Årets kapning: Det är feministisk utrikespolitik som befriade Manbij i Syrien från IS

Årets kapning står Birgitta Olsson, Folkp… Liberalerna, för

årets kapning birgitta olsson

Som om feminism har något med det här att göra. Det är snarare motpolen till feminism, rå och hård vapenmakt, som gjorde det möjligt. Hur förklarar hon det?

årets kapning birgitta olsson1

Ahhh, det gamla slitna NAFALT, ”Not All Feminists Are Like That”, såklart!

För till saken hör ju att feminister i Sverige kämpar för exakt samma saker som IS gör. Svenska feminister kämpar FÖR burqa, FÖR islamism, FÖR könssegregering, FÖR sharia, FÖR mer religionsmakt och så vidare. De DÄR nere kämpar de MOT allt som svenska feminister kämpar FÖR men ändå vill Olsson förknippa deras arbete med livet som insats med allt vad de kämpar mot? Visst är det rörigt?

Medan radikalfeminister, inklusive Birgitta Olsson, här i Sverige skriver arga feministiska tweetar om könsneutrala toaletter, smink och andra tramsiga ickeproblem som enorma förtryckande strukturer så kämpar andra människor i andra delar av världen med vapenmakt mot islamistiska terrorister.

Det mest sorgliga är att de som kämpat ner IS i den staden (och andra ställen) egentligen har kämpat mot hela Sveriges feministkår samtidigt.

Då kapar Birgitta Olsson deras kamp som de fört med livet som insats och vill att den ska handla om precis ALLT som de är emot. Det är makalöst fräckt! För jo, Birgitta Olsson är en svensk radikalfeminist och inget annat och svenska radikalfeminister är FÖR allt som de där nere med livet som insats kämpar MOT.

Det är ungefär som när svenska journalister vill sola sig i glansen från riktiga journalister, sådana som utomlands riskerar liv och familjer i vissa länder, när de upprört konstaterar att de åter fått en arg tweet eller ett mail. Mailen och tweetarna kommer såklart alltid från vita svenska män. Mailkorgsargumentet är stål i deras kretsar.

Då blir det långa drapor om hur hat och hot, gärna tillsammans med någon internationell undersökning om hur journalister mördas på löpande band i Colombia. För alla vet ju att det är exakt samma sak att få en arg tweet som att skjutas när man lämnar hemmet eller att någon skär halsen av ens barn.

Det senaste exemplet på en mailkorgsjournalist kan man läsa om i Expressen, det är en Anne-Sofie Näslund som drar till med det tunga artilleriet direkt. Totalt okunnig/ovetande om vad som orsakar de högst eventuella mailen hon får. Hon förstår inte att det är skråets egna rapportering och skriverier som orsakar responsen. Alltid! Trump må vara en galning men saklig rapportering är nödvändigt, vi i Sverige behöver inte media som kampanjar mot eller för något i andra länder, som sker när det gäller Trump och Clinton. Vi behöver inte media som medvetet vill missförstå precis allt som Trump säger och blåsa på med den ena tramsiga rubriken efter den andra. Och så vidare.

Näslund förstår helt enkelt inte att det är hennes egna så kallade ”argument” som orsakar responsen, det kan hon inte förstå eftersom hon tjatar om dem i artikeln.

Att skriva om Trump dagarna i ända är att glänta på näthatsdörren. Och ut väller de – de arga vita männen. Jag kan så klart inte veta säkert att alla faller inom denna kategori. Men nog är de arga alltid, det är versaler och utropstecken och jag ska inte tro att jag vet något. Och nog heter de som män i allmänhet brukar göra: Anders, Janne, Hans och Raimo. Och på den rasistiska tonen – alla gånger vita.

Så skriver hon. Samma gamla trötta radikalfeministiska touch, allt dåligt i världen beror på vita svenska män eller andra vita män. Sorry, det är inte 2015 längre. Har hon testat att försöka vara lite objektiv i sin rapportering eller är det hyllningsartiklar om Clinton och trams om Trump? Jag vet inte men kan gissa i alla fall, pallar inte med att läsa igenom alla artiklar om detta från henne men ni hittar dem här.

Kan man bo i USA om Trump blir president? Jag vet inte hur många gånger jag fått frågan den senaste tiden. För plötsligt är det ett möjligt scenario – tvärtemot vad en enda vettig person trodde för bara några månader sedan.

Sedan brukar de som undrar komma på att jag inte är amerikansk medborgare och kanske inte ens välkommen om Trump blir president. Det är nämligen inte bara mexikaner och muslimer som Trump vill stoppa vid gränsen. Vi andra, vi som varken kommit illegalt, kan uppfattas som våldtäktsman eller har fel religion i Trumps smala ögon, tar potentiellt jobb från amerikaner.

”America first” är hans nya grej, upprepad nästa lika ofta som ”make America great again” så bort med en massa visum och uppehållstillstånd och värna om de egna.

Tankesättet är skrämmande likt ett av våra egna riksdagspartier som också brukar hävda att de inte består av rasister.

Men en liten hint om hur det kanske ser ut kan man läsa om här. Så OM hennes mailkorg är som att öppna dörren till näthatet, vilket jag inte tror ett ögonblick på utan det är nog mest ljug från henne, så finns nog svaret på varför hos henne själv och ingen annanstans. Som man ropar får man svar. Kan man inte vara objektiv och rapportera sakligt från världens viktigaste val så kanske man ska inse sina begränsningar och lämna det till någon som är kompetent nog att göra det? Valet i USA är extremt viktigt även för Sverige, alldeles för viktigt för att aktivistas bort av journalistalibin som driver kampanjer istället för att göra sitt jobb! Och det viktigaste, det spelar ingen roll hur mycket man än kampanjar HÄR eftersom det har NOLL betydelse DÄR. Det enda syftet jag kan tänka mig är att man vill posera inför kollegor och samla likes på facebook.

Man måste inte gilla Trump för att vilja ha saklig och korrekt rapportering. Skulle jag bott i USA skulle jag garanterat vara Demokrat eller stödja Bernie Sanders. Trump må vara ett rövhål i mångas ögon men svenska folket förtjänar en saklig och riktig rapportering, som det är nu så kan i princip all rapportering sammanfattas till att Trump bara väntar på att få bli president så han med ett galet skratt kan trycka på den röda knappen, att han är en extrem hatare som avskyr precis alla människor utom vita amerikaner, att han vill stänga ute resten av världens befolkning från att ens sätta sin fot på amerikansk mark, att han är äcklig som har en yngre snygg fru, att han hatar mexikaner, kvinnor, muslimer och alla andra som inte är vita amerikaner. Och så vidare. Man frågar hans döttrar om hans kvinnosyn men undviker att fråga Chelsea Clinton om hennes fars kvinnosyn i Orala Rummet med cigarrer och annat.

En sak är säker, Clinton har en hel del lik i garderoben också. Men vilka det är får vi nog vänta med att media rapporterar om tills de blir obehagliga överraskningar. Trumps garderobslik är offentliga, där vet man vad man får så att säga.

Kan inte svenska journalister vara lite modiga och testa något nytt? Prova att vara lite objektiva och sakliga? Nej, ni kan fortfarande ha ert personliga tyckande kvar, ingen vill ta det ifrån er men håll det bara borta från ert jobb. Vem vet, ni kanske blir överraskade över resultatet?

**********

Apropå gårdagens nyhet så är nog det här den roligaste, och samtidigt sorgligaste, tweeten om den

filosofen nils om aidas rattfylla

För er som inte vet, Nils är Miljöpartist…

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

70 kommentarer

 1. Svenne

   /  08/14/2016

  Apropå arga feminister…

  Svara
  • Grodan Boll

    /  08/14/2016

   Satiren had helt missats av dem och efter den hade förklarats för dem så att de förstod, hade de gjort en intersektionell kullerbytta och skrikit racism / islamofobi / apropriering.

   Svara
 2. Sven

   /  08/14/2016

  Det roligaste är ändå folks reaktion i Manjib. ”Nu kan vi raka av oss skägget och kasta slöjorna, som är islamiseringen yttersta konsekvenser på personlig nivå.” I Sverige vill hårda muslimer ha acceptans för att vi gamla svenskar ska acceptera dessa förtryckets yttringar, medan vi också i Sverige har mängder av människor som har flytt från islam och nu får uppleva att hårda muslimer jagar dem, och tillåts jaga dem, även i Sverige.

  Svara
 3. Stilen på den franske intervjuaren kände jag igen…….

  Svara
 4. Jan

   /  08/14/2016

  Hotellstandarden var inte tillräckligt hög för dessa a la carte-asylanter så de beslöt sig för en lyxstrejk. Tills polisen grep in.

  http://www.expressen.se/nyheter/protesten-vid-asylboendet-over/

  Svara
  • Havre flarnstad

    /  08/14/2016

   A la carte asylanter det uttrycket adderas genast till nysvenska-ordboken 2016 års edition 😀

   Undrar om inte Birgitta Ohlsson dessutom kvalar in som en taliban-feminist 😀
   Cherrypicking i sin extremaste form när Birgitta är framme och snor åt sig.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  08/14/2016

    Birgitta Ohlsson är ju för rolig!

    Det finns så vitt jag vet endast en uttalat ”feministisk” regering, den svenska malliga rödgröna regeringen. Vad har då den svenska feministiska regeringens särskilt feministiska utrikespolitik haft för positiv inverkan på säkerhetsläget i långtbortistan? Högst oklart!

    Däremot så har den peppiga feministiska inrikespolitiken i konungariket Sverige gjort det möjligt för att hundratals medeltidsromantiker med skägg kunnat åka ner för att döda kvinnor och barn i ovannämnda långtbortistan, för att sedan återvända som om det regnat till det feministiska konungariket.

    Det är feminism så det skriker om det.

    Sedan undrar jag också för vilket parti Birgitta Ohlsson (F!) egentligen jobbar för.

    /Frida

    Svara
 5. Ivar L

   /  08/14/2016

  En välkänd ung feminist känd för att önska alla män en plågsam död har tydligen en vit och mer än medelålders man att tacka för sin karriär:

  ”Även Zara Larsson är tacksam för att Ola Håkansson ställt upp och när jag frågar henne vad hon egentligen tycker om Ola and the Janglers-sångaren blir svaret:
  – Det är jätteskönt att han är engagerad och bryr sig. Han vill att jag ska lära mig branschen. Så jag lyssnar på hans gamla låtar – han är skitbra!”

  Det är rätt komiskt att ett flertal kvinnliga artister i Sverige som vetter åt det feministiska och framhålls som starka självständiga kvinnor som fixat sin egen karriär ofta har en stab av förskräckliga vita män som backat upp dem och haft en stor del i att deras karriär tagit fart. En annan artist med en sådan historik (som dock inte uttrycker sig hatiskt) är feministikonen Robyn.

  Svara
  • Robyn är mer självständig än Zara Larsson, Robyn skrev sina egna låtar redan när hon var 16. Och i musikbranschen är det låtskrivaren som får de största pengarna

   Svara
  • Pelle2

    /  08/14/2016

   Hon tycker ju också om att samarbeta med framgångsrika,vita män som David Guetta men det är väl som vanligt för en radikalfeminist som Zara att ändamålen helgar medlen.
   Detsamma kan för övrigt sägas om Birgitta Ohlsson…

   Svara
  • trollan

    /  08/15/2016

   Skulle nog inte jämföra Zara med Robyn för Robyn har trots allt gått sin egen väg och stått på egna med med egen musik. Zara har (väldigt) bra sångröst men inte mycket mer att komma med som det verkar än så länge (hon har väl tiden på sig). Men Robyn imponerar starkt på mig. Även om jag var lite anti den väldigt kaxiga Stockholmaren på 16 år som inte lät sig styras av Jante när jag hörde hennes första intervju. Men vi har båda mognat med åldern skulle jag säga.

   Svara
  • @Ivar L
   ”En annan artist med en sådan historik (som dock inte uttrycker sig hatiskt)
   är feministikonen Robyn.”

   Det går nog att få fram lite hatiska grejor från Robyn också
   om man gräver lite. Hon har i alla fall medverkat på FiS-skivan:
   ”Tidigare har Feministiskt initiativ gått ut med att även Marit Bergman,
   Nina Persson, Zhala, Robyn, The Knife, Gnucci, Jenny Wilson,
   Alina Devecerski, Jaqee och Christopher Sander är med på skivan.”
   http://feministisktinitiativ.se/alla-artister-och-lattitlar-pa-valskivan-f/

   Svara
 6. Dreadlock

   /  08/14/2016

  Brudöverlämningen passar sig inte enligt Präst som menar att (Citat) ” brudöverlämning kan få kvinnan att uppfattas som en ägodel som lämnas vidare från en man till en annan.”

  ”Kan få kvinnan att uppfattas som en ägodel” Smaka på den meningen. Både bruden och brudgummen samt pappan till bruden är icke närvarande i analysen. Prällen gör en helt egenhändig analys med feministisk underton, kallar bruden för ”kvinnan”. Pappan överlämnar en ägodel och brudgummen lägger beslag på bytet. Kanske extremt sätt att tolka men finns det någon annan förklaring ?

  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/kyrkan-kritisk-till-brudoverlamning

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/14/2016

   Det hade ju varit bra om prästen haft de viktiga kunskaperna i HBTQ, det kan faktiskt också vara så att det finns en ”brud” på en kristen bögvigsel, och om då pappan överlämnar sin son som identifierar sig som brud, men dock ej som kvinna så fungerar inte det där unkna patriarkala resonemanget.

   /Frida

   Svara
  • Grodan Boll

    /  08/14/2016

   Vem bestämmer, i sin mest absoluta mening, hur hela bröllopet ser ut?

   Svara
   • Dreadlock

     /  08/15/2016

    Exakt Grodan.

    Pyntar man 100k för ett bröllop så är det sista bröllopet behöver prällar som helt oinbjuden agerar feministisk smakråd åt brudparet och deras föräldrar. Jag skulle aldrig i livet acceptera något sådant , antingen en ny präst eller byta kyrka.

    Svara
 7. Lars

   /  08/14/2016

  Jag skulle vilja påstå att det var extremt maskulin politik (krigföring) som drev bort IS.
  När du har att göra med farliga och våldsamma människor är det bara hårt och kontrollerat våld som biter och det är inte något som jag kopplar ihop Birgitta Ohlsson med.
  Motståndaren kommer aldrig vända andra kinden till som hon har gjort.

  Svara
 8. Svenne

   /  08/14/2016

  OT: Britta Svensson: Det handlar inte om moral utan om barbari
  https://archive.is/1yJPD

  Svara
 9. Non Dare Call It A Conspiracy

   /  08/14/2016

  Trump måste vara det bästa som kan hända världen då maktens megafoner, MSM, är rabiata i sitt hat mot Trump. Globalisterna som vill förstöra nationalstater, med mångkultur och feminism, utmanas på många håll.

  Svara
 10. Rikard

   /  08/14/2016

  Hej.

  Äckel är vad jag känner för hennes försök till att åka snålskjuts på befrielsen av människor som förtryckts av Islamska Staten.

  Det hon gör är som om Sveriges dåvarande regering tagit på sig äran för Operation Overlord.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/14/2016

   Eller ännu roligare. Om en borgerlig minister, låt säga Fritiof Domö från högerpartiet i Per Albin Hanssons tredje regering, samlingsregeringen mellan 1939-45, klappat sig på bröstet och malligt deklarerat att det var tack vare den modiga socialdemokratiska utrikespolitiken (som på den tiden var lite nytt och fräscht) som operation Neptune, landstigningen i Normandie i slutändan ledde till vinst för de allierade.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  08/14/2016

    För att vara lite seriös. Det är givetvis föredömligt att kurdiska kvinnor tar till vapen i samma utsträckning som män när det kommer till krig. Nått säger mig dock att det är ett försvinnande fåtal av de kurdiska soldaterna som är just kvinnor. De flesta som strider och dödas som soldater är män. Men det är ju en vacker mediabild att gilla på Twitter.

    Sedan är väl knappast kurderna som folkgrupp välkända för att ha någon direkt superfeministisk syn på det här med heder och hedersmord?

    ”A July 2008 Turkish study by a team from Dicle University on honor killings in the Southeastern Anatolia Region, the predominantly Kurdish area of Turkey, has so far shown that little if any social stigma is attached to honor killing. It also comments that the practice is not related to a feudal societal structure, ”there are also perpetrators who are well-educated university graduates. Of all those surveyed, 60 percent are either high school or university graduates or at the very least, literate.”

    /Frida

    Svara
 11. Feministisk utrikespolitik? Var vår käre Birgitta där och förhandlade? Inte? Då kan hon hålla käften och låta de som befriar med vapen befria.
  Hoppas bara att det håller nu.

  Svara
 12. Jock Rockman

   /  08/14/2016

  Tja, vissa vill ha kalifat, andra matriarkat. Det ena ger det andra. Att det nu blev Trump versus Clinton är väl rätt ”logiskt” enligt ”tidsandan”? En macho mot en fecho – polariseringen om kön är tämligen tydlig, i landet där nyfeminismen startade.Liksom att Trump bryr sig knappast om den försummade mansfrågan, definitivt inte Clinton. Män som kanonmat OCH klappjakt på manligt kön…

  Svara
  • G

    /  08/15/2016

   ❤ Så bra och viktigt arbete som Hildebrandt/Madon gör med detta projekt eller vad man ska kalla det. Sverige behöver se och höra mycket mer av den här varan.

   Svara
  • G

    /  08/15/2016

   WOW!
   Vilka kommentarer av ”Erik Carlsson” bland kommentarerna under videon….

   (Erik:
   ”Rasistiskt jävla Avpixlat-trams!!!!!!! Jag kan för allt i världen i förstå hur vi kommit hit? ”journalister” som lånar ut sig till dom högerextrema krafterna i samhället:( Svenska feminister är dom som gjort mest i dessa frågor. Vi pratar ofta med representanter för det muslimska civilsamhället, vi pratar även på direkt länk med kunniga feminister från saudi och det muslimska brödraskapet. Dessa har under flera år varnat och berättat om rasistiska ryktesspridare som finns i Sverige tex Sara muhammed och den oförskämda kurdiska hunden amine kebahavi”

   Svar: ”Snurrigt hörru”

   Erik:
   Jag tycker bara det är bäst att prata med dem som vet bäst. Alltså representanter för det muslimska civilsamhället. Man bör lyssna på dem istället, de har under flera år haft problem med dessa rasistiska ryktesspridare.

   Svar: Vänta, kallar du Madon och Mohammad rasister?

   Erik:
   Ja det blir rasistiskt tyvärr… Varför kunde inte en person med tolkningsföreträde kring dessa frågor vara den ända som pratade? T.e.x Rashid Musa? Blir bättre så, med en representant från det muslimska civilsamhället.

   Svar: Gå någon annanstans och trolla..

   Erik:
   Man behöver inte vara ett troll för att påpeka att dom sprider sd:propaganda. Fråga någon representant för det muslimska civilsamhället om dom tycker om detta.)

   Ahahahaha herre jävla gud alltså 😀

   Svara
   • G

     /  08/15/2016

    Ahhahaha WTF!
    Nu förstår jag mig på ”Erik” lite bättre när jag såg denna kommentaren, det förklarar varför han reagerar som han gör….

    ”Erik Carlsson:
    Vi inom den Svenska Vänstern ser med oro på detta, Sakine är inget annat en rasistisk hund!”

    Svara
   • Pelle2

     /  08/15/2016

    Erik Carlsson menar alltså att det är rasism att prata om hederskulturer och hedersvåld ?
    Snacka om att vara verklighetsfrånvänd..
    Ser också att han är en identitetspolitiker och vänsterpartist som menar att om du inte tillhör en viss grupp så har den andra gruppen tolkningsföreträde.
    Undrar i så fall hur han kan ha synpunkter på SD eller sina politiska motståndare överhuvudtaget när han själv inte tillhör dom ?Har inte dom tolkningsföreträde ?

    Är ju också intressant att han tycker att vi skall lyssna bl.a på det muslimska brödraskapet,
    Det är väl inte många som har något förtroende för dom..

    Man kan ju också konstatera att han,på sedvanligt vänstermanér, vill tysta sina åsiktsmotståndare genom att kalla dom för nedsättande saker och att brunmåla dom.
    Blir så jävla trött på sådana som han..

    Svara
    • Olof

      /  08/15/2016

     Lite Poe’s är det ju, men det är rätt uppenbart att ‘Erik’ bara trollar och att det inte är allvar. Inte ens en förvirrad svensk vänsterfeminist hade rakt ut sagt ‘kunniga feminister från saudi’, eller kallat någon för kurdisk hund. Men visst, man förstår ju varifrån sarkasmen kommer, ty det är bara orden som hade varit annorlunda valda och mer inlindade, men andemeningen den samma.

     Svara
     • G

       /  08/15/2016

      Jag tycker det finns några alternativ. 😀

      1. Det är så här han är på riktigt, det skulle inte förvåna, även om det inte är troligt.

      2. Han trollar och leker vänsteridiot enbart för att visa hur naiva vissa inom dagens vänster faktiskt är, och hur många inom vänstern skulle kunna tänkas reagera i vissa fall.

      3. Han heter inte erik carlsson, men kommer från det muslimska civilsamhället och menar allt som han säger, och han blir genuint provocerad av att se sådant här och behöver därför skriva av sig.

      Haha ja, men det var ju mest roligt, alltså att de har direktlänk ner till några kunniga feminister i saudiland som sitter och väntar som på nåt jävla callcenter….kanske för professionell rådgiving som sedan ska vidarebefordras till svenska feminister så att de kan skriva ännu bättre feministiska texter där de pratar sig varma om mycket som vi inte vill veta av öht.

      ”tryck 1 för rådgiving av saudiska feminister…”
      ”hallå jag behöver hjälp!…”
      ”jaha, är det rasister på avpixlat du behöver hjälp med nu igen”
      ”nej, det är Hildebrandt&Madon på youtube, de tror att de är nånting, de pratar en jävla massa skit som svennarna tror är sant och lyssnar på, hjälp vad ska jag göra!!!!”
      ”ingen fara, svennar är naiva och tror inte på sånt där snack, det borde du veta vid det här laget, se bara på islamisterna i Miljöpartiet som det rapporterades om i våras, det var ju inte alls många som blev utesluta till slut, separata badtider har redan införts här och där, och kvinnozoner på festivaler kanske blir nästa framsteg i landet har jag hört ända hit till saudi…”
      ”ja just det ja, det har du ju rätt i feministen, okej, de på youtube är nog inget att bry sig om då.”

  • Pelle2

    /  08/15/2016

   Sakine Madon skrev en bra ledare häromdagen om vänsterpartisternas och Fi,s vurmande för könsseparatistiska bad.
   http://www.expressen.se/ledare/sakine-madon/varning-for-vansterns-konsseparatister/
   Håller med henne att det är konstigt att feministerna och vänstern vill stötta de sant patriarkala kulturerna genom att hjälpa till att begränsa kvinnornas och flickornas rörelsefrihet i det svenska samhället. Detta samtidigt som dom spyr galla över den svenska mannen som tillsammans med kvinnorna har skapat ett av de mest jämställda länderna i världen..

   Svara
   • michael

     /  08/15/2016

    Man ska komma ihåg att det finns många radikalfeminister som aktivt jobbar för ökad könsseparatism i samhället,så i den frågan kan radikalfeministerna ta islamister i hand.

    Svara
 13. Den ‘feministiska utrikespolitiken’ har åtminstone lett till att Sverige har en pluton SOG på plats som militära rådgivare & utbildare åt kurderna. Snart dubbleras den styrkan. Birgitta Olssons Folkparti vill gå ännu längre och även skänka vapen.

  Svara
  • Jans

    /  08/15/2016

   Det intressanta i sammanhanget är ju på vilket sätt militär rådgivning och vapen är feministiskt. Det är väl saker som patriarkala samhällen sysslat med sedan urminnes tider?

   Svara
   • Olof

     /  08/15/2016

    Feministisk rådgivning: I krigföring i stadsmiljö kan man med fördel använda det motsatta könets badrum för att förvirra fienden. Är det dessutom ett genusmedvetet badrum med gratis bindor bör man vara medveten om bindans möjligheter om man behöver förband.

    Andra fördelar: Feministiskt utbildade soldater är i princip omöjliga att förhöra. Förhörsledare klarar helt enkelt inte av att hålla förhören, då det ohämmade flödet av trams leder till mentalt sammanbrott då förhörsledaren kämpar med önskan att få fången att tala när de hellre än allt annat bara vill få dem att sluta vräka ur sig total idioti.

    Svara
 14. Nils Dacke

   /  08/14/2016

  Nu måste vi en gång för alla slå fast att svenska radikalfeminister, svenska tokvänstern, svenska klimatfascister, svenska ledarredaktioner, svenska islamistiska statskyrkan, svenska islamistiska miljöpartiet, svenska genusforskare, svenska journalister på propagandaministeriet SVT/SR/TV4 och svenska tokpolitiker såsom Birgitta Olsson, Stefan Löfven, Fredrik Reinfeldt osv INTE HAR NÅGON RÖSTRÄTT I HÖSTENS PRESIDENTVAL I USA. Vilket är jävligt skönt!!!

  Svara
 15. Senior

   /  08/14/2016

  Det är så det går till i mellanmjölkens land. Politikerna kör på som vanligt tills några veckor innan valet då de håller upp fingret och pejlar om folk tröttnat och hotar rösta på något annat.

  Då kallar man sig och sin förda politik något nytt, tex nya moderaterna, eller att man för en feministisk politik.

  Därefter kan man köra på som vanligt igen till nästa val då folk återigen tröttnat och hotar rösta på något annat. Då kan man återigen hålla upp fingret, anpassa retoriken efter vindriktningen och tex. hävda att man för en miljömässigt hållbar politik, för att återigen kunna köra på som vanligt i fyra år till.

  Jag förstår precis vad Reinfelt avsåg i boken ”Det sovande folket.”

  Fast på sista tiden har folk börjat vakna mer och mer, tyvärr är spänningarna i den svenska krutdurken nu så höga att det snart kommer att smälla rejält då folk kommer att vakna väldigt abrupt.

  Detta vet våra politiker, och det är i den aspekten vi skall se bl.a. förslagen till restriktivare vapenlagar, ökad övervakning av medborgarna etc.

  Svara
 16. Floskeln Nils är välkänd twattare på Toklandet,
  liksom ”läraren” Talgbollen.

  Svara
 17. Havre flarnstad

   /  08/15/2016

  http://www.mirror.co.uk/news/world-news/stampede-french-mediterranean-resort-juan-8632257

  På samma ö gick f.d separatister ut och meddelade att bångstyriga islamister skulle tas om hand om i efterdyningarna av Nice så det känns inte alls långt borta att Korsika blir platsen för Frankrikes första stora slag för fransmän vs islamister.

  Beväpnade hämndsugna separatister och muslimer med redan blodad tand samlade på en liten isolerad yta det kan nog hända vadsomhelst här.

  Svara
  • T

    /  08/15/2016

   Ger man sig på lokalbefolkningen på Korsika har man förlorat redan innan man börjat.

   Svara
 18. MiT

   /  08/15/2016

  Svara
 19. MiT

   /  08/15/2016

  Svara
  • G

    /  08/15/2016

   😀 …..

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  08/15/2016

    Bilbränder halverats, ja det är inte så konstigt. Om det finns 100 bilar och man bränner upp 50% så finns det 50 kvar, bränner man året därpå upp 50% av de 50 kvarvarande bilarna så har bara 25 brunnit. Jippie, antalet bilbränder har halverats.

    Raljant av Frida, javisst, men även hyfsat raljant av vår justitieminister.

    Hur många i dessa förorter väljer numera att parkera sin bil på en säkrare plats? Hur många bränner upp sin bil som en del i ett försäkringsbedrägeri?

    Jag hade dock gärna sett siffror på hur många enskilda bilar som brunnit upp, det här med antalet bilbränder verkar vara något missvisande.

    /Frida

    Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/15/2016

   Statistik från MSB – https://ida.msb.se/ida2#page=a0172

   Uppsåtligt anlagda bränder i personbil. Antal insatser, det vill säga inte hur många bilar som brunnit upp.

   1998: 380 st (0,04 insatser per 1000 invånare)
   2009: 1286 (0,14 insatser per 1000 invånare)
   2015: 1428 (0,14 insatser per 1000 invånare)

   Hur jag än räknar får jag det inte till att det tänts på hälften så många bilar 2009 jämfört med 2015, men det kanske är så att det är väldigt mycket glesare mellan bilarna 2015 än 2009?

   Däremot så kan man se att att antalet insatser, med råge, mer än tredubblats under perioden 1998-2009, och att antalet insatser stått mer eller mindre stilla mellan 2009-2015, sett mot antalet invånare.

   En falsklarmsuttryckning brukar kosta någonstans mellan 5000-10000 kronor, lite beroende på hur allvarlig branden är, och hur mycket stök det är runt omkring så gissar jag att det kostar någonstans mellan 30-50 tkr att släcka en bilbrand, ej polisens kostnad inräknad.

   Mycket lågt räknat så borde då merkostnaden för 2015 jämfört med 1998 ligga någonstans på ca 40 miljoner kronor bara för brandkåren. Det är ju peanuts, motsvarar ju bara ca 680000 flaskor Gato Negro, eller kanske lite mer begripligt, 130000 julgranar, och då blir det ändå över 5000 granar till bättre behövande om alla som bor på Södermalm fått var sin julgran.

   /Frida

   Svara
 20. QED

   /  08/15/2016

  Wall Street Journal: ”How Global Elites Forsake Their Countrymen
  Those in power see people at the bottom as aliens whose bizarre emotions they must try to manage”

  http://www.wsj.com/articles/how-global-elites-forsake-their-countrymen-1470959258

  Svara
 21. Jerry

   /  08/15/2016

  Företag vill att deras varumärke förknippas med något positivt. Pripps Blå försöker väcka associationer till blå himmel och skärgården. Inte illa för blaskig öl. Feminismen jobbar också för sitt varumärke. Den står för fred på jorden, rättvisa, jämställdhet och allt som är trevligt. Verkligheten är förstås en annan men bankar man in i huvudet på folket att MAX är Sveriges godaste hamburgare så blir det sanning.

  Svara
 22. Jan

   /  08/15/2016

  Oisin tycker synd om eliten om kallar folket för en mobb och en kloak.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oisincantwell/article23342609.ab

  Svara
  • Pelle2

    /  08/15/2016

   Ser att jag var tvåa på den bollen Jan:-)

   Svara
 23. Pelle2

   /  08/15/2016

  OT:
  Vår gamle vän Osisin Cantwell på Aftonbladet skriver en artikel om hur näthatare är ett hot mot demokratin.Han exemplifierar det med ”drevet” mot medarbetaren på Brå som uppmanar folk att planka.
  Detta var ingen nyhet som var värd att ta upp enligt Cantwell och orsaken till drevet var att hon sa att det alltid har skett sexuella övergrepp på festivaler.
  För det första är det ju intressant att han inte tycker att det är ett problem att medarbetare på Brottsförebyggande rådet uppmanar till kriminalitet och för det andra är det väl få om ens några som inte håller med om att sexuella övergrepp alltid har skett ?
  Det vi invänder emot är att de påstår att det handlar om en ökad anmälningsbenägenhet och inte en faktisk ökning..
  Han exemplifierar också med Advokat Emma,antar jag att han menar, och skriver att hon har tvingats att stänga sitt twitterkonto pg.a näthat. Han skriver inte varför folk reagerar och ger inte ett endaste exempel på det hat hon sägs ha utsatts för. Förmodligen för att hat som vanligt=en annan åsikt än vänsterdebattörernas…
  Han avslutar med följande ord:
  ”Mobben skrämmer och tystar­ forskare och andra experter. Det är ett hot mot det offentliga samtalet och ytterst mot demokratin.”
  Är det några som sysslar med hat och smutskastning så är det ju hans kamrater på Aftonbladet ,twittervänstern och radikalfeministerna.Konstigt nog har han inga problem med dom och det är inget problem när dom brunmålar alla som inte delar deras åsikter och ideologi.

  http://archive.is/x4ZAz

  Svara
  • G

    /  08/15/2016

   ”Mobben skrämmer och tystar­ forskare och andra experter.”

   Jaaaa! Det är helt sant!
   F Virtanen har visat sitt rätta ansikte flera gånger mot exempelvis M Ranstorp på Twitter!

   Tänkte inte klantwell på det.

   Svara
  • michael

    /  08/15/2016

   Hotet mot demokratin är det hyckleri och dubbelmoral som tillåts när det gäller s.k näthat,där om det kommer från rätt håll så är det okej medans om det kommer från fel håll ska det fördömas.Finns inget som urholkar en demokrati så fort som när uppenbara orättvisor tillåts ske i öppen dager i samhället,och då med den s.k elitens godkännande och deltagande i detta beteende.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  08/15/2016

    ”Trots att det mycket väl kan vara skälet till att inte ens Svenska Dagbladets mest koleriska kolumnister orkade­ gå i taket.”

    Men ovan nämnda koleriker betackar sig inte, Osin går ner i den djupaste brygga han kan åstadkomma och fullkomligt gråter ut sina ”viktiga” och ack så präktiga ord.

    ”Vi måste prata om det” skriver han, men låter självklart bli att ta i själva sakfrågan, istället hotar han gråtmilt om ”hot mot demokratin” och passar på att offergöra sina Twitterbästisar.

    Innan opionsjournalister erkänner att det största demokratihotet i dagens Sverige är att de inte vågar åka till förorten och titta på tillståndet på riktigt, men även att de inte vågar erkänna att de inte vågar så tar jag deras demokratiyl på låtsas. Det borde klassas som ett rejält demokratiproblem om man nu håller principen om ”tredje statsmakten” som något särskilt viktigt när det kommer till demokrati.

    Osin har inte varit i Tensta de senaste tio åren efter mörkrets inbrott, detta är sant tills motsatsen bevisats, här gäller omvänd bevisbörda i likhet med #Fatta.

    /Frida

    Svara
    • Pelle2

      /  08/15/2016

     Finns ju rätt gott om koleriker och gnällkärringar på Aftonbladet och det exemplifieras ganska väl av Cantwell.
     Alla som inte delar deras ideologi är Nazister,Fascister och Breivikare och skall tystas med alla medel.
     Att dom själva är några av dom största hatarna, se t.ex mobbaren Virtanen,låtsas han inte om.
     Dom står ju naturligtvis för det fina vänsterhatet som bara skall accepteras.

     Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/15/2016

   ”Mobben skrämmer forskare och andra experter.”

   Expert är ett mycket dåligt ordval när det i själva verket handlar om aktivister och opinionsbildare. Självklart ska de inte behöva ta emot hat och hot, men att få massiv kritik är inte samma sak som att bli hatad eller hotad. Advokat Emma är varken expert eller forskare.

   Rättviseförmedlingen är dock experter på att devallvera ordet expert. Är man tjej, gärna av utländskt ursprung, och just har skrivit klart sin c-uppsats i statskunskap är man per definition politisk expert, det är en del i peppifierandet av medsystrar. Sedan gnäller de på att kvinnor måste jobba fyra gånger hårdare än en man för hälften av uppmärksamheten.

   I min bok är man expert när man hållit på med något i minst tjugo år, och inte nog med det, är jävligt mycket mer duktig på det man gör än sina branschkollegor. Jag kan t.ex ha spelat golf i 50 år utan att vara det minsta expert på sporten. Samma sak gäller forskare, det finns erfarna och erkända forskare, det finns de som just med nöd och näppe klarat av sin forskarutbildning.

   /Frida

   Svara
   • Jan

     /  08/15/2016

    Ojdå! Jag som trodde att juristexamen = expert på allting inom politik och samhälle! Samt att bara genier klarar av en juristexamen. Plus att en rasifierad kvinna som inte erbjuds en statsrådstaburett omedelbart efter en juristexamen är diskriminerad.

    Svara
    • Intenso

      /  08/15/2016

     Verkar motsvara den gängse mediebilden.

     Du kan det här!

     (Betyder det att du också är jurist nu) 😉

     Svara
  • Rikard

    /  08/15/2016

   Hej.

   En definition av näthat hade varit välkommen.

   Är det näthat om jag skriver till Cantwell och argumenterar för en alternativ analys utifrån av mig redogjorda utgångspunkter och data vilka skiljer sig från hans, utan att använda pejorativ, invektiv eller kraftuttryck?

   Om svaret är ja på den frågan innebär det att näthat skall förstås som vissa åsikter om verkligheten utifrån vissa data. Därmed blir det så att näthat endast kan utövas av den som uttrycker dessa åsikter, oavsett i vilken form.

   Om svaret är nej, och näthat är direkta hot, kränkande tillmälen eller andra grovt förklenande personliga omdömen som upprepas av en person som medvetet riktar dessa mot en annan, ihållande o/e med uppmaningar till andra om att efterlikna agerandet, så innebär det att alla kan utöva näthat oberoende av den/de specifika åsikterna eller värderingarna. I så fall är det många av Cantwells kollegor som gjort sig skyldiga till näthat.

   Den första definitionen är exkluderande då alla som avviker från den enda sanna läran per automatik ägnar sig åt näthat om deras åsikter eller analys är fel – Sanandaji och rosling skulle kunna kallas näthatare.

   Den andra definitionen är inkluderande och jämlik då den inte i sig inte tar ställning i faktafrågor eller om sanningspåståenden, utan endast tar hänsyn till metoden och graden av personliga övergrepp, och därmed kan tillämpas som definition oavsett ståndpunkt.

   Jag skulle kunna gå så långt att jag hävdar att den första definitionen är anti-demokratisk.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 24. MiT

   /  08/15/2016

  Var det inte det hon skrev i första svaret?

  https://toklandet.wordpress.com/2015/01/09/lite-mot-marcus-birro-igen/

  Svara
  • Jan

    /  08/15/2016

   Atti och Helena ljuger naturligtvis. Det är inte fel i deras kretsar. Sådana här människor har sådana skygglappar att det inte ens går att banka in vett i skallen på dem.

   Svara
 25. Havre flarnstad

   /  08/15/2016

  Utvecklar en tidigare kommentar lite .

  Efter Nice körde en Korsikansk paramilitär separtistgrupp ett sånt där traditionellt pressmeddelande med vapen maskerade män och banderoller och budskapet var att fienden inte länge var franska staten utan öns islamister.

  Folk på ön verkar vara redigt trötta på muslimer som tror det är ett litet kalifat som lyder under strikta moral/sharialagar och regelrätta sammandrabbningar har börjat ske
  Tex den här :

  http://www.mirror.co.uk/news/world-news/battle-french-holiday-island-north-8631918

  Lite bus med harpuner rena pojkstrecken om man skulle fråga vår egen polischef Dan Eliasson eller kanske startskottet till ett inbördeskrig på Korsika (och i förlängningen franska fastlandet ) om du frågar säkerhetsexperter.

  http://www.mirror.co.uk/news/world-news/corsica-erupts-anti-muslim-violence-7076406

  Hundratals arga Korsikaner leker svensk förort krossar en moské och bränner ett 50-tal koraner på gatan konstigt att inte svensk media kört löp om Hitlers återkomst på nazist-ön Korsika ännu .

  Svara
 26. Frida Gustavlin

   /  08/15/2016

  Ungern vill så klart inte ta hand om asylsökande som Sverige/Tyskland lockat hit, de motsätter sig alltså Dublinförordningen. Och varför skickade inte Slovakien, Tjeckien, Tyskland, Danmark och Polen tillbaka dem innan de kom hela vägen upp hit.

  ”Under fjolåret kom många flyktingar till Ungern som första EU-land.”

  Sist jag kollade på en karta så gränsar Ungern mot Ukraina, inte många asylsökande kom den vägen. I Söder har vi Serbien, hur då de asylsökande tog sig dit utan att passera EU-länderna Rumänien, Bulgarien, Makedonien är oklart, kanske genom Albanien, men det är inget jag hört talas om, och kom de genom Albanien så hade de med all säkerhet landsatt i Grekland. En sak är säker, de flög inte till Ungern.

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/ungersk-asylvagran-oacceptabel/

  Jag kan se Morgan Johansson spänna ögonen i den Ungerska ambassadören, som med ett litet leende bara säger.

  -Men vad sjutton trodde du egentligen?

  /Frida

  Svara
 1. Sammanfattning av 2016 del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: