Migrationsdebattens motsvarighet till hardcore antivaxxare

Såg ett program på SVT häromdagen som heter Utrikesbyrån och avsnittet handlade om  vaccinationsmotståndare. Egentligen finns inte så mycket att säga om vad de sa om själva ämnet då jag anser att de har helt rätt ang vaccin. Det ÄR faktiskt en enorm lyx att kunna slippa riskera drabbas av farliga sjukdomar och är man hårdnackad motståndare till det så är man i mina ögon rätt tokig.

Medverkande i programmet är Karin Bojs från DN, Emma Frans som ofta är med i SVT men även andra kanaler och Christophe Premat, en fransk statsvetare som verkar i Sverige och så programledaren Johan Ripås.

Det intressanta är hur de diskuterar antivaxxarna, de påpekar att det inte spelar någon roll vad medicinska studier säger, att det är bortom rimligt tvivel att vaccination är bra, att de hänvisar till någon hittepårapport som sagt att barn får autism och att den rapporten, som är tillbakadragen, är antivaxxarnas heliga graal, att de har namnkunniga kändisar som sprider deras trams och att det är olyckligt att samma kändisar har stort inflytande och påverkar politiker och får synas i media osv.

Och jag tänkte att det är ju EXAKT så migrationsdebatten i Sverige ser ut och har sett ut under många år. För de som vill ha den totalt galna migrationspolitiken spelar det ingen roll att det inte finns en enda riktig rapport från en enda riktig och seriös forskare som säger att asylinvandring är lönsamt. Det spelar ingen roll för dem vad studier säger, man matar än idag på med att asylsökande behövs i välfärden trots att det gång på gång bevisats vara lögner och hittepå. Det är bortom rimligt tvivel. Men det spelar ingen roll för dem.

I migrationsdebatten så hänvisar man till någon tramsrapport som alla med rimlig begåvning förstår är hittepå och trams. I Sverige finns några heliga graaler, Sandvikenrapporten är en sådan som man än idag ser folk hänvisa till. Liksom även några artiklar i DN som är totalt galna. Jag vet att det är helt otroligt att folk kan vara så dumma i huvudet men man ser folk än idag hänvisa till dem som om de vore riktiga rapporter från riktiga forskare.

Man har även några tongivande smågudar man hänvisar till utan minsta hänsyn till om vad de påstår är rimligt, sant eller riktigt. ”-Den här rapporten/artikeln är TRAMS och HITTEPÅ! Capishe? -Men Sandro Scocco säger att vi tjänar tusen miljarder på invandringen och han är ju chefsekonom på… -Han är en charlatan, fattar du inte det? Det finns INGEN seriös forskare som säger att man tjänar en enda krona på asylinvandringen utan tvärtom, det kostar enorma summor varje år. – Men Scocco säger …”.

Eller ”-Jesper Strömbäck säger att vi inte klarar oss utan asylinvandring och han är faktiskt PROFESSOR! Sådeså!!11!!! -Han är professor i nåt med media, alltså ungefär ”professor” och inte inte ens nära migrationsområdet som han utger sig för att vara expert inom. -HAN ÄR FAKTISKT PROFESSOR!!11!!!”.

Det är namnkunniga kändisar som matar ut hittepå att det bara kostar en pizza, Fanta och Netfilx och kändisarna har tyvärr stor påverkan på vissa politiker och de får massor av utrymme i media osv. Ja faktiskt så var det nästan bara migrationsdebattens anitvaxxare som fick tid i media. Utan kritiska frågor dessutom. Inget program där de småfnissar åt de tokiga sakerna kändisarna säger och där man flera gånger påpekar att de faktiskt bara hittar på och att ingen forskning stödjer dem. Medan de som inte ville ha en helgalen migrationspolitik misstänkliggjordes av samma media.

Det finns inte, och fanns inte för några år sedan, ett program i SVT motsvarande Utrikesbyrån där de samlade några stycken som pratade om hur galna de som vill ha den totalt bisarra migrationspolitiken är, att de inte lyssnar på vad forskningen säger, att de är en samling dårar som hänger fast vid sin heliga graal (t ex Sandvikenrapporten som slog fast att Sandviken tjänade en halv miljard per år på asylsökarna…). De satt inte i en studio och beklagade sig över att kändisar pratade om haveriet som om det var pizza, Fanta och Netfilx och att det var synd att de kändisarna också hade massor av inflytande och påverkade mycket. Man satt inte och fnissade åt en viss ”chefsekonom” som sa att man tjänade tusen miljarder (eller vad summan ska ha varit). Osv.

Nu ska jag inte säga att SAMMA människor som satt i studion också lovsjöng den havererade migrationspolitiken för det vet jag inte. Men om man jobbar på DN så var/är man i alla fall inte FÖR en faktabaserad migrationsdebatt, i bästa fall kanske man kunde hålla sig undan frågan och vara neutral. Emma Frans är känd för att vara anti-SD och då invandringsfrågan är, eller i alla fall har varit, den totalt dominerande frågan hos dem så är det inte så långsökt att tro att hon är en migrationsdebattens antivaxxare. Är i alla fall rätt övertygad om att hon inte var så noga med att påpeka att det inte finns en enda rapport som säger att asylinvandring är lönsamt när t ex Schyffert, Scocco eller Strömbäck spred sitt hittepå.

Fransmannen vet jag inget om alls och Ripås, tja, han är programledare på SVT och det blir man inte om man vill ha en faktabaserad migrationsdebatt. Så enkelt är det. Han har dock varit utrikeskorrespondent så han kan ha lyckats hålla sig undan denna fråga i alla fall tills han återkom till Sverige.

Tänk att i stort sett samma sorts människor (dvs inte specifikt de i programmet utan generellt) som är allergiska mot riktig fakta när det gäller migrationen nu tycker att det är jätteviktigt med exakt rätt fakta på bordet.

Nu måste ju inte asylinvandringen vara lönsam, man kan hjälpa av humanitära skäl också men man har ju stenhårt ”marknadsfört” den som en jättevinst för samhället. Vilket den alltså inte är och aldrig har varit. Man har låtit migrationsdebatten domineras av motsvarigheten till antivaxxare och de som också vetat om det men inte sagt att det är fel och kanske t o m gärna spridit hittepå från dem stöttar också migrationsdebattens motsvarighet till antivaxxare.

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

122 kommentarer

 1. Micke

   /  05/01/2020

  Här finns inget att se! Cirkulera…

  Svara
 2. hllviken

   /  05/01/2020

  De som var skeptiska till vaccinet mot Svininfluensan hade rätt!

  Tragiskt att alla de som fick sina liv förstörda av vaccinet inte fick adekvat medicinsk hjälp och ekonomiskt skadestånd.

  Svensk myndighet beställde doser som var till antalet dubbelt Sveriges befolkning.

  USA ratade vaccinet eftersom det inte var testat. Inga försäkringsbolag godkände det. Då dumpade de ut det på Världsmarknaden……………

  Svara
 3. Rikard

   /  05/01/2020

  Hej.

  Vacciner handlar om naturvetenskap. Migrationspolitik, oavsett vilken, är alltid baserad i politisk ideologi, kultursociologi och ekonomi, tre ämnesområden som är tämligen luddiga i jämförelse med molekylärbiologi, virologi och farmakologi, och som dessutom är behäftade med rejäla avgränsningsproblem liksom all samhällsvetenskap (tyvärr, kära räknenissar men (national)ekonomi är inte naturvetenskap bara för att man använder matematik på över gymnasienivå).

  Vaccinet mot svininfluensa gjorde precis vad det skulle: felet låg i information och riskbedömning, precis som med åtgärderna mot Covid-19. Antingen drar man till med en total karantän på en gång, eller så låter man bli. Detsamma gäller hur smittskyddslagar skall utformas och hur de skall tillämpas: den svenska bygger nästan uteslutande på frivilligt ansvar från den smittades sida. Att gradvis skärpa åtgärderna nyttar inte om man vill stoppa smittspridning, vilket Tegnell et al vet. Gradvis metod är till för att försöka kontrollera hastigheten hos spridningen och dämpa effekterna på ekonomin.

  Problemet med TV-programmet är ju att ingen skeptiker eller kritiker till (obligatoriska) massvaccinationer bjöds in/deltog. Det hade nog gått att få någon från antroposoferna i Järna att ställa upp, de orsakar återkommande utbrott av mässling för att de vägrar vaccinera sig eller sina barn. Man borde också bjudit in någon libertarian som anser det vara en okränkbar frihet och rätt att inte vaccinera sig. Om programmets avsikt var att stärka tittarna i övertygelsen om vacciners fromma och ”anti-vaxxers” dårpippi skulle få saker hjälpt så bra som att låta dessa få tala i egen sak.

  Det är inte så att vacciner inte fungerar. Vad som är, är att biverkningar, allergiska reaktioner och oförutsedd samverkan med andra faktorer ibland orsakar oacceptabel hög risk för skador, eller oacceptabla skador helt och hållet. Det gäller ju alla preparat och även livsmedel, drycker, med mera. Vi känner alla till den där gubben eller tanten som blev åttielva år gammal, drack ett helrör till frukost och rökte 40 Röd Commerce per dag utan att bli sjuk; en del måste helt enkelt vara den som är längst ut på normalfördelningskurvan. (Och hur ofta hör man talas om han som fick cancer i gommen av snuset före han fyllde trettio?)

  Det sådana samband ”anti-vaccers” inte förstår eftersom de utgår från en enligt dem själva existerande ond avsikt (”Big Pharma-konspirationer) eller hemsnickrad ”vetenskap” (antroposofer, homeopater m.fl.).

  På samma sätt är det med invandringsfetischister och öppna gränser-troende: sambanden och sannolikheterna får stå tillbaka för i förväg dragna slutsatser vilka blir absoluta sanningar då de knyts till identitet och självidentifiering: istället för att ha en mer eller mindre välgrundad åsikt om sakförhållanden och sannolikheter har man en identitet som skall bekräftas, och identitet kan bara bekräftas inför andra.

  Då får vi sanningar som att vaccin orsakar autism (det gör det inte, autism är genetiskt), eller att färgämnen orsakar Adhd (finns inga belägg för det), eller att barn blir hyperaktiva av socker (vilken sorts socker då, hm?), eller att porr orsakar våldtäkter. För att bekräfta det riktiga i identiteten måste verkligheten tvingas stämma med idén.

  Det gäller även journalisterna i programmet som knappast hade klarat att granska FHM, MSB, islamska samfund, eller Tegnells kopplingar till Glaxo Smith Klein med samma entusiasm som man pratar om hur löjliga och farliga (allt efter vad som passar budskapet just nu) ”anti-vaxxers” är.

  Sådana är vi människor helt enkelt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • hllviken

    /  05/02/2020

   Det finns olika åsikter inom Vetenskapen.
   Vetenskap kan missbrukas av en liten grupp mot allmänhetens bästa.

   Allmänheten har inte 100% tillförlitliga fakta till hands – ändå måste var och en fatta livsavgörande beslut.
   Ett sätt att bilda en egen uppfattning är att lägga ihop indiciekedjor över en längre tidsperiod:

   http://www.docdroid.net/5atWLIM/coronavirus-is-a-biological-weapon-proof-pdf

   Svara
  • hllviken

    /  05/02/2020

   Analys av vad World Economic Forum berättat om Coronaepedemi under flera år bakåt

   Svara
  • Kristian

    /  05/04/2020

   ”Vad som är, är att biverkningar, allergiska reaktioner och oförutsedd samverkan med andra faktorer ibland orsakar oacceptabel hög risk för skador, eller oacceptabla skador helt och hållet.”

   Thomas Sowell:
   “At the heart of the social vision prevalent among contemporar intellectuals is the believe that there are ‘problems’ … and ‘solutions’.” […] The people with the “Vision of the Anointed” as I call it, believe there are solutions and the intellectuals have the inside track in providing those solutions? Those with the opposite vision understand there are no “solutions”. There are trade offs. You can make this a little bit better by making something else a little bit worse.
   (*https://www.youtube.com/watch?v=JyufeHJlodE*)

   Svara
  • hllviken

    /  05/04/2020

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  05/07/2020

    Det där borde man definitivt gräva djupare i. Jag som trodde att det handlade om en kinesisk lungaids, nu visar det sig att det kanske är Indierna som tillverkat den.

    Men samtidigt pekar mycket även mot den svenska riksbanken, de senaste åren har de tröstlöst försökt reglera räntan för att nå inflationsmålet. Kronan, eller som vi alla förstår, Coronan ska tappa i värde. Ingves vill med denna hemska sjukdom försöka få fram en ekonomisk depression med påföljande superinflation.

    Svara
 4. hllviken

   /  05/01/2020

  Nationalekonomen och officeren Carl Norberg talar om vad han anser att vi har framför oss nu:

  Svara
 5. Weasel

   /  05/01/2020

  Dom flesta anti-vaxxare som jag har stött på har varit mer eller mindre galna foliehattar. Åtminstone dom rabiata fundamentalisterna .
  Men i jämförelse med de sjuka jävla galningarna som hävdar att import av lågutbildade människor som går på bidrag i 15 år räddar välfärden och pensionerna, så framstår faktiskt de mest galna anti-vaxxarna som fullständigt normala.

  Att vara orolig för att få läkemedel injicerat i kroppen är ju både normalt och sunt.
  Att på fullt allvar hävda att en 35 åring från Iran är en 16 åring från Afghanistan är däremot så sinnessjukt att de som hävdar det borde injiceras med läkemedel.

  Svara
  • Leif

    /  05/02/2020

   Den som någon gång sökt bland Riksarkivets samlingar av dödböcker för församlingar från forna tider vet följande:
   Under vissa bestämda år kan dödsorsaken mässling och/eller kikhosta vara nästan dominerande. Dessa i dag banala sjukdomar drog fram som farsoter. Människor på den tiden skulle säkerligen varit ”jävligt tacksamma” om det funnits vaccin mot dem att tillgå för att anspela på Hasses och Tages sketch om kaffe vid frukosten, där Hasse påpekar att adelsmannen i 1700-talets Frankrike säkerligen skulle föredragit en spik i foten före en halshuggning i giljotinen.
   Man behöver bara gå några generationer tillbaka för att studera polions förödande verkningar bland både barn och vuxna. Ungefär samtidigt introducerades ett program som i princip utrotade TBC.
   Sedan är det en annan sak att det inte finns något vaccin som inte kan ha en bieffekt. Forskningen får helt enkelt göra så gott den kan. Alla läkemedel kan ha bieffekter. Det är bara i vår tid, och i skydd av det skyddsnät vi har, man kan unna sig lyxen att vara vaccinskeptiker.

   Svara
   • hllviken

     /  05/02/2020

    Ingen har påstått att vaccin är obehövligt.

    De finns de som förvränger debatten och påstår att ”anti-vaxxare” är emot vaccin generellt. Det är fel. Förr testades vaccin i omsorg om folkhälsan och det gjorde nytta i stor utsträckning.

    Världshärskarna, Gates och Co, håller på att använda pandemier, dödsskräck och ekonomisk terror som verktyg för att införa OWO – One World Order. Studera ämnet ingående och du blir chockad om du fortfarande tror att makteliten månar om allmänhetens välbefinnande.

    Svara
   • Weasel

     /  05/02/2020

    Jo, Leif, det är korrekt och min morfar satt i rullstol i 30 år eftersom det inte fanns något vaccin mot polio, så det är inte mig du behöver övertyga..

    ”Att vara orolig för att få läkemedel injicerat i kroppen är ju både normalt och sunt” betyder alltså inte att jag är vaccin-motståndare utan att det bara är sunt med en viss oro och tvekan innan man låter sjukvården injicera nya okända prylar .
    Strax efter att dom uppfann poliovaccinet uppfann dom ju supermedicinen Neurosedyn…

    Svara
    • 58v6lQb1Mpk9zDOC

      /  05/02/2020

     Det jag skrev var inte avsett som polemik mot dig. Ville bara haka på där vaccin och inte migration var det dominernade ämnet.

     Svara
    • Rikard

      /  05/03/2020

     Hej.

     Bra genomgång av problemet med Talidomid sent femtio och tidigt sextiotal finns här:

     [https://en.wikipedia.org/wiki/Thalidomide_scandal]

     Narrativet ”ondsint girigt läkemedelsbolag släpper farlig medicin” är inte riktigt vad som hände, om man säger så. Det fråntar varken ansvar eller skuld vare sig från bolaget eller de länders läkemedelsverk som godkände det, och att man inte förrän denna sidan 2010 bad skadade om ursäkt för sitt slarv är oförlåtligt.

     Idag används det för att behandla myelom, cancer i benmärgen. Av förklarliga skäl säljs det inte i Sverige under namnet Neurosedyn, utan kallas Thalidomid Celgene, och med en varning det skulle haft från början:

     ”VARNING
     Talidomid orsakar fosterskador och fosterdöd. Ta inte talidomid om du är gravid eller kan bli gravid. Du måste följa din läkares anvisningar om preventivmedel.”

     [https://www.fass.se/LIF/product?nplId=20070125000012]

     Allmänt om mediciner och vaccin: det är inte snöd vinning och onda planer som gör att man inte idag hittar samma mirakelkurer som penicillin eller poliovaccin var när de var nya – det är för att tack vare de senaste hundra årens medicinska vetenskap så kan vi nu forska så snävt målinriktat att vi står på tröskeln till skräddarsydda preparat, ett per åkomma i princip och med metoder för att leverera exakt dos till rätt plats istället för att flöda hela kroppen med medicinen (äldre neuroleptika och div. cancermediciner t ex) – det göra att forskningen är dyrare, tar tid och inte kan garantera vinstgivande resultat.

     Det är det sista som är den springande punkten: läkemedelsbolagens forskare vill göra gott och göra nytta, ekonomerna vill garantera vinst och ägarna vill ha stigande avkastning – detta skapar en dragkamp där man måste ta fram nya varianter (och varje generation är lite bättre än föregående) på gamla preparat för att kunna finansiera forskning överhuvudtaget. Källa på det? Anhörig som var biokemist åt Astra i sisådär tjugo år, så ta det för vad det är värt.

     Men visst, narrativet ”onda bankirer med feta cigarrer”, ”dr. Krankenschwein och forskare som ett slags alkemister som jobbar i blindo”, och ”Den Stora Planen för Världsherravälde mk. n+1” är lättare att svälja än verkligheten. Det är identiskt med feministernas satanist-kannibal-pedofil-hysteri på åttio- och nittiotalet där den onda patriarkala konspirationen styrde landet och världen. Eller allehanda marxister/muslimer och den judiska konspirationen, eller rymdödlorna från Vega…

     Illuminati på er, grevar och baroner. /visar det hemliga handtecknet (tm, pat. pend, R, och annat sådant)/

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Kristian

       /  05/04/2020

      fnord

     • Kristian

       /  05/06/2020

      Sprit är bra att tvätta händerna i, mindre bra som bröstmjölksersättning.

      Coca Cola heter som det gör eftersom det ursprungligen innehöll Coca, dvs kokain. Man har eventuellt ändrat receptet nu.

      Fett var jättedåligt för trettio-fyrtio år sedan, nu är det socker som är kass.

 6. Det är tydligt att de vill sälja Bill Gates influensavaccin. Hoppas de fick bra betalt för marknadsföringen!

  Sanningen, som med alla andra influensavacciner, är att man inte kan veta förrän efteråt om de fungerade, eller ens då, eftersom nånga som dör numera diagnostiseras med Covid-19 fastän de kan ha dött av helt andra orsaker.

  Förmodligen vill man med denna falska statistik visa hur effektivt det är med influensavaccin efteråt.

  Svara
  • Rikard

    /  05/02/2020

   Hej.

   ”Sanningen, som med alla andra influensavacciner, är att man inte kan veta förrän efteråt om de fungerade, eller ens då…”

   Fel. Så fel att jag inte vet var man skall börja reda ut hur fel du har.

   Du kan söka rätt på hur klinisk testning går till, från datormodellering till faktiska försök på människor.

   Så kan du och ditt ”Vetenskapliga parti” faktisk lära dig/er något om vetenskap.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Kanske kan du som är så självsäker på att du vet och kan allting inom vetenskapen lära dig något av Ann-Cathrin Engwall från Uppsala som är doktor i molekylär cellbiologi?
    https://anthropocene.live/2020/03/26/kan-vaccin-gora-mer-skada-an-nytta/

    Svara
    • Ivar L

      /  05/02/2020

     Hennes resonemang är ungefär av formen det är skadligt att vaccinera om det senare visar sig komma en mutation som är farligare än den man vaccinerar mot eftersom det kan hämma friska personers immunsystem att bli bättre på att bekämpa varianter.

     Inte helt poänglöst om det nu stämmer (inget jag kan bedöma) men problemet med resonemanget är att vi inte vet om det kommer en farligare variant. Så skall vi avstå vaccination och låta folk dö för att det kanske kommer en farligare variant? Tänk om det inte kommer en farligare variant eller om den farligare varianten övervinner immunsystemet i alla fall?

     Om man VET att det kommer en farligare variant så kan jag stödja hennes tes till viss del (jfr. resistens och antibiotika) men är vi verkligen där med corona? Nej, det är vi väl inte?

     Svara
     • Det är inte mycket man vet, men vissa saker tycks vara evident. Det finns betydligt viktigare saker än influensavacciner och att slå ut småföretag och människors metabola hälsa med utegångsförbud.

     • Ivar l

       /  05/04/2020

      Var är evidensen menar du? Och evidens på vad?
      Känns mer som en åsikt du presenterar eftersom ingen kan se in i framtiden.

      Förresten, på tal om evidens. Du påpekade tidigare att jag saknade evidens för att marxism är dåligt men sedan blev det en ny Toklandspost när jag påpekat att 35 miljoner svältdöda i kulturrevolutionens Kina och Stalins dödsläger är ganska bra evidens.

  • Weasel

    /  05/02/2020

   Martin ;

   Ok, om vi nu rent hypotetiskt låtsas att corona beror på att dom vill sälja Gates coronavaccin ;
   Varför säljer dom då inte Gates coronavaccin ?

   Visst , jag kan förstå att dom av marknadsekonomiska skäl inte började sälja det redan i Januari, men nu tror jag att dom skulle få ganska så skapligt betalt för det…?
   Så rent ekonomiskt vore det nog bättre för Gates att sälja medicinen än att ta livet av de potentionella kunderna 🙄

   Svara
   • När psykopaterna sätter sina planer i verket så finns det flera olika intressenter inblandade. Det handlar nog inte enbart om Gates, men även om att driva företag in i skuldfälla och konkurs, om uppköp och kontroll av fåtalet över flertalet.

    Influensavaccin är humbug. influensavirusen muterar ständigt och virologerna måste gissa sig till vad som kommer skydda. Vaccinerna kan dessutom vara mer skadliga än göra nytta enl. Ann-Cathrin Engwall från Uppsala som är doktor i molekylär cellbiologi. https://anthropocene.live/2020/03/26/kan-vaccin-gora-mer-skada-an-nytta/

    Svara
    • Rikard

      /  05/02/2020

     Hej.

     De eviga psykopaterna… och vad är diagnosen baserad på? Du kan inte diagnosticera en person med ”psykopati” (det heter inte så men du kan själv plugga på DSM IV/V och ICD 9-kriterierna) annat än genom att först och främst vara psykiatriker och därefter göra en sinnesundersökning.

     ”Vaccinerna kan dessutom vara mer skadliga än göra nytta…” Ingenting i den länkade texten stödjer ditt svammel. ”Har tagit del av men ej förstått” verkar vara en passande beskrivning på dig.

     Ur den länkade texten:

     ”En risk med att vaccinera alla är att befolkningen som helhet kan bli mindre motståndskraftig om viruset blir mer aggressivt i framtiden. Att begränsa utbredningen av viruset totalt sett för att förhindra att det förändras och därmed kan bli farligare är i och för sig inte principiellt fel, men eftersom Sveriges befolkning endast utgör en bråkdel av världens befolkning och många länder med stor befolkningsmängd inte vaccinerar sina medborgare är nyttan troligen mycket begränsad och kostnaderna därför inte försvarbara, även om det i det korta perspektivet kan vara en fördel i att till exempel personer inte uteblir från sina arbeten.”

     Förstår i vilken kontext hon skriver att vaccin kan göra skada?

     Självstudier för dig, Martin:

     [https://en.wikipedia.org/wiki/Vaccine_trial]

     [https://www.cdc.gov/vaccines/basics/test-approve.html]

     [https://www.cdc.gov/vaccines/parents/infographics/journey-of-child-vaccine-text.html]

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • När de onda psykopaters handlande leder till massmord så är det för mig psykopati. Detta är evident i sig självt.

      Så visst är diagnosen 100% riktig för alla de som medverkar till sänkt beredskap och olika massmord i världen, medan friska människor (eller psykopater som ämnar få ett gott eftermäle) uppenbarligen istället verkar för fred, beredskap och barn som ska få behålla armar och ben.

      Jag skiter väl i kriterier som onda psykopater själva har ställt upp för att själva gå under psykopat-radarn. Varför ska jag bry mig om dessa?

      När privata företag, ledda av onda giriga psykopater, bedriver forskning så är naturligtvis forskningsfusk att förvänta sig.

      När ett psykopatiskt land, det mest kriminella land som någonsin har existerat, styr olika medier inkl. Wikipedia, vad har du då att förvänta dig?

      Jag vet att det är så och jag känner till de marknadsekonomiska mekanismerna för detta av egen erfarenhet. Det är sannolikt därför de överdiagnostiserar Covid-19 nu.

      Dessa onda psykopater bryr sig inte om folk eller evident sanning. Slå detta ur hågen!

      George Carlin kan ev. hjälpa dig med detta:
      https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2015/03/03/den-oforsmutsade-sanningen-george-carlin-den-amerikanska-drommen/

      /Den riktige läraren

    • Weasel

      /  05/02/2020

     Ok, Martin.
     ”Dom” skapar alltså Corona som en slags marknadsförinf för Bill Gates vaccin som inte existerar ?
     Det låter ju oerhört logiskt.
     Du påstår att ”dom” / Bill Gates är psykopater. Om det kan jag inte uttala mig , men dom verkar i alla fall vara världens sämsta affärsmän….🙄

     Svara
     • Du kommer sannolikt snart få se samma vaccinationshysteri som du fick se vid svininfluensan. Hysterin ska förmodligen repeteras varje vinter, fastän det finns andra bättre sätt att skydda sig.

     • Weasel

       /  05/02/2020

      Nej, Martin , det kommer jag sannolikt inte att få se.
      Det finns nämligen en liten , men inte helt obetydlig, detalj och skillnad ;
      Det finns inget vaccin mot corona.

     • Ivar L

       /  05/02/2020

      @Martin Du mear hysterin som gjorde att vi slapp en fullt utblommad pandemi vid svininfluensan?

   • För att kunna sälja influensavaccin, så krävs en hel apparat av lögnmedia. Den finns. Vacciner tar dessutom mycket lång tid att utveckla, testa och att godkänna.

    Svara
  • Weasel

    /  05/02/2020

   ”Förmodligen vill man med denna falska statistik visa hur effektivt det är med influensavaccin efteråt.”

   Det låter lite grann som att gå över ån efter vatten ;
   Ungefär som om MP i ett försök att minska antalet bilar trixar med statistiken och tiodubblar antalet döda motorcyklister.

   Alltså : Om tanken nu är att sälja Gates influensavaccin , hade det då inte varit enklare att presentera falsk statistik över antalet döda i influensa istället för att presentera falsk statistik över antalet döda i en sjukdom som Gates inte har något vaccin emot ?

   Svara
   • Gates har investerat i flera olika vaccin-framställande företag. Det som pågår nu är medias hysteri och skrämsel. Snart kommer de nog försöka prångla ut vaccinet.

    Svara
    • Weasel

      /  05/02/2020

     Och jag har investerat ganska så mycket av mina tillgångar i säkerhetsbranschen.
     Detta är dock inget …vetenskapligt evidens ….för att det är jag som ligger bakom kriminaliteten och inbrotten i Sverige.

     Det har dött en kvarts miljon i corona nu. Har du nån info om NÄR Gates kommer släppa sitt vaccin ? När det dött 1 miljon ? 2 miljoner ? 10 miljoner ?
     ( Jag vill kunna flyga till Polen och dricka öl igen så hoppas att det blir snart )

     Svara
     • Har jag påstått att Gates ligger bakom säsongsinfluensan som människor alltid dör i, eftersom de inte lever hälsosamt eller har nått en hög ålder?

      Är man för att människor skall överleva skall man fokusera på beredskap och en ordentlig och fungerande vård, med ex. skyddsutrustning för vårdpersonal, c-vitamin, d-vitamin, zink, magnesium, syrgas, CPAP, interferon alfa, etc.

      Utegångsförbud och vaccin-industri är förmodligen bara dumheter med helt andra syften och mål.

     • Weasel

       /  05/03/2020

      Nej du har inte påstått att Gates ligger bakom influensa.
      Och det har jag aldrig påstått att du har påstått.

      Däremot påstår ( eller åtminstone ”antyder ganska så starkt” ) du att Corona skulle vara någon slags PR-kampanj för att Gates ska sälja massa influencavaccin.
      Och min fråga är då ;
      VARFÖR ska man vaccinera sig mot influensa för att folk dör i Corona ?

      Det är ju en lika absurd teori som om jag skulle hävda att ”dom” skrämmer upp oss genom att påstå att överfallsvåldtäkterna har ökat eftersom ”dom” vill att vi ska köpa fler brandlarm.

    • Ivar L

      /  05/02/2020

     Fast det resonemanget stämmer ju inte med ”flockimmunitetens” Sverige. Det verkar ju snarast som att Tegnell är vaccinationsmotståndare, han har liksom ingen lust att vänta på vaccin.

     Svara
     • Det verkar som om han gör rätt i detta. Felet är dålig beredskap genom privatiserings-psykopati och EU. Det är den dåliga beredskapen som sannolikt kommer kosta mer liv i slutändan, d.v.s. brist på skydd, syrgas, CPAPP, rätt näring etc., precis som nedstängning av hela samhällen p.g.a. dålig beredskap förmodligen kommer kosta många liv.

     • Ivar L

       /  05/04/2020

      Fast eftersom vi har dålig beredskap och dåligt fungerande smittskydd i äldrevården är hans beslut inte bra anser jag.

      Man kan ju inte säga att ett beslut är bra eftersom det HADE varit bra om det du räknar upp fungerade. Du mste utgå från vad som föreligger vid bedömningen.

      Ingen har presenterat trovärdiga siffror på större dödlighet på grund av ekonomisk depression än på grund av pandemin. Förra recessionen 2008 återspeglas t.ex. inte i självmordsstatistiken vilket är ett påstående som cirkulerat, att signifikant fler kommer ta livet av sig på grund av ekonomisk tillbakagång.

    • Rikard

      /  05/03/2020

     Hej.

     Martin, ser du inte problemet med detta:

     ”När de onda psykopaters handlande leder till massmord så är det för mig psykopati.”?

     Det är du väljer att kalla psykopati är psykopati för att du väljer att kalla det för det.

     Så fungerar inte vetenskap, logik, filosofi eller språk, eller världen överhuvudtaget.

     Martin skrev: ”Sanningen, som med alla andra influensavacciner, är att man inte kan veta förrän efteråt om de fungerade, eller ens då…”

     Martin skrev också: ”Vacciner tar dessutom mycket lång tid att utveckla, testa och att godkänna.”

     Det ser ut som om du inte riktigt kan bestämma dig för om vacciner(ing) är ett blindskott där man ibland råkar hitta något som fungerar, eller något som kräver metodiskt arbete med gradvisa framsteg utifrån testresultat.

     Länkar till din hemsida kan du skippa som referens. Ifall någon undrar vad George Carlin har med vaccinering att göra får ni fråga Martin. Det länken handlar om är Carlins sketch ”The American Dream”. Kan läsas här:

     [http://shoqvalue.com/george-carlin-on-the-american-dream-with-transcript/]

     I korthet: ”Dom” onda [sätt in din favoritsyndabock här] styr allt och du är lurad. Mycket roligt som sketch, och som all god humor med en nypa sanning och samhällskritik i botten. Som grund för någon form av politisk analys eller ställningstagande är det lika meningsfullt som att byta båten mot frigolit bara för att bägge flyter.

     Och Martin, det fanns och finns länder där allt som Carlin (och du själv!) säger stämmer till 100%: Sovjetunionen och Kina, allt enligt Marx lära.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Är jag förvånad över att någon vill förvränga George Carlins kritik av ”den amerikanska drömmen” till att gälla Sovjetunionen? – Nej. Lögnaktighet är vanligt i dagens orwellska samhälle. Finanskapitalets öppet terroristiska krigsförbrytelser kallas ex. för ”fredsbevarande”, eller ”missioner”, eller ”insatser”…

      I övrigt har jag helt klart expanderat begreppet psykopati, så att begreppet ex. inkluderar de som röstar för bombliberalismen i världen, eller de som ingår i olika psykopatiska sekter. Detta är inte enligt ordets medicinska betydelse där en poängskala avgör graden, men vetenskap är heller inte något som står skrivet i sten, men snarare ett sätt att tänka öppet och skeptiskt.

      Alltså kan man efter vetenskapliga resonemang göra om poängskalan och inkludera fler inom ramen för begreppet, eller t.o.m. mentalvårda dem eller omskola dem. Man skulle också kunna använda ett liknande begrepp ex. ”realpsykopat” för de som röstar för mer av EU:s/Nato:s finanskapitalistiska terror mot suveräna stater.

      Min slutsats efter riklig meditation är helt enkelt att begreppet behöver expanderas och användas rikligt om vi ska kunna nå världsfred, ekologisk hållbarhet och nå en god beredskap som gynnar framtidens generationer i alla nationer i världen långsiktigt.

      Det viktigaste i samtalsdemokratisk mening är att vi förstår betydelsen av begreppen som vi använder i diskussionerna.

      I ljuset av Covid-19-krisen blir realpsykopatins effekter tydliga. Människor dör den långsamma kvävningsdöden i brist på den vårdberedskap som har rationaliserats bort. Folket har lurats till att rösta för detta, p.g.a. den media som ägs av ”ägarna”, vilka Carlin talar om, vilken sannolikt strax kommer försöka prångla på oss alla influensavaccin, med okänt innehåll och okända effekter trots att bättre metoder finns, ex. hälsosam kost, vitaminer och mineraler som stärker immunförvaret, CPAP och interferon till de som behöver detta.

      Det är inte insikten om den evidenta sanningen som gör ont och skapar störning och ilska, men motståndet. Andas man djupt, släpper man motståndet och välkomnar den evidenta sanningen med acceptans, så blir snart allting mycket lättare.

 7. Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Klockrent.

  Svara
  • Ivar L

    /  05/02/2020

   Han har ju rätt den hetlevrade immigranten. Med dagens immigration och födelseproportioner blir nordborna i minoritet till slut. Sverige kommer att vara före Danmark. Därför måste immigrationen i princip upphöra och mått och steg måste tas för att skicka hem så många som möjligt, samt göra bidragsliv extremt svårt att leva.

   Länder som Sverige, Norge, Danmark kommer att ha avsevärda andelar immigranter och immigrantbarn även med hård migrationspolitik men om bidragsliv blir svårt och lag och ordning upprätthålls mer stramt så kommer de sämsta elementen klinga ut och de immigranter som bidrar positivt bli mer dominerande. De kommer i sin tur tona ner extrema tendenser tror jag, man blir mer lojal mot värdlandet om man tvingas anstränga sig och arbeta sig uppåt om man vill ha något.

   Fördubbla fängelsestraffen och halvera fångkostnaden/fånge är också en bra grej även rent moraliskt.

   Svara
   • Kristian

     /  05/04/2020

    Nassim Nicholas Taleb: “The Most Intolerant Wins: The Dictatorship of the Small Minority”
    Visa på Medium.com

    ”Yes, an intolerant minority can control and destroy democracy. Actually, as we saw, it will eventually destroy our world.

    So, we need to be more than intolerant with some intolerant minorities. It is not permissible to use “American values” or “Western principles” in treating intolerant Salafism (which denies other peoples’ right to have their own religion). The West is currently in the process of committing suicide.”

    Svara
    • Ivar L

      /  05/05/2020

     Ja, det är så’n här mentalitet som måste brytas. Hur hamnade vi i det här läget ens en gång? Idioter som kräver en massa utan motprestation skall ignoreras eller sättas i arbete.

     Svara
  • Ivar L

    /  05/02/2020

   Nja, jag tror inte det han förutspår kommer hända. Så djup kommer inte depressionen att bli. Dessutom glömmer han den kanske viktigaste ekonomiska aspekten med immigranter nämligen deras jobb som konsumenter. De genererar vinst till de ägande i och med att skattemedel från de som arbetar, pengar som t.ex. skulle kunna gå till sparande och lägre belåning, går till immigranternas konsumtion. En rent extravinst för de som säljer sånt som immigranter måste ha. T.ex. möbler, kläder, mat. Det är inte bara medelklassens posörer som har vinster av immigrationen, de stora vinsterna finns som sagt i immigranterna skonsumtionsbehov och tjänstebehov.

   Svara
   • Senior

     /  05/03/2020

    ”Dessutom glömmer han den kanske viktigaste ekonomiska aspekten med immigranter nämligen deras jobb som konsumenter. De genererar vinst till de ägande i och med att skattemedel från de som arbetar, pengar som t.ex. skulle kunna gå till sparande och lägre belåning, går till immigranternas konsumtion”

    Intressant notering, med alla dess implikationer.

    Svara
  • Kristian

    /  05/04/2020

   Westerholm skrev något liknande för ett par år sedan:
   https://ledarsidorna.se/2016/05/den-livsfarliga-medelklassen/

   @Ivar
   Kyeyunes poäng är att en stor del av medelklassen och den bidragsberoende delen av invandrare delar på samma skattepengar.
   Medelklassen röstar. Om de anständiga alternativen inte levererar kommer man att söka sig till partier ”bortom SD”. Det handlar inte om att vara god längre, det handlar om att behålla jobbet, villan och bilen. SDs styrka och svaghet är att man låtsas att det går att återvända i folkhemsriktning.

   Svara
   • Kristian

     /  05/04/2020

    PS.
    Fem år sedan:
    ”Kommunerna tar över nyhetsmatchen”
    https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/kommunerna-tar-oever-nyhetsmatchen-16322
    ”På tio år har mediehusen krympt redaktionerna med 25 procent. Samtidigt har antalet kommunala kommunikatörer ökat med 106 procent. Och nu har det hänt: kommunikatörerna i kommuner, landsting och regioner är fler än dagspressjournalisterna.”

    (fick länken här https://nyheteridag.se/mats-bergh-rattsstaten-i-sverige-ar-under-attack/)

    Det finns redan fler ”kommunikatörer” än journalister.

    Repris från 2020-02-07: Malcom Kyeyune i Pod Samtidigt #26. Marxism och Coronavirus
    ”Uppsala har 83 kommunikatörer anställda. […] utan att sätta en allt för subtil poäng här, så majoriteten av vad de här faktiskt gör om dagarna det är att hitta på olika anledningar för varför man inte skall ge dem sparken.”

    Detta är transferiatet. De är helt beroende av staten och skattebetalarna. De är inte modiga och vill inte leva enkelt. Och de har makt att styra både pengar och åsikter.

    Svara
    • Ivar L

      /  05/05/2020

     Så är det absolut, men någon revolution eller sammanbrott kommer inte att ske på grund av covid19.

     Svara
 8. Donald Trump verkar ha följt strömmen i Sverige och lovordar sossarna:
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/05/02/donald-trump-lovordar-sverige-under-coronakrisen/

  Svara
  • Ivar L

    /  05/02/2020

   Trumps coronauttalanden är väl lite som ett lotteri? Det kan bli precis vad som helst!
   Dock problematiskt för de flesta riksmedier om han lovordar ”strategin” i Sverige eftersom de har bestämt att Trump alltid har fel. Vi får vänta tills imorgon, han har nog ändrat sig till dess.

   Grejen med Trump är väl att det är bättre att se hur det går för USA generellt än att lyssna på detaljerna i allt han kläcker ur sig.

   Svara
   • Ärligt talat så är det väl guvernörerna som har gått in och räddat situationen i USA, vilket jag antar är poängen med deras politiska system. Trump ändrar sig, som du säger, dagligen så honom ska man nog inte lyssna på när det gäller hur USA hanterar corona. Smittspridningen ser dessutom olika från delstat till delstat och förutsättningarna är drastiskt olika.

    Svara
   • Ja, det är väl samma som alla hans uttalanden. 😉 Även före corona blev det ju vad som helst. Ena stunden var det nästan krig med ”Rocketman”, nästa dag var de bästa vänner…

    Svara
 9. Ivar L

   /  05/02/2020

  En mycket relevant jämförelse som naturligtvis ingen i den offentliga debatten någonsin kommer göra.

  Dessutom är det inte enbart lönsamhetsfrågan som är hittepå, inte ens de humanitära aspekterna är ju sanna! Visst, de som kommer hit får ett bättre liv i många fall men är de verkligen de mest behövande som tar sig hit och får ”asyl” (ett annat ord som används falskt) och är det långsiktigt humanitärt sett globalt? Med största sannolikhet inte.

  Precis som vaccinationsmotståndare som tror de har rätt för att deras barn inte fått mässlingen än.

  Svara
  • Weasel

    /  05/03/2020

   ”Visst, de som kommer hit får ett bättre liv i många fall ”

   Jo , så är det.
   Men….inte ens det verkar ju invandringsvurmarna hålla med om ;
   Tänk om jag hade fått en krona för varje gång jag sett en artikel om någon trångbodd marginaliserad fattig förtryckt arbetslös invandrare som bor i utanförskap i ett utsatt område och inte kan gå en meter utan att bli attackerad av svenska rasister…

   Svara
   • Havre flarnstad

     /  05/03/2020

    Eller den stackars irakier som tidigare var högt uppburen man och överläkare men nu ser sig stå långt ner i samhället och på sin höjd få jobb som cykelpizzabud.

    Man kan med vissa artiklar fråga sig varför dom inte stannat i hemlandet när dom där hade åtnjutit en sån vördnad.

    Varför är aldrig islamist fåraherden som gift sig med kusinen med i media.

    Svara
 10. hllviken

   /  05/03/2020

  Info om vad Världshärskarna håller på med just nu; nanoteknik i vaccin, bio-kontroll av medborgarnas beteende m.m.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/07/2020

   Nanoteknik i vaccin? Nu är jag varken kemist eller fysiker, men de flesta virus är någonstans mellan 10-300 nm, tänker gubben att man ska ha större saker än så i vaccin? Jag förstår ivf att något med nano i sig är ruskigt dåligt, det är så klart antingen judar, frimurare eller någon ur Folkpartiet som kommit på att man ska göra saker pyttesmå.

   Svara
 11. Nils Hult

   /  05/03/2020

  Frågan är vad det kostar att pröva vaccinet mer. ”Polio 1” var ju ett rent misslyckande medan ”Polio 2” måste anses ha varit bland det bästa som hänt världen. ”Svininfluensa 1” var ett misslyckande med narkolepsin och man förstår att drabbade personer är skitförbannade men räddade vaccineringen svininfluensa och liv och hindrade att andra blev funktionsvarierade? Polio är ju egentligen också en funktonsvariation och ska väl med modernt tänk inte botas utan man ska väl kompensera drabbad individ istället.
  Men det som är surt med antivaxxarna är ju att dom förbehåller sig rätten att sprida sjukdomar och att om dom blir många nog och samhället slutar vaccinera så kommer ju alla dessa allvarliga sjukdomar som vaccinerats bort att drabba så många oskyldiga. Att antivaxxarna är beredda ta sina straff i form av sjukdomar kan ju tyckas vara hög moral men tänk om det inte fanns sjukkassa eller VABB? Skulle en privatisering av sjukförsäkring samtidigt som ett borttagande av vaccinering vara en bra kombination och sen får dom som istället för vaccinering åter sig bli sjuka få betala sjukdomarna själva? Och att en konstaterad smittspridande antivaxxare kunde stämmas av samhället för att dom smittar någon? Och ifråga om polio, om det blir en självförvållad sjukdom i framtiden, ska man få förmåner som funktionsvarierad eller ska man betala sitt straff själv?

  Svara
  • Jonas

    /  05/04/2020

   Är det självförvållat om det är föräldrarna som vägrat att vaccinera barnet?

   Svara
 12. robban

   /  05/04/2020

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/stal-300-chokladbollar-doms

  ”Två unga män som i december 2017 stal 300 chokladbollar från en skola i Heby kommun har nu fått sina straff, rapporterar P4 Uppland.

  Fallet var inte särskilt svårknäckt för polisen. Det fanns vittnen till händelsen, och dessutom bildbevis där en av männen poserade med ett fat med chokladbollarna. Männen döms till dagsböter på 500 kronor — eller cirka 18 kronor per chokladboll.”

  Statusuppdatering gällande svenska skolan: Matematik!

  500*2 /300 = 18

  Så nu vet ni. Annat var summan på min tid….

  Svara
  • Havre flarnstad

    /  05/05/2020

   Dom har skrivit fel man betalar böter +500kr till brottsofferfonden Mao har dom helt missat själva böterna här.

   Kommer inte ihåg själva lägsta beloppet men jag vill mig minnas att lägsta bötessumman är/var 30 dagsböter sen kanske det numera är ändrat men vid tillgrepsbrott som detta var 30 dagsböter lägsta oavsett mängd nege… chokladbollar.

   Svara
 13. Ivar L

   /  05/04/2020

  Migrationsverket skriver ner prognosen på antalet asylsökanden och säger samtidigt att om restriktionerna fortsätter kan siffran halveras!
  https://nyheteridag.se/migrationsverkets-nya-prognos-21-000-asylsokande-i-ar/

  Så lätt är det alltså i praktiken att minska antalet asylsökanden. Restriktioner, regler och kontroll och de flesta försvinner. Det säger en del om vad asylimmigrationen handlar om.

  Svara
 14. robban

   /  05/04/2020

  https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/klimatforskare-2020-kan-bli-varmaste-aret-nagonsin

  Bokmärk denna länk och kolla vid årets slut om klimat-spåtanterna har tolkat kaffesumpen rätt.

  detta citat är dock tvärtemot vad gretafalangen skrikit om:

  ”Dessutom är det så – tvärtemot vad man skulle kunna tro – att de minskade luftföroreningarna till följd av coronaviruset bidrar till den globala uppvärmningen.

  – Hur lustigt det än kan låta så bidrar den klarare luften till att luften blir varmare. Den effekten kan bidra med någon tiondels grad i ett globalt perspektiv. Samtidigt har årets minskade utsläpp av koldioxid inte någon direkt påverkan på klimatet just nu. ”

  Svara
  • Leif

    /  05/05/2020

   Om kartan inte stämmer överens med terrängen så är det kartan som gäller.

   Svara
  • Ivar L

    /  05/05/2020

   CO2-halten skriver de naturligtvis inte om. Kanske för att den knappt sjunkit trots flygstoppet? D.v.s. hela Greta-kampanjen mer eller mindre meningslös även om CO2 har klimateffekter…

   För övrigt verkar både mars och april vara ovanligt kalla i år i Mellansverige.

   Svara
 15. Q-Ken

   /  05/05/2020

  ”…ungdomar som har tillbringat snart fem år av sitt drygt 20-åriga liv i Sverige”

  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/Jo8lRP/nej-utvisa-inte-de-ensamkommande

  Drygt 20 år och inte vuxna?
  Vad är det för stollar som skriver så?
  Ja, vissa av dem har ju en partiledare som hyllar Stalin, så de går ju bort.
  Och några tillhör ju ”jobbar med väldigt tunga stenar”-partiet, med han som skulle fixa den svenska skolan på hundra dagar, så de är väl också ursäktade.
  Sen har vi ju hasch och djursex-partiet. Usch.
  Men resten borde väl ändå kunna tänka klart.

  Intressant dock att de inte lyckats locka med någon från Sandvikens kommun. Undrar just varför…

  Svara
 16. Senior

   /  05/05/2020

  Ot:
  Intressant notering i Corona-tider.

  1.Man skall nysa och hosta i armvecket för att minska spridningen av eventuella virus (genom att istället koncentrera dem i armvecket.)

  2. Någon har kommit på den briljanta iden att man nu skall hälsa genom att böja armarna och gnussa dem mot varann istället.

  3. Nästa gång du nyser eller hostar trär du ner nyllet och nosar där du just har bytt kroppsvätskor med den du just hälsade på….

  Svara
 17. Havre flarnstad

   /  05/05/2020

  Ett exempel pa nar svt ar hyggligt arliga och kallar garningsmannen ”hassan” MEN det ar enbart och da verkligen enbart pga att mannen redan figurerat i en langre intervju pa uppdrag granskning och da gavs namnet ”hassan” annars hade han helt sakert varit en ”Johan” eller anonym ”svensk”.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/dom-efter-dodskrasch-pa-orbyleden

  Just UG ar annars det enda SVT program jag kanner till som ibland snuddar vid problemen som mass-invasionen inneburit tex bidragsfusket, narkotikahandeln, gangvaldtakterna och islamismen.

  Ar fan inte kul nar man radar upp allt skit mangkulturen faktiskt betyder och for mig ar det inte pizza och kebab utan det jag skrev m.m

  Tankte pa en sadan sak idag att dom somalierna man klagade pa for 15-20 ar sedan att dom inte arbetade utan satt hemma lyfte bidrag och tuggade khat nu har barn som i sin tur ar sju resor varre har skjutvapen och begar kidnappningar och fornedringsran.

  Tank generationen efter dvs de forstas barnbarn vad for spannande saker kommer dom tillfora landet? Kannabalism och rena massavrattningar? Skiten blir ju bara mer extrem hela tiden.

  Tack kara politiker for den harliga mangkulturen den ar verkligen vad det trygga trakiga sverige jag vaxte upp I behovde och an ar det inte slut slutgiltigt kaos blir ju spannande.

  P. S ursakta bristen pa svenskt t-bord.

  Svara
 18. I dagens vlogg pratar jag om tokvänsterns allra käraste buzzwords:
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/05/05/alla-manniskors-lika-varde/

  Svara
 19. Senior

   /  05/05/2020

  Japp, jag kan hålla med honom, han verkar definitivt ha socialdemokratiska värderingar:
  Sko sig själv så mycket som möjligt på skattemedel och genom att utnyttja den svaga målgrupp han säger sig värna….

  ”Han var s-toppen som skulle efterträda Mona Sahlin och bli Socialdemokraternas nya partiledare.
  I rekordfart har nu Ilija Batljan blivit fastighetsmiljardär.
  Vinsterna kommer från skattebetalarna och från hyresgäster som får betala höga hyror efter renoveringar.
  – Ägarna bara tar och tar, säger hyresgästen Kristina Björk.
  Jag har socialdemokratiska värderingar, säger Batljan.

  https://www.expressen.se/dinapengar/han-skulle-ta-over-s-nu-miljardar-pa-skattepengar/

  Svara
 20. Gunnar

   /  05/05/2020

  En myndighet har inte förtroende för det Svenska folket att veta när, var och hur att använda ett …….munskydd?
  Kamrater, glöm nu inte att äta 6-8 skivor bröd om dagen.

  ”Folkhälsomyndigheten har tidigare också betonat risken med att använda munskydd – att det kan inge en falsk trygghet, och att människor då inte stannar hemma vid symtom. Myndigheterna vill också säkerställa att alla som i så fall skulle använda munskydd kan hantera dem.”

  Svara
  • Ivar L

    /  05/05/2020

   Att däremot påstå att barn inte smittar, det är av någon märklig anledning INTE falsk trygghet.

   Svara
  • Weasel

    /  05/05/2020

   Ja, det där med hur man hanterar ett munskydd är ju ett problem för dom som varken har läkarutbildning eller har doktorerat i kärnfysik.
   Men kanske kunde man lägga in ”munskyddshantering” som en extra del i civilingenjörsutbildningen ?

   Folkhälsomyndigheten borde även sluta prata om den där ”2 meters avstånd”- grejen , för det är ju också lite svårt att hantera för oss som inte vet hur många decimeter som det går på en centimeter.

   Svara
  • Rikard

    /  05/06/2020

   Hej.

   Jo, det är förstås skrattretande. Men kom ihåg att ungefär en tredjedel av alla vuxna du möter har under normal intelligens, ibland ganska mycket så.

   Behöver du t ex en varningstext om att inte stoppa motorsågskedjan med handen? En del kanske gör det, hur dumt det än verkar. En del fattar inte varför bensin och öppen låga inte bör vara nära varandra eller varför de inte skall blanda klorin och ättika när de skurar badkaret. Och en del skulle skaffa en målarmask i papp (ett munskydd) och sedan använda samma hela tiden. På kort tid har den personen en inkubator för allt möjligt som den andas igenom.

   Jag har under mina år sett folk vira vattenslangar från Biltema runt elledningar på en kabelstege i taket utan att begripa varför det kanske är sub-optimalt. Jag har sett hur folk stått och jobbat, enligt instruktion, i truckbanan på ett stort lager, utan att de själva eller deras chef insett varför det är en sabla dum idé: ”Men du kan väl köra runt honom med trucken?”. Jag har varit med om att man stoppat in ej svensktalande elever direkt från Afrika i svenska gymnasieklasser med instruktionen: ”Det här får ni lärare se till att fixa”.

   Eller fabriken där flera av gubbarna aldrig bytte filter i eller torkade ur skyddsmaskerna (heltäckande med separat till/från-luft ventiler). Där mikron hade flera lappar som förklarade varför metall inte skulle stoppas i den (och med exempel på vad som är metall…). Eller killen som när han skulle byta armaturer i ena maskinhallen och inte orkade leta fram den långa stegen: åtta meter över ett betonggolv balanserande på en trappstege som i sin tur balanserar på en pall på truckens gafflar var en bättre lösning.

   Eller skolan där man aldrig rengjorde ventilationen, och undrade varför så många hade huvudvärk, rinnande ögon och astmaliknande symtom. Eller en hel del annat med skolan i allmänhet för den delen.

   Samtliga med rösträtt, normala liv, körkort, mittbena, kan fylla i en stryktipsrad eller knyta en slips utan spegel.

   Mänsklig dumhet är gränslös, trots allt.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Weasel

     /  05/06/2020

    Ok , Rikard, du har övertygat mig…
    När jag läser dina exempel kommer jag att tänka på vintern 2010 då jag skulle ta tunnelbanan till jobbet.
    Utanför ingången stod ambulansen och nedanför trappan låg det 3 människor på stengolvet.
    Några meter därifrån stod lokalvårdaren som ett tiotal minuter tidigare hade bestämt sig för att det var dags att rengöra trappan. Vid hans fötter låg vattenslangen som han hade använt för denna rengöring.
    Den morgonen var det runt 15 minusgrader…

    Först tänker jag på detta. Sedan tänker jag på att 285. 899 människor röstade på Miljöpartiet 2018.
    Därefter tvingas jag dra slutsatsen att jag hade fel och FHM har rätt :
    En stor del av folket har nog väldigt svårt att hantera en skyddsmask – och detta även om dom får gå en tvåveckors intensivkurs. 🙄

    Svara
   • Kristian

     /  05/06/2020

    Säkerhetsfilmparodin ”Staplerfahrer Klaus” finns fortfarande på youtube och annorstädes. (Egen webbsida och DVD/Blueray!) Varning för känsliga: man bör förvänta sig något i still med Peter Jacksons tidiga skräckfilmer eller något från anrika Troma. Allt med Egon Hoegens lugna röst i bakgrunden.

    (Vill man bara höra rösten kan man söka efter Der 7.Sinn. )

    Svara
 21. Havre flarnstad

   /  05/06/2020

  Att S tror dom är och har monopol på epitetet ”sveriges arbetarparti” är direkt skrattretande. En av anledningarna där dom gjort bort sig mest är hur distanserade politikerna är från en vanlig arbetare. Dom är för mig riktiga kaviar tjänstemän i fårakläder enda ner på lokal kommunnivå.

  Det ska fuskas uttnytjas och spekuleras för att sedan tala om arbetare och socialism uppe på podiet förstår helt och hållet varför lo-medlemmen ute i verkstaden hellre röstar på SD politikerna som själva har erfarenhet av arbetslivet deras statsvetare etc går åtminstone inte runt och lajvar gruvschacktare.

  Trollet kanske är svetsare men han ser jag på som en marionnet dom måste ju regissera stackarn och gömma undan han mellan skådespelen så han inte spontant gör bort sig allt för mycket. Dom verkliga makthavarna är dom som sitter i bakgrunden och väljer sina ministrar.

  Är inte för inte det plötsligt dyker upp någon ny relativt okänd person gång på gång som ska ta över rollen som statsminister, hur många hade hört talats om Löfven innan han blev partiledare? Och vilka vet namnen på personerna som kan avsätta ministrar och lyfta fram nya nickedockor efter behag.

  Svara
  • Havre flarnstad

    /  05/06/2020

   Var svar på senior 🙂

   Svara
  • Senior

    /  05/06/2020

   Jag kan ju tillägga att det finns en anledning till att det hela tiden måste fram en ny relativt okänd ledare: Det är de enda som hittills inte gjort bort sig direkt i rampljuset, även om många glömt att sopa igen spåren efter sig så de ändå åker till slut.

   Gällande marionetten är det ju helt uppenbart att det ligger till just så.
   Då kan ju en normalt funtad person börja fundera; vilka är det som styr, egentligen?

   -Helt klart så är det ju inte den folkvalda riksdagen som det är tänkt, även de är ju dresserade att göra som de blir tillsagda av personerna bakom partiledarna.

   Svara
 22. Micke

   /  05/06/2020

  Har ni märkt att om man googlar Samhällsnytt så kommer wiki sidan överst och massa annat efter det, Samnytt länken är lååångt ner! Fria Tider länken är under wiki länken, Nyheter Idag är överst.

  Svara
  • Gorby

    /  05/06/2020
   Svara
   • Weasel

     /  05/06/2020

    Detta ständigt återkommande ”argument” från diverse MSM-journalister om att Lamotte får betalt av de som VILL betala honom.
    Jaha , Aschberg, och vad är det med det då ?
    Varför stör det dig om jag vill sätta in 100 kr på Lamottes konto istället för att köpa bananer för pengarna ?
    Exakt vad har du med det att göra och på vilket sätt är du ”finare” än Lamotte bara för att du får dina pengar från diverse olika nätcasinon ?

    Ännu äckligare är ju public service- journalisterna när dom kritiserar att Lamotte försörjer sig via swish.
    Till skillnad från public service journalisterna kan jag ju i alla fall när det kommer till Lamotte VÄLJA att inte ge mina pengar till honom.
    Lamotte må vara en ”swish hora” , men hororna på public service lever på mina pengar vare sig jag vill eller inte.

    Svara
    • Ivar L

      /  05/08/2020

     Kritik som utgår från swishanvändandet är verkligen ett kvitto på att egentliga argument saknas.

     Swish är en fullständigt neutral och direkt betalningsmetod, till skillnad från skattefinansiering och diverse prenumerations och licensieringsarrangemang.

     Alla anhängare av marknadsekonomi borde föredra swish. Men gissningsvis är har Aschbergs gamla 68-kommunism aldrig tvättats ur ordentligt. Precis som för många andra av hans gamla kommunistkompisar i medievärlden. Det finns väl inget som stör dem så mycket som att folk själva väljer både vad de vill titta på och vad de vill betala för.

     Svara
   • Senior

     /  05/06/2020

    Dubbelmoralen vet inga gränser gällande Aschberg. Det är ju han själv som ligger bakom de värsta trollen av alla; EXPO, Researchgrupoen et al.

    Svara
    • Weasel

      /  05/06/2020

     Jo, sen blir hyckleriet lite väl absurt när Robert ”jag lånade ut 19,3 miljoner till en polare” Aschberg försöker göra något slags scoop om att Lamotte minsann har tjänat pengar ( och på grund av detta då per automatik är ”ond” ) 😄😄
     Mycket mer champagnekommunism kan det nog knappast bli.😂

     Svara
   • Jans

     /  05/08/2020

    ”Det är sorgligaste är att Robert Aschberg är ordförande i Svenska publicistklubben samtidigt som han gång efter annan begår journalistiska övertramp och struntar fullständigt i publicistiska regler. Allt i sin besatthet av att hänga ut mig.”

    Det är nog precis därför han är ordförande. Lamotte hotar den informella maktstrukturen i mediebranschen och måste därmed motarbetas. Aschberg har tagit sig an den uppgiften med liv och lust. Så’nt belönas.

    Svara
  • hllviken

    /  05/07/2020

   Tips till J Lamotte: intervjua skolkamraterna i Bromma. De anser att Robert Arschleprutt var en sadistisk översittare under åren i skolan.

   Svara
 23. Gorby

   /  05/06/2020
  Svara
 24. Inge Post

   /  05/06/2020

  Kära vänner av toklandet- Jag vet inte hur jag ska skriva det här på något annat sätt för att komma i kontakt med er.

  Jag är i behov att nedanstående svarar mig via mail (helst omedelbart). (Jag har givetvis satt upp en ny mail för detta ändamål och den som tror att jag är dels dum i huvudet,dels total novis när det handlar om ”konstiga mail” är ute och cyklar på en blå crescent utan sadel.)

  hade Arga blatten, Joakim Lamotte och Gertrud befunnit sig (mer än sporadiskt) på denna bloggen hade jag bett er att svara mig på mail med.
  Men Gertrud och Arga blatten får jag jaga på Flashback.

  Jag önskar till att börja med få kontakt med : (listan kommer att utvecklas efterhand)
  Toklandet
  Bashflak
  Rikard (före detta lärare)

  Men Även
  Martin Gustavsson, hllviken och Ivar L som ofta skriver inlägg med innehåll som,
  (även om jag inte alltid håller med) drar igång tankeverksamheten.

  Ni är hjärtligt välkommna att kontakta mig på
  forcoreycontactonly@gmail.com

  så ska jag försöka förklara djupare vad jag vill komma till.
  Stora ord är inte riktigt min avdelning.
  Däremot ”kodar” jag (hellre än bra) men jag behöver veta om det finnns någon som är intresserad av att vara med på min idé innan jag börjar koda och starta upp nåt som i slutändan inte ger något.

  Som sagt. skicka gärna Mail till ovanstående så ska jag försöka förklara vad jag hade för tanke.
  Tack.

  Svara
 25. fenix

   /  05/06/2020

  ”Tänk att i stort sett samma sorts människor (dvs inte specifikt de i programmet utan generellt) som är allergiska mot riktig fakta när det gäller migrationen nu tycker att det är jätteviktigt med exakt rätt fakta på bordet.”

  Ja hyckleriet är onekligen bisarrt, men inte helt ologiskt.

  De sysslar inte med fakta. De sysslar med åsikter. Ibland sammanfaller dessa och överlappar varandra. Lite som när månen skymmer solen. Eller när en trasig klocka visar rätt. Inte bara en utan två (!) gånger per dygn.

  Vilket förövrigt är mer korrekt än Tegnell och Emma Trams tillsammans.

  En bra lögn har alltid ett korn av sanning. De sysslar med åsiktsopinion (läs: propaganda) 24 timmar om dygnet. Vaccin är i grunden något väldigt positivt, tveklöst ja, men det är som allt annat, förenat med risker och biverkningar.

  Vem minns hysterin kring svininfluensan för några år sedan. Svensken stod på kö som en kallsvettig heroinist för att få en spruta och var han nästan beredd att slåss för att gå före i kön och få sin fix.

  Nu piskar de upp efterfrågan på vaccin hos den ”dumma” svenska befolkningen igen. Vilket inte är särskilt svårt när statsepidemiolog och regering sett till att landet smittats bortom – eller snarare inom – alla gränser. Till skillnad från grannländerna utanför gränserna, som inte har lika höga dödstal som dum-Sverige.

  Agendan är dessvärre alltid densamma.
  Tysta kritiska röster.

  En fysiskt frisk människa kanske överväger riskerna och funderar om han verkligen ska trycka i sig första bästa vaccin i kroppen, när han inte vet särskilt mycket om effekterna.

  Han ska nu övertalas genom medial propaganda och PK-grupptryck.

  Det testas desperat HIV-medicin som skulle få aporna på savannen att storkna i solen mot Corona. Kanske när Sverige importerar våldtäktsmän att det skulle ha en positiv effekt för landets kvinnor.

  Frågan är varför ”experterna” fokuserar på störtlöjliga stereotypa exempel på ‘vaccinförnekare’. Är det för att vi har så många sådana fall i Sverige? Eller är det för att smeta epitetet ‘vaccinförnekare’ i svenskens panna som om det vore hundbajs, om någon har mage att ens sticka ut hakan.

  Tänk att så sent som förra året stämplades den som kritiserade den heliga Gresus som klimatförnekare. Den som ifrågasätter ett hypotetiskt katastrofscenario likställdes med flat-earth förespråkare som tror att jorden är platt.

  Lite tidigare var alla som ifrågasatte massmigration dödsknarkarnazister. Det gick inte ens att vara skeptisk mot feta flodhästar till feminister med hår under armarna, ko-ring i näsan och bilringar runt magen utan att klassas som ”kvinnohatare” vilket är ganska löjligt.

  Hallå! Den som inte ser skillnad mellan en kvinna och en flodhäst har kanske lite större problem och borde boka tid hos optikern innan hen klipper en lyktstolpe.

  Nåde den som var skeptisk till rimligheten i påståendet att det finns ett oändligt antal olika kön. Den stackarn hade verkligen pissat i genuskyrkan och slängdes i den sociala stupstocken för att förtalas innan han ens hade bett genussektens medlemmar att böja sig ner och se sig själva mellan benen och få en rejäl uppenbarelse. Det är trots allt inte svårare än så.

  De som tjänar på det här spektaklet är många inte minst Trams-Emma, Flams-Emma och Frans-Emma och allt vad de heter. De kanske borde gå och läsa lite om antalet döda innan de öppnar kakhålet ovanför dubbelhakorna.

  Ingen i stugorna höjer ens på ögonbrynet över att nu ska den som yttrar sig om ett specifikt vaccin eller dess eventuella biverkningar kallas vaccinförnekare.

  Business as usual.

  Svara
  • Havre flarnstad

    /  05/07/2020

   Kul du fick mig att inse att jag verkligen är en kvinnohatande rasistisk mansgris som dessutom är mentalt av banan som den värsta av foliehattar och som grädde på moset miljöförstarare. Uppfyller helt ärligt nästan alla kriterier så för en flodhäst med lila hår och en Greta tatuering är man nog likställd med Hitler och fan själv.

   Bara att lyfta på hatten och gräva sin egen grav.

   Svara
 26. Q-Ken

   /  05/07/2020

  ”transporterade stenblock”

  Låter ju som någon miljöpartist…

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/na2Bgx/lastbilsolycka-norr-om-stockholm

  Svara
 27. Gunnar

   /  05/07/2020

  Har någon verkligen påstått det som Malin säger nedan?
  Genväg till vad då? Jag förstår verkligen inte, vad exakt är det som är orättvist?

  ”Att försöka gå genvägen genom att säga att alla ska ha munskydd eller visir är inte rättvist mot de som jobbar med att förbättra basala hygienrutiner och de åtgärder som är viktigast för att bekämpa smittspridningen, säger Malin Grape, enhetschef på enheten för antibiotika och vårdhygien på Folkhälsomyndigheten.”

  Svara
 28. Ivar L

   /  05/08/2020

  Vill man förbättra chanserna i skolvalet skall man ansöka om meborgarskap i Syrien eller Afghanistan och sedan ”fly” till Sverige.
  https://nyheteridag.se/nyanlanda-far-prioritet-i-skolvalet-i-goteborg/

  Klart vi måste prioritera blivande raketingenjörer!

  Svara
 29. Ivar L

   /  05/08/2020

  Har man som professionell brottsling ”knutit an till Sverige” tillräckligt mycket så är man välkommen att stanna och fortsätta verksamheten:
  https://nyheteridag.se/arrangerade-stoldturneer-och-utnyttjade-svaga-valkomna-att-stanna-i-sverige/

  ”Dessa återfallsförbrytare som under sina 30 år i Sverige inte har lönearbetat en enda dag kan därför se fram mot att fortsätta bekostas av skattebetalarna under ansenlig tid framöver.”

  Mycket är konstigt med svensk rättsskipning men jag tycker nog en av de konstigaste sakerna är varför man är så ovillig att utvisa brottslingar som inte är medborgare. Vad är nyttan med att låta en polsk brottsling fortsätta bo i Sverige? Varför skall ens ickekriminella utlänningar som inte jobbar bo i Sverige för?

  Svara
  • Senior

    /  05/08/2020

   De är bra för landets (läs staten) ekonomi, för varje stulen båtmotor som försvinner in i den svarta begagnatmarknaden finns en båtägare som får nya beskattningsbara medel från sin försäkring som nu kommer att betala en massa moms, skatt, miljöavgift som ger ett fint klirr i statskassan när han tvingas köpa en ny motor.

   -Förutsatt att han är en redlig och ärlig medborgare som köper nya prylar.
   Köper han tillbaka sin egen eller någon annans stulna motor gynnar han ju inte staten.

   Dessa tjuvar (läs:tjuvar) och banditer (läs:staten) gynnar varann i en ohelig symbios, på ärliga människors bekostnad.

   Svara
   • Jans

     /  05/08/2020

    Dessutom är det fler än staten som gynnas. Precis som immigration är brottslighet good for business på många sätt. Bortsett från allt som måste köpas igen så driver det vaktföretag, larmföretag, domstolsväsendet, advokater…

    Svara
   • Weasel

     /  05/08/2020

    @Senior

    Du har säkert rätt i analysen om att det ”gynnar tillväxten/ekonomin” att inte utvisa stöldligorna.
    Men…det kan inte vara hela förklaringen.
    Detta eftersom 4 av 5 våldtäktsmän slipper utvisning ( och den femte slipper det trots att han döms till det…) , och när det gäller våldtäktsmän så är ju deras brott ingenting som leder till ökad konsumtion.
    (Förutom då möjligtvis av pepparspray )

    Rättsväsendet gynnas dock självklart av att våldtäktsmännen får stanna i landet, men jag har svårt att tänka mig att det kan vara HELA förklaringen.

    Jag tror på en kombination av din , jans och min förklaring.
    Och min förklaring är att dom helt enkelt följer ”värdegrunden”. Alla människor är lika värda och eftersom svenskar inte utvisas bör utlänningar inte heller utvisas.

    Svara
 30. Havre flarnstad

   /  05/13/2020

  Tokis du som är bra på att leta upp massor konstigheter ta en titt på cirkusen med könsbyte ”ångrarna” den sjuka hbtq rörelsen kopplingarna queer rörelsen har till pedofili. I Storbritannien har pedofiler bedrivit lobby arbete för legalisering under täckmanteln av olika hbtq rörelser.

  Det är länge sen du synade sakerna som man kunde läsa om här förr i tiden kommer ihåg när fokus nästan uteslutande låg på tokfeministerna för att sedan förskjutas till i huvudsak invandring och politik.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: