SVT:s rasbiologi

För några dagar sen så var ju SVT i blåsväder när de skulle börja mäta färgpigment på styrelsemedlemmar för de 10 största bolagen i Sverige. De tyckte alldeles säkert själva att det var en jättebra idé, kanske till och med ett scoop. Det är såna idiotier som kan hända på ett ställe där alla tycker likadant för det var garanterat ingen som sa till dem att ”Hallå där, jag hoppas att du förstår att det där är en jävligt helkass idé va?”. För det finns väl knappt mer än en handfull kvar på SVT som har en gnutta sunt förnuft i behåll som kunde sagt just så till dem…

Nåväl, jag har kommit över de bägge mätinstrument som de använde. Jo, de använde visst två stycken, först den här

färgkarta

Men den visade sig vara lite klumpig att hantera så de vände sig till Södertörns högskola som tog fram en ny och mer förenklad modell som är mycket lättare använda

B-svOn8XAAI3miF

Efter bytet så kunde journalisterna vara mycket effektivare i sitt arbete att leta efter dåliga personer i styrelserna!

MVH

MiT

Annons
Lämna en kommentar

13 kommentarer

 1. Blåval Rödval

   /  02/28/2015

  Hudfärgen på de som ser till att svenska bolag är lönsamma är tydligen ett jätteproblem. Lustigt, för jag är rätt säker på att aktieägarna inte bryr sig så länge vinsterna är i paritet med förväntningarna.

  Svara
 2. Fast inget av mätinstrumenten visar ju att cis-snubbar inte är okej! 😉

  Svara
 3. MiT

   /  02/28/2015

  Svara
 4. Hur många afrikaner pluggade på Handels & KTH på 80-talet? Det är ur den gruppen styrelser i första hand rekryteras nu

  Svara
 5. MiT

   /  02/28/2015

  Svara
 6. MiT

   /  02/28/2015

  Svara
 7. Medan vi tittar på, så bygger man för fullt en ny Berlinmur – runt Sverige. Fast den är inte av betong utan av ord, regler, lagparagrafer och praxis i olika dömande församlingar – som exempel kvällstidningarnas redaktioner.

  En fördel med det gamla östblocket som försvann med muren var alla de roliga skämten och historierna om regimen, I all hast, ur minnet – en går så här – ungefär – tid 70-tal(?).

  ”En affärsman från väst var inbjuden till DDR för affärer, och en guide från värdfolket visade honom runt på hotellet – det största och flottaste i stan. Möblerna var designade av berömda designkonstnärer, mattorna var handknutna från Orienten, på väggarna hängde konstverk av de främsta artisterna, osv.

  Så pekade han på städerskan – hon hade akademisk examen i hygien och bakteriologi, portiern var skolad i public relations, och kocken i köket hade doktorerat i näringslära och gått i kockskola i Paris.

  Så kom man till salongen där de bästa musikerna spelade på estraden. Då viskade guiden förtroligt i örat på sin gäst:”Vi har minsann lite västerländsk synd och erotik också! Vår strippa har de överlägset finaste meriterna av dem allihopa – hon har partibok i Tyska Kommunistpartiet sedan 1920!”

  Svara
 8. Svenne

   /  03/01/2015

  Hur länge får rasse-kallingarna vara kvar?

  Svara
 9. Svenne

   /  03/01/2015

  Vill vi verkligen veta svaret på det…

  Men #svfm har vål sämre ”förmåner”, så…

  Svara
 1. När trynet sticker fram | WTF?
 2. Nya Nyliberala Konspirationer | Löjesguiden
 3. Fri Television? Nä! | Löjesguiden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: