlandssvensk:
      ”De vill ha teokrati. Deras ”intelligentsia” är ett gäng imamer och warlords. Idealet för dem är en kombination, dvs. en skriftlärd muslim som samtidigt är en hänsynslös krigare. Adidaskrigarna kan de använda som soldater.”

      Jo, däri ligger en del av problemet – de flesta västerlänningar kan inte tänka sig att detta är något att eftersträva. Till och med i Jugoslavien vill väl alla sidor bara bli av med fienden och sedan bygga upp ett modernt land – inte tillbaka till medeltiden?

      Det är egentligen inte så konstigt: kombinationen ”högre status inom egna gruppen” och ”ständig tillgång till nya, unga kvinnor” har varit motivation nog ör de flesta män i tiotusentals år.

     • Utlandssvensk

       /  01/06/2020

      @ Kristian,

      ”Jo, däri ligger en del av problemet – de flesta västerlänningar kan inte tänka sig att detta är något att eftersträva.”

      Ja, de kan inte tro att folk tänker så. Men verkligheten är som den är och det är inte svårt att ta reda på vad MB vill.

      ”Till och med i Jugoslavien vill väl alla sidor bara bli av med fienden och sedan bygga upp ett modernt land – inte tillbaka till medeltiden?”

      Kanske, jag vet inte riktigt hur det är med Bosnien och Kosovo. Det som är klart, är att ganska många jihadister från de länderna är i Syrien och det är en hel del salafister som är aktiva i Bosnien:

      ”According to findings by the Bosnian Ministry of Security, not only were munitions from Bosnia used in the January 2015 attack on the satirical magazine Charlie Hebdo, but some of the weapons used in the November 13 Islamic State attack on Paris were also from former Yugoslav production.
      It increasingly looks as though a new sanctuary for IS fighters, planners and recruiters has been established right in the middle of Europe. In some remote villages, the black flag of IS is flown and, as a share of the population, more fighters from Bosnia-Herzegovina have joined IS than from any other country in Europe, except for Belgium. ”

      ”German investigators believe there are around a dozen places in Bosnia where Salafists — followers of a hardline Sunni interpretation of Islam — have assembled radicals undisturbed by the authorities. Reports of remote ”Sharia villages,” however, are denied by the Ministry of Security and the special police force SIPA. But the Sarajevo public prosecutor responsible for terrorism investigations admits that there are places in the northern part of the country where up to 40 Islamist families live in accordance with Sharia law and where IS symbols have been discovered.”

      https://www.spiegel.de/international/europe/islamic-state-presence-in-bosnia-cause-for-concern-a-1085326.html

      Nu låter väl det där inte som att det är så mycket värre än i Sverige eller UK, men som vanligt kan läget ändras snabbt. Kom ihåg att det inte krävs många jihadister för att t.ex en stad.

      ”Det är egentligen inte så konstigt: kombinationen ”högre status inom egna gruppen” och ”ständig tillgång till nya, unga kvinnor” har varit motivation nog för de flesta män i tiotusentals år.”

      Exakt så!

   • Utlandssvensk

     /  01/04/2020

    Det var 9 tusen som omfattades av Annies amnesti, men det finns betydligt fler hazarer i Sverige. Enligt SCB fanns det 52 000 personer födda i Afghanistan år 2018. En stor del av dessa bör vara hazarer. Sen vet väl ingen hur många det finns i landet som inte är inkuderade i SCBs siffror.

    Svara
   • Olof

     /  01/05/2020

    Om jag inte minns fel så googlade jag lite i samband med ASAP Rocky grejen och konstaterade att den aningen tveksamma tatuering som ”offret” hade mycket väl skulle kunna tyda på fd eller fortsatt medlemsskap i just de aktuella miliserna eftersom en av deras rekryteringsbaser tycks vara just hazarerna i Iran.

    Sen skulle jag nog snarare misstänka att om de har några officiella uppdrag ifrån den arbetsgivaren så handlar det nog snarare om att hålla koll på diasporan, de flesta verkar snarare vara från den gruppen som inte kvalade in ens som meatshields.

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  01/05/2020

     @ Olof,

     Man kan självklart bara spekulera kring vad dessa främmande makter har för relation till och syfte med de asylanter som befinner sig i Sverige. Att t.ex en grupp hazerer befinner sig i en regimtrogen moské som Hanif Bali hävdar att de flesta iranier undviker, betyder väl troligen något. Att regimen använder dem till något i Sverige? Att de har släkt i Iran och därför vill stå på god fot med regimen? Vem vet?

     Vad gäller MB anser jag dock att det står bortom allt tvivel att de har stort inflytande inom minst S och möjligen även andra 7K partier. Detta är i sig inget bevis för att de planerar något ondsint, men om man ser på hur de agerar i alla andra länder framstår detta som extremt troligt. Men exakt hur de tänker gå till väga är mycket svårt att gissa. Kanske tänker de sitta still i båten i 20 år till. Kanske gör de bedömningen att det finns en risk för att konkurrerande grupper, t.ex wahabister stödda av Saudi, just nu har mer potentiellt våldskapital och att de gärna skulle vilja balansera detta genom att t.ex få hit TIP. Eller kanske något helt annat. Men det man kan vara ganska säker på, är att de tänker på och planerar hur de ska få mer makt och inflytande i Sverige.

     Svara
     • Olof

       /  01/06/2020

      Ja, MB är en helt annan fråga, och de har ju bevisligen politiska ambitioner.

      Därmed inte sagt att några av de iranska hazarerna inte har tveksamma kopplingar, jag tror bara inte eventuell organisation bakom har riktigt samma ambitionsnivå som MB, utan mer åt hållet att det har med interna ME affärer att göra. Från koll på diasporan, via tillgångar för att slå ut t.ex fiender från IS, upp till, som du säger, risken för konkurrerande grupper.

     • Utlandssvensk

       /  01/06/2020

      @ Olof,

      Jo, det är väl en vettig gissning vad gäller hazarerna. Svårt att se några tecken på att Iran eller några stora shia-organisationer (t.ex Hezbollah) har några större ambitioner i Sverige just nu. Men de tänker rimligen åtminstone i defensiva termer, dvs. de är troligen också oroade över att sunnigrupper som MB har stort och växande inflytande. Om dessa tar över hela eller delar av Sverige, hamnar shiamuslimerna direkt i skottlinjen.

      En stor majoritet vanliga svenskar betraktar t.ex risken för ett muslimskt övertagande Malmö som helt obefintlig och tycker det är löjligt att ens prata om saken. Men enligt mig, har man ingen förankring i den observerbara verkligheten om man ser det så. Utvecklingen de senaste åren i Syrien, Irak och flera andra länder tyder i stället på motsatsen, dvs. att det finns en uppenbar risk. Troligen ser de svenska shiamuslimerna och Iran saken ungefär som jag, eftersom de är akut medvetna om realiteterna på marken i Mellanöstern. Iran och olika shiamiliser har varit väldigt aktiva i kriget mot olika radikala sunnigrupper, som t.ex ISIS.

     • Olof

       /  01/07/2020

      Precis. Sen är ju kombinationen av mer klanbaserade etniciteter och identitetspolitik alldeles synnerligt toxisk för naiva svenska politiker. På riksnivå har det kanske fått sig en knäck, men den totala oförmågan för S att komma åt antisemitismen i sina malmögrenar, och då kanske främst ssu, ger ju en bild av att det mest är en fråga om tid, i den mån det inte redan är ett stort problem.

      Det i sig skapar ju ett incitament för politisering av andra etniska grupper, även om de inte är där än. Går vi mot ett samhälle med etablerad klientilism så finns det ju inte något val. Då handlar det inte om att grupp X måste representeras av någon från grupp X, så ‘deras upplevelser’ finns i debatten. Då handlar det om att tillhör du grupp Y så får du inte hjälp av den politiserade delen av myndigheterna.

      Och när vi väl har myndigheter som agerar baserat på klantillhörighet, ja, då går det egentligen bara åt ett håll.

  • Jari Norvanto

    /  01/05/2020

   Så kallat hazar(d)spel med Sverige och svenskarna som insats…

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  01/05/2020

    @ Jari Norvanto,

    Baserat på din signatur, gissar jag att du har någon koppling till Finland. Om så är fallet, har du någon åsikt om läget där? Jag läste på lite om det nya ”smartaste bästa tjejgänget” som har tagit makten i Finland och jag förutspår en snabb svenskifiering. Har jag fel? Att första åtgärden blev att hämta hem ISIS finnarna verkar ju inte så lovande och flera av tanterna i regeringen förefaller öppet skogstokiga. Men jag är är, som sagt, väldigt nyfiken på vad folk med bättre insyn anser om saken.

    Svara
    • Jari Norvanto

      /  01/05/2020

     @Utlandssvensk

     Jag följer inte de dagspolitiska turerna i Finland, men kan beklaga att såvitt jag ser det, de följer den allmänna västerländska trenden, med allt vad det innebär i offentligheten, med multikulti, självförminskning, vänsterns identitetspolitik, hip liberalism och materialism, feminism som fordrar mer än jämlikhet, syntax error-situationer i mötet med ‘den andre’ och någon föreställning att vara skyldig omvärlden en massa uppoffringar. Bara det att det ligger några år efter i ‘utvecklingen’. Den stora anhopningen av unga kvinnor i den finska ministären eller bland partiledarna torde vara ett tecken i tiden. Återstår att se om denna ‘efterblivenhet’ beträffande anammandet av det nya, västerländska tankegodset medför att Finland följer Sverige ned i fördärvet, eller om det medger reversering innan skadorna är för omfattande – t ex genom avskräckande exempel i det nära utlandet, såsom broderlandet Sverige.

     Svara
     • Utlandssvensk

       /  01/05/2020

      @ jari,

      Tack för feedback! Det du säger ligger i linje med hur jag uppfattar läget i Finland. Dessvärre hittar jag inga bloggar på svenska eller engelska med kommentarer. Har du något tips? Jag är ganska intresserad, bland annat för att jag har bott ett år i Helsingfors en gång i tiden.

      ”t ex genom avskräckande exempel i det nära utlandet”

      Man kan ju alltid hoppas! Men jag trodde också länge att Sverige skulle ha en sådan effekt på många länder, men börjar tvivla på detta. Utvecklingen bara ångar på. För att addera till misären såg jag just att även Island, av alla länder, verkar var helt redo att börja åka åt samma håll:

      ”Icelanders Most Positive in Europe About Multiculturalism”

      ”Icelanders have progressively become more positive about immigration and multiculturalism and the country now holds the most liberal views on these matters in Europe, Kjarninn reports. ”

      https://www.icelandreview.com/society/icelanders-positive-europe-multiculturalism/

     • Jari Norvanto

       /  01/05/2020

      Jag har nog inget bra exempel på bloggar som speglar de finska förhållandena på svenska eller engelska. Däremot kan ibland Merit Wager vara intressant, som gör en del jämförelser förtrogen med båda länderna, inte minst på det migrationspolitiska området. Och den excentriska, brittiske antropologen Edward ‘The Jolly Heretic’ Dutton, bosatt i Finland, gjorde sin egen kasuistik / karaktäristik av den nyutnämnda statsministern Sanna Marin.

     • Utlandssvensk

       /  01/05/2020

      @Jari,

      Jag kan lägga till att det verkar vara en liknande utveckling även i Schweiz, där jag bor sen länge. Det hade jag inte trott var möjligt för 20 år sen, men det går inte att förneka. Snabb feminisering överallt, de röd-gröna går fram starkt, skatterna höjs, skolan kollapsar, osv…..

     • Utlandssvensk

       /  01/05/2020

      @ Jari,

      Tack. Jag gick in och kollade på Edward ‘The Jolly Heretic’ Dutton och om man lyssnar på honom, låter det som att det redan har skett en avsevärd och väldigt snabb svenskifiering. Han pratar t.ex om staden Uleåborg som förbluffande snabbt har blivit berikad. Han ger siffror för hur många grova våldtäkter de har haft, hur det bara är migranter som begår dem och hur media helt tystar ner allt även när flickorna sen begår självmord.

      Det låter redan som Sverige…. Detta bekräftar för övrigt bilden jag får från The Tundra Tabloids, som verkar vara den största bloggen på engelska, men tyvärr utan kommentarer.

      Här är videon med Dutton:

     • Utlandssvensk

       /  01/05/2020

      Det blev fel video! Här kommer ett nytt försök:

     • Weasel

       /  01/05/2020

      @utlandssvensk

      tundratabloids.com kanske kan vara något.
      Handlar inte bara om finland och situationen där , men det är en finsk blogg på engelska

     • Utlandssvensk

       /  01/05/2020

      @ Weasel,

      ”tundratabloids.com kanske kan vara något.”

      Tack, men just den har jag redan hittat. Bra blogg, men helst skulle jag vilja ha något med kommentarer. Som bekant, trivs jag bäst i pissrännan!

   • Törnrosa

     /  01/05/2020

    Utlandssvensk: Jag sa på ett ”tidigt stadium” att jag misstänkte att det var något mer än bara könet. Har lyssnat genom filmen nu och här kan säkert vara någonting mer som även kan appliceras på den svenska resultattolkningen.

    Själv behöver jag lyssna igenom fler gånger och låta bli att titta, blev fascinerat yr i huvudet av hans engagerade framträdande. Tack för att du la upp filmen. mvh

    Svara
 3. MiT

   /  01/04/2020

  Svara
 4. Utlandssvensk

   /  01/04/2020

  Turkiet och Qatar är i princip kontrollerade av Muslimska Brödraskapet. Här är en bra artikel om detta från Jerusalem Post:

  ”A recent libel trial in London casts light on the workings of one of the most complex and interesting power structures in the tangled labyrinth of the Middle East – namely, the burgeoning alliance between Turkey, the Emirate of Qatar and the broader network of the Muslim Brotherhood in the region and beyond it.”

  ”THIS ALLIANCE first came to prominence in the early, optimistic months of the “Arab Spring.” In Egypt, Tunisia and Syria, Muslim Brotherhood-associated movements played a vital early role in the popular uprisings in those countries.
  Qatar offered encouragement via Al Jazeera, and financial support to Islamist insurgent groups such as the Tawhid Brigade and Jabhat al-Nusra in Syria.
  Turkey was the main backer for the Sunni Arab rebels throughout the Syrian rebellion, and offered active support to Mohamed Morsi’s short-lived Muslim Brotherhood government in Egypt.
  Today, both Doha and Ankara are active backers of Fayez al-Sarraj’s Government of National Accord in Libya, in which Muslim Brotherhood elements are prominent.”

  https://www.jpost.com/Middle-East/Behind-the-Lines-Islamist-archipelago-The-Turkey-Qatar-nexus-602308

  Svara
 5. Utlandssvensk

   /  01/04/2020

  Om någon är intresserad Saudiarabiens roll i kriget i Syrien, kan ni t.ex börja med detta:

  ”Since the summer of 2013, Saudi Arabia has emerged as the main group to finance and arm the rebels.[2] Saudi Arabia has financed a large purchase of infantry weapons, such as Yugoslav-made recoilless guns and the M79 Osa, an anti-tank weapon, from Croatia via shipments shuttled through Jordan.[3] The weapons began reaching rebels in December 2012 which allowed rebels’ small tactical gains against the Syrian army.[3] This shipment was said to be to counter shipments of weapons from Iran to aid the Syrian government”

  https://en.wikipedia.org/wiki/Saudi_Arabian_involvement_in_the_Syrian_Civil_War

  En bit ner i artikeln hittar ni en lista på alla grupper som har fått stöd från Saudi. Inga snälla barn där…..

  Fundera lite över att samma land som ger pengar och vapen till alla dessa jihadister i Syrien är den största finansiären av moskéer i Sverige.

  Svara
 6. MiT

   /  01/04/2020

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  01/04/2020

   ”Idag är ju alla rasister,”

   Oväntatade, men goda nyheter! 🙂

   ”men att bli stämplad som rasist av Expo 2004 måste varit en dödsstöt som den absoluta majoriteten aktade sig oerhört för.”

   Det stämmer helt och så var det nog minst fram till 2010, kanske tom. till 2015.

   ”Notan för haveriet fick i vanlig ordning betalas av flickor med invandrarbakgrund.”

   Nej, det håller jag inte med om. Det finns i praktiken ingenting som Sverige eller svenskarna kan göra för att förändra hedersproblematiken hos de aktuella grupperna. Men vi hade kunna sluta att ta in dem i landet för länge sen. Att detta inte skedde berodde delvis på Expo och de som betalar priset för detta är främst svenskarna, speciellt de yngre.

   Svara
 7. MiT

   /  01/04/2020

  Svara
 8. Weasel

   /  01/04/2020

  När det gäller Löfvens intervju i Agenda så är det en sak som jag undrar över :

  Det som Löfven sa var i princip två saker , enkelt och slarvigt sammanfattade ungefär så här :
  1. Vi såg inte kriminaliteten komma.
  2. Kriminaliteten beror på socioekonomiska faktorer och har absolut ingenting med etnicitet eller kultur att göra.

  För dessa uttalanden blev Löfven betraktad som mer eller mindre imbecill.
  Av alla från SVT till Aftonbladet.

  Och det är det som gör mig aningen konfunderad.
  Det som Löfven sa i Agenda är ju nämligen precis samma sak som SVT och Aftonbladet har sagt varje vecka de senaste 15 åren

  Alltså , SVT och Aftonbladet har minst 500 gånger förklarat att brottsligheten inte har ökat. Varför tycker dom då att Löfven är en idiot när han säger att han inte kunde se att den skulle öka ?
  SVT och Aftonbladet har minst 500 gånger berättat att det inte finns någon koppling mellan invandring- kriminalitet utan att kriminalitet enbart beror på socioekonomiska faktorer.
  Varför tycker då Lena Melin att Löfven är en ”katastrof” när han säger det som Melin har skrivit i 15 år ?

  Är det någon som kan förklara detta ? 🙄

  Svara
  • info

    /  01/05/2020

   Weasel,
   för att Stefan är på väg att ersättas av någon annan och behöver därför hjälp med att ”förstå” att han bör avgå ”självmant” (han har fått silkessnöret).
   De vill inte sparka honom offentligt för då skulle det sända obehagliga signaler till den/de som efterträder honom.
   Dessutom är det viktigt visa en enig fasad mot omvärlden.

   Svara
   • Weasel

     /  01/05/2020

    Jag tackar för svaret. Så långt hade jag faktiskt inte tänkt.

    Följdfrågan blir dock ;
    Kommer Löfvens efterträdare då tillsamans med Aftonbladet och SVT hävda att det finns en koppling mellan invandring och kriminalitet ?
    Sådana resonemang är väl ”nazism” ? 🙄

    Svara
    • info

      /  01/05/2020

     Weasel,
     det skulle inte förvåna mig om efterträdaren, AB och SVT ungefär samtidigt (strax efter att den nya ledaren tillträtt) kommer komma fram till att det finns en viss/mycket liten överrepresentation mellan invandring och kriminalitet.
     Ett rent taktiskt drag för att försöka sno tillbaka väljare från SD.
     Bytet av partiledare sker helt och hållet på grund av opinionsläget, inte att Stefan sagt eller gjort något fel i sak.
     Sossarna gör vad som helst för att få och behålla regeringsmakten, den saken är överordnad allt annat.

     Svara
  • Olof

    /  01/06/2020

   Om man skall ”steelmanna” situationen så kan man komma ur den logiska kullerbyttan så här:

   ”Kriminaliteten beror på socioekonomiska faktorer och har absolut ingenting med etnicitet eller kultur att göra. Eftersom vi däremot inte har en chans att integrera någon med nuvarande volymer, så garanterar vi att alla som kommer hit kommer att få ‘socioekonomiska faktorer’ i generationer framöver.”

   Med ett sådant argument har inte kriminaliteten med etnicitet eller kultur i sig att göra. Den är däremot ett helt oundvikligt resultat av att ta emot ett stort antal människor som kommer vara dömda till ett liv på botten av samhället.

   Sen, som sagt, så är det ju knappast bara Stefan som kört linjen att det är viktigare att vi kan låtsas vara goda än att vi kan erbjuda människor en framtid här.

   Svara
  • Senior

    /  01/06/2020

   På något sätt måste de snart tvärvända 180 grader i retoriken, och då måste man ha någon att skylla på för att inte tappa all trovärdighet bland de få som fortfarande inte genomskådat spektaklet.

   -Observera att det endast handlar om retoriken, politiken kommer som vanligt att rulla på i den utstakade vägen.

   Svara
 9. Tunga stenar

   /  01/05/2020

  Svara
  • Weasel

    /  01/05/2020

   Den dagen då ”regeringsplanet” byts ut mot ”regeringståget” lovar jag att jag ska överväga att fundera på att kanske möjligen eventuellt minska mitt flygande.
   Men fram tills dess fortsätter jag flyga 4-5 gånger om året.
   Under våren blir det flyg till Portugal och Lettland – det är nämligen så att jag ju MÅSTE flyga dit eftersom jag ska besöka viktiga pubar och barer där. 🙂

   Svara
   • Törnrosa

     /  01/05/2020

    Weasel: Jag flyger inte så du får mina gånger. Och med tanke på alla atlantflygningar Greta och hennes pappa orsakade så har jag f n ett generöst sinne. mvh

    Svara
    • Weasel

      /  01/05/2020

     Tack , det var generöst. Då kan jag flyga med ännu bättre samvete 🙂

     Svara
   • info

     /  01/05/2020

    Weasel,
    ”det viktigaste är att du gör ett bra jobb” när du inspekterar pubarna.
    Gör du det, så får du flyga hur mycket som helst enligt Isabella.

    Svara
    • Weasel

      /  01/05/2020

     Då så, då är det lugnt.
     Om det är någonting som jag är bra på så är det inspektion av pubar 😊

     Svara
   • Stadshuset i Minsk

     /  01/05/2020

    Det låter fint. Tänker du dig någonting liknande ett kungligt tåg? Dragkraften bör helst utgöras av ett elektriskt lok. Vid brist på elektrisk kraft, exempelvis när vinden inte blåser, får miljöpartistiska regeringsmedlemmar dra tåget med en trampdressin.

    Detta kan kompletteras med miljövänlig transport på sjön. Miljöpartisterna borde älska detta. Då slipper dom simma för att delta i möten på andra kontinenter utan att belasta miljön.

    Svara
    • Weasel

      /  01/05/2020

     Njaa, jag hade snarare tänkt mig ett segeltåg.

     Svara
     • Stadshuset i Minsk

       /  01/05/2020

      Oj. Det var en revolutionerande tanke. Åsa Romsson vill genast införa din uppfinning i tunnelbanan.

     • info

       /  01/05/2020

      Stadshuset i Minsk,
      min svåger berättade att hon även vill att tunnelbanevagnarna ska förutom segel utrustas med solceller på taken som reservkraft de få dagar det inte blåser där nere.

     • Stadshuset i Minsk

       /  01/06/2020

      Svar till skribenten info:
      Åsa Romsson undrar vad som händer när solen går i moln. Kanske behöver tunnlarna utrustas med kraftiga strålkastare? (Som drivs med tysk kolkraft.)

     • Olof

       /  01/06/2020

      Nej, nu tänker ni helt fel. Däremot har tåg gott om fartvind som kan användas för att driva elmotorerna.

     • info

       /  01/06/2020

      Stadshuset i Minsk,
      min svåger har frågat Åsa och hon svarar ordagrant:
      ”Har du sett några moln nere i tunnelbanan? Då så!”

     • Stadshuset i Minsk

       /  01/06/2020

      Svar till skribenten info:
      Är du säker på att Åsa Romsson sade så? Jag har tidigare hört Åsa förklara att molnen inte syns eftersom det är mörkt i tunnlarna.

  • Senior

    /  01/06/2020

   Fråga:
   Från vilka länder känner vi igen detta?

   Svara
 10. I en annan del av Rosenbad

   /  01/05/2020

  Svara
 11. Stadshuset i Minsk

   /  01/05/2020

  Ragnhild Larsson skriver till Sveriges Radio, Studio Ett:

  Borde ni inte förmedla fakta om klimatkrisen, att läget är akut? Hur kan ni bjuda in denna klimatfördröjare?

  – Eftersom läget är akut, så förväntar jag mig att någon vågar föreslå den viktigaste åtgärden för att hejda koldioxidutsläppen:
  Stäng gränsen!

  Att ständigt trycka in fler människor i Sverige leder till ökade utsläpp av koldioxid. Det är även destruktivt för miljön på andra sätt. Regeringen, och i synnerhet Miljöpartiet, har svikit miljön genom att vurma för invandring. Höjda bensinskatter och liknande, är meningslösa symbolåtgärder som regeringen använder för att ge sken av handlingskraft. På så sätt hoppas regeringen kunna dölja sitt enorma svek mot miljön. Journalistkåren lär inte exponera att Miljöpartiet egentligen är den optimala miljökatastrofen.

  Svara
 12. Leif

   /  01/05/2020

  Nu krossas de patriarkala strukturerna:

  ”Nu vill riksdagspartierna se över regelverket för försörjningsstöd, visar Ekots rundringning. Pengarna ska delas lika mellan de båda vuxna, anser Centerpartiets gruppledare Anders W Jonsson.
  – Pengar är makt. Genom att ge hela biståndet till mannen, då bevarar man patriarkala strukturer, säger Anders W Jonsson.
  Det här är ju en familj. Vad spelar det för roll vem som på papperet får pengarna?
  – Det är oerhört viktigt vem det är som har pengarna i en familj. Att det inte med självklarhet går till mannen, utan att det går både till mannen och kvinnan. Det ger kvinnan en helt annan position.”

  Genier i arbete!

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7358439

  Svara
  • info

    /  01/05/2020

   @Leif
   smart* dela upp pengarna!
   Ingen kommer ensamt kunna betala hyran och då kan pengarna användas till något annat roligt istället, ingen vill ju betala de tråkiga sakerna med sin del.
   Att dela upp en räkning i två delar skapar troligtvis matchningsproblem hos den som tar emot betalningen och dubbelarbete för den som betalar.
   Dessutom är delat ansvar, inget ansvar – båda tror att den andra betalat t.ex. elräkningen.
   Detta är att skapa ytterligare nya problem i en familj som redan lider av dålig ekonomi bara för att Centern vill spela goda.

   * ironi

   Svara
  • MickeP

    /  01/05/2020

   Antagligen ett försök att öppna upp för en dubblering av försörjningsstödet, en utbetalning till mannen och en till kvinnan. Dubbelt stöd. Svenska politiker hyllar ju mångfald i bidrag.

   Dock ej till dem som verkligen behöver det.

   MickeP

   Svara
 13. MickeP

   /  01/05/2020

  ”Storbritanniens utrikesminister Dominic Raab har talat med Iraks premiärminister och president och manat till en nedtrappning av spänningarna i regionen. Han beskriver den mördade Qassem Soleimani som ett ”regionalt hot” och säger att han har sympati för situationen som USA befunnit sig i och att landet hade rätt att försvara sig.
  ”Det finns en väg framåt som låter Iran komma in från den internationella kylan”, säger han till Sky News.
  ”Vi måste tygla Irans illvilliga handlingar men vi måste även trappa ned och stabilisera situationen.”
  Dominic Raab kommer på torsdag att resa till USA för att tala om utvecklingen med sin amerikanske motsvarighet Mike Pompeo.”

  Citerat från DI.

  Ändå fortsätter svenska MSM att hylla fanskapet som en hjälte, som en ”toppgeneral” (vad f-n det nu betyder; är Stefan Lövfen en ”toppstatsminister”?), att han sörjs av alla (som svenska MSM har sympatier för). Man återger Irans propaganda utan eftertanke.

  Soleimani var en ”toppmördarterrorist”, som ingen vettig människa behöver sörja. MSM skickar lögn på lögn över det svenska folket. Och tar ständigt parti för mördare.

  Avgå svenska MSM! Ert ljug behövs inte om vi ska få rätsida på det kaos NI skapat.

  MickeP

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  01/05/2020

   ”Soleimani var en ”toppmördarterrorist””

   Hela regionen domineras av toppmördarterrorister. Jag kan inte se att det finns någon meningsfull skillnad mellan t.ex Saudiarabien och Iran. Att sen USA stöder Saudi och är fiende till Iran och att ryssarna i princip har motsatt inställning beror enbart på realpolitiska hänsyn och har knappast något att göra med några högre principer, trots att de självklart hävdar motsatsen.

   Erdogan är också en toppmördarterrorist, men där konkurrerar just nu Ryssland och USA om hans gunst. Så USA har backat för turkarna flera gånger på senaste tiden, bland annat sålde de ut sina kurdiska allierade på ett häpnadsväckande sätt. Men i morgon kan Erdogan vara ett monster som ska bombas bort. Eller en värdefull allierad.

   Min inställning är att Sverige inte bör ha något alls att göra med detta. Om nu stormakterna vill hålla på att spela sina spel i Mellanöstern, bör vi i grunden strunta i detta och istället helt fokusera på att skydda oss själva. Att hålla på och moralisera och ta ställning i de eviga konflikterna i området är bortom meningslöst. Det finns inga rena offer eller rena förövare där, de är alla både och.

   Som jag nämner ovan, har MB blivit utsatt för brutal förföljelse i många länder och vi har då betraktat dem som offer och flyktingar. Ja, det var offer ibland. Men de är också ofta förövare. Hazarerna ”flyr” från Iran, efter att tidigare ha flytt dit från Afghanistan. De har absolut varit offer i många sammanhang. Men de är också helt kapabla att vara förövare och som vi ser verkar många av dem i Sverige stödja teokratin i Iran. Medlemmarna i ISIS och Al-Qaida är också ”offer”, om man så vill. De stackars kvinnorna som sitter i läger och de djupt traumatiserade ”återvändarna”. Men som bekant är de även väldigt duktiga på att mörda och förslava andra.

   Assad är kanske ett monster, men samtidigt bekämpar hans militär många väldigt grymma jihadister. Många av de som flydde från Syrien var unga män som ville undkomma värnplikt, dvs. som inte ville kriga mot ISIS och Al-Qaida. Förr i tiden kallades detta desertering och landsförräderi. Men bara för att de inte vill gå i krig mot jihadister i går, innebär inte att man kan dra någon slutsats om deras, eller deras barns, benägenhet att själva driva jihad. Som vi kan observera, finns det många svenskfödda muslimer som är pigga på att åka och kriga. Kommer en del dagens flyktingar (eller deras barn) från t.ex Syrien, Afghanistan eller Somalia vilja driva jihad mot svenskar Ja, nästan säkert. Många är nog redan ganska pigga på det.

   Zigenarna har tveklöst varit diskriminerade och förföljda under väldigt lång tid i många länder, men det börjar kanske bli uppenbart även för den mest trögtänkta svensk att den gruppen inte direkt är lätt att hantera i ett civiliserat samhälle. Att de är offer innebär inte att de är änglar som förtjänar att räddas.

   Osv, osv….

   Om det är någon grupp på denna jord som verkligen befinner sig under akut utrotningshot så är det vi svenskar. Vi har ett uppenbart behov av att fokusera på vår egen situation och borde verkligen bara strunta i alla främmande folk och deras (oftast olösliga) problem. Men som vanligt finns det väl inget större hopp om detta. Det är viktigare för de flesta att just idag kunna känna sig god än att barnbarnen ska någon chans till ett vettig liv i det landområde som fortfarande kallas Sverige.

   Svara
   • hllviken

     /  01/05/2020

    @ Utlandssvensk

    👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍

    Svara
   • Kronblom

     /  01/05/2020

    Så länge de köper nya dyra Mercedes får de väl ta kål på varandra bäst de vill där nere, även de som har tagit sig hit. Sen undrar jag om det inte är så att många fulingar i exil avrättas av andra länders agenter eller som bara försvinner. Den så kallade journalisten Khashoggi var väl ett ”olycksfall i arbetet” när det blev känt.

    Svara
   • Kristian

     /  01/06/2020

    @ Utlandssvensk
    ”Min inställning är att Sverige inte bör ha något alls att göra med detta.”

    Japp.
    Återgå till klassisk internationell lag. Den som kan hålla ett territorium äger det. Ingen världspolis, inget FN, inga Nato-soldater utanför Nato-länder. MB är fiendesoldater. Kinesisk nivå på begränsningar i utländska pengar och utländskt ägande (därmed alltså Swexit).

    Ni tror jag är sarkastisk? Nej.
    Vad skulle bli värre? Livet i tredje världen? Knappast. Utan inblandning från USA eller Ryssland kommer folk att ta kål på varandra ganska effektivt, sedan har man en fast gräns igen, troligen baserat på stammar och klaner. (Tänk om det hade funnits i Rwanda …)

    (Stulet från Moldbug som vanligt.
    https://www.unqualified-reservations.org/2008/05/ol5-shortest-way-to-world-peace/)

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  01/06/2020

     Ja, ungefär så!

     Låt muslimerna kriga så mycket de vill och kineserna kan återkolonisera Afrika, om de har lust.

     För övrigt är jag klimatförnekare. Det kändes på nått sätt lika bra att bli det, eftersom jag redan var rasist och sexist. Jag är fortfarande inte helt säker på vad jag förnekar, men det får jag fundera ut.

     Hur som helst, trots att jag struntar i global warming ser jag mycket positivt på utvecklingen mot ”grön” energi, elbilar osv. Kombinerat med olje- och gasproduktionen i Väst, håller detta snabbt på att dramatiskt minska vårt beroende av arabernas olja. Det är absolut det enda de har som vi behöver och när det behovet är bort, hoppas jag att det ska bli mycket lättare att bara dra sig ur hela den regionen. Sen kan vi totalt isolera dem, vilket vore det i särklass bästa.

     ”MB är fiendesoldater”

     Ja, det är rätt sätt att se saken. De ska inte integreras eller assimileras, de ska bort. Så fort som möjligt. Fast den bistra verkligheten är att det ser ut som att de kommer att vinna, om inget dramatiskt förändras ganska snart.

     Svara
     • Stadshuset i Minsk

       /  01/07/2020

      Skribenten Utlandssvensk skrev:

      För övrigt är jag klimatförnekare. Det kändes på nått sätt lika bra att bli det, eftersom jag redan var rasist och sexist. Jag är fortfarande inte helt säker på vad jag förnekar, men det får jag fundera ut.

      – Det är helt absurdt att vara ”rasist” och klimatförnekare. Oavsett dom vetenskapliga analyserna, så borde klimatdebatten borde vara en välsignelse för alla ”rasister”. Det är hur enkelt som helst att påpeka hur koldioxid, och andra miljöproblem, drivs på av galopperande befolkningsökning i vissa delar av Världen. Den största fertilitets-härden är Afrika söder om Sahara. Även vissa muslimska länder har skenande befolkningsökning. Vita västerlänningar har anmärkningsvärt låga födelsetal, och är därmed miljöhjältar.

     • Utlandssvensk

       /  01/07/2020

      @Stadshuset i Minsk,

      ”Det är helt absurdt att vara ”rasist” och klimatförnekare.”

      Jag är inte ”rasist”, men däremot rasist.

      Vad gäller koldioxid betvivlar jag att den gasen är ett problem, men är samtidigt inte intresserad alls av frågan. Att afrikaner och muslimer föder väldigt många barn struntar jag också i, givet att jag slipper att komma i kontakt med dem.

      Slutligen behövs det verkligen inga resonemang som involverar växthusgaser och fertilitet för att påvisa att det finns stora skillnader mellan olika människoraser. Men likväl är vi rasister långt ifrån välsignade, vi är snarare dagens jagade kättare. Men verkligheten börjar väl så sakta göra sig påmind för allt fler, så det finns väl (lite) hopp.

     • Törnrosa

       /  01/07/2020

      Stadshuset i Minsk:
      Möjligt att jag tolkar Utlandssvensk fel men hans drastiska uttalanden ser jag mest som tjuriga provokationer, vilka ska avdramatisera språket när det används av t ex rasistkletande Löfven.

      Som sagt jag kan ha fel och då får jag väl omvärdera vissa av mina egna ställningstaganden. Men det har funnits en hel del ord som jag gärna vill skala ner betydelsen i på grund av miserabla regeringsretoriker. mvh

     • Stadshuset i Minsk

       /  01/07/2020

      Citat från skribenten Utlandssvensk:

      Jag är inte ”rasist”, men däremot rasist.

      – Förlåt mig, men jag har svårt att greppa innebörden av ordet ”rasist” i dagens läge. Innebörderna skiftar så mycket från ett tillfälle till ett annat, att det framstår som omöjligt att ens försöka förstå innebörden.

      Är man rasist ifall man anser att alla raser är lika från födseln, men är motståndare till att ett folk gör anspråk på ett annat folks hemland? Är man rasist ifall man tror på medfödda egenskaper, men inte värderar raser utifrån en hierarki av överlägsna och underlägsna raser? Är man rasist ifall man anser att vissa raser har sämre genetiska förutsättningar, men anser att alla raser likväl har lika stort existensberättigande? Är man rasist man anser att vissa raser har sämre genetiska förutsättningar, men att alla folk har den fulla rätten att själva styra över sina egna hemländer som dom själva önskar? Eller är ordet rasist reserverat enbart för någon som anser att överlägsna raser ska få härska över underlägsna raser?

      Citat från skribenten Törnrosa:

      Möjligt att jag tolkar Utlandssvensk fel men hans drastiska uttalanden ser jag mest som tjuriga provokationer, vilka ska avdramatisera språket när det används av t ex rasistkletande Löfven.

      – Jag är helt vilsen beträffande vad som är rasism. Ordböckerna ger inte helt tydliga svar. Jag ber om ursäkt för min vilsenhet.

    • Törnrosa

      /  01/07/2020

     Hahaha: Om du inte begriper ordet rasist ja men det är ju bra. Då kan ingen få dig att känna dig skambelagd och tystad. Löfven och hans skamkompisar avvväpnas. Sen får vi hitta på nya ord om vi skulle behöva – vem som nu behöver ett sånt ord. mvh

     Svara
  • MickeP

    /  01/05/2020

   Irak vill nu skicka ut alla utländska trupper ur landet, även iranska såvitt jag förstår.

   Win-win för Trumpen således. Två flugor i en smäll.

   1. Han fick stopp på en av de värsta mördarterroristerna i regionen.

   2. Han fick ett mkt gott argument för att dra tillbaka trupperna från Irak. Samtidigt som inte heller Iran kan göra anspråk på att få vara där.

   Jag hade det på känn, att han hade ngt liknande i kikaren. Men vågade inte tro det förrän jag såg strategin ta skruv. Trump kan nu kalla hem de amerikanska trupperna med gott samvete.

   De 52 målen är bara retorik.

   Mission accomplished!

   MickeP

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  01/05/2020

    ”Win-win för Trumpen således. Två flugor i en smäll.”

    Ja, det är mycket möjligt att det var exakt detta han ville uppnå. Många av hans sympatisörer verkar också tro det. De argumenterar för att han har suttit i ett skruvstäd, där han har velat ta hem trupperna från både Irak och Syrien men inte har kunnat genomföra detta pga. tryck från de man kallar ”neocons”. Nu gick han dem tillmötes genom att göra något som den gruppen väldigt gärna ville se, dvs. ett öppet angrepp på Iran. Men samtidigt blir effekten att han får en ursäkt att lämna Irak, vilket också ganska direkt kommer att leda till att USA lämnar Syrien.

    Många underskattar Trump, men det är helt möjligt att han resonerade ungefär sådär. Det ser då ut att vara precis som du säger, dvs. en stor seger för honom. Om han nu verkligen lyckas att få hem trupperna! Han har försökt förut och inte kommit i mål. Men det ser onekligen lovande ut, från hans perspektiv.

    Troligen blir då även Iran nöjda. Om USA lämnar Irak, lär de kunna få bestämmande inflytande i det landet oavsett om de får ha trupper där eller inte.

    Svara
   • Utlandssvensk

     /  01/05/2020

    En viktig del av Trumps ”america first” budskap var något ganska liknande den inställning jag själv redogör för ovan till utrikespolitik, dvs. Trump ville bort från mycket av inblandningen i alla dessa ”shithole countries”. Föga förvånande, gillar jag den mentaliteten. Men samtidigt har han hittills inte varit så framgångsrik i den aspekten och det har varit en ganska stor svekdebatt bland gräsrötterna. Kanske kan han nu ändra detta! Det skulle nog påtagligt öka hans chanser att bli återvald i November. Många röstade på honom för att de var trötta på de eviga krigen i långbortistan.

    Svara
    • MickeP

      /  01/05/2020

     ”Många röstade på honom för att de var trötta på de eviga krigen i långbortistan.”

     Med all rätt. Det ligger varken i USA:s eller västvärldens intresse att låta fanatikerna i MÖ dra ner oss i det djupa träsk av hat och våld som de tycks storakta.

     Låt oss därför hålla oss utanför.

     Detta innebär ett antal saker som jag just nu, i den tjänstemannastatus jag har, inte kan gå närmare in på. Den ”humanitära stormakten” vi lever i har nämligen inte så pass högt i tak att varje åsikt är välkommen.

     Men jag samlar dem på hög och har för avsikt att återkomma så snart mina åsikter som privatperson omöjligt kan misstolkas för att vara skrivna av mig som företrädare för ”den humanitära stormakten” med ”den rätta värdegrunden”.

     Det kära läsare, betyder INTE att jag hyllar diktaturer, eller att jag vill avskaffa rösträtt, eller ens äta små barn. Det betyder bara att jag är starkt kritisk till ett antal personer med makt som å det gruvligaste missbrukar den makt som de har getts inom vårt i övrigt på demokratiska grunder uttänkta system.

     MickeP

     Svara
     • Utlandssvensk

       /  01/05/2020

      Det låter väldigt spännande, Micke! Jag, och säkert många andra, ser fram emot att få ta del av dina observationer och slutsatser när du inte längre behöver frukta vedergällning från din nuvarande arbetsgivare.

     • Törnrosa

       /  01/05/2020

      MickeP: ”Det kära läsare, betyder INTE att jag hyllar diktaturer, eller att jag vill avskaffa rösträtt, eller ens äta små barn.”

      Inget jag skulle misstänka dig för i alla fall. Det handlar om att du får jobba lite med formuleringarna bara, så det bör du väl kunna fixa till ganska snart. mvh

     • Senior

       /  01/06/2020

      ”Låt oss därför hålla oss utanför.”

      Låter bra på pappret men oljan, det som uteslutande har gett oss dagens välstånd i form av tillgång till billig energi och billiga plastprodukter finns just där.

      Detta gör att det är väldigt svårt att hålla sig därifrån då man är beroende av oljan.

      Enligt mig en bra anledning att satsa på kärnkraft och billig el istället. Dock så behövs ju oljan till så mycket annat också så som plast och annat bra.

      (Nu kan man ju också vara lite konspiratorisk om man vill, och koppla dagens lögner utspel om koldioxidutsläpp och plaster i världshaven till ett dolt arbete att försöka göra sig fri från beroendet av olja, dvs. Mellanöstern.)

      -Sedan finns det ju olika sätt att försöka tillskansa sig oljan, med hot och vapen, eller fjäskande med en fredlig feministisk delegation.

      Eller en salig blandning av olika intriger; de har ju krigat alldeles själva i området i minst 2000 år, och Kommunistländernas likt västvärldens inblandning hade nog varit minimal om det inte vore för kampen om oljan…

     • Utlandssvensk

       /  01/06/2020

      @ Senior,

      Det är en relevant poäng med oljan. Men vi håller faktiskt snabbt på att minska efterfrågan på denna och dessutom är arabernas olja i huvudsak på väg att ta slut, samtidigt som produktionen har ökat kraftigt i USA. Fälten i Saudi är väldigt gamla nu och de hittar inga nya.

      Som jag ser det, inser Trump detta. Han är fokuserad på att minska importbehovet och sen kan de strunta i Mellanöstern.

      Sverige har för övrigt ganska mycket skifferolja, som vi skulle kunna utvinna. Annars kan vi ju bygga modern kärnkraft, gärna med torium som inte alls har samma risker som uran.

      Jag vet att många här hatar vindkraft, men på många ställen är detta nu en både billig och pålitlig källa till massor av el. Britterna skulle ganska lätt kunna bli självförsörjande genom att smälla upp många vindkraftverk i Skottland. Där får man ungefär samma effektivitet som med kärnkraft, men kostnaden är en bråkdel. Sverige har inte samma goda förutsättningar för detta, eftersom vi inte har områden där det blåser på samma sätt som i Skottland. Men vi har en massa mark som ingen någonsin besöker och vindkraftverken är nu stora och relativt billiga.

     • Kronblom

       /  01/06/2020

      @US I Skottland brukar man säga: I dont know where the cold wind is coming from but I shure know where it’s going.

      För övrigt så kommer mer än 50% av oljan som Sverige förbrukar från Ryssland. Inget från MENA.

 14. MiT

   /  01/05/2020

  Långläsning om turerna kring hur det gick till när Kamali av Sahlin blev utsedd till utredare mm. Samma namn som man ser än idag, det är Kamali och de los Reyes. I Expos bok som länkas i tweet ovan finns Kamali med som författare och även Mulinari. Samma namn som ständigt dyker upp när det handlar om att förstöra så mycket det går. Satan vad ett fåtal är skyldiga till så mycket skit och elände!
  ”De integrationspolitiska utredningarna som kulturkrig”
  http://tidskriftenrespons.se/artikel/de-integrationspolitiska-utredningarna-som-kulturkrig/

  Svara
  • Ivar L

    /  01/05/2020

   Sakta, sakta börjar sådana här observationer som bloggar av din sort, Flashback och alternativmedia länge beskrivit rinna upp i den offentliga debatten. Än så länge trevande men minns hur det var 2015 innan migrationskrisen. Mycket har hänt sedan dess till det bättre i debattklimatet. Det kommer oundvikligen bli mycket belastande för de individer som varit pådrivande i dessa frågor tror jag. Hoppas en del lämnar landet när det blir för obekvämt.

   Förutsatt förstås att landet Sverige inte havererar helt.

   Svara
 15. MiT

   /  01/05/2020

  Svara
  • G

    /  01/06/2020

   Svara
   • Kristian

     /  01/06/2020

    Inte bara borgerlig utan ”högborgerlig”!
    Den kulan visste hur den tog!

    Svara
  • G

    /  01/06/2020

   Swen: ”Bonde Medlem i vänsterpartiet Antifascism Klimatförändringen är en realitet Bajen är bäst”

   Svara
  • info

    /  01/06/2020

   Svara
  • hllviken

    /  01/06/2020

   Svara
 16. MiT

   /  01/05/2020

  Svara
  • Kristian

    /  01/06/2020

   Det bästa är att de som nu kommer betalar massor av skatt och aldrig kommer att bli så gamla att de får rätt till pension!

   Svara
 17. G

   /  01/05/2020

  Med tanke på vad feministerna gör och har gjort med Sverige, i vilken riktning feministerna styr Sverige och viket Sverige feministerna vill ha, så är det ju motsägelsefullt höra en feminist blir upprörd över en mans bristande konsekvenstänk/konsekvensanalys, om feministerna nu bryr sig om kvinnornas väl och ve. Jösses.

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  01/05/2020

   Det är bara att jobba på, tjejer! Snart har ni städat bort alla de vita mansbebisarna och säkert kommer ni då att slutligen finna den äkta jämställdheten i Islam. Fortsätt bara att rösta på MP, C och V (som har egen majoritet i gruppen unga kvinnor), så är paradiset snart här. Ha det så kul i burkan!

   Svara
   • Kristian

     /  01/06/2020

    Mansöverskott i Sverige nu 125 män per 100 kvinnor för 20-åringar.

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  01/06/2020

     @ Kristian,

     ”Mansöverskott i Sverige nu 125 män per 100 kvinnor för 20-åringar.”

     Ja, men det räcker inte för de omättliga, unga svenska damerna. De vill ha MER!

     Svara
     • hllviken

       /  01/06/2020

      Enda fördelen för kvinnorna i de åldrarna är att det finns fler partners att välja på. Plocka ut en läcker favorit…

      Men våldet tar död på alla romantiska känslor och drömmar/planer inför framtiden. Osunt är det!

     • Stadshuset i Minsk

       /  01/07/2020

      Citat från Utlandssvensk:

      Ja, men det räcker inte för de omättliga, unga svenska damerna. De vill ha MER!

      – Dom omättliga svenska damerna borde visa internationell solidaritet mot unga damer i Syrien och Afghanistan.

      Tänk på alla kvinnor som har övergetts, av män som anser att vita kvinnor är mer önskvärda än det egna folkets kvinnor. Tänk på alla krigsänkor som får ännu svårare att hitta en ny livskamrat.

    • Kristian

      /  01/06/2020

     Det var gangbang bort i vägen …

     Svara
    • Stadshuset i Minsk

      /  01/06/2020

     Hur ser motsvarande siffror ut för Afghanistan och Syrien?

     Befinner sig kvinnorna i Afghanistan och Syrien i en situation som liknar svenska mäns situation? Kan Sverige ge en fin present till unga trånande kvinnor i Afghanistan och Syrien?

     Svara
  • G

    /  01/06/2020

   Svara
  • G

    /  01/06/2020

   Eh, va?…

   ”Man kan söka projektpengar ur allmänna arvsfonden”

   Svara
 18. G

   /  01/06/2020

  Svara
  • Olof

    /  01/06/2020

   Japp. Det blev väl hårda straff för Blair, Bush, Cheney och Rumsfeld…?

   Jag kommer precis ihåg det där när svenska åklagare utfärdade en EAW för Blair, han fick ju gömma sig på den där ambassaden i åratal…

   Svara
 19. G

   /  01/06/2020

  ”Ungdomarna flydde ensamma till Sverige – kämpar mot klockan för att få stanna: ”Måste få fast anställning” Ungdomarna flydde ensamma till Sverige – kämpar mot klockan för att få stanna: ”Måste få fast anställning”. Alikhan Nazari och Mahdi Hussain”
  https://www.helahalsingland.se/logga-in/ungdomarna-flydde-ensamma-till-sverige-kampar-mot-klockan-for-att-fa-stanna-maste-fa-fast-anstallning

  Svara
   • Utlandssvensk

     /  01/06/2020

    Tillåt mig att översätta från batikhäxespråket:

    Tack, snälla tidningen för att ni driver skamlös propaganda som ökar sannolikheten att jag ska få fler spännande pojkvänner finansierade av skattebetalarna.

    Svara
   • Stadshuset i Minsk

     /  01/06/2020

    ”Antirasism” är ett finare ord för kolonialism. Främmande folkslag bedriver kolonialism i Europa, och med stöd från ”antirasister”. Många ”antirasister” beskriver nybyggarna som överlägsna människor, vars närvaro påstås förbättra Europas samhällen på alla möjliga sätt. Europas ursprungsbefolkning betraktas som så underlägsen, att dom förtjänar att trängas undan i sina egna hemländer. Antirasismen är allt annat än en vacker ideologi.

    Skribenten Utlandssvensk skrev:

    Tillåt mig att översätta från batikhäxespråket:

    Tack, snälla tidningen för att ni driver skamlös propaganda som ökar sannolikheten att jag ska få fler spännande pojkvänner finansierade av skattebetalarna.

    – Tillägg till översättningen: Tack för dom utländska pojkvännerna vars raser är överlägsna dom inhemska töntiga männen. Vita män är förlorare som förtjänar att väljas bort. Ifall jag hade varit i fertil ålder så hade jag önskat att befruktas med utlänningarnas överlägsna gener. Med ett pigmenterat barn, så hade jag kunnat visa omvärlden att jag är en god antirasist, som inte betraktar vissa raser som underlägsna andra raser.

    Svara
  • Kronblom

    /  01/06/2020

   Adidas… ”Say no moooore”

   Svara
  • lensof

    /  01/06/2020

   Hon säger i intervjun att det finns en app som kan ge stöd om man blir anklagad för näthat. Hon kallar den för nätängel men jag kan inte finna någon sådan. Söker man på det ordet så får man upp en massa ”godhetsänglar” och inte det hon pratar om.

   Känner någon till denna app? Den känns som en positiv motkraft och då värd att känna till.

   Svara
 20. G

   /  01/06/2020

  ”Wegerup: Bevara vårt kulturarv – viktigare än menskonst”
  https://www.expressen.se/kronikorer/jennifer-wegerup/bevara-vart-kulturarv-viktigare-an-menskonst/

  Svara
 21. G

   /  01/06/2020

  När en med invandrarbakgrund i ett parti vill göra det rätta för Sverige, så säger de svenska feminist- och identitetspolitikvurmarna i samma parti nej. Höga på sin egen, jag vet inte vad.

  https://web.archive.org/web/20200106001021/https://www.facebook.com/magnusmanhammar/posts/1524084164422914

  ”Aida Hadzialic (S) vill strama åt migrationspolitiken – nu sågas hon av S-toppar”
  https://nyheteridag.se/aida-hadzialic-s-vill-strama-at-migrationspolitiken-nu-sagas-hon-av-s-toppar/
  https://www.expressen.se/nyheter/s-profilen-vill-strama-at-invandringen-allvar/

  Som om ovan inte var illa nog så är han en som även tror att socialismfobi, nazismfobi och rasismfobi osv är en grej på riktigt. Fy fan vilka fruktansvärda politiker som finnes i detta land.

  facebook.com/magnusmanhammar/posts/1523083634522967

  https://imgur.com/a/L9gvyLQ

  Triggervarning. Riktigt jävla obehaglig uppgivenhetsläsning när man ser vad det är han försvarar, det är INTE hans eget land och det Sverige som växte fram efter lång strävan. Bland det sjukaste och obehagligaste jag läst på väldigt länge. Antingen spelar han dum eller så är han det, men han verkar på riktigt inte se vem som ”normaliserar”, det är ju han som gör det. Tom försvar på att flickor i slöja ska agera skyltfönster åt Islam. Och CEMFOR är alltså där bland annat Mattias Gardell håller till, fan vilken toppenkälla. Fy helvete. Varför ska man försvar ett land och folk varifrån dessa politiker kommer.
  https://web.archive.org/web/20200106002157/http://www.aftonbladet.se/debatt/a/jdxWVz/forpassa-islamofobin-till-historiens-skraphog

  Svara
 22. G

   /  01/06/2020

  Haha. Toppen!… Men ”independents” kommentarsfält under artikeln var ju ett riktigt bottennapp.

  Svara
  • G

    /  01/06/2020

   Om man samtidigt tänker att sossarnas LO är delägare i Aftonbladet så kan man se ”debattartikeln” av Manhammar i lite nytt ljus.

   Svara
  • Kristian

    /  01/06/2020

   Den enda något så när konservativa tidningen i UK är Times. Den har lyckats överleva genom att ha en sjuherrans massa ”livsstil”.
   Hmm, möjligen också Telegraph.

   Svara
 23. G

   /  01/06/2020

  Svara
  • G

    /  01/06/2020

   Svara
  • G

    /  01/06/2020

   ”Pressekreterare hos inrikesministern. Vice ordf (S) Norra innerstaden Sthlm. Tidigare sjöman och ostindiefarare. Ideellt styrelseuppdrag i GAPF.”

   Svara
  • G

    /  01/06/2020

   Svara
  • G

    /  01/06/2020

   Svara
  • G

    /  01/06/2020

   Psykologen som skrev boken: https://toklandet.wordpress.com/2020/01/04/aret-som-gick-del-3/#comment-194063

   Svara
  • G

    /  01/06/2020

   Svara
 24. G

   /  01/06/2020

  Caroline: ”Ämneslärarstudent som krossar patriarkatet och det statliga alkoholmonopolet. Är även distriktsordförande för @cufstorsthlm. Alltså lätt värd att följa.”

  Svara
  • Senior

    /  01/06/2020

   Hanif Bali slår återigen huvudet på spiken!

   Svara
   • Kristian

     /  01/06/2020

    Det säger något om svenska män att ”alla” dessa intersektionella feminister är gifta.

    Svara
 25. G

   /  01/06/2020

  David: ”Sometimes antisocial, always antifascist. Språkrör för GrönUngdom.”

  Reinfeldt blir ledsen nu.

  Svara
 26. G

   /  01/06/2020

  Twitterbio: ”Man kan inte bekämpa klimatförändringarna med kapitalismen i behåll. You can’t fight climate change and keep the capitalist system.”

  twitter.com/FuchsiaFuchsia1

  Svara
 27. Inge Post

   /  01/06/2020

  Vet inte om det har gjorts tidigare…sannolikt. Hur som helst gjorde jag en egen.
  och jag vet inte om det ska vara bb eller html.

  [url=https://imgbb.com/][img]https://i.ibb.co/DWVmHzm/specsavers.jpg[/img][/url]
  [url=https://sv.imgbb.com/]online foto[/url]

  online foto

  God fortsättning på det nya året.

  Svara
 28. Jans

   /  01/06/2020

  Svara
  • Jans

    /  01/06/2020

   Ehhh…. ser nu att jag är typ 50:e man på bollen.
   Men svaret ”Greta politiskt obunden” tyckte jag var så festligt.

   Svara
   • Senior

     /  01/06/2020

    Precis:

    ”Listen to science!
    Vi måste avskaffa kapitalism!
    Vi måste kontrollera och reglera samhället hårdare för att kunna minska våra utsläpp.”
    etc.
    etc.

    Hon använder sig endast av ordet vetenskap för att med falsk marknadsföring försöka införa kommunism. -Inget nytt under solen där inte.

    Svara
 29. Kristian

   /  01/06/2020

  Wager: ”Såg ni inte detta komma heller, trots tydliga varningar för flera år sedan? Vad krävs för att ni ska se det?”
  http://meritwager.nu/allmant/sag-ni-inte-detta-komma-heller-trots-tydliga-varningar-for-flera-ar-sedan-vad-kravs-for-att-ni-ska-se-det/

  TL;DR: Mansöverskott bland 20-åringar värre än Kina. Och i ”vissa grupper” saknas både Lutheransk och Konfuciansk återhållsamhet.

  Thomas Gür:

  Svara
 30. Gorby

   /  01/06/2020
  Svara
 31. Kristian

   /  01/06/2020

  ”Assar Lindbeck: invandringshaveriet kommer nu kräva smärtsamma reformer.”
  https://suntfornuft.space/antidemokrati/massimmigration/assar-lindbeck-invandringshaveriet-kommer-nu-krava-smartsamma-reformer/
  ”Artikelförfattarna har nått fram till det här katastrofbeskedet mha officiell och tillrättalagd statistik. Sådan där ‘sysselsatt’ räknas som den med en timme arbete i veckan, eller anställd på statligt subventionerad anställning. Man spekulerar inte i hur många som snällanställs av kommunerna. […]
  ÄNDÅ räcker informationen mer än väl för den som orkar ta till sig den för att se att detta är fullständigt OHÅLLBART.”

  Svara
  • hllviken

    /  01/06/2020

   Det krävs superradikala åtgärder för att få moder Svea på fötter igen!

   Svara
   • Stadshuset i Minsk

     /  01/07/2020

    Såsom massåtervandring?

    Massåtervandring borde inte betraktas som någonting mer radikalt än massinvandring. Har stora mängder människor kunnat förflytta sig i ena riktningen, så borde dom även kunna förflytta sig i andra riktningen.

    En skillnad är att Sverige kan tillse att återresan sker under bekvämare former än inresan. Det borde vara lättare att återintegrera sig i den egna kulturen, än att integrera sig i en främmande kultur. Sverige bör ge alla möjliga utbildningar som kan underlätta för återvandrarna att hitta försörjning i hemlandet, och förhoppningsvis bli framgångsrika deltagare i att bygga upp hemlandets samhälle.

    Svara
 32. Svetsloppan

   /  01/06/2020

  Svara
  • hllviken

    /  01/06/2020

   Gudruns skymning! Är bilden på Australien genuin?

   Svara
   • Ivar L

     /  01/06/2020

    En rimlig gissning är att det är IR-spektrum.

    För övrigt lägger de flesta mediebolag gulfilter på i princip alla bilder från Australien f.n. En form av fake news eftersom nyhetsbilder normalt inte ljussätts särskilt mycket för att behålla realismen.

    Svara
    • hllviken

      /  01/06/2020

     Bilden ovan är som att se in i ett vulkanutbrott!

     Svara
     • Ivar L

       /  01/07/2020

      https://principia-australia.org/man-made-wildfires-in-australia/
      ”No one should be surprised that our bush is ablaze and our cities are smothered in smoke.For decades now we have been locking up land, banning burn-offs and encouraging eucalypt fire-trees.”

      Helt utan att känna till trovärdigheten i just denna källa, men jag har hört talas om detta problem ända sedan 80-talet. Australiens skogar ”ska” brinna med jämna mellanrum men viss typ av naturvård gör att det inte blir tillräckligt ofta och då brinner det istället utav bara helvete när det väl tar fart.

      Nutida global uppvärmnig som ju är det mediala narrativet har nog inte mycket med saken att göra.

   • Ivar L

     /  01/06/2020

    Tillägg: Det saknas rök på bilderna så det är nog som sagt inte synligt spektrum, alternativt montage. Men nog fan brinner det i vilket fall som helst.

    Svara
  • info

    /  01/06/2020

   Svara
 33. hllviken

   /  01/06/2020

  Svara
 34. Asterisk (*)

   /  01/06/2020

  Svara
 35. Asterisk (*)

   /  01/06/2020

  Svara
  • Ivar L

    /  01/07/2020

   På Fiji försökte vissa medier göra en stor affär av att en by med typ 40 invånare hade tvingats flytta inåt land. Med en snabbtitt i Google maps kan man se att huvudstaden fortfarande ligger precis vid strandlinjen och en av huvudvägarna följer denna strandlinje. Inte direkt en sjunkande ö således.

   Så varför måste en by flytta?
   Min gissning; jorderosion. Vulkan- och korallöar är mjuka.
   Sverige har också jorderosion, t.ex. delar av Jönköping ut mot Vättern.
   Byar som flyttar i bra mycket större skala har vi också i Norrlands gruvkommuner.
   Världen är inte statisk men f.n. omvandlas alla förändringar till klimatfrågan.

   Svara
  • Ivar L

    /  01/07/2020

   Mycket skrämmande och läsvärd!
   Alla dessa låtsasmyndigheter…

   Svara
 36. Gorby

   /  01/06/2020

  https://sv-se.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.721663931261534/2825928094168430/?type=3&theater

  ”https://sv-se.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.721663931261534/2825928094168430/?type=3&theater”

  Svara
  • Gorby

    /  01/06/2020
   Svara
   • Kristian

     /  01/06/2020

    Som vanligt har Frick tänkt längre än MSM-tyckare:

    https://nyheteridag.se/margit-richert-har-en-poang-utan-att-veta-om-det/
    ”Men det finns en poäng i resonemanget. Inte om just Swish, utan om finansiering. Men Richerts citat ovan missar målet med någon millimeter. Hon skriver att ”börjar man ge läsaren vad man tror att denna vill ha” riskerar man förlora sitt oberoende. Byt ut läsaren till finansiären istället och poängen blir tydlig.”

    Frick är för artig för att nämna det det vanliga von oben-perspektivet från SvD: populasen förstår inte vad som är bäst för dem. Det förstår bara SvD.

    Svara
    • info

      /  01/06/2020

     Byt ut ordet läsarna mot konsumenterna.
     Klädfabriker som tillverkar kläder som ingen vill ha, skofabriker som enbart tillverkar vänsterskor bara för att de inte vill riskera sitt oberoende etc.
     Ja, listan kan bli lång på saker som ingen vill ha om man har den inställningen.
     Det går bra så länge man har oändligt med pengar och inte blir beroende av bidrag från staten eller går i KK…

     Svara
 37. MiT

   /  01/06/2020

  *https://www.facebook.com/thabo.motsieloa/posts/10218876152187215*

  Svara
  • Jans

    /  01/07/2020

   Bra text men efter två ”hen” slutar jag alltid läsa, Klarar inte av det där fjantordet. Hoppas det slutade bra.
   Nåja…

   Svara
 38. info

   /  01/06/2020

  Svara
 39. info

   /  01/06/2020

  Svara
 40. info

   /  01/06/2020

  Stadsministern storsatsar mot brottsligheten:

  Svara
 41. info

   /  01/06/2020

  Apropå försvar av Isabellas 1:a klassresor på flyget:

  Svara
  • Observera att denna framtida guru inom sitt områden (nej, inte sarkastisk) åker hem till Helsingfors. Detta efter jobb och utbildning på bland annat Karolinska.
   Men i landet lagom fanns inga anslag för den forskning han sysslade med – genetik och brottslighet – så han fick söka sig annorstädes. Huvudintresset är är ”the causes and consequences of psychiatric disorders and antisocial behaviours”, något som vi skulle ha kunnat ha nytta av i Sverige …

   Svara
 42. Kör stora stenar

   /  01/07/2020

  Svara
 43. Stödhjulet utan högersko

   /  01/07/2020

  Svara
 44. The Truth

   /  01/07/2020

  Svara
  • Kokt med bröd

    /  01/07/2020

   Iran kallar USA för ”stora satan”.
   Så här går det när man utmanar ”stora satan”.

   Svara
 45. Runar

   /  01/07/2020

  Svara
 46. G

   /  01/07/2020

  Svara
 47. G

   /  01/07/2020

  ” ‘Unbelievable’! Bernie Sanders compares Trump approving strike on Soleimani to Putin ‘assassinating dissidents’ (ZERO pushback from CNN host) ”
  https://twitchy.com/dougp-3137/2020/01/06/unbelievable-bernie-sanders-compares-trump-approving-strike-on-soleimani-to-putin-assassinating-dissidents-zero-pushback-from-cnn-host/

  Svara
  • Jans

    /  01/07/2020

   Så Sanders jobbar för Trumps presidentvalskampanj nu?
   Det där kan ju knappast gynna demokraterna.

   Svara
   • Kristian

     /  01/08/2020

    Inget kan gynna demokraterna!
    Jag hoppas som sagt på att det blir ”Creepy Uncle Joe” som får ta smällen.

    Svara
 48. G

   /  01/07/2020

  ”Minoriteter har tagit över det gemensamma
  ..[..]..
  Det har blivit så svårt att veta vem som är Han och Hon att vi känner oss tvingade att kalla alla för ”hen”.

  Sexuell läggning har komplicerats så att vi just nu har en skala som kallas HBTQ. Några vill till detta Hetero, Bi, Trans och Queer lägga till Pan och A-sexuella. Men om vi istället säger HBTQ+ visar vi med plustecknet att alla, även de som går igång på det som är kvar av Berlinmuren, kan känna sig inkluderade.”
  https://folkbladet.se/opinion/minoriteter-har-tagit-over-det-gemensamma-om6446279.aspx

  Svara
 49. Leif

   /  01/07/2020

  Per Svensson lyckas koppla nedsågandet av zlatanstatyn till sverigedemokraterna. Underligt nog fann han däremot ingen koppling till Trump.
  https://www.dn.se/kultur-noje/per-svensson-darfor-sagades-zlatanstatyn-jamns-med-fotknolarna/

  Svara
 50. G

   /  01/07/2020

  Svara
 51. G

   /  01/07/2020

  Svara
  • info

    /  01/07/2020

   Kanske något för Sverige att ta efter för att förbättra den pinsamma våldtäktsstatistiken.

   Svara
 52. T

   /  01/07/2020

  https://toklandet.wordpress.com/2019/12/02/ormen-i-paradiset-ar-tydligen-en-transsexuell-kvinna/

  ”Efter tavelbråket – ny HBTQ-tavla i S:t Pauli

  I början av december sattes tavlan ”Paradiset” upp i S:t Pauli kyrka i Malmö. Initiativet att sätta upp tavlan, som föreställer två samkönade par och transpersoner i paradiset, ledde till en häftig debatt.

  Efter endast två veckor – den 11 december – togs tavlan ner igen.

  – Vi har lyssnat på den kritik som framkommit. Och vid närmare analys av tavlan, har jag som ytterst ansvarig för Svenska kyrkan Malmö, beslutat att låta tavlan få en annan slutgiltig placering än i kyrkorummet då tavlan har för många obesvarade frågor, har kyrkoherde Per Svensson tidigare sagt till Kvällsposten.

  Enligt Svenska Kyrkans analys av tavlan är det ormen, i form av en transperson, i bilden som ställer till det. De menar att det kan tolkas som att transpersonen är ond och ”det kan Svenska kyrkan absolut inte stå för”.
  https://www.expressen.se/kvallsposten/efter-tavelbraket-ny-hbtq-tavla-i-st-pauli/

  Hahahaha! Åh HerreHenus! I give up.

  Svara
  • Jans

    /  01/07/2020

   LOL, you can’t make this shit up!
   😀

   Svara
  • info

    /  01/08/2020

   T,
   trevligt med nya skribenter här på bloggen!

   Svara
   • G

     /  01/09/2020

    T är min goda svåger, han gömmer sig under T på tangentbordet, som ligger kusligt nära G 😉

    Svara
 53. G

   /  01/07/2020

  Svara
  • G

    /  01/07/2020

   Svara
   • Stadshuset i Minsk

     /  01/07/2020

    Citat från Lorentz Tovatt:

    Vi satsar överlägset mest på klimatet av alla regeringar någonsin så du har fel

    Regeringen satsar på klimatet genom att:
    – Skrota atomkraft.
    – Trycka in ständigt mer människor i Sverige, och därmed uppmuntra fortsatt astronomiska födelsetal i invandrarnas hemländer.
    – Jaga iväg industrier till Kina, där kolkraften har stor betydelse.
    – Skapa misstro mot miljöfrågorna, genom att ägna sig åt meningslösa symbolåtgärder. (plastkasseskatt)

    Arbetet för en bättre miljö börjar med att avveckla Miljöpartiet

    Svara
    • info

      /  01/07/2020

     Märkligt att skatta CO2 om man vill ha färre bränder.
     Som bekant innehåller vissa brandsläckare koldioxid som släckningsmedel därför borde det rimligen brinna mindre ju högre CO2-halten är och inte tvärtom.

     Hur fungerar en brandsläckare? Skum, pulver och koldioxid.
     ”Presto Koldioxidsläckare
     Koldioxidsläckare med den kemiska beteckningen koldioxid (CO2) är en färglös, giftfri gas med svagt syrlig smak och något kittlande lukt. Gasen är cirka 1,5 gånger tyngre än luft, kemiskt neutral och ej elektriskt ledande. Koldioxid för brandsläckning komprimeras i flaskor till ett arbetstryck av 58 atö vid 20°C. Genom komprimeringen övergår en del av koldioxidgasen i flytande form. Koldioxiden släcker brand genom avskärmning och utspädning av luftens syre kring brandobjektet samt till viss, mindre, del genom kylning.”
     http://www.presto.se/produkter/brandslackare/hur-fungerar-en-brandslackare/

     Svara
     • Jans

       /  01/07/2020

      Kul som humor men du vet redan en modest höjning av CO2 i luften leder till akuta kvävningskänslor? Bättre med kväve i så fall, men det är ju syret som är ”problemet” och det kan vi inte ta bort eller minska.

      Men bränderna i Australien beror inte på temperaturen globalt i vilket fall som helst. Det är bara trams. Större delen av Australien är som fnöske och brinner antingen ofta eller mycket. Denna gång mycket för att det inte varit ofta.

     • info

       /  01/08/2020

      Jans,
      ”Kul som humor men du vet redan en modest höjning av CO2 i luften leder till akuta kvävningskänslor?”.

      Vad är en ”modest höjning”?
      Antar att du vet redan att människans utandningsluft innehåller 4-5 % koldioxid vilket är 40 000-50 000 ppm och mer än 100 ggr dagens nivå.
      Vore 4-5 % dåligt på något sätt så hade ju konstgjord andning varit förbjuden för länge sedan och vi skulle få ”kvävningskänslor” vid varje utandning.

      Jag ville bara påpeka att varje höjning av koldioxidhalten minskar benägenheten att brinna, även om så lite.

     • Stadshuset i Minsk

       /  01/08/2020

      Jag anser att det är mycket märkligare att beskatta atomkraft ifall man vill minska koldioxidutsläppen.

  • Så om vi betalar högre skatt minskar risken att vårdslösa galningar tuttar på?
   Okej.

   Svara
 54. MiT

   /  01/07/2020

  Svara
  • info

    /  01/07/2020

   Svara
   • Jans

     /  01/07/2020

    Haha… kriminolog som tycker ”viljan att straffa” är en mindre tilltalande sida hos människan. Vem kunde väl tro det?

    Annars tror jag många tycker viljan att begå brott är en bra mycket mindre tilltalande sida än att sedan vilja straffa brottslingen men sån’t forskar ju aldrig KRIMinologer på av någon outgrundlig anledning.

    Svara
  • G

    /  01/07/2020

   Svara
  • Kristian

    /  01/07/2020

   ”Pas d’ennemi à gauche!”

   Men det är de högerextrema som är farliga. Hör ni stöveltrampet? Lindberg och Arnstad hör det alltid.

   Svara
   • info

     /  01/07/2020

    Kristian,
    de kanske hör AFA:s stöveltramp eftersom båda bor på Söder…

    Svara
  • hllviken

    /  01/08/2020

   ‼️ ‼️ ‼️ ‼️ ‼️ ‼️ ‼️ ‼️ ‼️ ‼️ ‼️

   http://sv.wikipedia.org/wiki/Utnämningsmakten_i_Sverige

   http://www.hd.se/2019-11-18/utnamningsmakten-blir-redskapet-att-styra-sverige

   🆘 🆘 🆘 🆘 🆘 🆘 🆘 🆘 🆘 🆘

   Svara
 55. G

   /  01/07/2020

  Postar radda tweets om Ricky här så inte allt ovan kommer längre och längre ned…

  Svara
 56. Gorby

   /  01/07/2020
  Svara
  • hllviken

    /  01/07/2020

   Lamotte är inte hot – han är cool 🙂

   Svara
   • info

     /  01/08/2020

    hllviken,
    eller som jag hörde på radion när de diskuterade någon kändis (minns inte vem):
    ”han är så hot för att han är så cool”…

    Svara
    • hllviken

      /  01/08/2020

     Då finns det en till som tänker i samma bana som jag 🙂

     Svara
 57. Gorby

   /  01/08/2020

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/08/2020

   Kritiska femininitetsstudier, vilken sekund som helst nu. Jag håller andan i väntan.

   Svara
 58. Kompetent?

   /  01/08/2020

  Svara
  • Kristian

    /  01/08/2020

   Därtill: Justitieministern har tid att sitta och käbbla på twitter …

   Svara
 59. Jans

   /  01/08/2020

  Jahapp… det dröjde bara några år efter afghanamnestin till det visade sig att vi uppenbarligen släppt in ännu ett gäng potentiella terrorister. Tack Annie Lööf och kompani, bra jobbat:
  https://nyheteridag.se/rostami-den-har-gruppen-kommer-att-fortsatta-vara-lojala-mot-den-iranska-staten/
  ”– Imamen som leder Imam Ali Center i Järfälla kallas i iranska medier för ”den andlige ledarens representant i Skandinavien”. För iranier är inte det här någon hemlighet. Det är självklart och jag förutsätter att Säpo är medvetna om Järfällamoskén och hur den fungerar, säger Nima Rostani.

  De senaste åren har ett stort antal nya regimtrogna – 20 000-30 000 framförallt unga män – anslutit i Sverige enligt Nima Rostami. Det handlar om afghaner, som ofta kommit som så kallade ensamkommande barn till Sverige.”

  Förra gången var det IS-trogna ”flyktingar” från Syrien.
  Jag blir så djävla förbannad på JÖK:arna, 7-klövarna och Reinfeldtarna. Vad i helvete har de gjort med mitt land?

  Svara
 60. Jans

   /  01/08/2020

  Undrar om amerikanska hiphopare kan ha en låt fördig för släpp samtidigt som de släpps ut från fängelset?
  https://ledarsidorna.se/2020/01/forortens-musik-en-genomskinlig-fasad-for-livsstilskriminalitet/
  ”Efter sin frigivning avslöjade Yasin genom sina sociala medier att ett album var på väg, och endast en vecka efter sin frigivning släpptes en första singel, DSGIS – Det som göms i snö.”

  Man kan ju undra om det är en enda stor fritidsgård det där fängelset som den troligen blivande mördaren satt i?

  Pajasland man bor i.
  Livsstildskriminella dömda, släpps i förtid så de kan komma ut och mörda och har samtidigt producerat musik i fängelset istället för riktigt straffarbete.

  Svara
  • Kristian

    /  01/08/2020

   I vissa länder beslagtar man allt som brottslingar på sin brottslighet.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: