Hur många tror att man kan kvotera genialitet?

Rätt många som skrivit under detta verkar tro det i alla fall… Vill man se problem i allt så kan man göra det men hur många kvinnor ser på nobelfestligheterna och är intresserade av det som pristagarna faktiskt åstadkommit och hur många är intresserade av vilka klänningar som de inbjudna har på sig?

Men det är ju bara att titta på vilka det är som skrivit under och se namn som Sveland, Jalmert, Margareta Winberg m fl… Hälften av namnen har något med genus att göra så speciellt förvånad är jag inte att just sådana tror att man kvotera allt. Att den logiska delen av hjärnan är satt ur funktion verkar ju vara en förutsättning för att ha med genus eller extremfeminism att göra.

Say no more…

MVH

Medborgare i Toklandet

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

18 kommentarer

  1. När man såg namnen bakom artikeln kom den tröttsamma gäspningen.

    Svara
  2. ”Är inte mansdominansen och de signaler den sänder ett problem som rentav riskerar att försvaga prisets renommé?”

    Jag tror tvärtom. En kvotering skulle devalvera priset till en Kalle Anka-utnämning. Jag tycker att Svenska Akademien är en av få institutioner som man fortfarande kan lita på har integritet. Att utse en Mao-kramare till litteraturpristagare t ex. Och ännu bättre, en sekreterare som föreslår Ranelid att dansa i stället för att skriva böcker.

    Svara
    • Café Rättvisan:
      Och vilka är det som vill ha kvotering? Jo, det är ju de inom Kalle Ankavetenskapen… 😉
      De ger sig inte förrän allt blir lika Kalle Anka som de själva är så allt hänger ihop med kalle Anka!

      Svara
  3. Undertecknarna var nästan en ”Who’s who” av tongivande feminister i Sverige 2012. Saknas några namn. Hoppas de inte får igenom sina kvoterinsanspråk vilket skulle urvattna priset och Sveriges internationella anseende.

    Svara
  4. Anders Senior

     /  12/10/2012

    De verkar inte direkt insatta i vad alla andra vet, normalfördelningskurvan för kvinnor och män….. Man hittar flest män i bägge percentilerna….. Det finns alltså fler män på den smartare sidan av skalan, likväl som det finns fler män på den mindre kloka sidan. Jag ser fram mot den dagen feministerna vill kvotera in fler kvinnliga uteliggare…….

    Svara
    • Anders Senior:
      Det är ju väl känt att platsen i hjärnan där logik och sunt förnuft finns är inaktiverad hos dessa människor. Feminism och genustramseri funkar helt enkelt inte om dessa centra i hjärnan är påkopplade. Med några få undantag…

      Svara
  5. Wagner

     /  12/10/2012

    Jag bara undrar vilken av herrarna som fått priset på otillräckliga meriter och framförallt vilken kvinna förtjänade det bättre? Är det för mycket begärt att man namnger en enda kvinna, med bättre meriter, som fått stå tillbaka? Tydligen då jag läst texten flera gånger utan att hitta ett enda exempel.

    Sen var det fotona i DN! Tyckte dom såg aningen märkliga ut så jag googlade alla namn. Och jo, dom har verkligen ansträngt sig för att plocka ut bilder där dom inte ser allt för fördelaktiga ut. Men det är ju svensk media i ett nötskal. Tv4-nyheterna toppade sändningen med att en före detta nazist in i kommunfullmäktige (SD) och det kan man ju tycka vad man vill om.

    Men mannen i fråga för intervjun hade glömt att dra upp gylfen och det passade man på att zooma in! Klart om Fredrik Reinfeldt eller Stefan Löfven råkat ut för samma missöde så hade man ju kablat ut det också. Eller kanske ändå inte…

    Svara
    • Wagner:
      Som sagt tidigare, sunt förnuft och logik ihop med genustramsare är som två syd- eller nordpoler på magneter, det funkar helt enkelt inte hur mycket de än vill det.

      Hade han verkligen missat gylfen? Låter ju helt bisarrt om de fokuserar på en sådan sak… Jag undviker helst fyran helt och hållet då det enligt min mening är den absolut största skitkanalen i norra Europa. Kan ev och högst motvilligt kolla lite på morgonen. Så länge magen är tom går det bra…

      Svara
  6. Hmmm, ju fler gånger jag läser deras fantastiska debattartikel i DN desto mer övertygad blir jag om att den/de som skrev den var bra full eller nåt och sen lyckades pricka in de andras födelsedag på krogen eller liknande när de skulle kontrollera för man kan inte vara nykter om man sätter sitt namn under den. Det går fan inte, man måste vara bra dragen…

    Svara
  7. robjoh

     /  12/11/2012

    Som doktorand känner jag faktiskt mest förakt emot dessa människors syn på vetenskapen. Det jag ser är endast en grupp människor som har dragit ner byxorna och pissar på att de män och kvinnor som har stärkt mänskligheten. Vad de påstår i sin artikel är att dessa män och kvinnor inte har fått priset för den kunskap de har skapat utan för deras kön. Detta utan att lägga fram ett enda namn som bevis för sin tes!

    Svara
    • robjoh:
      Man kan väl hoppas på att de om ett antal år skäms öronen av sig för att de skrev under något sånt här…

      Svara
  8. Dessutom delas fredspriset (till EU) av en halv miljard invånare, varav cirka hälften är kvinnor. Även om alla EU-medborgare inte är inbjudna till Nobelfesten så borde andelen kvinnliga pristagare i år ligga väldigt nära 50%.

    Svara
  9. Wagner

     /  12/11/2012

    Jag kolla klippet på tv4.se och då ser man att gylfen är öppen på lite håll men den där avslutande inzoomningen är inte med. Dom insåg väl att dom gått över gränsen.

    Svara
    • Wagner:
      Det är bisarrt ändå om de gjorde det i tv. Men inget förvånar mig när det gäller 4:an.

      Svara
  1. Pingvinberget | Bashflak

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.