Polisförhör för att ha postat satirbilder

Jan Sjunnesson har varit på polisförhör. För att ha postat en UPPENBAR satirbild på facebook. Det är den numera välkända sk ”Näthatsgranskaren” som har anmält men har inte sett så mycket om honom sen det avslöjades att han själv var jagad av polisen (tror jag?) och var en djurplågare. Förutom rättshaverist då. Men han fick trots detta över en halv miljon kronor av regeringen som stöd för sitt ”arbete”. Regeringsunderstödd jakt på medborgare på facebook alltså. Lön till honom själv var det, alltså han som är ansiktet utåt.

Bilden kommer från Sjunenssons blogg där han själv postat kort om det.

Men han har även postat själva polisförhöret som en ljudfil

 

En överbelastad (enligt dem själva men nu börjar jag tro att de ljuger faktiskt…) polis ska alltså lägga ner tid och resurser på UPPENBAR satir för att en känd rättshaverist trålar facebook efter vissa ord. Sinnessjukt… Och vad fan tänker åklagaren som tycker att man ska gå vidare? Hela Sverige är ju för fan tokbisarrt! Ser man inte att det står ”Rabies & Sjövild” under den ena?

Det är tydligen märkligt att vara emot stening och piskning i Sverige eftersom bilderna TYDLIGT tar ställning mot det genom att visa hur bisarr företeelse det är. Tycker man det så hetsar man tydligen mot någon folkgrupp, oklart vilken. För vilken folkgrupp vill bli förknippad med det där barbariska? Vilken folkgrupp kan tänkas blir sura för att man visar hur bisarrt det är? Träd fram…

Men den där bilden, jag har också postat den tidigare

Där är bilden, använde den i det här inlägget. Polisen och åklagaren måste vara blinda som inte ser att det är satirbilder utan verkade tro att det var riktiga böcker som var fotade på en gräsmatta. I alla fall fick Sjunnesson frågan av polisen om det var riktiga böcker. Från ”Rabies & Sjövild” och ”Felbert …”-nånting.

Och dessa dök upp i samma veva som riktiga böcker som t ex ”Farfar har fyra fruar” och ”Mormor är inget spöke”. De är på riktigt alltså…

Det var alltså orsaken till att de båda dök upp, för att det fanns riktiga som är ungefär lika bisarra.

Jag kan tycka att polisen, som inte ens på ett år orkar förhöra en namngiven som anklagades för våldtäkt av en tolvårig flicka!!, borde ha annat att göra faktiskt. När det kommer in en massa trams från den djurplågaren, rättshaveristen och fd polisen så borde polisen och framför allt åklagarna bara be honom lägga ner sitt korståg mot alla som rättshaveristen anser har fel Värdegrund™ eller fel åsikt. Det är ingen tillfällighet att han, eller de eftersom det tydligen är flera stolpskott som ligger bakom, inte anmält en enda islamist som hetsat utan man har trålat på lämpliga ord som gör att de inte fastnar i trålen.

Att tråla BARA för att kunna massanmäla för ev ”brott” som saknar brottsoffer borde i sig vara straffbart! De är en bunt rättshaverister som grovt missbrukar systemet och inget annat! Ca 10% av vad de anmält har gått vidare, det säger en hel del…

I en del andra länder finns inte ordet rättshaverist i samma betydelse som här utan där betyder det t ex ”rättskämpe” i stället. Och så är det om man själv blivit utsatt för nåt och stångas mot kolossen, då kan man kallas rättshaverist när man egentligen borde kallas rättskämpe. I fallet ”Näthatsgranskaren” finns inget offer som drabbats av något alls utan de har bara trålat efter vissa ord för att sen anmäla rubbet de hittar. Det är att grovt missbruka systemet!

Det som borde vara brottet är att polisen åtminstone inte lägger fallen som är UPPENBAR satir direkt i papperskorgen. ”Rabies & Sjövild” liksom…

På något sätt måste man komma åt okynnesanmälningarna som såna som t ex ”Näthatsgranskaren” och andra håller på med. Kanske en begränsning av antalet anmälningar man kan göra gratis? 10 gratis per år och sen 500 spänn för varje okynnesanmälning som kommer in (om det handlar om en sån här grupp eller medlemmar i sådan grupp)? Över 50 st så kostar varje 1000 spänn osv. Då kanske de inte bara trålar och anmäler och hoppas på att det ska sitta en som inte kan läsa att det t ex står ”Rabies & Sjövild” under bilden och som släpper igenom och driver vidare utan är mer noggranna med vad man faktiskt anmäler? För som sagt, de har gjort över 700 anmälningar på sin trålning förra året och bara ca 10% har varit något…

Syftet är att blåsa upp statistiken men också att skrämma folk till tystnad.

Mest har de riktat in sig på äldre kvinnor som är livrädda och tror de ska hamna i fängelse på gamla dar, äldre kvinnor som uttryckt sig klumpigt. det är mest såna som ”Näthatsgranskaren” har anmält för han vet att de är livrädda. Så modiga är de.

