Kommentar om Sverige

Fick en mycket bra kommentar av Magnus under inlägget ”1 april varje dag del 11: Ballong-lovebombing och minipudlar”. Det var en kommentar som fångade ganska precis hur jag gissar att många känner det i Sverige just nu

kommentar om Sverige

Den där förnekelsen känner man ju igen, jag har pratat med folk på twitter som säger ”Nej, i Sverige har vi inte tältläger för det behövs inte”. Inte ens när man länkar till SVT-artikel som bekräftar att det är tält som gäller från och med nästa vecka hjälpte. Folk är så hårt förankrade i förnekelsen att oavsett vad som händer så lever de i sin lilla fluffiga bubbla och vägrar se den otäcka verkligheten.

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

35 kommentarer

 1. MiT

   /  10/17/2015

  Svara
  • Senior

    /  10/17/2015

   En rådgivare till rådgivaren alltså!
   En politisk kommissarie som ser till att de rätta råden ges….

   Svara
   • Lägg till ett angiverisystem och historien upprepar sig. Dömt på förhand att misslyckas …

    Svara
 2. MiT

   /  10/17/2015

  Svara
 3. MiT

   /  10/17/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  10/18/2015

   Så ohämmad invandring i ett läge där vi inte kan ta hand om de som redan har kommit är frihet ?Centern är ett MP light…

   Svara
   • JAN BENGTSSON

     /  10/19/2015

    LIGHT???
    EXTRA ALLT, snarare!!!
    ÅSA-NISSE MARXISTER har HEN ju hört talas om!!!

    Svara
 4. MiT

   /  10/17/2015

  Svara
 5. Dreadlock

   /  10/17/2015

  @Magnus

  Tack för kommentaren.

  Men det är försent nu. De som skulle ha vaknat ,gör det försent och förväntar sig att ”någon annan” tar tag i problemet.

  Personligen har jag hållit på i snart 22 år och debatterat på nätet, detta innan smartphones,twitter och facebook innan ens blivituppfanna. Regeringar kommer och går,men deras uppfattning består : Om vi inte lyckas att attrahera invandrare för att underhålla välfärdsstaten Sverige, så kommer vi alla – unga och gamla – att förlora vår topposition som ekonomisk självförsörjande välfärdsstat , där alla har en uppgift och där alla är inkluderade.

  Nu finns det inte så mycket att göra- Inga medel återstår. Vi alla är involverade på ett eller annat sätt. De rikaste kan köpa sig fri genom att skatten höjs (Gnälla lite över folk som behöver bidrag för att överleva) De fattigaste undrar var är polisen, varför är kön till Vårdcentralen så lång,kön till tandläkaren, träffa en utbränt socialsekreterare, en grundskola som inte har koll på skolpliktiga elever ? Och varför sitter det en massa folk på röven med bidrag och får inte ens känna på minsta delaktighet i ett samhälle där man `borde`bygga samhälle?

  Det är försent. Det finns för få svarta får som hoppar över stängslet för att lukta på gräset på andra sidan och frigjort sig från fårflockens politiska indoktrinering. Det kommer för sent.

  Svara
 6. Jag mötte en medelålders välklädd man i långa Konsumkassakön och vi började prata. Han hade köpt båda kvällstidningarna men sa att egentligen är det bara tråkiga nyheter så man borde inte läsa. Om ett tag började han prata om flyktingar och hans åsikt var att eftersom Sverige kunde ta mot 100000 finnar på 60talet kunde vi väl ta mot 100000 flyktingar nu. Det var väl ingen konst. Det ska vi fixa, sa han.
  Då fräste jag att jag var en av de finnar som kom på 60 talet och började arbeta direkt med avtalsenlig lön. Arbetsmarknaden till och med raggade folk i Finland. Medan nu var läget annat. Vi hade nära 400000 arbetslösa registrerade och det kom 2000 nykomlingar om dagen till tomma intet. 100000 har vi passerat länge sedan.
  Han vände och gick till annat kö. …
  Jag tror att han var typisk S-medelklassare med Aftonbladet som kunskapsförmedlare.

  Svara
  • havre@flarnstad

    /  10/18/2015

   Klart vi kan ta emot hundratusen men den gränsen passerades för lääänge sen nu det lär ju komma något liknande bara den har vintern.

   Men visst är det tråkigt med folk som skärmar av totalt när åsikterna inte är som deras egna känner verkligen igen det där har en mycket nära vän som öht inte klarar att prata om invandringen hon låtsas om att den inte finns och kan högt brista ut saker som ”nej sånt pratar vi inte om” och om någon i hennes närhet trots allt berättar något går hon direkt på defensiven hur solklart det än är och hur hårda bevis det än finns blir det som hon sätter händerna för öronen och högt skriker lalalala .

   Svara
  • Då kan du tänka dig att försöka diskutera sakfrågan med en fd riksdagsledamot från Vänsterpartiet; min mor=) Hon låter ungefär som exemplet du gav plus moms

   Svara
  • JAN BENGTSSON

    /  10/19/2015

   MP tjänsteman snarare!!!

   Svara
 7. Karl

   /  10/17/2015

  När digerdöden kom tog det lång tid innan någon insåg vad som egentligen skedde.

  Slutet blev inte så gott heller.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  10/18/2015

   Vill minnas att lösningen var stenhårda gränskontroller till samhällena och karantäner.

   Svara
 8. Karl

   /  10/18/2015

  Om man utvandrar från Sverige, vilket snart lär bli aktuellt – kan man då få hävda att man flyr undan en kaotisk landsförstörande regim som går under namnet Sjuklövern?

  Kan man hänvisa till att man är förföljd av den ortodoxa terrorsekten Batikhäxorna?

  Hur förklarar man på ett trovärdigt sätt att det land man flytt styrs utav förbittrade fruntimmer som vill hämnas på hela den manliga mänskligheten?

  Blir man ens trodd om man hävdar att landets högste politiske ledare systematiskt vidtar åtgärder för att förstöra det egna landet?

  Kan man hävda att man är traumatiserad utav åratals hyckleri?

  Har FN någon paragraf som ger en särskilt skydd från feministisk terrorism?

  Blir man trodd om man hävdar att ens åsikter inte får framföras öppet i sitt land?

  Blir man trodd när man berättar att landet man flyr förbjuder den egna befolkningen att framföra sina åsikter?

  Blir man trodd när man berättar att radio, TV, tidningar, politiker och hela landets ledning gemensamt och på eget initiativ igångsatt ett massivt förstörelseprojekt som totalt krossat landet och dess innevånare?

  Nej det är nog bäst att man håller tyst om allt detta för det finns ingen som skulle tro på en.
  Inte någonstans. Inte i något land. Inte i något universum.

  Därför att sådan dårskap finns endast på en enda plats.

  Platsen heter Sverige.

  Svara
  • Stôlligheterna som sker i Sverige är nu väl känt ute i Europa och i Nordamerika, så det borde snart inte vara svårt gå i exil och söka som politisk flykting …

   Svara
   • Grodan Boll

     /  10/18/2015

    Och vad skulle du visa upp i det nya landet, ett svenskt pass?
    Lycka till.

    Svara
    • Pass? Är det sånt papper man kastar vid gränsen?

     Svara
    • Varför inte? Då kan man faktiskt påvisa att man kommer (flyr) ifrån ett land med stora problem …

     Svara
     • JAN BENGTSSON

       /  10/19/2015

      Då behövs nog ett ID kort!
      Svenska pass är som Syriska!
      Billiga att köpa…

     • Med matchande biometri …?

 9. Karl

   /  10/18/2015

  Stödet för sossarna är historiskt lågt.

  SIFO meddelar att nuvarande stöd är 24,6 procent.
  Lägsta siffran sedan 1967. Nästan femtio år alltså.

  Jodå, kör tre år till med detta historiska vansinne som saknar motsvarighet inom världshistorien så skall vi se att sossarna kan decimeras till 0,6 procent år 2018.

  Vid det laget bör till och med den mest inbitne stålverksarbetaren ha släppt taget från både Branting, Palme och Löfvén och insett att han inte har något land kvar.

  Det kan inte vara så kul att slita i gruvorna eller smälta stål för det framtida Kalifatet Sverige menar jag.

  Svara
 10. MiT

   /  10/18/2015

  Svara
  • Antingen känner inte Jämtin till eller saknar kapacitet att ta in reaktionerna från de andra E-länderna på det som hittills förmedlas. Kan även vara så att hon tror att allmänheten i Sverige inte har någon kännedom om det, låtsas som det regnar och agerar utefter det.

   Svara
  • Jan

    /  10/18/2015

   Jag tror att Carin Jämtin förstått att regeringens ”satsningar” (som ingen märkt något av än…) drunknar i flyktingkaoset. Men hon måste låtsas som det regnar. Hur skulle det annars se ut? Går man in på S-bloggar möts man dock av samma propaganda och insiktslöshet. Det påminner en hel del om religiösa sekter. Ifrågasätter du luftslotten så möts du av en hel del aggressivitet.

   Svara
 11. Karl

   /  10/18/2015

  Restaurang Sjuklövern har ett udda sätt att lösa sin ekonomi.

  De bjuder in gäster från hela världen som får äta gratis.
  Även gästernas släktingar får äta gratis, till och med efter stängningsdags.

  Alla gäster under 23 år kallas barn och får sitta i VIP avdelningen. Gosedjur ingår.

  Personalen som jobbat hela livet på restaurangen är åtsagda att hålla tyst om det hela.

  Alla tidningar, TV och radio rapporterar att det går jättebra för restaurangen pga alla gratisgäster.

  Restaurangen får annonsera gratis i TV, tidningar och radio.

  Svara
 12. jaha

   /  10/18/2015

  Tycker att Magnus är spot on med sin beskrivning av radikaliseringen av samhället.

  Dock förefaller antagandet att ”man” har velat undvika den här utvecklingen som närmast naivt.

  Vi har åkt expresshiss i den här riktningen (och då menar jag inte uppåt) under en längre tid utan en tillstymmelse till nödbroms. Det är inte friktionen av en sådan som gör att temperaturen ständigt stiger.

  Sen bör man vara väldigt tydlig med att skilja på den förväntade reaktionen av en radikaliseringsprocess – att avhumanisera människor – och det egna ansvaret i att de facto göra det.

  Svara
 13. Magnus beskriver hur jag numera ofta kommer på mig själv med att tänka när jag t ex ser unga invandrare som givits permobiler för 250 000…

  Svara
  • Jan

    /  10/18/2015

   Det här kan man, till stora delar, skylla Bengt Westerberg. Hans ”valfrihetsreform” inom handikappvården, LSS, har 40-dubblat kostnaderna för svårt handikappade på ett par decennier. Och också föranlett import av handikappade från bland annat Irak. En ung importerad handikappad från Irak torde kosta samhället åtminstone en miljon om året livet ut…

   Svara
 14. Jan

   /  10/18/2015

  Ärligt talat så tror jag att det här är den sista socialdemokratiska regeringen vi ser. Först när partiet går under 20 procent i mätningarna så kommer någon form av insikt ske. Och då är det försent. Nästa regering blir borgerlig med passivt stöd av Sverigedemokraterna. Miljöpartiet och V tycks ha stagnerat runt 7 procent. Jag tror att det är ganska troligt att historikerna kommer att konstatera inom ett par decennier att 1900-talet var socialdemokratins tid. På 2000-talet tog det stopp….

  Svara
 1. Nu får vi se hur Västerbottenskuriren tar ansvar för orden… | hexanmexan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: