Landet Bizarro del 5: Jimmiemoments for Nimbys

Minns ni det där med Jimmiemoments? När folk upptäckte vad som faktiskt förändrats i deras omgivning till något de tycker sämre om eller kanske rent av ogillar? Att man faktiskt inte känner igen sig i sitt eget område/land längre? Osv. Apropå att SD ökar och ökar och ökar och…

Folk gick loss precis som de alltid har gjort då.

Redan långt tidigare än så hade t ex Anders Lindberg spottat ut ledare om apokalypsens ryttare, brunhögern, dysterkvistar osv som han kallade de som påpekade något problem åt det hållet.

Anders Lindberg igår. Det som man var dysterkvist, apkalopsryttare, brunhöger osv för om man påpekade för nåt år sedan skriver han nu själv om som han alltid lyft såna här problem. Man kan undra varför han helt plötsligt tycker sånt här är jätteviktigt när det tidigare inte varit viktigt alls utan tvärtom väldigt oviktigt? Ja t o m så oviktigt att de som lyfte sånt här i princip var Hitlers arvtagare? Vad kan det bero på att han snurrat runt så kraftigt att han nu helt plötsligt låter som en mesversion av Avpixlat?

Gissning: Lindberg bor i Haninge kommun. Eller förlåt, en sann feminist som Lindberg bor såklart inte i nån manlig förtryckarhåla som heter Haninge utan han bor då i Honinge! Eller kanske Heninge. Nu har det väl hänt saker i Honinge förut utan att han slösat på bläcket men här kommer ännu en gissning: Det har krupit lite för nära, kanske någon god väns, kollegas, släktings barn har drabbats och då har föräldrarna sagt vad de tycker (i hemlighet förstås, de är ju inga rasister!) till Lindberg. Eller kanske något hänt någon som är riktigt nära han och hans familj. Jag tror att det är därför det helt plötsligt blivit viktigt. Förr drabbade det ju bara andra på ställen som han ändå aldrig skulle våga sätta sin fot i.

Liljestrand har skrivit en liknande krönika i Expressen. Han skriver om ungdomar som rånar i Täby. Gissa var Liljestrand bor…

Men han erkänner i alla fall att han innan problemen kom till Täby så hade han svårt att ta det på allvar. Man kan liksom ändå förstå att det kan vara så, att det man inte själv ser det existerar inte. Han kanske trodde att Täby var ett gated community på riktigt? Men så är det ju inte och till slut så sipprar det in där också. Liksom det nu verkar ha gjort på Lindbergs bakgård. De trodde de var säkra.

Ibland viftar de med en kniv, som dock sällan används. Ibland är det bara misshandel. Ibland bara hot. På fyra år har antalet unga rånoffer tredubblats. Varje dag begås i snitt tre ungdomsrån i Stockholm. Jag läser om en åttaåring från Nacka som blev bestulen på sin mobil under knivhot. En åttaåring.

Vet inte varför han försöker förminska hoten med kniv på det viset? Är ju MASSOR som knivhuggs vid rån i Sverige numera och de viftar ju med kniv väldigt ofta vid rånen? Ibland är ”det bara misshandel”. Ibland ”bara hot”. Vet inte varför han skriver så faktiskt. Kanske är det bara jag som missuppfattar.

Nu har problemen kommit för nära även de Nimbys som tidigare har attackerat de som försökt påpeka att det faktiskt inte är nåt vidare på många ställen runt om i landet. Det är det vi ser med Lindberg och Liljestrand.

Reinfeldt drog ju från Täby fort som fan när han såg att det började pyra lite i granen. Liljestrand blev kvar.

Nimbys som plötsligt känner lukten av kaffet helt enkelt.

Undrar förresten om Liljestrand tror att det skulle varit bättre med Fi vid makten?

På tal om Nimby, minns ni det där?

Om det inte dyker upp nåt annat spännande så handlar nog nästa inlägg om ton och svans på twitter. Har ju varit aktuellt de senaste dagarna  😛

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

102 kommentarer

 1. hllviken

   /  02/05/2020

  Svara
 2. Weasel

   /  02/05/2020

  Jag förstår inte varför Lindberg och Liljestrans skriver om dessa rån ?
  Vet dom inte att rån alltid har förekommit ? Att sverige är tryggare än någonsin ? Att fler människor dör av tobaksrelaterade sjukdomar än av rån ? Att den statistiska ökningen av rån bara beror på ökad anmälningsbenägenhet ? Att rånade 8 åringar i sverige saknar betydelse eftersom det faktiskt finns en 7 åring som blev rånad på andra sidan jorden ? Att rånen inte spelar någon roll eftersom det ”dödliga våldet” sjönk mef 0,3 % mellan 2018 och 2019 ?
  Har Lindberg och Liljestrand blivit ryska troll som på order av Trump och Åkesson försöker svartmåla sverigebilden ?

  Om L & L stod fast vid sin förnekelseideologi så skulle jag förvisso betrakta dom som sinnessjuka och förakta dom. Men när dom nu varnar för isberget efter det att båten har sjunkit är dom fortfarande sinnessjuka , men jag föraktar dom faktiskt ännu mer än tidigare. Detta förvånar mig en aning för jag trodde inte att det var möjligt 🙄

  Svara
 3. Weasel

   /  02/05/2020

  Jag vill dock ge en eloge till Anders Lindberg . Det måste vara första gången som han har lyckats göra en korrekt analys och skrivit någonting som verkligen är sant och stämmer till 100 % :

  ”De /………/förlåter oss aldrig”

  Svara
 4. MiT

   /  02/05/2020

  Svara
 5. MiT

   /  02/05/2020

  Svara
  • Märkligt ändå, de gnällde ju för att det var för många vita män som tilldelades Oscars…

   Svara
 6. MiT

   /  02/05/2020

  Svara
 7. MiT

   /  02/05/2020

  Svara
  • hllviken

    /  02/05/2020

   Eftersom alla inte förstått, behövs repris:

   Ensamkommande flyktingbarn 1940-talet kontra nu:

   Svara
  • hllviken

    /  02/06/2020

   Svara
   • Kristian

     /  02/06/2020

    Ser fram emot löpsedlar som ”Sveriges äldsta barn går in pension”, ”Sveriges äldsta barn får brev från drottningen på 100-årsdagen.”

    Svara
  • Holohoaxer No. 1

    /  02/06/2020

   Kanske blev det för mycket av ”det goda”? Hon lär säkert ha fått ett flertal infektioner och könssjukdomar i omklädningsrummen och i Rosengrenska klinikens sovrum. Kanske finns det ”Epstein tapes” på henne och de så kallade barnen?!? Inspelningar som nu är i säkert förvar hos förintelseöverlevaren och ”göteborgaren” Henry Ascher? Jag bara testar spår. Någon som vet mer?

   Svara
 8. MiT

   /  02/05/2020

  Svara
  • Kristian

    /  02/06/2020

   På tiden!

   Eftersom man från ”höger” inte velat prata om ideologi har Badkars- och ”De kan leva på ris”-liberalerna blivit de enda som säger något.

   Svara
   • Jag såg att Timbro-liberalerna satt och grät på Twatter att allt är högersocialisternas fel – hade man bara inte tillåtit välfärd så hade man minsann uppnått deras nyliberala nirvana!

    Det konstiga är att när migrationen var som högst så var det ingen av dom som påpekade att man inte kan ha skyhög invandring och en välfärdsstat utan att man måste välja. Varför? Ptjae, en kan misstänka att de hoppades på att välfärdsstaten skulle knäckas till slut utan att behöva ta den diskussionen alls…

    Svara
    • Rikard

      /  02/06/2020

     Hej.

     Den där älskar jag när de halar fram, likt jag skall inte säga vad:

     ”…hade man bara inte tillåtit välfärd så hade man minsann uppnått deras nyliberala nirvana!”

     De vill säga Sverige mellan åren 1800 och 1900 ungefär.

     Det hör till (ny)liberalismens, likt den postmoderna socialismens krav på den troende att man ignorerar historien, och att det som fungerar på en plats i en tid inte är universellt.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Kristian

       /  02/07/2020

      Ja, tillväxten mellan 1850 och 1950 var otrolig.

      Det fanns en hel del sjukkassor och annat, men det sköttes av arbetarna själva. Alla dessa privata och kooperativa initiativ blev under socialdemokraterna en del av staten.

      Sedan var det nästan omöjligt att gå i motsatt riktning. Staten kan försvara sig på ett sätt som skräddarnas sjukkassa inte kan.

    • Kristian

      /  02/06/2020

     Inte osannolikt.

     En del tillhör väl ”managerklassen” också, och vet att de kan få jobb med vadsomhelst som bekostas av staten – de känner ju redan alla. Förre förrädaren och andra har inte varit tveksamma till att ta emot skattepengar när jobbet inom ”påverkansoperationen” var slut.

     Svara
 9. MiT

   /  02/05/2020

  Svara
 10. MiT

   /  02/05/2020

  Svara
  • MiT

    /  02/05/2020

   Svara
   • hllviken

     /  02/05/2020

    Se vad lycklig man blir när man kraftigt markerar avsky mot (SD)!

    Svara
    • hllviken

      /  02/06/2020

     Tanten i vitt nattlinne är så arg så hon är röd i ansiktet och hon klöser sig själv i armen!

     Svara
   • G

     /  02/06/2020

    ”– Det är det lägsta jag har varit med om, att man försöker koppla 30-talets nazism med Sverigedemokraterna är ren galenskap. Att min styrelse finns med i samband med hakkors och grymheter som nazismen kan jag inte tolka som något annat än smutskastning, säger Darko Mamkovic Sverigedemokraternas ordförande i Norrköping.

    Enligt Darko Mamkovics uppfattning så kopplas SD samman med nazismen genom utställningen.

    – Jag har blivit kontaktad av många besökare som uppmärksammat detta, så jag gick och kollade på utställning själv och tog sedan beslut i samråd med partiet att anmäla museet och kommunen. Anmälan kommer att kompletteras och samtliga på bilden kommer även att göra en egen polisanmälan, säger han till SVT.

    Enligt Stadsmuseet var Sverigedemokraterna inbjudna till att få medverka och se utställningen innan självaste premiären men valde att avböja.

    – Jag tycker naturligtvis att vi ska prövas om vi har gjort något fel men kommunens jurister har gått igenom alla våra texter och tittat på det här. säger Maria Modig chef på Norrköpings stadsmuseum till P4 Östergötland.”
    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/sd-polisanmaler-norrkopings-stadsmuseum

    Svara
    • Weasel

      /  02/06/2020

     Jomen liksom…
     Jag tänkte att jag skulle ta och anordna en utställning om sexualförbrytare.
     Och mellan bilderna på Hagamannen och Englamannen tänkte jag ta och placera en bild på Maria Modig.
     Och eftersom jag bjuder in Maria Modig så att hon får se utställningen innan premiären har jag svårt att tänka mig att jag skulle ha gjort något fel 🙄

     Svara
   • G

     /  02/07/2020

    ”S om SD:s polisanmälan: ”Varje politiskt parti har en historia”
    …..
    Olle Johansson (S), kulturnämndens ordförande, har ingen förståelse för polisanmälan:

    – Varje politiskt parti har en historia som man kanske inte alltid tycker är vacker. Socialdemokraterna, Centern… Alla har nånting med sig på vägen. Man förändras som parti, men man har ändå en historia.

    (i videon) Skulle det vara okej om socialdemokratiska partiet var på bilden?

    – Om det var relevant i utställningen.

    Redan dagen efter att utställningen invigdes utsattes stadsmuseet för hot och hat då en en väska innehållande antisemitiskt material hade placerats utanför museets entré.

    Sverigedemokraternas agerande har gjort att stämningen på stadsmuseet nu upplevs ha blivit ansträngd tidvis.

    – Den här uppståndelsen gör att det väcker känslor hos många besökare, men vårt uppdrag är att levandegöra historien och värna yttrandefriheten, säger tf museichef Maria Modig diplomatiskt.

    Bilden på Sverigedemokraternas styrelse är tills vidare borttagen från utställningen som pågår till 31 januari 2021. Museet har sedan tidigare höjd säkerhet på grund av utställningens innehåll.”
    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/s-om-sd-s-polisanmalan-varje-politiskt-parti-har-en-historia

    Svara
    • Kristian

      /  02/07/2020

     ”Sverigedemokraternas agerande har gjort att stämningen på stadsmuseet nu upplevs ha blivit ansträngd tidvis.”

     Jag tänkte väl att det var SD och inget annat som var problemet!
     Som vanligt då. Cirkulera.

     Svara
  • hllviken

    /  02/06/2020

   Svara
  • Kristian

    /  02/06/2020

   Skall vi gissa att man inte alls nämner mellanöstern eller I-ordet?

   Svara
  • hllviken

    /  02/07/2020

   Svara
 11. Rikard

   /  02/05/2020

  Hej.

  Vill man åtgärda kriminalitet (helt oavsett andra frågor Liljestrand och Streicher, jag menar Anders Linberg på Aftonbladet behöver stjärtpuder för att stå ut med) så behöver man veta följande:

  Vem gör vad mot vem var och när.

  Ju mer detaljerat desto bättre.

  Att sedan bena upp det hela i vilka brott som har sin bakgrund i religion, ras, härkomst, etnicitet, med mera för att försöka med förebyggande social ingenjörskonst är inte ett jobb för polisen. Att skräddarsy påföljder är inte heller ett jobb för polisen, precis som det inte är Kriminalvårdens uppgift att utreda brott eller socialtjänstens att bedöma åklagarens bevisning.

  Men i svensk debatt och följaktligen svenskars tankar har detta rörts ihop till en och samma sak, med känt resultat.

  Det är inte av en olyckshändelse eller onda omen och stjärnornas läge brott & straff ser ut som det gör i Sverige: dagsläget är en följd av de beslut som fattats och de värderingar som råder, inget annat. Det går inte att hålla tag i gosiga mysiga värderingar och samtidigt skylla dagsläget på något annat än just detta.

  Det lilla fåtal som likt jag själv förordar mer kulturellt traditionella svenska straff har ryggen fri. Vore dagsläget sådant det är på grund av oss atavismer vore det ju också lätt att åtgärda. Tyvärr vägrar alla de/ni som har de goda åsikterna att fundera över varför det är som det är, utan tror att det är något annat än de senaste sjuttio årens (kriminal-/social-)politik som bär skulden.

  Nå, det tog tjugo-trettio år för att var sjätte svensk skulle börja ifrågasätta att hon betalar för att låta sydröna folk kolonisera Sverige, så någon gång runt 2050 kanske grunden för kriminalpolitiken kan diskuteras på riktigt.

  Som en övning kan den med typiskt svenska åsikter i kriminalfrågor fundera över detta: ”det enda brottet är att åka fast”. Fundera över hur du hanterar en person som resonerar så.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Kristian

    /  02/06/2020

   Sedan har vi en växande grupp (inte homogen) som inte tycker att brott mot majoritetsbefolkningen är brott alls.
   Skall bespara er fler länkar till Kyeyune, men vi vet redan vem och mot vilka. Nästa debatt vi kan sluta med är den eviga diskussionen om signalement. Vi behöver dem inte.

   Svara
 12. Ofrivillig svenska

   /  02/05/2020

  Valet av ordet ”bara” i stället för ex.vis. ”endast”, ”enkom” eller ”enbart” görs för att förminska det hela, på så sätt har vederbörande PK-ryggen fri. Det övergår mitt förstånd hur någon kan vara så empatistörd att den väljer att uttrycka sig så, och då är det ändå så att mina nära & kära anser mig vara hård & hjärtlös. Mitt hopp står till svenskarnas konsensus; när det väl svänger hänger alla på och då går det fort !

  Svara
 13. MiT

   /  02/05/2020

  Svara
  • Weasel

    /  02/05/2020

   En dag som denna är jag extra glad över att jag är AIK:are ☺

   Svara
 14. MiT

   /  02/06/2020

  Svara
  • Kristian

    /  02/06/2020

   Ja, det får man hoppas.

   Det tog demokraterna tjugo år att börja säga ”ja, kanske var inte allt Clinton gjorde så jättebra.”

   Svara
 15. MiT

   /  02/06/2020

  *https://www.facebook.com/Politiskt.Inkorrekt/photos/a.10151537820706245/10156844192901245/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARBa-ar13ys-v9rufSekKDMjdplcTB-XOnURrid1NeNFxUqgWFKnjvaKRZWApzutG7_t61XtAHkG-W4Rrt6VBz0ZOCkC_PT8QHCYbSGHHSYBEIWrslQZqrz9W1CqfuKfLRNfUZSDPUQarxPyywCpB6iQ3HnwdRGDCtSF5MCc7nkz8uiKxr49fuTgtdHLatN9IyoYHIOTGNVxnktAfypaf8RUZIShUnnABFE8xdH5IFheCgy-7e19bX6v8LKeRhxWnBkqehq5Lc0nt3SPMkTTp_iste4hbnLYRwAF0ImFvhzW8yBM2nyTDkU2dFumiZGt4jhtVjJZ-emenuB-syF5bG5igOUecMFM_-SAGfw5qUAP5JnY&__tn__=-R*

  Svara
 16. G

   /  02/06/2020

  ”Stor ökning av anmälningar om hot och våld i skolan

  Förra året anmäldes 65 hot- och våldsincidenter i skolorna på Gotland och i Östergötland till Arbetsmiljöverket. 2015 gjordes det 20 anmälningar, visar färsk statistik.

  Utvecklingen beror enligt Lärarnas riksförbund sannolikt både på en ökad anmälningsbenägenhet och på en tuffare fysisk arbetsmiljö.

  – Risken är att detta normaliseras efterhand, och så får det inte bli. Det behövs mer resurser och fler vuxna som verkar som stödpersoner i klassrummen, säger Sara Svanlund, andra vice förbundsordförande för Lärarnas riksförbund, till Nyhetsbyrån Siren.

  Lärarnas riksförbund känner igen trenden i Arbetsmiljöverkets siffror från sina egna undersökningar.

  – Enskilda lärare är väl medvetna om sina rättigheter. Samtidigt tror jag att det finns en osäkerhet kring att markera gränser. Vi ser ju också en ökning av anmälda kränkningar mot personal till Barn- och elevombudet. Som lärare kan man vara rädd för att ta i för mycket och riskera tillrättavisningar från arbetsgivaren, som ibland kan vara mer måna om sitt rykte än något annat, säger Sara Svanlund.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/sa-manga-anmalningar-gjordes-om-hot-och-vald-i-skolan

  Svara
  • Rikard

    /  02/06/2020

   Hej.

   Sara Svanlund är trettio år och ett folkutbyte för sent ute.

   I det här fallet kan det dock stämma att det är anmälningsbenägenhet.

   Följande är fullt normal jargong hos araber, negrer, afghaner och liknande: ”Ja ska dödda dig!”, ”Jevvla hura, sug min kuk jevvla bög jag kuttar dig!” med mera. Det går säkert lätt att föreställa sig vilka läten dessa röstberättigade personer nödvändiga för svenska ekonomi och mångfald, välförsedda med rättigheter, brukar utstöta.

   Om jag gjort en polisanmälan för varje hot, misshandel, mordbrand, våldtäkt (den typiska invandrarfrasen ”Ja ska knolla dig” är hot om våldtäkt), mord eller allt blandat hade jag när jag arbetade inom Malmös skolor kunnat vara hos polisen varje dag. Det är ingen överdrift, utan det normalläge som rått sedan nittiotalet.

   Eftersom rektor och skolpolitiker samt domstolar redan demonstrerade att det hör läraryrket att bli kränkt, hotas, spottad på och slagen samt att man visste att det var ett säkert sätt att bli övertalig låter lärare bli. Först nu, när till och med de godhetstroende inte står ut längre, börjar anmälningarna komma.

   Nå, det är för sent för annan medicin än dr Yxa, om det skall ordnas vare sig det är samhället i stort eller skolan.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 17. G

   /  02/06/2020

  Svara
  • Kristian

    /  02/06/2020

   Progressivismen och whighistorien igen. Otrolig självbild:
   ”som för alltid förändrat sportjournalistiken till det bättre”
   För alltid!

   Och … Svenska Jämställdhetspriset? ”Världsledande”? Vilka andra länders och kanalers sportredaktioner var nominerade?

   Och … ni som vet … skulle de kunna få något sportpris?

   Svara
 18. G

   /  02/06/2020

  ”Kommunen tar lån – för att betala lönerna

  På grund av en spräckt budget har Lilla Edets kommun stor brist på pengar.

  Nu väntar sparbeting i både skola och omsorg – även personal kan behöva sägas upp, rapporterar P4 Väst.

  – Varje månad går vi lite minus. Det kan man inte ha, säger kommunalrådet Julia Färjhage (C) till kanalen.

  Lilla Edets kommun har under flera års tid haft dålig ekonomi och har tidigare vidtagit åtgärder som till exempel anställningsstopp.

  Dock har åtgärderna inte hjälpt tillräckligt. Kommunen har behövt ta lån för att klara av verksamheten.

  – Vi klarar inte den likvida situationen. Vi har inga pengar och det betyder att vi lämnar en skuld till efterkommande generationer. Det får man inte göra, säger kommunalrådet Julia Färjhage (C) till P4 Väst.”
  https://www.expressen.se/gt/kommunen-tar-lan-for-att-betala-lonerna/

  Svara
  • G

    /  02/06/2020

   Östersund: ”Bisarra sparkravet på sjukhuset: Använd inte automatiska dörrar

   Personalen på Östersunds sjukhus uppmanas att spara in på kostnaderna – genom att inte använda de automatiska dörrarna.

   Detta är en i raden av flera sparåtgärder som regionen infört.

   – Det är för jäkligt. Det känns som bägaren runnit över nu, säger sjuksköterskan Marielle Nordström.

   Under 2020 ska region Härjedalen/Jämtland spara in 90 miljoner kronor. Den ekonomiska krisen innebär att flera tjänster inom sjukvården kommer försvinna. Enligt prognosen ska mellan 160 och 180 tjänster skäras ned under det kommande året.

   Men Östersunds sjukhus har redan nu infört ett eget ekonomiskt sparknep. Något som får personalen på avdelningarna att gå i taket.

   De uppmanas nämligen att inte använda de automatiska dörrarna – för att spara in på elen. Det var TV4 Nyheterna först med att berätta.

   – Först trodde jag inte att det var sant. Så jag frågade vem som sagt detta och då visade de mig. Där stod det ”var sparsam med att dra i elreglaget”, säger Marielle Nordström, sjuksköterska på Östersunds sjukhus.”
   https://www.expressen.se/nyheter/bisarra-kravet-pa-skoterskorna-anvand-inte-automatiska-dorrar/

   Norrköping: ”Nu släcks belysningen på större trafikleder

   Nu börjar nedsläckningen av gatubelysning på tolv av de större trafiklederna i Norrköping. Passager, rondeller och korsningar kommer även fortsättningsvis vara tända för att minska risken för olyckor.

   Det råder besparingstider i stora delar av kommunsverige. Anledningen är framförallt att det blir allt fler barn och äldre, samtidigt som befolkningen i arbetsför ålder inte ökar i samma takt.

   Det ekonomiska läget gör att Tekniska nämnden i Norrköpings kommun har fått 30 miljoner kronor i besparingskrav under 2020. En del av besparingen ska ske genom minskade elkostnader för gatubelysningen. Kommunens elkostnader för gatubelysning ligger idag på cirka 14 miljoner kronor per år och nu ska den minska med 2 miljoner kronor.

   Nedsläckningen kommer att ske i etapper. Till att börja med berörs några av de större trafiklederna. Vissa sträckor kommer att släckas ned helt, medan andra kommer ha varannan/var tredje lampa tänd. För att spara 2 miljoner behöver fler lampor släckas framöver.”
   https://www.norrkoping.se/nyheter/nuslacksbelysningenpastorretrafikleder.5.8c9d7d116f0d92d3f93865.html

   Svara
  • Kristian

    /  02/06/2020

   ”Varje månad går vi lite minus. Det kan man inte ha”

   Det problemet slipper ni snart! ”Lite”, menar jag. ”Minus” blir kvar.

   Svara
 19. G

   /  02/06/2020

  Svara
 20. G

   /  02/06/2020

  Svara
  • hllviken

    /  02/06/2020

   Kan någon förklara hur den vitskinnade Magnus Hagdahl kan vräka ur sig något sådant ***** på twitter?

   Vilken makt tillhör han själv? Korkskallemakten?

   Svara
 21. G

   /  02/06/2020

  ”Ung Vänster: Rasism att polisen bekämpar gängvåldet

  Polisens arbete mot gängkriminaliteten i förorten är ett ”rasistiskt förtryck”. Istället för att använda poliser kan man stoppa våldet genom att bygga fler fritidsgårdar. Det skriver Ung Vänster Malmö i en debattartikel i Kvällsposten

  ”Operation Rimfrost är som upplagt för denna typ av rasism. Konsekvenserna blir ett utökat misstänkliggörande av hela förorten, som sprids i resten av samhället. Den stora segregationen vi redan ser i Malmö kommer att späs på av de rasistiska fördomar som legitimeras av både politikerna och ordningsmakten”, skriver de.
  https://www.friatider.se/ung-vanster-rasism-att-polisen-bekampar-gangvaldet

  ”Polisen spelar en central roll i rasistiskt förtryck”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/debatt-kvp/polisen-spelar-en-central-roll-i-rasistiskt-fortryck/
  https://web.archive.org/web/20200206082625/https://www.expressen.se/kvallsposten/debatt-kvp/polisen-spelar-en-central-roll-i-rasistiskt-fortryck/

  Svara
  • Weasel

    /  02/06/2020

   ”Ung Vänster: Rasism att polisen bekämpar gängvåldet”

   Eller med andra ord :
   Ung Vänster : 100 % av de som ägnar sig åt gängvåld är invandrare. 🙄

   Svara
  • Kristian

    /  02/06/2020

   … och naturligtvis en hammare och skära på banderollen (som nästan håller mellanstadiekvalitet.)

   Svara
 22. G

   /  02/06/2020

  ”Vänsterkomiker till polis: ”Snälla skjut dig själv i munnen med tjänstevapnet”
  https://www.friatider.se/vansterkomiker-till-polis-snalla-skjut-dig-sjalv-i-munnen-med-tjanstevapnet

  Sonebys tweet, detta hände med den:…

  Svara
 23. G

   /  02/06/2020

  Sandviken. Ständigt denna aktuella håla, fullständigt bisarr läsning och sossar med hål i huvudet och noll konsekvenstänk, det är så orimligt hur personer som detta har jobb på maktpositioner där de tar beslut som skapar konsekvenser för andra och samhället i stort, medans makthavaren själv troligen betraktar resultatet på säkert avstånd.

  ”S-topp om bostadsbrist efter invandring: ”Det blir på det viset”
  https://samnytt.se/s-topp-om-bostadsbrist-efter-invandring-det-blir-pa-det-viset/

  Svara
 24. G

   /  02/06/2020

  ”Svik inte de könsvilsna ungdomarna än en gång

  I morgon torsdag håller Statens medicinsk-etiska råd (Smer) seminariedag om könsdysforin. Det är ett högaktuellt och synnerligen angeläget ämne. Vågen av unga som önskar byta kön har svämmat över det senaste årtiondet, men kritiken har också växt parallellt med att allt fler ”ångrare” trätt fram och förklarat hur de behandlats som försökskaniner i ett ideologiskt projekt. Smer:s upplägg för dagen tyder dock på att rådet har slagit dövörat till mot kritiken. Det vore ett ytterst beklagligt vägval.

  Smer:s uppdrag är att ge vägledning till riksdag och regering i frågor kring människovärde och vårdetik. Företrädare från samtliga riksdagspartier plus ett antal sakkunniga bildar rådet som ska ge beslutsfattarna ett vetenskapligt sakligt faktaunderlag. Det är därför extra beklagligt när just denna instans kantrar över i en snedvridning mer grundad på ideologi än på fakta. Så har skett i andra frågor, och tycks nu ske även i fallet könsdysfori.”
  https://www.varldenidag.se/ledare/svik-inte-de-konsvilsna-ungdomarna-an-en-gang/reptaA!vFD0USPLk3w80bRrlhy3zA/
  https://web.archive.org/web/20200205162858/https://www.varldenidag.se/ledare/svik-inte-de-konsvilsna-ungdomarna-an-en-gang/reptaA!vFD0USPLk3w80bRrlhy3zA/

  Svara
  • G

    /  02/07/2020

   Polischef Götblad: ”De misstänkta är ju också offer”
   ..[..]..
   Carin Götblad, som är regionpolischef i Region Mitt, säger till Anna Gullberg att hon blev ”häpen” över grovheten i det våld som använts. Hon räknar upp sparkar och våld mot huvudet, hot om att döda.

   – Det är ofta klasskamrater som utsätter varandra. Det går inte att tänka sig att vuxna skulle utsättas för sånt här av sina arbetskamrater utan att det skulle uppmärksammas. Vi skulle aldrig acceptera det. Men det är vanliga barn som rånas på väg till och från skolan, som kallas hora och får höra att de ska få en Glock i käften. Jag tycker att vi sviker barnen, säger Götblad.

   När den misstänkte är under 15 år utreder inte polisen utan ärendet lämnas direkt till socialtjänsten.

   Carin Götblad uttrycker sympatier även för brottslingarna.

   – När vi pratar om barn är det enbart som offer, och de misstänkta är ju också offer i någon mening, men det här är ändå något vi måste ta itu med, att barn också begår brott, säger Götblad.

   Borgerlige debattören Thomas Gür har kommenterat Götblad i ett inlägg på Facebook.

   ”Här ligger ett väsentligt element i hela problembilden. Om en polischef ser gärningsmän och brottslingar som offer, i någon mening, på samma sätt som offret också är offer, i någon mening får man anta … då är inte bara barnrånare och barnrån ett problem, utan också den ordningsmakt som skall hålla efter barnrånen det”, skriver Gür bland annat.”
   https://nyheteridag.se/polischef-gotblad-de-misstankta-ar-ju-ocksa-offer/
   https://www.expressen.se/nyheter/dubbelt-sa-manga-barn-ranas-av-andra-barn/

   facebook.com/thomas.gur.5/posts/2972985409419632

   Svara
 25. G

   /  02/06/2020

  ”Brist på fläskkött – största på årtionden

  Det har inte varit så ont om bacon och en del andra delar från griskött i kyldiskarna på flera decennier, som det har varit sedan årsskiftet. I många matbutiker har det inte funnits till exempel bacon på flera veckor.
  ..[..]..
  Beskedet bland kunderna att vissa butiker fått sätta upp skyltar för att informera om baconbristen, mottas så här av Oskar Björs från Täby och av stockholmarna Andrea Gadd och Göran Israelsson.

  – Det är väl tråkigt att det är brist på det, säger Göran Israelsson från Stockholm. Däremot tycker Andrea Gadd, även hon från Stockholm, att bristen på bland annat bacon inte gör så mycket.

  – Inga problem, jag är vegetarian, säger Andrea Gadd.”
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7398258

  Svara
  • Kristian

    /  02/06/2020

   Strax före jul hade vissa nätbutiker ett meddelande om att det varit svinpest i Asien, och att mycket europeiskt fläsk sålts dit.

   Väntar med spänning på besked från Mp och Greta om hur bra det är att folk äter mindre kött. (Att det i stället transporteras till Kina och äts där kan man nog undvika att prata om.)

   Svara
 26. G

   /  02/06/2020

  ”Fler anställda i Spånga-Tensta anmäler hot

  Anmälningar till stadens inrapporteringssystem om hot mot anställda i stadsdelen Spånga-Tensta har kraftigt ökat sedan 2016.

  Hot av den allvarligare sorten kommer från medlemmar i kriminella nätverk eller IS-anhängare, enligt Akademikerförbundet SSR.

  – Man börjar akta sig och se sig över axeln. Man kanske blir orolig när man är ensam hemma, säger socialsekreterare Leonard Hinnerud som också är fackligt ombud.

  Leonard har har själv blivit dödshotad i tjänsten. Enligt honom kommer hoten oftast från personer i kris.

  – Om man har en partner, som jag har, så kan man bli orolig för hennes skull och det kan vara en svår grej att komma hem med och förklara att ”nu har jag med mig det här larmet för i dag blev jag mordhotad”, säger han.

  Ökningen kan delvis förklaras med att benägenheten att anmäla har ökat, men facket tror att det kan finnas ett stort mörkertal.

  – Man ska inte tolerera mer bara för att man sitter i Spånga-Tensta, säger stadsdelsdirektör Fredrik Jurdell och uppmanar anställda att fortsätta anmäla alla hot.”
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=7401618

  Svara
 27. G

   /  02/06/2020

  ”USA:s rasistiska extremhöger

  Vita arga amerikaner mobiliserar

  Nynazistiska och högerextrema demonstrationer i Charlottesville i Virginia skakade USA i sina grundvalar. Inte bara för att en kvinnlig motdemonstrant förlorade livet, utan även för hur president Trump hanterade händelsen. Här belystes också stora delar av Trumps väljarbas som tog honom till Vita Huset: den arga vita underklassen. Den prisvinnande brittiska journalisten Gary Younge åker genom ett Amerika han själv bott i i över ett decennium, och ställer sig frågan: vad är fel med USA, och hur kan vi fixa det?”
  https://www.svtplay.se/video/25271167/usa-s-rasistiska-extremhoger

  Svara
 28. Kristian

   /  02/06/2020

  Hehe. ”Framförhållning”? Vad hette det?

  Vindkraftblad kan inte återvinnas – slängs i stora markdepåer
  https://samnytt.se/vindkraftblad-kan-inte-atervinnas-slangs-i-stora-markdepaer/

  Svara
 29. MiT

   /  02/06/2020

  *https://www.facebook.com/larslindstrom.public/videos/483554272319614/?__xts__%5B0%5D=68.ARALBM7iTurwCqm60H82n2Ec8xqJT_q-gNFbSm9ZyPYi5ZUm0cOUQrzUeRFOqKzefQB3MUvVezltoUovMy0T_F8ylSRw5Ss_6z9d1aEBygVHzDl_hNGyxiyK2VWqTsOIxsnkfOiZr8aUiFqN-uIjLK6Zox8XolT43vlgrxhZ3wvaGi8BZBzrMaJmrk45q4t97wBbm_urVHLtWBm6RFVv8RY-WCetqZs13Uh9-4V3M7sLddxBoWSC8W6IMr53eonIF4I7iNIqGgdQHdj2oDERrHugVp6w2f9WMl9LSiHbhYNncTBYtgPBvffA5Pn8TT7jRMDfJhPl-kCFeBYQigxsJ27ap6b4NPNX0aYK8fEEA9kZpAWcBRnQSup0yzORCNBrLxDz&__tn__=-R*

  Svara
  • hllviken

    /  02/06/2020

   Fadd kålrot.

   Svara
  • Weasel

    /  02/07/2020

   Alice var det vanligaste namnet på flickor födda i Sverige förra året , berättar Lars.
   Och enligt Lars är detta då det slutgiltiga beviset på att det inte pågår någon islamisering i Sverige.
   Sedan övergår Lars , som vanligt , till att prata om det stora problemet med nazism i Sverige.

   Adolf finns inte ens med på topp tio listan över namn på nyfödda pojkar Lars… 🙄

   Svara
  • Johan A

    /  02/07/2020

   Herr Lindström fortsätter att visa sina smygrasistiska tendenser ser jag. Denna gång har han valt att ha Astrid Lindgren på bilden i bakgrunden och som vi alla vet skrev ju hon om Pippis pappa som var en negerkung i söderhavet, dvs en vit man som bestämde över svarta. Praktiskt taget en slavägare alltså. Därutöver skrev ju Astrid om hur Emil i Lönneberga uppfostrades medelst aga, i alla fall de gånger han inte hann smita in i snickeboa. Jag börjar verkligen tro att Herr Lindström undermedvetet försöker visa att han längtar tillbaka till tiden då vi inte hade de problem som vi har nu och män var män och kvinnor var kvinnor, och hans rabiata PK-snack egentligen bara är en psykologisk försvarsmetod.

   Svara
   • Kristian

     /  02/07/2020

    Jag följer honom inte så noga.
    Har han en ny jättebild varje vecka eller är det några stycken han växlar mellan?

    Är det nytt varje vecka bör vi fråga om miljöaspekten.

    Svara
 30. MiT

   /  02/06/2020

  *https://www.facebook.com/I.allmanhetens.tjanst/photos/a.164669243886572/1078963182457169/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARDdH4mQzr83q64LEbpCYNo91xqvYJJen7oINsatR3iilmYpEgWyH2H3wKhIsOq3DXVnY_hqCVYAsCWVW3z9Gyj3wzQdxJkqBF2Ewmr_NUsTUOOypjKh5ULtmdvks9nsA-BKEYvQlIeAQhayGP9GdR24fSZQCtaJ772eZ9AjieojgMeIz2o1spY6dzs6gz6MMBw7rHgj8LjWFLhRGON0E18JkLuT2nfKyWATnS77sNGxyGoBIRft69MaXKMlCEz8MEFUVGE_o69I6B0l7tzGeaatIenMX0QWUkxZfBNOfXXweguD2EJDFnn8RqHAJVnHYgbsKZGGjUGaAuKCP5zGpFt1SfyErhzyTQ_zbj4Z0LNIY7NTa5gBC20&__tn__=-R*

  Svara
 31. Skrev lite om vilka det är som bestämmer här i landet…
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/02/06/svensk-socialdemokratisk-dumokrati/

  Svara
 32. MiT

   /  02/07/2020

  Svara
 33. MiT

   /  02/07/2020

  Svara
  • Jag tittade på det där och det blev inte mycket till debatt egentligen. America tycker att det är censur när staden inte okritiskt vill ge extremister utrymme utan motröster i panelsamtalet, Arpi tycker att staden har rätt att ställa upp regler på sina egna arrangemang, typ. Tycker America att det är censur att Göteborgs stad vägrar ställa ut verk av t. ex. Dan Park?

   Själv tycker jag inte staden borde finansiera den här typen av saker alls.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  02/07/2020

    Hur kritisk är America mot att SD portas från att hyra inrättningar för events mm?
    Min gissning är att vämjeliga hycklerskan är helt ok med det.

    Svara
 34. MiT

   /  02/07/2020

  Svara
 35. MiT

   /  02/07/2020

  View this post on Instagram

  Nu kör vi (snart) 😁💪🏼🌈

  A post shared by AC 1, Lärarförbundet Umeå (@lararforbundetumea) on

  Svara
 36. MiT

   /  02/07/2020

  View this post on Instagram

  @linneaclaeson 💪🏼❤️

  A post shared by AC 1, Lärarförbundet Umeå (@lararforbundetumea) on

  Svara
 37. Kristian

   /  02/07/2020

  ”MP och L ute ur riksdagen i Aftonbladet/Demoskop – S åter störst”
  https://nyheteridag.se/mp-och-l-ute-ur-riksdagen-i-aftonbladet-demoskop-s-ater-storst/

  Med valsimulatorn på val.se får jag det till:
  Parti Mandat
  V 35
  S 94
  C 34
  M 72
  KD 24
  SD 90
  Total 349

  M+KD+SD = 186
  V+S+C = 163

  Så visst kan de få fira! Men extraval lär det inte bli.

  Svara
 38. Vad tror ni om Nooshi Dadgostar plan att ”bredda partiet” och locka till sig de sossar som övergått till SD? Kommer hon lyckas med det genom att kalla kött för ”äckliga stinkande likdelar”? 😉

  Svara
  • Kristian

    /  02/07/2020

   ”Det viktiga är målet vi strävar efter.”

   Ja, men vi vet vad ni strävar efter!
   https://www.vansterpartiet.se/resursbank/partiprogram/
   ”Införandet av socialismen kräver kapitalismens avskaffande.”

   ”Det viktiga är sakfrågorna,” men det är också viktigt att hela tiden markera att man är SDs ”motpol i politiken”. 🙄

   Svara
   • Weasel

     /  02/08/2020

    ”det är också viktigt att hela tiden markera att man är SDs ”motpol i politiken”.

    Och det är just DÄR som Vänsterpartiet och för den delen hela vänstern -förutom möjligtvis Joel Nilsson – har gått vilse.
    De som egentligen ska vara V’s motpol i politiken är naturligtvis C.
    C vill avskaffa LAS och införa marknadshyror.
    V kallar det partiet för ”mittenparti”.
    Om V vore ett riktigt vänsterparti skulle deras fiender heta Annie Lööf och Timbro.
    Men V’s fiende heter SD.
    Detta då beroenda på att V har fått för sig att ”vänster” är synonymt med ”globalism” och ”massinvandring” .

    De strejkande gruvarbetarna som Lars Werners V såg som sin väljarbas för några decennier sedan betraktas av dagens V som ”privilegierade förtryckare” eftersom dessa är både vita, män och lågutbildade.
    Och det finns inget som V avskyr och föraktar så mycket som lågutbildade vita män.

    Sedan undrar V hur det kan komma sig att arbetarna föredrar SD framför V… 🙄

    Svara
  • Weasel

    /  02/07/2020

   Ja, kanske.
   Det är ju bra att hon engagerar sig mot halalslakt… ☺

   Svara
 39. hllviken

   /  02/07/2020

  Undrar om stölden av 2 militära fordon i Enköping för ett par dagar sedan, har koppling till kommande NATO-övning i Baltikum? Test av svenska system kanske? Hur svårt är det att ta ur militärförråden?

  Svara
 40. Nu kommer det säkert rassla in stöd från de goda som beklagar sig över hur hemskt det är att journalister blir hotade och hatade!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: