Det kom ett mail med krav

Igår fick jag ett mail med krav, ett krav på att ta bort ett inlägg som är ca 1 år och 9 mån gammalt

Hon anser att en helt öppen och offentlig diskussion på twitter resp facebook är privata chattkonversationer och att hon måste ge tillstånd för att man ska kunna visa upp dumheterna som de luftade i sin fulla prakt.

Och där är mitt svar till Carolina.

För så är det, det var en väldigt obehaglig diskussion i bästa Stasianda där de förutom planerade massanmälningar också diskuterade personens mentala status, hennes familj, kallade henne för nedsättande saker som ”lilla du”, ”perfekt idiot”, ”långsam”, ”lilla varelse”, ”stackars hennes barn”. Ett geni kallade henne för ”ur blåst idiot”. Carolina drog in hennes familj genom att som en anklagelse säga ”hennes perfekta svenska familj”, hon kallar henne för ”idiot”, ”hon fungerar inte överhuvudtaget”, kallar henne för psykopat och sociopat. Allt helt öppet och offentligt.

B la såg det ut sådär från Carolinas (och andras…) sida, helt offentligt. Och hon har mage att kräva av mig att jag ska ta bort inlägget? Really? Kommer ALDRIG att ske!

Såna här vansinnigt obehagliga Stasifasoner som de ger uttryck för kommer jag aldrig att vika mig inför. De följer Stasimanualen perfekt! Sånt här måste alltid bekämpas var det än dyker upp! Sättet för mig att bekämpa det är att visa upp det när jag ser det och det kommer jag att fortsätta göra. Fruktansvärt obehagliga tendenser de visar upp!

Finns det något sätt att få mig att ta bort något i, eller ett helt, inlägg? Jodå, jag har tagit bort saker i inlägg förut och har inga problem med det rent principiellt. Helst vill jag aldrig förstås men ibland kan det vara det rätta. Detta är inget sånt tillfälle. För att bete sig som en arrogant stropp och komma med krav på andra efter efter att ha gått all in Stasi och glatt deltagit i hetsen i kommentarsfältet är inte rätt metod, det kan jag lova!

För att ni ska slippa söka så hittar ni det aktuella inlägget här.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

103 kommentarer

 1. Ja, stackars Carolina Calderon. Det stämmer att hon drevade och tillsammans med andra gjorde en polisanmälan som förmodligen lades ned. Jag vet inte men min dåvarande rektor berättade det. Jag blev också anmäld till Skolinspektionen i syfte att jag skulle fråntas min lärarlegitimation. Hela min lärargärning under 20 år granskades minutiöst noga och man tog in synpunkter från chefer, rektorer, kollegor och elever. Skolinspektionen hittade absolut ingenting att anmärka på i min yrkesroll. Ingenting. Ärendet lades ned och jag har kvar min lärarlegitimation. Stackars Carolina Calderon. Hur står det till med hennes värdegrund egentligen?

  Svara
 2. Detta är alltså kullen hon väljer att strida och dö på i dessa dagar?

  Svara
 3. Weasel

   /  03/17/2020

  Carolina Calderon är uppenbarligen en jävla idiot.

  ( jag betraktar den här offentliģa kommentaren som en privat chat mellan mig och MiT , så det finns ingen anledning för dig att bli upprörd om du skulle läsa kommentaren, Carolina )

  Svara
 4. MiT

   /  03/17/2020

  Svara
 5. MiT

   /  03/17/2020

  Svara
 6. MiT

   /  03/17/2020

  Svara
 7. MiT

   /  03/17/2020

  Svara
  • Jag vill höra Greta säga att coronaviruset är bra för klimatet! 🙂

   Svara
   • Kristian

     /  03/18/2020

    ”Consider two histories of climate change. One suggests that the best approach to the issue is restricting consumption. Another suggests some technical response: nuclear power, geoengineering, or carbon capture. Since restriction is coercion is punishment, it is an anthem. Geoengineering, or whatever, is not.”

    (https://americanmind.org/essays/the-clear-pill-part-2-of-5-a-theory-of-pervasive-error/)

    Jag tror inte klimatrörelsen är så pigg på viruslösningen, även om den ger samma effekt. En viktig aspekt av vad de håller på med är att utöva makt, att bestraffa.

    Precis som med svenskt bistånd genom åren. Jag stjäl från Yarvin ovan igen:
    ”One way to test purported empathy for deeper ambition is to check its response to disappointing results. True empathy is logical; however much it cares, it only cares about results. Persistently ineffective or counterproductive charity often conceals ambition.”

    Svara
    • Jans

      /  03/18/2020

     Fast på sikt ger ju inte viruslösningen samma effekt. När det är över kommer det gissningsvis bli en himla skjuts i konsumtionen med påföljande CO2-utsläpp. Däremot är nuvarande virusläge en bra indikation på vilket samhället Gretadiktatur kan leda till.

     Svara
  • Weasel

    /  03/18/2020

   Flygbranschen raderas ut på grund av klimatskräck = mycket bra eftersom vi räddar miljön.

   Flygbranschen raderas ut på grund av coronaskräck = en katastrof .

   Lorentz Towatt och hans parti har tjatat i 30 år om att ”bromma flygplats måste stängas”. Nu har dom fått som dom vill och då gnäller dom på det.

   Regeringen Löfven pumpar nu in hundratals miljarder för att rädda SAS. Borde dom inte istället satsa dessa pengar på att utveckla segelbåtsindustrin ?
   Nu kommer ju jorden gå under inom 10 år på grund av S,MP,C och L 😫

   Svara
  • Kristian

    /  03/18/2020

   Intressant att en moderat måste påpeka att detta är att överföra pengar från den stora massan (skattebetalare) till de rika:

   Svara
 8. MiT

   /  03/18/2020

  Svara
 9. Jag skulle nog mena att även här går hon all in Stasi när hon försöker krascha pressfriheten och yttrandefriheten. Tyvärr är jag orolig att hon lyckas med tanke på att det är Sverige vi lever i… :/

  Svara
 10. Det roliga är att hon skrev rakt ut till Annelie att hon inte skulle glömma ”detta namn ”Carolina Calderón””. Ok.

  Svara
 11. Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Vänster hatet är det goda hatet. Men när de senare läser sina egna dumheter vill de försöka dölja dem. Naturligtvis med hot…

  Svara
 12. MiT

   /  03/18/2020

  Svara
 13. MiT

   /  03/18/2020

  Svara
 14. Leif

   /  03/18/2020

  Är det ett klokt drag att återuppväcka intresset för ett inlägg, numera närmast bortglömt, där man efter att ha hetsat en stund mot henne till och med frånkänner henne alla drag av mänsklighet och utnämner henne till ”en varelse”. Där man utlovar all slags förföljelse man kan komma på, och dessutom twittrar ”Glöm inte detta namn ”Calonina Calderón””.
  Ojojoj!

  Svara
  • MiT

    /  03/18/2020

   Nä, det är nog inte så klokt alls. hade ju i princip glömt bort det…

   Svara
   • Kalle

     /  03/18/2020

    Det är ungefär lika smart som när någon blir uthängd på flashback, så reggar de ett konto och börjar ordkriga i tron att det ska lugna ned sig.

    Svara
   • Kristian

     /  03/18/2020

    Sargon brukar säga ”kontakta ALDRIG någon av dem jag talar om.”
    Värt ett försök.

    Svara
   • Jans

     /  03/18/2020

    Lite som Soran Ismails förtalsanmälan.

    Svara
 15. Leif

   /  03/18/2020

  Namnet blev ju inte riktigt rätt. Carolina ska det förstås vara! Förlåt Carolina Calderón!

  Svara
 16. Melmac

   /  03/18/2020

  Ska hon söka nytt jobb och är rädd för vad som ska hittas på nätet?
  Vilken jävla ärthjärna!

  Svara
  • MiT

    /  03/18/2020

   Det är garanterat det hon är rädd för. Inte så kul att sitta på en anställningsintervju och ev arbetsgivare plockar fram bevis för att man är en angivare av Stasityp som pratar skit och förolämpar folk. Finns ju ingen arbetsgivare som skulle anställa en sån då de garanterat kommer att skada företaget enormt mycket.

   Svara
   • Kristian

     /  03/18/2020

    För fem år sedan hade det dock varit helt rätt åsikter. Inte lätt att hänga med.

    Svara
  • Jag hade väl haft sympati om det hade varit så att hon gjort någon mindre välgenomtänkt kommentar (har inte vi alla?), men nu var det inte så. Det var inte ens så att hon drogs med i ett drev, utan försökte starta ett. Lägg sedan till att hon genom sitt drevande har slösat bort en massa resurser och tid för att granska en lärare som inte har gjort något fel utöver att ha ställt ett etiskt dilemma som Carolina inte vill tänka på.

   Svara
   • MiT

     /  03/18/2020

    Ja hade det varit en liten skitgrej och hon inte haft den dryga arroganta skitstövelattityden hade det varit en helt annan sak.

    Svara
    • Leisha Camden

      /  03/18/2020

     Och om hon inte gjort en stor poäng av att hon är SFI-lärare och sen visat upp att hon inte kan skriva svenska …

     Svara
 17. Rikard

   /  03/18/2020

  Hej.

  Då återstår att se om CC kan få regimtrogna media intresserade. Du skall nog ha det i åtanke?

  ”Höger-extrem blogg drevar mot enskild person! Wolodarski chockad; ligger i fosterställning och mumlar ”Frysboxen! Frysboxen!”, ”Lars Lindström klämmer fyra Sobril klysma i direktsändning!”, ”Arnstad! Arnstad!” och så vidare.

  Men visst, en grundregel för internet är att man aldrig är anonym och att allt man skriver kan och kommer att användas mot en på värsta möjliga sätt om någon regimtrogen vill sätta dit en. Där har ju de en fördel som kan sprida rasistiskt homofobt hat på arabiska, dari, med flera främmande språk som journalister inte behärskar, något Bali kan vittna om.

  Du CC? Väx upp. Du trampade i klaveret, jublade över dödshot mot en annan person, och blev avslöjad. Ta ditt ansvar, erkänn att du gjorde fel, be om förlåtelse och gör aldrig om det igen så skall du se att du mår bättre i själen. Den som förnekar sin synd, syndar igen, nämligen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 18. HEMLAGER

  Fransmännen hamstrar rödvin och kondomer.
  Tyskar och nordbor hamstrar toalettpapper.

  Kan någon ge en rimlig förklaring?

  Svara
 19. MiT

   /  03/18/2020

  Svara
 20. Nils Hult

   /  03/18/2020

  Flyget och transportbranschen måste räddas såtillvida att Sverige och Europa inte avrustar resurserna i onödan. Samhället får ersätta stilleståndskostnader för kapital och personal medan ägarna förstås måste avstå vinsten och tåla en viss värdeförsämring. Men alla resurser kommer ju återigen såsmåningom att behövas. Om då t.ex. Kina har kunnat köpa upp SAS billigt för att flytta planen till Kina är ju inget bra.
  Vad avser utbildning och invandrarnas möjligheter att revidera samhället som det fungerat och byggts så måste ju återigen kommenteras de lagar som tvingar universiteten att ha en ”revisionismkommitté” som agerar på att, troligen invandrare, kan sätta anställda i ”fällor” att t.ex. säga ordet ”neger” rakt ut istället för att använda modernare synonymer. Det var ju en kvinna på Uppsala universitet som gick i den fällan och hon fick ett helvete.
  Men det är ju samhället som lägger lagar och underliggande reglering som är ansvariga. Tjänstemannen som sköter ”revisionismkommittén” inom Uppsala Universitet, själv med påtaglig invandrarbakgrund, var inte alls förvånad över att reglerna hotar yttrandefriheten utan tyckte att han gjort helt rätt som klämt åt tjänstemannen. Han borde naturligtvis istället ha avvisat anmälan som obefogad och kanske anmält dem för en brottsprovokation istället.

  Svara
 21. Weasel

   /  03/18/2020

  Jag får väl erkänna att jag inte förstår varför Carolina blir så in i helvete upprörd.
  Det är ju inte direkt så att Annelie har skrivit ”jag vill döda afghaner”.
  Hon har ju bara använt den klassiska moral/etik-filosofiska frågeställningen.
  Jag tror att Carolina skulle bli oerhört besviken över svaret om frågan ”Vem skulle du rädda först? En man från din hemby eller en svensk batikhäxa?” ställdes till en afghansk ensamkommande i sverige.

  Jag kan dock glädja Carolina med att jag skulle rädda henne framför Englamannen. Det vill säga om jag nu verkligen var så illa tvungen att rädda någon av de två.

  Svara
  • tompas11

    /  03/18/2020

   Om jag ska vara ärlig och det ska man, så är mitt beslut att inte rädda någon av dessa som Weasel åsyftar.

   Svara
   • Rikard

     /  03/18/2020

    Hej.

    Låt oss kalla det Tegnells princip: det är osolidariskt och orättvist att rädda någon om man inte kan rädda alla.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • tompas11

      /  03/18/2020

     Ja det är nog ungefär så som Stupediedemiolog Tegnell skulle uttryckt det hela.

     Svara
   • Weasel

     /  03/18/2020

    ”Om jag var så illa tvungen” betyder alltså att någon stod med en pistol mot mitt huvud och sa ”rädda antingen CC eller Englamannen annars skjuter jag dig” , tompass11.

    Men det är också vad som krävs för att jag skulle vara intresserad av att leka hjälte.

    Svara
    • tompas11

      /  03/18/2020

     Gott så Weasel, ingen skugga ska falla på dig.

     Svara
 22. Kristian

   /  03/18/2020

  I världsklass. Ping Strandhäll.

  CORONAVÅRDEN: 2-årig pojke utan hjälp i 9 dagar – ”Dumt att bli sjuk i dessa tider”
  https://samnytt.se/coronavarden-2-arig-pojke-utan-hjalp-i-9-dagar-dumt-att-bli-sjuk-i-dessa-tider/

  Någon som är förbannad ännu? Någon som slutar tro på svenska modellen? Någon som i en mycket avlägsen framtid kan tänka sig sluta rösta på sex-sju-åtta-klövern?

  Svara
  • Alldeles förfärligt!
   Pojken hade urinvägsinfektion och hade behövt antibiotika från dag 1.

   Svara
 23. tompas11

   /  03/18/2020

  Denna Carolina Calderón är alltså SFI-lärare och kan inte ens skriva korrekt svenska.
  Med tanke på detta är det föga förvånande att invandrarna inte behärskar svenska språket när inte ens läraren gör det!

  Svara
  • Kristian

    /  03/18/2020

   Verkar inte vara ”infödd,” men man vet inte med senaste trettio år skola. *hötter med käppen*
   Musiker och kulturskapare av något slag.

   Svara
   • Kristian

     /  03/18/2020

    ”senaste trettio ÅRS skola.”
    Så blir det med senaste trettiofem-fyrtio års skola …

    Svara
    • tompas11

      /  03/18/2020

     Mmm… troligen var skolan snäppet bättre då jag började i första klass 1959. 🙂

     Svara
     • Kristian

       /  03/18/2020

      Tveklöst.

      1962 började man fasa in enhetsskolan, lika för alla betydde så småningom lika dåligt för alla. (Hmm, redan 1949, ser jag.) Relativa sifferbetyg som enligt Staffan Lindén gjorde att Gauss är den av de avlidna som har högst varvtal, (på grund av hur kapitalt man missförstått normalfördelning).
      1969 försvann ”ordning och uppförande.”
      1970 försvann studentexamen samt betyg innan 7:an.
      Jag vet inte hur jag lyckades undvika mängdläran – tydligen var den populär länge.

     • Mängdlära var ett [välj svordom och eldfängda eder] sammelsurium av meningslöshet.
      Säger jag som har flera mattesnillen i familjen.

 24. MiT

   /  03/18/2020

  Svara
  • Kristian

    /  03/18/2020

   Utveckling?
   Kanske om man menar de senaste trettio-fyrtio åren.

   Svara
 25. Kristian

   /  03/18/2020

  För alla oss som eventuellt önskar statsministern lite lagom illa, en påminnelse från Samtiden:
  ”Morgan tar över om Stefan Löfven blir sjuk”
  https://samtiden.nu/2020/03/morgan-tar-over-om-stefan-lofven-blir-sjuk/

  Svara
 26. elina

   /  03/18/2020

  Tänk vilka kvalitetsinlägg på Twitter/Faceook jag har missat i ödemarken. Vart var jag då? Passerade nog camp Glenwood i Kalifornien utan att läsa om människor som saknar stil, förnuft, mänsklig hänsyn, skrivförmåga, hyfsat språk, har egentligen inget att säga…med mera med mera. Det var faktiskt skönt att vara utan Internet i sex månader.

  Men, tack MiT för länken. Fortsätt att vara modig och gynna yttrandefrihet så länge det finns. Internet glömmer inte varken tokar eller dig.

  Svara
 27. MiT

   /  03/18/2020

  Svara
 28. MiT

   /  03/18/2020

  Svara
  • Hade den allmänna reaktionen varit att regering gör för mycket och är för hårda så hade jag fattat argumentet. Nu tycker kritikerna snarare att regeringen gör för lite, så det är inte som att kritikerna sprider viruset i det här fallet. Det är regeringens handfallenhet.

   Jag kan förstå att det gör ont i sossehjärtat att se dom totalt fucka up det här dock. Hade man hanterat detta bra och kraftfullt så kunde det ha blivit en skjuts för dom, nu blir det ännu en sänka i kombination att en massa väljare kommer att dö för dom.

   Svara
 29. Leisha Camden

   /  03/18/2020

  Carolina känner tydligen inte konseptet ”Streisand-effekten”. Men nu får hon lyckligtvis chansen att lära sej något nytt.

  Svara
 30. MiT

   /  03/18/2020

  *https://www.facebook.com/jens.ganman/posts/10157256580213251?__cft__[0]=AZUJeDMNhtJ-mNdn4Jq1aKVVlEq-NK5W8fiZp2GrM9kPebuv8395QtnA5RixitCqyyJKfsIMFy5-QwjbPfRQjbgotjzaAa39ZcRmq9peJukeKi2zEsf2CkZJ0HAIvleENPfe-uksAnp1PCEIW3VwHNJz0k_M_v5j0bTHY8Hbrf7SMg&__tn__=%2CO%2CP-R*

  Svara
  • Kristian

    /  03/19/2020

   Ganman: ”En annan tokstolle sa att det är i kristider som det är EXTRA viktigt att hålla ögonen på vilka lagar som stiftas, vilka dekret som går ut och vilken makthavare som gör vad.”

   Så sant. Idag betalar vi 25% moms på det mesta.
   wiki: ”Före den 29 maj 1968 hette det bara ”oms”, som 1960 infördes som en tillfällig omsättningsskatt på 4,2 procent och som togs ut i konsumentledet.”

   ”Tillfälliga” lagar kan bli långlivade. Räck upp handen alla som tror att politikerklassen frivilligt ger upp makt och pengar. Okej, det var några stycken, vi har bra betalda jobb åt er i rörelsen.

   Svara
 31. Rikard

   /  03/18/2020

  Hej.

  Får man puffa för en angelägen fråga som den oefterhärmlige Dag Öhrlund lyft på sin blogg?

  [https://www.ohrlund.se/blogg/ge-ett-barn-en-bok-ge-ett-barn-en-chans/]

  Har själv haft fadderbarn förr, t o m när vi bara hade studiemedel att leva av. 200:-/månaden betalade vi till en familj i Gambia, detta via en kristen kyrka. Färre student-öl för mig, skolkläder och böcker till familjens alla barn för dem.

  Kolla in Öhrlunds text om ni har tid.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 32. Robert

   /  03/19/2020

  Visst fan påminner Joe Biden om grandpa Simpson när han håller på och yrar 😂

  Svara
 33. Den som skriver skit på nätet gör nog bäst i att stå för det, förneka det, eller be om ursäkt och be snällt, inte försöka tvinga genom sådana förfrågningar.

  ”Näthatgranskaren”, i maskopi med andra troll, försöker ömsom sätta fart på offentliga dumheter genom att angripa pensionärer som är förbannade på vad som sker i samhället och därefter anklaga de som nämner honom vid namn för förtal…

  Skulle domstolarna, mot förmodan, döma till sådana psykopaters fördel, så blir folket 100% säkert på att vi saknar en rättsstat och då är nog inte revolutionen och folkdomstolarnas tribunaler långt borta.

  Jag vet namnet på spelet. Konflikt. Eliten använder konflikt för att skapa olika läger som de därefter livnär sig på. Krig, asylbaronsindustri, lånekarusell, anti-rasism, klimat-alarmism, coronavisus-alarmism. Överallt finns intressenter bakom konflikterna som profiterar på dem.

  Svara
 34. Frida Gustavlin

   /  03/19/2020

  Det har gjorts några tappra försök av några tyckonomanställda mediepersoner att skriva artiklar om att Coronavirusets framfart drabbat kvinnor särskilt illa. Inte så många, tack och lov.

  Tror ni att vi kommer få se Sveriges ledsna mediefeminister skriva sig trötta om detta?

  http://web.archive.org/web/20200319053042/http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/zG1pR4/italien-mer-an-99-procent-av-de-doda-hade-tidigare-sjukdom

  ” Mer än två tredjedelar av de döda var män.”

  Svara
  • Senior

    /  03/19/2020

   Jaja, ungefär som någon feminist skrev att ”krig drabbar kvinnor hårdast eftersom deras män dör.”

   -Det går alltid att hitta olika infallsvinklar! 😉

   Svara
  • Jans

    /  03/19/2020

   Genusaspekten på Corona kommer att placeras i blykista och sänkas i Nybroviken. Alla som sett siffrorna beläggs med yppandeförbud.

   Eller så kommer det i vanlig ordning vara mest synd om fruarna till männen som dog som det brukar vara i artiklar om krig i andra länder.

   Svara
 35. MiT

   /  03/19/2020

  Svara
 36. MiT

   /  03/19/2020

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  03/19/2020

   Tror nog inte man ska dra några växlar på detta. Spanska sjukan var en ovanligt barsk fågelinfluensa. Detta är ett helt annorlunda virus.

   Epidemiologerna har ju också redan varnat för att det med stor sannolikhet kommer komma fler vågor av detta virus, antagligen till hösten. Kanske muterar det och blir farligare, eller så muterar det till det snällare. Ett virus är ju i mångt och mycket bara ett litet ynkligt DNA på rymmen. Fördelen för ett ”snällare” virus är så klart att det får lättare att spridas, och ett ”farligare” virus riskerar i slutändan att ta kol på sin värd innan det smittar sig vidare.

   Vi får se!

   Viktigaste nu är ivf att det är särskilt synd om jordklotets kvinnor, och i den mån det drabbar män hårdare (givetvis ointressant) så har de så klart sig själva att skylla.

   Kampen fortsätter / Frida

   Svara
   • Kristian

     /  03/19/2020

    Sedan säger många att Spanska Sjukan inte i sig var så farlig, man hade att göra med undernäring, trängsel och dålig hygien.

    (Detta står bara i den engelska versionen, den svenska verkar inte ha all ny information:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_flu)

    Svara
    • Rikard

      /  03/20/2020

     Hej.

     Hiroshima var inte så farligt. Det var bara brist på bunkrar, jodtabletter, och radiakskyddsdräkter…

     Vasas förlisning var inte så farlig, det var bara brist på simkunnighet, flytvästar och penicillin…

     Dachau var.. nej. Även jag har gränser.

     Varför har vi inte logik som skolämne?

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Kristian

       /  03/20/2020

      Du kan bättre.
      Vi HAR idag mindre undernäring, mindre trängsel, bättre vård.

 37. Helt sanslöst…

  Svara
 38. MiT

   /  03/19/2020

  Svara
  • Kristian

    /  03/19/2020

   Norm!

   Förlåt, det har blivit en reflex.

   Svara
 39. MiT

   /  03/19/2020

  Svara
 40. MiT

   /  03/19/2020

  Svara
 41. Ivar L

   /  03/19/2020

  En så’n där liten marginalartikel som visar på att något är skumt med den omtalade klimatkrisen:

  ”Lokalt kärnvapenkrig slår ut världens åkrar

  Det skulle räcka med en procent av världens kärnvapenarsenal i en regional konflikt för att allvarligt försvaga hela den globala matproduktionen i åtminstone ett årtionde. Det framgår av studien som presenteras i den vetenskapliga tidskriften PNAS. //// Det skulle ///// till en global temperaturminskning på i genomsnitt 1,8 grader Celsius och åtta procents minskad nederbörd. ///// Under det första året skulle global handel med befintliga lager kunna uppväga den minskade matproduktionen, skriver forskarna i sin studie. Men efter ytterligare några år skulle lagren vara tömda. ”
  https://www.svd.se/lokalt-karnvapenkrig-slar-ut-varldens-akrar

  Lägre temperatur = minskad matproduktion.
  Brukar det inte heta tvärtom, att höjd temperatur är katastrof och leder till svält?
  Det kan ju inte gärna vara både och, att precis den temperatur som är idag är den enda optimala.

  Svara
 42. Jans

   /  03/19/2020

  Apropå avgifter, det är fortfarande full ”trängselavgift” i Stockholm, 45 kr trots att det inte är någon trängsel och trots att det är bra ur smittskyddssynpunkt att ta bilen.

  Svara
 43. MiT

   /  03/19/2020

  Svara
  • tompas11

    /  03/19/2020

   Vilka jävla dårar. Folk har inte fattat någonting verkar det som. Endast en person av de tillfrågade hade fattat, de övriga är hopplöst förlorade.

   Svara
 44. MiT

   /  03/19/2020

  Svara
  • Ah. Tänk att den woke-aste låten av all skrevs för så länge sedan. Nästan 50 år!

   En egen nationalsång för … tja, titta igenom mina inlägg de senaste åren och använd alla invektiv jag har använt.

   Svara
 45. Gorby

   /  03/19/2020

  Svara
  • Ivar L

    /  03/19/2020

   På nyheterna berättade de om iranier med svenskt medborgarskap som var fast i Iran men ville åka ”hem”, d.v.s. till Sverige.

   Undrar varför de ens åkte tillbaka till landet de flytt från?

   Jag blir dubbelförbannad på detta, dels att de troligen ljugit sig till svenskt medborgarskap och dels nu sitter nere i Iran igen och gnäller över att de inte kan komma hem och förväntar sig att vi skall fixa det med.

   Svara
 46. robbe

   /  03/20/2020

  Politisk reporter och kommentator på @Nyheterna
  helena.gissen@tv4.se

  det finns en hel del sådana människor, kanske börja samla matrial mit innan stora delete-vågen sköljer över vänster/liberal-twitter om en 2-3 veckor

  Svara
 47. robbe

   /  03/20/2020

  Transferiatet sammanfattat i en tweet.
  undrar om den matglade kulturarbetaren någonsin sett ett fabriksgolv?

  Svara
 1. Det kom ett mail med krav — WTF? – Life, Death and all between
 2. Det kom ett mail med krav – Suzie Weathers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: