Bloggare avstängd

Det är bloggen Häxanmexan som blev avstängd från att blogga under Västerbottens Kurirens vingar för att

Min bedömning är att du upprepat har spridit information som kan tolkas vara hets mot folkgrupp. Därför kommer din blogg att stängas ned.

Sådan var tydligen motiveringen från den ansvariga utgivaren. Något kan alltså ”tolkas vara hets mot folkgrupp”. Så bekvämt. Och så otroligt ryggradslöst…

Gissar att det kommit påtryckningar från diverse olika håll, hon har ju även varit kritisk mot lokalpolitiker ganska ofta och visat upp deras idioti. Så problemet här är nog att den ansvariga utgivaren inte har guts nog att stå på sig.

häxanmexan

Men bloggen blir återuppstånden lika snabbt igen fast nu som WP gratisblogg under namnet ”HEXANMEXAN” istället och innehållet från den gamla är överflyttat till den nya så var och en kan gå in och läsa för att se om det finns fog för den ansvariga utgivarens påståenden. Nu har jag inte slaviskt lusläst varje stavelse eller ens varje inlägg men det finns knappast sådant i de jag har sett i alla fall. Nä, det luktar ryggradslöshet från Västerbottens Kuriren…

**********

Häromdagen skrev jag om SVT:s lansering av ännu mer radikalfeminism under den nya sajten Edit.

Bawar Kim Ismail, The Lemon Curd på twitter, har på facebook skrivit om ett roligt projektmöte där Edit föddes

omsvtsedit

Det sorgliga är ju att Poes Lag slår till här, det är svårt att göra satir och parodi på extremism eftersom satiren då lika gärna skulle kunna vara verklighet. Så hans påhittade scenario, som är menat att vara skruvat, ligger förmodligen nära sanningen…

Han är verkligen sur på SVT så han twittrade mycket roligt också

thelemoncurd

thelemoncurd1

thelemoncurd2

thelemoncurd3

thelemoncurd4

thelemoncurd5

thelemoncurd6

thelemoncurd7

thelemoncurd8

thelemoncurd9

thelemoncurd10

Sen två tweetar om något annat från idag

thelemoncurd11

Fåglarna sjunger, livet är ljust och härligt och det är fredag. Allt är bra.

Less than an hour later

thelemoncurd12

Länken i tweeten går hit… Tänk så fort det går från bra till skitdålig morgon  😛

********************

Genusdebatten: ”Våldtagen av en fantom

Fnordspotting: ”Det stora skolexperimentet

Fröken missnöjd: ”hallonsaft…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

19 kommentarer

 1. http://www.expressen.se/nyheter/hen-overtygade-lakarna–nu-slipper-patienter-ange-kon/

  Ett enkelt sätt för att redan vid påfyllnad av blankett få reda på hur psykisktsjuk din patient är. Måste ju dra ner kostnaderna för dyra undersökningar rätt mycket?

  Svara
  • Pelle2

    /  04/10/2015

   Wow,vilken revolution för mänskligheten att man kan ange något annat kön än man eller kvinna på en blankett..

   Svara
  • Jonte

    /  04/10/2015

   ”Könet som omgivningen uppfattar kan skilja sig från det kön som personen anser sig tillhöra. För vem är det viktigt att veta könet på någon annan? För den enskilda människan är det oftast viktigare att få bli respekterad utifrån den egna uppfattningen om sin könstillhörighet eller sitt sociala beteende”, skriver bland annat RFSL på sin hemsida.”

   Inom sjukvården är det faktiskt ganska viktigt att veta, vilket förklaras utmärkt i den här artikeln:

   https://www.dana.org/Cerebrum/2014/Equal_%E2%89%A0_The_Same__Sex_Differences_in_the_Human_Brain/

   Svara
  • Intenso

    /  04/10/2015

   ”Det handlar om respekt” Viss det är viktigt att respektera patienten men behöver man respektera sjukdomen.

   Lär väl få hugg men tror inte på fler kön än två, och det står jag för. Såg för ett tag sen en homosexuell man på TV som tyckte transpersoner skulle få vård. Var det verkligen på svensk TV? Antagligen inte.

   Svara
   • Självklart finns det bara två kön, o så finns det biologisk betingad homo- och transsexualitet, samt psykologisk sexualitet, hetero, bi, gay, osv, dvs vad vi tänder på. Men det här med de femtioelva nya ‘könen’ o all bullshit som kommer ifrån genustokarna är total bullshit. Det är bara att kolla varifrån dessa personer kommer, alla kommer ifrån samma subgrupp i samhället, den radikala genusvänstern. De definierar sig själva som kylskåp o toasters för att det är den gruppens token för att visa att man är en i gänget, precis som svarta kläder för emos o gothare.

    Svara
   • Olof

     /  04/11/2015

    Den biologiska verkligheten är mer komplicerad än så, med ganska många variationer på kromosomer och hormonstyrd sexuell dimorfism. Men den graden av komplexitet, som förvisso kunde vara relevant på ett medicinskt formulär, är förmodligen snarare något för journalen.

    Men här verkar det mer handla om att det ordfattiga svenska språket inte normalt skiljer på orden för biologiskt och socialt kön utan lätt faller in i förenklingar som denna där relevansen vid närmare anblick tycks relativt låg och frågan kanske snarare bör strykas helt och/eller ersättas med något mer detaljerat som beskriver vad de faktiskt vill veta.

    Svara
  • Det verkar vara en och annan av de protesterande (könlösa?), som inte känner till att det är medicinska skillnader mellan kvinnor och män, då naturligtvis med tillhörande skillnader i behandlingar. Lägger man dessutom till det faktum att idag med svängdörrspolitik inom invandringsfrågor, så är det inte alltid lätt att kunna konstatera kön genom att enbart se personens namn. Vi är helt enkelt inte vana att känna igen de nysvenska namn som tillkommit de senaste åren …

   Svara
  • anonym

    /  04/10/2015

   Nästa steg, ”Det är kvinnodiskriminering att läkemedel inte testats på kvinnor, bekämpa mansnormen inom medicinsk försöksverksamhet.”

   Svara
  • Den där artikeln är helt satirsäkrad.

   Svara
  • Måste bli en aning problematiskt ifall två hen söker för ofruktsamhet – och läkaren INTE får påpeka att 1: ingen i paret har någon livmoder; eller 2: ingen i paret har testiklar?

   Svara
 2. MiT

   /  04/10/2015

  Svara
 3. Att bära hijab ger oss frihet. Vi är muslimska feminister.

  Det första är en fundamental del i deras uppfostran, en mycket gammal tradition. Dom har fått det via modersmjölken, s.a.s. Det gör inte argumentet mer sant … Om de funderade lite på varför de skall bära dessa döljande plagg och då inte bara ur det snäva perspektiv som ”presenterats” för dom.

  Det andra är en motsägelse. Hade dom varit riktiga feminister hade de tagit avstånd ifrån just det manliga förtryck det handlar om. (Varför kan inte berörda män ”hålla sig i skinnet” och anpassa sig, isf. att kvinnorna skall göra det åt dom?) Får man anta att dessa unga kvinnor fått sin utbildning inom det svenska skolsystemet? I så fall så har de aldrig fått lära sig speciellt mycket, än mindre fått verktyg till att ifrågasätta genuina problem i samhället.

  Svara
  • Goran

    /  04/11/2015

   Hårmaktsordningen visar sitt fula anlete.

   Svara
  • (Wiki:) ”The Tuareg are Berber people with a traditionally nomadic pastoralist lifestyle. They are the principal inhabitants of the Saharan interior of North Africa./…/”

   ”Clothing — In Tuareg society women do not traditionally wear the veil, whereas men do. The most famous Tuareg symbol is the Tagelmust (also called éghéwed), referred to as a Cheche (pronounced ”Shesh”), an often indigo blue-colored veil called Alasho. The men’s facial covering originates from the belief that such action wards off evil spirits. It may have related instrumentally from the need for protection from the harsh desert sands as well. It is a firmly established tradition, as is the wearing of amulets containing sacred objects and, recently, verses from the Qur’an. Taking on the veil is associated with the rite of passage to manhood; men begin wearing a veil when they reach maturity. The veil usually conceals their face, excluding their eyes and the top of the nose./…/”

   Svara
 4. ”Sokrates dömdes till döden av Atens folkförsamling och avrättades 399 f.Kr. efter en skenrättegång anklagad för att vara ateist, sofist och för att ha vilselett ungdomen från att följa gällande lagar och principer.” (Wki)

  Svara
 1. Försvaret inte välkomna på nationaldagen | WTF?
 2. Hemligheten är avslöjad! | WTF?
 3. Lite blandat från 2015 del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: