Information som saknas?

Allt annat stannar ju inte upp i samhället bara för att corona härjar utan det mesta rullar på som det gjorde förut, i alla fall brottsligheten gör ju det. Men som vanligt så verkar det fattas en hel del information i artiklar osv. Där är allt som vanligt med andra ord.

Ett exempel, är det Kasper, Jesper och Jonatan som är igång och rånar leksaksaffärer och drar därifrån i en bil?

Man får ju mellan raderna en liten vink om att det förmodligen inte är Kasper med vänner när man ser vad polisen sagt

– Vi har genomfört vittnesförhör och har en del att gå på som pekar åt ett visst håll men vi är tacksamma för mer information. Det är två medelålders personer som körde en röd kombibil och de kan ha varit synliga i andra butiker i närheten, säger Magnus Hansson.

Det enda man vet efter att personer närgånget försökt hejda dem när de kört därifrån i bilen är alltså att det är en röd kombi? Man kan inget säga om vilket land bilen kommer från? Vilket språk de pratade? Hur de såg ut? För jag gissar att de inte var knäpptysta hela tiden och faktiskt hade ett utseende. Osv. Det man kan utläsa mellan raderna är att det är några från öststaterna som besöker smörgåsbordet Sverige där polisen (eller om det bara är SVT…?) inte ens vågar säga var de kommer från eller vilket land bilen är från så de lugnt kan fortsätta plocka till sig av godsakerna. Kanske tiggare från Rumänien…?

Utan mer information så blir det helt obegripligt.

Ännu en där man starkt misstänker att det finns saker som SVT helst inte vill berätta

Finns inte en stavelse i hela artikeln om gärningsmannens bakgrund. Mer än att åklagaren, hör och häpna, yrkar på utvisning!

Men man undrade ju lite när man först såg det här då man får en liten vink även här om vad det kan vara för folk när det handlar om två unga män i 20-årsåldern. Man misstänkte ju direkt afghaner. Ledsen, men så är det faktiskt. Och mycket riktigt

SVT har gått in i full kampanjmode

och SPOTTAR ut rena opinionsartiklar för de sk ”ensamkommande” som badat i förmåner i Sverige under sina år här. SVT kampanjar stenhårt för att de ska få ännu fler förmåner och fördelar som andra inte fått. Man utnyttjar corona hänsynslöst för detta.

Man har plogat i Stekenjokk kan man läsa om på SVT. Men inte om ord om den fruktansvärda gubbplogningen man ser! Titta där, en stor brummande maskin som spyr ut klimatdöd! Såna saker verkar inte vara viktiga längre. Sad.

Det där kan man läsa i en ledare i Nyan på Åland, ledaren handlar om t ex självcensur och hur den kan skapas. Förutom att han jämför äpplen och päron rätt ordentligt på andra ställen i ledaren så tycker jag att det ovan är intressant. För det finns ett väldigt enkelt svar på varför just de ämnena ger upphov till ganska mycket ilska på t ex sociala medier eftersom det är inom områdena migration, etnicitet, jämställdhet osv som media och journalister också ljuger som allra mest. Och just inom de områdena så är folk också mest medvetna om vad som är verklighet och vad journalister ljuger om och diskrepansen blir ALLTID alldeles för stor. Och då blir folk förbannade.

Ta bara SVT en bit upp, man VÄGRAR ge relevant information i vad de själva anser är en känslig fråga som tillhör just migration/etnicitet. Att undanhålla viktig information för att försöka lura andra är också en lögn. Man vill ge sken av att saker och ting inte är som de är. Samma sak med deras kampanjande osv. Folk blir förbannade helt enkelt.

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

52 kommentarer

 1. hllviken

   /  04/29/2020

  Det mesta som censureras är maktelitens verkliga agenda.

  Svara
  • Kristian

    /  04/30/2020

   En av de viktigaste frågorna är alltid: vem får man inte kritisera?

   Svara
   • Anderson

     /  05/01/2020

    Samt den bokstavligen antika frågan: Cui Bono? (Vem tjänar på det?)

    Svara
 2. Senior

   /  04/29/2020

  Ot, På tal om Demokrati v.s. Diktatur; till och med kommunistdiktaturen Kina har starkare privat äganderätt än Sverige.

  https://www.demilked.com/holdouts-nail-houses-stubborn-houseowners/

  Svara
 3. Butter

   /  04/29/2020

  ”Förutom att han jämför äpplen och päron rätt ordentligt på andra ställen i ledaren så tycker jag att det ovan är intressant. För det finns ett väldigt enkelt svar på varför just de ämnena ger upphov till ganska mycket ilska på t ex sociala medier eftersom det är inom områdena migration, etnicitet, jämställdhet osv som media och journalister också ljuger som allra mest”.

  Och det är inom de områdena som ledarskribenter som denne har gått från att granska makten till att granska och ifrågasätta medborgarna.Vilket också väcker ilska.

  Svara
 4. Q-Ken

   /  04/29/2020

  Här kan man ju i sitt stilla sinne också konstatera att vi nu bor i ett land där default-hudfärgen på efterlysta inte längre är ljus, utan att detta i sådana fall måste anges i särskild ordning.

  https://polisen.se/aktuellt/handelser/2020/april/29/29-april-1130-uppdatering-solleftea/

  ”inget signalement är det tydligaste signalementet”

  Svara
  • Havre flarnstad

    /  04/30/2020

   Fast i detta fall förstår jag inte nu ?

   ”en ljushyad man i 20 till 30-årsåldern med mörka kläder och mörk luvtröja”

   Jag brukar inte läsa på polisen men har dom beskrivningar som svarthyad man med afro och bantu dialekt eller kanske mörk svarthårig man i skinnpaj och gabardinbyxor i sällskap av kvinna med vid kjol 😀

   Jag vet att dom inte får skriva ut etnicitet längre efter klagomål om när romer var ständigt förekommande.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  04/30/2020

    ”Hennen flydde på en grön cykel, troligtvis en cresent”.

    Svara
    • Rikard

      /  04/30/2020

     Hej.

     Klar islamofobi där du.

     Grönt är islams färg och Crescent betyder månskära.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
 5. Havre flarnstad

   /  04/29/2020

  Angående det sista så är det om man läser mellan raderna kanske det är ett steg i rätt riktning då man kan tolka det såhär.

  Flera journalister funderade på att skriva ännu en tramsig artikel om genus eller en tårdrypande asylhistoria men visste att förra gången så blev flera läsare arga och därför nu tänker en gång extra .

  Jag tycker dom ska kunna skriva sådan alster MEN då ska det finnas gott om annat material som väger upp eller att dom kör båda synvinklarna men så är ju inte fallet.

  Svara
  • Ofrivillig svenska

    /  04/30/2020

   Havre Flarnstad: 😉 Däremot har fenomenet du beskriver tyvärr inte fått genomslag hos SVT med tanke på deras pågående afghansnyftare-kampanj.

   Hörde förresten just på radion att ”11000 liv har räddats på grund av (sic!) coronanedstängningen”, givetvis utan ett ord om vilka mätningar man baserar denna uppgift på. MSM är sig likt, propagandan skall ut, det kan man lita på.

   Svara
   • Motkraft

     /  04/30/2020

    Inga liv har räddats eftersom FHM uttalat att deras mål endast varit att hålla ned spridningen till en nivå där vården orkar med. Målet har inte varit varken flockimmunitet eller att hålla spridningen till minimal nivå tills det finns botmedel.

    Så ett mer korrekt uttalande är att de har fördröjt vissa personers död till lite senare i år.

    Svara
   • Havre flarnstad

     /  04/30/2020

    Public service är nog den starkaste bastionen vi har när det gäller vänstermedia. En gigantisk organisation där du kan leva i yrket och med (Södermalm osv) dina ryggdunkande gelikar på ett annat sätt än journalister på tex en lokaltidning som måste se sina läsare i ögonen och ha din ”nisse i hökarängen” i villan brevid.

    Tror att journalister utanför just SVT/SR har en fot kvar i det normala livet medans dom andra lever i en bubbla tillsammans med andra som knappast kommer påtala att dennes senaste lögnaktiga snyftare om asylboendet inte stämmer alls med vad den hört i byn.

    Svara
 6. Ivar L

   /  04/30/2020

  Så medan äldreboenden blir rena rama spökhus för att äldre dör som flugor i avsaknad av lämplig skyddsutrustning och total avsaknad av initiativ från FHM så tycker SVT att ensamkommandetramset är viktigt att rapportera om istället?
  https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/27-av-96-doda-pa-samma-aldreboende/

  ”På onsdagen kom rapporter om att var fjärde av de 96 boende på Berga äldreboende i Solna har dött, enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket.

  Enligt anmälan rör sig personal ”hindersfritt” mellan avdelningar med både smittade och osmittade. Enligt anmälan som gjorts till Arbetsmiljöverket beskrivs situationen på äldreboendet i Solna som ”extremt svår”. ”

  Svara
 7. Ivar L

   /  04/30/2020

  Någon som sett någon rapport om CO2-halterna i atmosfären? Det har varit flygfritt rätt länge nu på global nivå så om flyget faktiskt är en betydande CO2-bov bör det väl börja synas nu? Jag har en stark känsla av att nivåerna kommer vara ”oroväckande” lika i vanliga fall. En viss effekt kanske kommer synas men vi får se, jag vet naturligtvis inte själv. Men OM halterna inte sjunker rejält kommer det bli väldigt tyst om saken. Det är jag helt säker på.

  Svara
  • Weasel

    /  04/30/2020

   Jag såg på TV4 nyheterna här om kvällen.
   Då var TV4s ”vetenskapsjournalist” i studion och fick just den frågan som du ställer.
   Hon berättade då att flyget i Europa hade minskat med 80 % , men att det inte syntes några som helst förändringar eftersom flyget bara står för 2 % av utsläppen.

   Jag höll på att få hjärtsvikt av chock och förmodligen är vetenskapsjournalisten arbetslös nu…

   Svara
   • Ivar L

     /  04/30/2020

    Så Greta-drömmen är mest arbetslöshet för folk i turistnäringen alltså? Hon fick ju sin barndom stulen av oss som semestrar utomlands någon gång vartannat år men har nu fått tillbaks den till priset av hundratusentals, eller kanske miljontals arbetslösa? Hoppas hon är nöjd och känner att ungdomsåren är räddade för hennes del.

    Svara
    • Weasel

      /  04/30/2020

     Jag vet inte när det gäller Greta
     (Hon kämpar ju numera mot corona istället för mot klimathotet – eftersom organisationerna bakom Greta måste se till att hon hålls aktuell så att hon kan göra comeback som klimat-Greta när corona väl har försvunnit. Det kan ju inte tillåtas att Greta blir yesterdays news och helt bortglömd )

     Men…när det gäller MP och Löfven och SVT och Aftonbladet och övriga amöber så tror jag faktiskt inte att dom förstod att minskat flygande , som dom har ägnat de senaste åren åt att förespråka , eventuellt kunde resultera i konkurser och uppsägningar inom flyg/hotell/turism/taxi/restaurang- branschen 🙄

     Huruvida dom kan knyta sina egna skosnören har jag ingen aning om.

     Svara
  • Ofrivillig svenska

    /  04/30/2020

   Ivar L: Japp, det kommer vara knäpptyst om luftföroreningar. Jag läste härom veckan att mätningar i Paris c:a tre veckor in i karantänen inte visade minsta nedgång utan tvärtom en dag med all time high ! Övriga dagar var det ingen skillnad mot innan karantänen. Och ja, det var inte i MSM jag läste det…

   Svara
  • Kristian

    /  04/30/2020

   MP verkar sjunka i samma takt som alla chemtrails försvinner.
   Jag behöver mer ”folie” till mina hatt – den nuvarande skrapar mot taket.

   Svara
 8. Ivar L

   /  04/30/2020

  Hmmm…. i ledaren: ”Vanligast förekommande i rapporter om hot är föga förvånande men ack så beklagligt unga kvinnliga journalister.”

  Jag undrar jag. Inom politiken är det väl män som får mest hot? Undrar om de verkligen kontrollerat för ojämn könsfördelning bland unga journalister. Det är väl mest kvinnor numera som blir journalister? Kan också handla om olika syn på vad som är hot.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  04/30/2020

   Ja, och det är SD som får mest av det. Samma inom journalistiken. Det är män som drabbas mest och värst.

   Som grundregel är det alltid män som drabbas mest och värst av allt, utom ”[insert_plague] av sexuell natur” vilket är en undergrupp som oftast toppas av kvinnor och som därför oftast fokuseras på.

   En av de mest kända exemplen av det är PEW’s undersökning om kränkande beteende i onlinespel.

   I övrigt kan man i artikeln läsa

   Ett forskningsprojekt vid Lunds universitet ska nu kartlägga vad som skrivs om 2 000 svenska journalister på Twitter.

   På twitter är undergruppen. Inte via mail t.ex.

   av de svenska journalisterna som svarade på enkäten

   Vi vet också hur män och kvinnor självrapporterar olika i enkäter.

   Det var en liten förbättring jämfört med siffrorna från 2016 och 2013 men förklaras snarare med att det blir vanligare att medier stänger ner sina egna kommentarsfält, än med att kommentatorernas förmåga att uttrycka saklig kritik har förbättrats.

   T.ex. låsta twitterkonton, vilket är varför mail är klart mer givande att studera.

   Vanligast förekommande i rapporter om hot är föga förvånande men ack så beklagligt unga kvinnliga journalister.

   ”Vanligast förekommande”? I definitionen mest omskrivna eller som flest offer? Djävulen brukar sitta i detaljerna.

   vårt debattklimat är något snällare, kanske för att vi också i ett så litet samhälle ändå lever rätt nära varandra.

   Och saknar stockholmsjournalister och stockholmsghetton att ljuga om.

   Och även om de här studierna specifikt har handlat om journalister, som förstås tillbringar en stor del av sitt yrkesliv med att både lyckas och misslyckas i offentligheten, så är det här en utveckling som rör alla som vill delta i den offentliga debatten.

   Vilka kontrollerar den offentliga debatten?
   Vad är inte kontrollerat av den offentliga debatten? MAIL

   Risken att idka självcensurer är därmed inget exklusivt för just journalistkåren utan gäller även aktivister, politiker, debattörer och andra samhällsintresserade.

   Fråga Pär Ström, Mats Dagerlind, m.fl. om det där.

   även om det inte finns några enkla svar på hur man kan komma åt de här gråzonerna

   Busenkelt.
   Hederliga journalister och öppna kommentarsfält.
   Brister man i det första kommer det andra utbrista, och de är i min mening rättfärdigade att göra det.

   Svara
   • Kristian

     /  04/30/2020

    ”Vanligast förekommande i rapporter om hot”
    ”Vi vet också hur män och kvinnor självrapporterar olika”

    Just precis. Rapporter om hot. Inte hot i sig.

    Svara
    • Rikard

      /  04/30/2020

     Hej.

     Dags för ett projekt som motverkar den manliga tystnadskulturen ”Bit ihop och kämpa på” kanske?

     Personligt råd från mig skulle vara, och det oavsett vad man jobbar med: anmäl allt.

     Allt från farlig arbetsmiljö eller bristfällig skyddsutrustning till oegentligheter med registrering av övertid (kommunernas HR-avd. är notoriska syndare när det gäller ”försvunna” övertidstimmar) till direkta hot och påhopp.

     Anmäl till fackombud, till skyddsombud, till Arbetsmiljöverket, ekobrott/polis, skatteverk, och vad som nu är relevant. Inte en anmälan dessutom utan en till varje instans som kan ha rätt/intresse att utreda.

     Elev som säger ”Jag ska kutta daj svenne”? Polisanmälan, tillbudsanmälan till skyddsombud, orosanmälan till Soc och ev. sjukskrivning. Hade det varit lite kurage i lärarkåren (ett femtogram eller så i alla fall) hade alla lärare via facket ko-ordinerat en sådan kampanj och konsekvent krävt av kommuner/andra huvudmän att elever som beter sig så skall väck ur klassen innan man återgår till arbetet.

     Nu tog jag skolan som exempel, men det är ju bara att anpassa efter bransch. Å andra sidan har vi domstolsutlåtanden som säger att parkeringsvakter, väktare, ordningsvakter, lärare och poliser skall tåla att bli slagna, hotade och spottade på – det ingår tydligen i yrket.

     Tampong-pojkar och kvastf*ttor inom media däremot är ju viktiga riktiga människor som är helt avgörande för fred och frihet och demokrati, tydligen.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
 9. Weasel

   /  04/30/2020

  Något säger mig att majoriteten av afghanerna skulle ha vissa problem att fixa jobb även utan Corona…
  Men dom kan nog vara lugna. Stefannie Lööfven fixade ju igenom gymnasielagen på en kvart så hen kommer säkert fixa fram nån slags coronalag som innebär att hela afghanistan får asyl i Sverige om dom bara fixar en praktikplats på ABF.

  Väldigt många PK-journalister stämplade Lamotte som mer eller mindre sinnessjuk när han sa att han fruktade för sitt liv i Kronogården. Så dom PK-journalisterna som påstår att dom får en massa hat och hot borde ta av sig offerkoftan och uppsöka närmaste psykakut.

  Bilden på den patriarkala snöplogningen får mig av någon anledning att tänka på Per Holmgren (MP) och hans prognos om att det inte kommer finnas någon snö i Sverige 2022…

  Svara
  • Kristian

    /  04/30/2020

   Det är väl bara att starta eget? 10000-tals timmar hjälp av transferiat-byråkrater att fylla i blanketter. Starta eget-kurser. Nya datorer så att allt detta kan göras över internet.

   Allt bekostat av skattebetalarna.

   Svara
  • Jans

    /  04/30/2020

   Jag hörde att afghanerna skall plocka bär och jordgubbar, där hotar arbetskraftsbrist på grund av nedstängning eftersom arbetskraften mestadels är utländskt temporär.

   Näha, det vill det inte? Ok.

   Svara
   • Weasel

     /  04/30/2020

    Det var ett väldigt bra förslag.
    Man skulle kunna utforma och snabbt klubba igenom en ”bärlag” ;
    De som plockar 50 liter blåbär per dag i minst 2 veckor får stanna i Sverige och de som inte når upp till kvoten 700 liter blåbär på 2 veckor utvisas till Afghanistan.

    Allt enligt Annies version av asylrätten.

    ( Och det värsta är att jag inte ens skulle höja på ett ögonbryn om detta skedde )

    Svara
 10. Q-Ken

   /  04/30/2020

  ”flera stora slumbebyggelser och ett sjukvårdssystem som lämnar mycket i övrigt att önska”

  Till skillnad från Sverige då eller?…

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/kJVwXX/indiens-laga-dodstal-forbryllar

  Svara
 11. hllviken

   /  04/30/2020

  Svara
 12. hllviken

   /  04/30/2020

  Svara
  • Korrigara

    /  04/30/2020

   Fast jag tycker allt att detta är lite orättvist. Inom hemtjänsten jobbar många immigranter och det är ju de som hjälper läkarna och sjuksköterskorna att få patienter så visst bidrar de… 😉

   Svara
 13. hllviken

   /  04/30/2020

  Svara
 14. Havre flarnstad

   /  04/30/2020

  Ett bra exempel på bra journalistik och ett ämne SVT aldrig skulle ta upp

  ”2019 fick Jämställdhetsmyndigheten hård kritik för att man gett 530 010 kronor till projektet ”menscertifiering av arbetsplatser”. ”

  https://nxt.kristianstadsbladet.se/ledare/de-slosade-bort-vart-skyddsnat-pa-trams/

  Svara
  • Kristian

    /  04/30/2020

   Snacka om perfekt affärsmodell! Samma grupp
   * Bestämmer kriterier.
   * Håller kurser.
   * Ger ”certifieringar” som går ut efter några år.

   Nästan precis samma modell som diverse kulturstipendier.

   Svara
   • Ivar L

     /  04/30/2020

    Det är en slags institutionaliserad maffiamodell. Myndigheter och organsiationer får ”beskydd” mot diskrimineringsanklagelser genom att bli certifierade av genusmaffian.

    Är inte detta i grund och botten en slags omvänd korruption? Jag tycker det ligger nära till hands att påstå det helt seriöst faktiskt. En yttre part skaffar sig inflytande och tvingar till sig pengar för ”tjänster” genom ett latent hot om uthängning.

    Svara
 15. Kristian

   /  04/30/2020

  Läser allt ovan.
  Ser att S går framåt i mätningarna.
  … Profit?

  Svara
 16. Jans

   /  04/30/2020

  ”Sydkorea var ett av de länder som först fick in coronaviruset från Kina. Trots det har landet lyckats begränsa smittspridningen, utan att ta till kraftiga karantänåtgärder, så kallad ”lockdown”.”

  ”Hittills har 247 dödsfall på grund av coronaviruset konstaterats i landet, som har 51,6 miljoner invånare. Drygt 600 000 sydkoreaner har testats för viruset, och strax över 10 000 har konstaterats smittade.”
  https://nyheteridag.se/inga-nya-coronafall-i-sydkorea/

  World ranking by average IQ:
  #2 South Korea 106
  #8 Sweden 99
  https://brainstats.com/average-iq-by-country.html

  😉

  Svara
  • ..

    /  04/30/2020

   Subtrahera den importerade begåvningsreserven så ska du nog se att vi hoppar upp åtminstone ett par snäpp hade dessutom inte flumskolan förstört någon generation hade vi stigit ytterligare .

   Svara
  • Jonas

    /  05/01/2020

   Syria 83
   Iran 84
   Somalia 68

   Svara
   • Q-Ken

     /  05/01/2020

    När du ser de siffrorna bör du också se denna och reflektera över vad det innebär.

    Svara
  • Andersson

    /  05/01/2020

   …och hur ser det ut i Sverige om 10-20 år…? IQ 90-95?

   Svara
 17. Melmac

   /  05/01/2020

  Fantastiskt med internationalen på TV4.
  Fy fan!
  Man vill ju bara kaskadkräka!

  Svara
 18. Rikard

   /  05/01/2020

  Hej.

  Vet inte hur spritt detta är? SR och SVT och andra sosseifierade media och personer är väl inte mottagliga för det förrän det skall lanseras som det senaste framsteget för regeringens politik:

  [https://www.ja.se/artikel/2225936/har-diskuterat-ransonering-av-mat.html] (Man får stänga av Adblock för sidan om man vill kunna läsa artikeln.)

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • hllviken

    /  05/01/2020

   Matransonering för populasen ingår i Agenda 30.

   Svara
 19. hllviken

   /  05/01/2020

  1:a Maj-tal som kanske retar en del:

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: