Landet Bizarro del 7: Media

Sverige har nog världens sjukaste och obehagligaste media. Har svårt att tänka mig något annat land som faktiskt är värre.

Ingen har väl missat att SD ville kalla till sig cheferna för SVT och SR till utskott för att fråga om bristande opartiskhet. Då kan man tänka sig att cheferna för just SR och SVT blir lite låtsat upprörda i stället för att skämmas som de kanske borde och att resten av svensk media och politiker håller käft och också vill att Public Service ska vara just objektiva och neutrala. För det blir ju liksom lite avslöjande då de enda som KANSKE har lite anledning att veva är SD:s politiska motståndare.

Och som det har vevats! Det är Expressen, det är DN, det är SR, det är SVT, det är Aftonbladet. Osv. Alla vevar. Ingen av dem verkar vara speciellt intresserade av ett objektivt och opartiskt PS. För det är ju vad det handlar om.

Hanna Stjärne är upprörd över att man ifrågasätter opartiskheten och att man därmed passerat en gräns. Men det är väl inget konstigt alls i o m att det finansieras via skatten, dvs det är statsmedia, utan tvärtom helt rimligt? Det är ju inte Expressen eller DN som är inkallade utan de som direkt är finansierade via skatten?

Vad är hon upprörd över? Att folk inte tycker SVT är opartiska när de anställer öppna politiska vänsteraktivister i parti och minut? Att folk fattar att de inte är opartiska med Stjärnes egen bakgrund i nån bokstavsvänsterorganisation? Vad är hon upprörd över? De ÄR ju inte det minsta lilla opartiska någonstans utan i stort sett allt har knådats in i ”det privata är politiskt”-degen. Man bjuder in vänsterextremister för att kommentera, ja t o m förnedringsrånen i Sverige berodde enligt inbjuden ”expert” på Trump och sociala medier. Fattar man inte själv då varför man blir inkallad för att reda ut  opartiskheten?

Stjärne vill att man ska gå via Granskningsnämnden i stället. Klart hon vill, den ingår i ”Myndigheten för radio och tv” och utses av regeringen…

Man pratar om att detta handlar om politisk styrning av media. Det lilla jag vet om det är ju snarare motsatsen till politisk styrning. Att såna som Strandhäll gapar just nu är förväntat men att se t ex Folkp… ”Liberaler” hojta om samma sak är obegripligt faktiskt. Tills man funderar på hur SVT och SR faktiskt funkar och styrs politiskt. Jo, de styrs politiskt rakt av.

PS är beroende av välvilliga politiker för att få sina 9 miljarder varje år. Redan där finns en stenhård politisk styrning, gamla kompisar som man vill ska få behålla makten så pengarna kan fortsätta strömma in som vanligt. För de är knappast välvilligt inställda till t ex SD som ju vill minska (en del kanske t o m lägga ner) hela PS. Torgför man sånt så blir hela PS automatiskt en politisk fiende. Hade t ex SD varit för ökade anslag till PS hade Stjärne inte alls blivit upprörd över detta. Sju partier vill ge PS massor av pengar, ett vill det inte. Inte så svårt att lista ut varför så många är upprörda på det åttonde och letar anledningar att gå till attack.

Det är inte så konstigt att sju partier hojtar om politisk styrning när man vill att det ska vara objektivt och opartiskt eftersom dessa sju har hängt med väldigt länge och de VET hur väl och försiktigt de blir behandlade av PS och de vill att det ska fortsätta vara på det viset. De vet att ev granskningar mest är kosmetika och alibi. De vill absolut inte att man ska granska dem objektivt! Och de vill absolut inte att de ska granska SD objektivt heller. Att man t ex granskade Miljöpartiet och Kaplan lite försiktigt 2016 var för att det inte gick att undvika längre, man var tvungna helt enkelt så då skrapade man lite försiktigt på ytan. Det var inget man ville göra och inget man ville fortsätta med trots att det stinkande varet vällde fram ur MP-kroppen.

Ministrar och riksdagspolitiker från de sju partierna vet att de inte behöver kalla till sig cheferna för PS eftersom dessa redan vet vad politikerna i de sju partierna vill ha. De vill ha vänsterpolitik i alla viktiga och brännande frågor. Och då levererar PS det. Varje dag. Och lika pålitligt som en lydig golden retriever. Det är en politisk styrning som heter duga! Tänk att som politiker få exakt det man vill ha av det överlägset största ”mediehuset” utan att ens behöva påpeka det? Det kan man få tack vare att man varit sju partier sen massor av år tillbaka där man inte särskilt hårt har kritiserat PS. Och för att de man inte granskat särskilt hårt sett till så PS får 9 miljarder varje år…

Sen kom det där bråkiga 8:e partiet in och pajade partyt vid köttgrytorna genom att kräva att PS faktiskt uppfyller kraven på objektivitet och opartiskhet. Det är därför ALLA de andra partierna röstade för att PS skulle få 9 miljarder varje år. Eftersom de redan politiskt styr PS fast utan att behöva komma med öppna önskemål. Det är därför t ex M:s argaste motståndare till PS, Lars Beckman, bara är arg på dem på twitter, på låtsas. Han röstade nämligen personligen ”Ja” till att PS skulle få 9 miljarder varje år utan minsta lilla krav på någonting.

Och jo, sju partier vill alla ha vänsterpolitik i alla viktiga och brännande frågor. För om de inte ville ha det skulle de också vilja kalla till sig cheferna och fråga varför de inte är objektiva och opartiska och varför de bara anställer uttalade vänsteraktivister? Men de kallar inte till sig cheferna utan sällar sig till kören som hojtar om politisk styrning när man efterfrågar just opartiskhet. De anser att om man kräver att PS uppfyller kraven om opartiskhet så betyder det politisk styrning. Sju partier anser att krav på opartiskhet, dvs följa regelverket, är politisk styrning, detta samtidigt som samtliga politiskt stora och brännande frågor ständigt bevakas och kommenteras med en vänsterpolitisk vinkel. Sju partier är sjukt nöjda med detta. Fundera på det ett tag…

De. Är. Sjukt. Nöjda.

Sju partier tycker:

Att det är skitbra att Anders Lindberg är med i studion med sin hackiga skiva om SD, Trump, Polen osv varje dag.

Att det är skitbra att ingen annan än Lindberg är med varje dag.

Att det är skitbra att sk ”experter” alltid kommenterar ur ett vänsterpolitiskt perspektiv.

Att det är skitbra att ge uttalade kommunister som uppträder i kläder med hammaren och skäran ett eget radioprogram.

Att det inte alls är skitkonstigt att de enda som får time out vid valår på t ex SR är kända vänsteraktivister.

Att det inte alls är skitkonstigt att man inte ser ett problem med de kända vänsteraktivisterna de resterande 3,5 åren mellan valspurterna.

Att det inte är det minsta konstigt att t ex SR inte kunde hitta en enda högerprofil som också fick ta time out.

Att det inte alls är konstigt med chefer som har idolporträtt på Mao på skrivbordet.

Trots att ALLA visste varför man kickade Rikard Olsson så tyckte sju partier att det var helt fantastiskt att höra SVT politisera Vasaloppet. Det man ville ha när man kickade Olsson levererades direkt av den nya åkande reportern redan innan loppet ens startat. I år är det en annan som ska åka, Clara Henry, en välkänd radikalfeminist dvs vänsteraktivist. Vilken slump att det alltid är de som råkar få chansen av SVT! Härlig slump tycker sju partier! Alla förstår att det lika gärna kunnat vara en högerprofil… Nu kan det vara så att hon inte alls politiserar någonting men jag är tveksam, de brukar ha svårt för att inte göra det. Det är nästan som tourettes för dem. Men svaret får vi om en vecka! (Apropå Henry, här var hon med i morgonsoffan)

Att det inte är konstigt alls att en inbjuden ”expert” som ska prata om förnedringsrånen skyller dem på Trump. Sju partier tycker det är helt normalt och rimligt.

Att det inte alls är konstigt att man räknar kön och säger att ”snoppens dagar är räknade” på SVT.

Att det inte alls är konstigt att vänsterextremister smyger runt i korridorerna och ska ”hjälpa till” med genus och mångfald.

Att det inte alls är konstigt att SVT senare ”råkar” anställa samma vänsterextremister som smög runt i korridorerna. Sju partier tycker det är fantastiskt bra.

Att det inte alls är sinnessjukt att man räknar kön vid varje nyhetssändning. Man räknar hur många kvinnor resp män som sagt något…

Att det är nåt alldeles otroligt bra att man via Barnkanalen pumpar ut vänsterideologi 24/7. Sånt tycker t ex M, KD, L och C är helt fantastiskt opartiskt och objektivt!

Att det inte alls är konstigt att man ringer upp företag och frågar vilken hudfärg folk med annorlunda namn har.

Att det är skitbra att Greider är med som expert oavsett ämne (det ovan är bara ett fåtal av alla gånger, det är tydligen över 300 gånger som han varit med de senaste åren). Bilden såg jag på fb men glömde bort att spara ner från vem  :-/

Att det är objektivt att säga ”nu är ju inte NN/parti här och kan förvara sig”. Det är inte det minsta objektivt eller opartiskt att säga så eftersom skadan redan har skett. Om man varje gång upprepar detta som en papegoja så vill man att det ska vara så. Vill man inte att det ska vara så, ja då reparerar man skadan genom att ställa mycket kritiska frågor på det som påstods och varnar personen och meddelar att om det upprepas så är man inte välkommen tillbaka igen. Ja om det inte är Anders Lindberg då eftersom sju partier tycker det är skitgött att höra hans hackiga skiva varje gång. Att säga en floskel som inte betyder någonting är samma sak som att man tycker det är jättebra.

Att det är skitbra att vänsteraktivister ständigt bjuds in till morgonsoffan.

Att det är skitbra att Kulturnyheterna är en megafon åt Fi, MP och V. Oavsett ämne så avhandlar Kulturnyheterna det som om det vore kultur. T o m Trump hamnar där varje dag. Räkna kön hamnar där. Räkna hudfärger hamnar där. Räkna orgasmer hamnar där. Platsklitorisar hamnar där. Osv. Allt är alltid med TYDLIG vänsterextremistisk vinkel. Men det tycker tydligen sju partier är jättebra. De har ju inte klagat på bristande objektivitet i alla fall.

Att det är kanonbra att de verkligen anstränger sig för att höra vad stockholmare säger om en ev skattehöjning. Så de råkade stöta på Diina Rosenberg. Vilken slump! Eller ja, alla såg ju att det var Tiina Rosenberg, medgrundare till det ytterst vänsterextrema Feministiskt Initiativ. Men såna småsaker tyckte inte SVT att man skulle upplysa om. Så hon fick vara Diina Rosenberg bara.

Att det är fantastiskt bra att SVT kallar analfabeter som strömmar in i landet för ”Kompetensregn”.

Att det är väldigt opartiskt och objektivt att framställa ensamkommande barnmän som bebisar.

Att Sarnecki är världens bästaste och kunnigaste krimideolog eftersom han alltid blir inbjuden trots att han säger att han inget vet eller att allt är som på 70-talet. Och när Sarnecki inte kan eller vill komma så tar de nästa krimideolog på listan de har, en professor som inte heller vet eller kan något om ämnet han forskat om i över 20 år och dessutom är professor i. Bästaste kunskapen och värt nio miljarder tycker sju partier!

Att det är fantastiskt objektivt och opartiskt att varje gång de ska fråga någon om någonting och går ut i verkligheten så råkar det vara en vänsteraktivist. Sju partier tycker det bara är en otrolig opartisk slump!

Att det inte alls är konstigt att SVT ”råkar” anställa såna som heter Sarnecki och Feiler. Ja ni gissade rätt.

Att det är otroligt bra att SVT i sina debattprogram alltid tar vänsterpolitisk ställning, t ex när Wiehe fick sjunga kampsång i studion innan debatten om ensamkommande. Eller när Opinion Live medvetet och trots att de visste hur det låg till lät Staffanstorp få skulden för vad S från Malmö gjorde i debatt om asylboenden.

Osv i oändlighet. Sju partier tycker att allt sånt är skitbra och opartiskt. Det måste de ju tycka eftersom de inte har kallat till sig cheferna för att höra dem om bristande opartiskhet? Sju partier tycker det är full opartiskhet att låta en Fi-aktivist räkna orgasmer i Aktuellt och påstå att skillnader i antal orgasmer mellan kvinnor och män beror på att samhället är orättvist. Två vänsterextremister fick under 6-7 minuter breda ut sig och dunka ut vänsterextremistisk plakatpolitik utan minsta lilla kommentar om det. I aktuellt på bästa sändningstid.

Här finns en jädra massa sånt samlat!

Bilden ovan är otroligt träffande. Men sju partier tycker det är en vansinnigt elak nidbild bara. De tycker den är heeeeelt utan sanningshalt.

Det man ser är hur rädslan förlamar dem, rädslan att förlora sin makt.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

169 kommentarer

 1. Senior

   /  02/22/2020

  Skolor, universitet, radio, tv, tidningar….

  ”Folkrörelser” så som ABF, hyresgästföreningen, (LO) fackförbund, IOGT/NTO.

  Det är lika illa överallt.

  -Vi lever i en socialiststat, och har så gjort länge.

  Värdegrund går före lag.

  Svara
  • MickeP

    /  02/22/2020

   Precis så.

   🙂

   MickeP

   PS. Ej menat som en spydighet. Endast som en kommentar med glimten i ögat. Med värme och respekt.

   Svara
 2. hllviken

   /  02/22/2020

  Svara
 3. Q-Ken

   /  02/22/2020

  En klassiker.

  Svara
  • Q-Ken

    /  02/22/2020

   Och orkar du inte se hela så räcker det med sista minuten där Janne Josefsson pratar.

   Svara
   • hllviken

     /  02/22/2020

    Ja, J Josefsson var den ende som sa något vettigt!

    Svara
 4. MiT

   /  02/22/2020

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10220091061100354&set=a.1311283875733&type=3*

  Svara
  • Weasel

    /  02/22/2020

   Det verkar ju aningen overkill att införa segregerade badtider i alla badhus i hela landet när man istället kan låta badvakten avlägsna dom som bryter mot ordningsreglerna genom att …slå cissi i huvudet, skrika, kasta chips på cissi och ha någon slags fotbollsfyllefest i badhuset.

   Jag tror att Cissis trovärdighet som sanningsvittne just minskade med sisådär 100 % . Både i badhusaffären och Virtanen-affären.

   Svara
  • hllviken

    /  02/23/2020

   Vadå??? Det finns ju inga kön….bara hens!

   Svara
  • Grodan Boll

    /  02/23/2020

   Speaking of…

   https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/grooming-gang-rotherham-review-home-office-findings-a9344896.html

   Hur illa är det om man lovar en öppen rapport om något alla vet om (pakistanska groominggangs som gett sig på tusentals vita brittiska småtjejer) och sedan ur det blå väldigt bestämt lägger locket på?

   Svara
  • Rikard

    /  02/23/2020

   Hej.

   Privatisera simhallarna istället. Låt köparen försöka driva det med lönsamhet som mål, och låt ägaren för egna slantar ombesörja trygghet, säkerhet och ordning så är det hela löst. Kommunalskatten sänks givetvis med det simhallen/-arna kostar att driva.

   Vill man lära sig simma men inte vill betala finns det gott om sjöar i det här landet, t o m fler än i Finland. Detsamma om man vill ära sina barn simma. Och är man för dum i huvudet för att begripa varför man skall lära sig eller barnen simma så är ju det ett problem som löser sig självt.

   Simhallar är inte nödvändigt.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • MickeP

    /  02/23/2020

   Anställer man en person som nyligen blivit dömd för förtal (var det väl?), så får man ju självklart artiklar i samma anda. Den stora frågan är väl varför man ska ge kriminella en plattform att fortsätta sin kriminalitet i ett av Sveriges största mediehus?

   MickeP

   Svara
  • Ron (GB)

    /  02/23/2020

   Så Cissi vill ha apartheid nu.
   Jaha.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  02/23/2020

    CW ogillar män i allmänhet och män i synnerhet. Något som är nytt? Förstår att Expressen, eller om det nu är Aftonbladet, behöver en ny skribent i samma stil som den där före detta handbollsspelaren med multifärgad frisyr. en som utan tvivel kan redogöra för hur hon på ljusan dan blev sexualtrakasserad, hånad och våldtagen uppemot femtioelva gånger på en hundra meterssträcka.

    Svara
  • fenix

    /  02/23/2020

   Ja för en mångmiljonärshustru spenderar säkert sin tid på allmänna badhus i Sverige och inte på sjustjärnigt spa…

   hahaha

   Hon har trots allt en poäng denna folkets kvinna!

   Ett islamiserat kvinnoförtryckande Sverige kräver separata bad för kvinnor och är det något radikalfeminister tillber så är det islamister och slöjan kan inte tvingas på kvinnor fort nog enligt dem.

   Det är svårt att ha samma tider för kvinnor när kommunen kör in busslaster med skäggbarn upp till trettio och fyrtioårsåldern i form av afghaner från Iran som förgriper sig på allt som kommer i deras väg.

   Kul med tanke på att inga föräldrar med minsta självbevarelsedrift låter sina barn (gud förbjude tjejer) vara på badhus, som är rena tomteverkstan för taharrush och pedofili, där feta araber pissar i vattnet.

   Fick rödtotten en kallsup (inte nu igen) eller är det ett desperat försök att bräcka Linnéa Claeson i fabulerade historier.

   Även den damen har hårfärg i konstiga kulörer.

   Svara
  • G

    /  02/23/2020

   Detta hennes blott andra! s.k ”krönika” för Expressen. Det börjar verkligen bra. Som jag skrev tidigare så fattar jag inte varför en ”seriös” tidning, som Exp. påstår sig vara, satsar på nya krönikörer när det är sparpaketstider på tidningen! S.k krönikörer, speciellt av detta slaget, hör väl för helvete inte till det som borde vara prioriterat om det går kärvt ekonomiskt!

   Svara
   • Weasel

     /  02/24/2020

    Tyvärr är sådana så kallade krönikörer som Wallin & Claesson tvärtom väldigt lönsamma, G.
    Dom skriver något imbecillt trams som irriterar och provocerar en stor del av befolkningen tillräckligt mycket för att dom ska klicka och dela dyngan – och då rullar klickpengarna in till Expressen.

    Att vi diskuterar hennes krönika är i sig tyvärr ett bevis på att den är en succe som genererar stålar till ecpressen.

    Min gissning är att hennes nästa krönika handlar om att hon har blivit näthatad och mordhotad av vita sverigedemokratiska män som blev arga efter hennes badhus-krönika…

    (Det massiva Näthatandet och mordhotandet består i själva verket precis som vanligt av att 2-3 personer har mejlat henne och framfört negativa synpunkter på hennes förslag om kommunal könssegregering )

    Svara
  • G

    /  02/23/2020

   ”Hovrätten räddar kvar afghansk pedofil som våldtog 11-årig flicka

   Nyligen fastställde hovrätten tingsrättsdomen mot en äldre afghansk man som bland annat våldtagit en 11-årig flicka i en simhall. Åklagaren som hade överklagat domen och yrkat på utvisning fick inget gehör för sin begäran – detta eftersom man ”endast får utvisa om det finns synnerliga skäl”.

   Det var i mitten av december om Samhällsnytt uppmärksammade 51-årige Ahmad Motmain och den våldtäkt han begått mot en 11-årig flicka. Motmain invandrade från Afghanistan år 2003, det vill säga för 17 år sedan, men har ännu inte lärt sig bra svenska.

   Han har under vistelsen i Sverige sysselsatt sig som ordförande i en afghansk förening för att bland annat stoppa utvisningar av migranter som saknar asylskäl. Föreningen uppger på sin hemsida att den finansieras genom statliga bidrag.

   Motmain dömdes i Göteborgs tingsrätt den 11 december till fängelse i två år och fem månader för våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn och två fall av sexuellt ofredande. Polisutredningen har visat att Motmain begått brotten under flera års tid och mot flera olika barn i åldrarna fem till elva år.

   I ett av fallen, som inträffade i Angereds simhall år 2016, har Motmain tagit kontakt med en 11-årig flicka som befann sig där med vänner. Den afghanske migranten erbjöd sig hjälpa flickan att lära sig simma genom att öva bentag avsides från andra i simbassängen.

   Flickan instruerades att hålla i bassängkanten och öva på bentag medan mannen föregrep sig på henne genom att med händerna greppa tag i brösten och penetrera vaginan med fingrarna. Vidare frågade mannen den unga flickan om hon ”kunde sex”.”
   https://samnytt.se/hovratten-raddar-kvar-afghansk-pedofil-som-valdtog-11-arig-flicka/

   Svara
 5. hllviken

   /  02/22/2020

  Om man vill veta hur vanligt folk har det i dagens samhälle är det Samhällsnytt och Fria Tider som ger relevant information. (Enligt min mening i alla fall)

  Svara
 6. Kretin

   /  02/22/2020

  Rosenberg, ja, hon studerade i DDR. Intressant är att hon utnämndes till rektor för Konsthögskolan i Helsingfors 2012 men entledigades från posten 2015 av styrelsen, 2 år innan hennes kontrakt gick ut och hon fick ta mjölktåget tillbaka till Sverige.

  Svara
  • Senior

    /  02/23/2020

   Det finns många personer med högre ställning än henne som är stasiagenter hade kontakter med DDR. -Som fortfarande är både instyltade och övertygade kommunister.

   Avhemliga Rosenholtzkartoteken och Svenska stasiregistren nu!

   Svara
 7. hllviken

   /  02/22/2020

  Svara
 8. Weasel

   /  02/22/2020

  Vi tar ett litet hypotetiskt tankeexperiment…;

  Partiledarnas slutdebatt i SVT dagen före riksdagsvalet 2022.
  – Sverige behöver flyktingar för dom jobbar och betalar skatt och räddar kommunernas välfärd och ekonomi, säger Annie Lööf.
  – Vi på SVT tar avstånd från Annie Lööfs uttalande, svarar SVTs debattledare.

  Den som tror att DN & co skulle hävda att SVT är fri och oberoende och objektiv public service i den situationen räcker upp en hand…. 🙄

  Svara
 9. Huvudsaken är väl att inte faktum om majoritetens förlorade förmögenheter och sambandet med globaliseringen och EU framgår, kan man tänka. 😉 Jo. jag glömde påpeka… Både SD och V har lagt ned sitt EU-motstånd … Så nu har vi extremt käbblande OCH SAMTIDIGT 8-rörande rörande eniga partier. EU är kuckelimuck och myspys. Jajjamensan. Någon som misstänker en gemensam teater här?

  Svara
 10. elina

   /  02/23/2020

  Ser aldrig på SVT trots att det finns ibland program jag skulle tänka mig att se. Det räddar min blodtryck. Läser i stället utländsk media det räddar min usla engelska. Roar mig med vissa bloggar och diverse vetenskaplig material även om det är ibland svårt att skilja sanning från skämt. Hjärnan får då jobba lite också.

  Att tvingas betala för det man inte använder lägger jag på budgetpost:socialbidrag för de behövande. England ska ta bort avgiften. Borde vi inte följa efter? Dum fråga?

  Svara
  • Weasel

    /  02/23/2020

   Jag gillar att kolla på fem-milen på skidor på SVT när jag är sjuk eller bakfull.
   Men fan vet om det är värt 9 miljarder 🙄

   Svara
 11. Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Klockrent igen.

  Svara
 12. MiT

   /  02/23/2020

  Svara
 13. MiT

   /  02/23/2020

  Vad menar de…?

  Svara
  • Weasel

    /  02/23/2020

   Med tanke på att SvD tidigare har satt svenska namn på utländska gärningsmän när dom har ”ändrat namn” så tycker jag nog att dom kunde ha kallat ”Nils” för ”Muhammed” i det här fallet…

   Svara
   • Kristian

     /  02/25/2020

    Ja, använder man något av de vanligaste namnen blir det ju ganska anonymt, så man pekar inte ut någon.

    Svara
 14. MiT

   /  02/23/2020

  Svara
 15. MiT

   /  02/23/2020

  Svara
  • Grodan Boll

    /  02/23/2020

   Kickad från sin post på stampen under jubel från båda fack och publicistklubb.
   Lyckas man bli hatad av alla är man antingen väldigt rätt ute, eller en riktigt otrevlig djävel.

   Svara
  • G

    /  02/23/2020

   Svara
   • Weasel

     /  02/24/2020

    Om Hankins tror att det är högern som ” är i full färd med att utplåna sig själv” kan han inte ha sett sossarnas opinionssiffror… 🙂

    Svara
    • Kristian

      /  02/25/2020

     Det stämmer kanske om man menar ”Folkpartiet, Moderata Samlingspartiet och KDS.” De var väl ”höger” en gång? 🙂

     Svara
 16. MiT

   /  02/23/2020

  Svara
 17. MiT

   /  02/23/2020

  Svara
 18. MiT

   /  02/23/2020

  Svara
 19. MiT

   /  02/23/2020

  UR gör reklam för den där Hejlskov

  *https://www.facebook.com/npfradochstod/videos/217019062767564/?__xts__%5B0%5D=68.ARB5XHBNrJOl_CuTsvOYtjQZgM9krhZn-dAU6flTsBzY_y8DGOKusQb2jKsxEOB_WxTidcLHmFda7_rbTvR8fdaRoHcUMnlToVxz3gmZgbGgXRctSR_OzUW0N8yNM9AjZD_w6lxJ9qhp_L2trmLMJJuugaC4Ppvdei2iABPfqZJaoAZU3OUfk3LxgXrHIhR4kOztMnAR4ORwKQPvJsRvFGu6fdNHGIcTNOadImaSoRAgTEvfnb1gbMaQx3ksIk_Ph7zifPnVFoBYeknPfx1Qov76pnkANT19AbLpAOUSJMK2Row1pyIHqkQw1ua81ZeOQ30dqukr7NnPJu21T79fI5RyxqOj1NedaE6joNdgcEVedupSPGUowzb2pQNQD24QOg&__tn__=-R*

  Svara
  • Grodan Boll

    /  02/24/2020

   Mycket högaffektivt från batiken i kommentarsfältet.

   Svara
 20. G

   /  02/23/2020

  Fi…

  https://www.mp.se/om/micke-seid …..


  Hilda: ”Jag har många intressen men framförallt samhällsfrågor. Jag är emot all form av rasism och tror på allas lika värde. Det gäller även djuren.”

  Om jag flyttar till Island så ändras min svenska etnicitet automagiskt till isländsk!

  ”Subhran Tidblad är medlem i Socialdemokraterna och sitter i styrelsen för SSU i Sollentuna.”
  https://mitti.se/nyheter/lamnade-affisch-arings/?omrade=sollentuna

  Svara
  • Kristian

    /  02/24/2020

   ”grundläggande forskning från många vetenskapliga artiklar och faktalitteratur”
   ”en drös med kurslitteratur”

   … samtliga skrivna de senaste 30 åren av 68-rörelsens företrädare, helt marinerade i samma ideologi.

   Svara
 21. Gigas

   /  02/23/2020

  För att minska polariseringen i Svergie?

  Svara
  • Gigas

    /  02/23/2020

   Apropå varför man anställer Cissi Wallin.

   Svara
 22. G

   /  02/23/2020

  Det börjar bli riktigt jävla sjukt nu alltså. Detta ska då gränsa till ”politisk styrning” eller försök till ”politisk styrning”. SVT; *see but don’t touch*, eller?
  Visst Mats Svegfors (M), alltså, får man några miljarder per år så är det inte så konstigt om man ”fortfarande fungerar”, och dessutom planerar utöka antalet lokalredaktioner med ytterligare ett tiotal. Det betyder dock inte att man gör ett bra jobb, ett dåligt jobb, ett sakligt jobb, eller följer alla direktiv, eller ger perspektiv från fler än en vinkel med ”experter” och ”forskare” som alla kommer från samma ideologiska vänstervärldsbild.

  ”SD vill kalla in SVT-chefer till riksdagen: Public service är partiska

  – Det är frågor vi har lyft som har sin upprinnelse inte minst i förra torsdagens inslag i Morgonstudion där man diskuterade ungdomsrånen, med ett mycket ensidigt perspektiv, säger Aron Emilsson, kulturpolitisk talesperson för Sverigedemokraterna.

  – Många på sociala medier men också i den allmänpolitiska debatten har reagerat på att public service-bolagen inte klarar av sitt uppdrag, fortsätter han.

  Partiets förslag röstades inte igenom av kulturutskottet och från andra partier kommer nu kritik om att SD agerar för politisk styrning av public-service bolagen:

  – Det här är inte acceptabelt. Vi ska ha fri media och journalistisk frihet, inte politisk inblandning i vilka program som görs eller vilka programledare som finns, säger Christer Nylander, ordförande i kulturutskottet och kulturpolitisk talesperson för Liberalerna.

  – Det här är anmärkningsvärt, vi har aldrig varit i en situation tidigare där man kallar in någon aktör till ett utskott för att man har problem med programmens innehåll. Det är att gå långt utöver vad politiken ska göra, säger Lawen Redar, kulturpolitisk talesperson för Socialdemokraterna.

  Det är inte ovanligt att kulturutskottet bjuder in olika kulturaktörer, varför är det så anmärkningsvärt att SD vill prata opartiskhet med public-service cheferna?

  – Det utskottet brukar göra är att hämta kunskaper från bolagen, eller det fria kulturlivet. Det här var för att man hade problem med specifika programledare och programmens innehåll, säger Lawen Redar (S) och fortsätter:

  – Det skulle vara att bedriva granskningsverksamhet, och det ska inte vi göra. Public servicebolagen har en egen granskningsverksamhet.

  I en omröstning på torsdagens sammanträde i kulturutskottet röstades förslaget ned.”
  SD vill kalla in SVT-chefer till riksdagen: Public service är partiska
  https://www.svt.se/kultur/sd-s-forslag-fraga-ut-public-service-cheferna-om-opartiskhet-i-kulturutskottet

  ”Charlotta Friborg, ansvarig utgivare för SVT Nyheter och Morgonstudion, reagerar med förvåning på förslaget från SD om att public service-chefer ska kallas in till kulturutskottet för att svara på kritik om bristande opartiskhet, och kritiken mot rapporteringen om ungdomsbrottslighet i ett avsnitt av Morgonstudion.

  Hur reagerar du på förslaget om att kalla in public service-chefer till kulturutskottet, för att svara på kritik om opartiskhet?

  – Med förvåning.

  Det finns en växande kritik mot bristande opartiskhet inom public service, menar Aron Emilsson (SD). Delar du den bilden?

  – Jag märker att public service har blivit en del av en politisk debatt som just nu är intensiv. Jag har jobbat i decennier inom privatägda tidningar och är väldigt van vid att diskutera redaktionella beslut och publiceringar, säger Charlotta Friborg.

  – Kritiken skiljer sig inte så mycket åt, men skillnaden är att det för public service finns en särskild möjlighet att få både opartiskhet och saklighet prövad – inom ramen för Granskningsnämnden.

  Intervjun om ungdomsbrottslighet i i Morgonstudion var enligt Emilsson ett tydligt exempel på ensidighet i SVT:s rapportering. Hur ser du på den kritiken?

  – Jag är stolt över vår rapportering som varit mångsidig. Vi har bland annat intervjuat offer, anhöriga till förövare, forskare, experter, poliser och vi har utkrävt ansvar av politiker.

  Är det vanligt att politiska partier vill diskutera enskilda inslag i riksdagen?

  – Nej.”
  https://www.svt.se/kultur/svt-chefen-forslaget-ar-forvanande-och-ovanligt

  ”Mats Svegfors (M): Stark markering mot public service

  En ovanlig begäran, enligt Mats Svegfors (M), tidigare vd för Sveriges Radio.
  – Det har aldrig hänt förut. Det är en stark markering mot public service.
  …..
  – Man gör detta för att fortsätta motsätta sig det rådande systemet. Det är inte så att man tvekar för att göra ett principbrott, utan man gör det just för att det är ett principbrott. Det ger uppmärksamhet. Samtidigt är det inte bara Sverigedemokraterna som är kritiska mot public service, utan även Moderaterna och Kristdemokraterna, säger han.

  En sak som dock är anmärkningsvärt, enligt Mats Svegfors, är att kritiken kommer samtidigt som svensk lokal- och dagspress står inför stora ekonomiska svårigheter.

  – Svensk journalistik står inför stora prövningar. Att man då väljer att rikta kritik mot de aktörer som fortfarande fungerar är väldigt anmärkningsvärt, säger Mats Svegfors och fortsätter:

  – Det är dock inte bara i Sverige som vi ser den här typen av kritik. I Storbritannien har den konservativa regeringen ifrågasatt BBC, som är själva urmodern när det kommer till public service. I USA ser vi något liknande när Donald Trump attackerar medierna.”
  https://www.svt.se/kultur/mats-svegfors

  ”..[..]..
  Utskottets ordförande Christer Nylander (L) riktade kritik mot SD-förslaget och poängterade att han anser det är fel med ”politisk granskning av media”.

  På fredagen kommenterar SVT:s vd Hanna Stjärne förslaget förslaget från SD i ett skriftligt uttalande. Hon skriver:

  ”Det är en gräns som har passerats, när man vill kalla publicister direkt till riksdagen för att stå till svars för en enskild publicering. Det är anmärkningsvärt och jag har inte hört talas om något liknande i Sverige. Vi har ett system med en Granskningsnämnd dit synpunkter kan framföras. Det gäller alla, även politiker”, skriver Hanna Stjärne.

  I uttalandet skriver Stjärne att det är fritt att kritisera, diskutera och ogilla det som SVT gör, innan hon tillägger:

  ”Men politiker har ett ansvar för att respektera systemet och hålla armlängds avstånd till oberoende medieföretag som har i uppgift att granska dem. Det är tydligt formulerat i sändningstillståndet: SVT:s verksamhet ska ’präglas av oberoende och stark integritet och bedrivas självständigt i förhållande till såväl staten som olika ekonomiska, politiska och andra intressen och maktsfärer i samhället’”, skriver Hanna Stjärne.”
  Ett måste: https://web.archive.org/web/20200221134413/https://www.dn.se/kultur-noje/hanna-stjarne-om-sds-krav-en-grans-har-passerats/

  Men nä, det handlar inte om ”en enskilda publicering” som Stjärne skriver. Detta är ju, för att använda SVT:s vänsterspråk som deras s.k experter brukar lyfta, något som handlar om ”strukturer”, ett strukturellt problem inom (S)vensk (V)änster(T)elevision.

  Och hur fan kan ovan anses vara politisk styrning om regeringens attacker på nedan inte är försök till politisk styrning, av mer allvarlig sort och konsekvenser. Och där ”vanlig” media inte ställer några som helst kritiska frågor ang detta! Länkar Ledarsidorna, men denna följetång har det ju skrivits mängder om.
  https://ledarsidorna.se/2020/02/socialdemokraterna-har-inte-givit-upp-vill-ga-fore-eu-och-begransa-det-fria-ordet/

  ”Medieforskaren: ”Politiker ska inte lägga sig i enskilt medieinnehåll”

  Sverigedemokraternas begäran att kalla in SVT-chefer till kulturutskottet för att diskutera frågan om opartiskhet hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle. Det säger medieforskarna Lars Nord och Maria Norbäck.

  – Politiker bör absolut inte lägga sig i enskilt innehåll i medierna. Om man tycker att ett visst program strider mot opartiskheten så kan man anmäla det till Granskningsnämnden, säger Norbäck.
  ..[..]..
  Maria Norbäck, docent vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och forskare inom medier och public service, menar att utspelet är ämnat att skapa misstro mot, eller spela på att det finns ett folkligt missnöje med, public service.

  Hon säger att SD länge har varit kritiskt mot public service-bolagen då partiet anser att de är partiska.

  – Det är anmärkningsvärt att de gör det här väldigt konstiga utspelet. Det är lite som att rektorn kallar upp olydiga barn till sitt kontor, säger Maria Norbäck.

  Även Lars Nord, professor i journalistik och politisk kommunikation vid Mittuniversitetet, är kritisk till SD:s agerande.

  – Det är en obehaglig formulering. Man ska inte “kalla” fria medieföreträdare till den första statsmakten för att förklara varför ett enskilt program ser ut som det gör. Det blir en terminologi som inte hör en demokratisk rättsstat till, säger Nord

  Maria Norbäck är inte förvånad över att andra politiker har reagerat negativt på utspelet.

  – Det traditionella, demokratiska sättet för politiska partier att förhålla sig till medier är att hålla vattentäta skott – alltså att det ska finnas armlängds avstånd. Politiker bör absolut inte lägga sig i enskilt innehåll i medierna, oavsett om det är public service eller andra medier, säger Norbäck och tillägger:

  Det är nästan lite diktatorfasoner.

  Trots att SD:s utspel är oortodoxt så har partiet mycket att vinna på det, menar Lars Nord.

  – Skälet till att man gör så här är för att public service-frågan har blivit politiserad den senaste tiden och SD, KD och M har skärpt tonen mot bolagen och kritiserat dem för att vara partiska. Det innebär att dessa partier, och kanske framförallt SD, kan dra fördel av att ge uppmärksamhet till en sådan här fråga. För att i dag finns det fler som håller med dem.

  Lars Nord tror att vi kommer att få se fler liknande utspel i framtiden.

  – Tidigare har den stora majoriteten och konsensus kring public service präglat mycket av utredningar och förslag. I dag är det mycket som tyder på att den tiden är förbi och att vi får mer konflikt kring den här frågan. Jag ser faktiskt ingen annan utveckling just nu, säger han.”
  https://www.svt.se/kultur/medieforskaren-nastan-lite-diktatorfasoner
  https://web.archive.org/web/20200221185808/https://www.svt.se/kultur/medieforskaren-nastan-lite-diktatorfasoner

  *Det traditionella, demokratiska sättet för politiska partier att förhålla sig till landets yttrandefrihet är att hålla vattentäta skott – alltså att det ska finnas armlängds avstånd. Politiker bör absolut inte lägga sig i enskilt innehåll i sociala medier, oavsett om det är facebook eller andra sociala medier. Det är nästan lite diktatorfasoner.*

  – Sade en medieforskare, journalist etc, aldrig.

  Svara
 23. G

   /  02/23/2020

  ”Och några, antar jag, är ok”

  Titeln på Sandro Scoccos bok är ett citat från USA:s president Donald Trump. Lyssna på klippet för att få förklaringen till det.

  Invandringen till Sverige, särskilt dess baksidor, har blivit en av våra hetaste frågor efter flyktingvågen 2015. I en ny bok tecknar ekonomen Sandro Scocco en mer positiv bild av migrationen.

  Han utmanar föreställningen om invandring som en kostnad och beskriver den snarare som investering. Vilka är då de stora missförstånden när detta diskuteras, till exempel i riksdagshuset?

  Författaren Sandro Scocco intervjuas av Niklas Ekdal.”
  https://www.svt.se/nyheter/svtforum/och-nagra-antar-jag-ar-ok

  ABF Sverige: ”För ekonomen Sandro Scocco har debatten om invandring och migration präglats av faktafel och myter. I december släppte han därför boken ”Och några, antar jag, är ok!” för att försöka ge ett mer faktabaserat underlag för att förstå vad som händer. Inom kort startar Sandro och Pengar & Politik Ekonomipodd en poddcirkel kring boken! Håll utkik!”

  Svara
 24. G

   /  02/23/2020

  ”När den främlingsfientliga sajten Samnytt, sprungen ur SD-bloggen Avpixlat, nyligen spred vidare filmen fick det starka reaktioner.
  Bland annat delade Sverigedemokraternas nationella Twitterkonto filmen vidare. Detta trots att det enligt juridikprofessorn Mårten Schultz kan vara ett lagbrott att sprida materialet.

  Själva polisutredningen kring händelsen är fortfarande i sin linda.

  – Det finns en anmälan ingiven och vi jobbar med den, men filmen vill jag inte kommentera över huvud taget, säger Heléne Sethsson, förundersökningsledare vid polisen i Haninge.

  Några uppgifter om den skadade flickans tillstånd finns inte i nuläget, enligt Heléne Sethsson.

  – Vi måste prata med personen naturligtvis och gå igenom det mycket, mycket noggrant.

  – Det är känsligt. Ibland blir man bestört över hur man kan göra sådana saker mot varandra.

  Hon vill inte uppge hur många misstänkta gärningspersoner man har i ärendet, eller hur rubriceringen lyder.

  Att det är ungdomar som är involverade gör att det finns tydligare riktlinjer om hur man ska arbeta och hur fort det ska gå.

  – Man måste också ta hänsyn till barnen och ungdomarna. De som blir utsatta, men även de som utsätter. Vi har en lagstiftning som säger att det ska hanteras på ett särskilt sätt och i Europakonventionen finns artiklar om hur barn ska behandlas, säger Heléne Sethsson.

  Rektorn på den aktuella skolan har informerat elever och vårdnadshavare om händelsen.

  – Vi ser mycket allvarligt på detta. Det är väldigt viktigt att våra offentliga platser är trygga, säger Håkan Filipsson, pressansvarig på Haninge kommun.

  – Vi vill också göra det vi kan för att förhindra att rykten och spekulationer sprids. Därför går vi ut till elever och föräldrar och delger dem den fakta vi kan.

  Aftonbladet har varit i kontakt med föräldrarna till några av de inblandade ungdomarna. De avböjer att kommentera händelsen, med hänvisning till den pågående polisutredningen.”
  https://web.archive.org/web/20200221194123/http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/g7GjyB/ungdomar-filmade-svar-misshandel-av-flicka

  ”Samnytt, som tidigare var hatsajten Avpixlat, publicerade i veckan ett filmklipp som visar en misshandel.
  …..
  Samnytt skrev i samband med sin publicering:

  ”Det är i dagsläget oklart var någonstans som den brutala misshandeln ägde rum. Enligt uppgifter ska videon vara filmad i början av februari.”

  Nu kan Expressen berätta att händelsen inträffade i mitten av januari vid högstadieskolan Söderbymalmsskolan söder om Stockholm.

  Håkan Filipsson, pressansvarig på Haninge kommun, berättar:

  – Detta hände i mitten av januari. Vi fick kännedom om det här på fredagen den 17. Sedan polisanmäldes det den 22.

  Har man vidtagit några disciplinära åtgärder?

  – Detta är naturligtvis något vi ser allvarligt på. Rektorn, tillsammans med elever och vårdnadshavare, har pratat om vad som har hänt. Det kommer bli en uppföljning på detta för att se hur man kan trygga skolmiljön för alla inblandade.

  Går de fortfarande kvar i skolan tillsammans?

  – Eftersom de är minderåriga och det är deras integritet det handlar om vill jag ogärna gå in på det. Men det är något vi tittar på. Det är viktigt att alla elever ska kunna känna sig trygga.

  En flicka utsattes för grovt våld på filmen, hur mår hon?

  – Jag kan inte säga något om det utan får hänvisa till polisen.

  Expressen har talat med Heléne Sethsson, polisens förundersökningsledare, som väljer att inte svara på något som har med fallet att göra.

  Mårten Schultz, professor i civilrätt, har skrivit om fallet – och spridandet av videon – på Twitter:

  ”Jag noterar att det sprids en video på en hemsk misshandel. Sedan något år är det ofta brottsligt att sprida sådana filmer i sociala medier eftersom det kränker brottsoffrets integritet. Och det brottet kan träffa på alla som sprider filmen vidare.”

  ”Det jag talar om är brottet olaga integritetsintrång som alltså skyddar den på filmen angripas integritet. Det kan i vissa fall även utgöra ett brott mot allmän ordning, nämligen olaga våldsskildring.”
  https://web.archive.org/web/20200221194428/https://www.expressen.se/nyheter/krim/har-filmade-och-slog-tonaringarna-flickan/

  Svara
  • Weasel

    /  02/24/2020

   Om det är brottsligt att sprida en film på ett pågående brott så ska nog Hasse Aaro tacka Gud för ”mängdrabatten”…

   Tänk vilket friskt land och samhälle vi skulle kunna ha om idioter som Schultz & co vore lika upprörda över det som sker på filmen som dom är på dom visselblåsarna som gör folket uppmärksamt på hur verkligheten ser ut.
   ( I en situation där offret syns och kan identifieras kan jag hålla med Schultz, men i det här fallet är det Schultz säger bara fullständigt svagsint. )

   Svara
 25. G

   /  02/23/2020

  ”Hade unga kvinnor mellan 18-29 år fått bestämma hade vänsterliberala partier styrt Sverige.

  I denna grupp är Vänsterpartiet största parti med 23,9 procent, Socialdemokraterna får 18 procent, Miljöpartiet 4,9 procent, Liberalerna 4,1 procent och Centerpartiet – som bland annat släppte igenom afghanamnestin – får hela 16,8 procent.

  Tillsammans får dessa partier 67,7 procent.

  Bara 11,9 procent av unga kvinnor röstar på invandringskritiska partier som Sverigedemokraterna.”
  https://www.friatider.se/unga-kvinnor-vill-ha-mer-vansterpolitik-och-mangkultur

  ”På Sjölins gymnasium går diskussionsvågorna höga, just idag är Centerpartiet och Sverigedemokraternas ungdomsförbund inbjudna. Frågor om jämställdhet och feminism är huvudspåret när ungdomarna själva ska förklara skillnaderna mellan killar och tjejers politiska sympatier.

  – Jag tror att många killar är rädda för ordet feminism för det är kopplat till manshat, vilket inte stämmer, och då rör de sig mer mot högerpartier som inte använder sig av det ordet, säger Sofia Lannerfors, elev på Sjölins Gymnasium.

  – Vi står för jämställdhet mellan könen, det är media som har målat upp den ena sidan som kvinnofientlig och den andra sidan som för jämställdhet, säger Ludvig Eriksson från Ungsvenskarna.

  – Vi har flest tjejer på ledande positioner så det är naturligt att vi lockar fler tjejer än killar till vårt parti, säger Adrian Romignollo från Centerpartiets ungdomsförbund, CUF.

  Johanna Strömstedt påpekar att allt fler tjejer ändå söker sig till Sverigedemokraterna. Det stämmer, sett till väljargruppen kvinnor i stort är SD näst största parti i SVT/Novus väljarbarometer för februari. Det är bland unga tjejer som partiet har svårare att hävda sig.

  Vad sade dina tjejkompisar när du berättade om ditt engagemang i Sverigedemokraterna?

  – Att de inte ville veta av varken mig eller mina värderingar, de sa upp bekantskapen, berättar Johanna Strömstedt (SD).”
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-novus-tjejerna-valjer-v-och-killarna-valjer-sd

  Som sagt: https://toklandet.wordpress.com/2020/02/16/landet-bizarro-del-6-forra-artiondets-mest-bisarra-bild/#comment-196729

  Abshir tidigare på Toklandet:
  https://toklandet.wordpress.com/2019/12/10/lite-gammalt-som-ligger-och-skrapar-del-14/#comment-192674

  Svara
  • G

    /  02/23/2020

   I framtiden ska ingen vänstersvenska komma och säga likt en vänsterhjärna *vi såg det inte komma*, för ni är lika läskunniga som alla andra, vet vad kritiskt tänkande är, vet vad konsekvensanalys är!, osv osv.

   ”Vänsterpartiet kräver mer invandring till Europa

   Den så kallade klimatfrågan är den allra viktigaste EU-frågan framöver. Det anser i varje fall Vänsterpartiet.

   Därefter kommer invandringen och EU:s budget.

   Enligt Vänsterpartiets Malin Björk ska prioriteringen vara att bekämpa ”rasism” och nationalism, och att släppa in fler invandrare.

   Fokus ska ligga på invandrarnas rättigheter, inte på att hålla dem borta. Asylrätten ska vidmakthållas och nationalistiska länder ska bekämpas.

   ”Jag kommer att jobba stenhårt för att EU inte ska låta länder med rasistiska högerregeringar som Ungern och Polen fortsätta dra med sig alla andra länder i en slags kapplöpning mot botten. Vi ska inte ha den australienska modellen med grova människorättsbrott där asylprövningen sker i EU:s utkanter”, skriver hon i sin debattartikel.

   ”Samtidigt bör EU sluta finansiera länder som Turkiet och Libyen för att hålla flyktingar borta. Vi bör heller inte investera i en EU-gemensam gränspolisstyrka på 10 000 vakter, hundar, vapen, taggtrådsstängsel, militärfordon och värmekameror. Naturligtvis borde dessa pengar istället satsas på ett värdigt flyktingmottagande”, fortsätter hon.”
   https://www.friatider.se/vansterpartiet-kraver-mer-invandring-till-europa
   https://www.europaportalen.se/2020/02/debatt-klimatfragan-viktigast-sedan-migration-och-budget

   Dra med sig alla andra. Hm, man kan undra exakt hur exempelvis Ungern och Polen är medansvarig för Sveriges pågående ”kapplöpning mot botten” :/ Verkligheten är snarare att EU vill dra med sig/tvinga Ungern, Polen och flera av deras grannländer på sin lilla master plan, men dessa länder säger NEJ TACK; vi ser det komma sedan länge!

   Svara
  • G

    /  02/24/2020

   Bara förtydliga för mig själv så inget blir konstigt vad gäller min syn på kvinnlig rösträtt, som ibland diskuteras här av andra i kommentarsfältet. Jag är inte på något vis för avskaffande av kvinnlig rösträtt, det var inte därför jag tog med Johans tweeten. Men jag håller med det som står i tweeten, resultatet av unga kvinnors röstande 2020 och konsekvenserna som skulle bli av den förda politiken skulle vara extremt skadligt för Sverige, ett land som redan är väldigt, väldigt illa ute. I framtiden kan det ju se annorlunda ut, man kan ju alltid hoppas. Om inte för nuvarande generation unga kvinnor som röstar enligt ovan, så för alla som kommer därefter. Men i Toklandet så kan ju allt hända, kanske blir det t.o.m så att bilden skiftar helt, att killarna går till vänster/socialliberal, och majoriteten tjejer vaknar och byter sida helt, inget förvånar längre i detta land, inget.

   Svara
   • Weasel

     /  02/24/2020

    ”Vad är det för fel på unga kvinnor?” , frågar den inte unga kvinnan Uvell efter det att hon har röstat på Fredrik ”öppna era hjärtan -vad är problemet?brann julgranen? – från flygplanet såg jag att det finns mycket skog och därför kan vi ta emot 10 ggr fler invandrare än Danmark” Reinfeldt tre val i rad.

    Unga kvinnor är hjärntvättade och dom tycker och tror därför att massinvandring är någonting lönsamt och positivt. Det gör att jag kan ha en viss förståelse för deras val.
    Uvell ?
    Hon skriver 1000 kritiska blogginlägg om invandringens negativa konsekvenser – medan hon spenderar 12 år med att rösta på han som slår europarekord i invandring.

    Min fråga är snarare Vad är det för fel på Uvell? 🙄

    Svara
    • Kristian

      /  02/24/2020

     Jo.

     Det är något ideologiskt-religiöst-gruptillhörighettjosan under ytan där.
     ”Det enda alternativet för er som vill ha SD-politik är M” sade hon väl innan förra valet?

     Svara
    • Rikard

      /  02/24/2020

     Hej.

     Hon vill ha Bildt/Reinfeldt-politik.

     Men utan invandring.

     Bildt/Reinfeldt-politiken kan enklast sammanfattas med att om man sänker sjukersättningen blir folk friskare, och sänker man a-kassan skapas fler jobb, samt att om det allmänna skall köpa tjänster från det privata måste det allmänna garantera en viss lägsta vinst för det privata bolaget.

     Alltså sämsta tänkbara kombination av stats-socialism och nyliberalism.

     Att man troligen skapar fler arbeten via progressivt sänkt arbetsgivaravgift, regionalt varierade skatter, mer direkt inflytande för kommuninvånare, och i grunden reformerat skattesystem (ett totalt avskaffande av div. avdrag t ex) där skatten betalas efter inkomst och tillgångars värde, inget annat, är ointressant för henne (och andra moderater, tyvärr).

     Därför att då försvinner möjligheten för företagare att ‘handla på firman’ (alla som jobbat på Biltema, Elgiganten och liknande vet vad jag menar), eller att ha flera bolag och ta ut vinsten i de former som ger lägst skatt (lycka till med att göra så den som är löneslav). Lika för all har moderaterna aldrig varit intresserade av: gärna höga skatter, men först rejäla avdrag för den som är rik nog för att behöva revisor.

     Det är inget konstigt. Hon företräder sitt klassintresse och förstår situationen utifrån sin klasstillhörighet. Inte konstigare än att hennes spegelbild Suhonen tror att man löser allt med ”högre skatt för de rika”. Det gör givetvis jag också, då jag inte glömt hur det är att försöka försörja en familj på ca 8 500:-/månad (mitten av nittiotalet, med en hyra på 3 500:-) och ha vänner som noga kunde beskriva hur det fanns olika knep för att minimera skatt om man bara jobbade i rätt branscher och sektorer. Det var ju t o m nån gök som öppnade brevlådeföretag från Cypern där han sålde handböcker i skatteminimering, eller var det åttiotalet?

     Sedan är Bildts kader fortfarande den största maktfaktorn i partiet, och det är inte ett bra karriärdrag att vara kritisk mot den store ledaren (Bildt, alltså); Reinfeldt fortsatte nämligen bara vad Calle-pånken påbörjat.

     Det är talande anser jag att så gott som inga politiska partier eller tyckare är för lika skatteregler för alla. Istället är man för system som skapar inlåsningseffekter och gisslantagning.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Weasel

       /  02/24/2020

      @ Rikard

      ”Hon vill ha Bildt/Reinfeldt-politik.

      Men utan invandring.”

      Det är säkert en korrekt analys.
      Men det är lika vansinnigt och ologiskt som om jag röstar på AfS i 20 års tid och sen sitter och gnäller på att det är för lite invandrare i Sverige eftersom ”jag vill ha Kasselstrand-politik fast med fri invandring” 🙄

      Som sagt ; hos de unga kvinnorna som röstar på V finns det ju i alla fall någon slags form av logik eftersom dom röstar på det partiet som erbjuder det som de unga kvinnorna vill ha – medan uvell röstar på det partiet som erbjuder henne det som hon inte vill ha.

  • Kristian

    /  02/25/2020

   ”Unga kvinnor förstår inte att de håller på att sänka Sverige”
   https://detgodasamhallet.com/2020/02/25/gunnar-sandelin-unga-kvinnor-forstar-inte-att-de-haller-pa-att-sanka-sverige/
   ”Hur kommer det sig att den postmoderniska, intersektionella och statsbärande feminismen (vår regering anser sig ju vara den första av den sorten i världen) har påverkat unga kvinnors sinnen så djupt att de i stort sett tar avstånd från det välfärdssamhälle som de själva har fått privilegiet att leva i? Vill de unga kvinnorna verkligen att de själva och deras barn ska leva i ett sådant fattigt och farligt samhälle som de själva röstar fram? ”

   Avdelningen kul formuleringar:
   ”ökad grov gängkriminalitet, som inte kan grillas bort av någon dialogpolis. ”

   Svara
 26. G

   /  02/23/2020

  ”Misstänkt våldtäkt av minderårig i Göteborg

  En flicka under 15-år misstänks ha blivit våldtagen sent under lördagskvällen. Flickan skall ha varit i närheten av en tunnel när en okänd man överföll och våldtog henne, enligt polisanmälan.

  Under lördagen kontaktar en mamma polisen och berättar att hennes dotter, som är under 15-år har blivit våldtagen. Händelsen skall ha skett i närheten av en tunnel i Angered.

  Flickan har sent under lördagskvällen, mellan 22.30-23.30 stött på en yngre man på platsen som släpat iväg henne till ett närbeläget skogsområde och där fullbordat våldtäkten, skriver polisen på sin hemsida.

  Flickan skall uppvisa vissa skador som hon säger hon fått vid våldtäkten.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/misstankt-valdtakt-av-minderarig-i-goteborg

  Svara
 27. G

   /  02/24/2020

  Inte bara svenska konvertiter…: https://toklandet.wordpress.com/2020/02/16/landet-bizarro-del-6-forra-artiondets-mest-bisarra-bild/#comment-196730

  …som tar världens enda officiella Religion of Peace på bokstavligen blodigt allvar…

  ”Muslim-convert who became Britain’s ‘first female suicide bomb plotter’, 36, admits ISIS-inspired plan to blow up St Paul’s Cathedral and a London hotel in bid to ‘kill as many as possible’

  The British defendant was born Michelle Ramsden to a non-Muslim family and converted to Islam in 2007. She began to follow extremists online and by 2015 had become radicalised, the prosecution said.”
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-8028763/Female-ISIS-supporter-36-admits-terror-bomb-plot-St-Pauls.html

  Safiyya Amira Shaikh: *Det är det här fingret, pekfingret, som jag helst använder när jag fingerpullar mig själv.*

  Svara
 28. G

   /  02/24/2020

  Antingen har BBC News besökt Sverige eller så är det ett beställt reportage gjort av någon i Sverige för BBC räkning, som visar upp ett av våra fina, nytänkande experiment…

  ”Talking to your neighbours is mandatory if you live here

  You can only live in this block of flats if you are under 25 or a pensioner – and you have to socialise. It’s all part of a plan to help tackle loneliness.”
  https://www.bbc.com/news/av/stories-51480010/talking-to-your-neighbours-is-mandatory-if-you-live-here

  Svara
 29. G

   /  02/24/2020

  ”US is 39th best country for children to grow up in behind Saudi Arabia and Bosnia
  ..[..]..
  The US ranked lower than 38 other nations in the report entitled ”A future for the world’s children?” which surveyed 180 countries.

  The commission was headed up by 40 experts from the World Heath Organization (WHO), The Lancet medical journal and UNICEF.

  They found kids in Norway, South Korea and the Netherlands had better changes of survival and well-being due to good healthcare, nutrition, education.

  Countries were scored by their carbon emissions per-capita, putting nations like the US and Australia close to the bottom.

  These rich nations were noted as contributors to global health threats as a result of climate change.

  Ex-New Zealand Prime Minister Helen Clark, who co-chaired the commission, said action was needed.

  Clark said: ”Countries need to overhaul their approach to child and adolescent health.

  ”[We need] to ensure that we not only look after our children today but protect the world they will inherit in the future.”

  The ”flourishing” part of the report measured countries in terms of surviving and thriving.

  The top 10 were Norway, South Korea, Netherlands, France, Ireland, Denmark, Japan, Belgium, Iceland, and the UK, with Central African Republic coming in last.

  The report read: ”The USA is a higher income country (HIC) that ranks as the 11th most unequal country in the world (among countries for which we have data on income inequality).

  ”Moreover, the child flourishing rank of the USA (39th) is also poor compared with many other HICs, and even some middle income countries (MICs).”

  The ”sustainability” section ranks countries on how the nation’s per-person emissions compared.

  This ranked countries on their sustainable levels of carbon emissions ”relative to 2030 targets as a measure of a country’s threats to future children.”

  Out of the top 25 countries with the best emissions scores, all but two were African.

  Many African nations did badly on children’s health, education, nutritious food and protection from violence in the ”flourishing” category

  Not one country performed well on all three measures of children flourishing, sustainability and equity.

  Exploitative marketing practices pushing fast food, sugary drinks, alcohol and tobacco at kids via social media was also highlighted.

  The report noted progress has been made in kids lives over the past 50 years but the benefits were not equitable.

  With global warming and other issues, the commission added every child’s future is uncertain.</b"
  https://www.the-sun.com/news/426652/us-39-country-kids-grow-up-saudi-arabia-bosnia/

  Svara
 30. G

   /  02/24/2020

  ”‘The best presidential candidate in 40 years’: Michael Douglas hits the campaign trail on behalf of Bloomberg after it’s revealed his father Kirk Douglas left him out of his will and bequeathed his entire $60m fortune to charity

  Actor Kirk Douglas has reportedly left his entire $60million fortune to charity. He didn’t leave any money to his son, Michael, a Hollywood star who has his own net worth of about $300million”
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-8035057/Kirk-Douglas-left-entire-60million-fortune-charity.html

  Svara
 31. Leif

   /  02/24/2020

  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/qLM78z/klimatfornekarna-far-harja-fritt-i-m
  Pär Holmgren är upprörd över att det finns andra åsikter än hans.

  Svara
  • Senior

    /  02/24/2020

   Japp, liksom Greta et al.

   Vad de talar väldigt tyst om är att de objekt de försöker påverka till skillnad mot dem själva är demokratiskt valda med en skyldighet att genomföra de reformer de fått mandat att göra genom detta val. Det är vad de skall rätta sig efter, inte vad olika ”influencers” som lobbyister likt Greta nu mer kallas.
   Åtminstone är det så det fungerar i hyfsat väl demokratiska länder….

   -Ett demokratiskt land är det den folkvalda riksdagen som tar beslut, i enlighet med vad de gått till val på och sitt transperanta partiprogram, efter diskussioner och kompromisser i riksdagen. Riksdagen alltså, riksdagen, inget totalitärt DÖ eller GÖK, etc. Dessa beslut får regeringen helt enkelt tugga i sig, säga tack och amen och genomföra dem, oavsett vad de tycker om det.

   Alltså inte som i Sverige där partiledningen enväldigt beslutar, skriver överenskommelser, och knapptryckarkompaniet i riksdagen därefter låtsas rösta….

   Svara
  • Weasel

    /  02/24/2020

   ”Väljarna kommer att straffa dem hårt om de inte tar situationen på allvar. ”

   Detta säger då Per Holmgren som tillhör fyraprocents-partiet MP om artonprocentspartiet M…. 🙄

   Svara
 32. Weasel

   /  02/24/2020

  Helt OT , men ändå….;
  Ibland händer det att man läser någonting som är så roligt och bisarrt vansinnigt att man håller på att skratta ihjäl sig.

  I helgen var det stabsläge på södersjukhuset. En 97 årig kvinna fick vänta på akuten i 17 timmar innan hon fick träffa en läkare. En 97 årig kvinna med blodförgiftning fick en vårdplats i sjukhusets matsal. En annan kvinna fick vänta i 32 timmar innan hon lyckades få vård. Läkarna jämförde situationen på sjukhuset med en ”krigszon” .
  Det är inte detta som är roligt.
  Roligt blev det först idag då jag läste minister Hallengrens uttalande i Expressen :
  ”Min bedömning är att sveriges och sjukvårdens beredskap är god vid en eventuell corona-pandemi”
  Hahahahahaha!!! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  Jodu , Lena, det är nog en korrekt bedömning. För om folk får vänta 32 timmar på akuten när det INTE finns någon corona-epidemi i Sverige så är det ju oerhört mycket som talar för att sjukvården inte får några som helst problem om det plötsligt skulle komma 10.000 coronapatienter till akuten.

  Men om corona skulle drabba sverige och om ett sådant utbrott mot alla odds inte skulle resultera i att de lediga vårdplatserna ÖKAR så….kan ju Lena efteråt ursäkta sig med ”jag såg det inte komma” eller ”jag har varit naiv”.
  Vilket i hennes fall kanske är sant – eftersom efterblivna och sinnessjuka människor saknar förmåga till logiskt tänkande.

  Den kritiskt tänkande människan kanske undrar vad ”den goda förberedelsen” består av ? Alltså vad det är som Lena och hennes regering rent konkret har gjort för att Södersjukhuset med sina 32-timmars kötider ska vara väl förberedda för en eventuell corona-epidemi ?
  Och svaret är….dom har gett 40 miljoner kronor till WHO . 😊😊😊

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  02/24/2020

   ” Regeringens samlade bedömning är att Sveriges beredskap är god.
   – Jag tycker att man ska lyssna till den smittskyddsmyndighet vi har i Sverige, som också är experter på smittskydd, de sitter på väldigt mycket kunskap. Jag tycker att vi ska lita på dem, säger Lena Hallengren.
   – Vi kan inte ha en situation där vi har många tomma vårdplatser som kanske står och väntar eventuellt på någon. Så kan vi inte använda svensk sjukvårdsresurser. De används ju varje dag till de som mest behöver. Vården har hela tiden ett uppdrag att prioritera de människor som har de största behoven.
   _ Om vi skulle få ett utbrott som vi befarar skulle kunna leda till en pandemi som har stor smittspridning så har det väldigt hög prioritet. Då blir det en del av vården. Då måste man göra omprioriteringar. Man kan inte se det som att det ska stå väldigt många platser till förfogande, det är inte så det ser ut. ”

   Det var ett bra svar, att vi har god beredskap eftersom om vi får en jobbig epidemi med en för många äldre dödlig virussjukdom så kommer vi bara prioritera bort annat. Riktigt skönt att höra. Precis som det ska vara, så en helt vanlig tisdag i stabsläge på stockholms akutkliniker adderat med tusentals kritiska lunginflammationer hanterar man lätt som en plätt gemom att prioritera bort benbrott, utslagna tänder eller andra ickedödliga tillstånd. Känns så tryggt! För skam om vi hade en eller två sjukhusplatser över.

   Svara
   • Weasel

     /  02/24/2020

    Jo , Frida, det känns oerhört tryggt att veta att beredskapen är så god att de som idag får vänta i 32 timmar på akuten och sedan får en vårdplats i en korridor ellet matsal prioriteras bort om det kommer en coronaepedemi.
    Då så. Då är ju situtationen under kontroll och vi kan andas ut.
    Inte undra på att Socialdemokraterna kallar sig själva för ”välfärdsparti”.

    Svara
  • Kristian

    /  02/24/2020

   40 miljoner till WHO kan ge Hallengren ett jobb i FN.
   Noll timmars väntetid i svensk sjukvård kan inte ge Hallengren ett jobb i FN.

   Frågor på det?

   Svara
  • Törnrosa

    /  02/24/2020

   ”Det var ett bra svar, att vi har god beredskap eftersom om vi får en jobbig epidemi med en för många äldre dödlig virussjukdom så kommer vi bara prioritera bort annat. ”

   Slikt resonerande skapar lugn eller… Verkar snarare som om de planerar att påskynda folkutbytet misstänker en gammal cyniker. mvh

   Svara
 33. MiT

   /  02/24/2020

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.717590181668909/2933138586780713/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARDmlCyKSB_VN81w73IaoKq8PoM79uDP2JRz-xFXNgUYlNsS8m201vinej6rzjt3zUVSRNUYhgw7z5A07S2_aHrKsnR_0r22BdvpKTP_vPj0GR7Z1RkWLLOCblYeMuthJIw4TO5ub5G6tpOYTUUuPuf1nZ9AP_R49kQm25lFKBuBRCllTjy8rWI3Z1t2ZQTkw4papRYKUTdMOy28Kc7BsD-cj_6kXEMzSJksxqqLg12Cl-G8n22rO288y0yW_RkgEsb_oSa_68M2osK1htXytuZCftfTgl8ZW679E49ncaykAqXu9LFtSScIZFpOddKj8iavrKMmS2cE89zIXuAWwtqDuRacQmVdTW4-diiZRdtWAB3SjAv426w&__tn__=-R*

  Svara
  • Gorby

    /  02/24/2020

   Och efter lite hot så tvingas programmet Kronogården: ”Kan väcka oro”…

   Svara
  • Gorby

    /  02/24/2020

   Svara
 34. G

   /  02/24/2020

  Svara
 35. G

   /  02/24/2020

  ”17-årig dansk dreng så døden i øjnene, da han blev overfaldet af indvandrerunge – brutal voldskultur er blevet en del af Danmark
  …[..]..
  Marcus blev udsat for et brutalt og helt umotiveret overfald. Det var så voldsomt, at han undervejs så døden i øjnene. Hans rædselsslagne lillesøster og hendes veninder oplevede det hele.

  Marcus har beskrevet mareridtet i en opdatering på facebook. Den viser, hvor rå og tilfældig den vold var, som ramte ham.

  Han og hans 12-årige søster var på Taastrup Station. Men de ville gerne have en sodavand, og den kunne de ikke købe dér. Så de tog S-toget et stop til Albertslund. Men så snart de trådte ud af toget på Albertslund Station, begyndte et mareridt.

  På perronen stod en større gruppe på omkring 30 drenge, som alle bortset fra én var af anden etnisk herkomst end dansk. Sådan lyder Marcus’ beskrivelse.

  Hans søster og hendes veninder mente, at de havde hørt om dem. Siden har politiet ifølge Marcus bekræftet, ”at de altid står på Albertslund Station” – parate til vold.

  Det fik Marcus hurtigt at mærke. Cirka ni drenge ud af den store gruppe på 30-stykker gik til angreb på ham.

  En dreng på cirka 15 år med sort krøllet hår stiller sig provokerende tæt op ad ham. Inden Marcus nåede at sige noget, hamrede drengen en knytnæve i hovedet på ham, så hans overlæbe flækkede.

  Marcus vidste, at han ikke kunne tage kampen op. Så han gik videre og begyndte til sidst at løbe. Men 2-3 af dem fik fat i ham, og han blev igen slået i hovedet.

  Siden fik han flere knytnæveslag i ansigtet og spark i knæhaserne.

  Så lagde de unge voldsmænd to gange op til at smide ham ned på skinnerne, hvilket kunne sende ham i døden, hvis der kom et tog ind. Ifølge Marcus’ mor var det den oplysning, som politiet bed allermest mærke i (BT).

  Samtidig skete der noget andet, som fik Marcus til at se døden i øjnene. Da han faldt på perronen, lagde den sortkrøllede dreng op til at stampe ham i hovedet. Den slags kan som bekendt være livsfarligt. Marcus slap dog ud af situationen ved at kaste en pose med øl mod drengen.”
  https://denkorteavis.dk/2020/marcus-blev-overfaldet-af-en-gruppe-indvandrere-og-nu-advarer-han-andre-hold-jer-vaek-fra-albertslund-station/

  Svara
 36. Mange "Grovröret" Allardsson

   /  02/24/2020

  https://www.friatider.se/mohamed-erkanner-mordade-pensionar-med-tio-knivhugg

  Så går pensionsräddning till – RIKTIG pensionsräddning – såsom socialdemokrater och moderater skisserat den. För varje knivhugg sparade staten kanske hundratusentals kronor. På kuppen får man klapp på axeln av globalismens spjutspetsar Hedi Fried, Göran Rosenberg, Helle Klein (och dom andra pro-Mohamedanska äcklen).

  /Mange

  Svara
 37. G

   /  02/24/2020

  ”Mand og familie presser indvandrerkvinder til at sige nej til jobs – en kvindefjendsk kultur er kommet til Danmark

  Københavns kommunes beskæftigelses- og integrationsforvaltning har her til morgen offentliggjort en undersøgelse som viser, at en stor del af kvinder med indvandrerbaggrund er underlagt en ekstremt kvindeundertrykkende kultur.”
  https://denkorteavis.dk/2020/mand-og-familie-presser-indvandrerkvinder-til-at-sige-nej-til-jobs-en-kvindefjendsk-kultur-er-kommet-til-danmark/

  ”Ledige indvandrerkvinder udsat for massiv social kontrol

  Ledige etniske minoritetskvinder bliver presset af familie og omgangskreds til at sige nej til job eller aktivering. Det viser Danmarks første undersøgelse af betydningen af social kontrol på kvindernes muligheder på arbejdsmarkedet. Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) er rystet og vil have handling ude i jobcentrene og fra flere ministre.”
  https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ledige-indvandrerkvinder-udsat-for-massiv-social-kontrol?publisherId=13559151&releaseId=13588387

  Svara
 38. G

   /  02/24/2020

  facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.721663931261534/2928645900563315/

  Svara
 39. G

   /  02/24/2020

  facebook.com/stefanlofven/photos/a.649223008451930/3829794600394739/

  Svara
  • Kristian

    /  02/24/2020

   Medierna skall granska de som ger dem åtta miljarder om året. Visst.

   ”Vi behöver en mångfald av fria medier i Sverige”
   Ja, kan vi få det, tro?

   (Som Gandhi lär ha sagt om vad han tyckte om västerländsk civilisation:
   ”I think it would be a good idea.”)

   Svara
 40. G

   /  02/24/2020

  ”Support for far-right AfD falls after Hanau attack in Germany

  The far-right Alternative for Germany party has lost support in the wake of a deadly attack on people of foreign descent in Hanau. A new poll shows that most Germans think the party is partly responsible for the attack.”
  https://www.dw.com/en/support-for-far-right-afd-falls-after-hanau-attack-in-germany/a-52485645

  Svara
 41. G

   /  02/24/2020

  Detta med ålder och partiers upp/nedgång är ofta intressant…

  Svara
 42. G

   /  02/24/2020

  Svara
 43. MiT

   /  02/24/2020

  Svara
 44. MiT

   /  02/24/2020

  Svara
  • ”Den andra kvinnan, hon som gick ut med resväskan, är inte uppsatt som misstänkt. Enligt Mikael Hedström beror det på att polisen inte har kunnat fastställa hennes identitet.”

   Okej, jag fattar att Migrationsverkets förvar inte är ett formellt fängelse som sådant och har något lättare regler/rutiner, men hur i helvete kan folk bara släppas in utan att få identifiera sig? Hur kan människor bara vandra ut och in med gigantiska resväskor? Jävla pajasland.

   Svara
   • Rikard

     /  02/25/2020

    Hej.

    Blåställ med logga, UPS-uniform eller liknande, samt padda/block, verktygsbälte eller motsvarande, stressad irriterad min och raska steg som om du hittat ett problem som inte är ditt och som du gärna vill dela med dig av, och du kommer in nästan var som helst. Gå som om du äger stället, och egentligen är där för att göra folk en tjänst du inte behöver bry dig om men gör ändå.

    Tro mig, det funkar.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Kristian

      /  02/25/2020

     Säkerhetskursen vi gör varje år innehåller moment som ”var inte rädd att be någon visa ID-kortet om de inte redan bär det synligt.”

     Men det är ju i privata sektorn där vi kan bli av med kunder och sådant.
     Skattepengar är tydligen mindre viktigt.

     Svara
     • Rikard

       /  02/26/2020

      Hej.

      Ingår numera inom skolan också. Lärare och alla annan personal skall stoppa och fråga främmande vuxen vem den är, vad den har för ärende, och följa upp det hela genom att hålla ögonen på personen så att de som sagts kan kontrolleras. Hur bra det följs vet jag inte – jag har haft kollegor som tagit det på nästan lite gulligt överdrivet allvar och tvingat folk vänta i entrén tills någon betrodd på skolan kunnat identifiera personen, och andra som struntat totalt i att en för dem främmande man i sextioårsåldern står och pratar med femåringar vid grinden.

      Man märker detsamma när man tränar ‘inrymning’ på skolan. En del tar det på allvar, andra suckar och stönar och tjafsar på temat ”det händer inte här”.

      Det hjälper att ha annan bakgrund än akademiker, kan jag säga. Samtliga invandrarkollegor jag har haft har tagit bägge momenten på största allvar, oavsett om de varit ryssar eller araber eller jänkare.

      Apropå skattepengar: har för länge sedan jobbat på en skola som drevs som icke vinstdrivande stiftelse/kooperativ. Där var vi tvungna att göra av med budget, annars skars den ned. Belöningen för oss om vi var sparsamma var mindre pengar från kommunen (skolpeng med mera); belöningen för den angränsande kommunala skolan om de gick över budget var mer pengar…

      Blanda offentligt och privat blir sällan bra, tror jag.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare
      PS Har jobbat privat på firma med inpasseringskontroll. Jag är lätt att känna igen – har så kallat ”distinkt utseende”. Spelade ingen roll. Vakten från Tre Lingon skulle ha brickan, annars fick tjifen komma ner i vakten och hämta en. Till och med Ica borta i samhället har bättre säkerhet än många sjukhus och skolor eller myndigheter. DS

     • Kristian

       /  02/26/2020

      Intressant.
      Talade för något decennium sedan med en lärare på en engelsk skola.
      Han sade att det första inspektörer gör är att försöka komma in utan att identifiera sig. Det andra är att ta av sig ID-brickan de fått sig tilldelad.

      För att på ”vår” skola hjälpa till med att ledsaga elever (8-9 år) till och från veckans simlektioner krävs bakgrundskontroll (via polisen, tror jag).

    • Steerpike

      /  02/26/2020

     Oh ja, det funkar. Högtillitsamhällen skapar naturligtvis möjligheter för de som inte vill ha eller kan få tillit.

     Svara
  • Kristian

    /  02/25/2020

   Vi har väl redan haft ”sågat sig genom väggen och klättrat ned i lakan” (migrationsverket i Märsta), så andra Jönssonligan-metoder var väl bara en tidsfråga.

   Bör det vara grädd- eller princesstårta till filen? Frågar åt en kompis.

   Svara
   • Steerpike

     /  02/26/2020

    Det ska vara Semla så du kan samspråka med vakten om hur lustigt det är att att bakverket av onda människor har tilldelats en historia. Detta till trots att bullen gräddats idag.

    Svara
    • Kristian

      /  02/26/2020

     ”Gräddats idag”? Varför skulle det vara intressant?
     Erkänn nu, du är en sådan där som inte bryr sig om Sverigedemokraternas månghundraåriga historia, inte sant? 🙂

     Mmm, semla. Har ätit alldeles för få i år. Men det gäller förstås oavsett antal.
     Ja, jag behöver gå ned i vikt, varför frågar du?

     Svara
  • G

    /  02/26/2020

   Ja, man tänker och säger heeeeelt otroligt, men är det verkligen otroligt, vi bor ju trots allt i Sverige. Som hämtat ur en film.

   Svara
 45. MiT

   /  02/24/2020

  Svara
  • Weasel

    /  02/25/2020

   Nu tänker du fel , MiT.
   Tanken med klimatpolitiken är inte att låginkomsttagare/arbetare ska ha råd att resa med tåg.
   Det är bara ùberklassen som ska ha råd att resa med tåg.
   Och med flyg. Och med bil.
   Den fattiga pöbeln får cykla om dom vill resa någonstans.
   Och detta har ju nu DN bevisat mycket tydligt.

   För övrigt är det ju jävligt bra att Wolodarski nu bevisar att det går att åka tåg för det hade jag ingen jävla aning om när jag tågluffade runt hela europa för 30 år sen.

   Svara
  • Kristian

    /  02/25/2020

   Covid-19 – svart svan eller vitt piller?
   http://fnordspotting.blogspot.com/2020/02/covid-19-svart-svan-eller-vitt-piller.html
   ”[…] det viktiga nu att förhindra att viruset sprids. Exakt hur detta skall gå till framgår inte, men då WHO-chefen i egen hög person avfärdat flygstopp som ett sätt att förhindra smittspridning […]får vi anta att de metoder WHO nu sätter sitt hopp till är öppna gränser, globalisering och täta interkontinentala flygförbindelser.
   […]
   Den handlingsförlamning – eller rättare sagt, den beredvillighet att sätta globalismen framför människoliv – makthavarna nu uppvisar får i jämförelse till och med det medeltida smittskyddet att framstå som sofistikerat, vilket givet den gängse bilden av vilken nivå läkekonsten höll under denna period i sig är tillräckligt för att avslöja den för progressivismen så centrala myten om Framsteget som den bluff den är. ”

   Svara
 46. Britt-Lena "Bettan" Hansson

   /  02/25/2020

  Hej kamrater.

  Nyheter vänner. Vi kan tyvärr inte skicka vår artikel om vår käre Muhammed till Svartvitt längre. Pratade med Kurdo Bakso och han sa att tidningen upphörde för jättelängesedan! Haha! Däremot tipsade han om att EXPO kunde vara intresserade. Jag funderar på att kontakta Leman om det. Någon mer tidning som kan vara intressant?

  Jag har nu ändrat ingressen på artikeln. Den har fortfarande en kontroversiell ton, spänning och nerv som kan verka utmanande. Vänner – det är inte min mening att missleda, men med en socialrealistisk prägel kanske vi kan få de mer osäkra läsarna att förstå behovet av att alla de svenska ensamkommande och papperslösa barnen får hem och kärlek. Och uppehållstillstånd förstås. Rasismen har ökat och vi måste finna nya vägar framåt. Vi får inte förlora det stora narrativet nu! Jag tycker trots allt att artikeln visar det vi vill få fram. Asylrätten och alla människors lika värde. Såhär ser texten nu. Skriv om Ni vill ändra något igen! Camilla stort tack för du fixade fram besiktningsprotokollet!

  Ingress:
  Bajsdoften osade från det mörka betongolvet. Det var kallt. Kanske noll gradera. Bland bråten, gamla möbler, papper, döda djur och avföring satt Abdullah Muhammed Ali Reecha i sin Adidas-hoodie. Han tittade upp på mig med mörka ögon. Hans lena krulliga hår hade vuxit ännu mer och formade nu en hjälm runt det breda ansiktet. Hans kinder var runda och barnsliga. Han nickade stillsamt när jag kom. Hans fina tänder blänkte vita i mörkret. Han hade känt igen mig. Han hade ”en otroligt frän doft, en stark kroppsodor av svett, urin och avföring” enligt Socialnämndens besiktningsprotokoll (Rapport 14, s. 88, 2019). Det var inte alls sant! En mycket stark doft av damparfym fanns däremot. Jag vet för min egen mor använde denna parfym! Blåvit Lady Strong. En storsäljare i Konsums hygiensortiment. Jag höll för näsa och mun en stund innan jag tog till orda: ”Muhammed?” Tystnad. Inget svar. Jag hörde hur det droppade vatten från taket längre in i källaren. Det fanns ett reningsverk i närheten och en anslutande bassäng med filtrering av toalettartiklar och annat låg ovanför Muhammeds källartillflykt. Det sades också att romer hade bott här tidigare. Romer eller resande. Före det fanns många runkgubbar här. På 70-talet. Men det var länge sedan. Mina tankar avbröts av att jag kände sedan en varm men kletig hand på min kropp. Jag skälvde och ett stön bröt fram ur min lilla mun. Muhammeds stora hand letade sig in och greppade tag i kjolen. ”Ingen fara Muhammed. Det är över nu.”, jag försökte lugna honom, ”Du ska inte bo här längre. Du ska hem nu. Varm oboy och varm säng med nallebjörn väntar. Och…”. Jag kunde inte längre hålla tillbaka tårarna längre. Muhammed skulle hem nu! NU! Det handlade ju om barn. BARN! Han ska inte vara i denna förbannade, vidriga källare! Muhammed greppade hårt tag i min ankel med sin hand. – ”Knolla!? KNOLLA!” – ”Ja!! Nej! – men… öhh vad menar duu nu Muhammed?” Muhammed ställde sig upp. Det var ett långt och resligt litet barn. Säkert två huvuden längre än mig. Hans ärrade och skäggiga ansikte grimaserade av ilska och glädje. ”KNOLLA!?”. Han skrek nu. En härlig osvensk spontanitet. ”Ja vi ska kramas hela natten!”, jag tog tag i hans händer. Dom var våta av allt slam på golvet – eller vad det nu var.

  /Bettan

  Svara
  • Britt-Lena "Bettan" Hansson

    /  02/25/2020

   Hej.

   Det blev mycket FEL nu. Detta meddelande var INTE tänkt att gå till denna rasistiska VIDRIGA hemsida. Jag tar avstånd från ALL rasism och främlingsfientlighet. Brevet ovan var avett till Facebook och #jagärhär. Detta blev mycket mycket fel nu. Detta OVAN är inte avsett för denna fruktansvärda hemsida men till en grupp människorättskämpar!

   /Bettan

   Svara
   • Törnrosa

     /  02/25/2020

    Bettan busar. Bestämd batiktant hör hemma bland tomtar & troll. *haha* mvh

    Svara
   • Senior

     /  02/25/2020

    Som sagt, gränsen mellan satir, ironi och verkligheten är borta.
    Är detta skämt eller allvarligt menat?

    Det går inte att avgöra idag.

    Svara
    • Törnrosa

      /  02/25/2020

     Vet inte: Kan vara korkat försök till j-velskap också. Fenix betygssättning är faktiskt lysande i så fall tycker jag. mvh

     Svara
  • fenix

    /  02/25/2020

   Det är svårt att bedöma den litterära begåvningen men texten fångar onekligen essansen av batiktantens innersta väsen.

   Tre bruna skjortor av fem.

   Svara
 47. Gorby

   /  02/25/2020

  Svara
 48. MiT

   /  02/25/2020

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.717590181668909/2935257336568838/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARAxZJcoaeHxQoKwB4RMsacAwaCCPzVKxbR-fbfB9rqE6xhSfQV6kCC880A0GB00Ze4Qjggt5oJCtUhPugISwbCA80XjtnVxIsSIK9106ZVmxBToWfJiURG68Y6HPcHlofsRczR2-o9aa6bTuhN-yvgYVj78_zn9cxvRz2MtbKDcnz3KWddQa4-15SMgHZF1SkTMH2e1I7SkrTcQxEbGdjrFW9lcE6yo7M8a_NVo5NTbaaJku-HIJfcDVEjGcAGGD-7-URDbSemGO9xS2Ik_ywUrX8Y1mfGfIqfiM3p5e1IYWT7NTu6AVReS4F9Ww-K9JCkIW3xgHQRl2FYaHpDBLcmNndTdkaCDmdFlGyLIKjn6AF8faNI0NQKz&__tn__=-R*

  Svara
  • hllviken

    /  02/25/2020

   Joakim Lamotte är beundransvärd!

   Hoppas att många inspireras av honom och kämpar för att vi ska behålla/återfå våra lagstadgade rättigheter i Sverige!

   Svara
  • Gorby

    /  02/25/2020

   Och media som tidigare gick ut och hånade Lamotte och sade att det är tryggt i Kronogården.
   Men inte ens SVT med sin miljardbudget vågar sända på plats.

   Svara
 49. Intressant artikel!

  Svara
 50. Kristian

   /  02/25/2020

  När man har bestämt sig för att strunta i att vinna tillbaka Trumpväljarna.

  (Har inte sett hela. Sammanfattningen de första 30 sekunderna räckte för mig.)

  Svara
 51. Gorby

   /  02/25/2020

  Svara
  • Kristian

    /  02/25/2020

   Hrm.
   ”Jag ser hellre en uttråkad, hemmasittande ung kvinna, än en ung kvinna som ‘farit illa’.”
   Låter Inte perfekt.

   Sedan har Lamotte en stil som inte är särskilt salongsfähig. Säger inte att hon har helt fel, men jag vet inte om han nått samma resultat med en mer lågaffektiv strategi.

   Svara
   • Rikard

     /  02/26/2020

    Hej.

    Hon har en poäng, kanske?

    Cats Falck och Lena Gräns t ex.

    Annars tror jag mer på att grupptryck, risk för svartlistning, och liknande inom journalistkåren är det som är det stora hindret. När det då kommer en snubbe och dels visar att det går att göra reportage utan snyltarbudget eller annonsfnaskeri, eller utan att vara buktalardocka, dels får fler tittare och mer visningar än prestigefyllda statsmedias mångmiljardbudget enkom med hjälp av en mobiltelefon… ja, då är det väl inte konstigt att det blir en massa ”surt sa räven”?

    Anekdot: en polare från förr hade en förälder som då (80-talet) jobbade på SVT. Familjeföretag, kallades statsmedia utan minsta ironi då oerhört många inom organisationen var släkt, gifta, eller barn till andra anställda. Nepotism är sällan en bra urvalsmetod, men som sagt, det är en anekdot, dessutom gammal.

    Å andra sidan tenderar även lärare att gifta sig inom yrket, av någon märklig anledning. Och blir en av dem gravid, så sprids det närmast som mässlingen genom kollegiet på skolan eller institutionen.

    Hursa, ämnet? Grundämnet då eller? Lamottium, starkt reaktivt i luft och utvecklar avsevärd energi vid exponering av eter, särskilt i vågor. Att jämföra med Uvellium och Fricktonit samt Westbergium som är mer långsamt verkande med längre halveringstid. Balion har dock den kortaste sådan.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
  • Gorby

    /  02/25/2020

   Svara
  • Gorby

    /  02/25/2020

   Svara
   • Kristian

     /  02/26/2020

    Trodde i ett par sekunder att det var en referens till Lamottes ”frisyr” och filmen Tank Girl. Lite efter idag.
    Dags att ta sig igenom Onsdag ….

    Svara
  • Senior

    /  02/25/2020

   Vad är detta för ett stolpskott?
   Hon ger Lamotte 100% rätt, men är ändå kritisk?

   Svara
 52. Gorby

   /  02/25/2020

  Jag hade vänt i dörren om hon skulle undersöka mig.
  Och hur överensstämmer det med hygienkraven…

  Svara
  • G

    /  02/25/2020

   Japp, givetvis hade man vänt i dörren. Jävligt synd att denna twittrare som sitter med tidningen och artikeln framför sig inte tog en bild på artikeln så att den blev läsbar för andra på twitter!!!

   Svara
   • G

     /  02/26/2020

    Förtydligande, för mig går den alltså inte att läsa utan att logga in. Men det löste sig, se nedan.

    Svara
  • G

    /  02/26/2020

   Ibland måste man ha tur i letandet, artikeln…..

   ” ”De säger att jag är en ond människa som gömmer mig”

   19-åriga Mariama Nyang från Bergsjön bestämde sig förra året för att börja bära niqab – ett val som väcker starka känslor. – De säger ta av dig det där, du ser ut som en häxa, du ser ut som en terrorist, berättar hon.

   I höstas gjorde 19-åriga Mariama Nyang ett aktivt val. Trots varningar från vänner och bekanta bär hon i dag niqab, heltäckande slöja, när hon befinner sig ute bland folk. För den blivande undersköterskan är det ett val hon gjort av religiösa skäl – men valet väcker starka reaktioner hos främlingar.

   – De säger att jag är en ond människa som gömmer mig, att jag har gjort något brottsligt.

   Tidigare täckte Mariama bara håret. I skolan kallades hon för modell och lärarna tyckte att hon hade en riktig ”fashion style”, som hon uttrycker det. Men under sista terminen på gymnasiet i våras provade hon att bära niqab för att se hur det var.

   – Lärarna trodde att det var en av mina stilar som jag hade hittat på.

   Men man ändrar sig, säger Mariama Nyang.

   När Mariama bar niqab i skolan upplevde hon aldrig några problem, men när hon för ett par månader sedan bestämde sig för att börja bära niqab ute möttes hon direkt av starka reaktioner från främlingar.

   – De säger ta av dig det där, du ser ut som en häxa, du ser ut som en terrorist. De säger att jag är en ond människa som gömmer mig, att jag har gjort något brottsligt.

   Mariama och hennes familj kom till Sverige från Gambia för sex år sedan, men när hon får frågan om var hon kommer ifrån brukar hennes svar vara: Överallt.

   När Mariama berättade att hon bestämt sig för att börja bära niqab blev hon varnad av sin mamma. Hon var orolig för hur Mariama skulle bli bemött och till stor del har hennes oro visat sig vara befogad. Varje vecka möts Mariama av främlingar som antingen säger till henne att hon ska ta av sig niqaben, eller tror att hon är tvingad att bära den. Hon har också fått höra att hon är terrorist och extremist och att hon borde flytta till ett muslimskt land om hon vill ha niqab på sig.

   En av de första händelserna som Mariama minns speciellt skedde på en spårvagn. Det var en av de första gångerna hon bar niqab ute. En man stirrade på henne och Mariama förstod att han undrade någonting.

   – De pratar inte med mig, men deras ögon pratar med mig.

   Mariama bad om att få svara mannen och han frågade då om hon tvingas ha niqab på sig. Det var första gången hon fick frågan.

   – Jag svarade att jag inte måste, det är min vilja. Det är jag som älskar den och tycker om den. Det ingår i min religion men det är inget jag tvingas bära.

   Just den där blicken har blivit vardag för Mariama. Hemma i Bergsjön märker hon inte av det, i området där hon bor finns flera kvinnor som bär niqab. Desto vanligare är kommentarerna i Mölnlycke där hon jobbar eller inne i centrala Göteborg. Det har också lett till att hon inte åker in till stan lika ofta.

   Mariama upplever att vissa vuxna undviker henne och håller sig på avstånd. När hon träffar barn brukar de däremot vara nyfikna och komma fram till henne.

   – Det var en flicka som kramade mig och frågade vad jag hette. Barnen är inte rädda men de vuxna springer bort från mig. Jag är inte farlig.

   Många av de Mariama möter tror att hon alltid har på sig niqab, men det stämmer inte. Hon har inte niqab hemma eller när hon träffar sina kompisar. På äldreboendet där hon jobbar tar hon också av sig den.

   – Det är inget i jobbet som säger att jag ska ta av den, men jag tycker att det är otrevligt att ha den när man jobbar. De boende måste ju veta vem jag är, vem som tar hand om dem och så där.

   Är det inte otrevligt mot andra personer?

   – De jag träffar ute har jag inget att göra med, därför tycker jag inte att jag behöver ta av mig den. Men de boende har jag ansvar för. Vissa har demens och de har inte lika lätt att förstå.

   Mariama själv tar inte åt sig så mycket när hon får kommentarer eller blir kallad olika saker, men hon är orolig för andra i samma situation. Några av hennes kompisar bar tidigare niqab, men har slutat eftersom de inte orkade med bemötandet.

   – Jag blev så ledsen. När jag pratar med dem så vill de ha på sig den, men de vågar inte. Jag vill att alla som täcker sitt ansikte ska kunna gå ut utan att skämmas eller vara rädd för att något ska hända.

   Hon har själv inga planer på att sluta bära niqab.

   – Nej, jag vill ha det i hela mitt liv. Det finns vissa muslimska män som inte gillar niqab, men om den mannen som jag ska gifta mig med inte vill att jag har det så, hej då.”

   Svara
   • Och här är en sak som man måste sluta se i mikroperspektiv.

    Visst, det finns säkert de som helt frivilligt bär niqab och som absolut inte blir tvingade till det – men hur ser det ut runtom i världen? Samma sak med månggifte. Finns säkert de som lever helt lyckliga i polyamorösa förhållanden, men ännu en gång så finns det ett större perspektiv på det hela.

    Vi får väl se om vi någonsin kommer till punkten där samhället blir för osäkert och vi faktiskt inför rent allmänt maskeringsförbud som inte bara gäller vid demonstrationer.

    Svara
   • Weasel

     /  02/26/2020

    Själv skulle jag inte nödvändigtvis kalla Mariama för ”terrorist” , men hon är – precis som alla andra som bär niqab – definitivt en islamist.

    Jag minns när Expo för några år sedan ”avslöjade” att Oscar Sjöstedt (sd) på gymnasiet hade haft Dr Martens, bombarjacka, rakad skalle och en torshammare runt halsen.
    Av någon anledning var Expo upprörda över att Oscar hade dessa kläder. Varför dom ogillade Oscars frisyrval förstod jag inte. Kanske tycker dom att människor som själva vill raka av sig håret inte ska få göra det ?
    Även den expoitiska upprördheten över Oscars jacka och skor var obegriplig.
    Jackan är ju bara en tygbit och skorna är ju bara läder och gummi.

    Newsflash to Mariama : Tar man på sig en uniform som markerar islamsk grupptillhörighet så bör man inte bli direkt förvånad över att folk betraktar en som islamist.

    Svara
  • G

    /  02/26/2020

   ”- De pratar inte med mig, men deras ögon pratar med mig.”

   *Jag pratar inte med dom, men mina ögon pratar med dom.*

   Svara
 53. G

   /  02/25/2020

  Svara
 54. G

   /  02/25/2020

  Svara
  • Det där är ungefär som att jämföra gruppsex med gruppvåldtäkt. Förstår man inte skillnaden så är man faktiskt rätt jävla pantad.

   Svara
  • Weasel

    /  02/26/2020

   Mycket bra liknelse från du rees sida !
   Det skulle vara intressant att se statistik över hur många procent av de blivande brudgummorna som blir rånade, misshandlade , knivskurna och urinerade på av sina vänner under svensexan.
   Jag har aldrig sett någon statistik över detta, men jag är övertygad om att det är oerhört många.

   Svara
 55. G

   /  02/26/2020

  Svara
  • Kristian

    /  02/26/2020

   Nej, det är det inte alls.
   ”Kan en person som är ledsen få bo i ditt rum och ta dina leksaker? Okej, tio personer, då? Varför spelar det någon roll hur många de är, de är ju ledsna?”

   Sedan inleder han med lögnen ”flytt från krig”.

   Han har rätt i att vi andra hoppas på ett liv i fred.

   Svara
 56. G

   /  02/26/2020

  Svara
  • Kristian

    /  02/26/2020

   Får Deutsche Physik och Lysenkoism att framstå som geniala!

   Svara
 57. G

   /  02/26/2020

  Det var, om nu dessa uppgifter stämmer och de första var inkorrekta, pappan som blev hotad och inte ettåringen, då blev det direkt mindre allvarligt och utredningen läggs ner! Jisses!

  ”Ettåring uppgavs ha blivit knivhotad – utredningen läggs ned
  …..
  Nu rapporterar Mitt i att de initiala uppgifterna inte stämde. I stället var det pappan som hotades.

  – En pappa, som hade med sig sin 1,5-åring, kom i klinch med några ungdomar efter en diskussion vid ett soprum i Jordbro. Ungdomarna ska då ha tagit upp en kniv och jag tror att pappan upplevde det som att hans barn blev hotat, säger förundersökningsledare Heléne Sethsson till lokaltidningen.

  Polisen har fått tips om vilka ungdomar det handlar om men inte hittat dem. Nu har man valt att lägga ned utredningen.

  – Vi har knackat dörr, gått igenom kameror och förhört pappan men vi vet inte exakt vilka 10-åringar detta var och har inte hittat någon kniv. Jag har därför lagt ner ärendet, säger Sethsson.

  Varför man inledningsvis uppgav att det var barnet som blev hotat kan hon inte svara på.”
  https://nyheteridag.se/ettaring-uppgavs-ha-blivit-knivhotad-utredningen-laggs-ned/

  https://mitti.se/nyheter/konflikt-uppgifter-knivhotats/?omrade=hela-stockholm
  https://web.archive.org/web/20200226082422/https://mitti.se/nyheter/konflikt-uppgifter-knivhotats/?omrade=hela-stockholm

  Varför lägga ner redan, är det önskvärt, normalt, kul, roligt att det finns 10-åringar som går runt med kniv och tror de kan använda knivar som någon slags maktmarkering gentemot vuxna människor som i detta fallet, vad säger att dessa tioåringar inte gör detta igen, en eller flera gånger, nästa gång kanske inte mot en vuxen utan andra barn, varför låta tioåringarna komma undan. Polisen hade lika gärna kunnat säga att ”vi tror de flytt landet, för vi hittar inga tioåringar vid sökandet”.
  Detta samtidigt som polisen själva, soc.kärringar, ”experter och forskare” säger att det viktigaste för att vända ungdomar på s.k fel bana är ”tidiga insatser”. Detta är väl ett typexempel på ett sådant fall där en tidig insats och markering eventuellt skulle kunnat göra nytta, men nä.

  Svara
 58. G

   /  02/26/2020

  https://toklandet.wordpress.com/2020/02/22/landet-bizarro-del-7-media/#comment-196797

  Svara
 59. G

   /  02/26/2020

  Svara
 60. G

   /  02/26/2020

  ”Lundaprofessor hjälper Skurup med juridiken

  Det är lundaprofessorn Reinhold Fahlbeck som ligger bakom det rättsliga utlåtande som Skurups kommun har lämnat in till förvaltningsrätten, om slöjförbudet i kommunen. Kommunen påstår bland annat att slöjförbudet i skolan har stöd i Europakonventionen.

  – Det är utifrån ett juridiskt perspektiv och det speglar inte mina personliga åsikter, säger Reinhold Fahlbeck.

  I ett yttrande från kommunstyrelsen i Skurup, till förvaltningsrätten, menar kommunen att slöjförbudet i kommunens skolor har stöd i Europakonventionen.

  En av bilagorna i yttrandet består av ett rättsutlåtande av professorn Reinhold Fahlbeck. Han har bland annat skrivit en bok om religionsfrihet i skola och arbetsliv och har forskat inom området rätt och religion.

  – Jag har tittat på det rättsliga materialet som berör slöjförbudet och det har jag gjort från en objektiv ställning, säger han.

  Vad styr den rättsliga frågan om slöjförbud i skolan – Europakonventionen eller svensk lagstiftning?

  – Det är Europakonventionen som står högst upp i den juridiska hierarkin och det är också den vi ska rätta oss efter, säger Reinhold Fahlbeck.

  Inför rättutlåtandet har professorn framförallt granskat avgöranden i Europadomstolen där utfallet lett till slöjförbud i skolan.

  Och det finns fall där utfallet blivit att förbjuda slöja i skolan, enligt Reinhold Fahlbeck.

  – Där har slöjan betraktats som något uppseendeväckande och något andra människor tvingas exponeras för, säger han.

  Är det samma sak när det kommer till andra religiösa symboler som till exempel kippa och kors?

  – Ja, det ska vara samma sak. Men Europadomstolen har aldrig prövat sådana fall då dessa symboler inte varit lika uppseendeväckande.

  Vem avgör vad som är uppseendeväckande för olika personer?

  – Det avgörs av den mänskliga reaktionen, men det är en godtycklig gräns, säger Reinhold Fahlbeck.

  I svensk lagstiftning anges att varje enskild person har rätt att utöva sin religion.

  – Den svenska grundlagen är otydlig och det framgår inte vad ”utöva” egentligen innebär. Då får man mer kött på benen via Europakonventionen, säger Reinhold Fahlbeck.

  Yttrandet från Skurups kommunstyrelse kommer nu att skickas till förvaltningsrätten då beslutet om slöjförbud av kommunfullmäktige har överklagats.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/professorn-europakonventionen-styr
  https://web.archive.org/web/20200226152532/https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/professorn-europakonventionen-styr

  Svara
 61. G

   /  02/26/2020

  Svara
 62. G

   /  02/26/2020

  Svara
 63. G

   /  02/26/2020

  Svara
 64. G

   /  02/26/2020

  Svara
 65. Gorby

   /  02/26/2020
  Svara
 66. robban

   /  02/26/2020

  Svara
 67. G

   /  02/26/2020

  Svara
 68. G

   /  02/26/2020

  Svara
 69. G

   /  02/26/2020

  Svara
 70. G

   /  02/26/2020

  Svara
 71. G

   /  02/26/2020

  Svara
 72. G

   /  02/26/2020

  Håkan Boström skriver…

  Svara
 73. G

   /  02/26/2020

  Svara
 74. G

   /  02/26/2020

  ”Skottland kan bli först i världen med gratis mensskydd

  – Det här är inga lyxprodukter. De är nödvändiga och ingen i Skottland ska behöva vara utan mensskydd, säger Labourpolitikern Monica Lennon som lade fram förslaget 2017.

  Satsningen väntas kosta runt 24,1 miljoner pund, cirka 300 miljoner kronor, om året och de fria mensskydden ska delas ut på bland annat apotek och ungdomsmottagningar.

  – Vi håller på att förändra en kultur och det är väldigt kul att andra länder runt hela världen noga följer vad vid gör, säger Lennon.

  Hög mensmoms i Sverige

  I Storbritannien ligger momsen för mensskydd på 5 procent, och regeringen har sagt att de vill slopa den helt. Flera länder har valt att inte beskatta menskydd alls, däribland Irland, Kanada Australien, Kenya, Indien och Colombia. I Sverige ligger dock momsen fortfarande på 25 procent.”
  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/gratis-menskydd-for-alla-kvinnor-i-skottland

  Mensmoms…

  Svara
 75. G

   /  02/26/2020

  ”Förskola i Göteborg stängs: Misstänkt extremistkoppling

  En fristående förskola i Göteborg får tillfälligt verksamhetsförbud sedan misstankar om kopplingar till våldsbejakande extremism uppdagats. Beslutet har tagits av den kommunala förskolenämnden i Göteborgs stad.

  – I samband med en orosanmälan från en förälder intensifierade vi tillsynen, vilket ledde fram till det här beslutet, säger Amanda Larsson, chef på förskoleförvaltningens enhet för juridik och ärendehantering.

  Enligt Larsson handlar kopplingen till våldsbejakande extremism om att personer i ledning och styrelse har nära koppling till en religiös förening som av myndigheter bedöms inte stå för demokrati.

  För att verksamheten ska kunna fortsätta drivas måste huvudmannen se till att samtliga inom ägar- och ledningskretsen är lämpliga att bedriva förskoleverksamhet, samt att bristerna i verksamheten rättas till.

  – De har lokaler där det är lämpligt att ha 56 barn, men de har 70 barn som går där. Dessutom är personalomsättningen hög, och det har kommit in klagomål på konfessionella inslag i verksamheten, vilket inte går i linje med läroplanen, säger Amanda Larsson.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/forskola-i-goteborg-stangs-misstankt-extremistkoppling

  Om media inte ens bemödar sig skriva ut vad det handlar om för religiös extremism så kan man dessvärre räkna ut med arslet vad det handlar om, synd att media alltid ska vara så förutsägbara.

  Svara
 76. G

   /  02/26/2020

  ”Flera kritiska röster höjs mot SVT:s nya debattprogram Sverige möts

  Under onsdagen har SVT:s nya satsning ”Sverige möts” premiär – och första ämne att diskuteras är segregation, live från Trollhättan. Nu höjs flera kritiska röster mot programmet, inte minst från Rossana Dinamarca (V) och Trollhätteprofilen Jorge Pereira.

  Vi tycker att man ska diskutera klassfrågor i Trollhättan i stället för segregation i Kronogården, säger Jorge Pereira.

  Det var tidigare i veckan som Rossana Dinamarca (V) skrev en krönika i ttela med rubriken ”Är inte med på SVT:s pajaseri på Kronogården”. Hon hade blivit inbjuden att delta som debattör i SVT:s nya debattprogram Sverige möts, som har direktsänd premiär från Trollhättan under onsdagen.

  ”Jag gjorde klart att jag inte kommer vara med i debatten. Det blir ingen värdig debatt som tar människors liv på allvar. Jag kommer inte medverka som ett alibi till ett sådant pajaseri”, skriver hon i krönikan.

  Rossana Dinamarca skriver som motivering i krönikan att det inte finns en tillfredsställande politisk balans mellan debattörerna.

  ”Klar övervikt åt höger”, skriver hon.

  Det motsägs dock av projektledaren för programmet, Jorun Collin.

  – Rossana fick information om debattörer när det var flera veckor kvar till sändning, precis i startfasen. Att det ska vara balans i programmet är sannolikt mer viktigt för oss, och något vi arbetar väldigt seriöst med, säger hon.

  Så nu finns det en balans?

  – Ja, det finns det. Absolut.

  Nu höjs emellertid fler kritiska röster mot SVT:s nya program. Jorge Pereira och Robert Kozelka från organisationen Integrationsforum mot rasism har även de tackat nej till att medverka i debatten – om än som publik. Det skriver de i en debattartikel i ttela i dag.

  – Vi tycker bland annat att det här skapar ännu mer motsättningar, säger Jorge Pereira till SVT Nyheter Väst.

  Projektledare Jorun Collin medger att det kan finnas en sådan risk.

  – Vi har jobbat stenhårt med att få folk som bor i Kronogården att medverka i debatten. Sedan finns det säkerligen de som tycker som Jorge också, men det är verkligen inte alla.

  Debattprogrammet skulle ursprungligen sändas från stadsdelen Kronogården i Trollhättan. Området har varit omdiskuterat i media den senaste tiden, bland annat efter att journalisten och opinionsbildaren Joakim Lamotte gjorde en direktsändning från platsen där han utsattes för trakasserier.

  Jorge Pereira har en historia som socialdemokratisk politiker i Trollhättan, och är nu ideellt verksam inom antirasistiska och demokratiska frågor. Han har tidigare utsetts till årets brobyggare av Nationaldagskommittén för sitt arbete mot rasism, och nominerats till Raoul Wallenberg-priset. Han har, likt Rossana Dinamarca, bott i Kronogården och tycker att problemen där har förstorats i samband med mediebevakningen den senaste tiden.

  – Jag kom dit som flykting från Chile, så jag känner lite för det här, säger han och fortsätter:

  – Vi har jobbat med det här i flera år. Jag har inget emot att diskutera segregation, men som det är upplagt nu tyckte inte vi att det var lämpligt för vår del.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/flera-kritiska-roster-hojs-mot-svt-s-nya-debattprogram-sverige-mots

  Svara
 77. MiT

   /  02/26/2020

  Svara
 78. Gorby

   /  02/26/2020

  Svara
 79. Ofrivillig svenska

   /  02/27/2020

  P.S. till mitt tidigare inlägg:
  Jag läste nyss på NB Nyhetsbyrån att ”gränsen vid Arlanda är stängd” och det pga av datastrul hos polisen som därför ej kan kontrollera pass. Kanske är jag konspiratorisk nu men man undrar ju över detta sammanträffande med virusspridning, vidöppna gränser, noll koll etc…Särskilt som det ju inte verkar ha kontrollerats några pass alls de senaste tjugo åren. D.S.

  Svara
 1. Landet Bizarro del 7: Media — WTF? – Life, Death and all between
 2. Landet Bizarro del 7: Media – Suzie Weathers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: