Målare eller advokat

Med jämna mellanrum dyker det upp sk ”snyftare” i bl a SVT där man skriver så man ska tycka synd om en person som då ska ha drabbats hårt men framför allt orättvist. I en snyftare så bortser man alltid från det som de facto gäller i situationen som är, man bortser från massor av förmåner osv som personen fått, förmåner som ibland är helt bisarra. Man bortser från, eller låtsas som om det är nåt helt normalt, och det allra minsta någon kan kräva av t ex Sverige.

I förrgår var det om en Abbas som ska utvisas

Vad det handlar om är alltså en som kom 2015 som sk ”ensamkommande barn”. Denna grupp har fått så mycket förmåner att man häpnar men ÄNDÅ så räcker det inte utan de ska ha mer. Han läser till målare säger han men funderar på att bli advokat. Jovisst. Advokat eller målare, är det inte de valen de flesta står mellan… Varför inte civilingenjör eller läkare som alla andra? I klippet på SVT kan man se och höra honom prata och gissar att han är en av de som man säger pratar flytande och felfri svenska efter nåt år i Sverige. För så är det ju alltid, de pratar alltid flytande och perfekt svenska. Tills man hör dem prata. Fast han pratar rätt ok svenska ändå.

Nu kan detta vara en skitbra kille på alla sätt och vis men det handlar inte om det utan om att det räcker nu. Det som gäller för gruppen sk ”ensamkommande barn” är att i stort sett alla har ljugit om sin ålder, var de kommer från, om hur ensamma de egentligen är så storfamiljer som tidigare var mördade och allt möjligt genom magi visar sig leva och gärna vill komma hit, vilket land de kommer från (alltså vilket land de är uppvuxna i), har sökt asyl i flera olika länder under flera olika identiteter och åldrar osv. Allt detta för att få EXTRA förmåner i Sverige. Det slutade med att de fick en EXTRA förmån genom den sk gymnasielagen men i den så ingick att man ska ha ett varaktigt jobb inom sex månader efter att man slutat gymnasiet. Då kan man tycka att det borde räcka med förmåner och fördelar.

En extra fördel förutom att han fått avslag TRE gånger på sin asylansökan! TRE avslag alltså. I ett av världens mest generösa länder vad gäller asyl. Men det räcker ändå inte. Varför har man så otroligt många möjligheter? Om man får ett avslag så fine, det kan komma fram nya uppgifter osv som gör att man vill få det prövat en gång till men därefter ska det ju vara slut? Nu blir det att man klamrar sig fast i ett land man inte ska vara i med naglarnas hjälp? Och det var väl inte ca 7500 st utan närmare 11 000 till slut? Eller blev det 7500 kvar av de ca 11 000 efter att man rensat bort alla livsstilskriminella som ändå inte var ett dugg intresserade av annat än att röka heroin och begå brott men som ändå förmodligen är kvar i landet?

– Jag kommer från Afghanistan men jag har inte växt upp i samhället där och jag har ingen familj där.

Han kommer alltså från Iran men är afghansk medborgare. Gissar att han inte vid asylansökan sa att han bott hela sitt liv med sin familj i Iran och ”flydde” därifrån utan sa att han flytt från Afghanistan…? Så nu får han lämna landet, det är liksom priset man får/ska/bör betala för att man inte varit sanningsenlig vid asylansökan.

Han säger att han inte har nån familj där men det har han ju inte här heller och det var inga problem när han drog från Iran över halva jordklotet till Sverige? Varför är det ett problem NU när han dessutom är ännu mer vuxen än han var för 4,5 år sedan när det inte var ett problem med någon familj alls då? Han hade inte växt upp här heller och hade ingen familj här? Varför är det ett problem NU? Sk ”ensamkommande barn” har ju dessutom åkt fram och tillbaka till Iran på semestrar för att hälsa på tjocka släkten där i många år så borde inte vara några problem att återvända dit?

Men om han nu är färdigutbildad målare, behövs inga såna i Afghanistan eller Iran? Borde ju finnas oanade möjligheter för honom? Eller är allt färdigmålat där? Finns inget mer att måla? Allt är färglagt i länderna? Inte en vägg är omålad eller tak är omålat? Eller vad är det jag missar?

Han har fått vara här i snart 5 år utan att ha rätt till det och under tiden fått både utbildning och pengar men det duger ändå inte?

Det kan inte bara vara jag som är vansinnigt jävla trött på sånt här?

Annat man kan studera om man inte vill bli målare eller advokat

är en utbildning i det nya heta ämnet Frenologi som ges på universitetet i Karlstad. För att studera Frenologi så krävs som vi kan se en rejäl grund inom genus.

Syftet är att uppmuntra studentens självständiga tänkande! Och så ska man få möjlighet att fördjupa sina studier inom feministisk postkolonialism och kritiska rasstudier…

Väl spenderade skattepengar!

Ingen slipper undan karantän, inte ens viruset!

Virus och karantän skapar lite… olika… problem beroende på vem man frågar.

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

71 kommentarer

 1. Nils Hult

   /  04/22/2020

  Nej, det är inte bara du som är trött på detta. Annonsen från Karlstad Universitet bekräftar ”toklandet” och att det är officiellt tokigt, för det är på statens uppdrag som genomför detta utbildande som inte bidrar till välfärden.
  Sen har vi det eviga problemet med att återvända till landet man flytt ifrån på semester. Det är ju helt otroligt att inte en flyktingstatus kan förverkas om man säkert kan återvända hem.
  Men man kan ju också ha genuin otur som den omskrivna kvinnan från Iran som som etablerat sig i Sverige men tvingades åka till Iran för att motta ett piskstraff för att någon kvarvarande släkting inte skulle straffas. Hon tog straffresan och på hemvägen så sköt iranierna ner flygplanet hon var på. Henne var det verkligen synd om. Hon kanske hann tänka ”detta var inte min vecka” innan hon dog.

  Svara
  • Jans

    /  04/25/2020

   Kursavsnittet: ”förtryck av urinnevånare [sic!]” tyckte jag lät intressant. 😀
   Rinner de i ett U eller?

   Skämt åsido, det kanske snart blir synnerligen relevant i en svensk kontext? Vi kommer ju troligen som urinvånare att vara i minoritet i vårt eget land innan seklet är slut. Då kommer nog förtrycket också bara nybyggarkolonialisterna kan enas kring något. Gissar att det kommer stavas ”islam”.

   Svara
 2. Havre flarnstad

   /  04/22/2020

  (S-V)T Har verkligen inte lärt sig någonting från skandalen med dom förra sk apatiska barnen (efter en granskning av utomstående ska dom utreda sig själva) dom fortsätter ständigt att bedriva politik.

  Jag väntar fortfarande på ett program som väger upp all asylpropaganda när skall UG ta upp det du nämner ? gissar på om 10-20 år om någonsin.
  Självklart väljer dom inte en skäggig rynkig man till sitt reportage längre utan är lite sluga och presenterar en riktig ungdom.

  Finns det något land man som svensk kan få avslag tre gånger på ansökan men fabulera ihop någon historia och som belöning få gratis boende och en fin dyr utbildning ? Vore ju perfekt att kunna skicka ungarna dit nu när våran skola är rena krigszonen USA , Ungern eller kanske Canada.

  Hela skiten blir så jävla absurd när ban vänder på det hela.

  Svara
 3. Ofrivillig svenska

   /  04/22/2020

  Även jag är utled på dessa ständiga snyftreportage och det trots att jag undviker regimmedia.

  Det är samma vänster som driver ”postkoloniala-” & ”kritiska vithetsstudier” som hetsar asylanterna mot befolkningen på alla sätt de kan, liksom de gör dessa ständiga snyftare.

  Som du skriver gick det tydligen utmärkt att ensam korsa halva världen för att landa i en totalt främmande kultur (med ett ogästvänligt klimat) så vari ligger svårigheten att sitta hyfsat bekvämt på ett direktflyg hem till familjen och den kultur man känner ? Dessutom späckad med idel nya kunskaper som vi svenska skattehjon mot vår vilja har bekostat via diverse ”studier” (ordet gymnasium betyder dessvärre ingenting sedan länge).

  Alla dessa utspel med krav på amnestier, ”flykting”-snyftare osv i parti och minut stärker – tyvärr ! – min pessimistiska farhåga att inte ens nuvarande kinavirus med åtföljande kriser kommer att leda till ett uppvaknande och därpå följande åtgärder. Tvärtom tycker jag mig få bekräftat att tredje världen SKALL tömmas på folk och alla SKALL dem till i första hand Sverige och i andra hand västvärlden, ingenting annat har någon betydelse för de ”goda”. För övrigt kan man ju konstatera att ex.vis Latinamerikas alla fattiga och lidande numera tydligen är helt ute att intressera sig för, liksom Indiens alla dito. Nej, skall de ”goda” bry sig skall det vara muslimer, ju mer fanatiska desto bättre !

  Fy fan, jag går och lägger mig (en fördel med att verkligheten är vidrig är att ens mardrömmar i konkurrensen framstår som mindre otäcka 😉).

  Svara
 4. MiT

   /  04/22/2020

  Svara
  • Havre flarnstad

    /  04/23/2020

   Ja hur man än vrider på det hela så kommer hur duktig tatuerar än må vara det ju bli en jävligt ful!! hädelse på kroppen.

   Låter som någon jäkla ”click bait” artikel men tyvärr finns det så brända människor .

   Precis samma kategori som har Hitler eller Stalin förevigade på armen …rikspuckon.

   Svara
  • Kristian

    /  04/23/2020

   Som tatuering slår det nog till och med ”Refugees Welcome” och Hervé Villechaize.

   Svara
 5. robort

   /  04/22/2020

  https://www.icuregswe.org/data–resultat/covid-19-i-svensk-intensivvard/

  idag har totalt 1 173personer fått vård på intensivvårdsavdelningar om jag tolkar länken rätt
  Samtidigt har runt 2000 personer dött.

  Hur kommer det sig att så många dör utan att få intensivvård?
  Tvivlar på att det är triage på så många människor

  Svara
  • Nilsson

    /  04/23/2020

   Palliativ vård på äldreboende kan vara en orsak.

   Svara
 6. Grodan Boll

   /  04/22/2020

  Jag lutar i sedvanlig ordning mig tillbaka på en ansenlig mängd fördomar.
  Julia Ericsson

  Föreläsare i retorik
  Chalmers tekniska högskola
  Föreläste om retorik och härskartekniker för ingenjörstudenter under Chalmers jämställdhetsdagar.

  Litteraturlista
  Feministisk postkolonialism och kritiska rasstudier

  Hooks, Bell
  Ahmed, Sara
  Connell, Raewyn

  Jo så att, det blir nog en pass.

  Svara
 7. Weasel

   /  04/22/2020

  Jag undrar mest tre saker :
  1. Hur friskt är det att som Lööf & Löfven förvanska asylrätten till ”om du har fast jobb som målare får du stanna i Sverige” ?

  2. Är det så att det är krig i Afghanistan om Abbas har ett fast jobb som målare , men om Abbas bara har ett vikariat som målare så är det fred i Afghanistan så att det går utmärkt att utvisa Abbas?

  3. Varför skriver inte SVT att Lööf & Löfven är främlingsfientliga och har en fruktansvärd människosyn nu när Abbas riskerar utvisning på grund av deras politik ?

  Svara
  • Jans

    /  04/25/2020

   Punkt 1. är verkligen en invändning som även immigrationsvurmare borde tycka är relevant. Hur rimligt är det att ha en så knäpp immigrationslagstiftning? Vem kläckte ens idén? Arbetskraftsimmigration borde naturligtvis enbart kopplas till om det finns behov i Sverige som inte täcks av de medborgare som finns. Det behovet är troligen extremt litet egentligen. Jag tror inte en sekund på att Sverige har behov av kadrer från mellanöstern för att sköta städning, omsorg med mera.

   Asyl skall enbart ges till den som verkligen är flykting, har flytt sitt land och som inte under några omständigheter kan åka hem på semester.

   Svara
 8. robort

   /  04/23/2020

  Svara
  • Weasel

    /  04/23/2020

   När det gäller Alex Schulman är han en slags psykologisk gåta :
   Ständigt hyllar han Tegnell och varenda ord som FHM säger.
   Och lik förbannat sitter han och trängs på Sturehof.

   Är det så att jag har missat att Schulmans idol Tegnell och FHM har uppmanat folk att trängas på restauranger eller är det så att Schulman har missförstått FHMs direktiv ?

   https://nyheteridag.se/schulmans-han-fran-sturehof-till-vardarbetare-skit-far-skit-helt-enkelt/

   Svara
   • Kristian

     /  04/23/2020

    Det är väl som med att betala skatt: en regel för populasen, en regel för de fina människorna på Stureplan.

    Sedan hade jag kunna leva mycket lyckligare om jag inte fått veta att Schulman har bröder. Räckte det inte med en?

    Svara
    • hllviken

      /  04/23/2020

     Tvillingar – till råga på allt!

     Svara
     • Weasel

       /  04/23/2020

      Jo ,
      och den här Calle verkar ju om möjligt ännu mer imbecill och dryg än sin mera kända broder – vilket ju faktiskt är en slags merit 🙄

 9. Micke

   /  04/23/2020

  Jag hade någon förhoppning att den här krisen som visat samhällets tillkortakommanden skulle rensa i bidrag och genusträsket, men med Strandhälls utnämning till jämnställdhets kommunikatör eller vad det nu är, är jag säker på att allt kommer fortgå som vanligt….

  Svara
  • Jans

    /  04/25/2020

   Ja, om inte folket röstar bort denna katastrofregering 2022 så är det nog verkligen kört. Själv tycker vi nog att det är uppenbart men propagandan verkar trots allt funka. I den offentliga debatten är det ändå inte särskilt många som verkar koppla ihop den dåligt rustade sjukvården med vad pengarna gått till istället, genustrams e.t.c.

   Svara
 10. Kristian

   /  04/23/2020

  Sandelin om hur nyheter vinklades på den tid han jobbade för SVT:
  ”Ett övertydligt exempel som sticker ut vad gäller vem som står för den redaktionella styrningen är något som jag tidigare i andra sammanhang har berättat. Jag skulle för Aktuellts räkning åka ut till ett invandrartätt område där det förväntansfullt antogs att rasistiska svenskar hade gett sig på oskyldiga invandrare. ”Output” gav mig den oförglömliga instruktionen att ”det ska vara så synd om invandrarna att folk gråter framför teven”.”

  https://detgodasamhallet.com/2020/04/17/gunnar-sandelin-medias-gra-eminenser/

  Svara
 11. Q-Ken

   /  04/23/2020

  https://samnytt.se/arbetade-andra-dagen-som-taxichauffor-valdtog-kvinnlig-kund-i-bilen/

  ”Öppna era hjärtan”
  ”Vi såg det inte komma”
  ”Det blir lönsamt på lite sikt”

  Suck…

  Svara
 12. MiT

   /  04/23/2020

  Svara
  • Ivar L

    /  04/25/2020

   Fast vänta lite nu…

   Hur lyckades Kenth Ekeroth själv ta videon på nämnda krog? Samhällsnytts reporter är alltså precis likadan som Hanif han med? Man ser ju att han själv sitter och glassar i solen. Suck… Pajkastande idioter är de uppenbarligen hela bunten. Fy sjutton vad trött man blir på allt.

   Svara
   • Weasel

     /  04/25/2020

    @Ivar

    Utan att ta ställning för någon av de två kombattanterna eller välja sida i debatten om social distansering, så ser jag ändå en viss skillnad ;

    Ekeroth har inte ( tror jag i alla fall ) kallat folk som går på restaurang under coronapandemin för ”idioter”.
    Det har Bali gjort.
    Därför har Ekeroth ”rätt” att befinna sig på en restaurang utan att framstå som en hycklare.
    Den rätten har inte Bali.

    Men bråket mellan Ekeroth och Bali påminner ändå alltför mycket om instagrambråket om botox mellan Anna Book och Pernilla Wahlgren för att det ska kännas helt bekvämt för mig….

    Svara
    • Iv

      /  04/25/2020

     Fair point men jag tycker nog det bästa vore om de allihop; Schulman, Bali, Ekeroth och hela konkarongen höll sig hemma och höll käften. Det är ju bara så tragiskt alltihop, en samling idioter.

     Ironin i det hela är att överstepastor Tegnell och FHM som hela tiden underspelat panedmins fara och omfattning och ligger bakom vår slappa pandemireglering troligen är mycket bättre än ovanstående klientel i att sköta den Sociala distanseringen.

     Svara
     • Weasel

       /  04/25/2020

      ”det bästa vore om de allihop; Schulman, Bali, Ekeroth och hela konkarongen höll sig hemma och höll käften. ”

      Det där har jag inga som helst invändningar emot 🙂

     • Ivar L

       /  04/25/2020

      🙂

      Också ett bra exempel på varför det behövs formella restriktioner.

      Bali m.fl. klarar helt enkelt inte av att ta ansvar själva. Jag är för stor personlig frihet, men detta är en kris, det behövs regler för de som inte klarar att handla på ett ansvarsfullt sätt. Det behövs rödljus i trafikerade korsningar, det behövs regler för t.ex. arbetarskydd och det behövs just nu regler för att bromsa pandemin.

  • fenix

    /  04/25/2020

   Vafals!
   Politiker som inte lever som de predikar.
   Vart är vi (på väg).
   Ur led är tiden.

   Värre än botoxbråk mellan bimbos är vuxna män som engagerar sig i kvinnors intriger på kvinnors vis. Var inte skägget med i en podd för ett tag sedan (som någon länkade till) där två killar kacklade kvinnodrama som skulle få självaste blondibella att klättra på väggarna.

   Vad är den där Tegnell för ett skämt. Tanterna på Aftonbladet blir alldeles saliga och till sig i trosan så åtminstone dessa damer har översteprästen slickat upp i brygga. Det är oklart vilka daddy issues hönorna kvällstidningsredaktionen lider av men likväl använder de stora ord för sin sektledare och tanterna skriver att de har präglats av fanskapet, samtidigt som räkneverket med döda tickar på i vanlig takt.

   Sverige är stilstudie i kärringbeteende. Vad är det för bananland där du får göra precis vad du vill (till och med våldta och misshandla vem du vill om du är en apa) men du får inte tänka och säga vad du vill.

   Patriotism och nationalism som bara för några månader sedan ansågs vara förenat med brunskjortor och nazism har över en natt anammats av alla feta kvacksalvare i regeringen. Finns ingen hejd på hur många flaggor de kan stoltsera med, vilket skär sig lite mellan hur flaggor skändades och revs ur granar precis innan Corona & Co.

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  04/25/2020

    @ fenix,

    ”Sverige är stilstudie i kärringbeteende.”

    Instämmer. Men snart hamnar man troligen på hispan om man kritiserar och analyserar eländet:

    https://www.friatider.se/liberal-oppnar-tvangsvard-man-som-kritiserar-feminism-pa-natet

    Svara
    • fenix

      /  04/26/2020

     Bisarr artikel du länkar till.

     I landet bizarro där profeten Greta bestämmer vad som är sant kanske det lyssnas till vad 23-åriga ”liberala” unga kvinnor som spenderar dagarna med att röka, kröka och göka säger, men att FOI inte sysslar med vettigare saker är i sig anmärkningsvärt och ett bevis på att det råder totalt kärringvälde.

     Terrorbrott är ett reellt problem.

     En svensk komiker har bevisligen finansierat terroristverksamhet helt utan påföljder. Nej förlåt inte komiker, hans svåger. Sverige har härbergat terrorister som begått terrorhandlingar runtom i Europa. Svenska kommuner tar gladeligen emot ”återvändande” IS-krigare som våldtagit barn och skurit halsen av oskyldiga människor och eldat upp dem levande. Dessa terrorister tas emot med öppna armar av sosskärringar och lever gott på bidrag försörjda av svenska skattebetalande medborgare. Det råder en nästan obefintlig kontroll vem som rör sig inom landets gränser. Landet klarar inte av att utvisa dömda i någon egentlig omfattning eller ens längre hålla dessa i förvar.

     FOI prioriterar incelforskning.

     Det verkar som att noll sådana brott har begåtts i landet och prioriteringen är med största sannolikhet politiskt sanktionerad.

     BBC skrev en artikel redan för fem år sedan att det är sker något väldigt märkligt i Sverige. Svensk media gjorde vad de gör bäst och låtsades som att det regnade förstås. Precis som de alltid gör när svenska flickor våldtas och utsätts för gruppövergrepp på musikfestivaler av nyanlända asylsökare. Innan polismyndigheten kom på den briljanta idén att tillverka magiska armband.

     I BBC-artikeln nämns att det finns 123 pojkar på 100 flickor bland 16- och 17-åringar, vilket är en större obalans än i Kina där man aktivt gör sig av med kvinnofoster. Det är anmärkningsvärt med tanke på att den naturliga ration är 105 pojkar på 100 flickor enligt WHO.

     En förklaring är att asylsökare ljuger om sin ålder för att maximera sina förmåner, vilket bisarra tidningsartiklar där vuxna leker barn vittnat om. Det förändrar dock inte problemet när det inte är någon hemlighet att gruppen asylsökande i runda slängar består av upp till tre fjärdedelar unga till medelålders män.

     Det var rabiata radikalfeminister som vurmade för dessa män (batikhäxor gick ut i pressen och stoltserade med hur många illegala flyktingbaaaarn de kunde gömma i sina sängar) medan flickor med deras goda minne lämnades kvar i krigets fasor.

     Snacka om systerskap.

     Det rör inte råa feminister i ryggen. Precis som det inte rör dem i ryggen att den största och direkta konsekvensen är att svenska kvinnor och flickor våldtas och gruppvåldtas av utländska män, vilket i sig kan klassas som en krigshandling.

     Problemet med män som spårar ur ska inte underskattas. För att förhindra att den krutdurken exploderar hade det i ett tidigt skede behövts göra följande saker i förebyggande syfte: 1. upphört med att importera våldtäktsmän. 2. stävjat den ojämna könsfördelningen. 3. slutat med social ingenjörskonst där man uppfostrar pojkar till flickor. 4. värnat om landet, dess kultur och människorna som bor här istället för att spotta på det.

     Det har inte skett och därmed kommer allt förvärras.

     Vilka forum kärringarna på FOI hänger i vet de nog bara själva men det låter som en relativt marginell företeelse. Det finns däremot ett aldrig sinande behov av att hålla dissidenter i schack med diverse epitet och okvädingsord. Då det uteslutande är män som kritiserar felaktigheter och brister finns det också ett stort behov av ord som attackerar mäns manlighet.

     Svara
 13. elina

   /  04/23/2020

  Vårt utvalda folk. Det var inte kristna flickor i Kurdistan, de lämnade vi glatt för att roa IS. Men män från Iran var något att rädda.
  Det är så man kan kräkas men vad hjälper det. Bara att betala. Vänta bara det kommer snart ett beslut…

  Svara
 14. Q-Ken

   /  04/23/2020

  ”Det var en jättefin kille”

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/lAy6R3/vincent-20-mordades–polisen-gar-ut-i-efterlyst

  Givetvis samhällets fel att han valde att bli kriminell.

  Svara
  • Weasel

    /  04/23/2020

   Kanske ingen skräll att mormor tycker att barnbarnet är en fin kille , men kanske kan det eventuellt finnas en risk för jäv… 🙄

   Om ”fina killar” är sådana som är dömda för narkotikabrott , rattfylleri och grovt vapenbrott så börjar man ju fundera en del på vad som krävs för att betraktas som en ”ful kille”.

   Svara
 15. Gorby

   /  04/23/2020

  Svara
 16. Bamse

   /  04/24/2020

  Titania är ett känt satirkonto, men artikeln som länkas till är på riktigt. Tror jag – det är för fanken svårt att vara säker numera…

  Svara
  • Ivar L

    /  04/25/2020

   Troligen inte satir men fullständigt idiotiskt resonemang som verkar gå ut på att tories i UK är protektionistiska och själviska medan Kina minsann varit jätteöppna och och delat med sig av information. Totalt förvriden världsbild där en öppen demokrati med framgångsrik forskning betraktas som auktoritär medan en av världens värsta förtryckarstater framställs som positiv.

   Och om nu UK lyckas producera vaccin tidigt, varför skulle de inte använda det till sin egen befolkning i första vändan? Och varför skulle det vara negativt om de, i det fall vaccinet sedan kan distribueras ut i världen, är lite stolta (”nationalistiska”)?

   Svara
 17. Gorby

   /  04/24/2020

  Svara
 18. Gorby

   /  04/24/2020

  ”https://www.facebook.com/markus.allard.9/posts/10157497908602872”

  Svara
  • Kristian

    /  04/24/2020

   Återinför tjänstemannaansvar så har vi garanterade jobb i några år: att bygga öppna anstalter.

   Svara
   • Rikard

     /  04/24/2020

    Hej.

    Vi behöver en kulturrevolution!

    Inom tjänste- och ämbetsmannakåren vill säga. Räfst och rättarting och ut med de politiska tjänstemännen och manschett-mellanchefsmadamerna på åkrar, i skogar och längs med motorvägar och järnvägar. En administrations skall se ut som ett häftstift när man ritar upp den: smal och vass ledning och bredd i utförarledet. Idag ser det tvärt om ut: ett parasit-paraply av onödiga oduglingar och en slimmad och trimmad personal som jobbar X antal timmar gratis övertid för att brukare, klienter och patienter inte skall lida.

    Att plocka skräp och rensa sly och ogräs längs med Inlandsbanan skall väl lära dessa indolenta inspicienter av med att leka gud!

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
   • Weasel

     /  04/24/2020

    @Kristian

    ”Öppna”….??!? 😲

    Svara
  • Gorby

    /  04/24/2020

   Markus Allard pratar med Nerikes Allehanda

   Svara
   • Ivar L

     /  04/25/2020

    Rätt roligt att journalisten i samtal #1 sitter och urskuldrar Örebros styrande politiker. Är det verkligen hennes jobb?

    Inte för att jag känner mig trygg med kommunistiska Örebropartiets långsiktiga agenda men detta är naturligtvis ett väldigt bra jobb han gör. Både med att distribuera skyddsutrustning, peka på hur ansvariga politiker försöker mörka bristerna i äldreomorgen och hur journalisterna på NA inte gör sitt jobb.

    Konstigt med idén som journalisten och många andra ger uttryck för f.n. att man inte skall ha skyddsutrustning på äldreboende eftersom det kan upplevas som obehagligt för ”gamla och dementa”. Som om alternativet att bli av med livet är mer tilltalande.

    Svara
  • Gorby

    /  04/24/2020

   Svara
 19. elina

   /  04/24/2020

  Först får vi betala tidningar som DN och Aftonbladet genom mediestödet. Nu får vi betala deras så kallade producentansvar också. Som en del av krisstödet till medier slipper tidningsbranschen betala för insamlingen av returpapper. Och vem ska då betala det? Ja, kommuninnevånare genom kommunalskatten.
  Dubbelt upp!

  Svara
  • Melmac

    /  04/24/2020

   De är inte ens vära att torka sig i röven med. Fattar inte att man läser skräpet!

   Svara
 20. Gorby

   /  04/24/2020

  https://sv-se.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.721663931261534/3069526026475301/?type=3&theater

  Svara
 21. Weasel

   /  04/24/2020

  Precis som alla dagar är konkurrensen stenhård, men jag tror att dagens mest sinnessjuka nyhet är den att (s) i Malmö väljer att fördubbla stödet till den islamska Eid-festen.
  Istället för att ge bort 100.000 kronor av skattebetalarnas pengar som kunde ha gått till äldreomsorgen , så ger nu den sossestyrda konkursfärdiga staden bort 200.000 skattekronor till den islamska Eid-festen.

  Detta är ju sinnessjukt nog i sig självt.
  Men sinnessjukdomen når helt nya nivåer när Malmö-sossarna går ut med nyheten samma dag som sossen Ygeman står och hotar med att tvångsstänga restauranger och försöker framstå som upprörd och arg på dom som inte undviker folksamlingar.
  🙄

  Svara
  • Weasel

    /  04/25/2020

   Eh…en rättelse…:
   Det där med 200.000 kronor i bidrag för att skapa en folksamling i coronatider var INTE dagens mest sinnessjuka nyhet.
   Jag såg nämligen precis att jag hade fått ”svar” på mitt mejl till Jämställdhetsmyndigheten 😂😂

   ” Hej
   Jag funderar på en sak när det gäller jämställdhet..
   Det är så att när man klickar på länken på er sida där man kan se hur myndigheten är uppbyggd och styrs så kommer man till en sida där man kan se er ledningsgrupp.
   Och denna ledningsgrupp består av
   Lena
   Annika
   Berit
   Jane
   Gunilla
   Carina
   Lena
   Mona

   Den uppmärksamma läsaren noterar 8 kvinnonamn och 0 mansnamn i ledningsgruppen för den myndigheten som ska arbeta för jämställdhet.
   Jag har tre frågor beträffande detta som jag gärna vill ha svar på :
   1. Anser ni på jämställdhetsmyndigheten att det är jämställt med en ledningsgrupp där könsfördelningen är 100 % kvinnor och 0 % män ?
   2. Anser ni på jämställdhetsmyndigheten att det är jämställt med en bolagsstyrelse där könsfördelningen är 100 % män och 0 % kvinnor ?

   3. Om ni anser att det ena inte är jämställt medan det andra är jämställt skulle jag gärna vilja att ni förklarade hur ni kommer fram till den slutsatsen ?

   Mvh
   Kk ”

   Och här är då ”svaret” 😃

   ”Hej
   Nedan kommer svar på dina frågor.

   1. Nej
   2. Nej
   3. Vi på Jämställdhetsmyndigheten arbetar inte i en jämställd värld utan finns till för att öka jämställdheten. I dag finns det bolag i branscher med stor dominans av män där styrelserna domineras av män. Och för vår del har kunskapsområdet jämställdhet en stor dominans av kvinnor. När vi tillsätter personal utgår vi från skicklighet och erfarenhet förtjänst så att vi har bästa möjliga kompetens på rätt plats. Däremot strävar vi efter en jämn könsfördelning. Vi arbetar på uppdrag av regeringen med jämställdhetsintegrering i myndigheter och det gäller inte minst oss själva. En viktig del av det arbetet är att få fler män att söka tjänster hos oss. I dag kommer ungefär 20 procent av ansökningarna till våra utlysta tjänster från män.
   En anledning till att Jämställdhetsmyndigheten finns till är att motverka hinder för jämställdhet i det svenska samhället. Ett sådant hinder är normer och förväntningar som gör att en mycket stor andel män arbetar som byggnadsarbetare eller sitter i ledningen för IT-bolag, eller att en mycket stor andel kvinnor arbetar som barnmorskor eller sitter i ledningen för Jämställdhetsmyndigheten.

   Genom ett mer effektivt jämställdhetsarbete i Sverige kan möjligheter och engagemang utvecklas som gör att män och kvinnor får samma möjligheter att själva forma samhället och sina egna liv. På så sätt kan könsfördelningen bli jämnare där jämställdheten brister i dag.

   Jämställdhetsmyndighetens centrala uppdrag är att bidra till att effektivt genomföra det här jämställdhetsarbetet. Självklart är vår avsikt att föregå med gott exempel. Vi inrättades 2018 och kan konstatera att vi ännu inte har hunnit ända fram med den ambitionen. På sikt hoppas vi att jämställdhet kommer att prägla både hela vår egen verksamhet och hela det svenska samhället.

   Med vänlig hälsning

   Lena Leed
   Avdelningschef verksamhetstöd, stf generaldirektör ”

   ( sammanfattning – på ren svenska – av det ganska så långa svaret på fråga 3 :
   Jämställdhetsmyndigheten finns för att verka för en jämn könsfördelning och dom vill föregå med gott exempel och strävar efter en jämn könsfördelning , men …eftersom det inte är en jämställd värld är det 100 % kvinnor och 0 % män i jämställdhetsmyndighetens ledningsgrupp .
   Vidare hoppas jämställhetsmyndigheten att jämställdhet kommer att prägla hela samhället – trots att dom inte ens lyckas införa det i sin egen ledningsgrupp 🙂 )

   Svara
   • Rikard

     /  04/25/2020

    Hej.

    ”Andra har inte heller jämställt så därför behöver vi inte ha det” var vad jag fick det till, stämmer det?

    Annars applåd för att du drar fram trollen i ljuset.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Weasel

      /  04/25/2020

     Ja , det var väl ungefär så som jag också tolkade ”svaret”.
     Eller kanske ”vi är ännu mindre jämställda än bolagsstyrelserna , men i vårt fall är det okej att inte vara jämställd eftersom vi ju utgår ifrån skicklighet och kompetens när vi tillsätter tjänsterna , medan bolagsstyrelserna bara utgår ifrån normer”

     I mina ögon är väl den enda skillnaden mellan ”könsdiskrimineringen” i bolagsstyrelser, byggföretag och jämställdhetsmyndigheten att jag i alla fall slipper vara med och finansiera ”könsdiskrimineringen” i de två förstnämnda.
     🙄

     Svara
   • Grodan Boll

     /  04/25/2020

    Låter som samma ”ursäkt” den maskulina privata sektorn ger:

    När vi tillsätter personal utgår vi från skicklighet och erfarenhet förtjänst så att vi har bästa möjliga kompetens på rätt plats.

    Pröva att hävda (axiomalt) att det egentligen handlar om en miljö präglad av destruktiv femininitet och att det är den som driver bort männen och att alla som opponerar sig mot denna slutledning är sexister, eller blir det för tydligt då?

    Svara
  • Jans

    /  04/25/2020

   100 000 till niqab åt spökplumpen istället för visir till sjuksköterskan eller hemtjänsten.

   Svara
 22. Ivar L

   /  04/25/2020

  Jaha, då var det fullt. Inte läge att få covid-19. Synd att drömmen ”flockimmuniteten” kommer ge många fler sjuka varav ytterligare säkert hade behövt ecmo. Men som sagt, nu är det fullt.

  Sveriges ”strategi” har misslyckats tycker jag det verkar som:

  ”Nio personer får just nu Ecmo-behandling på Nya Karolinska i Solna.
  Det är den mest avancerade intensivvården för dem som annars skulle ha dött inom 24 timmar.
  Just nu är det fullt, trots att man tredubblat antalet platser.
  – På tisdag får vi tillgång till två platser till. Det här är helt surrealistiskt, säger Lars Falk, sektionschef för Ecmo-centrum.”

  Nja, två platser till kan det bli så passa på att bli sjuka nu så ni hinner.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/pLe04w/nio-personer-vardas-i-ecmo-pa-nya-karolinska

  Svara
 23. Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Det kan inte finnas någon som tror på dessa lögner längre. Om du inte är en av de kvinnor som behöver dessa ”barn” i din säng.

  Svara
 24. Gigas

   /  04/25/2020

  Alex Schulman, en vuxen man som lajvar vuxen man istället för att växa upp, att så många har svårt att se det.

  Svara
 25. Ivar L

   /  04/25/2020

  Rätt bra genomgång av Ungerns coronalagar och Orbans utökade befogenheter: I svensk media beskrivna som diktatur medan Löfvéns motsvarande dekreträtt av någon anledning inte är det:

  http://europeanpost.co/no-hungary-is-not-becoming-a-dictatorship-here-is-why/

  Just denna punkt är intressant för alla förmenta demokratianhängare, för den saknas i Sverige även när det inte är pandemi:

  ”The Constitutional Court is fully operational under the supervision of the President and Secretary General.”

  Författningsdomstol alltså. En sådan har ”diktaturens” Ungern men inte ”demokratins” Sverige:
  https://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6rfattningsdomstol

  Svara
 26. Ivar L

   /  04/25/2020

  Europas restriktivaste immigrationspolitik?

  ”Man kan också undra vad för nytta Sverige har av fortsatt import av allt mer arbetskraft från tredjeland (utanför EU/EES, nästan uteslutande utomeuropeisk) när hela samhället nu släcker ner. I mars beviljade Migrationsverket 3 207 arbetstillstånd för sådana primära arbetstagare.

  2019 var motsvarande antal arbetstillstånd för mars 1 580. Samma månad 2016 beviljade Sverige endast 571 arbetstillstånd. Förra månaden tog vi följaktligen emot nästan sex gånger så många utomeuropeiska arbetskraftsinvandrare jämfört med fyra år tidigare.”

  https://detgodasamhallet.com/2020/04/05/gunnar-sandelin-oforandrad-invandring-trots-corona/

  Svara
 27. Ivar L

   /  04/25/2020

  ”Svenska statens sanktionslöshet mot pandemin, trots medvetenhet om att det saknas beredskapslager av medicin och skyddsutrustning, är ett brott mot rätten till liv i EKMR. Detsamma gäller om sårbara grupper prioriteras bort, för att medicin och utrustning inte räcker till.

  Vissa mänskliga rättigheter får inskränkas när undantagstillstånd råder, vid nationell kris eller krig, men rätten till liv går aldrig att inskränka och detsamma gäller kärnan i rätten till hälsa. Sveriges regering har dock inte förklarat ett undantagstillstånd varför mänskliga rättigheter gäller fullt ut i Sverige.”

  ”Jag är orolig för min pappa som är 84 år. Han är från den tid när ‘folkhemmet’ byggdes och kan därför inte föreställa sig att gamla eller sjuka skulle offras i främsta ledet av ekonomiska skäl av en socialdemokratisk regering. Att personal i hemtjänsten i Stockholm är smittade kan han inte tro, för de agerar som vanligt, utan munskydd. Hans barnbarn är rädda för att deras morfar ska bli en i dödsstatistikens anonyma siffror.”

  https://www.gp.se/debatt/sverige-bryter-mot-m%C3%A4nskliga-r%C3%A4ttigheter-n%C3%A4r-de-offrar-de-%C3%A4ldre-1.27134941

  Svara
 28. Gorby

   /  04/25/2020

  Tjafset med Öerbropartiets som levererat skyddsutrustning till de anställda i hemvården fortsätter. Tydligen så kommer de att förstöras…

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: