Kärt barn har många namn

Så har det återigen varit kravaller, vandalism och kaos på Sveriges gator. Och återigen så är det vänsterextremister som ”demonstrerar” om några rättigheter som de påstår sig sakna. Jo, det är vänsterextremister. Enbart.

De slår ifrån sig och säger att det inte är någon av dem som kravallar, misshandlar, stjäl och vandaliserar. Om det inte är någon av dem så drabbas de av extrem otur eftersom kravaller, misshandel, stöld och vandalisering ”råkar” ske på varje ställe deras ”fredliga” manifestationer håller till. Vilken otrolig slump!

Men vi har sett det förut som sagt var, minns Göteborg 2001.

Och Hamburg för några år sedan där man kunde se ett välbekant ansikte dyka upp och röra sig fritt bland ligisterna och visa upp bilder på folk som den galna mobben skulle jaga och tar foton på de som misshandlas av mobben osv. Samma person var även i Göteborg och fick en ”varm känsla i kroppen” när poliser jagades och misshandlades. Just det, han har fått en guldspade också…

SVT/SR, och annan media också för den delen, kämpar sig blåa för att försöka förminska vad som sker. Det som friska normala människor kallar upplopp, kravaller, ursinniga mobbar som drar fram som vildar osv kallar media för ”gruff”, ”oroligheter”, ”tumult”, ”bråk”, ”stök” mm mm mm. Kärt barn har många namn.

Det är alltid utomstående som gör nåt. Hur man nu kan veta att det är utomstående? Men himla otur de har varje gång alltså  :-/   Vilket missflyt att packet ALLTID dras till och gömmer sig i demonstrationer organiserade av extremistvänstergrupper mm.

Vet du vad Roda Hassan, det spelar faktiskt ingen roll att DU inte står för kravaller, misshandel, plundring, vandalism, upplopp mm mm eftersom faktum kvarstår, det var till DIN demonstration de lockades att delta, det var i DIN demonstration de ”gömde sig”, det var DIN demonstration de ansåg att de LÄTT kunde gömma sig i för att kunna kravalla. Kanske ska man fundera över varför man drar sånt pack till sina demonstrationer…? Fundera över varför det är så lätt för dem att delta i demonstrationerna utan att avslöjas…? Jag vet varför, det är för att de OCKSÅ är vänsterextremister, skillnaden är att de gillar att förstöra för folk. Men de är vänsterextremister. Eller i alla fall folk som lockas av vänsterextremismen. Så några större åsiktsskillnader finns inte.

Vad gör dessa typer i Sverige? Fria Tider skriver att de är som vildar och det är nog en rättvisande beskrivning. Varför har man släppt in dem i Sverige?

När man ser klippet ovan och allt annat som skett under de ”fredliga demonstrationerna”, inte bara i Sverige utan även i andra länder, känner ni då att ”Ja jävlar i det! Nu har Floyd fått upprättelse! Jag vill verkligen engagera mig i de här fridsamma organisationerna. Nu har de verkligen bevisat att de är antirasister som bara vill ha lika villkor! Jaså? De hatar vita? De skriker ut sitt hat till vita? Perfekt!”? Blir ni sugna när ni ser horder av aggressiva ”antirasister” och invandrare som skriker hur mycket de hatar dig? Om du blir sugen på att vara en del av det så är du sjuk i huvudet.

Den där unga kvinnliga polisen som gick ner på knä, felet är ju inte hennes utan personen som ansåg att hon var lämplig som polis och släppte igenom henne på utbildningen. Nu efteråt har det ju kommit fram att hon var en uppmärksamhetstörstande person på instagram som postade mängder av plutmunsbilder men även att hon ska ha sagt att hon har ”sjukt svårt för vapen”. Vad gör en som har sjukt svårt för vapen på en polisutbildning? Vem har lurat i henne att polis är det rätta?

Nå, signalerna om att hon kanske inte var rätt person fanns ju där. Så varför släpptes hon igenom? Vad jag förstått så gick hon på Södertörn och där finns kanske svaret. Även om det nog finns  vänsterextremister på andra ställen också så är det nog värst där.

Det finns ju massor av folk som säger att hon gjorde rätt osv, frågan är om samma människor hade sagt samma sak om det var en nmr-demo och hon gått ner på knä och hållit upp en skylt där det stod ”BLACK SILENCE IS VIOLENCE” och med Elin Ersson-uppsyn och tårar i ögonvrårna kramat om nmr-folket? För det är faktiskt samma sak…

Och VET man att det var rasism som låg bakom Floyds död i USA? Vet man att det inte bara var en psykopat som lyckats bli polis?

Man kan ju också göra som vår minister

och hänvisa till Kitimbwa Sabunis och Mattias Gardells bisarra smörja som om det vore någon sorts fakta som beskriver verkligheten.

Det där att det är en fördel att vara vit i Sverige, så är det nog på något plan. Men det är faktiskt helt i sin ordning och något helt normalt. Det är en fördel att vara svart i Kenya, att vara arab i Saudiarabien, att vara kines i Kina osv. Men det finns ingen rasism som ligger bakom att det är en fördel att vara vit i Sverige utan det är helt enkelt mänskliga orsaker. Och även om det vore rasism som orsakade det så är det ingen som har tvingat hit dem från andra länder utan de har kommit hit högst frivilligt. De har tvärtom varit MYCKET NOGA och valt land att komma till, sk asylshopping, och de har valt landet med mest bidrag och minst krav. Så de har kommit hit frivilligt och i nästan alla fall valt att resa runt halva jorden för att komma just hit. Så de har ingen anledning att gnälla på svenskar.

Bara det faktum att de kan stå och skrika ut sitt hat mot vita svenskar på demonstrationerna utan minsta lilla konsekvens säger väldigt mycket. Om man på en demo skriker ut sitt hat mot svarta så åker man i finkan.

Om jag VÄLJER att dra till Kenya istället för något annat land närmare Sverige så har jag fan ingen rätt att klaga på landet eller dess befolkning utan får då gilla läget helt enkelt. Eller dra till nåt annat land som passar bättre.

Sverige är f ö ett av världens minst rasistiska länder, jag tror inte Lindhagen eller nån av de aggressiva tölparna i demonstrationerna kan nämna ett bättre land än Sverige på den punkten!

De är så otroligt pinsamma som helt plötsligt ska börja prata engelska mitt i alltihop om rättigheter som de säger sig sakna. Vore på sin plats att någon reporter åtminstone EN ENDA GÅNG frågade vilka rättigheter som de saknar i Sverige.

Undrar om de här demonstrationerna med tillhörande kravaller minskar eller ökar ev rasism i landet…

MVH

MiT

Annons
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

366 kommentarer

 1. MiT

   /  06/08/2020

  Anmäld för upphovsrättsintrång…
  ”DET HÄR ÄR EN SVENSK TIGER Vs EN SVENSK TIGER”
  https://www.aronflam.com/blog-aron/2020/6/8/det-hr-r-en-svensk-tiger-vs-en-svensk-tiger

  Svara
 2. hllviken

   /  06/08/2020

  Instämmer helt i det MiT skrev.

  Svara
 3. hllviken

   /  06/08/2020

  Dessa tillställningar verkar vara något slags psykologiska reningsbad för starkt frustrerade människor?!?!?

  Svara
  • Ivar L

    /  06/08/2020

   Lägg märke till den helt meningslösa dialogpolisen som syns i början och inte gör något som helst nytta, inte med någon dialg med idioterna i vart fall. Sådana betalar vi för via skattsedeln, när vi kunde få riktiga poliser istället.

   Jag tror såhär när jag ser bilderna, på t.ex. skadegörelsen av polisbilarna och konfrontationerna.
   Agera med milt våld nu, direkt på alla provokationer eller fortsätt vara defensiva och det kommer trappas upp steg förs teg tills det blir ohållbart.

   För vad är det vi ser egentligen? Två saker vad jag kan se.
   Svartas hat mot Sverige och svenskar trots att de väl i princip får full gratis utbildning och förplägnad livet ut betalt av samma folk och stat, och sedan ser vi vänsterextremister som eldar på för de vill ha de svartas kroppar som kanonmat till sin ihopfantiserade repris på kommunistisk våldsrevolution. Det finns för i helvete ingen ”dialog” ut ur detta.

   Land skall med lag byggas, det vi ser här är hur det raseras bit för bit genom undfallenhet.

   Svara
 4. Hypocrita

   /  06/08/2020

  Saxat från en vettig skribent på FB:

  ”Svara ärligt nu svenska folket. Ta en liten funderare, ett par djupa andetag, släpp ner axlarna och slappna av i käkarna och stirra gärna upp mot himlen eller nåt annat fridfullt och svara på min enkla fråga.

  – Har du, genom det enorma engagemang som mobiliserats i Stockholm, Malmö och Göteborg, av en mycket viktig samhällsförändrande rörelse blivit MER antirasistisk?

  Bonusfråga:

  Är du idag lite mer luttrad och ambivalent i din antirasism eftersom du ofrånkomligen blivit påmind om att samhället är fullt av jävligt många korkade och okunniga människor?. Samt att rätt många av dem verkar vara mörkhyade?”

  Svara
 5. Rikard

   /  06/08/2020

  Hej.

  Du skriver:

  ”Varför har man släppt in dem i Sverige?”

  Majoriteten är utifrån ålder troligen födda i Sverige, eller uppvuxna från småbarnsåren.

  De är alltså svenskar, enligt gällande definition av ”svensk”.

  Vill du bli av med dessa, krävs det att uppemot 2 000 000 med en eller annan metod tvingas ut ur Sverige. Saknar de annat medborgarskap än svenskt kan de inte utvisas om man inte vill bryta mot FN-deklarationen om de mänskliga rättigheterna.

  Det du/ni andra som läser och skriver här ser är landets framtid. Utan någon form av väpnat uppror och etnisk rensning av landet är det framtiden. Någon integration är inte möjlig då den förutsätter frivilligt samarbete, assimilation är omöjligt – ingen har lyckats assimilera MENA-folk, inte ens i andra MENA-länder, och segregation är också omöjligt så som Sverige ser ut.

  Som jag skrev för flera år sedan: vad gör DU* när ett halvdussin utländska män bryter sig in hos din granne, misshandlar mannen och tvingar honom se på medan de torterar husdjuren och våldtar fru och eller barn?

  Jo, du ringer 122 och ser på. Kanske du får vara med i TV och säga något om hur hemskt det är.

  Vad du och dina grannar inte gör är tar vad vapen ni har och springer dit och gör processen kort med inkräktarna. Och så länge ingen gör det… tja, den som vinner har rätt.

  Den som kan lösa den svenska situationen utan våld får gärna beskriva hur det skall gå till. Inget skulle göra mig gladare än en trovärdig, genomtänkt och realistisk strategisk och taktisk plan för lag, ordning och ett fungerande samhälle utan apartheid, religionskrig, massvåldtäkter (fler än under Bosnienkriget varje år!) eller annat sådant.

  *Generiskt, litterärt ”DU” – bäst att skriva ut det.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/09/2020

   Nog för att skjut, gräv, tig står för dörren, men det finns fortfarande fredliga vägar. Strypta bidrag, identitetskrav och återinförd postbank istället för auto-utbetalningar hade varit ett kraftfullt första steg i min mening.

   Dock måste de digitaliseringskåta och samtidigt helt inkompetenta idioterna bort först.

   Svara
   • Rikard

     /  06/09/2020

    Hej.

    Visst det är en ände att börja i, en av många, men –

    – den stöter direkt på patrull på tre punkter:

    1) Det skall administreras och genomföras. Det går knappast med en tjänstemannakår nedlusas av politiska aktivister. Troligen behöver ca 15% sägas upp, främst chefstjänster men även handläggare, för att effekt skall uppnås. Då får du flera inflytelserika fack, regionorganisationer och kommunala sådana mot dig, både inom den partipolitiska strukturen och inom statens egen hierarki.

    2) Media. ‘Nuff zed, som det heter västeröver.

    3) Angrepp på personal, rån, utpressning och andra våldsdåd. Hur skall dessa hanteras? Väktare? Vad ska två väktare på ett soc-kontor göra mot tjugo arga [folkgrupp]?

    Det du föreslår är inte fel per se men kan bara fungera som en del av en helt och hållet total omdaning av både hur statsapparaten är organiserad, administrerad och vilka metoder som tillämpas. Det finns liksom en och annan mångkulturell anledning till att polisen i dessa grupperingars hemländer agerar med brutalt övervåld vid minsta upprorsunge.

    Svensk på polis som står på knä och tacksamt sväljer vad som körs i halsen på dem av [folkgrupp] duger bara till att hunsa svenska medelsvenssons – och vad säger det om de senare?

    Vi är inne i slutfasen av samhällskollapsen nu, motsvarande där Sovjet befann sig tidigt åttiotal. Tio år till eller så håller det, kanske, i bästa fall. Sedan är pengar, resurser, och viljan slut. Vid det laget kommer myndigheter att vara helt befolkade av den sortens kvinnor som den knäfallande polisen tillhör, och prestationen kommer att vara därefter.

    Det som kommer sedan är sönderfall, kaos, och nya ledare som bygger sin makt bas på våld, korruption, och hänsynslöshet – studera Ryssland från 1995 till Putin år 1. I Sverige blir det dock inte en svensk som tar över, utan mer sannolikt en arabisk muslim. Sedan blir det ordning och reda enligt koranen var freda’.

    Vilket de flesta svenskar kommer att hylla och uppskatta och berömma. ”Jaa-du, Mohammed al Urten bin Sahlin den förste kan ju vara lite brutal, men har får ju något gjort i alla fall!”.

    Eller är just detta land och detta folk på något magiskt vis skyddat rån vad som är den naturliga och normala spontana utvecklingen i länder med hög eller i majoritetsandel afrikaner och muslimer?

    Den enda åtgärd som kan rädda något alls av landet är att med militära medel driva ut mellan en och två miljoner människor, oavsett om de är födda här eller ej, endast baserat på ras och härkomst.

    Och det kommer inte att ske.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Kristian

      /  06/09/2020

     ”Det du föreslår är inte fel per se men kan bara fungera som en del av en helt och hållet total omdaning av både hur statsapparaten är organiserad, administrerad och vilka metoder som tillämpas.”

     Vet inte om det var en länk härifrån eller något jag läste direkt på twitter.
     En realistisk polisman sade att om hela samhället gör en enorm ansträngning, så kan vi kanske om tio år stolt konstatera att det inte blivit MYCKET sämre.

     Svara
    • Grodan Boll

      /  06/09/2020

     1. Inkluderade under idioter.

     2. Försvinner även de då bidragen sinar.

     3. Vem rånar vem? It’s a feature, not a bug.

     Det går, om folket vill.
     Stöter folket på motstånd är det dags att (på tiden!) med fast hand förklara för nyadeln vem som tjänar vem.

     Tjänstehennen är kända för att vara principfasta titanryggar, så del lär knappast behövas mycket övertalning innan de byter fot.

     Utan ett korrupt media eller korrupta politiker att dygdsignalera för, lär fotbytandet gå med ljusets hastighet.

     Vi ser lika på saken i att vi är i slutskedet. Nästa steg jag ser för att få landet på fötter är Nazityskland, och om inte det lyckas återstår bara Jogoslavien. Jag tror också att den svenska knutna näven kommer dras ur fickan då och att det inte kommer bli vackert.

     Svara
     • Rikard

       /  06/09/2020

      Hej.

      Bara för tydlighets skull (eftersom undertecknad inte kan vara kortfattad om det så gällde livet…) så vill jag särskilt framhålla att vi verkar hålla med varandra. Eventuella skillnader är mer av naturen Kapp-ell-skär eller Kapell-skär, så att säga.

      En utvikning till den mest applicerbara historiska parallellen:

      I Tyskland under de-nazifieringen avpolletterade man ca 10% av all administrativ och byråkratisk personal. Flera av dessa återgick i arbete efter kortare straff, eller degradering och omplacering. Endast de som direkt administrerat krigsförbrytelser straffades på riktigt. Detta tog dock från 1945 till ca 1955, och då under amerikansk, fransk och brittisk ockupation.

      På den sovjetiska sidan är det okänt hur många som ”omplacerades” eller vad som hände med dem, med ett undantag: flera politiska fångar som överlevt tyska läger, och flera som suttit i sovjetiska läger, rekryterades till att på nytt starta och driva Antifa/AFA med DDR som bas, och med det uttalade syftet att bekämpa ”fascism” (definierat från Moskva) rekrytera intellektuella och kulturpersonligheter samt ungdomspolitiker i Västtyskland och andra västländer.

      I bägge fallen krävde processen alltså nominell demokrati under överinseende av utländsk militär, alternativt uppbackad av ett explicit invasions hot (BRD resp. DDR). För Sveriges del är ingetdera en möjlighet, såvida vi inte tror på att grannländerna skulle vara villig att skicka trupp till Sverige.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Kristian

       /  06/09/2020

      Även Japan byggdes om från grunden.
      ”Intern” process med mindre militär närvaro hade man i Östeuropa.

      (https://morklaggning.wordpress.com/2018/05/19/lustration/)

 6. Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Hat mot oss vita som betalar är alltid okej för champagne vänstern och dess hantlangare.

  Svara
 7. Jans

   /  06/08/2020

  Hörde nyss på radion – ungefär:
  ”Bråk och oroligheter bröt ut efter en fredlig demonstration för Black Lives Matter.”

  Fast de flesta demonstrationer börjar väl fredligt? Men man måste väl se demonstrationen i sin helhet och en demonstration som urartar är per definition INTE en fredlig demonstration.

  En fotbollsmatch som slutar i slagsmål är INTE en fredlig fotbollsmatch även om första halvlek var lugn. o.s.v.

  Djälva Orwellska hela tiden nu…

  Svara
 8. Jans

   /  06/08/2020

  Videon med plundringen av flyttbilen, visst är det en som stjäl en skinnjacka? Hur som helst, kolla vid 0.17. Det är väl lilla fina islamistfingret vi ser?

  Svara
 9. Ivar L

   /  06/08/2020

  ”Vore på sin plats att någon reporter åtminstone EN ENDA GÅNG frågade vilka rättigheter som de saknar i Sverige.”

  Fast det får man väl ändå säga att TV4-reportern gör? Hon vrider faktiskt och vänder på denna fråga för att få något konkret ur stollan ett oväntat stort antal gånger innan hon tackar för intervjun.

  Visst kunde hon konfronterat mer men hon lyckas i vart fall visa för tänkande tittare att BLM-tokan inte har några rimliga och egentliga krav.

  Svara
 10. MiT

   /  06/08/2020

  Svara
  • Juni

    /  06/08/2020

   Man skall ju inte önska livet ur folk men hon säger ju själv att:
   ”om en vit dör på grund av corona så skit samma — så simpelt” så…
   …skit samma väl?
   Skit samma vilken av de vita vi ser som dör, eller?

   Undrar om corona bara sprids till vita under demonstrationer?
   Eller är det ”skit samma och simpelt” om svarta dör också.

   Svara
 11. Gorby

   /  06/08/2020

  Vi har ju batikhäxor, men här även en sojapojke i batik…

  Svara
  • Ivar L

    /  06/08/2020

   Vad går detta ens ut på?
   ”You come to Africa, steal our grand-grand parents, steal our money…”
   ??
   Så svenskar har snott hennes pengar? Låter det sannolikt?

   Undrar om hon har koll på sitt släktträd? Det är väl bara african-americans som kan känna sig säkra på att vara slavättlingar. De som kommer från Afrika direkt kan lika gärna vara ättlingar till de som sålde andra afrikaner som slavar till de vita. Med tanke på att hon är i Sverige är det nog mer sannolikt att hon hittar folk som är ättlingar till slavhandlare bland sina immigrantfränder än bland svenskar.

   De som verkligen borde hata varandra på denna sida Atlanten, om det nu är hata man skall göra, så är det väl svarta amerikaner och svarta afrikaner.

   Om vi hade ett fungerande skolsystem och media som berättade om hur världen fungerar på riktigt kanske vi slapp allt det här kompletta idiottramset? Fast ännu enklare hade det naturligtvis varit med rimlig immigrationspolitik.

   Svara
  • Jans

    /  06/08/2020

   Fast är det inte lite gulligt också?

   Den vita vänsterkillen känns ändå så fruktansvärt apart och svensk i det där sällskapet trots att han försöker och försöker. Kanske har jag aldrig sett en så tydlig illustration av inkompatibilitet på svensk mark som denna. Om inte detta ens går så kan det ju aldrig fungera någonsin, någonstans.

   Svara
  • hllviken

    /  06/08/2020

   Killen heter André Zachrisson, bor i Stockholm och är 26 år. Koppling till KTH och Nasdaq. Ingen hippie alltså……

   Svara
   • Weasel

     /  06/08/2020

    Antingen är André världens bästa troll.
    Eller oxå är han verkligen så sinnessjuk att han på allvar tror att en rasist som hatar Andrés hudfärg ska tycka bättre om André för att André ver om ursäkt för någonting som André inte har gjort.

    Fullständigt groteskt vansinnigt är det i alla fall. Särskilt Andrés herrefolkssyn på svarta som några slags hundvalpar som inte kan ta hand om sig själva och därför behöver den vita André som tar hand om dom 😂😂😂

    Svara
    • Ivar L

      /  06/09/2020

     Eller så är han liksom knäböjarpolisen ute efter att bli uppmärksammad i media. Han kanske är entreprenör av något slag?
     Fast det blev nog inget denna gång, för pinsamt. Vi kanske får se honom igen?

     Svara
    • Senior

      /  06/12/2020

     Ja, fast ju mer jag ser av dessa ”demonstrationer” och annat, desto mer övertygad blir jag att både vänsterblivna som André likväl som andra (färgade ”rasifierade”) , eller för all del samtliga vänsterblivna verkligen är oförmögna och faktiskt behöver den förmyndare som de skriker efter.

     -Tyvärr skulle ju detta totalitära samhälle även drabba oss normala på ett ogynnsamt vis.

     Svara
 12. MiT

   /  06/08/2020

  Svara
 13. MiT

   /  06/08/2020

  Svara
 14. MiT

   /  06/08/2020

  Svara
 15. MiT

   /  06/08/2020

  Svara
  • hllviken

    /  06/08/2020

   André Zachrisson, 26 år, Stockholm. Engagerad i KTH och Nasdaq.

   Svara
   • Ivar L

     /  06/09/2020

    Eftersom han inte är en offentlig person så tycker jag man kan ta det lugnt med personuppgifter. Behöver inte sprida dem med flit, det finns mycket idioter även på höger sida om staketet.

    Svara
    • hllviken

      /  06/09/2020

     Om du lyssnar på vad han säger klippet så presenterar han sig med namn och påstår sig vara representant för det svenska folket.

     Svara
     • hllviken

       /  06/09/2020

      Dessutom var det utstuderat att klä sig i afrikansk tunika för att fjäska för afrikanerna.

     • Ivar L

       /  06/09/2020

      Ja, vi har både yttrandefrihet och klädfrihet i Sverige. Folk får vara precis hur fåniga som helst. Jag gissar att du skriver ut hans namn för du vill han skall bli hittat, kontaktad o.s.v. Det blir sökbart på ett annat sätt när det skrivs ut.

      Jag gillar inte sån’t. Men det är troligen tillåtet det med.

 16. G

   /  06/08/2020

  Svara
 17. G

   /  06/08/2020

  Svara
  • Bamse

    /  06/09/2020

   Har inte tillgång till hela texten men ser på inledningen ut som Arpi driver precis rätt tes här.

   Att någon – exempelvis välbetalda sportstjärnor i proffsligor i USA – frivilligt går ner på knä för att de vill sända ett budskap är en sak. Att någon befalls knäböja av en aggresiv pöbel – med den tydliga undertonen ”annars” – är en annan sak helt och hållet.

   Att personer som dagligen gapar om diverse ”maktstrukturer” inte tycks förstå denna, mycket elementära skillnad är ganska talande.

   Svara
  • G

    /  06/10/2020

   Djuuuuuupt andetag, sen kan man börja sin vandring genom denna s.k ledare hos bidragsentreprenörerna på ETC, början…

   ”Grovt övertramp när Arpi anklagar BLM-rörelsen för rasism mot vita

   Jag ser mänsklighet, ansvarstagande, solidaritet. Arpi ser bara oförlåtlig svaghet, ryggradslös kapitulation. Han skriver att Black lives matter är rasism. Ja, han gör faktiskt det. Ja, Svenska Dagbladet publicerar faktiskt det.

   Förra veckan tvingades Sydsvenskan göra sig av med sin ledarskribent Mats Skogkär efter att denne twittrat om ”vänsterns närmast sexuella upphetsning över upploppen i USA, över plundringarna, bränderna och våldet”, som han menar är ett bevis för dess ”strävan att genom invandring skapa liknande förhållanden här”.

   Rakt av en högerextrem konspirationsteori.

   Han har varit på väg länge. Själv fick jag en rekommendation av honom att läsa nazisten David Duke när han och jag debatterade bojkott av Israel. Kanske var han ironisk. Helt säkert var han redan då gränslös.

   Nu, ett år senare, agerade till sist den liberala tidningen.

   Jag trodde faktiskt inte att jag skulle få se något grövre än detta från en borgerlig debattör. Men jag hade fel. Och nu sker det heller inte i den gråzon som är sociala medier, där vi svävar mellan våra privata och offentliga roller. Nej, det är på reguljär ledarplats.

   Ivar Arpi.
   Svenska Dagbladet.
   Vem kunde ana.

   Black lives matter, med sin kompromisslösa metod att vägra leva en dag till under rasistiskt och politiskt sanktionerat förtryck, fungerar som ett förstoringsglas. Polarisering fokuseras. En het stråle sveper genom oss alla. Det brinner i hjärtan, det brinner i huvuden.

   Du ser något vackert.
   Befrielse, uppror, kanske revolution.
   Ivar Arpi ser något annat.

   ”De kräver vitas underkastelse”

   Rubriken på hans ledare i Svenska Dagbladet.

   Så full av signaler.”
   https://web.archive.org/web/20200610134625/https://www.etc.se/ledare/grovt-overtramp-nar-arpi-anklagar-blm-rorelsen-rasism-mot-vita

   Svara
   • Kristian

     /  06/10/2020

    ”det brinner i huvuden.”
    Helt överens så långt.

    Men visst bevisar han – helt utan att förstå det! – att det är en religiös väckelse?

    Svara
  • G

    /  06/10/2020

   Svara
 18. G

   /  06/08/2020

  Svara
  • Ivar L

    /  06/08/2020

   Och smittspridning. Vad är vitsen med att säga att smittskyddslagen gäller och sedan strunta i den bara för att det är immigranter och vänsterextremister som bryter mot den?

   Den Goda Smittspridningen™

   För bara några veckor sedan var det rasism att många immigranter drabbats av covid. Nu är det rasism om man hindrar dem från att sprida covid till varandra. Fin logik hela vägen.

   Svara
 19. G

   /  06/08/2020

  Svara
  • G

    /  06/08/2020

   Svara
   • Weasel

     /  06/08/2020

    Jo…den här Murphy Alex visade en hel del civilkurage och han är förvisso värd att hyllas mer än både George Floyd och BLM.
    Men,
    jag tänker inte enbart hylla honom. Jag tänker även komma med ett litet påpekande gällande Murphys i gripande :
    Murphy Alex går fram och försöker få en ”demonstrant” att sluta slå sönder ett fönster.
    Detta verkar alla MSM-journalister tycka är skitbra.
    Ingen ställer frågan ”VARFÖR är Murphy tvungen att visa civilkurage? Var i helvete är polisen ?”

    Hade polisen gjort sitt jobb hade Murphy sluppit ”visa civilkurage”.
    Jag undrar mest varför polisen har pistoler när dom ändå inte använder dom.

    Svara
 20. G

   /  06/08/2020

  Svara
  • G

    /  06/08/2020

   Lina: ”Polis och gruppchef/FU-ledare utredning Hisingen. Privat konto.”

   Svara
  • Kristian

    /  06/09/2020

   Visst är det ironiskt att en bild av just denna demonstration har en polis som håller fast en person med knät.

   Rent tekniskt är det väldigt elegant gjort. Tror inte jag såg något lika effektivt under min korta tid i judo och liknande.

   Svara
 21. G

   /  06/08/2020

  Svara
  • G

    /  06/08/2020

   Han faller ihop som ett högklackat korthus. Jag kan inte sluta skratta.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  06/09/2020

    ”*suck*… jag hatar tisdagar”
    Notera kollegans totala avsaknad av reaktion 🙂

    Svara
    • Hypocrita

      /  06/09/2020

     Kollegan har garanterat varit med förr. Just another day at work, liksom….

     Svara
 22. G

   /  06/08/2020

  Svara
  • Kristian

    /  06/09/2020

   Bara jag som får Dan Bäckman-vibbar? Eller är allt Morgan Pålsson numera?

   (Det stämmer, jag har inte sett på TV på tjugo år, varför frågar du?)

   Svara
 23. Jans

   /  06/08/2020

  Black Lives Don’t Matter … To Covid.

  Svara
 24. G

   /  06/08/2020

  Svara
  • Jans

    /  06/09/2020

   Det kan ta en generation, det kan ta två, men de som då finns kvar som någon slags utövare av svensk kultur – troligen i exil – kommer att peka på detta och lära sina barn hur skamligt det var att ingen lyssnade på vad de sade.

   Det är inte en orimlig tanke att det faktiskt är så svensk framtid ser ut. Ett litet folk som förlorade sitt land på grund av att de valde odugliga ledare och litade på massmedier och institutioner. De som tog över var delar av en masskultur som redan då hade enorma landområden i världen, områden de misskötteoch sedan gav vi dem ett nytt land. Vårt.

   Det kan bli på andra sätt också, men inte utan att något helt avgörande förändras i politiken. Den nuvarande migrationsuppgörelsen räcker inte på långa vägar.

   Svara
   • Kristian

     /  06/09/2020

    Det finns några alternativ. Inbördeskrig och Reconquista? Separatism och Segregering?

    Inget av dem innehåller minsta spår av multikultur, integration eller ”värdegrund”. Alltid något.

    Svara
 25. G

   /  06/08/2020

  Svara
  • G

    /  06/10/2020

   Svara
  • G

    /  06/10/2020

   Svara
   • Grodan Boll

     /  06/11/2020

    Gospel.

    Svara
   • Kristian

     /  06/11/2020

    ”Lägg dom MILJARDERS MILJARDER som polisen får varje år på utbildning, skolor, behandlingshem, lägenheter, aktiviteter för ungdomar, sjukhus osv osv osv så lovar jag att kriminaliteten kommer dala”

    Och fram tills det får effekt? Lite brott får man tåla?

    Detta är alltså en människa som vill bli tagen på allvar. Allt skall vara gratis.
    Fast det är ju å andra sidan vad hälften av våra riksdagspartier säger och vad halva landet röstar för.

    Lite ekonomisk kris skulle passa bra, tror jag.

    Svara
    • Weasel

      /  06/11/2020

     Fram tills det får effekt ?

     Ja , då får den misshandlade kvinnan ringa till den lokala fritidsgården och säga ”Min man hållet på och slår ihjäl mig , så kan ni skicka en bil ? ”

     Herregud. Zara är ju så imbecill att det är obegripligt att hon ens kan borsta tänderna. 🙄

     Svara
 26. G

   /  06/08/2020

  Svara
  • Ivar L

    /  06/09/2020

   Bortsett från själva våldet finns det faktiskt en annan sak i videon som nästan skrämmer mig ännu mer och det är hur de talar, sättet de säger det på och vad de säger. Det låter inte som en människa som pratar utan som någon slags misslyckad android. En människa som pratar sådär kan inte fungera i ett modernt samhälle. Om det beror på droger, låg IQ eller något kulturellt vet jag inte men det är en omöjlighet att låta människor som är som dessa bli fler i Västvärlden.

   På ett sätt är jihadister mycket mer begripliga, de har ett mål med vad de gör, det går att förstå även om jag naturligtvis är emot det 100%. Men detta går inte att förstå, detta är riktigt djävla obegripligt obehagligt.

   Svara
  • G

    /  06/10/2020

   Twitter har stängt av kontot: ”Denna Tweet härrör från ett avstängt konto”, därför ser det ut som det gör.

   Svara
 27. MiT

   /  06/08/2020

  Svara
 28. G

   /  06/08/2020

  Svara
 29. MiT

   /  06/08/2020

  Svara
 30. G

   /  06/08/2020

  Svensk vänster försöker stenhårt vrida debatten, mot polisen…

  Svara
  • G

    /  06/08/2020

   Svara
 31. G

   /  06/08/2020

  Svara
 32. G

   /  06/08/2020

  Svara
  • Ivar L

    /  06/09/2020

   Chigao behöver fler dialogpoliser.

   Svara
   • The Perfect Man

     /  06/10/2020

    Glöm inte saft och bullar och naturligtvis fler fritidsgårdar.

    Svara
 33. G

   /  06/08/2020

  Samma skit här, samma skit där, och där, och där och där.

  Svara
  • Ivar L

    /  06/09/2020

   Det finns bara ett enda land i Västvärlden som skulle behöva ha detta och det är USA i och med att de skeppade dit slavar. Det var fel och har fått konsekvenser. Inte ett enda land mer hade behövt ha den här skiten. Inte ett enda land i Europa skulle behöva utstå detta. Och dessutom, med sund utrikespolitik och schysst men kravfyllt bistånd hade förmodligen en del av de skitländer de här människorna kommer från kunnat fungera bättre också. Världen hade förmodligen varit en bättre plats utan ogenomtänkt massimmigration. Vanlig rimlig immigration hade naturligtvis inte varit något hinder.

   I Douglas Murrays bok ”The Strange Death of Europe” pekar han på att man i Storbritannien redan på 60-talet såg att immigrationen inte fungerade som man hade tänkt. Varför, varför, varför har man bara fortsatt? Varför?

   Svara
 34. Weasel

   /  06/08/2020

  ”Vet du vad Roda Hassan, det spelar faktiskt ingen roll att DU inte står för kravaller, misshandel, plundring, vandalism, upplopp mm mm eftersom faktum kvarstår, det var till DIN demonstration de lockades att delta, det var i DIN demonstration de ”gömde sig”, det var DIN demonstration de ansåg att de LÄTT kunde gömma sig i för att kunna kravalla. Kanske ska man fundera över varför man drar sånt pack till sina demonstrationer…? ”

  Ja. Precis. Men…jag skulle faktiskt vilja gå ett steg till :
  Det spelar inte heller någo roll om det inte hade slagits sönder en enda ruta eller skrikits ett enda ont ord till en polis på Roda Hassans demonstration.
  Även om allt hade gått lugnt och fredligt till är Roda Hassan ett vidrigt , själviskt kräk.
  Det är enkelt och det är självklart. Åtminstone för oss med högre intelligens än en skalbagge.
  Man anordnar inte demonstrationer mitt i en pandemi där det har dött närmare 5000 människor.
  Och om man nu anordnar en demonstration i ett sånt läge ? Ja , då är man en så pass vidrig och självisk människa att man förtjänar precis all ”rasism” och alla ”fördomar” och allt ”hat” som man får.

  Jag noterar att inte en enda av de som ständigt påstår sig bli misshandlade av rasistiska poliser fick ett enda blåmärke under demonstrationen i Göteborg. Den rasistiska polisen som ständigt misshandlar svarta när de svarta bara vill gå ut med hunden. Vad gjorde den rasistiska polisen som ständigt misshandlar svarta när det stod hundratals svarta och kastade sten och vandaliserade ?
  Jo , den rasistiska polisen som ständigt ägnar sig åt misshandel och övervåld stod och tittade på och gjorde inte ett jävla skit.
  🙄
  Jag tycker att det är oerhört synd att det som BLM påstår om den svenska polisen inte stämmer.

  Svara
  • Ivar L

    /  06/09/2020

   Rent praktiskt, om en rörelse som demonstrerar över hela Västvärlden och nästan samtliga dessa demonstrationer urartar till plundring, misshandel och vandalism så måste man väl ändå säga att det som sker är exakt vad BLM står för i praktisk mening. Precis som med islam kan man inte utgå från vad den ene eller andra företrädaren säger att något är. Man måste titta på vad utövandet är i praktiken, i verkligheten. Vad som händer i de situationer när en religion eller rörelse utövar sin praktik. Detta är vad som händer när BLM agerar. Överallt. Detta är BLM i praktiken.

   Dessutom saknar väl BLM helt och hållet organisation och ledare. Det är ju inte mycket mer än slagord och – uppenbarligen – våld och plundring.

   Svara
 35. G

   /  06/08/2020

  Svara
 36. G

   /  06/08/2020

  Svara
 37. G

   /  06/08/2020

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/09/2020

   Bristol’s leaders should have removed the damned thing decades ago

   You elected them, ditt jävla stolpskott.

   Svara
  • Jipp

    /  06/09/2020

   Äntligen en allvarlig händelse att rapportera om!

   Svara
 38. Var det inte på det viset att en viss Rabani (RIP) infiltrerade ”vänsterrörelsen” under NMR:s senaste (?) demonstration i Göteborg?

  Vad säger det dig?

  Svara
 39. Himla otur att din blogg är anonym, trots det oftast viktiga, som du ofta har att säga.

  Svara
 40. Bamse

   /  06/09/2020

  Minneapolis borgmästare Jacob Frey har varit ute på gatan för att försöka vädja till de som protesterar. Det gick väl så där…

  Svara
  • hllviken

    /  06/09/2020

   Jacob Frey påminner starkt om André Zachrisson.

   Svara
  • Bamse

    /  06/09/2020

   Blev nåt strul med videon? Försöker igen:

   Svara
  • Kristian

    /  06/09/2020

   Frey verkar vara en progressiv påläggskalv av Trudeu-typ. (Och Blair, på sin tid.)

   Hade man inte redan en majoritet för att stänga ned polisen? Hur nu det skall fungera.

   Svara
  • Ivar L

    /  06/09/2020

   Samma händelse, annan kamera:
   https://nyheteridag.se/nu-avskaffar-minneapolis-polisen/

   Händelsen är lite konstig, varför har han slackerkläder, trodde han det skulle hjälpa?
   Man kan inte anklaga honom för att vara feg, han verkar vara där helt själv, utan livvakter eller assistenter och han går en golgatavandring genom en uppretad folkmassa. Antingen är det jag som tolkar situationen fel eller så är han oerhört modig. Jättekonstigt alttihop.

   En arg kvinna ropar: ”we don’t want police roaming around in our neighbourhood”
   Nähä… ser man på.
   Inga poliser alltså. Undrar hur det kommer gå?

   ”Jacob Frey, som är demokrat, blev borgmästare i Minneapolis 2018, och har sedan dess reformerat stadens poliskår med bland annat ett striktare regelverk för polisens kroppskameror.

   Förutom anklagelser om polisbrutalitet har Minneapolis poliskår fått kritik för att de varit dåliga på att utföra sin uppgift. År 2019 uppklarades 56 procent av alla fall av dödligt våld i staden, medan antalet våldtäkter som uppklarades var 26 procent.”

   ”stadens poliskår ska ersättas den med en ‘transformativ ny modell för offentlig säkerhet'”

   Transformativ modell… det är nästan så man undrar om Södertörn varit inblandade.
   Om detta blir verklighet (kan ju vara strunt) så kommer brottsligheten garanterat att gå upp och poliser kommer säga upp sig, flytta till bättre arbetsgivare. Det finns ingen chans i helvete att något som väsentligen skiljer sig från en poliskår kommer funka. Däremot kan de ju jobba bort en del idioter och se till att de slutar med mördargrepp. Men det finns en sak till i detta problem; det kanske inte dräller av folk (särskilt inte vita) som vill vara poliser i de där områdena. De lär ju inte bli fler.

   Enda lösningen jag kan se är att man helt enkelt skickar svarta poliser till svarta områden och räcker de inte till så får det vara. Polisvåldet kommer knappast sjunka med svarta poliser men protesterna kommer utebli vid övervåld. Så den rasistiska segregeringslösningen kanske är det som återstår som det blivit nu? Samma i Sverige på sikt?

   Och vilka gnuggar händerna?
   Vänsterextremisterna såklart. Detta är precis vad de vill ha. Våld och oreda, motsättningar.

   Svara
 41. Media lever på konflikt. Deras ägare också. Göteborgskravallerna våldgästades av en stenkastare som hotade liv och lem på den som hade träffas i huvudet av dessa och oskadliggjordes föredömligt av en ansvarsfull polisman. Fler stenkastare behöver oskadliggjöras och stå som varnande exempel.

  Medias ensidiga fokus på kravaller och skjutning gjorde dock att de flesta inte ens minns vad demonstrationerna handlade om, vilket förmodligen var syftet.

  Media fokuserar alltid på någon skränig otvättad slusk med tatueringar, eller en stenkastare, aldrig på de konservativt klädda och propra människorna eller budskapet på deras banderoller. Varför inte? Fulmedia är en odemokratisk hög med psykopater som inte arbetar för oss medborgare, men åt andra intressenters agenda.

  Svara
  • Ivar L

    /  06/09/2020

   Lite haltande analys tycker jag.

   Det var t.ex. mycket fokus på han som försökte stoppa skyltfönsterkrossaren. Han var väl ingen skränig otvättad slusk? Gammelmedia har väl snarare gjort allt för att inte visa skräniga otvättade och våldsamma sluskar denna gång? Av uppenbara skäl.

   Klart att media har ett konfliktfokus men inte till vilket pris som helst för då skulle de rapportera om all skit som sker i förorterna och med anledning av massimmigrationen, mängder med våld och konflikter som de gör allt för att sopa under mattan.

   Dessutom är sambanden bakom de ekonomiska drifkrafterna till att publicera våld och elände inte linjära och enkla. Visst, man kan sälja lösnummer, annonsklick med mera med våld och konflikter men på sikt kan det leda till regeringsskifte och minskade anslag. Många medier lever helt eller delvis på skattepengar. De har ett intresse av att lyfta sådant som gör att de får mer skattepengar, även om det sker på bekostnad av minskande upplagor.

   Svara
   • Att den som försökte stoppa skyltfönsterkrossaren får fokus, samt får lov att framstå som ordentlig, är precis vad som kan förväntas, enligt samma polariserande logik.

    Fick demonstranterna komma ut med sitt budskap och sina paroller, eller fick bara extremfallen och ”de goda” som stoppade bråkstakarna allt fokus, i syfte att polarisera?

    Om gammelmedia har gjort allt för att inte visa skräniga otvättade och våldsamma sluskar, så kan det ev. bero på att demonstranterna har förstått spelet och inte ger media sådana polariserande godbitar längre?

    Jag tror att fulmedia inte rapporterar om all skit som sker i förorterna eftersom de vill fortsätta den kortsiktigt lukrativa massimporten, som stärker högern och konflikten, samt kommer leda till den totalitära staten, men ostört.

    Det kan ev. även handla om att hämnas på arier för judeutrotningen? Nazi-sionister är inte helt mentalt stabila, lika lite som NMR eller AFA är det.

    Det allra mest bisarra är väl ändå att vissa av dessa fulmedier lever på bidrag som skattebetalarna står för, men ändå har betalvägg på nätet så att man inte kan analysera och kritisera eländet som de producerar utan att bli tvungen att prenumerera på eländet.

    Svara
    • Weasel

      /  06/09/2020

     ”Fick demonstranterna komma ut med sitt budskap och sina paroller ”

     Ja , på tv såg jag skyltar där det stod att snutar är svin och jag såg skyltar där det stod att svarta liv har ett värde , och dessutom intervjuades två demonstranter som sa att rasism är dåligt och att vita människor också är dåligt, så jag tycker nog att man lugnt kan säga att BLM tilläts komma ut med sitt budskap ?

     Svara
     • För mig ser det ut som medvetet konfliktskapande. Deras verkliga budskap går inte ut på att hata vita, men att bli behandlade jämställt.

      Political slogans used during demonstrations include the eponymous ”Black Lives Matter”, ”Hands up, don’t shoot” (a later discredited reference attributed to Michael Brown[52]), ”I can’t breathe”[53][54] (referring to Eric Garner), ”White silence is violence”,[55] ”No justice, no peace”,[56][57] and ”Is my son next?”,[58] among others. https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Lives_Matter#Direct_action

     • Weasel

       /  06/10/2020

      ”Deras verkliga budskap går inte ut på att hata vita, men att bli behandlade jämställt.”

      Lite slarvigt räknat blir ungefär lika många svarta och vita dödade av polisen i USA , så då bli dom ju behandlade jämställt, vilket väl betyder att dom kan lägga ner sin organisation.

      med tanke på att det hittills har dödats exakt NOLL svarta personer som en följd av polisvåld i Sverige så borde dom förvisso aldrig ha demonstrerat här över huvud taget.

      Hoppas att alla som närvarade på demonstrationen dör i Corona.

     • Ivar L

       /  06/11/2020

      ”Fick demonstranterna komma ut med sitt budskap och sina paroller ”

      Eh… vilken planet bor du på?
      Svar: ja.

      Det har väl inte sagts ett kritiskt ord om Black Lives Matter, de står helt oemotsagda med sina felaktiga påståenden i gammelmedia.

     • Kristian

       /  06/11/2020

      ”Deras verkliga budskap går inte ut på att hata vita, men att bli behandlade jämställt.”

      Trams. Våld och antisemitism är genomgående teman. Man hatar inte vita, utan icke-svarta.

      ”We see ourselves as part of the global Black family, and we are aware of the different ways we are impacted or privileged as Black people who exist in different parts of the world.”
      Närmast marxistiskt eller islamistiskt.

      Här är förresten svaret på vad som kommer när polisen inte finns:
      https://ledarsidorna.se/2020/06/black-lives-matter-valdet-hatet-och-antisemitismen-standigt-narvarande/
      ”Fox News kunde under gårdagkvällen rapportera om att BLM nu organiserar ”Peace officers” som utbildas i att försvara svartas intressen lokalt.”

      Välkommen till Libanon. Eller Järva.

 42. MiT

   /  06/10/2020

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/10/2020

   Tekniskt sett är det kanske rätt, men givetvis utan exempel. Framför allt utan exempel där vita skulle vara värre på något än andra färger. Hur man behandlar kvinnor? Djur? Bögar? Miljön? Det är total dissonans i alla värdegrundsvänsterns hjärtefrågor.

   Jag anser det här vara det största problemet med den här soppan:

   Hur kan man fredligt diskutera med meningsmotståndare som är arga, skiter i verkligheten och där hatet de uttrycker anses dygdigt och självförhärligande?

   Svara
  • Kristian

    /  06/10/2020

   En stor del av världen problem beror på kvinnor.
   Hade de inte velat bo ombonat och få varor från hela världen hade vi klarat oss utan olja från mellanöstern och farligt kärnkraft.

   En stor del av världen problem beror på barn.
   Plast, transporter från Kina, konsumption, en massa TV-kanaler som hade kunnat sända Bronson dygnet runt …

   Svara
   • Grodan Boll

     /  06/10/2020

    Mhmm. Konsumtionsvanor. Dumt att titta närmare på dem ur ett genusperspektiv. Män står som ägare till de flesta av Sveriges SUV:ar och är därmed ondast. Det räcker.

    Svara
    • Kristian

      /  06/10/2020

     Men … väldigt tunga stenar?
     Det kanske bara räknas om en kvinna säger det?

     Svara
     • Weasel

       /  06/11/2020

      ”En stor del av världens problem beror tyvärr på vita människor” – antirasistisk mening som följer värdegrunden om alla människors lika värde.

      ”En stor del av världens problem beror tyvärr på svarta människor” = rasism, hets mot folkgrupp, avstängd från twitter och facebook , sparken från jobbet , näthatsgranskaren , SÄPO , trolljägare aschberg, tredje riket, anders behring breivik, nationalsocialism, auschwitz, jordens undergång, SD.

 43. MiT

   /  06/10/2020

  Svara
  • Ivar L

    /  06/11/2020

   De har sig själva att skylla som röstar fram en islamsk borgmästare med gissningsvis mycket litet intresse för de Brittiska öarnas folk och historia. Det man måste förstå är också att detta bara är början. Det kommer naturligtvis inte sluta med prydhetsregler för tunnelbannereklam och en och annan obsolet staty. Sakta med säkert kommer det brittiska att tvättas bort från Storbritanniens multikulturella huvudstad, alltmedan befolkningen byts ut.

   Sverige står på tur. Demografi slår allt.
   Belgien, Frankrike, Tyskland…

   Svara
   • Kristian

     /  06/11/2020

    Ser man till demografi är London inte England eller Storbritannien, sannolikt inte ens Europa.

    Svara
 44. MiT

   /  06/10/2020

  Svara
 45. MiT

   /  06/10/2020

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/10/2020

   Hahah! De kollar främst bland kommentarer på Flashback/integration och invandring och kommer fram till att

   Och jargongen i kommentarsfälten är väldigt rå

   No shit, Sherlock. De är så kreativa i sin jargong att de gjort förolämpningar och nedsättande språk till en konstform!

   Det är accepterat att uttrycka hat, säger Lisa Kaati.

   Självklart. Som det borde vara, men pröva att fara med osanning och se hur det tas emot. Flashback är på så vis den polära motsatsen till den publika diskursen av samma ämnen.

   Forskarna på FOI utvecklar tekniker för att undersöka om personer som uttrycker hat har gemensamma personlighetsdrag.
   Har de det?
   – Ja, det verkar finnas vissa likheter. Hatarna har enligt forskningen en fördomsprofil där de stämmer väl överens med varandra.

   Folk som dras till samma platser och intressen har likheter med varandra? Wow.
   ”Vi analyserade 600 000 kommentarer på de största hästsajterna och 400 kommentarer i digitala teknikforum och kom fram till att de flesta träns- och sadelrelaterade trådarna fanns på hästsajterna och tillhörde 12-åriga tjejer som gillar glittriga avatars”

   Nazar Akrami tycker att attacker på folkvalda och journalister i slutändan är ett hot mot demokratin eftersom gränserna hela tiden förflyttas.

   Verbala attacker mot personer som inte gör sitt jobb och som inte tar sitt ansvar och som aktivt förleder folk och tystar opposition.

   – Det blir en pedagogisk uppgift för oss att visa att det finns en länk mellan det man skriver, yttrandefriheten, och demokratin.

   Vilka var det som försökt stänga ner Flashback i yttrandefrihetens och demokratins namn igen?

   Varje miljö har ju sin jargong, sitt sätt att prata. Orden ”PK”, ”batikhäxa” eller ”gammelmedia” används ofta i främlingsfientliga grupper. Ju mer man vill tillhöra gruppen och sälja in sig själv, desto mer använder man sig av jargongen, menar forskarna.
   Varför blir det så?
   – Man ska inte underskatta viljan att tillhöra en grupp, säger Lisa.

   Inga ”svennehoror”, ”wypipo” eller ”kapitalistiska patriarkala utsugare” i underlaget?
   Låter som ett beställningsverk.

   Den här rapporten måste hittas och läsas 🙂

   Svara
   • Kristian

     /  06/10/2020

    ””PK”, ”batikhäxa” eller ”gammelmedia””

    Om detta är det värsta de kan hitta så är det ”lite kvavt” på solen!

    Svara
    • Grodan Boll

      /  06/10/2020

     Det var nog mer av exempel på facktermer brukade av medlemmarna i en in-grupp. Man behöver sällan scrolla några längre sträckor under i&i innan det börjar flyga kreativa och väldigt väldigt opublicerbara invektiv 😀

     Svara
     • Kristian

       /  06/11/2020

      Ja, just dessa låter för mig som torr, teknisk, sakligt analys!

  • Grodan Boll

    /  06/10/2020

   Aha. Slagsidan fick sin förklaring.

   Som forskare försöker de inte få fram annan information än den som ligger öppen för alla. De analyserar inte forum som är skyddade med lösenord eller slutna grupper.

   Där man hittar de där öppensinnade toleranta människorna som inte kan försvara sina förkastliga åsikter utan flyr in i bubblor med skyddad och radikaliserande miljö där de dessutom i viss mån skyddas från hets mot folkgrupp då de är just slutna.

   Bra jobbat ”forskarna”.

   Svara
  • hllviken

    /  06/10/2020

   ”Näthat” = svenskar som inte vill utplånas

   Svara
  • Kristian

    /  06/10/2020

   … säger mannen som är den första alla tänker på när till exempel Fnordpotting nämner ”Otrevlige Ola”.

   Svara
  • G

    /  06/10/2020

   ”Nazar Akrami tycker att attacker på folkvalda och journalister i slutändan är ett hot mot demokratin eftersom gränserna hela tiden förflyttas.”

   Svara
 46. G

   /  06/10/2020

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/10/2020

   Är Victor ett trollkonto? Han uppför sig som skolboksexemplet av en ohederlig retoriker. Idiotkommentar ut, sedan besvarar han bara de vars argument han på något sätt känner att han kan kritisera. Övriga smyger han undan för.

   Svara
 47. G

   /  06/10/2020

  ”Flera ur nationalgarde smittade

  Flera personer ur Washington DC:s nationalgarde har testat positivt för coronaviruset efter tjänstgöring i samband med de senaste veckornas protester, uppger organisationen. Talespersonen Brooke Davis vill inte avslöja hur många ”på grund av säkerhetsskäl”.

  Nationalgardet kallades in den 1 juni för att hålla ordning då vissa demonstrationer hade blivit våldsamma.

  Davis säger att nationalgardet har testats för corona både före och efter uppdraget.”
  https://nxt.blt.se/nyheter/flera-ur-nationalgarde-smittade/

  Svara
 48. G

   /  06/10/2020

  ”George Floyd’s Family Petitions United Nations to Help Disarm Police in the United States”
  https://www.breitbart.com/politics/2020/06/08/george-floyds-family-petitions-united-nations-help-disarm-police-united-states/

  Svara
 49. G

   /  06/10/2020

  ”Amerikanske polisfackbossen sågar media: ”Det är vidrigt”
  https://nyheteridag.se/amerikanske-polisfackbossen-sagar-media-det-ar-vidrigt/

  En sökning för å finna nån artikel om detta på svt.se och sr.se ger inga resultat, får man några miljarder om året så förväntas man tydligen inte ha publicerat en artikel om det här vid detta laget.

  Svara
 50. G

   /  06/10/2020

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=7491756

  Jag hade bara svarat ”Det vet du att jag gör!” och så var saken ur världen. Men, nope.

  Svara
 51. G

   /  06/10/2020

  Verkar inte alltid krävas mycket av innehåll innanför pannbenet för att bli skådis, så in i helvete puckad. Och det går bra av twitter att flagga Trumps tweet häromveckan, men tweets som dessa glider fint igenom filtret….

  https://www.breitbart.com/entertainment/2020/06/09/tom-arnold-time-to-get-rifles-to-go-nose-to-nose-with-trumps-gang-of-misfit-tools/

  Första kommentaren under artikeln är spot on: ”He’s promoting violence while we promote self defense”

  Svara
 52. G

   /  06/10/2020

  Svara
  • Ivar L

    /  06/11/2020

   Som alla kommuniströrelser är en central del av ideologin att radera ut historien och göra folken identitetslösa.

   Svara
 53. MiT

   /  06/10/2020

  Han som driver Jävligt gott är en av de 87 hycklarna som ville att Löfven skulle förbjuda folk att flyga. Själv har han åkt på ”inspirationsresor” till ffa Asien med flyget

  *https://www.facebook.com/Javligtgott/posts/2935407736513270?__cft__[0]=AZV6p_HtULuDCWCXrdyOJ1Mv3Tjb8eTL5xXicmyEYmU-9ZfGkNYDUQHwWcdHzpbQXLKHBlY19apB0wch9AGQV59O8InQ_h1DiIt3p8TepBr5oJEiL61AdcXg9jrzAI2jSvtErk5nq2gqjxHihZZf-G3vS3CAMhEmcR0XXfK3uTeOCO06VKTIGgpM7aPz1v6fMCy0xHsiJH0R3v6483aoKubzk9dAtLKSZ50um5HSectp3g&__tn__=%2CO%2CP-y-R*

  Svara
  • G

    /  06/10/2020

   Helt otroligt. Fattar inte hur i helvete sådana här människor öht orkar med sig själva och sitt jävla beteende.

   Svara
 54. G

   /  06/10/2020

  ”Aktivisten Lovette Jallow: ”Jag vet att Carl von Linné-statyerna i Sverige skakar”
  https://nyheteridag.se/aktivisten-lovette-jallow-jag-vet-att-carl-von-linne-statyerna-i-sverige-skakar/

  I en kommentar av mig 2018 ang Lovette i samband med H&M-gate skrev jag:

  ”Ett namn som jag sett många gånger i media i olika sammanhang, en googling på hennes namn och man finner massor, tilldelas Rättviseförmedlingens Rättvisepris 2017 för sitt arbete mot rasism och diskriminering inom skönhetsbranschen samt sitt engagemang mot slaveriet, vithetsnormer råder i skönhetsbranschen osv….”
  https://toklandet.wordpress.com/2018/01/12/1-april-varje-dag-del-41-semester/#comment-139695

  Och nu 2019 fick Lovette Jallow alltså:

  ”2019 Raoul Wallenberg-priset för sitt arbete med sin organisation Action for Humanity. Organisationen har som mål att utbilda om mänskliga rättigheter och ”strukturell rasism”.”

  Svara
  • G

    /  06/10/2020

   ”Det som sker är en nedmontering av Västvärldens identitet legitimerad med ytlig historieskrivning.

   Om inte en konservativ rörelse växer fram snabbt som kan kontra det här, så väntar Västvärldens skymning.”
   https://nyheteridag.se/berggren-nedmonteringen-av-vastvarlden-maste-stoppas/

   Svara
   • Kristian

     /  06/10/2020

    Precis så.
    Det kommer inte att sluta med Linné – som förövrigt är en väldigt konstig startpunkt!

    Svara
  • G

    /  06/10/2020

   Svara
   • Kristian

     /  06/11/2020

    Fast man bör ta med nästa två meningar också:
    ”History has stopped. Nothing exists except an endless present in which the Party is always right.”

    Svara
  • G

    /  06/10/2020

   Lite diskussion i tråden.

   Svara
   • G

     /  06/10/2020

    Antar det är denna tweet som ”Liberalen” ovan länkar till, men då socialisten har skyddat sitt konto så endast följare kan se, så syns det inte. Så mycket passande att MiT tog en dump på den…

    Oavsett om du är liberal eller socialist så har du samma tänkt i skallen som slutar på samma sjuka plats.

    Svara
   • Ivar L

     /  06/11/2020

    Undrar om det gick att hitta någon som INTE var ”rasist” på 1700-talet? Att försöka placera in en person som levde för över 200 år sedan i dagens kontext för att avgöra om personen är ”ond” eller ”god” är rena rama bäbistramset.

    Svara
    • Kristian

      /  06/11/2020

     Åtminstone den nya mutationen ”Antirasister” fanns inte innan andra världskriget!

     Svara
   • Ivar L

     /  06/11/2020

    ”Hon pekar också ut en särskild Linné-staty, som står i Humlegården på Östermalm. Den stirrar på henne när hon äter lunch tycker Jallow.”

    Där har vi det… En gammal Europé som ”stirrar” på henne när hon äter lunch och påminner henne om att platsen hon är på har en historia som inte hon är del av. Det är i grund och botten mindervärdeskomplex det handlar om.

    https://nyheteridag.se/aktivisten-lovette-jallow-jag-vet-att-carl-von-linne-statyerna-i-sverige-skakar/

    Svara
 55. hllviken

   /  06/10/2020

  HÅLL KÅLL PÅ DÅRSKAPEN!

  Svara
  • Ivar L

    /  06/11/2020

   Stadsministern – Leverera
   Två saker som inte hör ihop.

   Svara
 56. x

   /  06/10/2020

  Apropå dagens presskonferens, att ingen tidigare sett att ”fantombilden” och Skandiamannen är lika som bär är en gåta:

  Svara
 57. G

   /  06/10/2020

  Svara
 58. G

   /  06/10/2020

  (M): ”Svensk polis ska hyllas – den är inte rasistisk”
  https://www.expressen.se/debatt/svensk-polis-ska-hyllas-den-ar-inte-rasistisk/

  Svara
 59. G

   /  06/10/2020

  Replik till CUF GU & LUF från KDU: ”Lyssna på folket – vem vill ha kravlös invandring?”
  https://www.expressen.se/debatt/lyssna-pa-folket-vem-vill-ha-kravlos-invandring/

  Svara
  • Kristian

    /  06/11/2020

   Lyssna på folket om invandring?
   Varför börja nu, efter 40 år?

   Svara
 60. G

   /  06/10/2020

  Exakt. Människor dör och nya föds, detta har alltid funnits och kommer alltid att finnas, vi lever inte i en statisk situation där man når en punk där ALLA lärt sig vad som är rätt-fel och vips så är ”rasismen” utrotad.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/11/2020

   Hanna Bergwall var ”studerande till jurist” och skrev exakt samma skit fast ur feministisk vinkel i Metro innan den gick i konken. Hon var dessutom aktiv i kommentarsfälten så jag vet att hon blivit informerad om och uppfattat att hon har fel.

   Trevligt att se att hon fortsätter vara en så hederlig debattris.

   Klassisk narcissistisk grifter med andra ord. Cissi Wallin 2.0.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/11/2020

   Argumenten känns igen

   I den privata sektorn har personer födda i subsahariska Afrika 25 procent lägre lön än övriga svenskar.

   Varför inte piska på den dödaste av feministernas myter. Den kanske reser sig och kan trava lite till?

   Svara
 61. G

   /  06/10/2020

  ”Sex år i Sverige – nu utvisas han på grund av miss med jobbannonsen

  Kompetensutvisningarna fortsätter under coronapandemin. Efter sex år i Sverige med jobb inom cybersäkerhet ska 32-årige Marvin Ngoma från Zambia nu utvisas.

  ”Jag kan inte förstå att det här händer. Jag har investerat min tid, jag har ansträngt mig”, säger han.”
  https://www.di.se/nyheter/sex-ar-i-sverige-nu-utvisas-han-pa-grund-av-miss-med-jobbannonsen/

  Svara
  • Jans

    /  06/11/2020

   Snyft…?
   Jag är innerligt trött på detta tjat om s.k. kompetensutvisningar. Det är bara en annan dold immigrationspropaganda. Felet är istället att vi har för stor onödig arbetskraftsimmigration. Massor med jobb som svenskar skulle kunna ha, med en rimligare samhällsmodell, och övriga kan få komma som gästarbetare. Och om personen är superkompetent så gör den nytta i sitt hemland. Jag skulle gissa på att högst några procent av denna påstått ovärderliga arbetskraft verkligen behövs på riktigt för Sveriges egen skull.

   Svara
   • Kristian

     /  06/11/2020

    Det spännande är att det visar att LO är starkare än folk som bara vill ha ordning och reda och till exempel veta vem som befinner sig i landet.

    Svara
  • Jonas

    /  06/11/2020

   Anledningen till att arbetsgivarna är så kåta på att importera arbetskraft är att du betalar för den.

   Från Arbetsförmedlingens hemsida:
   ”Hur mycket får jag i ersättning?
   Du kan få ersättning med 80 procent av lönekostnaden, det vill säga
   bruttolön, sjuklön, semesterlön och arbetsgivaravgifter.”

   Upp till två år kan arbetsgivaren få pengar från staten för en importerad slav. Sen beställer man bara en ny.

   Svara
 62. G

   /  06/10/2020

  Svara
 63. G

   /  06/10/2020

  Svara
  • Gin

    /  06/11/2020

   ”Enda sättet att bli kvitt den vita blicken är genom att separera sig från vita, menar flera tongivande vithetskritiker.”

   Ja tack, separera er mycket gärna och packa er iväg tack.
   Jag kommer inte sakna de som pratar såhär och troligen kommer jag spara pengar på att de flyttar.

   Svara
 64. G

   /  06/10/2020

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/11/2020

   Mhmm. ”Hjältar”.

   1. We want free sheit we ain’t entitled to!
   2. We want free sheit we ain’t entitled to!
   3. We want free sheit we ain’t entitled to!
   4. We want free sheit we ain’t entitled to!
   5. We want free sheit we ain’t entitled to!
   6. We want free sheit we ain’t entitled to!

   7. Get the white (racially stereotyped) women fired!
   8. Get the white (racially stereotyped) men fired!
   9. Get all white people fired.Get violent!

   10. Fight violently! Gief free sheit we ain’t entitled to!

   Svara
 65. G

   /  06/10/2020

  Svara
 66. G

   /  06/10/2020

  Svara
 67. G

   /  06/10/2020

  Zara Larsson: ”Så du håller inte med om att HELA USAs polissystem är byggt på rasism? Och att dom har lite väääääl många ”bad apples”? Är du en sån som också säger ”inte alla män” när du vet att det i själva verket handlar om något större en individuella personer?”
  https://toklandet.wordpress.com/2020/06/08/kart-barn-har-manga-namn-3/#comment-201744

  Svara
 68. G

   /  06/10/2020

  Jösses! Kom ihåg att hon är (M) reinfeldtare när man läser, scrolla på så kommer artikeln längre ner…
  https://web.archive.org/web/20200610155529/https://tidningensyre.se/2020/10-juni/nu-ar-det-tid-att-lyssna-pa-black-lives-matter/

  Svara
  • Bamse

    /  06/11/2020

   SM i bortförklaring som vanligt. Några inflikningar:

   1. Samtliga deltog i gripandet, samtliga är åtalade. Du har dock rätt i att hudfärg inte borde vara det huvudsakliga bekymret (här heller).

   2. Är du säker, på basen av vilka uppgifter vet du det?

   3. Frågan på bilden är inte formulerad för att gälla specifikt svartas otrygghet.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/11/2020

   Jag diskuterar inte individers brottslighet

   Så behändigt.

   Svara
   • Kristian

     /  06/11/2020

    Tangent: när svenska ministrar inte vill kommentera enskilda fall förstår de flesta i andra länder inte vad vi sysslar med. Har man inte ministrar för att få något gjort?

    Svara
  • Ivar L

    /  06/12/2020

   Hehe! Hon kallar sig värmlänning men bor i Sollentuna, då är hon ju upplänning enligt vår tids nationalitetspraxis!

   Om hon kallar sig värmlänning för att hon är född där är det väl en form av etnocentrism, närmast rasism?
   😀

   Svara
 69. G

   /  06/10/2020

  ”Hon ville inte leva under religiöst förtryck – nu döms fästmannen för mordförsök

  En ung kvinna ville leva sitt liv fritt från familjens och fästmannens regler och kontroll. Hon ville leva utan att behöva dölja sig med sjalen. Hon ville plugga, ha kul med kompisar och tatuera sig. Istället hamnade hon på en leråker utanför Norrköping när fästmannen avsiktligt i hög hastighet körde av vägen efter att först ha hindrat henne att använda bilbältet. Som genom ett mirakel klarade hon sig utan allvarliga skador, och nu döms fästmannen till elva års fängelse och utvisning.
  …..
  Både mannen och kvinnan är i 20-årsåldern och är av afghanskt ursprung, men kvinnan kom till Sverige som barn, medan mannen kom hit som antingen 17- eller 18-åring. De hade lärt känna varandra via sociala medier några år tidigare, och efter att deras respektive föräldrar mötts i Iran för att komma överens om barnens framtid förlovade sig paret i en religiös ceremoni i början av 2018.

  I förhör berättar kvinnan att mannen förändrades efter förlovningen och blev mer kontrollerande. De levde inte tillsammans eftersom hon bodde på ett elevhem på en annan ort medan han bodde med hennes föräldrar, som tycks ha uppskattat hans kontroll över dottern.
  ….
  När hon träffade fästmannen blev han upprörd över att hon inte hade sjal på sig
  ….
  Fick stanna tack vare gymnasielagen – nu fängelse och utvisning

  Mohammadi – med afghanskt medborgarskap – kom till Sverige som ensamkommande från Iran i på sommaren 2015 och sökte asyl, men ett och ett halvt år senare avslogs hans begäran och han skrevs även upp i ålder eftersom han till ungerska myndigheter uppgett att han var född i början av 1997 och därför skulle varit över 18 när han kom till Sverige. Det beslutades att han skulle utvisas till Afghanistan.

  Efter överklagan fastställde Migrationsöverdomstolen beslutet i mars 2018, men några månader senare ansökte Mohammadi om uppehållstillstånd enligt den så kallade gymnasielagen och beviljades sedermera tidbegränsat uppehållstillstånd.”
  https://nyheteridag.se/hon-ville-inte-leva-under-religiost-fortryck-nu-doms-fastmannen-for-mordforsok/

  Svara
 70. G

   /  06/10/2020

  ”Liberal. Member of European Parliament”

  Svara
 71. G

   /  06/10/2020

  Yessss! En friskt fläkt, en befrielse.

  Svara
  • Dominique Samuels passar inte vänsterns mall:
   ”21. Manchester born & bred. Brexiteer & lover of conservatism.”

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/11/2020

   Jag behöver inte se mer än thumbnail:en för att känna igen hennes totala stolpskott till meningsmotståndare.

   Svara
  • Ivar L

    /  06/12/2020

   Det finns många skäl att bygga upp alternativa arkiv över vår kulturhistoria för grindvakter och politiska kommissarier kommer rensa bort saker bit för bit. Det sker hela tiden.

   När allt är online via tjänster ökar risken att viktiga pusselbitar i vår historia helt försvinner och även om det kan finnas kopior på KB och liknande arkiv så kan det ändå bli så att det aldrig mer visas för allmänheten.

   Hade Biblen varit nyare hade man säkert börjat redigera i den (sker i och för sig i viss mån via PK-översättningar) och försvåra förståelsen av vad som format Europa.

   Svara
 72. Frida Gustavlin

   /  06/10/2020

  I all ödmjukhet tror jag inte man kan belägga mitt sjätte sinne med någon signifikans.

  Rubrik i Aftonbladet: Skottlossning i Galleria

  Gissar Kista Galleria, skulle så klart kunnat varit Nordstan, men ibland har man ju bara tur.

  Länkar inte, det är vardagsmat.

  Svara
 73. MiT

   /  06/10/2020

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/11/2020

   Mhmm…

   Svara
   • Ivar L

     /  06/12/2020

    ”We have to restart science from an African perspective”

    Absolut, naturligtvis har afrikanerna all rätt att utveckla egen vetenskap. Det är väl bara att sätta igång? Men nähä, det duger inte. Det är de vita som skall hjälpa till, ställa resurser till förfogande, lämna plats o.s.v. Varför?

    Rummet hon sitter i, allt som finns där och allt som hjälper henne att nå ut med sitt budskap och hålla sin konferens är indirekt resultat av den vetenskap som hon tycker måste dekolonialiseras. Utan tillgång till frukterna av den västerländska vetenskapen hade hon i bästa fall suttit i en hydda och ätit hirs. Hon måste inte vara tacksam men om hon inte gillar västerländsk (och östeuropeisk samt östasiatisk) vetenskap så får hon väl börja med att göra något själv!

    Svara
    • Kristian

      /  06/19/2020

     ”We have to restart science from an African perspective”

     Vad betyder det ens? Hur skulle afrikansk gravitation, elektricitet eller hållfasthetslära skilja sig från den vi har idag?

     Det finns inga ”perspektiv”. Det finns en enda metod – ”ifrågasätt allt, undersök, dra slutsatser, börja om” – och en massa slutsatser som är mer eller mindre preliminära.

     Svara
  • Kristian

    /  06/11/2020

   The Onion: ”Study Finds Sexism Rampant In Nature”
   https://www.theonion.com/study-finds-sexism-rampant-in-nature-1819566369

   Svara
  • Ivar L

    /  06/12/2020

   Det är ett EXTREMT allvarlig problem när redaktörerna för viktiga vetenskapliga tidsskrifter böjer sig för ospecifika och otydliga politiska kampanjer. Det är STOR Sovjetvarning på detta beteende. Vad är de rädda för? Hur skall jag kunna lita på att de inte censurerar forskningsresultat av politiska skäl nu? I princip kan jag inte det. Naturvetenskapliga tidsskrifter har alltså valt att ta politisk ställning, dessutom i riktning mot en vetenskapsfientlig postmodernistisk vänsterextremism. Svårt att tro att detta händer. Det är oroande, mycket oroande.

   Snart får vi väl en upprepning av Kinas kulturrevolution där svarta utan utbildning skall vara läkare och de vita läkarna skickas ut till arbetslöshet i förorten av rättviseskäl.

   Svara
 74. MiT

   /  06/11/2020

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/11/2020

   Hahah! Och multikulti:

   Svara
   • Grodan Boll

     /  06/11/2020

    BWAHAHAH!

    justifies becoming physical with the individuals spraying paint because they were “disrespectful.”

    1. Vänsterpacket vill ha bort den vita civilisationen de hatar så mycket.
    2. PoC-rasister vill ha bort den vita civilisationen de hatar så mycket.
    3. Den vita civilisationen tar bort sin skyddande hand…

    Innan vi skickar in Snake Plisken MÅSTE vi ha drönarkameror 24/7 över området för att spara utbildningsmaterial för framtida vita unga kvinnor inom humaniora och samhällskunskap.

    Svara
 75. Grodan Boll

   /  06/11/2020

  Classy.

  Stephen Frost
  I am CEO and Founder of Frost Included, a diversity and inclusion consultancy.

  Otippat. Man undrar hur mycket avlatsbreven kostar?

  Svara
  • Ivar L

    /  06/12/2020

   ”For example, it’s great that Adidas and Nike have retweeted each other’s anti-racism messages[i]. But that’s actually quite easy to do. What’s harder is for them to proactively include black people in their corporate hierarchy and decision-making.”

   Ännu svårare är det troligen för vite Stephen Frost som skrivit bekännelseartikeln att lämna sin post på Forbes för en svart kropp. För det kommer han ju inte att göra.

   Svara
 76. Vad tror ni, har Zara Larsson äntligen skitit i det blå skåpet nu?
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/06/11/polishataren-zara-larsson/

  Svara
  • Kristian

    /  06/11/2020

   Nej, jag tror hon kommer undan även med detta. Bland målgruppen och likasinnade, vilket är vad hon bryr sig om.

   Svara
   • Det stämmer säkert bland målgruppen och likasinnade. Jag tänker framförallt på media och politiker, som fram tills nu backat upp henne vad hon än sagt. Kladd-Kakan förlorade på samma sak.

    Svara
    • Kristian

      /  06/12/2020

     Okej, du tänker så.
     Det beror på åt vilket håll vinden blåser just för dagen.

     Men det stämmer nog att det inte blir helt okritiskt stöd från samtliga.

     Svara
 77. elina

   /  06/11/2020

  Jag skickade ju en förfrågan till Polisen i Stockholm om den kvinnliga polisen som knäade och hade plakat mot vita.
  Fick idag svar att ärendet är under utredning och någon mer kommentar kan i dagsläge inte sägas.

  Svara
  • hllviken

    /  06/11/2020

   Bra gjort i alla fall. Svenskarna måste säga ifrån!

   Svara
   • elina

     /  06/11/2020

    Nej, svenskar säger inte ifrån.Nästan alla är nöjda eller likgiltiga. Försökte uppmana andra att anmäla henne eller göra förfrågan om hon bröt mot arbetsföreskrifter men jag tror att det var bara några, 6 kanske,som orkade sända ett mail till polisen. De har en formulär så det tar några minuter att fylla.
    Jag tror på grund av min ålder som ger möjlighet att dra slutsatser från en längre tid att Sverige är kört. Fast det beror ju på vilket land man ville leva i. Vissa vill ju ha svensk Mellanöstern eller postmodern kaos. Båda lika icke fungerande.

    Är trött. Finns inget att göra.

    Svara
    • Rikard

      /  06/11/2020

     Hej.

     Nyheter Idag har en plus-artikel om det där. Enligt rubrik och ingress så läggs alla anmälningar om tjänstefel och hets mot folkgrupp ner av åklagare. Vad som sker med de JO-anmälningar som lär ha gjorts vet jag inte.

     Vet dock av egen erfarenhet att det är helt meningslöst att anmäla tjänstefel. (Undantag gäller väl om man är rätt offergrupp enligt handläggaren antar jag – önskar att jag slapp tänka så men det går inte att undvika.)

     Försökte en gång hjälpa en person jag kände via jobbet (en tidigare student) vars personakt från Socialtjänsten (osäker på om det är den korrekta termen?) samt hela sjukjournal slarvats bort på Arbetsförmedlingen. Person har brokigt förflutet, LVU/LVM i bakgrunden samt bokstavsdiagnoser; i journalen ingick även utskrifter från psykiatrisk utredning med högst personliga detaljer. Af hade krävt detta för att kunna placera personen hos rätt handläggare (s.k. SIUS) och hade fått materialet från psykiatrin mot en skriftig undertecknad begäran (initialt krävde Af detta muntligen och vägrade göra det skriftligt). På denna begäran var specificerat syftet, vem som skulle ta del av handlingarna, och för hur länge – alltså en fysisk kopia, inte filer.

     När min f.d. student ville ha tillbaka dokumenten (ny handläggare, vilket är en cirkus i sig) fick denne till svar att man inte kunde hitta några papper. Det fanns inte loggat mer än att de lämnats in. Inget om vem som hade dem, eller var de fanns, eller om de var destruerade. Personen det rör fick svaret att ”Ja, ojdå det var ju inte så bra men sånt händer ibland.” Vi nekades att anmäla detta till Af själva för utredning – inget hade ju hänt var responsen. Vi nekades av länsrätten att göra en klagan då länsrätten inte har tillsynsansvar över Af. Vi gjorde en JO-anmälan och fick till svar att inget fel begåtts eftersom personen det rör inte kunde påvisa att den lidit men av det.

     Det känns mest som möjligheten till dylik klagan har två funktioner: ett alibi för staten att det finns kontrollfunktioner (vilket är rena Truxa-tricket i realiteten) och en möjlighet att sätta dit jobbiga tjänstemän som inte rättar in sig i partilinjen: alla dessa socionomer och andra handläggare som åkt på att inte skaka tass med muselmaner t ex.

     Då har jag inte ens nämnt hur meningslöst det är att försöka anmäla vårdpersonal som sladdrar patientuppgifter i offentliga utrymmen på sjukhus och VC, eller lärare som tjattrar om identifierbara elever mitt i kollektivtrafiken. Anmälan tas bara emot om det föreligger misstanke om en ej värdegrundskorrekt politisk dimension.

     Förhoppningsvis är mina erfarenheter en statistisk utliggare, men jag kan inte längre tro det.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • elina

       /  06/12/2020

      Om det hade blivit en folkstorm med 10000 anmälningar mot den aktuelle polisen är det inte så enkelt att kasta de i papperstuggen. Men, oavsett vad det gäller, händer det aldrig.
      Max att som utpekad få gråta i morgonsoffan. Då tackar ingen nej i att bre ut sig.

 78. Gorby

   /  06/12/2020

  Svara
  • G

    /  06/12/2020

   Vänsterhjärnor älskar sin lilla, lilla, lilla bubbla. Inte bara kulturen som ska rensas bort och ”blockeras”, även oliktänkare såklart, s.k rassar. Vänsterhjärnor gör allt för att deras bubbla ska krympa och krympa, tills det bara finns vänsterhjärnor kvar.

   Svara
   • Ivar L

     /  06/12/2020

    rassar = personer som inte tänker som jag men som jag inte kan argumentera mot.

    Svara
 79. Kristian

   /  06/12/2020

  Svara
 80. G

   /  06/12/2020

  Som sagt! Vansinnet(!) fortsätter! Fy fan så puckade folket som styr över detta är…

  ”Fawlty Towers” och John Cleese censureras”
  https://nyhetsbyran.org/2020/06/12/fawlty-towers-och-john-cleese-censureras/

  Svara
  • G

    /  06/12/2020

   Sådant här måste vara det bästa exemplet på varför man inte kan lita på att innehålla finns/stannar för evigt i de s.k streaming tjänsterna som du BETALAR för och förväntar dig ha innehållet som du vill se. Varför det alltid är bättre att köpa och ÄGA innehållet i något fysiskt format, då har DU makten att slänga kränkande CD:n, DVD:n, VHS:n, Vinylen, vad det nu handlar om, när du själv vill det. I denna takt lär det inte finnas mycket äldre material kvar om några år, då den hemmasnickrade vänsterdefinitionen av vad som är rasistiskt och ”offensive” uppdateras säkert en gång i veckan, och listan blir bara längre och längre med ”otillåtna/kränkande/rasistiska” ord. Humorbefriat jävla vänsterpack.

   Svara
   • G

     /  06/12/2020

    Förtydligande så ingen svarar mig i onödan. Jag själv betalar inte för någon streamingtjänst öht. Bland annat just av ovannämnda anledningar.

    Svara
    • Ivar L

      /  06/12/2020

     Det är väl rätt uppenbart att onlinesamhället utvecklas mot en global vittomfattande censurerings- och övervakningsrobot som kontrolleras av en visserligen inte homogen men ändå relativt samordnad, elit? Det är faktiskt en hel del i gamla dystopiska scien-fcitionromaner som sakta men säkert kickar igång nu. Visserligen ser inte förtrycket alls ut som dessa författare skildrade men mekanismerna är till stor del likartade och på sikt även konsekvenserna.

     Det kommer att behövas någon form av demokratiskt och integritetsmässigt uppvaknande för detta är inte långsiktigt hållbart om man vill att kommande generationer skall leva i ett fritt rättssamhälle.

     Svara
   • Kristian

     /  06/12/2020

    Din CD-samling blir mer värd för var dag som går. Önskar mer fanns i originalversion och inte ”det bästa ur.”

    Svara
  • Bamse

    /  06/12/2020

   Tur att man har denna fantastiska klassiker på både DVD och VHS! Borde kanske säkerhetskopieras dessutom.

   Sedan, Sadiq och kompani, kom ihåg att statyer av Marx nu också måste ryka. Och allt som berör den där profeten Muhammed – uj, uj, uj….

   Svara
  • G

    /  06/12/2020

   ”John Cleese furious at ‘stupid’ decision to pull controversial Fawlty Towers episode
   …..
   ‘One of the things I’ve learned in the last 180 years is that people have very different senses of humour,’ he vented to the Sydney Morning Herald.

   ‘Some of them understand that if you put nonsense words into the mouth of someone you want to make fun of you’re not broadcasting their views, you’re making fun of them.’

   ‘The Major was an old fossil left over from decades before,’ he continued.

   ‘We were not supporting his views, we were making fun of them. If they can’t see that, if people are too stupid to see that, what can one say? ‘Fawlty Towers’ has given a large number of people a great deal of happiness, why would you want to stop that. It reminds me of the definition of a Scottish Presbyterian as someone who has a nasty, sneaking feeling that someone, somewhere, is having a good time.

   ‘A lot of the people in charge now at the BBC just want to hang onto their jobs. If a few people get excited they pacify them rather than standing their ground as they would have done 30 or 40 years ago.’”
   https://metro.co.uk/2020/06/12/john-cleese-fawlty-towers-12842905/

   Svara
  • G

    /  06/12/2020

   Svara
 81. Kristian

   /  06/12/2020

  ”Vi som vill bevara Carl von Linnés statyer som kulturmärken”
  https://www.skrivunder.com/vi_som_vill_bevara_carl_von_linnes_statyer_som_kulturmarken

  Det vore bättre att plocka bort de verkliga rasbiologerna, och då kan man börja med ett flertal socialdemokrater. Fast det är nog lättare att hitta någon enda person under första halvan av 1900-talet som inte höll med om att den inhemska bondestammen skulle bevaras.

  (Tipstack till Björn Boman. I anledning av:
  https://nyheteridag.se/namninsamling-kraver-ta-ner-carl-von-linnes-staty-i-sverige/)

  Svara
  • elina

    /  06/13/2020

   Har skrivit på och ska lägga tipset på min blogg.
   Så ni andra?

   Svara
 82. G

   /  06/12/2020

  Svara
  • Jans

    /  06/12/2020

   Skall man dessutom ta Newtons (och Linnés) betydelse för vår vetenskap och vårt välstånd blir det ännu svårare. Men visst, alla som vill kan kasta vetenskap byggd på deras resultat på sophögen och bosätta sig i grottan på Stora Karlsö igen. Varför inte?

   Svara
 83. G

   /  06/12/2020

  Good balance? Nej, Michael har rätt.

  Svara
  • Kristian

    /  06/12/2020

   De flesta Britter tror fortfarande att det är omkring 1985 i Sverige.

   (För en gångs skull är det inte en referens till boken 1984.)

   Svara
 84. G

   /  06/12/2020

  Svara
  • G

    /  06/12/2020

   Svara
 85. G

   /  06/12/2020

  Svara
 86. G

   /  06/12/2020

  ”13-åring i adidasbyxor” försöker våldta kvinnor i Vetlanda
  https://www.friatider.se/13-aring-i-adidasbyxor-forsoker-valdta-kvinnor-i-vetlanda

  Svara
 87. Kristian

   /  06/12/2020

  Pekoralvarning.
  ”Vi lever i efterdyningarna av en fullbordad statskupp”
  http://archive.is/qjcBb
  Det mesta är ointressant. Avsaknaden av självkännedom är lite spännande:
  ”Vi som ser och bryr oss och vägrar att godta den slakt på det offentliga som genomförts, den medvetna tillväxten av klyftor, anständighetens avskaffande på snart sagt varje samhällsområde, den fega anpassningen inom socialdemokratins ledarskikt efter allt vad medelklassen efterfrågar, den obefintliga moraliska resningen i frågor om allt från asylrätten till vården av psykiskt sjuka och missbrukare, de utplundrade skattemiljardernas flöden till skatteparadisen, den eviga beröringsskräcken inför allt som blickar bakåt mot en nation som trots allt fungerade, mot ett folkhem som till sist drog till sig avundsjuka blickar från världens alla hörn ”

  *djupt andetag* Ja, det var en enda mening! Litterärt som f-n!

  Nästan allt detta gjordes av S. I de fall det gjordes av M valde S när de kom till makten att inte ”återställa”. Palme lade själv grunden till förfallet.

  Hmm. ”den eviga beröringsskräcken inför allt som blickar bakåt mot en nation som trots allt fungerade” – Menar han hur man har ”hanterat” SD?

  Svara
  • Rikard

    /  06/12/2020

   Hej.

   Jösses Amalia, vilken text. Den innehåller inga pärlor – varenda rad är ett konstverk i sig, som en installation över ”vänner låter inte vänner skriva artiklar när de gett sig själva lavemang med psilocybinsvamp och sniffat thinner hela dagen”.

   ”Innan dess hade han bearbetats i åratal inom den politiska motsvarigheten till en pedofilring, där allt grövre fantasier kunde delas utan att någon höjde på ögonbrynen. Om Pinochets undanröjande av Allende i Chile var en fascistisk statskupp har jag svårt att se hur inte Engströms mord på Olof Palme skulle vara det.”

   Nog för att AB alltid varit illa värre – man vill vara som de stora pojkarna The Sun, EkstraBladet, Stern, och National Enquirer men liknar mest En Ding Ding Värld.

   Undrar vad han som petades på SDS skulle tycka om han jämförde vad han fick käppen för, jämfört med Engströms … tömning.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 88. Jans

   /  06/12/2020

  https://petterssonsblogg.se/2020/06/12/for-exakt-fem-ar-sedan-sprangdes-luna-4-ar-i-luften-ingen-demonstrerar-for-henne-eller-mot-valdet/#more-325364

  ”För exakt fem år sedan sprängdes Luna, 4 år, i luften, ingen demonstrerar för henne eller mot våldet…”

  Svara
 89. G

   /  06/12/2020

  ”Old Lives Matter-demonstration aflyst i Sverige”
  https://rokokoposten.dk/2020/06/12/old-lives-matter-demonstration-aflyst-i-sverige/

  Svara
 90. G

   /  06/12/2020

  ”Is There a Racist Monument In Your Town? Check This Map to Find Out”
  https://www.vice.com/en_us/article/wxqnjy/is-there-a-racist-monument-in-your-town-check-this-map-to-find-out

  Svara
 91. G

   /  06/12/2020

  Grön Ungdoms norska vänner….

  ”Grønn Ungdom vil fjerne Oslos Churchill-statue

  Teodor Bruu i Grønn Ungdom vil fjerne Winston Churchills statue fra Solli Plass i Oslo. Han mener at Churchill var en rasist. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum kaller forslaget fordummende og historieløst.

  – Det vi i Grønn Ungdom sier er: ta ned statuene, flytt dem inn på et museum, og reis heller statuer av kvinnesaksforkjempere eller antirasister, sier han.

  Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum møter VG ved Winston Churchills statue på Solli Plass i Oslo. Han sier han er takknemlig når han ser statuen av britenes statsminister under andre verdenskrig.

  – Churchills ord og handlinger i starten av andre verdenskrig var helt definerende for min og din frihet i dag. Det er ingen statsleder i Europa som da var viktigere i kampen mot fascismen, nazismen og den totalitære statstenkningen som preget hele Europa, sier Vedum til VG.

  Vedum mener at historiske personer må forstås ut ifra den samtiden de levde i. Det gjelder også Holberg og Churchill.

  – Jeg blir nesten skremt bare av at dette er en debatt, for det er en sånn fundamentalisme i det. Hvis man ikke mener akkurat det korrekte i 2020-standard, så skal du gjemmes bort, sier Sp-lederen.

  – Hvis du satt her i dag, ville du satt opp Churchill på nytt?

  – Ja. Gjerne på en enda mer sentral plass i Oslo. Med hans betydning for Norge kunne han faktisk stått foran Stortinget, sier Vedum.”
  https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/9vP6Ql/groenn-ungdom-vil-fjerne-oslos-churchill-statue

  Ung och dum gäller inte här. Att ha sådana här unga personer som endast för sin värdegrundskamp och sedan letar sig i moderparti och parlament där de kan göra verklighet av sin vilja och sina tankar, DET om något är ett gigantiskt ”hot mot demokratin” som det brukar gapas om från VänsterLib håll.

  Svara
  • Jans

    /  06/12/2020

   Rätt kul att läsa lokalblaskans vinkel, som naturligtvis inte nämner något om Olwans judehat och extremkommunism:

   ”På en presskonferens under torsdagen presenterades årets sommarpratade i P1. Och två Nacka- och Värmdöprofiler finns med i uppställningen: den pensionerade imamen Awad Olwan, Fisksätrabo och initiativtagare till projetet Guds hus i Fisksätra, och finansmannen Olof Stenhammar, Värmdöbo och grundare till Siggesta gård.”

   Så de har en Sommarpratare som omvandlat en vackert belägen gård till utflyktsmål åt Nackaborna och som väl i största allmänhet på olika sätt bedrivit för Nacka och Sverige nyttig verksamhet.

   Sedan har vi någon slags immigrant, som tagit med sig sin destruktiva revolution och sitt judehat till Sverige och som vi och Nackaborna förmodligen till största delen betalat upphället åt sedan dag 1.

   Rätt stor kontrast.

   Svara
 92. G

   /  06/12/2020

  HAHAHAH! Hur bakom flötet är detta folk på riktigt? WOW!

  Svara
 93. Gorby

   /  06/12/2020
  Svara
 94. x

   /  06/13/2020

  Svara
 95. Gorby

   /  06/13/2020

  Svara
  • Gorby

    /  06/13/2020

   Svara
  • Ivar L

    /  06/14/2020

   Fast som Steget Efter noterade skall det vara Brantings namn, inte Linnés som skall plockas bort i första hand. Så inte nog med stolleriet som sådant, utan de kan inte ens göra sig besväret att se till att riva rätt statyer.

   Svara
  • Jans

    /  06/14/2020

   Fair point:

   Svara
 96. Gorby

   /  06/13/2020

  Svara
  • Ivar L

    /  06/14/2020

   BBC, HBO, Netflix, SVT, Bonnier och allt vad det är har naturligtvis ingen skyldighet att hålla kompletta arkiv och har säkert redan från början valt bort material av politiskt korrekta skäl.

   Men när det gäller serier, där helheten naturligtvis är en viktig aspekt, borde det inte vara möjligt för dem att plocka bort enskilda avsnitt. Vill de inte visa ett avsnitt borde de bli tvungna att plocka bort hela serien. Det borde inte heller vara möjligt att blockera andra från att få rättigheter till material som de själva förvägrar allmänheten att köpa/ta del av.

   Samma med bokserier. Fördelen om det vore så är att då skulle det bli lättare för andra att plocka upp verken och sälja/distribuera. För det är rätt uppenbart att det behöver växa fram alternativ till strykrädda politiskt korrekta giganter som indirekt fått rollen som kulturella grindvakter på ett mycket ohälsosamt sätt.

   Svara
   • Rikard

     /  06/14/2020

    Hej.

    Ivar, jag kan hålla med dig när det gäller privata aktörer, men inte statliga/skattefinansierade.

    Om Warner Bros plockar väck något som helt plötsligt är haram är en sak – jag kan tycka vad jag vill om det och rösta med plånboken.

    Det staten producerat eller köpt in och sänt har jag (och du) tvingats betala för utan att kunna få slippa. Därför är det vi som är att betrakta som ägare, eftersom det är vi som betalat.

    Och därför är det helt fel om statliga aktörer plockar bort, redigerar eller begränsar tillgången till material.

    Det finns inga tekniska hinder för SR, UR och SVT att ha allt sitt material i ett sökbart arkiv, öppet för alla. (Visst, det kräver en viss investering i att föra över, lagra och via korrekt indexering göra materialet sökbart. Det finns företag vars hela nisch är systemoptimering, och det är inga stora summor det handlar om.) Däremot finns det vad det verkar en stark motvilja mot att låta dig och mig, vi som tvingats finansiera det hela, ta del av vad vi vill, när vi vill.

    Man kan ju fråga sig varför det är så viktigt att SR:s intervju med Mona Sahlin, då student på Nacka gymnasium, inte skall gå att lyssna på idag – eller Palmes debatt med Tingsten om ideologiernas död, eller Lorry, utan censur, eller Yngve Gamlins debatt med sig själv (nu har jag inte kollat om man kan hitta detta i SVT:s Öppet Arkiv, jag tjejforskar i valet av titlar).

    Detsamma gäller KB:s tidnings- och tidsskriftsarkiv. Det kan ligga öppet på nätet för jämnan, och det vore en kulturgärning att sakta men säkert föra över landets alla biblioteks (även högskole- och universitetsbibliotek) arkiv till digitalt format.

    Har folket tvingats betala via skatter, är det folkets egendom att fritt disponera. (Ja, man kan ställa principen på ända genom att t ex säga ”Var är MIN Akv 151?” men då gör man sig till med flit.)

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
 97. Tack för intressant läsning

  Svara
 98. BLM är en som religiös sekt. Precis som den i Knutby. Bara en fårskock som följer strömmen utan att tänka.
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/06/13/sverige-ett-enda-stort-knutby/

  Svara
 99. Gorby

   /  06/13/2020

  Svara
  • Ivar L

    /  06/14/2020
   Svara
   • Weasel

     /  06/14/2020

    Tv4 värdegrund = alla snutar är svin ?
    🙄

    Svara
  • Jans

    /  06/14/2020

   Svara
   • Kristian

     /  06/15/2020

    Ungefär vad Scott ”Dilbert” Adams sade hos Rubin.

    Adams berättade om hur han inte en utan två gånger – på två olika företag tror jag – i ett privat samtal med chefen fick veta att ”vi tycker du är jättebra, men tyvärr kan vi inte befordra fler vita män på ett bra tag.”
    Tja, sade Adams, det går att jobba någon annan stans. Se till att du är anställningsbar och alltid har ett CV au courant.

    (Försöker ge alternativ till onödiga anclicismer. Via ”kurant” kom jag till ”gångbar” som ger ”gångelig.” Känns som karriärråd från Selma Lagerlöf!)

    Alternativet är vad medelklassens transferiata vänsterväljare gör: slå vakt om PK och ”woke”, se till att det språket och den kulturer är helt nödvändig för en anställning. Och rösta för mer pengar till departement, ”kultur”, byråkrati, utredning, analys, komminikation och administration.

    Svara
 100. hllviken

   /  06/13/2020

  Freudiansk felsägning???

  Svara
 101. Ivar L

   /  06/14/2020

  Jag antar att denne man inte var svart eftersom ingen bryr sig:
  https://www.svd.se/polis-skottskadade-man-i-nynashamn

  ”Polis och ambulans larmades klockan 2 i natt om en person som mådde psykiskt dåligt. När de kom fram till platsen uppstod en hotfull situation och polisen misstänkte att personen hade någon from av vapen.”

  Inget konstigt med att polisen skjuter om de uppfattar situationen som hotfull men måste de skjuta ihjäl folk varenda gång? I Danmark sköt de i benet istället. Varför misslyckas polisen med detta varenda gång i Sverige?

  Svara
  • Ärligt talat så skulle man ha en genomgång över vad polisens träning är i just vapen på polisutbildningen i Sverige. Att skottskada en hotfull person vs att skjuta ihjäl någon handlar mycket om hur bra man är på att hantera vapen under stress – är man inte bra och inte stresstålig så är reaktionen oftare att skjuta för att döda.

   Svara
 102. Ivar L

   /  06/14/2020

  Låter inte Putin förvirrande likt tyckarspalterna i svensk press?

  ”Det som har hänt är ett tecken på djupt rotade inre kriser…Enligt Putin finns en brist på starkt ledarskap när det gäller virussituationen i USA….I Ryssland är det inte troligt att någon i regeringen eller i regionerna skulle säga att de inte skulle göra som regeringen eller presidenten säger”
  https://www.svd.se/putin-protesterna-tecken-pa-kris-i-usa

  Svara
  • Kristian

    /  06/15/2020

   Jag trodde det var på ledarsidorna jag sett det, men det verkar vara någon annan som skrev det:
   Sverige, Kina, och ”ledare” i andra länder – tror man nämnde Putin också – har gjort sitt bästa för att avskärma sig från den dagliga hanteringen av virustjosanhejsan. Man skyller eventuella misslyckanden på underlydande och försöker framstå som handlingskraftig.

   (Var det en Kyeyune? Dagens vad det nu heter? Ledare i GP?
   Spara alltid allt!)

   Svara
 103. hllviken

   /  06/15/2020

  Svara
 104. hllviken

   /  06/15/2020

  Vad håller Google på med?

  Svara
 105. Nu vill BLM-galningarna riva ner statyer på exempelvis Carl von Linné…
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/06/16/statyvandalisering-av-black-lives-matter/

  Svara
 106. G

   /  06/16/2020

  ”Svenskar spottar på Tegnellkritiker
  …..
  Gruppen, som kallar sig SaveSwedenCov19, samlades på lördagen på Sergels torg för att manifestera för de många svenskar som dött i covid-19.

  – Vi vill berätta sanningen om det som sker här i Sverige. Strategin skyddar inte folk. Det som sker är hemskt, säger talespersonen Andreia Rodrigues, 26, till NRK.

  Deras budskap väcker dock stark ilska bland svenskar på stan.

  – Många kritiserar oss. De säger att vi är dumma i huvudet och ropar ”heja Sverige”. De skrattar åt oss och vi blir spottade på. Det är för att vi står här med munskydd. Jag har verkligen fått uppleva mycket hat, säger Rodrigues.

  Medan aktivisterna höll en tyst minut för de svenskar som dött blev de avbrutna av Stockholmare som kom med hånfulla tillrop.

  – Jag anser att det är avskyvärt och visar på en brist på respekt, säger Andreia Rodrigues till NRK.

  Rodrigues bär själv ansiktsmask, och upplever att svenskar tar det som en förolämpning och en ”kritik av deras livsstil”.

  – De upplever det närmast som ett hot. Svenskarna vill inte erkänna att de befinner sig mitt i en katastrof, säger hon.”
  https://www.friatider.se/svenskar-spottar-pa-tegnellkritiker
  https://www.nrk.no/urix/sverige_-koronakritikere-blir-spyttet-pa-1.15052904

  Svara
  • G

    /  06/16/2020

   Svara
  • G

    /  06/16/2020

   Svara
  • G

    /  06/16/2020

   Svara
 107. G

   /  06/16/2020

  Svara
 108. G

   /  06/16/2020

  Svara
 109. G

   /  06/16/2020

  Svara
  • G

    /  06/16/2020

   Svara
 110. G

   /  06/16/2020

  Tråden…

  Svara
 111. G

   /  06/16/2020

  Svara
 112. G

   /  06/16/2020

  Svara
 113. G

   /  06/16/2020

  Svara
 114. G

   /  06/16/2020

  Svara
 115. G

   /  06/16/2020

  Svara
 116. G

   /  06/16/2020

  Svara
 117. G

   /  06/16/2020

  Svara
 118. G

   /  06/16/2020

  ALCAB – All Leftist Celebrities Are Bastard

  Svara
 119. G

   /  06/16/2020

  ”Det här är en svensk panter
  ..[..]..
  Att Sveriges Unga Muslimer är en radikal islamistisk organisation och som är en del av BLM-rörelsen, Black Lives Matter, blir ännu tydligare med att SUM:s ordförande Rashid Musa talade vid BLM:s första manifestation. Manifestationen sändes på Facebook den andra juni. Musa presenterades som ordförande för SUM och därmed representant för organisationens budskap på manifestationen.
  ..[..]..
  Rashid Musa, ordförande för Sveriges Unga Muslimer menade i sitt tal på den första svenska BLM-manifestationen bland annat att

  “Sedan våran förra demonstration har flera unga svarta män och kvinnor blivit mördade av vita poliser, vita väktare eller vita ordningsvakter” .… “Detta är sanktionerat från landets högsta ledning”

  Jag förväntar mig inte någon sympati från någon. Jag kämpar för det jag tror på. Oavsett om människor ansluter sig till min kamp, vår kamp eller inte. Och dom som inte gör det, dom behöver inte göra det. Men jag har bara ett meddelande till de personerna:”Stå inte i vägen för vår strävan efter rättvisa. Annars kommer vi hantera dig också”.

  Samt avslutar med

  ”Och kom ihåg, inte bara Black Lives matters utan också Black Power matters”.(forts)”
  https://ledarsidorna.se/2020/06/det-har-ar-en-svensk-panter/

  Svara
 120. G

   /  06/16/2020

  Svara
  • G

    /  06/16/2020

   Journo Expressen…

   Svara
 121. G

   /  06/16/2020

  Svara
  • Ivar L

    /  06/16/2020

   Kapten Klänningvarianten av politisk korrekt censur alltså. Nästa gång någon skall tystas bör man ställa sig frågan vad mediebolaget som utför deplattformingen har för lik i garderoben uppenbarligen.

   Svara
 122. G

   /  06/16/2020

  ”Jan Björinge, tidigare stadsdirektör och kulturhuvudstadsdirektör, Umeå kommun”
  https://web.archive.org/web/20200616045059/https://www.aftonbladet.se/debatt/a/Wbw3jg/byt-ut-karl-xii-mot-en-staty-av-greta

  Ej ironi…

  Svara
 123. G

   /  06/16/2020

  Svara
 124. G

   /  06/16/2020

  Blir bara sjukare och sjukare och sjukare. WTF! Microsoft och Google med samma vänster”logik”.

  Una: ”CSS/Web DevRel @googlechrome”
  Nat: ”CEO of GitHub”

  Svara
  • G

    /  06/16/2020

   Och nedan ett exempel på att Microsoft, som äger Github, inte har några problem med att deras anställda gör så att varumärkena indirekt associeras med BLM och vänsteraktivistiska inkluderingen av ”she/her” i twitterprofilen. Yrkesroll och fritidsrollen smälter ihop.

   ”CVP of Product for Developer Tools @ Microsoft. @code @VisualStudio @TypeScript @dotnet etc. Nerd of nerds. Momming hard. Opinions mine. She/her. HIRING!”

   Svara
  • Kristian

    /  06/16/2020

   Tee: Yes, Master.
   Baydool: No, not ”Master”, Tee. You’re free now, you are no longer a slave, remember?
   Tee: My mother taught me, those whom we respect, those with great wisdom and dignity we should call ”Master.”

   Crow: Right, Mr Bater?

   MST3K – S09E13 – ”Quest Of The Delta Knights”

   Svara
  • Ivar L

    /  06/16/2020

   Den postmoderna varianten på att förändra världen:
   Byt ut orden.

   Försvarsmakten får ett lätt jobb:
   ”Krig är fred!”
   Så var det fixat, skär ner budgeten med 99,9%.
   Det enda som behövs är en genuspedagog och någon som kollar så även fienden använder korrekta uttryck.

   Svara
 125. G

   /  06/16/2020

  facebook.com/547967589/posts/10159019332407590/

  Svara
  • Kristian

    /  06/16/2020

   ”Det här är allvar. I den här leken finns inget som heter ”Vi har varit naiva.” eller ”Vi såg det inte komma.”
   Må ingen svensk politiker någonsin behöva yttra de orden. Då kommer det redan vara för sent.”

   Det fina med islamism, kommunism och annat, är att alla som släppt fram det slipper ansvar, slipper att uttala sig, slipper nästan allt för alltid. Något att fundera på i brödkön.

   Svara
   • Ivar L

     /  06/16/2020

    De kanske slipper ansvar men de slipper inte undan. De kommer drabbas av islamismens konsekvenser precis som alla andra.

    Och i det fall de har barn slipper dessa sannerligen inte undan och nästa generation kanske inte kommer vara några Gretor för de kommer att ha helt andra problem att ta tag i. Deras missnöje med föräldragenerationen kan bli mer konkret tror jag. Därför viktigt att föra bok på de som varit medlöpare till bl.a. islamismen så man i vart fall kan peka på dem. Vem vet, en del kanske kommer att hamna i framtida svenska (jodå de kan nog finnas, inte helt säkert i Sverige dock) historieböckers skamspalter?

    Svara
    • Kristian

      /  06/17/2020

     ”Därför viktigt att föra bok på de som varit medlöpare till bl.a. islamismen så man i vart fall kan peka på dem. Vem vet, en del kanske kommer att hamna i framtida svenska (jodå de kan nog finnas, inte helt säkert i Sverige dock) historieböckers skamspalter?”

     Där är vi överens! Men om det är en papperbok så se till att få den utgiven i ett annat land. Sverige är världmästare på att förstöra information.

     Svara
  • G

    /  06/17/2020

   Svara
 126. G

   /  06/16/2020

  Svara
 127. Kristian

   /  06/16/2020

  Fransk militär sätts in för att stoppa upploppen i Dijon
  https://nyheteridag.se/fransk-militar-satts-in-for-att-stoppa-upploppen-i-dijon/
  ”Sedan några dagar har det pågått gängkrig och konflikt mellan tjetjener och andra grupperingar i Dijon, något bland annat Jerusalem Post, Le Monde och Daily Mail rapporterat om. Videobilder som spridits online visar tungt beväpnade gängmedlemmar avlossa vapen och patrullera Dijons gator. Nu svarar franska myndigheter med att sätta in militär.”

  Jag tyckte det här var det mest intressanta:
  ”I en intervju med den lokala tidningen Bien Public säger en tjetjensk man straffräderna var riktade mot kriminella droggäng som attackerat 16-åringen, och att tjetjener från hela Frankrike och även Belgien hjälpt till.”

  Undrar vad som skulle krävas för att svenskar några kvarter bort skulle ”hjälpa till?”
  ”Fel låt vann?”

  Svara
 128. Kristian

   /  06/16/2020

  Poole talar (omkrign 21:30) om den här:
  ”PSA: Lock up your tents before leaving it! Do not leave your valuables unattended.
  Lost / Missing
  Disclaimer: this happened 2 hours ago, and I’m still recovering from the shock as all my valuables have been stolen.
  Came back from a walk to my tent and all my valuable items are gone. My laptop (16 Inch MBP), power banks, Cash of ~$400 and entire bag pack with my week’s supplies are now gone.
  I completely zipped up my tent before leaving it, but please don’t take for granted and lock it up, or bring your valuables with you.”

  Den har tagits bort av CHAZ moderator här:

  Men finns fortfarande under ”Seattle”

  Sedan kommer en härlig historia från Pooles minne av “occupy”. Slutklämmen är obetalbar.

  Svara
 129. Jans

   /  06/16/2020

  Komiskt att hon sjunger samma sång som de där flyktingarna på någon flyktingförläggning 2015 sjöng. De hade just fått komma in i landet, fått mat och husrum men var missnöjda med potatismos eller vad det var.

  Svara
 130. Gorby

   /  06/16/2020

  Svara
 131. G

   /  06/17/2020

  Svara
 132. G

   /  06/17/2020

  Svara
 133. De skrev upp Hamids ålder från 15 till 20 med bara ett ögonkast:

  https://www.aftonbladet.se/kultur/a/jdRqoL/hans-alder-skrevs-upp-efter-ett-ogonkast

  Hur kunde de inte tro att han var 15?

  Svara
  • Kristian

    /  06/17/2020

   ”Åldersbedömningar brukar göras av medicinskt kunniga människor som analyserar bilder från röntgen- och magnetkameror.”

   Ja, det stämmer, det är så man brukar göra. I TREDJE RIKET!
   I det här landet tror man på vad folk säger värdegrund medmänsklighet ingen är illegal guldklimpar kompetensregn flyr för sina liv.

   Svara
   • Det knäppa med den här typen av människor att de inte verkar förstå hos vem bevisbördan ligger hos – det åligger inte staten att bevisa att någon inte har rätt till någonting, utan om individen som kräver vissa rättigheter att visa att de faktiskt uppfyller kraven. Jag kan inte valsa in hos försäkringskassan och säga att jag är sjuk och direkt få sjukersättning t. ex.

    Sedan så slår man sig för pannan över de ”orättvisa” fallen som de brukar lyfta fram – ingen tror på att denna man för närvarande är 20 bast (eftersom han var ”15” 2015). Antagligen så ligger han rätt långt ifrån 20 år gammal…

    Svara
    • Kristian

      /  06/18/2020

     Någonstans har någon inte begripit att man inte kan ha ”RÄTTIGHETER!” för hela världen på samma sätt som man kan ha ”rättigheter och skyldigheter” för en liten grupp som oftast inte utnyttjar dem.
     Men det är naturligtvis andras pengar som används först, och de ”goda” har nästan inga egna pengar med i spelet.

     Svara
  • MiT

    /  06/22/2020

   Thord är ju en asylaktivist som skrivit aktivistböcker osv.

   Svara
 134. Kristian

   /  06/18/2020

  Marcus Allard i sitt esse!

  Perfekt illustration av hur vänstern vill ha makt medan vi ”högerextremister” hellre vill att något blir gjort. I en vanlig bananrepublik är det pengar man delar ut till de man vill ha på sin sida. I den progressiva staten är det ”medbestämmande” som är valutan. Det kan man dela ut tills alla bestämmer ingenting om allt.

  Lägg märke till att ett av målen var ”stärk individens möjlighet till inflytande”:
  ”I think the salaries at this level are reasonable, but it is not money that makes people want these jobs. It is power, which brings with it status. I define power as personal influence over important events
  (Från https://www.unqualified-reservations.org/2009/01/gentle-introduction-to-unqualified/ Min emfas.)

  Men – handen på hjärtat – jag skulle aldrig ha kommit på tanken att säga ”säkerställ att finansmarknaden utvecklas så att den bidrar till en hållbar utveckling”. Ni har mer fantasi än jag, örebroare!

  Svara
 135. Senior

   /  06/18/2020

  Vaffan, har bloggen dött? 😉

  (Ja, jag har läst att det skulle bli lite mer sällan.)

  Snälla toklandet, kan du inte bara kasta ut en rubrik ibland och låta kommentarsfältet jobba om du inte hinner/kan skriva egna inlägg?

  Sidan blir så seg när man måste ladda in 300+ kommentarer. Eftersom kommentarerna allt som oftast är lika läsvärda som dina inlägg kunde väl det vara en godtagbar kompromiss?

  Skriv bara en rubrik, tex ”Corona” eller ”sosseriet” alt ”Nya m” eller nåt, bara så att kommentatorerna triggas, snäääällllaaa? 😢

  Vi behöver denna ventil att skriva av oss det höga blodtrycket med.

  Svara
  • Kristian

    /  06/19/2020

   Det verkar finnas plugins till wordpress för att göra det automatiskt, men det är oklart om det fungerar utan ”premium”-konto.

   Svara
  • G

    /  06/19/2020

   Ja. Vi/jag kan iofs inte ”klaga” på chefen att han är mer frånvarande än vanligt, MiT har ju likt vi andra ett liv utanför också, och det är ju helt upp till honom hur ofta/sällan nya inlägg görs. Men jag tokgillar din ide, håller med dig om att det skulle vara en toppenbra kompromiss tills dess att tempot ökar något igen, om det gör det, det är ju som sagt helt upp till MiT.

   Exempelvis ett nytt inlägg var 5:e dag:
   ”Bloggen på sparlåga – kommentarsfältet aktivt 1”
   ”Bloggen på sparlåga – kommentarsfältet aktivt 2” osv osv.

   Jag vet inte, jag bara tänker högt och hoppas på en lösning av något slag, annars måste vi sluta skriva kommentarer under detta blogginlägg, för vi gör inte detta blogginlägg en tjänst genom att fortsätta skriva kommentarer då vissa upplever att det bara blir segare och segare.

   Och då jag ändå skriver en kommentar så får väl passa på att önska MiT och alla Toklandare en Glad Midsommar och hoppas att alla får det så trevligt som det möjligt går under rådande omständigheter. ❤

   Svara
  • MiT

    /  06/22/2020

   Kan faktiskt göra nåt sånt, kanske en bild bara eller nåt.

   Svara
 136. Sven

   /  06/19/2020

  Titta vad mysigt det blir i Karlstad, med jättemoské:
  https://nyheteridag.se/nya-jattemosken-far-bygglov-weimers-sd-en-sorglig-dag-for-hela-varmland/

  ”Nu är det klart att Islamiska kulturföreningen får bygga en jättemoské med en 22 meter högt minaret i Karlstad efter beslut i stadsbyggnadsnämnden. ”

  För en gångs skull är arkitektbilden ärlig, enbart folk med mellanösternursprung syns i bilden. T.o.m. en med hoodie som sig bör. Det är bra märkligt, för så här kommer det ju att se ut i stora delar av landet alltmer. Hela kvarter, ja hela områden, blir mellanöstern. Tragiskt är bara förnamnet. Salafistmoské med 22 meter minaret som det skall ylas från varje fredag. Och det lär ju byggas ungefär detsamma över hela Sverige inom en snar framtid.

  Svara
  • Kristian

    /  06/19/2020

   ”För en gångs skull är arkitektbilden ärlig, enbart folk med mellanösternursprung syns i bilden. T.o.m. en med hoodie som sig bör.”

   Hälften burka och hälften Adidas?

   Svara
 137. Jans

   /  06/19/2020

  Svara
 138. Ivar L

   /  06/19/2020

  Ljugmedia i sitt esse att detta står oemotsagt:
  ”[Distriktsåklagaren] Paul Howard säger att Brooks aldrig uppvisade något aggressivt beteende eller utgjorde något omedelbart hot för de två poliserna.”

  För det kommer inget ”men” efter meningen som förtydligar det felaktiga i Pauls uppgift.

  Visst han sprang iväg då han blev skjuten så han utgjorde inte en omedelbar fara mot poliserna, men han hade då övermannat dem och tagit deras elpistol. Är det inte aggressivt beteende? Hur kan man veta att han inte skulle göra något våldsamt härnäst? Vad skulle han använda elpistolen till?

  Svara
  • Kristian

    /  06/19/2020

   Filmen verkar ganska tydligt visa att han skjuter mot poliserna.

   Svara
  • Bamse

    /  06/19/2020

   Dessutom värt att påpeka att en distriktsåklagare i USA är ganska mycket av en politiker också. Just denna åklagare är dessutom i färd med att försöka bli återvald.

   Om polisen i fråga döms till livstid eller dödsstraff för detta ingripande lär ingen vilja bli polis i framtiden. Vilket man vid det här laget kan befara att är precis vad som är avsikten. Vi lever i sanning i en total clownvärld numera.

   Ben Shapiros analys av läget:

   Svara
   • Kristian

     /  06/19/2020

    ”Om polisen i fråga döms till livstid eller dödsstraff för detta ingripande lär ingen vilja bli polis i framtiden. Vilket man vid det här laget kan befara att är precis vad som är avsikten.”

    Precis.
    Och som Tim Pool har påpekat …
    För det första: folk i allmänhet vill inte ha det så, Demokraterna begår ett stort misstag.
    För det andra: om ”vanligt” folk tvingas sköta säkerheten själv, blir det ingen pepparsprej eller elchock eller gummikulor. Det blir ”något som fungerar” direkt.

    Svara
 139. Kristian

   /  06/19/2020

  Läste just detta från invandringsdebatten.se, verkar inte finnas på Ledarsidorna.se längre:
  ”En ”quick fix” på den politiska huvudvärken är annars att förklara Danmark krig under förmiddagen för att framåt lunch kapitulera och erbjuda oss att dra oss tillbaka till 1645 års gränser (freden vid Brömsebro) då Skåne fortfarande fick tillhöra Danmark.”
  – Johan Westerholm 2017-02-13

  Svara
  • G

    /  06/19/2020

   Så jävla puckade, varför ska det vara så svårt att vara neutral och inte börja ”aktivista” på detta sätt. Vad hindrar e.g Patreons ”founders” att hur egen ficka skänka pengar till vad fan de vill, utan att blanda in hela Patreon i skiten. Då tvingas ju användare som inte håller med att agera och säga tack men nej tack. Bra skrivet av Moonchild!

   Svara
   • Jans

     /  06/20/2020

    Jag har sett liknande på andra tjänster där man kan stödja verksamheter av olika slag. Att de ges tionde till de svarta marxisterna. För min del betyder det att jag inte stödjer dessa tjänster längre. Kanske återgår när det lugnat ner sig, kanske inte.

    Det handlar för övrigt kanske inte om inbillad godhet ens en gång utan om rent och skärt vinstintresse. Man räknar med att BLM-tiondet helt enkelt ökar försäljningen och ger en större vinst även efter avdraget. It’s all about the money.

    Svara
  • Ivar L

    /  06/20/2020

   Texten på stickningsbloggen var särskilt intressant. Patreon har alltså varit på honom tidigare för att han sagt fel saker om feminism. Patreon är alltså och har kanske alltid varit politiskt färgat och påverkar antagligen vad många av de anslutna väljer att göra och säga eller väljer att inte göra och säga. En slags åsiktskorridor.

   Själv har jag aldrig donerat via Patreon eftersom jag generellt ogillar prenumerationsidén annat än när det gäller konkreta abonnemang. Bättre att betala när någon gjort något bra via PayPal. Och nu har Patreon gjort det hela bekvämt för mig genom att fatta beslutet åt mig att aldrig använda deras tjänst.

   Svara
 140. Ivar L

   /  06/20/2020

  Beredskapsmuséet, ett museum man inte skall stödja genom besök:
  https://uvell.se/2020/06/11/en-haverist-i-tigerkostym/

  Kom ihåg att heller aldrig spendera pengar på nyproducerad ”En Svensk TIger”-ktisch.
  Obehagliga typer som får pengarna.

  Svara
 141. G

   /  06/20/2020

  ”Funny how the anti-racists act and sound like total racists, and how the anti-fascists use absolutely fascist tactics. Wolf in sheep’s clothing much?”

  Svara
 142. G

   /  06/20/2020

  Svara
  • G

    /  06/20/2020

   Åsa: ”Twittrar om HR, arbets- och bostadsmarknad samt politik. Org.vetare som bl.a. jobbat som ag o facklig, hv o. hg. Dock ej samtidigt. Personliga åsikter.”

   Svara
   • Grodan Boll

     /  06/21/2020

    #InteAllaNazister
    Därför kan jag inte generellt kritisera den -ismen.

    Någon som tror hon är konsekvent i sin princip, eller en förbannat feg hycklare?

    Svara
    • Bamse

      /  06/21/2020

     Jahaa, jag förstår! ”Inte alla feminister…”

     Svara
 143. G

   /  06/20/2020

  Svara
 144. G

   /  06/20/2020

  Svara
 145. G

   /  06/20/2020

  Svara
 146. G

   /  06/20/2020

  Svara
 147. G

   /  06/20/2020

  ”‘Tipping point’: Greta Thunberg hails Black Lives Matter protests

  Greta Thunberg has said the Black Lives Matter protests show society has reached a tipping point where injustice can no longer be ignored, but that she believes a “green recovery plan” from the coronavirus pandemic will not be enough to solve the climate crisis.

  Reflecting on the protests that have swept the globe in recent weeks, the Swedish climate activist told the BBC: “It feels like we have passed some kind of social tipping point where people are starting to realise that we cannot keep looking away from these things. We cannot keep sweeping these things under the carpet, these injustices.

  “People are starting to find their voice, to sort of understand that they can actually have an impact.”

  The coronavirus pandemic had given her hope by showing those in power are able to act when faced with an emergency, but the climate crisis needed to be treated with the same urgency, she said.
  ..[..]..
  “The climate and ecological crisis cannot be solved within today’s political and economic systems,” she said. “That isn’t an opinion. That’s a fact.”
  https://www.theguardian.com/environment/2020/jun/20/tipping-point-greta-thunberg-hails-black-lives-matter-protests

  Svara
 148. G

   /  06/20/2020

  Svara
 149. G

   /  06/20/2020

  Svara
 150. G

   /  06/20/2020

  ”Katie Hopkins permanently banned from Twitter over ‘hateful content’

  The former Apprentice star, who had more than one million followers on the site, had her account taken down for breaking Twitter’s rules around hate speech.

  Ms Hopkins has been suspended numerous times before over violating the social media site’s rules, most recently in January.

  While Twitter did not state which tweets had caused the most-recent ban, it did come after remarks made to Manchester United footballer Marcus Rashford.

  Mr Rashford recently forced the Government into a u-turn on its plans to stop paying for free school meals during the pandemic.

  Ms Hopkins tweeted at the footballer saying that women should “think about how they are going to feed a child before they decide to have it”.

  Twitter said Ms Hopkins’ account had been shut down for breaching its rules on hateful content.

  “Keeping Twitter safe is a top priority for us – abuse and hateful conduct have no place on our service and we will continue to take action when our rules are broken,” the company said.”
  https://www.telegraph.co.uk/technology/2020/06/20/katie-hopkins-permanently-banned-twitter-hateful-content/

  Svara
 151. G

   /  06/20/2020

  Svara
  • Ivar L

    /  06/21/2020

   Just den biten med Ingrosso tror jag är regisserad. Jag tror inte de är osams på riktigt. Detta är clickbait, bröd och skådespel åt folket. Glöm aldrig att Bard är en riktig dramaqueen, PR- och mediehora också. En del är nog på riktigt men det är mycket som är skådespel.

   Svara
 152. G

   /  06/20/2020

  Svara
 153. G

   /  06/20/2020

  Svara
 154. G

   /  06/20/2020

  ”Ännu en spinkig kille med mustasch. ståuppkomiker som hörs i Kolla Svensken och Podémon. boka/anställ/förför mig: jontetengwall@gmail.com

  ”läs på, utbilda er” Ja, Jonatan. Gör gärna det…

  ”Make no mistake – BLM is a radical neo-Marxist political movement ”
  https://www.telegraph.co.uk/news/2020/06/12/make-no-mistake-blm-radical-neo-marxist-political-movement/

  Svara
 155. G

   /  06/20/2020

  Svara
 156. Ivar L

   /  06/20/2020

  Dags att döpa om bloggen till Tokvärlden?
  Nu gör FN propaganda för Antifa. Det är ta mig fan rena vansinnet som är under uppseglande i Västvärlden.

  Svara
  • Ivar L

    /  06/21/2020

   FN-aktivist som freebasade och nu tillrättavisats eller har de tänkt om?
   Tweeten är borta.
   Bra, men illa nog att det ens skedde.

   Svara
 157. Ivar L

   /  06/21/2020

  Den här låter nog BLM stå kvar?

  ”I en tid då många ifrågasätter statyer föreställande historiska personer avtäcktes en ny staty på lördagen i tyska Gelsenkirchen.

  Det är det lilla marxistleninistiska partiet MLPD som rest en staty föreställande Vladimir Lenin, Sovjetunionens förste ledare.

  Statyplanerna togs inte emot med glädje av övriga partier i regionen. Frågan fick till slut avgöras av en domstol, som avslog ett försök att stoppa den.”
  https://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/leninstaty-avt%C3%A4ckt-i-tyskland-1.29964406

  WTF? Leninstaty 2020? I Tyskland…
  Vad blir det härnäst, Stalin och Hitler eller Mao?

  Svara
 158. x

   /  06/21/2020

  Vi får ofta höra att om det blir ett par grader varmare än idag, så kommer det bli katastrof och att skadan blir oåterkallelig.
  Varför inte jorden gått under trots att det historiskt varit betydligt varmare än så, kan de inte förklara.

  Svara
 159. Jans

   /  06/21/2020

  Här är vad BLM och allt kaos egentligen handlar om och anledningen till att mainstreammedia underrapporterar våldet. Det handlar om att störa USA:s demokratiska process. Ett mycket mer konkret och verkligt hot mot demokratin än de halvfabricerade idéerna om ryska påverkansoperationer vid förra valet:

  Också anledningen till att våra medier underrapporterar, att Trumpsupporters demokratiska rättigheter hotas tycker man i grund och botten är bra eftersom demokrati är underordnat den goda saken™. Det kommer nog bli ett våldsamt val, särskilt om Trump vinner.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.