Våldtäktsanklagelser som hämnd?

*****

Ett inlägg från en anonym gäst om soppan kring Ardin och Assange.

*****

Den kristna feministen Anna Ardin arbetar för Socialdemokrater för tro och solidaritet. Hon har nyligen frågat efter skillnaden mellan att beväpna barn och ha gränsbevakning, men de senaste dagarna har hon varit på ropet eftersom hon ifrågasatt huruvida det verkligen var Hanna Gadban som skrev sin islamkritiska bok Min jihad eftersom Gadban är invandrare och boken inte innehåller några stavfel. Det ifrågasättandet resulterade i ett replikskifte mellan Ardin och Gadbans förläggare på Aftonbladets debattsida.

Men ni minns säkert Anna Ardin från Julian Assange-affären år 2010. Den 14 augusti 2010 är Ardin och Assange på kräftskiva, och Ardin skryter om detta både på Twitter och Bloggy. Ungefär kl. 02:00 på natten till söndag (15/8) låter Ardin hälsa att hon trivs riktigt bra.

Sitta ute kl 2 och knappt frysa med världens coolaste smartaste folk, det är ju amazing! #fb

Det är också natten till den 15/8, alltså förmodligen strax efter detta tweet som våldtäkten sker. Det är i alla fall vad vi förväntas tro. Men livet går vidare, Assange bor hemma hos Ardin och de har sex även efter detta tillfälle.

Assange y Ardin interior

Den 18/8 eller den 19/8 blir Anna Ardin medveten om att Assange även har haft sex med en annan kvinna, och den 19/8 eller den 20/8 flyttar Assange ut.

Den 20 augusti anmäler Anna Ardin till polisen att hon blev våldtagen av Julian Assange den där natten 14-15/8. I samband med polisanmälan så tar hon bort sina tweets där hon hyllar Assange, men hennes inlägg på Bloggy blev kvar en månad till och finns cachade här.

Det krävde alltså en annan kvinna för att sex skulle bli våldtäkt. Det krävdes alltså en annan kvinna för att hyllningarna till Assange skulle vara värda att raderas. Kanske att våldtäktsanklagelserna trots allt är Anna Ardins hämndaktion? I september 2010 skriver Ardin så här på temat hämnd:

Some times it is difficult to go on without some kind of payback. As a human being you should be able to understand that. In this case I was very upset with a former fiancé who betrayed me for a long time. My revenge at that point consisted in posting this translation.

Now this post has gotten many good Christians to cast spells on me, told me that I am mentally insane and said that because I am a ‘revenger’ the whole world has the right to get their revenge on me. I think that is sad, but I hope that this global anger over this blog post will cause a lot of people to think again over their own need for revenge, and the way they treat their fellow humans.

Redan den 20 augusti 2010, alltså I samband med att Assange blir medveten om vad han anklagats för, går Wikileaks ut med att anklagelserna saknar grund, men det kan vi inte veta. Det är en fråga för rättsväsendet, inte för oss att spekulera i. Men vi kan konstatera att det krävdes en känsla av svek för att det som först var ömsesidigt sex, retroaktivt skulle rubriceras om som våldtäkt. Nu kan vi bara hoppas att bevisbördan fortfarande ligger hos den som anklagar, inte hos den anklagade.

Gäst

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

67 kommentarer

 1. Ardin är bara en av dom som konstant har otur när hon tänker. Det kan vara så att någon eller några korrekturläst åt Gadban, troligtvis på bokförlaget … Att sedan radera historik på typsik vänstermanér och genom det tro att det inte har hänt, utan att inse att det faktiskt kan finnas folk som hunnit att spara undan … Hon satte sin standard redan som groupie …

  Svara
 2. Anders Senior

   /  07/21/2015

  Icke att förglömma; Hon var även inblandad i affären med att flyga ut egyptier från Bromma med amerikansk hjälp.

  Svara
  • En inte helt regelrätt procedur …

   Svara
  • MJ

    /  07/21/2015

   Var hon?
   Hon blev ju utvisad från Kuba pga cia-kopplingar också.

   Svara
  • Dreadlock

    /  07/21/2015

   Vänta nu … Du menade väl Anna Lindh ?

   Om Ardin har varit med så är det nytt för mig.

   Svara
  • Anders Senior

    /  07/22/2015

   Ber om ursäkt!
   Verkar som mitt minne blandar ihop det….

   Svara
 3. T

   /  07/21/2015

  Att Ardin skulle vara kristen är lika sannorlikt som att det snöar i helvetet. Hycklandet är i samma klass som ärkebiskopen.

  Svara
 4. hans björkström

   /  07/21/2015

  Förhåller det sig som ovan angivet bör ansvarig åklagare enligt den muslimska norm som gäller i Sverige avlivas genom stening eller halshuggning ( IS-princip ).

  Svara
 5. MJ

   /  07/21/2015

  Tur att inte Arpis förslag om att sänkta beviskrav och luddiga straffbud skulle införas formellt kom från feministerna för 10 år sedan. Då hade Assange suttit i Svenskt fängelse nu.

  Svara
 6. Gunnar Sjölander

   /  07/21/2015

  Det här är varför man inte ska ha sex med feminister.

  Svara
 7. MJ

   /  07/21/2015

  Har ni sett dynamit-nyheten?
  Ser att SD-politiken (var inte för ledsna att det inte var araber nu) omnämns könsneutralt i större media medan 30-åringen och 33-åringen omnämns som män eller i maskulin. Aftonbladet skriver till och med ”hen” om politiken och han om 30-åringen (”nazisten”).

  Ni vet vad det brukar betyda va?

  Svara
  • Svenne

    /  07/21/2015

   Märklig historia. Får hoppas att Polisen utreder den noggrannt. Anförskaffning? Syfte?

   Svara
   • MJ

     /  07/21/2015

    Nu verkar förklaringarna vara ”Ha kul med” respektive ”Förvarat det åt flera manliga vänner”.
    Det kan ju vara en massa olika saker. Sprängämnen stjäls ju ofta från byggen och säljs sedan vidare i kriminella kretsar i allt mindre omgångar för att sedan användas vid vanlig brottslighet, för skoj skull eller när någon bonde ska ha bort en bumling ur ett dike m.m.

    Hade det varit araber så hade ju de vanliga batongliberalerna just nu skrikigt efter blod och krävt att de skulle dömas för förberedelse till massmord. Men nu är nog folk nöjda om de åker dit för det som de verkligen gjort.

    De verkar ju inte vara några genier, men det skulle förvåna mig om man kunde bevisa några terrorplaner.

    Svara
  • MJ

    /  07/21/2015

   Ha!
   Läs alla artiklarna på Aftonbladet. De nästan anstränger sig för att betona att 30-åringen, 33-åringen och 41-åringen är män.
   ”Han köpte det av en 41-årig manlig vän berättar mannen i förhör”
   Sedan plötsligt med SD-politiken: Hen hit och hen dit.

   Jag är 99.9% säker.

   Svara
   • MJ

     /  07/22/2015

    Nu har de ändrat. Nu står det ”politikern” och ”denne” där det tidigare stod Hen.

    Svara
    • michael

      /  07/22/2015

     Som jag förstått det är politikern 71år och mamma till en av dom gripna.

     Svara
     • William Haines

       /  07/22/2015

      Korrekt.

      Jag förstår inte varför de försöker mörka deras släktrelation då historien blir helt obegriplig utan det sammanhanget.

     • MJ

       /  07/22/2015

      Det är inte relationen de försöker mörka utan könet.
      Jag trodde att det var en flickvän, på grund av att könet framgick så tydligt att den könsneutrala benämningen samt genom beskrivningen av händelseförloppet.

      Men håll koll så märker du att VARJE gång könet inte framgår angående någon som misstänks/anklagas för att ha gjort något dåligt så är det en kvinna.

  • Det BORDE betyda att politikern är en transperson, men betyder troligen att vederbörande är kvinna. 😉

   Svara
 8. Svenne

   /  07/21/2015

  Feministglasögon…

  Svara
 9. MiT

   /  07/22/2015

  Svara
 10. MiT

   /  07/22/2015

  Svara
  • JW

    /  07/22/2015

   För ungefär tre år sedan gick ett ljus upp i mitt huvud, vi lever i en demokratur. Just den sista meningen är ett tecken på det.

   Svara
  • michael

    /  07/22/2015

   Att kritisera buddhism är rasism.

   Svara
    • MJ

      /  07/22/2015

     På svenska går det ju oftast att besvara även felställda frågor.
     ”Har du slutat slå din fru?” kan ju, om man aldrig slagit sin fru, besvaras med ”Nej”. Eftersom man inte kan sluta slå sin fru innan man börjat. Man är ju inte heller tvungen att svara med ett ord eller ens med ja eller nej. Så svaret kan ju också vara ”Jag har inte börjat” eller ”Jag har aldrig slagit min fru”. Det är inget dilemma.

     Svara
 11. Svenne

   /  07/22/2015

  OT: BBC: ”Where did it all begin to go wrong?”

  Svara
  • Kristian

    /  07/22/2015

   De envisas med att kalla Fridolin ”före detta lärare”. Det vore mer ärligt att säga ”livstidspolitiker sedan 19 års ålder, med ett tillfällig inhopp som lärare.”

   Svara
 12. Svenne

   /  07/22/2015

  OT: Skattemoral?

  Svara
  • Tydligen ännu häftigare att ge faan i det. Life on the wild side, Sosse style.

   Svara
 13. Ni anar inte innan hur långt en sexuellt sviken kvinna kan gå. Det här med Assange är än på snäll nivå. Han är inte död.

  Svara
 14. Svenne

   /  07/22/2015

  Apropå Ardin:
  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/nyheter/article21142964.ab

  Svara
  • Josef

    /  07/23/2015

   Karriär på att vara kränkt (manipulativ enligt rykten bland tidigare kurskamrater). Vilket syns på twitter, saker försvinner och tas bort ständigt. Riktigt grumligt inre uppenbarligen som hela tiden måste döljas…

   Svara
 15. Kristian

   /  07/22/2015

  Svara
 16. Svenne

   /  07/22/2015

  OT: För pojkar är priviligierade?

  Svara
 17. MiT

   /  07/22/2015

  Svara
  • MJ

    /  07/22/2015

   Åja….
   Hade det varit araber så hade vi ju hört samma sak från andra ringhörnan.
   Det är lustigt (haha-lustigt alltså) att PK-packet blir precis lika glada när det är SD:are och Nazister som SD-packet hade blivit om det var araber. Men gladast hade nog båda grupperna blivit om de faktiskt sprängt några ungar i luften.

   Jag har ju lyxen att kunna garva åt båda ringhörnorna oavsett vilka det är som gör bort sig och att faktiskt tycka att det är hemskt om någon lyckas.
   (Nu ska det dock betonas att det inte finns NÅGOT som tyder på några terrorplaner. Storpotäten jobbade ju med sprängämnen och nazisten var ju småkriminell, så det kan ju vara ett ”vanligt” häleri-ärende.).

   Eftersom Arpi nyligen var ute med förslag om att straffa alla som delade organisation med terrorister, sänkta bsviskrav, luddiga straffbud m.m. så ska det också bli kul att se vad han nu tycker ska hända med alla SD:are.

   Svara
   • Svenne

     /  07/22/2015

    ”Storpotäten jobbade ju med sprängämnen och nazisten var ju småkriminell, så det kan ju vara ett ”vanligt” häleri-ärende.”
    Tror mest på detta, finns dock gott om pikanta detaljer…

    Svara
    • MJ

      /  07/22/2015

     Ja, ”kan vara” var kanske lite svagt uttryckt. Jag är ganska säker på att det är på det sättet. Stölder av sprängämnen är ganska vanligt, det ovanliga här är mängden, och framförallt att det är stora mängder som inte verkar ha märkts.
     Det vanligaste sättet är ju att bokföra större laddningar än vad som används och sedan sno med sig mellanskillnaden hem. Vanligast är ju inom byggbranchen och anläggningsbranschen. Men jag har själv bekanta inom försvaret som gjort samma sak (för att använda vid arbeten hemma) och till och med värnpliktiga som tagit med sig sprängämne hem.

     Inom försvaret var det ju hur simpelt som helst.Man kunde hämta ut 300 kg sprängdeg till en övning där man var övningsledare och låta soldaterna spränga upp 200 kg utan att någon kände till mellanskillnaden eller att något verkade konstigt. Samma sak med ammunition, hämta ut 10 000 pilar var inget som verkade konstigt alls, och om soldaterna bara sköt 2 000 på själva övningen var inget konstigt heller. Till och med vapen skulle man kunnat smussla undan lätt, men de hade saknats förr eller senare. När soldaterna sprängde så brukade man kolla efter litegrann (mest för att ingen skulle sticka iväg med en större mängd), och ofta hittade man en näve sprängdeg som någon ”glömt” i en ficka.

     En vpl byggde en egen handgranat av en övningshandgranat, några decimeter pentylstubin och nått hekto sprängdeg som han pulat in i handgranatskroppen.

     Men hur som helst, de mest troliga förklaringarna just nu är att det INTE var fråga om terrorism.

     Svara
     • Blåval Rödval

       /  07/22/2015

      Han måste ha varit antingen djävligt korkad eller en atlet i världsklass. Pentylstubin har ju en brinnhastighet på över 6000 m/s. Handgranaten hade blivit rätt bokstavlig 😜

     • MJ

       /  07/22/2015

      Det var ganska korkat.
      Men det är ju samma fördröjning på övningshandgranaten som på en riktig. Han hade alltså knallskottet med grepe och hela köret kvar också (det är ju som en metallkropp med bara en handgranatständare i). Pentylstubinen var tejpad mot knallskottet och sedan inbakad i sprängdeg.

   • morpheus

     /  07/22/2015

    Jag är lite tveksam till att det går att likställa att straffa alla som ansluter sig till en terrororganisation, med att straffa alla som röstar på ett (fredligt) politiskt parti?

    Svara
    • MJ

      /  07/22/2015

     Hur definierar du terror, organisation och terrororganisation?
     Om SD:are planerade att begå ett terrordåd, blir inte SD en terrororganisation då (med den betydelse som Arpi m.fl. lägger i begreppet) ?
     Sedan menade jag såklart bara de som är medlemmar eller ger stöd till SD. För ingen har väl föreslagit att t.ex. alla som röstar på Hamas eller Hizbollah ska straffas för det?

     Svara
     • morpheus

       /  07/22/2015

      Om du inte kan hålla med om att IS är en terrororganisation, och att SD inte är det, så blir det ju svårt att fortsätta diskussionen härifrån…?

      Men:

      Jag vet inte vilken lista som är (mest) officiell men IS finns med på minst en lista över terrororganisationer, och SD är förmodligen inte med på någon trovärdig sådan alls.

      Om vi ska dra någon form av skiljelinje mellan IS-terrorist (eller Hamas osv) och den här mannen med sprängämnen så är det väl att IS-terrorister utför våldsdåd i organisationens namn, dåd som också antingen sanktioneras av organisationen eller har utförts på en direkt order av ledande personer i organisationen. Mannen med sprängämnen tror jag inte planerar att spränga något i SDs namn, eller å deras vägnar (inte heller fick han sprängämnena från SD som organisation tillsammans med någon form av direktiv) och om han gör det så får han nog inte partiets stöd.

     • morpheus

       /  07/22/2015

      Och varför peka ut SD i sammanhanget? Om han är medlem i en idrottsförening, blir idrottsföreningen också en terrororganisation då?

      Var han med i scouterna som liten?

      Är han ansluten till ett fack?

      Sjunger han i en kör?

      Har han ett Coop-kort?

     • MJ

       /  07/22/2015

      Jag tycker väl att det är svårt att definiera organisationer på det sättet. En sjuksköterskeorganisation inom IS har jag t.ex. svårt att se som en terrororganisation.

      Men som sagt, om man bara definierar begreppen så är de lätta att använda.

      De finns med på den s.k. terrorlistan. Men där förs man upp bara vissa vill det, det finns inga kriterier eller processer. T.ex. fördes ju Hizbollah upp där då de förklarade krig mot just IS, eftersom IS då var polare med de som förde upp Hizbollah på listan.
      Att man inte har kriterier eller definitionen beror just på att en jäkla massa som man (de som beslutar om vilka som ska vara där) inte vill ha där skulle hamna där.
      Det är alltså ingen grund för de som vill vara intellektuellt hederliga.

      Tja, svenska försvarets anställda begår våldsdåd i försvarets namn, det sanktioneras av försvaret och begås på order, Så det där fungerar inte som en definition, om man inte menar att Svenska soldater är terrorister.

      Jag vet som sagt inte innan definitionerna (kriterierna) ges. Men det är svårt att definiera om man vill att vissa terrorister inte ska vara terrorister.

 18. MiT

   /  07/22/2015

  Svara
  • vrb

    /  07/22/2015

   Haha ja, lär de inte ut sånt i grundskolan längre?! 😁

   Svara
   • Svenne

     /  07/22/2015

    ”Lär ut”? Näe, så unket, föråldrat, patriarkaliskt, ondskefullt! Tänk bara på filmen ”Caligula” (standardargument). Ungarna får googla fram kunskap:)

    Svara
   • Johan A

     /  07/23/2015

    Så illa kan det nog vara. Var hos en bekant i helgen och såg filmen Pearl Harbor. Hennes 22-åriga dotter var med och hon hade ingen aning om vad Pearl Harbor var, vad som hade hänt där eller vilken betydelse denna händelse hade för andra världskriget. Vid utfrågning visade det sig att i hennes skola aldrig lärt ut detta i historian. De hade för övrigt inte heller pratat om vem JFK var och vad som hände med honom! Däremot hade hon fått lära sig mycket om hur män förtryckt kvinnor genom tiderna. Det är tydligen sådant som är viktigast numera att lära ut till våra barn och ungdomar…

    Svara
 19. Ivar L

   /  07/22/2015

  Svara
 20. MiT

   /  07/22/2015

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  07/22/2015

   Wow, det där eskalerade snabbt.

   ”What is your major malfunction, numbnuts?! Didn’t Mommy and Daddy show you enough attention when you were a child?!”

   Svara
  • Grodan Boll

    /  07/23/2015

   Inklusivt, men kanske inte fullt så tolerant.

   Svara
 21. MiT

   /  07/22/2015

  Svara
 22. MiT

   /  07/22/2015

  Svara
  • Med Eskars logik är alla dagens anhängare till S rasister, då det var sådant man pysslade med på första hälften av 1900-talet … (Rasbiologiska Institutet mm mm)

   Svara
  • Ivar L

    /  07/23/2015

   Klassiker: Politiker smyger genom beslut på sommaren. Det händer ofta. Men så hemligt blev det nu inte.

   Men detta är på många sätt alldeles utmärkt. Om nu EU-tiggare skall få sätta upp bosättningar så bör det naturligtvis ske på lagligt sätt via tillstånd. Och om de får detta tillstånd så finns också någon som blir ansvarig. Det blir rätt svårt för de rödgröna att skylla ifrån sig både vad gäller kostnader och eventuella andra problem.

   Om det å andra sidan visar sig lyckosamt kan de få nytta av det i nästa valrörelse men sannolikt blir det deras motståndare som får nytta av det. Det är såhär politik skall gå till. Om de rödgröna tror på att låta romer bosätta sig i Sverige så är det precis såhär det skall skötas. Konsekvenserna blir deras ansvar.

   Svara
 23. jaha

   /  07/23/2015

  det är lite komiskt eftersom alla som har läst ardins blogg vet att hon har, eller åtminstone har haft, problem att uttrycka sig skriftligt på svenska.

  och det säger jag inte i egenskap av någon slags språkpolis, utan för att vissa inlägg innehåller så mycket talspråk och syftningsfel att vem som helst kan få en smärre hjärnblödning av att försöka läsa och tyda den.

  det intressanta är inte våldtäktsanklagelserna som hämndaktion, utan hur feministiska åklagare utnyttjar det svenska rättssväsendet till att indirekt straffa någon som inte är dömd för något brott.

  man behöver inte vara någon beundrare av assange för att inse att om det är någon som har horat ut sig i den affären så är det svenskt rättsväsende och svensk media.

  de gör det hela tiden till en fråga om hans person, men det handlar inte om hans person utan om den radikala ideologins inflytande på rättssäkerheten. har vi en rättsstat eller en ideologisk skithög? den debatten vågar de inte ta.

  den glada nyheten är att samtyckeslobbyisterna som såg din chans i den här smutsiga affären 2010 inte har åstadkommit någon större framgång fem år senare. och då har de ändå drevat utav bara helvete med allt från falska gräsrötter till förljugna Metro-uppslag.

  Svara
  • Dreadlock

    /  07/23/2015

   Än mer förbryllande är att Assange Nemesis blev advokaten Claes Borgström-En direktutnämnd (s) nickedocka för den sedermera suspenderade superfeministen Margareta Winbergs (s) (Att bli Sveriges brasilienambassadör)

   Kopplingen mellan Winberg och Borgström är jättesvår att bevisa förutom utnämningen, men att Borgström besitter en animalisk envishet i fallet som advokat till Thomas Qvick ( Som Borgström med alla medel ville få fällt,trots advokatrollen till Qvick) och en högst osympatisk förmåga att reda ut sin personliga inblandning i det hela. Att Mona Sahlin valde Borgström som (s) talesperson i jämställdhetsfrågor, blev liksom kröningen som utsedd advokat för BÅDA kvinnor som säger sig blivit våldtagna av Julian Assange, när det begav sig.

   Det stinker rutten råtta ända från Justitiepalatset i Stockholm.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  07/23/2015

   den glada nyheten är att samtyckeslobbyisterna som såg din chans i den här smutsiga affären 2010 inte har åstadkommit någon större framgång fem år senare. och då har de ändå drevat utav bara helvete med allt från falska gräsrötter till förljugna Metro-uppslag.

   Med tanke på hur väl det slagit ut med samtyckesreglerna på amerikanska universitetscampus, lär det nog ta en stund innan de får vind i seglen. Det är ju ändå från dessa progressiva akademiker som svenska feminister/vänstermuppar får sin inspiration.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: