Samma skrot och korn

Vi har en hel del arbetsskygga samhällsparasiter som plockar ut feta pengar men som bara latar sig och inte gör någonting för pengarna. Det är något som skär över partier och politik, alla som kan skor sig på arbetares hårda slit.

Nu senast är det Sverigedemokraternas riksdagsledamot Margareta Larsson, som också är Åkessons svärmor! som inte har deltar överhuvudtaget i riksdagens arbete och inte har gjort det på mycket länge

samhällsparasiter

Men 62 000 i månaden kan hon kvittera ut likförbannat! Finns det ett enda företag där man kan kan vara frånvarande i åratal utan att vara sjuk och ändå få en lön varje månad istället för sparken på grått papper?

Den mest kända av alla arbetsskygga samhällsparasiter är Vänsterpartiets Lars Ohly

samhällsparasiter1

Han lämnade riksdagen frivilligt 2014 då han inte ställde upp för omval, han visste att han suttit tillräckligt länge för att kunna parasitera på Sveriges arbetare resten av sitt liv. Han har inte ens sökt ett enda jobb sen han lämnade och han är så arbetsskygg att han inte ens vill gå tillbaka till det jobb han faktiskt bara är tjänstledig från på SJ. Det är förmodligen inte fint nog för mannen som säger sig kämpa för arbetarna. Bättre då att parasitera på arbetarna resten av sitt liv. Ohly har gett den arbetsskygga samhällsparasiten ett ansikte!

Visst är det intressant att se Ohly och Larsson gå iväg i solnedgången hand i hand med arbetarnas pengar i bakfickorna? Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna, samma skrot och korn, best friends forever, lika barn leka bäst…

Men de är inte ensamma, det kryllar av samhällsparasiter från alla partier som girigt sträcker sig efter arbetarnas pengar för att själva slippa jobba.

Det är samma sak med alla som lämnar och sen startar bolag och låter riksdagspensionen gå in där för att kunna snika så mycket pengar det går från arbetarna. Det måste på något sätt vara bedrägeri för om man sitter i riksdagen på personligt mandat så ska också pensionen betalas ut till personen som suttit där, det är inte ett nystartat bolag som suttit i riksdagen och röstat.

Till exempel Reinfeldt, var det personen Reinfeldt som satt i riksdagen och var statsminister eller var det hans nystartade bolag? Pensionen bygger på tiden personen suttit i riksdagen på ett personligt mandat (är därför Åkessons parasiterande svärmor inte kan sparkas ut…) och då ska pensionen också betalas ut till personen som suttit där och inget annat! Allt annat är rent girigt skojeri!

**********

Och glöm inte, om man ska få bukt med identitetspolitiken och allt haveri som följer på den så MÅSTE man göra upp med hela genusindustrin. Det är den som driver på det hela!

Dags att testa något nytt

Fiskar ruttnar alltid från huvudet

Politik ut i fingerspetsarna

Asylismen är lika korkad som islamismen” (OBS, från februari)

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

75 kommentarer

 1. Pelle2

   /  05/12/2016

  Ja,det är sjukt att en före detta riksdagsledamot kan gå och slappa med en hög lön i all evighet om dom har lust. Nu har väl reglerna ändrats vad jag förstår ,efter den massiva kritik som politikerna har fått , men de som hade tur att få behålla de gamla reglerna verkar ju utnyttja dom fullt ut i många fall..
  Det är väl också extra ironiskt att en man som Ohly, som sa sig företräda arbetarna, inte är ett dugg intresserad av att arbeta för egen del.
  Läste någonstans att han tänkte stämma möte med chefen för SJ och diskutera ett nytt jobb där eftersom han bara var tjänstledig från konduktörsjobbet. Naturligtvis ville han dock inte gå tillbaka till konduktörsjobbet utan ville ha något bättre.
  Eftersom han fortfarande inte jobbar har han antingen inte pratat med Sj-chefen eller så slängde denne ut honom med ett hånskratt när han trodde att han skulle få ett bättre jobb..

  Svara
 2. Pelle2

   /  05/12/2016

  OT:
  En vänsterpolitisk krögare i Olofström säljer sin lunch 10 kronor billigare till kvinnor
  eftersom dom tjänar mindre än män och även äter mindre.
  För det första finns det kvinnor som tjänar mer än män och för det andra finns det även kvinnor som äter mer än män.
  Han menar att det inte är någon diskriminering utan en positiv särbehandling.
  Undrar om han hade sagt detsamma om vi män gynnades positivt i något sammanhang ?

  För det är ju konstigt att det alltid är kvinnor som får en positiv särbehandling men aldrig vi män.
  Skulle tro att det i vanlig ordning handlar om feministisk populism…
  http://unvis.it/www.dn.se/nyheter/sverige/har-ar-lunchen-billigare-for-kvinnor-av-rattviseskal/

  Svara
  • michael

    /  05/12/2016

   Visar på ett bra sätt att postmodernistisk identitetspolitik alltid leder till ojämlikhet,där den mulliga kvinnliga chefen betalar mindre än sina manliga anställda pga sitt kön.
   Unga män är i betydligt större omfattning arbetslösa än unga kvinnor då borde unga män betala mindre än sina kvinnliga kamrater,för jämställdhetens skull.
   Egentligen borde män bojkotta stället men tyvärr så är svenska män i så stor grad hunsade att dom istället glatt kommer applådera diskrimineringen av sig själva.

   Svara
  • Jerry

    /  05/12/2016

   Män och kvinnor går ofta ut och äter tillsammans. Genom att låta kvinnor äta billigare hoppas han väl att locka fler av dem och få männen på köpet. Tanten vill äta billigt och drar med sig sin gubbe. Rent vinstintresse. Att babbla om rättvisa är hyckleri. Nattklubbar har gjort samma sak i åratal. Arbetslösa och handikappade får pröjsa. Så långt sträcker sig inte rättvisan.

   Svara
  • Björn

    /  05/12/2016

   Krögaren säger dessutom att han har fler män än kvinnor som gäster och att han vill ändra på det. Där kan alla män i Olofström göra en insats och helt sluta gå dit tycker jag.

   Två frågor dyker dessutom spontant upp.
   1: Är det buffé och gästerna får ta mat själva? Då kanske ett hektopris skulle vara det mest rättvisa. Om maten serveras portionerad på talrik, kommer personalen då servera kvinnorna mindre portioner? Hur gick det med tjejsemlan och tjejpizzan häromsistens? De var ju otroligt provocerande för Zara Larsson-Feministerna i dagspressen.
   2. Hur vet krögaren vilka som är ”kvinnor”. Om jag går dit och säger att jag definierar mig som kvinna men ändå äter som en man, vad kostar det då?

   Svara
   • Pelle2

     /  05/12/2016

    Han kanske inte är så feministisk, postmodern och normkritisk att han låter din känsla för vilket kön du har gälla utan han går helt enkelt efter vilket kön som han anser att du har utifrån dina fysiska företräden…

    Svara
  • Anti-tokfeminist!

    /  05/12/2016

   Då ska kläder vara billigare för män eftersom deras klädkonto inte är i närheten av kvinnans..

   Svara
 3. MiT

   /  05/12/2016

  Svara
 4. MiT

   /  05/12/2016

  Svara
  • Senior

    /  05/12/2016

   Det är för att de överger vänsterns vidskepliga irrläror och blir borgerliga i samma takt som intellektet och bildningen ökar….

   Svara
 5. MiT

   /  05/12/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  05/12/2016

   Dags för den gamla klassikern igen..
   Då måste väl riksgråterskan och proffsoffret Veronica Palm rycka ut och skriva om detta även om hon själv väl tillhör de före detta riksdagsledamöter som lever gott på sin politikerpension…

   Svara
  • Kristian

    /  05/12/2016

   Det är därför företag som anställer män alltid går i konkurs!
   * Exakt samma utbildning, erfarenhet, vilja att sätta jobbet före familjen, ansvar för ekonomi och personal, …
   * Lägre lön.
   De som anställer män blir helt enkelt utkonkurrerade.

   Så dumma är de, kapitalisterna!

   Svara
  • michael

    /  05/12/2016

   Man kanske kan göra en deal att kvinnor får lika mycket i lön som män,samtidigt som män går ner i antalet arbetade timmar till kvinnors nivå,för jämställdhetens skull.

   Svara
   • Pelle2

     /  05/12/2016

    Du är en kvinnohatare eftersom du tycker att kvinnor skall jobba lika länge som männen för att tjäna lika mycket 😉

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  05/12/2016

     När ska höginkomsttagande kvinnliga chefer lägga av med tramset att påstå att de skulle chefa gratis? De har lägre lön, de jobbar inte gratis.Punkt slut.

     Svara
 6. Rikard

   /  05/12/2016

  Hej.

  Skrev nedanstående hypotetiska förslag till Dag Öhrlunds blogg, och då jag är energiekonomisk (till skillnad från lat:)) återanvänder jag det här (snart blir man väl miljöpartistiskt språkrör med sådana meriter):

  Förslag:
  Ersättningen för riksdags- och regeringsledamöter sätts till ett belopp uppgående till men ej överstigande normallönen (beräknat som normalvärde) plus fem procent. Om annan inkomstkälla, oavsett art, finnes sänks ersättningen med motsvarande belopp, dock ej under noll kronor/år.

  Bostad tillhandahålls i bostadsområde vilkets normalinkomstläge bäst motsvarar ersättningen enligt ovan. Gratis läkemedel, undantag från normalt pensionssparande med flera privilegier avskaffas retroaktivt med fullt återbetalningskrav.

  Om tillträdande regeringsmedlem eller riksdagsledamot innehar förmögenhet (oavsett form eller art) överstigande fyra års ersättning, innehar företag, innehar styrelsepost eller annan avlönad eller i annan form frambringande ersättning, skall denna likvideras, överlåtas eller försäljas före tillträdandet; annars må personen ej tillträda posten utan ställer per automatik denna till förfogande för att fyllas medelst personval i valkretsen.

  Om tillträdande ledamot har egendom etc enligt ovan kan denna inlösas mot motsvarande värde hos riksgälden – beloppet betalas dock ut först efter att riksdags- eller regeringsplatsen frånträtts, och efter inflations- samt BNP/capita-justering, tillika skatt frånräknats beloppet.

  Tror nog vi sluppit yrkespolitiker med ett sådant system.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
  • Kristian

    /  05/12/2016

   Ja, vi skulle i alla fall inte ha de vi har idag.

   Låter ganska likt det som föreslogs för brittiska parlamentet för ett par år sedan (när det var en del skandaler om ersättningar för ett och annat. Någon hade byggt ett hus åt sina ankor, i befintlig damm.)
   * Fördubbla eller tredubbla nuvarande lön.
   * Det enda vi ersätter är resor/traktamente.
   * Inga andra inkomster än riksdagslönen.

   Svara
  • Havre flarnstad

    /  05/13/2016

   Häftigt gillar du med Őhrlund och Buhtlers romaner om psykopaten Christopher Silvferbielke ? För sen som inte känner till dom rekommenderar jag dom otroligt mycket .. Påminner om american psyko men med humor och en riktigt sjuk historia börja med boken grannen brevid eller något likn.

   Svara
 7. MiT

   /  05/12/2016

  http://unvis.it/http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/johan-lundberg-det-sista-museet/

  Svara
  • Pelle2

    /  05/13/2016

   Framförallt undrar jag hur Dn,s recensent vill ha det vad gäller feminism,postmodernism och identitetspolitik ? Å ena sidan håller han med om att det är rätt att kritisera dessa företeelser men å andra sidan finns det också bra saker med med dom enligt honom och det handlar om breda fält med olika åsikter.
   Personligen kan jag inte hitta något bra med identitetspolitik och postmodernism. Det är bara verktyg för att trycka ner människor och upphöja dess självpåtagna yttersta uttolkare som något slags halvgudar som har nyckeln till sanningen till skillnad från den obildade pöbeln.
   Den ursprungliga feminismen hade ett berättigande men dagens så kallat andra vågens feminism handlar om att trycka ner och förnedra vita,heterosexuella män och gynna vita och gärna HBTQ kvinnor…

   Svara
   • Vill inte vara nån petsnubbe men är det inte den 3:e vågens feminism? Rösträtten, jämställdheten och nu tok-feminismen.

    Svara
    • Pelle2

      /  05/13/2016

     Finns säkert dom som hävdar att det är fjärde eller femte vågens feminism också;-)
     Skitsamma vad dom kallar det.Sjukt är det i alla fall..

     Svara
 8. MiT

   /  05/12/2016

  Svara
  • Jan

    /  05/12/2016

   Kan de bero på att de arbetar mindre och är sjuka oftare? 3,6 miljoner: I mina föräldrars generation motsvarar det en hel livsinkomst. För Ylva Johansson är det två årslöner. Något säger mig att de där siffrorna är uppblåsta av propagandaskäl. Ylva Johansson är en skojare för övrigt. En välbetald sådan.

   Svara
 9. MiT

   /  05/12/2016

  Svara
 10. MiT

   /  05/12/2016

  Svara
  • Bo

    /  05/12/2016

   ”No shit, Sherlock!” kanske man skulle säga om Socialstyrelsens ”tweet”.

   Svara
  • Kristian

    /  05/12/2016

   Man kanske kan ersätta lite av vården med granskog? Det är så det fungerar, har jag förstått.

   Svara
  • Jan

    /  05/12/2016

   Lite kostnader kan man väl ta när det vankas 900 miljarder i vinst…..

   Svara
 11. Hmm

   /  05/12/2016

  Nu vet jag inte om det tillför själva inlägget något, men är inte svärmodern politiskt obunden. Hon gick väl ur Sd?

  Svara
  • Dan

    /  05/12/2016

   Jo men hon gör ju fortfarande inte ett skit I riksdagen. Problemet är att sd har inkompitenta riksdagsmän som inget kan och bara vill tjäna pengar.

   Svara
   • Benny M

     /  05/12/2016

    Det är inte så kompetent att skriva ”inkompitent”…

    Svara
    • Kristian

      /  05/12/2016

     Sköt du dina egna revärer istället för att komma med en massa lårklyverier.
     Du är säkert en sån där som ondulerar bara du ser en ordbok!

     Svara
     • Rikard

       /  05/12/2016

      Hej.

      Tack, Kristian, för dagens skratt! Det behövde jag.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, lärare

     • Jan

       /  05/12/2016

      Samtidigt kan jag hålla med om att av alla ord att felstava är just ordet kompetent ett särskilt dåligt val! Ska man anklaga någon för att vara inkompetent bör man nog försöka stava ordet rätt till att börja med. Annars faller argumentet direkt så att säga…

     • Han har rätt

     • Kristian

       /  05/13/2016

      Sant. Man behöver inte vara messerschmidt för att hålla med om det.

     • Havre flarnstad

       /  05/13/2016

      Att skriva från valfri mobil enhet är utmärkt för att framstå som totalt ordblind det är bara att titta på mina inlägg 😀

      Är mer rädd för att framtidens svenska blir uppdelad i korrekt eller den totala motsatsen se en skola på landsbygden kontra sk rinkebysvenska som även bleka nordbor pratar om dom har oturen att hamna i fel skola/umgänge/område.

      Kommer ihåg en ung kille på anstalt som pratade så jävla illa att tom araberna sa till honom att ”sluta kalla mig brorsan bräee jag är inte din jävla släkting” rätt kul motreaktion.

 12. MiT

   /  05/12/2016

  Svara
  • Bo

    /  05/12/2016

   Nu har uppenbarligen fru Sundman tömt lådvinsboxen igen! Twitter-regel no 1: aldrig skriva på fyllan.

   Svara
   • Bo

     /  05/12/2016

    Sedan är det väl inte helt fel att bry sig om sina kollegor mer, som riskerar sina liv för att upprätthålla ordningen än om några grova brottslingar från förorten. Polis-”hatet” från vänsterkanten lyser tydligt igenom, speciellt från Sundman (V), men även Snecker (V).

    Svara
   • Pelle2

     /  05/13/2016

    Dessvärre tror jag inte att Loan Sundman behöver vara full för att bete sig och uttrycka sig som en idiot.Hon är helt enkelt en obehaglig människa med obehagliga åsikter..

    Svara
  • Loan är ett rykande stinkande kloakoppning, ingen människa

   Svara
   • MiT

     /  05/13/2016

    Men för helvete, måste du kalla folk såna saker hela tiden? Lägg av!

    Svara
 13. Jan

   /  05/12/2016

  Nyss stod en moderatstropp i Aktuellt och påstod att det var Margareta Larsson det var fel på inte systemet! Det är om möjligt mer omoraliskt att påstå än att som Margareta ta emot de bidrag som erbjuds. Ett korrupt system är värre än en korrupt individ.

  Svara
  • Kristian

    /  05/13/2016

   Högern kan aldrig acceptera att ”system” existerar (lägg märke till att jag inte sade ”strukturer!”)
   Vänstern kan aldrig acceptera att individer på något sätt har fri vilja.

   Svara
 14. MiT

   /  05/12/2016

  Svara
  • Jan

    /  05/12/2016

   Vilken skojare. Stoppa hål snarare. För att rädda det som räddas kan. Att ta lån för att täcka ökande kostnader kan svårligen kallas en satsning.

   Svara
 15. MiT

   /  05/12/2016

  Svara
  • Jan

    /  05/13/2016

   Är inte hon föräldraledig? Hon brukar ju återgå i tjänst när riksdagen stänger för att, likt Lars Ohly, bidragsmaximera. Lindas logik: Tonåringar och unga vuxna som kastar sten mot polisbilar är…………..barn som inte är stenkastare.

   Svara
  • Pelle2

    /  05/13/2016

   Vad vet Snecker om vilka ungar som är stenkastare eller ej ? Skulle inte tro att hon är ute i förorterna där dom sysslar med stenkastning.
   Men det går ju bra att sitta på avstånd och tala om hur polisen skall arbeta när man inte behöver bli utsatt för stenkastning och annat våld…

   Svara
  • Bevis igen på att flickstackarn är på for djupt vatten, lurad av kvinnor att hon kan, men Linda är verkligen em urblåst bimbo

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  05/13/2016

    Vilken skön stil hon har!

    ”Om du som polis uttrycker dig så så ska du nog fundera över ditt yrkesval.”

    Det han sa, kom med ut i verkligheten och se hur det ser ut på riktigt. Men ack nej, hon vet hur verkligheten ser ut. Han förtjänar inte, enligt Snecker, att jobba som polis, för att han uttryckt att hon ska se hur det faktiskt ser ut?

    Linda Snecker personifierar hur diffus den nya moralpolisen blivit, Snecker vet, enligt sig själv, exakt hur världen ser ut, och drar därför sitt favorithärskartrix så fort det behövs, nämligen att beklaga sig över hur andra formulerar sig, klagar på deras dåliga nivå, hotar med att de inte lever upp till tjänstedirektiv, glömmer meddelarfriheten, som kanske inte är applicerbar på Twitter, men som behövs mer än någonsin.

    Okej hon efterlyser dialog, det är väl bra, behövs säkert, men att polisen ska prata de redan grovt multimkriminella nätverken till rätta är ju bara för naivt. Snacka om att köra offerkofta i realtid och antyda hatsvans ur den mest normala konversationen man kan hitta.

    Hon skriver att hon funderar på att polisanmälan en del av påhoppen mot henne. Jag vill gärna se de påhoppen före hon får min omtanke med tanke på att hon får en helt vanlig kritisk fråga att framstå som det mest korrupta tjänstemanna hatet på nätet. Det hedrar henne dock att hon verkar i ett lite mer ”problematiskt” område till skillnad från andra moralpredikanter.

    /Frida

    Svara
 16. Svenne

   /  05/13/2016

  OT: Daily Mail fortsätter granska:

  Svara
 17. Hypocrita

   /  05/13/2016

  Skrämmande agendajournalistik.

  Ingen annanstans, förutom SVT-blänkaren som länkas ovan, har jag sett någon som nämnt att detta skett i SAMTLIGA riksdagspartier……
  Nej då, allt fokus verkar ligga på att SD-ledamoten är ensam om detta (moraliskt förkastliga) beteende….
  Opartiskhet så Bill, Opartiskhet så Bull….

  Okej, jag försöker inte förminska svärmoderns handlande, jag anser bara att rätt ska vara rätt…..

  Svara
  • MiT

    /  05/13/2016

   Det är skitbra att de blåser på med detta nu, det visar att det är ett system som är gjort FÖR att fulutnyttjas så mycket det går.

   Svara
 18. Frida Gustavlin

   /  05/13/2016

  Johanna Fränden har skrivkramp vilket ger ångest, vad ska hon hitta på?

  Inga problem! Det är enklare en vad en kan tro. En åker lite tunnelbana och tjyvlyssnar på vad folk pratar om i telefonen. Indigners och våndas. För att det ska bli så där bra så kan en fylla i lite själv. Att skarva ger extra krydda. Ingen kommer kunna dubbelkolla om det en skriver är sant, och då kan en lika gärna passa på att lägga till vilken fin person man är själv.

  En liten hjältegloria på sniskan skadar inte.

  För att det inte ska bli allt för självgod känsla, det ser inte bra ut, bör man komplettera med att man är hjälplös. En kommer ändå skriva den där krönikan som ställer allt till rätta. Viktigt att komma ihåg, så att det blir riktigt bra, rama in allting i det goda manshatet. Sedan är det bara springa till redaktören. Pang! Publicerat!

  ”Det är en ordlös överenskommelse baserad på år av empiri och erfarenhet av den moderne mannens nyckerer.”

  ”Men jag gör ingenting förstås. Jag sitter bara stilla och lyssnar till hennes dystopiska slutord:
  – Fast jag vet ju att om vi ses för att få ett avslut, så finns det en risk att jag kommer att vilja fortsätta träffas.
  Sen går hon av vid Fridhemsplan och kvar sitter jag och hyperventi­lerar tyst.”

  Inom Frida så värker det, jag vill bara hålla om lilla Johanna Fränden henne, och sakta viska i hennes öra
  -Sköra empatiska bästa lilla du, allt blir bra, krönikqn blev jättefin, och peppig, allt blir bra jag lovar!

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/johannafranden/article22808814.ab

  /Frida

  Svara
  • Rikard

    /  05/13/2016

   Hej.

   Du vill viska i hennes öra; jag vill ge människan en (verbal) hurril! Ge tusan i att lyssna på andras samtal.

   Herre j*vlars blod, som en del säger. Hur skulle en annan inte framstå om någon hörde min halva av ett samtal med en nära bekant?! Pling-plong taxi och krama-sig-själv-tröja nästa.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  05/13/2016

    Om någon råkade lyssna på mina samtal, alltså inte bara vad jag sa, så skulle de höra att jag låtsasringde, bara tompratade in i min telefon. Eftersom jag inte har några vänner gör jag så ibland.

    Jag är uppriktigt nyfiken, har någon, någonsin läst en krönika skriven av en man som utgår ifrån vad skribenten överhört på tunnelbanan, krogen eller konsum som sedan mynnar ut i generell nedvärdering av kvinnor?

    Jag kan inte minnas en sådan. Vilket är konstigt, med tanke på allt kvinnohat vi har i världen.

    Den här typen av krönika som Fränden skriver skulle jag vilja, för att vara snäll, kategorisera som ”Skitsnack för att få tiden att gå på peppiga förfesten med bästiz tjejerna, där man så klart snackar om killar.”

    Svara
  • Jan

    /  05/13/2016

   Jag skulle tippa att Johannas regression beror på a) hon är barnlös och biologiska klockan tickar, b) hon har blivit sviken i ett förhållande. Lösningen är alltså att hon får ett stabilt förhållande med en pålitlig pojkvän och ganska omgående blir med barn. Skulle jag gissa…

   Svara
   • T

     /  05/13/2016

    Måste bli enformigt att vara Zlatans stalker. Visserligen får hon betalt för det men men… 😉

    Svara
  • Kristian

    /  05/13/2016

   ‘You’re such a nice guy’ means ‘I’m gonna be dating leather-wearing alcoholics and complaining about them to you’.
   – Chandler, Friends.

   Svara
 19. Svenne

   /  05/13/2016

  Media prioriterar att visa SD:s problem, (från juni 2015):

  Svara
 20. QED

   /  05/13/2016

  Sara Stridsberg invald i Svenska Akademin

  ”Sara Stridsberg har skrivit romaner och pjäser, gjort översättningar och författat ett antal kulturartiklar framför allt för den feministiska kultur- och samhällstidskriften Bang. Hon romandebuterade 2004 med Happy Sally och blev nominerad till Augustpriset för både den följande romanen, Drömfakulteten (2006) och för Darling River (2010). Som författare har hon låtit sig inspireras av bland andra Marguerite Duras, Elfriede Jelinek, Sarah Kane och Unica Zürn.[2] År 2007 tilldelades Sara Stridsberg Nordiska rådets litteraturpris för sin roman Drömfakulteten, en fri fantasi om feministen Valerie Solanas, som skrev SCUM-manifestet – Society for cutting up men och blev omtalad som kvinnan som sköt amerikanske konstnären Andy Warhol 1967. ”Stridsberg blandar dokumentärt material och fri fiktion i en febrig, vibrerande prosa”, skrev Nordiska Rådet bland annat i sin motivering för att ge Drömfakulteten sitt litteraturpris 2007.”

  http://unvis.it/www.dn.se/kultur-noje/stridsberg-till-akademien/

  Passar detta presidentcitat här?

  “It’s probably better to have him inside the tent pissing out, than outside the tent pissing in.”
  ―Lyndon B. Johnson

  Read more at http://izquotes.com/quote/241192

  Svara
 21. Skeptisk

   /  05/13/2016

  Sara Stridsberg som skrev förordet till svenska översättningen av SCUM-manifestet blir ny akademiledamot. Som yngsta någonsin.
  Undrar hur hon ska förklara ”glastaket” nu?

  Svara
  • Skeptisk

    /  05/13/2016

   Tvåa på bollen.

   Svara
  • Kristian

    /  05/13/2016

   Ungdoms- och upprorsfetischismen förnekar sig inte.

   ”Snille och smak”

   Svara
 22. Kristian

   /  05/13/2016

  Svara
 23. Patrick

   /  05/13/2016

  http://www.gp.se/nyheter/göteborg/man-hotade-tjej-trodde-att-hon-var-lesbisk-1.976126

  Säkert välutbildad människa 😉 Han ville ju bara ha uppmärksamhet..

  Svara
 24. KTHs rektor lovar att införa genuskurser
  http://www.nyteknik.se/opinion/kth-vi-antar-utmaningen-att-utbilda-i-genus-6547223

  Det fanns ett kommentarsfält men det är redan raderat. Pernilla Alexandersson uppmanar sina följare att inte läsa kommentarsfältet

  Svara
  • Pelle2

    /  05/13/2016

   Det säger väl en hel del om vad majoriteten av teknikerna och ingenjörerna tycker om genusdårskapen. För jag antar att anledningen till att kommentarsfältet stängdes var att läsarna var starkt kritiska mot dårarna som vill införa genusidiotierna på KTH ?

   Svara
 25. Kristian

   /  05/13/2016

  Fridolin omvald på kongressen?
  Mp har verkligen ingen aning!
  Popcornaktier upp.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: