Jag har varit naiv och såg det inte komma

Det här med Sveriges hantering av corona och diskussionen om det har jag ju hållit mig undan, mest för att jag hoppades att de som ska vara experter på sånt här visste bättre än jag. Jag har varit naiv.

Det verkar ju vara de som ska vara experter som gissar och pratar mest om sånt de inte verkar ha en aning om fast de ska vara experter. De har ju bara munväder!

 

Hela tiden gissar och pratar man och är tvärsäker trots att man haft andra länders erfarenheter och kunskap att luta sig mot. De saker man är mest tvärsäker på att vi har rätt om är vi ensamma om i hela världen. Alla andra gör fel och vi gör rätt.

Först var allt lugnt, corona skulle aldrig ens komma till Sverige.

Sen när det kom in i landet ändå så var det inte så farligt, som en influensa ungefär. Inget att bekymra sig över.

När det började komma varningstecken från andra länder, bl a Italien, så avrådde man inte från resor till de länderna och det landade flygplan efter flygplan från samma länder på våra flygplatser och folk traskade utan kontroll ut i samhället hostande och snörvlande. Allt är lugnt sa Folkhälsomyndigheten, det kommer inte att sprida sig. Sen visade det sig att det inte alls var så lugnt. Och att det spred sig.

Sen kom lite direktiv, har du symptom ska du vara hemma sa FHM eftersom man smittar bara när man har symptom. Endast då smittar man sa de. Sen visar det sig att man smittar även utan symptom.

Sen sa man att barn inte smittade. Sen smittade visst barn ändå. Vilket alla normala visste, ÖVERALLT där något sprids via droppsmitta så är barn rena smittofabrikerna. Så är det bara. Det fattade alla utom experterna på smitta.

Vi måste skydda de äldre på boendena runt om i Sverige sa FHM. Och vägrade att rekommendera skyddsutrustning till de som jobbar med de äldre och så är det än idag. FHM:s rekommendationer är minimikrav vilket betyder att man runt om i Sverige på t ex kommuner säger som papegojor ”Vi följer FHM:s rekommendationer” när man undrar varför de anställda inte ens har munskydd eftersom man absolut inte vill göra mer än minimum. Bekvämt.

Besöksförbud på äldreboenden kom först 1 april (har jag för mig). Har man äldre anhöriga på boenden så får man inte besöka dem medan personalen går runt bland dem utan att ens ha ett munskydd. Äldre ska isoleras i hemmen om de är där och får inte ens träffa sina barnbarn samtidigt som hemtjänst och hemsjukvård kommer utan extra skydd. Och efter jobbet går de hem till sina familjer med barn och allt.

Så corona spred sig på äldreboenden och de äldre började dö som flugor där. Men fortfarande inga rekommendationer om t ex munskydd. Man säger att munskydd inte ger ett hundraprocentigt skydd. Jo, man har sagt så. Men vad ger ett hundraprocentigt skydd? Folkhälsomyndigheten rekommenderar alltså inte kondom vid möten med tillfälliga sexpartners eftersom kondom inte ger ett garanterat hundraprocentigt skydd? Eller är det bara när det gäller corona som varje enskild liten del måste vara hundraprocentigt säkert? Finns inte ”bättre med lite än inget alls” i tankarna? Och vilken otrolig slump att FHM:s rekommendationer om vad som INTE var viktigt råkade sammanfalla med det som det var brist på i Sverige! För så var det ju, Sverige hade ju eldat upp ett antal miljoner masker och vips så var det inte alls nödvändigt med masker. Praktiskt. Samtidigt som HELA övriga världen sa att t ex munskydd var ett viktigt led i arbetet mot smittan. Inte för att undvika att smittas själv utan för att så mycket som går minimera risken att smitta andra.

Man pratade tidigt om sk ”flockment..” förlåt, ”flockimmunitet.” ALLT från FHM har syftat till detta oavsett att de säger att det aldrig var ett mål. Eftersom det tydligt varit ett mål hela tiden. All handling från FHM tyder på det och det är det enda de tjatat om fast med andra ord. Jag säger inte att det är dåligt men om man siktar på nåt sånt så skulle man nog inte varit så jävla nonchalant vad gäller skyddet på t ex äldreboenden. Eller med allt som gäller äldrevård. Då ska man inte stå och säga att det inte finns någon studie som visar att munskydd hjälper och att det då är bättre att chansa utan. För det är vad man menar då, att det ger bättre skydd att att chansa utan. Att 0% skydd är bättre än kanske 10%, 20%, 30% eller vad munskydden nu kan åstadkomma för skydd. Man menar att smitta sprids MER med munskydd. Det är bullshit! Finns ingen logik alls i att en barriär sprider MER droppsmitta än ingen barriär alls. Man har sagt att risken är att folk använder skydden fel och då sprider smitta. Det kan man säga om ALLT vad skydd i någon form heter. Man kan använda en kondom fel och känna falsk säkerhet.

Alla rekommendationer från FHM har varit att minimera det skydd som används. Inget ”better be safe than sorry” existerar hos FHM. Helt ologiskt då man samtidigt har sagt att man inte vet så mycket om just coronasmittan. Samtidigt har folk dött, och dör, som flugor i stället för att man hellre tar lite höjd och vara lite extra säkra. Ojdå sa FHM, smittan har visst kommit in på boenden. Osis liksom. Shit happens ungefär. Himla tråkigt.

De som ville ha masker ändå och köpte egna hotades med sparken.

Kurvan har planat ut och börjat dala i ca 1,5 månader. Så snart kanske den planat ut på riktigt! Vi har nått toppen flera gånger. Stockholm har snart nått flockimmunitet, 3-4 gånger hittills har man snart nått den efterlängtade immuniteten så nästa gång kanske det är på riktigt också.

FHM har studie-dille. SAS har krav på munskydd nu. FHM säger att det inte finns någon studie som visar att smittan kan spridas på flygplan. Jag kan garantera att det inte finns någon studie som visar att smittan kan spridas till lesbiska enbenta rasifierade med rak lugg och nosring och som sitter i rullstol heller. Måste vara skönt att veta att man är säker och att allt är lugnt så länge det inte finns någon studie som visar motsatsen!

Sen när det väl kommer en studie som visar att det kanske inte är så många smittade som man i Sverige innerligt hoppades så är studier som visar något inte alls viktigt för FHM längre. Då skiter man i dem helt enkelt. Då letar man med lupp efter något som gör att man kan bortse från den. För vi är ju lite bättre här i Sverige så klart. Och flockimmunitet är en TYDLIGT uttalad strategi från FHM, man pratade om det redan för 2 månader sedan och allt vad de gjort sen dess har varit på den inslagna vägen mot flockimmunitet.

Men vi är bättre och mer pålitliga. Vi mäter bättre än andra länder som kanske får med några i statistiken som inte alls har dött av covid-19. Att vi i Sverige gör motsatsen, inte får med alla som dött av det, nämner man inte. För vi är ju lite bättre. Vi räknar lite bättre helt enkelt. Här har allt från 10% till 40% varit smittade beroende på vem man frågar och dagsform. Så bra räknar vi! De andra länderna är ungefär som grymtande grottmänniskor som kladdar ned en mammut på en berghäll jämfört med oss.

I Sverige är vi bäst på att hantera corona. Giesecke sa ju att alla andra gör fel och att vi gör rätt. Så bäst är vi! Kartan ovan visar hur bäst vi är! Men svensk media är inte så intresserade, de vill hellre varje kväll säga att Trump är DUM och inte vara besvärliga för ljugande svenska politiker. Och så vill de gapa om Ungern. Och Polen. De är beredda att äta daggmask bara de slipper vara jobbiga för svenska politiker. Sa jag förresten att Trump är DUM? Och Orban är också DUM!

All hantering av corona är skitbra i Sverige och skitdåligt i alla andra länder. Det som bäst bevisar att allt är så bra det bara kan vara är att kommuner och regioner ljuger och mörkar om allt möjligt som har med corona att göra. Bevisligen sker detta. Det måste väl betyda att absolut inget finns att granska? Finns väl inget som säger att allt är perfekt mer än panikslagna politiker och tjänstemän som ljuger och mörkar och nästan pissar på sig?

Det allra främsta beviset på att vi är bäst och att allt funkar skitbra är dock att ansvarig minister med uppspärrade ögon säger att vi alla har ett ansvar. Dvs att du och jag är ansvariga för att smittan hade motorväg in på äldreboenden. Ansvariga politiker är inte mer ansvariga än du och jag. Det är vad hon sa.

Och det bara rullar på, jag har säkert missat massor då jag tagit det ovan ur minnet.

Vad gäller att stänga ner hela länder, just den biten tycker jag personligen att Sveriges metod är att föredra. Men det ställer krav på att folk har några hjärnceller och vi fick ju bevisat förra gången solen var framme lite och folk satt som packade sillar på serveringarna att det finns många som faktiskt inte har så många hjärnceller som krävs. Tyvärr. Det är såna idioter människor som skapar förbud och drakoniska regler och lagar.

Och om vi hade haft en myndighet som inte kämpade för att folk ska använda så lite skydd som möjligt så hade det förmodligen sett bättre ut. Deras paroll har varit att eftersom vi inte vet så mycket om viruset så ska vi inte heller ta det säkra före det osäkra. Helt sinnessjukt.

Man blir bara så ledsen av alltihop. Vi styrs av idioter   :-/

MVH

MiT

Annons
Lämna en kommentar

155 kommentarer

 1. Ofrivillig svenska

   /  05/16/2020

  Utmärkt sammanfattning ! Nu väntar vi bara på att FHM ska propagera för att avskaffa lagen om bilbälte, ty användandet av bälte riskerar att leda till en känsla av falsk säkerhet och att folk struntar i hastighetsbestämmelserna…

  Svara
  • Jonas

    /  05/16/2020

   Det skulle vara helt rätt. Det finns inga bevis för att bilbälte skyddar under färd. Den enda som bevisats är att de kan hjälpa vid hastig inbromsning och då ändå inte vid 100% av fallen. Det kan faktiskt finnas andra okända faktorer som gör att vissa klarar sig.

   Svara
   • Weasel

     /  05/16/2020

    ”Den enda som bevisats är att de kan hjälpa vid hastig inbromsning ”

    Jo , men å andra sidan är det ju så att en del människor inte kan hantera bilbälten – och om dom har satt bilbältet runt halsen kan det gå riktigt illa vid en inbromsning.
    Jag vill därför inte rekommendera någon att använda bilbälte.

    Svara
 2. hllviken

   /  05/16/2020

  Läkaren och visselblåsaren Jon Tallinger har flera utmärkta videos på sin kanal:

  http://www.youtube.com/channel/UCPi09ewi9RSkDwT2fsSsxKg

  Svara
  • Kretin

    /  05/16/2020

   Tur för Tallinger att han inte lever i Ryssland, då skulle nog ett öppet fönster på översta våningen vänta på honom ….

   Svara
   • hllviken

     /  05/16/2020

    Tror du det är så illa i Ryssland?

    Svara
    • Kretin

      /  05/16/2020

     Åtminstone 3 läkare har trillat ut efter att luftat kritik enligt ryska medier.

     Svara
     • hllviken

       /  05/16/2020

      Svårt att veta vad som är sant eller inte i Ryssland.

      Jon Tallinger får nöja sig med att vara utfryst av etablissemanget i Sverige.

 3. MiT

   /  05/16/2020

  Hon matar på med sånt här som om det inte finns nån morgondag

  *https://www.facebook.com/maria.robsahm/posts/3331066873593131?__cft__[0]=AZV9UcxlG5Epkye6CJxPfsBrN3Ofkuc1iax4ht2wqk97vcN8rSbdYGK3HcAcnvbpMnhymJHt6eOJRK3nHdt4ww_nRWhF3h8yyDPXMEkw4qLxbx_i6O6HbWbt9xBq5y5lM4RQK9Y1FggrGvp9LfCNW5PeuIQUv90W7Et464e4eKF73w&__tn__=%2CO%2CP-R*

  Svara
 4. Ofrivillig svenska

   /  05/16/2020

  Angående besöksförbud på äldreboende är jag övertygad om att det har införts enkom för att dölja vanvården och de regelrätta ”avlivningarna”. Besökarnas antal spelar ju ingen större roll för smittorisken när den personal som finns nästan uteslutande består av timanställda som roterar rung överallt, för att inte tala om alla ”nyanlända” som tryckts in för att frisera arbetslöshetsstatistiken och som lever som vore de kvar i hemlandet.

  Min mans son får inte besöka sin morfar, trots att sonen bara förflyttar sig gående eller med bil samt arbetar hemifrån (hans arbetsgivare gick in för det direkt, jag tror de var i princip först med det) och att morfaderns tvåa på äldreboendet har direktutgång mot en liten trädgårdsremsa som löper längs med huslängan. Nu är jag inte insatt i personalomsättningen på stället men det verkar vara ett bra boende, iaf jämförelsevis, morfadern togs faktiskt till sjukhus och testades (negativt) för Corona för ett tag sedan då han hade haft andningsproblem men han blir psykiskt nedbruten av att inte få träffa sonsonen då de alltid stått varandra mycket nära.

  Med anledning av ovanstående vore det bättre att häva besöksförbudet och i stället följa strikta hygien- och avståndsrutiner samt tillse att anhöriga inte flockas samtidigt på äldreboendet, givetvis anpassat efter de förutsättningar olika boenden har och även givet omständigheterna respektive anhörig besökare lever under. På så sätt kan den enskilda åldringen hålla humöret uppe och de anhöriga se vad som pågår och hur de boende vårdas eller vanvårdas / avlivas.

  Nuvarande situation är obeskrivlig, skandalös och under all kritik räcker inte till på långa vägar. Man sekundärskäms bara man tänker på det!

  Svara
  • Jonas

    /  05/16/2020

   Det skulle inte funka, för stor del av befolkningen klarar inte av logiskt tänkande och skulle gå dit för att ”jag har inte corona, det är bara en liten förkylning”.

   Svara
  • Senior

    /  05/16/2020

   ”Angående besöksförbud på äldreboende är jag övertygad om att det har införts enkom för att dölja vanvården och de regelrätta ”avlivningarna”.”

   Ja, det var ungefär vad ”palliativ vård i livets slutskede” gick ut på tidigare iaf.

   Var de gamla fullt friska vid god vigör när de skrevs in på hemmet tog det en vecka, max en månad, tills de hade en hel arsenal av olika sorts mediciner, varvid de snart tappade i vikt, tynade bort och dog inom en snar framtid.

   Och med dagens utgifter på pensionärer sparkrav förstår jag om det blir intressant om man nu istället ”helt naturligt” kunde bli av med den stora statliga utgiften som vår pensionärer utgör…..

   Helt i samma anda som det var helt ok att folk tvångssteriliserades för att hålla statliga utgifter nere i Socialdemokraternas folkhem ända fram till 1975.

   Svara
   • Senior

     /  05/17/2020

    Finns det någon annan anledning än att man vill bli av med dem, till att flytta coronasmittade till ett äldreboende där man precis blivit av med det?

    https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/varden-gar-pa-kna-da-hyrs-smittade-in-pa-aldreboende/

    Svara
   • Jonas

     /  05/17/2020

    ”Var de gamla fullt friska vid god vigör när de skrevs in på hemmet tog det en vecka, max en månad…”

    Fick lära mig det den hårda vägen. Min mamma fick en plats på ett äldreboende mitt i stan och eftersom hon var pigg så såg hon fram emot att kunna ha nära att till affärer och fik. Två månader senare var hon död.

    Om ni hamnar i situationen, att era föräldrar behöver flytta till ett äldreboende, så håll er långt ifrån de statliga dödsfabrikerna. Försök hitta ett privatägt boende och gå dit och kolla hur länge de som bor där har varit där. Ju längre desto bättre.

    Svara
  • Kapitalismens personaladministration är fantastisk. 8-partiet är för den. Även AfS och MED.

   Svara
 5. Rikard

   /  05/16/2020

  Hej.

  Det gäller att komma ihåg hur staten prioriterar sedan sisådär fyrtio år (ja, eller kortare för er yngre förstås men ni kan ju läsa historia, t ex via KB:s tidningsarkiv som just nu är gratis). Staten prioriterar det som är i statens intresse just nu.

  (Och inte av ondska eller någon elak -ism, utan för att det är så vi människor och därmed våra kollektiv fungerar per automatik; det krävs en medveten och kontraintuitiv struktur på tänkande och görande för att vi skall kunna fungera annorlunda, exempelvis undervisning på distans i teoretiska ämnen och centraliserade prov med standardiserade examenskrav eller universella måttenheter, eller kommunikationsprotokoll vilket är livsviktigt vid vissa insatser.)

  Om man analyserar samtiden (vi får låtsats att det är februari, lätt nog med tanke på vädret) så är det uppenbart att i statens intresse är att Corona inte blir en epidemi, inte smittar och inte sprids via åldringsvården. Alltså gör den inte det. Det är det naturliga tänkandet, snarlikt hur vi anser oss kunna önska fram rätt väder när vi skall ut med båten eller tvätta bilen.

  Det kontraintuitiva är att omedelbart övergå till stränga hygienregler med omedelbara skarpa och kännbara konsekvenser för överträdelser, oavsett vem som utför dem. Staten hade alltså snabbt kunnat låta ett eller annat kommunalråd och en handfull vårdare schavottera, med rubriker som ”De spelade med andras liv!” eller ”Struntade i hygienregler – anhöriga kräver rättvisa!”. Detta hade snabbt ruskat liv i det kontraintuitiva tänkandet hos övriga ansvariga – dvs säga att medvetet och via förnuftet bedöma situationen utifrån dess egna premisser istället för -ismer, dogmer och värdegrund eller känslor och förhoppningar. (Nej, glass smälter inte i magen på mig i skarpt läge – känslor och goda värderingar är till för normalläget.)

  Men då måste någon ha tvingat en att lära sig skillnaden, och den generation där det va standard för hög som låg är antingen i graven eller näst därintill. Vi yngre är i majoriteten förskonade från sådant, och har levt i vårt Schlaraffenland där god avsikt trumfat kompetens och konsekvens både i stat och privat.

  Vilket viruset inte bryr sig om.

  Men man ska väl kunna lita på aevle baevle sludder og vrövl om staten, vården, FHM, MSB, Muhammed och Jesus och pundar-Percy, kanske man känner? Använd då dr. Ditkos enkla test: vad kostar det staten att svika sitt uppdrag gentemot dig? På vilket sätt kan du kräva och erhålla rättvisa, hämnd eller åtminstone ersättning och kommer det att lyckas dig?

  Staten kan i det testet givetvis bytas mot vad som råkar vara aktuellt, t ex Tegnell. Hur drabbas han om han ger dig felaktiga råd?

  Och utrustad med det testet slipper man stå och undra ”varför blev det på detta viset?”. (Ja, jag är så cynisk att silver svartna när jag andas på det…)

  Tänka själv och skaffa egen kunskap är än så länge inte belagt med skatt, trots allt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Senior

    /  05/16/2020

   ”Tänka själv och skaffa egen kunskap är än så länge inte belagt med skatt, trots allt.”
   -Nej, men det är förbjudet att lära sina barn att göra det. (tänker på hemundervisning.)

   Ni som har möjlighet: Se till att undervisa era barn så mycket ni bara hinner och kan!

   Svara
   • Rikard

     /  05/16/2020

    Hej.

    Man kan ju göra som min far och mor och via barnen och deras läxor och skolböcker hålla sig à jour med vad som lärs ut. Vare sig gymnasiets eller grundskolans kursböcker (särskilt i So-ämnena) borde vara vidare krävande för en 40+are.

    Har dagens föräldrar dessutom tillgång till dator, om inte eget bibliotek med facklitteratur, så kan de ju hjälpa barnen att vidga sina vyer och dessutom hjälpa dem att ge lärarna en utmaning med spetsiga frågor utanför lärobok och kursplan. För övrigt något en kompetent och bra lärare bör uppskatta eftersom det är ett utmärkt pedagogiskt medel; man skall kunna sitt ämne och inte bara skolboken och man skall kunna erkänna för eleverna att det där, det är så specifikt eller invecklat att jag måste slå upp det eller återkomma till det senare – och man skall också göra så. På så vis vinner man mycket respekt även från gänget med 5:a i rökruta.

    Bara det att man lär barnen att det finns fler källor än en, och att verklighet och sanning är en mosaik man skall lägga själv är mycket värt oavsett rena ämneskunskaper, annars blir det dokusåpa-deltagare av nästa generation också…

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Senior

      /  05/16/2020

     Precis så.

     Svara
    • fenix

      /  05/16/2020

     ”För övrigt något en kompetent och bra lärare bör uppskatta eftersom det är ett utmärkt pedagogiskt medel”

     Ja men hur många sådana finns det kvar.

     Svara
 6. Gorby

   /  05/16/2020

  Svara
  • Kristian

    /  05/19/2020

   Nja, han borde inte se ledsen ut. Insatsen kommer inte ur egen ficka.
   Han borde ha en dompa i ena handen och den andra runt en av många lättklädda damer. Feststämmning! Lustiga hattar! De där pappersspiralerna, vad de nu heter! Konfetti!

   Svara
 7. MiT

   /  05/17/2020

  Även den andra delen i duon håller på

  *https://www.facebook.com/peter.robsahm/posts/3302426789790465?__cft__[0]=AZUzB4fxEQYDumavfo1gyiEKOWzwfJIxhEQk1TNGjc8YHYZtPt_CfXin3vYGxxnBLdRFKY4AInrAkUEG-gSHAVp3_O7Uj4zuqIRDq7auaAlDKmusrTcfXsJHG5M8Y9enyNbYQ_jlWe4Phes7U9Nxf3_7hJqUQj7y05q6hOYPuJD1shlHJoUCgVLL0UMp8sOoDZu8RsB5uU9JMjVtdOEU9QMzBS-geUL5S0IRc3LVvNet_Q&__tn__=%2CO%2CP-y-R*

  Svara
  • Weasel

    /  05/17/2020

   1. Peter Robsahm verkar sitta inne med en hel del information om den prostituerade. Han vet att hon har lurats till Sverige och att hon inte får behålla några av de pengarna som torskarna ger henne.
   Antingen är det så att Peter har tillgång till fakta som vi andra inte har – eller också är det så att Peter bara ljuger.

   2. Fram tills dess att en trovärdig källa visar att kvinnan ifråga inte har fått behålla pengarna tänker jag INTE betrakta kvinnan som ett ”utsatt offer”.
   ”Utsatta offer” har nämligen inte månadslöner på 480.000 kr – vilket är vad hon skulle dra in sett till det som hon fakturerade Paolo.

   3. Varje dag får våldtäktsmän ”samhällstjänst” , ”skyddstillsyn” eller ”6 månaders fängelse”.
   När detta sker är Peter & hans vänstervänner upptagna med att berätta att det är ”populism” att vilja ha hårdare straff.

   4. En annan sak som brukar betraktas som ”populism” av Peter & hans vänstervänner är att försöka vinna politiska poäng på enskilda händelser . Tydligen gäller inte detta om den enskilda händelsen har begåtts av en b-kändis som är programledare för ett lekprogram på TV4.

   5. Om Peter vill ha förändring på riktigt så bör han fokusera på helt andra saker än det omöjliga projektet ”se till att världens äldsta yrke” försvinner.
   Ett aningen mer realistiskt projekt vore ”se till så att prostituerade från Nigeria inte har rätt att befinna sig i Sverige” – för om dom inte har rätt att befinna sig i landet kan inte onda Paolo utnyttja dom och deras ”utsatthet”.
   Men Peters feministiska regering har ju tvärtom drivit linjen ”alla människohandelsligor har rätt att vistas i Sverige eftersom vi står upp för det öppna samhället”.

   6. Jag anser att Paolo är ett svin och en idiot.
   Detta eftersom han misshandlade en massa oskyldiga människor.
   Dessutom tycker jag att det är oerhört fegt och oärligt och elakt av honom att vara otrogen mot sin flickvän – och detta då oavsett om han betalar för att vara otrogen eller inte.

   Svara
   • fenix

     /  05/17/2020

    Är inte inte ordet ‘Robsahm’ starkt förknippat med konspirationsteoretiskt kvacksalveri?

    Det intressanta är mediabolagens hållning.

    Rör dem inte i ryggen att någon varit ”värsting” och misshandlat oskyldiga människor, förstört människors liv, gjort dem invalidiserade eller förpassat dem till rullstolar. Du kan göra det med mediaetablissemangets goda minne och vara deras gullegris. Det säger något om dessa människors moral. Vilka fantastiska människor och moraliska högdjur dessa personer är. Alla borde se upp till dem. Verkligen.

    Precis som i metoo-kampanjen är det först när drevet kommer som den supermoraliska mediamänniskan plötsligt minns vilka oegentligheter som faktiskt sker bakom kameran, men då är kniven åtminstone redan färdigslipad och klar.

    Han har brutit mot lagen och nu vill alla mediahoror spegla sig i det fallna rampljuset och göra karriär. Likt en skock getingar som samlas runt en utspilld klick honung på trädgårdsbordet kommer de surrandes efter sötma.

    I ren #metoo-anda drevas det ut en kampanj att ”alla män är våldtäktsmän” från dessa intressen som vill äska mer statligt finansierat bidragsmedel. Först till kvarn gäller och gamarna slåss om resten som ett pack hyenor.

    Trots allt skickligt hanterat av personen i fråga. Det är uppenbart för en blind människa att det ligger mediaträning och konsultation bakom, när han utmålas som (visserligen skyldigt) offer långt innan den mindre kändiskåta svennen ens hört vad som hänt. Löjligt genomskinligt men beprövat och fungerar.

    Drevet å andra sidan används som vanligt inte för att få mediamänniskor och politiker (de kacklande kärringarnas chefer) att sluta köpa sexuella tjänster, men för att förmedla narrativet att ”alla män är våldtäktsmän” och attackera, inte handlingar utan åsikter, ifall någon har en avvikande åsikt i föräldraförsäkringen så ska det nu förknippas med förtryckande våldtäkt i en ovetenskaplig radikalfeministisk pyramid.

    Svara
  • Grodan Boll

    /  05/17/2020

   Paolo åker fast och så var maskinen igång igen *djup suck*
   https://www.aftonbladet.se/debatt/a/8myamx/kravet-satt-man-som-koper-sex-i-fangelse

   Samma lögner om och om igen som en hackig skiva. De är till och med korkade nog att länka till polisens rapport över 2018 som introducerar läsaren till följande i första meningen på hela djävla rapporten:

   Under 2018 anmäldes lika många brott om människohandel som 2017

   vilket omgående vävs samman med och används likstämmigt med de nästkommande

   Antalet anmälda brott om koppleri/grovt koppleri ökade däremot, men den största ökningen gällde brottet köp av sexuell tjänst.

   Och traffickingen hade i sedvanlig ordning primärt inget med sexhandel att göra, vilket sjunde meningen i hela djävla rapporten, dvs bland det absolut första man läser i den säger

   Majoriteten av de lagförda brotten rörde människohandel för tiggeri och hade utretts i polisregion Syd.

   Full stop.
   Ingen vidare reflektion, för nu börjar det bli känsligt när socialdemokratisk dogma, värdegrunden, åter hamnar på kollisionskurs med verkligheten.

   För förtydligandets skull, inte för att någon på den här bloggen inte korrekt kan läsa mellan raderna, även det från första sidan på rapporten

   De flesta offer för koppleri och människohandel för sexuella ändamål kom från Rumänien och Nigeria. När det gällde människohandel för tiggeri kom offren huvudsakligen från Bulgarien. I två av de fall som ledde till fällande dom var offren barn. Det ena fallet rörde en flicka från Rumänien som utnyttjades för sexuella ändamål och det andra rörde en flicka från Bulgarien som utnyttjades för tiggeriändamål.

   Det handlar förstås om Z I G E N A R E.
   Igen.
   Till allas stora förvånad.

   Det går hand i hand med EU’s anti-traffickinggrupp, GRETA, som obönhörligen och kontunuerligt kritiserat Sverige för vårat blinda öga för all annan form av trafficking än den sexuella. I polisrapporten återfinns även det mellan raderna på första sidan

   När det gäller människohandel för tvångsarbete finns en stor utvecklingspotential

   I övrigt är följande obligatorisk läsning på ämnet:
   https://www.theguardian.com/uk/2009/oct/20/government-trafficking-enquiry-fails
   https://www.theguardian.com/uk/2009/oct/20/trafficking-numbers-women-exaggerated

   Och nu är det dags för en rejäl grogg för att bota blodtrycket… =(

   Svara
   • Rikard

     /  05/17/2020

    Hej.

    EUs anti-traffickinggrupp heter verkligen GRETA?(En snabb koll senare.) Det gör den! Hmmm, GRETA. Var har jag hört det namnet tidigare i samband med barn som utnyttjas av vuxna och skeppas Jorden runt?

    Jag vill minnas att när Moodysson gjorde sin rulle ”Lilja 4-ever” så hade svensk polis två halvtidstjänster som skötte alla sådana ärenden för hela landet, men jag minns säkert fel. Slavhandel och prostitution som utnyttjar öppna gränser med mera hade ju en feministisk regering givetvis instiftat en commando-styrka komplett med egna åklagare och domare, egen insatsstyrka och koordinator för fullt samarbete mellan myndighet för att ta hand om omedelbart.

    Eller hur? Inte kan väl flera regeringar och polisledningar i årtionden ignorera detta? Det vore ju som att blunda för övergrepp i skolor, eller missbruk av asylrätten, eller ansvarsfrihet för offentliga personer som begått brott i tjänsten, och sådant sker ju inte i demokratiska länder. Det är ju bara i korrupta diktaturer sådant sker.

    Det fick vi lära oss i skolan och på TV i alla fall.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
   • Senior

     /  05/17/2020

    Paulo Roberto går på horhus:

    Manifestation mot sexköp för att kvinnor utnyttjas.

    Invandrare gruppvåldtar kvinnor på löpande band:

    Manifestation mot rasism.

    WTF!?

    Svara
 8. MiT

   /  05/17/2020

  *https://www.facebook.com/karin.ponten/posts/10158650615679669?__cft__[0]=AZUZe-KQJsKSdg5HrwEfH_4RffmTQ4aAPyEeccoKfV5UGDSNwDbJw1L9JTSg-U9oieXy6Jtr4w4PhJouE_jwF7QCTNm9IZmi1sUjIRB4nYxvnd8M_OXuDTgVh8g2o4MzwSF_6GFnFM7NdLQ1x6LZJFclk2hWOg7SSALyP3joltrNKACtRum40SM8NiI9OlW6lTAfCVLndhXIOWFZWHrODk9e&__tn__=%2CO%2CP-y-R*

  Svara
  • fenix

    /  05/17/2020

   Tragiskt när alla går bort.

   Är det här personens bidrag till samhället:

   Han gjorde alltså karriär som jurist-lobbyist och jagade barn som (när internet bara var barnet) delade filmer på nätet med hot om miljonskadestånd, innan mediaföretagen fattat galoppen och sprang ikapp samtiden med sina streamingtjänster?

   Ok, det må vara olagligt att dela upphovsrättsskyddad film och musik, även i nätets linda, men det är något som alla någon gång gjort sig skyldig till och frågan är om skadeståndskraven verkligen står i paritet till handlingen, när det är värre att dela en sång med någon än att våldta och mörda någon.

   Lobbyverksamhet för ett korrupt rättsväsende således.

   Han frontade ”Antipiratbyrån” som bedrev olaglig integritetskränkande verksamhet med sitt spionage på medborgare och brydde sig inte ett skvatt om personuppgiftslagen då de upprättade AFA-liknande register?

   Lobbyverksamhet för integritetsintrång på privatpersoner således.

   Han startade en getfarm för ensamkommande guldklimpar och tjänade en hacka på asylindustrin, som enligt ”de naiva” kommer vara en stor förtjänst för samhället lite längre fram, vilket med all tydlighet belystes med föregående bloggpost?

   Lobbyverksamhet för samhällets förfall således.

   Han var gift med någon reklamtant som ingen minns namnet på, vars kontakter aldrig är fel när man söker mediapublicitet?

   Påstår inte att det förhåller sig så, men det är en spontan och berättigad fråga. Vem var han egentligen? (i egenskap av offentlig person)

   Trist att han skulle ge cykelhjälmen ett ansikte.

   Svara
   • elina

     /  05/18/2020

    Låt de döda vara i fred. Det finns så många levande att granska.

    Svara
    • fenix

      /  05/18/2020

     Vi måste få minnas de döda och deras dåd. I synnerhet om det är en offentlig person. De väljer själva hur de vill bli ihågkomna genom sina handlingar. Det är dessa som värderas, men finns många som gjort värre saker än så.

     Svara
 9. MiT

   /  05/17/2020

  *https://www.facebook.com/AmirSariaslanPublic/posts/1106877406377642?__cft__[0]=AZXHLv2kRf7VaKg3zPcDRVqF1ZSxZTmro1Kgr9lwEabpbLUj-KzNb4HjeD9ALW6_qpVK2k8Jx6KugqOnmPn7xxW6BmDNnT4R2ckg_Q6ujof1nUVkQxpRK_9FoDoxgfTls4p1GJ24uVssI4FnBrvfeCU7IPlaed7gxRNrkYFYZWH66wbRWD9u8rlE77iD8Xx_2o5nIft5LkUVYOqdV94kE4RVSngYQhXQoXsMppH9Z7QbEg&__tn__=%2CO%2CP-y-R*

  Svara
 10. MiT

   /  05/17/2020

  Svara
 11. hllviken

   /  05/17/2020

  Dwight Eisenhower var USA´s president 1953–1961. Hans barnbarn Laura uppmanar till global revolt mot Världshärskarnas planer:

  Svara
 12. MiT

   /  05/17/2020

  Svara
 13. Leif Lindau

   /  05/17/2020

  Min forskning visar att vi snart uppnått flockidioti. Med början i Stockholmsområdet.

  Svara
 14. MiT

   /  05/17/2020

  Folk är verkligen idioter

  Svara
  • Senior

    /  05/17/2020

   Fan så många vänsterblivna psykfall det verkar finnas…..

   Svara
   • Weasel

     /  05/17/2020

    Herregud vilken tråd.
    Vänsteridioterna är verkligen fantastiska när det gäller guilt by association.
    Typ ”den som lyssnade på Michael Jackson för 25 år sedan” stöder pedofili .
    Och sedan , som om detta inte vore sjukt nog , sitter samma vänsteridioter i tråden och länkar till Nyheter24 – vars tidigare chefredaktör skrev en artikel om att han ville fylla sverige med IS-soldater…. men just IS har väl aldrig ägnat sig åt ”sexköp” eftersom dom inte betalade 🙄

    Svara
  • Grodan Boll

    /  05/17/2020

   Var fan tror de en kristen mupp som Herrey står i frågan om sextjöp?

   Svara
  • Gorby

    /  05/18/2020
   Svara
   • Ivar L

     /  05/18/2020

    Precis, det finns två aspekter i Lex Roberto; trafficking och sexköp. I princip allt som presenteras i gammelmedia och de diskussioner med som förs om sexköp tar helt och hållet utgångspunkten ur traffickingaspekten och gör ingen distinktion. Men om det är trafficking som är det allvarliga i brottet (det tycker jag) så finns det väldigt mycket annat som ”köps” av traffickingoffer men där man inte alls är intresserad av att straffa köparen. Tiggeri, restaurangbransch säkert även jordbruks- och byggnadsbranschen ibland. Det kan även förekomma inom bärplockning gissar jag. Men bärkonsumenter vill ingen stoppa i fängelse, varför? Därför att det inte handlar om sex naturligtvis. För det är ju där problemet sitter egentligen, sex som inte är sanktionerad av den goda moralen måste motarbetas. De utlänfska offren bryr man sig enbart om när någon viktig lyssnar eller om man ser dem och vill demonstrera sin godhet (tiggare).

    Däremot verkar ju Paolo vetat att det var trafficking och som någon påpekat så kanske denne tidigare kriminelle misshandlare äntligen får sitt straff på riktigt.

    Svara
  • Havre flarnstad

    /  05/18/2020

   Tråkigt för Richard men idioterna gör bort sig själva är på ett sätt bra hur dom framställer sig själva ett utmärkt sätt för en grupp att framstå som osmakliga.

   Gillar verkligen argumentet att ”alla visste det här” för att det gick att kolla upp 2 timmar innan det blev känt. Tror idioterna att alla sitter 24/7 på några jävla nätforum och dessutom tar allt som sant bara för dom läst det online. Är så man funderar att skapa ett konto bara för att ge dom lite smaskig info om något. Verkar inte vara en smart bunt direkt.

   Svara
   • Kristian

     /  05/19/2020

    Jo.
    Det behövs en standard-brasklapp för varje uttalade man gör, i stil med ”Såvida du inte har gjort något den senaste tiden som jag eventuellt skulle ha kunnat ha vetskap om, och som retar vänsterfolk.”

    Läste en bok med trevliga korta berättelser som beskrev någon aspekt av fysik (en demon som spelar tennis med molekyler etc.). I en av dem var någon misstänkt för mord, men friades eftersom det kunde bevisas att han vid någon tidpunkt befunnit sig minst [ljusets hastighet x lämplig tidsrymd] från brottsplatsen.

    (Om någon kan hjälpa mig med namn på den boken vore jag mycket tacksam.)

    Svara
    • Rikard

      /  05/20/2020

     Hej.

     Det låter som om det skulle kunna vara ”The Cyberiad” av Stanislaw Lem? Har inte läst den på denna sidan år 2000 så jag kanske minns fel, men Lem var bland mycket annat fascinerad av konceptet Maxwell’s Demon som väl är det tennismatchen är en variant på?

     Annars är ”The Futurulogical Congress” suveränt bra (samme författare)!

     Alternativt kanske det är ”The Crying of Lot 49” (Thomas Pynchon)?

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Kristian

       /  05/20/2020

      Tack för tips!

      ”konceptet Maxwell’s Demon som väl är det tennismatchen är en variant på?”
      Ja, jag vill minnas det.

      Tror inte det var så litterärt eller sammanhållet, separata essäer. En något äldre bok, kanske 40-/50-tal. Huvudpersonen hade initialerna C.G.S. efter centimeter-gram-sekund-systemet.

  • Kristian

    /  05/20/2020

   Svara
 15. MiT

   /  05/17/2020

  *https://www.facebook.com/AmirSariaslanPublic/posts/1107352429663473?__cft__[0]=AZUQtVhH4Ectwiuvx3Rd42CVU728JkWe3_AkAyQh3wt84Ddgb9f_3IGMe2SfJGrIKJCuZU_yM8mXpS0FitXMGtS9HRaWyyNLdArE8fFySqWy-h3lguc06ZmuFRdvbWO_jdJD5YdpHJj920LRu71A__1hLA1GMaxxsugZ9p11cDZXpDmoFS0xsIOMS_Io8GvxUIACkTI-sZgFD5abDxDpXtbg&__tn__=%2CO%2CP-R*

  Svara
  • Weasel

    /  05/17/2020

   Ett annat alternativ är att man gör så att man bjuder det cancersjuka barnet på fika utan att göra reklam för fiket och utan att lägga ut foton och utan att ens nämna det på ”sociala medier”.
   Men det är klart , det alternativet väljer ju endast normala människor.

   Svara
 16. MiT

   /  05/17/2020

  Det här är bisarrt på så många olika sätt. Och obehagligt, sitta och söka upp folk på det viset…

  Svara
 17. MiT

   /  05/17/2020

  Svara
 18. Leif

   /  05/18/2020

  Samma tyckarelit som ständigt och jämt från sina plattformar påtalar intoleransen gentemot allt mellan himmel och jord hos den dumma massan (och att den måste bekämpas) i krönikor, debattinlägg och ledare deltar den nu i ett hysteriskt upptrissat virtuellt gatlopp för en person. Har han mördat? Har han våldtagit? Har han styckat?
  Och som av en händelse har Aftonbladet en artikel om verklighetens Flugornas herre:
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/y3qjR2/verklighetens-flugornas-herre–sex-skolpojkar-overlevde-i-15-manade
  Har det i det undermedvetna hos somliga på redaktionen dykt upp en insikt om vad man håller på med?

  Svara
 19. robban

   /  05/18/2020

  Svara
 20. MiT

   /  05/18/2020

  Svara
  • Ivar L

    /  05/18/2020

   Spotifys grundare var nog också ”utestängda” när de satt och kodade grunderna till sin skapelse. Vem skulle släppt in dem? Ericsson? Då hade vi inte haft något Spotify. Det som borde jämföras också är hur många kvinnor som sitter instängda i någon lya och kodar som galningar mellan säg 15 och 25 år sålder. Det är då grunderna läggs i många fall.

   Svara
  • Jonas

    /  05/19/2020

   Jag är för inkvotering av kvinnor till styrelseposter på börsnoterade företag.
   Alla börsnoterade bolag ska ha lika många procent kvinnor i styrelsen som procentantalet av alla bolag noterade på Stockholmsbörsen som är startade av kvinnor.
   I dagsläget skulle det vara noll.

   Svara
   • Rikard

     /  05/19/2020

    Hej.

    Testa den här om du har kvoteringstroende bekanta:

    ”Varför ska vi inte kvotera in personer med Downs syndrom i kommunstyrelser, bolagsstyrelser och så vidare? De är väldigt underrepresenterade där.”

    Reaktionen och undanflykterna är värda att spela in. Downs syndrom kan bytas mot valfri passande utvecklingsstörning eller annat funktionshinder, t ex nedsatt syn och pilot eller stelopererade flyttgubbar, eller pälsallergiska veterinärer.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Jonas

      /  05/20/2020

     ”Menar du att du tycker att kvinnor har Downs syndrom, tycker du att kvinnor är förståndshandikappade?”

     Har försökt den, och det gick söderut rätt fort.

     Svara
     • Rikard

       /  05/20/2020

      Hej.

      Jo, det brukar göra det men det gäller att få in en kontring. Inte börja förklara sig modell ”Det var inte det jag sa, jag sa att…” för då är det torsk direkt. ”He who explains himself, blaims himself” och så vidare.

      Nej, istället kör man på som en Trump i FN och går på hårt: ”Varför tycker DU inte att handikappade skall kvoteras in? Är du nazist eller?” alt. ”Varför tycker DU att det är fel att vara handikappad? Fy vad tarvlig du är!” – detta då inför publik så att alla runt omkring ser vem du pekar ut som hemsk och dum och ond.

      Eskalera mera, det är rätt melodi. (När det gäller folk som ändå inte klarar ett riktigt samtal, alltså.)

      ”Vänstern” vann för att den släppte alla hämningar och allt vad rent spel heter.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

 21. Weasel

   /  05/18/2020

  Så , hur konsekvent resonerar vänsterfeministerna i två olika (men ändå väldigt lika) frågor ?

  1. Vi kan omöjligt förbjuda niqab . Detta eftersom vi tycker att det är viktigare att försvara en kvinnas rätt att frivilligt bära niqab – även om det sker på bekostnad av att 10 kvinnor tvingas bära niqab.

  2. Vi måste förbjuda sexköp. Detta eftersom vi tycker att 10 kvinnors fria val att sälja sex helt saknar betydelse om det sker på bekostnad av att en kvinna tvingas sälja sex .

  I det ena fallet ska vi alltså respektera kvinnans fria val – och i det andra fallet ska vi berätta att kvinnan som har gjort det fria valet i själva verket inte har gjort något fritt val. 🙄

  Min personliga åsikt är ;
  En kvinnas rätt att slippa tvång är överställd 10 kvinnors ”rätt att välja” . Alltså , om ett förbud resulterar i att 10 människor blir av med möjligheten att välja så är det trist , men det är ett pris som det är värt att betala om förbudet resulterar i att en kvinna slipper utsättas för tvånget att inte välja – och detta då oavsett om det handlar om slöjor eller prostitution.

  Svara
  • Rikard

    /  05/18/2020

   Hej.

   Jag håller med du.

   En bra lag frågar: ”Var det frivilligt?” och ”Var det självförvållat?”. Är svaret på bägge ja kan brott förvisso fortfarande ha begåtts, men då rör det sig mer troligt om brott för att något rent tekniskt sett är förbjudet (t ex koka egen sprit och dricka sig blind). När det gäller att sälja sex respektive slöja fungerar frågorna utmärkt.

   Var det frivilligt så är det ju inget problem? Är det inte frivilligt föreligger någon form av tvång som kan vara ett brott. Och om det var frivilligt och personen sedan lider men av sitt egna val (skam, könssjukdom, nekad jobb et cetera) så är det heller inget brott. Vill man inte anställa en gigolo på dagis så har man rätt att neka – vill man inte anställa en kvinna (?) i heltäckande läderburka på bordellen Ellen så är det madamens beslut.

   Men icke. ”Vissa bara måste vara mamma och pappa åt alla andra. Helst utan sex.” (Hunt Emerson)

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Weasel

     /  05/18/2020

    Ja.
    Jag tycker att detär väldigt märkligt av feministvänstern att ständigt i slöjdebatten dra fram någon aktivistislamist som säger sig bära slöjan av egen fri vilja – och detta ska då på något sätt göra det helt ok att tiotusentals flickor tvingas att bära den.

    I sexköpsdebatten gäller exakt omvänt resonemang från feministvänstern ;
    Om dom hittar en prostituerad som säger sig ha varit utsatt för tvång – ja , då är plötsligt ALLA utsatta för tvång.

    Om flashbacks uppgifter om Paolo-kvinnan stämmer så kommer hon från Polen.
    Och Polen är då , enligt aftonbladet , ett land där kvinnor inte har något annat val än att sälja sina kroppar för att kunna försörja sig och sina familjer.

    Detta – att Polen helt saknar välfärdssysten och att kvinnor inte tillåts lönearbeta – är verkligen sensationella uppgifter !
    Endast Gud och Aftonbladet vet hur de ca 15 miljoner kvinnorna i Polen lyckas överleva med tanke på att det tydligen är omöjligt att överleva i Polen.
    Kanske är det så att det finns 15 miljoner horor i Polen? 🙄

    Svara
    • Rikard

      /  05/18/2020

     Hej.

     Jag hade betalat för att få se en elit-feminist från Genus i Lund eller vad-deras-myndighet-i-Göteborg-nu-heter säga en polack, man eller kvinna, rätt upp i synen att polska kvinnor är horor och att polska män är så usla på att försörja familjen att deras kvinnor måste sälja sig i Sverige.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Grodan Boll

       /  05/19/2020

      Lite som att i ett hettat meningsutbyte med en man från balkan föra in dennes mamma i diskussionen?

 22. MiT

   /  05/18/2020

  ”– Han damp ner i Köpenhamn men hur vi letade upp honom hör till yrkeshemligheterna, säger senioråklagaren Michael Pleym som är en av två åklagare i målet.”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/kJgElk/sportprofiler-i-bedrageriharva-hundratals-miljoner

  Svara
 23. MiT

   /  05/18/2020

  Nu går han loss ordentligt, i slutet står det
  ”Sätt ner foten.
  Låt facklan brinna.
  Rid i natt.”

  *https://www.facebook.com/peter.robsahm/posts/3310833192283158?__cft__[0]=AZUN6MhWKkwYZdKGjQTkmt9Iu0mZGlsALCb2onI6S9dxhbd2RWDP_BoapM_kUFM33ioVrBbvs2RcTyV5soXRi9j1B2KtIltn8cEBK_vKBmBxlxswiYzIBQ4Ku0jbuk6HV7QyJ8umKHhA-nTdG8AsqUxOiz03gCcKh7O7YjHNYJgo14c8utZTTzAqYZ7RuMaThSK8GtyO6dAtEhAodpiikOwbOjbVG-Ylqejr1Rz2Krg4AQ&__tn__=%2CO%2CP-y-R*

  Svara
  • Weasel

    /  05/18/2020

   Det hela är egentligen väldigt, väldigt enkelt ;
   Om Sverige inför samma slags gränskontroller och samma slags immigrantpolis som Australien så kommer det bara ta några veckor tills det inte finns en enda nigeriansk kvinna tillhörande någon internationell traffikingliga i Sverige.

   Men…eftersom Peter & hans vänner vill ha globalism och öppna gränser får dom väl helt enkelt bita i det sura äpplet och lära sig att ta det onda med det goda.

   (Dessutom är det ju så – enligt väldigt säkra källor – att de här kvinnorna inte har något val. Alltså ; om dom inte får pengar så svälter dom och hela deras släkt ihjäl. Paolo har således faktiskt räddat livet på en kvinna . Både de prostituerade och de rumänska tiggarna dör ju om vi förbjuder deras verksamhet ? )

   Svara
  • Grodan Boll

    /  05/19/2020

   Vem för de utsatta tjejernas talan?

   De är vuxna myndiga kvinnor som inte behöver Peters lans.

   Nej, just den aktuelle förövaren har inte mördat någon eller sprängt massor av människor i bitar med en hemmagjord bomb

   Nej, han har gett ”offret” en massa pengar, vilket var precis det hon bad om.

   brott mot sexköpslagen

   Är ett brott mot staten. Precis som barnporr, köra för fort eller att pissa mot en fasad i polismans åsyn.

   och den våldtäkt


   Nej. Nej, det är ingen våldtäkt. Samtyckande vuxna. Det finns däremot en massa unga överrepresenterade herrar som inte betalar för sig och som inte har fått samtycke som faktiskt begår våldtäkt, ibland i grupp, och som Peter mer än gärna gör allt för att tona ner folks vrede över.

   Svara
   • Kristian

     /  05/19/2020

    Precis vad jag tänkte och slapp skriva.
    Riddarkomplex.

    Svara
  • Kristian

    /  05/19/2020

   Never go full Robsahm.

   Svara
  • Kristian

    /  05/21/2020

   ”Fackla”, förresten. Ingen högaffel?

   Men de tänker naturligtvis inte göra något farligt, som att storma slottet och göra slut på den där greven och hans monster.

   De tänker stå med en fackla på tryggt avstånd och sjunga någonting.

   Svara
 24. Ivar L

   /  05/18/2020

  Apropå Sveriges ”strategi”. I dagens SvD så är det en kille som doktorerat på försiktighetsprincipen (jodå, det är inte bara feminister som bedriver tramsforskning) och efter att han ägnat halva artikeln att berätta om att försiktighetsprincipen handlar om att vara försiktig och att det talas om den ofta (det visste ni inte va?) vet han att berätta att de andra länderna minsann inte alls är försiktiga utan att det lika väl kan påstås att det är Sverige som varit försiktiga. Ni vet, alla som kommer begå självmord o.s.v. i de andra länderna etc…

  Känns som ett beställningsverk åt regeringen, eller möjligen säljer han in sig själv åt regeringen. Fascinerande, det känns som rätt klara Sovjetvibbar på den offentliga debatten f.n.
  https://www.svd.se/forsiktighetsprincipen-ger-inga-tydliga-svar

  Svara
 25. robban

   /  05/18/2020

  Läs tråden!

  så det finns en facebookgrupp där kvinnor uppmuntras att klä ut sina små pojkar i kjolar och kvinnokläder.

  Var aktsamma när ni/om ni sprider detta då ni kommer få allt från AfS till nazi kletat på er då det verkar vara iaf AfS personer som riktat kritik mot detta

  personligen kan jag bara reflektera om att väldigt många av Usa`s seriemördare hade problem med en `abusive mother`. Vad är det för framtid vi kommer att ha här i Sverige om 25-30 år om dom här galenskaperna får fortsätta?

  Svara
  • Senior

    /  05/19/2020

   Varför är jag inte det minsta förvånad att Natasha ”Lady Dahmer” Blomberg dyker upp som administratör på den gruppen?

   Men varför måste hon ha 3 olika konton?

   Svara
   • Rutger Manger

     /  05/20/2020

    AV samma anledning som Svullo sa att han hade eget postnummer?

    (Nä, nu var jag dum!)

    Svara
   • Havre flarnstad

     /  05/20/2020

    Lol Toklandets gammla favorit ämne Lady Dahmer 😁
    Gör en båktsökning för en i det närmaste episkt kamp lite som en genus medveten tvekamp.

    Hela anledning man började läsa här, det var tider d.

    Svara
   • Kalle

     /  05/22/2020

    Lady Dahller *hihihi*

    Svara
 26. Kristian

   /  05/19/2020

  ”Sa jag förresten att Trump är DUM? Och Orban är också DUM!”
  Men är de lika dumma som Paolo Roberto? Diskutera i skattefinansierade grupper.

  ”Man blir bara så ledsen av alltihop. Vi styrs av idioter :-/”

  https://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mortenjensen/ECE12142483/sverige-kanariefuglen-i-kulminen/
  ”De svenske politiske, kulturelle og akademiske eliter har sjoflet deres eget folk i en grad, der ikke er set tidligere i historien.”

  Svara
 27. Senior

   /  05/19/2020

  Med risk för dubbelpost om det var här jag först såg länken, men det spelar ingen roll, denna förtjänar att läsas fler gånger, om ett politiskt/ideologiskt haveri:

  https://www.axess.se/blog/2019/8/15/ett-gott-narkotikarus-forlanger-livet

  Svara
 28. jans

   /  05/19/2020

  Som bekant råder ingen brist på antisemiter i Malmö. Både bland immigranterna och inom sosseriet finns de i riklig mängd. Men inte är det någon i SSU eller någon moskeföredträdre som kallas till intervju om synen på Förintelsen inte, nix pix:
  https://nyheteridag.se/malmo-stad-fragade-ut-modiri-om-forintelsen-ganska-surrealistiskt/

  David Modiri däremot, plötsligt blev det väldigt viktigt med synen på judar när någon som är lite immigrationskritisk är aktuell.

  Svara
  • Kristian

    /  05/20/2020

   Fantastiskt.
   Som jag brukar säga: en universitetsutbildad människa sade de orden.

   Svara
 29. MiT

   /  05/19/2020

  *https://www.facebook.com/man.for.jamstalldhet/posts/3048546208525470?__cft__[0]=AZWlgOZeUx16sNH1UwLz7yC8Eh7U_R81n-APfw76zz_3ikYVyqqFDMXZ2PbFJ2vAlv5ZsVd2xSBqr5KnYuYVrIp9cvS_I6YBh2jVDhfxLdtM_s2DXKr3UWQTUlAb7oOZg7SWXzqO8TtRVbD3EAy4SdLS3JnOwIvfThwi-LBNRH9H4Cc-fsjSOaIz3BQ-ZfjAz3jNU_Lt15bgGLE4ZAFP3gtI3UbcSJ4ccEAfMCIqyot5zaOYYbgSQ4rUiQNHLHErsf6v2CSeTrH9BCbTv2MMhWpk&__tn__=%2CO%2CP-y-R*

  Svara
  • fenix

    /  05/20/2020

   Kapten klänning kallade sig feminist. Ta valfri mediasprofil och förövare i metoo kampanjen, de kallade sig alla feminister, men finns säkert något undantag. Sveriges radio har redan utbildat barn i analfisting och svenska militärer tränas i taktisk gender och jagar strumpbyxor på Ica. Finns redan armé av strumpbyxjägare som skyddar samhället mot urbana normer. Feministmän får gärna bränna bidrag på rosa dildos men det vore bra om pensionärer får lite syrgas och bröd på bordet.

   Svara
   • Senior

     /  05/20/2020

    Ja, självklart!
    Om en man kallar sig feminist och köper feminismens nidbild av män, så måste man ju själv vara sådan.

    -Vi andra skakar på huvudet och undrar hur i h*lvete de feministiska kvinnorna fått sin skeva bild av män, tills vi inser att det ju måste vara männen i deras omgivning och umgänge som är sådana usla förebilder, de män som uppenbarligen är sådana själva eftersom de håller med om bilden av män som målas upp…..

    Svara
    • fenix

      /  05/20/2020

     Precis så.

     Tror det finns tre sorters feministmän. De som själva är våldtäktsmän som Kapten klänning & Co. De som kallar sig feminister för att få ligga. De som bara hatar män rent allmänt för hen hatar hen själv. Den moderna feministmannen är kanske en kombination av alla tre.

     Kvinnorna är lättare att förstå. De har dejtat några as och vägrar ta ansvar för sina egna handlingar. Det är alltid någon annans fel att de väljer fel gubbar.

     Nej men förstår feministkvinnorna. Det är lockande när en statsreligion säger att du är född till att vara chef och du ska kvoteras in i styrelser och hej och hå så det blir gärna att man pekar på Saudiarabien och fäller en krokodiltår för att kvinnor inte får köra bil där så de kan säga att de är del av samma kvinnoförtryck. När de i själva verket är bortskämda övre medelklasskvinnor med några kilo för mycket och eftersatt vård av kroppsbehåring.

     Svara
 30. 1. Ska man inte ge ansvarig minister ”med uppspärrade ögon” rätt, som säger att vi alla har ett ansvar? (D.v.s. att du och jag är ansvariga för att smittan hade motorväg in på äldreboenden.)

  2. Har inte ministern rätt när denne påstår att ansvariga politiker inte är mer ansvariga än du och jag?

  3. Vilka har ansvaret för att de valdes?

  4. Skulle det ha varit bättre med det kapitalistiska EU-vurmande SD i maskopi med KD och M? Skulle privatiserings-psykopatin minskat då?

  Svara
  • Weasel

    /  05/20/2020

   1. Visst , ”ansvarig minister” är ju ansvarig , men hen är ju framröstad av ”folket” och om man ser det på det sättet har ju ”du och jag” ett visst ansvar ( inte ”jag” för jag har inte röstat på packet )

   2. Nej. Påståendet är så fel som någonting kan bli. ”Ansvarig minister” får lön just för att vara ansvarig. Om jag jobbar som taxichaufför och kör rattfull och krockar så är det jag som är ansvarig och inte statsministern. Detta eftersom statsministern inte jobbar som taxichaffis.

   3. Primärt Stefan Löfven och MSM – sekundärt de jävla idioterna som röstade på JÖK-partierna.

   4. Ja. Eftersom ”EU-vurmarna” SD vid ett flertal tillfällen de senaste 10 åren har lagt förslag om att Sverige ska ha beredskapslager och civilförsvar.
   ”Privatiserings-psykopatin” skulle dock inte ha minskat. Men å andra sidan är det inte direkt så att Corona endast har drabbat privata äldreboenden , så orsaken och förklaringen finns någon helt annanstans.

   Svara
   • Senior

     /  05/20/2020

    Nu vill jag vara en petimäter och tillägga att vi inte har några ansvariga ministrar i Sverige.

    Ämbetsmannaansvaret togs bort helt, vilket friar dem från ansvarsutkrävande, och tjänstemannaansvaret ändrades så att folkvalda tjänstemän undantas från ansvarsutkrävande i och med en grundlagsändring som infördes 1975.

    Inalles:
    Politiskt tillsatta är ansvarsbefriade per definition, de har därmed inte ansvar för något….

    Svara
    • Således har vi som folk allt ansvar vart fjärde år.

     Svara
     • Senior

       /  05/24/2020

      Nej.

      ”Folk” har inget ansvar för detta:

      Om du går och röstar innebär det endast att du ger dem sin legitimitet, att du accepterar det de företräder. Finns det ingen som kan företräda dig finns det heller ingen anledning att rösta. I en riktig demokrati räknar man även det totala antalet röster som avgetts, och är det mindre än en viss procent av befolkningen så äger inte valresultatet någon legitimitet.

      Jag läste precis på en annan plats en kommentar:

      ”Att gå och rösta är ungefär som att gå och bikta sig i kyrkan:
      Det handlar inte om att du skall ta ditt ”straff” och be 100 ave Maria.
      Det handlar om att du skall acceptera en högre makt som styr och bestämmer över dig.”

      -Okänd

      Jag är helt enig i ovanstående, Röstar jag mellan pest eller kolera har jag accepterat endera pest eller kolera. Röstar jag inte på någon accepterar jag ingetdera.

     • Visst. Om du väljer mellan pest eller kolera så har du accepterat och gett legitimitet till endera pest eller kolera. Så gör oftast folk i allmänhet, de som befinner sig i massmedia-hysterin i Toklandet, men det är FAKTISKT INTE det jag säger att någon bör göra.

      Röstar du så har du givetvis också gett legitimitet till det representativa demokratiska systemet, som faktiskt tillåter mer demokratiska partier och valsamverkan dem emellan mot 4%-spärren.

      Vill man INTE ge den demokratiska processen legitimitet så är alltid frågan vad man kommer få istället, eller i vart fall vad man vill ha. – Vad vill du ha?

      Finns det inte någon som kan företräda till 100%, finns ändå någon som kanske kan företräda åsikter till åtminstone 80%. Det är en anledning att rösta. I mitt eget fall finns det inget parti som företräder mig till mer än ca 50%, eftersom jag är grön och vänsternationell. Följaktligen är det moralfilosofiskt korrekt att starta eget parti.

      Att inte rösta alls är att godkänna resultatet av vad alla andra kommer fram till. Det är givetvis ok om man inte förstår politik, eller vet med sig att politiker brukar ljuga, eller att man är lättlurad, MEN då har man heller ingen rätt att gnälla på politik eller resultat heller.

      Du behöver alls inte acceptera en högre makt som styr och bestämmer över dig. Du kan organisera, valsamverka och diskutera med tusentals människor mellan valen. Så kan du påverka väldigt mycket, men röstar du inte på något alls, så accepterar du i realiteten vad alla andra röstar på och även resultatet.

     • Senior

       /  05/24/2020

      Att inte rösta innebär inte att demokratin inte är legitim, det innebär att det inte finns ett alternativ att rösta på. -Och att Status Quo i en demokrati bibehålls via grundlagarna tills det framkommer något som en majoritet av folket accepterar.

      Att inte rösta är inte att avskaffa demokratin, har man en demokratisk grundlag så sitter normalt sittande regering som rena administratörer med gällande författning tills en ny lagstiftande församling inrättas. (Något som f.ö. regeringen Löfven bröt mot, som så mycket annat, när de som interimsregering skrev på FN´s migrationsavtal ”Global kompakt”: De hade endast mandat att vidmakthålla befintliga avtal, inte att ändra eller ingå nya.)

      Det är också just av den anledningen till att många diktaturer påstår sig ha så höga valdeltaganden, det är för att de mot FN etc. skall kunna hävda legitimitet.
      (Även om alla vet hur det verkligen ligger till med våld och tvång gällande deltagandet……)

     • Om det inte anser att det finns ett alternativ att rösta på, varför skapar du inte ett som du kan rösta på, ex. genom en gratis öppen och fri WordPress-blogg?

     • Senior

       /  05/25/2020

      Det var inte det frågan handlade om, utan ditt ”ansvar” som väljare.

   • 1. Visst kanske du inte har röstat på sittande politikeradel, men som ansvarskännande människor så har vi ansvaret för varann, så att även andra röstar allt mer rätt än fel, anser jag. Det är som Olof Palme (S) och Anne-Marie Pålsson (M) sade:

    ”Historien ger många exempel på att demokratin krossats av människor som sagt sig kämpa för ”verklig demokrati” och ”folkets egentliga mening. Insikten härom kan leda oss till en försvarsposition som döljer att demokratin är ett utomordentligt krävande styrelseskick. Det måste ständigt hittas nya vägar till vitalisering, till att nå ut till människorna och göra dem aktiva. Diktaturer bjuder ett maskineri av lydnad, slutet och till det yttre väloljat. Demokrati bygger på lojalitet, öppenhet och pulserande liv. Den måste därför ständigt vinnas på nytt.”
    / Olof Palme Källa: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/citat-om-demokrati/

    ”Man ska vara medveten om att demokrati är inte, en gång för alla, huggen i sten. Demokrati är en levande materia som ständigt måste underhållas, förbättras, förändras, eller om du så vill, vårdas. Och som en god samhällsmedborgare måste man vara medveten om detta. Man ska ha ett kritiskt förhållningssätt, men samtidigt ett konstruktivt förhållningssätt. Så det är vårt gemensamma ansvar att se till så att den här demokratiska farkosten fortsätter att segla på haven. [Olof] Palme hade fullständigt rätt. Han sa att varje generation ska erövra sin demokrati och det gäller fortfarande.”
    / Anne-Marie Pålsson (DGS-TV Avsnitt 10, 20 januari, 2017)

    Min idé är att det visserligen behövs nya konservativa partier i Sverige som ersätter särskilt L och C, men egentligen alla partier som idag är medansvariga för 3 decenniers EU-vurm , men framförallt skulle vi behöva nya vänsternationella och ekologiskt hållbara partier som ersätter S, MP och V, för deras marknadsliberala EU-vurm håller ju inte heller för vårt land eller för världen, lika lite som SD:s Nato- vurm Israel-vurm eller EU-vurm gör det.

    För att åstadkomma förändring måste man vara positiv ock konstruktiv och sparka ut dessa vurmare eller starta nytt. Så är det bara!

    2. Jag förstår vad du menar, men jag är oenig. ” Ett folk som väljer korrupta politiker, bedragare, tjuvar och förrädare är inte offer … men medbrottslingar”
    / George Orwell Källa: https://www.goodreads.com/quotes/1402817-a-people-that-elect-corrupt-politicians-imposters-thieves-and-traitors

    Man skulle kunna likna det vid att folket (vi arbetsgivare vart fjärde år) faktiskt måste ta ansvar att vid dessa tillfällen, med vår röst, faktiskt avskeda onyktra förare av bilen Sverige, inte låta dem köra den i decennier, samt fokusera på att välja de nyktra.

    Att ge ansvaret till ansvarslösa människor, gång på gång, är inte mindre oansvarigt än att vara oansvarig i sin politiska position. Ordet ansvar är ”responsibility” på engelska och tycks bestå av två delar, nämligen ”respons” och ”förmåga”. Man kan alltså tolka ansvar som en förmåga att agera när något sker, vilket visserligen är utmärkt. Men folkets ansvar är ännu större, i min mening. Deras uppgift är inte enbart att välja representanter som reaktivt kommer agera på stimuli, likt Pavlovs hundar, men att välja representanter som är intelligenta och förutseende, samt kan förväntas bry sig om framtidens generationer.

    3. Jag skulle vilja kasta om ordningen i ansvar. Vi har ansvaret att tala om skillnaden mellan evident sanning och lögn med alla de som befinner sig i den media-inducerade masshysterin och därför röstade på JÖK:en, för de lurades till detta av media och gruppolarisering. de andra i 8-partiet verkar heller inte kunna lösa problemen, om du frågar mig. Det är allas vårt ansvar att hjälpa alla att vakna. Vi vaknar inte på egen hand, samt ofta sakta, och i en demokrati måste det gå till just så. Då kan vi få bort alla de som valde Löfven, och Löfven som valde ministrarna. Även Soldathandboken föreslår detta:.

    ”Ta gärna initiativ till diskussion bland kamraterna om vilken kvalitet som finns på olika uppgifter eller information som cirkulerar.”
    https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2018/01/05/konspirationsteori-gamla-och-nya-soldathandboken-om-desinformation-och-hur-den-pa-ett-markligt-vis-forandrats/

    4. Det låter utmärkt. Kommer M och KD, som ständigt röstat för skattesänkningar och krigsförbrytelser mot suveräna stater, gå med på det tror du, eller tror du att det kommer det gå till fler krigsförbrytelser och mer korruption, ex. inköp av övervärderade föråldrade ”patriot”-missiler etc.?

    Om orsaken och förklaringen finns någon helt annanstans än i privatiserings-psykopatin så är den givetvis ytterst intressant. Jag undrar om det kan vara så pass kriminellt att man ville skapa maximalt antal dödsfall under en planlagd pandemi, så att motivationen att ta vaccin ska bli hög? Blir försäljnings-succén av vacciner till bruna kuvert och fyllda konton i olika skatteparadis? Eller kan politikeradeln, eftter en enorm lånekarusell hoppas på att bli ”senior rådgivare” på Bank of America Merril Lynch, likt Fredrik Reinfeldt?

    Svara
    • Weasel

      /  05/21/2020

     1. Tja, oavsett vad Palme har sagt eller inte sagt så har jag noll skuld/ansvar för att äldreboenden drabbats av corona.
     Jag har aldrig ens jobbat som lokalvårdare på ett äldreboende, så det är knappast mitt fel att cheferna och ”experterna” som får lön för att styra upp verksamheten inom äldrevården inte kan stava till konsekvensanalys.

     2. Okej , Martin.
     ”Folket är medbrottslingar”.
     Jag förstår vad du och George menar – och håller delvis med.
     Enligt det ganska så logiska argumentet ”om man röstar på politiker som sparar in 16 miljarder på äldreomsorgen samtidigt som dom ökar satsningen på ”klimatet” med 200 miljarder så…ska man nog inte bli så förvånad om det visar sig att äldreomsorgen går åt helvete”.

     Problemet när du säger ”medbrottslingar” är bara att du anser att alla människor som har röstat på något annat parti än vetenskapliga partiet är medbrottslingar.
     Bortsett då ifrån dom typ 5 personerna som har röstat på dom typ 2 partierna som det vetenskapliga partiet valsamverkar med.
     Så…hur vill du straffa medbrottslingarna när du har kommit till makten ? 🙂

     3. Det blir förvirrande när du i samma stycke talar om ”JÖK-partierna” och ”8-partiet”.
     Om det fanns ett ”8-parti” skulle det liksom inte ha behövts några JÖK-partier.

     4. Ja. Jag tror att m och kd kommer att gå med på det. Dom skulle aldrig ha gått med på det innan corona , men efter corona har jag svårt att tänka mig att dom kan säga ”vi behöver ingen beredskap i Sverige”.
     Det finns flera förklaringar till att corona har kommit in på äldreboenden . Såhär på rak arm kl 01.07 kommer jag att tänka på fem huvudsakliga förklaringar.
     ”Privatiseringar” är INTE en av dom.
     Om privatiseringar vore en stor bidragande orsak tror jag att antalet döda på privata äldreboenden i Gbg skulle vara högre än antalet döda på kommunala äldreboenden i Gbg. Istället är det tvärtom, så därför kan vi nog avskriva den förklaringen

     Jag tror inte heller att det hela är iscensatt för att folk ska vilja köpa vaccin.
     Det finns nämligen inget vaccin.
     Och jag vet ju inte hur du tänker, men om jag skulle starta en skogsbrand för att folk skulle köpa mina brandsläckare så skulle jag se till att ha brandsläckare som jag kunde sälja…

     Svara
     • 1. Ansvarskänsla har man, eller så har man den inte.

      2. Antalet som röstar rätt är INTE ett vetenskapligt argument mot att rösta rätt, särskilt inte när konsekvensen att välja fel politiker nu är så tydlig. Det är dessutom tyvärr ett argumentationsfel som kallas för ”ad populum” att peka på antalet röster.

      Medbrottslingarna straffas kontinuerligt. De som lider av brottsligheten (ca 90%) är omedvetna brottslingar och bör givetvis inte straffas. De stora brottslingarna är de som ljuger medvetet dygnet runt åt utländsk makt och monopolkapitalister. Om evident sanning är viktigt så är jag (och folket) snart vid makten igen i vår allt mer deliberativa, vetenskapliga direktdemokrati.

      3. Det är ingen större skillnad mellan 8-partierna, tyvärr. Marknadsliberal EU-vurm och Nato-vurm leder med stor sannolikhet käpprätt åt helvete. Det beror dels på fenomenet ”race to the bottom”, men även på risken för kärnvapenkrig som vi också behöver beredskap för.

      4. Skulle inte M och KD vilja dra ner på saker som måste finansieras med skatt? Vad gjorde de sist de var vid makten? Kanske kommer de, när röken lagt sig, mena att det är en privatsak med beredskap i Sverige, likt MSB redan har gjort? Människor har dåligt minne. Vaccinet har tagits fram i ”rekordfart”. De har tydligen tänkt sig massvaccineringar, ungefär som vid svininfluensan. Det verkar också som att agendan går ut på att skapa panik, ekonomisk kris och massövervakning, kanske även sterilitet, och kanske t.o.m. avlivning? Man blir liksom smått konspirationsteoretisk ibland: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/04/03/djupare-analys-av-tidningen-the-economist-forstasida-2015-pa-svenska/

     • Weasel

       /  05/21/2020

      1. Ja , det är korrekt. Ansvarskänsla har man. Eller också har man den inte.
      Du har 100 % rätt i det påståendet, Martin.
      Detta betyder dock inte att det är mitt fel eller ansvar om ett flygplan störtar beroende på att ledningen för flygbolaget har sparat in på kostnaden för spännband som ska säkra lasten.
      Och inte heller är det mitt fel eller ansvar om ett äldreboende störtar.

      2. 🙄

      3. Vetenskapliga partiet är förmodligen det enda partiet som betraktar V som eu och nato vurmare.

      4. Nej.
      Vaccinet har inte tagits fram i rekordfart.
      Det. Finns. Inget. Vaccin.
      Hur svårt ska det vara att förstå ?
      Om vetenskapliga partiet har tagit fram ett vaccin i rekordfart så är det mer än vad jag känner till .
      Men om så är fallet föreslår jag att du lägger ut det på blocket för du kommer få ganska så skapligt betalt för det 🙂

    • Andreas

      /  06/04/2020

     Ett ansvar som vi definitivt har är att nu tvinga fram ett valsystem och politiskt system där väljarna direkt kan påverka vilka individer som väljs och inte bara parti.
     Dvs antingen direktval på kandidat eller att platserna tilldelas baserat på antal röster. Partierna ska inte kunna styra i bakgrunden och manipulera med valbara platser, de ska bara ha att välja på om kandidaten får tillhöra deras parti eller inte, vill denne sen kandidera så får väljarna avgöra om kandidaten får en plats eller inte.

     Ett annat ansvar som vi har är för att tillsättningen av tjänstemän sker på sakliga grunder inget myglande med platser åt politiskt marinerade, kompisars barn, avdankade politiker eller sådana som gjort bort sig (transportstyrelseskandalen t.ex.). Det måste också bli ett slut på new public management med tillhörande obefintliga ledarskap där man kvoterar in chefer som är livrädda för att ta beslut och fullständigt ointresserade av verksamheterna de ska leda och mest ägnar sig åt ett spel för gallerierna för att de snabbt ska kunna hoppa vidare till en ny tjänst där de kan få högre lön utan att göra ett skit.

     Det innebär också att vi måste ta tillbaka tjänstemannaansvaret, men ta också ett blad från hur man hanterar misstag och olyckor i organisationer som lär sig av dem. Dvs bestraffa inte för rimliga misstag som erkänns direkt och dokumenteras så att de kan undvikas i framtiden, däremot ska det vara hårda straff på systematiska fel, mygel och mörkande av misstag.

     Svara
     • Det du vill ha är nog nästan exakt det du får i Valsamverkanspartiet, OM du eller annan kandidat är motiverad att ställa upp förstås. Antalet röster förra valet styr partiernas placering på listan nästa val.

      Visserligen styr varje parti den egna inbördes rangordningen av sina kandidater, men det parti du väljer att tillhöra, i denna samverkan, kan rimligen fungera enligt den principen OM du/ni låser detta i stadgar som är svåra att ändra.

      Visserligen kan Valsamverkanspartiet inte styra ingående partiers interna funktioner, men alla är fria att skapa partier med oilka funktion. Jag kan rekommendera vetenskaliga partiets organisationsform med permanent säkerhetsvakt och centralkommitte.

      Jo. Vänskapskorrution och klan- och stam-röstning är förmodligen aldrig bra för intelligensen.

      Jo. Tjänstemannaansvaret bör förmodligen tillbaka.

      Jo. Mycket finns att önska vad gäller Sveriges ledarskap. Det enda rådet jag kan ge är att bli motiverad att börja leda bättre.

 31. Gorby

   /  05/20/2020

  Svara
  • lensof

    /  05/20/2020

   Den kollektiva dumheten inom svensk media är kvävande.

   De gör sig till sippa idioter och joddlar om jämställdhet, tror sig ha vunnit något när de lyckats krossa en människa som inte beter sig på utstakat sätt. Naturligtvis utan att själva riskera något.

   De säger att de och politikerna bryr sig om de stackars utsatta kvinnorna. Inte bryr de sig om kvinnorna. Inte om dom som säljer sex lika lite som de bryr sig om dom som våldtas, misshandlas och mördas. Men det låter bra och ger en fin fasad.

   För vad det hela handlar om är att komma åt de svarta pengarna. För inte är det med kontokortet Paolo & co betalar sin glädjestund. Och detta att man kan använda okontrollerade pengar till eget val, egen njutning och egen rikedom (antagligen det enda sättet för en kvinna) detta kan man bara inte tillåta.

   De grovt kriminella klarar man inte av, inte heller att flera hundra illegala betalar svart hyra i en liten etta för att få en mantalsskrivningsadress, inte heller terroristtransaktioner. Men att sätta dit några (helst vita) män när de roar sig förbjudet det klarar man av. Då är man både modig och handlingskraftig. Då angriper man torsken men de fyra män som påstår sig leva i de 27 kvm handlingarna utförs, dessa fyra män varken vågar eller vill man sätta åt.

   Det handlar inte om att jag vill ursäkta det Paolo gjort. Var människa har sitt liv och sitt ansvar. Men när det offentliga gör en sak till något helt annat, låter den kollektiva dumheten bre ut sig och gömmer sina skäl bakom en sipp frikyrkoliknande fasad då blir det kväljande. Och mycket oroande.

   Svara
 32. Gorby

   /  05/20/2020

  Svara
  • Havre flarnstad

    /  05/20/2020

   Vad är det för mähän dom låter representera oss egentligen.

   En av dom mest uppmärksammade uppgifterna och data någon som arbetar med detta måste veta om samt ställ en proper människa med vettiga engelska kunskaper framför världsmedia tack.
   Är det en galen praktikant som frifräser framför pressen.

   Svara
  • Kristian

    /  05/20/2020

   Ett litet eko av El Greto när hon fick en svår fråga, dvs en fråga: ”jag tycker du skall fråga någon annan.”

   Svara
 33. Ivar L

   /  05/21/2020

  Hoppsan:

  ”Studien sätter också fingret på en annan, omdebatterad klimatfråga: flygsektorn. Trots den närmast totala kollapsen av flygandet står flygsektorn ”bara” för en tiondel av utsläppsminskningarna under pandemin. ”
  https://www.svd.se/rekordras-av-utslapp-i-sverige–minus-28-procent

  I artikeln berättas alltså att utsläppen av koldioxid minskat ca. 15-30 % i de länder som studerats (Kina nämns inte) men att det till ytterst liten del beror på att flyget står still. Och då står ju flyget i stort sett helt still till skillnad från den sektor där utsläppsminskningen varit minst; transportsektorn. Slutsats, att låta bli flygburna semesterresor (när det inte är coronaepidemi) är inte särskilt viktigt för att minska koldioxidutsläppen.

  I anslutning till det resonemanget värt att nämna något jag läste om att vindkraften kräver en ganska omfattande service (propellrar slits, vder och vind o.s.v.) vilket skapar mycket vägtransporter eftersom kraftverken ligger utspridda och många reservdelar är stora och tunga.

  Svara
  • Ivar L

    /  05/21/2020

   helt still till skillnad från den sektor där utsläppsminskningen varit STÖRST, menar jag.

   Svara
 34. Ivar L

   /  05/21/2020

  Verkligheten bakom Tegnells med flera glädje över att intensivvården ”klarat” krisen:

  ”– Med en ledig kapacitet på 20–30 procent inom intensivvården har man definitivt valt bort en del patienter som hade haft en chans att överleva. Men framför allt har man inte erbjudit de äldre från äldreboendena en basal sjukhusvård. I Stockholm har bara 12 procent av dem som smittats på äldreboenden, fått komma in till sjukhus. Där har de bland annat fått syrgas, näringsdropp, proppförebyggande behandling och antibiotika, en behandling som ofta gjort att de tillfrisknat, säger han.”
  ”Yngve Gustafson, professor i geriatrik vid Umeå universitet”

  https://www.svd.se/aldre-dor-utan-att-fa-avancerad-sjukvard

  Detta borde leda till en skandaldebatt liknande den om neurosedyn och steriliseringarna på 1900-talet, men den kommer nog utebli. Generationen som byggde välfärdssverige har varit nedprioriterad sedan länge till förmån för annat. Jag gissar, helt ärligt faktiskt, att en del teknokrater med sosseagenda och postkoloniala studier i bagaget tycker att det är lika bra att de dör av så det finns pengar till viktigare saker, ni vet vad….

  Med tanke på att sossarna fått värsta skjutsen av krisen är det nästan så jag med tycker det är lika bra. Folk verkar ju vilja bli skinnade på generationers mödor och de verkar tycka det är ok att deras anhöriga dör i förtid på grund av dåliga prioriteringar. Jag fattar verkligen inte att detta kan passera….

  Svara
  • Kristian

    /  05/21/2020

   ”Jag fattar verkligen inte att detta kan passera….”
   ”Det är långa sportspegeln i kväll” säger man i en sketch av Galenskaparna om vad som är konst och inte.

   ”Med tanke på att sossarna fått värsta skjutsen av krisen är det nästan så jag med tycker det är lika bra.”
   Jo. Verkar kännas tveksamt om det är värt att bevara. Behåll litteratur och lite annat fram till 1965, -75 eller kanske -85.

   Svara
 35. Gorby

   /  05/21/2020

  Fatemeh Khavari uppehållstillstånd på ”villovägar”…

  Svara
  • Kristian

    /  05/22/2020

   Säkert bara otur. Det måste finnas hundratusentals iranier med svenskt pass och UT. Sannolikheten att samma person förlorar båda och att någon slumpmässigt får tag i detta är väl minst en på några miljarder.

   Homeopatiska gränskontroller.

   Svara
 36. Gorby

   /  05/21/2020
  Svara
 37. MiT

   /  05/21/2020

  Svara
  • Weasel

    /  05/22/2020

   Alla i Afghanistan dör.
   Alla i Iran dör.
   Alla dör. Alla.

   Psykiskt. Dör. Alla. 🙄

   Svara
 38. Senior

   /  05/22/2020

  Svensk feminism.

  Kvinna knullar runt:
  ”You go girl!, frigjorda kvinnor! Ingen annan än du bestämmer över din kropp!!”

  Samma kvinna kommer på att hon kan tjäna en massa pengar genom att helt enkelt bara fortsätta knulla runt som vanligt:
  ”Det finns ingen som skulle göra detta frivilligt. -Hon blir tvingad till det! -Ingen säljer sin kropp frivilligt! Den glada horan är en myt!”

  Svara
  • Kristian

    /  05/22/2020

   Precis.
   Samt ”Thailand” kontra ”Ghana”.

   Svara
   • Senior

     /  05/22/2020

    Japp.
    ”Kärlekstörstande kvinnor” kontra ”kåta män”.

    Svara
 39. MiT

   /  05/22/2020

  Svara
 40. Kristian

   /  05/22/2020

  https://motpol.nu/oskorei/2020/05/20/tva-minuters-hat/
  ”Att skriva av sig sitt hat och sitt förakt för Paolo Roberto har inte varit riskabelt på samma sätt som att försiktigt ifrågasätta hanteringen av pandemin eller invandringspolitiken, i synnerhet inte för medlemmar av det Orwell beskriver som ”partiet”. Oavsett om det sker medvetet eller omedvetet har de flesta inblandade uppfattat detta, vilket kan ge det hela en något bitter bismak. ”Jag skriver ut mitt hat mot Roberto för att det han gjort är vidrigt men även för att jag inte riktigt vågar skriva om annat som är vidrigt.” Ofta är detta inte riktigt medvetet men det är inte heller alldeles omedvetet, en märklig psykologisk effekt av den mjukt totalitära erfarenheten.”

  Svara
 41. fenix

   /  05/22/2020

  SVT i dag…

  ”Polischef sparkas – tog amfetamin på rejvfest på Dragon Gate”

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/polischef-sparkas-ertappades-narkotikapaverkad-pa-rejv-pa-dragon-gate

  ”Efter en tid åtalades polischefen, både för att ha använt amfetamin och för att olovligen ha gjort slagningar i polisens register.”

  Hon omnämns som ”polischefen” 8 gånger i artikeln, men en människa som druckit träsprit och blivit blind kan se att den här artikeln är avkönad.

  ”Per Ågren, polisområdeschef i Gävleborg, kommenterar beslutet.”

  ”– Med tanke på artbrottsligheten är det här förståeligt. Beslutet var väntat och att missbruka narkotika är inte förenligt med att vara polis, säger han.”

  Det enda personliga pronomen som förekommer i artikeln är ”han” som kommenterar.

  …men artikeln länkar till:

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/polis-testades-positiv-for-amfetamin-pa-ravefesten-vid-dragon-gate-atal-vacks

  ”En polis som inte var i tjänst följde med en vän på ett rave på Dragon Gate i somras. Där visade polisen, enligt kollegor, tydliga tecken på att vara påverkad av droger – och åtalas nu för narkotikabrott.”

  ”– Jag äter mediciner när jag får ångest, och jag får ångest när jag träffar poliser. Därför var jag nervös.”

  …den artikeln är också avkönad men länkar till ytterligare en artikel…

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/knarkmisstankt-polis-har-chefsjobb-i-gavleborg-misstanks-for-fler-brott

  ”Polischefen som har åtalas för att ha tagit amfetamin på ett rave på Dragon Gate i somras är misstänkt för flera brott, däribland olaga dataintrång efter att ha gjort olagliga sökningar i polisens register. Spanare har dessutom upptäckt polisen hos en känd kriminell nattetid.”

  ”Spanare har dessutom upptäckt polisen hos en känd kriminell nattetid.”

  ”I åtalet framgår det dessutom att polisens egna spanare sett den åtalade polischefen hos en känd kriminell person nattetid – samma person som polischefen gjort slagningar på.”

  ”Enligt spaningsrapporten ska polischefen ha stannat i lägenheten i 45 minuter. Vad som pågick där inne är oklart men i rapporten, som har rubriken ”Polis besöker kriminell” framgår det att den polis som författat rapporten nyligen genomfört en husrannsakan i den aktuella lägenheten.”

  ”Det är inte första gången polischefen hamnar i klammeri med rättvisan. Nyligen väcktes även ett åtal om olaga dataintrång, något Arbetarbladet var först med att berätta.”

  Googlar man kommer det fram en lite äldre artikel från 2017.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/uppgifter-narkotikamisstankt-i-forhallande-med-polischef

  ”Narkotikamisstänkt i förhållande med polischef”

  ”Polisen utreder en man för narkotikabrott. Han stoppades i en bil som ska tillhöra en polischef vid Gävlepolisen.”

  Längst ner i den artikeln en länk till en ännu äldre artikel från 2012.

  ”För fem år sedan stormade det också kring polisen i Gävle. Då var en högt uppsatt polischef sambo med en man som fälldes för omfattande narkotikabrottslighet.”

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/fangelse-for-polischefs-fd-sambo?mobilmeny=0

  ”Fängelse för polischefs fd sambo”

  ”Det blev fängelse för den man som tidigare var sambo med en chef inom Gävleborgspolisen.”

  ”Mannen dömdes av Uppsala tingsrätt till två och ett halvt års fängelse för grovt narkotikabrott, häleri och vapenbrott.”

  ”Polischefen själv har aldrig misstänkts för brott.”

  (ja vilken tur)

  Det roliga är att när man googlar kommer andra träffar upp Malmö den här gången.

  https://www.lag-avtal.se/nyhetsarkiv/polisanstalld-gjorde-sokningar-pa-kriminell-pojkvan-6972704

  ”En anställd på polismyndigheten stäms i Malmö tingsrätt för att vid ett flertal tillfällen ha gjort sökningar i polisens register som inte hade med hennes arbete att göra.”

  ”Kvinnan gjorde upprepade slagningar på sin kriminella pojkvän i polisens olika register, skriver Sydsvenska Dagbladet. När hon efter flera år fastnade i en internkontroll visade det sig att hon även gjort förbjudna slagningar på fyra andra personer.”

  ”Kvinnan anställdes inom polisen i Malmö för några år sedan. Några månader dessförinnan hade polisen gjort ett knarktillslag mot lägenheten där hon var skriven. Då hittades kokain värt 170 000 kronor och 330 gram cannabis.”

  ”I stämningsansökan framgår att kvinnan sedan 2016 gjort ungefär 10 slagningar på pojkvännen. Hon har även gjort slagningar på fyra andra personer som inte haft något att göra med hennes yrkesutövning.”

  Är det verkligen en så bra idé att ha kvi sorry menar kriminella poliser?

  De klarar inte av att brotta ner en ensam afghan när de är tre stycken, blir kastade som vantar och får sin bil sönderslagen. De klarar inte av att fyra av en pistol för avtryckaren är för tung, om det nu inte händelsevis finns en funktionshindrad i närheten för då tryter adrenalinet tydligen till och de tömmer hela magasinet i ren panik. De kvoteras till chefer och blir på smällen med de kriminella som de har till uppgift att fånga.

  Vilken tur i oturen att SVT avkönar asen, så fort det inte är en man.

  Svara
  • Kristian

    /  05/22/2020

   Toppengräv!

   Svara
   • Weasel

     /  05/23/2020

    Instämmer med Kristian.

    Men…det är en sak jag inte fattar nånting av ?

    ”En polis som inte var i tjänst följde med en vän på ett rave på Dragon Gate i somras. Där visade polisen, enligt kollegor, tydliga tecken på att vara påverkad av droger – och åtalas nu för narkotikabrott.”
    ”– Jag äter mediciner när jag får ångest, och jag får ångest när jag träffar poliser. Därför var jag nervös.”

    Har jag förstått det där stycket rätt så…rör det sig alltså om….eh….en polis som får så pass stark ångest av att träffa poliser att HEN måste äta medicin ???

    Jag hoppas att jag har missförstått det för annars låter det ju fullständigt sinnessjukt 🙄

    Svara
    • fenix

      /  05/23/2020

     Du har förstått korrekt.

     Ja hyfsat schizofren bortförklaring men som kriminell polis kanske hon får ångest av att se sig själv i spegeln.

     Svara
     • Weasel

       /  05/23/2020

      Ja, så kan det mycket väl vara.
      Det känns i alla fall bra att få veta att det inte var jag som hade förlorat förståndet…🙄

  • Utlandssvensk

    /  05/22/2020

   @ fenix,

   Jag instämmer med Kristian, mycket bra gräv!!

   Vad gäller kvinnliga poliser, så är det ett konstaterat faktum att en stor andel kvinnor dras till våldsamma-brottsliga män. Man kan därför rimligen förmoda att en del av de kvinnliga poliserna har sökt sig till yrket just för att komma i kontakt med den typen av män.

   Research has shown that men with antisocial and criminal tendencies have considerably higher reproductive and sexual success than men who lack this predisposition. In one study, antisocial men only represented 10% of the male cohort, but yet fathered 27% of the babies in that group. (Jaffee et al. 2003)

   Another study investigating the links between criminal behavior and reproductive success found criminal men were more likely to have more children with lower commitment, as they were more likely to have multiple children with multiple women. It was concluded that in a contemporary industrialized country, criminal and antisocial behaviors can be considered successful reproductive strategies for men, leading to more female sexual partners and childbirths (Yao et al. 2014).

   A study by Barbaro and Shackelford (2016) found evidence that male-perpetrated female-directed violence may be associated with greater sexual access to a female, and that it may in part be due to women responding favorably to male aggression.

   Discussion:

   This line of research provides solid evidence for Irenäus Eibl-Eibesfeldt hypothesized relation between a violent and feral element in human sexuality and ancient courtship adaptation in which pair formation could only take place if the male is able to physically dominate the female which can be traced back to the sexual behavior of ancient species such as lizards. Such adaptations may serve the function of testing the male.

   Quotes:

   Despite the fact that fathers who engage in high levels of antisocial behavior make up a small proportion of fathers overall, they are responsible for a disproportionate number of births. For example, Moffitt and colleagues (2002) found that although men who engaged in high levels of antisocial behavior constituted only 10% of a birth cohort, they accounted for 27% of the babies fathered by the time the men were age 26. (Jaffee et al. 2003)

   From an evolutionary viewpoint, criminal behavior may persist despite adverse consequences by providing offenders with fitness benefits as part of a successful alternative mating strategy. Specifically, criminal behavior may have evolved as a reproductive strategy based on low parental investment reflected in low commitment in reproductive relationships.
   Convicted criminal offenders had more children than individuals never convicted of a criminal offense. Criminal offenders also had more reproductive partners, were less often married, more likely to get remarried if ever married, and had more often contracted a sexually transmitted disease than non-offenders.

   Importantly, the increased reproductive success of criminals was explained by a fertility increase from having children with several different partners. We conclude that criminality appears to be adaptive in a contemporary industrialized country, and that this association can be explained by antisocial behavior being part of an adaptive alternative reproductive strategy. (Yao et al. 2014)

   Alternatively, female choice may account for the relationship between FDV and in-pair copulation frequency (but see Muller, Thompson, Kahlenberg, & Wrangham, 2011). Cross-culturally, women prefer men who are dominant as partners (Conroy-Beam, Buss, Pham, & Shackelford, 2015), and thus it may be that dominant men or men who express more masculine personality traits are also more aggressive, have more frequent (noncoercive) in-pair copulations, or both. (Barbaro & Shackelford, 2016)

   Evidence therefore suggests that over evolutionary history men who employed violence judiciously, on average, conferred replicative advantages compared with men who did not judiciously employ violence, in part, to control women’s sexuality. (Barbaro, 2017)

   https://incels.wiki/w/Scientific_Blackpill

   Texten ovan är från avsnitt 1.8, men hela länksamlingen är väldigt läsvärd. Det finns även ett supplement

   https://incels.wiki/w/Scientific_Blackpill_(Supplemental)

   Svara
   • fenix

     /  05/23/2020

    Ja de utgör en säkerhetsrisk på så många sätt.

    Svara
  • Polischefen slapp iallafall bli kallad för ”hen”. 😉

   Svara
 42. Gorby

   /  05/22/2020

  Svara
 43. Rikard

   /  05/22/2020

  Hej.

  OT men kul: amerikanska valrörelsen rullar så sakteliga igång och det med besked!

  Obamagate! Barack Obama och flera ledande demokrater verkar ha känt till att anklagelserna mot Trumps påstådda samverkan med Ryssland (den ultimata vesslefrasen ”alleged collusion” trump-etades ju dygnet runt i amerikanska media förra året) var båg från dag ett, men att de ändå drev på allt vad de kunde. Spännande fortsättning.

  Bloggaren Tommy Hansson har en bra genomgång med länkar och bakgrund här, garanterat mer detaljer och djup än statsmedia kommer att delge:

  [https://tommyhansson.wordpress.com/2020/05/19/obamagate-en-hogst-reell-rattsskandal/]

  Joe Biden, det stora vita hoppet för all demokrater och amerikanska liberaler, förklarar i intervju att den som röstar på Trump inte kan vara svart:

  ”You’ve got more questions?” Biden responded. “Well I tell you what, if you have a problem figuring out whether you’re for me or Trump, then you ain’t black.”

  [https://nypost.com/2020/05/22/biden-says-charlamagne-tha-god-aint-black-if-he-might-vote-for-trump/]

  Bonus: på NY Post:s hemsida finns en Corona-räknare. USA är på nionde plats med 280.59 döda per million invånare. Sverige är på sjätte med 367.57. Först ligger Belgien med 797.4.

  Inte heller vad regim-media rapporterar, eller? Har ju ingen TV men måste betala sk*ten ändå.

  Ännu mer OT:

  På tal om dagarnas diskussion om lagen om handel med sexuella tjänster: alla riksdagispartierna är för lagen som den är idag, inklusive att svenska medborgare skall kunna lagföras för vad de gjort utomlands och att utländska medborgare skall kunna åtalas och dömas för vad de gjort i annat land de med. Hybris, ditt namn är Sveriges riksdag.

  Men det var inte det som var så äckligt/roligt. Nej, det var att både Centern och Miljöpartiet anser att sexuella handlingar mot djur skall vara lagliga. Centerns ungdomsförbund anser att barn under femton kan ge samtycke till sex med vuxna och vill avkriminalisera detta. Liberalernas ungdomsförbund vill legalisera incest och nekrofili.

  Men om torsken Tariq ger Orala Olga en femhundring för ett blåsjobb, utan hot eller våld? Fängelse! Spöstraff! Skampåle! 1!11!Reet!1!1!

  Ja, det är allt tur att vi inte har kvar några streck och spärrar till valbarhet och rösträtt. Tänk om inte vem som helst kunnat vara politiker, hur dj*vla illa hade det då sett ut?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 44. Tänker på den här grejen med att ”lyssna på vetenskapsmännen” som Greta Thunberg brukar tipsa om. Ska man betrakta det som positivt eller negativt, att vetenskapsmän inte är en homogen grupp?
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/05/23/lyssna-pa-vetenskapsmannen/

  Svara
 45. Frida Gustavlin

   /  05/23/2020

  Det är inte kriminellt att vara tiggare, det är inte kriminellt att prostituera sig, det är inte kriminellt att hyra svarta lägenhetskontrakt och det är inte kriminellt att vara naiv…

  https://www.expressen.se/nyheter/hallengren-trodde-naivt-att-det-skulle-vara-huggsexa/

  ”– Jag hade nog, möjligen lite naivt, trott att när de här 100 000 i analyskapaciteten fanns presenterat nationellt och staten sa att de skulle stå för kostnaden, då trodde jag att det skulle vara lite mer huggsexa om att få sin del utav de här testerna, säger hon och fortsätter:

  – Snarare än att man tyckte att det var så svårt i regionerna att bygga provtagningskapaciteten på marken.”

  Kan ju vara så att ministern rättfärdigt kan tillåtas vara naiv i denna fråga. Man kan ärligt talat fråga sig, om det nu finns en sådan outnyttjad testkapacitet, varför kan inte befolkningen bara få förmånen att kila till vårdcentralen och testa sig. Så jävla svårt kan det i ärlighetens namn inte vara. Om regionerna nu inte fixar detta, vart är ministerns ansvar? Är våra regioner så jävla kassa är det i slutändan hennes ansvar att ordna upp detta.

  Sverige har snart 4000 döda i kinesisk lungaids, Norge, Danmar och Finland har tillsammans ca 1000, och statsministern meddelar att vår strategi har fungerat. Vi har enligt vår folkhälsomyndighet haft oturen att få in skiten på våra äldreboenden. Det är alltså inget enskilt boende vi talar om, utan riktigt jävla många. Vem ansvarar för det? Huvudmännen svarar politikerna och myndighetscheferna i Stockholm. Det är inte rättvist, det är våra ministrar och folkhälsomyndighetens misstag, de har haft och har befogenhet att se till att detta inte skulle inträffa, eller fortsätter att ske.

  Vissa menar att en del i förklaringen beror på hög personalrotation och timanställning (dvs att covidsjuk personal skitit att stanna hemma), mer cyniska tillägger att en stor del av personalen inte har kapacitet att tillgodogöra sig en skriftlig instruktion. Skiten har helt uppenbart träffat fläkten, och ingen vill ta ansvar.

  Svara
  • fenix

    /  05/23/2020

   ”Skiten har helt uppenbart träffat fläkten, och ingen vill ta ansvar.”

   Sverige i ett nötskal.

   Mediahorornas kollektiva tegnell-orgasm är över och inte ens Emma Flams kan bortförklara fakta för de godtrogna.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  05/23/2020

    Det är värdelöst att folk inte kan testa om de är sjuka i kinaviruset eller inte, såvida de nu inte är så illa däran att de behöver läggas in på sjukhus, det saknar motstycke. Vi har haft den här smittan i flera månader, inte ens personal inom åldringsvården tycks kunna testas trots att gamlingarna dör som flugor.

    När det stod klart, dvs. för några veckor sedan, att allt med åldringsvården gått åt helvete så borde regeringen tagit krafttag, de borde ha gjort något radikalt. Det fortsätter dö någonstans mellan 50-100 pers per dag utan att något händer. Inga tydliga riktlinjer eller förhållningssätt, samma jävla luddigheter med att situationen är olycklig, och samtidigt åker sossarna hissen rakt upp i opinionsmätningarna.

    Folk är antingen helt dumma i huvudet, eller så skiter de flesta fullständigt i de äldre.

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  05/23/2020

     Läste en ny artikel om det här med att vi inte kommer upp i provkapacitet. Det räcker tydligen inte bara att ha labben, man måste ha en fungerande logistik. Kan iofs inte vara helt lätt, halvstatliga postnord lyckas ju inte ens frakta vykort utan att tappa bort en tjugondel på vägen, hur ska då det som är helstatligt lyckas med något så komplicerat som att skicka provrör mellan punkt a och b och sedan digitalt diarieföra ett provresultat. Vill inte ens tänka på hur fasligt svårt det kan vara, kanske kan man fråga NASA om hjälp?

     https://www.svt.se/nyheter/inrikes/skr-tar-tid-att-fa-testlogistiken-pa-plats

     ” – Det Lena Hallengren säger är att det finns en nationell testkapacitet som nu sannolikt är uppe i 100 000 tester i veckan. Men det räcker inte att ha labbkapacitet, det måste också finnas en logistik runt att testa så många personer, säger Emma Spak, sektionschef för avdelningen för vård och omsorg på SKR.”

     Trots den exceptionellt högtstående svenska mobiliseringstakten så bör man nog vänta två till tre månader innan man blir det minsta besviken, det här är svåra saker som alla ni idioter så klart inte kan förstå.

     Men åter till det här med antikroppstestet, som visade sig vara en pytteliten besvikelse mot de modeller som tagits fram, smittspridningen har varit rätt så mycket lägre, och dödligheten är ju högre än vad man inbillat sig.

     ” TT: Kommer ni ändå fortsätta att mäta antikroppar med samma metod?
     – Det är det vi diskuterar nu. Det behöver säkert kompletteras på något sätt, säger Anders Tegnell.
     I verkligheten låg andelen smittade i Stockholm vid början av april förmodligen någonstans mellan prognosen och antikroppsstudien, säger han.
     – Exakt var vet vi inte, och var vi ligger närmast vet vi inte. Det finns mätningar från Karolinska som visat på högre tal, och mätningar som vi fått från någon firma som visar betydligt högre siffror, så man ska vara väldigt försiktig för att dra för stora slutsatser av enskilda värden och enskilda studier. Det är inte vår roll att fastna i det.”

     Det är så klart inte FHM roll att fastna i frågan om hur många som varit sjuka, hur man säkerställer att man har en korrekt siffra på detta, och hur man bevakar frågan framgent. Det är klart som korvspad att man inte vill fastna i den frågan, och svårt att förstå hur man vill fastna i frågan om hur vi får upp en massiv testkapacitet för faktiskt sjuka och smittsamma, det är ju inte där frågan ligger. Det viktiga här är det ”strategiska”.

     Sen när det här är över så ska vi låta bli att fastna i frågan om vem som ansvarat för vad, men än viktigare, vem/vilka som inte lyckats ansvara för det de varit ansvariga inför. Det är bara tråkigt att fastna i en fråga.

     Svara
     • Weasel

       /  05/23/2020

      Och varje dag klockan 14 håller clownerna presskonferens där dom meddelar att kurvan över smittade är ”stabil” eller har ”planat ut”.

      Ja, det kanske inte är så jävla konstigt att antalet smittade inte ökar så särskilt mycket när det är helt jävla omöjligt att bli testad.. ?!?!

    • Gorby

      /  05/23/2020

     Svara
     • Senior

       /  05/24/2020

      Ja, detta är helt sjukt.

    • fenix

      /  05/23/2020

     ”Folk är antingen helt dumma i huvudet, eller så skiter de flesta fullständigt i de äldre.”

     Jo det stämmer förvisso att folk är själviska och mest tänker på att knarka, kröka och göka.

     MEN

     Folk ingrep inte när samhället förvandlades till en kriminell soptipp där allmän plats blev skjutbana.

     Folk ingrep inte vid massimport av våldtäktsmän och terrorister. Folk samlades på stan och gjorde handhjärtan som en skock fårskallar.

     Å andra sidan har regeringen som strategi att alla (eller åtminstone halva befolkningen) ska få covid. Det blir en pensionsbesparing.

     Det är inte så mycket gemene man kan göra åt besluten i efterhand förutom personlig social distansiering mot diverse riskgrupper.

     Det är uppenbart kallt kalkylerat från start att en viss procent av dessa kommer dö eftersom aktiva åtgärder som vidtogs i grannländerna inte vidtogs här i Sverige.

     De har blod på sina händer som de nu försöker kleta av sig på varandra. Alla med ansvar skyller ifrån sig och de skickar fram trippelhakan i TV som ska bortförklara dödstalen, men det är precis därför den typen av aktivister anställs på SVT.

     Tester av alla som jobbar med riskgrupper borde ha varit ett krav från dag ett.

     Svara
     • Frida Gustavlin

       /  05/24/2020

      Anders Lindberg skriver en som vanligt förvirrad text om dagsläget.

      https://www.aftonbladet.se/ledare/a/RRLEbJ/varfor-ar-hogern-arg-pa-tegnell-och-thunberg

      ”Sannolikt vore det klokt att vänta med att dra slutsatser tills vi har alla fakta på bordet. Är det kommunpolitikernas fel att så många dör eftersom de sparat och privatiserat sönder äldreomsorgen? Varför vill inte regionerna testa folk för corona? Borde Folkhälsomyndigheten ha stängt skolorna?”

      Man behöver verkligen inte vänta för att dra slutsatser, om vi låtit bli att vänta hade säkert färre dött. Om vi dragit följande uppenbara slutsatser så hade det med all säkerhet gått lite bättre.

      • Skiten smittar tidigt.
      • vård och omsorgspersonal som sköter riskgrupper behöver använda adekvat skyddsutrustning
      • personer inom riskgrupper som sköts av personal behöver också ha adekvat skyddsutrustning.

      Anders Lindberg undviker så klart själva kärnan i problemet, Sverige var dåligt förberett och sämst på att mobilisera jämfört med våra grannländer, skulden för detta är rimligtvis de politiker och myndighetschefer som styrt landet den senaste tiden. Vi har väl fortfarande inte tillräckligt med skyddsutrustning. Samma tröttande senfärdighet som migrationskrisen 2015, svårt att inte bli trött

     • Frida Gustavlin

       /  05/24/2020

      Ang. det här med antikroppar och antalet smittade, Folkhälsomyndigheten talar i skägget, som vanligt.

      Överstepräst Tegnell säger alltså följande.

      ” Dels är det inte helt klarlagt hur lång tid det tar att utveckla antikroppar, dels är det inte klarlagt om alla som smittas faktiskt utvecklar antikroppar, säger han.”

      Vadå klarlagt, hur svårt kan det vara att lista ut svaret på den frågan? I Stockholm finns det i skrivandet stund, enligt Folkhälsomyndighetens egna uppgifter 11211 diagnostiserade som är eller har varit smittade. Hur jävla svårt kan det vara att testa ett signifikant antal av dessa och jämföra mot förmodat smittotillfälle, insjuknande, sjukdomsförlopp, tillfrisknande och mängden detekterbara antikroppar utifrån den testmodell de nu använt. Gissar att det finns tillräckligt med villiga testkaniner för att få ett vettigt svar. Drar vi av alla som dött så finns det fortfarande över 8000 kvar.

      Är det slöhet, eller ska jag börja tänka att de mörkar för att de inte vill skrämmas alternativt skämma ut sig?

 46. Jörgen

   /  05/23/2020

  Från det ena till det andra, jag bor i det stora landet i väster, denna helg är lång helg, vi firar våra hjältar denna helg, blir säkert några BBQ’s att gå på.
  Någon som skulle vilja se på en livestream när jag skall förklara för mina amerikanska vänner att anledning till det höga dödstalet i Sverige är att vi är så mycket bättre än andra länder på att räkna våra döda?
  Eller skall jag kanske bara låta bli?

  Svara
  • Weasel

    /  05/23/2020

   Du behöver inte skryta alltför mycket över de svenska matematikkunskaperna, Jörgen.
   Visst , vi är väldigt bra på att räkna, men italienarna och belgarna verkar vara ännu bättre.

   För övrigt är det aningen märkligt att vi svenskar , som ju är så duktiga på det där med likräkning , inte klarar av att räkna döda om det är långfredag eller påskafton eller kristi himmelsfärdsdag eller söndag..
   På vardagar kan vi räkna ända upp till 100, men på helgdagar kan vi högst räkna till 10.

   Svara
 47. DanTor

   /  05/24/2020

  Stats-media och Wuhan-pesten och stigande sympati för aktuell regering, lurigt.

  Stats-media har varit osedvanligt framgångsrikt trots i fullt dagsljuse uppenbart kalkylerad, livs-spillan.
  Jag utgår från att framgången är planlagt underlag för ny förhandling om mer skatt-swich, det var egentligen för tunnt redan vid första swich-beslutet.
  Vad tror ni GottFolk i en första trevan och utgångsläget mera swich sisådär en 3/4-miljard för att landa vid, ”efter svåra gemensamma förhandlingar” , 1/2-miljard och det beloppet räknas upp med, påtal-om ”att räkna”, viss välvillig faktor.

  Svara
 48. Leif

   /  05/24/2020

  Anna Dahlberg för ett resonemang om tiggeri och prostitution:
  https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/varfor-ser-ni-utnyttjandet-bakom-sexkop-men-inte-tiggeri/
  Men om hon anser att den nuvarande legislativa hanteringen av prostitution är den enda raka borde hon väl också vara för en kriminalisering av gåvorna till tiggaren?

  Svara
 49. Gorby

   /  05/25/2020

  Svara
 1. Allt puttrar på som vanligt | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: