Kränkta skådespelare

Dramaten ska få en ny boss och skådespelarfolk visar att de fått för lite träning i hur livet funkar och att de verkar leva ett så skyddat liv att man undrar om de även har någon som tuggar maten åt dem. Och sen kanske skiter åt dem också, så de inte blir kränkta av lukten?

Enligt DN är det så här illa ”Marie Göranzon: Jag är så chockad att jag har gråtit”. Really? För att Dramaten byter boss? Är det sant att hon gråtit för en sådan sak så vete fan alltså…

Men sen fortsätter det, hon har inte bara gråtit av det utan

”– Jag är chockad, det är femtio år sedan jag kom in på scenskolan och jag kan säga att jag aldrig varit med om något liknande av omoral i mitt liv, säger hon till DN.

– Det är så omoraliskt att jag har gråtit. Lusten för teatern tog slut med detta.”

Marie Göranzon tycker att det är så omoraliskt att hon gråtit. På 50 år så är det värsta hon har råkat ut för att Dramaten byter chef… Really igen?

Tydligen så tror de att så fort ett företag eller liknande ska byta chef så sker det någon slags omröstning bland de anställda

”– Att man rekryterar en människa från en annan teater, Stadsteatern, som bevisligen har börjat bygga upp något på där. Personalen har möte där nu på morgon och är lurad precis som vi på Dramaten är, säger hon.

Marie Göranzon har redan hunnit tala med flera av sina arbetskamrater. Hon säger att rekryteringen nu kommer att resultera i ”oerhört många starka” reaktioner i det kungliga teaterhuset.

– Jag förstår inte hur styrelsen ska kunna lösa det här, den har hållit oss på halster, men det har bara varit ett spel för gallerierna. Nu finns det ju inga kontrakt som gäller längre, säger Marie Göranzon som återkommer till bristen på moral hos de inblandande, också Eirik Stubø.

– Ha nån moral, människa! Det är det vi ska visa våra barn. Vi måste alla ha en ryggrad, hur framgångsrik man än är så måste man ha en ryggrad.”

De ville ha en bra chef och rekryterar tydligen någon som bevisligen har lyckats förut. Nämen så konstigt…

Många hade trott att regissören Stefan Larsson var den som skulle ta över rodret på Dramaten, det finns en stark falang bland skådespelarna som förordat Larsson, och vad DN erfar så var det först kl 14 på onsdagen som Larsson fick besked om att han inte skulle få uppdraget som Dramatenchef.”

Jaha, det var detta som det handlade om hela tiden. De hade TROTT att en Stefan Larsson skulle få jobbet men så fick någon annan det istället. OH NO, jorden har slutat snurra kring dem själva, stoppa alla pressar som finns inklusive hela internet! Skådespelare är kränkta över att deras kompis inte fick det eftertraktade jobbet! Det är detta vi ska lära våra barn, att om de inte får som de vill hela tiden så ska de skrika och gråta?

Det kokade alltså ner till att prinsessor och prinsar på ärten inte fick som de ville. Och jobbar man på Dramaten i mycket vuxen ålder och samtidigt inte får som man vill så skriker man som ett litet barn

10308179_10152373592616163_1935455713431729847_n

Dramatenskådespelare som inte fått som hon vill?

De lever alltså i en så skyddad värld att de gråter och skriker när de inte får som de vill. Eller är det bara ett utslag av någon slags tragisk ofrivillig humor?

Det är tydligen inte omoraliskt att skrika och gråta som ett bortskämt barn bara för att man inte får som man vill när man är en bit över pensionsåldern…

*******************

Susannas Crowbar: ”F! – ett moget val?

Motpol: ”Män är tydligen skithögar

MVH

MiT

 

Lämna en kommentar

21 kommentarer

 1. Pelle2

   /  05/23/2014

  Jag såg de där artiklarna som skrevs om detta i många tidningar. Tror dom på fullt allvar att det går till så på andra företag och myndigheter att om personalen inte får den chef de vill ha så blir alla i personalen kränkta och börjar skrika om omoral ? Snacka om att leva i en skyddad verkstad…

  Tycker de också att den nye chefen skulle vara livegen och inte kunna byta jobb om något mera lockande dyker upp ?
  Patetiskt !!

  Svara
 2. MiT

   /  05/23/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  05/23/2014

   Nu finns det inget parti som har patriarkatet inskrivet i sitt valprogram så vem skall dom fråga ? Om hon menar att alla andra parti är patriarkala så har de redovisat hur de skall finansiera sin politik till skillnad från Fi. När några få har frågat Schyman om detta så säger hon helt plötsligt att partiprogrammet är visioner och därmed menar hon att hon inte behöver redovisa finansieringen tydligen.

   Min fråga blir då hur skall vi som väljare veta vad som är visioner och vad dom verkligen vill genomföra ? Fast med tanke på Schymans lättsinniga syn på pengar så tänker hon förmodligen införa allt i programmet om hon får chansen. Skitsamma om landet blir bankrutt för pengar är en patriarkal konstruktion precis som budgetar…

   Svara
  • Grodan Boll

    /  05/23/2014

   Alla frågar efter hur patriarkatet ska finansieras. Det är därför alla de andra partierna presenterar (skugg-) budgetar.

   Svara
 3. Jonte

   /  05/23/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  05/23/2014

   Så tjejer är alltid bättre på allt ? Skulle som sagt var vara kul att se henne bevisa det.
   Fast i vanlig feministisk tradition har hon ju redan skrivit att det inte går att prata om sådant här. Det är ju svårt att prata om något som inte är sant utan bara vanligt feministiskt skitsnack..

   Svara
  • Grodan Boll

    /  05/23/2014

   det är precis sånt hör det inte går å prata om. Tack men nej tack

   Kan vi prata om varför vi inte kan prata om det?

   Svara
   • morpheus

     /  05/23/2014

    Jag tänkte skriva är att det intressanta här är om dessa olika mönster i hjärnorna är ett resultat av biologi eller socialisering. (Min gissning: De har sitt ursprung i biologi och kan sedan förstärkas till viss del av könsroller.)

    Men sen läste jag din kommentar, och ja det mest intressanta är ju faktiskt varför vi inte kan prata om detta?

    Det mest intressanta är varför genusforskarna i hjernevask lägger så mycket energi på att prata om att andra forskare lägger så mycket energi på att forska om (läs ”försöka bevisa”) biologiska skillnader. Var det verkligen det bästa argumentet mot biologiska skillnader de kunde komma på?

    Svara
    • Jonte

      /  05/23/2014

     Vi kan inte prata om det för att ideologin är viktigare än verkligheten.

     Svara
  • David

    /  05/23/2014

   ”Tjejer är bättre. Så är det”.

   Har aldrig riktigt förstått lesbiska kvinnor som Moa Svan, vilka anser att tjejer är bättre på alla sätt och som trots detta tycks lägga ner en avsevärd energi på att se ut som, klä sig som, bete sig som, och låta som män. Kan någon förklara detta fenomen?

   Svara
 4. MiT

   /  05/23/2014

  ”– Som jag har förstått det var föräldern ångerfull, säger Anna-Karin Davidsson.”
  Det handlar om en tvååring som var inlåst i en het bil

  ”föräldern var ångerfull…” Hur mycket kan man satsa på att det var en mamma när man skriver så?
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18936988.ab

  Svara
  • lavazza1891

    /  05/23/2014

   ”Det finns en massa föreställningar om feminismen som inte har så mycket att göra med verkligheten.”

   Ja, den största missuppfattningen är att feminism är för jämställdhet.

   Svara
   • Pelle2

     /  05/23/2014

    De menade väl att feminismen inte har så mycket med verkligheten att göra 😉

    Svara
 5. Maria

   /  05/23/2014

  Marie Göranzon är 70 år och gråter som en barnunge för att hon inte får som hon vill. Patetiskt. Men så är också skådespelare den mest överskattade yrkesgruppen av alla.

  Svara
  • Pelle2

    /  05/23/2014

   Man brukar ju säga att de som är gamla går i barndom och det är inte utan att jag tror att det är det som Göranzon har gjort.Alternativt att hon har levt i en skyddad verkstad i hela sitt liv och tror att alla skall dansa efter hennes pipa…

   Svara
 6. Jonte

   /  05/23/2014

  Svara
  • Pelle2

    /  05/23/2014

   Har hon några bevis för att våldtäktsmän är porrkonsumenter i högre utsträckning än resten av mänskligheten eller tror hon bara det ? Dessutom är det väl inte så få kvinnlor som också konsumerar porr. År de också våldtäktsmän ?

   Svara
  • Björn

    /  05/23/2014

   Vad menar Misty? Att porrdyrkare inte får tycka att feminister som tror att man kan byta sexualitet, så länge det finns våldtäktspersoner (see what i did there!?) som också konsumerar porr? Vad vill hon säga? Helt obegripligt,,,

   Svara
   • Björn

     /  05/23/2014

    Sorry, en rad föll bort 😛

    Att porrdyrkare inte får tycka att feminister som tror att man kan byta sexualitet delar uppfattning med kristen höger…
    skulle det stå 😛

    Svara
 7. Jonte

   /  05/23/2014

  Gammal men oj så klockren krönika av Carl Hamilton i Aftonbladet 2004.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/carlhamilton/article10462777.ab

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: