Landet Bizarro 2

Sverige är verkligen landet Bizarro mer och mer. När man tänkte att nu inför det nya årtiondet så kommer det att bli bättre så ”WHACK!”, då kontrar Sverige med en stenhård magsopare rakt i solar plexus. Hur hinner ett litet land med så otroligt mycket sjuka grejer?

Undrar om Expressens alldeles egna Genuskrigare, Atilla Yoldas, jublar över att en kille verkligen vågar bryta normerna? För så är det, killen är en riktig normkrossare vilket ju är vad genusfolk skriker efter. Inte från Sverige, jag vet men den passar rätt bra ändå tycker jag.

Miljöpartiet vill låta barn vara små verktyg i migrationspolitiken. Undrar om de tänker samma sak om den sk ”incel.debatten”? Närhetsprincip får en heeeelt annan innebörd. Undrar om de skriver en debattartikel om att man måste tvinga kvinnor att sära på benen? För samhällets bästa alltså? Miljöpartiets nya slogan kanske kan vara ”Fitta Für Alle”?

Montelius borde nog hålla sig i sin lilla teatersandlåda och leka tror jag och lämna de viktiga och stora samhällsfrågorna till vuxna. Eftersom hon uppenbart inte förstår vad det handlar om.

F ö så kryper det i mig när jag ser Hirvonen Falk, vet inte varför egentligen, kanske för att jag tycker att hon är helt kall i de debatter jag sett henne i, bara rabblar sina talepunkter och frågor som såklart ALLTID ska bekostas av mer skattepengar, som en robot. Eller nåt.

Chang Frick drog återigen ner byxorna på vanlig svensk media, de som sitter där på sina jättehöga hästar och ska mästra folket.

Nej, det som är anmärkningsvärt är att SR trots budget på över tre miljarder inte ens kan slå upp ett nummer på hitta utan att man glatt tänker ”WOW! Vilken grej!!11!!!” och bara skyndar på. DET är både anmärkningsvärt och rimmar illa med allt vad etik kan vara. Speciellt som det är ANDRA GÅNGEN P4 Väst går på samma grej. Med samma person och samma telefonnummer…

Jo, det går att gardera sig, bara att inte svälja allt som man inte är säker på. Det här visar bara att ett 30-tal journalister är lata pärmbärare som ingen skulle sakna om de försvann idag.

Svensk film går inget vidare alltså.

Men jag tror jag vet vad som är felet

Man har inte uppfostrat svensk film tillräckligt mycket i genus än! För ca 4,5 år sedan så jublade man över att det nu skulle bli ordning på svensk film då man lyckats kvotera in kvinnor så det då var exakt lika många kvinnor som män som regisserade. ”Filminstitutets strävan att uppfostra branschen i genus och mångfald har burit frukt” sa man då på Kulturnyheterna i SVT om den fantastiska nyheten. Att så få verkar vilja se svenska filmer måste väl bero på att man inte uppfostrat branschen tillräckligt? För att inte tala om folket! De måste uppfostras i att gilla vänsterpolitiserade filmer om patriarkatet och mens!

Bali kommenterar Elle-galan.

Och en från TT dyker såklart upp och kommenterar helt objektivt och neutralt förstås! Om ni söker på bloggen så kan ni se att Lisa varit med förr, hon befinner sig väldigt långt åt vänster om jag uttrycker mig försiktigt.

Hanna på borgerliga SvD håller med Lisa.

Frida Boisen har begått ännu en korkad krönika. Men om hon verkligen vill minska på sånt här så är det ganska enkelt fixat, stoppa importen av dem och utvisa brottslingar till att börja med.

För siffrorna som Boisen förmodligen tycker är obegripliga är faktiskt väldigt begripliga om man kollar Brå 1996. Det står där i klartext varför det ökat så mycket i Sverige om man samtidigt kollar varifrån de som kommit till Sverige de senaste 30 åren kommit från. Så enkelt är det.

Minns ni den där rapporten som kritiserade Brå? Rapportförfattarna skrev igår en debattartikel om kritiken som kommit mot den.

Samma dag så publicerar DN en debattartikel från 28 utredare på Brå

och de lovar att de är alldeles fantastiska på Brå.

Minns ni vad rapporten tog upp som ett problem?

Bl a det där. Vad man menar är unga tjejer vet jag faktiskt inte, beror väl på antar jag. De som är på en pojkbandskonsert är väl inte samma sak som utredare på en extremt viktig myndighet? Men nåväl, vilka har skrivit under den där försäkran om att de minsann är fantastiska?

De där.

Det är Sofia, Anna-Lena, Lina, Nina, Anna, Anna, Sara, Monika, Sarah, Sofie, Linnea, Sara, Maria, Johanna, Johanna, Åsa, Klara, Nina, Johanna, Lisa, Sanna, Sara, Lisa. Och så fyra gubbslem också. Det är ingen tillfällighet att det ser ut som det gör, flera av dem har nog studerat vad som bäst kan betecknas som krimideologi och socideologi.

Har inte snabbkollat mer än några av dem på t ex fb men en av de få jag kollade gillade Fi, Feministiskt forum, Nina Rung osv. Ett av gubbslemmen, enda jag kollade, verkar vara något av en liten flyktingaktivist, i alla fall var han det 2015. Klara vet vi ju redan är en vänsteraktivist, plankar på tunnelbanan osv. Förmodligen är resten ungefär likadana, det är i alla fall en god gissning.

En kandidatuppsats i statsvetenskap på Lunds universitet.

Flat earthers, alkemister, de som tror på forntida astronauter osv vågar inte heller uttala sig offentligt. Eftersom de förstår att de kan/kommer uppfattas som knäppgökar. Skillnaden är genusforskare inte fattar det utan tvärtom tror att de sitter inne med sanningen. Nu är skälet till att de är tysta väldigt dåligt, de tror på riktigt att folk är ute efter dem. Men förlöjligade SKA de bli!

Nej, det bygger tvärtom på kunskap. Nej genusvetenskapen är inte EXTRA ideologisk, den är endast ideologisk och ovetenskaplig. Det är inte svårare än så.

Jag har frågat förut om någon kan hitta EN ENDA rapport/arbete/avhandling osv som problematiserar kvinnor, kvinnors normer, kvinnors makt osv på samma sätt som vad jag tror exakt 100% av alla avhandlingar gör med män. Det säger en hel del vetenskaplighet att man förmodligen inte kan hitta en enda sådan…

Kan någon hitta EN ENDA avhandling från genusfältet som inte ser mannen som ett problem? Det kanske faktiskt finns någon? Eller? Och finns det i så fall åtminstone EN ENDA som ser kvinnan som ett problem på motsvarande sätt? No…?

Man utgår från könsmaktsordningen och sen letar man bevis för att bekräfta den och struntar i det som motsäger, det är inte vetenskapligt och inte så som andra discipliner gör.

Fi, eller kanske V och MP nu när Fi kollapsat, är genusvetenskapens politiska gren. Du hittar inte en enda genusforskare till höger om V. Kanske någon kan finnas allra längst till vänster i S men troligtvis inte. Så är det och det säger väldigt mycket.

Genusvetenskap är fittpyssel för akademiker sponsrat av skattebetalare, inget annat.

Om bidragsfusk som varit väl känt i decennier utan att någon brytt sig.

P3 Guld har gått av stapeln och ett av banden som vann i klassen ”Rock/Metal” var det där som på scenen skriker ”Jag vill tacka alla som gömmer flyktingar. Tack alla som röstar rött – Fuck Jimmie”. De kallar sig ”punk”, i alla fall på twitter men vad är punk med att tycka och säga något som minst 99% av t ex  journalisterna på plats också tycker? Punk hade ju varit att skrika ”Jag vill tacka alla som röstar på Jimmie och SD! Fuck alla som röstar rött!”. DET hade varit punk, vad de gjorde är ju motsatsen till punk.

Men de var i alla fall vänliga nog att visa upp var de gömmer flyktingarna och var de hittar sina fyndiga politiska slagord!

Från 2018. Hans blod frös alltså till is. Smaka på det några gånger. Att säga att man i Sverige pratar svenska fick alltså hans blod att frysa till is…Av någon anledning så verkar han tro att man ska kasta ut honom ur landet pga av språkkrav? Kallifatides pratar ju svenska? Om han nu ändå tror att man ska börja kasta ut folk som inte kan svenska alltså…

MVH

MiT

Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

182 kommentarer

 1. Utlandssvensk

   /  01/19/2020

  Tja, ett feminiserat samhälle blir tokigt och självmordsbenäget. Det verkar heller inte gå att stoppa processen när den väl är i gång, så det är nog bara att acceptera att Sverige kommer att gå under och att övriga västländer inte ligger långt efter.

  Svara
 2. info

   /  01/19/2020

  Svara
  • hllviken

    /  01/19/2020

   Unga kvinnor som visar upp sig så frånstötande de kan…….varför?

   Svara
   • Rikard

     /  01/20/2020

    Hej.

    Spekulation över förmiddagskaffet efter morgonens vedhuggning:

    För att visa vilka non-konformistiska individer de är, hur frigjorda de är från manssamhällets förtryckarnormer, och att de minsann är lika som män så måste du:

    A) Använda likadana kläder; samma stilar och snitt
    B) Ha likadana stilar av frisyrer, sminkning och smycken
    C) Göra tvärtemot vad vuxna anser är okej beteende, gärna tillsammans och likadant
    D) Bete sig som pojkar när de är som värst, annars är de ju inte jämlika

    De kluddar ner sig som de gör, beter sig som de gör, och spökar ut sig som de gör för att vara maximalt från stötande enligt patriarkatets normer. Tänk på att kvinnor som dessa tror att alla män lustar efter deras kroppar dygnet runt och knappt kan hålla sig från att kasta sig över dem likt en storm av stånkande skvättande fallosar – därför visar man sitt oberoende från detta genom att göra sig ful, så att du kan se att hon inte behöver din attraktion (en attraktion som bara finns i hennes huvud – varför en del kvinnor tror sig vara ”den vackraste” har män och kvinnor funderat över sedan Paris rövade Helena).

    Man ser det hos fyraåringen: ”Titta vad hemsk jag vågar vara!” när den kladdat ner väggarna med färg eller avföring, när den kastar maten åt alla håll och verkar allmänt regrediera. En lugn avmätt respons som tydligt visar ogillande med beteendet men inte med personen, men som också talar om att framhärdas i beteendet som kan även personen ogillas på grund av sitt beteende löser detta när det gäller barn. Dessa flickor har troligen istället hela livet uppmuntrats när de haft sina fyraåringsutbrott och fått beröm som gjort att de internaliserat Emma Tvärtemot-beteendet. Som i ålder mer eller mindre vuxna kan de sedan inte sluta, då de saknar alternativ och ingår i en social gemenskap som fortsätter uppmuntra än värre extremer. Jämför med killgäng utan ledning eller styrning.

    Det är som när proggare och hippies intervjuades om varför de vapenvägrade och svaren var på temat att de inte ville tvingas in i en mall… och alla klädde sig lika, lyssnade på samma musik och hade samma åsikter. Man är aldrig så fri som när man själv tar på sig slavhalsbandet.

    Eller så är de bara omogna förvuxna tonåringar som har en agent som vet vad som ger rubriker och kör McLaren-stuket: all publicitet är bra publicitet.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • hllviken

      /  01/20/2020

     😉 🙃 🙂 🤨 🧐

     Intressanta funderingar!

     👍 👍 👍

     Svara
  • Gorby

    /  01/19/2020

   Svara
 3. MiT

   /  01/19/2020


  *https://www.facebook.com/jens.ganman/posts/10157085634858251*

  Svara
 4. Ivar L

   /  01/19/2020

  Uvell skriver mer om hycklaren Hirvonen:

  ”Både Husbyskolan och Rinkeskolan, samt Kista grundskola ligger inte så långt från Annika Hirvonen Falk, och är alla på tio sämsta-listan.

  Det som gör mig fullständigt rosenrasande är att Annika Hirvonen Falk själv gått på landets bästa friskola. Internationella engelska skolan. — och hon nöjde sig inte med det utan hon betalade sedan dyra terminsavgifter för att under ett år studera på Svenska skolan i Paris.

  Nu vill denna priviligierade på friskolor och privatskolor utbildade miljöpartist förbjuda mina barn att gå i en KOMMUNAL SKOLA närmast dem.

  Jag smäller faktiskt av av ilska. Det är ett så ofattbart och enastående hyckleri och samtidigt ett så episkt uselt genomtänkt förslag att hälften vore nog.”

  https://uvell.se/2020/01/17/miljopartiet-och-spiken-i-kistan/

  Svara
  • Kristian

    /  01/20/2020

   Den som försöker något liknande i vissa länder skulle bli lynchad.

   Här i Storbritannien hade jag en kollega som hyrde ut sitt hus och hyrde ett annat för att komma närmare en bättre skola.

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  01/20/2020

    @ Kristian,

    ”Den som försöker något liknande i vissa länder skulle bli lynchad.”

    Jo, det hade jag definitivt sagt och Schweiz för 10 år sen. Nu är jag inte lika övertygad, även om det nog skulle kunna bli våldsamma reaktioner. Men ganska snart lär schweizarna vara lika kuvade som alla andra. Man har redan infört tvångsmässig utspridning av migranter på ungefär samma sätt som i Sverige och man ser nu t.ex afrikaner och hazarer även i mindre byar som för bara några år sen var helvita.

    Som du vet, genomfördes det MP nu vill ha i Sverige i väldigt stor skala i USA på 60-70 talet. De vita amerikanerna reagerade då precis som dagens vita svenskar, dvs. de försökte att med olika metoder slingra sig ur systemet, INTE med våldsamt motstånd.

    En effekt där var t.ex en massiv ökning av antalet katolska skolor. Detta kan kanske även fungera som i dagens Sverige, dvs. att man öppnar kristna friskolor. Men alla försök att kringgå ”integrationen” lär bekämpas av staten.

    Jag betvivlar starkt att det skulle bli någon annan reaktion i UK eller något annat land i Västeuropa. De som kan, flyttar (eller startar egna privatskolor). Resten lider i tysthet. Mottot är ungefär: Vad som helst, utom att öppet erkänna att jag är rasist.

    Svara
   • Utlandssvensk

     /  01/20/2020

    @ Kristian,

    För övrigt höll man på med busing i UK också, fast där kallade man det ”dispersal”:

    ”The “desegregation” of English schools: bussing, race and urban space, 1960s–80s”

    https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/01419870.2019.1609689?journalCode=rers20

    Vad jag vet, blev det inga våldsamma reaktioner där heller…..

    Svara
    • Kristian

      /  01/20/2020

     UK är lite annorlunda, där har det varit olika nivå på statligt och privat länge. Man är mer luttrad.

     I Sverige har det varit ganska likt över hela landet tills för en generation sedan. Man är inte van vid att behöva välja (och spara …)

     Svara
   • Utlandssvensk

     /  01/20/2020

    Som jag ser det, är den här typen av åtgärder oundvikliga så länge vi lever under anti-rasistiska dogmer. Man ser detta väldigt tydligt i USA, där processen nu har hållit på i cirka 60 år. Den vita medelklassen försöker hela tiden fly och staten försöker hela tiden ”integrera” dem med andra grupper. Om inte annat, skapas det väldigt mycket BNP när många hela tiden måste flytta, öppna nya skolor, etc.

    Men en sak som är helt klar, är att inget stoppar processen. De vita som har möjlighet, kommer alltid att fly. Att USA fortfarande fungerar, kan sägas bero på att staten i huvudsak har misslyckats att genomföra den integration man så gärna vill ha. Men i Sverige är staten mycket, mycket starkare och jag ser inte vad som ska hindra den från att verkligen integrera hela samhället. Detta kommer då att leda till omfattande vit flykt ut ut landet av de mest produktiva och internationellt eftertraktade vita svenskarna, vilket i sin tur kommer att dramatiskt påskynda sönderfallet.

    Svara
    • Kristian

      /  01/20/2020

     @Utlandssvensk:
     ”Att USA fortfarande fungerar, kan sägas bero på att staten i huvudsak har misslyckats att genomföra den integration man så gärna vill ha.”

     Ja, jag säger numera – möjligen inspirerad av vad någon annan har skrivit 🙂 – att det USA har, är fungerande segregering.
     Mycket yta, bostadsområden planerade för att inga ”utsocknes” skall ha något där att göra ens utan staket, flera procent av unga män i fängelse under de år de är som ”farligast”, utegångsförbud (dvs deltidsfängelse hemma), och så vidare.

     (”Fungerande” gäller naturligtvis för den produktiva, skattebetalande medelklassen som avgör BNP, innovation och hur landet uppfattas utåt. Bor man i fel del av Baltimore-Chicago-Detroit-Washington DC har man väl knappt ork att hånskratta åt hur det ”fungerar.”)

     Svara
     • utlandssvensk

       /  01/20/2020

      ”Ja, jag säger numera – möjligen inspirerad av vad någon annan har skrivit 🙂 – att det USA har, är fungerande segregering.”

      Oj, oj, så det kan gå när man hänger på högerextrema bloggar 🙂

 5. MiT

   /  01/19/2020

  Svara
 6. MiT

   /  01/19/2020

  Svara
  • Det fascinerande är att Arre Arre oundvikligen representerar exakt varför P3 uppenbarligen just nu krisar i och med att lyssnarsiffrorna rasar och de tvingas att lägga ned sina program. Förr i tiden så betydde att få stöd av P3 till den graden att man blir nominerad på P3 Guld att folk hade hört talas om en – i och med att folk själva får välja vad de ska lyssna numera med Spotify och annat så klarar dessa artister knappt att få några lyssnare alls.

   Nåja, det var ett lyckat PR-trick för Arre Arre i alla fall. Ingen har hört deras musik, men nu får de uppmärksamhet i mainstreammedia i några minuter i alla fall.

   Svara
  • G

    /  01/20/2020

   Min åsikt är fortfarande den samma som jag skrev under förra blogginlägget: https://toklandet.wordpress.com/2020/01/16/landet-bizarro-2/#comment-194952
   ”De fattar inte att det varit lika illa om någon sagt ”tack alla som röstar blått. Fuck Jonas!” ” Osv osv. Nope.
   Och SR själva sade: ”Vi tycker inte det är kul när artister använder P3 Guld som plattform för sina egna syften.” Men det gör Daniel, han och hans parti tycker det är jättekul och det bästa som hänt på länge.

   Svara
 7. MiT

   /  01/19/2020

  Svara
 8. MiT

   /  01/19/2020

  Svara
 9. MiT

   /  01/19/2020

  Svara
  • Kristian

    /  01/20/2020

   Sanandaji, om gemene mans historiekunskaper: ”Först hade vi Game of Thrones, sedan kom andra världskriget och Hitler, och nu är det modern tid.”

   Allt vi inte gillar är Hitler!

   Svara
 10. MiT

   /  01/19/2020

  Svara
 11. MiT

   /  01/19/2020

  Svara
  • Johan A

    /  01/20/2020

   Vänta bara, det kommer. När de väl har kommit på hur de ska kunna skylla på patriarkatet kommer genusvetarna att komma. För gud förbjude att de skulle vara tvungna att behöva peka på och problematisera den toxiska kvinnligheten som gör att kvinnor gör allt för att klättra på statusstegen bland sina medsystrar genom att få beundran och uppmärksamhet från dem för sina nyinköpta kläder. Det är bara att titta hur det ser ut på alla arbetsplatser när en kvinna kommer med nya kläder. ”Åh, vilken fin bluuus! Var har du köpt den?”, låter det från hennes kvinnliga kollegor (manliga göre sig icke besvär att berömma en kvinna för hennes utseende, såhär i post-metootider) och hennes status har ökat genom avundsjuka för hennes klädsel. Sen går det inte många dagar innan andra kvinnor köper nya kläder och hjulet snurrar ytterligare ett varv. Samma sak gäller givetvis för skor, handväskor, smycken och annat som signalerar status i den toxiska kvinnliga världen.

   Svara
  • Kristian

    /  01/20/2020

   Svara
 12. MiT

   /  01/19/2020

  Svara
  • Kristian

    /  01/20/2020

   ”Svarar på fråga som inte ställts med invektiv – Vänsterbliven.”

   Svara
 13. Weasel

   /  01/19/2020

  ”Många genusforskare behöver utstå väldigt grova hot på grund av sitt forskningsområde. Och det kan i längden leda till att flera väljer bort att forska i ämnet eller inte vågar uttala sig offentligt. ”

  Äntligen en positiv nyhet !!

  Svara
 14. Jag tycker ju det är hejdlöst komiskt med en KP-tomte som heter ”Kallifatides”. Allah akbar big time liksom… 😉
  Och Horvinen Falk är ju helt klart praktexemplet på en ”hen” så illa det kan gå så där förstår jag om ditt blod fryser till is…

  Svara
 15. Weasel

   /  01/20/2020

  ”De kallar sig ”punk”, i alla fall på twitter men vad är punk med att tycka och säga något som minst 99% av t ex journalisterna på plats också tycker? Punk hade ju varit att skrika ”Jag vill tacka alla som röstar på Jimmie och SD! Fuck alla som röstar rött!”. DET hade varit punk, vad de gjorde är ju motsatsen till punk. ”

  Precis. Exakt.
  Tack.
  Som gammal punkare kan jag berätta att ungefär 99 % av de svenska banden som idag påstår sig syssla med punk har tappat bort de mellersta bokstäverna och i själva verket alltså bara sysslar med pk.

  Exakt VAD är det som är ”punk” med att tycka precis likadant som statsministern , TV4 och EU-parlamentet ?
  Att inbilla sig att det är ”punk” att tycka exakt som makthavarna/etablissemanget är lika helvetiskt infantilt som den där ständiga teorin om att Greta ”utmanar och provocerar och hotar makthavarna”.
  Nej , det gör hon inte. För om hon gjorde det skulle makthavarna inte låta henne tala i makthavarnas församlingar och dom skulle knappast applådera åt henne när hon talat färdigt.

  ”Gula västarna” har varken fått tala i FN eller EU.
  Och det säger allt som behöver sägas om vem som är det riktiga hotet mot makthavarna och vem som bara är maktens lilla hjälpreda.

  Fuck Stefan.
  Och Fuck KSMB för det var dom övervintrade jävla progghippiesarna som fick folk att tro att punk var synonymt med en uselt dålig tonsättning av vänsterpartiets partiprogram .

  Svara
 16. Björn Isberg

   /  01/20/2020
  Svara
 17. G

   /  01/20/2020

  Svara
  • Rikard

    /  01/20/2020

   Hej.

   Med ett osvikligt öga (det andra fungerar inget vidare) för att lägga märke till fel sak fastnar jag i bakgrunden. Vad har ekvationen bakom damerna med något att göra? Kan det vara så, som mina gamla studier av reklamens språk och bildkonst säger mig, att det är fråga om att man skänker sig en air av kompetens, seriositet och vetenskaplig legitimitet genom valet av bakgrund?

   ”Svår” matte = vetenskap = rättaste bästa åsikten. Kan det vara så? Jag har svårt att tänka mig att det är fråga om ett rent estetiskt ställningstagande. Ni som tittar på statens media kan ske skulle hålla ett öga på hur man väljer bakgrund till olika inslag i studion, färgsättning, kameraåkning, ljus, vinklar, musik/ljudeffekter med mera. Om vi anammar feministisk logik ang. porr och andra ej värdegrundskorrekta mediala yttringar så blir man ju påverkad av dem – då borde väl samma gälla här?

   Bakgrunds-bingo kanske vore nåt?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Kristian

     /  01/20/2020

    Vita rockar = inte tramsig reklam för motorolja eller tandkräm utan ”teh science”.

    Svara
 18. G

   /  01/20/2020

  ”Hon är helt enkelt jävligt snyggt klädd och en inspiration för många

  Om kvinnor i västvärlden år 2020 tycker att detta är att vara jävligt snyggt klädd och att man även är en inspiration för många andra kvinnor, vågar knappt tänkta på framtiden.

  Svara
 19. G

   /  01/20/2020

  ”Ett av ELLE-galans priser, Årets Look i samarbete med L´Oréal Paris, röstas fram av ELLEs läsare och följare. Genom åren har Marie Serneholt, Bianca Ingrosso och Linnea Henriksson tagit emot priset. I år var Amie Bramme Sey, Cajsa Wessberg, Bahar Pars, Sarah Klang, Mouna Esmaeilzadeh och Imane Asry nominerade.

  Årets vinnare blev Imane Asry, influencern med över 150 000 följare på sitt instagramkonto @fashionwithfaith. Hon fick ta emot priset av förra årets vinnare Linnea Henriksson på scen och i sitt tacktal tackade hon både sin familj, sina vänner och alla som röstat.

  – Wow, det här känns overkligt. Jag vill tacka ELLE för nomineringen, jag vill tacka alla som har röstat. Jag vill tacka min familj som alltid låtit mig gå min egen väg och göra som jag vill. Mina vänner som har pushat mig att satsa, och bara köra hårt.

  – Det här priset, det här är för alla oss som inte såg oss själva i modetidningarna, för att vi inte passade in. Och med det sagt vill jag säga: Vi kan också.

  Stort och varmt grattis! Hur känns det?

  – Det betyder så oerhört mycket för mig, som liten vågade jag inte drömma om något i närheten ens. Jag var helt övertygat om att någon som såg ut som jag inte kunde tilldelas en sådan utmärkelse. Att som synligt muslimsk kvinna dessutom ha en påverkan i mode-Sverige känns nästan overkligt! Det gör mig så glad att se sådana förändringar i en annars väldigt ytlig och homogen bransch.

  Du har blivit framröstad i hård konkurrens av flera andra coola kvinnor, vad tror du gjorde att du vann?

  – Jag tror att min stil når ut till och inspirerar så många, inte bara muslimska kvinnor. Men även att många kan identifiera sig med mitt arbete. Detta är ett kvitto på att det är mer än på tiden att vi börjar normalisera hijaben i modeindustrin. Mode är till för alla.

  Beskriv din stil!

  – Scandi-modest-chic.
  ..[..]..
  Vad är modest fashion, för den som inte är bekant med begreppet?

  – Det är ett begrepp för mode som innefattar mindre åtsittande plagg, mycket vanligt bland muslimska kvinnor (även män) som önskar klä sig på ett sätt som uppfyller deras andliga och stilistiska krav på grund av religiös tro eller personliga preferenser.”
  https://www.elle.se/elle-galan-2020-imane-asry-vann-arets-look-i-samarbete-med-loreal-paris/
  https://web.archive.org/web/20200120014721/https://www.elle.se/elle-galan-2020-imane-asry-vann-arets-look-i-samarbete-med-loreal-paris/

  Svara
 20. Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Väldigt läsvärt.

  Svara
 21. MiT

   /  01/20/2020

  Svara
 22. Kristian

   /  01/20/2020

  ”Mic drop” känns väldigt 80-tal.

  Men det går inflation i allt. Johnny Carson fick en stående ovation när han avslutade sin sista tonight show – efter 30 år. Dagens artister och publik börjar varje föreställning med en sådan.

  Svara
 23. Kristian

   /  01/20/2020

  GW kör vidare på linjen ”Det är högerextrema som spränger för att påverka politiken.”
  Han är för slipad för att säga ”högerextrema,” förstås.

  http://archive.is/VZPB6
  ”Valet av tid på dygnet samt frånvaron av armering i form av spik, ståldankar eller liknande tyder också på att man inte avsåg att skada så kallade mjuka mål, det vill säga människor. Bara att åstadkomma materiell förödelse och skrämma vettet ur minst en eller kanske alla av de som bodde där och – möjligen – att även styra kriminalpolitiken i en för gärningsmännen önskvärd riktning. ”

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  01/20/2020

   ”Det är högerextrema som spränger för att påverka politiken.”

   Ja, alla vet väl att det var ett gäng vita rednecks som körde upp från Alabama med sina pickup trucks och brände ner Detroit, för att få till en skärpning av kriminalpolitiken i USA 🙂

   Svara
  • Weasel

    /  01/20/2020

   Det hela påminner en hel del om förra sommaren då en hel del pyromaner startade bränder i Sverige för att påverka klimatpolitiken och valresultatet i en för gärningsmännen önskad riktning.
   Mvh
   Weasel ,
   Kriminolog, Professor och legitimerad Foliehatt

   (Sluta med spriten, GW )

   Svara
 24. Törnrosa

   /  01/20/2020

  En liten reflektion. Ser att Utlandssvensk fortsätter att bre ut sig med sina mer eller mindre berättigade domedagsprofetior. Ena dagen är det de erbarmliga kvinnornas fel. Nästa dag är det rasismen osv. Märker också ett avtagande intresse för hans engagemang. Kan klart vara tillfälligt. Själv har jag hela tiden känt att det är många samverkande faktorer till att det blivit så här.

  Nu är US inne på den vita flykten. Han har själv flytt så han har både erfarenheter och sitt på det torra. Men biter sig envist fast vid Sverige och dessa hemska kvinnor. Så flykt och flykt.
  T o m det kan diskuteras.

  Om STADHUSET läser detta: Såg att du ställde en fråga till mig om KOA. Om du inte hittat honom så sök efter professor Karl Olov Arnstberg – en av våra berömda och kunniga dissidenter. Han och journalisten Gunnar Sandelin har gett ut rapporten Invandring och mörkläggning. Han har även en blogg. mvh

  Svara
  • lensof

    /  01/20/2020

   Tack Törnrosa för detta inlägg.

   Du skriver vad jag känner och har känt ett tag. Det positiva och öppena diskussionsklimat som varit kännetecknande för denna bloggs kommentatorfält är på väg att försvinna. Det har blivit för mycket av fördömanden och enkelspårigt tyckande.

   Domedagsprofetior leder ingenvart. De ger bara dålig smak i magen.

   Tack för att du tog upp det. Det vore synd att förlora en blogg man gillat.

   Frågan är då om källan gör detta medvetet, att bloggen är för stark och ska förstöras, eller om det mest är inskränkt dumhet som måste ut….

   Svara
   • Törnrosa

     /  01/20/2020

    Tack själv lensof
    Tror nog att jag ska gå och lägga mig nu. Det tär på krafterna att vara förbannad. Har i alla fall saknat dig här inne. mvh

    Svara
   • fenix

     /  01/20/2020

    Det ger en dålig smak i magen att läsa tidningsrubrikerna varje dag också.

    Behövs det en domedagsprofetia om man ser krasst till den demografiska utvecklingen och normaliseringen av islam i väst.

    Framtiden är oviss och tidsramar för olika hypotetiska scenarion kan diskuteras, eller vad motreaktionen blir, men utvecklingen har gått väldigt fort och vad är argumenten för att det inte fortsätter på den inslagna vägen?

    Är det inte lite märkligt. Aktivister säger att ramadan är en svensk tradition, förskolor säger ja till slöjtvång, moskékritiska politiker dödshotas och det debatteras böneutrop som aldrig förr.

    För inte alltför länge sedan skulle detta vara helt otänkbart. Det hade klassats som vansinne och om någon förutspådde att det skulle bli så här så hade de kanske inte blivit hämtade med vita rockar och tvingats i tung medicin men åtminstone blivit betraktade som tokiga.

    En skribent behöver man aldrig vara enig med så förstår inte problemet, men om någon drar ett streck med linjal i tangentens riktning vart det skulle kunna leda hän. Är det starkaste motargumentet att det inte känns bra i magen?

    Det går att föreställa sig olika alternativa scenarion men white flight har vi väl redan i viss mån, människor segregerar sig (i synnerhet de som talar varmt om mångkultur), flyttar sina tillgångar och en del bosätter sig utomlands.

    Bor skribenten i Schweiz varför skulle vederbörande inte följa utvecklingen i Sverige som i någon mening utgör ett slags laboratorieförsök i nedbrytning av en nation.

    Vi har ett varnande avskräckande exempel i Sverige, men ingen sömn bor utomlands får titta på det och försöka dra slutsatser av vansinnet som sker där.

    Har inte orkat läst allt vad skribenten skrivit, så det kan mycket väl finnas saker att kritisera eller ignorera där, men det låter mest som ömma tår.

    Svara
    • Törnrosa

      /  01/21/2020

     Fenix. Du verkar ny och som du själv säger är du inte påläst heller. Därför tänker jag negligera dina synpunkter utöver det jag svarar på här. Inte för att vara oförskämd utan det är opraktiskt, tidsödande samt bäddat för missförstånd att rekapitulera åsikter som framförts av bl a US på flera olika bloggar under flera år.

     Ska du lägga dig i en sådan diskussion och bli respekterad för dina åsikter bör du själv ha läst på och vara insatt i de olika turerna. Att du tycker ditten och datten blir ointressant. När det gäller just US så handlar det egentligen inte om att han bor utomlands. Det handlar främst om hans åsikter. Det finns även en blogg dit han inte är välkommen med sitt favoritämne.

     Flera av de killar som skriver och är aktiva på den här bloggen bor utomlands. De är både insatta, kunniga och vill Sverige och oss som bor kvar väl. Så det kan jag säga – det känns tryggt att veta att de håller aktiv kontakt med oss. mvh

     Svara
     • fenix

       /  01/21/2020

      Jag ser en blogg som en blogg. 🙂

      Du får det att låta som en sekt. Jag söker argument i kommentarsfält. Inte erkännande av en sekt.

      Jag visste inte att man kunde tala om respekt och spotta fradga samtidigt men okej. Är inte så värst intresserad av drama.

      Ha det bra.

     • Rikard

       /  01/21/2020

      Hej.

      Törnrosa, vilken blogg är det då?

      Du är mer än litet ohederlig nu, dessutom. Du har flera gånger uppmuntrats till att svara med argument, dina argument om varför US har fel och dina argument för alternativa förklaringar. Du har valt att inte göra det. Varför vet bara du.

      Som du kanske minns så anser jag inte att US förklaring håller. Den är möjlig men kan egentligen inte testas eller falsifieras då det finns för många andra faktorer för att en enskild orsak skall kunna isoleras eller pekas ut (enligt mig). Jag ser det som korrelation (det är tämligen tydligt att de två saker han brukar ta upp, kvinnors allmänna rösträtt och att kvinnor styr politiken inom alla fält i likadan riktning i alla länder de ges/erövrar inflytande i sammanfaller; vad som inte är tydligt är kausation) och lutar mer åt andra förklaringar.

      För mig som följt debatterna på Fristad och DGS framstår det mest som att du är sur och bitter över att du inte kan komma med andra motargument än att din trätobroder är dum och taskig mot kvinnor. Ad hominem som förvisso kan vara effektivt men är inte argument i sak, inte ens när man lindar in det.

      Du kan väl knappast påstå att jag inte följt debatten eller är o-insatt eller ny på bana så jag frågar eftersom jag anser att du är Fenix svaret skyldig: vad är motargumenten? Vad är din förklaringsmodell? Jag är genuint och uppriktigt intresserad, något flera skribenter på Fristad inledningsvis också var.

      Och vad spelar det för roll om man har emigrerat eller ej? Får jag inte längre uttala mig om Malmö längre? Bor du på annan ort än där du växte upp? Betyder det att du inte får uttala dig om den orten då? Det tycker du knappast, eller hur? Självklart kan man uttala sig om platser man inte bor på.

      Bemöt argumenten med egna, eller ignorera det hela. Det mår man bäst av, särskilt om man känner att man inte når fram till den andre eller att den är ovillig att alls ens hypotetiskt resonera kring frågan. Tysta debatt är bara den ute efter som saknar egna argument och som vägrar överväga att den andre har en poäng och som räds sagda poäng.

      Jag vill verkligen ta del av din argumentation varför US har fel, och jag vill ta del av dina förklaringar och hypoteser, om du har några, stora som små. Att man skriver ”Den och den är dum och tycker dumma saker” lär jag mig inget av.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Kristian

       /  01/21/2020

      Jag är inte ”ny” här, och säger detsamma: Utan rejäla åtgärder inom kort, kommer vi att se de som kan fly landet. Sedan blir det ”Svenskar” (där SD kommer att vara ett tråkigt mitten-vänsteralternativ”) mot ”multilkulti” (där islamister kommer att ha ett demografiskt försprång.)

      Utlandssvensks förklaringsmodell går som Rikard säger inte att testa. Själv föredrar jag en mer djupgående analys än ”kvinnor”, men min slutsats är nog lika obehaglig för de flesta som marinerats i socialdemokrati och progressivism: De flesta människor är för unga (hela livet), dumma, lata, eller förklemade för att rösta.

      ”Service guarantees citizenship.” (Se ”Starship Troopers”. Det behöver inte vara militärtjänst.)

     • Utlandssvensk

       /  01/21/2020

      @ fenix,

      Som Rikard är inne på, är det du ser här i princip en fortsättning på en debatt på bloggen Fristad, där jag och flera andra här skriver sen flera år. Om någon är intresserad av denna, finns den här:

      http://www.fristad.eu/2019/12/fred-i-konskriget/

      @ Rikard & Kristian,

      För tydligheten skull, ska jag väl nämna att jag självklart håller med om att ”min” teori angående effekterna av kvinnlig rösträtt inte kan testas samt att den kan vara helt eller delvis fel. Man kan väl ungefär säga att det är den förklaring på dagens problem som just jag tycker verkar vara mest trolig, men samtidigt debatterar jag gärna andra alternativ.

      Rent allmänt har jag som princip att försöka att svara de som argumenterar emot mig, men det finns någon form av gräns för vad jag upplever som produktivt och meningsfullt. Om någon tydligt går igenom denna gräns vill jag inte längre delta i debatter med vederbörande. Detta innebär dock inte att jag då även vill att den personen ska uteslutas eller liknande, utan det bara påverkar min egen benägenhet att gå i svaromål.

     • Kristian

       /  01/21/2020

      @Utlandssvensk:

      Vad gäller din teori, är jag numera så fascistisk och sexistisk att jag kan säga att jag håller med om att det verkar finnas en korrelation.

      Vad gäller orsaken till detta fegar jag ur och säger ”vet inte” – än så länge! 🙂

     • Utlandssvensk

       /  01/21/2020

      @ Kristian,

      ”Vad gäller din teori, är jag numera så fascistisk och sexistisk att jag kan säga att jag håller med om att det verkar finnas en korrelation.”

      Det tar sig, sa mordbrännaren 🙂

      ”Själv föredrar jag en mer djupgående analys än ”kvinnor”, men min slutsats är nog lika obehaglig för de flesta som marinerats i socialdemokrati och progressivism: De flesta människor är för unga (hela livet), dumma, lata, eller förklemade för att rösta.”

      ”Service guarantees citizenship.” (Se ”Starship Troopers”. Det behöver inte vara militärtjänst.)

      Jag är ganska mottaglig för Starship Troopers argumentet och ser det som närliggande en koppling mellan värnplikt och rösträtt. Men jag är inte lika övertygad om att ett system med bara någon allmän civil tjänstgöring fungerar alls lika bra.

     • Weasel

       /  01/21/2020

      @ utlandssvensk ;

      Jag är inte så särskilt sugen på att ge mig in i ytterligare en debatt med dig om kvinnors rösträtt, men eftersom jag inte kan låta bli…🙂

      I min ( och många andras ) värld är en stor bov EU.
      Hade bara svenska män haft rösträtt hade sverige varit med i EU.
      Hade bara svenska kvinnor haft rösträtt hadee sverige inte varit med i EU.
      Det är alltså männens fel att den fria rörligheten resulterat i en ökning på några hundra procent av åldringsrån, tiggare och stöldligor.
      Och därför bör män bli av med sin rösträtt och endast kvinnor bör få rösta ?
      Eller också kan vi ju testa att strunta i vad folk har mellan benen och istället låta rösträtten vara villkorad av vad folk har i huvudet…?

     • Kristian

       /  01/21/2020

      @Weasel
      Vad gäller EU ser jag med trollskärvan i ögat (är det någon som använt det uttrycket sedan Ehrenmark?) följande motargument:
      EU inte bara ”såldes som” utan ”var” en organisation för frihandel mellan fungerande västeuropeiska länder. (Dagens tokglobalister Mp var emot när det begav sig.) Sedan har EU blivit större och förändrats. ”Den sociala pelaren” var inget som talades så mycket om 1994. Allt handlade om hur vi i princip skulle tvingas slopa arbetsrätten för att kunna konkurrera.

     • Utlandssvensk

       /  01/21/2020

      @ Weasel & Kristian,

      Folkomröstningen om inträde i EU ägde rum i november 1994. Redan då var jag djupt insnöad på invandringsfrågan och röstade ja i förhoppningen om att EU skulle utgöra någon form av broms mot det svenska vanvettet på asylområdet. Kom ihåg att detta var direkt efter Bildt och Westerberg samt att NyD hade åkt ut ur riksdagen.

      Var det många fler som tänkte som jag? Svårt att säga, men troligen inte.

      Kristian argumenterar för att EU vid den tidpunkten i huvudsak framstod som ett högeralternativ och jag är böjd att hålla med. Jag vill också minnas att arbetsrätten och liknande var stora frågor.

      Hur som helst, männen röstade för EU och kvinnorna var emot. Om man gör den tolkning Kristian presenterar, ligger detta någorlunda i linje med min teori. Men det är väl inget jättestarkt case.

      Likväl är det min uppfattning att det vi ser i Sverige och övriga Västländer främst är fråga om en process, som inte är helt linjär men som behåller en huvudsaklig färdriktning. Feminiseringen kan gå i olika hastighet och periodvis bromsas, men den upphör inte.

      ”Eller också kan vi ju testa att strunta i vad folk har mellan benen och istället låta rösträtten vara villkorad av vad folk har i huvudet”

      Tja, enligt mig är skillnaden mellan män och kvinnor inte enbart en fråga om vad man har mellan benen och rent allmänt tänker jag nog inte ge upp i den debatten, men även jag börjar väl tycka att det är lite tjatigt just nu.

     • Weasel

       /  01/21/2020

      @ Kristian :

      Absolut, där har du en poäng.
      Men faktum är att det var männen som röstade in Sverige i skiten.

      Vill man vara elak skulle man kunna säga att männen var mer lättlurade än kvinnorna eftersom dom gick på blåsningen .
      Det skulle vara intressant att se hur könsfördelningen ser ut för dom som vill stanna/lämna idag.

     • Weasel

       /  01/22/2020

      @ utlandssvensk ;

      Även jag hade ”en fruktansvärd människosyn” ’94 , men jag röstade Nej. Detta eftersom jag typ instinktivt kom fram till att det som Bildt,Westerberg & co betraktade som positivt knappast kunde vara positivt vare sig för mig eller nationalstaten.

      Så som jag minns det handlade debatten i Sverige mest om snus och hur oerhört fantastiskt det skulle vara att kunna åka utomlands utan att släpa på det där gigantiskt stora och dessutom oerhört tunga passet.
      Med andra ord : nivån på debatten var snudd på lika infantil som idag 😲
      Även om det där med att inte kunna åka utomlands utan pass faktiskt bidrog till min Nej-röst.
      Jag har nämligen alltid gillat murar , taggtråd och gränskontroller 🙂

      Sedan är det ju oerhört svårt att ”vinna” en debatt om den här frågan med dig.
      Ett hypotetiskt exempel ;
      Om jag skulle visa dig siffror på att 99,9 % av typ ”Eu-parlamentets pro-massinvandringsgrupp” består av män så svarar du bara ”ja, och dom männen är feminiserade” .

      Och det har du ju helt rätt i.
      Problemet är bara att feminiserade män inte blir mindre feminiserade bara för att man avskaffar kvinnlig rösträtt.
      Så du får börja med att…ja, jag vet inte…stänga alla skolor och universitet fram tills dess att en helt ny läroplan finns på bordet ?

     • Utlandssvensk

       /  01/22/2020

      ”Om jag skulle visa dig siffror på att 99,9 % av typ ”Eu-parlamentets pro-massinvandringsgrupp” består av män så svarar du bara ”ja, och dom männen är feminiserade” .”

      Det var då f-n också, du listade ut mitt hemliga knep 🙂

      ”Problemet är bara att feminiserade män inte blir mindre feminiserade bara för att man avskaffar kvinnlig rösträtt.”

      Visst är det så. Men jag tror likväl att hela debatten och den politiska mittpunkten skulle flyttas radikalt, fast det kan man självklart inte veta med någon säkerhet. Kanske går det inte att avfeminisera ett samhälle om processen har gått tillräckligt långt. Kanske skulle de svenska männen omedelbart kräva att kvinnlig rösträtt återinfördes om man tog bort den.

     • fenix

       /  01/22/2020

      ”Men jag tror likväl att hela debatten och den politiska mittpunkten skulle flyttas radikalt”

      Jag är enig i att ett samhälle är dödsdömt om man gör det kvinnliga till ledstjärna för att försvara och upprätthålla det.

      Det kvinnliga krävs för att vårda samhället internt, enligt devisen att mannen ger kvinnan ett hus och kvinnan ger mannen ett hem.

      Tror inte det är direkt överförbart på kön och rösträtt, i meningen att helt avskaffa kvinnlig rösträtt.

      För det första impliceras väldigt stor tilltro till det nuvarande demokratiska systemet.

      I dag massimporteras röstboskap och det delas ut medborgarskap som om det vore godis. Det springer runt människor med förtio identiteter och tankar bidrag så hela systemet är en rutten korrupt lekstuga.

      Även jag ställer mig bakom demokratiska principer i teorin, men inte implementeringen som mest liknar en fabel där två vargar och ett får bestämmer vem som ska ätas till middag.

      Jag anser det är en missriktad ansträngning att avskaffa kvinnlig rösträtt. Personligen kan jag tänka mig vissa områden där det kvinnliga är berättigat mer inflytande än det manliga, men det kan inte vara som i dag att det kommer en ny statsminister och det första detta mähe till hen gör är att böja sig fram och sära på skinkorna och svära eden och bekänna sig som feminist. Det måste han göra för att få suga på maktklubban, när media står med spända pilbågar.

      Ja det flyttar fokus och debatten som du säger, men dessvärre inte till något konstruktivt.

      Feminister talar som om kvinnor inte har rösträtt idag (eller som att kvinnor håller på att förlora den) och det skulle bara spela dem i händerna, flytta debatten precis dit de vill ha den och ge dessa radikala ideologer vatten på deras kvarn och skänka dem en falsk legitimitet som de inte förtjänar.

      Det flyttar dessutom fokus från de verkliga i meningen mer akuta problemen och eldar på könsmotsättningar enligt principen om att söndra och härska. Det är kanske inte där skiljelinjen bör dras just nu.

     • Utlandssvensk

       /  01/22/2020

      @ fenix,

      Jag ser inte den här debatten som ett sökande efter en praktisk metod att lösa Sveriges problem, utan främst som ett försök att förstå hur det har kunnat bli såhär. Självklart inser jag att man inom ramen för dagens politiska system inte kan vinna framgång genom att verka för avskaffad kvinnlig rösträtt.

      Bloggen heter ju Toklandet och många av inläggen handlar just om hur totalt absurt och självförstörande det svenska samhället har blivit. Det är något extremt märkligt och ovanligt som vi bevittnar, nämligen att fungerande och rika länder aktivt finansierar sina egna självmord. I mitt fall kan jag inte låta bli att fundera över varför detta sker och feminisering-kvinnlig rösträtt är den enda trovärdiga förklaringen jag kan hitta.

      Slutligen är kanske jag extra intresserad, eftersom jag ser hur utvecklingen i Schweiz nu har börjat att följa den i Sverige, men med en fördröjning. Det var verkligen inte kul att inse detta och det tvingade mig att ompröva hur jag ser på världen.

     • fenix

       /  01/22/2020

      ”Jag ser inte den här debatten som ett sökande efter en praktisk metod att lösa Sveriges problem, utan främst som ett försök att förstå hur det har kunnat bli såhär.”

      Ja det är väl en kombination av kvinnligt inflytande och kulturmarxism.

      Ingen bra mix.

    • Törnrosa

      /  01/21/2020

     Rikard: Jag förstår inte varför du anser att jag är ohederlig. Jag motsätter mig inte Utlandssvensks funderingar. Det jag bråkar med honom om är rösträtten. Plus att jag är övertygad om att det finns betydligt mer som kan läggas till grundorsaken, mer som kan ha med kvinnorna att göra eller något annat. Jag hänger i luften beträffande det. Eftersom jag inte känner mig färdigtänkt kan jag inte heller dra fram några argument.

     Och nu är det inga unika tankar US framför. Stöd har han också genom KOA:s slutsatser m fl.

     Men att som US resonerar ta rösträtten från ALLA kvinnor är fel och det kämpar jag emot. Däremot vill jag i en framtida demokrati ha någon form av villkor för rätten att rösta och dessa villkor ska gälla båda könen.

     Detta har jag tjatat om på flera ställen så det bör du ha sett. Full av värk så har jag ett rubbat sömnmönster och har precis vaknat så det här får räcka. Att jag tycker det finns korkade kvinnor har jag visat inte sant. Sen kan vi klart ha olika åsikter där också. mvh

     Svara
     • Rikard

       /  01/21/2020

      Hej.

      Du antyder i din framställan för Fenix som om US och andra inte velat ta del av dina argument eller din diskussion – det är falskt. Tvärtom har du ofta blivit tillfrågad vad dina (mot)argument är.

      Vidare, ang. ohederligt: ”Det finns även en blogg dit han inte är välkommen med sitt favoritämne.” Vilken blogg då? Det är en ganska stark anklagelse att implicera att en person är bannlyst från att diskutera ett visst ämne på en viss blogg. Vad heter bloggen? Du har gjort ett absolut påstående – belägg det.

      Personliga detaljer som att du har kronisk värk med mera är givetvis beklagliga, men tyvärr – jag är för garvad för att en appell till privata tragiska omständigheter, omöjliga att kontrollera och ej relevanta för ämnet skall påverka mig. Skulle du anse mina åsikter mer värda om jag drog en lång lista krämpor? Hur vet du att det är sant? Det är inte frågan om att jag anklagar dig för att ljuga om din hälsa – jag har inga belägg för det heller – utan jag försöker på mitt trubbiga sätt vara hjälpsam.

      Du har mina sympatier om du lever med kronisk värk, det påverkar allt man gör och även hur man tänker och känner tack vare förhöjda halter av stresshormon. Dessutom lever man då med ångest över vad drogerna och medicinerna gör med kroppen, ekonomin, och den förhöjda cancerrisken samt den avsevärt kortade medellivslängden (tror det är ca femton år eller mer man förlorar räknat på gruppen allt inräknat). Det jag skrivit precis ovan må se krasst ut men är sant. Ingen som har huvudet med sig låter sig påverkas av sådant, särskilt inte i textform. Det är en alldeles för ofta och för vanlig missbrukad strategi att försöka väcka sympatier genom sådant. Det gäller både män och kvinnor, även om valet av krämpa varierar. Hos män är det oftare en mer våldsam skada (ramlat från stegen och knäckt fingrarna i fallet, t ex), hos kvinnor oftare av det slag som läkare förr avfärdade med SVB(k) – och det lämpliga i det kan verkligen ifrågasättas.

      Titta en gång till på de två av dina inlägg som Fenix svarade på – det är de jag pratar om, inte tidigare debatter.

      Nå, men vi säger väl så. Allt gott,
      Rikard, fd lärare

     • Törnrosa

       /  01/22/2020

      ”Du antyder i din framställan för Fenix som om US och andra inte velat ta del av dina argument eller din diskussion – det är falskt. Tvärtom har du ofta blivit tillfrågad vad dina (mot)argument är.”

      Jag upplever det inte som falskt. US vägrade förstå mitt dilemma efter att jag varit inne hos hos Arnstberg och fått insikter som gjorde att jag inte kunde gå med på att det enbart var kvinnornas fel. Jag är fortfarande säker på att det finns mer vilket jag skrev innan i dag.

      Beträffande bloggen så blev bl a jag uppmärksammad av Ofrivillig Svenska att hon blivit ombedd av Engellau att lämna DGS när hon velat diskutera just den omstridda kvinnliga rösträtten. Minns att han var väldigt upprörd. I samband med Helen Bergmans besök hos Richard Sörman diskuterades dock ämnet så jag gick in och la en kommentar.

      Efter det minskade diskussionerna åter.
      Jag har inte sagt att han är bannlyst. Jag sa att just det ämnet var inte välkommet.

      Gör dig inte till. Du har inte ett skit med mina sjukdomar att göra, mer än att de är förklaring till varför jag sov och var trött när jag skrev första svaret. Upplysningsvis så har jag förutom förslitninar i mina leder, brukshundsjobb, livslång ledgångsreumatism, nervskador efter cellgifter då jag varit döende i lymfom så nu kan du sluta och hitta på bsv-diagnoser på mig. Fick för resten hjärtfel också när jag höll på att dö av första starka cellgiftsdosen.
      Men jag fick tio år till med min sista hund.

      Ärligt talat så är du och Fenix historia för mig från och med nu. Intressant så länge det varade. Men nu är det över. mvh

   • info

     /  01/21/2020

    lensof,
    är det något denna bloggs diskussionsklimat ”förstörs” av, så är det att försöka förbjuda vad man får skriva här och inte.
    Jag håller med dig om att vissa domedagsprofetior kan vara tröttsamma men enda sättet att ta udden av dem, är att sakligt svara och diskutera innehållet i dessa.
    Jämför behandlingen av SD, hur tycker du de som velat tysta SD har lyckats?

    Svara
    • Kristian

      /  01/21/2020

     Favorit i repris:

     ”Med Stefan Löfven som statsminister hade Torgny Segerstedt fängslats och tystats”
     https://ledarsidorna.se/2019/03/med-stefan-lofven-som-statsminister-hade-torgny-segerstedt-fangslats-och-tystats/

     Svara
    • Utlandssvensk

      /  01/21/2020

     @ info,

     ”Jag håller med dig om att vissa domedagsprofetior kan vara tröttsamma men enda sättet att ta udden av dem, är att sakligt svara och diskutera innehållet i dessa.”

     Om du har problem med just mina domedagsprofetior går det bra att svara på mina inlägg. Du får också gärna berätta vad du själv tror kommer att hända samt dina argument för detta. Själv ser jag det som uppenbart att det mest sannolika är att dagens utveckling bara fortsätter och att detta på sikt resulterar i Sverige blir ett MENA land. Har jag fel?

     Svara
     • Rikard

       /  01/21/2020

      Hej.

      Nu skall ingen tro att jag svarar åt info eller någon annan.

      Man kan göra såhär också: det du och jag och jag tror allt fler svenskar ser som annalkande Ragnarök kan ses som något annat om man vill. Visst, det blir gärna lite av ”Foten i kläm? Jajjamensann!” men ändå. Så, i en anda av att försöka spekulera mer konkret än ”det går åt h*lvete i alla fall” som det står i De Norrbottniska Satansverserna (skärmen går i vågor, mysko flum-musik hörs och medan bilden ånyo klarnar likt hur vätskan i en skakad martini kommer till ro tonar Bengt Feldreichs stämma fram):

      ”Vi har kastat våra sinnen femtio år framåt i tiden. Vad ser vi?”

      ”Det Nya Sverige.”

      ”Malmöregionen ingår i stor-Köpenhamn efter år 2038 års kortvariga men ytterst våldsamma uppror från de mest militanta delarna av stadens befolkning. Danmark annekterade området med stöd av EU-trupp då den svenska regeringen var oförmögen att agera, och våldet eskalerade och hotade att resultera i veritabelt massmord. Ett par hundra av ledarfigurerna och de mest drivna extremisterna avtjänar livstids fängelse på ett nybyggt EU-Stalag på Grönland. Blekinge och sydöstra Skåne samt Halland driver egna förhandlingar med EU, Stockholm och Danmark om att övergå till danskt territorium.”

      ”Stockholm är delat i en svensk nordlig del, med ett par etniska enklaver under formell intern autonomi, Södertälje likaså som är en de facto egen jurisdiktion för kristna invandrare från MENA, och en sydlig del bestående av muromgärdade etniska enklaver. Rikssvensk (det nya ordet för både etnisk svensk och assimilerad sådan) polis agerar för att förhindra att olika grupper drabbar samman eller söker radikalisera sig. I övrigt har Stockholm drabbats av Malmös öde från 80-talet då företagsflykten slagit hårt mot staden, detta orsakat dels av skatter men också av dussinvis olika avgifter i form av olika certifikat samt inte minst el- och lokalbrist. Stockholms stads förvaltning förhandlar med kinesiska och ryska intressenter om investeringar, främst flyg- och hamnplatser men även fastigheter och lager.”

      ”Göteborg har, efter Den Stora Oredan 2035-2043, och mycket tack vare norska strategiska investeringar i nya större hamnanläggningar, blivit en reell utmanare som landets ekonomiska centrum då den politiska arenan sedan 2042 präglas av lokalt agerande partier utan hårda eller långa lojaliteter, men som har Göteborgs och Västra Götalandsregionens intressen som ledstjärna. Påfallande många av de olika makthavarna kommer från trakterna kring Skövde och Skara.”

      ”I Norrland har kraftproduktionen kollektiviserats under kommunal/regional domvärjo, och kraften säljs till högstbjudande. Både nationellt, inom EU och i internationell kontrakts-domstol pågår processer om legaliteten i det hela. Vägnätet är det som främst kostar, och de olika avgifter och pålagor som den nationella regeringen/riksdagen i Stockholm satt in för att tvinga det röda Norrland till att ge upp kraftverk och gruvor och inte hyra ut hamnar till ryssarna, skapar allt större bitterhet. En epidemi av alkohol- och amfetaminmissbruk sveper över norra Sverige, och finnarna anklagas för att släppa igenom ryska transporter utan kontroll.”

      ”Dalsland, Värmland, Västerdalarna, Härjedalen och Jämtland har alla lyckats etablera större regional autonomi i lagstiftning och röster höjs nu över hela det politiska fältet om en övergång till mer formell självständighet avs. lagar, skatteuppbörd, och andra interna angelägenheter. Många arbetar i Norge eller Mälardalsregionen med enklare jobb, och skickar hem pengarna till sina familjer, något som är illa sett av folket i Närke, Södermanland, Uppland, Västmanland och Östergötland.”

      ”Vad gäller de ca 40% av invånarna som har sitt ursprung i Afrika och MENA, har dessa splittrats i två huvudgrupper. Den ena söker assimilation utan att tappa sitt arv, den andra praktiserar aggressiv segregation och kämpar för ständigt större enklaver. De senare erhåller sporadisk finansiering från främmande makt, medan de förra i huvudsak är koncentrerade till Stockholms och Västra Götalandsregionerna.”

      ”Gotland är formellt svenskt men försvaras av en stående EU-styrka, officiellt i beredskap ifall Malmö-incidenten upprepas, men i praktiken för att förhindra massflykt av balter och ryssar i fall det ryska interna Kalla Kriget efter Putin-dynastins fall från makten övergår i öppen konflikt.”

      Notera att detta är nödvändigtvis inte en apokalyptisk dystopi. Inte heller är det omöjligt. Däremot är det fritt associerat utifrån dagsläget och historisk kunskap.

      Notera även avs. sannolikhet: 1988 var alla statsvetare och experter ense om att uppdelningen i första, andra och tredje världen skulle bestå i minst ett århundrade till. Titta på en karta över Europa och Främre Orienten från 1815 och jämför med en från 1915. Så mycket kan ändras så snabbt.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • info

       /  01/21/2020

      Utlandssvensk,
      när jag skrev ”vissa domedagsprofetior” så menade jag inte explicit dig eftersom jag inte har en aning om du har några eller inte.
      För övrigt tycker jag att man får tåla lite mothugg i sådana här kommentarsfält och speciellt om man själv provocerar och raljerar på olika sätt.

  • Törnrosa

    /  01/22/2020

   MiT:
   Med tanke på de senaste dagarnas skriverier om min tveksamhet beträffande US, kvinnorna och deras ”skuld” till samhällsutvecklingen så vill jag rekommendera dig att ta en extratitt på Karl-Olov Arnstbergs blogg och hans kommentar till den pågående debatten på alternativmedia. Jag tycker att han i artikeln han la upp 22 jan bekräftar min tveksamhet och att han till skillnad från andra resonerar juste vetenskapligt. mvh

   Svara
 25. Kristian

   /  01/20/2020

  Överraskningen!

  ”Wallström får toppjobb i FN”
  https://nyheteridag.se/wallstrom-far-toppjobb-i-fn/

  Svara
  • Weasel

    /  01/20/2020

   Oj !?! Det var verkligen en skräll 😲
   Men det måste väl bero på att hon är så kompetent 😊

   Svara
   • Kristian

     /  01/20/2020

    Tja, på senare tid har väl FNs säkerhetsråd blivit ”Vi hatar Israel”-klubben, så där passar hon väl rätt bra. 😊

    Svara
   • info

     /  01/20/2020

    Weasel,
    precis.
    2012 när Juholt var på väg att avgå och sossarna skulle ha en ny partiledare spekulerades det friskt i kommentarsfälten vem den nya skulle bli.
    Vissa menade att Wallström borde bli partiledare eftersom hon var så duktig och åstadkommit så mycket.
    Då ställde jag frågan om någon kunde tala om en enda sak hon lyckats med.
    Jag har inte fått svar på det ännu idag.

    Svara
   • Kristian

     /  01/21/2020

    Svara
 26. MiT

   /  01/20/2020

  Svara
 27. Ofrivillig svenska

   /  01/20/2020

  Efter Elle-galans magplask kanske man vågar hoppas på en omfattande boykott av ”tidningen” Elle men jag håller inte andan i väntan på den…Själv har jag aldrig förstått vilka dessa blaskor riktar sig till, för mig framstår det som vore det till en hybrid av extremt osäker fjortis korsat med extremt ytlig och korkad klimakteriekärring…de verkar förvisso vara legio så det är väl jag som är konstig och de som är ”normala”. Dock minns jag att de sk feministerna för inte alltför länge sedan propagerade för att vi kvinnor skulle kunna gå nakna och asberusade på gator och torg nattetid utan att ens behöva utstå (uppskattande) visslingar och än mindre övergrepp av något slag. Nu skall vi – enligt samma feminister – klä oss ”modest” enligt sharia…Undrar vad valfri feministhäxa kommer att säga till sin make den dag i en nära framtid då han tar sig en eller ett par yngre och sexigare bihustrur som hon skall samsas med i hemmet ??

  Svara
  • Törnrosa

    /  01/20/2020

   Ofrivillig svenska: Jag har tidigare lindat in min kritik mot dig. Jag har tillbringat hela mitt yrkesverksamma liv i tidningsbranschen. Inte helt konstigt eftersom jag är född in i den. Dagens tidningar är inte likadana som gårdagens. Även veckotidningarna fyllde underhållande funktioner på sin tid.

   Jag mår lika illa av att läsa dina spyor över tidningsvärlden som jag mår illa av att läsa ditt slippriga inställsamma sätt att lisma in dig hos killarna du söker kontakt med. Kanske du försöker skjuta upp klimakteriet eller något annat obskyrt. (mvh)

   Svara
   • info

     /  01/21/2020

    Törnrosa,
    skojar du eller menar du på fullt allvar det du skriver?
    Tycker du att ”Ofrivillig svenska” har fel i sak så får du sakligt bemöta det som är fel.
    I bästa fall kan du övertyga den att tycka som du.
    Det är ju det som kallas för en diskussion, inta att alla tycker lika från början.

    Svara
    • Törnrosa

      /  01/21/2020

     Jag menar vartenda ord jag skrev. Du kan ju alltid betrakta det som en ordningsfråga.
     Har en känsla av att jag ska slå följe med lensof. mvh

     Svara
     • Weasel

       /  01/22/2020

      @ Törnrosa

      Det är märkligt hur olika två personer kan uppfatta några meningar.
      Där jag ser att Ofrivillig svenska klagar på tidningen Elle och deras islampropaganda ser du att hon spyr över tidningsvärlden ?

   • Rivaroxaban

     /  01/21/2020

    Jag mår illa av journalistslödder som skriver innehållslösa kommentarer!
    Vad är det egentligen du vill säga? Texten är bara ett rent påhopp på tidigare skribent. Helt utan argument.

    Den enda data man kan extrahera från din värdelösa kommentar är att du tillhör det klientel som är direkt och personligt ansvarig för den rådande situationen i detta land.

    Svara
    • Törnrosa

      /  01/21/2020

     Rivaroxaban. Jag utnyttjade min rätt att säga vad jag tycker. Yttrandefrihet – gäller mig också. Jag säger inte att damen ifråga inte ska få säga vad hon tycker, men förbehåller mig alltså friheten att få säga vad jag tycker. Med det är jag färdig och tog konsekvenserna av Infos fråga och utfall. mvh

     Svara
   • hehe

     /  01/22/2020

    ”Jag har tillbringat hela mitt yrkesverksamma liv i tidningsbranschen. Inte helt konstigt eftersom jag är född in i den”.

    Hehe, har vi självaste Wolodarski med oss här?
    Törnrosa = Wolodarski?

    Svara
 28. MiT

   /  01/20/2020

  Svara
  • G

    /  01/21/2020

   Haha. Kanske ger Guldfittorna en ”Golden”shower till den som är intresserade… Som en feministisk variant på ”happy ending” efter att ha lyssnat på kören i.e pissa på män är annars en paradgren hos många s.k feminister, så troligen blir det njutbart för båda parter. Hmm.

   Svara
   • Kristian

     /  01/21/2020

    Om du som man inte ställer upp på detta hatar du kvinnor.

    Svara
   • Jag tänker att de har ju inte gjort annat än att pissa på män, pensionärer, det svenska folket och den svenska kulturen de senaste 50 åren. En ”ending” är det absolut, men särskilt ”happy” vill jag nog inte betrakta den som… :/

    Svara
  • G

    /  01/21/2020

   Svara
  • info

    /  01/21/2020

   Tur att luktvideo inte är uppfunnen ännu.

   Svara
   • G

     /  01/21/2020

    Nä, men memes som denna är tydligen uppfunnet redan. Suck.

    Svara
 29. Q-Ken

   /  01/21/2020

  ”pappan använde ett långt och spetsigt kebabspett”

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/naJLVo/syskonen-anmalde-pappans-skrackvalde

  Jag tycker att vi gör som vanligt och kallar honom för smålänning. Det bli väl inkluderande och bra…

  Svara
  • G

    /  01/21/2020

   ”..[..]..
   När hon och hennes syskon har flytt ned i källaren, där deras äldsta syster har bott de senaste åren, vill hennes 13-årige lillebror ringa polisen.
   Men hon stoppar honom – liksom de andra barnen berättar hon i polisförhören hur pappan har hotat med att döda deras mamma och de äldsta döttrarna om någon av dem berättar för någon utomstående om vad som händer hemma.
   Den kvällen berättar också deras äldsta syster och mamman att de har hört att pappa ska ta med hela familjen och flytta hem till sitt hemland under jullovet.
   De äldsta systrarna är övertygade om att de ska giftas bort – mot sin vilja.
   Det får barnen att bestämma sig.
   Det är nu eller aldrig.

   De spelar i hemlighet in pappans utbrott och hot, för att ha som bevis.
   Två av systrarna låstas att de har pratat med polisen för att se hur pappan reagerar.
   De hittar på att polisen har kommit till skolan och ställt frågor om deras äldsta syster, som brännskadades i en olycka när hon var liten.
   I samma olycka omkom flera av hennes bröder.

   Familjen flyttade till Sverige 2006 och enligt den idag 24-åriga kvinnan tvingade pappan henne att spela handikappad för att få ut assistentlön för att hjälpa henne.
   Hon berättar hur hon tvingades gå med rollator utomhus och ha assistent i skolan, fast hon inte behövde det.

   – Jag har levt som i ett fängelse mellan 2006 och 2017.

   Hon fick inte visa att hon kunde äta, skriva eller gå på toaletten själv, fast hon mycket väl kunde det.

   – Jag höll mig till klockan ett och gick på toa hemma efter skolan. Jag ville inte att någon skulle hjälpa mig på toan, det kändes förnedrande, berättar hon i förhören.”

   Svara
  • G

    /  01/21/2020

   Märkligt hur flickan kan hata sig själv av något som hon ju *bär frivilligt*. Hon säger dessutom nej till *Årets Look*….

   ”Tvingades bära slöja
   Men en dag fick äldsta dottern nog.
   Hon ville inte spela med längre.
   2017 ringde hon själv till handläggaren och sa att hon genomgått en operation och inte behövde assistans längre.
   Kvällen innan har pappan, enligt både henne själv, mamman och syskonen, slagit henne blodig och misshandlat henne så illa att hon inte kunde gå på nästan två veckor.
   24-åringen berättar att pappan har slagit alla i familjen, utom de tre yngsta barnen.
   Han slog inte hennes yngre syskon heller, när de var små, inte förrän de blev lite äldre och började opponera sig.
   Enligt de yngre systrarna, som alla är födda i Sverige, krävde pappan att de skulle klä sig i långa kjolar och börja bära slöja när de hade fått sin första mens.
   Något som de högljutt protesterade emot.

   – Jag hatade mig själv med den, säger den 14-åriga dottern i polisförhören.
   ..[..]..
   På frågan hur det känns nu säger den 14-åriga flickan till polisen:

   – Det känns lite bra för att nu är jag fri.

   – Att jag kan säga vad jag vill. Jag kan klä mig i vad jag vill, hur jag vill. Och sånt. Att ingen skadar mig.”
   ———-.

   P.S
   Läs hela artikeln, livet var ett helvete för allihop. Det är ju sjukt, att när alla i familjen, döttrar, söner och mamman gör allt de kan för att komma in i samhället, göra rätt för sig, så är pappan där och sätter stopp och gör livet till ett helvete.
   Reserv ifall den blir låst: https://web.archive.org/web/20200121084542/http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/naJLVo/syskonen-anmalde-pappans-skrackvalde

   Svara
  • G

    /  01/21/2020

   Intressant läsa dessa också, iaf om man vill veta lite mer. Visst, AB säger att familjen kom till Sverige 2006, men det är väl nästan allt. Ett exempel där man kan läsa och jämföra hur mycket ”vanlig” media förmedlar till läsaren, och vad andra sajter förmedlar till läsaren. Och ytterligare ett exempel som visar att lagändring behövs så att indraget medborgarskap och utvisning kan verkställas, han må vara deras pappa, men det spelar verkligen! ingen roll. Vill någon i familjen eller hela familjen mot alla odds träffa honom så vet de var han finns, bara åka dit och besöka honom i hemlandet. Men här ska han inte kunna få vara kvar.

   ”Man åtalas för terror mot sin familj – misstänks ha slagit sina barn med kebabspett

   I förundersökningen framkommer att mannen, som är svensk medborgare, inte kan tala ordentlig svenska.

   Då han är svensk medborgare kan han inte utvisas vid en fällande dom.”
   https://nyheteridag.se/man-atalas-for-terror-mot-sin-familj-misstanks-ha-slagit-sina-barn-med-kebabspett/

   ”Moskéledare inför rätta för terror mot sin familj”
   https://www.frilagt.se/2020/01/15/moskeledare-infor-ratta-for-terror-mot-sin-familj/
   https://web.archive.org/web/20200121102735/https://www.frilagt.se/2020/01/15/moskeledare-infor-ratta-for-terror-mot-sin-familj/

   Svara
 30. MiT

   /  01/21/2020


  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157095534603231&set=a.10150320256993231&type=3*

  Svara
 31. G

   /  01/21/2020

  Svara
  • Kristian

    /  01/22/2020

   USAs krigsmakt lär ha fler jurister per 1000 soldater än något annan. Mycket måste kontrolleras lagligt innan det kan utföras.

   På vilken sida står lagen och juristerna vid ett krig mellan USA och något annat land?

   Svara
 32. info

   /  01/21/2020

  Svara
  • Kristian

    /  01/22/2020

   ”Andra länder vill helst bidra till specifika hjälpprojekt, men Sverige sätter en stolthet i att inte ställa några frågor eller krav, utan litar på att FN gör av med pengarna på bästa vis.”

   https://www.unqualified-reservations.org/2008/05/ol5-shortest-way-to-world-peace/
   ”The doctrine of pacifism, nevertheless, always has been vital in the principles of Quakerism, and one of the curious chapters in American history deals with the strange expedients which members of the society employed to make their genuine love of country harmonize with their beliefs by supporting necessary projects of defense which they could not officially countenance.
   […]
   ”They could not grant money to buy powder, for that was an ingredient of war; but they voted an aid of 3000 Pounds, and appropriated it for the purchasing of bread, flour, wheat ”and other grain.””
   […]
   If this makes no sense to you, black powder of the time came in “corns,” i.e., grains.”

   (http://www.qhpress.org/quakerpages/qwhp/ww1naed.htm)

   Svara
 33. G

   /  01/21/2020

  ”Afrikas rikaste kvinna i blåsväder”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/50l8kO/afrikas-rikaste-kvinna-i-blasvader
  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sa-plundrade-afrikas-rikaste-kvinna-svenska-ericssons-affarspartner

  Kvinna? Näh, då är det nog fake news, det ska till en man för att hålla på med sånt här, har jag hört…

  Svara
 34. info

   /  01/21/2020

  Svara
 35. G

   /  01/21/2020

  ”Hör vårdpersonalens starka vittnesmål – inifrån sjukhuset

  Stockholms sjukvårdsupprop har lyckats samla 19 000 vårdanställda på Facebook och på deras hemsida och Instagramkonto Sthlmsjukvardsupprop kan man ta del av hundratals vittnesskildringar. Berättelserna handlar om en överbelastad vård, patienter som hamnat i kläm och en vårdapparat helt utan marginaler. Hör de anställda läsa in sina vittnesmål från den vård som nu ska drabbats av tuffa sparkrav.”
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/hor-vardpersonalens-starka-vittnesmal-inifran-sjukhuset

  ”..[..]..
  Klart står att läget på sjukhusen är ansträngt och Laura Björnström berättar att flera av hennes kollegor funderar på att sluta eller byta jobb.

  – Situationen är pressad, de dagar som det inte är fullständigt kaos så märker man tydligt att det inte finns några marginaler. Så fort något händer, exempelvis ett it-haveri, en helgdag eller en dag med högt söktryck så får folk vårdas i korridorer och de svårast sjuka får inte det hjälp de behöver, säger hon.

  Några färdiga lösningar har gruppen inte tänkt presentera. De vill larma allmänheten och politiker om en situation som de säger är ohållbar. De vill också att de varsel som lagts på Karolinska, Södersjukhuset och Danderyds sjukhus dras tillbaka.

  Hur mår man i den här arbetsmiljön?

  – Man mår fruktansvärt, jag känner att det är rent ovärdigt för patienterna. Två av mina kollegor sa upp sig på stående fot under trettonhelgen. Och det är många som känner så.

  Hur skulle akutsjukvården i Stockholm kunna hantera en större händelse som till exempel ett terrordåd?

  – Jag vill knappt tänka på det. Vi övar för lite och intensivvårdsplatserna som det ser ut nu skulle inte räcka till.”
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/laura-slog-larm-om-krisen-i-sjukvarden-nu-strommar-vittnesmalen-in

  Svara
  • G

    /  01/21/2020

   ”Akutmottagningar larmar om hot och våld: ”Har blivit hårdare”

   SYDSVERIGE Kvällsposten rapporterar att klimatet på landets sydsvenska akutmottagningar blir allt hårdare. Under 2019 rapporterades över hundra fall av hot, våld och trakasserier mot personalen. ”Verbalt mycket otrevlig, kallar personal för bland annat rasist, fitta och hora”, skriver man om en patient.”
   https://nyheteridag.se/akutmottagningar-larmar-om-hot-och-vald-har-blivit-hardare/
   https://www.expressen.se/kvallsposten/allt-tuffare-klimat-pa-akutmottagningarna/

   ”Våldsrapporterna visar knivar, vapen och hot

   ANHÖRIGA ÄR STÖKIGA
   ”Patient som kommer med ett stort gäng anhöriga. Anhöriga är stökiga på akuten, vill ej lyssna på personalens uppmaningar och kallar personal glåpord (fitta).”

   KALLAR PERSONAL FÖR FITTA OCH HORA
   Patient som är mycket upprörd och missnöjd med vården och bemötande från personal. Verbalt mycket otrevlig, kallar personal för bland annat rasist, fitta och hora. Anhörig till Patient hotar undertecknad med stryk om pat. blir utskriven under dagen alternativt att ge undertecknad en lavett redan nu.”

   ANHÖRIG BANKAR OCH SLÅR

   ”Med tiden samlar det på sig med anhöriga och är till slut uppe i 15 st i stora väntrummet. En av dessa anhöriga går när han kommer in på akutmottagningen fram mot luckan och vräker sig in med hela överkroppen och bankar och slår i skrivbordet samtidigt som det uttalas hot mot personal. Efter detta går samma person till dörren mellan väntrummet och akutmottagningen och rycker då sönder dörren så dörrhandtaget lossnar varvid mannen därmed har ett järnrör i handen som vapen.”
   https://www.expressen.se/kvallsposten/valdsrapporterna-fran-akuten-i-sodra-sverige/

   Svara
   • Kristian

     /  01/21/2020

    Som sagt var, en av de första saker jag lade märke till när jag kom till England för över ett decennium sedan, var planschen på vårdcentralen: den är delad i två, i ena halvan talar en patient med en läkare, i den andra halvan är ett par händer i handfängsel.
    Texten är ungefär ”Du väljer själv vilken vård du vill få. Vi accepterar inte våld, hot eller förolämpningar av våra medarbetare.”

    Har personligen aldrig ens höjt höjda röster.

    Svara
    • G

      /  01/21/2020

     Mmm. I dagens Sverige skulle det nog inte skada att ha en sådan på väggen. Men tänker nog mest på hur den ska klaras av att följas, med tanke på att det lär väl som på andra säkerhetsområden inte finnas resurser över till detta, så effekten av planschen blir troligen att hotarna/hatarna kan fortsätta utan konsekvens, och planschen hänger på väggen lite bara för att 😦

     Svara
     • Kristian

       /  01/21/2020

      Jo, det duger inte att bara snacka.

      Då kunde man ha en plansch med statsministern som säger ”Oacceptabelt. Det vill jag vara tydlig med.”

     • Frida Gustavlin

       /  01/21/2020

      Någonstans kan jag tycka att vi får skylla oss själva. Vi får helt enkelt vad vi förtjänar. Om vi inte vill ha våld och hot på akutmottagningarna så kan vi bestämma att vi inte ska ha det.

      Akuten måste väl vara den absolut enklaste platsen i Sverige att få ordning på detta? Sätt upp kameror så finns all bevisning som kan tänkas behövas, utrusta väktare/ordningsvakter med elpistol och laga befogenhet.

      Om en person blivit uppmanad att lämna akuten men vägrar, släng ut dem med öronen före. Om det handlar om anhöriga så är det så klart en ickefråga, om det handlar om en patient så får man väl göra en bedömning om denne är oregerlig av medicinska eller personliga skäl och vikta det mot personens allmäntillstånd, och krasst sett slänga ut patienten på direkten om den nu inte är uppenbart döende inom det närmsta kvartsdygnet.

     • Weasel

       /  01/22/2020

      Precis som du säger , Frida , så är det hur enkelt som helst att få stopp på våldet och hoten på sjukhusen.
      Och av detta kan vi dra slutsatsen att det bara är viljan som saknas hos regeringen….

   • G

     /  01/21/2020

    Nej men hur kunde jag vara så dum. Detta stämmer ju inte alls. Det är bara så att rapporteringsbenägenheten! gått upp, javisst, tidigare så har de anställda på akuten funnit sig i det här, men helt plötsligt bestämde de sig att nu får det fan vara nog och började rapportera mer av det hemska som sker, och det ska ni veta, att det är BARA BRA att fler rapporterar sådana här händelser nu än tidigare. Så det vara bara en sådan där typisk överalarmistiska rubrik som media som lurade mig igen. Jag ber hemskt mycket om ursäkt!

    Svara
 36. G

   /  01/21/2020

  ”SvFF: ”Finns inga planer på att börja genomföra könstester”
  https://www.svt.se/sport/fotboll/finns-inga-planer-pa-att-borja-genomfora-konstester

  ”Könstester inom svensk ishockey finns inte på agendan”
  https://www.svt.se/sport/fotboll/konstester-inom-svensk-ishockey-finns-inte-pa-agendan

  Svara
  • Kristian

    /  01/21/2020

   Hej, då, damsporten!

   ”SvFF:s chefsjurist Anders Hübinette”
   Hmm. En släkting?

   ”I pressmeddelandet förtydligar också fobollförbundet hur reglerna ser ut. De skriver att dam- och flickspelare fritt får delta i herr- och pojkmatcher, medan huvudregeln är att herr- och pojkspelares inte får spela dam- och flickmatcher.
   Däremot saknas en definition av vad kön innebär i regelverket.”

   Det senare betyder att det förra är meningslöst.

   Svara
 37. Kristian

   /  01/21/2020

  Två texter av Kyeyune, tre år gamla.

  https://www.fokus.se/2017/05/surprise-han-var-pa-latsas/
  ”Bland vissa förfäktare av politisk islam i vårt avlånga land verkar det råda en uppfattning om att det svenska mässandet om »tolerans« och den undfallenheten man tycks visa i diverse konflikter handlar om en grundmurad svaghet eller osäkerhet hos majoritetsbefolkningen.

  Tyvärr tror jag förklaringen är långt mer dyster än så, åtminstone för den som råkar vara islamist. Svenskar är säkert många saker, men de är först och främst ett ytterst självcentrerat, modekänsligt folk. Hyllandet av »mångfalden« är det tidiga 2000-talets stora politiska och sociala boom, och på vanligt vis så var det vi som förmätet gick i täten för utvecklingen. Den dagen Europa tröttnar på detta narcissistiska tidsfördriv – och den dagen torde komma mycket snart – så kommer svensken med största säkerhet att fortsätta vara den som med disciplin och jämnmod marscherar i första ledet, rakt in i framtiden.”

  https://www.gp.se/ledare/kyeyune-v%C3%A4nta-bara-tills-medelklassen-drabbas-1.4824936
  ”Svensk medelklass är inte svag. Svensk medelklass är inte tyst. Svensk medelklass kör man inte över så som man hittills faktiskt har kört över narkomaner och handikappade och pensionärer. Denna klass har hittills utgjort den svenska moralens väktare, därför att konsekvenserna av denna moral till stor del slagit mot andra grupper.”

  Skulle gärna vilja tro att han har rätt, men jag har inte sett några tecken på de än. Kanske det inte har blivit tillräckligt illa?

  Svara
  • G

    /  01/21/2020

   ”Kanske det inte har blivit tillräckligt illa?”…..

   Mmm, det är nog det som jag, du och andra funderar på med tanke på att det liksom inte händer något, det enda som händer är att helvetet blir värre och värre. 😦

   Svara
 38. Kristian

   /  01/21/2020

  Före detta FN-officeren Anders Lugn 2012:
  http://archive.is/y171d
  I mitten av 80-talet arbetade jag som kapten i den internationella FN-styrkan i Libanon. Därefter var jag många gånger i detta underbara land, sönderslitet av så många inbördes strider.
  Hur är det möjligt att ett så fantastiskt land med så många goda människor kan begå detta kollektiva självmord?

  Jag kunde hitta sex förhållanden som skapade förutsättningar för den libanesiska undergången:
  1. Svaga gemensamma nationella värderingar.
  2. Svag nationell krigsmakt.
  3. Svag nationell polismakt.
  4. Extremt god tillgång till vapen.
  5. Stor tillgång till droger – alkohol till kristna, hasch till muslimer.
  6. Känsla av vanmakt i befolkningen: ”det är ingen idé att kämpa för ett bättre liv… fogdarna tar ändå det jag skrapar ihop”.

  Vi kan väl lägga annat och värre till vanmakten idag.

  Svara
  • Pether

    /  01/21/2020

   Får ju inte förglömma den kraftiga ökningen av muslimer, den starkast drivande parten för konflikter.

   Svara
   • Kristian

     /  01/22/2020

    Sant.
    Vill man få in de i listan så bidrar det ju till punkt ett, eftersom den gruppen i allmänhet inte accepterar att någon världslig makt får sista ordet.

    Svara
 39. G

   /  01/21/2020

  ”Vasst föremål mot halsen när kvinna rånades

  En kvinna fick på måndagskvällen ett vasst föremål tryckt mot halsen och tvingades att lämna ifrån sig både bankkort och kod till två män i Nydalaparken i Malmö.

  Rånarna hann plocka ut pengar från hennes konto.

  Kvinnan, som är i 50-årsåldern, tog sig hem från parken och slog själv larm till polisen vid 20-tiden. En patrull åkte hem till henne och tog upp en anmälan om rån.”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/vasst-foremal-mot-halsen-nar-kvinna-ranades/

  Svara
 40. Kristian

   /  01/21/2020

  ”En skadad efter dubbla explosioner i Stockholm”
  https://nyheteridag.se/en-skadad-efter-dubbla-explosioner-i-stockholm/

  Hur var det, GW, det är bara politiskt och man ser till att ingen blir skadad?
  Fast det här får jag (efter titt på kartan) till Husby/Kista, nära Järvafältet, så då gäller kanske inte de premisserna?

  Men allvarligt, talat, Sverige, dags att vakna:
  ”Polisen undersöker bland annat om det finns övervakningskameror i närheten.”

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  01/21/2020

   Det ironiska med alla dessa sprängningar, skjutningar och knivningar är att det lustigt nog producerar trygghet för många inom spektrat F! till Centerpartiet. Mörkertal™️ är trots allt en riktigt favorit för dessa, skitsamma att de förhåller sig lite splittrat till begreppet.

   För sexualbrott är självfallet Mörkertalet™️ gränslöst stort, så stort så att till och med jag blivit utsatt, utan att veta om det. Vad gäller Mörkertal™️ och våldsbrott i övrigt råder det dock motsatta förhållande, dvs att Mörkertalet™️ är måttlöst litet, särskilt för sådant trivialt våld som hot, misshandel och trakasserier, här är det viktigt att förstå att Mörkertalet™️ i sådana fall endast skapar rasism©️.

   Skjutningen vid Kungens Kurva verkar ha haft sin upprinnelse i just ett trivialt krogbråk, tur dock att ingen vågade anmäla, för sådant skapar bara otrygghet i statistiken.

   Svara
 41. MiT

   /  01/21/2020

  Svara
  • Kristian

    /  01/21/2020

   Rätt skall vara rätt: Ser inte ”till Sverige” uttryckt någonstans.
   Det är förstås underförstått med Mp och C i riksdagen, men sägs inte av någon som citeras – det handlar om att komma till Somalia.
   Ber att någon rättar mig om jag läst slarvigt.

   Svara
   • J.G

     /  01/21/2020

    Om du är svensk medborgare så är det inte så svårt att flyga från Somalia till Sverige. Så när de väl landat på flygplatsen i Somalia kan de själva ta flyget till Sverige.

    Svara
   • Jans

     /  01/22/2020

    Den som ”flytt” Somalia till Sverige men återvänt (oavsett rutt) borde naturligtvis få sitt uppehållstillstånd indraget och mista rätten att någonsin sätta sin fot i Sverige. Det var ju tydligen inte viktigare än så.

    Svara
  • hllviken

    /  01/22/2020

   Då kan de ta emot resten av kriminella somalier som vistas i andras länder.

   Svara
 42. Kristian

   /  01/21/2020

  I världsklass.

  Svara
  • G

    /  01/21/2020

   Jeezus.

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  01/21/2020

   Världsklass x 10 är vad minister Strandhäll är…

   Svara
 43. info

   /  01/21/2020

  Svara
 44. G

   /  01/21/2020

  ”Nu får Arvika kommun betala för regeringens migrationspolitik – socialbidragen till nyanlända ökar kraftigt
  …[..]..
  Flera kommuner som Nyheter Idag kontaktat, bland annat Gotland, har svarat att man inte har någon koll på nyanlända och ekonomiskt bistånd och därför inte kan svara på Nyheter Idags frågor.

  En kommun, Kramfors kommun, har meddelat att man inte har möjlighet att svara:

  ”Det handlar om en insats med betydande arbetstid för att kunna besvara frågorna”, skriver den ansvariga enhetschefen.”
  https://nyheteridag.se/nu-far-arvika-kommun-betala-for-regeringens-migrationspolitik-socialbidragen-till-nyanlanda-okar-kraftigt/

  ??? Fy fan.

  Svara
  • Kristian

    /  01/22/2020

   Hyfsat. De fegade ur lite åt slutet och talade om folk som flyr för sina liv. Men de har ju båda varumärken att tänka på, så då får man inte kritisera fel grupp.

   Svara
 45. Frida Gustavlin

   /  01/22/2020

  Jens Liljestrand ställer den självklara frågan ang vård och välfärd, ”vart tog pengarna vägen”…

  Svaret: ett dyrt sjukhusbygge och dålig upphandling i allmänhet, dvs borgerlig politik i hans ögon. Men. Givetvis är han mest rädd för SD som vanligt, kanske för att han trots allt vet att det inte bara handlar om pengar utan även balansen mellan mänskliga resurser och ”konsumenter”.

  https://www.expressen.se/kronikorer/jens-liljestrand/vart-tog-pengarna-i-valfarden-vagen/

  Svara
 46. info

   /  01/22/2020

  Svara
 47. info

   /  01/22/2020

  Svara
 48. info

   /  01/22/2020

  Svara
 49. Jonas

   /  01/22/2020

  Last night in Syria…

  Svara
  • hllviken

    /  01/22/2020

   Ooooo vad härligt! Sådana semesterorter har vi inte i Sverige!

   Svara
   • Jans

     /  01/22/2020

    Nej, här finns plånboken som man åker och fyller på med ibland när det passar.

    Svara
  • info

    /  01/22/2020

   Det blir fina semestrar när man hämtat ut ”semesterpengar” med alla sina 5 identiteter.
   Skulle vara intressant veta hur många av de besöker landet de flytt från, flyger i Business class.

   Svara
 50. Kristian

   /  01/22/2020

  Sverige lurar sig självt – igen!

  NI: ”Polisen vill rekrytera fler med utländsk bakgrund: ”Kulturkompetens””
  https://nyheteridag.se/polisen-vill-rekrytera-fler-med-utlandsk-bakgrund-kulturkompetens/

  Det som har skett på de flesta ställen är väl att de som kvoterats in på de grunderna är mer lojala mot ”de egna” än mot polisen, lagen, osv. ?

  Svara
  • hllviken

    /  01/22/2020

   Det är alltför stor risk för lojalitetskonflikter inom det yrket!

   Svara
   • Kristian

     /  01/22/2020

    Tänkte säga något om Sovjet, men funderade i stället på det Brittiska Imperiet.

    Det värsta som kunde hända där – från imperiets synvinkel – var att någon utsänd ”Eton och Oxbridge”-grabb blev för förtjust i det lokala samhället och kulturen, gifte sig med en infödd kvinna och så vidare. Då var det dags för omplacering, eller kanske skrivbordsjobb i hemlandet.

    Återvänder man till Sovjet så är väl detta anledningen till att vi vet vem Bezmenov är. Han tröttnade på hur KGB betedde sig i Indien. (Såvida man inte tror att han är en falsk-flagg operation.)

    Tanken på att någon från Orten skulle ha överlevt till vuxen ålder om han främst varit lojal mot Sverige är skrattretande.

    Svara
    • fenix

      /  01/23/2020

     Ja, men finns det något som talar för att Bezmenov är en falsk-flagg operation? Av vem och i vilket syfte?

     Nu är det inte du som hävdar det, men för att spinna vidare på spåret, argumentet tycks vara att det går aldrig att lita på en ex-KGB.

     Det må så vara, men hans förutsägelser är närmast profetiska och med facit i hand raka motsatsen till en desinformatör.

     Svara
     • Kristian

       /  01/23/2020

      Ja, de anklagelserna kommer främst från folk på vänsterkanten i USA.
      De som i Sverige idag skulle vara de liberaler Hakelius talar om här:
      ”Därför är SD-tillväxten en gåta för liberaler”
      https://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/darfor-ar-sds-tillvaxt-en-gata-for-liberaler/

      Dvs det är Trump, Brexit, SD, och nu Bezmenov som är problemet. De där ”problemen” dessa personer och företeelser pekar på existerar inte, säger vänstern.

      Håller med om att det vi ser i stora delar av västvärlden följer mallen väldigt bra.

  • Hade jag trott att polisen hade kunnat göra riktigt kraftiga sorteringar i urvalet så kanske detta hade varit en bra idé. Nu tror jag det kommer sluta med ”vi har varit naiva” som vanligt.

   Svara
   • Kristian

     /  01/23/2020

    ”Här i Sverige är vi vana vid att kunna lita på folk, vi har nog varit naiva. (Men det är bättre än att vara rasistisk som du är.)”

    ”Här i Sverige är vi vana vid att kunna lita på polisen. Jag vet inte hur man skall kunna konstruera ett samhälle där man inte kan lita på polisen. (Så jag tänker fortsätta låtsas tills jag blir befordrad till ett bättre jobb.)”

    Svara
 51. Gorby

   /  01/22/2020

  Svara
 52. Ivar L

   /  01/22/2020

  Lite om världens befolkning:

  Klicka för att komma åt varldens_befolkning_vaxer_-_men_takten_minskar.pdf

  Titta på kurvan längst ner t.h. Den rosa färgen är Afrika vars befolkning beräknas vara dubbelt så stor som Asiens 2100. Den tillhörande artikeln andas lugn och att allt ordnar sig eftersom jordens totala befolkningstillväxt avstannar. Idag är Afrikas ungefär som Europas + USA.
  https://fof.se/tidning/2019/11/artikel/ja-vi-blir-fler-pa-jorden-men-takten-minskar

  Problemet med resonemanget är att Afrika redan idag har stora svårigheter och det är väl rätt oklart om de skulle klara sig utan omvärldens hjälp. Med fyra gånger så stor befolkning och med en minskande befolkning i de länder som hjälper till vid epidemier, svält och torka hur går det då? Det finns antytt i en liten passage:

  ”– Vi kommer att se större migrationsströmmar från Afrika, fortsätter han. Det tror jag är ofrånkomligt.

  – Ska man vara orolig för något så är det för politisk destabilisering i länder i Afrika, om krig och konflikter hotar den förbättrade familjeplanering vi ser i många länder. Etniska konflikter och religiösa vanföreställningar är det stora problemet som kan hota utvecklingen, säger Staffan Bergström.”

  Som om inte politisk destabilisering och religiös fanatism skulle kunna bli en konsekvens av just för stor befolkning i förhållande till kapacitet? När inte ens forskarna vågar ta bladet från munnen så vet man att problemen kommer fortsätta soppas under mattan.

  Svara
 53. Gorby

   /  01/23/2020

  Svara
 54. Kristian

   /  01/23/2020

  Kan någon förklara detta för oss lite efterblivna?

  ”Samröre med terrororganisation blir brottsligt – bara V röstade mot”
  https://nyheteridag.se/samrore-med-terrororganisation-blir-brottsligt-bara-v-rostade-mot/

  ”Samröre” blir alltså brottsligt – men inte ”deltagande”?
  Vad i hela … ? Hur skall man … ?

  Svara
  • info

    /  01/23/2020

   Kristian,
   jag ska försöka.
   Eftersom samröre även innefattar kontakt så är det omöjligt delta aktivt utan det.
   Möjligtvis kan det finnas en lucka i lagen om någon deltar i en terrorgrupp på internet utan ha direkt kontakt med gruppen eller så faller det under förbindelse.
   https://svenska.se/tre/?sok=samröre&pz=1

   PS. tur jag inte heter Stenmark för då hade jag sagt ”Hä löns int förklar för den som inte begrip nåt”.

   Svara
   • Kristian

     /  01/23/2020

    Tack!

    Okej, så allt aktivt arbete för ”terrororganisation” blir olagligt, men man får vara passiv medlem – så länge man inte betalar medlemsavgift eller pratar med någon eller uttrycker sitt stöd eller hjälper på annat sätt?

    Om S var en sådan organisation – skulle det fortfarande vara lagligt att vara gråsosse? Soffliggare? Tvångsansluten?

    Svara
 55. Blondmuskig med vita skor och beige paraply

   /  01/23/2020

  Kallefates är ett riktigt praktarsle, precis som hans skrävlande ”polare” från det sydeuropeiska 70-talet (Grekland, Portugal etc). De har levt bra och skott sig i Sverige som några slags svartmuskiga poeter och författare, världsmedborgare, självutnämnda experter på antirasism, flyktingpolitik och humanism, de förefaller mer vara några slags kurder, chilenare eller palestinier än europeer. Bedrövligt! Snart, när de hämtat hem lite mer pengar från AB Sverige återvänder de hem till medelhavet, till nya huset, dricker vin, flinar och läser någon rad ur en bok om ”förintelsens fasor”. Bedrövligt!

  Svara
 56. info

   /  01/23/2020

  Svara
 57. info

   /  01/23/2020

  Svara
 58. Kristian

   /  01/23/2020

  Som sagt var, Kina kan kopiera väldigt snabbt, men de sysslar inte med innovation. Ännu.

  https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2020-01-16/dutch-ban-raises-stakes-in-u-s-china-technology-war

  Svara
 1. Landet Bizarro 2 – Suzie Weathers
 2. Genusvetenskapen är inte alls politisk. Sa de. | WTF?
 3. Genusvetenskapen är inte alls politisk. Sa de. – Suzie Weathers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: