Landet Bizarro del 8: En del av problemet

Så har då SVT sänt första avsnittet av deras ”nya” debattprogram. Vad som är nytt vete fan faktiskt men det är sänt i alla fall. Det skulle sändas från Kronogården men kommunen kunde inte garantera säkerheten så de fick flytta till annan stadsdel.

Märkligt ändå, Kronogården som kommunens egna chefer filmar och visar hur lugnt och tryggt det är? Eller vad var annars syftet med kulturchefens, Paula Pelli,  försök att förlöjliga Lamottes besök där i dec? Nu helt plötsligt så kan inte ens SVT vara där? Kanske ett nytt klipp från aktivist-Pelli kommer i morgon?

Programmet sändes i alla fall från en helt annan del och div gäster var inbjudna. Jag lyssnade med ett halvt öra innan Lamotte dök upp och då blev det intressant, först stod ett kommunalråd och förnekade att han sagt att han inte tycker att Lamotte skulle vara i Kronogården (apropå upploppen i dec alltså). Han blånekade. Och visst, han hade väl inte ordagrant sagt exakt de orden på exakt det viset men det var faktiskt exakt vad han menade. Exakt alltså. Skillnaden är t o m mindre än mellan potato och potatoe.

Bilden ovan kommer från @Herrtidning på twitter. Och där ser vi tre som är en STOR del av problemet. Sen tillkommer kommunalrådet och ytterligare en från fotbollsklubben som började yra om rasism och terrordåd! Patricia ovan började prata om Lamottes facebook. Som om det är den och Lamotte som krossar rutor för pensionärsföreningar, kastar bangers på polis och journalister, som hotar och misshandlar, som säljer knark och begår grova brott, som eldar bilar, som ser till att hemtjänstpersonal inte kan besöka behövande på området, som orsakar att inte ens väktare får får jobba där, som förvarar skarp ammunition i skolan, som skriker ”Horra, ska knolla dig och din mamma!”, som FRIVILLIGT sticker fram ansiktet framför en kamera som man VET filmar och skriker ”FILMA INTE MIG DIN HORRA”. Osv.

Han med armarna i kors skyllde också allt på Lamotte. Hans kompisar, han kände dem i alla fall, hade absolut ingen skuld i någonting. De är rena änglarna. Tror man får kolla upp den där Ali, finns nog ett och annat att hitta på en som han. Det brukar inte vara slump att vissa är bekanta med upploppsmakare och andra kriminella. Vanliga hederliga brukar nämligen inte vilja ha såna kompisar eftersom lika barn leka bäst.

Han i mitten är en sliskig advokat som lever på de kriminella packet, dvs skattebetalarna får stå för notan. Allt var alla andras fel enligt honom. Kolla gärna på programmet som länkats en bit upp, en ytterst obehaglig typ! Skulle inte lita på honom ens om han sa vad klockan var.

Om man sammanfattar vad de jag räknade upp ovan tycker så anser de att ALLT är Lamottes fel. Enligt dem så hade Kronogården varit Shangri la om inte Lamotte visat sig där med sin Farliga Telefon. De verkligen kämpade för att förminska vad de kriminella håller på med i Kronogården.

De är en del av problemet även om de inte ens begriper det själva. Men vi andra begriper och anser att de är totalt blåsta som med näbbar och klor försvarar kriminellas rätt att vara ett kriminellt pack som bara förstör för andra.

Och alla som är hyfsat normala i skallen förstår att de man kallar kriminellt pack är just det kriminella packet och inga andra. Alltså inga vanliga skötsamma i området. Men man måste skriva ut det eftersom de som är blåsta faktiskt inte förstår enkel svenska och såna självklarheter annars.

Ett helt bisarrt nytt debattprogram som är misstänkt likt det gamla vanliga. Man måste inte ha med folk som anser att det är kriminella som ska bestämma vilka som rapporterar och hur från ett område. Man kan faktiskt bara säga till de där dårarna, och då inkluderar jag kommunalrådet, att de är dumma i huvudet om de försvarar sånt beteende. Jag lovar, det har absolut inget med partiskhet att göra utan om sunt förnuft.

En annan sak är den här krönikan från lokal media i Trollhättan, hon som skrivit, Behozy”, säger att hon i o f håller med Lamotte i sak men att han ska göra på annat sätt eftersom de kriminella upploppsmakarna blir så provocerade av honom. Hon skriver såklart inte ”de kriminella upploppsmakarna” men det är ju de som blir provocerade, hederliga blir INTE provocerade nämligen.

Hon säger att hon inte förstår varför Lamotte riskerar så mycket. Jag kan nog svara på det tror jag, åtminstone delvis: Det är för att det kryllar av ”journalister” i Sverige som likt Behozy hellre vill vara undfallande och klaga på den som faktiskt vågar. Jag tror han gör det för att visa dem som hellre sitter på rumpan vid skrivbordet och klagar vad som krävs. Och för att de faktiskt ska förstå hur illa det är. För såna som Behozy verkar inte förstå det.

Ganman om SVT:s ”nya” debattprogram.

Lamotte var ju i Kronogården innan det var dags för SVT, han var ju där för att SVT inte var det. Igen. Behozy var nog inte där den här gången heller. Osv.

Där är hans sändning.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

291 kommentarer

 1. Eric

   /  02/26/2020

  Ja, säg vad ni vill, men så här går det när man låter kvinnor styra ett land. Loppet är kört, bara att konstatera.

  Svara
  • Törnrosa

    /  02/27/2020

   Inte jag som tummat ner dig. Undrar vad Steffe och Morgan tycker om att bli kallade för kvinnor Eller Damberg, Bolund osv? Listan kan bli ännu längre. mvh

   Svara
   • Jag tror inte att könet är problemet, men nivå av godtrogenhet. Kvinnor kan säkert vara mer godtrogna än män generellt sett, och kanske mer offer för politikeradelns falska känsloargument, med haltande rationalitet, men det är i så fall en generalisering och gäller naturligtvis inte alla kvinnor.

    Svara
    • Törnrosa

      /  02/28/2020

     Martin:
     Demokratikörkort tycker jag låter jättebra. Gärna i kombination med höjd ålder (hjärnmognad) vid 25 år. De valbara kanske skulle ha ännu högre ålder och vara klara med vettiga yrkesutbildningar eller ha annan slags kvalificerad merit.

     Gillar tanken på kunskaps- och förståelsekontroll hos dem som ska få bestämma över andra. Känner dock väldig stark aversion mot bankfolk som trixar med våra pengar.

     Du kan tro jag gör allt jag kan för att bekämpa bankmaffian och dess globalistiska framtoning. Enbart kontanter som gäller. Jag gillar att göra livet besvärligt för mig själv också. *haha* mvh

     Svara
     • När man väl har höga krav kommer ålder inte vara problemet, men kompetensen som behövs för att klara teoriprovet, således inget skäl att åldersdiskriminera alls.

      Yrkesutbildning eller annan slags kvalificerad merit bevisar heller ingen lämplighet att tänka långsiktigt, upptäcka lögn, hålla sig till sanningen eller att styra ett helt land.

      Bra att du kör med kontanter. Det kan visa sig vara viktigare än du kanske tror idag, när det enbart verkar ”smidigt” att dela med sig av hela sitt liv till storebror.

     • Senior

       /  02/28/2020

      Så i det fallet skall inte de som kan ekonomi ha hand om pengar?

      Precis som med politiker och deras regleringar kan jag tycka att det är kontrollfunktioner och ansvarsutkrävande som felar, vilket tillåter scharlataner och bedragare att driva verksamhet…

    • Törnrosa

      /  02/28/2020

     Martin: Jag ser det inte som åldersdiskriminering. Hjärnan är inte biologiskt färdigutvecklad förrän vid 25 år. Var inne och kollade lite på din sida och ställer inte upp förbehållslöst på dina kriterier. Hjärnscanningen var väl magstark. Snacka om integritetskränkning. Du får förlåta – men det kändes helsnurrigt.

     Om vi kommer så långt någon gång – knappast i min livstid – så kommer många kloka huvuden förhoppningsvis att mala sig fram till något vettigt.

     När det gäller kontanterna är jag mycket medveten om vilka planer och vilken makt som den hanteringen medför. Även om jag är ”öppen” på nätet så ska ingen liten datanisse sitta och bokföra mina vanor. Folk fattar inte hur de på sikt försvagar sig. Redan nu har bankerna och staten tillskansat sig alldeles för stor makt över våra pengar. Nu bjuder jag dig en god natt om du fortfarande är vaken. mvh

     Svara
     • God middag Törnrosa!

      Man göra ett test så att ingen känner sig åldersdiskriminerad i det allt mer trygga landet Bizarro där allt är fluffigt, rosa och mjukt och där inga skyddsvästar behövs alls, men att testet gör så att individer med ett tankemönster som är ”färdigutvecklat” klarar körkortet oavsett ålder.

      Samtidigt bör nog körkortet tas om med jämna mellanrum, för jag ser hur ca 90% av samhällets individer har gått tillbaka rejält i mental utveckling, mot ett slags medeltida sätt att tänka sekteristiskt och gruppolariserat i konfirmeringsbias och användande av kontrollord som påminner om ordet ”Kättare!”, sannolikt genom media-inducerad masspsykos, genom vilken liknande påklistrade av epitet pågår för fulla muggar.

      Denna sekterism/gruppolarisering gör så att folk har slutat tänka rationellt och känslomässigt balanserat, men käbblar, skapar konflikter och blockerar varann.

      Medkänslan för de, som efter gruppvåldtäkt har drabbats av rasism, finns inte. Hatet skall riktas mot män, eller gärna mot ”den vite medelålders mannen”, vilket ÄR rasism OCH åldersdiskriminering. Hur människan som har våldtagits känner tas ingen hänsyn till. Detta är den s.k. ”antirasismens” signum.

      Så har vi den extrema högerns obalanserade position att problemen helt och hållet beror på massinvandringen, inte på det ojämlika samhälle som höger och s.k. ”vänster” har skapat unisont i tre decennier genom sin EU-vurm och resulterande politik.

      Överdriven känsloargumentation utan rationalitet är inte mentalt friskt, men givetvis heller inte motsatsen. Det kan givetvis vara svårt att inse om man själv är drabbad. John Cleese förklarar saken väl om Dunning-Kruger-effekten i sitt klipp ”Stupidity”.

      Om hjärnan INTE är biologiskt färdigutvecklad förrän vid 25 års ålder, vilket du påstår, (fastän källa/evidens saknas), så måste detta nog vara en grov generalisering.

      Jag har mött många 12-25-åringar som är rationellt tänkande och känslomässigt friska, som är både öppna och skeptiska, medan många 25-80-åringar är fullkomligt fulmedia-indoktrinerade in i en över-känsloladdad icke-rationalitet, eller av indoktrinerad till ett annat okritiskt käbbel genom olika alternativa fulmedier, där ofta en osund känslomässig kyla råder och där balanserad känsloargumentation lyser med sin frånvaro.

      Inget av tillstånden är mentalt friskt. Båda skyttegravarna behöver läka mentalt, ex. genom meditation.

      I ett vetenskapligt parti behöver du inte ställa upp förbehållslöst på några kriterier. Allt kan ifrågasättas och evidens som förändrar politiken kan framföras. Det är INTE argumentationsfelet ”ad populum” eller ”associationsskuld” som styr partiet, men sann argumentation och evidens.

      En individ kan ha rätt och få rätt. Alla andra kan ha fel och utan prestige, med glädje, ändra uppfattning eftersom upplysthet är fokus, inte sekterism.

      Vår moralfilosofiska grund att göra det bästa för x generationer i framtiden i nationen och i världen, är dock inte vetenskaplig, men alltså moralfilosofisk och ligger fast.

      Utan en moralfilosofisk utgångspunkt kan man nämligen landa var som helst med vetenskap, ex. göra som vissa psykopater gjorde i 1:a och 2:a världskriget, med en helt annan moralfilosofi, den imperialistiska, vilken ledde till ett aldrig tidigare skådad förstörelse och massmord, eftersom vetenskaplig metod bara är ett verktyg och inte innehåller moralfilosofi.

      Har du en annan moralfilosofisk grund som vill skapa en god miljö för människorna i nationen och en mer jämlik nation, så kan du dessutom organisera ett annat parti och valsamverka med oss genom Valsamverkanspartiet som är en riktigt grön och riktigt röd valsamverkan, inte som dagens falska ”rödgröna” extrema marknadsliberaler som stryker EU-bankmaffia och finanskapitalets psykopati medhårs.

      Hjärnscanningen är ingen stor grej för en person med psykopatisk läggning, men kan hjälpa denne och omgivningen. Evidens: https://www.smithsonianmag.com/science-nature/the-neuroscientist-who-discovered-he-was-a-psychopath-180947814/

      Men om du studerar vad oscannade manipulativa psykopater är kapabla till, samt sedan tittar på den verklighet som dessa psykopater faktiskt har skapat i nationen och i kommunerna, samt hur de i realpolitiken struntar i framtidens generationer, samt struntar i det lidande som de har tillfogat så många människor med sin politik, ex. stöd till Natos ubåtskränkningar av Sverige, rysshets, krigsförbrytelser, stöd till terrorister, stöd till statskupper mot demokratier, stöd till extrema sekter, stöd till en ojämlik samhällsutveckling som skapar högre mordfrekvens, stöd till ökade gruppvåldtäkter, nästan inga utvisningar av psykopatiska gärningsmän, stöd till kvinnoförtryck, stöd till skräcken hos riktiga flyktingar från sekterismen som lever i skräck idag, stöd till balkongflygningar, etc. , så kommer du inse att besväret av en hjärnscanning av det översta ledarskaps-skiktet i bankväsende, storföretag, media, militär och politik, d.v.s. de som har skapat detta psykopatiska elände, genom vår demokrati/plutokrati, är ett mycket litet lidande i jämförelse med det andra lidandet som vi har idag, samt att hjärnscanningen följaktligen är moralfilosofiskt motiverad, OM vi verkligen vill göra det bästa för framtidens generationer, enligt utilitarismens princip om största möjliga lycka till största möjliga antal, i balans med naturens rätt att existera och ”den motbjudande slutsatsen”. Eller hur?

      Det är inte mer integritetskränkande att diagnostisera människor med psykopatisk läggning, än andra diagnoser som folk ofta stoltserar med.

      Personen rår heller inte för tillståndet och omgivningen kan hjälpa individen bättre att lyckas i vårt samhälle, helt utan att skada andra, med god kunskap om tillståndet, samt information om vilka som har drabbats av tillståndet.

      Idag när fåtalet psykopater vill att precis alla skall övervakas, dygnet runt, så är det mer integritetskränkande, än att enbart rikta in sig på de verkliga farorna i vårt samhälle. Eller hur?

      Richard Stallman har ett intressant förslag till lösning på det digitala kontantproblemet: https://www.rt.com/news/bitcoin-not-anonymous-stallman-522/

      FSF.org, Stallman, du och jag, fattar hur folket på sikt försvagar sig och vår demokrati. Vi som fattar har ett moraliskt ansvar att visa folket en bättre väg framåt. Gör vi inte det och agerar vi inte på det, så kan vi själva få lida för det. Direkt orsak och verkan. Eller hur?

     • Törnrosa

       /  02/28/2020

      God kväll Martin:
      Vete f-n om mitt hjärtflimmer pallar att läsa detta. Långt var det också. Jeezuz. Morgonkaffe först, sen får vi se. mvh

     • Törnrosa

       /  02/29/2020

      Martin: Tolkar ditt långa inlägg som partipropaganda för något – jag vet inte vad – men inget som tilltalar mig.

      Håller mig nu endast till det jag kritiserade – din önskade hjärnskanning. Min spontana reaktion – man utsätter INTE människor för sådan strålbehandling i ett sådant syfte.

      Får man in psykopater, som medvetet eller omedvetet skadar människor, så får man fixa fram andra kontrollmekanismer. Ditt förslag är i mina ögon värre eller i varje fall helt i klass med den svenska rashygienen i samband med kriget.

      Du får självfallet tycka så men någon mer diskussion blir det inte med mig. mvh

  • Utlandssvensk

    /  02/27/2020

   @ Eric,

   ”Ja, säg vad ni vill, men så här går det när man låter kvinnor styra ett land.”

   Instämmer!

   Vi hade en ganska bra debatt om detta nyligen på Fristad:

   http://www.fristad.eu/2019/12/fred-i-konskriget/

   Min infallsvinkel är i huvudsak att man nu kan se samma utveckling i Schweiz (där jag bor sen länge) som i Sverige, men denna utveckling kommer 30-50 år senare. Detta verkar kunna förklaras av att kvinnor fick rösträtt 50 år senare i Schweiz. Alla håller självklart inte med, men det blev en ganska bra debatt i tråden på Fristad.

   Karl-Olov Arnstberg använde en av mina kommentarer angående detta ämne som utgångspunkt för ett inlägg:

   https://morklaggning.wordpress.com/2020/01/22/om-att-inte-lata-sig-luras/

   En annan svensk som bor i Schweiz instämde sen i mina observationer och funderingar:

   https://morklaggning.wordpress.com/2020/01/26/blogglasare-januari-2020/

   Svara
   • Törnrosa

     /  02/27/2020

    ”Vi hade en ganska bra debatt om detta nyligen på Fristad:”

    Ämnet har berörts på fler ställen som t ex radio Bubbla, ingridochmaria och DGS.
    På ett ställe efterlyser en kommentator männens grottinstinkter. De instinkter som gör att de vill försvara sina misshandlade söner och våldtagna kvinnor och döttrar. Även jag har, dock med andra ord, efterlyst samma grottinstinkter.
    Det finns många manliga ansvarsfrågor att ta upp så det blir fel att fullständigt snöa in på kvinnofrågan. mvh

    Svara
   • Arnstberg är något på spåren, men jag skulle föreslå att inte uttrycka det så, eftersom generaliseringar som dessa brukar vara felaktiga, reta upp folk och därmed kan göda den konflikt som bankmaffian lever på. Den konflikten gynnar varken män eller kvinnor och allra minst barnen som kommer i kläm.

    Mitt förslag är enkelt. Demokratikörkort.

    Är man mer intresserad av omhändertagandet av barn, det yttre genom ex. mode eller tatueringar, sport eller spel etc. så kan man inrätta körkort även för sådant givetvis. Varje intresse kräver en egen slags kompetens och det ena har inte nödvändigtvis med det andra att göra och behöver naturligtvis inte uppvärderas eller nedvärderas i onödan, eftersom det är konfliktskapande. Varför tvinga människor som är ointresserade eller olämpliga för uppgiften att ge sig in i något som de inte kommer kunna hantera?

    Vad bör då ett demokratikörkort innehålla? Rimligtvis frågor som mäter kunskaper i hur man skiljer lögn från sanning, psykologi så att man ex. förstår faran med gruppolarisering/sekterism, masspsykos etc, filosofi så att man ex. förstår sats-logik, vetenskapsteori så man förstår principer för hypotetisk-deduktiv metod, skillnad på absoluta bevis och på svagare evidens etc.

    Kanske vore även ett hjärnscanning lämplig, så att de med ex. psykopatisk läggning är välkända och kan användas till uppgifter som passar för den läggningen och att risken för andra människor minimeras.

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  02/28/2020

     @ Martin G,

     ”kan göda den konflikt som bankmaffian lever på.”

     Vilken konflikt är det?

     Svara
     • Den konflikt som de har skapat i vårt samhälle, en konflikt de visste skulle uppstå om de gick den väg som de har gått.

     • Utlandssvensk

       /  02/28/2020

      @ Martin G,

      ”Den konflikt som de har skapat i vårt samhälle, en konflikt de visste skulle uppstå om de gick den väg som de har gått.”

      Det är inget svar. Jag upprepar frågan: Vilken konflikt har de skapat?

     • De har skapat massvis med olika konflikter. Mellan ”vita medelålders män” och kvinnor, mellan olika extrema sekter som importerats helt i onödan och vårt förut så sekulariserade samhälle, genom arbetslöshet, genom lönedumpning, genom medveten segregering under beteckningen ”mångkultur”, genom stöd till både terrorism och USA:s krigsförbrytelser och mellan nationalister och s.k. ”antirasister”.

     • Utlandssvensk

       /  02/28/2020

      @ Martin G,

      Jag har jobbat på ganska hög nivå i flera stora internationella investmentbanker och jag förstår ärligt talat inte vad du pratar om. En stor bank struntar i om det är apartheid eller mångkultur, kärnfamiljer eller prideparader, sossar eller moderater, osv. Man vill bara tjäna pengar och anpassar sig efter de gällande förutsättningarna.

      BoA ger Reinfeldt en lön som med svenska mått mätt är hög men som för dem är peanuts. De betalar honom för att de tror att han kommer kunna hjälpa dem att göra affärer där de tjänar mycket mer och troligen har de helt rätt i detta. I princip är de villiga att göra detta med alla politiker som har nått toppositioner under lång tid. De, eller någon annan stor bank, kan mycket väl ge Orban eller Salvini samma erbjudande om de lämnar politiken. Om Åkesson lyckas sitta som statsminister under 8 år kommer samma dörrar att vara öppna för honom.

 2. MiT

   /  02/27/2020

  Svara
 3. MiT

   /  02/27/2020

  Svara
 4. hllviken

   /  02/27/2020

  Tack MiT!

  Exakt så – bättre kan spektaklet nog ej beskrivas!

  Svara
 5. hllviken

   /  02/27/2020

  Svara
 6. hllviken

   /  02/27/2020

  Svara
  • Rikard

    /  02/27/2020

   Hej.

   Om jag inte missminner mig var det stort ramasjang på svenska murvlar och lösnummer-fnask under åttio- och tidiga nittiotalet just för att utländska dignitärer (vill minnas att bl a gen. Schwarzkopfs stab krävde att få frågorna skriftligt i förhand för att godkänna vilka som fick ställas offentligt – men det kan vara som jag inbillar mig också) ville diktera vilka frågor sim fick ställas. Fick inte Stina Dabrowski kritik för att ha gått med på det som villkor för intervjuer med folk som annars inte hade ställt upp? Utomlands är det inte ovanligt att man förfar så, tvärtom. Gen. de Gaulle lär ha varit en mästare i genren, då endast vissa utvalda journalister på presskonferenser fick ställa de frågor som godkänts på förhand. Journalister som tredskades blev svartlistade och om de inte sades upp blev deras arbetsgivare också bannlyst. Drev in Tarras-Wahlberg den linjen när det gällde smilfinkarna till hovreportrar här hemma? Bara godkända frågor, inlämnade i förväg, inget du-ande av kungafamiljen, inga förnamn, och inget som hovet inte godkänt för publicering.

   Tror det glappar en smula avs. journalisters självbild och vad de är och gör, och jag tror det har gjort så en sisådär femtio år i alla fall. Ehenmark nämner i sina memoarer från Stockholmstidningen en händelse som belyser den inneboende diskrepansen i kårens yrkesetik:

   ”Svenskan (SvD, min anm.) hade fått de första bilderna från den återfunna Andrée-expeditionen. Det var sent på kvällen och bråttom. Alla nattredaktionens medlemmar rev och slet i bilderna för att välja ut de bästa för klichering.
   Då inträdde Erika Lindorm.
   – Vad står på? undrade han.
   – Det är de första André-bilderna, flåsade någon.
   Lindorm stod stilla ett tag och betraktade upphetsningen. Sedan fick han ett magnifikt utbrott.
   – Aldrig har jag sett en sådan pressens förnedring, röt han. Här har dessa män, dessa hjältar vilat i fyrtio år i den kyska isen och snön under polarnattens himmel. Men nu har murvlarna slagit klorna i dem som hungriga asgamar. Nu skall de släpas genom träcken i Klaras rännstenar i den heliga profitens namn. Jag känner de kväljande dunsterna av er förruttnelse. – Ni äcklar mig . . .
   – -Bär ut skalden, bär ut skalden, . . . muttrade nattredaktören.” Nu är det klippt, sid. 149.

   Något säger det väl, men vad? Är det något vi förlorat som folk och land, eller är det bara så att en del av oss har moralisk integritet som förbjuder oss att göra vissa saker (Hinc robur et securitas, typ), medan andra är som vide och pil?

   Lamotte verkar väl vara en björk?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 7. hllviken

   /  02/27/2020

  Svara
 8. G

   /  02/27/2020

  Om tjafset i SD-styrda Hörby där det varit ”protester” och ”tysta manifestationer” ang s.k ”Arbetsmiljöproblem”. Från SVT:s Sverige Idag Tisdag 25 Feb. Tillgängligt 5 dagar till innan det tas bort. Börjar vid 8:35 in i klippet: https://www.svtplay.se/video/25436591/sverige-idag/sverige-idag-sasong-16-25-feb-17-30?start=auto

  Progled: ”- 25 chefer har slutat, vad är orsaken till att cheferna har slutat då?…”

  Reporter: ”…[..]..de som är kritiska säger att personer valt att lämna pga att det är SD som styr i kommunen”

  Progled: ”- som en protest då mot den nya kommunledningen?

  Reporter: ”- Ja man kanske inte tycker att den politiken som förs överensstämmer med det arbete man tycker att man vill göra, till exempel i de sociala frågorna, socialchefen har ju varit väldigt tydlig med det. Och hon kommer vara den sista chefen i den gamla ledningsgruppen som lämnar när hon slutar i Hörby i april”.

  Svara
  • Rikard

    /  02/27/2020

   Hej.

   Och vad är problemet?

   Är du tjänsteman är det ditt jobb att utföra ditt arbete i enlighet med lagar och lagliga, korrekt fattade, beslut. Om dessa går på tvärs med din privata åsikt, tro, eller annan etisk/moralisk ståndpunkt får du antingen prostituera dig och lyda ändå fast det smakar illa i munnen, eller säga upp dig.

   Den som säger upp sig för att den inte vill utföra arbetsuppgifter som strider mot den personliga moralen skall respekteras för detta. Däremot skall den inte kompenseras. Detta gäller oavsett om det är muslimer som inte vill hantera fläsk, barnmorskor som inte vill utföra aborter, eller lärare som inte vill lära ut att mångkultur är sanningen och ordet.

   Ingen regim, totalitär eller ej, klarar sig utan lydiga tjänstemän som försöker utföra sitt arbete så korrekt som möjligt – alternativet till sådan vit europeisk ordning (eller för den delen kinesisk, koreansk och japansk dito – Kina är det tidigaste kända exemplet på ämbetsmannakultur och välordnad byråkrati, flera tusen år före Europa) är hur Länder som Kongo, Zaire, Liberia med flera ser ut: en boss (eller Big Man som det statsvetenskapliga begreppet för Afrika faktiskt är, komiskt nog) och hans familj och klan som delar ut resurser för att köpa stöd.

   Därför skall man inte bli upprörd över att dessa personer slutar sin anställning. Tvärtom, de uppvisar för en gångs skull moralisk integritet. Att (jag/man personligen finner) deras åsikter vansinniga, ondskefulla eller kontrafaktiska är en annan sak.

   Sätter du din privata moral, ideologi eller religiösa tro över lagen skall du inte vara tjänsteman. Kompromissar du och komprometterar dig för att du behöver jobbet så var ärlig mot dig själv med att det är det du gör – känn dig själv, helt enkelt.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Senior

     /  02/28/2020

    Härligt!

    Då torde Hörbys tjänstemän snart vara just tjänstemän som gör sitt jobb enligt sin jobbeskrivning, vilket är mycket bättre och rent av demokratiskt, till skillnad från de (vänster) aktivister som agerar efter eget tycke istället för givna direktiv.

    Ger rent av lite hopp inför framtiden.

    Bra där!

    Svara
   • MickeP

     /  02/28/2020

    Skriver under på varenda ord Rikard.

    Om man inte klarar att vara oväldig, opartisk och opolitisk i sitt jobb som tjänsteman, då ska man söka sig ett annat jobb. Man ska baske mig inte utnyttja sitt jobb som tjänsteman som en plattform för politisk aktivism.

    Detta är en självklarhet i min värld. Tyvärr inte för många andra tjänstemän. På mkt hög nivå (typ myndighetschefer). Ingen nämnd, ingen glömd.

    MickeP

    Svara
 9. G

   /  02/27/2020

  Svara
  • Törnrosa

    /  02/27/2020

   Blev våldtäktsoffret smittat? Kanske inhumant att fråga sig det? En” rättvis regering” ömmar alltid för utsatta våldtäktsmän. Offret får väl skylla sig själv kan man tycka. mvh

   Svara
   • Kristian

     /  02/27/2020

    Ja, det är väldigt märkligt hur olika ”rättigheter” fördelas.

    Svara
   • Rikard

     /  02/27/2020

    Hej.

    Inget nytt i hur staten hanterar dylikt. Jag minns mycket väl grispipandet från RFSL och andra grupper när det trevande antyddes att någon form av screening/obligatorisk provtagning av resenärer från vissa platser kunde vara av godo (inte baserat på läggning utan på destination). Integritetskränkande, Hitlerfasoner och annat sådant tyckte pressen, och därmed politikerna. Det var när det ännu hette HTLV-3, och svensk vårdpersonal riskerade smitta

    Minns ni den här mannen?

    [https://sv.wikipedia.org/wiki/Mehdi_Tayeb]

    Enligt vad jag förstått här och annorstädes anses hans röst i val, hans roll i ekonomin, och hans värde som människa vara minst likvärdigt vilket som helst av hans offer:

    Det är klart man kan anse att han är det, men jag anser att han är ett avskum som borde tagits ut bakom vedskjulet och nackats direkt man fått det bevisat vad han gjort. Så kanske han inte haft tresiffrigt antal offer.

    Värderingar är inte gratis – i det här fallet har hundratals personer utsatts för våldtäkter och smittrisk (Hiv) för att man inte ens internerade honom dag ett en läkare rapporterade att han totalt struntade i att skydda sig eller sin offer/partners. Det är priset. Är han värd det?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Kristian

      /  02/28/2020

     Detta bör man kasta i ansiktet på alla läkare, lärare osv som säger ”vi sysslar bara med att hjälpa människor, vi kan inte vara del av (den förtryckande) polisen/gränsskyddet/terrorbekämpningen.”

     Svara
  • G

    /  02/27/2020

   Det finns fler som ”inte kan” utvisas…

   ”Det handlade om våldtäkter av särskilt allvarlig art när en kvinna under slag och knivhot tvingades till samlag i en lägenhet.
   De båda männen döms därför för grov våldtäkt till fem års fängelse.
   De kan dock inte utvisas, eftersom de sannolikt skulle straffas eller förföljas i hemlandet Eritrea, enligt hovrätten. ”

   Svara
 10. G

   /  02/27/2020

  Svara
  • G

    /  02/27/2020

   ”Konservativt studentförbund växer kraftigt vid lärosätena: ”gigantiskt gensvar”
   ..[…]..
   ARW: Hur ser du på förhållandet mellan den form av konservatism som ni vill främja och akademisk frihet?

   Julian Kroon: Konservatismen har varit bland de tre huvudsakliga politiska ideologierna sedan 1900-talets partisystem började ta form. Idag kan närmare 50 procent av den svenska befolkningen anses sympatisera med det konservativa blocket. Trots detta är konservatismen grovt underrepresenterat inom akademin. Till exempel skildrar Torbjörn Nilsson i inledningen av boken ”Mellan arv och utopi” svårigheterna med att undersöka konservatismens historia i Sverige med utgångspunkt från Stockholms Universitets bibliotek. Biblioteket hade 25 hyllor tillägnade socialism, 3.5 ägnade åt liberalism samt 1.5 ägnade åt konservatism – lika mycket som ägnades åt frihetlig anarkism med andra varianter. I ett fall som detta, givet att ideologisk styrning är något negativt, vore det tvärtom paradoxalt att inte verka för att främja konservativa idéer. Den form av konservatism som vi vill främja är därför den som idag framförallt går att finna hos Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna.”
   http://academicrightswatch.se/?p=4055

   Svara
 11. G

   /  02/27/2020

  Svara
 12. G

   /  02/27/2020

  ”Alla såg det komma. Nästan alla struntade i det.”

  Svara
  • Rikard

    /  02/27/2020

   Hej.

   Jag lutar mer åt ”De gjorde det med flit”, faktiskt.

   Det vi med en samlande svepande term kallar vänster i normal jargong är först och främst förenad i avund, hat och hämndlystnad. Antalet vänster-nånting som faktisk studerat historia, ekonomi, med mera (som vet vad dialektisk materialism är och kan tillämpa det) är troligen färre än de som röstar på NMR. Detta oavsett om man använder versionen pre-Lenin/Stalin eller inte.

   Majoriteten är helt enkelt av den totalitära diktatorstypen i sin psykologiska profil. De är helt enkelt vad Kant kallade ”das radikal Böse” – den radikala ondskan. Egoism rationaliserad via självbedrägeri, enkelt sammanfattat (den som har läst Kant får gärna skratta så den slår sig på knäna åt att jag ‘sammanfattar’ en av hans idéer i fyra ord – egentligen räcker inte fyrahundra.)

   De har makt. De kan utöva denna utan konsekvenser (att bli petad, avsatt, kallad till KU o.d. är inte en konsekvens på det sättet att det länder till eftertanke). Deras makt utmanas via argumentation (opposition, experter och ”experter”, media, medborgare). Makt som inte används finns inte. De måste därför agera så att deras makt framgår. De måste vidare agera så att det framgår att det är de som har makten, alltså att de inte agerar efter andras råd, varningar eller förslag; särskilt inte från sådana som öppet utmanar makten.

   Och då är det logiskt och rationellt att med hjälp av MP öppna gränsen trots att man egentligen ser att det är katastrofläge (det var nämligen det redan när landsförrädaren Reinfeldt sket ner sig av att SD tog plats i riksdagen).

   De gjorde det med flit, inte för att de vill ha det såhär, utan för att de i förväg bestämt att det inte skulle bli såhär. Som att bestämma vilket väder det skall bli för att man skall ut och fiska.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Kristian

     /  02/28/2020

    ”De har makt. De kan utöva denna utan konsekvenser”

    Som Mark Blyth brukar säga: The Hamptons is not a defensible position.
    Det är området utanför New York (staden) där många ”rika” bor. Lågt beläget, vid vatten. Får populasen för sig att ta med sig högafflar och facklor ombord på en båt finns det inget sätt att försvara sig.

    Fast i Sverige är det nog andra grupper man får fly från. Finspång är långt borta.

    Svara
   • Steerpike

     /  02/28/2020

    Ett ganska kul forskningsprojekt att starta upp igen.
    https://www.jstor.org/stable/586439?seq=1

    Svara
   • Senior

     /  02/28/2020

    ”Antalet vänster-nånting som faktisk studerat historia, ekonomi, med mera (som vet vad dialektisk materialism är och kan tillämpa det) är troligen färre än de som röstar på NMR.”

    Ja, för de som studerar, förstår och tillgodogör sig det de studerar brukar tillfriskna från sin vänsterblivenhet. -Därav det låga antalet.

    Svara
 13. G

   /  02/27/2020

  Skriver Expressen i sin låsta premiumartikel och hänvisar till The Independent som de översatt ifrån, som visar upp sin neutrala, sakliga journalistik….

  ”Anti-Greta: Far-right groups trying to turn teenager into climate change-denying version of Greta Thunberg

  ‘Do not create an ideology out of something that a young girl has to say,’ says Naomi Seibt, apparently without a trace of irony”
  https://web.archive.org/web/20200226165401/https://www.independent.co.uk/environment/anti-greta-thunberg-naomi-seibt-girl-climate-change-denial-heartland-institute-afd-a9355236.html

  Harry Cockburn som skrivit kan ju byta namn till Harry Butthurt.

  Svara
 14. G

   /  02/27/2020

  Svara
  • G

    /  02/27/2020

   Svara
 15. G

   /  02/27/2020

  Svara
  • Kristian

    /  02/27/2020

   ”Demokrati är dåligt. Folket måste styras av de upplysta.”

   Svara
 16. G

   /  02/27/2020

  Svara
  • Kristian

    /  02/27/2020

   I Sverige skulle det nog strida mot förvaringsindustrins och advokaters rätt till skattepengar.

   Svara
 17. G

   /  02/27/2020

  Svara
 18. G

   /  02/27/2020

  ”AVSLÖJAR: Svenska kyrkans präst misstänks ha smugglat en afghan i resväska”
  https://samnytt.se/avslojar-svenska-kyrkans-prast-misstanks-ha-smugglat-en-afghan-i-resvaska/

  Svara
  • elina

    /  02/27/2020

   Styrketräning? Eller fuskade hon med rullväska? Eller hade Gud som hjälp?

   Svara
   • Kristian

     /  02/28/2020

    Får en bild i mitt andanom av Willie i gamla Mission Impossible. Vill minnas att han bar folk i väskor titt som tätt. Rejäla präster har vi!

    Eller ”dvärgligan” på Swebus …

    Svara
 19. G

   /  02/27/2020

  Svara
 20. G

   /  02/27/2020

  Svara
 21. G

   /  02/27/2020

  Svara
  • G

    /  02/27/2020

   Svara
  • G

    /  02/27/2020

   Svara
  • G

    /  02/27/2020

   Svara
  • G

    /  02/27/2020

   ”Han säger också att polisen i Haninge under 2019 såg hur rånarna inte brydde sig om att leverera eller sälja vidare visst stöldgods, som kepsar.

   – Man ville inte själva ha det man rånade sig till. Man rånade för sakens skull. För en känsla av makt.”

   Svara
 22. G

   /  02/27/2020

  Bravo!

  Svara
  • Grodan Boll

    /  02/28/2020

   Kinapuffmannen har hållet upp ett vått finger?

   Svara
   • Senior

     /  02/28/2020

    Troligtvis.
    Fast å andra sidan, för ett par år sedan under den stora flyktingströmmen hit, förespråkade han att Svenska gränsen skulle stängas. -För att förhindra svenskar att fly landet.

    Svara
 23. G

   /  02/27/2020

  ”Eivor Nilsson, 84, pantar burkar – för att köpa mat

  Med en hyra på 6 356 kronor i månaden blir det inte mycket pengar kvar av hennes låga pension.”
  https://www.expressen.se/tv/nyheter/kvp/eivor-nilsson-84-pantar-burkar-for-att-kopa-mat/

  Svara
 24. G

   /  02/27/2020

  ”Polisen var på plats under SVT-debatt i Trollhättan
  ..[..]..
  Polis fanns under kvällen även på plats i Trollhättan i trygghetsskapande syfte, såväl i Kronogården som vid SVT-debatten.

  ”Syftet är dels att skydda den grundlagsstadgade rätten att uttrycka sina åsikter, dels att trygga ordning och säkerhet i samband med eventuella opinionsyttringar vid en planerad tv-debatt och ett torgmöte samt besök av politiker”, skrev polisen inför kvällen på sin hemsida.

  Övriga debattörer i SVT:s program var bland andra Nyamko Sabuni, partiledare för Liberalerna och Linda Westerlund Snecker, rättspolitisk talesperson för Vänsterpartiet.

  Vid 21.20-tiden meddelade polisen att insatsen avslutats i Kronogården samt på N3. Bedömningen från polisens sida var att debatter, torgmöte samt politikerbesök skulle genomföras utan allvarligare ordningsstörningar.

  Inga ordningsstörningar har inrapporterats.

  I SVT-debatten sa Sabuni att polisen måste utreda och fastställa vad som har hänt – även när det är unga förbrytare.

  – Man missar de här barnen, som är 10 år gamla till och med, och som begår brott. Polisen tar dem, lämnar över dem till socialtjänsten och kvällen efter är de ute och utnyttjas av kriminella gäng.

  Linda Westerlund Snecker, V, höll inte med om att polisen ska kunna utreda barn.

  – Man satsar hellre på att sänka skatten för de rika i stället för att få till en fungerande socialtjänst som ser till att det sker brott i sådan här ung ålder överhuvudtaget.

  Ett barn ska få hjälp redan på BVC, sa Linda Westerlund Snecker.

  – Socialtjänsten gör sitt jobb, men socialtjänsten kan inte utreda brott, svarade Sabuni som vill att barn ska kunna tvångsomhändertas.”
  https://www.expressen.se/gt/risk-for-stokigheter-kronan-haller-stangt/

  Svara
 25. G

   /  02/27/2020

  ”Tonårspojke rånades ombord på spårvagn”
  https://www.expressen.se/gt/pojke-ranad-pa-sparvagn/

  Svara
 26. G

   /  02/27/2020

  Svara
 27. G

   /  02/27/2020

  Svara
  • G

    /  02/27/2020

   ”Hade inte han härjat innan är jag säker på att det inte hade funnits något som helst problem.”

   Svara
 28. G

   /  02/27/2020

  Svara
  • Kristian

    /  02/27/2020

   Svara
  • fenix

    /  02/27/2020

   LOL

   Har inte sett spektaklet men låter onekligen som debatt möter faktiskt punkt se.

   Det är samma propaganda, samma kontrollerade opposition och till och med samma deltagare.

   Bjud in arnstad och ett gäng fladderfittor till feminister så är det komplett.

   Svara
 29. G

   /  02/27/2020

  Vänstern inför programmet…………….

  ”Det var tidigare i veckan som Rossana Dinamarca (V) skrev en krönika i ttela med rubriken ”Är inte med på SVT:s pajaseri på Kronogården”. Hon hade blivit inbjuden att delta som debattör i SVT:s nya debattprogram Sverige möts, som har direktsänd premiär från Trollhättan under onsdagen.

  ”Jag gjorde klart att jag inte kommer vara med i debatten. Det blir ingen värdig debatt som tar människors liv på allvar. Jag kommer inte medverka som ett alibi till ett sådant pajaseri”, skriver hon i krönikan.

  Rossana Dinamarca skriver som motivering i krönikan att det inte finns en tillfredsställande politisk balans mellan debattörerna.

  ”Klar övervikt åt höger”, skriver hon.”

  SVT:s projektledare inför programmet…………..

  ”Att det ska vara balans i programmet är sannolikt mer viktigt för oss, och något vi arbetar väldigt seriöst med, säger hon.

  Så nu finns det en balans?

  – Ja, det finns det. Absolut.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/flera-kritiska-roster-hojs-mot-svt-s-nya-debattprogram-sverige-mots

  Verkligheten……….

  Svara
 30. G

   /  02/27/2020

  Svara
 31. G

   /  02/27/2020

  Hans tidigare tråd som han länkar, första tweeten nedan, klicka och scrolla neråt…

  Mattias gör också ett försök att ”nå fram” till ministern…

  Svara
 32. G

   /  02/27/2020

  Låst ledare så inget göra åt. Dubbelmoralen i tweetsen talar iaf för sig själv…

  Lovisa Arvidsson: ”Röd ledarskribent på LT. Feminist & aktivist som bytt betong mot fårhagar & renar i Jämtland.”

  Nyheteridag är partsinlaga åt SD och inte seriöst, men LT-tidning är seriös, troligen extra seriös då det står ”Ledare Socialdemokratisk”, men det ska alltså inte ses som partsinlaga för S.

  Svara
  • G

    /  02/27/2020

   Svara
 33. G

   /  02/27/2020

  Knulla…Hora…Knulla…Hora…Knulla…

  Svara
 34. G

   /  02/27/2020

  Svara
 35. G

   /  02/27/2020

  Tråd…

  Svara
 36. G

   /  02/27/2020

  Ta hand om DIG, Mira! ❤

  Svara
 37. g

   /  02/27/2020

  Svara
  • Kristian

    /  02/27/2020

   Förstod inte 41 först, trodde hon hade fyllt år.
   Känna sig dummare än Palm, vilken Torsdag …

   Svara
 38. G

   /  02/27/2020

  Svara
 39. G

   /  02/27/2020

  ”En av Vänsterpartiet vald politiker i Blekinge har dömts till två års fängelse för våldtäkt, ofredande och misshandel. Han utförde bland annat ”otrohetskontroll” på kvinna.”
  https://samtiden.nu/2020/02/politiker-v-domd-till-fangelse-for-valdtakt/

  Svara
 40. G

   /  02/27/2020

  Svara
  • Ivar L

    /  02/29/2020

   Komiskt att Emma Frans profilbild också har krigaranspelning. Varför behöver hon ett basebollträ men Lamotte får inte ha skyddsväst?

   Svara
 41. G

   /  02/27/2020

  Svara
 42. MiT

   /  02/27/2020

  Svara
  • G

    /  02/27/2020

   Svara
 43. G

   /  02/27/2020

  ”Indonesian child protection boss is ridiculed after claiming women can fall pregnant in swimming pools ‘even without penetration’ if men with ‘strong sperm’ ejaculate in the water”
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-8042509/Women-fall-pregnant-swimming-pools-without-penetration-says-Indonesian-official.html

  Woow. Argumenten till varför könsseparerade pooler är ett måste tar sig till nya nivåer. Men toppenbra satiriska bilder som någon gjort lol.

  Svara
 44. G

   /  02/27/2020

  Svara
 45. G

   /  02/27/2020

  ”Polismyndigheten köper tjänster av socialdemokratiskt bolag”
  https://nyhetsbyran.org/2020/02/27/polismyndigheten-koper-tjanster-av-socialdemokratiskt-bolag/

  Svara
  • Intressant. Om de har ”format” socialdemokrater där på ”bolaget” så undrar jag hur i helvete det går till, för det är ju inte direkt några patriotiska ”demokratiska socialister” i Palmes kaliber som har kommit ut därifrån, men enbart landsförrädare-skräp.

   En annan fråga är vad ett parti egentligen bör få äga, med tanke på att det kan missbrukas på detta vis? Borde inte lokaler egentligen alltid hyras av ett parti?

   Svara
 46. G

   /  02/27/2020

  ”Fler asylsökande på Cypern – ”Skapar påfrestningar”

  Cypern var förra året det land inom EU, som tog emot flest asylansökningar om man ser till landets egen befolkning. Förra året var de asylsökande över 13 000 jämfört med 7 500 året innan.

  – Vi är ett litet land med en liten befolkning på drygt en miljon, så vi känner absolut av att siffrorna går upp, säger Corina Drousiotou på Cyperns Flyktingråd.

  – Det växande antalet asylsökande skapar påfrestningar både för de mest sårbara personerna och även för själva asylsystemet, fortsätter hon.

  Mottagningsplatserna räcker inte till, så många får klara sig själva.

  – Detta har lett till något helt nytt för Cypern: Hemlösa, säger hon och understryker att det aldrig funnits några boenden för hemlösa.”
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7411793

  Ni kommer få ett toppensamhälle med tiden, kör på bara…

  Svara
  • Ivar L

    /  02/29/2020

   När Afrikas befolkning börjar ticka upp mot 2 miljarder (prognosen är att puckeln blir vid 4 miljarder runt 2100) så kommer nuvarande asylregler aningen a) att vara avskaffade, eller b) leda till Europas utplånande. Utplånandet kommer naturligtvis inte omedelbart men demografin kommer göra den oundviklig.

   Svara
 47. G

   /  02/27/2020

  Svara
  • G

    /  02/27/2020

   Svara
   • Jans

     /  02/29/2020

    Notera att SD har 21% som uppenbarligen kan tänka själva och inser att frågan om att gilla ogilla en amerikansk president är rätt töntig i grunden. Inget av de andra partierna verkar ha folk med den insikten i nämnvärd utsträckning.

    Helt klart det intressantaste resultatet av denna fjantiga gallup.

    Svara
  • G

    /  02/27/2020

   ”Svenskar oroliga för att Donald Trump ska bli omvald”
   https://sverigesradio.se/artikel/7416748

   Hahahaha. Jag är orolig för att Trump INTE ska bli omvald!

   Svara
   • Kristian

     /  02/27/2020

    Japp.
    Galningar som Buttigieg, socialister som Sanders eller Creepy Uncle Joe – allt är lika dåligt!

    Svara
   • elina

     /  02/27/2020

    Jag med.
    Intervjuade ca 50 personer som jag träffade under min vandring på olika ställen som då jag köpte mat, fick lift eller stötte på jägare, busschaufförer, servitriser, mm 2018 i USA från Kalifornien till Washington (PCT). 2 av dem var missnöjda och fortfarande demokrater och skulle rösta om på Hillary eller någon, resten nöjda eller hade till och med ändrat uppfattning och skulle kanske rösta på Trump i nästa val. Slump? Eller the winner takes all? Jag gjorde alltid den där viktiga frågan: varför. Att någon bekant/anhörig hade fått arbete var vanligt svar. Eller Obamacare.

    Obs. Helt ovetenskapligt och jag är inte journalist. bara en nyfiken vandrare.

    Svara
   • Gorby

     /  02/27/2020

    Svara
  • G

    /  02/27/2020

   ”Just one out of 10 Swedes likes Trump, survey finds”
   https://sverigesradio.se/artikel/7416440

   Svara
  • Rikard

    /  02/27/2020

   Hej.

   Hand upp den som kan hitta en annan motsvarande mätning om någon statschef, president eller motsvarande som inte heter Trump.

   Någon? Bueller? Någon?

   Vad tycker man om George Weah? Mokgweetsi Masisi? Said Abdullahi Muhammed? David A. Granger?

   Mhm, journalister, public service, folkets källa till kunskap och nyheter… Visst, serrö.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Kristian

     /  02/27/2020

    Möjligen Boris Johnson. Möjligen.
    Ur arkivet kanske George Bush den yngre?

    Svara
  • G

    /  02/27/2020

   Svara
  • G

    /  02/27/2020

   Fredrik: ”Kommentator SR Ekot.”

   Svara
 48. MiT

   /  02/27/2020

  Svara
 49. MiT

   /  02/27/2020

  Svara
 50. MiT

   /  02/27/2020


  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3018239008227605&set=a.140680919316776&type=3*

  Svara
  • hllviken

    /  02/27/2020

   ❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️

   Detta behövde verkligen sägas!

   Svara
  • G

    /  02/27/2020

   Hoppas också att det läses av så många som möjligt, framförallt makthavare, som väl är i störst behov av att höra detta mellan Greta-utskällningarna.

   Svara
  • Kristian

    /  02/27/2020

   En himla många av bra formuleringar där!

   Svara
  • Hypotesen: ”Den som tror att mer socialism är lösningen har helt enkelt fel. Det är i länder med sådant skick som rovdrift, miljöförstöring och utplundring är som värst.”

   Falsifiering: Sverige började nedväxa i population under demokratisk socialism och har under allt mer marknadskapitalism börjat tillväxa i sekteristisk population. Kuba är ett av världens mest ekologiskt hållbara länder. Aralsjön har inte reparerats under kapitalismens intåg. Även där göds sekterism i olika former.

   Ny hypotes: Ledarskapets intelligens, oavsett politiskt system, är avgörande för hur populationen tillväxer eller nedväxer till balans med naturen.

   Svara
  • Ivar L

    /  02/29/2020

   Bra skrivet men jag fastanade vid denna mening som delvis är vad jag tror men delvis synnerligen oklar i sin mening:
   ”Det är Kina som kommer att ‘få igång’ Afrika, som har stor potential.”

   Att Kina kommer få inflytande och makt i Afrika tror jag är oundvikligt. Men vad är det för ”potential” Afrika har menar han?

   Svara
 51. G

   /  02/27/2020

  Så precis…

  …eller är det satir? Själv vet jag inte.

  Svara
 52. G

   /  02/27/2020

  Svara
  • Kristian

    /  02/27/2020

   ”styrkan i 50 länders varumärken”
   Men för h-e … ?

   ”Frågan om hållbarhet berörs i flera av de mest delade inläggen om Sverige.”
   En så kallad bubbla eller ekokammare, med andra ord.

   Svara
 53. G

   /  02/27/2020

  Svara
  • elina

    /  02/27/2020

   Men vi på andra landsdelar som Stockholm täcker nog de viktiga nödvändiga utgifterna och skickar mer i år.

   Svara
   • Kristian

     /  02/27/2020

    Japp, det var för 26000 kr erotik i present från resten av landet. Grattis!

    Arabiska bokmässan?
    För inte många år sedan översatte Spanien fler böcker till spanska än vad som översätts i hela arabvärlden till arabiska. (Källa Sam Harris) Är det nyskrivna böcker?

    Skämt om George W. Bush presidentbibliotek ligger nära till hands.

    Svara
  • Kristian

    /  02/27/2020

   Transferiatet. Medelklassen som lever på skattebetalarna. De som röstar ordentligt vänster.
   Det kommer att bli allt tydligare vilka klassintressen de har.

   Svara
 54. G

   /  02/27/2020

  ”Låt oss börja med slutet av denna artikel på Sveriges Televisions sajt:

  ”Fotnot: Efter att SVT Nyheter Väst intervjuat Vahid Shirzad har Migrationsverket öppnat hans ärende igen och det betyder att han nu återigen har rätt till boende och ekonomiskt stöd.”

  Alltså: Efter att Public Service rapporterat om en afghansk man, Vahid Shirzad, som uppger sig vara 19 år och som har fått tre utvisningsbeslut, öppnar Migrationsverket hans ärende på nytt. Trots att han alltså inte har laglig rätt att befinna sig i landet ges han av den myndighet som ska tillämpa utlänningslagen både boende och ekonomiskt stöd, om man får tro rapporteringen i Sveriges Television. Migrationsverket tycks således ha låtit sig påverkas av den.”

  Svara
  • Kristian

    /  02/27/2020

   När jag ändå ber om översättning, kan någon berätta vad ”opartisk” och ”armlängds avstånd” betyder från SvTs sida?

   Svara
 55. G

   /  02/27/2020

  Svara
 56. G

   /  02/27/2020

  Svara
  • G

    /  02/27/2020

   Adam: ”Progressiv kollektivist med förkärlek till det socialdemokratiska arbetarepartiet.”

   Svara
  • G

    /  02/27/2020

   Svara
   • Kristian

     /  02/27/2020

    J-la rasistfascister som kommer med sin heteronormativa patriarkal vetenskap!

    Svara
 57. G

   /  02/27/2020

  Svara
 58. G

   /  02/27/2020

  Svara
 59. G

   /  02/27/2020

  Svara
 60. G

   /  02/27/2020

  Svara
  • G

    /  02/27/2020

   ”Men Lamotte tar hånen och kritiken mot honom med ro.

   – Jag blev kontaktad av polisens personskydd igår. De berättade det jag redan visste, att det fanns en stor hotbild mot mig i Trollhättan. Jag hade med mig fem personer från polisen som livvakter som följde mig hela tiden i Trollhättan. Det var polisen som tyckte att jag skulle ha på mig den.

   Samtidigt säger Lamotte att han fattar att folk skulle reagera på skyddsvästen som han bar i studion.

   – Jag tänkte bara att jag struntar i att ta av den helt enkelt. Jag har ingen aning om vad det fanns för folk där inne på det här stället där SVT sände ifrån. Alla vakter som stod där hade skyddsvästar och alla poliser som var där hade skyddsvästar. Om de knäpper någon är det ju mig de går på först, jag var ju en måltavla igår, berättar han.”
   https://nyheteridag.se/lamottes-hemliga-present-till-svt-tog-med-sig-corona-danskar-till-tv-studion/

   Svara
  • G

    /  02/27/2020

   Svara
  • Weasel

    /  02/28/2020

   Så bra , Magda Gad.
   Då är Afghanistan , Syrien och Irak så pass säkra att ingen därifrån behöver få asyl i Sverige.
   Just sayin’.

   Svara
 61. Kristian

   /  02/27/2020

  Kan någon översätta från SR-svenska till vanlig svenska?

  ”Ovanligt normal”?
  Abnormt genomsnittlig? Ljummet extrem?

  ”Svalbard har haft en ovanligt normal vinter”
  https://sverigesradio.se/artikel/7416751

  Svara
  • G

    /  02/27/2020

   Hahaha. Ja det här var ju också en rubrik 😛 Kanske någon hade förberett sig för en slags undergång, och det gjordes nu helt i onödan när det blev ovanligt normal vinter.

   Svara
   • Tan

     /  02/27/2020

    Jag tror bara att de missat vad rubrikvinkling är d v s att man ska ”trycka” på något uppseendeväckande för att locka läsare. Om huvudet inte är med kan det bli så här – en demonstration i blåst rubriksättning. mvh

    Svara
    • Törnrosa

      /  02/27/2020

     Mit
     Jag sitter och testar. Tycker att jag får allt mer besvär med den här sidan. Trög. Grejer som sticker iväg etc. Kan det ha att göra med att sidan laddas med så mycket ”skrymmande” inlägg? mvh

     Svara
    • G

      /  02/27/2020

     Hej Törn,

     Jag har inga problem med något du beskriver. Ge oss mer info, vad använder du, dator, smartphone/platta, OS, Webbläsare, webbläsartillägg, har din enhet tillräckligt med fritt minne, har du många öppna flikar i webbläsaren på en och samma gång, osv osv. Prova en ren ny profil i webbläsaren, alternativ starta den i felsäkert läge, se om något gör skillnad. Desto mer info desto bättre.

     Svara
     • Törnrosa

       /  02/27/2020

      Försöker ha högt säkerhetstänk, så en del av det du frågar om ”kan” jag inte svara på. Ni bör väl ha en del info om min dator skulle jag kunna tänka mig.
      Har avinstallerat de flesta appar och kör rätt mycket i 0-läge kan man kanske kalla det. Å andra sidan datorn är ett vidunder som ”lyxigt” nog används endast till bloggarna.

      Trögheten märks inte på andra bloggar. Du bör veta ungefär var jag rör mig. Så fort jag ska använda min sökfunktion så blir det dryg väntan och omladdning. Har funderat på minnet och brukar reboota. Men det ändrar inget. Har sällan många flikar på gång. Normalt är det ingen katastrof eftersom jag mest är vaken på nätterna och då har jag inga problem med Toklandet. Hjälper det här dig? mvh

     • MiT

       /  02/27/2020

      Den blir klart segare ju fler kommentarer det är. Och ju fler kommentarer som innehåller tweetar/fb-inlägg osv som måste hämtas från annan källa desto segare blir det också.

     • Törnrosa

       /  02/28/2020

      Det är tur att jag är nattmänniska för då går allt mycket snabbare. Det är all information som gör det så rationellt och intressant att kolla in Toklandet. Har inte missat något stort sedan jag blev stammis här.

      I dag tog jag i alla fall upp en gammal hobby från www:s barndom. Registerhack. Hade glömt hur kul jag tyckte det var. mvh

     • Kristian

       /  02/28/2020

      ”I dag tog jag i alla fall upp en gammal hobby från www:s barndom. Registerhack. Hade glömt hur kul jag tyckte det var.”

      Det är bara en hobby! Jag kan sluta när jag vill! 🙂

  • G

    /  02/27/2020

   ”Varmaste vintern i Uppsala på 300 år – oroar vissa”
   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/sa-tycker-uppsalabor-om-den-rekordvarma-vintern

   Svara
 62. G

   /  02/27/2020

  Svara
 63. G

   /  02/27/2020

  ”17-årig kvinde gik fredeligt på sti – pludselig blev hun slået og trampet på af fire udenlandske drenge

  En 17-årig ung kvinde gik fredeligt på en sti bag Gurrevej og H.C. Ørstedsvej i Helsingør. Klokken var cirka 21.15.

  Her blev hun overfaldet af fire drenge med udenlandsk udseende.

  Hun blev slået i ansigtet og hun blev trampet på af de fire drenge.

  Den unge kvinde var efterfølgende til behandling på skadestuen.

  Der er på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger om gerningsmændene end, at de har udenlandsk udseende.”
  https://denkorteavis.dk/2020/17-aarig-kvinde-gik-fredeligt-paa-en-sti-blev-slaaet-og-trampet-paa-af-fire-udenlandske-drenge/

  Svara
  • G

    /  02/27/2020

   ”Ung mand overfaldet

   Hillerød: En 16-årig ung mand blev mandag eftermiddag mellem klokken 14.30 og 14.45 overfaldet, da han kom gående ad stisystemet mellem Søndre Jernbanevej og Vibekevej i retning mod Hillerød Station. Her passerede han to mænd, som kommenterede den 16-åriges måde at gå på. Den ene tildelte den 16-årige flere knytnæveslag, hvorefter de to mænd løb fra stedet. De to beskrives som A: mand, udenlandsk af udseende, ca. 17-18 år, ca. 180-185 cm høj og alm af bygning med skægstubbe. Han var iført sort jakke, sort hættetrøje der dækkede for ansigtet, sorte bukser og sorte sko. B: Mand, udenlandsk af udseende, ca. 17-18 år, ca. 180-185 cm høj og alm af bygning, iført sort hættetrøje, der dækkede for ansigtet, sorte bukser, og sorte sko.”
   https://politi.dk/nordsjaellands-politi/doegnrapporter/uddrag-af-doegnrapport-2425-februar-2020/2020/02/25

   Skillnad på hur svensk och dansk polis använder signalement.

   Svara
   • Kristian

     /  02/27/2020

    Även där fastnar man i ”utländskt utseende”. Gissar att 90% av världens befolkning hamnar i det facket från skandinavisk synvinkel.
    Afrikan, Arab, Kines, Slav, Sydeuropé, Turk, Östeuropé? Kan gemene man se skillnad på någon från Kina, Korea och Japan?

    Fast visst är det mer detaljerat än ”mörka kläder, cykel”

    Svara
 64. G

   /  02/27/2020

  Islam var vigtigere end dansk statsborgerskab – en mand nægtede at give håndtryk på Københavns Rådhus og gav dermed afkald på statsborgerskab

  Et håndtryk kan umiddelbart opfattes som en symbolsk handling, men i forbindelse med erhvervelse af dansk statsborgerskab repræsenterer det et konkret værdipolitisk signal.

  Hvis du er muslim, vil du med dit håndtryk tilkendegive, at du i det offentlige rum er indstillet på at følge de sæder og skikke, der gælder i det land og det samfund, du ønsker at blive statsborger i.

  Den tilkendegivelse ønskede en mand ikke at aflevere under en stor ceremoni på Københavns Rådhus i går tirsdag, hvor fem hundrede mennesker var mødt op for at modtage dansk statsborgerskab og forsegle det med et håndtryk.

  Det havde intet med køn at gøre – han skulle give håndtryk til en mand

  Manden nægtede at give hånd som led i den ceremonielle afslutning, der følger efter underskrivelsen om at overholde Grundloven, og det fik konsekvenser.

  Det fortæller medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Alternativet, Badar Shah, til Jyllands-Posten:

  ”Manden sagde klart og tydeligt, at han ikke ville tvinges til at give hånd. Det var en stille protest. Han hverken råbte eller skreg, og der var ingen medier til stede. Han afleverede bare det dokument, som alle ansøgerne har fået udleveret fra Udlændingeministeriet, og så gik han.”

  Badar Shah, som selv fik statsborgerskab ved samme lejlighed, tilføjer, at det intet havde med køn at gøre, da der var tale om et håndtryk mellem to mænd.

  Normalt er det håndtryk mellem kønnene, der er problemet, da et håndtryk ifølge islam er kropsberøring og dermed kan friste til utugtig adfærd. Og med en uren vantro er det særligt slemt.

  Men der er også en anden muslimsk begrundelse for ikke at give hånd. Den kommer ind i billedet, når en mandlig muslim skal hilse på en mandlig ikke-muslim – altså en vantro.

  For en fundamentalistisk muslim er en vantro dansker lavere rangerende og uren. Det kan føre til, at en mandlig muslim nægter at give hånd til en mandlig dansk/vantro borgmester.

  Reglen om at give håndtryk til en borgmester eller en stedfortræder for en borgmester som en afgørende forudsætning for, at man kan få dansk statsborgerskab, blev gennemført af daværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg og vedtaget i december 2018.

  Den socialdemokratiske formand, Mette Frederiksen, var imod forslaget, men turde med det kommende folketingsvalg året efter in mente ikke stemme imod et forslag om stramninger på udlændingeområdet, så partiet stemte gult. Altså hverken for eller imod.

  Efterfølgende har nogle få borgmestre været imod reglen om håndtryk og mere eller mindre højlydt og mere eller mindre seriøst givet deres mening til kende.

  Aabenraas borgmester: Det minder mig om det nazistiske heil

  Venstre-borgmesteren i Aabenraa, Thomas Andresen, er så arg modstander af den højtidelige grundlovsceremoni, at han sammenligner det pligtige håndtryk med det nazistiske heil.

  ”Det minder mig meget om nazisme, hvor man for at komme i brød og arbejde skulle hellige sig en bestemt politisk ideologi mod ens overbevisning,” siger Aabenraa-borgmesteren til DR og fortsætter”

  ”Jeg synes, det her er at øve overmagt over for andre mennesker, og det minder mig for meget om, at man tidligere har øvet overmagt mod andre mennesker, der skulle strække højre arm.” (forts)”
  https://denkorteavis.dk/2020/islam-var-vigtigere-end-dansk-statsborgerskab-en-mand-naegtede-at-give-haandtryk-paa-koebenhavns-raadhus-og-gav-dermed-afkald-paa-statsborgerskab/

  Svara
  • Kristian

    /  02/27/2020

   ”For en fundamentalistisk muslim er en vantro dansker lavere rangerende og uren. Det kan føre til, at en mandlig muslim nægter at give hånd til en mandlig dansk/vantro borgmester.”

   Men folkpartisten ser danmark som nazistiskt.

   Svara
 65. G

   /  02/27/2020

  Riksdagsman (S)

  facebook.com/magnusmanhammar/posts/1565875260243804?__xts__%5B0%5D=68.ARDR0lfpXVUgPOWCvkEqH18z7rk2j1Ys8H8bjV1kN1H-lYxlbYCKoml_goBLNdU68DLTjxWno8vfFwPsJ7ADXqp7d_pF2KkMKdwz6229lEkJ3g0D8KJy5GGlRH4CZaqE8qj-6ot8Q4laX5KRdumiZCvO18ezWwjLvhBt-eKf_JT6I8cfO_O_amYsBdRBCf2s1ac70E9KnUd680vk5wxGe1fZOAky8Z2ZjhGDTI6rZEQMLfTIAFiuwE6xA2olBMTlBn-lAVwrOMx9o7Y0O9mjW4v78oGaevabsHp92kP7SAAU5jBwypB2aOHI2z-EZPDSp8pjdZAs5dqyDoi_4ws3yQ&__tn__=-R

  Svara
  • Kristian

    /  02/27/2020

   (Med ursäkt till Danielsson. Se ”Bok”, om kvällstidningstext.)

   Strunta i långa meningar och stycken.
   Punktlista är bättre.
   Folk förstår inte.
   Stycken.
   Borgerligt.

   Meningsfragment.
   Lättare förstå.

   Fikadags?

   ”I allas vardag. I byn, på landet eller i kvarteret där vi bor.
   I skolan, på arbetsplatsen eller i föreningen.”
   Du glömde den röda stugan … eller så är det en reklam för frysta köttbullar?
   Till vardag och fest.

   Svara
 66. G

   /  02/27/2020

  P.S
  På tal om handsprit. Satt lite igår och läst och hmande på en coronaartikel, och efter att jag där såg en rekommendation på att skippa/byta från den ”klassiska” handspriten, till väteperoxid, något jag inte hlört talas om innan, så jag läste vidare. Nu är jag ingen storkonsument av handspriten som vi har, jag gillar tvätta häbderna ordentligt med rinnande vatten och min favorittvål. Så handspritflaskan står mest där och undrar varför den inte används oftare kan jag tänka mig. Men, efter att jag såg rekommendationen så dök jag ner i väteperoxid-hålet för jag ville veta mer. Och jäkla vad många användnibngsområden man kunde använda det till, och då har jag knappast leta länge. Efter lite läsning och klick in här och där så hittade jag också att det finns, för e.g olika professionella, guldsmed, målare och en rad andra yrkesområden, upp till 35% som jag tror var max % jag hittade, den nivån är dock inget för människors hygien eller diverse ”husmorsknep”. Finns också nivåer under 35%, e.g 12%, vilket var den som var lämpad vid olika typer av städning. Men den starka 35% säljs inte längre till vem som helst pga det går tydligen tillverka sprängmedel, och det har varit några terrorister som gjort eller försökt. yadda yadda yadda, det verkar iaf inte säljas öppet på samma sätt som tidigare, om man går efter forumtrådar här och där, då man som privatperson, enligt personerna i forumtrådarna, kunde köpa detta lättare tidigare. Nu så får endast yrkesanvändare lov att handla denna styrka. E.G: https://www.premiumurval.se/produkt/Vateperoxid-35-dunk-6-kg

  Hursom, det var det. kanbske finns det någon här som tänker men HUR har han inte hört talas om detta tidigare, mycket bra fråga, vet inte faktiskt. 😛 Jag har inte haft användning för det? Men det har jag ju faktiskt haft mer än en gång om man ser lite av allt som man kan använda det till. Så svaret är väl att jag inte hade en aning om att det existerade. Men det som fascinerade mig mest är hur innehållet i en flaska kan användas till SÅ många olika saker, väldigt fantastiskt på ett sätt. Det tråkiga är väl att det dunstar och blir svagare med tiden om man inte använder upp det, men det är ju inte svindyrt så det går väl an.

  De många användningsområdena för väteperoxid
  https://stegforhalsa.se/manga-anvandningsomraden-vateperoxid/

  Exempel på 3% produkter…
  https://www.apotekhjartat.se/produkt/oxiskin-spray-3-sartvatt-och-handdesinfektion-250ml-3fa4a9f9/
  https://www.bodystore.com/vateperoxid-3%25-300-ml/A4046-05.html

  12%
  https://www.stadshop.se/p/stadkem/saneringsmedel/desinficering/desinfektionsmedel-nitor-vateperoxid-12-1l.html

  Svara
  • Kristian

    /  02/27/2020

   Det duger väl med mitt vanliga kolloidala silver? 🙂

   Svara
  • G

    /  02/27/2020

   Vad gäller Coron så framgår det inte. Men vad gäller vinterkräksjuka så hävdar Oxiskin själva: ”OXISKIN®PLUS ger ett effektivt skydd mot vinterkräksjuka då den avdödar >99,99% av calicivirus. ”
   https://oxiskin.se/produkter/oxiskin-plus/

   Själv tenderar jag ta sådant här med en nypa salt, eller två.

   Svara
  • elina

    /  02/27/2020

   Det finns 510 intensivvårdsplatser i Sverige och skyddsutrustning för ca 1400 vårddygn om man har fyllt på förrådet. Så… Och personal kan också bli sjuka.
   Ta hand om er! Fyll på mat och förnödenheter ifall ni blir instängda hemma.

   Svara
   • Ivar L

     /  02/29/2020

    Nej nej, har ni inte läst olika artikalr där Folkhälsomyndigheten uttalar sig? De enda de verkar ha att säga är att det inte är någon fara och att det inte finns någon anledning att vare sig agera eller oroa sig. Ett av många exempel:

    ”– Det är bättre att tänka att den här sjukdomen blir man frisk ifrån, förutom den lilla, lilla gruppen som blir så sjuka så att de avlider. Och de allra, allra flesta blir friska väldigt fort.”
    https://www.svd.se/tolfte-fall-av-coronaviruset-i-sverige

    Förutom om du dör så är det ingen fara således.
    Känns väl betryggande?

    Vi känner igen katastrofmentaliteten från skogsbränderna. Det sitter lallare på Sveriges olika katastrofberedskapspositioner. Eliassonsjuka?

    Svara
 67. G

   /  02/27/2020

  Svara
  • G

    /  02/27/2020

   ”Smittskyddsläkaren: ”Onödigt att stänga hela arbetsplatsen”

   Enligt Helena Palmgren, biträdande smittskyddsläkare vid Akademiska sjukhuset i Uppsala, är det bara en av de 700 anställda på företaget Thermo Fisher som har träffat en person som bekräftats bära på coronaviruset.

   – Därmed tycker jag att det sprider onödig oro att stänga ned hela arbetsplatsen, det är bara ett misstänkt fall än så länge. Vi hade inte rekommenderat en stängning om de frågat oss, säger Helena Palmgren.

   Det var under natten till torsdag som de anställda på Thermo Fisher i Uppsala fick meddelande om att de inte skulle komma till jobbet, på grund av ett misstänkt coronafall.

   Enligt Helena Palmgren håller anläggningen i Uppsala stängt enligt direktiv från huvudkontoret i USA.

   – Det är vad jag har hört i alla fall, och visst – de gör ju som de vill.”
   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/smittskyddslakaren-onodigt-att-stanga-hela-arbetsplatsen

   Hellre onödig spridning av oro än en onödig spridning av Corona. WTF.

   Svara
   • Jans

     /  02/29/2020

    Ja, det är lite svårt att förstå varför smittskyddsläkare och Folkhälsomyndigheten verkar fokusera på att kritisera dem som tar det säkra före det osäkra. Ingen vet ju riktigt hur och hur snabbt detta sprider sig. Det kan hända att de rent statistiskt har en poäng i att det i de flesta fall är onödigt att stänga arbetsplatser, men samtidigt är det skarpt läge och ett enda (1) enskilt fall av oförsiktighet på ett stort företag kan få enorma konsekvenser. Det enda smittskyddsläkare borde kritisera är fall där åtgärderna leder till ökad smittspridning. Det har jag svårt att tro att nedstängning och arbete hemma leder till.

    Svara
 68. G

   /  02/27/2020

  Och KD.

  Svara
 69. G

   /  02/27/2020

  Svara
 70. G

   /  02/27/2020

  ”Lamottes hemliga present till SVT: Tog med sig Corona-danskar till tv-studion

  Två danska journalister, som följt Corona-utbrottet på plats i norra Italien, åkte direkt till Trollhättan igår för att följa frilansjournalisten Joakim Lamotte. Senare tog Lamotte med sig Corona-danskarna in i tv-studion. – Vi frågar inte våra gäster var de tidigare befunnit sig, säger SVT-redaktören Carina Ahlqvist som även bekräftar att danskarna var med i studion under gårdagens sändning.”
  https://nyheteridag.se/lamottes-hemliga-present-till-svt-tog-med-sig-corona-danskar-till-tv-studion/

  Hmmmm hahahahaha heh hum.

  Svara
  • Ofrivillig svenska

    /  02/27/2020

   G: A propos Coronaviruset undrar jag över den rent extrema diskrepansen i beteendet hos myndigheter, MSM och regeringen jämfört med den sk svininfluensan för knappt tio år sedan och vad det beror på.

   När det gällde svininfluensan hjälptes alla ovan nämnda åt att piska upp maximal panik; de som ens tvekade att låta vaccinera sig med ett i all hast framtaget vaccin beskylldes för att vara snåla egoister som utsatte ”barn & gamla samt svaga och sjuka” för omedelbar dödsrisk. Massvaccinering följde och på det massinsjuknande i ”sömnsjuka” (kommer inte på rak arm ihåg den korrekta termen) med skadeståndskrav och därmed åtföljande ”cirkus” som följd (obs att jag inte på något sätt förminskar de drabbades lidande, det är bara en mkt kortfattad beskrivning av händelseförloppet).

   Varför är samma instanser som då hetsade maximalt fullkomligt likgiltiga alt. extremt nedtonande när det gäller just detta virus ? Vid svininfluensan bröt paniken hos myndigheter & MSM ut redan efter ung. ett dussin dödsoffer som dessutom var begränsat till ett mkt litet område i Mexiko (om jag inte missminner mig) men nu när mängder med länder vidtar olika åtgärder så tycks samma instanser anse att Sverige är skyddat av magiska gränser eller nåt.

   Jag förstår inte alls. Visst är det Toklandet Bizarro vi lever i.

   Svara
  • Kristian

    /  02/28/2020

   ”Är det danskar i affären?”

   Svara
   • Rikard

     /  02/28/2020

    Hej.

    ”Hösten har inte varit sig lik.”

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare
    PS Sitter det nån stackars agent från SÄPO och läser här så tror han väl att det är koder för något… DS

    Svara
    • Kristian

      /  03/02/2020

     Det blir gammelsvettad magbänk för samtliga!

     Svara
 71. fenix

   /  02/27/2020

  ”Ja, säg vad ni vill, men så här går det när man låter kvinnor styra ett land.”

  Eller när man låter kvinnliga värden styra samhällsutvecklingen.

  Då går det käpprätt åt helvete.

  Svara
  • Rikard

    /  02/27/2020

   Hej.

   Å andra sidan: kejsarinnan, sedermera helgonet, Theodora av Bysans hade jag sett som en rejäl uppgradering från nuvarande byk, oavsett genus, kön, eller kromosomer. Eller Livia Drusilla, en dam som visste vad hon ville och visste hur hon skulle använda det samhälle hon levde i för att nå sina mål. Eller närmare i tid och rum Tora Torbergsdatter och Þóra Magnúsdóttir. Eller Karin Månsdotter och drottning Kristina.

   Men samtliga av dessa kvinnor har ju det gemensamt, trots helt olika tidsperioder, kulturer, religioner och socioekonomisk bakgrund att de var pragmatiska realister, inte romantiska idealister.

   Tror du inte det är viktigare?

   Några fler damer som satt sitt avtryck på historien:

   Dihya (alt. Kahina), krigardrottning över berberfolket som på slutet av 600-talet kämpade mot de framryckande muslimerna. Den du, vore något för svenska kvinnor att inspireras av. Farao Hatshepsut, ansedd som en av de mest framgångsrika och dugligaste faraonerna (och det har funnits rejält med konkurrens givet det gamla Egyptens nära femtusen år långa historia). Farao Nitokris, vars existens inte är helt belagd.

   Eller en kvinna som vi verkligen behövt idag: Margareta den första av Danmark.

   Nej, så går det när vi realister och pragmatiker är alltför humana och låter oss invaggas i falska förhoppningar och falsk tro på att nu, den här gången, skall det lyckas med de ultimata idealen. Istället för att säga nej, ingen som inte klarar A, B och C får delta i lagstiftning, administration eller styre – äldre system må ha varit träsk av nepotism, klientilism och paternalism jämfört med idag men de var det med en medvetenhet om vad som alltid står på spel.

   Livet och friheten, och själva existensen. Ett folk som förlorar sitt land, sitt språk och sina seder slutar finnas lika säkert som om du nackar varenda en av dem. Se hur Gaius Julius lyckades pacificera Gallien och gallerna – de som förde folkets historia vidare dödades, folket blandades upp med ditskickade romare från andra provinser, och språket blandades ut med latin och andra av rikets språk. Och ett par generationer senare?

   Det är få yrken som kräver att man använder könet.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  02/28/2020

    @ Rikard & Fenix,

    Jo, jo, det har funnits bra kvinnliga kungar – hövdingar och dåliga manliga sådana. Det som dock troligen inte har funnits är bra ledare för feminiserade samhällen/kulturer, eftersom det är en hopplös uppgift.

    Svara
   • fenix

     /  02/28/2020

    Ja bra formulerat.

    Precis detta försökte även jag understryka med min kommentar (om än fåordigt) att man måste göra åtskillnad på kvinnligt kön och kvinnliga värden, som anammats i för hög utsträckning av bägge kön.

    Eller för att brodera ut det ännu mer, att både kvinnliga och manliga värden fyller viktiga samhällsfunktioner, men det föreligger en diametral skillnad mellan att bejaka vårdande och omhändertagande egenskaper när det kommer till att ta hand om våra gamla och sjuka, kontra att göra landet till hela världens socialtjänst och bränna samhällets välfärdsresurser på massmigration från Mellanöstern och Afrika,i ett krasst befolkningsutbyte och släppa in våldtäktsmän, terrorister och mördare.

    De ansvariga borde hänga i en lyktstolpe i min mening.

    Det var svar på en kommentar längre upp, som påtalade felet med kvinnligt styre och rösträtt, vilket jag avsåg nyansera en smula.

    Jag menar att många kvinnor gör mer nytta än många män även genom att upprätthålla klassiskt manliga värden och vad hjälper det att avskaffa kvinnlig rösträtt, om män beter sig som kvinnor.

    Jag skrev svaret precis efter att ha passerat en kvinnlig polis som gripit två yngre mörkermän som hon tryckt upp mot en vägg och höll vakt helt själv.

    Kommentaren hamnade dessvärre fel i forumflödet, så det ser ut som jag skrev ursprungstexten. Ibland är teknikgudarna inte på rätt sida.

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  02/28/2020

     @ fenix,

     ”vad hjälper det att avskaffa kvinnlig rösträtt, om män beter sig som kvinnor. ”

     Min uppfattning är att kvinnlig rösträtt leder till en process som över tiden resulterar i feminisering av hela samhället, inklusive männen. Detta leder i sin tur till att kvinnorna börjar förakta de inhemska männen och att mer traditionella alternativ framstår som mer ”spännande”. Om man ser saken så, är man inte förvånad över hur unga kvinnor i Sverige nu röstar.

     Svara
     • fenix

       /  02/28/2020

      Jag delar analysen till fullo, men tror den ”processen” har påverkats av politisk propaganda riktad mot kvinnor de senaste sextio åren.

      Även om kvinnor utgör det svagare könet i någon mening är det inte helt självklart för mig att kvinnor per automatik röstar mot sin egen självbevarelsedrift, om de har rationell information att tillgå.

      Vi är inte blinda för dagens propaganda riktad mot kvinnor heller. Det är helt makabert hur västerländska kvinnor manipuleras och vilseleds till fördärvet.

      Det demokratiska systemet är så korrupt att det är svårt att avgöra hur det skulle reformeras, eller hur en förändring skulle kunna vända samhällsutvecklingen.

     • Utlandssvensk

       /  02/28/2020

      @ fenix,

      ”Även om kvinnor utgör det svagare könet i någon mening är det inte helt självklart för mig att kvinnor per automatik röstar mot sin egen självbevarelsedrift, om de har rationell information att tillgå.”

      Att unga kvinnor röstar för import av fler MENA män är inte i strid med deras självbevarelsedrift utan tvärtom i linje med underliggande biologiska drivkrafter. Unga kvinnor i Väst är nu omgivna av feminiserade män som inte alls motsvarar vad de kvinnliga generna vill ha. Vidare har generna rätt, dvs. det nuvarande samhället utgör en återvändsgränd för dem, där många kvinnor blir barnlösa och andra får få barn.

     • fenix

       /  02/28/2020

      Ja på ett biologiskt plan om du talar om unga kvinnor (som ändå bara har tuggummi, sågspån och hormoner i huvudet) så har du förstås rätt, men kvinnor som skaffat barn och bildat familj är kanske lagom sugna på att bli indragna och gruppvåldtagna i en negerkula.

     • Utlandssvensk

       /  02/28/2020

      @ fenix,

      ”men kvinnor som skaffat barn och bildat familj är kanske lagom sugna på att bli indragna och gruppvåldtagna i en negerkula.”

      Visst, men samtidigt gäller att många kvinnor i Väst inte skaffar barn och/eller inte är del av fungerande kärnfamiljer. Det verkar inte direkt råda brist på medelålders batiktanter som gör precis allt de kan för att bli indragna i negerkulan.

      Denna blogg har haft flera inlägg om en berikare vid namn Arif och den helt otroliga mängd svenska kvinnor som gullar med honom. Det är en ganska magstark men samtidigt informativ historia. Här är ett gammalt inlägg om saken, där det också blev en hygglig debatt i kommentarsfältet:

      https://toklandet.wordpress.com/2017/12/26/det-kryper-i-mig-igen/

     • Utlandssvensk

       /  02/28/2020

      @ fenix,

      För in lite djupare inblick i dessa frågor, rekommenderar jag:

      https://incels.wiki/w/Scientific_Blackpill

      T.ex är 1.3-6 direkt relevanta vad gäller vår debatt här.

     • fenix

       /  02/28/2020

      ”Det verkar inte direkt råda brist på medelålders batiktanter som gör precis allt de kan för att bli indragna i negerkulan.”

      Jojojo det råder ingen brist på dekadenta kvinnor i alla åldrar.

      Jag är ingen förespråkare av kvinnomakt, men tänker att det krävs kvinnligt inflytande inom vårdande domäner, men däremot inte för att försvara en nation, vilket Sverige är ett lysande exempel på.

      Tanken var att kvinnor som skaffat barn och familj borde växa upp och bejaka traditionella värderingar i större utsträckning.

     • Utlandssvensk

       /  02/28/2020

      @ fenix,

      ”men tänker att det krävs kvinnligt inflytande inom vårdande domäner, men däremot inte för att försvara en nation, vilket Sverige är ett lysande exempel på.”

      Instämmer! Ett annat sätt att säga samma sak är att traditionella könsroller och klara uppdelningar mellan könen är bra, inte dåligt. Män och kvinnor är olika och gjorda för att komplettera varandra.

      ”Tanken var att kvinnor som skaffat barn och familj borde växa upp och bejaka traditionella värderingar i större utsträckning.”

      Det stämmer nog. Problemet är att det kvinnliga politiska inflytandet gradvis eliminerar just de stabila familjer som ger kvinnorna dessa traditionella värderingar. Processen verkar ta några generationer men den är likväl, enligt mig, ganska tydlig.

      Hemmafruar var t.ex det normala i Sverige upp till 70-talet och i Schweiz upp till ganska nyligen. Detta förefaller ha en väldigt positiv inverkan på hela samhället, inte minst vad gäller barnen. Men man ser också tydligt hur politisk makt gör att kvinnorna röstar för att avveckla detta system och sen går det som det går….

     • Kristian

       /  02/28/2020

      @Utlandssvensk

      ”https://incels.wiki/w/Scientific_Blackpill”

      Tror fan att folk blir deprimerade om de sitter och läser det där hela dagarna!
      Ungefär som folk som ingående studerar migrationsstatistik och närliggande områden … 😕

      Det var nog lättare att växa upp innan internet. Det där listan hade tagit månader att forska fram i biblioteket, och det hade knappast räckt med ett skol- eller lokalbibliotek.

      ”The most merciful thing in the world, I think, is the inability of the human mind to correlate all its contents. We live on a placid island of ignorance in the midst of black seas of infinity, and it was not meant that we should voyage far.”
      -H. P. Lovecraft, ”The Call of Cthulhu”

     • Utlandssvensk

       /  02/28/2020

      ”Tror fan att folk blir deprimerade om de sitter och läser det där hela dagarna!”

      Jo, jo! Men vad f-n är inte deprimerande? Mello? Själv står jag inte ut med TV och ”lätt underhållning”.

      Det enda verksamma botemedlet jag har hittat mot allmän svartsyn är löpning.

   • Utlandssvensk

     /  02/28/2020

    @ Rikard,

    ”Se hur Gaius Julius lyckades pacificera Gallien och gallerna”

    Det där är historiskt normalt beteende. A erövrar B och sätter sen igång med att kuva-utrota-förslava-omforma befolkningen i B. I vissa fall framgångsrikt, som t.ex romarna eller britterna i Nordamerika, i andra fall utan framgång.

    Men det som är unikt med dagens Västvärld är att vi beter oss som erövrade folk helt utan tryck eller tvång. Vi bara lägger oss och visar strupen. Detta är INTE normalt och indikerar att något väldigt grundläggande har gått fel.

    Svara
    • Rikard

      /  02/28/2020

     Hej.

     Fenix, US, et al.

     Jag tror ni vänt det på huvudet. Feminisering och emaskulering kommer först. Väl ideal som betonar det som slarvigt kallas mjuka eller kvinnliga värden blir så pass vanliga och normala att de blir en påverkansfaktor på hegemonin börjar rösträtt för kvinnor etableras. I väst skedde processen gradvis över lång tid. I övriga världen har man istället gått direkt till allmän rösträtt, med milt uttryckt blandade resultat. Troligen är det därför den process ni ser uteblivit i t ex Turkiet eller Ryssland.

     Titta på vad det manliga idealet var i de tongivande kulturerna (Frankrike, Storbritannien, Tyskland) under det sena artonhundratalet. Endast Tyskland hade vad som kan kallas ett traditionellt mansideal där styrka, dåd, stoisk uthållighet, och så vidare betonades: i både Frankrike och Storbritannien var det den dekadenta medelklass-dandyn, den ekonomiskt oberoende friherren, och den rike magnaten som idealiserades. Inte kroppsarbetaren, inte soldaten, inte bonden – utan den intellektuelle.

     Tyskland som kultur-ideal försvann med världskrigen, något som syns särskilt tydligt om man undersöker litteraturlistor för svenska skolan och högre utbildning. Istället utgör franska och brittiska filosofer (och amerikanska de senaste tre-fyra decennierna) den huvudsakliga inspirationen för västerlandet. I Sverige är detta särskilt tydligt då Kant, Hegel, Nietzsche, von Leibniz, Schopenhauer, Wittgenstein och så vidare stegvis och gradvis reduceras till fotnoter.

     Om man skall anföra rösträtten som skäl för rådande dekadens och kulturella självmordstendens så tycker jag det ser mer korrekt ut om man sätter idéerna först; det är ju dessa som sedan (nutid) verkställs via just det politiska inflytandet. Det är inte så att det politiska inflytandet skapat de många knepiga idéer som florerar frånfeministiskt/kvinnopolitiskt håll. Tvärtom framfördes samtliga (krossa familjen, öppna gränser, exotifiering av ej vita män, infantilisering, känslor framför förnuft, sexuell perversion [pedofili/pederasti], könssegregation, statligt kontrollerad fortplantning och uppfostran och så vidare av just franska och engelska/brittiska intellektuella under årtiondena kring 1900. Det vi idag läser som fröet till modern science fiction skrevs ursprungligen oftast som politiska texter där man drev eller testade en idé i berättelseform, vilket är ett klassiskt didaktiskt grepp.

     Historisk parallell: först när tillräckligt många romare var kristna, och tillräckligt många av dessa höll poster inom den romerska staten och ekonomin, kunde kristna ideal bli politik (eller politiken börja kallas för varandes kristen sådan). Det var inte så att en kejsare med senat hux flux hörde talas om denna variant på judendom och mitraism och sade: ”Den låter bra, den tar vi.” och därefter bytte ideal från de gamla romerska till de nya kristna.

     En till: den tyska raspolitiken var inte uppfunnen av nazistpartiet. Avlivning av handikappade på utilitaristisk och (enligt dåtiden) humanitär grund påbörjades 1922 efter att den dåtida tyska läkarorganisationen genomfört enkäter där föräldrar efterfrågades om de önskade eutanasi som ett alternativ ifall de skulle råka få ett handikappat/utvecklingsstört barn. Ur minnet svarade över 85% ett klart ja, där fler kvinnor än män höll det för ett gott initiativ. Detsamma gäller Sverige och övriga Norden – de värden som medgav lobotomi, steriliseringar och rashygien fanns redan på plats väl socialdemokratiska partier blev regeringsbärande. De värden som lett oss hit idag, lades ned under fyrtiotalet som en motreaktion på krigets fasor och som en följd av den kraftigt förenklade historiebeskrivning man tillämpade avs. dess orsaker, förlopp och idémässiga grund – fullt begripligt då det inte var en hemlighet hur nära allierade de olika socialdemokratiska och fascistiska partierna varit. PA Hansson och övriga partier behövde tvätta fanan, så även media, kulturfolk, och andra: den logiska reaktionen blir då ett lämmeltåg så långt åt andra hållet man kan komma (metaforiskt, politik mäts inte linjärt eller i motsatspar/-förhållanden).

     En tanke: vad kan dra ur dessa resonemang som hjälper en formulera lösningar på de problem man anser finnas? Oavsett resonemangens korrekthet eller ej är det den springande punkten.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Utlandssvensk

       /  02/28/2020

      @ Rikard,

      ”Jag tror ni vänt det på huvudet. Feminisering och emaskulering kommer först.”

      Svårt att säga, tycker jag. Tyskland införde allmän och kvinnlig rösträtt samtidigt som de flesta andra Västländer, dvs. efter WW1. Kan man likväl påstå att t.ex Frankrike och UK var mer feminiserade innan det kriget? Förvisso hade man i England en ganska stor och välorganiserad feministisk rörelse, som främst utmärkte sig för en av historiens mest framgångsrika terrorkampanjer. De var väldigt våldsamma och hänsynslösa. Deras huvudmetod var mordbränder och detta användes i stor skala. Dåtidens manliga ledare verkar ha varit djupt förvirrade över detta fenomen och de hade väldigt svårt att hantera det. En del historiker ser detta som en bidragande orsak till att UK kastade sig in i WW1, dvs. man tog hellre en väpnad kamp mot Tyskland, som åtminstone var begriplig, än konflikten med de egna kvinnorna.

      Men jag har svårt att se att man skulle kunna kalla mannen på gatan i England för mer feminiserad än hans motsvarighet i Tyskland 1914. Som vi vet, var det ingen brist på vilja att gå i krig.

      Sen får jag inte ihop det med mina observationer vad gäller Sverige-Schweiz. Detta är två länder med unikt lika förutsättningar under 1900-talet och i båda fallen förefaller det helt klart att feminiseringen kom på bred front cirka 2 generationer efter att man införde kvinnlig rösträtt. Om feminisering kommer innan kvinnlig rösträtt, är det mycket svårt att förklara detta. Var Schweiz mer maskulint än Sverige 1920? Jag har mycket svårt att tro det.

      ”En till: den tyska raspolitiken var inte uppfunnen av nazistpartiet.”

      Helt rätt! Rasismen var allmän och öppen i hela Västvärlden under 1920-30 talet. Eugenics (rashygien) var väldigt stort i t.ex USA och mycket av nazisternas tänkande var inspirerat av detta. Lagstiftningen på detta område i Tyskland var helt klart baserat ganska direkt på amerikanen Harry Hamilton Laughlins tankar och arbete. Han hade då redan länge varit drivande i ett väldigt liknande projekt i USA, där t.ex steriliseringslagar började införas på tidigt 1900-tal:

      ”One of Laughlin’s key interests was to aid in the proliferation of compulsory sterilization legislation in the United States, which would presumably sterilize the ”unfit” members of the population. By 1914, twelve states had already passed sterilization laws, beginning with Indiana in 1907 and Connecticut in 1909.

      However, the laws were not employed with significant vigor, with the exception of California. In his study of this ”problem,” Laughlin deduced that much of the state sterilization legislation was poorly worded and left it open to questions of constitutionality and confusion over bureaucratic responsibility.

      As a result, Laughlin drafted the Model Eugenical Sterilization Law, a model act for compulsory sterilization, intended to satisfy these difficulties. He published the proposal in his 1922 study of American sterilization policy, Eugenical Sterilization in the United States. It included as subjects for eugenic sterilization: the feeble-minded, the insane, criminals, epileptics, alcoholics, blind persons, deaf persons, deformed persons, and indigent persons. An additional eighteen states passed laws based on Laughlin’s model, including Virginia in 1924.”

      https://en.wikipedia.org/wiki/Harry_H._Laughlin

     • Kristian

       /  02/28/2020

      Camille Paglia har visat på ett återkommande mönster genom historien: Kulturen övergår från självsäker maskulinitet till tveksam androgyni. Folk tycker inte det är värt besväret att försvara sin civilisation. Runt omkring står diverse barbarer och väntar på att invadera.

      Grekland, Rom, 1890-talet, Weimar … och idag.

      ”The movement towards androgony occurs in late phases of culture as a civilization is starting to unravel. […] In Greek art you can see it happening. All of a sudden the sculptures of handsome nude young men athletes that used to be very robust in the archaic period suddenly begin to seem like wet noodles toward the end. The people who lived in such periods, whether it’s the Hellenistic era or the Roman empire or whether it’s the mauve decade of Oscar Wilde in the 1890s or whether it’s Weimar Germany, feel that they’re very sophisticated, they’re very cosmopolitan, and [they say], “homosexuality, heterosexuality, so what? Anything goes.” But from the perspective of historical distance, you can see that it’s a culture that no longer believes in itself, and then what you invariably get are people who are convinced of the power of heroic masculinity on the edges, whether they’re the Vandals and the Huns or whether they’re the barbarians of ISIS. You see them starting to mass on the outside of the culture, and that’s what we have right now.”

     • Utlandssvensk

       /  02/28/2020

      @ Kristian,

      Jo, det ligger nog en del i Paglias observationer. Jag har sett liknande resonemang på andra ställen. T.ex pratas det en del om J.D Unwin och hans bok ”Sex and Culture”:

      ”n Sex and Culture, Unwin studies 80 different nations and 6 civilizations throughout history, examines their individual rises and falls, and concluded that the causes of which were largely determined by the loosening of sexual conventions and lessening of monogamous relationships.”

    • MickeP

      /  02/28/2020

     Jag har medvetet hållit mig undan denna debatt länge nog, eftersom jag vet att det är ett minerat fält att ge sig ut på. Särskilt i det yrke jag har.

     Men nu drar ju ni gossar in denna debatt här på Toklandet och då kliar det naturligtvis i fingrarna att uttrycka min åsikt. Naturligtvis min alldeles högst privata åsikt, jag representerar ingen annan än mig själv i denna fråga. Bara för att göra detta klart för det fall ngn av mina chefer skulle intressera sig för denna kommentar (tyvärr ett tillägg jag uppenbarligen måste göra i alla kontroversiella frågor jag numera uttalar mig om).

     1. Jag ser INTE kvinnlig rösträtt som problemet (även om siffrorna på hur unga kvinnor röstar känns lite förskräckande). Jag anser att det av principiella skäl är utomordentligt viktigt att ALLA som uppnått rätt ålder och har medborgarskap ges rösträtt. Annars kan vi säga farväl till alla anspråk på att kalla oss demokrater. Och det vill vi väl inte?

     2. Problemet är, som jag ser det, att vi har inlett en urvalsprocess till styrande befattningar som tar större hänsyn till kön (och på senare tid även till hudfärg och politisk korrekthet), än till kompetens. Vi kan kalla det för kvoteringssamhället. Det är detta som är det skadliga, eftersom det skapar utrymme för uppenbart inkompetenta individer att besätta höga, och för samhället i stort, mkt viktiga positioner enbart på grundval av kön eller hudfärg, ej på grundval av kompetens.

     3. Vi har i Sverige mkt kompetent folk, såväl kvinnor som män, men de ges aldrig chansen eftersom kvoteringssamhället tränger undan deras karriärer.

     MickeP

     Svara
     • fenix

       /  02/28/2020

      ”Jag anser att det av principiella skäl är utomordentligt viktigt att ALLA som uppnått rätt ålder och har medborgarskap ges rösträtt. Annars kan vi säga farväl till alla anspråk på att kalla oss demokrater. Och det vill vi väl inte?”

      Jo men det är svårt att slå sig för bröstet att man står upp för demokratiska principer baserat på medborgarskap, när svenskt medborgarskap delas ut som godis till människor från världens alla hörn.

      Det sker en massimport av ny röstboskap där svenskens röst blir allt mindre värd.

      Hur demokratiskt är det att media istället för att granska makten granskar folkets åsikter och ser till att folket tänker, säger och röstar rätt.

      Public service har mer slagsida än självaste Titanic men kallar sig sakliga och opartiska, opolitiska, men det enda de sysslar med är att mörka sanningen, bedriver politisk aktivism och drömmer om revolution.

      Lycka till med att rösta bort tredje statsmakten.

      Journalister står över lagen och bedriver flyktingsmuggling på jobbet.

      Inte kan de hållas ansvariga för sin partiskhet heller, då blir det plötsligt eld i baken på politikereliten.

      Politiker som låter sig mutas och sluter odemokratiska avtal och överenskommelser sinsemellan. Varje månad på året har snart gett namn till en odemokratisk överenskommelse…

      Det är som när man står upp för religionsfrihet och bjuder in islamister och saker blir inte riktigt som man tänkt sig.

      De som motsäger sig moskébyggen blir mordhotade. Men vi kan inte vara emot religionsfrihet, så böneutrop
      likställs med kyrkklockor och slöja likställs med kvinnlig frigörelse.

      Vi kan åtminstone göra anspråk på principen.

      Tror vi kan säga farväl till rätt mycket faktiskt.

     • Utlandssvensk

       /  02/28/2020

      @ Micke P,

      ”Jag anser att det av principiella skäl är utomordentligt viktigt att ALLA som uppnått rätt ålder och har medborgarskap ges rösträtt. Annars kan vi säga farväl till alla anspråk på att kalla oss demokrater. ”

      Vilka är dina principiella skäl?

      Var Schweiz 1969 en demokrati? Kanske inte, eftersom kvinnor då inte hade rösträtt. Men var detta bra eller dåligt för Schweiz? Jag anser att det helt uppenbart var väldigt bra och är ganska övertygad om att detta var huvudorsaken till att det landet länge lyckades påtagligt bättre än övriga Västländer. Dock kan man nu tydligt se att samma utveckling som i Sverige inleddes ungefär på 70-talet nu kommer väldigt snabbt. Det är nästan exakt samma, ner på detaljnivå. Skolan har redan på kort tid förfallit påtagligt, polisen har redan börjat feminiseras, kärnfamiljerna börjar lösas upp, osv, osv.

      Sen har jag en principfråga till dig: Har unga svenska män en demokratisk/moralisk skyldighet att acceptera att de unga svenska kvinnorna röstar för att ersätta dem?

     • MickeP

       /  02/29/2020

      @fenix

      Att medborgarskap delas ut på allt för svaga grunder är en annan fråga.

      @US

      Det principiella skälet är att antingen förespråkar man demokrati, och då måste man acceptera principen om lika rösträtt för alla, eller så gör man det inte. Det är etta eller nolla i denna fråga. Mkt principiellt enligt min mening. 🙂

      Om unga svenska kvinnor röstar för att ersätta svenska män är ju detta självklart mkt trist. Men om du vill sätta stopp för detta, är det odemokratiska metoder vi talar om och på den sidan stängslet befinner inte jag mig. Och som svar på din listiga fråga.

      Ja, unga svenska män har en demokratisk skyldighet att acceptera att unga svenska kvinnor inte röstar som dem, så länge de vill leva i ett demokratiskt samhälle. Vill de inte det blir det ju självklart en annan fråga. Och ett annat svar.

      Nej, naturligtvis har unga svenska män ingen moralisk skyldighet att acceptera att unga svenska kvinnor röstar för att ersätta dem. Motåtgärder mot detta får dock – återigen under förutsättning att vi vill leva i en demokrati – föras inom demokratins spelregler, t.ex. genom opinionsbildning, och inte genom att kasta demokratin överbord.

      MickeP

     • Utlandssvensk

       /  02/29/2020

      @ MickeP,

      OK. Innebär detta då, enligt dig, att:

      – Om eller när muslimerna är i majoritet, får övriga befolkningen i Sverige i demokratins namn snällt acceptera t.ex sharia och slaveri.

      – Judarna i Tyskland hade en demokratisk plikt att acceptera att majoriteten av befolkningen i det landet ville utrota dem.

      Själv ser jag inte demokrati som ett mål i sig och det verkar helt uppenbart att den, i dess nuvarande form, väldigt snabbt leder till ett folkmord på svenskarna. Vidare är det också uppenbart att den leder till sin egen avveckling, eftersom muslimerna bara kommer att ta bort den när de blir i majoritet. Vad är det som gör detta system så heligt och viktigt? Varför ska svenskarna dö ut för att uppnå 10-30 år ytterligare med allmän och lika rösträtt? För mer lär det inte bli….

     • fenix

       /  02/29/2020

      ”Att medborgarskap delas ut på allt för svaga grunder är en annan fråga.”

      Jo men det är en bra fråga, om det verkligen är demokrati.

      Jag förespråkar inte avskaffande av kvinnlig rösträtt, men ser problemen med för mycket (inte sällan kvoterad) kvinnomakt.

     • Utlandssvensk

       /  02/29/2020

      @ fenix,

      ”Jag förespråkar inte avskaffande av kvinnlig rösträtt, men ser problemen med för mycket (inte sällan kvoterad) kvinnomakt.”

      Jag ser det som uppenbart att kvinnlig rösträtt över tiden orsakar just ”för mycket (inte sällan kvoterad) kvinnomakt”. Så verkar det vara i de flesta Västländer och så håller det väldigt snabbt på att bli i Schweiz. Det är nu ständiga kampanjer här om fler kvinnor i politiken, i styrelser, osv.

     • MickeP

       /  02/29/2020

      @fenix,

      Jag tror vi är ense (i stora drag)

      @US,

      Snälla, rara, söta. Du kastar in bananer och äpplen och gurkor och apelsiner och päron och morötter i en salig röra. Låt oss försöka hyfsa debatten.

      1. Självfallet är inte Sharia och Demokrati förenliga storheter. Dessa två system går inte ihop. Har jag eller ngn annan påstått ngt annat? Att bekämpa sharia är den demokratiska maktens skyldighet. Eftersom sharia är odemokratiskt. Detta har inget med kvinnlig rösträtt att göra.

      2. Att påstå att Nazi-Tyskland var en demokrati är du nog den första jag hört påstå. Att judarna blev diskriminerade och skickade till utrotningsläger p.g.a. ett demokratiskt system i Nazi-Tyskland är du troligen rätt ensam om att hävda. Jag delar inte din ståndpunkt. Basta!

      3. Sluta att lägga dina egna ord och tolkningar i min mun. Som du säkert har noterat från mina tidigare kommentarer är jag inte särskilt förtjust i den argumentationstekniken.

      MickeP

     • Senior

       /  02/29/2020

      Det finns ett grundläggande ideal att forma en demokrati så att denna diskussion i det närmaste blir överflödig:

      ”Ge aldrig politikerna mer makt än du kan acceptera att de har när dina värsta meningsmotståndare sitter vid makten.”

      En stabil grundlag som tillser detta, som inte politikerna kan mickla med utan vidare.

      En författningsdomstol som ser till att riksdagen inte stiftar några lagar som strider mot denna grundlag.

      Etc.
      Etc.

     • Utlandssvensk

       /  02/29/2020

      @ MickeP,

      ”Du kastar in bananer och äpplen och gurkor och apelsiner och päron och morötter i en salig röra”

      Tja, det tycker jag inte alls att jag gjorde.

      ”Att bekämpa sharia är den demokratiska maktens skyldighet.”

      Om 51% av de röstberättigade röstar på ett part som vill ha sharia, är detta då inte demokratiskt? Var finns skyldigheten och/eller rättigheten för den svenska staten att bekämpa ett sådant parti?

      ”Att påstå att Nazi-Tyskland var en demokrati är du nog den första jag hört påstå.”

      NSADP blev största parti i tre val. I det sista, 1933 fick de 44%.

      Sen har jag självklart inte påstått att Nazi-Tyskland efter det var en demokrati

      ”Sluta att lägga dina egna ord och tolkningar i min mun”

      Det har jag inte alls gjort, jag har bara ställt frågor till dig.

     • MickeP

       /  02/29/2020

      @Senior,

      Visst är det så.

      Men en första och grundläggande fråga är om man vill ha demokrati ö.h.t. Om man vill det kan man inte vara motståndare till rösträtt för kvinnor.

      Låt oss säga att matriarkatet helt tar över i detta land om X antal år. Och beslutar om att män inte ska ha rösträtt.

      Känns det Ok?

      Vill du kalla det för en demokrati?

      MickeP

     • Utlandssvensk

       /  02/29/2020

      @ Senior,

      ”En stabil grundlag som tillser detta, som inte politikerna kan mickla med utan vidare.

      En författningsdomstol som ser till att riksdagen inte stiftar några lagar som strider mot denna grundlag.”

      Tror du att det fungerar med 51% muslimer? Eller ens 30%?

     • MickeP

       /  02/29/2020

      @ US,

      ”Det har jag inte alls gjort, jag har bara ställt frågor till dig.”

      Men utifrån extremt vridna exempel på vad du anser tala emot vad jag säger. Håll dig till sanningen så kan vi diskutera.

      MickeP

     • MickeP

       /  02/29/2020

      @ US,

      ”Om 51% av de röstberättigade röstar på ett part som vill ha sharia, är detta då inte demokratiskt? Var finns skyldigheten och/eller rättigheten för den svenska staten att bekämpa ett sådant parti?”

      Men berätta då, om du nu anser att demokrati är ett dåligt och svagt system, vad du vill ha i stället.

      Det är du som är kritisk. Du har bevisbördan för vilket system som är det bättre.

      Min invändning är, att utan kvinnlig rösträtt så har du inte demokrati. Då kan du inte kalla dig för demokrat (nu menar jag INTE i bemärkelsen av USA-demokrat). Då får du således hitta på ngt annat.

      Var så god att övertyga mig om ditt drömsamhälle. Ett annat system uppenbarligen. Vilket?

      Om du inte vill ha demokrati, vill jag att du förklarar vad du vill ha.

      MickeP

     • Utlandssvensk

       /  02/29/2020

      @ MickeP,

      ”Men utifrån extremt vridna exempel på vad du anser tala emot vad jag säger.”

      Jag försöker att debattera principer och att dra ut saker till extrempunkter är, enligt mig, ett vettigt sätt att göra detta.

      ”Håll dig till sanningen så kan vi diskutera.”

      Nej, vi kan nog inte det. Först säger du att jag lägger ord i din mun och nu förefaller du hävda, eller åtminstone starkt antyda, att jag ljuger. Pga. detta är jag inte intresserad av att debattera vidare med dig nu.

     • Senior

       /  03/01/2020

      Micke P och US.
      Jag var inte tydlig nog:

      Nu har missat den första delen om att grundlagen inte skall ge politikerna så mycket makt att styra över oss, inom den ramen de får makt spelar det ingen roll om muslimer eller matriarkat får 51% av rösterna, de grund(lag) läggande frågorna skall de inte ha makt att kontrollera.

      Det som rymdes under mitt ”etc. etc.” Var just det konstitutionella grundlagsstadgade skyddet mot förändringar i detta: våldsmonopol som balanserar ut varann och bibehåller status quo i denna maktbalans. Tex en militär kopplad till konstitutionen och grundlagen samt ett polisväsende kopplat till politiken. Den ena får inte lägga sig i den andra.

      Därtill kan vi lägga en tredje oberoende av de andra funktion vars uppgift är att söka efter tecken på infiltration och kontrollera att inga beslut tagna av de andra påverkar strider mot de grundlagsstadgade uppdelningarna mellan i dem grundlagen.

      Dessa tre kan givetvis övervaka varann och förhoppningsvis hålla systemet balanserat.

      Enligt samma principer som gäller mellan stater.

      P.s. Det var någon som skrev något om SÄPO övervakning. Själv hävdar jag bestämt att just SÄPO verkar vara den enda svenska myndighet kvar som är hyfsat opolitiska och faktiskt försöker ro båten åt rätt håll. D.s.

     • MickeP

       /  03/01/2020

      @ US

      ”Pga. detta är jag inte intresserad av att debattera vidare med dig nu.”

      Ok.

      @ Senior

      Jag tror vi pratar förbi varandra. Jag håller i.o.f.s. med om allt vad du skriver när det gäller maktfördelning inom det demokratiska systemet. Men för att komma dit måste vi först bestämma vilket system vi vill leva under. Om vi väljer demokrati kan vi inte utesluta hälften av befolkningen från att delta. Det är detta som är min poäng. I begreppet demokrati lägger jag i denna diskussion inget annat än vad begreppet står för, nämligen folkstyre. Om man utesluter hälften av befolkningen, handlar det inte längre om demokrati. Då handlar det om ngt annat.

      Först när man väl har bestämt sig för vilket styrelseskick man vill leva under – och i den frågan tror jag 99 % av befolkningen föredrar demokrati framför t.ex. diktatur – är det dags att börja reglera hur det demokratiska systemet ska se ut.

      Om man i stället t.ex. väljer diktatur, då blir ju en sådan reglering ointressant. Dä det ju diktatorn som bestämmer. I allt.

      Jag slutar där.

      Känner att jag för länge sen har passerat gränsen till tjatighet.

      MickeP

   • Kristian

     /  02/28/2020

    https://en.wikipedia.org/wiki/Boudica

    Det är ”Fremen”-nivå på det. (Dune-böckerna.)

    Svara
 72. Gorby

   /  02/27/2020

  I tio års tid har jag hört mina kollegor säga att fallet Assange inte handlat om publiceringarna. Alla som varit med och publicerat genom åren, alla journalister och redaktörer på Aftonbladet, SVT, SVD, DN, SR, alla professionella yttrandefrihetskämpar, människorättsorganisationer och fackförbund lovade och bedyrade att stå upp för Assange den dagen det handlade om publiceringarna.

  Svara
 73. Weasel

   /  02/27/2020

  Kabul. Bagdad. Mogadishu. Aleppo.
  Det finns många städer där Lammote har skapat bråk genom sina provocerande frågor 🙁

  För övrigt anser jag att V-politiker inte bör ha rätt till livvaktsskydd. Sådant är ju bara töntigt.

  Svara
 74. MiT

   /  02/28/2020

  Svara
  • Weasel

    /  02/28/2020

   Jag har sett ”Lamotte i kronogården”- filmen.
   Någon som kan posta den där filmen då några dussin människor slår och rånar Alexandra Pascalidou samtidigt som dom skriker ”jag ska knolla dig jävla hora” ?

   Svara
 75. MiT

   /  02/28/2020

  Läs hela tråden, det verkar faktiskt som om Myra mest är avundsjuk på Lamotte för att han tjänar pengar, säger flera gånger att han tjänar miljoner osv

  Svara
  • Jag undrar om baarnen också får pengar för att upprätthålla den konflikt som media, det militärindustriella komplexet och Lamotte lever på? 🙂

   Svara
  • Kristian

    /  02/28/2020

   Visst är det kul med alla experter som vet att det blir lättare att sikta när man ser skyddsvästen?

   Det vore kul att höra en ”riktig” expert som Guillou tala om detta!

   Svara
   • Senior

     /  02/29/2020

    Det är bullshit kan jag säga:

    Varför skall man sikta på en skyddsväst?

    Skillnaden är att man för att säkerställa verkan i målet istället siktar på huvudet om man ser eller misstänker skyddsväst.

    Svara
 76. MiT

   /  02/28/2020

  Svara
 77. MiT

   /  02/28/2020

  Svara
 78. MiT

   /  02/28/2020

  Svara
 79. Leif

   /  02/28/2020

  Polanskis senaste film En officer och spion recenserades häromdagen i TV4 av Wanda Bendjelloul. Det första hon tar upp i recensionen är Polanskis välkända förgripelse 1977 mot en 13-årig flicka. När hon kommer till betygsättningen konstaterar hon att det på grund av det hon sagt i inledningen bär henne emot att ge det betyg hon ger.
  Jag kollar min lokala tidnings recension av filmen. Samma där. Det första som tas upp är händelsen från 1977.
  Jag vill inte på något sätt ursäkta Polanski, men kan man inte åtminstone försöka hålla isär de två sakerna och bedöma filmen för vad den är och bara för vad den är? Om upphovshennens vandel ska läggas till vid betraktandet av ett verk så hamnar man ju i ett träsk. Kan man lyssna på Wagners musik med tanke på att han var en fullfjädrad antisemit och därtill ett svin?
  Den lokala Folkets Biobiografen verkar inte visa Polanskis film för övrigt. Om man vill se den blir det SF, där man troligen bara gör en kommersiell bedömning.

  Svara
 80. MiT

   /  02/28/2020


  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.721663931261534/2941681602593078/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARD3cQOmp4jNOFGULAQE57-QX0CUBkEpid2sVxTXTGKgvpKnOLGUZiNve69MK83dYErVwgtV8J3Nv-9wygqabwne_zmXlwcpW1w4C_QdgHI4MRHToHZmOIMWxx1ZbFSRjsW2CKRBbGE3jqEdE5ngQK1ysMa8YES1LGMDE6qDsM0Qu0UqMw1w-fGdDpz1HdRtyszWrbUhs_D1n3IQjMiJgmRJqDYdmXME3vx50im9hQQrKO7loMXrAX6aWRjkinqhzx6Abw2tSNokMz-e3Hp2DDJanU7Ogas1P4pyCtHC9WkrhvJxwgrJfxPXlvjtp2FLU1orxJNZ1zxscIVoulunRjQaSfPqUsEEIeJK8FDmrXQihGanZiOtD2sP&__tn__=-R*

  Svara
 81. Gorby

   /  02/28/2020

  Svara
  • Jans

    /  03/01/2020

   En positiv sak med Lamottehånet är att man kan kasta Magda Gad och Ann Heberlein på skräphögen. De har visat vilka de är. Heberlein är ju som bekant en tidigare offerfeminist och hennes nya image är nog mest fernissa, uppenbarligen:

   Svara
   • Jans

     /  03/01/2020

    Här kan man ju för övrigt notera opportunistens engagemangsnivå. Efter ett misslyckat personvalsförsök så är hon inte längre moderat. Så djup var den ideologiska övertygelsen. Skulle inte förvåna mig om hon dyker upp som vänsterpartist, miljöpartist eller vad som helst som hon tror är ”lönsamt” härnäst:

    Svara
 82. MiT

   /  02/28/2020

  Svara
 83. MiT

   /  02/28/2020

  Svara
 84. MiT

   /  02/28/2020

  Svara
 85. MiT

   /  02/28/2020

  Svara
 86. MiT

   /  02/28/2020


  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.717590181668909/2943086659119239/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARCwB0b7Iz7vjty2FToEq0S07ZRjvajon65nnA1my6HGTZRoCR6haiycbN86oSsaMkwBecCI7kVMxNdHAyAb6G67seM4ebBrp4U32ZY8CoyU5GycFtl-6_rHoNdm8vZR7RktseQVHMm9eY_kaGYvD8-YgCvy8MMxKPHtENllpgW3-Oa58shMqKcpudPJONLEscs1Zh3zOtJjgUAjxn-Pm2MEsB1NqVRIESKrCpymId_Dd9Q5E4QPbhW3opyJbZZ6KiHT8wOrW7JmbAyx4cigjhkpg1SO0aF4mBXRbCbE_gSd9huC17eVpF0EuhaGnzu1hf64F3twGtmJlCV7vk5jQ2_i2aZ5mfSN_h2VXHEMiTW9_OscDvFONfGf&__tn__=-R*

  Svara
 87. Observanten

   /  02/28/2020

  Juden Dan Korn, som nu profilerar sig som en ex-rabbi, förklarar att han tänker underminera sin nya värdkropp Sverigedemokraterna.

  https://www.friatider.se/ex-rabbin-vill-styra-sd-vill-gora-partiet-mattligt-och-inkluderande

  Varför får jag en känsla av att varken Åkesson, Karlsson eller den där vattenkamade halvfiguren i Ungsvenskarna kommer att protestera när Korn snart kommer med sina pro-Israeliska kravlista? Det är år 2020 och Coronamänniskor som Korn får fortfarande agera fritt i Sverige. JAG TRODDE VI HADE KOMMIT LÄNGRE ÄN SÅ!!1

  Svara
 88. Senior

   /  02/28/2020

  Lite mer intressant om Svensk medias lille gullekommunist, KGB-agenten Jan Guillou, och den sopa till ”dokumentär” som SVT sände om IB häromsistens:

  https://tankaromib.wordpress.com/2020/02/14/guillou-skulle-doda-svensk-underrattelsetjanst/

  Svara
 89. Gorby

   /  02/29/2020

  Svara
 90. robban

   /  02/29/2020

  Svara
 91. robban

   /  02/29/2020

  Svara
 92. The 40-ish something boomer

   /  02/29/2020

  Frens & boomers,

  Såhär på lördagen sitter jag och surfar på Internet och funderar. Läser….

  https://www.friatider.se/sd-tar-ledningen-s-fortsatter-tappa

  (s) fortsätter färden nedåt. Missnöjet med hur man i princip kraschat Sverige i massinvandringens namn är enorm. Spontan tanke. Vad händer med den krångliga och komplexa mörkläggningen av Palmefallet om (s) även tappar (mer) kraft i sin så att säga ”statsbärande roll”? Den svenska djupa staten har i långa tider varit socialdemokratisk, men om SD sakta perkolerar in i dessa funktioner kommer även de få tillgång till hemligstämplat material, skriftlig såsom tyst kunskap och information m.m. Det kommer att medföra en mycket stor osäkerhet för etablissemanget (att det inte läcker ut). Det finns inga garantier att dessa kommer att vara tysta inför hemligheter som – om man får tro t.ex. privatspanaren Claes Edberg – att Palme var en del av ett så kallat teatermord och att diagnostiserats med HIV-infektion sedan 1983. Vi boomers minns att detta var en i det närmaste okänd sjukdom vid den tiden. När de första kartläggningarna av sjukdomen kom var det bara narkomaner och homosexuella som hade HIV (och AIDS), därav namn som ”bögpesten” o. dy. Stigmatiseringen var stor, spridningsvägarna var inte alltid helt kända i allmänheten, och det var en säker dödsdom (det skulle dröja flera år innan effektiva bromsmediciner framställdes). Ebbe Carlsson, en i Palmekretsen, gick bort i sjukdomen 1992 och var en av de första mer kända personerna som gick ut med sin åkomma.
  Skulle Hedbergs framställning vara lösningen på ”gåtan” så skulle det vara en ögonöppnare av enorm magnitud – nationellt såsom internationellt. Få andra saker skulle skada den så kallade demokratin än om Palmefallet nystades upp. Synd att vi inte har ritktiga journalister och kriminologer i detta landet.

  Svara
  • MickeP

    /  02/29/2020

   Om jag vore du skulle jag inte ta privatspanaren Hedberg på så blodigt allvar. Han vill sälja en bok. That’s it.

   Men han har sina poänger. Absolut! Det gör dock inte storyn trovärdig. Som åklagare/utredare söker du konkreta bevis ”på marken”. Teorier om ditten och datten är ganska meningslösa om du inte har konkreta bevis ”på marken” som ger stöd för din teori.

   MickeP

   Svara
 93. robban

   /  02/29/2020

  Svara
 94. Weasel

   /  02/29/2020

  Och mitt inlägg i den ständiga debatten för/mot kvinnlig rösträtt lyder :

  De som propagerar för avskaffandet av den kvinnliga rösträtten anser att Anders Lindberg, Henrik Scyffert och Henrik Arnstad ska få rösta medan Ingrid Carlqvist, Louise Erixon och Katarina Janousch inte ska få göra det.

  Det finns två ironier i det här ;
  1. De som vill avskaffa kvinnlig rösträtt ägnar sig åt vänsterns identitetspolitik in absurdum.
  2. Jag finner mig plötsligt tvungen att instämma i vänsterns floskel ”kön är bara en social konstruktion” 🙄

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  02/29/2020

   @ Weasel,

   ”Jag finner mig plötsligt tvungen att instämma i vänsterns floskel ”kön är bara en social konstruktion” ”

   Ja, man utvecklar sitt eget tänkande när man debatterar med andra! Hur definierar du dig i dag? Kvinna? Icke-binär?

   Vad säger du om etnicitet-ras? Är det också bara en social konstruktion? Hur identifierar du dig? Som en somalier 🙂

   Skämt åsido, vad har du för tankar angående de unga kvinnornas partisympatier? Varför är det så? Ser du någon realistisk möjlighet att förändra läget inom ramen för det befintliga systemet.

   Slutligen får du också gärna, om du har tid och lust, svara på samma fråga som jag ställde ovan till MickeP, dvs:

   Har unga svenska män en demokratisk/moralisk skyldighet att acceptera att de unga svenska kvinnorna röstar för att ersätta dem?

   Svara
   • Weasel

     /  03/01/2020

    Jag identifierar mig som en kvinnlig icke-binär man 😊 Somalier är jag dock inte. Det finns absolut ingenting som kommer från Somalia – inte heller jag.

    Skämt åsido,
    Mina tankar är att dom unga kvinnorna ifråga är känslostyrda, efterblivna, hjärntvättade och saknar förmåga till logiskt tänkande. Inte en eller två av de fyra sakerna alltså – utan alla fyra sakerna på en gång.

    Någon chans att förändra det inom det befintliga systemet ser jag inte.
    Förutom …om Sverige drabbades av en lågkonjunktur, en fastighetskrasch, en coronapandemi och ett krig (återigen alla 4 sakerna på en gång ) , då tror jag att naiviteten skulle upphöra. Både hos vissa män och de unga kvinnorna.
    Tyvärr är det väl vad som krävs. De unga kvinnorna är sugna på att ge bort landet och välfärden. Men om dom inte har någon välfärd försvinner viljan att dela med sig av den snabbare än man kan säga ”solidaritet”.

    Om vi nu ska hålla oss med demokrati så har männen en demokratisk skyldighet att finna sig i att kvinnorna röstar för att ersätta dom.
    Åtminstone har de demokratiska männen den skyldigheten.
    Jag har inte den skyldigheten eftersom jag inte har så värst mycket till övers för demokrati.
    Jag vill dock inte basera rösträtten på kön.

    Frågan är om du vill det ?
    NU vill du ju det. Det har jag förstått.
    Men om vi gör ett hypotetiskt (men faktiskt inte otänkbart ) tankeexperiment ;
    Året är 2029.
    Demoskops senaste opinionsundersökning visar att 63 % av kvinnorna röstar på M,SD och AfS medan hela 72 % av männen röstar på S,C , MP och Nyans.
    Skulle du då fortfarande förespråka avskaffad kvinnlig rösträtt ?
    Eller skulle du förespråka avskaffad manlig rösträtt så att du själv inte fick rösta ?

    Själv är jag svag för det där med en upplyst despot och det får gärna vara en icke binär så länge som hen är både upplyst och despot 🙂

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  03/01/2020

     ”Demoskops senaste opinionsundersökning visar att 63 % av kvinnorna röstar på M,SD och AfS medan hela 72 % av männen röstar på S,C , MP och Nyans.
     Skulle du då fortfarande förespråka avskaffad kvinnlig rösträtt ?
     Eller skulle du förespråka avskaffad manlig rösträtt så att du själv inte fick rösta ? ”

     Kan du inte gissa mitt svar på den? Dvs. männen har blivit feminiserade och lösningen är samma som tidigare 🙂

     Men vem vet, kanske skulle jag i det läget ändra uppfattning. Det har hänt förr… Om inte annat kanske det vore ganska skönt att inte få rösta, eftersom jag då kanske äntligen skulle kunna sluta bry mig om politiken.

     ”Själv är jag svag för det där med en upplyst despot”

     Ja, det är väl ett alternativ. Singapore funkar ju. Första steget är rimligen att man erkänner att dagens system INTE fungerar, eftersom det leder till självmord. Andra steget är att man hittar minst ett vettigt exempel där det system man föreslår har fungerat bra under en längre tid. Att uppfinna helt nya, utopiska lösningar tror jag inte på alls.

     Svara
     • Weasel

       /  03/01/2020

      Jo , jag kan gissa ditt svar på den.
      Men…min hypotetiska situation byggde ju på att kvinnorna har blivit maskuliniserade och därför röstar som männen gjorde innan dom blev feminiserade.
      Och i en sådan situation vinner man ju inte så mycket på att avskaffa kvinnors rösträtt.

      Hela diskussionen är (tyvärr) utopisk. Vi befinner oss i ett land som är ett dårhus. Ett land där ”alla människors lika värde” är statsreligion så till den milda grad att ministrar och journalister betraktar våldtäktsmän och terrorister som offer.
      Att tro att ett sådant land någonsin kan kompromissa om den allmänna rösträtten är som att tro att Elvis Presley kan bli nästa statsminister.

      Själv skulle jag föredra ett inbördeskrig. Eller ännu hellre en delning av landet på fredlig väg utan inbördeskrig.
      Ett Nordsverige och ett Sydsverige.
      Nordsverige kan då få ägna sig åt värdegrund, islam, genus, hbtq och massinvandring medan sydsverige kan ägna sig åt handel, välfärd, utveckling och andra normala saker.
      Tyvärr är även detta lika troligt som statsminister Presley, men det är min utopi.
      En invasion av Putin är mitt näst bästa alternativ.

      Om du inte kan låta bli att engagera dig i svensk politik trots att du bor flera hundra mil från sverige lär du nog inte kunna låta bli det bara för att dom avskaffar din rösträtt 🙂

  • Rikard

    /  03/01/2020

   Hej.

   Bara för att haka på med ett par saker.

   Jag är personligen mindre intresserad av rösträtt baserad på kön, ålder, inkomst, IQ, eller liknande. Detta då det då rör sig om maktutövning. Makt utövas ultimat via tvång och med våld, oavsett hur många led ett samhällssystem har mellan order/lag och tvingande/straffande våld, eller vilket statsskicket är, så är det makt via tvingande våld som är grunden, intet annat existerar eller kan existera.

   Därför är det av intresse för den som lever under makten att den utövas förutsägbart, på ett lagbundet sätt, med kontrollermekanismer och balanssystem. Men det räcker inte. Den måste också utövas moraliskt och etiskt, och utifrån de värderingar som är bärande för det samhälle, civilisation eller kultur det gäller.

   Demokrati, således, kan inte reduceras till enbart ett mekaniskt system för att utse styrande frikopplat från civilisatoriska värderingar; gör vi det är Nordkorea en demokrati till 100%, och det tror jag ingen här håller med om. Men om demokrati är ett begrepp och ett system omfattande kultur- och civilisationsbundna och dito burna värderingar så säger det sig självt att det endast fungerar väl i ett etniskt homogent samhälle. Eljest kommer olika folkgrupper att kämpa om makten för att göra sina värderingar till de statsbärande. Det finns gott om exempel på detta, och det är på inget sätt kontroversiellt inom statsvetenskapen om vi lämnar Sveriges inavlade institutioner.

   Detta sakförhållande ställer den som hävdar det svenska demokratiska systemet som ett gott system med egenvärde (alltså att man håller det för gott oavsett dess resultat) i en paradoxal självförvållad schackmatt. Antingen är man för att bara en majoritet kan skapas i en lagstiftande församling, på legitim väg, så kan och skall beslut genomföras enkom för att de är demokratiskt beslutade, eller så man för diskriminering på kulturell/etnisk/rasmässig grund.

   Ett konkret exempel: det är troligen en ytterst liten procent av det svenska folket, eller invandrade medborgare, som är positiva till att tidelag skall vara lagligt. Däremot finns det starkt stöd för det hos flera riksdagspartier, inte minst MP och C. Låt säga att 0,1% av de idag röstberättigade anser att det skall vara lagligt men att riksdagen på grund av en kompromiss mellan regering och andra partier väljer att låtsa det vara lagligt. Är detta demokratiskt? Det är det rent procedurellt, men om värderingen är att riksdagen skall motsvara folkviljan så som den uttryckts i val är det raka motsatsen.

   Vi kan vända på kuttingen: folket är i majoritet för sterilisering av handikappade och utvecklingsstörda samt påtvingad abort eutanasi av dessa (vilket det var för femtio år sedan). Men i riksdagen är en majoritet mot det. Vad är då det demokratiska förfarandet?

   Det är därför jag personligen vill se ett system som dels innebär personval till de mest centrala ämbetena, lokalt och nationellt, dels ett frivilligt system där rösträtt och valbarhet tilldelas baserat på civilkurage och moralisk integritet (jfr med vad jag skrivit ovan i tråden om tjänstemannaidealet) och där denna rätt kan förverkas.

   Alla tider anser sitt politiska system för att vara det rätta, och oavsett vilket så tolereras eller respekteras eller hyllas det så länge det levererar goda resultat. Det var inte så att våra förfäder ansåg kungliga beslut för 300 år sedan vara felaktiga eller dåliga för att de inte var demokratiskt fattade; omdömet baserades på den förväntade effekten och tidigare erfarenhet, vilket måste sägas var ett betydligt nyktrare förhållningssätt än dagens rent religiösa tro på demokrati (vilket går helt emot demokratins anda ända sedan antiken för övrigt).

   Och pricken över i, så här i sömnlösheten medan snön faller: Sverige anno 1865 hade hanterat dagens problem betydligt bättre. Fast man inte hade dagens politiska system – eller tack vare det?

   Inget statsskick och ingen lag är mer legitim än summan av metod och resultat.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  03/01/2020

    ”Men om demokrati är ett begrepp och ett system omfattande kultur- och civilisationsbundna och dito burna värderingar så säger det sig självt att det endast fungerar väl i ett etniskt homogent samhälle. Eljest kommer olika folkgrupper att kämpa om makten för att göra sina värderingar till de statsbärande.”

    Ja, helt solklart.

    ”Detta sakförhållande ställer den som hävdar det svenska demokratiska systemet som ett gott system med egenvärde (alltså att man håller det för gott oavsett dess resultat) i en paradoxal självförvållad schackmatt. ”

    Jo, men de brukar inte vara så pigga på att erkänna detta 🙂

    Jag kan inte begripa att det ens är kontroversiellt att det nuvarande statsskicket i Sverige är självförstörande. Den demokrati vi har skapar en demografi som helt tveklöst kommer att avskaffa denna demokrati. Varför är det då så viktigt att skydda detta system? Varför reagerar många så starkt på tanken att avlägsna kvinnors rösträtt, när det är helt uppenbart att den kommer att ryka ganska snart ändå, om vi bara fortsätter som nu?

    Svara
   • Kristian

     /  03/02/2020

    ”Jag är personligen mindre intresserad av rösträtt baserad på kön, ålder, inkomst, IQ, eller liknande. ”

    Särskilt som dagens system ger ett utfall där de med högst status, IQ och inkomst är de som är mest indoktrinerade i progressivismen.

    Svara
 95. Leif

   /  02/29/2020

  ”Hur dålig smak får man egentligen ha?” frågar sig Alex Schulman i dagens Expressen.
  https://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/hur-dalig-smak-far-man-egentligen-ha-/
  Det är lätt att förstå att Alex Schulman känner sig osäker på ett sådant område.
  Se t ex vid 11:12 här:

  En riktigt motbjudande människa!

  Svara
 96. Jans

   /  03/01/2020

  Vad vill egentligen Folkhälsomyndigheten säga? Att vi står inför en medicinsk sensation där barn inte kan för virussmitta vidare?
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7418880

  De svamlar om att barnn inte är inte ”drivkraft”. Nähä… Så vaddå? Att barn varit underrepresenterade i smittspridningen hittills är väl för sjutton ingen garanti för att barn inte kan smitta varandra och vuxna? De säger det ju själv ai nästa mening, att barn också kan smitta.
  Jag kan hålla med om att det inte är panikläge just nu och att just barn inte skall vara fokus, men nog vore det lämpligt att i vart fall försöka hålla barn hemma som varit i riskregioner som Kina, Iran och trakterna kring Milano/Venedig?

  Svara
  • Jonas

    /  03/02/2020

   Antingen ljuger de eller så är de dumma i huvudet.

   Kina stängde alla skolor och barnen hölls hemma. De hade med andra ord varken möjlighet att få viruset eller att sprida det.

   Svara
 97. Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  PK hycklare får byxorna nedragna varje dag nu för tiden.

  Svara
 98. MiT

   /  03/02/2020

  Ska se om jag inte kan posta ett inlägg under dagen!

  Svara
 99. Kristian

   /  03/02/2020

  http://helenaedlund.se/med-manniskor-som-vapen-kan-alla-granser-falla/

  Går det att erövra ett territorium utan vapen? Det är en fråga jag hört diskuteras ett antal gånger under mina år inom Försvarsmakten och svaret blev vanligtvis ett ”ja”.
  […]
  I skrivande stund uppges 75 000 migranter ha lämnat Turkiet, tiotusentals befinner sig vid grekiska gränsen samtidigt som Serbien överväger att utlysa krigstillstånd. […] Vissa uppges till och med bussas till gränsen av turkiska myndigheter, andra reser med taxi eller genom att vandra i timmar.
  […]
  Helt säkert skulle grekisk militär ha skjutit för att döda om de attackerande männen burit vapen, men nu kastar de ”bara” sten, eldar bildäck och skriker slagord. Hur förhåller sig en stat till en sådan attack? Förvirringen lamslår.

  Svara
  • Ivar L

    /  03/02/2020

   Nu har en blivit skjuten. Tragiskt naturligtvis men samtidigt helt rätt. En invasion måste stoppas vid gränsen.
   https://nyheteridag.se/migrant-ihjalskjuten-vid-grekiska-gransen-grekland-avskaffar-asylratten/

   Symbolvärdet av att Grekland upphävt asylrätten i en månad går inte att underskatta. Förhoppningsvis början på en ny era. Hela asylsystemet måste omvärderas. För en gångs skull bra att vi är med i EU. JÖK-regeringen skulle naturligtvis aldrig kunna förmå att dra igång en process som problematiserar asylrätten. Men EU kanske faktiskt gör det när Grekland satt bollen i rullning?

   Svara
   • Kristian

     /  03/02/2020

    Väntar med spänning på 300-memer från båda sidor.

    Håller med om att det är en invasion.

    Svara
  • Törnrosa

    /  03/02/2020

   Vaddå erövra? Förtrupperna är redan här. Inbjudna dessutom. Av våra ledare. Försvarsviljan tycks dock ha vaknat i Grekland. Kanske en smittväg för Corona – då också – kan stoppas. Hoppas! mvh

   Svara
 100. Jans

   /  03/02/2020

  Brukar tycka Uvell är vettig men i Coronafallet har det brunnit i hennes hjärna. Hon verkar driva en kampanj som går ut på att det nog inte är så farligt, delar tweetar med irrelavanta jämförelser till trafikolyckor (som om de skulle vara smittsamma) med mera. Fattar inte riktigt vad hon är ute efter. Klart man inte skall drabbas av onödig panik men det finns ju ingen som riktigt vet hur detta kommer att utvecklas. Försiktighetsprincipen bör gälla inom rimliga gränser. Varför tycker hon det är så viktigt att alla går och jobbar om det finns riskscenarier?

  Svara
 101. Jans

   /  03/02/2020

  När man inte begriper begreppet exponentiellt och vad faran med smittsamma sjukdomar är:

  Svara
  • Jans

    /  03/02/2020

   Klicka på tråden och kolla grafiken.

   Svara
   • Jans

     /  03/02/2020

    Här är alltså den episkt korkade originaltweeten. Mannen jobbar på PR-byrå så man kanske inte skall vara förvånad. Samtidigt är det sådana här inbilska malliga idioter som försätter länder i fara genom sina amatöristiska riskmodeller.

    Tweeten bör sparas och det är bara att hoppas att man inte behöver plocka fram den om tre månader och skriva om hur ”naiva” (läs: kompletta idioter) en del på tongivande positioner var. Lyckligtvis är det gott om människor som begriper vad det handlar om som svarar.

    Svara
    • Kristian

      /  03/02/2020

     Vilken svammelgubbe. Någon som funnits i hela världen i över hundra år är farligare än något som nyss upptäckts.
     Hade varit intressant att höra honom tala om AIDS omkring 1982…

     Svara
  • Segerfeldt som i Fredrik Segerfeldt? Mannen som gjorde sig känd som badkarsliberal när han skrev en minst sagt haltande jämförelse med badkarsolyckor och terrorism?

   Han verkar gilla konstiga jämförelser, minst sagt.

   Svara
   • Jans

     /  03/02/2020

    Reklambyrån Kreab känns bekant från något töntfall eller fjantig kampanj men jag kommer inte på vad. Eller har de partikopplingar?

    Svara
 102. Kristian

   /  03/02/2020

  Pandemi?

  Ja, tveklöst pandemi. 😦

  Svara
 103. Gorby

   /  03/02/2020

  Svara
 1. Landet Bizarro del 8: En del av problemet – Suzie Weathers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: