Landet Bizarro del 6: Förra årtiondets mest bisarra bild?

Tiden går ju och man tycker att det var jäääättelängesedan man såg alla underliga bildsättningar i svensk media om de ensamkommande barnmännen, artiklar där man skrev om 15-16-åringar men där man på de illustrerande bilderna såg uppenbart vuxna män, ofta mellan 20 och 30 år gamla.

Jag har ju postat en del såna genom åren i div inlägg så tänkte att man kan friska upp minnet lite? Vilken/vilka tycker ni är mest bisarr? Eller bäst från svensk medias synvinkel?

Så, här kommer ett gäng som jag postat genom åren, antingen här eller på twitter. Det finns ju ännu fler men man kan nöja sig med de som jag postat på något sätt.

Flyktingbarn lär sig simma.

SvD hade en artikel om att de ensamkommande blev allt yngre. Och illustrerade det med ett 34-årigt ensamkommande barn

Flyktingbarn besöker Liseberg.

Nya Sverigevänner, ett projekt i Östersund som drevs av Hadefjäll, skulle para ihop flyktingbarn med svenska ungdomar. Eller med svenska tjejer rättare sagt. Här är ett inlägg om 16-åringen längst ut till höger på bilden.

SVT hade en artikel om att många ensamkommande barn försvann och tyckte att en ärlig och riktig bild för att illustrera ensamkommande flyktingbarn är en typ 4-årig tjej i röd klänning som går över en äng med en nalle i famnen. Det ansåg SVT var en rättvis bild av de ensamkommande barnen.

18-årigt barn som sitter i ett rosa rum med en vit nalle i famnen.

Två ensamkommande barn som leker med en boll på en parkeringsplats.

Ensamkommande barn är så små att de är bebisar tyckte SR P4 Västerbotten.

Ensamkommande hockeyspelare. Tidningen blev lite överraskad över att folk undrade vad de höll på med och började krumbukta sig, ljuga, ändra i artikeln, hitta på osv.

15-åringar som vill studera.

En 17-åring och en 16-åring på ett boende för ensamkommande flyktingbarn.

Sådär kunde t ex DN illustrera en artikel om ensamkommande flyktingbarn, barnsliga sängkläder och en nalle på sängen.

Mohammad 17 år längtar till skolan.

Två 16-åringar som tränar brottning.

Helt plötsligt kom en ensamkommande delfin och rörde om i batikgrytan!

Kronprinsessparet besökte ett boende för ensamkommande.

Sveriges Radio med en illustration av ensamkommande flyktingbarn.

Jamaluddin 16 år vill stanna i Sverige.

Ensamkommande barn behöver kritor att kladda med tyckte man.

Ett ensamkommande barn på dagis. Skojar bara, han blev åldersuppskriven så han fick börja i 2:a klass strax efter att bilden togs, inte ens barnläkarföreningen eller Rädda barnen protesterade alltför mycket mot det även om de knorrade lite om barns rättigheter. Han ska bli ingenjör eller läkare. Eller hårtrimmer.

SR illustrerar med vad de anser är en representativ bild på ensamkommande flyktingbarn.

Ensamkommande barn får en upplevelse på en gård med får.

Isabella Lövin fick blommor av några ensamkommande flyktingbarn.

En liten samlingsbild från ett klipp på Youtube som jag inte kommer ihåg vilket det var.

Så här såg det alltså ut från 5-6 år sedan och några år framåt.

Vissa av bilderna som återfinns är ju uppenbart arrangerade, t ex den där när den vuxna mannen sitter i knät på den äldre mannen som kärvänligt håller sin arm runt hans midja. Vad tänker fotografen när man gör såna arrangemang? Tänker de ”WOW! Vilken stark bild det här blir!11!!”? Vad tänker man när man illustrerar artiklar/inslag om ensamkommande flyktingbarn med bilder på färgkritor, leksaksbilar, nallar, bebisar, 4-åriga tjejer osv?

Men vilken bild är värst/bäst eller kanske mest bisarr?

MVH

MiT

Lämna en kommentar

282 kommentarer

 1. Rikard

   /  02/16/2020

  Hej.

  ”Men vilken bild är värst/bäst eller kanske mest bisarr?”

  Sverigebilden.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 2. hllviken

   /  02/16/2020

  Den som man chockas av direkt är den store hårige mannen, nästan naken, i en dagisklass.

  Svara
  • Weasel

    /  02/16/2020

   Just den bilden är fake.
   Det är jag ( nästan ) helt säer på. Tyvärr kan man inte vara helt säker eftersom man befinner sig i toklandet 🙄

   Svara
   • hllviken

     /  02/16/2020

    Den är nog monterad.
    Men den chockar!

    Svara
   • Senior

     /  02/17/2020

    Det är nog det som stör mig mest, just att man fan inte kan veta säkert….

    -Det borde vara självklart fejk.

    Svara
 3. MiT

   /  02/16/2020

  Svara
  • G

    /  02/16/2020

   Svara
  • Grodan Boll

    /  02/16/2020

   Staten räknar nog ganska kallt med att folks konsumtionsvanor inte kommer ändras. Det är poängen. Alltså ljuger politikerna i vanlig ordning.

   Jag utgår ifrån att intäkterna från påsskatten är vigda endast åt projekt för miljöförbättring? Inget kommer råka hamna på andra utgiftsposter…?

   Svara
 4. fete

   /  02/16/2020

  En fråga var är barnen på bilderna….

  Svara
  • Chrille

    /  02/16/2020

   Tycker det här är värsta biöden:

   Killen ser ut som 50-nånting, men säger att han är 14 år. Media och politiker bara ”Ok!”. Då visste man att Sverige skulle bli sönderlurat. Någonstans trodde man att någon skulle ha mod eller ansvar att säga stopp, men nej. Vi borde ha yrkesförbud för inkompetenta politiker.

   Svara
  • G

    /  02/16/2020

   Alla du ser på bilderna, oavsett ålder, identifierar sig som barn…

   Svara
 5. Ofrivillig svenska

   /  02/16/2020

  Mest bisarr är nog bilden på spädbarnet till rubriken ”mer stöd för att ta emot flyktingbarn”: ungen på bilden kan inte ens krypa tio meter !! Den verkar ju vara närapå splitter nyfödd! Mest chockerande är utan tvekan bilden på den nästan helt nakne mannen bland dagisbarnen; vad gör han där ? Varför är han nästan naken ? Frågor man värjer sig för att höra svaret på !

  Hur fotograferna tänkt undrar man ju också. Jag minns att SvD hade en jättebild som påstods föreställa chefred. Karlens mormor/farmor (som skall ha kommit som krigsbarn fr. Finland) mitt emot en sk ensamkommande de blivit (välbetalt) familjehem för. Bilden i fråga visade med knivskarp precision den ”ensamkommandes” alla mkt djupa rynkor (som plogfåror !) och lika tydligt framgick att kvinnan i 70+ åldern var slät som en persika, med undantag för några smärre kråksparkar kring ögonen. Ändå tyckte uppenbarligen SvD att det var en bra bild, varför vill ha en bild som visar att vartenda ord i artikeln är bluff och båg ? Om jag inte missminner mig gnällde SvD dagarna efter publiceringen att de dränkts av ”hot & hat” från den ondskefulla läsekretsen.

  Det är en gåta hur sådana människor är funtade, skulle de söka psyk-hjälp räcker det väl med en session för att få ”dårdoktorn” (inte illa menat) att ta livet av sig. Jag menar, människor som utan att rodna totar ihop meningar som t.ex. ”det tar i genomsnitt sju (7) år för NYanlända att komma i arbete” eller för den delen hittar på ord som ”nysvenskar” måste ju ha en så fruktat skruvad hjärna så ingen normal person skulle klara att undersöka deras tankar utan att själva ta allvarlig skada.

  Tack för en fantastisk blogg och tack även till alla roliga, intelligenta, insiktsfulla kommentatorer !

  Svara
  • MiT

    /  02/16/2020

   Fast just bilden med den håriga bland barnen har jag ingen aning om vart den kommer från, slängde in den mest för skojs skull bara, den har absolut inget med svensk migrationspolitik att göra (tror jag…) 😛
   Tyckte den passade bra och den tangerar ju svensk idioti, det är ju NÄSTAN så man faktiskt skulle kunna förväntat sig att se nåt sånt då när det var som värst.

   Svara
  • MiT

    /  02/16/2020

   Den här bilden menar du va?

   Svara
 6. MiT

   /  02/16/2020

  Svara
  • Weasel

    /  02/16/2020

   Huruvida invandrarungarna ägnar sig åt ”förnedringsrån” på grund av sin ernicitet eller på grund av att dom ”växer upp i ekonomisk och social misär ” saknar helt betydelse.
   För om det nu är så att dom ”växer upp i ekonomisk och social misär” så är detta bara den logiska konsekvensen av att Anders Lindberg och hans vänner har pumpat in fler människor än vad sverige och dess välfärdssystem klarar av.

   Så Anders är skyldig oavsett vad anledningen till rånen är.
   För övrigt är det helt jävla obegripligt hur barnen till läkare, forskare och civilingenjörer kan växa upp i social och ekonomisk misär….

   Svara
   • Jag tror de flesta normala fattar att det inte är en enskild faktor som är boven här, utan snarare en kombination av allt ovanstående (du vet, intersektionalitet?). Med det sagt så spelar det ingen roll egentligen som du säger – resultatet blir ju det samma oavsett.

    Svara
   • Leif

     /  02/17/2020

    Ständigt denna pizza!
    Råttan i pizzan
    Pizza ´n i munnen

    Svara
   • Kristian

     /  02/19/2020

    Kyeyune:

    *https://www.facebook.com/647452116/posts/10156428086032117*
    ”En framtidsspaning: den här sortens inbrott (där gärningsmännen inte bryr sig nämnvärt om att folk är hemma, eller hur mycket våld de använder mot de boende) kommer bara bli vanligare.
    […]
    Det är så här etniska konflikter faktiskt fungerar. Folk ägnar sig inte åt bestialiska saker på grund av att de plötsligt blivit monster […] utan på grund av en långt gången process där andra grupper *avhumaniseras*. Så håller idag på att ske mot majoritetsbefolkningen.”

    Svara
  • Kristian

    /  02/17/2020

   Vissa människor kan redan nu beställa sin gravsten, och det är inte menat som hot, utan att de aldrig verkar ändra sig.

   Det kommer att stå ”socioekonomiska faktorer” på ganska många.

   Svara
 7. Jonas Hans

   /  02/16/2020

  Det handlar om baaaaaaarn!

  Svara
 8. Ivar L

   /  02/16/2020

  Jag tycker värdet i din sammanställning är just mängden och att det är sammanställt. I princip alla bilder är helt bisarra. Den med killen i knät och den i simhallen är möjligen met sjuka.

  Det är ett viktigt tidsdokument och de som skrivit detta och satt dit bilderna borde man göra ett reportage om, fast det lär de väl inte vilja.

  Medial masspsykos, undrar hur de själva ser på detta idag? Jag gissar att de tycker att de gjorde det för en god sak och att det därför var bra. Med tanke på utvecklingen i Sverige kan bara en idiot se detta som en god sak. Att ljuga inför ett helt folk och samtidigt försvaga en nation som skulle kunna göra nytta i tredje världen om vi INTE lagt pengar på detta vansinne istället.

  Svara
 9. Weasel

   /  02/16/2020

  Vi har ensamkommande barn och vi har apatiska barn och vi har barnet Greta Thunberg.
  Det är kanske dags att Sverige börjar styras av vuxna människor… 🙄

  Svara
 10. MiT

   /  02/16/2020

  Svara
 11. MiT

   /  02/16/2020

  Svara
  • Kristian

    /  02/17/2020

   Som jag alltid säger i dessa sammanhang: en viss typ bilder finns det gott om på nätet.
   Just där behöver man inte statligt stöd.

   Svara
 12. MiT

   /  02/16/2020

  Svara
 13. MiT

   /  02/16/2020

  Svara
  • Törnrosa

    /  02/19/2020

   Japp – en riktig patriark. Fast när jag var liten kallade jag honom för Farfar. Han var den bäste vän en liten tjej kunde ha. Han var inte ett problem. Han löste dem. mvh

   Svara
 14. MiT

   /  02/16/2020

  Har för mig att hon varit miljöpartist och sen Fisare (eller om det var tvärtom…)

  Han väntar på svar men får inget

  Svara
 15. MiT

   /  02/16/2020

  Svara
  • G

    /  02/16/2020

   Jaha, det också…

   Svara
   • Jans

     /  02/18/2020

    Nog hänger det ihop. När Aftonbladet fick kalla fötter ryckte kompisarna på SVT in. Kotterier kallas det. Modern variant på svågervälde.

    Svara
 16. hllviken

   /  02/16/2020

  Svara
  • Kristian

    /  02/17/2020

   ”Nous n’avons pas rien” skall det väl vara, om jag minns något från för tjugo år sedan. Passar (peti)metern bättre också.

   Svara
 17. G

   /  02/16/2020

  Just nu i kvällens Agenda…

  ”Snabbt ökande antal ungdomsrån i Sverige – men vad ligger bakom? I studion kriminologen Felipe Estrada Dörner, Mustafa Panshiri, fd polis och Jacob Fraiman, fd kriminell. Efter nio års krig väntar slutstriden om Syrien. Men i Idlib finns 3 miljoner civila utan någon väg ut. Intervju med Jan Egeland, tidigare chef för FN:s humanitära insatser.

  Programledare: Anders Holmberg.”

  Svara
  • G

    /  02/16/2020

   Svara
  • G

    /  02/16/2020

   Svara
  • Kristian

    /  02/17/2020

   https://nyheteridag.se/panshiri-om-ungdomsranarna-de-ar-ute-och-letar-efter-svenskar-for-att-de-ar-mesiga/

   Använder mitt sista empati nu, medan jag har det kvar: Om inte så länge kommer killarna i orten att få höra av svenska killar ”ni är värdelösa, du och hela din familj, och om du rör vid mig kommer ni att bli ännu fattigare – du kan inte göra någonting!”
   Det blir inte kul för de grabbarna.

   Som sagt, jag säger det nu medan jag idds.
   Om inte så länge kommer jag bara att ha skadeglädje kvar.

   Svara
  • Kristian

    /  02/17/2020

   GW – en fullblodsrasist? Genetik? 🙂

   ”Jag hade avrått Löfven om ungdomsrånen”
   https://www.expressen.se/kronikorer/leif-gw-persson/jag-hade-avratt-lofven-om-ungdomsranen/
   ”Sedan sjuttio år tillbaka är det olika sociala orsaker som dominerar våra förklaringar till enskilda individers högst varierande kriminalitet. Inte beroende på att de är bättre än alternativa förklaringsmodeller av till exempel en kulturell, genetisk, medicinsk eller psykologisk karaktär utan av andra skäl. Majoriteten av våra kriminologer har en sociologisk bakgrund och den verklighetsbeskrivning som de torgför är i vart fall överseende och till och med förlåtande mot de grupper och individer som de omfattar. Att den i bästa fall bara förklarar femton procent av den brottslighet som den påstår sig förklara, blir därmed – givet de betydligt mer hårdhänta alternativen – en underordnad fråga i det politiska sammanhanget.”

   Svara
 18. G

   /  02/16/2020

  Svara
  • G

    /  02/16/2020

   *I en porrfri värld så hade detta inte hänt!*…

   ”Mortada våldtog flicka på skoltoalett – hotade att mörda flickans familj”
   https://nyheteridag.se/mortada-valdtog-flicka-pa-skoltoalett-hotade-att-morda-flickans-familj/

   Svara
   • Grodan Boll

     /  02/17/2020

    En av många felslut.
    Hur ser kvinnors situation i samhället ut i världen där porr är tillåtet?
    Hur ser den ut där porr är förbjudet?

    Svara
    • Kristian

      /  02/17/2020

     Och: Existerar porr där den är förbjuden?
     Existerar prostitution där den är förbjuden (eller kallar man det tillfälliga äktenskap)?

     Svara
   • Ivar L

     /  02/18/2020

    Prostitution är gissningsvis lika gammalt som pengar och i utökad mening ännu äldre. Porr i regelrätt bemärkelse är inte äldre än boktryckarkonsten och var fram till mitten av 1900-talet mer eller mindre förbjuden. Snacka om total avsaknad av insikt.

    Svara
  • Kristian

    /  02/17/2020

   ”Icke stigmatiserade jobb och personer används inte som svärord och tillmälen.”

   På socialdemokratiskt manér borde man – om man vill få bort det – i stället se till att det finns fackföreningar och minimilöner och tjosan hejsan. Veckans sexarbetare i barnkanalen – bra motvikt till de tio hijabgussarna.

   (Ingen bonus för alternativ stavning av f_ck-förening, den gjorde Gösta Grävling på 80-talet!)

   Svara
 19. G

   /  02/16/2020

  Artikeln är från juni 2019 och inte ny…

  ”Företag erbjöd fejkanställningar åt illegala och asylsökande – ville öka deras chanser att få stanna”
  https://samnytt.se/foretag-stoltserade-med-fejkanstallningar-at-illegala-och-asylsokande-ville-oka-deras-chanser-att-fa-stanna/

  MEN. I kommentarsfältet under artikeln har en av huvudpersonerna i artikeln och videon ”det handlar om barn” skrivit flera kommentarer, runt 1 mån sedan:….

  ”margreth heirås:

  Det är riktigt att det finns handledare närstående SD på migrationsverket som försökt stoppa ABIS och det som ABIS arbetar med. Nämligen att hjälpa människor via ett riktigt och vitt arbete få stanna i Sverige. De hävdade att ABIS var ett fejk företag med 10 miljoner i omsättning och 45 anställda och som får sin lön utbetald på sina konton varje månad. Migrationsverket avslog 8 ansökningar med dessa argument men migrationsdomstolen ansåg att det inte fanns någon grund i migrationsverkets anklagelser och nu har alla 8 fått uppehållstillstånd eftersom ABIS uppfyller alla kriterier för ett seriöst företag. Har kollektivavtal och anständiga arbetsvillkor. Så det ni skriver här i artikeln är inte hela sanningen utan det har ni inte brytt er om att ta reda på. Ibland vinner rättvisan trots ett hatiskt motstånd.

  Margreth Heirås”
  ————-

  Om kommentaren ovan och alla andra kommentarer av detta Disqus-konto verkligen är tillhörande Margreth eller är skapat i hennes namn av någon annan kan inte jag svara på, det hoppas jag verkligen inte, då borde det anmälas. Kontot är skapat så sent som 10 januari 2020. Men det går ju alltid klicka sig in på profilen och följa hur andra kommentarer ser ut så kan ju var och en bilda sig en egen uppfattning: https://disqus.com/by/margrethheirs/

  Svara
 20. MiT

   /  02/16/2020

  Svara
  • Weasel

    /  02/16/2020

   ”Rapport beskriver somalisk kultur som ett problem”

   Det var det dummaste jag hört.
   Varenda människa vet väl att det inte finns någon somalisk kultur ?
   Absolut ingenting är somaliskt.
   Mvh
   SAS

   Svara
  • G

    /  02/16/2020

   Noa: ”Frilansjournalist och musikkritiker för @dagensnyheter @sandarennyheter och andra. Medlem av lyxprekariatet. Åsikter om kyrka, fack och klimatkollaps är egna!”

   Svara
  • Pether

    /  02/17/2020

   Somalier är dock den grupp invandrare som är svårast att integrera eller assimilera, således tydligt att somalisk kultur innebär ett problem.

   Svara
   • Kristian

     /  02/17/2020

    … åtminstone i Sverige, och åtminstone för dem som fortfarande tror på ”integration”.

    Svara
   • elina

     /  02/17/2020

    Det är bara skamlig rasism påstå att någon som kommer från en annan kultur skall integreras, ännu värre assimileras. Sverige är ett mångkulturellt land enligt grundlag så att försöka hindra olika kulturyttringar bör räknas som brottsligt.

    Svara
    • Pether

      /  02/18/2020

     E du ett nytt troll? Självklart ska alla som bosätter sig i ett annat land assimileras och tvingas att dumpa samhällsfarliga ideologier, annars ska de kastas ut. Allt annat vore att vara självmordsbenägen.

     Svara
     • Kristian

       /  02/18/2020

      Nej, Elina har varit här ett bra tag och är ironisk.

     • elina

       /  02/18/2020

      Nej, jag är inte troll men försöker bara tolka grundlagen. Eller vara ironisk. Kanske båda är rätt? Välj var som tilltalar dig mest.

 21. MiT

   /  02/16/2020

  Svara
  • Jonas

    /  02/17/2020

   SVT bjöd in tre invandrare för att utreda om det är rasism att angripa, och pissa på, en grupp som man har tillskrivit vissa egenskaper baserat på deras ursprung.
   Du kan inte gissa vad som hände sen.

   Svara
 22. MiT

   /  02/16/2020

  Svara
  • Grodan Boll

    /  02/17/2020

   Det var de som sänkte alliansen. Det finns ytterst lite gråzon i den frågan. Vem ljuger han för?

   Svara
   • Kristian

     /  02/17/2020

    Står väl framför spegeln hela dagen och säger ”jag är bra”, som de flesta centerpartister.

    Svara
  • Weasel

    /  02/17/2020

   ””C har sökt olika vägar för att hålla ihop alliansen”

   Ja, verkligen.
   Väg 1 : Rösta Nej till alliansens statsministerkandidat.
   Väg 2 : Rösta Ja till de rödgrönas statsministerkandidat.

   Helt jävla obegripligt att alliansen inte lyckades hålla ihop trots att C sökte dessa olika vägar… 🙄

   Svara
 23. MiT

   /  02/16/2020

  Svara
  • G

    /  02/16/2020

   Brolin: ”Modig medveten mamma, miljöarbetare med medvind, maratonlöparewannabe, medmänniska.”

   Svara
  • Kristian

    /  02/18/2020

   Det var vi som gjorde det! Här är det Sverige som går före!
   Till skillnad från SD-väljarnas ökning som är ett resultat av ”högervindar över hela världen”.

   Tröttsamt.

   Svara
 24. G

   /  02/16/2020

  facebook.com/HelenaLindahlVasterbotten/posts/1317400888451350

  Svara
 25. MiT

   /  02/17/2020

  Svara
  • Grodan Boll

    /  02/17/2020

   Vi är inte betvingade av invandrarna. Vi hålls kuvade av den lilla klicken fascister i toppen som använder staten till att hålla oss nere.

   Folk som tror att svenskar saknar våldskapital kommer få ett bryskt uppvaknande om allt fortsätter på inslagen linje. Var det inte Chang själv som beskrev svenskar som ett sillstim, där ingenting händer förrän på en ogiven signal, då alla svänger samtidigt?

   Det är många knutna nävar som går runt på Sveriges gator nu och de blir fler för varje dag. Alla väntar de på den förlösande faktorn, utlösaren som får kollektivet att ta ett steg över gränsen.

   Jesus Amalia.

   Som jag ser det har det gått så in i helvete långt att Sverige har två scenarion kvar:

   1. ”Nazityskland”. Dvs SD som under kontrollerade former gör upp med det som stör svenskarna. Det kommer inte vara vackert. Det kommer vara drakoniska lösningar. Eller

   2. ”Jogoslavien”. Dvs okontrollerade etniska motsättningar när polis och stat inte längre bestämmer.

   Svara
   • Kristian

     /  02/17/2020

    Om tio år kan vi få rubriker som påminner om en konflikt vid Medelhavets östra del.
    ”Rasistiskt svensk slog tillbaka mot utsatta ungdomar.”

    Svara
   • Det som kommer hända initialt är helt enkelt att svenskarna kommer att på ett mer aktivt sätt försöka segregera sig på olika sätt tills det helt enkelt inte går längre. Vad som händer därefter återstår att se, men jag tror som du att tro att svenskarna inte kommer att agera är oerhört naivt. Det är en sak när det börjar drabba en själv och man inte längre kan skydda sig genom passiv-aggressiva åtgärder (vilket jag räknar ovanstående segregation som, men också mycket av den politik som sker i Danmark är rätt stereotypiskt skandinavisk passiv-aggressivitet).

    En sak som man missar med svenskar/skandinaver är att vi har väldigt lätt att kliva över till ren känslokallhet om det går för långt. Då hjälper inte de känslomässiga argumenten långt om medmänsklighet och annat.

    Svara
    • Weasel

      /  02/17/2020

     Chang har en poäng.
     Svensken är feg – eller civiliserad , lite beroende på hur man ser det.
     Och framför allt har svensken lämnat klantänkandet.

     Men det är viktigt att komma ihåg att Peter Mangs faktiskt också är en svenne banan…

     Svara
    • lensof

      /  02/17/2020

     Polyester Poontang. Instämmer med vad du skriver. Så har jag också tänkt.

     Svenskar kan bli förbluffande känslokalla, ja grymma när det går för långt. Bokstavligt talat gå över lik. Inte för att angripa eller hävda sig men när någon går över gränsen till ens revir…. Ilsken känslokyla är inte nådig och jag tror att den är grovt underskattad av våra ”nya svenskar” just för att den inte visar sig förrän det är för sent, då det inte finns någon återvändo.

     Lägger man dessutom till att svenskarna tänker, känner och agerar som ett fiskstim så kan händelseförlopp bli överraskande.

     Svara
     • fenix

       /  02/17/2020

      När har det gått för långt då?

      Felet är att våldet i samhället normaliseras. Det är i dag det händer. Vad gör vi åt det?

      Har inte märkt att svensken går man ur huse när svenska tjejer gruppvåldtas av våldtäktsnegrer.

      Svensken är upptagen med att göra karriär och hjälpa frugan välja tapeter. Han blundar i vad som sker en tunnelbanestation längre bort.

      Svensken är säkert beredd att slå ihjäl vem som helst över en tom vattenflaska, när vattnet tryter i kranen hemma hos honom själv, men vad gör han när grannens hus står i brand.

      Ketchupeffekten det talas så mycket om, när uppstår den egentligen?

      Är det när isis står på verandan och knackar på som ett gäng Jehovas, med aningen vassare flygblad.

      Det är så dags att ta den kampen då, när svensken dras med ålderns krämpor och hans största krig är att komma upp ur sängen och ta sina mediciner.

      Den apatiska feministen stirrar med tom blank blick in i brasan och mumlar något om män. Hon för en febril kamp mot sina hjärnspöken.

      Fan vet. Det kanske krävs att förfäder vänder sig i graven, kastar stenen och jagar ut packet som i den sämsta skräckfilm.

      De lär i alla fall vara hyfsat pissed-off vid det här laget.

      Vi andra ses väl som vanligt vid tangentborden nästa år, eller? När allt har blivit ännu lite värre.

     • Weasel

       /  02/17/2020

      @ fenix

      Det har redan gått för långt. För länge sen.
      Men …det är knepiga grejer , det där med att ”slå tillbaka”.
      Alltså, jag menar, om jag och mina bekanta läser att en svensk kvinna har blivit våldtagen av migranter så kan vi ju inte gå ut och misshandla/våldta random migrant.
      Visst, vi skulle kunna göra det. Men vi låter bli. Helt enkelt eftersom vi är så pass intelligenta och civiliserade att vi förstår att det är fel att låta random migrant ta smällen för något som några andra migranter har gjort.

      Men även den längsta stubintråden har en ände. Jag är helt övertygad om att vi kommer att få se Mangs 2.0 och 3.0 och 4.0 och…det kommer inte bli vackert.
      Jag skulle föredra att förändringen skedde på politisk nivå, men tyvärr är det inte mycket som talar för det.

      Om politikerna senast igår sätter igång att utvisa varenda migrant som begår grövre brott än snatteri så skulle utvecklingen kunna hindras…men annars är det bara total segregation följt av etniskt/kulturellt inbördeskrig som återstår.
      Exakt NÄR detta sker är omöjligt att säga , men det lär definitivt ske innan Greta är pensionär.

     • fenix

       /  02/18/2020

      @Weasel

      Tänker det måste finnas ett mellanting mellan ”misshandla oskyldig migrant” (som inte uppmuntras) och göra ingenting.

      Det kanske sitter en huvudströmbrytare i det svenska folkets medvetande, men hur vet man att den fungerar om den aldrig har använts förut.

      Jag är bara trött på skiten som sker och frågar mig själv vad tänker göra åt saken.

     • Jag tror problemet är att folk fastnar i tanken om öppen aggressivitet som t. ex. medborgargarden. Problemet är att vi svenskar inte är sådana – vi visar inte öppen aggressivitet utan tar alltid till väldigt passivt aggressiva lösningar som t. ex. segregation. Saker som vi kan förneka händer men som är helt uppenbara om man faktiskt tittar på utvecklingen. De svenskar som inte kan ta till sådana lösningar är ändå de resurssvaga – och låt oss vara ärliga här – sådana som dom resursstarka ändå ser ned på och har gjort i alla tider. Pundarna, de lågutbildade, de utan reell makt.

      Anledningen till att många anser att dessa ungdomsrån är problem är inte för att de plötsligt börjat hända och blivit mer aggressiva (de har skett i utanförskapsområden i evigheter) – det är att de har öppet spridit sig till områden där de resursstarka bor. De resursstarka som har kontakter inom media, de som kanske själva är politiker, de som faktiskt arbetar som tjänstemän. Det är därför många inser att det hela är ett reellt problem.

      Och nej, de resursstarka kommer inte att gå ut med gevär på gatan. Åtminstone inte innan de kommer försöka hitta så otroligt passiv aggressiva lösningar som möjligt att det gränsar till skamlöshet. Som att typ Anders Lindberg sitter nu på Aftonbladet och säger att han aaaaldrig har förnekat saker som etnicitet som faktor i ungdomsrånen. Eller att man nu yrar om utegångsförbud.

      It ain’t gonna be pretty.

     • Weasel

       /  02/18/2020

      @ fenix

      Tja…man kan tycka att det borde finnas ett mellanting mellan ”misshandla random migrant” och ”göra ingenting”.
      Men hur mycket jag än funderar kan jag inte komma på vad det mellantinget skulle vara. Och det kan ingen annan heller – för då skulle det mellantinget redan vara igång sedan många år.

      ( De existerande mellantingen är white flight och att rösta mot vansinnet. Och båda sakerna ökar för varje dag.
      Sedan finns även mellantinget ”soldiers of odin”. Det mellantinget är dock relativt meningslöst eftersom det mellantinget varken lyckas hindra någon misshandel/våldtäkt eller straffa någon gärningsman – helt enkelt för att sannolikheten för att någon begår en misshandel/våldtäkt när ett medborgargarde är i närheten är typ 0 % )

      Så lösningen / resningen är tvungen att ske på politisk väg. Och när den sker kommer det – tyvärr – inte bli roligt att vara en laglydig migrant.
      Och innan dess kommer det – ännu mer tyvärr – ske en hel del ”trollhättanincidenter”.

     • Kristian

       /  02/18/2020

      ”när den sker kommer det – tyvärr – inte bli roligt att vara en laglydig migrant.”

      Har vi tur så kommer några saker att sammanfalla:
      1) Migranter har större våldskapital än svenskar.
      2) Myndigheter är mer benägna att se mellan fingrarna på ”medborgarinitiativ”, särskilt i orten.

      Då kan orten bli – frånsett shariapolis – ett lugnt barnfamiljsparadis.

 26. MiT

   /  02/17/2020

  Svara
 27. MiT

   /  02/17/2020

  Svara
  • Pether

    /  02/17/2020

   Kallar man 17 terminer genusgalenskap för utbildad så….

   Svara
  • Weasel

    /  02/17/2020

   Utmärkt att det finns ett parti för de lågutbildade så att de lågutbildade slipper rösta på V eller något annat parti som endast värnar överklassens och akademikernas intressen…

   Svara
  • Grodan Boll

    /  02/17/2020

   Folk utan examina i humaniora och teoretiskt tårtbakning röstar SD.
   Certifierat mentalt trasiga bokstavsmänniskor människor röstar vänster.

   Är det här ett kort hen som röstar vänster verkligen vill spela?

   Svara
  • Kristian

    /  02/17/2020

   Som Peter, Weasel, och Hr Boll har sagt:
   Allt större del av ”högre undervisning” är numera progressiv vänsterindoktrinering. Det är inte nödvändigtvis oförmåga att klara av det som gör att man slutar (eller aldrig börjar). Det kan vara många som säger: ”Här får jag inget av nytta, utan bara en massa lån som måste betalas.Jag kan se vilka jobb jag måste ta för det, och vem jag måste rösta på i evighet för att de jobben skall finnas.”

   Har man gått ända runt, nu förresten?
   Till ”de är korkade, burdusa, bondläppar”.
   Tror det var här vi började för tjugo-tjugofem år sedan.

   Svara
   • Rikard

     /  02/17/2020

    Hej.

    Intressant demokratisyn som blottas av dylika undersökningar. Det är nästan så att man misstänker att åsikten att man måste ha viss utbildning för att kunna rösta rätt, vad man nu menar med rätt, har stark förankring.

    Så om man anser att folk röstar fel (istället för att fel folk röstar, som är en annan femma), vad gör man då åt det? Skall man kräva godkänt betyg i någon sorts medborgarkurs för att få rösta? Vem avgör vad som är rätt och fel åsikt i vad som är normativa eller värderingsfrågor? (Och nej, det hjälper inte med NO-frågor – ”Bidrar stigande C02-halt till varmare klimat?” är ett exempel på en NO-fråga utan entydigt svar, och de frågor som har sådant säger ändå inget om kunskaper i politik, historia, ekonomi med mera.)

    Mycket intressant måste jag säga. Inte minst i skenet av tidigare försök att debattera rösträtt. Kan vi tillåta att folk röstar fel? Får ett parti driva vilken fråga som helst? Vad händer om ett parti med åsikten X får igenom den? Såna där frågor som svenskar inte gillar, för drar man ut frågeställningarna till sin logiska konsekvens upptäcker man hos sig själv var man inte längre är demokratiskt sinnad. (Eller var man slår knut på sig för att rationalisera sina åsikter med självbilden.)

    Sharia enligt demokratiskt fattat beslut, ja eller nej? Om 101 muslimer röstar för att det skall gälla alla, och 99 icke-muslimer röstar mot så är ju de 99 inte demokratiska om de inte följer omröstningen. Eller är demokrati värderingar? Då exkluderas alla som inte instämmer med värderingarna, särskilt om de trots majoritet förhindras kodifiera sina värderingar i lag. Och om demokrati är enligt kulturspecifika värderingar, så leder ju det till antingen i etnicitet grundad särlagstiftning (rasism) eller lagar som förbjuder viss kulturell praktik men inte annan (också rasism).

    Svåra grejor, kan man säga.

    Sen kan man ju som herrarna ovan är inne på resa frågan om hur man mäter hög utbildning. Är jag högutbildad tro? Fem års universitetsstudier plus fristående kurser på kvällar och vid tjänstledighet därefter – men inte kan jag svetsa under vattnet för det. En man jag träffade på en Malmöskola dit han var kommenderad för att lära sig svenska (någon sorts gå med-projekt där högutbildade invandrare skulle lära sig svenska på plats i verksamheten) hade gått tretton år i skolan i sitt hemland. Koranskola. I svensk statistik räknas han som högutbildad. (Han var f.ö. mycket frustrerad över att A) hans körkort inte gällde och B) att det var olika körkort för olika fordonstyper. Se där ett exempel på en väldigt basal fråga där hans åsikt är radikalt annorlunda än svenskens, utan att religion eller så är inblandat. Kanske man skulle rösta om körkortsreglerna? Är de demokratiskt beslutade så är väl det bättre än om de inte är det? Eller är det frågan om kunskaper och attityder – ja, då är vi tillbaka i avgränsningsproblemen.)

    Spännande värre. Vet inte om herrskapet minns det men dylika mätningar blev inte nyheter förrän ett visst parti skulle tas på allvar, vilket också är en inblick i svenskens demokratisyn.

    Det är i alla fall kul att demokrati nu äntligen börjar diskuteras i Sverige. Nu när det inte längre är givet vad det är, då befolkningen i allt mindre grad består av svenskar. Vilket för övrigt beslutats i god demokratisk ordning.

    Undras hur en bekant räknas. Inga betyg från grundskolan. IV-programmet med IG i det mesta. Jobb som självlärd IT/support-tekniker (både mjuk- och hårdvara), sedan högskoleprov och nu jobbar mannen på ett universitet, och siktar på att doktorer inom några år. Är han högutbildad tro?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Kristian

      /  02/18/2020

     ”… inte kan jag svetsa under vattnet för det.”

     Har en släkting som inte hade det lika lätt för sig i skolan som jag. Han har mångdubbelt fler universitetspoäng än jag OCH kan svetsa under vatten!

     Uthållighet. Jävlaranamma. Att kunna ta i lite till även om det är tråkigt.
     Inget som lärs ut i skolan idag, när den är helt inriktad på att ge övre medelklass en fribiljett och undvika att stöta sig med de som ”kanske inte behöver gå på universitet”.

     Svara
 28. MiT

   /  02/17/2020

  Svara
 29. MiT

   /  02/17/2020

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.721663931261534/2917640521663853/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARAZlOSM3-bRDkuBbmQ2MWQLJWawNe6Nte09lmBR9TfO6W4MCt6Ov7N5FkLMRso6IcGxSSehDccE0P9j_gwozwITWZDQid_8CducyY0_JIUfAFUyjKjDPHPyr3wX7oiUtVx7lMtrgBNJsXcccJuVJxy0wIWCEiTZ0VmZ-_PKdkqMW_8ZRIoEk1s-u7XcaqR4zfzYQ7dTwpx2ucK0olErxZHcsYLDdxD8eqHHfwQosPLwzAeQ3C7f60ORUQHP_PhJ-H7tFXUqbCjkw8LS6PwZZG0hg1s8U8IsCM3nM7vEj0A3RF2nQ5aO0pxIiz9Q0RbjtGnh3BtLnlSklOqkIerHYNn0oSpNVVie9gwFeTQyPvDIoYCdnDj23Xp-&__tn__=-R*

  Svara
  • Weasel

    /  02/17/2020

   ”Varför skriver inte svensk media om Rolf?”

   Därför att Rolf varken är nyanländ eller bär slöja.
   Inte heller är Rolf homosexuell eller transsexuell.
   Rolf är ju inte ens kvinna.
   Tvärtom är Rolf en priviliegerad vit man som utövar strukturellt förtryck.

   Svara
 30. Kristian

   /  02/17/2020

  Hade jag fått sätta rubrik bleve det nog
  ”Boris Bredsida mot BBC”

  https://samtiden.nu/2020/02/boris-johnsson-avskaffar-tvangsavgiften-till-bbc/

  Det går naturligtvis inte att jämföra direkt – BBC kan sälja mycket utomlands vilket jag gissar att SVT inte kan – men det finns punkter där man kan säga att ”ja, varför skall detta tvångsfinansieras i något land?”

  Svara
 31. MiT

   /  02/17/2020

  Fis tankar om samhällsproblemen…

  Svara
  • hllviken

    /  02/17/2020

   Hoppas på KARMA för sådana typer.

   Svara
  • Kristian

    /  02/17/2020

   ”försöker bli män – och misslyckas”.
   Tja, enligt sin egen definition kan de ha lyckats: Fått pengar, besegrat en motståndare, inga negativa konsekvenser. Verkar ha lyckats rätt bra!

   Hmm, förresten …. existerar alltså biologi nu, om det är negativt för män?
   Som Kyeyune sade: ideologi är ett sätt att hitta på ursäkter att tro det vi redan tror.

   Svara
 32. robban

   /  02/17/2020

  negra kämpar på

  Svara
 33. robban

   /  02/17/2020

  Svara
 34. Kristian

   /  02/17/2020

  Facebook vill också ha del av skattekakan.

  Svara
 35. Kristian

   /  02/17/2020

  Många av ”barnen” ser rätt in i kameran och tror inte det är sant. Påminner mest om slutreplikerna ur Hudson Hawk.

  Hawks kompis Tony har nyss fallit över ett stup i en limousin, som exploderade i en jättelik eldboll. Trots detta dyker han upp på caféet där vår hjälte sitter:
  Hudson Hawk: You’re supposed to be all cracked up at the bottom of the hill!
  Tommy Five-Tone: Airbags! Can you fucking believe it?
  Anna: You’re supposed to be blown up into fiery chunks of flesh!
  Tommy Five-Tone: Sprinkler system set up in the back! Can you *fucking* believe it?

  ”De låtsas tro att jag är under 18 år. Can you f-ing believe it!”

  Svara
 36. MiT

   /  02/17/2020

  Svara
  • Weasel

    /  02/17/2020

   Märkligt.
   Jag som var nästan helt övertygad om att det var en cyberattack som fick mig att bli spyfärdig när jag såg SAS-filmen… 🙄

   Svara
 37. Kristian

   /  02/17/2020

  Inte ens Ganman har riktigt förstått.

  ”moral”, ”rätt och fel”, ”empati” – de betyder inget utanför gruppen-staten-klanen.

  Svara
 38. MiT

   /  02/17/2020

  Svara
 39. MiT

   /  02/17/2020

  Svara
  • G

    /  02/17/2020

   Svara
 40. G

   /  02/17/2020

  ”Stjernfeldt Jammehs (S) besked: Utökar kommunala bidraget till Ibn Rushds Eid-festival

  Förra året larmade tjänstemän om ett kommande underskott för Malmö på 392 miljoner kronor. Trots det får årets Eidfestival i Malmö ett utökat tillskott av skattemedel. Det meddelade socialdemokratiska kommunalrådet Katrin Stjernfeldt Jammeh på sin Facebook under måndagskvällen. ”För ett öppet och välkomnande Malmö”, jublar Stjernfeldt Jammeh som i sitt inlägg tackar en representant för Ibn Rushd.”
  https://nyheteridag.se/stjernfeldt-jammehs-s-besked-utokar-kommunala-bidraget-till-ibn-rushds-eid-festival/

  facebook.com/photo.php?fbid=10157224968798845&set=a.10151130707613845&type=3

  Svara
 41. MiT

   /  02/17/2020

  Svara
 42. G

   /  02/17/2020

  Svara
 43. G

   /  02/17/2020

  Svara
 44. G

   /  02/17/2020

  ”Orgasmgarantin

  SVT1 mån 22:30 – 22:55

  Svensk dokumentär från 2019. Penisdildon är död. En ny typ av sexleksak för kvinnor har skapat en global onani-revolution. I nya SVT-dokumentären Orgasmgarantin vittnar kvinnor från hela Sverige om sina erfarenheter av en vibrator som sägs garantera orgasm. Flera av dem har en bättre relation till sin sexleksak än till en partner. Vad är hemligheten? Och går det att onanera för mycket? En onanipositiv dokumentär från SVT Edit.”

  Svara
 45. MiT

   /  02/17/2020

  Svara
 46. G

   /  02/17/2020

  Svara
 47. G

   /  02/17/2020

  Svara
 48. G

   /  02/17/2020

  Svara
  • G

    /  02/17/2020

   2018: ”Vänsterpartiet vill att SCB ska börja föra statistik över etnicitet och religion – men den berörda myndigheten avfärdar idén.

   – Det är inte tillåtet att samla in statistik över etnisk tillhörighet, säger Nizar Chakkour, pressansvarig på SCB.
   ..[..]..
   Vänsterpartiets kongress i helgen röstade för att SCB ska samla in och redovisa statistik över ”etnisk tillhörighet, nationellt ursprung, hudfärg och religion eller annan trosuppfattning”. Chakkour skrattar när han hör formuleringen ”hudfärg”.

   – Ska de ha hudfärg också? Ha ha, ja ja…. Jag tror inte detta är förenligt med lagen.”
   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/scb-v-forslag-inte-forenligt-med-lagen

   Svara
   • Kristian

     /  02/18/2020

    ”Att koppla brott till etnicitet snarare än att lyssna på vad forskningen säger är helt absurt.”

    ”Forskningen”? Tror han menade ”prästerskapet”.
    Någon forskning har de väl inte gjort på 20-30 år.

    Svara
 49. G

   /  02/17/2020

  Alternativ länk till DN https://www.expressen.se/kvallsposten/slojforbudets-effekt-i-skurup-fler-bar-sloja/

  ”Slöjförbudets effekt i Skurup: Fler bär slöja

  – Det här är fel. Om jag som rektor skulle införa ett slöjförbud här så skulle jag få Skolinspektionen på mig och bli av med jobbet, säger rektor Mattias Liedholm på Prästamosseskolan i Skurup.

  – Det här är ett ickebeslut. Det kommer inte att implementeras, säger Liedholm.

  Han plockar upp en bit apelsinskal från golvet i skolentrén. I skolan med drygt 600 elever är det rent och inrett i mjuka pastellfärger. Bara fem anställda berörs av ett förbud. Samt cirka fem elever – fram tills nyligen.

  – Nu är de tjugo. 400 procents ökning av flickor med slöja – det är resultatet. Jag tolkar det som att man är stolt över sig själv och sin kultur. Att man bestämmer över sig själv och sin kropp, säger Liedholm.

  – Jag har ingen synpunkt på det.
  ..[..]..
  Har du fått någon reaktion från politiskt håll?

  – Det har jag fått via medier. Uttalanden av typen att tjänstemän ska lyda.

  Själv menar han att han som tjänsteman har sitt uppdrag från riksdagen – han ska se till att skollagen följs och riksdagen stiftar lagarna.

  – Sedan kan kommunpolitikerna fatta vilka beslut de vill, men det gäller ju inte ändå.
  ..[..]..
  M-ledda Staffanstorp var först i landet med ett beslut mot slöja på skolbarn. Sedan i maj förra året står det inskrivet i den skånska kommunens integrationsplan att huvudduk inte accepteras på barn i förskola och grundskola upp till sjätte klass.

  – Vi tycker att det är ett uttryck för hedersförtryck när det är så unga barn som kläs i slöja eller huvudduk, säger kommunstyrelseordförande Christian Sonesson (M).

  Beslutet fick stor nationell uppmärksamhet, men frågan är vilken effekt det har. Inga barn i de åldrarna i kommunens skolor bär slöja, berättar kommunens utbildningschef Krister Åkesson. Och om det skulle hända har rektorerna instruerats att inte vidta några sanktioner. ”Detta är kommunens ställningstagande och inte ett förbud”, skriver utbildningsnämnden till rektorerna.

  – Nej, några sanktioner vill vi inte vidta för vi värnar samtidigt skolplikten. Detta får absolut inte gå ut över barnen, säger Sonesson.

  Men vad innebär då beslutet i praktiken?

  – Det står inte att man inte ska göra någonting. Det ska inte vara sanktioner, men det kan vara grund för att göra orosanmälningar.

  Staffanstorps slöjbeslut har ändå påverkat den nationella debatten, anser han.

  – Det är ofta så politiken funkar också. Någon måste gå före och sedan blir det debatt kring det.”

  ”Moderaterna och Timbro: Med slöjan, sexualisering och förtryck som kulturell snuttefilt”
  https://ledarsidorna.se/2019/06/moderaterna-och-timbro-med-slojan-sexualisering-och-fortryck-som-kulturell-snuttefilt/

  Svara
  • G

    /  02/17/2020

   ”Skurup avvaktar med att införa slöjförbudet

   Slöjförbudet i Skurup står och trampar i väntan på en kommunal integrationsplan som ännu inte är färdig. Dessutom har politikernas beslut nu överklagats till förvaltningsrätten.

   – Många säger att det är olagligt men det här har inte prövats förut, säger moderaten Loubna Stensåker Göransson, som tar strid för ett lokalt förbud.

   I december klubbade Skurups kommunfullmäktige beslutet att införa förbud för både personal och elever att bära slöja i kommunens skolor.

   Nu ska det föras in i en kommande integrationsplan och därmed träda i kraft enligt politikerna. Tjänstemän har protesterat, men förbudet stöds av en politisk majoritet.

   – Vi är enade, säger Loubna Stensåker Göransson (M), skol- och utbildningsberedningens ordförande, en av de politiker som ställt sig bakom och röstat igenom Sverigedemokraternas motion om slöjförbud på skolorna i Skurup.

   Slöjan utgör ett kvinnoförtryck enligt Loubna Stensåker Göransson.

   – Kvinnoförtrycksplagget ska bort från skolorna. Pojkar och flickor ska behandlas lika och skolan ska vara en frizon, säger hon när TT ringer upp.

   – Vi vill ha en skola som är fri från religion.

   – Kan bäras av både flickor och pojkar. Slöjan, det är inte bara en slöja utan en hel klädkod och regler.

   Hur ett slöjförbud ska genomföras i praktiken kan Loubna Stensåker Göransson dock inte svara på.

   Förbudet ska nu skrivas in i en integrationsplan som är klar först framåt sommaren – en plan som Skurups tjänstemän enligt politikerna ska följa.

   Men det har kommit grus i maskineriet. Vänsterpartiet i Skurup har nämligen överklagat beslutet till förvaltningsrätten.

   – Vi avvaktar för att domstolen ska säga sitt, säger Loubna Stensåker Göransson.

   Den moderata politikern välkomnar debatten som uppstått i medierna – men är kritisk till att tjänstemän uttalar sig i frågan. Omdömeslöst, anser hon.

   – Jag menar att tjänstemän ska följa kommunens riktlinjer. Det här gäller inte bara en skola utan i hela kommunen – ett demokratiskt beslut som ska respekteras, säger Stensåker Göransson.”
   https://www.expressen.se/kvallsposten/skurup-avvaktar-med-att-infora-slojforbudet/

   Svara
   • Kristian

     /  02/18/2020

    Kunde man inte dagligen ta upp vad som händer med kvinnor i Iran och Afghanistan?
    Ställa frågan om de har någon ”frivillighet” att tala om?

    Och sedan gå vidare. Bara något man nämner då och då.

    Svara
  • Ivar L

    /  02/18/2020

   Denna mening är rätt intressant:
   ”Beslutet fick stor nationell uppmärksamhet, men frågan är vilken effekt det har. Inga barn i de åldrarna [förskola, lågtadium om jag fattade rätt] i kommunens skolor bär slöja, berättar kommunens utbildningschef Krister Åkesson.”

   Med tanke på utvecklingen så finns det således all anledning att lagstifta omedelbart för att mota Olle i grind eftersom vi vet att slöjbärande definitivt förekommer i de åldrarna både hos barn till extremister i Sverige och utomlands. Krister antyder det ju själv som positivt att det inte bärs slöja i låga åldrar så varför vill han inte ha lagstiftning?

   Troligen för att det kommer bli så vidrigt jobbigt att se till att reglerna följs. Att få arga araber och nordafrikaner efter sig är nog inte så kul. Jag tror ren bekvämlighet och reel rädsla är viktiga orsaker till tjänstemannamotståndet. Rektorer/lärare kommer behöva ett rejält stöd för att kunna genomdriva denna typ av regler. Men det är viktigt att det görs.

   Svara
 50. G

   /  02/17/2020

  Svara
  • Weasel

    /  02/18/2020

   Finns det någon människa i Sverige som vill tvinga kvinnor och flickor att gå i bikini, eller vad menar Henrik att bikinin har för relevans i en diskussion om slöjan ?

   Den enda relevansen som ”bikini” möjligsvis kan ha i en diskussion om ”slöja” är väl möjligtvis att det är samma personer som vill tvinga sina barn/fruar att bära slöja som vill förbjuda sina barn/fruar att bära bikini.

   Svara
   • Jans

     /  02/18/2020

    Amen, måste du komma med den där jobbiga frågan som alla jämt glömmer när de drar bikinikortet. Till och med debattmotståndaren glömmer det ofta 🙂

    Slöjan är ett tvång. Bikini är frivilligt.
    Det finns ju inget att diskutera, det är ju totalt olika förhållanden.

    Den enda likheten är att det finns åsikter om plaggen, men åsikter finns om det mesta. Så i så fall är allting samma sak.

    Svara
    • Weasel

      /  02/18/2020

     Jo, det enda som är mer sällsynt än att någon kräver att få ha bikini på jobbet är väl att arbetsgivaren kräver att den anställda ska ta av sig bikinin….

     Men är man vänsterakademiker ser man säkert en stor likhet 🙄

     Svara
 51. Hahahaha, alltså, detta är så tragiskt och irriterande att det är roligt!

  Svara
 52. MiT

   /  02/18/2020

  Svara
  • Kristian

    /  02/18/2020

   Senaste BMJ (tidning som går ut till alla läkare) här i Storbritannien var en rasism-special.
   Det var lite spännande att se diverse ”minoritets”-personer med tio års universitet och som tjänar två-tre gånger medianlönen berätta om hur förtryckta de var.

   Svara
   • Jeans

     /  02/18/2020

    Min tes är att det inte finns något slut i den diskussionen. Alla ickevita kommer vara förtryckta fram till den dagen den sista vite lämnat landet. Då kommer de fortsätta att försöka rangordna sinsemellan och alla vill vara mest förtryckta så det kommer inte gå och så blir det som i länderna de kom från och då måste de väl ”fly” till dit de vita drog.

    Svara
    • Kristian

      /  02/18/2020

     Mycket möjligt.

     Verkligt mångetniska Indien ”vinner” ofta titeln ”världens mest rasistiska land”. Beror till stor del på frågor som ”kan du tänka dig att bo granne med en person av religion X?”

     Kanske är man bara ”världens mest ärliga land” i den frågan? Inte ens hinduer är ju ”ofarliga” där.

     Svara
  • G

    /  02/19/2020

   Lundgren: ”Projektledare Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Åsikterna är mina.”

   Svara
 53. MiT

   /  02/18/2020

  Svara
 54. MiT

   /  02/18/2020

  Svara
  • Kristian

    /  02/18/2020

   Fredrik LIndberg, sent 90-tal: ”‘Spritfest’, det är när två A-lagare ställer upp ett helrör, en tisdagförmiddag, i köket, i förorten.”

   Svara
 55. MiT

   /  02/18/2020

  Svara
  • G

    /  02/19/2020

   Feministfest: ”Könsmaktsmedvetna feminister som twittrar & bloggar om antifeminism, kön & makt, prostitution och annat våld mot kvinnor, sexualisering och patriarkatet.”

   Svara
   • Kristian

     /  02/19/2020

    Nej, en polis kan knappast räkna med stöd uppifrån.

    Terrängen på gatan skiljer sig allt för ofta från värdegrundskartan. Och vi vet vilken av dem som gäller.

    Svara
  • G

    /  02/19/2020

   Borde ju vara mysigt med tanke på hennes gigantiska blocklista pga hanifs svans, och vilka hon inte valt att block,…

   Martin: ”It’s pronounced like Feldman // He/him // Protection Officer at @crdefenders (Civil Rights Defenders) Facilitating practical security learning. // Personal account”

   Svara
 56. Gorby

   /  02/18/2020
  Svara
  • Senior

    /  02/18/2020

   Grattis till uppvaknandet!

   Precis som våldet ökar och sprider sig ökar även skattetrycket och sprider sig på socialistiskt manér, och precis som med våldet är det ingen utom ett fåtal framsynta som klagar innan det drabbar dem själva……

   Det är bara att inse att folk inte tänker längre än egot den egna näsan räcker.

   Robin Hood tog pengar från den giriga staten och gav tillbaka till folket, inte tvärtom, vilket socialisterna lyckats lura i folk.

   Svara
 57. MiT

   /  02/18/2020

  Svara
 58. MiT

   /  02/18/2020

  Svara
 59. MiT

   /  02/18/2020

  Svara
 60. MiT

   /  02/18/2020

  Läs tråden…

  Svara
  • Grodan Boll

    /  02/19/2020

   Loan har tydligen problem med att säga ”Jag hade fel”.

   Svara
 61. MiT

   /  02/18/2020

  Svara
  • Den här historien når nya nivåer.

   I en camping. I Sverige. I februari. Sossetant och två gubbar tittar på en hockeymatch. Bjuder in campinggranne på bag-in-box. De är Djurgårdare, han Brynäsare! Ve och fasa, han gillar inte sossarna då han är trogen till Landsortspartiet Oberoende – ett parti ingen hört talas om – och bråk uppstår!

   Och man påstår att Sverige inte har någon kultur. Pfft!

   Svara
  • G

    /  02/19/2020

   ”Mannen säger till Aftonbladet att han blev inbjuden till Petterssons husvagn för att dricka vin tillsammans med Pettersson, hennes sambo och ett annat par, som han upplevde som berusade.

   Sällskapet tittade på hockey, och höll på olika lag. Sedan sade Pettersson att hon hade en hög post inom socialdemokratin.

   När mannen kritiserade S, och sade att han själv röstade på Landsbygdspartiet oberoende ska det enligt mannen ha blivit dålig stämning, och han bestämde sig för att lämna platsen.

   Men på väg ut ska han ha blivit attackerad av Petterssons man.

   – Då gör jag som alla vuxna män, utnyttjar min rätt att försvara mig. Så jag lade ner han på backen. Då kom den andre fram, hötte med knytnäven och sade ”du vet att jag kan slå ihjäl dig med ett slag”. Jag svarade att ”jag vill inte bråka”, och gick därifrån.

   Mannen nekar till att han ska ha misshandlat Marie Pettersson.

   – Jag har aldrig lyft min hand mot en kvinna. Hon har hittat på det där. Det är lögner. Hon har antagligen ramlat omkull själv. Och så skyller hon på mig, säger mannen, som menar att ett möjligt motiv för Pettersson att ljuga om händelsen skulle kunna vara att ”hon gör det för att komma upp i hierarkin inom socialdemokratin”.

   – Men det finns ingen på campingen som håller med dem, de är absolut inte omtyckta här, tillägger mannen.

   Marie Pettersson var under tisdagen inte tillgänglig för en kommentar, meddelar Karin Vybiral på Älvkarleby kommun till Aftonbladet.”
   https://nyheteridag.se/anklagade-mannen-om-husvagnsbraket-med-s-politikern-det-ar-logner/

   Svara
 62. MickeP

   /  02/19/2020

  Nedan följer en redogörelse för mailkonversation med SAS [sic].

  SAS: Hej XXXX, Du har svarat ja på nedan frågaor. Vill du stänga ditt Eurobonuskonto (endast 30 poäng) ?

  Vänligen
  NN

  Jag: Namnet är XAXX. Ja, jag vill stänga kontot.

  XAXX

  SAS: Hej XAXX, Vi har nu stängt ditt EuroBonus konto på din begäran. Dina uppgifter kommer att vara raderade inom några dagar.
  Vi hoppas få välkomna dig ombord på SAS snart igen.

  Vänligen
  NN

  Jag: Efter den reklamen?

  Aldrig mer!

  MickeP

  PS. Hoppas fler följer efter och gör sin röst hörda. SAS reklam är så in i bomben vidrig. Rena, rama rasist-geggan!

  Svara
  • Kristian

    /  02/19/2020

   För er som inte gjort slut på det aktiva kolet än, alternativt har fått operationen.

   Fick svar efter en dryg vecka (något förkortad):
   ”[…]
   Det filmen försöker förmedla är bilden av ett öppet och inkluderande Skandinavien och att vi välkomnar intryck och idéer från andra kulturer. Och det är ingen tvekan, vi kommer att fortsätta att vara ett Skandinaviskt företag.

   Vi står bakom filmens budskap, resor berikar oss. Och det är vad vi utmärker oss för i Skandinavien; vi tar med oss saker och idéer hem från våra resor och gör det till något unikt Skandinaviskt.
   Att uttrycka detta, vikten av resor och vår stolthet över den Skandinaviska karaktären, är exakt vad vi vill uppnå med filmen.

   När vi analyserar mönstret och volymen av reaktioner har vi anledning att misstänka en nät-attack och att kampanjen kapats.
   […]”

   Orkar någon analysera? Det är så patetiskt att det är svårt att veta var man skall börja.

   Svara
   • fenix

     /  02/19/2020

    ”Orkar någon analysera?”

    Ja SAS suger.

    ”Vi pissar på våra kunder hur mycket vi vill och det finns inget de kan göra åt det”.

    ”Vi pissar på Skandinavisk kultur och ljuger våra kunder rakt upp i ansiktet”

    ”Vi vägrar be om ursäkt för vår Skandinavisk-fientliga propaganda”

    ”Vi kallar våra kunder dumma ryska troll”

    Det finns ingen skandinav som gillar filmen. De flesta ser igenom propagandan för vad den är och rent av hatar den. Resten är kanske tröga i huvudet och ser inte propagandan, men tycker ändå att det är en riktigt usel reklamfilm.

    SAS uppgift är att be sina kunder om ursäkt.

    Inte hålla på som en PK-kärring och försöka visa sin makt över sina kunder.

    Kunden har alltid rätt, sades det förr i tiden.
    Kunden har alltid fel, sägs det i dag.
    Kunden är rysstroll.

    Förhoppningsvis påverkas resultatet negativt.

    Jo den dagen kommer säkert när Skandinaviens befolkning är utbytt och bara Alibaba och hans sju rövare flyger med SAS och flygvärdinnorna blir gruppvåldtagna på flygplanstoaletten.

    Inte för att bolaget bryr sig nämnvärt om sina anställda, men de ska klara sig dit också.

    Svara
   • Weasel

     /  02/19/2020

    Sas är alltså stolta över att vara ett skandinaviskt bolag trots att absolut ingenting är skandinaviskt.
    Inte ens Freud kan analysera det där…

    Svara
 63. G

   /  02/19/2020

  ”Nu kräver Snecker (V) skärpta straff – för sexism

  Hårdare straff eller inte – i Vänsterpartiets fall beror det på vilket brott det handlar om. Tidigare har Linda Snecker (V) motsatt sig strängare straff för bland annat gängkriminella – nu kräver hon straffskärpningar för ”kvinnohat och sexism”.

  I en debattartikel på onsdagen skriver Vänsterpartiets rättspolitiska talesperson Linda Snecker om hur hennes parti vill tackla brott som begås av män mot kvinnor.

  ”Den toxiska maskuliniteten kan inte tillåtas breda ut sig och kvinnors utsatthet måste prioriteras på allvar”, skriver hon och menar att mäns brott mot kvinnor involverar allt från misshandel till terrordåd.

  Vänsterpartiet föreslår bland annat att ”femicid” införs i brottsbalken, samt att ”kvinnohat och sexism” ska leda till strängare straff.”
  https://www.expressen.se/debatt/hoj-straffen-for-man-som-begar-brott-mot-kvinnor/

  Svara
 64. G

   /  02/19/2020

  Inte bara Sverige som har Krimideologer!!!!

  ”Ny statistik från Danmark: 62 % av unga somalier är dömda för brott

  Bland vissa invandrargrupper och årgångar har mer än varannan man fått en dom i ungdomsåren. Det visar en ny analys som tankesmedjan Unitos gjort utifrån data som justitieministern gett till danska parlamentet.

  De tittade på hur många män födda 1985, 1986 eller 1987 som fick minst en dom för brott mot brottsbalken mellan de var 15 och 30 år gamla. Exempelvis böter eller fängelse för stöld, inbrott, våld eller människorov. Trafikbrott ingår inte i datan, rapporterar Jyllands-Posten.

  222 av de 357 män med ursprung i Somalia från årskullarna hade fått en dom. Det motsvarar 62 procent. För Libanon var det 322 utav 535, alltså 60 procent. För Marocko var det 54 procent medan Irak, Iran och Jugoslavien låg på över 40 procent.

  Folk med bakgrund från Vietnam hamnade på 22 procent och Danmark 18 procent. Andelen för kvinnor har inte räknats ut i undersökningen.

  – Siffrorna visar att en mycket stor andel av unga män från några av de stora migrantländerna har blivit dömda för brott mot brottsbaken, sa Lasse Birk Olesen, medgrundare till Unitos.

  – Det är några ursprungsländer som visar stora problem med kriminalitet och andra, företrädelsevis i Europa och sydöstasien, som nästan är nere på nivå med danskarna.

  Kriminologen David Sausdal säger att gruppen inte är kontrollerad för socio-ekonomiska faktorer och uppmuntrar til mer forskning omkring invandrares överrepresentation i brottsligheten.”
  https://samnytt.se/ny-statistik-fran-danmark-62-av-unga-somalier-ar-domda-for-brott/

  https://jyllands-posten.dk/indland/ECE11949593/stor-andel-af-indvandrerunge-har-faaet-en-dom/
  https://denkorteavis.dk/2020/nu-er-langt-over-halvdelen-af-unge-somaliere-med-flere-fra-bestemte-aargange-har-begaaet-kriminalitet-endnu-inden-de-er-fyldt-30-aar/

  Svara
  • Ivar L

    /  02/20/2020

   Ju mer man tänker på det desto mer inser man hur totalt absurd hela idén att importera somalier, araber och andra människor från den regionen till Norden faktiskt är. De nordiska länder har verkligen befunnit sig i ett märkligt tillstånd av förment godhet och total blindhet sedan 70-talet.

   OK att tillfälligt ta emot ett fåtal reella flyktingar men annars… vad var det man trodde egentligen? Hur var det tänkt att fungera. I länder med världens bästa statistik måste man ju redan tidigt kunnat se vartåt det barkade, men man bara fortsatte och i Sverige pågår det fortfarande för fullt.

   När man går på en citygata i Sverige och kanske varannan människa är utlänning och man hör lika mycket arabiska och afrikanska språk som svenska så känns det helt overkligt när man då och då stannar upp och tänker på sin omgivning. Och dessutom, utstrött längs gatan sitter trashankar från Bulgarien som tiggarslavar åt klanledare och även det bara pågår.

   Svara
 65. G

   /  02/19/2020

  Om betalvägg slås på:
  web.archive.org/web/20200219100851/https://imgur.com/a/6NT92ao

  ”Under pågående kurs hade fem studenter sökt upp studierektorn och man ansåg att utbildningen borde avbrytas omedelbart då den utgjorde ”ett hot mot studenternas trygghet och hälsa”. Den främsta anledningen till detta ska vara rubriken Var är pappa? som Grant satt på en workshop där man skulle undersöka hur man kan integrera det maskulina och det feminina i ledar- och följarskap för att skapa en kultur av öppenhet och äkta omsorg.

  Enligt studenterna diskriminerade titeln homosexuella. Då Grant försökte förklara att det var tolkningen och inte frågan i sig som skapade känslan av exkludering, och ville få studenterna att ta ett personligt ansvar för sin upplevelse, blev det en hätsk stämning. Grant anklagades för att vara auktoritär, ställa grupper mot varandra, utöva heteronormativt förtryck och vara allmänt inkompetent.

  De kränkta studenterna ska ha fått panikångestattacker, sömnproblem, ångest och depression och befriades från kursen av ledningen. Man ändrade även examinationsformen för samtliga. Resten av kursen präglades av detta och hindrade studenterna från att ta till sig kursens innehåll. Ett par veckor senare hade Grant avsatts utan varken en utredning eller en tydlig beskrivning av vad han skulle ha gjort fel.”
  https://samnytt.se/studenter-krankta-av-kurstitel-mangarig-och-erfaren-larare-avsatt/

  Svara
  • Kristian

    /  02/19/2020

   ”panikångestattacker, sömnproblem, ångest och depression”

   På psykologprogrammet! Blivande psykologer!

   Som tur är kommer de sannolikt aldrig att behöva träffa människor som har några problem, eller som har några obehagliga upplevelser de behöver diskutera i detalj.

   Ett enkelt och trevligt jobb där man i princip sitter och fikar och pratar mello hela dagarna.

   Svara
   • tompas11

     /  02/19/2020

    Ja det är som jag alltid har sagt, de som verkligen har psykiska problem är just psykologerna.

    Svara
 66. G

   /  02/19/2020

  Relativistvänstern/Sopaundermattanvänstern kör på, men Mattias håller sig saklig och lugn som en filbunke som alltid…

  Bosse: ”Politik, samhälle, fotboll och antirasism! ”SD öppnade kloaken, nu ser vi resultaten” #fuckjimmie”

  Svara
  • G

    /  02/19/2020

   Christer: ”Gymnasielärare. Teaching history, Swedish and the meaning of 42. It takes years to build but only seconds to destroy.”

   Svara
   • Jans

     /  02/20/2020

    i grunden en totalt obegriplig diskussion. Om Christer Carlson menar att Mattias har fel i att immigration påverkar samhället borde alla samhällen och kulturer runtom i världen i så fall se likadana ut. Om alla i Förenade Arabemiraten bytte plats med Ungrarna skulle Ungern då inte förändras menar Christer?

    Svara
 67. G

   /  02/19/2020

  Svenska sjupartietpolitiker framröstade av svenska väljare. Läs och titta/lyssna. Verkligen rädda och bisarra politiker som VET vad de har skapat med sin politik men som varken vågar eller vill tala om det. Borde fan skämmas av avsättas hela jävla högen.

  ”Sossar fnyser och skrattar” när SD-kvinna vill diskutera svenskfientlighet”
  https://www.friatider.se/socialdemokraterna-fnyser-nar-sd-politiker-vill-diskutera-svenskfientlighet

  https://stockholm.kommunetv.se/archive/80

  Svara
 68. Kristian

   /  02/19/2020

  Fri Debatt: ”Trossystem utan externaliteter existerar ej – eller hur jag förstod att religionsfrihet är trams”
  https://fridebatt.se/trossystem-utan-externaliteter-existerar-ej-eller-hur-jag-forstod-att-religionsfrihet-ar-trams/
  ”Mellan det rent externa och det interna så finner vi allt av egentligt värde
  […]
  Alla dessa saker är i allra högsta grad religiösa men i och med att vi i Sverige har skalat bort det externa och kastat det interna på soptippen så tror (ja just det) vi att det här mellanlagret är något “sekulärt” som vi kallar för värdegrunden, denna värdegrund tror vi sedan att vi kan föra in mellan det externa och det interna på vilken religiös människa som helst och vips så har vi förvandlat personen till en svensk som bara råkar gå runt med en lustig hat och tror på Zarathustras lära.
  […]
  Det vi måste förstå är att mellanlagret är en integrerad del av religionen och när vi svenskar säger “religionsfrihet” så menar vi egentligen att andra religiösa folk ska göra sig av med allt som är viktigt för dem, anamma vårt säregna religiösa mellanlager och blott tillåtas behålla sina yttre attribut och vem de ber till i sina tysta böner. Värdegrunden är vår gud och vi tror att både Moses och Muhammed kan vara dess profet.”

  Svara
 69. G

   /  02/19/2020

  Detta är på riktigt och inget jävla skämt eller satiriskt inslag i debatten…

  Svara
  • Kristian

    /  02/19/2020

   Återigen: ”socialt tryck” fungerar endast inom gruppen-klanen-nationen.

   Svara
 70. MiT

   /  02/19/2020

  Svara
 71. G

   /  02/19/2020

  ”Hennes son förnedringsrånades: ”Skulle så gärna vilja hjälpa dem”

  Sveriges Radios ”Studio Ett” har intervjuat en mamma vars tonårsson utsattes för ett brutalt förnedringsrån.

  – Polisen säger att de kanske inte ens är intresserade av jackan, för de får inte så mycket för den. De är mer ute efter förnedringen, säger hon.
  ..[..]..
  Gänget drar in honom på en närliggande skolgård och överöser honom med sparkar och slag. Sparkar sand i munnen på honom.

  Samtidigt pratar och skrattar de sinsemellan på ”sitt språk” och säger ”otrevligheter”.

  – Att han är en svenne, att han tror att han är så mycket mer värd än de andra, fast det är de inte för nu är det de som ska ta över det här samhället, säger mamman.
  ..[..]..
  Efter rånet har man i familjen pratat om att man inte ska dra alla invandrarkillar över en kam. Mamman skulle vilja träffa de som gav sig på hennes son, för att förstå varför de beter sig som de gör.

  – Är det för att de har haft en dålig bakgrund, eller vad beror det på? Jag skulle så gärna vilja hjälpa dem och komma tillrätta i sådana fall, säger hon.”
  https://nyheteridag.se/hennes-son-fornedringsranades-ska-ta-over-det-har-samhallet/

  Svara
 72. G

   /  02/19/2020

  ”Var tredje dömd sexköpare är 90-talist
  ..[..]..
  En av 90-talisterna som dömdes förra året är Nicklas, som egentligen heter något annat. Han greps efter ett sexköp.

  – Polisen kom efteråt och jag pratade med dem och jag fick mitt straff, och jag har betalat också.

  Trodde du det var okej att köpa sex bara för att det fanns annonser på nätet?

  – Jag visste inte, jag visste inte att det var fel. Och jag vill inte få problem, jag vill inte att någon ska få veta, jag vet att det är fel, jag ska aldrig köpa sex igen, säger han.

  Många poliser och andra myndighetspersoner som jobbar med den här brottsligheten uppger att sexköp är ett brott som generellt går nedåt i åldrarna.

  – Det kan bero på massa olika saker. Det kan bero på ökat tillgänglighet av pornografi. Det kan bero på populärkulturen generellt, det kan bero på kulturella skillnader i synen på sexualitet, säger Johan Christiansson, utredare mot prostitution och människohandel på Jämställdhetsmyndigheten.

  Malin Andersson arbetar som uppsökande socialsekreterare inom prostitution i Stockholm, En förklaring till att 90-talisterna är överrepresenterade kan handla om deras digitala kunskaper, och den tillgänglighet till prostituerade som finns på nätet, säger hon.

  – Man är bland de första som växte upp med mobiltelefon och internet. Att man har det alltid tillgängligt och kan hitta eskortservice på sin mobil direkt. De är den första generationen som har fått det så lätt, säger hon.”
  https://sverigesradio.se/artikel/7410483

  Svara
 73. MiT

   /  02/19/2020

  Svara
  • G

    /  02/19/2020

   Indeed!

   Svara
  • Bamse

    /  02/19/2020

   Bla, bla, blaha (gäsp!). Tycker i stället den där Eva kan ge exempel på en lösning till uppgiften där vithetsnormen och mansnormen hade uteslutande positiva resultat. Vi väntar men håller inte andan under tiden.

   Svara
 74. G

   /  02/19/2020

  Finner på riktigt inga ord längre…

  https://samnytt.se/video-gang-stampar-flicka-i-huvudet-doda-henne-wallah/

  Svara
  • G

    /  02/19/2020

   Svara
 75. MiT

   /  02/19/2020

  Svara
 76. MiT

   /  02/19/2020

  Svara
 77. MiT

   /  02/19/2020

  Svara
  • Ivar L

    /  02/20/2020

   Nja, danskarna vaknade upp ur sitt delirium tidigare. Men hade de tittat på statistiken bättre redan från början, studerat länderna de kom från e.t.c. så hade de knappt haft några somaliska brottslingar – men det har de. Alla skandinaviska länder och stora delar av Västeuropa har gjort samma fatala misstag. Låta Nordafrika och arabvärlden flytta till Norden är ett fruktansvärt misstag, episka proportioner. Totalt vansinne.

   Svara
 78. MiT

   /  02/19/2020

  Svara
 79. MiT

   /  02/19/2020

  Svara
 80. G

   /  02/19/2020

  Svara
 81. MiT

   /  02/19/2020

  Svara
  • G

    /  02/20/2020

   Törnqvist: ”Gymnasielärare och utvecklingsledare, Stockholm stad. Skola, politik och ibland Liverpool FC. Mina egna åsikter.”
   Catrin: ”gylärare i samhällskunskap o religion.”

   Oskar ”Politiskt sakkunnig hos inrikesministern.”
   Per ”Politiskt sakkunnig Moderaterna”

   Svara
 82. MiT

   /  02/19/2020

  Svara
  • G

    /  02/20/2020

   Varför satsa på sådant här när det är sparpaketstider på Expressen och de borde fokusera på att ha fler journalister för all sorts rapportering och bevakning, inte strössla pengar på kolumnister som pozar, cissi wallin och annat onödigt, som kan skriva det som hamnar i deras ”kolumn” på sin privat blogg istället, så puckat.

   Svara
 83. Finspångsrättegång VII 2029

   /  02/19/2020

  Det finns många ”guldklimpar” att ösa ur den ensamkommande-skatt som globaliseringen välsignat Sverige med. Här nedan en annan bild på Ramish Hamdarad t.ex. (här ser man att han har huvudet fullt med granatsplitter från det syriska inbördeskriget i Afghanistan).

  När jag ser på ”lillen” Hamdarad går mina tankar till det svenska etablissemang som historiskt `lyckats´ med att misslyckats med det mesta de försöker sig på. Från arbetarförtrycket och USA-emigrationen, till den överspända rädslan för kommunismen och nazismkramandet, till dagens vedervärdiga progressiva politik där folkutbyte står högst på agendan. Dessa avskum och deras avkommor måste rensas ut ur folkstammen en gång för alla. De behåller sina nuvarande positioner i ledarskapet enbart p.g.a. konstgjord andning i form av ärvda pengar, nepotism och utländsk rådgivning. Tiden har kommit för att sätta stopp för spektaklet. I Finspång kommer det att ”brakskitas” friskt vid åsynen av galgarna.

  Svara
 84. Q-Ken

   /  02/19/2020

  Det bara måste bli en ”steget efter” av denna.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/vQPVGj/lofven-om-s-krisen-kanner-starkt-stod

  Även fast den är rätt rolig bara som den är!

  Svara
 85. MickeP

   /  02/19/2020

  Kära vänner bloggläsare.

  Ni får ursäkta jag hakat upp mig på den här SAS (= Scam Airlines Suckers) -filmen, men den håller på att allvarligt talat göra mig vansinnig.

  Jag har inte ord för filmen på stackars flickan som blir misshandlad. Jag vill inte ens se på filmen. Jag vet att jag kommer må dåligt. Jag orkar inte ta in den. Om jag inte måste. Och just nu måste jag inte.

  Men den här j-a SAS-filmen. Den har jag ju sett! Och ju mer jag tänker på den, desto härsknare blir jag. Vilka j-a stollestolpskott som tänkte ut ngt sådant infamt infaltit. Och vad är det för j-a stolpskott i bolagets ledning som godkände denna extremkatastrof till film?

  Väck med dem alla! Tjära och fjäder är vad de har gjort sig förtjänta av.

  Här får ni – som likt mig är stolta över ert skandinaviska ursprung – i alla fall lite lisa för själen.

  MickeP

  Svara
  • MickeP

    /  02/20/2020

   Det jag säger är, att jag tänker gå till botten med detta, för detta var f-n ta mig ngt av den värsta rasistpropaganda jag någonsin sett. Att döma ut en hel folkgrupp som ngt som inte existerar? Jag är jurist, åklagare, processförare, med en hel del kunskap och erfarenhet innanför bältet. Jag går snart i pension och kan då agera fritt. Enligt BRB:s regelverk (16:8 BrB) om HMF-brott är det hets mot folkgrupp genom att:

   ”Den som i ett uttalande eller i ett annat meddelande som sprids hotar eller uttrycker missaktning för en folkgrupp eller en annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse, sexuell läggning eller könsöverskridande identitet eller uttryck, döms för hets mot folkgrupp till fängelse i högst två år eller, om brottet är ringa, till böter.”

   Det skulle vara intressant att driva en sådan process. Om ingen av våra nuvarande och därtill dedikerade näthatsgranskarstyrda pensionärshataråklagare ute i landet vill ta sig an caset, får jag väl göra det själv genom att väcka enskilt åtal. Även om det kommer ta sin tid att slutligen få en fällande dom.

   Ge mig en tumme upp om ni tycker det är en bra idé. Annars tumme ner.

   MickeP

   Svara
   • Törnrosa

     /  02/20/2020

    Du fick en upptumme av mig. Egentligen endast för din omtanke och välvilja. Det är vanskligt med enskilda åtal. Vill du verkligen riskera att förlora en massa pengar? Ingen kommer att tacka dig. Hur skicklig du än är så kan du riskera bakslag. Ibland råder ett godtycke i vår herres hage.

    Jag tittade på filmen där de nya herrarna sparkade flickan i huvudet. Vidrigt. Har du hört om Steffe, Morgan, el knytblusgossen har kommenterat vad de är ansvariga för? mvh

    Svara
   • Jonas

     /  02/20/2020

    Frågan är om det inte finns något i FN’s definitioner av folkmord som skulle kunna användas?

    ”The objectives of such a plan would be the disintegration of the political and social institutions, of culture, language, national feelings, religion, and the economic existence of national groups”

    https://en.wikipedia.org/wiki/Genocide

    Svara
   • Ofrivillig svenska

     /  02/20/2020

    Fantastiskt Micke P., på dem bara ! Det är just det som krävs för att få ordning på landet, att kunniga och modiga personer faktiskt håller på sin rätt, trots allt vad det innebär av bekymmer & besvär, för att inte tala om tid och kostnader i stället för att lämna ”walk-over” till extremisterna. I själva verket skulle vi inte ha det som vi har det i dagsläget ifall många, många fler sagt ifrån och dragit en gräns och sedan stått för det. Varit vuxna helt enkelt. Jag önskar dig lycka till och all framgång.

    Svara
   • Ja.
    Har inga förslag men sätt upp en gofundme eller indiegogo.

    Svara
  • hllviken

    /  02/20/2020

   🇩🇰 🇫🇮 🇸🇪 🇳🇴 ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Filmen

   Svara
 86. MiT

   /  02/20/2020

  Svara
  • MiT

    /  02/20/2020

   In och kolla tråden, orkar inte klistra in nåt 😛

   Svara
  • G

    /  02/20/2020

   https://toklandet.wordpress.com/2020/02/16/landet-bizarro-del-6-forra-artiondets-mest-bisarra-bild/#comment-196616

   Forts från länken…

   Svara
   • G

     /  02/20/2020

    Svara
 87. G

   /  02/20/2020

  Svara
  • G

    /  02/20/2020

   Svara
  • Ivar L

    /  02/20/2020

   Hmmm… det intressanta är att det Daniel antyder (inte polisen) är ju snarare att det ÄR ”rasbiologiskt” eller i vart fall kulturellt. Att de är födda eller bor i Sverige gör dem ju inte automatiskt till svenskar nämligen, och det är ju just den utländska bakgrunden som är den gemensamma nämnaren. Daniel skjuter ju sig själv i foten med argumentet:

   ”Daniel Riazat

   29 av 32 gängledare som nu står på Stockholmspolisens fokuslista är antingen födda i Sverige eller har bott i Sverige i minst 20 år. De har inte blivit kriminella pga den rasbiologiska idén som vissa poliser skriker om just nu.”

   Svara
   • ”rasbiologisk” är ofta ett finare sätt att säga ”rasistisk”. Det behöver inte ha någon vedertagen betydelse vi dödliga känner igen.

    Svara
 88. Senior

   /  02/20/2020

  Hur dumma tror egentligen våra politiker att vi är?

  Först öppnar de upp flyktingmottagning för att ”de skall rädda våra pensioner”, dvs. arbeta och betala skatt.

  I nästa andetag vill de begränsa arbetskraftsinvandring…..

  Eller är det jag som missuppfattar deras uttalande om att ”rädda våra pensioner, de avser kanske inte att flyktingarna skall rädda våra pensioner?
  De kanske skall ”rädda” oss Svenskar från att kunna gå i pension, och därmed är problemet med våra pensioner löst?

  https://www.expressen.se/nyheter/oppositionen-gar-samman-om-arbetskraftsinvandring/

  Svara
  • Ivar L

    /  02/20/2020

   Jag är ytterst skeptiskt till den nyliberala propagandan för att ”rädda” arbetskraftsinvandringen. Inte för att jag är emot att kompetenta personer kommer hit och jobbar utan för att hela systemet är omgärdat av orimliga förmåner som inte arbetsgivarna utan skattebetalarna står för. Inte minst att det kommer ett medborgarskap på posten efter cirka fyra år vilket implicerar ett pensionsåtagande för skattebetalarna som jobbat HELA livet i Sverige. De får tillgång til det mesta av bidrag, precis som svenskar bara de kommer hit och jobbar lite. Totalt fel.

   Har arbetsgivarna behov av arbetskraft får de gärna ta hit folk, men de får själva stå för ansvaret och omkostnaderna. Det är dessutom marknadsliberalt på riktigt.

   Timbros och SvD:s propaganda för kompetensimmigration handlar om att hålla ner lönenivån och inget annat.

   Svara
   • Senior

     /  02/21/2020

    Du kan ju prova att läsa länken innan du kommenterar, första meningen lyder:

    ”Moderaterna, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna går samman för att tvinga fram stramare regler för arbetskraftsinvandringen.”

    Svara
 89. Senior

   /  02/20/2020

  ”-Nu handlar det att göra som man alltid ska göra när man ska vända siffrorna: Leverera politik som är bra för vanligt folk, säger Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad till SVT.”

  ”– Vår ambition är att vi ska vara det största partiet men det är också en plats som man förtjänar och just nu har inte vi det förtroendet från väljarna, säger partisekreteraren Lena Rådström Baastad (S) till tv-kanalen.
  Rådström Baastad menar att S nu behöver satsa på politik som gynnar ”vanligt folk”, för att vända trenden.”

  Facit är givetvis att det alltid är det man skall göra, oavsett siffror ditt lilla miffo.

  Dessa två uttalanden förklarar i all sin enkelhet hus Sossarna ser på sina väljare:
  Röstboskap som man kan knuffa hit och dit tills de tröttnar, då får man ge dem lite slack igen tills man kan knuffa dem vidare. Två steg fram och ett tillbaka, när man skall socialisera Svensken att tycka och göra det rätta enligt storebror.

  https://www.expressen.se/nyheter/sd-fortsatt-storsta-parti-s-tappar-i-nya-matningen/

  Svara
  • Kristian

    /  02/20/2020

   Ja, ”att göra som man alltid ska göra när man ska vända siffrorna” är mycket talande uttryckt.

   Finns det någon kvar att muta den här gången, jag menar någon som sovit sedan 2006 och inte ved vad som händer?

   Svara
   • Senior

     /  02/21/2020

    Precis, det är ju ett indirekt erkännande att de skiter i vad de lovat sina väljare…

    Svara
  • G

    /  02/21/2020

   Vanligt folk? Hahahahaa. Men enligt en ”gråsosse” så är ju S för vanligt folk och SD motsatsen LOL: https://toklandet.wordpress.com/2020/02/16/landet-bizarro-del-6-forra-artiondets-mest-bisarra-bild/#comment-196735

   (S)-partiet och deras egna verkar ju vara fullständigt tappat och har inte kontakt med vare sig politiken eller sina väljare. Man vet inte vad man gör och vet inte vad man vill, man bara snackar en massa skit hela tiden.

   Svara
 90. Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Barn hahahaha hahahaha

  Svara
 91. Har skrivit i bloggen om den pågående rasistiska terrorismen i Sverige:
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/02/20/etnisk-terrorism-i-sverige/

  Svara
 92. MiT

   /  02/20/2020

  Svara
  • Kristian

    /  02/20/2020

   Svara
  • Weasel

    /  02/20/2020

   Jo, Emanuel , det finns något sedelärande här :
   En invandrare är duktig på stavhopp och därför bör Sverige ta emot 2,8 miljoner invandrare.

   Frågan är då bara vad Sverige bör göra om en invandrare våldtar någon…?

   Svara
 93. MiT

   /  02/20/2020

  Svara
  • Kristian

    /  02/20/2020

   Ja, just det, precis som alla ”rasism”- och ”sexism”-brott …

   Svara
  • G

    /  02/21/2020

   Svara
   • Kristian

     /  02/21/2020

    Svara
 94. Kristian

   /  02/20/2020

  Trodde ni vi hade sett toppen-botten-slutet-peak vansinne?
  Nehej, säger Linda Skugge, jag kan slå det mesta!

  ”Barnen som rånar förlåter oss aldrig”
  https://archive.is/U3yDn
  ”Jag skulle vilja prova att vända på det. Barnen som rånar förlåter oss aldrig. Det finns något där, inte sant?
  […]
  Om jag vore politiker skulle jag omedelbart flytta kontoret till en utsatt del i en förort, eller ännu bättre – helt enkelt flytta dit. Och leva och arbeta där för att visa att jag engagerar mig, på allvar. Lära känna dem som bor där. Lyssna på och samarbeta med dem. Visa att jag inte tror på gated communitys, utan på att öppna upp.
  […]
  Låt oss börja med att visa barnen som rånar att vi finns här, att vi är nyfikna på dem och deras liv. Så att de förlåter oss för att vi fram till nu fullständigt skitit i dem och lämnat dem till sitt eget öde.”

  Visst är det imponerande?

  Svara
  • Ofrivillig svenska

    /  02/20/2020

   Kristian: Nämner Linda Skugge något om varför hon inte själv gör det hon säger att hon skulle göra om hon vore politiker ? Jag har bara läst det du citerade, därav min fråga om än retorisk då vi ju alla vet svaret.

   En annan fråga är varför galningen Linda Skugge har dammats av och ges utrymme i MSM ? Kanske lever jag under en sten men visst har vi sluppit läsa/höra något av henne det senaste decenniet eller så ? Jag hoppas att hon själv föregår med exempel genom att ta in dessa ”stackars” avskum i sitt hem och därigenom tillfredsställer sin nyfikenhet på slöddret, men det lär vi få se oss i stjärnorna efter.

   Svara
   • Precis som du säger: inte ett ord.

    Det är lite mer, bland annat:
    ”Kom hit! Inte för att se hur hemskt det är, utan för att det ska bli bra.
    Så, vad väntar ni på? Sätt er på pendeltåget i dag. Det tar bara en kvart från er fina innerstadslägenhet.
    Jag bjuder gärna på en fika och kan visa er runt.”

    Lovade mig att inte analyser men jag är svag.
    ”för att det ska bli bra”
    – Vi goda har ett kraftfält av braighet omkring oss.

    ” er fina innerstadslägenhet.”
    – Jag själv är gammal hederlig arbetarklass!

    ”kan visa er runt”
    – Fast dagtid, förstås. I grupp. Helst med vakter.

    Svara
   • Weasel

     /  02/20/2020

    Oerhört imponerande.
    Och det säger en hel del om fru Skugges prioriteringar att hon vill bjuda rånarna på kaffe, men inte rånoffret.

    Kanske vill hon bli pissad i munnen ? Hoppas att hon får som hon vill.

    Svara
   • Gorby

     /  02/20/2020

    Svara
 95. Gorby

   /  02/20/2020

  Svara
  • Gorby

    /  02/20/2020

   ”Idag meddelade Södertörns tingsrätt domen mot de bägge 16-åringarna som bedöms som skyldiga. Det blir så kallad ungdomsvård, en påföljd som en av rånarna redan var föremål för. Nyheter Idag har talat med kammaråklagare Mirna Lelic som förklarar vad påföljden i praktiken innebär.
   – Det kan betyda olika saker. För dem kommer det betyda att de är placerade på hem. En kommer vara placerad på HVB-hem och den andre kommer vara placerad på ett så kallat SIS-hem. Där kommer de genomgå diverse samtal, brottspreventiva åtgärder och möten för att bryta den kriminella banan.

   Och på en rak fråga säger åklagaren att de bägge rånarna inte frihetsberövas i och med påföljden.

   – Inlåsta är de ju inte. Det är inte som ett fängelse på det sättet att man inte får lämna, det är det ju inte.

   En av de dömda rånarna var redan placerad på ett HVB-hem när brotten begicks. Det hindrade uppenbarligen inte honom från att ge sig ut och råna 18-åringen under förnedrande omständigheter.

   Ej heller kan åklagaren lova att de dömda gärningsmännen inte beger sig ut och begår nya liknande brott, de är inte på något sätt inlåsta.

   – Jag vet inte om jag kan ge dig något bra svar där. Jag vet inte exakt hur det ser ut på de här HVB-hemmen. Det är nästan så att du får ringa till ett HVB-hem och kolla hur det fungerar. De är inte frihetsberövade på något sätt, det är inte som att de är häktade eller i arresten.

   Men det är inte så kallad ”sluten ungdomsvård” det är frågan om här iallafall?

   – Nej, det är det inte. För då är dom inlåsta, då är det mer som ett fängelse.”

   Svara
  • Gorby

    /  02/20/2020
   Svara
 96. Gorby

   /  02/20/2020

  Svara
  • Kristian

    /  02/21/2020

   Borde inte bli svårt att sälja en bok till jul varje år!

   Svara
 97. Skrev om ”domen” mot skurkarna som pissade på ”Liam”:
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/02/21/offret-pissas-pa-igen-av-tingsratten/

  Svara
 98. MiT

   /  02/21/2020

  Har haft en del att göra men ska försöka få ihop nåt inlägg idag eller i morgon!

  Svara
  • Kristian

    /  02/21/2020

   Vi är glada för allt! Blir det för många svar och sidan blir seg, så vänd blad och säg ”ni fyller väl på med något själva, snacksaliga tokar!”

   (Försöker hålla mig under 20% av kommentarerna.)

   Svara
  • G

    /  02/21/2020

   Ingen fara på taket, chefen! Men jag säger lycka till med att välja ut innehåll till nästan blogginlägg, det finns ju inte direkt ”lite” sjukt material att välja bland. Detta land når nya lägstanivåer varje dag.

   Svara
 99. G

   /  02/21/2020

  ”Vågen av rån mot ungdomar väcker starka känslor och när Nyheter Idag intervjuar ”folk på gatan” efterlyser nästan samtliga hårdare straff.”
  https://nyheteridag.se/efterlyser-hardare-tag-mot-fornedringsranen-har-sjalv-blivit-utsatt/

  Med Video.

  Svara
 100. G

   /  02/21/2020

  ”VIDEO: Muslimskt tjejgäng attackerar svensk pojke: ”På min mamma jag kommer knulla”

  Samhällsnytt kan visa ett videoklipp från en grundskola som visar hur ett gäng tjejer i slöjor omringar och attackerar en ensam svensk pojke. Samtidigt syns lärare strunta i att ingripa och istället oroa sig över att händelsen filmas.

  I videoklippet hörs det hur en av personerna som jagar pojken säger ”på min mamma jag kommer knulla”. Det syns även hur en manlig lärare ser händelseförloppet men väljer att inte ingripa. Istället hörs det hur mannen besväras över att en elev filmar händelsen.

  – Sluta filma, säger han till en elev.

  Samhällsnytt har pratat med pojken som uppger att bakgrunden till bråket är att han och en kamrat blev störda av en flicka i gänget när de arbetade under lektionstid. De sade ifrån och bad flickan att lämna vilket hon vände till påstådd rasism. Hon påstår också att pojken ska ha sagt ”n-ordet” (neger reds. anm.) vilket han menar är rent påhitt för att skapa bråk.

  Vidare vittnar pojken tillsammans med flera andra elever att lärare såg händelsen men valde att inte agera.

  – Lärare gjorde inte mycket. De kollade mest på, berättar pojken för Samhällsnytt.

  Nedan följer bilder på pojkens rivsår som gänget orsakat pojken.
  ..[…]..
  Pojken uppger till Samhällsnytt att han överväger att polisanmäla händelsen.”
  https://samnytt.se/video-muslimskt-tjejgang-attackerar-svensk-pojke-pa-min-mamma-jag-kommer-knulla/

  Och lärarna hade såklart inte reagerat om det var pojken som gav sig på hijabgänget…

  Svara
  • G

    /  02/21/2020

   Svara
  • G

    /  02/21/2020

   ”Kanske för att dessa ord inte är så kränkande som det andra?”

   Svara
   • G

     /  02/21/2020

    Svara
  • Kristian

    /  02/21/2020

   ”Viksängsskolan är en idrottsprofilskola”
   Hur fungerar det med viss klädsel?

   Ja, jag vet, fel sak att haka upp mig på.

   Svara
  • G

    /  02/21/2020

   Svara
   • G

     /  02/21/2020

    ”Killen uttryckte sig rasistiskt. Tjejerna reagerade. Det är INTE synd om honom, det som är synd är att hans föräldrar inte uppfostrat honom bättre.”

    Med denna ”svennehora-look” kanske hon en dag får smaka på sin egen *antirasistiska, toleranta godhet*. Det verkar tyvärr vara det enda som hjälper för att unga svenskor ska fatta vinkeln om vart deras hemland är på väg. Och i hennes och likasinnades värld så skadar alltså ord mer än fysiskt våld.

    Svara
 101. G

   /  02/21/2020

  Svara
  • Kristian

    /  02/21/2020

   ”vad strukturella förklaringar till kriminellt är för något.”
   ”Trams” menar du? Det är väl de flesta strukturella förklaringar.

   Svara
 102. G

   /  02/21/2020

  ”20-årig IS-konvertit åtalas för terrorbrott

  Den 27 mars förra året slog polisen till mot en 20-årig islamkonvertit och IS-anhängare i Västerås. Mannen, som tidigare är dömd för hets mot judar och homosexuella, åtalas nu för terrorbrott.
  …..
  Mannen, som har svensk bakgrund, konverterade för en tid sedan till islam och bytte i samband med det sitt svenska förnamn till ett mer arabiskt klingande sådant. Han har emellertid kvar sitt svenska efternamn.
  ……
  Så sent som den 23 september förra året dömdes 20-åringen för hets mot folkgrupp riktat mot judar och homosexuella. I uppmaningar på Internetforum har han uttryckt åsikten att homosexuella ska stenas till döds och så många judar som möjligt mördas. Saxat ur HMF-åtalet:

  Åklagaren har yrkat att [20-åringen] (nedan benämnd enligt sitt tidigare förnamn [NN]) … ska dömas för hets mot folkgrupp enligt följande gärningspåstående. [20-åringen] har i meddelanden på internetforumet quora.com uppsåtligen uttryckt hot och missaktning mot dels homosexuella personer med anspelning på deras sexuella läggning, dels personer med judisk bakgrund med anspelning på deras etniska och religiösa ursprung.

  Han har således i meddelande den 17 mars 2017 skrivit bl.a. ”(h)omosexuals and their companions should not be allowed to exist because homosexual acts a forbidden and anyone caught in a homosexual act are to be stoned to death”, och den 20 mars 2017 skrivit ”(h)ow can I kill as many Jews as possible in Israel?” ”
  https://samnytt.se/20-arig-is-konvertit-atalas-for-terrorbrott/
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/vasterasare-atalas-for-terrorist-beskriver-bombtillverkning-och-hur-man-knivdodar

  Fin historia om någon som har lätt för att ta till sig nya saker och lär sig fort. Det är verkligen jättetydligt att han visste vad han konverterade till när han konverterade till världens enda officiella Religion of Peace. Om hela världens befolkning konverterade till världens enda officiella Religion of Peace, då skulle det bli fred på hela jordklotet!, har ingen tänkt på det, och inte bara lite här och där som det är nu. Det är så orättvist att inte hela jorden har fred!

  (Spår av ironi kan förekomma, lika bra skriva det, för man vet ju aldrig vad en oskyldig kommentar på nätet kan få för konsekvenser i Sverige 2020)

  Svara
  • MickeP

    /  02/22/2020

   Hmm.

   Bytte ut och lade till ngra ord i ovanstående kommentar och fick fram följande.

   ”Åklagaren har yrkat att [företrädaren för SAS] (nedan benämnd enligt sitt tidigare förnamn [NN]) … ska dömas för hets mot folkgrupp enligt följande gärningspåstående. [Företrädaren för SAS] har i meddelanden på internet och annan media uppsåtligen uttryckt…missaktning mot…personer med skandinaviskt bakgrund med anspelning på deras etniska…ursprung.”

   Tja, varför inte?

   MickeP

   Svara
 103. G

   /  02/21/2020

  Svara
  • G

    /  02/21/2020

   ”2.500 moskéer i Tyskland – kräver ökat skydd

   Turkisk-islamiska förbundet i Tyskland kräver nu ett ökat skydd av landets miljontals muslimer, med anledning av onsdagens terrordåd, uppger SVT.

   Konflikten mellan olika grupper i Tyskland är nu så stor att det så kallade turkisk-islamiska förbundet för religiösa frågor, Ditib, kräver ett ökat skydd för muslimer, enligt SVT. Förbundet finansierar omkring 900 moskéer i Tyskland. Deutsche Welle har tidigare rapporterat att det totalt finns ungefär 2.500-2.700 moskéer i Tyskland, men att det är svårt att få fram en exakt siffra. Det beräknas idag finnas runt 5-6 miljoner muslimer i landet. 2050 beräknas cirka 20 procent av befolkningen i Tyskland vara muslimer, om invandringen fortsätter.”
   https://www.friatider.se/2500-moskeer-i-tyskland-kraver-okat-skydd
   https://www.svt.se/nyheter/utrikes/skjutningarna-i-tyska-hanau-utreds-som-ett-misstankt-terrorbrott

   Svara
  • G

    /  02/21/2020

   Svara
 104. G

   /  02/21/2020

  Heike Erkers. Tyckte det namnet var bekant sedan tidigare…

  ”SACO och yttrandefriheten”
  https://uvell.se/2017/12/23/saco-och-yttrandefriheten/

  Svara
  • G

    /  02/21/2020

   Jonatan: ”Östgötsk gråsosse. Politisk sekreterare i Region Östergötland och vice ordförande i Bildningsnämnden i Linköping. På Twitter företräder jag dock bara mig själv.”

   Svara
  • G

    /  02/21/2020

   Svara
  • G

    /  02/21/2020

   Var bara tvungen ta med dessa citat. Snacka om ”det var så här det började på 30-talet” Arnstad-nivå!!!!!!!!!!….

   ” Man vill uppenbart inskränka fackets möjligheter att verka och då närmar vi oss exempel som i utlandet kallas ”Union Busting” och som 1933 i Tyskland resulterade i ett förbud mot fackliga organisationer. Det är så här det börjar och vi måste synliggöra varningstecknen tidigt, inskärper Heike Erkers.

   Alla fackförbunden i Hörby kommun är också oroliga för de nedskärningar som SD, med stöd av moderaterna och det lokala partiet SPI, föreslår. Därför arrangerar de en manifestation nästa vecka för att synliggöra att nedskärningarna omöjliggör en hållbar arbetsmiljö och en rimlig välfärd. Den manifestationen kallar SDs företrädare för ett ”generalangrepp på folkstyret”.

   – Demonstrationsrätten är en självklar demokratisk rättighet och en styrka för demokratin. Att SD ifrågasätter även den, förutom fackens rättigheter, signalerar att det är långt mer än den svenska partsmodellen de ifrågasätter. Det är demokratins hela fundament, avslutar Lars Holmblad.”
   https://web.archive.org/web/20200221193216/https://akademssr.se/post/sd-i-horby-hotar-medarbetare-och-fackligt-aktiva

   Svara
 105. G

   /  02/21/2020

  Med bilder på hålet i väggen…

  ”Åtta personer har rymt från förvar – firade ned sig med lakan

  – En boende har på något sätt via besök fått fatt i ett sågblad. Sedan har man ägnat sig åt att såga igenom plåten till ventilationsluckan i rummet och ytterligare ett hål som man sedan firat sig ut igenom med hjälp av lakan, säger Tommy Harnesk, sektionschef och ansvarig för förvaret i Märsta.

  Förvaret är bemannat dygnet runt.

  Hur kunde detta hända?

  – Vi gör allmänna genomsökningar och vi får också visitera förvarspersoner. Men i det här fallet hade man täckt för hålet mellan sågningarna med väv, och även spacklat igen med tandkräm, säger Tommy Harnesk, som menar att man är bakbunden av lagen.
  …..
  – Vi har inte legala möjligheter att söka igenom den privata sfären i rummet. Om en person har en väska med kläder där så får vi inte söka igenom den, även fast det kan ligga ett rakblad där. Vi har påtalat detta för regeringen. Rummet är som en frizon där man i princip kan göra vad man vill.

  Han säger dock att händelsen är att betrakta som ett misslyckande.

  – Det är det solklart, vårt uppdrag är att hålla personer i förvar och det har vi misslyckats med. Vi ska utreda detta internt för att undvika att det kan hända igen.”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/zGyXGr/atta-personer-har-rymt-fran-forvar–firade-ned-sig-med-lakan

  ”Rymningen från förvaret i Märsta är bara den senaste i raden av flera under de senaste åren där migranter med utvisningsbeslut flyr. Men i stället för att se till att Migrationsverket har resurser och befogenheter för att hålla migranter i säkert förvar sitter den impotenta regeringen Löfven på händerna, skriver Jonas Andersson (SD), riksdagsledamot från Skellefteå.
  …..
  Vi kräver att den impotenta regeringen Löfven agerar istället för att sitta på händerna. Sverige behöver mer action, men inte i form av fler Hollywoodrymningar.”
  https://nyheteridag.se/jonas-andersson-sd-regeringen-lofven-sitter-pa-handerna-istallet-for-att-stoppa-rymningarna/

  Svara
 106. G

   /  02/21/2020

  Jag hade lite basilskräck när jag var lite och gillade inte andra andra tog i mina bestick innan jag skulle äta. Men detta är solklart många nivåer värre…

  ”ABF Skåne ville inte hyra lokal för att SD använt den”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/abf-skane-ville-inte-hyra-lokal-for-att-sd-anvant-den/
  https://web.archive.org/web/20200221210744/https://www.expressen.se/kvallsposten/abf-skane-ville-inte-hyra-lokal-for-att-sd-anvant-den/

  Svara
 107. G

   /  02/21/2020

  Svara
 108. G

   /  02/21/2020

  Det kommer jag mycket väl ihåg.

  Svara
 109. Rolle

   /  02/22/2020

  https://www.friatider.se/regeringen-vaskar-utslappsratter-istallet-att-salja-dem

  ”Idioternas paradis” slår till igen! Skandiamannen 2.0 vart ÄR duuuuu!???? Klipp deras tong innan det är försent!

  Svara
 1. Landet Bizarro del 6: Förra årtiondets mest bisarra bild? — WTF? – Life, Death and all between
 2. Landet Bizarro del 6: Förra årtiondets mest bisarra bild? – Suzie Weathers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: