Metromyter

De flesta kommer ju ihåg Erik ”myten” Ullenhags rena fabulerande på regeringens sida om ”myter” med invandringen. Sen dyker det upp ”Mythbusting” i tidningar med jämna mellanrum, nu senast igår på Metro, ”Experterna slår hål på 6 myter om invandring i Sverige”.

Det som alltid kännetecknar Mythbusting i media är att de är extremt ohederliga, Metro är inget undantag från den regeln utan följer lydigt i kopplet. Som alltid så kallar man in några ”experter” som ska berätta hur de egenkonstruerade myterna inte stämmer, den här gången Jesper Strömbäck, som tydligen är professor trots sin ohederlighet, en Peo Hansen och Lisa Pelling från Arena Idé. De hittar på myter och svävar på svaren. Antagligen eftersom de VET att de hittar på…?

Det är rätt märkligt ändå, här lägger de upp egna påhittade myter som ska vara skräddarsydda för att kunna slås hål på men ÄNDÅ så fixar de inte det…

metro hittar på

Vad babblar Strömbäck om? Är väl knappast några som påstår det? Problemet är ju att det kommer massor med obefintlig utbildning, många av dem kommer aldrig någonsin att ha ett jobb i Sverige utan måste försörjas av alla andra.

Han fortsätter

– Vad invandrade gör är snarare att komplettera den inrikes födda arbetskraften, exempelvis genom att ha kompetenser som det finns brist på i Sverige. Sedan tillkommer det också jobb när befolkningen ökar, säger han.

Jaha, det är alltså ”komplettering” av kompetens när det kommer folk som inte har någon utbildning? Vi har alltså brist på outbildade som i bästa fall har grundskolenivå? Och jobben som tillkommer, för det tillkommer jobb, är sådana som inte genererar en enda nettoskattekrona då det i princip uteslutande är bekostade av skattepengar. Enorma kostnader alltså som aldrig kommer igen eftersom inte tillräckligt många ur gruppen någonsin kommer att jobba och betala skatt…

metro hittar på1

Jaha, så det ska alltså finnas de som tror att ALLA är asylsökande? Det tror inte jag ett skit på utan det är ännu en Ullenhagsk myt från Metro. Och kolla exemplet, är det verkligen det vanligaste, att en SVENSK träffar en partner utomlands…? Jag skulle tro att det är MYCKET vanligare att någon som kommit hit tar hit sin familj och släkt och senare hämtar hit en fru från landet han kommer ifrån. Skriver han eftersom det är det absolut vanligaste. Anhöriginvandring är alltså INTE svenskar som träffar någon på semester utomlands (en mycket liten del kanske).

Och räknas verkligen svenskar som bott några år i annat land som invandrare när de återvänder…? Blir de automatiskt outbildade också när de återvänder? Och räknar man med att behöva försörja minst hälften av dem resten av deras liv?

En RIKTIG myt för Metro att ta upp är att man i media nästan alltid kallar dem som kommer för ”flyktingar” vilket de inte är. Till och med de som kommer från Danmark över Öresund häromdagen kallar man för flyktingar… Flyttingar är ett bättre ord.

Myt 3: ”Invandring är lika med sämre ekonomi

– Man kan ta politiska beslut som leder till en skadad ekonomi. Mest problematiskt blir det om man börjar se invandringen som en kostnad som det handlar om att minimera. Stryker man kostnader som handlar om integrationspolitik, som svenskaundervisning, kan man inte heller förverkliga den vinst som invandringen kan ge, säger Lisa Pelling.

Så det är problematiskt att se det som en kostnad när det faktiskt är en gigantisk kostnad…? Och notera hennes ”vinst som invandringen kan ge”. Hon är väl medveten om att det finns ingen vinst alls. Inte ens nära. Hon vet att det enda som finns är en astronomisk kostnad men hon väljer att försöka dölja det vilket är extremt ohederligt. Hon försöker medvetet lura människor. Asylinvandring från områden utanför Europa i någorlunda modern tid har aldrig gett vinst för Sverige och kommer nog aldrig att göra det heller. Det är så det är och det blir inte bättre genom att försöka dölja det.

metro hittar på3

Det är det knappast några som påstått heller. Det folk tycker är oerhört märkligt är att man tappar bort alla viktiga papper som styrker vem man är men smartphonen tappas aldrig bort. Opppsss, all packning UTOM smartphonen trillade visst i Medelhavet/Öresund på vägen hit. DET är underligt…

Myt 5: ”Om några år kommer svenskarna att vara en minoritet i sitt eget land

Enligt Migrationsverkets statistik sökte sammanlagt 162 877 människor asyl i Sverige förra året. Enligt Lisa Pelling kommer drygt hälften av dem att få uppehållstillstånd.

– Men det innebär ju att det inte är mer än en procent av befolkningen som invandrar och det är inte särskilt mycket, säger hon.

Det gäller ETT år ja, sen får man räkna ihop alla åren innan och de år som kommer. Då blir det MYCKET mer än 1%. Lägger man sen till att de får barn här, tar hit anhöriga och så vidare så blir det mycket med tiden.

Jesper Strömbäck menar att den enda grunden för att bestämma vem som är svensk är medborgarskapet. I övrigt är svenskheten föränderlig. En stor andel av alla som idag räknas som svenskar har utländsk bakgrund om man bara går några generationer tillbaka, men det gör dem inte mindre svenska.

– Man ska komma ihåg att det inte finns, och aldrig har funnits, en alltigenom homogen grupp svenskar, säger Jesper Strömbäck.

Ja om man är knäpp i huvudet så anser man att medborgarskapet är det enda som bestämmer det. Blir jag en somalier om jag flyttar till Somalia och får somaliskt medborgarskap? Knappast va…

Och visst, går man bara tillräckligt långt tillbaka så kan man visa vad som helst. Ohederligt av Strömbäck.

metro hittar på4

Det finns knappas några som anser det. Europeisk arbetskraftsinvandring har alltid varit mycket lönsam men det är knappast det vi sett de senaste åren utan snarare enbart grupper som tidigare visat sig vara extremt olönsamma och kosta enormt mycket. Notera återigen det där försåtliga ordet ”kan”, han VET att de som kommer från områden utanför Europa aldrig kommer att göra det han säger. Extremt ohederligt av Strömbäck.

Nåväl, det mesta handlar om ekonomi men det finns humanitära skäl också, allt måste inte generera ekonomiska vinster. Däremot så måste man vara ärliga med vad det faktiskt kostar! Ärlighet verkar vara ett okänt begrepp i Strömbäcks och Pellings värld. De kämpar snarare väldigt hårt för att vara så oärliga de bara kan för att dölja vad det faktiskt kostar. De vet om att det kostar astronomiska summor men försöker dölja det med rena önskedrömmar som de vet aldrig slår in eftersom inget visar att de kommer att göra det.

Tidningar måste sluta hitta på en massa trams som de flesta vet är trams. Släng ut de ohederliga som bara vill dölja vilka problem som faktiskt finns. Varför fråga ”experter”, som uppenbart bara vill lura människor, om någonting alls? Vad kan de tillföra mer än fantasier och önskedrömmar som de VET aldrig kommer att slå in? Fakta är ju uppenbart inte så viktigt för dem?

**********

Film om feminism i Sverige:

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

76 kommentarer

 1. MiT

   /  05/11/2016

  Det är asylrättshaveristen som brukar hitta på en massa saker om hur utsatt hon är som har bytt twitternamn

  Svara
  • Jan

    /  05/11/2016

   Egenintresset ljuger aldrig. Jurister och särskilt advokater har ett ekonomiskt särintresse av asylinvandringen. Precis som ”entreprenörer” i flyktingbranschen. Det kan man inte bortse ifrån. Bert Karlsson är säkert miljardär vid det här laget.

   Svara
   • Kristian

     /  05/11/2016

    Bert Karlsson
    http://www.allabolag.se/befattningshavare/Karlsson%252C_Bert_Willis_Personprofil/711b37d53fcff0667217c6a598a45f2c
    Uppdelat i ett dussintal olika bolag. Mest intressant är väl Jokarjo AB.
    http://www.allabolag.se/5560644501/Jokarjo_AB
    2014 delade de ut 2mkr. Skulle vara intressant att se om grafen pekar lika brant uppåt för 2015.

    Angående advokatkostnader, här är 2016 års statbudget:
    http://www.regeringen.se/artiklar/2015/09/statens-budget-2016-i-siffror/
    434 miljoner för ”Offentligt biträde i utlänningsärenden” (UO 8). Vi har även 2 638 mkr för ”Rättsliga biträden m.m.” under UO 4.
    (Jämfört med migrationen är det inte så mycket. UO 8, ”Migration” är fantastiska 50 mdkr, men därtill bör nog läggas 12,5 mdkr för ”Kommunersättningar vid flyktingmottagande” under UO 13.)

    Svara
    • Grodan Boll

      /  05/11/2016

     Det är väldigt stora och svåra siffror för mig. Kan du översätta dem i pizzor och rödvin =?

     Svara
     • Kristian

       /  05/12/2016

      Jaså, det är den dagen idag. Okej, jag har inget bättre för mig. 🙂

      Jokarjo AB utdelning 2014 – 25 tusen Quattro Stagioni
      UO 8, ”Offentligt biträde i utlänningsärenden” – 5 mQS (miljoner Quattro Stagioni)
      UO 4, ”Rättsliga biträden m.m.” – 33 mQS
      UO 13, ”Kommunersättningar vid flyktingmottagande” – 156 mQS
      UO 8, ”Migration” – 625 mQS

      Enligt Sanandaji är den sista siffran ungefär sex gånger sveriges årliga försäljning av rödvin.

 2. Havre flarnstad

   /  05/11/2016

  Att metro är en riktigt jävla skittidning har många konstaterat för länge sedan och att börja morgonen med att bli påtvingad skräpet av jobbiga utdelare är ingen höjdare.

  Metro känns mer som propaganda maskerat med korta nyheter och en otroligt politisk korrekthet. Kan inte minnas enda gång dom släppt fram någon kritisk krönikör eller nyhet om problemen med invandring utan vinklingar och rent trams som det här du beskriver.

  Känns så tydligt att det ligger en baktanke i varenda ord i dasspappret.

  Tycker synd om dom som enbart använder Metro för att skildra omvärlden.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/11/2016

   Metro har alltid varit och kommer alltid vara en usel skräptidning.

   Deras koncept är väl fortfarande att köpa billiga telegram, paketerat med så mycket reklam som möjligt och därefter utdelad gratis till så många som möjligt, materialet är givetvis kompletterat med lite hemmasnickrad livsstilsavantgardistiska feel good reportage, som någon praktikant fått knåpa ihop. Dessa tituleras ofta med förnämligheter som modeREDAKTÖR, reseREDAKTÖR, kostREDAKTÖR, hälsoREDAKTÖR, krogREDAKTÖR, drinkREDAKTÖR, filmREDAKTÖR. Deras arbetsmetod, kolla sin egen facebook, twitter och instagram, kompilera genom att Googla tio minuter.

   De ”journalister” som jobbar på Metro är gissningsvis de som klarade sig sämst på diverse vänstervridna folkhögskolor och studieförbund, och för att dessa ska få leka med sina riktiga journalostpolare och feministiska aktivistvänner så gäller det att försöka bedriva peppig agendasättande journalistik, oftast i form av en kladdig krönika, allt för att bekräfta deras viktiga existens.

   /Frida

   Svara
  • Jan

    /  05/11/2016

   Metro ägs av investmentbolaget Kinnevik. Där Aschberg är en av direktörerna. Min gissning är att Metro är ganska hårt knutet till Expo. Undrar vad Jan Stenbeck skulle sagt om det här?

   Svara
  • Rikard

    /  05/11/2016

   Hej.

   En gång i Metros startperiod skrev Boris Benulic kolumner som var mycket läsvärda (oavsett med- eller mothåll), inte minst för hans rättframma språk.

   Hans karriär och vandel i övrigt kan dock kasta viss skugga över de åsikter han framfört.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Dreadlock

     /  05/11/2016

    …Den gamla goda tiden när Metro hade krönikörer som Boris B. och Mia Skäringer

    Svara
 3. Svenne

   /  05/11/2016

  Vilka slutsatser dras av dessa protester…?

  Valresultat för Nacka kommun, länk:
  http://www.val.se/val/val2014/slutresultat/K/kommun/01/82/index.html

  Svara
  • Jan

    /  05/11/2016

   Borgerliga Stockholmskommuner är väldigt dåliga på att rösta SD. Förmodligen litar de på att den borgerliga majoriteten i sig är en garanti mot flyktingboenden. Vilket det inte är längre…

   Svara
  • Fredde

    /  05/11/2016

   Nu kan det iofs vara några av dessa 40 personer som röstade på SD som hellre har HA som granne😉

   Svara
  • Rikard

    /  05/11/2016

   Hej.

   Titta för all del i tabellen Alexander länkat till:
   Moderaterna är övervägande största parti (och har varit det sedan Bohmans dagar så vitt jag vet) men distrikten Fisksätra domineras av s-röster.

   Vad är det som skiljer Fisksätra från resten av Nacka?

   Jo, det är där den moderata kommunen Nacka placerat mångkulturen sedan området en gång byggdes: först zigenare, jugoslaver, iranier och finnar, turkar, greker och chilenare. Numera araber, afghaner, somalier, etiopier m fl.

   Verkar som om NIMBY kan stavas Nacka.

   Man kan också se det som att den som har karriär och stadgad ekonomi hellre röstar med plånboken än med känsla och kunskap för landets bästa, och den som är lågavlönad eller arbetslös röstar S för att inte riskera bidragen. Ett Sverige i miniatyr. Ack ja, det är så dags att vakna när Gjallarhornet ljuder och Ulven sprängt sina fjättrar.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Kristian

     /  05/12/2016

    Heh.
    Upp till kamp emot jättar, sista striden det är!

    Svara
 4. trollan

   /  05/11/2016

  ”Opppsss, all packning UTOM smartphonen trillade visst i Medelhavet/Öresund på vägen hit. DET är underligt…”
  Glöm inte att även laddaren verkar ha räddats samtidigt…

  Svara
  • Men, har de inte en kopia av passet/id i smartphonen? Det har väl alla för säkerhets skull? Jag är väl inte för ängslig när jag har det?

   Svara
 5. Jan

   /  05/11/2016

  De spär på myter snarare än slår hål på dem. De tar över där Ullenhag slutade.

  Svara
 6. MiT

   /  05/11/2016

  Svara
 7. Svenne

   /  05/11/2016

  Obligatorisk genusföreläsning för högstadieklasser:

  ”Fokus på föreläsningen är att alla ska gå därifrån med en a-ha känsla och känna sig peppade”

  Svara
  • Bo

    /  05/11/2016

   Där hade det blivit sjukanmälan av ungen från min sida, definitivt. Sedan ut och hittat på ngt roligt. Undrar hur mycket genusföretagarna pungslår skolan? Gratis lär det inte vara.

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/11/2016

   Fan vad peppigt!

   Obligatorisk utbildning i äkta DDR-stil.

   Kallas inte David W Flatos posé den kvasiintellektuella? Huvudet behöver nämligen hållas uppe med hjälp av handkraft eftersom huvudet är proppfullt av viktiga tunga ickenormativa tankar.

   Det är dock bra att föräldrarna närvarar, så att de kan berätta för barnen vad som var strunt.

   /Frida

   Ps. Glöm inte att ladda telefonen!

   Svara
   • Kristian

     /  05/11/2016

    … och många kilo halsdukar .. skarfsar? .. skall det vara också.

    Svara
  • MiT

    /  05/11/2016

   Hmmm, jag var visst tvåa på den bollen såg jag nu 😛

   Svara
   • Svenne

     /  05/11/2016

    Jag ville vara säker på att du inte missade den… 😛

    Svara
  • ‘Likabehandling’? En genusvetare som är jämställdist? Skulle inte tro det…

   Svara
 8. Rikard

   /  05/11/2016

  Hej.

  Synpunkt ett: invandringen till Sverige sedd som helhet från 1985 till nu tillför arbetskraft i sektorer med brist. Fel, då de så kallade ‘sk*tjobben’ (finns inga sådana) tidigare utförts av svenskar och andra invandrare; inte sällan personer som är förhindrade att arbeta på den öppna arbetsmarknaden. Massinvandringen tränger ut dessa till bidragsberoende och social isolering. Den lilla specialistkompetens som faktiskt måste importeras sköts via det berörda företaget.

  Synpunkt två: det är en rätt att söka asyl/komma som flykting/invandra till Sverige. Fel. Bara för den som uppfyller de krav som ställs i de konventioner som reglerar flyktingars, asylsökandes och invandrares ansökan. Så är knappast fallet med de hundratusentals som valt Sverige. Till vilken väpnad konflikt, naturkatastrof eller etnisk/religiös rensning är Sverige närmsta land?

  Synpunkt tre: om invandringen skall ske som hittills av humanitära skäl; vad spelar kostnaden för roll? Om invandringen skall ske ur en lönsamhetsaspekt, varför sker i så fall inte prövningen på sådan grund? Inte ens om den svart/grå ekonomin räknas med blir den svenska formen av invandringspolitik lönsam, vare sig humanitärt eller ekonomiskt.

  Synpunkt fyra: den som flyr (snarare flyttar) till Europa tappar sina papper. Varför skedde inte detta i dagerns omfattning före 2005? Varför förutsätter man att priset för en normal skärmtelefon är samma i MENA som i Sverige?

  Synpunkt fem: svenskarna är på väg att bli en (minoritets)befolkning av många i ett mångkulturellt land utan den etniskt homogena majoritetskultursnationalstatens sammanhållning. Det enda sättet att inte se det är att ignorera att svensk är en folkgrupp, samt att manipulera definitionen av svensk att vara liktydig med innehavare av svenskt medborgarskap. Den är svensk som är född av två svenska föräldrar. Således kan först tredje generationen räknas som svensk, enligt den äldre gängse definitionen, men den är från assimilationspolitikens dagar, och används inte längre när man för officiell statistik.

  Synpunkt sex: invandring såsom den bedrivits de senaste trettio åren är en förlustaffär för svenskarna som folk och Sverige som stat. Detta då den bedrivits utan någon annan tanke än att den är intrinsikalt god – att hög invandring har ett egenvärde. Om den nu är lönsam – var är de hårda bevisen? Var är bevisen som inte utgår från antaganden, från fraser att den ‘kan’ vara en tillgång?

  Samt min personliga reflektion:

  Om den svenska modellen på invandring är så bra, vad beror då dagens katastrofläge på? Allt annat lika – hur hade Sverige sett ut med en invandring på högst tiotusen personer alla kategorier sedan 1985? Frågan går att besvara via extrapolering.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
  • Dreadlock

    /  05/11/2016

   Låt mig komplettera med synpunkt sju 🙂

   Vi har dessutom alla pusselbitar på plats för att Mellanösternkonflikten (som med undantag av korta perioder av fred) I stort sett hållit på i 1500 år.

   Sunni-muslimer mot Shia-muslimer. Saudiska wahhabist-muslimer mot alla troende och icke troende muslimer,kristna,buddhister och hedningar. Kristna assyrier mot alla i förra gruppen. ”Palestinier” som alltid har oplockade hörnor gentemot Judar och Syrianer och vice versa. Växande opinion för ISIS. osv.osv. Den listan blir för lång att författa.

   Vi har minst 7-8 grupper som anser sig vara förföljda – Av samma grupper som i sin tur säger sig vara offer för alla andra i grupperingen. Alla finns på plats i Sverige. Alla pusselbitar finns.

   Svara
 9. Svenne

   /  05/11/2016

  ”The Rise of the Genders” – Det går fort nu…

  Svara
 10. Svenne

   /  05/11/2016

  OT: En högst läsvärd artikel av Jan Lööf:
  http://unvis.it/www.expressen.se/kultur/jan-loof-varfor-letar-ni-fel-i-mina-bocker/

  Svara
  • Havre flarnstad

    /  05/11/2016

   Tänker skicka ett stöd mail till lööf med några ord om hur jag älskade hans böcker som liten på 80-talet innan pk-ismen pungsparkade humor och udda skildringar som hans.

   Idag skulle ingen våga göra samma saker riktade till barn det skulle inte passera grindväktarna på förlagen och möjligen endast ges ut om det tydligen riktades gentemot en vuxen läskrets.

   Lånade en inbunden ”best of” bok av lööf (en av flera i en serie av böcker) förra året och man uppskattar dom även som vuxen dom är så roliga , skeva och fantasifulla att det är svårt att hitta något likn för barn och vuxna samtidigt.

   Svara
 11. michael

   /  05/11/2016

  Läsa Metro är samma nöje som att äta en kall hamburgare som är en vecka gammal.

  Svara
 12. MiT

   /  05/11/2016

  Svara
  • Jan

    /  05/11/2016

   Undrar vad det här paret tar för ett gig? 40 papp? Flato är gymnasielärare och borde väl rimligen ha fullt upp nu med betygsättning och annat inför terminsslutet.

   Svara
   • Rikard

     /  05/11/2016

    Hej.

    Så här pass nära avslutningen är betygen till nittio procent klara, åtminstone i bedömning om inte på papper. Det är oftast bara en handfull elever som ‘väger’ mellan två betyg – själva inskrivningen tar inte så lång tid om ens dokumentation under terminen fungerat.

    För övrigt undrar jag hur man tänkt på skolan: hur man än gör ersätter man en dags undervisning med detta. Själv brukar jag argumentera för att dylika tillställningar (vare sig de är för lärare, elever eller föräldrar) skall hållas på fritid utan att rendera ledighet, ersättning eller annan komp. På så vis kan man mer träffsäkert mäta intresset.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
 13. Kristian

   /  05/11/2016

  Kort version av till exempel Andrew Murrays standardkommentarer om hög- respektive lågutbildad arbetskraft:
  Högutbildade: Vi skall altså dammsuga upp de bäst utbildade, så att fattiga länder inte har läkare och ingengörer kvar?
  Lågutbildade: Är tanken här att det finns vissa jobb den inhemska befolkningen är för fina för? Skall vi importera en ny slavklass?

  Svara
 14. Kristian

   /  05/11/2016

  Idel halmgubbar från Strömbeck et al. Om vi letar efter ”alltigenom homogen grupp”, kan man då säga att det finns Palestinier?

  Svara
  • Nykteroklok

    /  05/11/2016

   Dessutom, varför slåss för ett fritt Palestina när det redan finns ett: Israel! Palestinierna är som sagt inte en alltigenom homogen grupp, och de delar rimligen åtminstone några egenskaper med israeliska judar, varför gränserna kan beskrivas som flytande. Palestinierna pendlar mellan väldigt palestinska och ganska palestinska, och israelerna mellan rätt så palestinska och inte särskilt palestinska. I runda slängar ett och samma folk.

   Svara
 15. Mikro

   /  05/11/2016

  Vi får alltså passa på att gratulera Turkiet och Grekland för den massiva invandring de upplever. Ren vinst hela tiden, något som speciellt Grekland borde vara glada för då de snart kan betala tillbaka de tusen miljarder euro de lånat av EU. Sedan ska vi inte glömma det kompetensregn som de kan njuta av då utvecklingen skjutit fart, nobelprisen i medicin snart kommer och konjunkturen i allmänhet snart går på högvarv. Grattis!

  Svara
 16. Dreadlock

   /  05/11/2016

  Professor Jesper Strömbäck verkar tillhöra den peppiga extremoptimisternas sida i invandringsdebatten. Han gav ut sin bok förra året ”Utan invandring stannar Sverige” Han är förresten professor i journalistisk (medie och kommunikationsvetsnskap) . Jag hann bläddra igenom boken snabbt, och det är inte en sekunds tvekan om bokens grundläggande budskap, som obönhörligen hamras in i läsaren – Vi hottentotter som kallar oss svenskar är nu räddade från vår egen undergång genom den makalösa tillgång som invandringen ger oss. Ungefär så.

  Man kan anta att för en professor i journalistik som även författat ” Opinion Polls and the Media. Reflecting and Shaping Public Opinion (Palgrave Macmillan 2012) ”
  ….spelar tråkig faktabaserat enkel matematik ingen som helst roll. Han är inte i DEN branchen, han är i samma branch som våra politiker som löser problemet med integration,brist på jobb , bostadsbrist och en välfärdssektor som har skenande utgifter – med MER invandring.

  Men alla vet ju att svensken inte tål sanningen, så därför måste alla peppiga krafter jobba för att inte oroa svensken för mycket, så att ingen kommer för sig att peka finger åt en politiker och börjar ställa obekväma frågor.

  Svara
 17. Svenne

   /  05/11/2016

  Frågan jag ställer mig efter att ha läst artikeln:
  Är ”transgender” en sorts mentalsjukdom?

  Svara
  • Dreadlock

    /  05/11/2016

   Såg också den, fast redan förra året, men då hade jag ingen uppfattning .

   I en intervju (Youtube) slog det mig hur rationell och intelligent ”det” berättade om sitt varande som en 6 årig flicka.
   Personligen tror jag att det finns extremt goda skäl att göra en hyperregression till en liten flicka just innan skolåldern (Ansvarsfågor till exempel). Men det som slog mig är att det finns bröstinlägg i mannens klänning. Inte helt normalt för en 6 åring, eller ?, men nu snackar jag skit. Det är inte normalt någonstans, inte heller är mannens normbrytande normalt. Det är en stenhård rigid konstruktion av en social identitet, som för tillfället flyttar gränsen för ”normbrytande” åt det extrema hållet.

   Svara
   • Jan

     /  05/11/2016

    På sätt och vis tycker jag synd om Arnstad. Nu gör han sig omöjlig i sina egna kretsar också. Var har han tänkt sig finna stöd i framtiden? Vänsterpartiet är, mer eller mindre, för öppna gränser och han kritiserar dem för rasism!

    Svara
  • Kristian

    /  05/12/2016

   Det är sådana här tomtar som ställer till det för vanligt transfolk som försöker förhålla sig till verkligheten. Liksom identitetspolitruker som struntar i arbetare, tokfeminister som inte hjälper flickor i förorter, och borgerliga som är lite för giriga och undergräver förtroendet för ”marknaden.”

   Svara
 18. Svenne

   /  05/11/2016

  När även Lars Ohly funderar över Arnstad… 😛

  Svara
 19. Jerry

   /  05/11/2016

  I Malmö är andelen med utländsk bakgrund 57% enligt statistiken.
  https://affes.wordpress.com/2014/07/01/utlandsk-bakgrund-i-majoritet-i-malmo/
  Siffran är hämtad från SCB och gäller personer 0-44 år. Med utländsk bakgrund menas att man är född utomlands eller har en förälder som är född i ett annat land. Tycker det är intressant för Malmö visar vilken utveckling resten av landet kommer att möta. Om några år så ser det likadant ut i alla städer. Integration blir meninglöst när moderkulturen är i minoritet. Svenskarna utgör 0,1% av världens befolkning. Att vi drunknar i världens folkhav är inte förvånande.

  Svara
 20. Dreadlock

   /  05/11/2016

  Alla vet väl att Ohly 57 år kramar obetingade 48 lax i månaden ur skattekistan ? För att inte göra någonting fram till 65 års åldern.

  Om jag hade samma garanterade inkomst, så hade jag haft ett ofantligt fuck-off kapital och t.o.m. kallat kungen för ett inkompetent R**hål.

  Men nu är det ju Arnstad , som på eget uppviglarmanér fortsätter karriären som den mest kände svensken som lyckats med konststycket att dra loss gamla plåster som suttit på sedan andra världskriget och i sin egen logik återupplivar gamla zombielik ur dåtiden. Ovän med Finland

  Den här Twittern hoppas jag blir sista spiken i kistan på en historiker som driver en självimplodernade agenda.

  Johan Westerholm skrev alldeles utmärkt om denne spelevink, med insiderperspektiv :

  http://ledarsidorna.se/2015/06/fenomenet-arnstad/

  Svara
  • Jan

    /  05/12/2016

   Ohlys kapitalistbeteende är stötande. Djävla salongskommunist! Tre månaders uppsägningslön borde han, och andra politiker, få. Sedan är det bara att slipa på CV:t och anmäla sig på AF. Precis som deras väljare tvingas göra. Fast stinsyrket är väl inte fint nog åt herremanen Ohly längre. Bättre då att slå dank och kvittera ut nästan dubbelt så mycket.

   Svara
  • Dreadlock

    /  05/11/2016

   Såg hela nu.

   Inte en enda gång vågade feministen bemöta en proffspolitikers åsikter.

   Hon backade varje gång i varje frågeställning, valde att framstå som ett passivt offer som bara hade att stoppa ner halmgubbar i halsen på honom, och det tröttsamma feministiska knepet att flytta fokus från sak till person .

   Svara
  • Jan

    /  05/11/2016

   En debatt mellan en vuxen man och en vuxen kvinna som blivit kvar i tonåren. Liksom….

   Svara
  • Gigas

    /  05/11/2016

   Han pratade mer än henne, vilken patriark!
   Det är det enda en del kommer att se i filmen, inte att han hade mer fakta och kunde föra eltt logiskt resonemang.

   Svara
 21. Motkraft

   /  05/11/2016

  Lyssnade på på ”Valter Mutt” (väljs i listan till höger på sidan nedan) av en slump

  https://www.riksdagen.se/sv/webb-tv/video/debatt-om-forslag/mellanostern-och-nordafrika_H301UU12

  Men vi får aldrig ge upp och förfalla till unkna attityder om att den här delen av världen inte skulle vara mogen för demokrati.

  En närmast total historielöshet som glömmer bort att en stor av det intellektuella arvet från antiken förmedlades till Västeuropa under tidig medeltid av den avancerade arabiska kulturvärlden, en förmedling som var avgörande för att utlösa renässans och upplysning i Europa

  Så för att arabvärlden hade en högkultur för 1500 år sedan så är de idag rustade för demokrati?! Trots att allt tyder på motsatsen? Alla kulturer går inte framåt med tiden.

  Och för att nu inte förfalla till historielöshet så låt oss också erinra att franska revolutionens stolta deklaration om de mänskliga rättigheterna inte omedelbart förvandlade de europeiska samhällena till demokratier. Utan att det krävdes en mer än 100-årig kamp för att folkstyret till slut skulle segra.

  Nyss så påstod Valter att de var redo, nu ska de leva i 100 år av kaos och lidande innan de når till den nivå på demokrati vi i Europa haft länge?!

  Trots hans PK-start så är det lite befriande att höra en miljöpartist säga att det kanske inte blev så bra och resten av talet är inte så illa för att vara politiker. Om än inga riktiga förslag.

  Svara
  • Rikard

    /  05/11/2016

   Hej.

   Valter sätter oavsiktligt fingret på det som är det stora problemet med arabisk integration:
   Den kulturen och de folket (eller folken egentligen) tog över det hellenska kulturarvet med erövrarens rätt, men skapade inget eget annat än i undantagsfall (poesin exempelvis). Istället förvaltade man tidigare nu kuvade folkgruppers framsteg men underordnade dessa en statisk samhällssyn i och med den nostalgiska drömmen om en islams guldålder. Detta ställdes på sin spets när de europeiska staterna koloniserade stora delar av MENA:

   Hur kunde de otrogna och efterblivna barbarfolken vinna mot de rätt-trogna, guds utvalda?

   Ur denna närmast kulturella kollaps låg det nära till hands att leta syndabockar baserat i tanken på att förlusten av makt och prestige, att ha tappat ansiktet och förlorat respekt berodde på att man avfallit från den rena läran, samt att skylla på judarna.

   Angående mognad för demokrati: den moderna representativa demokratin är en kulturprodukt. Den växte fram tillsammans med sekularisering, friare handel och först medborgerliga samt sedan mänskliga rättigheter. Att applicera ett kulturbundet statsskick på en kultur för vilken detta är främmande ger oavsett avsikt samma effekt som när högteknologi introduceras till folkslag som själva inte utvecklat den överhuvudtaget: skövling.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
    • Rikard

      /  05/12/2016

     Hej.

     Tack för den länken. En riktigt bra genomgång om något även historielärare är okunniga om här i Sverige. Det viktigaste citatet ur texten:

     ” While the Mu’tazilites had contended that the Koran was created and so God’s purpose for man must be interpreted through reason, the Ash’arites believed the Koran to be coeval with God — and therefore unchallengeable.”

     Citatet hämtat från länken ovan i Kristians inlägg.

     Artikeln är inte skriven för redan insatta utan kan med fördel läsas av vem som helst som behärskar engelska.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
     • Mirko

       /  05/17/2016

      Bronowski i The Ascent of Man menar något liknande. Om jag minns rätt gick resonemanget så här: Då avbildningar blev förbjudna pga religionen fanns geometriska mönster (fantastiska mosaiker eller hur?) kvar att hålla på med. Perspektivläran undanhölls på detta sätt medan det norr om Spanien var mer fritt och dylik utveckling mer uppmuntrades eller i vart fall inte förhindrades. Stagnationen var egentligen därmed ett faktum.

      Att kyrkan varit emot vetenskaplig utveckling är känt med till exempel kättaren Bruno som de eldade upp år 1600 för att han tyckte fel. Galilei gillade också olika och så gick det som det gick. Och det var en annan religion som tyckte det.

 22. Svenne

   /  05/11/2016

  Westerholm reagerar på oärlig journalistik:

  Svara
  • Jan

    /  05/11/2016

   Både DN och SVD är på dekis. Lustigt nog har två före detta högerdrakar snöat in på identitetspolitik. Även nu när högern börjar kappvända i invandringsfrågan efter den store ledaren Reinfeldts avträde.

   Svara
 23. Svenne

   /  05/11/2016

  ”I hela Melleruds kommun går det 144 killar på 100 tjejer i åldern 20 till 24 år”

  Svara
  • Motkraft

    /  05/12/2016

   Fast många av killarna kommer att hämta sin blivande fru från sina hemländer då de inte vill ha en fri och jämlik fru. Men det är så klart ett problem i tonåren när killarna vill uppleva romantik och sex, det blir hård konkurrens.

   Svara
   • Pether

     /  05/12/2016

    Då blir det ju iaf jämn könsfördelning på mellanstadiet.

    Svara
 24. Svenne

   /  05/11/2016

  Johan Lundberg sågar identitetspolitiken:

  ”Museerna håller på att bli instrument för det Johan Lundberg kallar en kulturfientlig identitetspolitik. Han menar att inom identitetspolitiken, dit han räknar genusteori, postkoloniala studier, ras- och vithetsstudier samt intersektionalitet, har man en syn på kulturen som söndrande.

  När man sätter upp varningsskyltar vid otidsenlig konst visas ingen tilltro till kulturens allmänmänskliga tilltal, eller till människor. När museerna förutsätter att man, för att locka en publik av exempelvis annan bakgrund än europeisk, måste förändra museernas utbud hänfaller man åt en essentialism som snarare är rasistisk än främjar mångfald.”

  Svara
 25. Patrik

   /  05/11/2016

  Vad händer med Metros granskning av de ensamkommande barnen? Jag väntar spänt på resultatet. https://twitter.com/M____i____T/status/666920975607418880

  Tack för en bra blogg.

  Svara
 26. Kristian

   /  05/12/2016

  Arktos erbjuder sig att ta över utgivningsrättigheterna till Jan Lööfs böcker
  http://www.motpol.nu/danielfriberg/2016/05/10/arktos-erbjuder-jan-loof-utgivning/

  Svara
 27. MiT

   /  05/12/2016

  Svara
  • Jan

    /  05/12/2016

   Typiskt. Ofta är personer som prålar med välgörenhet och håller tårdrypande FN-tal också de som gör allt för att undkomma skatt för egen del. Jag röstar på Panamadokumenten till nästa års fredspris till Alfred Nobels ära! £2.8m – hennes villa kostade alltså 33 miljoner kronor.

   Svara
 28. MiT

   /  05/12/2016

  Svara
 29. MiT

   /  05/12/2016

  Svara
 30. Björn

   /  05/12/2016

  Kommer ni ihåg reaktionerna på ”Tjejsemlan”, som var mindre för att tjejer äter mindre?

  unvis.it/http://www.dn.se/nyheter/sverige/har-ar-lunchen-billigare-for-kvinnor-av-rattviseskal/

  Svara
 1. Metro, oberoende extremvänster | WTF?
 2. Det kommer alltid lukta trafikdödad grävling om de här frågorna i svensk media | WTF?
 3. Jag önskar alla en riktigt god jul! Utan terrordåd utförda av rasande kristna. | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: