När VI vill stänga gränsen är det av godhet

Läste en ledare av Karin Pettersson på Aftonbladet där hon säger att nu är inte rätt tid för skadeglädje, detta apropå regeringens kovändning om asylhaveriet. Folk raljerar så mycket det bara går över det faktumet. Vad Karin Pettersson väljer att inte nämna är att det man häcklar är förmågan att försöka få det som var bajsbrunt, rasistiskt, nazistiskt, fascistiskt, fiska i bruna vatten, bruna strömningar och så vidare för bara några veckor sedan till något helt normalt och eftersträvansvärt nu. Som om de alltid minsann tyckt så.

Så jo, nu är EXAKT rätt tid för skadeglädje. Också. Det är exakt NU Karin Pettersson och alla andra som kämpat stenhårt för att vilt och okontrollerat kasta brunt omkring sig ska få det tillbaka. IN YOUR FACE!

Det var en massa bladder från Pettersson om att ingen minsann hade kunnat förutse omfattningen som vi sett nu i höst. Jo, det fanns folk men dem brunstämplade man ju illa kvickt. Hon påstår att till och med Migrationsverket skrev ner prognosen i somras. Jo, de gjorde ju det. Frågan är varför…?

Här är en intressant del

stänger ute av godhet

Nej, ledarsidan har säkert inte ändrat åsikt men däremot hur man bemöter dem som tycker annorlunda än just den åsikten. Jag har i alla fall inte sett något brunkastande på Löfven eller Romson av dem. Inte på Socialdemokraterna eller Miljöpartiet heller. Som man gjorde för bara några veckor sedan mot dem som då sa EXAKT samma saker som S och MP säger nu.

Och på vilket sätt märker de som står utanför gränsen skillnaden om det är Åkesson som sätter upp kontrollerna och stänger gränsen eller om det är Lövfen och Romson? Är det bättre att stå utanför och titta in om gränsstängningen kommer från S och MP? Känner gränsstängningen skillnaden i värdering?

Hur skulle det låta om Pettersson pratade med asylsökare som står utanför?

KP: – Ni ska vara glada för att det inte är Sverigedemokraterna som styr det här landet för då hade gränserna varit stängda!

Asylsökare: – Men gränserna är ju stängda nu? Vi står ju här utanför?

KP: – Men just de här gränskontrollerna är införda för att vi är så mycket godare än SD, deras kontroller hade varit byggda av ondska. Ni ser väl skillnaden mellan de båda gränsstängningarna?

Asylsökare: – Nej… Vi ser en stängd gräns.

KP: – Men, men, vi stänger ju dem av ren godhet? För att det är jättestor skillnad mellan deras stängning av gränsen och vår stängning! Ni måste väl ändå märka skillnaden?

Asylsökare: – Nej…

Det spelar ingen roll vad man drivs av om resultatet är detsamma. Så jo, man kan helt klart säga att S och MP driver SD:s politik. Stenhårt!

Det finns ett enkelt sätt att slippa få häcklandet i ansiktet: Sluta kalla folk massa saker, sluta med dubbelmoralen och sluta använda dubbla måttstockar bara så ska ni se att ni slipper häcklandet ganska kvickt. För just nu är häcklande det enda ni förtjänar…

Och försök inte lura i folk att när S och MP stänger gränsen är det av pur godhet medan det är av ondska när andra vill göra samma sak. För den som står utanför är det nämligen ingen skillnad alls.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

37 kommentarer

 1. Hur länge ska man hålla fast i lögnen att ingen kunde förutse den nuvarande krisen?

  Sanningen är att olika delar av samhällets funktioner har varit hårt pressade i flera år nu – bara det att folk har suttit fast på asylboenden efter att ha fått PUT har länge legat på 1000-talet (numera 10 000-talet – eller ja, nu är asylsökande fast på Sveriges kalla gator istället…). Att migrationsverket har varit under hård press är inte heller något nytt och att kommuner har haft problem kan man sett lång tid tillbaka, men då gäller det ju att man stiger utanför sin utopiska bubbla och gör sitt jobb som journalist. ”Krisen” har egentligen bara skyndat på det oundvikliga något, men denna kollaps har varit på väg länge!

  Att Karin Petterson inte vill att någon ska peka finger handlar väl mer om självbevarelsedrift – innerst inne så är hon medveten om att hon har varit medverkande att bromsa den nödvändiga debatt som skulle behövts för många år sedan. Teoduresco, Arpi, Gudmundson, Westerholm, m.fl. har all rätt att peka finger då de är bara några av de som har påpekat vart det hållit på att barka hän men blivit utfrusna, brunstämplade, kallade fula ord m.m. med Pettersons och resten av Aftonbladets redaktions goda minne.

  Så nej Karin, vi kommer att fortsätta peka. Du får vänja dig vid det.

  Svara
  • High Karate

    /  11/28/2015

   Om INGET annat så måste dom här människorna, ju veta om att Julia Cesar eller hur det nu stavas förutsett detta väldigt länge eftersom att hon blev uthängd just För att hon förutsett det..?Den uthängningen kan fan ingen ha missat.

   Svara
  • Ivar L

    /  11/29/2015

   Framförallt skall vi peka finger fram till nästa val 2018 och minnas vilka som föreslog lösningen på problemet i god tid innan katastrofen.

   Vi skall också minnas att S och MP och Karin Pettersson säger att de inte vill ha den här politiken egentligen vilket betyder att de kommer att vara ivriga att avskaffa den och så får vi börja om från början med samma sak en gång till.

   Svara
   • Värt att peka på att de är ivriga att inte vilja ha politiken ja.

    Vilket betyder att risken finns att minuten det lättar så kör de allt rakt in i väggen igen. Speciellt MP. Don’t trust MP.

    Svara
 2. Kristian

   /  11/28/2015

  Skämtteckning från kalla kriget: ”Tidningsläsare som indelar bomber i ‘goda’ och ‘dåliga’ kan lätt hamna inom verkningsområdet för en ‘god’ bomb.”

  För övrigt är det dags för den där t-tröjan med texten ”MP = SD”.
  (Har inte kommit på det själv. Tror det var någon klokare än jag som skrev hos Sjätte Mannen som föreslog det.)

  Svara
 3. Sven

   /  11/28/2015

  Problemet för Sverige var ju att svenska politiker etablerade flyktinginvandringen på en alldeles för hög nivå och insåg inte att vi redan då tänjs på vår kapacitet. En lagom kontinuerlig asylmottagning kanske är 50000 personer per år. Men redan då är man uppe i nivåer som borde ha riskanalyserats ur en mängd synpunkter.
  SDs stora insats är att dom långt före andra partier intensifierade en risk. Hade Sverige antagit en kontinuerlig flyktingström på 5000 personer per år som SD sagt så hade det varit lätt att öka tillfälligt till 200000. Men nu när det varit runt 80000 per år var systemet redan fullt och en ökning till årstakt 500000 blev total katastrof.
  Problemet är ju för svensken att Sverige erbjuder så mycket mer än bara det skydd vi är skyldiga erbjuda. Det krävs skolor, sjukvård, jobb och bostäder som är en knapp resurs redan för oss som bor här förut. Allt kostar pengar.
  Tack SD för att ni varnade för problemen med stort välkomnande av flyktingar. Man kan ju tacka andra partier för att dom ändrat sig lite men det har dom ju gjort under galgen, så att säga, när de ser med egna ögon att deras politik givit stora negativa konsekvenser. Gå hem och tänk över fråga: Hur ska svensk politik utformas så att vi slipper vara Europas slagpåse när det gäller flyktingmottagande??? Det MÅSTE gå att få en rättvis fördelning av flyktingbördan inom Europa samt att andra länder med kapacitet som Sydkorea och Japan borde kunna in fler.
  Sverige har ackumulerat ca 2 miljoner flyktingar under ca 40 år. Genom våra skattepengar har givit de flesta av dem bra liv och det märks inte längre att de är flyktingar men summan av ackumulation och tillflödet kan aldrig vara bra för ett litet land att bära, varken ekonomiskt eller kulturellt.

  Svara
  • Ivar L

    /  11/29/2015

   Alltså, en lagom kontinuerlig invandring måste sättas i relation till födelsetalen om man inte vill byta ut befolkningen kulturellt. Detta eftersom integration eller assimilering går oerhört långsamt. Som vi alla kan se blir inte ett invandringsland blandkulturellt utan flerkulturellt.

   I den ekvationen måste man i så fall ta hänsyn till vilka kulturer som invandrar. Detta är fortfarande tabu och inom riskområdet för brunstämpling men även denna diskussion kommer de som regerar förr eller senare behöva ta tag i också.

   En nettoinvandring på 50000 per år är dubbelt så mycket som födelseöverskottet för närvarande. Till detta kommer att även nyligen invandrade får barn, tyvärr vet jag inte hur man därför räknar på vad som är ett rimligt förhållande mellan födelseöverskott och nettoinvandring men jag gissar att nettoinvandringen knappast kan vara mer än hälften (d.v.s. storleksordningen 10000-15000 f.n.) för att inte Sverige skall vara dominerat av främmande kultur runt 2050.

   Svara
 4. Pelle2

   /  11/28/2015

  Bra skrivet som vanligt Toklandet.
  Karin Petterssons ledare följdes ju igår upp av Per Gahrtons debattartikel där han försökte kalla kritiken mot Romson och Margot Wallström för Kvinnohat och påstod att manliga politiker kom lindrigare undan.
  Han kan inte ha läst t.ex Arpis kritik mot Fridolin för att inte heller han står bakom regeringens flyktingpolitik men ändå inte avgår.
  MP och S vill att dom skall stå över all kritik eftersom allt dom gör är av godhet medan alla andra partier och åsiktsmotståndare drivs av hat och illvilja.
  AB,s ledarredaktion vill som sagt var fortsätta med den havererade invandringspolitiken men dom har ju inte direkt varit jättekritiska mot S och MP för deras nya politik.
  Det är ju också symptomatiskt att samma Karin Pettersson och Aftonblad som pekade finger åt Arpi,Gudmundsson och Teodorescu nu vill att vi skall vara snälla och inte peka finger åt regeringen och AB.
  Hyckleriet och dubbelmoralen lever och frodas hos godhetsvänstern…

  Svara
 5. Patrick

   /  11/28/2015

  Svara
 6. Bo

   /  11/28/2015

  Aftonbladet (ledarredaktion mfl) har en grundsyn där endast de och människor m liknande åsikter kan vara goda. De har en så rejält utvecklad übermensch-attity gentemot partiet SD, deras väljare och sympatisörer att de helt enkelt inte kan se dem som annat än lågpannat patrask, onda rakt igenom. De är så marinerade i sin egen narcissistiska självbild att de måste hitta bortförklaringar – annars krackelerar deras självbild.

  Svara
  • Bo

    /  11/28/2015

   Det jag saknar hos dagens politiker är förmågan eller insikten i att kunna driva en realpolitik baserad på hur verkligheten är – inte hur de önskar eller inbillar sig att den är.

   Svara
  • Ivar L

    /  11/29/2015

   Embryot till det som skapar diktaturer när förhållandena är de ”rätta”.
   Det är bara att extrapolera vad dessa människor skulle göra om de fick oinskränkt makt. I princip står det där svart på vitt i deras texter på Twitter och Aftonbladet.

   Svara
 7. Grodan Boll

   /  11/28/2015

  Jimmie Åkessons förslag när det gäller invandring är konstant

  Det kan också tolkas som att vara konsekvent och med facit i hand, helt rätt.
  Är det den typen av politiker vi vill ha, konsekventa som har rätt?

  Svara
  • Pelle2

    /  11/28/2015

   Bra av Weidmo Uvell att hon jagar Vinnova om deras samarbete med ”Rättviseförmedlingen” kring ett program som räknar kön i media.
   Jag skickade en länk till henne angående Vinnovas samarbete med dom som skapade androstolen vars syfte var att förnedra män.Hoppas att det ger henne uppslag till ännu ett gräv gentemot Vinnova 🙂

   Svara
 8. Rp

   /  11/28/2015

  Jag tycker att KP har helt rätt trots sitt hyckleri. Det är inte rätt tid för skadeglädje och pekandes av finger. Bara för att hon mfl haft fel förut för det inte utvecklingen framåt att man hämnas när situationen är den motsatta.
  Men Jag måste erkänna att viss skadeglädje känner jag också.

  Svara
  • Hmm

    /  11/28/2015

   RP: Jag är vanligen inte heller för att det leder framåt med skadeglädje men jag ser här ett stort undantag då politiker har minne som en fiskpinne och är hala som ålar med kappor som vänder efter minsta lilla antydan till vindriktning.

   Så idag ska det bankas in hårt. Så hårt att det tar ett lååångt långt tag innan de kan låtas som att de glömt.

   Svara
   • Rp

     /  11/28/2015

    Jag tror inte minnet förbättras pga att man skriver dem på pannan hela tiden, men jag kan ju ha fel!

    Svara
  • MiT

    /  11/28/2015

   Man ska ALDRIG kunna bete sig som de har gjort och räkna med att komma undan för att det inte är ”rätt tid”. Det ser ut som det gör delvis pga dem själva. Tänker man som hon gör så kan man alltid göra vad fan som helst och aldrig behöva ta konsekvenserna eftersom det aldrig är ”rätt tid” för sånt.

   Svara
   • Pelle2

     /  11/28/2015

    Det är däremot alltid rätt att peka finger höger ut för godhetsapostlarna inom vänstern…

    Svara
    • Rp

      /  11/28/2015

     Det är nog en vanlig uppfattning ja. Det är lätt att kasta skit på andra.

     Svara
  • Ivar L

    /  11/29/2015

   Skadeglädjen i sig är rätt ointressant däremot är det ytterst väsentligt att vi kommer ihåg att dessa idéer var ”förbjudna” för bara några månader sedan. Hur skall vi kunna ta dem på allvar när andra åsikter som nu förs fram stämplas som ”förbjudna”. Det handlar om förbrukat förtroende både för de inblandade politikerna och media.

   Det Karin P försöker göra är att få oss att glömma detta och känna förtroende igen. Det skall vi inte svälja. Nu är mediekritiken viktigare än någonsin och lite skadeglädje är en alldeles utmärkt krydda för att hålla debatten vid liv.

   Svara
 9. Rikard

   /  11/28/2015

  Hej.

  Om jag skreve ledare för Aftonbladet
  med analys båd’ djup och grund
  skulle jag önska att jag kommo utihåg
  vad opinion och nyhet är

  För när jag då, med möda och besvär
  försvarar de jag hyllat här vid maktens tråg,
  som öppnat landet för hela jordens rund,
  skall jag ej glömma: Den som sa’ det – va’ det

  Pettersson dansar med sin Åkessondocka
  och i dansen den inte kan annat än bocka
  stoppad med halm som den är

  Vad tänkte du, Karin?
  Du vill SD särskilja
  Från din S-politik

  Endast D:et nu skiljer S från SD
  De e så de nu, Karin
  Den ene blir den andre lik

  Och om du bara finns som andras spegel
  Brukar du i regel
  Bli samma som det du ser i denna spegel
  Har du glömt din Hegel?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
  • High Karate

    /  11/29/2015

   Kan man anställa dig till jul?jag kanske behöver hjälp med julrimmen

   Svara
 10. Svenne

   /  11/28/2015

  Eller som Åsa Romson säger:

  Svara
  • Pelle2

    /  11/28/2015

   Först var det Fridolin och sedan Romson som tar avstånd från sin egen regerings beslut.
   Måste vara kul för Löfven att regera med sådana som dom…

   Svara
  • Ivar L

    /  11/29/2015

   Det finns ju egentligen bara en lösning på detta problem:
   AVGÅ!

   Svara
 11. Svenne

   /  11/28/2015

  Blir det en god Jul…? #Exit #Romson

  Svara
  • Pelle2

    /  11/28/2015

   Läste intervjun med den suveräna Teodorescu.

   Svara
 12. Jan

   /  11/28/2015

  Karin Pettersson är ett sänke, både för Aftonbladet och socialdemokratin. Det är också hon som är hjärnan bakom tokvänstersajten Politism. Som är ett sänke för LO… (Snygg är hon dock. Det ska inte förnekas…)

  Svara
 13. Törnrosa

   /  11/28/2015

  ”Jag vill varken fika med Birro eller med rasister” skrev Fredrik Virtanen i AB den 7 november 2014. 0m nu någon skulle glömt hur föraktligt han behandlade bl a Marcus Birro på både twitter och i tidningen.

  Den 21 november 2015 – när åsiktsmaffian på AB ledd av Karin Pettersson inlett sitt pudlande – försöker Virtanen förminska ordet rasist i en krönika på ledarsidan i AB. Detta med anledning av att Soran Ismail blivit klassad som rasist i ett SVT-program. ”Soran Ismail är äpple – är du det kanske också?” skrev Virtanen.

  Helt plötsligt var alla rasister i Virtanens ögon, han själv, Soran och alla andra och det var väl inte så farligt tyckte Virtanen.

  För dem som ännu inte genomskådat AB:s åsiktsmaffia och dess sätt att styra debatten alldeles åt helvete fel är detta en viktig kunskapsbit som inte bör sopas under mattan. mvh

  Svara
  • Ivar L

    /  11/29/2015

   Orkar inte med att kolla på Ismail. Vad var det som gjorde att han klassades som rasist och av vem?

   Svara
   • Törnrosa

     /  11/29/2015

    Har ingen aning. Har inte sett TV-programmet. Och Ismail får vara vilket han vill. Det som jag finner intressant är hur Virtanen handskas med sitt pudlande kring ordet rasism med tanke på hur viktigt det var för honom att brunkleta Birro tidigare. mvh

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: