Maktens bittra tårar

I går så kom då den oundvikliga presskonferensen från regeringen om åtstramade asylregler. Det är nog många som väntat på den ett tag nu och det som presenterades är för lite och för sent men jag antar att det kommer ännu mer. Det måste komma ännu mer åtgärder. Sverige är fullt, nej Sverige är överfullt. Det finns inga bostäder, folk får sova på gatan. Kommuner håller på att krascha redan nu, tänk då hur det kommer att bli när hela ansvaret hamnar hos kommunerna efter två år…

Folk får sova på gatan nu och då presenterar Löfven och Romson åtgärder som ska börja gälla efter sista april NÄSTA ÅR… Det är fem hela månader till dess för att lösa något som är akut idag. Jag såg inte hela presskonferensen så det där med att det ska börja gälla efter sista april nästa år har jag sett på flera olika håll så det stämmer nog, vet inte om det gäller alla åtgärder men det spelar egentligen ingen roll. Det kommer i så fall att vara fem månader med kanske 30 000 per månad. Sen får vi inte glömma de kanske 80 000 som kommit sen ALLA såg problemen för cirka 2 månader sedan. Så långt över 200 000 innan något alls händer till ett land som var överfullt för flera månader sedan. Handlingskraft sa Bill. Ordning och reda sa Bull.

Men man undrar ju också lite över alla konventioner och fördrag som Sverige måste bryta mot med de nya reglerna? För det har ju många hojtat om flera gånger, att vi inte kan ändra något utan att bryta mot FN-konventioner och fördrag. Så det är alltså bryta mot sådana som gäller nu? Eller har konventionerna ändrats det senaste dagarna? Eller har de som hojtat om det kanske ljugit lite…

Det som vi nu kommer att se är att regeringen så sakta börjar införa SD-politik, de går inte full SD direkt men jag gissar att det kommer ännu mera snart. Miljöpartiet och Socialdemokraterna kommer alltså driva SD-politik framöver. Det var lite överraskande faktiskt. Att de skulle bli tvungna att göra något drastiskt förstod de flesta för länge sedan för är det något som utmärker dagens regering så är det att de konstant är sist på bollen.

strokirk romson i tårar

Åsa Romson började nästan gråta på presskonferensen igår. Det visar om inte annat vilken i princip omänsklig press de är satta under. Men den pressen har de skapat själva så jag tycker inte ett dugg synd om henne. Det är Miljöpartiet (och dåvarande Alliansen) som bär den absolut största skulden till att hela Sverige håller på att krascha. Jag tror hon förstår att framtiden kommer att döma henne och Miljöpartiet stenhårt för att ha dragit ner Sverige i skiten trots att varningar har funnits i flera år. Vem hade inte börjat gråta när man förstår att man själv och sitt partis politik varit den enskilt största bidragande orsaken till att sänka ett helt land för jättelång tid framöver (om det ens går att reparera…)? Jag hade nog grävt ner mig i sängen och aldrig mer visat mig utanför dörren.

Men makten smakar visst inte bara bittert utan kanske lite extra sött samtidigt, annars hade ju Miljöpartiet lämnat regeringen omedelbart. Det som presenterades igår är så totalt tvärtom mot vad MP stått för i många år. För Åsa Romson stod där på presskonferensen och egentligen toksågade Miljöpartiets politik som de drivit de senaste åren. Det enda raka och hederliga hade ju varit för MP att avgå! Men man säljer hellre ut sig själva för att behålla sin plats vid grytan.

Men vad vet jag, jag är ju inte ens en människa enligt Romson och Miljöpartiet…

Känslosås efter en kraschlandning

MVH

MiT

Lämna en kommentar

93 kommentarer

 1. MiT

   /  11/25/2015

  Svara
 2. MiT

   /  11/25/2015

  Svara
 3. Jag tror du ser Romson lite mer intelligent än hon egentligen är. Hon grät knappast för att framtiden kommer döma henne stenhårt. Hon grät nog antingen för att hon varit tvungen att svälja sin stolthet för att fortsätta vara ”vice statsminister”, eller också för att hon inser att MP:s väljare antagligen kommer gå över till V eller F! nu. Det är iofs. också ett dömande från framtiden, men inte för att hon dragit ner Sverige i skiten, utan för att hon inte gjort det tillräckligt hjärtligt.

  Svara
  • Jag håller med. Hon är för korkad för att inse vad hon gjort. Sådana som hon tänker inte; de känner; och när de känt ”rätt” räcker det för att de skall ha gott samvete till dödagar.

   Svara
  • Porta

    /  11/26/2015

   Romson grät varken för Sverige eller några flyktingar, hon grät för en verklighet som kommit ikapp och sprungit över hennes partis politik som en oändlig buffelhjord i panik.
   Hon brydde sig inte med ett ord om fattigpensionärer, arbetslösa eller sjuka vilkas välfärd hon slängt bort med sin vansinnespolitik eller vilka effekter det kommer ha för Sverige i årtionden. Hon grät för att hon för att få fortsätta sitta vid maktens bord måste erkänna verkligheten, för att rädda sina kompisar så de ska ha en chans att sitta kvar vid köttgrytan som kommunalråd, att hon inte längre kan låtsas vara godast av alla, som från en pyttebefolkning i kalla Norden, ska ”rädda” hela världen från krig, fattigdom och klimatförändringar. Hon grät för att korthuset börjat rasat, för att trots all propaganda-apparat de haft på sin sida och all skit och allt hån de vräkt över sina meningsmotståndare måste erkänna att de haft fel…
   Jag hoppas insikten att hon haft så otroligt fel i all sin politik slår till med full kraft så hon vaknar med ett ryck, kallsvettig om nätterna och högt ropar ut ”Vad har jag gjort!” för resten av hennes liv! Å då ska vi bara inte tala om vilken människofientligpolitik MP för på miljöområdet…
   Fy fan vad jag kräks på… ”Humanitär stormakt”, vi är ett land i utkanten av den befolkade världen med en population som är mindre än flera av de största STÄDERNA! Svergie ska gå före… jo tjena… när man går åt ett håll och de andra åt ett annat betyder det inte att man går före, troligare att man går fel…

   Svara
 4. Senior

   /  11/25/2015

  Hur ända in i helvete kommer det sig att de får sitta kvar?
  Var är oppositionen?

  Svara
 5. Jan

   /  11/25/2015

  Man kan ju hoppas att de här omvändelsen under galgen (den första i en rad) får påverkan också i opinionen. Tyvärr är jag rädd att den inte får det. Svenska folket är korkade. MP kommer att få samma siffror som förut och S kommer kanske att sjunka några få procent. Glöm inte att 87 procent av svenska folket röstade för flyktingkaoset! Moderaterna får tillbaka några procent från SD när de kappvänder under galgen. Det är inte säkert att SD går framåt trots den här, moraliska, segern. Svenska folket är en skock får…

  Svara
  • Senior

    /  11/25/2015

   Ja, på punkt efter punkt har de ju gett SD rätt, varför inte lämna över till SD istället för att gråtandes föra deras politik? Det är ju faktiskt fortfarande en socialistisk politik SD för.

   Personligen letar jag med ljus och lykta efter ett parti som är frihetligt och liberalt enligt den gamla hederliga definitionen av liberal.

   Svara
   • dolf

     /  11/25/2015

    http://www.liberalapartiet.se/ (inte FP-liberalerna)

    Svara
    • Lövet

      /  11/25/2015

     Dom är inte liberaler de är libertarianer. I själva verket nihilister.

     Svara
   • Jan

     /  11/25/2015

    1) SD är inte socialister. Partiet grundades av avhoppad muf:are. 2) Klassisk liberal är samma sak som nyliberal. Det finns ett sådant parti riksdagen – Moderaterna. Jag antar att det är moderat du är. Även om du inte vill skylta med det. Jag antar att du inte har några problem med jobbskatteavdragen och nyliberalismen. Det är massinvandringen du är kritisk emot. Annars skulle du inte skriva här. Öppna gränser är emellertid en bärande del av nyliberalismen. Bland annat för att försvaga facken, sänka lägstalönerna och göra arbetaren omedelbart utbytbar. Därför ”öppna era hjärtan-talet” av stridshingsten!

    Svara
    • robjoh

      /  11/25/2015

     @Jan
     Läs SDs partiprogram, sossar så det skriker om det.

     Svara
 6. Ivri

   /  11/25/2015

  Rätt intressant att gå in på SVT-Nyheter.se dagen efter detta historiska beslut:
  Såhär såg det ut 9.20 idag onsdag, efter gårdagens presskonferens:

  Överst: En fullständigt vardaglig nyhet om klimat och utsläpp. Sån’t man publicerar när ingenting av vikt inträffat. I högerkolumnen ren infotainment, om någon älg och dalkullor.
  Näst överst: Om polisens pressade situation, ok som nyhet men är det den största idag?
  Näst näst överst: Om sexchattsreportaget. I högerkolumnen, prinsessans Estelle och om vaginor i paipermaché, någon slags konstprojekt i Uppsala.
  Därefter lite mellanrubriker och länkar.
  Först därefter kommer dagens stora och för svenskarnas framtid absolut viktigaste nyhet: de ändrade migrationsreglerna.

  Man blir ju helt mållös.

  Svara
 7. Olof

   /  11/25/2015

  Ja, det stora problemet är ju att man redan släppt in långt fler än vad vi klarar av. Så elefanten i rummet är ju naturligtvis hur man skall avvisa åtminstone 60-70% av de nuvarande asylsökarna… bara rent logistiskt kommer det att bli en mardröm. Men saker som vård och skola för papperslösa lär vara bland de första sakerna som måste tas bort.

  Jag vet inte om man skall skratta eller gråta åt det etiska haveriet i att man använder hundratusentals människor för att lära en del av den svenska befolkningen det de uppenbarligen inte lärt sig i skolan; det är inte ansvar att lova saker man inte kan uppfylla. Det är inte godhet att erbjuda någon en plats i sitt hem för att sedan sparka ut dem i snön när de står utanför dörren.

  Svara
 8. Ivar L

   /  11/25/2015

  Och så dagens scoop, att Mattias Karlsson skrev artiklar anonymt på Avpixlat för fyra år sedan:
  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/karlsson-sd-skrev-anonymt-pa-avpixlat

  Gäsp!

  Men man kan faktiskt ana den politikst korrekta journalistikens tvekan i fallet. För de anar väl att det är ganska ointressant i sig att en politiker skrivit en artikel utan att skriva under. Det vore ju enbart en stor nyhet om artikeln på något sätt var stötande och brottslig vilket de inte anger att den är. Så för säkerhets skull slänger de in en brasklapp på slutet så att läsaren skall förstå hur hemskt det är:
  ”Tidningarna Journalisten och Expo har definierat Avpixlat som hatsajt.”

  Det är nästan lite gulligt faktiskt.
  Mattias Karlsson skrev uppenbarligen inte något upprörande (intressant nog handlade det om Expos koppling till vänsterextremism så det är rätt enkelt att begripa varför inte SVT dök djupare i Karlssons artiklar, de kanske var korrekta) så det enda de har att komma med är att en vänsterextem opinionsbildare samt en politiskt korrekt skråpublikation inte tycker om sajten Karlsson skrev på.

  Svara
 9. Pelle2

   /  11/25/2015

  Viktor Banke skriver en debattartikel där han menar att vi skall fortsätta ta emot lika många som förut,ta statliga lån för att finansiera detta och minska kravet på mottagandet.
  Även om han säger att övriga eu inte tar sitt ansvar så skall tydligen Sverige fortsätta att ta ett större ansvar än övriga EU.
  Undrar när gränsen är nådd för Banks och om han skall ta ansvar för att välfärdssamhället havererar ?
  http://unvis.it/www.expressen.se/debatt/regeringen-sparkar-pa-de-som-redan-ligger/

  Svara
  • Kristian

    /  11/25/2015

   Banke är tydligen jurist. De kan det här.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  11/26/2015

   1. Han är asyljurist.
   2. Han är ett drägg med samma syn på argument/twitter som pansargeneralen och Virtanen (blocka och göm dig när skitsnacket inte funkar), vilket är varför han nu gått över helt i envägskommunikation/reklam. Detta är fjärde gången han fått en debattsida, som jag känner till.

   Svara
 10. Pelle2

   /  11/25/2015

  OT:
  Linnea Bruno och Gudrun Schyman vill, i ett läge när Ryssland upprustar, ta 10 miljarder
  från försvaret för att använda i arbetet med ”mäns våld mot kvinnor”.
  Dom vill också att papperslösa kvinnor skall omfattas av detta trots att regeringen säger att
  de som inte har fått asyl skall utvisas.
  Snacka om att leva i en fantasivärld….
  http://unvis.it/www.svd.se/feminism-kravs-mot-det-okade-valdet/om/debatt

  Svara
 11. MiT

   /  11/25/2015

  Svara
 12. MiT

   /  11/25/2015

  Svara
 13. MiT

   /  11/25/2015

  Svara
 14. MiT

   /  11/25/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  11/25/2015

   Hur skulle det vara om Virtanen tog hand om sitt eget hat istället för att klanka ner på de som kommenterar på Arpis blogg ?

   Svara
   • Ivar L

     /  11/25/2015

    Det vore nog för honom som att titta på Dorian Grays porträtt.

    Svara
 15. Ivar L

   /  11/25/2015

  Det finns mycket i förlängningen att fundera över. Om jag fattar beslutet rätt kommer en stor del av de som kommit under hösten alltså att få avslag, och de som kommer nu i ännu större omfattning. Det betyder att S/MP har en fråga att hantera som inte ens SD pratar om mycket numera, nämligen repatriering av kanske uppåt 200000 människor. Hur skall det gå till rent praktiskt utan att det blir ett ramaskri bland flyktingpositiva och då i synnerhet media? Kommer det att bildas kedjor, kommer det att bli sammanstötningar med vänsterextremister som skyddar boenden (de räcker nog inte till så många boenden, men några stycken). Eller kommer S/MP att vara släpphänta efter avslag och, som det funkar idag, ge de som fått avslag tid och möjlighet att gå under jorden. Vad leder det till i så fall om tiotusentals på kort tid går under jorden och lever illegalt i Sverige?

  Ojoj, de här åren fram till nästa val. Detta är fortfarande bara inledningen till en omvälvande tid i Sverige.

  Svara
  • Rikard

    /  11/25/2015

   Hej.

   ”Gärna avslag, men först en rejäl amnesti” för att travestera en känd affisch. Kom ihåg, det är samma parti som anser att du och jag inte är betrodda med att handla en starköl på en söndag som sitter vid makten: det säger väl allt vad de tycker om ‘sitt’ folk.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 16. MiT

   /  11/25/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  11/25/2015

   Och som vanligt påstår dom att det handlar om mansrollen att några börjar röka cannabis och att detta accepteras. I mina kretsar var och är det det inte accepterat att röka cannabis och har aldrig varit.Det är väl heller ingen stor procent som gör det överhuvudtaget.
   Att då påstå att det handlar om en mansroll är ju rent idiotiskt.

   Svara
   • Ivar L

     /  11/25/2015

    Man kanske får mer bidrag (genusmärkta slantar) om man säger så?

    Svara
    • T

      /  11/25/2015

     Den som röker marijuana får dålig banana (bakrutedekal på 70-talet)

     Svara
 17. michael

   /  11/25/2015

  Jag gissar att Åsas hulkande kom sig av att verkligheten likt en elefant trampade ner MPs utopiska drömmande lilla maskros,Åsa påminde om en sektmedlem som förstått att allt den trott på bara var en lögn,och då blir det svårt att hålla masken.

  Svara
 18. MiT

   /  11/25/2015

  Svara
 19. MiT

   /  11/25/2015

  Svara
  • Jan

    /  11/25/2015

   Det är krokodiltårar. Det de allra mest åtrår är maktens korridorer, status och glamour. Kungamiddagar, limousiner, privatflyg, utlandsresor i första klass, ständig uppmärksamhet och två miljoner i årslön. Det är långt viktigare än principer för en miljöpartist i smöret….

   Svara
  • Ivar L

    /  11/25/2015

   Ivar är inne på en av de mest centrala frågorna i min demokratibibel. Den som inte står för en politik skall inte föra den. Jag avskyr politiker som plötsligt ändrar sig eller i efterhand säger att de ogillar ett beslut de fattat. Mycket bättre som sagt att avgå och låta de politiker som verkligen vill stå för politiken också föra den. Allt annat blir en spottloska i ansiktet på sanna demokrater.

   Svara
 20. Pelle2

   /  11/25/2015

  OT:
  Sanna Lundell kräver miljonbelopp av Persbrant för att skaffa ett barn till.
  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article21828594.ab
  Undrar vad Lundell hade sagt om Persbrant krävde miljonbelopp från henne om hon ville ha barn ?

  Svara
 21. MiT

   /  11/25/2015

  Svara
  • Den som till och från missar att byta kanal och råkar se på SVT av misstag vet att det är inte bara rimligt utan en mänsklig plikt att hata människor som inte tycker likadant som du i invandringsfrågan.

   Alltså lär Rädda Barnen inte ha nåt att säga om sitt ungdomsförbund.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  11/26/2015

    De har tagit avstånd från dem förrut.

    Svara
 22. Hur mottagningen av de ”asylsökanden” ser ut i verkligheten för dem som redan råkar bo på platsen skriver Martin Borg om:
  http://www.gp.se/nyheter/ledare/gastkronikor/1.2905028-martin-borg-halsningar-till-vastkusten-fran-skogen
  Läs det. En tidsbild om det nya Sverige. Snart i din kommun oavsett vad så kallade Regeringen låtsas göra.

  Svara
  • Ivar L

    /  11/25/2015

   Svårt att förstå om han är ironisk eller ej. Han verkar ju stödja politiken trots konsekvenserna. Även om han antyder att de asylsökande är för många i just Hedemora så blir det i så fall ändå konstigt att svamla om att ”någon annan betalar”. Var man än placerar dem så måste ju någon betala så vad menar han egentligen? Att det är lite värre i Hedemora än i genomsnitt? Möjligt, att det är lite värre just nu, men flyttar man ”problemet” blir det värre någon annan stans. Han verkar inte inse att det är detta som gäller nu. Det finns ingen magi. Det går inte att trolla bort. Det går alltid att hitta något som är lite värre och lite bättre.

   Många på ett ställe = stort problem på ett ställe.
   Många utspridda på många ställen = många små problem på många ställen.
   Båda har sina för och nackdelar. Konsekvenserna är oundvikliga. Det här var de konsekvenser Martin sett. Alla kommer att se olika konsekvenser.

   Svara
   • Jag tror han klagar främst att 50 personers by ökade 500 % men infrastrukturen inget alls. Det vore som om min kommun tog mot 550 000 personer på en gång. Det skulle innebära kollaps av både vatten och, tja, det mesta. Det är krisigt nog här fast vi är en stor kommun.

    .Men, du har rätt, han stöder ju systemet egentligen. Den mystiske någon annan, som en större stad, skall ta konsekvenserna. De flesta litar tydligen att någon annan fixar allt, i annat fall skulle vi väl stå på torget och skrika. Inte att det hjälper.

    Allt beror på vilka krav vi har. Sänk ansvaret och servicen så kan MP klämma in sina 30 miljoner. Vi har ju skog.

    Svara
    • Ivar L

      /  11/25/2015

     Ja, samtidigt är bostadsbristen extrem i en del storstäder plus att det redan råder ghettoliknande situationer i flera områden. Knappast en bra lösning att placera stora grupper asylsökande unga män där heller.

     Migrationsverket struntar i att avloppen kollapsar i Hedemora, men de skulle också strunta i eventuella komplikationer som placering i t.ex. Husby skulle leda till. De kan nog bli minst lika dyra. Men någon annan betalar även där.

     Nä, han är inte ett dugg bättre än alla ”rasister” som inte vill ha en flyktingförläggning som granne. Det är PRECIS detta det handlar om. Däremot är inte konsekvenserna identiska från plats till plats men de är…konsekvenser. Stora konsekvenser och han klagar på dem. Han verkar tror att just han skall slippa konsekvenserna. Han tycker att han skall få frikort för att han bor i en liten by.

     Duger inte. Vill han ha denna politik så skall han välkomna konsekvenserna.

     Svara
     • Rikard

       /  11/25/2015

      Hej.

      Vi här i Malmö bor i konsekvenserna sedan Göran P styrde landet. Det har varit lätt att vara Libero-liberal och för öppna gränser, för avvecklad nationalstat, ja för hela mångkulturrasismen när man inte bott på Rosengård, på Almgården, Holam, Seved och så vidare. För stockholmare och göteborgare lär det varit ännu lättare med tanke på hur litet och hopklämt Malmö är. Sen har vi ju alla goda svenskar i kranskommuner, i sina villor och radhus: njut av det ni röstade på. Vi som är vana vid ghettot lär nog klara oss; vi vet hur man hanterar nybyggarna.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, lärare

 23. Svenne

   /  11/25/2015

  Svara
 24. Svenne

   /  11/25/2015

  Löfven har bråda dagar:)

  ” Löfvens & co:s att-göra-lista innan jul:

  1) rulla ihop ”Refugees Welcome”-banderollerna.

  2) be Sandro Scocco och LO att räkna om de gamla kalkylerna så att vi – en gång för alla – kan vara säkra på hur mycket vi faktiskt tjänar på invandringen.

  3) förklara för väljarna varför det som var ”främlingsfientlig” SD-politik igår är nödvändig, socialdemokratisk sådan idag.

  4) be Ivar Arpi, Alice Teodorescu, Anna Dahlberg, Johan Westerholm, Ungern, Danmark, Finland m.fl om ursäkt: ”Ni VAR inte ny-fascister!” (Alt. ”Vi är OCKSÅ ny-fascister!”).

  5) kolla med Annie Lööf hur man får plats med 30 miljoner människor till i Sverige.

  6) kolla med Reinfeldt var i Sverige det finns mer plats (alltså de där platserna han såg när han likt Nils Holgersson flög över Sverige i våras).

  7) be SD att skruva upp främlingsfientligheten och islamofobin i sina argument så att folk kan skilja det ena från det andra.

  8) be Malena, Henrik, Kjelle och de andra att fixa en ny Globengala (det kommer att behövas).

  9) kolla med Arnstad hur man hanterar nazistfrågan från och med nu.

  10) boka tid hos världens bästa PR-byrå.

  11) fråga Joe Labero om han kan hjälpa till och trolla fram de 500 000 hyreslägenheter som kvickt måste byggas i Sverige om det här ska gå.

  12) utse Morgan Johansson till ambassadör på Antarktis.

  13) uppmana de egna väljarna att hjälpa till att husera de barn som faktiskt sover på gatan i södra Sverige nu. Det borde INTE vara nåt problem. En halv miljon av oss röstade på MP – som fram till idag ville ha öppna gränser.

  Upp till bevis.

  14) köpa hem massor av Alvedon.

  15) förbereda talmannen på nyval.”

  Svara
  • Ivar L

    /  11/25/2015

   Ogillar punkt tolv.
   Tycker synd om pingvinerna.

   Svara
   • Kristian

     /  11/25/2015

    ”Det finns inga gränser för hur många isbjörnar som kan komma hit.”

    Svara
  • Dreadlock

    /  11/25/2015

   🙂 🙂 😀

   Svara
 25. MiT

   /  11/25/2015

  Svara
 26. Kristian

   /  11/25/2015

  Utan unvis.it
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/peterkadhammar/article21827401.ab
  ”[…] nu finns Sverigedemokraterna och med dem kan man snabbt och ­effektivt skita ner vem som helst.”

  Svara
  • Pelle2

    /  11/25/2015

   Jättebra skrivet av Kadhammar !
   Det är så oerhört tröttsamt med det eviga brunmålandet av de åsikter som är till höger om Vänsterpartiets.Precis som han skriver så är detta brunmålandet säkert en stor anledning till regeringens handfallenhet i invandringsfrågan. Regeringen har ju dock själva bidragit till brunmålandet av de som kritiserade invandringspolitiken så jag tycker inget synd om dom…
   Får verkligen hoppas att det kan vara slut på brunmålandet av åsiktsmotståndarna så att en riktig debatt kan ta fart !

   Svara
   • Ivar L

     /  11/25/2015

    Egentligen började det med sossarna. De satte igång den multikulturella drömmen på 70-talet. Visst hade vi verkligen vänsterjournalister då med, men de fick luft först i och med att makten gav vind i seglen. Sedan gjorde framförallt journalistutbildade PR-konsulter saken extremt volatil när de lärde politiker att inte stå för sina åsikter utan hela tiden böja sig för ledarsidesopinionerna och den falska nyhetsempatin kring ”svaga och utsatta”.

    Svara
 27. Svenne

   /  11/25/2015

  ”Vi måste stå upp mot rasistiska tendenser”

  Svara
 28. Svenne

   /  11/25/2015

  När bara (V) har ”rätt” värdegrund…

  Svara
 29. MiT

   /  11/25/2015

  Svara
  • Man föds man till. Precis som man föds som kvinna eller för den delen med en diffus könsidentitet.

   Man väljer om man vill vara muslim, kristen, socialist, feminist, borgare, nyliberal eller vad-fan-som-helst.

   Svara
  • Pelle2

    /  11/25/2015

   Är det några som avkrävs ett kollektivt ansvar i dagens Sverige så är det ju vita,svenska män.Radikalfeministen besvikelsefronten visar ju upp precis detta.
   Om du ens andas kritik mot feministerna så utmålas du direkt som en kvinnohatare och Breivikare men om en valfri radikalfeminist säger att hon hatar män enbart pg.a deras kön så applåderas det av t.ex Löfven.

   Svara
  • Ivar L

    /  11/25/2015

   Hon som vänstertant borde kanske läsa om vänsterns brittiska hatobjekt Margret Thatcher?

   Svara
 30. QED

   /  11/25/2015

  OT: Metro publicerar nytt recept på feministiskt surdegsbröd. Vill inte ens länka.

  Svara
  • Pelle2

    /  11/25/2015

   Jag länkade till det inlägget i gårdagens blogginlägg från MIT 🙂

   Svara
 31. Gorby

   /  11/25/2015

  Sjätte mannen har gjort en video
  Arnstad, Löfven, Fridolin i huvudrollerna och en lipande Romson i en liten biroll. 🙂

  MP, Arnstad och den nya ”MÖK:en”

  http://www.6mannen.se/fyra-nyanser-av-brunt/

  Svara
  • Pelle2

    /  11/25/2015

   Det är en av de bästa ”bunkerfilmerna” jag har sett 🙂

   Svara
   • T

     /  11/25/2015

    ”Det där om att man skulle stå med kulspruta på Öresundsbron och stoppa flyktingar”

    Svara
 32. Det är faktiskt intressant att se hur många nyliberaler som sitter och gråter över att vi har sålt ut flyktingarna till förmån av välfärdsstaten – de lägger verkligen korten på bordet nu.

  Samtidigt så visar det här tydligt målkonflikten i utopivänstern/Miljöpartiet – de vill ha totalt fri invandring OCH välfärd för alla som vistas inom landets gränser, även EU-migranter. Den kollapsen vi ser nu är alltså inte ens i närheten av deras utopiska världsbild. De sysslar med politisk ”cherrypicking” men ignorerar konsekvenserna av förd politik, i migrationspolitikens fall ”push”- och ”pull”-faktorerna.

  Bra att se att en del även börjar ta upp att våra stadsnät inte direkt är rustade för en gigantisk befolkningsökning på kort tid – avloppssystemen är inte rustade, lokaltrafik existerar inte etc. i den glesbygd som migranterna ska befolka enligt en del.

  Svara
 33. MiT

   /  11/25/2015

  Svara
  • Pelle2

    /  11/25/2015

   Om Thaher:
   Swedish @vansterpartiet Member. Social activist.
   Är någon förvånad ?
   För en gammal kommunist finns det alltid pengar att hämta från överklassen eller hos alla som de kan sno pengar ifrån i samhällets namn..

   Svara
  • Ivar L

    /  11/25/2015

   Hehe! Tänk att de fortfarande finns.
   Riktiga urkommunister.
   Totalt bindgalna.

   Svara
 34. MiT

   /  11/25/2015

  Svara
 35. Pelle2

   /  11/25/2015

  Ot:
  Erik Helmerson på Dn sågar sin kollega Croneman som menade att SVT inte är vänstervridet:
  http://www.dn.se/ledare/signerat/erik-helmerson-de-punschdoftande-vanstertyckarna/
  Kanske kan bli ett riktigt fint krig mellan de olika åsikterna på Dn,s redaktion;-)
  Skönt att i alla fall någon på Dn ifrågasätter kulturmarxisterna och radikalfeministerna som frodas där,
  Frågan är om den ryggradslöse Wolodarski låter honom vara kvar…

  Svara
  • Ivar L

    /  11/25/2015

   För ett kort ögonblick fick jag för mig att DN gick att läsa igen. Jag sade upp min prenumeration för cirka 5 år sedan efter att ha varit trogen prenumerant MYCKET länge. Har knappt läst en rad sedan dess men Erik Helmersson var ju riktigt bra.

   Men säg den lycka som varar…
   …jag råkade strax efter se att Viktor Banke är skribent på tidningen. Det visste jag inte. Jag trodde han enbart var en Twitterpajas. Men så är han skribent till stora artiklar. Ja, då rann lusten att återuppta prenumerationen ur mig för minst fem år till. En publikation som anlitar en bebis som Viktor Banke som skriver bebistexter för bebisar är nog fortfarande inget för mig. Jag har tyvärr inte kvar barnasinnet på det viset. Vill ha lite substans, inte allt färdigtuggat.

   So long DN.
   Igen.

   Svara
 36. Pelle2

   /  11/25/2015

  Hanna Gunnarsson,v-politiker i Lund,uppmanar folk att börja smuggla in flyktingar till Sverige.Det visar vilken respekt Vänsterpartisterna har för regler och lagar…
  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/nyheter/article21830022.ab

  Svara
  • Jag skulle kunna tänka mig att smuggla in en flykting till Sverige, MEN då skulle jag också vara beredd på att ta på mig ansvaret vart denne skulle bo (t. ex. hos mig) och vara beredd att ta ansvar för dennes kostnader tills migrationshuvudvärken börjar lätta lite grann. Inte alltså bara dumpa denne utanför migrationsverket för att söka asyl och lämna denne till sitt öde.

   Svara
  • Ivar L

    /  11/25/2015

   Om hon jämför med 2:a världskriget så visst. I den situationen skulle det kunna vara rätt. När landet intill är ockuperat eller i krig.

   Nu skall vi se:
   Sverige – GRÄNS – Danmark – GRÄNS – Tyskland – GRÄNS – Österrike – GRÄNS – Slovenien – GRÄNS – Kroatien – GRÄNS – Bosnien – GRÄNS – Serbien – GRÄNS – Makedonien – GRÄNS – Grekland – GRÄNS – Turkiet – GRÄNS – Syrien (KRIG).

   Det ligger 11 gränsövergångar mellan krigets Syrien och Sverige.
   Antingen är hon totalt okunnig eller så tror hon andra är det.

   Svara
   • dan

     /  11/25/2015

    Råkade trycka tumme ner sorry.

    Svara
    • Ivar L

      /  11/25/2015

     Beror ju på hur man ser på saken om tummen skall upp eller ner.
     😀

     Svara
    • Går att ändra. Tryck på ‘tumme upp’ några gånger tills siffrorna förändras.

     Svara
  • Svenne

    /  11/26/2015

   Ivar Arpi om flyktingsmuggling:

   Svara
 37. Ivar L

   /  11/25/2015

  Svara
 38. tompas11

   /  11/25/2015

  Vänstern har väl aldrig haft respekt för lagar och regler. Där, inom denna krets, är det total anarki som är ledstjärnan.

  Svara
 39. Dreadlock

   /  11/25/2015

  @ Ivar

  Arnstadt i Mussolinimössa. Ha ha ha. Rättvisan har slagit till.

  Arnstadt : Dags att ta ditt öde och hoppa in i tjärtunnan. Det finns många 100-tusen som står beredd att garnera din lekamen i fjun och fjädrar . Bara för skojs skull , kan väl du ställa upp ?

  Svara
 40. Svenne

   /  11/26/2015

  Kortslutning i hinken:)

  Svara
 41. Svenne

   /  11/26/2015

  Kritiken växer:

  Svara
 42. Svenne

   /  11/26/2015

  Juncker är skakad:

  Svara
 43. Svenne

   /  11/26/2015

  Sverige har hamnat på kartan! #ironi

  Svara
 44. MiT

   /  11/26/2015

  Svara
 1. När verkligheten kommer ikapp | Otillständig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: