Tajming är allt

Igår skrev America Vera Zavala en kulturkrönika om SD. Det handlar ”berättelser” som ska ha fått initiativet att glida dem ur händerna enligt Zavala. Berättelser alltså. Som sagor. Enskilda berättelser i massor är det. SD är desperata att återta makten över ”berättelsen” skriver Zavala. Men det var inte SD detta skulle handla om utan om det farliga med att lägga för mycket vikt vid just ”berättelser” istället för fakta.

berättelser

Detta är en berättelse från Zavala, hon berättar att det finns inga tältläger i Sverige. Och visst, just nu finns inga, det är ju rätt. Men hennes berättelse är att man ska tro att ”så gör vi inte i Sverige”. Att här hamnar man inte i något tält när den fuktiga höstkylan och mörkret tränger sig på!

berättelser1

Hennes berättelse berättar inte att tältläger är det som gäller om bara någon vecka eller så. Det kan man läsa som tredje mest lästa nyheten på GP igår, samma dag som Zavalas lilla berättelse publicerades. Tajmingen för hennes berättelse om att här i Sverige har vi inga tält i vinterkylan var ju inte optimal…

Och som en bonus för att göra Miljöpartiet glada så är de här tälten uppvärmda med el som kanske/förmodligen kommer från dieseldrivna elaggregat. Lite ironiskt ändå att Miljöpartiets politik kräver massor av diesel…

America Vera Zavala verkar tillhöra de som starkt tror på magi, att man bara viftar lite med trollspöet så uppstår magiskt byggnader där man vill ha dem med allt som hör till i form av vägar, vatten, avlopp, skolor, lärare, el, värme och så vidare. Eller att man kan dra fram bostäderna och allt som hör till ur en magisk hatt. Vi pratar om kanske 500 miljarder per år bara i byggkostnader. Hon tror att man i ett land som LÄNGE haft akut bostadsbrist bara kan trolla fram bostäder åt 10 000 personer i veckan. Vecka ut och vecka in. Abrakadabra bara så är det klart.

Och tälten som nu först är aktuella ska ha plats för 375 personer. Det räcker nog i cirka 5 timmar första dagen. Vart resten ska ta vägen? Tja, America Vera Zavala får nog svinga sitt trollspö lite.

Berättelser is the shit i Sverige, fuck fakta och verklighet!

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

37 kommentarer

 1. Jan

   /  10/16/2015

  För att använda förbjuden retorik här: Det verkar som att parasiterna slutligen är på väg att döda värdträdet. Man tycker ju att till och med identitetsvänstern borde inse att Sveriges välfärd och skattebas inte är byggd för att härbärgera all världens fripassagerare. Till slut dör trädet. Till slut sjunker båten.

  Sverige blir ett fattigt EU-land med hög arbetslöshet, raserad välfärd och brist på trygghet och säkerhet för invånarna. Ett flyktingland utan gränser med en i huvudsak asiatisk befolkning. Grattis Sverige! Grattis Aftonbladets ledarsida och tokvänstern!

  Svara
 2. Pelle2

   /  10/16/2015

  Zavala tänker väl att det är bara att höja skatten till 90% av inkomsten så funkar det i sann kommunistisk anda…
  Sedan kan vi införa femårsplaner och åsiktsförtryck för dom som inte delar hennes värderingar så uppnår vi ett kommunistiskt nirvana a´ la Sovjet.

  Svara
 3. Karl

   /  10/16/2015

  ” kvinnlig stöldliga slog till mot Ullared”

  Ur nyhetsplocket idag.

  Get used to it

  Svara
 4. Perry

   /  10/16/2015

  En oerhört trubbig och snabb energiberäkning ger en uppvärmningskostnad på ca 30 000 kWh/år och tält. (Räknade med Stockholms klimatfil, fyrkantigt tält på 5x5m med 2m i takhöjd. tältduk=obefintlig isolering) Som sagt, väldigt trubbig men ger en fingervisning på vad varje eluppvärmt tält i den storleken kan tänkas kosta i drift.

  En jämförelse är att om vi utgår från ovanstående så ger det en energianvändning på ca 1200 kWh/m², år. En vanlig villa brukar ligga mellan 70-140 kWh/m², år

  Svara
 5. Sverige är nu desperata att återta makten över berättelsen om Sverige.

  Det är stora stenar som kastas i det glashuset och det liknar mer psykologisk projektion, förmedlat av maktfullkomliga samt tillhörande groupies. Faktum är att hur mycket man än försöker korrigera och censurera historien, så kan man inte ändra det som hänt. Vänstern borde för länge sedan ha städat ur sin egen av lik överfulla garderob, innan man börjar anklaga andra för vad man historiskt sett varit betydligt ‘bättre’ på själva.

  Man löser heller inga problem genom att skapa nya och samtidigt ignorera de existerande! Det inser t.o.m. ett barn som inte hunnit att bli hjärntvattad än … Migrationsvågen är inte det egentliga problemet, utan ett symtom på ett orsakande problem. Agerar man enbart på symtom, så finns i regel problemen kvar. Det är som att en läkare (läs: politiker och media) nöjer sig med att enbart ge smärtstillande vid ett benbrott, utan att åtgärda själva benbrottet. Patienten (läs: migranterna och svenska befolkningen) får då lida helt i onödan.

  Svara
 6. Karl

   /  10/16/2015

  Löfvén har nu varit i Bryssel och sagt till övriga statschefer att nu får alla minsann bjuda till för att lösa massinvandringen.

  Självfallet blev han utskrattad.

  ” ha, ha, haa, dumma svenskar ”
  ” var fan hittade de den där token?”

  Svara
 7. Buffalo Bill

   /  10/16/2015

  Verkar som att batikhäxorna tror att det går att trolla på riktigt.

  Svara
 8. MiT

   /  10/16/2015

  Ni som vill och har twitter och facebook kan ju sprida det här.
  https://toklandet.wordpress.com/2015/10/15/ryggradslosa-sveriges-radio/#comment-60861

  Svara
 9. Karl

   /  10/16/2015

  Jag tänker så här.

  10 000 i veckan.
  52 veckor på ett år.

  ”You do the math”

  Tur att våra politiska riddare av runda bordet tjafsar om färg och form istället medan hela skiten totalbrakar.

  Idag skall hela Sjuklövern ha ett möte i frågan.
  Självfallet har de utelämnat det enda partiet som vill göra något åt det hela.

  Svara
  • AB

    /  10/16/2015

   Sedan tillkommer anhöriginvandringen…

   Svara
   • Karl

     /  10/16/2015

    Jajemän!
    Säg att en gubbe från vardera familj invandrar till Sverige.
    Kvar på plats är väl några dussin anhöriga per skalle.
    Dessa kommer hit sen.

    Siste man tar flaggan!

    Svara
 10. Självfallet har de utelämnat det enda partiet som vill göra något åt det hela.
  Samtidigt som man (både politiker, media och allt för många ”vanligt folk”) försöker peka ut dem som vill göra något som ”de onda” och orsaken till samhällskaosen.

  Hur kan det ens vara möjligt med så mycket idioti?

  Svara
  • Grodan Boll

    /  10/16/2015

   Eller för att luta sig tillbaka på Gunilla Grahn-Hinnfors skarpa analys:

   Partiledningen tillkännagav att de ska minimera sitt arbete i riksdagen och istället bli en kampanjorganisation mot invandring.
   SD visar tydligt att det inte vill vara ett politiskt parti som arbetar med politiska förslag och beslut där det ingår att debattera och kompromissa.

   1. Gunilla hade en helt annan inställning när F! gräsrotskanpanjade
   2. Med vem ska SD förhandla? SD är villiga, men inget av de andra partierna

   De tänker i stället lägga sin riksdagstid och sin partikassa på att kampanja mot invandring och den samhällskollaps som partiledningen påstår redan har ägt rum. Det är ett häpnadsväckande besked från ett parti som är invalt i riksdagen.

   Så det är häpmnadsväckande? Inte den ”demokratiska” utfrysningen eller den flagranta förnekelsen av migrationspåfrestningarna från de övriga partierna?

   För Moderaternas del kan SD:s utspel innebära att partiet sluter upp kring ledningens ansvarsfulla linje. SD visar tydligt att de inte tror på politiska lösningar, att de inte litar på pressen och att de inte vill ha samarbete, utan konfrontation. Moderaternas kommunikationschef Per Nilsson beskrev det som att SD abdikerat som politiskt parti.

   1. ”Ansvarfulla” ?
   2. De tror inte på politiska lösningar och vill inte ha samarbete?
   3. Jo, man undrar varför de inte litar på pressen. Gunilla bör se sig i spegeln.

   Gång på gång upprepar Anna Kinberg Batra att hon inte tänker medverka till att kasta in landet i en inrikespolitisk kris.

   Vi har inte redan det?

   Det går bra nu. Det går jättebra.

   Svara
   • Leif

     /  10/16/2015

    Först ser man till att isolera/utestänga SD från allt arbete i riksdagen. Somliga vill inne bli sminkade i samma rum inför ett tv-framträdande, andra mår dåligt om man delar samma skrivare med SD-folk. (Jag ger mig tusan på att om partirepresentanter skulle samlas en kort stund för att diskutera nya kaffeautomater i riksdagen så skulle man utesluta SD. Därefter klagar man nu på att SD vill ”minimera sitt arbete i riksdagen”.
    Borde man i stället inte jubla över detta?

    Svara
 11. MiT

   /  10/16/2015

  Är säkert exakt vad de behöver som mest i t ex Angered…
  ”Skolinspektionen ändrar beslut om muslimska friskolor”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=416&artikel=6278434

  Svara
 12. Björn

   /  10/16/2015

  Off topic, men SvD har just nu en öppen läsardebatt om flyktingkrisen. Intressant att se att ingen är positiv till nuvarande hanteringen. Dessutom i stort sett enbart välformulerade inlägg. Nu går det såklart inte att dra någon generell slutsats från ett sånt litet urval, men nog är det intressant att ingen av all euforiska hycklare är där och försvarar pågående hantering?

  Svara
 13. Rikard

   /  10/16/2015

  Hej.
  Den teoretiska underbyggnad som Zavala använder sig av kallas narrativ diskursteori, och är en metod att analysera kommunikation på samma sätt som en litteraturvetare analyserar just sagor och berättelser. Enligt denna ur postmodernismen/poststrukturalismen sprungna teori kan människor inte veta något om verkligheten, det existerar bara olika tolkningar utifrån personens maktintressen. Även om det i hög grad är befängt på det sätt som sådana som Zavala gjort analysverktyget till ideologi, går det utmärkt att använda hennes egna metoder mot hennes diverse ideologiska käpphästar. Till exempel skulle en motargumentation kunna gå ut på varför och med vilket härskarperspektiv hon försöker sanningsgöra en berättelse om SD som ett rasistiskt parti.

  Texten ”The vacuity of Postmodernist Methology” av Nicholas Shackel innehåller en mycket bra genomgång av Zavalas och hennes likars debatt-tekniker och tankesätt. Sök på titeln och namnet så borde den vara det första alternativet. för den som inte är van att läsa dylikt rekommenderas att lexikon, snaps och slagpåse finns till hands.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
  • MiT

    /  10/16/2015

   Hahaha, ”snaps och slagpåse” 😛

   Svara
  • Grodan Boll

    /  10/16/2015

   Jag kan inte läsa postmodern sörja. Jag blir bara arg. Det är motsvarigheten till orddiarré som konstform. Om man mot all förmodan börjar att bena ut vad som sägs, kan en sida vanligtvis komprimeras till en mening klartext, utan förlust i information eller precision.

   Är det Foucault som är pappa till skiten?

   Svara
   • Rikard

     /  10/16/2015

    Hej.
    Korrekt, Michel Foucault brukar beskrivas som postmodernismens barnmorska. Vad han gjorde var att i samband med Parisrevolten på sextiotalet popularisera språkvetenskapliga teorier så att dessa (poststrukturalism) kom att blandas med den tidens medelklassintellektuella vänstervåg. Den hade som bekant intet med den traditionella arbetarklassen att göra, eller medborgerliga rättigheter och förpliktelser, utan var en pubertal proteströrelse bestående av bourgeoisins och överklassens barn, och tjänade som förebild för den svenska sextioåtta-vänstern och sjuttiotalets bokstavsdito.

    Huvudtemats i Foucaults filosoferande är inget märkligt, utan kan härledas hela vägen tillbaka till Platon. En psykologisk tolkning av Foucaults teser om dessa läses som uttryck för hans personlighet tecknar bilden av en man som förgäves försöker komma till rätta med en sexuell neuros grundad i att han inte kan erkänna sin homosexualitet för sig själv, då denna inte är förenlig med hans av uppfostran och samhället givna värderingar. Foucault var mycket inspirerad av Nietzsche och dennes tankar om den siste mannen; Foucault själv tog dock aldrig steget att konfrontera sig själv, och lyckades aldrig besegra den siste mannen, utan omformulerade hela sin paradoxala upplevelse till en projektion mot samhällets normer. En annan tidigare fransk filosof som var en stark inspirationskälla för Foucault var Donatien Alphonse Francoise de Sade, och denne är betydligt roligare att läsa än Foucault, då de Sade varvade sin filosofi med pornografiska scener i en parodi på Rousseau och skrifter i dennes anda. ”Eugenie” rekommenderas varmt, helst på franska.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
    • Grodan Boll

      /  10/16/2015

     Min franska är lite ringrostig, så ingen porr för mig. Jag är inte heller det minsta förvånad att Rousseau spökade i bakgrunden.

     För att citera en annan stor (om än fiktiv) tänkare:

     God damn hippies!

     Svara
     • Rikard

       /  10/16/2015

      Hej.
      Inte behöver du bli utan vare sig porr eller filosofi. Vertigo förlag gjorde en kulturgärning för ett antal år sedan och gav ut en nyöversättning utan pekpinnar eller nedsablande kommentarer. Vertigo har flera titlar av de Sade översatta. Mycket nöje! (Och om någon tittar snett för att man läser de Sade kan man säga att det är för artiklarnas skull :))

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, lärare

    • Björn

      /  10/16/2015

     Så i korthet är postmodernismen ett utdraget, utåtriktat fadersuppror från en gammal fransk smygbög?

     Svara
     • Rikard

       /  10/16/2015

      Hej.
      Ja, faktiskt. I alla fall just i Michel Foucaults tappning. Han är inte helt värdelös, men har tyvärr varit alltför lätt att kapa för människor med helt annan agenda än han själv. Man kan jämföra med hur Anna Nietzsche ‘nazifierade’ broderns texter då hon själv var judehatare och nationalsocialist.

      Foucaults resonemang om hur lagstiftning skapar kriminalitet är till exempel användbara för att studera hur statsmakten (oavsett statsskick) ständigt lagstadgar för att behålla makten, inte för de enskilda människornas väl och ve. Hade han inte kommit i lag med den franska intellektuella vänstern via sina manliga studenter hade han troligen varit liberal tänkare, och därigenom avskydd av dagens vänster.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, lärare

 14. MiT

   /  10/16/2015

  Svara
 15. ”……det finns inga tältläger i Sverige. Och visst, just nu finns inga, det är ju rätt.”

  Skulle vilja lägga ett rättelseyrkande på det påståendet.
  Förvisso har polismyndigheten i vissa fall gått in och rivit flera illegala tältläger men det finns ju fortsättningsvis tältläger kvar som lämnas utan åtgärd trots markägarnas protester.
  Så visst sjutton finns det tältläger…

  Svara
  • Rikard

    /  10/16/2015

   Hej.
   Hon kanske gör åtskillnad på tältläger och kåkstad?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard lärare

   Svara
   • Nah, tänkte inte på det!

    Svara
    • Björn

      /  10/16/2015

     Ni missar tillägsvillkoret: ”…där flyktingar stapplar fram bland snö och kyla”.

     Eftersom det villkoret inte är tillfredställt så är alltså hennes utsaga sann!
     Typiskt att man måste vara övertydlig med er Breivikare!

     Svara
 16. MiT

   /  10/16/2015

  ”Besök vid gränsen ger överraskande bild av kriget”
  https://archive.is/oq9qV#selection-497.0-497.49

  Svara
 17. Karl

   /  10/16/2015

  SVD idag:

  30 000 invandrare som erhållit avvisningsbeslut håller sig undan myndigheterna och har gått under jorden.
  Detta är siffrorna räknat från 2008 om jag minns rätt.

  Just fint.

  Så här dags har vi med andra ord flera svenska städer som bokstavlingen planlöst vandrar runt.
  Säkert riktigt klämmiga hel-ylle människor!

  Svara
 18. Kristian

   /  10/16/2015

  Det finns snarare ”en del” människor i Sverige som är beredda att göra ”en del.”
  I ”en vecka”, ungefär.
  Med ”andras pengar.”

  Svara
 19. Kristian

   /  10/16/2015

  Komiker: Vad är det viktigaste med …
  Assistent: Tajming!
  Komiker: … öh, ja. med humor, skulle jag säga.

  Svara
 1. Bisarra oktober del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: