Klimatrenovera

Hejsan!

Tillbaka efter lite datorhaveri mm!

Har faktiskt missat rätt mycket vad som hänt under flera veckor, eller kanske inte missat att något hänt utan mer vad som hände, varför osv.

Minns ni de 87 klimatkämparna som för ca 1,5 år sedan ville att Stefan Löfven i princip skulle förbjuda folk att flyga för att på det viset rädda klimatet? Det visade ju sig efter en LÄTT granskning att många av de 87 själva flög mer än en vandringsalbatross! Det flög kors och tvärs över hela världen flera gånger om året. De var hycklare alltså. Gigantiska hycklare.

Idag kollade jag på Morgonstudion på SVT och det kom upp ett inslag om att klimatrenovera hus och hem för att byggsektorn står för mycket miljö- och klimatfarliga utsläpp.

Och vem dök upp i rutan om inte Balipendlaren Isabelle McAllister! Hon, som var en av de 87 som samtidigt som debattartikeln i Expressen publicerades befann sig på Bali, ska nu mästra folk i att tänka på klimatet när de ska renovera.

Där befann hon sig i januari 2019 samtidigt som hon tyckte att VI i Sverige förstör klimatet. Hon hade alltså flyttat dit.

Sen kom corona i vintras/våras, då visade det sig att det kanske inte är så paradisiskt i Indonesien så då drog hon tillbaka till Sverige igen. Med flyg antar jag, för klimatets skull.

Miljötänk flyger ut ur hjärnan när vi bygger säger hon. Jag vet något annat som också flyger.

Nu är hon alltså programledare för en serie korta filmer om hur man renoverar klimatsmart. Om det är en fördel att ha flygpendlat till Bali för att bli anställd som nån sorts klimat- och miljöguru vet jag inte men det är Boverket som gett Informationscentrum för hållbart byggande uppdraget att informera om ohållbart flygpend… förlåt, hållbart byggande och de i sin tur anlitade McAllister. Någon nackdel verkar det inte vara i alla fall.

Nu kanske det verkar som om jag siktar in mig på henne personligen men så är det inte, hon är bara ett utmärkt exempel på något som är oerhört provocerande, nämligen att vissa kan bete sig hur som helst, hyckla hur mycket som helst osv men ändå ständigt belönas med fina uppdrag och/eller med massor av tid i statstelevisionen som någon sorts hjältar. Detta gäller alla möjliga områden som ska diskuteras, inte bara klimatet.

Hon får givetvis flyga så mycket hon vill och vart hon vill! Men då kanske inte hon är rätt person att kräva att andra inte ska få göra det. Om man ensam orsakar nästan lika mycket klimatpåverkan som ett mindre land så kanske man inte är rätt person att prata om renovering för klimatets och miljöns skull, alldeles oavsett om hon är bra på det eller inte. Det finns säkert massor av andra som också är bra på det men som inte har samma hyckelbagage.

All återanvändning är inte bra, t ex såna som visat sig hyckla, dem ska man inte återanvända alls. Tyvärr är det bara sådana som media använder sig av.

Då för ca 1,5 år sedan så gick jag igenom några fler av de som skrev under debattartikeln och hittade några hårresande exempel, bl a ännu en som man ser i SVT med jämna mellanrum.

Vintern/våren 2019 var klimatet i fokus och alla ville sko sig på det.

T ex Frida Boisen. Så jag kollade hur hennes brinnande klimatintresse såg ut. Egentligen alltså. Det var… väldigt nyväckt om jag uttrycker mig diplomatiskt

En av alla underliga fb-grupper om de sk ”ensamkommande” som finns. Sverige är synnerligen bisarrt.

Man glömde att i Sverige är vi bättre på att räkna än andra länder! Om allt ändå bara är slumpen (vilket han faktiskt sade…) vad fan betalar vi honom för? Kan ju lika gärna anställa en clown från en cirkus i stället?

 

Sommer.

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

603 kommentarer

 1. Leif

   /  07/20/2020

  Apropå BLM, svensk slavhande och s k Vit Skuld™ (Ursäkta ämnesavvikelsen!):
  Ur Kapare och Piratet av Lars Ericson Wolke, Historiska Media förlag 2015:
  ”I början av 1800-talet beräknas minst 50.000 europeiska sjömän ha befunnit sig som slavar i Nordafrika. […] I slutet av 1797 fanns sex svenska fartygsbesättningar med tillsammans över 70 man fångna i Tripoli och i början av år 1798 var man tvungen att falla till föga. Även Sverige betalade ut 75.000 piaster, en gigantisk summa som motsvarade ungefär 1.000 årslöner för underofficerare i flottan. […] Nu satte Sverige hårt mot hårt och 1801-02 genomfördes en svensk örlogsexpedition till Tripoli och man lyckades få loss 137 fångar, inklusive 14 minderåriga skeppsgossar från ett hotande slaveri.[…]
  Den 20 juni 1627 dök fyra nordafrikanska fartyg från Alger och Saléh upp i isländska farvatten. Den första attacken riktades mot fiskebyn Grindavik. Här fick man tag på lite saltad fisk, men också tolv islänningar och tre danskar som befann sig i byn släpades ombord som fångar.[…] Redan den 4 juli samma år var det dags igen. Nu dök andra barbaresker upp vid Hvalsnes på sydöstra Island. [..] Boskap, värdeföremål och annat byte togs ombord tillsammans med inte mindre än 110 infångade islänningar. […] Den 16 juli nådde piraterna Vestmannaeyar där en fiskeby med samma namn attackerades. I tre dygn stannade piraterna iland, innan man den 19 juli seglade iväg och då med hela 234 fångar. Kvar iland låg kropparna efter 34 dödade islänningar.”
  De så kallade Barbareskstaterna, utefter Nordafrikas kust, varifrån expeditionerna företrädesvis utgick stod under osmansk (turkisk) överhöghet.

  Svara
 2. MiT

   /  07/20/2020

  Svara
 3. MiT

   /  07/20/2020

  Svara
  • Ivar L

    /  07/21/2020

   En kul detalj i senaste Orwellförbudet. Ordet eskimå kommer från indianer i Canada. Så de riktiga rasisterna är således indianerna som hittade på ordet. Nu har jag glömt vad det betyder men jag tror det har att göra med eskimåernas kost och aningen nedvärderande, på ett indianspråk som förmodligen nästan ingen kan prata längre.

   Två reflektioner:
   1. När jag växte upp var det rätt uppenbart att neger var ett skällsord, men indian och eskimå hade båda positiv laddning. Det är kommunistdjävlarna som laddat orden negativt vilket är dubbelt ironiskt eftersom det gamla skällsordet bög samtidigt laddats positivt vilket ju är den överlägset bästa metoden om man vill avväpna den här typen av konflikt kring ord. Samma som med symboler för övrigt. Om alla började använda solkors igen skulle nazisterna inte ha sin farliga symbol.

   2. Det ord som föreslås ersätta det vackra ordet indian är väldigt instrumentellt och trist, jag tycker på ett sätt det känns taskigare att reducera indianerna till sin geografiska plats. Native american översätts rimligen med ”infödd amerikan” d.v.s. ungefär detsamma som det aningen nedlåtande ordet ”inföding”. Är det verkligen ett bättre ord? Inuit är i så fall lite trevligare (de är ju nämligen inte infödda i norra Kanada utan invandrade från väster) men personligen tycker jag eskimå är finare.

   Undrar om vi får kalla oss infödda skandinaver och därmed erhålla särskild status? Det finns 70 miljoner indianer så de är många fler än vår lilla folkspillra.

   Svara
   • tompas11

     /  07/21/2020

    När jag växte upp var varken neger, indian eller eskimå några skällsord. I Bergvalls skolatlas utgiven 1968 kan man läsa att i Afrika talas det övervägande negerspråk. Så var det med den saken och ingen blev kränkt för det.

    Svara
    • Ivar L

      /  07/21/2020

     Nej, du har helt rätt i att det inte heller var ett skällsord i Sverige innan immigrationen. Det fanns knappt svarta i Sverige innan 80-talet, ett fåtal.
     Men i USA har utan tvekan nigger varit skällsord länge så jag kan köpa att neger numera är olämpligt även i Sverige. Indianer och eskimåer finns knappt i Sverige men kanske en del latinamerikaner med indianpåbrå, men orden används väl mest i berättelser, filmer m.m. och ytterst sällan eller i princip aldrig med negativa konotationer, snarare tvärtom.

     Rätt uppenbart att denna språkreglering handlar om tolkningsföreträde och makt för vänstern och inget annat.

     Svara
     • Rikard

       /  07/23/2020

      Hej.

      När och där jag växte upp kunde neger ibland användas som ett positivt ord, och inte bara utseendebeskrivande, som i orden ”negergöra” eller ”negerjobb”, alltså smutsiga och tunga och dryga och allmänt träliga och tôliga jobb. Allusionen var till att det var slavgöra för dålig lön och att man var rejäl karl om man klarade av det.

      Det följer samma mönster som stockholmskans/knoparmojs ”judepang” för pantbank, eller tjuring (zigenar/tattarspråk) för kniv: beskrivande, med en både positiv och negativ aspekt beroende på kontexten i övrigt.

      Det är just kontexten man måste ignorera för att vara PK – ”Dj*vla neger!” är skällsord, medan ”Är han från Kongo? Då är väl neger?” inte är det. (Vilket jag vet att du vet, men du vet, man måste vara övertydlig ifall någon som inte vet läser.)

      Stuhckåll-marre (vissa varianter av skånska) kan räcka som skällsord. EPA-idiot, vem är det egentligen man kränker? Spärrmongo? Kommunalhål (användes om promiskuösa kvinnor i vissa kretsar). Till och med oskyldiga ord som syskonbarn kan vara skällsord i rätt kontext (en kollega använde det om en person som verkade så inavlad att den bokstavligen var ett syskonbarn…).

      Det är ju så med oss svenskar att vi tycker inte illa om en neger eller en zigenare för att personen är av den sorten – det är vad personen gör vi tycker illa om. Inte fasen bryr jag mig om att han eller hon som plockar bär nerom stormyren är polack eller rumän. Däremot tar det hus i H*lvete om den människan sprider sopor omkring sig, inte visar respekt och hänsyn eller är illegal eller kriminell på annat sätt.

      Nej, det är det politiskt korrekta brunskjortorna i SS Ungdom, feminister, moderater och annat slödder och skrap som är rasister, inte vi vanligt folk.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Kristian

       /  07/23/2020

      Får samma association av ”negerjobb”. Det är inte personen det är fel på, det är jobbet som är tungt eller tråkigt, OCH som av någon myndighetsperson ges till någon som inte har något val.
      Sympatin ligger helt klart med ”negern” som gör det ”jobbet.”

      Detta från 80-tal, Västsverige. Hörde det kanske två gånger sammanlagt.

     • Lev Barkland

       /  07/24/2020

      ”latinamerikaner med indianpåbrå”. Det faller i regel inte i god jord att kalla dem indianer. Jag hade en kompis från Peru i Sverige som kallade sig sjäv ”indian” men det var med ironi och på skoj.
      USA’s och kanske Kanadas ursprungsbefolkning har en gång approprierat benämningen ”indianer” om sig själva (som jag uppfattat saken i alla fall, kanske har ändrats senare år) men definitivt aldrig Latinamerikansk ursprungsbefolkning. De flesta Svenskar fattar dock inte skillnaden, och det kanske är att begära för mycket. Ett problem är att vi på svenska inte har någon bra motsvarighet till indegino/indeginous som de säger på Spanska/Engelska. Hur som helst, det är inte speciellt korrekt, och då menar jag språkligt, inte PK-mässigt – den biten skiter jag i, att tala om Sydamerikanska indianer (med undantag möjligen av stammar i Amazonas), utan det blir nog till att använda det krångligare ”ursprungsbefolkning”.

      Notera, vill bara upplysa i all vänlighet, jag agerar språkpolis, inte PK-polis. Med mitt resonemang följer att det bör vara harmlöst att kalla en Nordamerikansk Indian för just Indian. De brukade inte ta illa upp av det (fast det kanske de blivit instruerade att göra nuförtiden) men att kalla en Sydamerikan för indian är lite som att kalla en Lapp för Eskimå. Okej, då en Same för Innuit. …Eller ska vi säga Samojed. Whatever.

  • Ivar L

    /  07/21/2020

   Oj, ordet inuit är inte heller oproblematiskt. Enligt engelska wikipedia vill tre stammar i Kanada kallas för eskimo:

   ” ”Inuit” is not accepted as a term for the Yupik and Chukchi; ”Eskimo”[13] is the only term that applies across the Yupik, Chukchi, Iñupiat…”
   https://en.wikipedia.org/wiki/Inuit

   Vilket väl visar att hela debatten enbart handlar om att värdegrundsflexa och att de som vill förbjuda eskimå inte bryr sig eller vet något om de folkstammar som de tror sig försvara.

   Svara
   • Rikard

     /  07/26/2020

    Hej.

    @Lev Barkland:

    Vad jag förstår så är det i Sydamerika för det första avgörande om du har spanskt, portugisiskt, franskt, eller tyskt/holländskt/nederländskt påbrå (det fanns försvarliga kolonier av dessa även före ett visst krig). För det andra om du har ”negros” i släkten, och för det tredje om eller hur mycket indio (indian) du är. Exakt hur mycket en enskild person bryr sig är nog väldigt individuellt i de yngre generationerna utifrån min begränsade insyn.

    Sedan varierar det också inom respektive land och region. Peruaner med indianpåbrå eller som rentav är indianer ser sig gärna som levande ättlingar till inka – någon sådan motsvarighet i Mexiko avs. aztek verkar inte finnas annat än rent vulgärt hos knark-arméerna i norr, och att någon skulle påstå sig vara maya-indian har jag aldrig hört.

    Däremot är det europeiska arvet en källa till stolthet utan att vara i konflikt med den patriotism – con gusto! – som kännetecknar många syd- och centralamerikaner. Där har ju varit krig pga av en fotbollsmatch, med ca 3 000 döda som följd.

    När det gäller lättkränkta, eller som jag via denna bloggen lärt mig att det heter ”proxykränkta” så bör man fråga om de med blicken kan skilja en dansk, en svensk och en finne åt, samt om de kan identifiera div. namn som hemmahörande i resp. land – Aslög, Gunlög, Ole, Pekka, Jarmo, Sirka, Tora, med mera. Eller för den delen ortsnamn. Ska man vara konsekvent så är det ju en kränkning varje gång en utlänning inte kan uttala mitt förnamn rätt, för att inte tala om vilken o-er-hörd kolonial rasism det är när folk stavar det anglofilt eller än värre frankofont.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
   • G

     /  07/27/2020

    Svara
   • G

     /  07/27/2020

    ”Lyssna även till majoriteten

    När medierna själva uppfinner drevet skadar de demokratin.
    ..[..]..
    Men utan att tänka på det fortsätter många medier att spela med samma uttorkade gummi på racketen. Om någon hör av sig till en redaktion upprörd över att ett glassföretag säljer en pinnglass under namnet ”Sitting Bull” är man snabb att göra en artikel eller inslag i frågan. Så gjorde SVT den 17 juli. En person som enligt SVT själv tillhör den amerikanska ursprungsbefolkningen och därmed snabbt legitimerades som representant för hela denna grupps kränkta tolkning av glassnamnet – förklarade: ”Han kämpade med sitt folk mot kolonisationen och blev sedan mördad i USA. Att han blir en avhumaniserad karikatyr på den här glassen, det är skamligt”.

    För att fullfölja den journalistiska insatsen vände sig SVT till glasstillverkaren. Dess representant fick förklara att Triumfglass ska utreda glasspinnens namn och plats i sortimentet. ”Vi vill inte att folk ska känna sig kränkta” förklarade företagets marknadsföringsansvarige som samtidigt inflikade ursäkten att namnet en gång var tänkt att vara något positivt som skapade glädje.

    Debattartikeln i nyhetsinslagsform kunde förstås ha slutat sitt liv där hos en redaktion med sommartorka. Men det gjorde den inte. TT och Expressen hakade på SVT-inslaget, slog fast att reaktionerna varit starka och försäljningschefen fick återigen svara på frågor om vad företaget ämnade göra åt saken och vad som låg bakom reaktionerna. Sveriges Radios Ekot ville inte vara sämre, utan gjorde ett inslag och tweetade: ”Triumfglass har fått hård kritik för att glassen Sitting Bulls namn och utformning skulle vara kränkande och stereotypisk”.

    För gemene man var det fortfarande svårt att se hur omfattande denna ”hårda kritik” var och hur redaktionerna fått uppfattningen att detta var en sak som rev upp stora sår.”
    https://www.ystadsallehanda.se/ledare/lyssna-aven-till-majoriteten-a1b68922

    Svara
 4. MiT

   /  07/20/2020

  Svara
 5. MiT

   /  07/20/2020

  Svara
 6. MiT

   /  07/20/2020

  Svara
 7. Jans

   /  07/21/2020

  Huvudanledningarna till renovera-fix-TV överhuvudtaget är för att inspirera och få folk att konsumera. Få dem att känna missnöje med sitt nuvarande boende. Naturligtvis måste hus/lågenheter renoveras men inte tillnärmelsevis så ofta som sker. Det bästa klimatsmarta renoveringsprogrammet är inget program alls. Min okvalificerade gissning är att de tips som tittarna får är marginella och att energianvändningen och materialkonsumetionen nog är relativt konstant oavsett hur man renoverar.

  Skrivet av en som renoverar… 🙂

  Svara
  • Det är ju det som är det tragikomiska när dessa ”influencers” dras in för att prata om ”klimatkompensation” – hela deras ”jobb” går ut på att få folk att konsumera. Sanningen är att ”if it ain’t broke, don’t fix it” är antagligen det enda rådet att ge här, men då får inte dessa influensor någon konsumtionskompensation av sina sponsorer.

   Det hela är extremt cyniskt.

   Svara
 8. Jans

   /  07/21/2020

  Här är i vart fall en som inte var raketingenjör:
  https://samnytt.se/ahmed-slapade-ivag-och-valdtog-gratande-nioaring-under-knivhot-ska-doda-din-familj/

  Förbered er på skrämmande vidrig läsning om pedofilaset som det inte går att utvisa, och dessutom borde han suttit inne när brottet begicks för han hade redan tidigare förgripit sig på barn men fått ett snällt straff. Snällt mot honom alltså, så han kunde komma ut och köra igång igen. Inte snällt mot den drabbade flickan.

  Svara
  • Kristian

    /  07/21/2020

   (Hittar inte länken till youtube, tror jag såg den här först.)

   Det vi kallar ”västvärlden” hatar vita. Det måste få falla. EU, FN, internationella företag, medströmsmedia och stora universitet. Bygg upp igen från något lokalt eller regionalt.

   Svara
  • fenix

    /  07/21/2020

   SVT: ”En 39-årig norrköpingsbo”

   Föga förvånande men förkastligt hur SVT skyddar förövare.

   När ska folk förstå att public service som sprider desinformation är folkets fiender.

   För att inte tala om ledande politiker som gladeligen massimporterar pedofila våldtäktsmän.

   Svara
 9. hllviken

   /  07/21/2020

  🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪

  http://www.unz.com/mwhitney/looks-like-sweden-was-right-after-all/

  ❓❓❓❓❓

  Svara
  • Kristian

    /  07/21/2020

   Han fallerar redan i första stycket:
   ”They weren’t trying to ‘show anyone up’ or ‘prove how smart they were’. ”

   Jo, det är precis vad de försökte göra!

   Resten handlar om saker som ”barn sprider inte smitta” och ”vi får immunitet” – vilket i båda fallen återstår att bevisa.

   Svara
   • Ivar L

     /  07/21/2020

    Jag tror vi kommer vara mer immuna i höst än t.ex. Norge men till vilket pris? Det finns ju inte en chans att denna immunbrist kommer göra att de 30-dubblar sina dödstal. FMH-haveriet bör hamna i samma kapitel som stereliseringsskandalen och neurosedynskandalen i framtida historieböcker. FHM:s chef Johan Carlsson bör avgå och Tegnell som haft stort ansvar bör avlägsnas från ansvariga position.

    Svara
  • Jans

    /  07/21/2020

   Haha… det var ju en vänstersajt. Deras vinkel är ren komik. Coronaregler leder till att massorna förslavas av eliten är tesen de driver. Som vi alla vet så är svenskarna numera fria medan norrmännen är förslavade… 😀 Jisses så dumt.

   Och på tal om frihet, att dö i corona känns rätt ofritt om man frågar mig. Jag tror norska pensionärer som slapp skiten känner mer glädje över att leva än depression över restriktioner. Dessutom, med tanke på vår nedmonterade åldringsvård hur fria är egentligen svenska pensionärer jämfört med norska ens med norska restriktioner?

   Svara
   • Kristian

     /  07/22/2020

    Just precis. Hur fri är man om personalen inte förstår svenska så att man inte får mat?
    (Dags för blodtryckspaus, känner jag.)

    Svara
 10. Kristian

   /  07/21/2020

  Välkommen tillbaka, förresten!
  Känns ungefär som när man efter en vecka för mycket får på sig ett par nytvättade kal… strumpor. Strumpor, menar jag förstås.

  Svara
 11. Ofrivillig svenska

   /  07/21/2020

  Kul att du är tillbaka, dina inlägg är alltid efterlängtade, liksom att läsa kommentarerna (och att kommentera)!

  Angående datorhaveri kan jag inte läsa kommentarerna till ditt tidigare inlägg ”Varför” sedan två-tre veckor. Jag kunde läsa de första knappt tvåhundra men därefter funkar det inte. Även idag när jag försöker läsa de kommentarerna så ska sidan uppdateras pga problem och sen kommer det upp att sidan uppdaterats flera ggr pga problem och därefter kommer jag inte vidare. Jag är förvisso teknisk idiot men även min man går bet, så jag vore mkt tacksam om du eller någon medkommentator kan ta sig tid att svara / åtgärda ev. problem med kommentarerna till det inlägget.

  Svara
  • MiT

    /  07/21/2020

   Jag vet att WP segar nåt vansinnigt när det är många kommentarer, ännu mer om det är grafik i någon form i kommentarerna. Om det är därför du har problem vet jag dock inte.

   Svara
   • Ofrivillig svenska

     /  07/22/2020

    MiT & Kristian: Tusen tack för svar, skall försöka igen med att läsa förra inläggets kommentarer när jag får tid.

    Svara
  • Kristian

    /  07/22/2020

   Har inte haft några problem även om det är långsamt. (Palemoon och Chrome.)

   Rekommenderar uBlock eller liknande för att stoppa alla onödiga länkar wordpress håller sig med.

   Svara
 12. hllviken

   /  07/21/2020

  Svara
 13. MiT

   /  07/22/2020

  Svara
  • Jans

    /  07/22/2020

   Jaha, men presenterade han siffror på att ”den andre” (d.v.s. de främlingsfientliga krafterna) faktiskt är beväpnade mer? Eller kommunistgissade han bara?

   Om inte den andra sidan (som om de som blir knivskurna av raketforskarna alla är högerextrema) beväpnat sig mer på senare tid så är ”upptrappningen” ensidig och hans förklaring rent nonsens. Så länge han inte visar att högerextrema beväpnat sig mer och är inblandade i de ökande knivdåden proportionellt så har han inget att komma med.

   Enklaste förklaringen till upptrappningen är naturligtvis att något ökat och vi vet vad, andelen immigranter och deras barn.

   Svara
   • Kristian

     /  07/22/2020

    Känns nästan som grundläggande termodynamik. Nej, jag tänker på ideala gaslagen, ser jag!

    Ökar man substansmängden och bibehåller volymen, så ökar trycket.

    Svara
  • G

    /  07/24/2020

   Noterar att Master Hanif Bali retweetat den här tweeten!

   Svara
 14. MiT

   /  07/22/2020

  Svara
  • ”Gymnasieelever i Växjö”. Jotack och där ser vi hur bra våra gymnasieutbildningar är.

   Svara
   • Ivar L

     /  07/22/2020

    Det blir högre betyg för de flickorna i höst. Jag slår vad om att det finns en eller fler vänsterinriktade lärare med i bilden här. Kanske i passiv form men det kommer inte ur deras egna studier direkt. Postkolonialt kursmaterial finns definitivt med i bilden.

    Svara
    • Någon borde tipsa dom om undertecknarna till motionen som lade grund för rasbiologiska institutet och få dom lobba för att även dessa herrar borde plockas bort! Dock misstänker jag att deras betyg sjunker från MVG till U…

     Svara
  • Kristian

    /  07/23/2020

   Vi har redan tagit bort en stor del av historien: Sveriges handlande under andra världskriget. Sveriges undfallenhet gentemot Sovjet. Vad höga politiker kan komma undan med om de är från rätt parti.
   Inget av detta lärs ut i skolan. Därtill ”masseras” och skönmålas det mesta också i en viss riktning.

   Svara snabbt: hur var livet i Sverige innan Sossarna ställde allt tillrätta? Lite grått och tråkig, eller hur? Elaka rika som förstörde för alla, ungefär som i Bamse på 80-talet?

   Svara
   • Rikard

     /  07/23/2020

    Hej.

    ”Who controls the past controls the future. Who controls the present controls the past.”

    Behöver jag skriva vilken bok, ens?

    Vi tror alla att det finns en motståndsrörelse, att prolerna skall göra uppror, att systemet skall rasa samman. Vi klarar inte av att inse att systemet uppfinner sina egna fiender just för att tankebrottslingar skall avslöja sig.

    ”There will be no curiosity, no enjoyment of the process of life. All competing pleasures will be destroyed. But always— do not forget this, Winston— always there will be the intoxication of power, constantly increasing and constantly growing subtler. Always, at every moment, there will be the thrill of victory, the sensation of trampling on an enemy who is helpless.
    If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face— forever.”

    Det finns inget av dagens utveckling och situation, som inte skisseras och förutsägs i den boken.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Kristian

      /  07/27/2020

     ”Vi tror alla att det finns en motståndsrörelse, att prolerna skall göra uppror, att systemet skall rasa samman. Vi klarar inte av att inse att systemet uppfinner sina egna fiender just för att tankebrottslingar skall avslöja sig.”

     Curtis ”Moldbug” Yarvins senaste, ”Grey Mirror of the Nihilist Prince”, säger ungefär det. De flesta som tror sig jobba mot regimen är verktyg för densamma.
     https://graymirror.substack.com/

     Vi får se vad han kommer fram till så småningom.

     Svara
 15. hllviken

   /  07/22/2020

  AfS-chock på bloggen!

  Svara
 16. robbe

   /  07/22/2020

  ”Liberal Moderat. M-medlem sen Jan 2019. C-medlem aug 18-Jan 19. LUF:are 2002-2005. Gillade Alliansen. Tvåbarnsmamma. Gift. Skånsk Stockholmare.”

  Läs tråden och hennes idiotiska inlägg, det finns fler och hon säger emot sig själv.
  Reinfeldts jävla adept!
  Helt ok att rika sverige betalar sydeuropa och sen postar hon en bild på pensionsåldern i europa på ett annat inlägg utan att reflektera hur dom ”fattiga” sydläningarna går i pension 10 år tidigare än oss..

  Isabella Rådevik har nu höjt mitt blodtryck så mycket att det är saltförbud till maten för mig nu

  Svara
  • Kristian

    /  07/22/2020

   Snabbkollen: Moderat eller Vänsterpartist?
   ”Det är ej era pengar.”

   Svara
   • Ivar L

     /  07/24/2020

    Egentligen vänsterpartist men moderaterna är EU-federalister så same/same.

    Svara
  • Weasel

    /  07/23/2020

   Ok. Enligt Isabella är det alltså så att Sverige har många fattigpensionärer och hög arbetslöshet och samtidigt är sverige typ det rikaste landet i Europa .
   Och de svenska medborgarna ska inte klaga på att deras skattepengar ges bort eftersom de svenska medborgarnas pengar inte är de svenska medborgarnas pengar.
   🙄

   Svara
 17. Gigas

   /  07/22/2020

  Utan att ha hört någon annan så tror jag att Jens Ganman gjort årets bästa sommarprat , starkt gjort med tanke på att han inte fick göra något program för SR. Kan mam styra om så att han får min del av Public Service-skatten?

  OT Hade det inte varit roligt om Washington Redskins bytte namn till Washinton Skinheads?

  Svara
  • Kristian

    /  07/23/2020

   Eller ”Washington Fore…” nej. Nej, nej.

   Fast supporterhattarna skulle bli lite kul!

   Svara
  • Jo tjena. Säg till en kongoles att denne har ”stora kulturella likheter” med en somalier och se reaktionen. Det är som vanligt sett ur ett amerikanskt perspektiv dock och den diasporan som togs dit som slavar, så visst, DE har bildat en slags grupp i Amerikatt som har en gemensam kultur, men det blir fel ur en större perspektiv.

   Svara
   • Kristian

     /  07/23/2020

    … och de kom från ett ganska begränsat område!

    Precis som du säger, efter 400 år som tydligt avgränsad grupp vore det konstigt om man inte hade något gemensamt.

    (Som jag brukar säga: i USA kan jag ofta höra på röst, uttal och språk om någon är svart. I England kan jag bara höra klass och geografi.)

    Svara
    • Ivar L

      /  07/24/2020

     USA är det enda land där man kan prata om någon form av hyfsat gemensam ”black culture”, men tveksamt även där. Historiskt går det enkelt att härleda till slaveran som krossade deras respektive ursprungskultur och att det gått såpass många generationer sedan dess.

     I Central- och Sydamerika verkar det aldrig blivit lika tydligt, eller så tittar jag för lite på Sydamerkiansk film och TV för att begripa.

     I Afrika är det verkligen löjeväckande att tala om ”black” som gemensam kultur. Det är en hudfärg.

     Svara
  • G

    /  07/24/2020

   Svara
   • Ivar L

     /  07/24/2020

    Om AP skall vara konsekventa i sitt resonemang bör de därmed även använda stor bokstav för judar. Men det kommer de ju inte göra för de är inte konsekventa.

    Svara
 18. Svara
 19. MiT

   /  07/22/2020

  Svara
  • Lev Barkland

    /  07/24/2020

   Hahaha. En engelsman och lovande musiker. Vad kan gå fel.

   Svara
  • Lev Barkland

    /  07/24/2020

   ”i stället för att jaga honom kräver de mig på pengarna” – eeeh, ja? Det är liksom innebörden av att ge bort någonting.

   Svara
 20. MiT

   /  07/22/2020

  Svara
 21. MiT

   /  07/22/2020

  Svara
 22. Gorby

   /  07/23/2020

  Svara
 23. Jonas

   /  07/23/2020

  Moderaterna här en hel del att göra upp med från Reinfeldtperioden.

  ”År 2010-2014 var han [Abdirizak Waberi] ledamot i riksdagen för Göteborgs kommuns valkrets på plats 333. Som nytillträdd riksdagsledamot blev Waberi suppleant i försvarsutskottet där man bereder bland annat militära frågor, samhällets krisberedskap och landets säkerhet.[6] Inom moderaternas försvarskommitté hade han ansvaret för, bland annat, Försvarshögskolan och militärhögskolorna.”

  ”Abdirizak Waberi (alternativa stavningar Abderisak och Abdirisak), född 7 maj 1966[1] i Somalia[2], är en svensk-somalisk moderat politiker och före detta riksdagsledamot. Han är vice president för Federation of Islamic Organisations in Europe (FIOE) och har varit ordförande för Islamiska förbundet i Sverige (IFiS) till december 2010”

  På ren svenska:
  Abdirizak Waberi är vice ordförande för Muslimska brödraskapet i Europa och Moderaterna satte honom satte honom i utskottet för samhällets krisberedskap och landets säkerhet.

  Svara
  • Kristian

    /  07/24/2020

   Visar om inte annat hur långt gången likriktningen är inom svensk elit. Alla tänker likadant och gör samma saker samtidigt:
   ”En äkta invandrare! Så bra! Måste ta en selfie med henom! Kan han inte få vara med i några utskott?”

   (Ovanstående gäller sjuklövern,men SD är på god väg åt samma håll.)

   Svara
 24. robbe

   /  07/23/2020

  Svara
  • Kristian

    /  07/23/2020

   Hon är tydligen objektivt bäst. Vi andra skall nog vara försiktiga med att kritisera någon av den kalibern!

   Schweiz är inte med i EU. Trodde hon att alla hon träffar skulle vilja gå med?

   Sedan är det sossenivå på tänkandet i ”Europas bästa, inte bara Sveriges”. Fotfolket får tåla lite, bara andra har det bra. Eller att man har det bra i genomsnitt.
   Allt bygger på lokalnivån. Missnöje når upp, förr eller senare.

   Svara
  • G

    /  07/24/2020

   Vad fan är EU-ropa? Hahaha. Europa är inte = EU. EU är inte = Europa.

   *EU ropa: Mera pengar!
   Isabella: Jag fixa!*

   ”Grispaketet”
   http://fnordspotting.blogspot.com/2020/07/grispaketet.html

   P.S
   Välkommen tillbaka ännu en gång, MiT! ÄNTLIGEN!

   Svara
 25. Kristian

   /  07/23/2020

  Ännu en som inte förstått orsak och verkan, eller blandar ihop dem:

  Svara
 26. Gorby

   /  07/24/2020
  Svara
 27. G

   /  07/24/2020

  ”Invandrare har tagit över ogräsplockandet

  I ett projekt i Linköping får invandrare en chans att testa på svenskt arbetsliv. De får betalt för att rensa ogräs på åkrar.

  Morotsodlaren Daniel Wernström är en av dem som nappat på projektet. Han tycker att det här kan vara en bättre lösning än att till exempel ta in säsongsarbetare från Östeuropa:

  – Om jag vill att någon ska äta mina närproducerade varor så tycker jag att jag också ska använda den typen av arbetskraft.

  Utöver studieförbundet Bilda så sköts projektet med hjälp av lantbrukaren Robert Emanuelsson och nytt för i år är att Arbetsförmedlingen också gått in i projektet och betalar lön till fem av arbetarna.”

  I klippet, deltagare:
  ”Om man anställde andra än oss, jag tror inte de (arbetarna) skulle uppskatta det lika mycket. För människorna som jobbar här, det är typ en av deras första jobb. Och dom tycker om jobbet och uppskattar det så mycket. Fadumo Bile är en av deltagarna, hon fick tipset från sin mamma som också är med och sliter bort ogräs:

  – Min mamma har inte jobbat tidigare, så det här är hennes typ första jobb och hon blir inte trött, jag blev chockad, det känns som att hon är starkare än mig.
  ..[..]..
  Reportern: hur mycket tjänar ni då?

  Fadumo: 100kr per timme. Vi får också transport. Transport är gratis från Linköping och hit.”
  ————–

  I klippet, projektledare Miriam Zwörner:
  ”De gör en resa. Bara på de här korta sommarmånaderna, som ett sommarjobb faktiskt är. Så ser vi hur individerna växer och återfår förtroendet på den egna förmågan. Man kanske har bott i Sverige i tio år och aldrig fått chansen att visa att jag kan bidra till min egen försörjning och till mitt lands bästa …mitt nya lands bästa”

  I klippet, Arbetsförmedlingen: ”min förhoppning är att vi ska kunna utöka och se om vi kan få fler lantbrukare som vill hoppa på det här”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/de-2

  Exakt vad annars ska de säga?! Att det är skitjobbigt och vi vill inte göra det här? Det är ett jobb som vad som helst. Men komma med att man uppskattar och tycker om att stå med böjd rygg och rensa ogräs bara för att det kanske är ens förts jobb, det finns ingen som tycker om och uppskattar det, oavsett om man får betalat eller gör det hemma i sina egna rabatter! Det ska dock göras oavsett om man gillar’t eller inte. Men ”aldrig fått chansen”? Som alltid så kommer inte jobben hem i brevlådan, vilket kära projektledaren också vet innerst inne. Troligen ligger aldrig tagit chansen närmare sanningen och pengar har kommit in på kontot utan ansträngning under dessa år. Speciellt inte då man inte kan tackla ja till alla jobb då vissa måste ta med sig religionen på huvudet vart än man går. Men okej, bättre än att ta in folk från runtom nere på kontinenten när det finns arbetskraft inrikes att tillgå. Och ja, avsevärt mycket bättre än satsningar på kamelfarmer och annat idiotiskt.

  Svara
  • Ivar L

    /  07/24/2020

   Fast så länge det är skattesubventionerat så är det ju ingen bra och hållbar lösning egentligen. Om det är kommunal mark och de redan uppbär bidrag finns det däremot en ekonomisk poäng med det. Så länge vi har dagens bidragssystem alltså.

   Svara
 28. G

   /  07/24/2020

  Svara
 29. G

   /  07/24/2020

  ”Red Bull Fires ”Woke” Diversity Directors Who Tried To Push For BLM Support”
  https://www.zerohedge.com/political/red-bull-fires-woke-diversity-directors-who-tried-push-blm-support

  VD visar vem som är VD. Bara synd att jag inte dricker drycken. Red Bull ger mig inte vingar, men likväl framtidshopp.

  Svara
  • Kristian

    /  07/24/2020

   Drack en för något decennium sedan. Smakade inte så mycket. Skall pröva en till när jag slutar skaka.

   Red Bull är väldigt intressant, ett varumärke som har en fysisk produkt som alla känner till men som inte är det man tjänar pengar på. Som Playboy ungefär.

   Svara
 30. G

   /  07/24/2020

  ”Ledamot i advokatsamfundet pekar ut Aron Flam som nazist

  Det var bara en tidsfråga innan processen Staten vs Aron Flam skulle ta klivet ner i en debatt om nazism. Men den kom från oväntat håll. Ur förundersökningen framgår att Beredskapsmuséets advokat inför polis och åklagare utpekar Aron Flam som associerad och allierad med en svensk nazistisk organisation.

  Marie Andrée är ordförande i Stiftelsen Beredskapsmuseet, tillika ledamot av Advokatsamfundet och museets juridiska företrädare som målsägarbiträde i processen mot Aron Flam. I februari 2019 förhörs hon av polisen inom ramen för åklagarens förundersökning som resulterade i åtalet mot konstnären, samhällsdebattören och komikern Aron Flam för upphovsrättsbrott.

  Andrée menar i förhöret, vilket Nyheter Idag rapporterat om att

  ”Jag tror att han [Aron Flam, reds anm] är engagerad i NMR och jag tror att han har varit inblandad i AFS-användningen”, säger Marie Andrée i förhöret.

  Flams kommentar till Nyheter Idag till advokat Andrées påstående var att

  – Jag tror inte att de har många judar som är medlemmar.

  Flam är jude av födsel men vare sig praktiserar eller erkänner sig till religionen i övrigt. Det ”NMR” som advokat Andrée med viss sannolikhet åsyftar är Nordiska Motståndsrörelsen.”
  https://ledarsidorna.se/2020/07/ledamot-i-advokatsamfundet-pekar-ut-aron-flam-som-nazist/

  Den här historien blir vara mer och mer sjuk och allvarlig. Helt otroligt.

  Svara
 31. G

   /  07/24/2020

  ”Metoo-våg i Egypten efter uppmärksammat fall

  En ny metoo-våg sveper över Egypten efter anklagelser om en rad uppmärksammade sexuella övergrepp. Några av offren är minderåriga och i sociala medier flammar vreden.
  https://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/metoo-v%C3%A5g-i-egypten-efter-uppm%C3%A4rksammat-fall-1.31571648

  ”En ung man, med sina vänner i släptåg, tafsar på en kvinna då hon går över en gata i Kairo.”

  Mycket bra och utbildande bild som någon på TT valde till artikeln. Vilken förhoppningsvis vad med i många av landets lokaltidningar häromdagen. Frågade min egen mor om hon såg någon skillnad mellan kvinnorna och som gjorde varför endast en av kvinnorna blev tafsad på, det gjorde hon inte, trots att det var hon som visade artikeln till mig och inte tvärt om. Men den uppmärksamme torde ganska enkelt se varför det är just den där kvinnan som blir utsatt för tafsattacken. Hon saknar ju ”försvaret” som de båda andra självförtryckande kvinnorna har på sig, vilket gör att det är just hon som blir attackerad på öppen gata.

  Svara
  • Ivar L

    /  07/24/2020

   Kan man jämföra med apoteksmålet när en svensk kvinna negativt (?) kommenterade att en i personalen bar slöja. Det blev åtal direkt, förolämpning. Men när kvinnor i förorterna kritiseras för att INTE bära slöja (det som sker i Egypten beror i grunden på samma kvinnosyn och det sker nog i viss utsträckning även här) så händer naturligtvis ingenting, någonsin. Behövs kanske lite #ortenmetoo?

   Svara
 32. G

   /  07/24/2020

  Svara
  • G

    /  07/24/2020

   Svara
   • Kristian

     /  07/24/2020

    ”Alltså är det inte sänkt kompetens, ökad otrygghet och fler vänsterväljare som behövs.”

    Utmärkt formulerat. Skall klippa den till samlingen ”bra att ha”.

    Svara
  • G

    /  07/24/2020

   Såg först inte att Gorby postat ang detta före mig längre upp: https://toklandet.wordpress.com/2020/07/20/klimatrenovera/#comment-205094
   Såg det först nu när jag stängt av filtret som blockerar Facebook för att se om det fanns något från FB i kommentarsfältet, och det fanns det.

   Svara
 33. G

   /  07/24/2020

  Hahaha. Wow. Guldstjärna!

  Svara
 34. G

   /  07/24/2020

  Tråden: https://threadreaderapp.com/thread/1285111799004766209.html

  Svara
  • Ivar L

    /  07/24/2020

   Jag delar åsikten att det skall vara väldigt högt till tak inom universitetsvärlden, men aktivism är väl knappast en vetenskaplig verksamhet? Hur som helst, det är ju f.n. bara högt på en vänstra sidan av byggnaden så antingen sänker man hela taket till samma nivå eller så höjer man hela taket till samma nivå. Sedan kanske man kan ta ett varv till med vad för pengar som skall finansiera den mer ”aktivistiskt” lagda forskningen? Inte skattepengar tycker jag.

   Svara
   • Ärligt talat, jag började just läsa Genusdoktrinen och är ~100 sidor in och tyvärr så målar den upp en bister bild av universitetsvärlden. 1984 ringer i öronen när man läser boken.

    Svara
 35. G

   /  07/24/2020

  Svara
 36. G

   /  07/24/2020

  Svara
 37. G

   /  07/24/2020

  Svara
 38. G

   /  07/24/2020

  Svara
 39. Ivar L

   /  07/24/2020

  Det var väl bara en tidsfråga till det skulle komma svart på vitt och utan brasklappar från ”antirasterna”?

  ”Icke-vita människor är mindre intresserade av att tänka logiskt och rationellt. De fokuserar inte lika mycket på att planera för framtiden. Det är främst i den vita kulturen som tillfredsställelse skjuts på framtiden, och utveckling och hårt arbete prioriteras framför lek.”

  ”resonemangen är hämtade från ett informationsblad om ”vithet och vit kultur” som publicerades häromveckan av National Museum of African-American History and Culture. Det är en del av USA:s nationalmuseum Smithsonian, en av landets mest ansedda institutioner.”

  ”Resonemangen låter som tagna ur en kolonialherres föraktfulla skildring av ociviliserade infödingar, eller en obskyr nazisttidnings försök att rättfärdiga den vita rasens överlägsenhet. Men de förs fram av framstående, förment antirasistiska akademiska institutioner.”
  https://www.svd.se/somliga-antirasister-later-som-nazister

  Svara
  • Kristian

    /  07/24/2020

   Det är ju framför allt så inskränkt och okunnigt att man tappar hakan. Har de någonsin hört talas om Kina? Confuciansk arbetsmoral tycker att Lutheransk arbetsmoral är en samling pårökta hippies!

   (Tim Pool som har asiatisk påbrå hade en del att säga om detta.)

   Men en viktig del av antirasismen är ju att skapa utrymme för en grupp som skall rädda alla. De flesta i denna grupp är vita.

   Svara
  • Bamse

    /  07/24/2020

   ”Antirasisterna” och deras ”kritiska rasteori” måste vara av de mest rasistiska funderingar som yttrats på de senaste 50 åren eller så.

   Svara
 40. Intressant hur folk är villiga att hindra andra när dom gör saker själva

  Svara
 41. Gorby

   /  07/24/2020

  Svara
  • Johan A

    /  07/25/2020

   Haha! Butiken har böcker med titlar som ”Is masculinity toxic?” men när tjejen får frågor hon inte gillar har hon inga problem med att hämta den manlige vakten. Om inte det är lysande typexempel på feministiskt hyckleri vet jag inte vad som är det.

   Svara
   • Fast… tjejen bakom butiksdisken har inget med litteraturen som är tillgänglig. Det är inte något hon beslutat om och en grupp med män som går på henne kan kännas hotfullt; det kanske inte är 100% rationellt att kalla på vakten, men vad skulle hon göra?

    Svara
    • Johan A

      /  07/25/2020

     Tittade vi på samma filmsnutt? Det behövs inte många sekunder innan man fattar att hon absolut delar den uppfattning som de där böckerna sprider. Den här tjejen är vänsterfeminist och inget annat. Om inte annat ser man det tydligt när hon vill kasta ut dem för deras politiska åsikter, inte för att de är hotfulla. Hon hade ju kunnat hänvisa till sin chef till exempel om hon inte ville svara på frågorna, men det gjorde hon inte utan ville kasta ut dem. Hon blev inte rädd, hon blev arg för att någon uttryckte en annan åsikt än den hon själv hyser. Det var därför hon reagerade som hon gjorde.

     Svara
     • Hon kanske delar åsikterna, men det betyder inte att hon ska hållas ansvarig för att de står på hyllorna. Att ”konfrontera” henne om butiksinnehållet känns rätt lamt.

 42. Gorby

   /  07/25/2020

  Svara
 43. DanTor

   /  07/26/2020

  Göteborgs konstmuseum med slags bokhandel, kassabiträdet är väl mera ett juste skolexempel av kanonmat.

  Vad som är betydligt värre och stadens huvudblioteket, syns indraperat på bilden, med sina försåtligt smidiga dirigenter glida runt – ehmm hursom-helst justnu och ämnet så tag en titt vid dessas avdelning för dag-vecko-månadsmagasin, hyllmeter efter hyllmeter fullpackat med tidskrifter med en lika andemening som de bok-texter grabbarna dänger upp på disken i museebutiken.
  -Näääe nope exemplet stadens bibliotek har pågått expanderat, skalan känns logaritmisk, sedan 90-talet det finns ingen återvändo, biträdet god indikation biblioteket kan känna sig stolta, och därmed ej meningsfullt att som grabbarna påtala snedheten utan låt istället dessa slå mot demsjälva. Grabbarna får börja bygga upp något för dem själva, tyvärr.

  Svara
 44. Ivar L

   /  07/26/2020

  Iraks utrikesminister har återvänt!

  https://nyheteridag.se/aterkomsten-iraks-forsvarsminister-tillbaka-i-sverige/
  ”STOCKHOLM I november förra året avslöjade Nyheter Idag att Iraks dåvarande försvarsminister Najah al-Shammari hade svenskt medborgarskap och fick bidrag från Sverige. Efter uppmärksamheten lämnade al-Shammari sin ministerpost. Nu är han tillbaka i Sverige igen, uppger Expressen.”

  Helt djävla otroligt.
  Sverige är ett pajasland.

  Svara
  • Nils Hult

    /  07/26/2020

   Hördes på radion att han hade fått alla brottsmisstankar mot honom i Sverige avskrivna. Hade att göra med att åklagaren skulle ha semester, sades det. Någon som har bättre koll på detta?

   Svara
   • Kristian

     /  07/27/2020

    ”Hördes på radion att han hade fått alla brottsmisstankar mot honom i Sverige avskrivna. Hade att göra med att åklagaren skulle ha semester, sades det.”

    En gång hade jag sagt att det där lät som ett missförstånd. Efter att ha hört diverse historier om personer i offentlig befattning tycker jag det låter precis som förväntat.
    Standardversionen verkar vara
    ”Jag är på semester och kommer inte att läsa mejl jag får under denna tid. Är ditt ärende viktigt ber jag dig skicka det igen efter [datum]”.

    Alla som har jobbat någon dag i verkligheten (dvs privat sektor, jordbruk, flytta möbler, vad som helst) tror inte det är sant.

    Svara
 45. Ivar L

   /  07/26/2020

  Svara
  • Nils Hult

    /  07/26/2020

   Här är i alla fall även normalt PK-media tydliga. Han hade namnet på löpsedeln lördagen 200725.

   Svara
  • Weasel

    /  07/26/2020

   ”SIS-kunden”…? 🙄

   Svara
   • Rikard

     /  07/27/2020

    Hej.

    SIS = Statens Institutionsstyrelse; den myndighet som ansvarar för tvångsvård. Ungdomshem och LVM-boenden tror jag det främst är fråga om. Eftersom den invandrade/utländske mördaren var under myndighetsålder (på papperet i alla fall) när brottet begicks så blir det inte livstids fängelse utan en handfull år på behandlingshem. Även där tillämpas tidig utskrivning och straffrabatt (och behandlingshem/ungdomshem är inte straff utan rehabilitering).

    Det finns ett stort tryck på att skriva ut unga våldtäktsmän, ungdomar som torterat djur och andra ungdomar eller barn, mördare, och andra varianter av sexual-sadister och starkt sociopatiska personer eftersom det är rejäl kö i systemet.

    Det finns förstås betydligt mer effektiva metoder, men dessa är fel enligt värdegrunden, och vi vet ju alla att värdegrunden är viktigare än verkligheten.

    Värdegrund är Verklighet.
    Alla är lika värda.
    En chans till är en rättighet.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
 46. Gorby

   /  07/26/2020

  Svara
 47. Svara
  • Jans

    /  07/27/2020

   Ja, det är ju alltid kul att skratta åt alla konstiga grejer djur har för sig. Undrar varför just ett beteende som påminner om sexövergrepp (om det hade varit människor) roar just jasmine?
   😀

   Svara
   • Kristian

     /  07/27/2020

    Tycker det var roligare i ”Zorro – The Gay Blade”:
    Florinda: [regarding Esteban] Do you know he only makes love to me 12 times a year?
    Don Diego: Well, once a month is not so bad.
    Florinda: No, he makes love to me 12 times in one night and then, zip, nothing!
    Don Diego: [Thinks] Tell me, on that one night, does he eat anything special? Oysters? Raw eggs?
    Florinda: Garlic. A lot of garlic.

    Svara
 48. hllviken

   /  07/27/2020

  Svara
 49. G

   /  07/27/2020

  facebook.com/soheilafors/posts/3035582113237620?__tn__=-R

  facebook.com/soheilafors/posts/3037322059730292?__tn__=-R

  facebook.com/soheilafors/posts/3044116449050853?__tn__=-R

  Svara
 50. G

   /  07/27/2020

  Svara
 51. G

   /  07/27/2020

  Vilket anknyter också till detta beteende från aktivistjournalister…
  https://toklandet.wordpress.com/2020/07/20/klimatrenovera/#comment-205023

  Svara
 52. G

   /  07/27/2020

  Svara
  • Jans

    /  07/29/2020

   Det vore rätt bra om de faktiskt fick bygga en svart apartheidnation, så kan alla BLM-idioter (inkl. vita sådana) flytta dit och vi kan få återgå till ett rationellt samhälssbyggande.

   Svara
 53. G

   /  07/27/2020

  ”Ny kampanj för afghanerna”
  https://uvell.se/2020/07/27/arbetsformedlingens-kampanj-for-afghanerna/

  Svara
  • Kristian

    /  07/27/2020

   Ropen skalla
   Allt åt alla

   Svara
  • G

    /  07/27/2020

   Såg också det och fattade inte alls vad syftet var, mer än att det måste ha koppling till aktivism.

   Svara
 54. G

   /  07/27/2020

  Svara
 55. G

   /  07/27/2020

  Svara
  • G

    /  07/27/2020

   Svara
 56. G

   /  07/27/2020

  https://www.expressen.se/debatt/corona-lockar-gifta-man-till-tinder-jag-ska-utpressa-dem/
  https://web.archive.org/web/20200727140259/https://www.expressen.se/debatt/corona-lockar-gifta-man-till-tinder-jag-ska-utpressa-dem/

  Svara
 57. G

   /  07/27/2020

  facebook.com/thomas.gur.5/posts/3388640941187408

  Svara
 58. G

   /  07/27/2020

  Svara
  • Kristian

    /  07/28/2020

   Roome verkar vara kul att jobba för:
   ”As folks who know me well will tell you, I am a stickler for inclusive language. I often interrupt people – board directors, heads of organizations, politicians and others – if I feel they are using titles for our employees that are outdated.”

   De har fortfarande titlar av typ ”Chief Engineer” och ”Master Electrician”.

   Svara
   • Kristian

     /  07/28/2020

    Thomas Sowell kommer att ersätta The Onion som ”något jag citerar så ofta att folk tröttnar på mig”. (Fast The Onion började sin woke-vandring i öknen omkring 2012. Det lär inte hända med Sowell.)

    Svara
 59. G

   /  07/27/2020

  Svara
  • Jiives

    /  07/29/2020

   Poppa popcorn.

   Svara
  • Kristian

    /  07/29/2020

   ”there will be a ”shift in power structure.””
   Ja, så kan man kanske uttrycka det …

   Gissar att diskussionen om andra författningstillägget är död i någon generation. Folk kommer att vilja få försvara sig.

   Svara
 60. G

   /  07/27/2020

  ”Tendensen är allra starkast i USA. Fråga sportjournalisten Greg Napear, som twittrade “All lives matter. Every single one!” som svar på vad han tyckte om Black Lives Matter, och för det fick sparken. Eller chefredaktören för Bon Appetit Magazine, Adam Rapoport, som fick kicken efter att man hittat en 16 år (!) gammal maskeradbild, där han är utklädd till puertorican.

  Denna “cancel culture” löper amok. En anställd på en tankesmedja fick gå för att han länkat till forskning som säger att fredliga sociala rörelser lyckas bättre än våldsamma. New York Times debattredaktör rök för att han lät publicera en debattartikel av en senator, där denne efterlyste militär mot BLM-upploppen.

  Konsekvensen är uppenbar. Människor blir livrädda för att trampa fel i viktiga frågor. Tystnaden sprider sig. Och ju hårdare skolgårdens mobbingpatrull far fram, desto färre vågar bjuda motstånd, och desto större blir deras makt, i en ond spiral.”

  Svara
 61. G

   /  07/27/2020

  Svara
 62. G

   /  07/27/2020

  Svara
 63. G

   /  07/27/2020

  Svara
 64. https://www.dagensjuridik.se/debatt/debatt-dags-att-gora-asiktsforfoljelse-straffbart/
  ”Den svenska grundlagen har en portalparagraf. I andra stycket står: ”Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning och på allmän och lika rösträtt.”

  Åsiktsbildningen värderas alltså mycket högt i vårt land. Den nämns till och med före rösträtten, som oftast brukar beskrivas som demokratins grundbult.

  Därför är det djupt bekymmersamt att den fria åsiktsbildningen idag är under hot. Alla har rätt till sin åsikt om det samhälle vi lever i, men för den som visar eller uttrycker åsikten väntar i många fall slut på uppdrag och en förlorad försörjning.”

  Svara
  • G

    /  07/27/2020

   Bravo!

   Svara
  • Kristian

    /  07/28/2020

   ”Till Åsiktsförföljelse döms den som kontaktar arbetsgivare, uppdragsgivare eller annan i syfte att få denne att avsluta anställning eller ekonomisk relation med en person på grund av åsikt som den personen hyser eller har uttryckt.”

   Bra!

   Men hur skall näthatsgranskare och andra kunna försörja sig?

   Svara
 65. G

   /  07/27/2020

  ”Andelen kvinnliga delägare i den globala organisationen ska vara minst 40 procent 2025. Mellanöstern är undantaget från detta mål, regionenen får ett separat mångfaldsmål på 25 procent.
  I dagsläget är 21 procent av Clifford Chances delägare kvinnor.
  – Målsättningarna är baserade på värderingar, strategierna för att uppnå dem måste också bygga på värderingar. För Clifford Chance innebär det att vi våra rutiner för att rekrytera, bibehålla och befordra våra medarbetare bygger på jämlika förutsättningar. På så sätt kommer vi att nå målen, säger Tiernan Brady, global director of inclusion på Clifford Chance, till Legally yours.

  Dessutom har byrån för första gången satt upp mål för andelen medarbetare som ska tillhöra etniska minoriteter. Till 2025 ska var fjärde delägare i USA och Storbritannien tillhöra vad byrån beskriver som BAME (black, asian minority ethnicity).
  – Innan man fastställer den här typen av målsättningar så måste de vara väl förankrade i den egna organisationen. Målen kan bara leverera när de har medarbetarnas stöd och övertygelse.
  – Nästa steg är att skaffa sig rätt information. Du kan inte designa effektiva mål och initiativ om du inte vet vilka resurser du saknar eller förlorar från organisationen.
  – Man måste vara medveten om målen inte är slutet, utan början. Ledningen måste ständigt driva frågan, annars kommer de inte att uppnås.

  Nytt är också att byrån antagit en målsättning för hur hög andel av dess partners som ska vara HBTQ 2025: tre procent.
  – Det bygger på en uppskattning av den globala andelen som vi hämtat från den brittiska rättighetsorganisationen Stonewall. Exakta andelar är svåra att få fram på grund av förföljelse och marginalisering på många håll i världen. Vi bevakar de här uppgifterna och jag förväntar mig att andelen kommer att öka över tid, säger Tiernan Brady.”

  Svara
 66. G

   /  07/27/2020

  Svara
 67. G

   /  07/27/2020

  Svara
  • Kristian

    /  07/28/2020

   LO vill ha det så. Gärna valboskap så att S kan sitta kvar, men inte för mycket konkurrens om jobben så att lönerna sänks.

   Svara
 68. G

   /  07/27/2020

  Tråd.

  Svara
  • G

    /  07/27/2020

   Kopplar lite till tråden ovan. En MYT? Kanske råtta i pizzan? Helt sjukt!

   Svara
  • G

    /  07/27/2020

   Ännu en tråd, scrolla på. Full med korta och lite längre klipp av vad som händer. ”Folk” verkar inte bara ha en eller två skruvar lösa i skallen. Sinnessjukt utveckling.

   Svara
  • G

    /  07/27/2020

   Svara
  • G

    /  07/27/2020

   Svara
  • G

    /  07/27/2020

   Jeff: ”Socialist he/him Central Committee, North Georgia Socialist Rifle Association”
   Scarly: ”Trans Woman”
   Smartypants: ”Gamer, Leftist, Marxist-Bidenist, social democracy with neoliberal characteristics”

   Svara
   • Kristian

     /  07/28/2020

    ”Marxist-Bidenist”?

    Orkar inte den multivariabelanalys som krävs för ”social democracy with neoliberal characteristics”.

    Svara
 69. G

   /  07/27/2020

  Svara
 70. G

   /  07/27/2020

  ”Poor Wiley. The grime king must be having a hard time. He clearly has mental-health problems. What he needs is a bit of a talking-to and some education. ‘It’s just really sad’, as Lily Allen said about Wiley’s hate-filled social-media posts about Jews.

  This has been the general tone of the discussion about Wiley’s 48-hour spouting of vile racist hatred against Jewish people. There has been an almost sympathetic undertone. (Allen was criticised by her social-media followers for being a Wiley ‘sympathiser’.) Where racism is normally condemned in the strongest terms possible – as disgusting, destructive, a pox, a scourge – Wiley’s anti-Jewish racism seemed to be treated more leniently. It was wrong, divisive, unacceptable. Just unacceptable?

  Many have noted the hypocritical double standards on social-media outlets in relation to anti-Jewish racism. If you misgender a trans person, you’ll be booted off Twitter and other platforms faster than you can say the word misogyny. But Wiley’s tweets saying Jews run everything, and are a horrible, double-dealing people, and are ‘snakes’, and ‘you make me sick’, lingered on Twitter for hours and hours.

  Yes, the racist tweets were eventually removed. But Wiley was then slapped with a mere seven-day ban from Twitter and Instagram, which suggests that in the minds of the woke suits who run Silicon Valley, expressing profound racial contempt for the Jewish people is less bad than referring to a person with a penis who wanted to force female beauticians to wax his bollocks as ‘he’. That’s what got Meghan Murphy permanently exiled from Twitter. Other feminists have also been booted off the platform forever for referring to people with penises as men. This needs answering, the question of why calling a man a man is a worse speechcrime than calling Jews snakes.(forts)”
  —————–.

  ”Canada’s bizarre trans-waxing controversy

  For proof that the woke war on common sense and decency is now completely out of control, look no further than the Canadian trans-waxing controversy. A born male who identifies as female, and whose male genitalia is still intact, is suing female-only waxers on the basis that their refusal to wax his bollocks – sorry, her bollocks – is an act of discrimination. Yes, this person believes that because he identifies as female he should therefore have access to every female service, including the most intimate female services. Any female beautician who refuses to tend to his testicles is being ‘transphobic’, apparently, because they are denying his womanhood. Even though he has a penis. And testicles. And is a man. That’s hate speech, I know.”
  https://www.spiked-online.com/2019/07/19/canadas-bizarre-trans-waxing-controversy/

  Svara
 71. G

   /  07/27/2020

  Svara
 72. G

   /  07/27/2020

  https://nyheteridag.se/valdtog-barn-over-hundra-ganger-slipper-utvisning-efter-dom-i-hovratten/

  Svara
 73. Ivar L

   /  07/29/2020

  Ytterligare döda i BLM-protester. Denna gång Austin, Texas. Verkar som en person i en bil blev stoppad av beväpnade BLM-personer och sköt. Kanske i självförsvar, eller av något annat skäl. Även en BLM-person sköt tillbaka:
  https://patch.com/texas/downtownaustin/3-guns-involved-fatal-austin-shooting-during-blm-protest

  Undrar hur många som dött, hur många som skadats, hur många bilar som brunnit, hur många byggnader som brunnit… Allt för dessa ”protesters” skull? Svensk media berättar inte mycket om detta längre. Det ser ut som Mellanöstern i många amerikanska stadskärnor numera. Jag får en känsla av att det handlar om att många tar ut frustrationen över Bidens kommande valförlust redan nu.

  Rätt märkligt också att när Trump skickar federala styrkor och läget förvärras så heter det att det är hans fel. Så när folk bryter mot lagar och ökad polisnärvaro inte hjälper skall samhället retirera inför en pöbel? Undrar om det gäller högerextrema demonstrationer också?

  ”Sedan den federala polisen kom till Portland har demonstranterna blivit fler och sammandrabbningarna mellan Trumps utsända styrkor och demonstranterna har blivit allt mer våldsamma. —
  Portlands borgmästare, demokraten Ted Wheeler, har själv deltagit i demonstrationerna och är mycket kritisk till Trumps beslut om federala styrkor i delstaten och har kallat det för ”urban krigsföring”. Delstaten Oregon stämmer nu fyra federala myndigheter för medborgarrättsbrott.”

  https://www.svd.se/trump-skickar-federal-polis-till-protesterna

  Svara
  • Kristian

    /  07/29/2020

   En poäng Tim Pool har gjort är att Trump faktiskt gör nästan ingenting!
   Det är samma federala myndigheter som har funnits under samma DHS som skapades under Bush Jr.
   Det enda de gör är att försvara federala byggnader, det är inte någon allmän ”polisverksamhet”. Lokal polis är många, många fler.

   Svara
 74. Ivar L

   /  07/29/2020

  Här blir i vart fall en terrordemonstrant arresterad tack vare video- och filmmaterial:

  🙂

  Svara
 75. Ivar L

   /  07/29/2020

  Lite mer ”fredliga protester” i Portland, Oregon:

  T.ex.
  – Fredlig plundring av köpcentrum/galleria.
  – Fredlig person som står och siktar med revolver bakom sin bil.
  – Fredligt skapande av brinnande barrikader.
  – Fredlig förstörelse av rasistisk staty som föreställer en hjort. WTF?
  – Fredliga uppmaningar att släcka en nyligen påtänd affär eftersom ägaren är svart (annars hade det varit ok?)…

  De är ta mig fan helt dumma i huvudet. Att rapporteringen kring BLM inte är ett uns kritisk i nyhetsmedia i Sverige är ett pinsamt tydligt bevis på ideologiskt drivet förfall av nyhetsjournalistiken.

  Svara
 76. hllviken

   /  07/29/2020

  Svara
 77. Kristian

   /  07/29/2020

  Hello Cleveland! Rock ‘n Roll!

  Svara
 78. Grodan Boll

   /  07/30/2020

  Helt apropås värdiga efterträdare:

  Svara
 79. Ivar L

   /  08/03/2020

  Uvell sågar hycklaren Zara Larsson som sålt sig till Huawei/Kinas kommunistdiktatur men samtidigt klagar på polisen i USA och den demokratiskt valda presidenten.
  https://uvell.se/2020/08/02/zara-larsson-kinas-nickedocka/

  ”Men mycket vill ha mer så 2019 gick hon i ett lukrativt samarbete med den kinesiska mobiltillverkaren Huawei. Om reklam.

  Problemet är att som alla företag i diktaturen Kina kontrolleras bolaget av kommunister som styr. Alla människor, alla bolag och allt i Kina tillhör till syvende och sist nämligen staten i världens största anti-demokrati.

  Vad tycker då frispråkiga Larsson om detta?

  Nada.”

  Svara
 80. Ivar L

   /  08/03/2020

  Mer bra Uvell, siffror om immigrationen och hur den fortfarande ligger på rekordnivåer:
  https://uvell.se/2020/07/31/migrationen-kommer-dominera-aven-valet-2022/

  Svara
 81. G

   /  08/04/2020

  Ang den mördade 12-åriga flickan…

  Och så var det vänsterns tur att visa hur ofräscha de är…

  Svara
  • G

    /  08/04/2020

   Svara
  • G

    /  08/04/2020

   Svara
  • G

    /  08/04/2020

   Svara
  • G

    /  08/06/2020

   Svara
 82. G

   /  08/04/2020

  Svara
 83. G

   /  08/04/2020

  Svara
 84. G

   /  08/04/2020

  För att inte göra onödigt många kommentarer klämmer jag in fler tweets.

  Svara
  • Kristian

    /  08/19/2020

   Ser fram emot
   1) socialarbetare som hanterar farliga psykfall
   .. vilket leder till obehaglig arbetsmiljö följt av
   2) socialarbetare som kräver livvakt i form av polis
   … vilket efter ett tag lika gärna kan ersättas av
   3) socialarbetare som kopplas in först efter att polisen omhändertagit eller oskadliggjort ”klienten”.

   Ingen skillnad säger du?
   Fler jobb för medelklassfolk med rätt utbildning säger jag!

   Svara
 85. G

   /  08/04/2020

  Svara
 86. G

   /  08/04/2020

  Aurora75275136 – ”Jurist. Samtliga tweets är egna åsikter.”
  ”Fruits of islamization: Poland is the safest country for women in Continental Europe”

  Last Tuesday, the Australian edition of the Business Insider news website echoed a study on migration of global wealth prepared by the South African consultancy New World Wealth.

  “Part of that analysis involves reviewing the safest countries for women”, notes the Australian newspaper, which includes the following quote from the report: “Woman safety is one of the best ways to gauge a country’s long term wealth growth potential, with a correlation of 92% between historic wealth growth and woman safety levels.”
  ..[..]..
  Poland is also among the countries with the lowest terrorist threat

  This radiography of Europe coincides with the data published by the British newspaper Express in February 2017. Because of the jihadist threat, countries on the list that are the safest for women, such as Malta, Iceland and Poland, are also among the places Europe with less terrorist threat, together with Switzerland, the Baltic republics, Hungary, Liechtenstein, Moldova, San Marino, the Czech Republic and Slovenia. Those who have a high terrorist threat coincide in large measure with the aforementioned countries with more Islamic immigration: France, the United Kingdom, Belgium and Germany, as well as Russia and Turkey.”
  https://www.outono.net/elentir/2018/01/27/fruits-of-islamization-poland-is-the-safest-country-for-women-in-continental-europe/

  ”Poland among world’s top 10 best countries for female workers”

  To mark International Women’s Day 2019, consulting firm PwC released its annual Women in Work Index, analyzing the representation and welfare of women in the workplace and the best OECD countries for female workers.

  Although “the OECD continue to make gradual progress to improve female economic empowerment, there is still a long way to go to achieve a gender-equal workplace”, according to the report. The ranking was compiled based on objective and measurable data (gender wage gap, gender employment gap, female unemployment rate, etc.), and doesn’t take into account people’s personal perceptions of the issue.

  …”Poland has made substantial improvements over the years and recorded the second highest increase in overall performance since 2000 after Luxembourg, which moved up 17 places in nearly twenty years: it’s now ranked 8th best place for female workers in the world, gaining one spot compared to last year (and moving up 11 spots compared to 2000).

  Although Poland reports the second lowest gender wage gap after Luxembourg, the country still has a lot of room for improvement to increase its female labour force participation rate, which remains well below the OECD average of 69%.”

  …”Contrary to many of their counterparts in neighboring European countries, women in Central Europe have a very small tendency to turn to part-time employment: Hungary, Slovakia, the Czech Republic and Poland all have a female full-time employment rate above 90%, the highest among OECD countries.”
  https://kafkadesk.org/2019/03/14/poland-among-worlds-top-10-best-countries-for-female-workers/

  ”Poland and Czech Republic among world’s safest countries for childbirths

  According to a UNICEF report, Czech Republic and Poland rank among the countries where pregnant women are the least likely to die during childbirth.

  With 2 deaths per 100,000 births in 2017 (latest data year available), Poland is the safest country in the world, tied with Norway, Italy and Belarus.”

  https://kafkadesk.org/2019/10/02/poland-and-czech-republic-among-worlds-safest-countries-for-childbirths/

  Svara
  • G

    /  08/04/2020

   Svara
  • G

    /  08/04/2020

   Svara
   • G

     /  08/04/2020

    Svara
  • Kristian

    /  08/20/2020

   Visst är det praktiskt att ha samma ideologi som alla på till exempel OECD, så att man vet att de mäter ”rätt saker”?

   Undrar hur en katolsk eller konfuciansk topplista över ”bästa land för X” skulle se ut.

   Svara
 87. G

   /  08/04/2020

  Svara
 88. G

   /  08/04/2020

  ”bland funderar jag på om socialdemokraternas ledning och strategitänkare av idag på verkligt allvar och på djupet inser invandringsfrågans stora politiska betydelse?”

  Svara
 89. G

   /  08/04/2020

  facebook.com/675781218/posts/10157668190051219/

  Svara
 90. G

   /  08/04/2020

  Vilket skämt svensk aktivistmedia är!

  Svara
 91. Jag tog upp lite av vad man valde att fokusera på i kvällens Aktuellt: Javisst ja, en sprängning utomlands och ett barnamord i helgen… Men viktigast av allt: Jonas Gardell tycker Kulturminister Amanda Lind ska avgå!
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/08/04/explosion-i-beirut-kulturgnall-bland-svensk-elit-och-barnamord/

  Svara
 92. x

   /  08/05/2020

  När man klimatrenoverat färdigt så behöver man lite massage för att mjuka upp musklerna:

  Svara
  • Kristian

    /  08/20/2020

   Privilegium betyder väl bokstavligen ”privat lag”.

   (Den där massagen minns jag från någon film, utförd av en tysk läkare som sjöng högljutt samtidigt. Tror det var en Merchant-Ivory eller något av Forster.)

   Svara
 93. Dubbelmoral är inget problem för psykopater, snarare en självklarhet.

  Svara
 94. Kunde inte låta bli att kommentera det här med att den muslimska offerhögtiden Eid al-adha och Stockholm Pride firades samtidigt. Var det Ödet? HBTQ och islamismen är ju båda stora inom vänstern…
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/08/05/eid-al-adha-och-stockholm-pride-samtidigt/

  Svara
 95. G

   /  08/06/2020

  Svara
 96. G

   /  08/06/2020

  Svara
 97. G

   /  08/06/2020

  ”Heather Mac Donald claims YouTube pulled policing speech because it didn’t say ‘America is endemically racist'”
  https://www.foxnews.com/media/heather-mac-donald-youtube-pulled-speech-police

  Svara
 98. robbe

   /  08/06/2020

  Svara
 99. Grodan Boll

   /  08/08/2020

  No shit, Sherlock:

  Förutom att unga i högre utsträckning smittas av covid-19 ökar dessutom antalet klamydiafallen i Sverige. Enligt Inga Velicko, epidemiolog på Folkhälsomyndigheten kan ökningen hänga ihop med mindre distansering bland unga.

  Det blir inte mycket mindre social distansiering än så.
  Faktum är att en social distansiering på 0.07 mm hade minskat risken avsevärt.

  Svara
 100. G

   /  08/11/2020

  Svara
  • G

    /  08/11/2020

   Svara
  • G

    /  08/11/2020

   Svara
  • Grodan Boll

    /  08/14/2020

   Men man jämför dem inte mot varandra om man inte är en galen aktivist på vänsterflanken. Med det tänket kan ett misserabelt offer för omständigheterna utmålas som privilegierad bara man hittar någon som har det värre.

   Man jämför mot en normal.

   De personer som ligger under den försöker man få upp, utan att utpeka samtliga på normalen som privilegierade förtryckare. För sådant sår (avsiktligen) split. Det friskriver också i förlängningen Kamprad från att vara skyldig till varför BLM/AFA bränner ner Portland just nu.

   Men det gör det aningen svårare för lata intersektionella marxister att mobba meningsmotståndare till underkastelse.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  08/15/2020

    Case in point:

    “If you took every Aboriginal person out of jail today, the death rate would absolutely go down, but it would mean most would die somewhere else.

    “It comes back to having healthy communities, adults working and kids in school. I think once you get that right, the jail rates will fall.”

    He also believes that the conversation should move away from the “gap between Indigenous and non-Indigenous people”.

    Svara
 101. G

   /  08/11/2020

  Svara
 102. G

   /  08/11/2020

  Svara
  • Grodan Boll

    /  08/14/2020

   Om islam blir majoritetens religion kommer det inte finnas någon religionsfrihet längre. Då är det slut med feminism och regnbågsflaggor. Behöver jag förtydliga det mer?

   Det här.
   Jag förstår inte planen bakom att vänstern sopar den islamska sexismen och homofobin under mattan. När det påpekas för dem flyr de bara fältet eller kastar epitet, men de är medvetena om det.

   Svara
  • Kristian

    /  08/26/2020

   Jag skulle vara j-ligt tveksam till kristna väckelsemöten i tält på torget.

   Svara
 103. G

   /  08/11/2020

  Svara
 104. G

   /  08/11/2020

  Svara
  • Grodan Boll

    /  08/14/2020

   ”Gudars!”
   http://www.regeringen.se/4a23f1/contentassets/a60a4b64403e466fb7af8ab30a2399e2/sou-2020_46_vol-2_webb.pdf

   ”Uppsökande kultur” för vårat eget bästa.
   6 miljarder extra för att utbilda det pensionsräddande kompetensregnet.

   Det finns dock ljuspunkter:

   Rekommendation: Den så kallade EBO-lagen bör upphävas. Asyl-sökande som ordnar egen bostad under asyltiden ska inte ha rätt till dagersättning.

   Kanske blir färre masskrivna boende hos suspekta förstahandsinnehavare i förortsghettona.

   Dagens ”no shit, Sherlock” (det finns många att välja av) s.678:

   Trots höga subventioner till arbetsgivare som tar in nyanlända – från praktik med handledare till ”riktiga jobb” som nystartsjobb – är svenska arbetsgivares efterfrågan på arbetskraft med låg eller osäker produktivitet relativt låg.

   Va? Arbetsgivare vill inte ha personal som inproduktiv och opålitlig? Det var som fan. Dock poäng för ”riktiga jobb” i en SOU för en såsseregering 🙂

   Svara
 105. G

   /  08/11/2020

  Svara
 106. Uttalar mig i vloggen om dessa medelålders tanter på dejtingsajter som beskriver sig själva som ”glada och spralliga tjejer:”
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/08/11/en-glad-och-sprallig-tjej-pa-50-ar-dejtingsajter/

  Svara
  • G

    /  08/14/2020

   Och i morse var Katarina Wennstam i Nyhetsmorgon och pratade om sin nya roman och lite om hur det kommer sig varför just ”mäns sexuella våld mot kvinnor” är hennes grej.
   Jo…
   Wennstam: ”Jag tänker hur jag inte skulle kunna jobba med frågorna, det är ju så att män förgriper sig på kvinnor och det anmäls ungefär 4000 våldtäkter per år i Sverige, EN SIFFRA SOM ÄR STATISK, sen kan den öka ibland pga att vi får ny lagstiftning eller att vi får fler som vågar anmäla. Det är ju ett existerande samhällsproblem och jag vet inte hur man inte är arg över det här, och jag vet inte hur man inte vill förändra det här, för för mig är det så självklart på något sätt”.
   …[…]…
   Steffo: ”Det finns ju många dimensioner i kvinnosynen också, är det skildringen av kvinnokroppen. Det kan ju vara ett lik i en deckare eller nåt, hur förhåller du dig till det?”

   Wennstam: ”Jag har försökt erbjuda en annan typ av deckarform där det kanske inte är så att kvinnokroppen fläks ut och inte är ett sånt fokus på kroppen som brottsplats eller med oerhört mycket detaljer. Och som journalist vet jag ju sen tidigare att mord på kvinnor blir porträtterade på ett annat sätt än mord på män. Det är ju ingen som berättar hur en ihjälskjuten 17-åring ser ut när han ligger där. Men om det är en dödad 17-årig tjej, som blivit dödad av sin pojkvän eller överfallen på vägen hem, då berättar man ganska detaljerat hur hon ser ut. Jag tycker det är något vi behöver funderar över vad det skapar för form utav bild av den döda kvinnan som ett slags objekt” Osv osv.
   ..[..]..

   Steffo:”..[..]..Du har ju fokus på mäns våld mot kvinnor och säger att under din yrkesverksamma tid att så otroligt(!) mycket har hänt”

   Wennstam: ”Mm ja. Nä men faktiskt, och jag tror att många tjejer som varit utsatta känner det, FRAMFÖRALLT EFTER METOO, att man blir faktiskt trodd på ett annat sätt. Vi har en annan diskussion idag kring det som förut kanske brukade viftas bort för att en tjej liksom inte hade betett sig rätt under våldtäkten eller efter våldtäkten. Vi har idag en annan förståelse för att alla skriker inte, det är inte självklart att man försöker fly eller så.”

   Sofia: ”Även om vi har en lång bit kvar förstås”

   Wennstam: ”Absolut. Det är liksom inte så att min vrede har stillats på nåt sätt, skulle jag säga.”

   Svara
   • G

     /  08/14/2020

    ”Våldtäktsmännen – är de monster eller invandrare?”
    https://web.archive.org/web/20200814151047/https://www.expressen.se/kronikorer/atilla-yoldas/valdtaktsmannen-ar-de-monster-eller-invandrare/

    Svara
    • Grodan Boll

      /  08/15/2020

     Våldtäktsmännen begår inga övergrepp på hemmaplan?

     Det var alltså hennes förklaringsmodell trots att hon vet bättre och övriga invandrarkvinnor tillrättavisar henne?

     ”Men den afghanska våldtäktsstatistiken jämfört den svenska….

     Svara
     • Kristian

       /  08/18/2020

      Det blir bättre när svenska kvinnor lär sig att hålla sig inomhus där de hör hemma. De måste integreras in i det nya Sverige, dvs MENA.

  • G

    /  08/14/2020

   Svara
  • G

    /  08/14/2020

   Svara
 107. G

   /  08/14/2020

  “Cancel culture”: Möt fotsoldaterna som aktivt arbetar för att förstöra ditt liv på grund av dina åsikter”
  https://katerinamagasin.se/cancel-culture-mot-fotsoldaterna-som-aktivt-arbetar-for-att-forstora-ditt-liv-pa-grund-av-dina-asikter/

  Svara
 108. G

   /  08/14/2020

  Svara
 109. G

   /  08/14/2020


  Frågan är bara varför centermänniskor själva envist alltid svarar att de är höger när någon frågar. *Om du är höger, rösta rött!*

  Svara
  • G

    /  08/14/2020

   Svara
   • Grodan Boll

     /  08/15/2020

    Jag vet inte om jag klassar ”Fri invandring. Fri välfärd.” som varken rimligt eller ens möjligt.
    Jag hade väldigt gärna sett en förespråkare gå ner på detaljnivå på den nöten.

    Svara
 110. G

   /  08/14/2020

  Svara
 111. G

   /  08/14/2020

  Svara
 112. G

   /  08/14/2020

  Alltså, det är bara för otroligt hur det är så svårt för vissa att förstå.

  https://web.archive.org/web/20200814105047/https://www.dn.se/debatt/invandringen-till-sverige-har-ocksa-gett-oss-fordelar/

  Svara
 113. G

   /  08/14/2020

  Förvånad blir man knappast längre…

  Svara
 114. G

   /  08/14/2020

  Svara
  • Grodan Boll

    /  08/15/2020

   P: ”I got grave concerns that you may cause an imminent breach of the peace down there”

   LS: ”Why would I cause a breach of the peace?”
   (…)
   LS: ”Would it be me causing the breach of peace or the people there?”

   P: ”Your presense may cause them to be offensive”
   (…)
   P: ”I’m asking you not to attend down there because I have a fear that you may cause an imminent breach of the peace. In doing so you may commit an offense.”

   Svara
 115. G

   /  08/14/2020

  Svara
 116. G

   /  08/14/2020

  Allt fint ska förstöras eller skitas ner, även sandstränder.

  Svara
 117. G

   /  08/14/2020

  ”Ungdomar orsakade storbrand för 20 miljoner – får skadestånd för att ha suttit häktade

  De ungomar som misstänktes för storbranden i Hässleholm i agusti förra året som orsakde skador till ett värde av 20 miljoner kronor får nu ersättning av staten för att de suttit frihetsberövade efter händelsen.

  På eftermiddagen den 14 augusti förra året bröt sig ett gäng ungdomar in i en lagerbyggnad vid järnvägen i Hässleholm. Där ”hängde” de ett tag och rökte cigarretter och cannabis. I samband med att de en stund senare lämnade byggnaden utbröt en kraftig brand i byggnaden.

  Byggnaden brann ned till grunden och en kraftledning brann av vilket lamslog tågtrafiken. De uppkomna skadorna har värderats till mellan 16 och 20 miljoner kronor.
  ..[..]..
  De dömda

  Ninja FIDELI Karna Roslund, född 2002-11-07 (17 år) döms till dagsböter för olaga intrång. Hon är tidigare dömd för misshandel.

  JACOB David Ehmann, född 2003-10-08 (16 år) döms till ungdomsvård för olaga intrång och ringa narkotikabrott. Han är senare dömd för stöld och häleri.

  Simon Adrian BENJAMIN Jensen, född 2002-03-04 (18 år) döms till ungdomsvård för olaga intrång och ringa narkotikabrott. Han är tidigare dömd för grov olovlig körning, brott mot knivlagen, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel och skadegörelse.

  ALBIN Andreas Månsson, född 1998-05-17 (22 år) döms till dagsböter för olaga intrång och ringa narkotikabrott. Han är tidigare dömd för narkotikabrott.

  MELISSA Sabina Omari, född 2003-08-05 (17 år) döms till ungdomsvård för olaga intrång och ringa narkotikabrott. Hon frias för grov allmänfarlig vårdslöshet och underlåtenhet att avvärja allmänfara. Hon är tidigare dömd för olaga hot, ofredande och stöld.”
  https://samnytt.se/ungdomar-orsakade-storbrand-for-20-miljoner-far-skadestand-for-att-ha-suttit-haktade/

  Svara
 118. G

   /  08/14/2020

  Svara
 119. G

   /  08/14/2020

  Svara
 120. Grodan Boll

   /  08/15/2020

  Apropå BLM och hur svarta som ”inte håller med” får ta skit, fick jag reda på den här killen via youtubes Independant Man:

  Han håller som sagt inte med i påbjudet narrativ:
  https://www.spectator.com.au/2020/08/thats-the-dairy-aisle-dealt-with-now-can-we-stop-this-patronising-pettiness-and-tackle-true-indigenous-disadvantage/

  https://www.news.com.au/national/black-lives-matter-protesters-in-australia-are-just-rentacrowds/news-story/9c06a20372ff0b828b18b1222324b659

  Och får skit för det:
  https://www.news.com.au/lifestyle/real-life/indigenous-academic-anthony-dillon-cops-barrage-of-abuse-for-opposing-black-lives-matter-rallies-in-australia/news-story/08e6b325c36e8910abd12bfefdc56d01

  Han är knappast den förste, ende eller siste.

  Svara
 121. Grodan Boll

   /  08/17/2020

  Vänsterblivenhet:

  Från dödsknarknazistiskaSamnytt:

  En granskning som Sveriges Radio P4 Uppland gjort visar att en förkrossande majoritet av män som köper sex av prostituerade är utlänningar.

  Sexköp, det värsta brott en man kan begå i feministers ögen. Vidare:

  Anna Bredström har titeln ”etnicitetsforskare” vid Linköpings universitet och instämmer i synsättet att det är informationsbrist som är huvudorsak till att utlänningar dominerar så starkt bland sexköparna.

  Hon ogillar samtidigt SR:s initiativ och tycker inte att man ska peka ut utlandsfödda och ställa grupp mot grupp visavi svenskar. I stället bör man enligt Bredström se till andra faktorer som klass, social utsatthet och trauman under uppväxten när man delar in sexköpare i kategorier och bortse från nationalitet och etnicitet.

  I andra sammanhang har emellertid hävdats att klass inte är en faktor för sexköpare, utan att dessa är likvärdigt fördelade över det socioekonomiska klasspektrat.

  Bredström menar också att man när man diskuterar sexköp och prostitution med invandrare måste anlägga en mer fördomsfri attityd jämfört med den man har gentemot svenska sexköpare. I annat fall uppfattas det ofta av informationsmottagaren som en form av rasism, menar hon.

  Så det ok när bruna gör det för de vet inte bättre. Bra tänkt där Anna Bredström,

  Anna undervisar i feministisk teori, etnicitetsteori, intersektionalitet, sexualitet, migration och hälsa.

  Josåatteh…

  Svara
 122. Kristian

   /  08/18/2020

  FoxNews: ”Watch Gov. Andrew Cuomo call COVID-19 the ‘European virus'”

  Tillräckligt långsamt så jag maskerar länken:
  *https://www.youtube.com/watch?v=-EnNHsS99wk*

  I stort sett innehållslöst, men
  0:40 ”a virus attacks when the body is weak”
  (Hmm. Var tog han medicine doktorsexamen någonstans? Känns lite, lite förenklat.)
  1:40 ”the european virus”
  (Kan i ärlighetens namn ha varit en lite slarvig formulering.)
  3:10 ”we can judge by content of character rather than color of skin”
  (Känns närmast tvångsmässigt hur han måste klämma in just det citatet. Men, eftersom du tog upp det, applicera gärna på Kamala Harris!)
  3:30 ”of course we will socially distance”
  (utom vid massprotester och upplopp?)
  5:00 ”Joe Biden can restore the soul of America”
  (Jaha, så bra! *backar långsamt mot närmsta nödutgång”*)

  Svara
 123. Grodan Boll

   /  08/19/2020

  Kritik är jobbigt. Huvudet i sanden är enkelt. Filterbubbla som bara ger positiv respons är skönt.

  Svara
 124. Grodan Boll

   /  08/19/2020

  Och jag vill tala om polisens arbetsmetod när de haffar torskar på löpande band när de kommer från lägenhetsbordeller. …istället för att förebyggande låta en uniformerad polis skrämma skiten ur dem innan de kommer till skott.

  Svara
  • Kristian

    /  08/20/2020

   Svaren på båda frågorna kan väl sammanfattas som ”incitament”?

   1) Har ingen lust att konfrontera aggressiva personer.
   2) Får inga pinnar av att ”förebygga”.

   Svara
 125. Kristian

   /  08/21/2020

  ”Alexanderhugget – Ett råd i all välmening till er som aspirerar på makten i Konungariket Sverige”
  https://fridebatt.se/alexanderhugget-ett-rad-i-all-valmening-till-er-som-aspirerar-pa-makten-i-konungariket-sverige/
  ”Aspirerar ni på att ta över makten i Sverige, att verkligen ta över makten alltså inte bara förvalta den nuvarande? Då har jag litet förslag till er och en liten utmaning, för om ni inte i alla fall överväger det jag har att säga skulle jag nog anse att er förmenta aspiration på makten inte är annat än en chimär.
  […]
  Sverige har idag 316 myndigheter, stiftelser och företag styrda av staten.[…] många myndigheter, stiftelser och statliga pseudo-företag har, skulle jag hävda, väldigt liten påverkan på att effektivt kunna styra landet. Vad de däremot tillsammans utgör är en gigantisk maktfaktor
  […]
  om ni är seriösa med att ta över makten är att genast lägga ner varje myndighet som inte är kritisk för rikets styre, sälja varje icke-kritiskt statligt företag, dra bort all form av presstöd, dra ner kraftigt på högskolor och universitet, dra bort alla former av bidrag till föreningar och organisationer. Och när jag säger genast menar jag genast, inte efter en halv mandatperiod, inte inför nästa valkampanj utan dagen ni får nycklarna till Rosenbad. ”

  Svara
 126. Kristian

   /  08/21/2020

  Gå hem, Sverige, du är .. nej, det räcker inte.
  Gå hem, Sverige, du sniffar thinner och äter flugsvamp!

  ”Skolverket hemligstämplar vilka skolor som finns i Sverige”
  https://skolvarlden.se/artiklar/skolverket-hemligstamplar-vilka-skolor-som-finns-i-sverige

  Svara
 127. G

   /  08/22/2020

  Det har nu gått över 1 månad sedan senaste inlägget av MiT gjordes den 20 juli. Jag trodde han skulle ta fasta på alternativet att kanske göra ett korta inlägg med endast 1 bild och en mening text eller nåt sånt en gång i veckan, för att hålla bloggen och sin egen community i kommentarsfältet igång. Nånting litet är bättre än ingenting och tystnad. 😦

  Svara
 128. G

   /  08/22/2020

  Detta ständiga hjärndöda tjafs om fobi. Som om man har socialdemokratfobi om man skulle bränna upp (S) partiprogram. För precis som dessa gamla religiösa böcker består av tankar, ideer, värderingar och *gud vet allt*, så är det väldigt lika med politiska partiers partiprogram, för att inte tala om vissa partiers väljare/följare, som ibland reagerar likt en religiös galen sekt. Eller har man SD-fobi om ett gäng SD-hatare ställde sig utanför det konferenshus var de genomför sina s.k landsdagar och brände upp deras partiprogram och sade några väl valda ord. Nä, just det. Den rätten skulle hon försvara, och jag också. Men till skillnad från hjärnor som hennes så är jag inte inkonsekvent i min hållning.

  ”Socialist, juriststudent och kulturmarxistisk samhällsomstörtare på 18 år från Göteborg Har åsikter om saker och är rolig ibland. Ordförande för SSU Vänersborg”

  Svara
 129. G

   /  08/22/2020

  ”Publicerade bilder på S-toppens barn – nu blockar hon kontot”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Vbyxbd/publicerade-bilder-pa-s-toppens-barn–nu-blockar-hon-kontot
  https://web.archive.org/web/20200822165644/https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Vbyxbd/publicerade-bilder-pa-s-toppens-barn–nu-blockar-hon-kontot

  Jag försvarar inte vad hon säger sig blivit utsatt för, på något sätt. Varken hon eller någon annan ska behöva drabbas av det, om artikeln nu stämmer och inte är överdriven. Men överdriver gör ju dock Strandhäll när som påstår att… ”– Jag för en tuff debatt men jag går aldrig till personangrepp, jag håller mig till politiska sakfrågor.” Det stämmer inte. Väldigt tråkigt att hon tar på sig en så trång offerkofta när en lite mer löst sittande kofta hade passat bättre med verkligheten. För jag och andra här vet om, MiT kanske t.o.m har med det i något inlägg tidigare, när hon retweetar tweets av några av vänsterhållets mesta och värsta anonyma twittrare, anonyma konton som hon dessutom är aktiv följare av, då är det inte tweets om ”politiska sakfrågor” som det handlar om öht. För vissa är det okej att vara anonym hatare och följas av politiker, andra kallas bara hatiska troll och ett hot mot demokratin. Återigen, denna inkonsekventa hållning från makthavare är så farlig.

  Svara
 130. G

   /  08/22/2020

  ”Danmarks første forening for eks-muslimer er en realitet: – Vi bliver en skydeskive
  ..[..]..
  En 20-årig kvinde, der ønsker at være anonym, fortalte avisen Danmark, at hendes familie har truet med at slå hende ihjel, efter hun frasagde sig islam. Fortællingen om trusler og social kontrol gik igen blandt flere af deltagerne.”
  https://avisendanmark.dk/artikel/danmarks-f%C3%B8rste-forening-for-eks-muslimer-er-en-realitet-vi-bliver-en-skydeskive

  Svara
 131. G

   /  08/23/2020

  Svara
 132. G

   /  08/23/2020

  Svara
 133. G

   /  08/23/2020

  Svara
  • Kristian

    /  08/24/2020

   Minst en person har blivit arresterad för kepsstölden.

   Svara
 134. G

   /  08/23/2020

  Svara
 135. G

   /  08/23/2020

  ”DNC Included ‘Criminal Justice Reform Advocate’ Who Was Convicted For Kidnapping And Murder

  Donna Hylton, a convicted murderer involved in kidnapping a man and torturing him, was among those featured on night one of the Democratic National Convention (DNC).

  DNC’s opening night on Monday began with a video showing various people reciting the preamble to the Constitution. Hylton was featured in this video and billed as a “criminal justice reform advocate.”

  In 1985, Hylton was convicted of murder in the second degree and two counts of kidnapping in the first degree, spending 27 years in jail before being paroled in 2012. Hylton, along with six other people, played a role in kidnapping, torturing and murdering 62-year-old New York businessman Thomas Vigliarolo, according to the charges.”
  https://dailycaller.com/2020/08/21/democratic-national-convention-donna-hylton-convicted-murderer-kidnapping-thomas-vigliarolo/
  Tidigare, 2017: ”Women’s March Featured Speaker Who Kidnapped And Tortured A Man
  https://dailycaller.com/2017/01/26/womens-march-featured-speaker-who-kidnapped-raped-and-tortured-a-man/

  ”Democratic Mayoral Candidate Sabrina Belcher Faked Her Own Kidnapping To Win Votes, Police Say

  A Democratic candidate running for mayor in South Carolina was reportedly arrested for allegedly faking her own kidnapping to try to win votes.

  Sabrina Belcher was arrested and charged with conspiracy and filing a false police report after police say she filmed herself being kidnapped, beaten up and robbed in a Facebook live video Tuesday, which she orchestrated, according to The State. Police say she did this to get “sympathy” ahead of the election.”
  https://dailycaller.com/2020/08/21/democratic-mayor-sabrina-belcher-faked-kidnapping-conspiracy-false-police-report/

  Well, hon kunde ju bara tagit på sin en MAGA-keps, gått ut på stan och letat upp några av sina egna och låtit Dem-kollegorna sympatimisshandla henne. För det fungerar ju utmärkt på oskyldiga små 7-åriga barn i MAGA-keps iaf.

  Svara
 136. G

   /  08/23/2020

  ”Otter Pops faces backlash after walking back offer to donate to BLM protesters”
  https://nypost.com/2020/08/20/otter-pops-faces-backlash-after-walking-back-offer-to-donate-to-blm/

  Svara
 137. G

   /  08/23/2020

  ”Kamala Harris tricked into climate phone call slamming Donald Trump by Russian Pranksters posing as Greta Thunberg”
  https://www.the-sun.com/news/1327431/kamala-harris-donald-trump-russians-greta-thunberg/

  Svara
 138. G

   /  08/23/2020

  ”AOC dings Democratic National Convention targeted to ‘white moderates’

  Rep. Alexandria Ocasio-Cortez took a swipe at the Democratic National Convention Friday, telling her fans on Instagram that the program had not been geared to progressives like herself.

  “Would I have done things differently? Of course. But as a young progressive Latina I know I was not the target audience for this convention. The target audience for this convention was white moderates who aren’t sure who they’re voting for in November,” she said.

  “Do I agree with centering the programming on that audience? Not necessarily. I think we could have done more to rally turnout enthusiasm from our party’s base,” she continued. “Muslims has ZERO representation which is just utterly crazy to me — we need the turnout Ilhan [Omar] and Rashida [Tlaib] delivered in their primaries.” ”.
  https://nypost.com/2020/08/22/aoc-dings-dnc-targeted-to-white-moderates/

  Svara
 139. G

   /  08/23/2020

  Svara
 140. G

   /  08/23/2020

  Svara
 141. G

   /  08/23/2020

  Khaled: ”..btw jag e palestinier.”

  Hss _oberoende_: ”#BLM”

  Svara
  • Kristian

    /  08/25/2020

   ”Jävla marxister som förstörde Marx fina lära.”

   Svara
 142. G

   /  08/23/2020

  Rebecka: ”Ordförande för KDU i Nacka • Konservativ • Grek •”

  Svara
 143. G

   /  08/23/2020

  Ann: ”Socialist. Robotingenjör. Älskar solidaritet. Göteborgare i exil.”

  Levin: ”Director, Stockholm University Institute for Turkish Studies. Director, Consortium for European Symposia on Turkey. IR Docent. Private acct. ”

  Nästan gång Levin är inbjuden som expert ska jag komma ihåg att även han tror på islamofobi.

  Svara
 144. G

   /  08/23/2020

  ”Verksam SO-lärare i en av Göteborgs förorter.”

  Talande twitterprofil för clowngenerationen:
  ”19yrs, She/Her, Swedish, I have a cute girlfriend, ACAB | BLM”

  Svara
 145. G

   /  08/23/2020

  Mycket sjukt måste få ett slut i det här jävla landet. Bland annat sådant här.

  Svara
 146. G

   /  08/23/2020

  Saknar tiden då hon och hennes man skrev riktiga texter som var spot on. Innan resan till Georgien…Mexico…där efter nån gång var det som helt två nya hjärnor, obegripligt hur det exakt gick till.

  Svara
  • G

    /  08/23/2020

   😛

   Svara
 147. G

   /  08/23/2020

  Svara
 148. G

   /  08/23/2020

  ”Roald Dahl’s Matilda mug canceled after Twitter users say it promotes domestic violence”
  https://reclaimthenet.org/matilda-mug-canceled/

  Svara
 149. G

   /  08/23/2020

  ”Jack Dorsey donates $10M to “anti-racist” group who want to change the US Constitution

  Jack Dorsey, the tech billionaire and founder of Twitter, has donated $10 million through his foundation Start Small to Dr. Ibram X. Kendi, an activist and “anti-racist” author. Kendi is now at the helm of a nascent organization that is just about six-weeks old.

  Ibram Kendi, who’s books such as “How to Be an Antiracist” have been widely praised for being able to make people more aware of “white privilege” and “systemic racism,” has widely been adopted by corporate HR departments across America.
  ..[..]..
  Kendi proposes adding an antiracism amendment to the US Constitution, one that would likely conflict with other amendments. The proposed amendment would create a federal “Department of Anti-racism (DOA) comprised of formally trained experts on racism and no political appointees. The DOA would be responsible for preclearing all local, state and federal public policies to ensure they won’t yield racial inequity, monitor those policies, investigate private racist policies when racial inequity surfaces, and monitor public officials for expressions of racist ideas.”

  Kendi added that: “The DOA would be empowered with disciplinary tools to wield over and against policymakers and public officials who do not voluntarily change their racist policy and ideas.

  “Every policy in every institution in every community in every nation is producing or sustaining either racial inequality or equity,” says Kendi.

  Ironically, Kendi firmly believes that “Capitalism is essentially racist,” while accepting donations from a tech billionaire who had built his wealth on the model of capitalism in the first place.”
  https://reclaimthenet.org/jack-dorsey-donates-10m/

  ”Reddit has banned over 7,000 communities for “hateful content” in just two months”
  https://reclaimthenet.org/reddit-7000-subreddits-banned-hate-speech/

  ”Sheryl Sandberg confirms Facebook isn’t afraid to delete the President’s statements

  Sandberg confirmed Facebook’s position in an interview on Andrea Mitchell Reports on MSNBC this week. Mitchell pressured Sandberg on how the company would handle Trump’s posts in the months leading to the November polls.

  “When the president violates our hate speech standards or gives false information about voter suppression or coronavirus, it comes down,” Sandberg answered. “…This is a big task for us, and we are as ready as we think we could possibly be for it.”

  She explained that the Voting Information Center the company launched last week would provide users with correct information related to the election.”
  https://reclaimthenet.org/sheryl-sandberg-censoring-trump/

  Svara
 150. G

   /  08/23/2020

  ”Most Americans Think Social Media Sites Censor Political Viewpoints

  Republicans are far more likely than Democrats to say major tech companies favor the views of liberals over conservatives. At the same time, partisans differ on whether social media companies should flag inaccurate information on their platforms.”
  https://www.pewresearch.org/internet/2020/08/19/most-americans-think-social-media-sites-censor-political-viewpoints/
  https://reclaimthenet.org/americans-believe-social-media-platforms-censor-political-opinions/

  Svara
 151. G

   /  08/23/2020

  Svara
 152. G

   /  08/23/2020

  Svara
 153. G

   /  08/23/2020

  Svara
 154. G

   /  08/23/2020

  Tecken på systematisk rasism: Migrantarbetare som satts i karantän i Kanada serveras mat som är ”unhealthy and culturally insensitive.”

  ”they want food that’s culturally appropriate and healthy,” said Ramsaroop, who has received complaints from the workers with photos in recent weeks.

  “They’re angry. There is anger and resentment,” said Ramsaroop. “There’s hunger, anxiety.”

  Many of the workers come from Jamaica, Guatemala, and Mexico, so they want food that reflects their culture, food that they’re used to and can enjoy, Ramsaroop said. He added that none of the food looks nutritionally adequate.
  ..[..]..
  The Red Cross isn’t accepting donations right now, but Ramsaroop said his team is trying to supplement the “crappy food” offered to migrant workers with additional meals and snacks. The current state of food allegedly being served exposes broader systemic racism and barriers that harm migrant workers, he added.

  “The people who feed us are hungry and that’s a testament to the overall conditions that migrant workers are facing,” he said, adding that the pandemic has only exacerbated long-standing problems.”
  https://web.archive.org/web/20200823074245/https://www.vice.com/en_us/article/bv854m/quarantined-migrant-workers-are-being-fed-crappy-food

  Svara
 155. G

   /  08/23/2020

  Svara
 156. G

   /  08/23/2020

  Svara
 157. G

   /  08/23/2020

  Svara
 158. G

   /  08/23/2020

  Åh jösses.

  Svara
  • G

    /  08/23/2020

   Svara
 159. G

   /  08/23/2020

  ”Solna: Män misshandlade på kyrkogård

  Vid 8.30-tiden på söndagen hittades två män misshandlade på en kyrkogård i Solna i norra Stockholm.
  Det är oklart hur männen misshandlats, men enligt polisen var de vid medvetande och talbara när de fördes till sjukhus.

  Två män kunde sedan gripas i närheten misstänkta för grov misshandel.”
  https://www.expressen.se/nyheter/solna-man-misshandlade-pa-kyrkogard/

  ”Tre tonåringar anhållna – misstänkta för grov misshandel

  På lördagskvällen larmades polisen av flera vittnen med anledning av en pågående misshandel i centrala Göteborg.

  Gärningsmännen, som var fyra till antalet, flydde på elscootrar.

  Fyra stycken 16-åringar greps för grov misshandel, tre av dem sitter nu anhållna.”
  https://www.expressen.se/gt/tre-tonaringar-anhallna-misstankta-for-grov-misshandel-/

  Svara
 160. G

   /  08/23/2020

  En rätt bra och sansad artikel av expressens reporter på plats i Portland vad det verkar!

  ”Historisk mordvåg och BLM- protester i USA:s vitaste stad

  – Kaos. Absolut kaos. Det är vad som skulle hända om vi lyssnade på några få men högljudda individer, säger polisinspektör Derrick Foxworth med 17 år inom kåren.

  Utanför rättscentret står män och kvinnor och skriker på poliser som går från jobbet.

  – Din mamma hatar dig, ropar en ung kvinna i megafon.

  Hon går efter och filmar, skriker på civilklädda poliser som inte bär mask.
  Senare på kvällen under en protest utanför en polisstation ropar en kille mot poliserna:

  – Häng dig själv. Jag kan ge dig ett rep.

  Ägg regnar in över poliserna. Burkar kastas. Någon lyser med grön laser mot deras ögon. Såhär har det varit, kväll efter kväll, under demonstrationerna i Portland. Det har mötts med kraft från polisen – som gått in i folkmassorna och gripit flera personer.
  ..[..]..
  Derrick Foxworth kallar aktivisternas taktik för aggressiv. Under de över 80 dagarna som protesterna pågått har aktivisterna utvecklat en avancerad taktik för att överlista polis. De har egna spanare, kommunikationsradios, krypterade chattkanaler och sätt att undvika att hamna på polisens radar.

  – De har satt eld på vårt fackkontor, de har tänt på sopcontainers mitt i gatan. Det är inte en rättighet att bete sig så.
  ..[..]..
  – Det är inte en rättighet att attackera poliser. Aldrig. Vattenflaskorna liksom äggen är frysta. Sekunden du gör sånt så är det kriminellt.

  Jag har varit ute flera nätter i Portland och sett poliser brotta människor till marken, slå och sparka på dem med batonger, vissa som redan legat ned.

  – Rent generellt, innan polisen använder våld, så ges en varning.

  Mycket riktigt: Innan polisen gått in mot aktivisterna har de varnat – flera gånger oftast. Samtliga ombeds lämna platsen och gå i en viss riktning. De som inte följer de varningarna riskerar att utsättas för våld.

  – När du ser poliser ta någon till marken så är det våld. Och det ser inte vackert ut.

  – Det ser brutalt ut. Det är därför det är så viktigt att folk förstår att det får konsekvenser om man inte följer våra varningar.

  Av de 35 städer i USA med en befolkning på över 500 000 är Portland den ”vitaste”, enligt Census. 71 procent av befolkningen betecknas som vita, skriver New York Times.

  Du har jobbat inom Portlands polis i över 17 år och är en man med afroamerikansk bakgrund, hur ser du på det?

  – Det är där som det glappar. Folk har en bild av hur det är ute på gatorna som inte stämmer överens med verkligheten. Det är inte så att polisen är ute och skjuter folk till höger och vänster. Jag har aldrig utsatts för rasism inom kåren och hade jag sett den typen av beteende hade jag agerat.

  Han fortsätter:

  – Folk ser en hashtag och så bildar de sig en uppfattning utefter det.

  Enligt siffror som Derrick Foxworth hänvisar till hade Portland 99 skjutningar bara under juli månad.

  Inga av de skjutningarna rörde en polis. 38 personer träffades. 24 av dem som träffades var afroamerikaner. Vid en av de där skjutningarna träffades åtta lägenheter med 150 skotthål.

  Förra månaden fick hans kolleger in 15 mord att jobba med.

  – Juli i år var den mest våldsamma månaden på tre decennier. Samhället kräver reform, vilket vi absolut behöver, men jag menar att folk behöver få upp ögonen för att vi har ett riktigt stort problem och det är mängden skjutningar i den här stan.

  En historisk våldsvåg samtidigt som folk kräver att polisen upphör. Derrick Foxworth säger att han inte tror att folk förstår vad det är för verklighet som väntar om kraven skulle uppfyllas.

  – Jag hade älskat att bo i ett samhälle där vi inte behöver polis. Men vi är inte där än. Det finns fortfarande ondska och extremt våld i vårt samhälle.

  Poliserna har varit hårt utsatta. Hur är stämningen inom kåren?

  – Det är tufft att dag för dag gå till jobbet och möta folk som verkligen hatar dig och kallar dig alla möjliga hemska saker och skriker saker de vill göra mot dig eller din familj.

  Derrick Foxworth säger att det känts som att hela yrket varit under attack från hela nationen. Han ser inte ett slut på de nattliga protesterna den närmsta framtiden.

  – De som förstör och sätter eld på byggnader måste förstå att det inte går att mobba sig till att få vad man vill.

  Uppemot tiotusen personer har protesterat på gatorna i Portland.

  – Men i den här staden bor runt 650 000 människor så jag är intresserad av vad de vill. Det är viktigt att deras röster också hörs. Det är inte rättvist att ta beslut på vad en liten men väldigt högljudd andel kräver.”
  https://www.expressen.se/nyheter/historisk-mordvag-och-blm-protester-i-usas-vitaste-stad/
  https://web.archive.org/web/20200823103056/https://www.expressen.se/nyheter/historisk-mordvag-och-blm-protester-i-usas-vitaste-stad/

  Svara
 161. G

   /  08/23/2020

  Svara
 162. G

   /  08/23/2020

  Svara
 163. G

   /  08/23/2020

  Integration klappat och klart!!!

  Svara
  • Kristian

    /  08/24/2020

   Ser fram emot rubriken ”Fick jobb tack vare cykel”!

   Svara
 164. G

   /  08/23/2020

  Svara
 165. G

   /  08/23/2020

  Svara
 166. G

   /  08/23/2020

  ”Det hör ju till god ton att inte klaga på recensioner, men jag ska göra ett undantag för DN:s kritik av mitt Sommarprat den 20/7.

  Anledningen är att recensenten Hugo Lindkvist tar upp en principiellt viktig fråga. Hans recension är alls ingen sågning, och det hade hur som helst varit i sin ordning om han hade sågat mig. Det är kritikerns privilegium. Det som stör mig är följande. I programmet kritiserade jag mediernas könsräknarrobotar. Lindkvist gjorde en poäng av det genom att påpeka att robotarna ”hade kunnat larma om musikvalet som utgörs av nästan 100 procent män.” Hade jag haft 50% kvinnor hade musikvalet varit bra, underförstått. Om musikens kvalitet säger han ingenting.
  ..[..]..
  Jag och min fru – som är dramatiker och operalibrettist – hade arbetat stenhårt med att musiken skulle funka dramaturgiskt i programmet. Men det fick varken ris eller ros. För könsräknarrobotar är dramaturgi, estetik, idé, framförande och allt annat som man brukar lägga i ordet kvalitet ointressant. Med andra ord det som de flesta utomstående nog trodde var kärnan i kulturjournalistik, åtminstone i recensioner.

  Kontrasten blev desto större när jag jämförde texten i DN Kultur med de många hundra mejlen jag fick från lyssnare ute i landet. Det var ingen lyssnare som ens nämnde könsbalansen i musiken. Men de hade massor av åsikter om musikens kvalitet.
  ..[..]..
  Men det finns naturligtvis en orsak till att kulturjournalistiken ser ut som den gör. Kvalitetsbegreppet har i många år varit under attack som en täckmantel för vit, manlig och heteronormativ musik.

  Konsertpianisten Martin Malmgren skrev tidigare i år en essä för Kvartal Kultur om hur jämställdhetsarbetet påverkar musikvärlden. Han citerade föreningen Kvinnlig Anhopning Svenska Tonsättare, KVAST som skriver: ”Ordet ”kvalitet” [är] en dörr som konstmusikmannen gömt sig bakom de senaste hundra åren. Kvalitetsbegreppet bygger på en patriarkal tanke om det manliga geniet och innebär en hierarkisk struktur som definierats av män genom sekler”.

  Det spelar alltså ingen roll att Christina Schäfer sjöng Jauchzet Gott in allen Landen som ett jublande fyrverkeri eftersom det var kulturmannen Bach som skrev den.

  Denna tankegång kan även spåras till regleringsbrev som vill främja en ”jämställd repertoar bland svenska orkestrar som tilldelas statligt stöd”, vilket resulterat i att mångmiljonbelopp öronmärkts åt ändamålet hos Statens Musikverk, Kulturrådet och Konstnärsnämnden.1

  Som svensk nu levande tonsättare har du fyra gånger större chans att få en nybeställning av ett orkesterverk om du är kvinna, konstaterar Malmgren. Samtidigt hävdar vissa att konsten inte styrs politiskt.(forts)”
  https://kvartal.se/artiklar/stay-clean-i-kulturen/

  Svara
 167. G

   /  08/23/2020

  ”My boyfriend is white. But he’s not just white ― he’s blond-haired, blue-eyed white. I’m talking alternative music-loving, Dave Matthews Band-singing, rock-climbing, surfer boy white. There is no ignoring his whiteness or mistaking him for anything other than white.
  ..[..]..
  ”Don’t worry, he’s cool. He’s super woke. He’s even read “White Fragility.”

  Back in the ’90s, I was the one my friends referred to as “militant” because I was known to throw low-key shade at my friends who dated white men.

  “Do you really want to be responsible for the further dilution of our race?”

  I just knew that my future husband and I would be the poster children for Black love. It did (and does) my heart good to see Black people together, Black families, Black children. I love the caramel and velvety shades of our skin and curl and kink of our hair. I love our music, our art, our films and our food. I love everything about the cookout.”

  Svara
 168. G

   /  08/23/2020

  Svara
 169. G

   /  08/23/2020

  Svara
 170. G

   /  08/23/2020

  Svara
 171. G

   /  08/23/2020

  facebook.com/1639713503/posts/10221873336816133/

  Svara
 172. G

   /  08/23/2020

  ”Police break up illegal rave attended by 300 revellers in Huddersfield while officers in Birmingham are called to more than 70 parties: Organisers face £10,000 fines from next weekend

  Birmingham Police were called to more than 70 unlicensed gatherings last night
  One in Northfield, on the outskirts of the city, had two marquees as well as a DJ
  Some 300 people attended an illegal rave in Deighton, Huddersfield yesterday
  Missiles were thrown at police after they arrived to disperse partying crowds
  Four arrests at Greater Manchester house party as two police vehicles damaged”
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-8655357/Around-300-attend-illegal-rave-Huddersfield-police-Birmingham-break-70-parties.html

  Svara
 173. G

   /  08/24/2020

  Svara
 174. G

   /  08/24/2020

  ”Academics and musicians are facing a backlash over their demands to axe Rule Britannia and Land of Hope and Glory from Last Night of the Proms after they claimed the anthems represent ‘racist imperial propaganda’ that ‘celebrate the British Empire’.

  Campaigner Inaya Folarin Iman said criticism of either of the songs was ‘absurd,’ amid claims the BBC was set to axe the songs in the wake of the Black Lives Matter movement.

  The broadcaster is considering dropping the patriotic songs from the Last Night concert due to fears of criticism because of their apparent links to colonialism and slavery, the Times reported….
  ..[..]..
  Dalia Stasevska, who will direct Last Night on September 12, is said to believe that ‘a ceremony without an audience is the perfect time to bring change’.

  Who is Finnish conductor Dalia Stasevska?

  “Dalia is a huge supporter of Black Lives Matter,” added a source.

  Born in Ukraine, Dalia Stasevska’s family moved to Finald when she was five years old.

  She practiced the violin as a child and developed an interest in conducting in her early 20s.

  She debuted with the BBC Symphony Orchestra last year and was announced as the first female principal conductor of the Lahti Symphony Orchestra in Finland earlier this year.

  Use social media to campaign on issues of race and gender equality.

  In June, when protests over George Floyd’s death were taking place, she tweeted an image that read: ‘I stand for equality. I am opposed to racism. I stand for love and compassion. ‘

  In July, Ms Stasevska encouraged her fans to listen to a BBC Radio 3 debate on the topic of classical music and race.”
  https://wikisoon.com/kehinde-andrew-wiki/

  Svara
 175. G

   /  08/24/2020

  Svara
 176. Fredrik

   /  08/24/2020

  Varför laddas det hem en pdf om pension när jag besöker denna sida?

  Svara
  • Kristian

    /  08/26/2020

   Spännande!
   Det finns en länk en bit upp, men det borde inte ske automatiskt. Får man fråga vilken webbläsare du använder?

   Känns som tidernas tråkigaste Rickroll.

   Svara
  • G

    /  08/26/2020

   Hm, det är inget som hänt mig, inte idag eller vid tidigare besök.

   Svara
 177. Kristian

   /  08/26/2020

  (Länk via Ganman, givetvis. Personen på vxonews kan nog inte klandras, han verkar rapportera från P4.)

  https://www.vxonews.se/nyheter/konflikt-mellan-gang-i-vaxjo-polisen-forstarker-efb88694
  ”Det har varit en [Adjektiv A] helg i Växjö med bland annat mordförsök, bråk, misstänkt skottlossning och bilbränder. Enligt P4 Kronoberg tror polisen att det handlar om två grupperingar som [Fras B].”

  – Jaha, klassen, kan vi hitta några passande ord? Vad är A?
  – ”Stökig”!
  – Bra! Och B? Ett verb eller en kort fras?
  – ”Osams! ‘Har varit osams’?”
  – Utmärkt!

  Undra på att folk inte lär sig Svenska.

  Svara
 178. G

   /  08/26/2020

  Svara
 179. G

   /  08/26/2020

  Svara
 180. G

   /  08/26/2020

  Svara
 181. G

   /  08/26/2020

  Svara
 182. G

   /  08/27/2020

  Svara
 183. G

   /  08/27/2020

  Svara
 184. G

   /  08/27/2020

  Svara
 185. G

   /  08/27/2020

  Svara
 186. fenix

   /  08/29/2020

  Vänta lite nu…

  Så en man som bränner en bok inlindad i bacon stoppas stenhårt vid svenska gränsen och nekas inträde, men våldtäktsmän, terrorister och ligister som bränner allt annat som kommer i deras väg, de kommer in.

  Ur led är tiden.

  Svara
 187. G

   /  08/30/2020

  Svara
 188. G

   /  08/30/2020

  Fy fan!

  Tråden, missa inte: https://threadreaderapp.com/thread/1299720537565024258.html

  Svara
 189. G

   /  08/30/2020

  Svara
  • G

    /  08/30/2020

   Svara
 190. G

   /  08/30/2020

  ”Seattle Seahawks cancel practice, coach Pete Carroll: ‘No more being quiet’

  Former Jets coach Pete Carroll — now head coach for the Seattle Seahawks — got political on Saturday, delivering an impassioned plea against racism.

  Carroll, 68, called on other coaches to use their platforms to speak out against social justice and stressed the need to vote in November and for white people to finally listen to the people of color around them.

  “This is about racism in America that white people don’t know,” the Super Bowl-winning coach said during a nearly 15-minute monologue.

  “They don’t know enough. And they need to be coached up and they need to be educated about what the heck is going on in this world.”

  “Black people can’t scream anymore,” Carroll went on. “They can’t march anymore or they can’t bare their souls anymore to what they’ve lived with for hundreds of years.”

  Both the Seahawks and at least one other team — the Carolina Panthers — canceled their practices Saturday over the Kenosha police shooting of Jacob Blake, according to reports.

  Carroll said when “white guys came over from Europe” they had a “great idea” about freedom and equality for all that has never come to fruition.

  “That’s not what happened because we went down this other road here — follow the economics and rich white guys making money,” he said. “And they put together a system of slavery.

  “And we’ve never left it, really. It’s never gone away. And the really amazing thing that I’ve learned is Black people know the truth. They know exactly what’s going on. It’s white people that don’t know.”

  Carroll said other coaches in the conservative football league must step up to combat racism. His players are “living scared to death” watching video after video of shootings, he added.

  “This is a calling today for coaches, specifically, to take that leadership opportunity,” Carroll said.

  “Let’s step up. No more being quiet. No more being afraid to talk to topics. No more, you know, I might lose my job over this, because I’ve taken a stand here. Screw it.”

  And Americans must understand the importance of voting this election, he added. Carroll said every Seahawk was officially registered to vote as of Saturday.

  Safety Jamal Adams thanked his coach for hearing his players.

  “Big thank you to Coach Pete, [general manager] John Schneider & the entire Seahawks organization for really hearing us as Black athletes,” Adams tweeted.(forts)”
  https://nypost.com/2020/08/29/seahawks-cancel-practice-pete-carroll-tells-white-people-to-listen/

  Svara
  • Kristian

    /  09/01/2020

   ”I might lose my job over this, because I’ve taken a stand here. ”

   Oj, vad han är modig!

   Fast det är snarare tvärtom.

   Svara
 191. G

   /  08/30/2020

  Svara
 192. G

   /  08/30/2020

  Svara
 193. G

   /  08/30/2020

  Svara
 194. G

   /  08/30/2020

  ”Varför gruppen började stöka är fortfarande oklart.

  – Det handlar om en grupp män i 20-30 årsåldern. Vi ska höra de misstänkta under förmiddagen och se vad som framkommer, säger Evelina Olsson. ”

  Svara
 195. G

   /  08/30/2020

  Svara
 196. Tar i senaste vlogginlägget upp min syn på helgens islamistiska upplopp i Malmö:
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/08/31/de-islamistiska-upploppen-i-malmo/

  Svara
 197. Grodan Boll

   /  09/01/2020

  Så var vi där igen. Det hycklande ohederliga förbannade djävla vänsterpacket som vägrar ta i verkligheten när den är obekväm:

  Eller kortare, på ren svenska:
  #NotAllNazis

  Svara
 198. G

   /  09/01/2020

  Svara
 199. G

   /  09/01/2020

  Svara
 200. G

   /  09/01/2020

  Svara
 201. G

   /  09/01/2020

  ”Män” utan hjärna som skyller sitt beteende på porr i farten igen.

  1.
  ”Tjejer som kallas hora medan de har sex. Och killar som plötsligt tar stryptag. Det är inte ovanligt i deras bekantskapskrets. Dani Lind och Felix Thurfjell, 21, har gjort en youtubefilm om män som blir porrskadade.

  – Även killar måste börja prata om detta, om det ska hända något, säger Dani Lind.”
  https://www.svd.se/var-skolklass-kollade-pa-porr-som-nioaringar

  2. Start vid 51.00min in i klippet.

  ”SVT: ”Larm: Stor spridning av vitnessmål i sociala medier. Så pressas unga till hårt sex”
  https://www.svtplay.se/video/24909438/morgonstudion/morgonstudion-1-sep-06-00-1?start=auto

  Sen var det dags för tomtarna att ta plats i SVT, denna gången i morgon studion. Men nu fanns en rätt bra motdebattör och sexolog med som inte svalde allt refererande till ”forskning” och gud vet allt annat som sades. P.S Klippet ovan endast tillgängligt 7 dagar till!

  Svara
  • fenix

    /  09/03/2020

   Försök till methree?

   En ”Stor spridning av vitnessmål i sociala medier” betyder alltid orkestrerad kampanj.

   Några mediakåta kärringar som vill göra karriär genom att hetsa unga kvinnor att berätta saker som de kan tjäna pengar på och spegla sig i rampljuset av.

   Nu har de satt eld på konstgräsrötterna igen. Pyromanskatorna.

   På tal om alla dessa hens som åker runt i skolor, spelar allan på föreläsningar och suger bidragsmedel ur skattesnabeln hårdare och snabbare än en blondin kan suga en golfboll genom en vattenslang…

   Vad har dessa människor som förespråkar gruppsex med nnn att lära ungdomar.

   Ingenting.

   Public service med sina snuskroberts som lär ungdomar den ena perversiteten efter den andra ska vi inte tala om.

   Vad är värst. En gammal p-rulle eller opartiska public service med snuskrobert som lär ungdomar köra upp en domkraft där solen aldrig skiner innan de har blivit byxmyndiga.

   Här är en radikal idé. Lär unga kvinnor att inte springa hem till okända mörkermän.

   Problem solved.

   Lär kvinnliga poliser att sluta gå ner på knä. Bara för att det är deras inlärda reflex så fort de möter en kriminell gör det inte rätt.

   Feminister ser kvinnor som gamla hundar. De tror nämligen inte att det går att lära kvinnor någonting. Feminister har alltid haft usel kvinnosyn.

   Rödvinsdrickande knarkkärringar får gärna föra en utopisk kamp mot porr. För all del men då ska de bekosta sitt evighetsprojekt själva. Inte snylta skattemedel.

   Var är Ekobrottsmyndigheten när samhället behöver dem som bäst.

   Svara
 202. Gunnar

   /  09/02/2020

  Känns lite spontant som att jag renoverat färdigt klimatet vid det här laget.

  Svara
 203. G

   /  09/06/2020

  Svara
 204. G

   /  09/06/2020

  ”Greta: Jag tjänar inga pengar på dokumentären”
  https://www.expressen.se/nyheter/greta-jag-tjanar-inga-pengar-pa-dokumentaren/

  Svara
 205. G

   /  09/06/2020

  Har någon av dessa tidigare reagerat och öht sett negativt på kopplingen till Kina?

  ”Kundernas ilska mot Oatly efter kopplingen till Trump”
  https://www.expressen.se/nyheter/kundernas-ilska-mot-oatly-kopplas-till-donald-trump/

  Svara
 206. G

   /  09/06/2020

  Svara
 207. G

   /  09/06/2020

  Svara
  • G

    /  09/06/2020

   Svara
 208. G

   /  09/06/2020

  Svara
 209. G

   /  09/06/2020

  ”Storbråk på öppen gata – person slagen med stenar

  Ett stort bråk utbröt under natten i Vimmerby.

  En 19-årig man blev misshandlad av flera personer, och blev slagen med stenar och sparkad på.

  Ytterligare en yngre man blev skallad av en okänd person, då han gått fram till en bil och bett föraren sänka musiken.”
  https://www.expressen.se/nyheter/storbrak-pa-oppen-gata-person-slagen-med-stenar/

  Svara
 210. G

   /  09/06/2020

  Svara
 211. G

   /  09/06/2020

  Svara
 212. G

   /  09/06/2020

  ”Clara Kraebber worked for Beto O’Rourke’s failed Senate campaign

  One of the Black Lives Matter protesters now facing felony rioting and misdemeanor graffiti charges — after a window-smashing free-for-all in Manhattan — is a wealthy Upper East Sider whose mother is an architect and whose father is a child psychiatrist.

  Clara Kraebber, 20, is one of eight people arrested Friday night after a roiling, three-hour rampage that police say caused at least $100,000 in damage from Foley Square up to 24th Street.

  “Every city, every town, burn the precinct to the ground!” the group chanted as it moved up Lafayette Street while busting the plate glass facades of banks, Starbucks and Duane-Reades.

  The protest was organized by groups calling themselves the “New Afrikan Black Panther Party” and the “Revolutionary Abolitionist Movement.”

  Svara
 213. G

   /  09/06/2020

  ”Britain’s Got Talent fans are left in awe as Diversity storm the stage with a raw Black Lives Matter-inspired performance”
  https://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-8701777/BGT-Fans-left-awe-Diversity-storm-stage-raw-Black-Lives-Matter-performance.html

  Svara
 214. G

   /  09/06/2020

  Svara
 215. G

   /  09/06/2020

  Svara
 216. G

   /  09/06/2020

  Svara
 217. G

   /  09/06/2020

  Svara
 218. G

   /  09/06/2020

  Svara
 219. G

   /  09/06/2020

  Svara
 220. G

   /  09/06/2020

  Svara
 221. G

   /  09/06/2020

  Svara
 222. G

   /  09/06/2020

  Svara
 223. G

   /  09/06/2020

  Svara
  • G

    /  09/06/2020

   Svara
 224. G

   /  09/06/2020

  Svara
 225. G

   /  09/06/2020

  Svara
  • fenix

    /  09/07/2020

   Jojo Löfven sa för länge sedan att ”ingen kvinna ska behöva känna sig otrygg när hon går hem på natten”.

   I nästa andetag massimporterade han tusentals av tredje världens våldtäktsmän.

   En statsminister värd namnet hade spolat känsloflosklerna och skapat ett säkrare samhälle. För en falsk känsla av trygghet hjälper inga våldtagna kvinnor. Men inte ens en valiumtablett fick kvinnorna. De åt den fete svetsaren upp själv.

   Ju mer feministisk regering desto osäkrare och otryggare samhälle för kvinnor.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  09/10/2020

   acta est fabula, vota!

   Svara
 226. Såhär när allt fler politiker börjar vända kappan vad gäller brott och straff och nu påstår att de vill ha hårdare tag med skurkarna, är det lite komiskt med den galnaste av de galna, Linda Snecker, som fortfarande gullar med buset.
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/09/09/linda-snecker-fran-vansterpartiet-och-kriminella/

  Svara
 227. G

   /  09/10/2020

  Svara
  • G

    /  09/10/2020

   Svara
  • G

    /  09/10/2020

   L och M. Så jävla körda.

   Svara
 228. G

   /  09/10/2020

  ”EU ger Facebook och Google underkänt – måste bli tuffare mot fake news

  För två år sedan techföretagen och EU kom överens om en uppförandekod för att motarbeta desinformation. Men EU tycker inte att Facebook, Google och de andra gör tillräckligt.”
  https://computersweden.idg.se/2.2683/1.739315/facebook-google-fake-news

  ”There are, however, several shortcomings in the code following an assessment of its first year in operation, the commission said, according to a report seen by Reuters.

  “These can be grouped in four broad categories: inconsistent and incomplete application of the code across platforms and member states, lack of uniform definitions, existence of several gaps in the coverage of the code commitments, and limitations intrinsic to the self-regulatory nature of the code,” the report said.

  The commission vice president for values and transparency, Vera Jourova, called for more action to counter new risks.

  “As we also witness new threats and actors the time is ripe to go further and propose new measures. The platforms need to become more accountable and transparent. They need to open up and provide better access to data, among others,” Jourova said.

  Jourova is currently working on a European Democracy Action Plan to make democracy more resilient to digital threats.”
  https://www.reuters.com/article/us-eu-tech-disinformation/facebook-google-twitter-urged-by-eu-to-do-more-against-fake-news-idUSKBN2610GU

  Svara
 229. G

   /  09/10/2020

  #KoranenLär: https://twitter.com/hashtag/KoranenL%C3%A4r?src=hashtag_click

  Svara
 230. G

   /  09/10/2020

  Svara
 231. G

   /  09/10/2020

  Svara
 232. G

   /  09/11/2020

  Svara
 233. G

   /  09/11/2020

  Svara
 234. G

   /  09/11/2020

  Svara
 235. Nu när maffian gått ut i SVT och förklarat att de bara är ett alternativ för polisen tyckte jag det var på tiden att prata allvar om den svenska polisen och klansamhället:
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/09/11/den-svenska-polisen-och-det-vaxande-klansamhallet/

  Svara
 236. G

   /  09/15/2020

  Svara
 237. G

   /  09/15/2020

  Svara
 238. G

   /  09/15/2020

  Jösses. Så jävla dumma i huvudet politikerna är alltså.

  ”Skånepolisens agerande visar på strukturell rasism i Sverige

  Varför misstänkte gränspoliserna vid Hyllie att en afro-svensk man, av personer alla i vagnen, hade ett droginnehav?

  Det ser inte bättre ut än att det är ett klassiskt fall av rasprofilering, skriver EU-parlamentarikern Abir Al-Sahlani (C).”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/granspolisens-svar-efter-ingripandet-mot-benjamin/
  https://web.archive.org/web/20200915040908/https://www.expressen.se/kvallsposten/debatt-kvp/skanepolisens-agerande-visar-pa-strukturell-rasism-i-sverige/

  Svara
 239. G

   /  09/15/2020

  ”Judar och muslimer i Sverige har all anledning att tillsammans protestera mot bokbränningar, rasism, främlingsfientlighet och intolerans gentemot deras religiösa sedvänjor som ritualslakt och omskärelse.

  Mose Apelblat
  Frilansskribent och före detta tjänsteman i EU-kommissionen”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/debatt-kvp/koranbranningen-har-blottat-kryphal-i-lagen/
  https://web.archive.org/web/20200911223731/https://www.expressen.se/kvallsposten/debatt-kvp/koranbranningen-har-blottat-kryphal-i-lagen/

  Svara
 240. G

   /  09/15/2020

  Transcommunityn verkar vara något av det mest close-minded skit med mobbarmentalitet jag sett på länge, ang deras reaktioner om JK Rowling. Och allt är svart eller vit, antingen håller du med till 100% eller så HATAR du transfolk!
  https://twitter.com/search?q=%22JK%20Rowling%22&src=trend_click&vertical=trends
  Och tydligen helt ok att ”assume” hit och dit, normalt kallas det att ha fördomar och brukar inte vara poppis, men ett case av it’s okay when we do it, som vanligt.

  Svara
 241. Surrealism: Att SVT är mer intresserade av den amerikanske presidenten än av SVENSKA politiker…
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/09/24/svt-om-politiska-logner-och-osanningar/

  Svara
 242. Att Vänsterpartiet byter partiledare till en ännu tokigare person är en bra sak:
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/10/01/nooshi-dadgostar-blivande-partiledare-for-vansterpartiet-kott-ar-likdelar/

  Svara
 243. Motkraft

   /  10/14/2020

  Vad händer?! Det har inte kommit några fler blogginlägg på Toklandet på väldigt väldigt länge… ;(

  Svara
  • G

    /  10/15/2020

   Undrar jag med. Besöker varje dag men inget nytt dyker upp. MiT verkar ägna all sin tid åt twitter numera och kan ha lagt bloggen på is av någon anledning. Men vore kul om han meddelade sin lilla community i kommentarsfältet varför och om det vara för evigt eller om han tänk gör en comeback nån gång. ;(

   Svara
   • Men han skriver på twitter alltså? Jag var orolig att han dött av corona… :/

    Svara
    • G

      /  10/30/2020

     Ja, det är lätt att man börjar undra om något hänt när en som vanligtvis varit så aktiv som MiT helt slutar med det han gjort under en så lång tid. Hoppas på en comeback ASAP :/

     Ja det är han i högsta grad. Se hans twitter:

     Svara
     • Hm. Tråkigt att han är där i Internets avfallshörna och hänger istället för att blogga, som han är så duktig på… :/

     • G

       /  11/02/2020

      Håller med. Speciellt då varje blogginlägg på Toklandet blir ett minne av nutiden då han som oftast tar upp och skriver/uppmärksammar sådant som inte är ”nyheter” som många andra också skriver om. Bloggen fyllde en väldigt stor funktion. Måste dock säga att 2020 var ett dåligt år att ta en bloggpaus på då det hänt alldeles för många och sjuka grejer förutom pandemin, som BLM-mobben, cancel culture, ANTIFA-attacker osv osv. Inte brist på möjligt blogginnehåll.

     • Har du twitter? Du kanske kan föreslå att han börjar blogga igen? 🙂

 244. Är ”kristna värderingar” verkligen kristna, eller har de snarare kommit till genom sekulariseringen?
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/10/31/fore-detta-kommunpolitikern-rita-svensson-om-sekularsamhallet-och-kristna-varderingar/

  Svara
 245. Nu när det är på modet med munskydd i Sverige kan det ju vara på sin plats att påpeka vilka som lobbyerat kring detta från början:
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/11/02/ska-man-bara-mask-mot-corona-i-sverige/

  Svara
 246. Fredrik Reinfeldt tycker Donald Trump är kass på att styra sitt land…
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/11/11/fredrik-reinfeldt-kanske-den-samste-sverige-haft/

  Svara
 247. Om nån fortfarande är här inne ibland… Mina egna tankar kring Federleys skandal:
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/12/01/skandalkraschen-pa-fredrick-federleys-politiska-karriar/

  Svara
  • G

    /  12/03/2020

   Hej Bergersjö!

   Kom faktiskt på mig själv att jag inte kollat om MiT bloggat något nytt, eller om det i varje fall kanske är någon som skrivit i kommentarsfältet. Så det var dags kolla igen. Bra att du postar dina kommentarer, håller ju på ett sätt igång stället lite, även om det är dött värre här nu för tiden.

   Ang om jag har twitter som du frågade ovan, nej det har jag inte. Kanske borde jag skaffa, även om jag tycker Twitters management är riktigt indoktrinerade syltryggade wokehjärnor. För jag gillar twitter som en ide och plattform. Visst det finns alternativa uppstickare likt Gab eller Parler, men stort sätt alla är på Twitter, få lämnar Twitter helt för något annat, likt få lämnar facebook helt för något annat. Parler kan man ju inte ens besöka och följa vad andra skriver utan att själv skapa ett konto. Där är plattformar som Twitter, som är öppna att besöka och läsa på mycket bättre.

   Håller fortfarande tummarna på en comeback för Mit. Han borde ju finna tiden att iaf göra ett blogginlägg kring nyår och uppdatera sina följare om vad det är som händer med bloggen osv egentligen, och vad som händer eller inte kommer hända framöver. Tråkigt att det blev såhär.

   Svara
   • Ja, det är riktigt synd. Toklandet var absolut den bästa bloggen. Men ingen bloggare orkar väl hålla igång för evigt antar jag… Men jag hoppas fortfarande på att han får ett ryck och drar igång igen.

    Svara
 248. Ett litet tips igen då för de nyfikne som råkar nosa förbi här någon gång… Jag gjorde en uppföljare på mitt inlägg om gratis mensskydd, eftersom tokfeministerna blev så hatiska av det:
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/12/07/statlig-finansiering-av-allting-kommunistisk-feminism/

  Svara
 249. När nu SVT med mycket motvilja går ut liite om Federleys pedofilskandal, kommenterar jag saken:
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/12/08/centern-och-fredrick-federleys-skandal-i-media-for-lite-for-sent/

  Svara
 250. G

   /  12/22/2020

  Kom på mig själv (igen!) att ej kollat om några uppdateringar gjorts, och det hade MiT ju dessvärre inte gjort 😦 Men han är fortfarande lika aktiv på twitter. Bland annat gjorde han denna toppenrant/tråd ang genusindoktrineringen som sker och skett under lång tid, ang artikeln att kvinnliga brandmän tycker att fystesterna är ”förlegade och missgynnar kvinnor”! Och när jag ändå är här passar jag på önska alla en God Jul!

  https://threadreaderapp.com/thread/1341124485697712130.html

  Svara
  • Om du själv har twitter, tycker jag du ska puscha på honom att börja blogga igen! 😦

   Svara
 251. Kommenterar Hanna Widerstedts åsikter om att hon blivit ”våldtagen”:
  https://bergersjo.wordpress.com/2021/01/23/hanna-widerstedt-hanar-alla-valdtaktsoffer/

  Svara
 252. Och här kommer då orsaken till varför de identitetspolitiska låtsas som om de gillar Biden, en gammal ”vit” cisman:
  https://bergersjo.wordpress.com/2021/02/02/varldens-forsta-feministiska-unga-rasifierade-transpresident/

  Svara
 253. SVT hånar Åkesson för att han kritiserar att illegala invandrare kliver före i kön till coronavaccin:
  https://bergersjo.wordpress.com/2021/02/08/svts-svenska-nyheter-positiva-over-att-illegala-invandrare-kliver-fore-i-kon-till-coronavaccin/

  Svara
 254. Tog en retorisk fråga i vloggen om varför SVT aldrig kallar vänsterextrema våldsbejakande grupper för vänsterextrema och våldsbejakande, fast de så gärna kallar andra grupper för högerextrema och våldsbejakande:
  https://bergersjo.wordpress.com/2021/02/16/valdsbejakande-extremism/

  Svara
 255. Och folkpartisterna FORTSÄTTER spela sitt politiska spel där de låtsas känna sig kränkta… Denna gång för att den svenske Jimmie Åkesson har mage att kalla Sverige ”mitt land”.
  https://bergersjo.wordpress.com/2021/03/01/jimmie-akesson-kallar-sverige-sitt-land-folkpartisterna-blir-rasande/

  Svara
 256. G

   /  03/04/2021

  Hej igen Bergersjö. Tänkte titta in ännu en gång och se om bloggen vaknat igen, men dessvärre ingen skillnad ser jag. Iaf kul att du postar dina kommentarer med jämna mellanrum! Hoppas allt är bra med dig och dina nära. 🙂

  Svara