Men det finns en positiv sak med det här också och det är att polisen uppenbart har ljugit om att de behövs fler poliser och mer resurser! Man har ju mer än tillräckligt av allt! De ska fan inte ska klaga på att de saknar resurser framöver! Inte ett ljud om prioriteringar har polisen rätt att yttra efter att ha slösat tid och resurser på sånt här trams! Så fort nån ringer om misshandel, inbrott, hot osv så ska polisen fan stå där i givakt efter några minuter! Även i Rinkeby! Och snabba utredningar ska det vara också! De ska omedelbart åka ut på varje inbrott och göra ordentliga undersökningar och utredningar och inte bara slentrianmässigt lägga ner efter några minuter och sen skyller på resursbrist. Det har man ingen rätt att göra så länge det finns tid och resurser till sånt här!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

108 kommentarer

 1. Reblogga detta på 5ven55on och kommenterade:
  Häst mot folkgrupp är en styggelse och bör avskaffas omgående!

  Svara
 2. MiT

   /  05/21/2018

  Svara
 3. MiT

   /  05/21/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  05/22/2018

   Gränsfall men jag tycker inte att det är OK av Fria Tider. Visserligen är han tydlig med hur man säger upp det men han pratar en massa irrelevant strunt som förvirrar och det är inte helt tydligt att man redan med en gång, utan att själv göra något, blir prenumerant. En metod som jag inte tycker är ok någonsin faktiskt. Kunden skall initiera prenumerationen inte försäljaren, vilket är fallet här.

   Telefonförsäljning är för övrigt en riktig skitbransch. Fria Tider gör bara bort sig genom att hålla på med sånt här. Skapar badwill.

   Svara
   • Motkraft

     /  05/22/2018

    Jo, något tydligare borde säljaren varit. Jag fick lyssna en extra gång och titta på avtalet på deras hemsida för att få bilden helt klar

    – Om du ångrar dig inom 14 dagar och på eget bevåg kontaktar Fria Tider så betalar du ingenting och får tillbaka det du eventuellt redan hunnit betala

    – Efter de 14 dagarna är du bunden i ett år för 365 kronor

    – Efter första året kan du säga upp tidningen men har då 60 dagars uppsägningstid

    Säljaren borde ha avbrutit försöken när märkte att köparen inte riktigt verkade hänga med. Och som Ivar skriver, avslutat med att förtydliga att det inte är en provprenumeration och frågat om vill ingå ett avtal nu med de villkoren? Vill bli en prenumerant nu?

    Och Fria Tider borde definitivt ha en mjukare policy och släppt detta tidigare när de vet PK-pressen bara väntar på att hitta argument på att Fria Tider är onda.

    Men en form av fake news är det då jag betvivlar Fria Tiders telefonförsäljningen skiljer sig mot andra tidningar. Även om inte nådde fram så försökte denna säljaren noga förklara. Visst var det lite mycket ord men jag tror inte det var ämnat att förvirra.

    Svara
 4. Är det inte fantastiskt?

  https://www.expressen.se/gt/man-blottade-sig-for-barn-polisen-vadjar-om-tips/

  Polisen vädjar alltså efter tips från allmänheten, men ger ingen beskrivning på mannen i fråga. Hur lång tid innan han begår en våldtäkt eller värre?

  Svara
  • weasel

    /  05/21/2018

   Vadå ”ger ingen beskrivning” ?
   Dom säger ju klart och tydligt att det var en man.
   Hoppas nu att alla som ser en man ringer och tipsar polisen.
   :/

   Svara
   • x

     /  05/22/2018

    Du har helt rätt.
    Går polisen ut med ett signalement ”en mörkklädd man” så borde man som hederlig medborgare ringa och tipsa polisen så fort man ser någon man som är mörkklädd.
    Efter att fått mängder med ”tips” som inte leder någonvart lär sig nog polisen att vara mer precis när de går ut med ett signalement…

    Svara
    • Senior

      /  05/22/2018

     Hahaha!

     ”Polisen, vad kan jag hjälpa till med?”
     ”Jag såg just en mörkrädd man enligt er beskrivning”
     ”Jaha, var såg du honom?”
     ”-Vänta lite, nu ser jag en till! -Och en till! Fasen jag ser fler, massor!
     Det bara kryllar av våldtäktsmän här nu! -Stortorget!”

     Svara
     • Senior

       /  05/22/2018

      ”mörkrädd”…. -Jä*la autocorrect!

     • Ja, datorerna tar över våra liv. Autocorrect är bara ett exempel.
      Det är så man blir mörkklädd ibland.

 5. MiT

   /  05/21/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  05/21/2018

   Jag kan inte nog berömma de som håller koll på den destruktiva vänsterextremismen. Den är oerhört vittförgrenad och förrädisk och övrig media gör knappast sitt jobb i frågan.

   Svara
   • Senior

     /  05/21/2018

    Nej, de är ju en del av det.
    De anlitar ju expo!

    Svara
 6. Ivar L

   /  05/21/2018

  ”Je suis Charlie” är väldigt långt borta numera.

  Någon som minns om Lars Vilks hamnade i polisförhör för hunden? I vart fall ledde det inte till åtal och han fick dessutom polisbeskydd. Men det har runnit mycket vatten under broarna sedan dess. Idag vågar väl ingen göra om Lars Vilks gre i Sverigej, utom möjligen Dan Parks.

  Svara
  • Senior

    /  05/21/2018

   Ja, de var onekligen föregångare som såg var det barkade hän.

   Svara
 7. Ivar L

   /  05/21/2018

  Dock, Näthatsgranskaren kanske är SD:s bäste valarbetare just nu?
  😀

  Svara
 8. https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/har-har-vetenskapen-haft-fel-om-kvinnor
  ”Angela Saini berättar att kvinnan har framstått som det svagare könet rent fysiskt. Detta grundar sig i att män i snitt är 15 centimeter längre än kvinnor och har en överkroppsstyrka som är den dubbla.
  Men styrka kan definieras på andra sätt, menar Angela Saini. Kvinnor insjuknar senare i exempelvis hjärt- och kärlsjukdomar och lever längre.”

  OK, lyft den här viktstången bara med din ”avsaknad av hjärt- och kärlsjukdomar.”

  Svara
  • Rikard

    /  05/21/2018

   Hej.

   Jag vill vara pilot (helst attackhelikopter, och allra helst Миль Ми-24 !).

   Jag är visserligen för gammal (?), har nedsatt syn och hörsel, samt arbetsskador från skolan som påverkar uppmärksamhet och koordination/koncentration, men varför skall min förmåga mätas med samma måttstock som andra?

   Jag har ju andra styrkor och kvaliteter! Som kan definieras på andra sätt än de gängse kriterierna för pilotutbildning.

   Var är min kvotering?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • x

    /  05/22/2018

   @Kristian
   Här är en del av svaret varför ”kvinnor lever längre än män”:

   Svara
  • Gigas

    /  05/22/2018

   ”Kvinnor insjuknar senare i exempelvis hjärt- och kärlsjukdomar och lever längre.”

   Om det varit tvärtom hade det berott på patriarkatet, men nu då?

   Svara
   • Senior

     /  05/22/2018

    Det är ändå patriarkatet.

    Du skall se att dessa kvinnor har fått slava och slita för att passa upp på sina lata karlar som bara suttit och byggt upp åderförkalkningarna, medan kvinnorna av sitt slavande hållits i trim.

    Det är dessutom dubbelt orättvist då kvinnorna tack vare denna orättvisa lever längre, och därmed får lägre månadsinkomst av sin pension då de måste sprida den på fler år.

    Tada!
    Du ser, ta bara på dig ett par genusglasögon så kan du hitta orättvisor i precis allt i din tillvaro.

    Svara
    • Gigas

      /  05/22/2018

     Tänkte inte på det. Jag satt och läste med mina marxistiska glasögon på och såg en annan absolut sanning.🙂

     Svara
 9. weasel

   /  05/21/2018

  Charlie Hebdo är en fransk tidning.
  Om det vore en svensk tidning skulle hela redaktionen sitta på polisförhör sju dagar i veckan.
  Och det säger nog allt som behöver sägas om den där ”Sverigebilden” .

  Svara
 10. x

   /  05/22/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  05/22/2018

   Ja hur var det, Vilks blev väl anmäld för HMF men blev det förundersökning ens? Jag kommer inte ihåg.

   Svara
   • Han har suttit i fängelse i flera månader och blivit av med sin bostad pga satirbilder.

    Svara
 11. x

   /  05/22/2018

  Svara
  • Cain

    /  05/22/2018

   Chang Frick levererar. Under artikeln om Katarina står det:

   ”FAKTA Till dig som är kränkt
   Om du känner dig kränkt av den här artikeln, eller av det Katerina Janouch säger, kan du anmäla till polisen på telefon 114 14.

   När du kommit fram till en handläggare hos polisen anmäler du Jakob Bergman, ansvarig utgivare på Nyheter Idag.

   Om du inte är kränkt är du välkommen att bli prenumerant på Nyheter Idag.”

   Svara
 12. x

   /  05/22/2018

  Svara
 13. Bamse

   /  05/22/2018

  Det är som den alltid lika slagfärdiga Christopher Hitchens sa: ”Resist it while you can!”.

  Tecknen på att vi nu är i skedet där ”man inte får” blir ju onekligen allt fler.

  Svara
 14. Jonas

   /  05/22/2018

  The rabbit hole is deeper than you think.
  Israel hjälpte muslimska brödraskapet att start Hamas.

  Svara
  • x

    /  05/22/2018

   Enligt Wikipedia ”Grundat 1987 av Sheikh Ahmed Yassin (Med hjälp av Iranska basij)”.

   Svara
 15. x

   /  05/22/2018

  Svara
 16. Ivar L

   /  05/22/2018

  Ledande Sverigedemokrater delar satirbilderna Sjunnesson åkte dit på. Detta bör alltså då i konsekvensens namn innebära att en svensk partiledare kommer att åtalas för hets mot folkgrupp. Det blir ju konstigt om förundersökning inleds mot enbart Sjunnesson, särskilt som bilderna troligen får större spridning om Åkesson sprider dem.

  Det här skall bli intressant att följa. Nu har nog åklagaren skitit i det blå skåpet säger jag. Eller vågar de sig på att dra Åkesson inför skranket för en satirdelning på Twitter?
  https://nyheteridag.se/jimmie-akesson-backar-jan-sjunnesson-i-en-demokrati-tillats-satir/

  Tänk istället om åklagare och poliser satsade resurserna på att motverka våld och oreda i samhället?

  Svara
 17. Senior

   /  05/22/2018

  Sossarnas och ”folkrörelsernas” tentakler har banne mig infiltrerat hela samhället, överallt.
  Det går inte att läsa en enda artikel utan att det kommer fram en massa konstiga rundturer med våra skattepengar till andra organisationer.

  ”För att förstärka det kommunikativa försprång som UD har visavi övriga departement, inklusive statsrådsberedningen, förfogar UD över bland annat Sida och Concord.

  Concord är en ideell förening som uteslutande finansieras med bidrag från Sida och har själva aviserat att de avser bedriva en valrörelse för en mer ambitiös och generös migrationspolitik med en retorik som ligger närmare Miljöpartiets än dagens av statsministern kommunicerade. Som ideell förening är all insyn begränsad till den som medlemmarna har. Ideella föreningar omfattas inte av Förvaltningslagen eller offentlighetsprincipen även om finansieringen är uteslutande statsbidrag. Bland Concords medlemmar återfinns bland annat Islamic Relief, IOGT-NTO, Olof Palmes Internationella Center, Forum Syd samt Svenska Kyrkan Internationella verksamhet.”

  https://ledarsidorna.se/2018/05/migrationssprickan-skar-in-mellan-stats-och-utrikesministern/

  Svara
  • Ivar L

    /  05/22/2018

   Hög tid att vädra ut. Alliansregeringen gjorde väl inte särskilt mycket för att städa upp den har halvkorrumperande verksamheten?

   Svara
   • Senior

     /  05/22/2018

    Alliansen är ju en del av det.

    Alliansens ”opposition” har de ju redan visat hur det står till med, både genom två mandatperioder fortsatt socialdemokratisk politik, samt när de hade chansen att få en tredje mandatperiod, istället valde DÖden.

    Svara
  • Ivar L

    /  05/22/2018

   Rätt intressant: ”[Concord] avser bedriva en valrörelse för en mer ambitiös och generös migrationspolitik”
   I vems namn? Sossarnas?
   SD lär inte bli ledsna om en parallell valrörelse om att öppna gränserna drivs i sossarnas namn. Det leder troligen till fler SD-röster. 🙂

   Svara
   • Senior

     /  05/22/2018

    Haha, ja.
    Man börjar redan se kommentarer som att ”vi har alltid stått för en mer restriktiv linje, men bla. bla. bla. kompromissa med… bla. bla.

    Kompromissa med ett litet 5% skitparti åt fel håll, istället för det tredje största som dessutom är ense i den frågan? -Rent bullshit, och de kommer att fortsätta den inslagna linjen om de får makten igen 2018.

    Svara
  • Senior

    /  05/22/2018

   Statsfinansierad (S) lobbyverksamhet

   https://www.concord.se/om-oss/

   Svara
 18. Jonas

   /  05/22/2018

  Från en kommentar på Ledarsidorna.se

  ”A SECRET document, which remained locked away for 30 years, advised the British Government to COVER-UP the realities of EU membership so that by the time the public realised what was happening it would be too late. Almost all of the shocking predictions – from the loss of British sovereignty, to monetary union and the over-arching powers of European courts – have come true.
  The classified paper, dated April 1971, suggested the Government should keep the British public in the dark about what EEC membership means predicting that it would take 30 years for voters to realise what was happening by which time it would be too late to leave…”

  https://www.express.co.uk/news/politics/882881/Brexit-EU-secret-document-truth-British-public

  “One way to create an illusion that this system was still democratic, this anonymous mandarin suggested, would be to give people the chance to vote for new representatives at European, regional and local levels.

  “A few years later, we saw the creation of an elected European Parliament – as we see today a craze for introducing elected mayors, as meaningless local figureheads.”

  Svara
 19. Det tar sig, sade han som hade eld i håret …

  ”Migrationssprickan skär in mellan stats- och utrikesministern”
  https://ledarsidorna.se/2018/05/migrationssprickan-skar-in-mellan-stats-och-utrikesministern/
  ”[…] kabinettssekreterare Annika Söder (S), vägrar inför närvarande enhetschefer och övrig personal att följa vad statsrådsberedningen, statsministerns egen stab, ger för riktlinjer.
  […]
  Under förra veckan genomfördes möten på såväl grupp- som enhetsnivå med Utrikesdepartementets anställda. Där kommunicerades att UD:s linje var att all migration var lönsam och skulle säkra såväl jobb som välfärd samt att den måste öka i omfattning.
  […]
  UD:s linje ligger fast. Såväl i ambition långsiktigt men framför allt med argumenten att en stor migration bara är bra för Sverige.”

  Svara
  • Ivar L

    /  05/22/2018

   ”UD:s linje…”
   Hur bisarrt är inte det? UD:s linje skall väl bestämmas av regeringen? Det är klara bananrepubliksvibbar i detta. Ni kan ju tänka er vad som händer om SD får makten. Det kommer att krånglas på alla nivåer i statsapparaten. Antidemokratiska politiksa kommisarier utbildade i 68-rörelsens anda sitter överallt och bevakar sinapositioner och håller varandra om ryggen. Det kommer att bli en segdragen kamp för Sveriges folk att återta makten från dessa grindvakter. De är många, de har inflytande och de har mycket att förlora.

   Svara
  • Senior ovan var först, beklagar dubblett.

   Svara
   • Senior

     /  05/22/2018

    Det gör inget, budskapet behöver nog hamras in så folk förstår hur djupt denna röta verkligen sitter.

    Svara
 20. Bo Adolfsson

   /  05/22/2018

  Jag stödjer Jan Sjunnesson!
  Islam är ingen folkgrupp utan en totalitär ideologi liknande fascism, kommunism och nazism.
  Jag rekommenderar böckerna Adonis: Våld och islam.
  Ayssan Hirsi Ali. Reformera islam.
  Bo Adolfsson, Hjo

  Svara
  • Ivar L

    /  05/22/2018

   Dessutom, sedan när får man inte skämta om religion. Skall ”Life of Brian” anmälas också?

   Svara
 21. Ninni

   /  05/22/2018

  en känd rättshaverist trålar facebook efter vissa ord.

  man har trålat på lämpliga ord som gör att de inte fastnar i trålen

  Finner det osannolikt att det är metoden som används. Vilka ord har används för att få ”Två nya spännande boktitlar till nästa mässa” att fastna i trålen?

  Jag är övertygad att de punktmarkerar kända invandringskritiker och rotar igenom kända grupper på facebook.

  Oavsett så är det här rent vidrigt. Synnerligen obehaglig regering vi har som stöttar denna typ av rörelser.

  Bra inlägg. 🙂

  Svara
  • MiT

    /  05/22/2018

   Det låter troligt att de bevakar vissa på det viset, det andra, att de trålar efter ord är vad de själva sagt att de gör.

   Svara
 22. Otroligt! Denna dam som ser så söt och trevlig ut, är åklagare Ann Lidén som åtalade Jan Sjunnesson för hatbrott!

  Svara
  • weasel

    /  05/23/2018

   Tack.
   Länge leve ratsit.

   Svara
  • Sälungsjobbaren

    /  05/23/2018

   Nja, hon var förundersökningsledare och den som sedan la ner förundersökningen. Det gick aldrig till åtal.

   Svara
 23. Pelle2

   /  05/22/2018

  OT:
  Johan Norberg skriver ett bra inlägg på Aftonbladet om hur Vänsterpartiet, som tidigare hyllade Venezuela, helt plötsligt inte är lika imponerade längre när landet är på väg åt helvete.
  Han skriver också att det är konstigt att det alltid går åt helvete i länder som implementerar kommunismen…
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/8wKx7d/vanstern-drar-diskret-av-sig-chavezbaskern

  Svara
  • Tor

    /  05/22/2018

   Det är inte ”riktig” kommunism.
   Vänta bara tills ett land börjar använda riktig kommunism – då kommer det att visa sig att det är överlägset;)

   Svara
   • Pelle2

     /  05/22/2018

    Jo, det brukar ju vara standardsvaret när det går åt helvete för kommunisterna.
    Förstår dock inte varför man försöker igen och igen när det aldrig fungerar…

    Svara
   • Rikard

     /  05/22/2018

    Hej.

    Eftersom USA är överlägset vilket annat land som helst är USA alltså kommunistiskt?

    /leende trollfejs/

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
  • Senior

    /  05/22/2018

   ”Inte ens ­Sovjet trodde på det…
   Sovjetunionen befarade att principen ”…åt var och en ­efter behov” skulle ruinera dem, och ändrade den till ”…åt var och en efter arbetsinsats”.
   …men SD gör det
   2014 förklarade Jimmie Åkesson att SD:s grundidé var att ”vi ska bidra efter ­förmåga och få efter behov”.”

   -Kallar de fortfarande socialistiska SD för högerextremt?

   Svara
   • Vissa gör det:
    ”Trångt på yttersta högerkanten när Medborgerlig samling vill in”
    https://unv.is/aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/8wvEPQ/trangt-pa-yttersta-hogerkanten-nar-medborgerlig-samling-vill-in

    ”… det börjar bli trångt på yttersta högerkanten. Sverigedemokraterna, deras utbrytarparti Alternativ för Sverige och Medborgerlig samling slåss alla om dessa väljare. Närmast mitten av de tre partierna står SD.”

    (Min tolkning av genomsnittlig svensk uppfattning av vänster-högerskalan:
    [Kommunister] – [Socialister] – [V-S-Mp] – [”Mitten” ] – [C-L-Kd-M] – [Ingenting] – [Europa] – [USA] – [SD-MED-AfS] – [Nazister]

    Min uppfattning:
    [Kommunister] – [Socialister-V-S-Mp] – [C-L] – [SD-Kd-H] – [MED] – [”Mitten”] – [Europa] – [USA] – [Ingenting] – [Nazister]
    (Vet inte var AfS hör hemma. Låter ganska SD på de flesta punkter.))

    Svara
    • Senior

      /  05/22/2018

     Förstår inte hur du kan placera nationalSOCIALISTER, på tyska Nationalsozialist, som förkortas Nazist längst ut till höger???

     Personligen skulle jag likställa dem med kommunister.

     Svara
    • Pether

      /  05/22/2018

     Nazism är till höger om socialism, men detta endast för att de har en ”friare” syn på företagande, där de anser att företag kan vara i privat ägo, så länge de gör vad staten säger. Fascism lite höger om nazism då de uppkom med den ovanstående ekonomiska politiken, den var trots allt betydligt bättre än ren socialistiskt förstatligande, men det var ju bara ett steg på vägen till kommunism. Vet ej heller hur hårt fascism körde på folkhem och sådant. Men båda oerhört långt åt vänster jämfört med social demokrati.

     SD är heller inget högerparti, utan är socialkonservativt, där de vill återskapa folkhemmet… en vänstertanke.. svårt att se hur det blir höger.

     Svara
     • Senior

       /  05/22/2018

      social demokrati.
      -En oxymoron.
      Socialism och demokrati går inte ihop.

      Sveriges demokrati är ju bara ett spel för gallerian, med 7 ”alternativ” som samverkar inofficiellt för att se till att S (och därmed V) har den reella makten, oavsett vilka av de 7 som sitter i regering. De mobbar ut det enda riktigt oppositionella partiet.

      Det är troligen dessutom bara en tidsfråga innan det blir ”8-klövern” av det, om det ens kommer att överleva.

      Detta tack vare att det svenska samhället är så genomruttet med socialism, allt, precis allt; fackförbund, hyresgästföreningar, etc. etc.
      -Allt, är så infiltrerat att SD kommer att motarbetas på alla nivåer i samhället om de skulle få makten, att det vore omöjligt att sitta kvar om de inte strax rättade in sig i ledet, samhället skulle lamslås med fackliga strejker, ”sympatistrejker” i parti och minut, hyresförhandlingar skulle stranda, etc. etc.

      (UD lever uppenbarligen redan nu ett eget liv där till och med S motarbetas.)

      Tänk dig då när varenda socialistisk tjänsteman i landet börjar krångla och genomföra ”civil olydnad” på sin arbetsplats.

      -Glöm inte ett av deras motto: ”Det privata är politiskt”.

     • x

       /  05/23/2018

      @Senior
      Genom att lägga till ”demokrat” i partinamnet blir partiet rumsrent.
      Nationalsocialdemokraterna låter ju mycket bättre än Nationalsocialisterna – eller hur?
      Hade nazisterna fattat detta, så hade de garanterat varit lika stora som sossarna…

    • Tor

      /  05/22/2018

     AfS vill lägga ner massa myndigheter och minska staten.
     I mina öron låter de som det mest konservativa partiet det finns.

     Svara
     • Kristian

       /  05/22/2018

      OK, jag får läsa på, ser jag.

     • Pether

       /  05/23/2018

      Vad jag tolkar vill de stänga ner myndigheter kring invandring och sänka bidrag till invandrare. De vill fortfarande ha en stor stat, stödjer public service och annat strunt.
      Partier till höger ska vilja stänga alla myndiheter, oavsett om de rör invandrare eller ej, sänka och stänga bidrag oavsett om det rör invandrare eller ej.
      Och framförallt, sänka skatten.

    • Rikard

      /  05/22/2018

     Hej.

     Kommunism (teoretisk) enligt Marx och Engels så som det beskrivits i Det Kommunistiska Manifestet respektive Das Kapital.

     Kommunism (konkret) enligt Lenin, Mao, Castro m fl – totalitär militaristisk nationalstat, med få till inga rättigheter för individer, lite till inget privat ägande, företagande är minimalt och det som prioriteras är det som är viktigt för upprätthållande av makten. Fascism och nationalsocialism är endast de italienska respektive tyska versionerna av kommunism. Det är samma ideologi.

     Den svenska socialistiska demokratiska politiken skiljer sig inte åt i art, utan i grad av implementation. Kris i befolkningsfrågan torde vara det mest kända och minst lästa exemplet på att det svenska socialistiska demokratiska arbetarepartiet (vanligen kallat socialdemokraterna) inte gick lika långt i att genomföra samma politik som systerpartiet i Tyskland när boken ännu var relativt ny och dess åsikter sedda som normala.

     Eugenetik, steriliseringar, internering av avvikare, statlig kontroll av rikstäckande media, statliga monopol, statlig fostran av barn, statlig värdegrund, statliga skolor, statlig infrastruktur, statliga oligopol i allians med storkapital, och så vidare är alla kriterier som pekar mot socialism allmänhet och fascism i synnerhet.

     Ideologier och idéskolor kan inte rangordnas linjärt eller beskrivas i ett linjärt spektrum. De kan endast jämföras genom analys av dels vilka teoretiska komponenter som ingår (idé & kulturhistoriska faktorer ger lokala variationer, som sig bör), dels på vilken väg man anlänt till de slutsatser man dragit i sina teorier, dels i analys av empiri (hur gick det med ideologi X när den genomfördes?), samt dels i analys av hur ideologin uppfyller sina egna normativa kriterier – jämför t ex SR och SVT:s pjämmer om mångfald och feministisk värdegrund med hur könsfördelning/rasfördelning ser ut i verkligheten för att ta ett lokalt och välkänt åskådningsexempel.

     Summa summarum: socialism, kommunism och fascism är samma sak, så de skall stå tillsammans i en gruppering av ideologier. Att vi svenskar tänker annorlunda beror på över sjuttio års spontan och medveten indoktrinering – en ren nödvändighet för det socialistiska demokratiska arbetarepartiet och deras kamrater kommunisterna, i skenet av vad partibröderna i Tyskland och Sovjetunionen företog sig.

     Monica Zetterlund sjöng en vacker visa om bland annat detta:

     ”Svara du med röda stjärnan på din vårkavaj
     alla tåg som går mot lyckans land på första maj
     – svara på en fråga från en vän som tappat tron
     När är dom framme vid sin slutstation?

     Var blev ni av, ljuva drömmar om en rimligare jord
     ett nytt sätt att leva? Var det bara tomma ord?
     Var är dom nu, dom som påstod att dom hade alla svar
     men svek alla oss och valde makten? Dom är kvar”

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
 24. Pelle2

   /  05/22/2018

  Lite mera OT:
  Magdalena Andersson kommer ännu en gång ut som nazist när hon menar att det är nödvändigt att skära ner på invandringen för att integrationen och välfärden skall fungera.
  Detta är nu helt plötsligt traditionell socialdemokratisk politik…

  För ett par år sedan hade ett sådant ställningstagande gett henne epitet som brunråtta och rasist men nu är det helt plötsligt ok..

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/XwLzvm/finansministern-det-gar-inte-att-expandera-ett-valfardssamhalle-hur

  Svara
  • Senior

    /  05/22/2018

   Ja, jag upprepar:

   Haha, ja.
   Man börjar redan se kommentarer som att ”vi har alltid stått för en mer restriktiv linje, men bla. bla. bla. tvungna att kompromissa… bla. bla.

   Kompromissa med ett litet 5% skitparti åt fel håll, istället för det tredje största som dessutom är ense i den frågan? -Rent bullshit, och de kommer att fortsätta den inslagna linjen om de får makten igen 2018.

   Svara
 25. MiT

   /  05/22/2018

  Svara
 26. Svara
  • x

    /  05/23/2018

   Ett typiskt fall för Näthatsgaranskaren:

   Svara
 27. Visionären

   /  05/22/2018

  Så har åklagaren tydligen – omedelbart efter att pinsamheten kom ut i media – valt att skriva av misstankarna mot Sjunnesson. Förutom att jag skäms ögonen ur mig som kollega till denna s.k. HMF-åklagare, uppmanar jag Sjunnesson å det starkaste att anmäla henne för tjänstefel. Det kan inte och får inte vara så att man som åklagare ena dagen anser att skälig misstanke föreligger om hets mot folkgrupp och andra dagen anser att misstankarna var ogrundade. Förhöret med Sjunnesson gav ju uppenbarligen ingen ny information som inte åklagaren kunde ha inhämtat redan från början eller från annat håll utan att pådyvla honom det obehag och men det innebär att bli kallad till förhör och delgiven misstanke för brott som man inte har begått.

  Det är viktigt att sätta en tydlig gräns nu, så att vissa funktionärer inom rättsväsendet förstår att man inte kan slarva i jobbet och komma undan vad som helst bara för att man tillhör PK-partiet (sjuklövern för den som inte förstår).

  Sjunnesson borde därför anmäla denna förskräckliga och skamliga hantering av polis och åklagare som tjänstefel. Jag funderar starkt på att göra det på egen hand, men eftersom jag själv jobbar som åklagare kommer det inte bli särskilt populärt hos mina chefer. Bättre då att Sjunnesson gör det.

  V

  Svara
 28. Fascinerande. Som en postmodern flygkrash i ett genlab i en parallel verklighet.

  ”Gillar heteromän fittor?”
  https://feministisktperspektiv.se/2018/05/19/gillar-heteroman-fittor/
  ”Visst finns det enstaka heterosexuella som tycker riktigt mycket om andra könets genitalier men jag får inte en känsla av att det är en tydlig del i den heterosexuella kulturen.”

  Mycket, mycket mer. 700 ord.
  Vad är feministisk könstourettes? Det är en anställningsintervju som aldrig tar slut.

  Svara
  • Rikard

    /  05/22/2018

   Hej.

   10-(3-Dimetylaminopropyl)-2-klorofentiazin i rätt mängd torde hjälpa.

   Jag läste hennes text. Jag lät min fru, som är genusvetare, läsa den.

   ”Jag orkar inte igenom den helt och håller, för det känns som att den [hyperventilerar] är [suckar] ,… den bygger på en bild – dels framställer den homosexuella som helt fixerade vid könsorganet (som om det är det viktigaste för dem när hon skriver om lesbianer som drömmer om att slicka fitta) dels är hennes uppfattning av heterosexuella som ointresserade för de inte diskuterar sin partners könsorgan.”

   ”Hennes fantasier om hur unga tonårspojkar beter sig i omklädningsrummet stämmer inte överens med verkligheten. Det känns som om de är hämtade från någon sojapojkes runkfantasier (trots att det oftast är kvinnor som skriver sådant). Jag har hittat liknande i tonårsböcker från sjuttiotalet, som oftast är skrivna av en kvinna.”

   ”Avsaknaden av diskussion kring det motsatta könets könsorgan beror troligen på respekt för en sexuell partner och inte ointresse.”

   Hon sade en hel del mer, och svor mycket mer och grövre, men det spar vi till framtiden.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 29. Gorby

   /  05/22/2018

  Svara
 30. Senior

   /  05/22/2018

  OT.

  Som ett brev på posten efter journalistens fråga om ”mångfald” i laget ser jag nu Loa Falkman göra reklam för ICA och någon organisation med märkning på ICA’s varor med devisen ”alla skall få spela fotboll”.

  Precis som svanen, rättvisemärkning, etc. har nu någon snabbt lyckats kapitalisera på detta i de godas namn.

  Var de väldigt snabba ut med både organisation och reklamfilm eller var SVT reportern inblandad i något som planerats en längre tid?

  Svara
  • lensof

    /  05/22/2018

   Det kanske bara är så att det sammanfaller.

   Förr pratade kyrkan om tro, lydnad och efterförljelse. Detta för att människan skulle vinna himmelriket.

   Så även nu. Fast det är en annan ”kyrka” och den talar om mångfald, hållbarhet och jämlikhet. Men vem som ska vinna himmelriket är oklart och lika oklart är hur detta himmelrike ska se ut.

   Precis som förr är det möjligt att lägga precis vad som helst i stora allmängiltiga ord och så gör förstås maktens folk. Med ord styr man och folket följer. Det är ofattbart att vi fortsätter att låta oss bli lurade.

   Svara
  • Kronblom

    /  05/22/2018

   Köp vår limpa för 30 kronor så går 1 krona till veckans insamling ”alla barn ska få vara lucia”. Så vad kostar limpan annars? Svar: 14.90

   Fairtrade då? 0.000000001% till nån plantage i Afrika och resten rakt ner i Kålles plånbok.

   Svara
   • Senior

     /  05/22/2018

    Precis så.

    Svara
   • Mulvar Nutze

     /  05/23/2018

    Fairtrade är kanon. Du blir packad och någon kotte i annat land lär sig matte och geografi
    WIN WIN

    Svara
  • weasel

    /  05/23/2018

   ICA och LOA kan lägga ner sin tramskampanj för alla får nämligen redan spela fotboll.
   Att sedan alla inte får spela fotboll i allsvenskan eller champions league eller VM är en helt annan sak.

   ”Alla får vara ICA-handlare- även de som äger COOP”

   Svara
 31. Mulvar Nutze

   /  05/23/2018

  Halalbacon!! Alla ska äta. Satir är svårt.

  Svara
 1. Lösningen på hur vi kan skiljer på satir och hets mot folkgrupp ligger i ordet ”hets” | Vetenskapliga partiet
 2. Påminnelse inför valet: Del 13. Sista delen | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: