Varför?

Sade ju att jag hade tänkt att posta åtminstone ett inlägg per vecka, det sket sig visst direkt. Har knappt varit hemma på två veckor. Därför blir det inget förrän idag  😛

Så en liten sammanfattning av det som jag sett det senaste. Och jäklar vad galenskapen har accelererat!

För ett par dagar sedan såg jag extremisten Kitimbwa Sabuni kommentera statyer. Varför SVT:s Kulturnyheterna ansåg att just den extremisten hade nåt vettigt att säga i frågan förstår jag inte. Den enda rimliga förklaringen är att reportern tycker att han är vettig. Vilket i så fall säger väldigt mycket om både reportern, Kulturnyheterna och SVT. Finns absolut ingen anledning överhuvudtaget att låta Sabuni yttra sig om något alls. Han är en extremist. Endast.

Det finns ingen diskussion att avsluta. Och ska inte vara någon heller. Ge helt enkelt fan i VÅR historia, är det viktigt att diskutera historia och statyer så kan man göra det i landet man kommer från, det finns garanterat massor där att kritisera. Och nej, det finns knappast en enda slavättling i Sverige som ens KAN ha drabbats av någonting, vare sig då och i synnerhet inte nu. Det är nog mycket större risk/chans att Sabuni själv är ättling till slavhandlare. Komma hit och GNÄLLA! Gillar man inte Sverige och dess historia är det fritt fram att dra härifrån till ett land med annan historia.

Clara Henry anser att en stor del av världens problem beror på vita. Lätt att sitta i ett elfenbenstorn och skåda ut över nejden för kan någon nämna en svensk ung kvinna som är MER privilegierad och omhuldad än Clara Henry genom åren? Bjudits in till tv-soffor osv? Och jag vet ju varför egentligen, den feministiska miljön i Sverige som ju Henry uttalat är en del av är ju en sektlik miljö där man ständigt för fram tokiga saker som om det vore allmängiltiga. Och de tankar och idéer som hon ger uttryck för ovan ingår i sektreglerna som man måste förhålla sig till om man vill stanna i sektvärmen. Det är extremt  vanligt bland vänsterextremister/vänsteraktivister att hysa exakt sådana bisarra tankar och idéer. Hon är en vänsterextremist alltså, det är därför hon bjudits in och fått massor av gratisreklam eftersom massor av anställda på t ex SVT också finns i samma sektmiljö.

Om man hittar Eric i samma sektlika miljö får ni gissa själva (ja, det är samma person).

En gängkriminell klagar på att polisen stoppar honom när han t ex är ute med sina arbetskollegor. Det ligger väl liksom i sakens natur att en gängkriminell har kriminalitet som ”jobb”. Det betyder att  ”arbetskollegorna” med automatik då också är kriminella och följaktligen ska alla dessa ”trakasseras” av polisen. Polisen får för min del gärna göra en fullständig kroppsvisitation medelst gummihandskar och kontrollera kroppsöppningar varje gång på den skitstöveln.

Hon ska visst vara styrelsemedlem i SSU Vänersborg.

Så, vi har alltså idioter som gapar om statyer i Sverige. Nu undrar ni förstås: Var är Arnstad?

Tittut! Där är han ju! T o m Hynek pallas tycker han är mer än lovligt bisarr… Bakgrund till diskussionen ovan och där jag också hittade bilderna är på Nima Dervish fb.

Ännu fler extremister.

I Sverige räknar vi så mycket bättre än andra länder att vi t o m har en normal överdödlighet!

Nu vet ni tystnad betyder samtycke! I alla fall anser extremistvänstern det. Eller hur de nu ska ha det.

Nej, jag lyssnade inte.

Han måste ha drabbats av nåt virus.

Jan Jönsson blev ”uthängd” av Lamotte som en semigalen extremist och han fick massor av elaka kommentarer mot sig.

De förstår inte ens själva varför de ses som just semigalna extremister. De tycker att galen idioti inte alls är kontroversiell.

Mörkad rapport från Svenska Kraftnät om ev elförsörjningsproblem. Känns det igen? Att myndigheter mörkar och döljer enorma problem? Kanske dags att reformera alla Sveriges myndigheter och kasta ut alla aktivister som uppenbarligen sitter där på sina feta rövar och mörkar allvarliga problem? Problemen försvinner ju liksom inte om man bara döljer dem?

Och på tal att försöka dölja problem

Utrikesminister Ann Lindes haveri i en tysk intervju!

Nu har jag inte kollat jättenoga men jag har inte sett något om hennes haveri i vårt kära Public Service. Kanske jag har letat dåligt bara. Men man kan rätt tydligt se hur jobbigt det är att få ordentliga frågor och där man inte nöjer sig med nonsenssvar som svenska politiker är vana vid från våra servila svenska journalister.

Undrar hur omvärlden ser på Sverige? Vi måste ju framstå som galna sagofigurer utan minsta lila verklighetskontakt? Ungefär som när Kim Jong-un visas upp i VÅR tv och alla ser hur tokig han är?

Och just det, alla skäller på t ex Polen och Ungern för att de säger att de inte vill ta in massor med asylsökande från främmande kulturer pga att de absolut inte vill ha etniska konflikter osv. Alla kallar dem rasister och fascister och säger att etniska konflikter inte alls följer i spåren av asylinvandringen. Att det är rasistiskt och fascistiskt, på gränsen till nazism, att ens tänka sådana tankar.

Meanwhile i Dijon. De var väl bara sugna på senap.

Vill ni lyssna på hur aktivister förklädda till ”journalister” låter när de matar ut propaganda i radio? De slår t ex fast att vita har privilegier genom att fråga varandra i studion om någon av dem blivit kallad terrorist (måste vara en försvinnande liten andel som fått den frågan…) eller har varit ensam med sin hudfärg i ett rum. Underförstått i Sverige alltså. De svarar ”nej” på frågorna vilket alltså betyder att de har vita privilegier. Undrar om de hade kunnat svara ”ja” om de suttit på sina vita aktivistrumpor i t ex Kenya och gjort inslaget? Men nu fick i alla fall Sveriges Radio äntligen användning för Alva Snis och hennes aktivism, det var ju därför de anställde henne liksom. Det är hon som ”reder ut begreppen”. Googlar man henne så hittar man en klimataktivist.

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

364 kommentarer

 1. Hypocrita

   /  06/21/2020

  Du är efterlängtad MiT. Welcome back!

  Svara
  • MiT

    /  06/22/2020

   Har tänkt att sätta mig ner och posta flera gånger men så har alltid något annat kommit i vägen. Eller så har man slocknat på soffan. Eller så har man gått för att laga mat och så dök nåt upp osv :-p

   Svara
   • G

     /  07/13/2020

    Har du tid för ett nytt inlägg, kort eller långt, vad som helst???

    Svara
  • G

    /  06/24/2020

   Instämmer! 😀

   Svara
 2. MiT

   /  06/22/2020

  Svara
  • Weasel

    /  06/22/2020

   ”Det är inte så att jag har ekonomiska problem – det är bara så att jag har ett stort utbud av obetalda räkningar. Faktum är att jag aldrig tidigare har haft ett så här stort utbud av obetalda räkningar och det är ju i grunden något positivt ” 🙄

   Svara
  • Ivar L

    /  06/22/2020

   ”Arbetskraftsutbudet har stigit” = vi har importerat människor som inte kan arbeta hur man än försöker.

   Rätt intressant hur hon använder passiv form ”har stigit” som om det inte är en konsekvens av deras immigrationspolitik.

   Svara
 3. MiT

   /  06/22/2020

  Svara
  • Kristian

    /  06/22/2020

   Som andra påpekade (har inte kollat själv): Ylva Johansson länkar själv till sin katastrofintervju med BBC …

   De tror det är 1985, och ingen av deras väljare – som alla är LO-anslutna – kommer någonsin att läsa den där skvallerblaskan Expressen. Och i AB kommer det att stå rätt.

   Svara
 4. MiT

   /  06/22/2020

  Svara
 5. hllviken

   /  06/22/2020

  Svara
  • Kristian

    /  06/22/2020

   Apropå rasism så sade Malcom Kyeyune för inte så länge sedan att det där med att ha en farsgubbe från Uganda, det är bara ett litet farthinder för vänstern, som gärna fortsätter säga att Kyeyune är rasist som verkar för ”arisk renhet”.

   Svara
 6. hllviken

   /  06/22/2020

  Svara
 7. hllviken

   /  06/22/2020

  Svara
 8. Bamse

   /  06/22/2020

  Nej vet ni vad, afrosvenskar, blm-aktivister med flera, hur skulle det i stället vara med lite tacksam ödmjukhet över alla de otroliga framsteg (teknologiska OCH humanitära) som skett sedan upplysningstiden? Vad ni än försöker påstå har de definitivt gagnat er också.

  Svara
  • Kristian

    /  06/22/2020

   Det vore intressant att se en sammanställning av ”värden stulna av kolonisatörer” kontra ”sammanlagd U-hjälp sedan frigörelse.”

   Till exempel Palestina var väl inte en koloni, direkt, men lär ha fått många gånger Marschall-hjälpen. Sexton gånger?

   Svara
 9. Gorby

   /  06/22/2020

  Svara
 10. Weasel

   /  06/22/2020

  Det finns ett femtiotal länder i Afrika där det inte finns några rasistiska statyer eller någon sån där hemsk vithetsnorm.
  VARFÖR bosätter sig inte Sabuni i något av dessa länder istället för att utsätta sig för den plågan som det måste innebära att bo i ett så hemskt land som det rasistiska Sverige ?
  Jag tycker uppriktigt synd om Sabuni och kan tänka mig att hjälpa honom genom att betala en enkelbiljett till Afrika.
  Kan faktiskt betala en åt hans syster också.

  Svara
 11. Svara
 12. Fler än jag som sett att Stefan Löfvens och Anders Tegnells svansar FORTFARANDE backar upp dem, numera genom att förnumstigt hävda att andra minsann inte heller sköter sitt ansvar?
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/06/22/stefan-lofven-bar-ansvaret/

  Svara
  • Ivar L

    /  06/22/2020

   Den nya regeringsstrategin är ju att det är regionerna och kommunerna, som enligt bland annat utrikesministern är praktiskt taget självstyrande (trots att de inte får neka ta emot immigranter t.ex.), som klantat sig i coronaepidemin trots att regeringen och FHM krattat manegen så fint. Det är så lågt och så fegt att det inte finns ord för uselheten. FHM:s och regeringens haveri blir allt mer tydligt och de gör allt för att prata bort det. Mainstreammedia måste titta på tysk TV för att få höra en kollega som i vart fall försöker sätta lite press på sosseriet genom att fråga om de verkligen gjort rätt.

   Detta är en ny neurosedyn/stereliserings-skandal. Hade vi gjort som Danmark kanske vi haft runt 1000 döda i värsta fall. Tegnell borde avgå. Han valde en katastrofal strategi.

   Svara
   • Kristian

     /  06/23/2020

    ”Tegnell borde avgå.”

    Nej! Låt S surra sig vid Tegnell och försvara honom!

    Svara
   • Ja Tegnell borde avgått redan i mars efter att han sagt att det var ok att åka på skidsemester till Alperna.

    Svara
   • Senior

     /  06/27/2020

    Ja, och dessutom kan man ju undra hur många anställda FHM behöver ha för att kunna säga att ”vi har delegerat allt ansvar till kommunerna och landstingen.”

    Svara
 13. Ivar L

   /  06/22/2020

  Black Talk Matter?

  Detta är ett gammalt klipp, men mycket sevärt, kanske redan diskuterat men det är oerhört intressant och visar hur falska USA:s Demokrater är i hela BLM-grejen.

  Den svarta Trumpsupportern Candace Owens blir utfrågad i någon slags hearing angående ett uttalande där hon nämnt Hitler och vare sig demokraten Lieu eller debattledaren/domardjäveln som avbryter Candance lyssnar på vad hon har säger och har sagt. Det är helt grandiost när man ser på domarens min hur han grundligt gjort bort sig genom att avbryta henne och lägga ord i hennes mun som hon inte sagt.

  Där har vi Demokraternas (domaren är ju garanterat Demokrat) falskhet fångad i ett ögonblick. En svart kvinna som är Trumpsupporter måste ju vara dum i huvudet så henne sätter vi dit, typ. Men Candance står på sig och vinner debatten fullständigt. Helt underbart och skämskudde på samma gång. Hade Trump gjort bort sig som domaren gör här hade de spelat klippet nonstopp i en månad på SVT.

  Svara
  • Bamse

    /  06/23/2020

   Fullständigt otroligt! Har inga större invändningar ens mot vad Candace säger i det snuttifierade klippet taget ur sitt sammanhang.

   Försökte dom alltså få det till att detta skulle vara någon slags ”hate speech”?

   Svara
 14. Ivar L

   /  06/22/2020

  Jag rekommenderar denna 15 minuter långa video där Atlantas CNN-kontor attackeras av en BLM-mobb. Titta innan den plockas bort, för det kommer nog ske.

  Extremt underrapporterad händelse och mycket nära att ha slutat i katastrof. Det går att hitta bilder från utsidan när polisen slutligen får kontroll på situationen. Brinnande bilar, massig polisinsats för att mota bort packet. Vad protesten går ut på är helt obegripligt, CNN är ju BLM-supporters. Det som händer i USA är fullständigt irrationellt, vilket gör det extra otäckt.

  Svara
  • Weasel

    /  06/23/2020

   ”Vad protesten går ut på är helt obegripligt, CNN är ju BLM-supporters. ”

   Nja, Ivar…jag förstår hur du menar, men…du utgår ifrån ditt tankesätt och letar efter någon slags logik och rationellt beteende.
   Och du tänker ju friskt, normalt och logiskt – och tycker därför att BLM borde attackera typ FOX istället för CNN.
   Men, nu är det BLM vi talar om så det är bara att kasta det logiska tänkandet överbord .
   BLMs syfte är ju inte primärt att attackera ”motståndare”. Syftet är att attackera ALLT som inte är BLM ( och ibland går det till och med bra att attackera varandra ).

   CNN blir chockade över när BLM attackerar dom. Vilket är väldigt underhållande. Påminner om idioterna i en film för några veckor sedan som förvånat skrek ”But ?? We’re on your side!?!?” när BLM plötsligt skickade tegelstenar genom deras fönster.
   CNN blir förvånade när dom nlir attackerade av sina älsklingar.
   Och det kommer typ Vänsterpartiet och Aftombladet också bli den dagen då BLM står och kastar sten på dom.
   Av mågon helt obegriplig anledning tror den vita Jonas Sjöstedt att BLM ska gilla honom bättre än vad dom gillar dem vita Gustav Kasselstrand.
   Det finns uppenbarligen ingen gräns när det gäller dumhet och naivitet 🙂

   Svara
   • Senior

     /  06/23/2020

    Det finns en aspekt till, och det är att de reagerar på tecken till svaghet, likt ett rovdjur.

    Visa minsta svaghet och de hugger direkt, det är precis så vänstern fungerar när de gör sina poänger och ”värnar de svaga”…

    Svara
  • Kristian

    /  06/23/2020

   Poliserna – några meter från folk som kastar saker och gör upp eldar – verkar inte vara 100% kritvita. Att folk orkar med det jobbet …

   Svara
 15. Gorby

   /  06/22/2020

  Svara
  • Kristian

    /  06/23/2020

   Ge oss Greta som B.A. Baracus!
   Ständigt måste man hitta på nya knep för att få henne att flyga någonstans!

   Svara
 16. Ivar L

   /  06/22/2020

  Inte helfärskt men två, visserligen PK men ändå sevärda, videofilmer som visar hur våldsamt det varit i USA. Rätt nyttigt att påminna sig om att det är mycket värre än det framställs i svensk media. I den första finns t.o.m. ett klipp från Stockholm:

  Såg ni barnet som fått tårgas i ögonen runt 7.20 i videon ovan? Vem i helvete tar med sitt barn till kravaller och utmanar polisen?

  Svara
  • Gorby

    /  06/22/2020

   Enligt dessa två videos så var Minneapolis upplopp planerade.

   Svara
 17. Kretin

   /  06/22/2020

  Beträffande c19 och Sverigebilden:

  Finland erbjuder nu Sverige bistånd iform av testningskapacitet, vård av insjuknade osv.

  Skall bli intressant att se Sveriges svar, speciellt efter Stockholms uttalanden ( och föträckta hot ) beträffande stängda gränser osv.

  Stockholm betraktar nog erbjudandet som ett skott under vattenlinjen mot Sverigebilden och dessutom att det är Finland som erbjuder hjälp gör inte saken bättre.

  Mitt tips är att Stockholm inte kommer att svara något alls på erbjudandet. Att tacka ja skulle ju vara ett direkt erkännande att Sverige inte är kapabelt att hanyera en epidemi som c19….

  Svara
  • Kristian

    /  06/25/2020

   Det var en Norrman, en Dansk och en Svensk som skulle testa för C19 …

   Svara
 18. Ivar L

   /  06/22/2020

  Intressant rant från Tucker, framförallt tesen om att Demokraternas anledning till att stödja BLM:s defund the police är att ta makten över poliskåren, en av de få institutioner i USA som inte är i Demokraternas kontroll enligt Tucker som menar att militären redan är det. Helt fel har han nog inte. Han har helt klart en poäng. Mycket annat intressant i videon:

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/24/2020

   Han är dagens Jon Steward Show.

   Då var det de knäppa kristna som ville förbjuda allt de inte gillade och alla som inte höll med dem.
   Då skanderade vänstern free speech och individuella rättigheter.
   Då gjorde man narr av högerspökenas hyckleri.

   Well, 15 år och 180 grader senare…

   Svara
 19. Gorby

   /  06/22/2020

  Nu har några gjort en postkolonial maktanalys på Greta Thunbergs sommarprat.

  Svara
 20. Weasel

   /  06/23/2020

  ”Sedan Premier League återupptogs efter coronauppehållet har spelarnas namn inte stått på tröjorna. I stället har de haft ett viktig budskap på ryggen.
  Även under matchen mellan Manchester City och Burnley hade spelarna texten ”Black lives matter” på ryggen och inför avspark knäböjde spelarna för att visa sitt stöd till rörelsen.
  Men strax efter flög ett plan över Eithad Stadium stadium med en banderoll med texten ”White lives matter Burnley”. Klubben gick snabbt ut med ett uttalande på sin hemsida och tog avstånd från händelsen.

  ”Burnley fördömer starkt de som är ansvariga för den stötande bannern. Det här representerar på inget sätt vad Burnley står för och vi kommer att samarbeta med myndigheterna för att identifiera de som är ansvariga och stänga av dem på livstid”, skriver klubben ”
  (Aftonbladet 22 jun)

  Black Lives Matter = Viktigt budskap
  White Lives Matter = Stötande budskap som man starkt fördömer och de ansvariga för det stötande budskapet bör stängas av på livstid.

  Den 22 Juni 2020 var visst dagen då Burnley och Aftonbladet slutligen bevisade att vit makt- rörelsens gamla slogan ”Antirasist är ett kodord för antivit” var 100 % korrekt.

  Lek nu med tanken att någon skulle säga att ”Black lives matter” är ”ett stötande budskap”… ☺☺

  Svara
  • fenix

    /  06/23/2020

   Tja, någon måste trolla sektmedlemmarna och deras masspsykos även om det krockar med reklamintäkterna.

   Alla normalt funtade människor förstår att LIVES INTE MATTERS för dessa dårar som springer runt och slår sönder hela stan och alla oskyldiga människor som kommer i deras väg.

   Det är bisarr godhetssignalering av astronomiska mått och det är det enda som matters hur fet gloria de nyttiga idioterna kan sätta på sina egna huvuden och stoltsera omkring med, samt hur många lik de kan gå över för att komma dit.

   Nej polisen ska inte avrätta människor med eventuella rasistiska motiv, som i USA, men de ska inte heller gå ner på knä och suga k*k, som i Sverige.

   Vän av ordning inser att det måste finnas ett mellanting.

   Elda på detta handlar som alla vet om att ställa grupper mot varandra, att söndra och härska, vilket ligger helt i linje med det kulturmarxistiska narrativet och den samhällsfientliga propagandan där den vita mannen är hatobjekt.

   Det är samma gamla dårhus som vanligt med andra ord, men ska de välta statyer på stan så får de allt akta så att inte de galopperande feministerna kommer i kläm.

   Eller att de inte välter statyn över en trapp där femtioåriga afghanska flyktingbarn från Iran och sitter och strejkar med sina batikhäxor för sina rättigheter att sticka kniven i skattebetalare.

   Kvinnor våldtas, knarket flödar och kommuner går i konkurs. Det är alltid som mörkast innan det blir helt svart.

   Svara
 21. MiT

   /  06/23/2020

  Svara
 22. MiT

   /  06/23/2020

  Svara
  • Johan A

    /  06/23/2020

   Vad DN inte heller talar om (och inga andra MSM heller) är att ”Freja” inte bara var åtalad för Våld mot tjänsteman, utan även för att ha tämligen grovt misshandlat en minderårig pojke som var fosterplacerad hos henne då. Hmmmm, man kan ju undra varför…

   Svara
  • Ivar L

    /  06/26/2020

   Kontext-texten om Samuel = Kulturell appropriation.
   Skulle kallas rasism om man gjorde denna tvärt om.

   Undrar förresten hur många vita som har tillgång till de sommarnöjen en inte obetydlig andel immigranter har i sina soliga hemländer? Får jag följa med till Somalia på semester och bo hos deras släkt?

   Svara
 23. Can’t make this shit up:

  Svara
 24. MiT

   /  06/23/2020

  Svara
 25. Senior

   /  06/23/2020

  Snyfthistoria om Mona Sahlin i Expressen, där det målas ut som om hennes osanna intygande till livvakten vore något litet omedvetet misstag, en engångsföreteelse.

  Lägg till ”tobleroneaffären” där hon handlade privat ”toblerone” för närmare 100 000:-, i flera omgångar. Obetalda parkeringsböter för liknande summor, sakatteskulder och skattefiffel, etc. etc.

  Är det någon som svikit några så är det ju hon, och hon lär inte ”bli ihågkommen för sitt sista misstag”. -Hon lär att bli ihågkommen för en hel brottskarriär lika lång som sin politiska Karriär.

  https://www.expressen.se/nyheter/mona-sahlin-om-skammen-efter-domen-och-livvaktsskandalen/

  Det verkar inte gå någon nöd på henne nu heller, med tanke på beloppet hon tilldömdes i sina inkomstbaserade dagsböter….

  Svara
  • Kristian

    /  06/23/2020

   Nixon sade ”I’m not a crook”. Det är så han blivit ihågkommen. (Plus en massa annat, som att han åkte till Kina, och att han verkligen avgick.)

   Sahlin sade ”Jag är ingen fifflare.” Jo, det är hon.

   Svara
 26. hllviken

   /  06/23/2020

  Efter att extremt artiga engelska poliser svarat en mörkhyad kvinna, säger hon ”don´t be rude you!

  Svara
 27. Rikard

   /  06/23/2020

  Hej.

  Dina barns lärare?

  [https://www.lararen.se/amneslararen-svenska-sprak/lektionstipset/sjojungfru—och-larare-i-svenska]

  ”Som sjöjungfru bär hon namnet Athiraa, efter en babylonsk havsgudinna…”

  Svensk pedagogik håller världsklass i världens bästa skola:

  ”Genom att köra quiz i Kahoot blir lärandet roligt. Mina elever gillar att tävla på det sättet. Det funkar i distansundervisning också.”

  Det krävs alltså nio år i grundskola, tre år på gymnasium och mellan tre och fem år på lärarhögskola för att bli lärare. Detta är resultatet.

  Och så undrar en del varför man inte ställer sig i katedern igen…

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 28. Kristian

   /  06/23/2020

  Här är Bah Kuhnkes Black Lives Matter-resolution: Kritiserar Trump och kräver genusperspektiv
  https://nyheteridag.se/plus/har-ar-bah-kuhnkes-black-lives-matter-resolution-kritiserar-trump-och-kraver-genusperspektiv/
  ”Som ”vit makt-ideologi” räknas inte bara uppenbart rasistiska uttryck. […] även användningen av slagord som syftar till att undergräva eller förringa rörelsen ”Black Lives Matter” och urholka dess betydelse”.”

  Kowtow. Kowtow!

  För den som inte lyssnat på Markus och Malcom ovan, så har vissa grupper i USA nästan inget med polisen att göra: Östasiater och nyinvandrade från Afrika. De förra är ofta småföretagare, de senare läkare.
  ”Hudfärg” duger inte som förklaring.

  Svara
 29. Senior

   /  06/23/2020

  ”Tegnell vill stoppa fläktar.”

  Jaja, dör de av värmen istället kan man ju få lite bättre statistik på Corona.

  https://www.expressen.se/nyheter/tegnell-vill-stoppa-flaktar-pa-aldreboenden/

  Svara
 30. Gorby

   /  06/23/2020

  Nu skriver jag inga kommentarer på DN, men nu kräver de tydligen att man ska legitimera sig innan man får kommentera.

  Svara
  • Kristian

    /  06/23/2020

   Tur att inga andra forum, *host*flashback*host*, existerar, så att DN nu verkligen kan kontrollera allt som sägs.
   Men tydligen vill många betala för att slippa höra något från den SD-röstande populasen.

   Undrar om DN kommer att anställa skådespelare för att få mer ”diskussion”?

   Svara
 31. Rikard

   /  06/23/2020

  Hej.

  Ska inte komma och påstå att Bard och Wiklund plagierat från den här bloggens (och andra som Genusdebatten, Mörkläggning eller Fristad) debatter och analyser, men visst känner man igen argumenten, logiken och resonemangen från vad vi stött och blött genom åren?

  Det börjar kanske lossna lite till? När fienden viker ökar man trycket i anfallet, så istället för att ge tappt och ”grilla korv medan landet brinner” som jag funderat på den senaste tiden så fick i alla fall jag ny energi av att se en text som deras publicerad i en av landets piggaste dagstidningar:

  [https://nyheteridag.se/bard-och-widblom-nar-prinsessan-blev-tyrannen/]

  Ni som bor i städer söderöver ska nog se över era förråd inför resten av sommaren och vintern, apropå inget särskilt:

  [https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/dOypmo/risk-for-allvarliga-elfel-morkas-av-ansvarig-myndighet]

  Ni kan ju själva fundera över hur de nya svenskarna kommer att agera vid veckolånga strömavbrott. Vi här i skogarna bor ju så att säga mitt ibland veden – visst sotar färskved rejält men i värsta fall får man ta sig an sotning själv med Sotek och krejs. Blir svårt i fina bostadsrätten mitt i stan. Inget vatten i kranen heller när pumparna stannat.

  Skadeglad? Njae mjo lite mer än klädsamt kanske, men Stockholmare är ju smartare än andra så det fixar sig nog.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Kristian

    /  06/24/2020

   ”När fienden viker ökar man trycket i anfallet”

   Tänker på Julius Caesars första galliska krig, mot helvetierna. Mycket tvekan och linjer som går lite fram och tillbaka. Sedan vänder helvetierna och flyr, varvid Rom förföljer dem och hugger ned vad de kan, kvinnor, barn och gamlingar tillika. En tredjedel av de kanske 300,000 som vandrat från nuvarande Schweitz överlever.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/25/2020

   Även här var Christopher Hitchens före sin tid.

   Jag väntar fortfarande på hyllmeter med kritisk kvinnlighetsforskning och toxiska femininitetstudier.

   Svara
  • Kristian

    /  06/25/2020

   Bard och Widbloms text är härlig, förresten!
   Tror inte att ens Fnordspotting eller Oskorei idag – för att ta några av de mer litterärt bevandrade och samtidigt gonzo – skulle ha dragit till med ”den schamanska horan”. Kyeyune skulle nog heller aldrig säga ”hora”. Richard Sörman, möjligen.

   De flesta vänstermänniskor hakar upp sig på ”hora” och protesterar, vilket ger Bard en möjlighet att utbreda sig om schamaner i en halvtimme.

   (Den jag senast såg beskriven som ”schaman” var Abed i Community.)

   Svara
 32. MiT

   /  06/23/2020

  Svara
 33. MiT

   /  06/23/2020

  Svara
  • Kristian

    /  06/24/2020

   AOC-sidan påstår att det är en förfalskning. Avgör själv:

   Tim Poole och andra stödjer hennes motkandidat för Demokratiska nomineringen, Michelle Caruso-Cabrera, som är mer åt mitten.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/24/2020

   Twitter censurerar ihärdigt, så man får väl anta att det är sant.

   Svara
 34. hllviken

   /  06/23/2020

  Svara
 35. Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Bra sammanfattning av sjukheterna i Sverige.

  Svara
 36. MiT

   /  06/24/2020

  Svara
 37. MiT

   /  06/24/2020

  Svara
  • Kristian

    /  06/24/2020

   Seriealbum om manlighet?
   Jag är helt för detta, om manus görs av Joakim Lindengren och tekningar av Hans Lindström!

   Svara
 38. MiT

   /  06/24/2020

  Svara
 39. G

   /  06/24/2020

  Svara
  • G

    /  06/24/2020

   Svara
  • G

    /  06/25/2020

   Sara: ”Älskar Harry P”

   Svara
 40. G

   /  06/24/2020

  Bland det sjukaste jag läst under de senaste veckorna. Noterar också att alla människor i bakgrunden på den tecknade bilden är vita.

  ”The emotional impact of watching white people wake up to racism in real-time”
  https://metro.co.uk/2020/06/12/emotional-impact-watching-white-people-wake-racism-real-time-12839920/

  Svara
 41. G

   /  06/24/2020

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/24/2020

   Jag avskyr Vaush. Han är en av de minst hederliga ”debattörer” youtube har att erbjuda. Allt enligt mallen för folk som har absolut rätt och därför inte behöver bemöda sig att lyssna på motståndaren:

   1. Prata på. Om du pratar kan inte din motståndare komma till talls och du ”vinner” ”debatten”. Prata högt, överrösta din mottståndare. Avbryt din motståndare och fortsätt mala på.

   2. Flytta alltid målstolparna och erkänn aldrig dina egna fel, även när de är uppenbara och verifierbara. Godtar du inte dina uppenbara förluster kan motståndarsidan inte komma vidare med övriga argument.

   3. Gör alltid den minst hederliga fultolkningen av din motståndares argument. Måste de hela tiden diskutera och försvara sig mot halmgubben, ges inte tid till att diskutera det egentliga argumentet.

   Och den här mannen ses förstås som en hjälte och intellektuell dignitet bland de vänsterblivna breadtube-marxisterna.

   Se även: Hur islamister ”debatterar”.

   Svara
 42. G

   /  06/24/2020

  Som så ofta dessa livsfarliga unga socialliberaler.

  Julia Crona: ”Styrelseledamot i LUF storgöteborg”

  Svara
  • G

    /  06/24/2020

   Senast i fredags i TV4:s Nyhetsmorgon och ”nyhetspanelen” diskuterades statyernas vara eller icke-vara i Sverige, och såklart påpekade PK-Jenny att alla runt bordet vara vita och således kom med vitas perspektiv. Som om åsikten sitter i hudfärgen och alla vita tycker likadant om en viss fråga, och alla färgade tycker likadant om en vissa fråga? Snacka om rasistiskt identitetspolitiskt tänkt som alla PK-hjärnor sysslar med. Men visst, om det nu är så jävla viktigt vad hudfärgen på personen som säger något är och ni kan stoltsera med att det sitter en färgad människa bland er vita, hade ni då kunnat hitta någon i Sverige likt exempelvis konservativa britten Inaya, nä det hade ni ju såklart inte, för hon har ju ”fel” åsikter för att vara färgad.

   Svara
   • G

     /  06/24/2020

    Av folket i tråden som hejar på Greta the Great, så räcker en snabb koll i deras twitterprofil för att hitta svaret i form av könspronomen, BLM, socialist osv.

    Svara
   • Weasel

     /  06/25/2020

    Jag föreslår att PK-Jenny kontrollerar hur många vita det är med i morgon-tv i Eritrea så får hon se om det är mer jämställt där.

    Hon är ju för fan ännu mer hjärndöd än sin make 🙄

    Svara
  • Kristian

    /  06/26/2020

   Att applicera tankesätt och begrepp som inte existerade när personen levde känns väldigt ”modern vänster.”

   Svara
 43. G

   /  06/24/2020

  Farjam Movafagh, Sekulær Allianse…

  ”Vi har ikke et rasismeproblem i Norge

  I løpet av mine over 40 år i Norge har jeg blitt utsatt for rasisme kun én gang. Andre må få ha sine opplevelser og fortelle om dem. Men vi har ikke et rasismeproblem i Norge. Det mener jeg min historie er et bevis for.

  I disse dager har vi en overflod av meningsytringer om at vi nærmest vasser i rasisme her i Norge. Jeg opplever særlig at NRK har vært ivrig med å formidle disse. Robert Nyheim-Jamisko, Sissel-Alice Refsdal og prinsesse Märtha Louise er blant dem som nylig har stått fram med skarpe rasismeanklager mot det norske samfunnet.

  Jeg har bodd i Norge siden Khomeini ødela landet jeg ble født i 1979. I de over 40 årene her har jeg blitt utsatt for rasisme kun én gang. Da ble jeg som 16-åring kalt terrorist av en fremmed mann på toget fra Oslo til Trondheim. Dette medførte at fire (hvite) personer straks hoppet opp fra setene sine på forskjellige steder i vognen og sørget for at stakkaren forlot toget på neste stasjon. Jeg blir fortsatt rørt når jeg tenker på disse fire fremmedes reaksjon.”
  https://www.nrk.no/ytring/vi-har-ikke-et-rasismeproblem-i-norge-1.15044739

  En av nyckeln till framgång ligger i ordet sekulär.

  Svara
 44. G

   /  06/24/2020

  ”28-åring åtalas för mord i Visby

  En 28-årig man åtalas för mord på en man i 30-årsåldern i Visby den 23 januari i år.

  Motivet till mordet ska enligt åtalet bland annat handla om pengar. Offret ska ha lånat ut och givit mycket pengar till 28-åringen.

  Enligt åtalet tejpades offrets händer, fötter, armar och huvud. Sedan lades han i en säng och ströps genom att ett snöre bands hårt runt halsen.

  28-åringen förnekar brott och menar att det var främmande personer tillhörande en syriansk maffia som är skyldiga.

  Förutom ansvar för mord yrkar vice chefsåklagare Susanne Wihlborg på livstids utvisning.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/29-aring-atalas-for-mord-i-visby

  ”Döms för människohandel – tvingade kvinna att tigga

  En 45-årig man från Bulgarien har dömts av Linköpings tingsrätt till två års fängelse och utvisning för människohandel.

  45-åringen lurade en landsmaninna han hade en relation med att åka till Sverige den 27 februari i år med löfte om jobb.

  Men det blev inget jobbande, istället tvingade han kvinnan genom dödshot och olika typer av våld – som stryptag, hårda grepp och slag – tigga utanför olika butiker i Motala och Norrköping fram till den 6 april då 45-åringen greps av polis.

  Mannen döms till två års fängelse och tio års utvisning, enligt åklagarens yrkande. Han ska också betala kvinnan 75 000 kronor i skadestånd för kränkningen, samt sveda och värk.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/doms-for-manniskohandel-tvingade-kvinna-att-tigga

  Svara
 45. MiT

   /  06/24/2020

  Kolla kommentarsfältet, dyker upp en del bekanta namn

  *https://www.facebook.com/kinna.skoglund/posts/3604460549571013?__cft__[0]=AZU7XaYVPzJcq2ne5ipQjeiXM-WoP_BQPKFwzw51hmr9FTu-OJN-I9gjBcD7eKw-codYPjkzTJWFprCJAhW6bbLgQl10XrH2wfvpC_bTTCyiZlCOhjtoZzB4tze5zjyy420&__tn__=%2CO%2CP-R*

  Svara
  • G

    /  06/24/2020

   Åh fy satan.

   Svara
  • G

    /  06/25/2020

   Svara
 46. G

   /  06/24/2020

  Säpo, Interpol, pga hat/hets-kommentarer och ett sketet ”hets mot folkgrupp”-åtal? Ägnar tungviktare som Säpo och Interpol resurser till sådant här. Är det 1:april eller nåt. Hot mot någon/några är en sak, att någon kan komma skadas i verkligheten etc. Men det står inget om något sånt, endast om hat/hets-kommentarer. Inget som jag eller någon annan här försvarar för att vara extra tydlig, men välkommen till Internet liksom. Med tanke på BLM:arnas hatande och hetsande så borde tungviktarna få mycket att göra framöver, borde alltså, men så kom jag på att det är en del av mitt s.k vita ”privilegium” att bara gapa, svälja och se glad ut.

  ”15-åring åtalas för näthat – spårades av Säpo och Interpol

  Riksenheten för säkerhetsmål åtalar en 15-årig pojke vid Linköpings tingsrätt för hets mot folkgrupp.

  15-åringen har enligt åtalet skrivit en mängd inlägg med hat och hets mot bland annat judar och vitryssar på olika högerextrema forum på nätet, samt på Youtube. Kommentarerna skrevs under perioden 27 november 2019 till 14 mars 2020.

  Säkerhetspolisen har i utredningen tagit hjälp av Interpol i Washington, USA, när man säkrat bevisningen mot 15-åringen.

  Pojken erkänner att han skrivit inläggen, men hävdar att de inte var allvarligt menade. Säkerhetspolisens avdelning Våldsbejakande högerextremism är dock av en annan uppfattning och menar att brotten begåtts uppsåtligen.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/15-aring-atalas-for-nathat-sparades-av-sapo-och-interpol

  Svara
  • Jans

    /  06/26/2020

   Om vi bortser från sådan verksamhet som går ut på att samverka och planera terror och upplopp, finns det någon anledning alls för Säpo att lägga resurser på s.k. ”näthat”? Låt folk hata bäst de vill på nätet, så slipper vi dem på gatorna. Tänk om BLM-upploppen hade kanaliserats via näthat istället. Gud så skönt!

   Det kanske till och med har en våldsdämpande dimension att låta folk sitta hemma och hata via datorn? Ingen som vill behöver läsa.

   Svara
 47. G

   /  06/24/2020

  ”VIDEO: Här flyr trollet Lena Hansson Samhällsnytts frågor – ”FUCK YOU!!”
  https://samnytt.se/video-har-flyr-trollet-lena-hansson-samhallsnytts-fragor-fuck-you/

  Svara
  • https://www.flashback.org/t3244475

   Principiellt fel och jag förstår inte varför människor stödjer detta tilltag.

   Svara
  • G

    /  06/24/2020

   Svara
 48. G

   /  06/24/2020

  ”Regeringen lägger förslag om att försvåra att få ut allmänna handlingar”
  https://samnytt.se/regeringen-lagger-forslag-om-att-forsvara-att-fa-ut-allmanna-handlingar/

  ”Regeringen fortsätter jakten på yttrandefriheten”
  https://uvell.se/2020/06/24/regeringen-fortsatter-jakten-pa-yttrandefriheten/

  Svara
 49. G

   /  06/24/2020

  ”Attacks on West Midlands Police officers rocket in lockdown – and the thugs jailed”
  https://www.birminghammail.co.uk/news/midlands-news/attacks-west-midlands-police-officers-18467546

  Svara
 50. G

   /  06/24/2020

  Svara
  • Melmac

    /  06/25/2020

   Lindberg, Melin och Aschberg……The three stooges

   Svara
   • Kristian

     /  06/25/2020

    Föreslår Arnstad som Shemp!

    (Motstår frestelsen att lägga in en gif …)

    Svara
 51. G

   /  06/24/2020

  https://www.instagram.com/Bevelynbeatty/
  https://www.youtube.com/channel/UC1KMp27GY6L9Nqfi21P3ogw/about

  Svara
 52. G

   /  06/24/2020

  Creepy.

  Svara
 53. G

   /  06/24/2020

  Gulan: ”Riksdagsledamot (L)”
  Ancap: ”Trollar den blåbruna Coronahögern och deras alibin.”

  Nylander: ”Pappa, make, reservofficer och gymnasielärare. Intresserad av säkerhetspolitik, försvarsfrågor och skolfrågor.”

  Svara
 54. G

   /  06/24/2020

  Du är svensk. Du är vit. Du är privilegierad. Du förtycker honom med din existens.

  Svara
 55. G

   /  06/24/2020

  Svara
  • G

    /  06/25/2020

   Svarta och vita människor har samma ”inredning” i sin mun, vita tänder. Precis som alla människor oavsett hudfärg. Iaf till att börja med, kanske gulnar lite med åren.
   Svarta och vita kvinnor har samma färg på sin bröst mjölk, vit. Precis som alla kvinnor.
   Svarta och vita män som får utlösning… precis som alla friska män.
   Vårt blod är rött. Och skär vi upp skallen så har vi troligen samma färg på våra hjärnor också.
   Undrar hur rasisterna ska lösa dessa ”problem”.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/26/2020

   Angiven referens:

   Richard Dyer (born 1945) is an English academic who held a professorship in the Department of Film Studies at King’s College London. Specialising in cinema (particularly Italian cinema), queer theory, and the relationship between entertainment and representations of race, sexuality, and gender, he was previously a faculty member of the Film Studies Department at the University of Warwick for many years and has held a number of visiting professorships in the United Kingdom, the United States, Italy, Sweden, Denmark, and Germany.

   och

   During the 1970s, Dyer authored articles for the Gay Left and then during the 1980s wrote for Marxism Today, the theoretical journal of the ”Eurocommunist” or Gramscian wing of the Communist Party of Great Britain.[3] These writings were mostly cultural criticism rather than class politics based (…) Throughout his career, he has taught courses on race and ethnicity

   Han är med andra ord anledningen till varför BLM bränner städer idag. Bra jobbat professorn!

   Datapunkt till min kritiska humaniorastudentstudie:
   Blir man galen av att studera till kulturkritiker, eller dras galna människor till kulturkritiken?

   Born in Leeds to a lower-middle class Conservative Party supporting family

   Han var antagligen redan galen innan.

   Svara
  • Kristian

    /  06/26/2020

   Svara
 56. G

   /  06/24/2020

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/26/2020

   Aaah… TT

   Er artikel är felaktig.Kanske ska korrigera?
   Journalisten jobbar inte här längre.
   Artikeln ni kablar ut är ju fortfarande felaktig?
   *crickets*

   Svara
   • Kristian

     /  06/26/2020

    Fick svar av SVT en gång. Sade i princip att man inte upprepar eller ändrar när det kommer något nytt hela tiden, utan länkar tillbaka så man kan se vad som har skrivits tidigare.
    Vet inte om TT följer samma princip. De gör väl mer grundråvara, som ”gresanäser” i den korv tidningar säljer.

    Svara
  • Senior

    /  07/03/2020

   Det värsta jag sett var på SVT-nyheter, när de på fullt allvar konstaterade att ”Israel brutit mot vapenvilan genom att besvara ett raketanfall.”

   Svara
 57. G

   /  06/25/2020

  Svara
  • G

    /  06/25/2020

   Svara
   • Ivar L

     /  06/26/2020

    Fast det är integ ”tragedi” som ArturHulu. Detta är istället den rena rasmismens fula tryne som återigen tittar ut i västvärlden. Men halva befolkningen fattar det inte eftersom den inte har ett vitt tryne denna gång.

    Alla statyer som visar européer skall ner, eftersom det grundläggande hatet är riktat mot européer och kanske framförallt allt som visar att den värld som även de svarta vill bo i har en historia som till 99% är helt oberoende av dem. Statyerna ger mindervärdeskomplex.

    De var inte med och byggde västvärlden och nu vill de inte bli påminda om det. Rasism släkt med att förneka andra kulturers bidrag till världens välstånd såsom man gjorde i väst förr och gör i stora delar av världen fortfarande.

    Svara
 58. G

   /  06/25/2020

  Apropå DN-Freja:
  https://toklandet.wordpress.com/2020/06/21/varfor/#comment-202489

  Judge J: ”Lagfaren domare vid domstol. Allt jag skriver ger uttryck för min personliga uppfattning och ingenting annat.”

  Brandberg: ”Åklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet – Liberal (L)”

  Svara
 59. G

   /  06/25/2020

  Emma levererar som alltid.

  Svara
 60. G

   /  06/25/2020

  Svara
  • Kristian

    /  06/26/2020

   Gemensamt för vissa ideologier och religioner:
   * Nakenhet är lika med sex är lika med fult.
   * Män är farliga för kvinnor och barn.

   Svara
 61. Den surrealistiska ”solskenshistorien” om Skråmobarnen i SVT ikväll saknade en och annan relevant fråga tycker jag…
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/06/25/svt-om-is-terroristen-michael-skramos-barn-i-sverige/

  Svara
 62. G

   /  06/25/2020

  Svara
  • G

    /  06/25/2020

   Svara
 63. G

   /  06/25/2020

  ”Familjen håller förorten i skräck

  Att återta utsatta områden kommer att bli svårt. Henrik Hall beskriver en problembild med parallella samhällsstrukturer som helt eller delvis dominerar flera platser i Sverige.”
  https://timbro.se/smedjan/familjen-haller-fororten-i-skrack/

  Svara
 64. G

   /  06/25/2020

  Gina var med i Ekdal & Ekdal. Höll med om det hon framförde ang detta då. Då tänkte jag främst på invandringspolitiken och alla dess katastrofala konsekvenser som vissa vägrar acceptera som direkta konsekvenser. Dessvärre bakom tiggarvägg, så inte mycket göra åt.

  Verkligen.

  Svara
  • G

    /  06/25/2020

   E.g. Undersökningar visar att Sverige är ett av de mest sekulariserade länderna i världen. Vilket bullshit säger Jenny då.

   Svara
  • G

    /  06/25/2020

   Svara
 65. Aktuellt visade även Rysslands firande av att Sovjet var med och besegrade Nazityskland.
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/06/25/ryssland-firar-sovjetunionen/

  Svara
 66. G

   /  06/25/2020

  Bravo! Igen!

  Ovan pratar han såklart om BLM och det aktuella kaoset i USA.
  Klippet som postades tidigare när han gästade Rubin Report var från Okt 2019, om någon missade det och vill se. https://toklandet.wordpress.com/2020/06/01/ar-sverige-europas-storsta-hallick/#comment-201499

  Svara
 67. hllviken

   /  06/25/2020

  Ett stort TACK till de modiga män som gjorde denna film:

  Svara
 68. Jag gjorde en analys ur ett ”genusperspektiv” vad Ann Linde menade med att hon kanske borde varit mer kvinnlig i sin skandalintervju:
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/06/25/utrikesminister-ann-lindes-manliga-intervju-i-deutsche-welle/

  Svara
 69. Kristian

   /  06/26/2020

  Ping Johan Westerholm.

  https://www.allabolag.se/5590053616/verksamhet
  ”Ledarsidorna LS AB
  Konkurs inledd 2020-06-11
  Likvidation beslutad 2020-03-10”

  Kommer ihåg att man kunde investera för några år sedan. Har inte läst så mycket om eventuella problem på Ledarsidorna.se.
  Mail till kundservice@ledarsidorna.se studsar.

  Svara
  • Kristian

    /  06/26/2020

   Uppdatering: Publicism NITEK AB – som äger Nyheter Idag – tar över. Westerholm blir kvar som skribent på ledarsidorna.se

   Det var väl den bästa lösningen i en dålig situation.

   Svara
 70. Kristian

   /  06/26/2020

  Svar på frågan ”Hur kan transferiatet attrahera tekniker och folk i tillverkningsindustrin”?

  https://nyheteridag.se/samkonade-trafikljus-blir-permanenta-i-stockholm/

  Svara
 71. Ivar L

   /  06/26/2020

  Svd har idag ett bra och rimligt (för att vara gammelmedia) reportage om CHAZ i Seatlle:
  https://www.svd.se/ockupation-i-seattle–hela-varlden-tittar

  Den intressantaste aspekten: BLM som sådant och även de ockupanter som intervjuas är marxister men deras närvaro i zonen finansieras utifrån av bland annat Bill Gates m.fl.

  ”– Svarta, bruna och ursprungsamerikaner har marginaliserats på grund av kapitalismen. Jag tror att de flesta här skulle säga något liknande. Det finns de som kapitalismen fungerar för, men den fungerar inte för majoriteten.

  Omfördelnings- och representationspolitik är en central del av de budskap som förs fram i den ockuperade zonen. Trae Holiday kräver att polisens resurser bantas för att investeras i stadens svarta områden och organisationer som leds av svarta.

  Ockupationsekonomin bygger på till stor del på donationer från den stad som aktivisterna vill frigöra sig från. Intill gränsen lastar lokala företagare av gåvor: nybakade pizzor, vattenflaskor, förband, tamponger, proteinbars. En sjukvårdsvolontär berättar att ambulanspersonal erbjudit sig att smuggla dit ”vad ni än behöver”.

  Den bostad, ett rymligt stål- och betongkomplex i flera etage, där Omari Salisburys sajt är inhyst har donerats av en hög chef på Microsoft, vars grundare hängs ut som girig kapitalist på trädet utanför polishuset.
  —-
  Staden har släckt parkbelysningen men tömmer och desinficerar fortfarande områdets bajamajor. Renhållningsarbetare tar sig inte längre in i zonen men plockar upp soporna som dumpats utanför. ”

  Rätt blek marxism som inte kan klara sin försörjning och renhållning själv, eller?

  Ett bestående intryck av artikeln är att mycket av retoriken verkar handla om att svarta nu skall ha en massa saker gratis från men inte vill veta av vita på något annat sätt. Lite konstigt sätt att odla sitt oberoende kan man tycka?

  ”En av dagarna hålls en workshop på fotbollsplanen. I slutet ombeds de vita deltagarna att ge tio dollar till varsin icke-vit person. Övningen presenteras som en förberedelse på ett förestående maktskifte. ”

  Här, praktexempel. De vill ha de vitas välgörenhetspengar men de vill sedan inte veta av dem:
  ”[Trae Holiday, BLM-aktivist] I det gamla normala leds ideella organisationer av vita människor som sätter svarta bebisar på sina broschyrer för att få pengar för att hjälpa svarta områden. Men de leds av vita! Jag tror att vi behöver rusta områdena att tjäna sig själva. ”

  I vanlig BLM-ordning lite renodlad hudfärgsseparatism också:
  ”Under Juneteenth har en särskild regel införts i zonen. Vita undanbedes på fotbollsplanen under dagen. Ett sätt att markera datumet men också att slippa ‘turister’.”

  Här är en festlig röst. Han påminner lite om techfeminister, d.v.s. han tycker han skall ha jobb för att han är så bra på… ….?? Ja, vad är han bra på egentligen? Snacka skit mest, verkar det:
  ”Carl Wengeler tar entreprenörsbranschen som exempel på en industri med glastak för icke-vita.
  – Jag är en person som riskkapitalisterna borde ha investerat i. Eller som borde fått en senior position på ett företag. Jag är ingen teknologispecialist men jag är entreprenör och väldigt kreativ och det är något som svarta, intelligenta män som jag själv straffas för. Jag tycker att det är dags att sluta reproducera ett system som bara låter vita ha ordet i ett rum. De investerar inte i mig, de gör det bara inte. De vill göra exakt det jag säger, de repeterar orden, men de vill inte ha någon som mig.”
  Oklart vad det är för fantastisk entreprenörsbusiness han har att komma med men jag tvivlar på att någon hindrar honom att satsa på det han tror sig kunna. Eller kan inte svarta göra något utan att få vitt riskkapital menar han?

  Det är som sagt oerhört mycket som går ut på att ha och få men inget som går ut på att verkligen göra saker själv.

  Svara
  • Kyeyune nämnde i senaste podden med Allard (”Class Matters”) att man i USA bytt från ”Person of Color” till ”Black Indigenous Person of Color”. Det visar sig nämligen att teknik och naturvetenskapjobb innehas av asiater.

   Då får asiater inte längre vara skyddade av att vara icke-vita. Andra vill ha de jobben. Maka på sig.

   Svara
   • Bamse

     /  06/28/2020

    Indigenous? Menar dom alltså ättlingar till nordamerikanska indianer då eller?

    Svara
    • Kristian

      /  06/30/2020

     Jag tror det. Om man räknar generöst är det väl 1-2% av befolkningen.

     Svara
  • G

    /  06/28/2020

   Herrejösses vilket jävla folk. Tack för utdrag ur artikeln.

   Svara
 72. Jans

   /  06/26/2020

  Apropå Tegnells sjukvården klarade det:

  https://www.svd.se/reglerna-foljdes-inte-nar-gosta-81-nekades-vard

  ”Sjukhuset nekade Gösta Andersson, 81, intensivvård trots att det fanns plats. Först när dottern vädjade ändrades beslutet. SvD:s genomgång visar att hanteringen strider mot gällande regler. ”

  Svara
  • Jans

    /  06/26/2020

   De bestämde sig alltså i förväg för att han inte skulle få intensivvård om han blev sämre.

   Dottern noterade:
   ””Han är pigg, alert och självständig. De har fortfarande full koll på pappa så de ser om han behöver komma till intensiven”.
   Men det stämde inte. Fyra timmar tidigare hade läkare beslutat att man inte skulle försöka rädda livet på Gösta om han försämrades. I journalen står det klockan 15.59: ”Ställningstagande till livsuppehållande behandling: 0 IVA 0 HLR 0 Respirator.” Det betyder att Gösta inte skulle flyttas till intensiven, inte få hjärt- lungräddning och inte läggas i respirator, vilket Länstidningen i Södertälje och Dagens Nyheter tidigare har rapporterat om.”

   Det här är bl.a. orsaken till att fältsjukhuset aldrig användes. Undrar hur många som dog för att de inte hade en anhörig som kämpade mot en totalt etikdöv sjukvård som hellre sorterade bort människor än använda de resurser som trots allt fanns.

   Tegnell har ett tungt ansvar för att så många dog men allt är praktiskt riggat så ingen ansvarig finns att hitta.

   Glöm aldrig vad Sveriges styrande och ansvariga gjorde 2020. Det är ett övergrepp av stora mått.

   Svara
   • Senior

     /  06/26/2020

    Palliativ ”vård”.

    -Jag som trodde aktiv dödshjälp var förbjudet i Sverige, det kanske bara gäller när man vill dö frivilligt?

    Även då av kostnadsskäl kan man förmoda.

    Svara
 73. Kristian

   /  06/26/2020

  Ping Rikard (och alla med barn i skolåldern)

  ”Skolverket stoppar statistik för enskilda skolor efter dom i kammarrätten – friskolor omfattas av sekretess ”
  https://cornucopia.cornubot.se/2020/06/skolverket-stoppar-statistik-for.html
  ”Efter en dom i Kammarrätten, som nekades överprövning av Högsta domstolen slutar nu Skolverket redovisa statistik per enskild skola och redovisar framöver enbart på riksnivå. Varken antal elever, betyg eller andra jämförelsetal eller ens vem som driver en skola (”huvudmän”) kommer längre publiceras. Anledningen är att friskolor ska omfattas av sekretess enligt domen, så från och med första september blir transparensen noll. Inte ens de nationella proven kommer redovisas, och blir därmed meningslösa. Den förälder som vill ha data inför skol- och gymnasieval laddar lämpligen omgående ner all data om intressanta skolor från Skolverket.”

  Den öronbedövande tystnaden ni hör är Timbro och andra som inte ropar efter valfrihet i det här fallet – åtminstone inte för kunder.

  Svara
  • Rikard

    /  06/27/2020

   Hej.

   Jo, jag såg det.

   Sida vid sida, tillsammans rycker dom fram…

   Politikerpacket blir nöjda för deras muslimska väljare kan ha sina vidriga indoktrineringsanstalter i fred. Kapitalet blir nöjt för friskolornas mygel döljs (jag har jobbat både kommunalt och privat – bägge fuskar men av lite olika skäl). Pressen blir nöjd. Myndigheterna blir nöjda – Skolverket kommer att få ett nytt regelverk så att endast de och Skolinspektionen kommer att ha tillgång till data. Troligen kommer man också att börja bolagisera skolorna i syfte att göra med den som med elen, åldringsvården, apoteken med mera:

   Privatisera vinsten och dumpa risken och kostnaden på det allmänna.

   Det är i min mening en patriotisk gärning att inte betala skatt numera.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/27/2020

   Jo men det där kommer nog förbättra något.
   Bra tänkt där staten.

   Svara
  • Rikard

    /  06/27/2020

   Hej.

   Uppdatering, tack vare Wilderäng (Cornucopia):

   [https://cornucopia.cornubot.se/2020/06/friskolornas-riksforbund-vill-inte-ha.html]

   [https://www.friskola.se/2019/12/18/om-scb-inte-kan-lamna-ut-statistiken-maste-vi-hitta-andra-vagar/]

   ”Nej SCB, betyg är inte affärshemligheter!”
   Poängen med det fria skolvalet är att göra medvetna val. Därmed blir SCB:s bedömning att inte lämna ut uppgifter om genomströmning, betyg och elevsammansättning till SKR – Sveriges kommuner och regioner – ett steg i helt fel riktning och något vi är angelägna om att lösa, skriver Ulla Hamilton, Friskolornas riksförbund.”

   Guldstjärna till Wilderäng som ids hålla reda på detta mitt under värmeböljan. ”Det är inte lätt att vara fet i hittan” som tanten sade innan hon frågade om hon kastat om bokstäverna nu igen…

   Det är alltså staten som inte vill veta hur det ser ut i statens skolor (ink. friskolor och muslimska träningsläge).

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Som jag sade annorstädes: precis som med stater bör man kanske undvika skolor som kallar sig ”fred”, ”demokrati”, ”vetenskap” eller ”folk”.

    Svara
 74. Måste ändå ge nyhetsankaret i Aktuellt igår lite cred. Det var säkert svårt för henne att inte bara kalla IS-terroristerna ”IS-svenskar” utan ändå lägga till ”så kallade” trots alla vänsterextremister omkring henne.
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/06/27/svt-om-svenska-is-terrorister/

  Svara
 75. Senior

   /  06/27/2020

  ” – Man kan inte sätta en siffra på, en gräns för, hur många människor som kommer att tvingas fly, säger Alice Bah Kuhnke till Aftonbladet”

  Nej ditt lilla pucko, däremot finns en gräns för hur många man kan hantera.
  ”Triage” som vi just lärt oss den hårda vägen att motsvarigheten kallas inom sjukvården.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/XgPdEn/bah-kuhnke-m-och-s-lagger-bud-om-sd-politik

  Svara
  • Kan man sätta en siffra på
   * hur många operationer ett sjukhus kan utföra samtidigt?
   * hur många personer som får åka i en hiss?
   * hur många barn en enda lärare kan ta hand om (”första lektionen: lär er läsa semafor och flaggsignaler!”)?
   * hur många som behöver köra över en bro samtidigt?
   * hur många idioter man kan ha i EU-parlament eller riksdag?

   Det här är ett perfekt exempel på Sowells ”vision of the anointed”: ”Det finns problem, och vi goda har lösningar.”

   Vi andra förstår att det inte finns lösningar, utan avvägningar.
   Politik är att välja.

   Svara
 76. Svara
  • Jonas

    /  06/28/2020

   Så österrikiska Antifa har fått en snabbkurs i verkligheten. Det var ju glädjande att höra.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/29/2020

   Iran, is that you?

   Svara
 77. robbe

   /  06/28/2020

  Svara
 78. robbe

   /  06/28/2020

  Svara
 79. G

   /  06/28/2020

  ”Jenny utsattes för näthat efter Facebookinlägg om kvinnoförtryck på stranden: ”Borde brännas på bål” ”.
  https://nyheteridag.se/jenny-utsattes-for-nathat-efter-facebookinlagg-om-kvinnofortryck-pa-stranden-borde-brannas-pa-bal/

  Grattis Sverige. Och som vanligt ryker svenska kvinnor likt Amanda Olsson ut till islamisternas försvar och vill se Jenny sparkad. Så mycket för svenskornas ”systerskap”.

  Svara
  • G

    /  06/29/2020

   Svara
  • G

    /  06/29/2020

   Svara
   • G

     /  06/29/2020

    Svara
    • G

      /  06/29/2020

     Oj. Tweetsen tog rejält och drog till sig kända namn…

     Svara
     • Kristian

       /  06/29/2020

      Ropen på ”forskning” eller ”lyssna på vetenskapen” är ett sätt att säga att folk i allmänhet bör inte få dra slutsatser utifrån sina upplevelser.

      Dessutom är det som sagt var svårt att se skillnad mellan de vänstern accepterar som ”experter” och ett prästerskap.

      ”Vi behöver ett nytt offer till värdegrundsguden! Alla vita cis-män över 40 till pyramiden för lottning, tack.”

 80. G

   /  06/29/2020

  Svara
 81. G

   /  06/29/2020

  Demonstrerar för att lägga ner polisen, samma demonstranter ville ha polis på plats för att garantera deras egen säkerhet. Lost for words.

  Svara
  • Kristian

    /  06/29/2020

   Läste tråden.
   Du kan vara vänsterbliven … om du anser att problemet är att folk missförstått ett visst ord, och tror att just din definition av ordets nyans är den enda rätta!

   Svara
 82. G

   /  06/29/2020

  Gaaahhhh!

  Svara
  • Kristian

    /  06/29/2020

   ”effective social programs.”

   Någon som har sett ett sådant sedan ”allmän folkskola”?

   Svara
 83. G

   /  06/29/2020

  Svara
 84. G

   /  06/29/2020

  Artikeln: https://web.archive.org/nyheter/a/qLGJp0/svarta-svenskar-hanas-i-polisens-slutna-grupp

  Patrick: ”Arbetar som polis i Göteborg City”
  Mats: ”Enhetschef vid polisen i polisregion Syd samt tjänstgör som kommenderingschef vid särskilda händelser.”

  Jan Kjellin: ”Förskollärare och fil.mag. i pedagogiskt arbete. Fritidsfotograf (http://foto.jankjellin.se) och latent skribent på Motargument. Antifascistisk kaffedrickare.”
  Forsman: ”Brevbärare och Vänsterpartist”

  Svara
  • G

    /  06/29/2020

   Skärmdumpar på ”rasistiska kommentar” finns i AB länken i föregående kommentar, sjukt att verkligen ingen polis kommer med sakliga motargument mot det som skrivs, förutom att säga rasist, rasist, rasist.

   ”…..
   Personen har tidigare blivit omplacerad inom polismyndigheten på grund av att han uttryckt sig rasistiskt. Även i forumet uttrycker han starka politiska åsikter om exempelvis invandring.

   ”För mig är inte heller andra eller tredje generationens invandrare etniskt svenska om de lever kvar i en helt annan kultur och värderingar” skriver han i en kommentar.

   Invandrare beskrivs av honom som ”människor som kommer till vårt land utan inbjudan”, som ”den mörka kraften” som släppts lös i samhället. Brottsligheten i Sverige förklaras av polismannen vara ett resultat av ”massinvandringen från dysfunktionella länder med en destruktiv och annorlunda kultur”.

   Själv hävdar han att kommentarerna syftade på att många personer i Black lives matter-rörelsen enligt honom är kriminella:

   – Det finns en del jag känner igen, jag har mött många såna här tåg med samma människor som demonstrerar. Sen handlar det om att hur de beter sig. Jag vet många som är dömda, säger han.

   Efter det hävdar polismannen att hans flickvän ringer, och slänger på luren. Senare svarar han inte på telefon mer, trots återkommande försök att nå honom.

   Rikspolischef Anders Thornberg har tidigare sagt om UMF-gruppen att polisanställda bör ”uppträda på ett sätt som inger förtroende” både i tjänsten och på sin fritid.

   Det hindrar inte myndighetens anställda från att påstå: “det bor inte en svensk i alla, hur gärna vänsterglobalisterna vill tro det” i forumet.

   Men det finns även polisanställda som säger emot, och kritiserar människosynen. En av dem är Nadim Ghazale, kommunpolis i Borås och känd från SVT-programmet ”Veckans brott”.

   – Jag blir besviken, faktiskt lite ledsen när jag läser allt det där. Jag vet att de flesta poliser tänker inte som de här, det är några få som sätter agendan. Det snackas ganska mycket om de här poliserna bakom ryggen på dem i andra forum, säger han.

   – Men i gruppen är ingen som orkar eller vågar ta den diskussionen, för man blir uppäten, de är för högljudda.

   Att även poliser har rätt att hysa politiska åsikter är självklart – men vissa går över gränsen, menar Nadim Ghazale. Han beskriver vissa kommentarer i UMF som ”retorik som är hämtad ur värsta flashbacktråden”.

   – Det är tabubelagt att uttrycka politiska åsikter iklädd uniform, och så ska det väl vara. Men många överskattar själva uniformen. Poliser på sociala medier är ju fortfarande poliser även om man står i en polotröja. Man kan inte gömma sig bakom att man har semesterkläder på bilden och kan skriva vad fan man vill om massinvandring på ett sjukt rasistiskt sätt. Det är inte okej.(forts)”
   ——————-

   Karin: ”medlem i Feministiskt initiativ, aktiv i Utbildningsutskottet m m”

   Svara
  • G

    /  06/29/2020

   ”Ordförande för Polisförbundet Väst, stolt och ödmjuk över förtroendet, mamma och matte x 2. Passionerad spinning och truppgympa ledare.”

   ”Jobbar som lokalpolis i Södra Sthlm. Spanar och ingriper mot stort och smått. Försöker att lyssna innan jag tycker. Tyckandet utgår från egna tankar.”

   ”Polis i stockholm. privata tankar/åsikter och ej myndighetens.”

   ”Taxgalen jurist. Boende på Östermalm. Småbarnsmor, jurist och ordf Saco-S vid Polisen. Inte en lugn stund m andra ord.”

   Svara
  • G

    /  06/29/2020

   Oh dear…..

   Svara
   • Grodan Boll

     /  06/29/2020

    Och som vanligt full stopp och tystnad när argumenten backas upp.
    Hon kunde väl åtminstone varit hederlig nog att svara på tweeten som en kvittens på att hon mottagit informationen.

    Svara
 85. G

   /  06/29/2020

  Svara
  • Kristian

    /  06/29/2020

   ”De döda som inte räknas”
   https://benulic.se/de-doda-som-inte-raknas/
   ”Vore jag svart skulle jag väl kanske inte gärna återvända till just Ghana. Barnslaveriet är utbrett kring Voltafloden. Den lägsta siffra jag sett är 20.000 barnslavar som tvingas arbeta i fiskerinäringen 14 timmar om dagen.

   Som slavar åt andra svarta som köpt barnen av deras föräldrar.
   […]
   Istället går vita på den ghananska propagandan. Det har blivit populärt att åka till Ghana och turista och besöka ”slavforten” från forna tider och tala om de vitas brott mot svarta.

   Det pågående slaveriet och förtrycket bryr man sig inte om, det som tar sig uttryck i att man säljer sitt barn som slav för en tvåhundring. De kommer att få långa arbetsdagar, aldrig att se en skola och få stryk om de arbetar för långsamt.”

   Svara
 86. G

   /  06/29/2020

  Svara
 87. G

   /  06/29/2020

  ”Partiledare för Feministiskt initiativ.”…..

  Svara
  • Senior

    /  06/30/2020

   Ja, det räcker ju med att kolla in det ständiga kriget i mellanöstern, det har sedan urminnes tider handlat just om nationalism och krav på egna självstyrande stater…

   Svara
 88. G

   /  06/29/2020

  Svara
  • Kristian

    /  06/30/2020

   Varför skriver en minister som om han vore en tolvåring på lunarstorm?

   Svara
 89. G

   /  06/29/2020

  Mats: ”Arrogant äldre man i rullstol. Varning! Närma er inte med ologiska argument”

  Varför i sin twitterbio ha: ”Närma er inte med ologiska argument”, när han själv skriver sådana här tweets.

  Selanders twitterbio är inte heller fy skam: ”Bor o född Haga Göteborg Handel! Mänsklighet är på basen av allas lika värde. En multinationell kultur. Ett människovärde.”

  En multinationell kultur? What? Multinationell hjärntvätt i västvärlden snarare. Och så inkluderar han Japans flagga i sin bio bredvid Sveriges. Hade Sverige haft ett uns av Japan i sig så hade inte dagens Annie-Sverige skapats öht, det hade vi aldrig tillåtit.

  ”Mother, sister, daugther, friend, blogger. lifesaver and lungcancer surviver. I am woman from Norway – who has lived in Sweden for over 30 years.”

  Jag tror knappast att livet i Norge för 30 år sedan var odrägligt jämfört med Sverige, ändå invandrade du hit då.

  Svara
  • Kristian

    /  06/29/2020

   Varför är livet odrägligt i MENA?
   Varför ligger forna kolonin Singapore trea på listan över högst BNP?

   Svara
 90. Kristian

   /  06/29/2020

  Never go full MP!

  Lövin (MP): ”Vi måste öppna våra hjärtan”
  https://nyheteridag.se/lovin-mp-vi-maste-oppna-vara-hjartan/

  Moa Berglöfs uttalande var intressant:
  ”Sverige – och alla vi som bor här – har ett moraliskt ansvar för att hjälpa de systrar och bröder som runt om i världen flyr krig och förtryck.”

  Är det ansvaret oändligt, Moa? Finns det någon gräns?

  Svara
 91. Kristian

   /  06/29/2020

  https://nyheteridag.se/jill-johnson-behaller-coronastodet-tycker-kritikerna-borde-skammas/

  Tror det här är hon:
  https://www.allabolag.se/5565229233/jill-johnson-produktion-ab

  Bara en mijon intäkt 2018 och 10 miljoner i företaget. Klart hon behöver lite skattepengar!

  Svara
  • Rikard

    /  06/29/2020

   Hej.

   Och hur mycket av hennes intäkter är skattepengar?

   Om kommun, myndighet, stat, landsting eller annan offentlig verksamhet upphandlar artist är artistens lön skattepengar det också.

   Precis som min lön när jag rattade kateder: huruvida den med skattemedel avlönade är värd pengarna, eller om det man gör skall betalas med skattemedel, avgörs av om man genererar mervärde för den som skapar tillgångarna.

   Kunde vi dessutom få önska oss ett skattesystem uppbyggt enligt samma princip – att skapande av mervärde (investeringar, nyanställningar, et cetera i Sverige) beskattades lågt och hopandet av pengar, att göra pengar på pengar, och annan inflationshöjande spekulativ verksamhet skattades högt hade vi raskt varit tillbaka på toppen.

   JJ och andra dylika är parasiter! Jag kan inte spela vare sig basfiol eller flöjt men väl på läppen och Allan – var är mitt Coronastöd?

   Nejvisstnej, jag är ju inte med i gänget. Jag är ju vanlig fattig svensk som ska klara hushållet och allt annat på ca 8850:- per månad.

   Den där halva miljarden som h*r*r som hon får dela på, den hade räckt åt 4 873 pensionärer i ett år, om man bara har garantipension. Allas lika värde.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Kristian

     /  06/29/2020

    Allard-Kyeyune-testet för parasitism är att man funderar på hur samhället skulle märka om man plockade bort grupp X, som lever på skattepengar:
    * Läkare och sjuksköterskor – ja, omedelbart!
    * Lärare – ja, efter ett tag.
    * ”Kulturarbetare” – tveksamt. De flesta skulle nog inte se skillnaden.
    * Kommunikatörer och genusvetare – sannolikt inte.

    Svara
    • Rikard

      /  06/29/2020

     Hej.

     Testet behöver kompletteras.

     Läkare och övrig vårdpersonal, inte minst sjukhustekniker – omedelbart, som sagt.
     Lärare? Inte i dagsläget annat än att fler ungar dräller på stan – kunskapen är ju i tryggt förvar på nätet och den pedagogiska dogmen säger att barn lär sig bäst på egen hand…
     Kulturarbetare och kommunister, jag menar kommunikatörer och genusvetare? Skulle märkas direkt.

     Till det bättre, ungefär som att sluta köra en trubbig penna i ögat.

     Kan jag sedan bara få önska mig/chefa över en special-polis som ska se till att driva in fyrtio års försnillade medel (inklusive ränta) från allehanda parasiter på och inom offentlig förvaltning så kan jag sitta lugnt. Tänk dig reaktionen – skräcken! – när landets alla Pascalidou-plagiatörer och Greider-grisar tvingas gå från gods och grund när pengar de aldrig haft rätt till skall betalas igen! Prejudikat finns, rent folkrättsligt. Inte fick deras föregångare från nazi-Tyskland behålla stulna rikedomar om efterlevande kunde hittas – att stölderna var lagliga enligt nazistisk lag spelade ingen roll, då själva lagen förklarades folkrättsvidrig. Sverige kan göra likadant; börja med 1976 års mångkulturparagraf. Förklara den för olaglig i sig och alla på den vilande lagar, regler och praxis blir ogiltiga och olagliga från och med 1976.

     Politik är att vilja, som en typ sade. Oavsett annat så hade han rätt i det.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Kristian

       /  06/30/2020

      ”Kulturarbetare och kommunister, jag menar kommunikatörer och genusvetare? Skulle märkas direkt.
      Till det bättre, ungefär som att sluta köra en trubbig penna i ögat.”

      Sant!

      ”Sverige kan göra likadant; börja med 1976 års mångkulturparagraf. Förklara den för olaglig i sig och alla på den vilande lagar, regler och praxis blir ogiltiga och olagliga från och med 1976.”

      Rikard for President!
      Eller … landsfiskal med extreme prejudice?
      Yes, du, Clabbarper, now skall vi ut och hunta älg!

   • hllviken

     /  06/29/2020

    Flera av de som fått svenska skattepengar *kulturbidrag* – är skrivna utomlands och betalar ej skatt till Sverige! Ggrrrrrrrr…………….

    Svara
 92. Tack för lite uppdateringar, jag läser aldrig nyheter men borde nog läsa dom igenom här istället.

  Svara
 93. Den EU-vurmande delen av vänstern, såväl som den skrikande våldsvänstern, är ingen äkta vänster för nationell välfärd, eftersom de gynnar finanskapitalisterna i samhället. Mycket tyder på att de som förstör demonstrationerna är avlönade för att göra detta eller helt enkelt lurade. taktiken är att dra på sig uppmärksamheten i syfte att förstöra ryktet för äkta vänster.

  Äkta vänster borde hjälpa polisen att gripa dem, vittna mot dem och lagföra dem. Detta borde vara nyheten.

  Fulmedias kaviarstinna marknadsliberala ägare är alltid glada att de kan presentera vänstern på ett frånstötande vis i sina medier, för de vet att detta förstärker den extrema marknadsliberalismen. Den girige kommer nämligen alltid se sig själv som fattiga hur mycket de än tillskansar sig av det som borde vara vårt gemensamma. Deras ytlighet och narcissism kräver lyx.

  Tittar man ex. på kaviarvänsterns fixare-sorkar inom journalismen så har de inget gemensamt med vanliga arbetare, men arbetar för Krösus Sork som äger deras medier. Fixare-sorkarna vilseleder och bedrar arbetarklassen med orwellskt nyspråk. För att göra detta för småkulor så måste man vara en riktig djävla idiot och det är de. Därav den låga kvaliteten på deras alster. Ingen normalintelligent människa kommer nämligen nedlåta sig till folkförräderi eller att skönmåla krigsförbrytelser. En normalintelligent människa vet att de riskerar hängning efter en Nürnbergrättegång OCH att de förtjänar det.

  Svara
 94. G

   /  06/30/2020

  Tråden…

  Pavlos: ”Kommunfullmäktigeledamot och politisk sekreterare (S) Uppsala
  Ljung: ”Pressekreterare för Miljöpartiet i EU. Jurist”
  Lindahl: ”MSU-M i Lidköping, exförtroendevald revisor 25år som ordf 10, exresoff tungt o hårt. Idag i KF, ers KS, 2e v ordf VON”

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/30/2020

   FN pröjsar, vilket de alltid gjort!
   Herre gud, är han helt tappad eller?

   Pressekreterare för Miljöpartiet i EU-parlamentet. Jurist.

   Han är inte oinformerad.
   Han är inte ointelligent.
   Alltså är han ond.

   ”Never attribute to stupidity that which can be adequately explained by malice”

   Svara
   • Rikard

     /  06/30/2020

    Hej.

    Ni som twittrar kan ge honom följande svar:

    ”Länderna är inte fattiga; rikedomen är ojämlikt fördelad. Om de rika i arabländerna [byt ut efter resp. folkgrupp] delar med sig och omfördelar rikedomen är fattigdomen borta inom ett år. Enbart Ayman Hariri i Qatar är god för $1 380 000 000 i privat förmögenhet, och då är tillgångar inte inräknade, bara reda pengar. Så de har råd att hjälpa varandra på plats. De väljer att låta bli. Vår hjälp och vårt bistånd gör att de kan smita från att hjälpa sina egna folk. Allt annat är lögn.”

    Så kan man följa upp med något om att det är ju den sedvanliga vänsterursäkten för högre skatter i Sverige, att rika inte hjälper till och bidrar – och vi vill väl inte vara rasister och påstå att MENA-folk inte är som vi? Nåt åt det hållet, så att lögnerna och hyckleriet står i ljusan låga/dag.

    Eller stadiga skrevsparkar med stålhätta, utförda i hambotakt – fast det kanske blir svårt via twitter.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
   • Kristian

     /  06/30/2020

    Avdelningen ”Jag begriper inte att detta skulle döda FN en gång för alla”:

    Svara
  • G

    /  07/02/2020

   ”Sedan dess har jag omprövat mina åsikter i migrationsfrågan”

   Jag tror inte på ett enda ord som du (s)äger!

   Svara
   • Kristian

     /  07/02/2020

    Sedan dess har jag förstått att vi är i krig med Ostasien.

    Svara
  • Kristian

    /  07/02/2020

   Förlåt att jag låter som … en defekt mp3, men jag hakar upp mig lite på det där att kvotflyktingsystemet skall bli ”tvingande globalt”.

   Vilken verklighet lever karln i?
   ”Vi” har inte möjlighet att tvinga Polen – ett EU och NATO-land!
   Hur skall han göra med Japan, Kina och Saudi?

   Tänk att så många får leva kvar i de goda föresatsernas land.

   Svara
  • G

    /  07/02/2020

   ”Jonas Andersson (SD): ”Sossarna försöker framstå som mer restriktiva än de är, det är ett viktigt narrativ för dem”
   https://nyheteridag.se/jonas-andersson-sd-sossarna-forsoker-framsta-som-mer-restriktiva-an-de-ar-det-ar-ett-viktigt-narrativ-for-dem/

   Svara
 95. Grodan Boll

   /  06/30/2020

  Vuvuzelavänstern har talat.

  Vi vet alla har krokodiltårarna hade sprutat och talen om demokratiförakt haglat, om rollerna hade varit ombytta.

  Svara
  • Kristian

    /  06/30/2020

   Är det samma tolvåringar som för några år sedan ville att alla flyktingar skulle få komma till Sverige?

   Svara
 96. Gorby

   /  06/30/2020

  Svara
  • Kristian

    /  06/30/2020

   Churchill beskrev Ryssland som ”a riddle, wrapped in a mystery, inside an enigma”

   Sverige är ett dåligt skämt inlindat i en parodi, inuti en buskis av Stefan och Krister.

   Svara
 97. Gorby

   /  06/30/2020

  Svara
 98. Gorby

   /  07/02/2020

  Svara
 99. G

   /  07/02/2020

  Svara
 100. G

   /  07/02/2020

  Svara
 101. G

   /  07/02/2020

  Svara
 102. G

   /  07/02/2020

  Svara
  • G

    /  07/02/2020

   Svara
 103. G

   /  07/02/2020

  ”Storföretag kräver censur”
  https://avancemang.com/stora-foretag-kraver-censur/

  Svara
 104. G

   /  07/02/2020

  Svara
  • Kristian

    /  07/02/2020

   Som Tim Poole nämnde om Reddit och TheDonald: det är retroaktiv tillämpning av nya regler, med permanent bannlysning av de som nu visat sig ha fel.

   Svara
 105. G

   /  07/02/2020

  ”..[..]..
  När nu en högljudd minoritet kräver avlägsnandet av vissa statyer, har ett nytt intresse väckts kring historiska ledare, industrimagnater och vetenskapsmän. Det är bra. Det är nämligen si och så med historiekunskaperna i Sverige. När World Value Survey för några år sedan ställde frågor kring begreppet demokrati visade det sig att var femte svensk mellan 18 och 29 år kunde tänka sig att sälja sin röst och var fjärde tyckte inte att det var så viktigt att leva i en demokrati. Nästan var tredje person ansåg att det vore bra eller mycket bra om Sverige styrdes av en stark ledare istället för demokrati.

  Man ökar inte kunskapen eller medvetenheten kring historiska händelser genom att välta statyer eller bränna böcker. De är en del av vår gemensamma historia, någonting vi kan vi dra lärdom av. Vi kan inte utplåna de osmakliga delarna av en svunnen tid men vi kan se till att inte upprepa dem tack vare våra minnesmärken.

  För hur ska vi lära av våra misstag om vi städar undan allt det som kan påminna oss om dem?

  När en rörelse slår sönder statyer eller bränner böcker blinkar varningslamporna hos mig. Även terrorsekten ISIS krossade statyer, nazisterna brände böcker skrivna av, i deras ögon, misshagliga författare och de röda khmererna i Kambodja införde år noll för att man ville utplåna det gamla, avskaffa sin historia. Är vi så osäkra på vår moraliska navigeringsförmåga i framtiden att vi måste utplåna eller retuschera delar av vårt förflutna?

  Nu vill vissa utdela en kollektiv skuld till alla med vit hudfärg på samma sätt som andra vill skuldbelägga alla män för kvinnoförtrycket, alla kristna för korstågen, alla muslimer för islamistiska terrordåd eller alla tyskar för Förintelsen.

  Är det ett sådant samhälle vi vill leva i?”

  Svara
 106. Grodan Boll

   /  07/02/2020

  Gudars! Sändlistan:

  InteDinHora
  Utanskyddsnät
  Brottsofferjouren
  Child10
  Fatta
  Make Equal
  Novahuset
  Plattformen civila Sverige mot människohandel
  RealStars
  Roks
  Sveriges Kvinnolobby
  Talita
  Unizon

  1. ”Hejsan mina skatteparasiterande feministkompisar. Vill ni ha fler gig?”

  2. Det är som om att be om en nyanserad bild om MENA-invandringen från NMR, en nyanserad åsikt om Israel från Sveriges blandade islamistförbund, eller en nyanserad bild av USAs utrikespolitik från Sveriges blandade kravallvänsterpartier.

  3. Och som poängteras, vissa inte får vara med och företräda sig själva.

  Svara
  • Kristian

    /  07/02/2020

   Som vanligt, då? Allt avgjort på förhand. Inte bara innan man diskuterat alls, utan innan man bjudit in någon!

   Visst är det härligt att det finns någon som heter @fuckforbundet!

   Svara
  • Grodan Boll

    /  07/03/2020

   Som om inte ”bredden” var nog med så många inbjudna av samma slag. Med betoning på samma:

   Ninna Mörner är tydligen en Södertörnare som både jobbat för brottsofferjouren och är personen bakom Plattformen.

   Mer overlap.

   Fatta (i maknadsföring skivet FATTA!) är en ideell medlemsförening som grundades av organisationerna Femtastic och Make Equal.

   Make Equal grundades 2010 av föreläsaren Ida Östensson

   Som även sitter med i Child10.

   Lite som islamistförbunden och sverok, verkar Ida Östensson vara en professionell organisationsbidragsparasit. Precis som islamisterna och sverok verkar hon också ha full tillgång till gammelmedia (debattprogram, morgonsoffor, ”expert” när drevet går mm).

   Svara
   • Kristian

     /  07/03/2020

    Transferiatets medelklass-cell.
    Parasiter på skattebetalare och produktiva.

    Svara
 107. Jörgen

   /  07/02/2020

  41 döda och 947 nya fall av Covid-19 idag, inte ens en nyhet på Aftonbladet längre.
  Så har då svensken vaggats in i ytterligare en ”normalitet”, var lite trögt denna gång men äntligen kan vi igen koncentrera oss på Löwengrips ny kärlek.

  Svara
  • Kristian

    /  07/02/2020

   Rykten om Johansson och Strandhäll är väl annars det mest kusliga som hänt på länge.

   Svara
 108. G

   /  07/02/2020

  Svara
 109. G

   /  07/02/2020

  Mats…
  https://toklandet.wordpress.com/2020/06/21/varfor/#comment-202939
  Igen…

  Svara
 110. G

   /  07/02/2020

  Ovan=Poliser som bara ser glädje.

  Frick: ”Konservativ, kulturnationalistisk feminismkritiker. Woke Sverigedemokrat. Konstprojekt | Jämställdhetspolitisk talesperson Ungsvenskarna
  hilda.frick(at)sd.se”

  Svara
  • G

    /  07/02/2020

   Svara
  • G

    /  07/02/2020

   Svara
 111. G

   /  07/02/2020

  Svara
 112. G

   /  07/02/2020

  Föräldrar invandrar, får barn, barn begår brott = utvisning för hela familjen, föräldrar + barn.

  Svara
  • G

    /  07/02/2020

   Detta jävla land!!!

   Svara
  • G

    /  07/02/2020

   Svara
 113. G

   /  07/02/2020

  Svara
 114. G

   /  07/02/2020

  Svara
 115. G

   /  07/02/2020

  Svara
  • G

    /  07/02/2020

   Svara
 116. G

   /  07/02/2020

  ”Of all the people who have made cash in the past month, few can have raked it in like Robin DiAngelo. Since the death of George Floyd, the white American academic and author of White Fragility has been absolutely milking it. A term I probably shouldn’t use, since Peta last week declared milk a symbol of white supremacy. I might say she is absolutely creaming it, though by the time you read this ‘cream’ might be racist too. In which case it will join the British countryside, which was designated as racist by the BBC’s Countryfile last week. A fact that I learned after opening Google’s homepage, where I was educated about the late black American drag queen Marsha Johnson.

  Anyhow, I mention DiAngelo because even before her recent rush of fame, anyone wishing to employ her to correct their opinions had to shell out $6,000 an hour. Or $12,000 for two hours. That is what DiAngelo charged the University of Kentucky last year for a two-hour session on racial injustice. I imagine that she charges more for all those CEOs now queuing up to hire the Miss Whiplash of anti-racism to come up to their offices and spend an afternoon telling them how bad and worthless they are.”

  Svara
 117. G

   /  07/02/2020

  ”Butiksägaren Sanna är Djurfronts nya mål: ”Man bara gråter”

  Vecka efter vecka står de utanför hennes klädbutik Viva Nilla i Helsingborg. Svartklädda och maskerade. Vissa iklädda blodiga djurdräkter och skrikandes ”mördare”. Filmar alla kunder som vågar sig in i klädbutiken – som säljer enskilda plagg med pälsdetaljer. Något som den våldsbejakande gruppen Djurfront bestämt sig för att tvinga Sanna Rylander att sluta sälja sedan över ett år tillbaka. Enligt organisationen är målet att ”krossa Viva Nilla”.

  De senaste veckorna har spänningarna mellan aktivister och butiksägaren Sanna Rylander ökat. Nyligen uppstod tumult när andra butiksägare konfronterade de maskerade aktivisterna och tog sin butiksgranne i försvar. Händelsen ledde till bråk och slagsmål, där en aktivist som försökte filma butiksägarna fick sin kamera slängd i marken. Samma aktivist åtalades häromveckan för misshandel i samband med en helt annan händelse, där hon hållit upp en kamera i en grupp jägares ansikten och därefter hamnat i slagsmål.”
  https://www.gp.se/nyheter/gp-granskar/butiks%C3%A4garen-sanna-%C3%A4r-djurfronts-nya-m%C3%A5l-man-bara-gr%C3%A5ter-1.30480836

  Svara
  • G

    /  07/02/2020

   Låst ”S-profilen gav pengar – till våldsbejakande Djurfront”
   https://www.gp.se/nyheter/gp-granskar/s-profilen-gav-pengar-till-v%C3%A5ldsbejakande-djurfront-1.30690952

   Handelskammaren om Jan Emanuel Johansson donation till Djurfront: ”Nytt för oss”
   …..
   Det GP bland annat kunde berätta var att Jan Emanuel Johansson var en av fem personer som donerat pengar till Djurfronts insamling som riktades mot verksamheten hos minkfarmaren Niclas Pettersson i Falkenberg.

   ”All heder till er!”, skrev Johansson i en hälsning till organisationen när han fick ett tack för sin donation.

   GP:s avslöjande kom som en överraskning för Stockholms Handelskammare. Kommunikationschefen Robert Östholm säger:

   – Vi tar avstånd från alla former av våldsbejakande extremism och de påverkansmetoder som framkommit i granskningen.

   Han säger att Handelskammaren inte hade någon vetskap om att Jan Emanuel Johansson bidragit med pengar till Djurfront.

   – Uppgiften om att Jan Emanuel Johansson privat skänkt pengar är ny för oss och någonting vi i första hand behöver diskutera med honom innan vi kan kommentera saken ytterligare, säger Robert Östholm.

   Eftersom ni tar avstånd – kan du säga någonting om att skänka pengar till organisationen, även om det sker privat?

   – I vårt avståndstagande från våldsbejakande organisationer inkluderas naturligtvis även att skänka pengar till dem om man har vetskap om deras påverkansmetoder, säger Robert Östholm.

   När GP kontaktade Johansson medgav han finansieringen.

   – Ja, jag har skänkt pengar, säger Jan Emanuel Johansson.

   Du har inte bara skänkt pengar. Du har dessutom berömt organisationen?

   – Jag skänker pengar till många djurrättsorganisationer. Det är inte så att jag går in och läser på om varje organisation i detalj. Det som jag sett av Djurfront på sociala medier är att de varit ute och kämpat mot djurförtryck. Rent generellt, ser jag en insamling, till exempel för regnskogen, då swishar jag. Hade jag gått och googlat varje enskild organisation så hade jag inte skänkt lika mycket pengar, förklarade han för GP.”
   https://www.gp.se/nyheter/gp-granskar/handelskammaren-om-jan-emanuel-johansson-donation-till-djurfront-nytt-f%C3%B6r-oss-1.30705240

   Svara
 118. G

   /  07/02/2020

  Kända Fisare på Toklandet sedan tidigare…

  ”Generell hög utbildningsnivå gör ett land rättvisare och rikare än låg nivå med några elitskolor. Känns självklart.”

  Och det får man genom fi:s inga länder/inga gränser mig.pol plus det man kan läsa om i Arpis Genusdoktrinen.

  Svara
  • Kristian

    /  07/07/2020

   ”Generell hög utbildningsnivå” hade Sverige någonstans mellan ”Folkskolan” och ”1968”.

   Svara
 119. G

   /  07/02/2020

  Svara
  • Grodan Boll

    /  07/03/2020

   På temat vilka det är gissar jag att den här tjommen prickar rätt:

   Aktivister samlade i organiserade bidragsföreningar.
   En missbrukad kvarleva från sossarnas glanstid då befolkningen gjorde rätt för sig. Nu är det en del av det svarta hålet för skattepengar och en aktiv orsak till söndringen av landet. Rubbet måste bort.

   Svara
 120. G

   /  07/02/2020

  Svara
  • Kristian

    /  07/03/2020

   Hånflinet sitter som en smäck. Perfekt integrerad i den parasitära eliten.

   Svara
 121. Kristian

   /  07/03/2020

  En av rubrikerna i senaste BMJ är “The covid gamble Sweden lost.”

  Svara
 122. Kristian

   /  07/03/2020

  ”Bananrepubliken” går bra som företagsnamn.
  Aron Flams ”Samizdat” ansåg först kunna ge anstöt.

  Svara
 123. G

   /  07/05/2020

  Svara
  • G

    /  07/05/2020

   Och verkligen talande att så många av ”hens” kollegor på twitter, som finns i tråden, har könspronomen i sina twitterprofiler. Twitter, FB plus alla andra som deltar i denna fars slutar härmed att vara techföretag och övergår till att vara vänsteraktivistföretag.

   Twitter har t.o.m ett konto för deras ”svarta fåglar”…

   Svara
 124. G

   /  07/05/2020

  ”Kanye West Announces 2020 Presidential Bid Elon Musk Backs Him!!!

  It’s happening (or so it seems) … Kanye West is running for President, and he says he’s doing it sooner than later — as in RIGHT NOW!!! At least that’s how it sounds, anyway.

  Ye made the announcement out of nowhere Saturday on Twitter, saying … ”We must now realize the promise of America by trusting God, unifying our vision and building our future. I am running for president of the United States! #2020Vision”

  Funny enough, he immediately got the support of one the biggest names in tech — one Elon Musk, who replied, ”You have my full support!” Interestingly, the two of them had just hung out a few days prior to Kanye’s declaration … and they seem like total besties.”
  https://www.tmz.com/2020/07/04/kanye-west-announces-2020-presidential-run-bid-elon-musk/

  Svara
 125. G

   /  07/05/2020

  Svara
 126. Gorby

   /  07/05/2020

  Svara
  • G

    /  07/05/2020

   Whaaaaaaaaaaa! Herrejösses alltså!

   Svara
  • G

    /  07/05/2020

   Svara
  • Kristian

    /  07/07/2020

   Många av dessa människor har högskoleexamen. Nästan alla röstar.

   Rysk roulett för en miljon per gång lönar sig statistiskt sett.

   Svara
 127. G

   /  07/05/2020

  Svara
 128. G

   /  07/05/2020

  Svara
  • G

    /  07/05/2020

   ”SVT begav sig till Stockholms central för att prata med några personer om hur de ser på migrationsfrågan.

   – Jag tycker inte att man ska strypa det så mycket, men man kan alltid åtgärda det på andra sätt för att få det att funka, säger Rita Ishak från Stockholm.

   Ove Lindgren från Stockholm är mer kritisk.

   – Jag tycker att vi ska ta emot färre. De dolda problemen i samhället blir bara fler och fler.”
   https://www.svt.se/nyheter/sa-resonerar-svenskarna-kring-migrationen

   Svara
 129. G

   /  07/05/2020

  https://web.archive.org/web/20200704194201/https://www.dn.se/debatt/stark-svensk-humanitet-lat-de-ensamkommande-stanna/

  ”Under 2015 inträffade en av vår tids stora flyktingkatastrofer. Mer än en miljon människor tvingades på flykt genom Europa. Flyktingströmmen kom framför allt från krigen i Syrien och Afghanistan, men även från andra länder såsom Eritrea och Somalia. Till Sverige kom många ensamma barn. De flesta hade sitt ursprung i Afghanistan. Enligt barnkonventionen skulle de haft rätt att få uppehållstillstånd i Sverige, eftersom de var minderåriga och eftersom Afghanistan är ett av världens farligaste länder att leva i. Så hade också varit fallet, om allt hade fått förbli som vanligt i Sverige.”

  Om allt hade fått förbli som vanligt i Sverige? Blinda, döva….

  Svara
  • G

    /  07/05/2020

   Svara
 130. G

   /  07/05/2020

  ”Kan uppviglingen BLM leda till att invandrargrupper börjar skjuta mot varandra?

  När känslorna jagas upp om påstådda oförrätter skapas aggressivitet vars utlopp är omöjlig att styra. ”Black lives matter” rör upp känslorna och i Sverige, som saknar fd slavägare som mål, kan våldet resultera i att olika invandrargrupper angriper varandra.

  När vänsteraktivister i Sverige importerar en rasifierad debatt från USA medför det flera problem som Malcom Kyeyune analyserat som gäst i podden ”Samtidigt” (del 1 och del 2).

  – Det är fascinerande är att dynamiken i sånt här är att först kommer trasproletariatet som spontant börjar kaosa, sedan kommer medelklassen och säger: det här är inte ett upplopp det är en parad för sånt som ”frita Palestina”, vi måste ha mer socialism eller vad det nu kan vara. Man försöker frammana någon sorts plan och styrning som inte finns där.

  – Men, här är grejen med Sverige som ingen i vänstern vill tala högt om, men som alla inser: De människor som kaosar i Sverige, oavsett om de kallar sig afro-svenskar eller nåt annat, inte ser sig som svenskar. Är inte svenskar.

  – Vänstern har inget gemensamt språk att prata med dem. Och vänstern har inte heller någon förmåga att förutspå vad de kommer att göra, vilket håll man kommer att gå, vart de kommer att kasta saker. Vart tegelstenarna kommer att flyga.

  – Min teori är att när folk i vänstern såg hur upploppen innebar att ett flyttlass för en svenne-familj länsades av Adidas-riddare från förorten som stampade sönder en 6-årings teckningar. Då tänker dom att ”det här är inte helt optimalt!”, konstaterar Kyeyune.(forts)”
  https://samtiden.nu/2020/07/kan-uppviglingen-blm-leda-till-att-invandrargrupper-borjar-skjuta-mot-varandra/

  Svara
 131. G

   /  07/05/2020

  Svara
 132. G

   /  07/05/2020

  https://web.archive.org/web/20200705100215/https://www.dn.se/ledare/lena-andersson-den-statliga-genusstyrningen-undergraver-universitetens-ide/

  Svara
  • G

    /  07/05/2020

   Svara
 133. G

   /  07/05/2020

  ”Därför har Bilan Osman fel om Sverige och rasismen

  Dan Korn replikerar på Osmans debattinlägg om Black lives matter och får svar direkt.”
  https://www.expressen.se/kultur/darfor-har-bilan-osman-fel-om-sverige-och-rasismen/

  Svara
  • G

    /  07/05/2020

   Svara
 134. G

   /  07/05/2020

  Svara
 135. G

   /  07/05/2020

  Svara
 136. G

   /  07/05/2020

  Svara
 137. G

   /  07/05/2020

  Svara
 138. G

   /  07/05/2020

  Svara
  • G

    /  07/05/2020

   Svara
 139. G

   /  07/05/2020

  Svara
 140. G

   /  07/05/2020

  Svara
 141. G

   /  07/05/2020

  Svara
 142. G

   /  07/05/2020

  Svara
 143. G

   /  07/05/2020

  Svara
 144. G

   /  07/05/2020

  https://web.archive.org/web/20200705131304/https://www.expressen.se/kronikorer/irena-pozar/jag-kallar-mig-invandrare-for-att-jag-maste-gora-det/

  Svara
 145. G

   /  07/05/2020

  Svara
 146. G

   /  07/05/2020

  Svara
 147. G

   /  07/05/2020

  Svara
  • G

    /  07/05/2020

   Svara
 148. G

   /  07/05/2020

  Svara
 149. G

   /  07/05/2020

  ”Which is why I do believe the media has evolved in important ways”

  Svara
  • G

    /  07/05/2020

   Svara
 150. G

   /  07/05/2020

  Tråden!: https://threadreaderapp.com/thread/1279104314984804353.html

  Svara
 151. G

   /  07/05/2020

  Svara
 152. G

   /  07/05/2020

  Svara
 153. Grodan Boll

   /  07/06/2020

  Så var det dags igen. Den döda hästen skall piskas ett varv till:
  https://www.svd.se/nu-haveriutreder-vi-ojamstallda-inkomster

  1. Värderingen av olika yrken. Svensk arbetsmarknad är till stor del könssegregerad. Yrken där kvinnor dominerar har betydligt lägre löner och sämre villkor än manligt dominerade yrken, även när likvärdig utbildning, kunskap, ansvar och ansträngning krävs.

  Tänker kommunal sektor matcha den privata i löner? Eller förbjuda den välbetalda privata helt (då finns inget att jämföra med)?

  2. Arbetstiden. Under ett liv lönearbetar kvinnor betydligt färre timmar än män. Det beror dels på att kvinnor tar större delen av föräldraledigheten och i större utsträckning går ner i arbetstid under småbarnsåren, dels på att kvinnor i större utsträckning än män arbetar i yrken där heltider inte erbjuds. Kvinnors deltidsarbete är ofta ofrivilligt. Kvinnor är också sjukskrivna i större utsträckning. Samtidigt gör kvinnor betydligt mer av oavlönat arbete i hemmet.

  Vilket vi sedan 70-talet vet är kvinnors val. Det är kvinnorna som väljer att gubben ska arbeta. Kvinnorna väljer att göra mer av hushållsarbetet, enligt: ”Det är de som vill ha det förbannade julpyntet uppe under jul”. Män lägger mindre tid vid hushållsgöra generellt, även i singelhushåll.

  3. Mäns ökande inkomster från företagande och kapital. Medan skillnaden i lön mellan kvinnor och män har minskat stadigt sedan 2007, har männens inkomster från kapital och företagande, framför allt fåmansbolag, ökat kraftigt. Genom ändrade skatteregler har det blivit gynnsamt att ta ut inkomster som utdelning i stället för lön. Eftersom fler män än kvinnor är företagare, innebär det att många män som drog upp lönegenomsnittet helt eller delvis försvann från lönestatistiken över tid.

  Knappast mäns fel att en majoritet kvinnor valt de politiker som stiftat de lagarna.
  Inget hindrar kvinnor från att skapa ”Lisas målerifirma” och sedan jobba häcken av sig. Det är förstås jobbigt, osäkert och inkomsten står i direkt proportion till möda.

  4. Kvinnor står oftare utanför arbetsmarknaden. Effektiva arbetsmarknadsinsatser når inte kvinnor i samma utsträckning som män. Det är en utmaning inte minst för utrikesfödda kvinnor med kort utbildning som behöver stöd med etablering på arbetsmarknaden.

  Till denna lista skulle vi också kunna lägga bristande politisk vilja och mod. Det finns få politiska frågor där glappet mellan den uttalade viljan och det faktiska utfallet är så stort som när det gäller jämställda inkomster. ”Alla” är för, men lite händer som förändrar saker i praktiken. Ojämställdhet bygger fortfarande på djupt rotade idéer om vem som bör göra vad. Tankar om vad som är ”manligt” och ”kvinnligt” är ofta så självklara att vi knappt reflekterar över dem. Därför är politiska beslut för att öka jämställdheten nästan alltid obekväma; de gör ingrepp i det vi uppfattar som privata angelägenheter och tvingar till uppbrott från invanda mönster. Det gör att de politiker som vill gå från ord till handling ofta blir kraftigt ifrågasatta. När allmän förskola infördes på 1970-talet demonstrerade många, såväl kvinnor som män, mot reformen. När den första ”pappamånaden” infördes 1995 var reaktionerna till en början negativa hos många. Båda dessa reformer känns i dag självklara och ifrågasätts sällan, men det krävdes stort politiskt mod att genomföra dem.

  Japp, men nu handlar det om muslimer från världens geografiska rövhål med seder om att kvinnor ska stå vid spisen och föda barn medan mannen arbetar huggna i sten. Tyvärr behöver inte männen jobba här för vårt sociala skyddsnät försörjer kvinnorna, vilket slutar med att ingen i hushållen jobbar.

  Den potatisen är alldeles för varm för svensk politik att hantera.

  Kommissionen för jämställda livsinkomster:
  Lise Bergh
  ordförande, tidigare ställföreträdande jämo och statssekreterare för bland annat jämställdhet och mänskliga rättigheter
  Mahmood Arai
  professor i nationalekonomi
  Sture Nordh
  tidigare ordförande för TCO
  Nina Åkestam Wikner
  doktor i ekonomi

  Åh gudars…. en av konkade metros feministiska krönikörer har dragit jackpotten ur flingpaketet. Då var hon mediaexperten som såg sexism i all reklam.

  Svara
  • fenix

    /  07/06/2020

   Det borde finnas en Kommission för jämställda livsutgifter med tanke på att mäns alla inkomster bränns på kvinnor.

   Svara
  • Kristian

    /  07/06/2020

   ”Inget hindrar kvinnor från att skapa ”Lisas målerifirma” och sedan jobba häcken av sig.”

   I USA är man då garanterad en del av alla federala pengar – en viss andel måste gå till företag som ägs av kvinnor och minoritetspersoner.
   Lägg märke till ”ägs av”. Man behöver inte hålla i en enda hammare eller göra ett enda tungt lyft.

   ”När den första ”pappamånaden” infördes 1995 var reaktionerna till en början negativa hos många. Båda dessa reformer känns i dag självklara och ifrågasätts sällan, men det krävdes stort politiskt mod att genomföra dem. ”

   Fnordspotting:
   ”När det några år senare visar sig att inget av dessa fagra löften blivit verklighet, utan samhället tvärtom tagit stora steg i en riktning som samtliga etablissemangsbedömare några år tidigare skulle ha beskrivit som såväl orealistisk som dystopisk, kommer dock ingen journalist ställa några kritiska frågor, utan i tidningarna kommer vi i stället få läsa om de stora framsteg som gjorts när oppositionella röster tystats, fler aspekter av människors vardag underställts politiken och väljarnas inflytande över samhällsutvecklingen minimerats.”

   (http://fnordspotting.blogspot.com/2020/07/revolution-utan-slut.html)

   Svara
  • Grodan Boll

    /  07/06/2020

   Var Lise Bergh rädda barnens stolla som gömde sig bakom relativ fattigdom?
   Jag kan inte hitta debattklippet. I så fall är det två ohederliga stollskott i kommissionen.

   Svara
   • fenix

     /  07/07/2020

    De är alla oherderliga stollskott.

    Svara
    • Grodan Boll

      /  07/07/2020

     Tja, vad kan jag säga? Jag är en boomer med korvfingrar 🙂

     Svara
     • fenix

       /  07/07/2020

      Dagens pekplattor.

      Tänker mer att pensionärer svälter och så sitter dessa svagsinta, svågertillsatta på sin höjd intellektuellt ohederliga ideologer och pillar sig i naveln och gnäller om lönegap och knarkar upp skattepengar på Stureplan.

      Vad gäller kommissionens deltagare.

      Tja, antingen köper de premisserna för de radikalfeministiska dogmerna och är per definition stolpskott. Eller så gör inte det, men tjänar smutsiga sedlar och är per definition synnerligen omoraliska och ohederliga figurer.

      Två är som redan påpekats ökänt skogstokiga hysterikor, men det är svårt att ha något till övers för någon som frivilligt ingår i en dylik radikal-ideologisk konstellation. Är helst frikostig med föraktet till fler än två.

      I övrigt helt enig att det är rent vansinne.

     • Kristian

       /  07/07/2020

      Min ursäkt vid användande av det ordet hade varit att jag läst för mycket Bamse i ungdomen!
      ”Stollskott” låter precis som någon av de milda okvädingsord man höll sig med på Runes tid.

  • G

    /  07/07/2020

   Jösses. Det tar aldrig slut.

   Svara
 154. Ivar L

   /  07/06/2020

  Jag är inte någon oreserverad Trumpsupporter men detta 4-juli-tal är jäkligt bra. En kompromisslös uppgörelse med postmodernism och postkolonialism. Känns oerhört befriande att höra. Särskilt avsnittet mellan 3-10 minuter ungefär.

  Svara
 155. Gorby

   /  07/07/2020

  Svara
 156. Leif

   /  07/07/2020

  I Uppförandekoden, en frågespalt, i SvD i dag (bakom betalvägg):
  ”Jag är feminist och tycker inte att utseendeindustrin ska få styra […]Min fråga är, måste man svara ärligt om man har gjort ett skönhetsingrepp?” (vilket feminist har gjort)
  Jag svarar (gratis):
  Kära feminist! Svaret på din fråga är självfallet nej. Om du är feminist har ingen rätt att kräva att du i handling visar någon slags konsekvens i förhållande till dina åsikter. Det är andra som ska göra det.

  Svara
  • Kristian

    /  07/07/2020

   Receptionist: How do you write women so well?
   Melvin Udall: I think of a man, and I take away reason and accountability.
   – As Good as it Gets (1997)

   Svara
  • fenix

    /  07/11/2020

   Tycker inte att man ska döma dem så hårt.

   Feminister utgör trots allt den grupp som är i mest akut behov av skönhetsingrepp.

   Helt riktigt!

   Feministen föddes som offer och är berättigad full jämlikhet med alla som har mer än hon själv. Hon ska därför skänkas oändliga rättigheter men aldrig några skyldigheter. Hon får bete sig precis hur illa hon vill bara hon ger uttryck för de rätta åsikterna. Ord och handling är som bekant två skilda saker.

   Är signalen god är hon själv god och det är allt som räknas.

   Feministen talar om respekt och ansvar men vet inte vad det är för något, mer än att det som allt annat är andras skyldigheter. Hon behöver bara lite pepp för att spola bort det sista sandkornet av samvete bland sina övriga sågspån.

   Nej lilla gumman. Ingen är perfekt och kan göra allt. Klart att du ska ha kött fast du är vegan, djurtestat smink fast du är djurrättsaktivist och botox fast du är emot skönhetsingrepp.

   Tja om någon mot förmodan efter alla år fortfarande tvivlar om det förhåller sig på det viset så finns en ständig utmaning. Försök att finna en feminist som är konsekvent och lever som sitt hen lär.

   Det är större chans att hitta en enhörning som äter fyrklöver och skiter regnbågar.

   Svara
 157. Kristian

   /  07/07/2020

  Ord och inga visor:

  Svara
 158. Ivar L

   /  07/10/2020

  Det går bra i Atlanta. Jag har missat denna, inga större rubriker i pressen direkt.

  BLM-relaterade har alltså skjutit en 8 år gammal svart flicka.

  ”Lördagen den 4 juli, USA:s nationaldag, sköts åttaåriga Secoriea Turner ihjäl när hennes mor försökte ta sig förbi en illegal vägavspärrning vid en Black Lives Matter-demonstration i Atlanta, rapporterar Fox News.”
  https://nyheteridag.se/plus/far-anklagar-black-lives-matter-efter-att-dotter-skots-ihjal-ni-dodade-ett-attaarigt-barn/

  Svara
  • Kristian

    /  07/13/2020

   Sökte efter namnet på svt.se och sr.se.
   Inte nämnt någon gång elingt google.

   Svara
  • G

    /  07/13/2020

   ”AP: Atlanta police release images of new person of interest in fatal shooting of 8-year-old girl

   An image from video released by the Atlanta Police Department shows a person of interest in the shooting death of 8-year-old Secoriea Turner.

   Authorities were also offering a $20,000 reward for information in the shooting death of Secoriea Turner. She was shot and killed July 4th while riding in a car with her mother and another adult.”
   https://eu.usatoday.com/story/news/nation/2020/07/13/secoriea-turner-atlanta-police-release-images-person-interest/5426373002/

   Svara
  • G

    /  07/13/2020

   Film: Dawit Kelete kör över BLM-demonstranter (en död, en skadad), Seattle 5/7-2020
   https://www.flashback.org/t3247512

   Svara
   • fenix

     /  07/15/2020

    Där skulle de inte ha stått.

    Det är som när kvinnor blir våldtagna av mörkermän i det offentliga rummet för att de är på fel plats på fel tid, med fel klädsel och berusningsgrad. Den som påtalar riskerna till kvinnor med det moderna Sverige kölhalas. Likväl blir kvinnor fortsatt våldtagna för att (bortsett från massimport av våldtäktsmän) den feministiska propagandan indoktrinerar och intalar kvinnor att ignorera alla risker, som om det vore lika tryggt och säkert som på femtiotalet. Vän av sunt förnuft kan bevittna gamla svartvita statsbilder och fundera över vad som förändrats med tidens tand.

    Ekot skallar av det ständiga skriket i falsett från feta flodhästar med trippelhakor, tusen bilringar runt magen, hela Amazonas regnskog under hens armar och djungelfeber i dess huvuden:

    – Det är inte kvinnans fel!
    – Det är inte kvinnan som ska behöva anpassa sig (till den rådande verkligheten)!

    Frågan är vilken del av kvinnan som är kvar som ska trösta sig med den vetskapen?

    Svara
 159. G

   /  07/13/2020

  ”12-year-old Aston Villa fan is arrested ‘for racially abusing Crystal Palace’s Wilfried Zaha on Instagram by calling him a ‘black c*** and sending him pictures of Ku Klux Klan’ ahead of Sunday’s game”
  https://www.dailymail.co.uk/sport/sportsnews/article-8514741/Wilfried-Zaha-subjected-vile-racist-abuse-ahead-Crystal-Palaces-game-Aston-Villa.html

  ”‘Whatever your age, you cannot hide behind social media’: Wilfried Zaha calls for ‘action, education and change’ as he speaks out after 12-year-old Aston Villa fan is arrested for racially abusing Crystal Palace star”
  https://www.dailymail.co.uk/sport/sportsnews/article-8517193/Wilfried-Zaha-speaks-12-year-old-Aston-Villa-fan-arrested-racially-abusing-him.html

  Svara
 160. Senior

   /  07/13/2020

  Vad är det som hindrar dessa miljonärer att frivilligt donera pengar till staten istället för att gasta om att de vill betala mer genom höjda skatter?

  Det finns många saker man kan donera pengar till.
  -Och dessa driftiga människor torde väl ganska enkelt sätta upp en stiftelse om inte annat, där folk kan söka bidrag från dem enligt deras villkor om nu staten vägrar att ta emot deras donationer?

  https://www.svd.se/dollarmiljonarer-ber-om-hogre-skatt?utm_source=ab-box&utm_medium=iframe&utm_campaign=2020-07-13

  Svara
 161. Ylva Johanssons senaste utspel om att tvinga alla EU-länder att ta in fler migranter:
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/07/15/ylva-johansson-en-tvingande-solidaritet/

  Svara
 162. ROBBAN

   /  07/15/2020

  Hej! Mycket av bloggens charm är kommentarsfältet men bloggen blir nästan oläslig efter 200 kommentarer. Nu är det 326 kommentarer….
  Snälla lägg upp ett nytt inlägg, det kan vara något enkelt typ ”Glad sommar” bara för att nolla kommentarsfältet. eller nån pausbild

  Tack på förhand

  Svara
  • G

    /  07/17/2020

   +100 Ja! Ja! Ja! Han får verkligen jättegärna göra det. Håller tummarna för att ett nytt inlägg gjorts varenda jäkla dag jag går in är. På twitter var MiT borta mellan 2 juli och 14 juli, då postade han följande tweet…

   Men bloggen har ej uppdaterats sedan 21 juni. Snart gått en hel månad 😦 😦

   Svara
   • Ivar L

     /  07/18/2020

    Finns det någon liknande blogg där själva kommentarerna kunde fortsätta? Jag saknar också de länkar som man brukar hitta i flödet.

    Svara
 163. G

   /  07/17/2020

  Svara
  • G

    /  07/17/2020

   Svara
 164. G

   /  07/19/2020

  Svara
  • G

    /  07/19/2020

   Svara
  • G

    /  07/19/2020

   Svara
  • G

    /  07/20/2020

   För övrigt samma jävel som fick ha kontroll över Sweden-kontot…

   ””Jag är invandraren som knullar din dotter” – här sprider svensk myndighet hat på Twitter”
   https://www.friatider.se/jag-ar-invandraren-som-knullar-din-dotter

   Svara
 165. G

   /  07/19/2020

  Ang: ”Lundaforskare: Svensk polis är rasistisk och måste monteras ned”
  https://nyheteridag.se/lundaforskare-svensk-polis-ar-rasistisk-och-maste-monteras-ned/

  Daniel: ”Matematik och filosofi. Liberal. Doktorand i matematik.”

  Svara
  • G

    /  07/19/2020

   Svara
   • Kristian

     /  07/20/2020

    ”Everyone’s whole personhood is prioritized.”
    Jag skulle försöka mig på en översättning, med det saknar helt innehåll reda in original.

    Svara
  • G

    /  07/19/2020

   Svara
  • G

    /  07/19/2020

   Svara
  • G

    /  07/19/2020

   Svara
  • G

    /  07/20/2020

   Kulturskribent DN…

   Oj…

   Svara
   • Kristian

     /  07/20/2020

    Var Mållgan på rätt sida?

    Hur länge sov jag?
    Missade jag yttersta domen nu?

    Svara
 166. G

   /  07/19/2020

  Svara
 167. G

   /  07/19/2020

  Svara
 168. G

   /  07/19/2020

  Svara
 169. G

   /  07/19/2020

  ”SVERIGEBILDEN. Nu tar också Dagens Nyheter upp den finska sjuksköterskan Sonja Aspinens syn på vården av människor på svenska äldreboenden.”
  https://meritwager.nu/allmant/sverigebilden-nu-tar-ocksa-dagens-nyheter-upp-den-finska-sjukskoterskan-sonja-aspinens-syn-pa-varden-av-manniskor-pa-svenska-aldreboenden/

  Svara
  • G

    /  07/19/2020

   Svara
 170. G

   /  07/19/2020

  Svara
 171. G

   /  07/19/2020

  Svara
 172. G

   /  07/19/2020

  ”Twitter tog bort Trumps Linkin Park-inlägg

  Donald Trump delade ett videoinlägg med musik av Linkin Park på Twitter. Efter klagomål från bandet raderades inlägget.

  Videon, som innehåller en cover på bandets låt “In the end”, lades upp av Vita Husets sociala medier-chef Dan Scavino och delades sedan av presidenten. Twitter tog senare bort videon med hänvisning till att upphovsrättsinnehavaren anmält inlägget.

  “Linkin Park stödjer inte och kommer inte att stödja Trump eller låta hans organisation använda vår musik”, skriver det amerikanska bandet på Twitter.

  Gruppens framlidne sångare Chester Bennington uttryckte 2017 att “Trump är ett större hot mot USA än terrorism”.

  Flera andra band och artister har protesterat mot presidentens användning av deras musik, däribland Queen, Rihanna, Adele och Neil Young.”

  -TT

  Svara
 173. G

   /  07/19/2020

  Som sagt. Identitetspolitiken är ett riktigt jävligt gift.

  ”Efter kritiken – Sofia Reideborn tar paus från hockeyn

  Målvakten Sofia Reideborn, 21, fick kritik efter sin medverkan i SDHL:s podcast där hon pratade om kärleksrelationer i ligan.

  Nu väljer hon att ta en paus från ishockeyn och lämnar klubben SDE.

  – Jag har pratat med vår ledning och har fått indikationer på att de inte är så nöjda, säger hon till Expressen.

  När Reideborn ”sommarpratade” i SDHL:s podcast antydde hon att parrelationer inom klubbar borde förbjudas.

  ”Vill man ha pengar, förutsättningar eller respekt så kan inte ett lag i högsta ligan besitta fem stycken par. Tio personer som ingår i en relation med varandra. Halva laget”, sade hon bland annat.

  Hennes egen lagkamrat, Jacquie Pierri, skrev då ett långt inlägg i sociala medier och kallade åsikten homofobisk.

  För Expressen utvecklar Reideborn sitt beslut och samtalen med ledningen i SDE.

  – Jag har fått indikationer på att de inte är så nöjda. Då kände jag att då gjorde jag dem en tjänst. Det kommer gynna mig också att fokusera på mig själv.

  Expressen: Har de tryckt på att du ska sluta?

  – Nej, men jag kommer inte kunna prestera om jag inte känner att jag är en del av laget som jag har känt innan. Jag har varit en bra vän med många. Om jag inte känner så kommer inte jag prestera. Jag vill varken sätta mig eller SDE i den situationen.

  Reideborn konstaterar att hon inte kommer att spela den här säsongen och säger att ”inget annat SDHL-lag vill ha mig”.

  SVT Sport har sökt Jacquie Pierri som väljer att inte kommentera.”
  https://www.svt.se/sport/ishockey/reideborn

  ”Sofia Reideborn: ”Det ska bli skönt att slippa damhockeyn”

  Sofia Reideborn kallades ”homofobisk” av en lagkamrat efter sin medverkan i SDHL:s podcast.

  För SVT Sport berättar hon om sitt beslut att ta en paus från ishockeyn.

  – Det ska bli skönt att slippa allt som har med damhockeyn att göra. Det är ingen rolig värld att vara i om man inte har samma åsikter som massan, säger 21-åringen.

  Det var i SDHL:s egen podcast som Reideborn sommarpratade och bland annat talade om de många kärleksrelationerna inom sin egen klubb SDE.

  Flera upprörda lagkamrater kontaktade då klubbledningen och i går meddelade målvakten att hon tar en paus från ishockeyn den här säsongen.

  – Jag har ingenting emot homosexuella relationer, det är inte det jag vänder mig emot, utan det är relationer inom ett lag eftersom det påverkar den sportsliga prestationen, säger Reideborn till SVT Sport och utvecklar:

  – SDE gjorde det bra den gångna säsongen men min mening är att vi ändå inte nådde upp till våra fulla potential eftersom det var så många kärleksrelationer och så otroligt mycket drama inom laget. Då blir relationerna ett problem.

  Klubben kontaktade 21-åringen och uttryckte, enligt Reideborn, att det var onödigt att komma med exempel inom SDE i stället för generellt.

  Men det håller inte målvakten med om.

  – Jag respekterar SDE:s åsikt, men jag håller inte med. Folk kritiserar mig så hårt att jag måste ha på fötterna när jag går ut och säger någonting. Jag måste prata om det jag själv har sett och hur det faktiskt ser ut.

  Reideborn säger också att ingen av de upprörda lagkamraterna har kontaktat henne personligen.

  – Man behöver inte ha samma åsikter som mig, men jag känner att det här är ett personligt problem också. Därför väljer jag att kliva av. Det är svårt att prestera på en rink tillsammans när man inte tycker om varandra och det känns som att ens medspelare är motspelare, säger hon.”
  https://www.svt.se/sport/ishockey/sofia-reideborn

  Tidigare……

  24 maj) Se/lyssna, börjar 45sec in i klippet

  Bra blogginlägg ang ovan: ”Modigt när Sofia Reideborn vågar vara normkritisk”
  https://rakapuckar.com/blog/PVovOLwRgJDBEen

  Jan 2020) Sofia Reideborn om lönegapet: Vi förtjänar inte mer
  https://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/a/K3Rjv6/fortjanar-inte-mer–produkt-ingen-vill-se

  Svara
  • G

    /  07/19/2020

   Varför har SVT:s s.k ”expert” inte uttalat sig om ovan alls.
   Men gärna uttalar sig om en annan spelare som också slutar, PK-spelare….

   ”Landslagsstjärnan Fanny Rask meddelar på sociala medier att hon slutar med ishockeyn.

   ”Min dröm har varit att få stå på helt egna ben. Att få leva på hockeyn på riktigt. Inte vakna upp varje år i april med ett tomt konto, en ångest och skuldkänslor som kastar en in i ett mörkt jävla hål”, skriver hon på Instagram.

   Hon förklarar i sitt inlägg att det ekonomiska är en stor bidragande faktor till hennes beslut.

   ”Min dröm har alltid varit att få spela hockey, helst på heltid hela tiden. Jag fick testa på det ett tag och det är jag enormt tacksam för. Men det är inte helt hållbart att leva på någon annan. Och min dröm har varit att få stå på helt egna ben. Att få leva på hockeyn på riktigt. Inte vakna upp varje år i april med ett tomt konto, en ångest och skuldkänslor som kastar en in i ett mörkt jävla hål. Hallå, vem fan är du och vad har du gjort med ditt liv, osv.”

   Rask hoppas i framtiden på en ljusare tid för damhockeyn, även om hon inte kommer att vara en del utav den.

   ”Jag hoppas någonstans att jag har fel. Att det finns en bättre framtid för damhockeyn. Nej inga miljoner. Det har aldrig handlat om mijoner. Bara en chans att få lägga 100% på hockeyn, inget annat och överleva med en lön som täcker vanliga utgifter som hyra, mat, gym, transport, mindre nöjen och ett litet sparkonto.”

   Fanny Rask representerade den senaste säsongen AIK, laget som hon vann SM-guld med säsongen 12/13.

   ”Jag hoppas det finns några kvar som orkar dra vidare och som jobbar för att det ska finnas en framtid för damhockeyn. Min energi är slut, jag är tom och jag är ledsen”, skriver Rask.”
   https://www.svt.se/sport/ishockey/fanny-rask-slutar-med-ishockeyn-vem-fan-ar-jag-ens

   https://www.instagram.com/fannyrask/ Hon supportar tydligt BLM också. Fint.

   ”SVT:s expert Maria Rooth menar att Rask beskriver verkligheten för många damhockeyspelare.

   – Damhockeyn bygger så mycket på passion och eget driv, betydligt mer än herrhockeyn. Vi är 100 år bakom herrarna i form av förutsättningar, säger Rooth och fortsätter:

   – Damhockey bygger mycket på att prestera först och kanske få förutsättningar sen. Det är jobbigt att leva med hela tiden. På herrsidan är det tvärtom, där satsas det för att nå resultat.

   Rooth anser att damhockeyn fortfarande har en lång väg att gå, men tycker samtidigt att det har hänt väldigt mycket de senaste åren.

   – Fanny har varit med i den här karusellen sedan hon var väldigt ung och att föra den kampen så länge är förstås utmattande. Hon beskriver en vardag som jag tror är svår att ta in om man inte själv har levt den. Att satsa helhjärtat i många år, med lite pengar på kontot och en dröm som inte förverkligas.

   – Jag tycker att det är starkt av henne att gå ut med det här för hon kommer säkert få många negativa kommentarer och bli kallad ”gnällspik”. Fanny har varit med länge och gjort sitt, nu får andra som har glöden kvar fortsätta bära den här facklan framåt för det här är värt att kämpa för, säger Rooth.”
   https://www.svt.se/sport/ishockey/maria-rooth-om-fanny-rask

   Svara
  • G

    /  07/19/2020

   Svara
  • G

    /  07/19/2020

   Svara
  • G

    /  07/19/2020

   Svara
  • G

    /  07/19/2020
   Svara
 174. G

   /  07/19/2020

  Svara
 175. G

   /  07/19/2020

  Palm: ”Ganska intellektuell kvinna. Socialdemokrat. Inbiten Leksandhockeyfan. Arbetat med människor sen födseln. Avslutade karriären som enhetschef socialförvaltning.”

  Danielsson: ”Pensionerad leg specialistsjuksköterska med ❤ till vänster, som sig bör i en humanistkropp."

  Svara
 176. G

   /  07/20/2020

  Svara
 177. Nån som är förvånad över att Löfven snabbt böjt sig för EU om bidragsdelen i stödpaketet?
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/07/20/teaterspel-i-bryssel-eu-toppmote-om-budget-med-nattmangling-om-stodpaket/

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.