Kvinnor kan!

Ni vet när man efterfrågar kvinnors särskilda kompetens? När man har som argument att om det bara blir fler kvinnor på ledande positioner så minskar vänskapskorruption? Så minskar toppstyrning? Så mår alla på arbetsplatsen bättre? Och så vidare. Vi har alla hört de argumenten massor av gånger.

riksrevisionen

Det som alltid är problemet är att det är fel person på fel plats. Det blir inte bättre om fel person är en kvinna eftersom det fortfarande är fel person.

Nu är det riksrevisionen som i princip raserats på mindre än ett år. Jag vet inte hur det gick till när hon anställdes men gissar att det fanns ett ”kvinnoargument” med i bilden, det brukar finnas i kulisserna om inte annat. Rättvist eller inte, det finns alltid där ändå på grund av hur debatten ser ut i Sverige.

Så hur är det med organisationer som leds av kvinnor? Är det mindre korruption?

Enligt ett stort antal källor som DN varit i kontakt med har Susanne Ackums tidigare arbetskamrater från regeringskansliet tagit över i stort sett hela Riksrevisionens effektivitetsgranskning, själva kärnan i myndighetens verksamhet.

Knappast, hon har gett vänner och bekanta toppjobb.

Genom att granska de tre riksrevisorernas mejl och telefonloggar har DN kunnat kartlägga hur Susanne Ackum har detaljstyrt rekryteringarna. Det har skett med skräddarsydda platsannonser, rekordhöga löner och genom att köra över de egna rekryteringsexperterna.

Sedan januari 2016 har Riksrevisionen anställt 18 personer med ett förflutet på regeringskansliet. De flesta har fått höga positioner som enhetschefer, ämnessakkunniga och revisionsdirektörer. Några av dem är direkt underställda riksrevisorerna.

Är det mindre toppstyrning? Nepp! Hon personligen har detaljstyrt alla rekryteringar och åsidosatt den vanliga gången.

Flera nuvarande och tidigare medarbetare på Riksrevisionen berättar för DN att många är upprörda över hur rekryteringarna gått till. Sedan årsskiftet har 35 personer slutat, flera av dem som en direkt följd av missnöjet på Riksrevisionen. Ytterligare ett 30-tal har tagit tjänstledigt. Den tidigare granskningschefen har lämnat sitt uppdrag. HR-chefen, som vanligtvis skulle ha varit involverad i rekryteringarna, har petats.

Är det en glad och positiv arbetsplats där anställda trivs? Nepp, folk slutar och begär tjänstledigt i en rasande fart.

Så vad blir då omdömet från den som tillfälligt tar över, Margareta Åberg?

– Vi förlorar en fantastisk person med en enastående kompetens, sade Margareta Åberg när hennes kollegas avgång blev känd.

Så kan man också beskriva en grovt korrumperad person som gått över alla gränser  på alla möjliga sätt…

En bättre beskrivning av henne borde ha varit

”Äntligen blev vi av med den enormt korrumperade idioten som raserat förtroendet som Riksrevisionen hade! Hoppas hon aldrig mer får ett jobb där hon har makt över någonting för en mer olämplig person har jag svårt att tänka mig!”

Så borde det sett ut. För vad är det för fantastiskt med att på mindre än ett år rasera organisationens förtroende så hårt? Att det krävs en viss sorts kompetens för att lyckas med det kan jag köpa men det kan knappast vara någon önskvärd kompetens någonstans. Kanske är dags att granska hennes tidigare jobb? Hur har det funkat på dem? Vänskapskorruption där polare fått toppjobb med topplöner?

Naturligtvis borde alla som tillsatts under hennes ledning entledigas och tjänsterna utlysas på nytt! Alla som varit inblandade på något sätt i det här borde också utredas omedelbart och under tiden ska de vara lediga utan lön! Görs inte det så kommer skadan att bestå och cementeras i organisationen!

Och sånt här måste ta slut

DN har erbjudit Daniel Sunesson, Anna Pettersson Westerberg och Robert Boije att kommentera uppgifterna, men de har avböjt. Vi har även sökt Susanne Ackum och Margareta Åberg för en intervju.

De är toppchefer på en myndighet, de avlönas med skattepengar, mycket skattepengar! De borde vara skyldiga att ställa upp och svara på frågor! Om de inte är det så borde det skrivas in omedelbart att man är skyldig att ställa upp och svara på frågor oavsett frågornas art. Vägrar man ska det också kosta! Så länge man vägrar så ska inte en krona betalas ut i lön, arvode, pension eller något annat. De ska brinna inne helt enkelt och kan inte fås ut i efterhand om man till slut tvingas fram. Det ska göras direkt, annars konsekvenser!

Om Ackum bara kan segla vidare som om inget hänt efter sådant här finns inget hopp alls om någonting i Sverige. Blir hon inte som minimum åtalad så är något allvarligt fel! Straffet kan inte bara vara att hon kan rycka på axlarna och säga att hon avgår! Hon säger att hon begått ”misstag”, normala kallar det KORRUPTION…

Kanske man kan sluta kalla sånt här beteende för gubbkultur och sådant nu? Ni vet, som man gjorde när Kommunal visade sig vara precis så korrumperat som alla redan trodde? Det är urspårad maktkultur och inget annat, man tror man är osårbar och har rätt att göra som man vill. Det visar sig gång på gång att kvinnor kan det där precis lika bra/dåligt som män.

Undrar om hon fått dubbelarbeta för att lyckas med konststycket att rasera Riksrevisionen på mindre än ett år? Har hon fått vara dubbelt så bra för att kunna göra det? Eller är det enkelarbete och dubbelt så dålig som gäller då…? Var det kanske manliga strukturer som tvingade henne att bli korrumperad? Patriarkatet? Könsmaktsordningen? Den ”hegemoniska maskuliniteten”? Vita mäns fel (självklart är det deras fel som vanligt, retorisk fråga eftersom allt dåligt i världen är vita mäns fel om man frågar en genusvetare…)?

Kvinnor kan minsann!

MVH

MiT

Annons
Lämna en kommentar

66 kommentarer

 1. När det är DN som drevar mot henne finns det 1000 ”ugglor i mossen”!

  Svara
 2. Daniel Hammarberg

   /  07/10/2016

  Kvinnor kan…
  * lyfta svinhög lön utan att uträtta ett skvatt.
  * göra ovanstående utan att känna den minsta skam.
  * helt glömma de arbetsuppgifter de fått och själv hitta på nya, helt irrelevanta sådana.
  * sila mygg och svälja kameler (fel åsikter är värre än att mörda i deras ögon).
  * ställa till en röra som inte ens en man kan reda upp efteråt. Har en kvinna verkligen fått styra och ställa ett längre tag på en plats blir nog Gud själv tvungen att ställa i ordning efteråt.

  Jag måste dock erkänna att kvinnor kan vissa saker bättre än män – de saker de är bra på. De är de engelska tre R:en, som jag skulle vilja kalla dem – mitt eget verk:

  Reproduction
  Recreation
  Refreshments

  Svara
  • Dina stjärnprydda punkter ovan….. massor med män gör likadana!

   Svara
   • Hmm

     /  07/11/2016

    Nej då, det råder ingen sexism och generalisering i det här kommentarsfältet. Kålsupare kommer till mig som relevant ord. :mrgreen:

    Svara
    • Svenne

      /  07/11/2016

     Eld skall med eld bekämpas:)

     Svara
    • Hnm

      /  07/11/2016

     Svenne. Ha ha, om det ändå är det spm låg bakom så hade jag vart ”glad”. 🙂

     Själv så har jag svårt för all dubbelmoral. 😉

     Svara
  • Utlandssvensk

    /  07/10/2016

   @ Daniel,

   Ja, ungefär så!

   Så fort en verksamhet blir kvinnodominerad på riktigt, dvs. med kvinnliga chefer på de flesta ställen, börjar ett förfall som aldrig verkar sluta.

   Å andra sidan verkar hemmafruar vara väldigt bra för hela samhället. Det är inte ett skämt, utan baseras på mina observationer från Schweiz. Här är det nämligen fortfarande normalt att kvinnorna är hemma med barnen. Skolorna serverar inte ens lunch, för barnen går såklart hem.

   Resultatet är närmast oändligt mycket lugnare och trevligare barn. Inga bråkiga och skrikiga ungar på bussar och tåg. Ingen vandalism. Inga feta barn. Ingen ADHD. Familjer är även ute i naturen på ett helt annat sätt än i Sverige på helgerna.

   Vidare tror jag att även de vuxna mår mycket bättre.

   Feminismen och ”jämställdheten” är en självmordskult. Likväl verkar det vara svårt att stoppa och börjar komma även i Schweiz. Troligen blev det kraftigt försenat här pga. att kvinnor fick rösträtt 50 år senare än i Sverige.

   Svara
   • T

     /  07/10/2016

    Kan intyga detta ang. Schweiz. Ett land mår inte bättre än sina ungdomar och där är det en avgrundsskillnad mot Sverige. Schweiz har även flest vapen per person i Europa och den som stökar och lever om får snabbt lukta på en Glock.

    Svara
   • Hmm

     /  07/11/2016

    Det är inte första gången som du hävdar att kvinnor är mindre kompetenta än män.

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  07/11/2016

     @ Hmm,

     Det är ju rent fruktansvärt om jag upprepar mig! Jag får be så mycket om ursäkt för detta!

     Du kanske kan tillhandahålla mer detaljerad information angående mina överträdelser? Hur många gånger har jag sagt samma sak? Sen kan bloggägaren kanske föreslå ett lämpligt straff.

     För sakfrågan, den ska vi väl undvika……………….

     Svara
    • @Hmm:

     Enligt Skills Matter, som gjort studier av vuxnas färdigheter i OECD-länder, tycks det ändå vara så:

     In most countries, men outperform women on the three dimensions tested in the Survey of Adult Skills. Gender gaps are larger for the numeracy than for the literacy dimension. For literacy, the largest gender gaps are observed in Jakarta and Turkey. Greece is among the countries where women score significantly better than men on the literacy dimension.

     Dimensionerna (och siffor för Sverige, män/kvinnor):
     Literacy (281/278)
     Numeracy (286/272)
     Problem solving (46%/42%)

     Å andra sidan behöver det inte föreligga en kompetensskillnad i grunden, så länge som man är benägen att rekrytera kvinnor mindre baserat på kompetens och andra relevanta kriteria, och mer på … att de är kvinnor. Dvs chansen att en person, oavsett kön, saknar kompetens för uppdraget ökar när man prioriterar sekundära egenskaper istället för de objektiva krav som uppdraget ställer.

     Svara
 3. MiT

   /  07/10/2016

  Svara
 4. MiT

   /  07/10/2016

  Svara
  • Kristian

    /  07/11/2016

   ”Folket röstade inte som vi ville, så vi ogiltigförklarar det här valet. Alla i riksdagen sitter kvar. Vi kan inte generalisera om vad folk vill från en enskild valdag. ”

   Svara
 5. Jerry

   /  07/10/2016

  En annan ”toppkvinna”.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17341037.ab
  Efter att ha fått sparken från jobbet som stadsdirektör i Södertälje kommun blev Angeles Bermudez-Svankvist generaldirektör för arbetsförmedlingen. Där gjorde hon många tjänsteresor och ringde på mobilen för 310 000 kr. Efter en taxiresa på skattebetalarnas bekostnad fick man nog och gav henne sparken därifrån också. Dock vägrade hon till en början att lämna sin tjänst. Migrationsverket skräddarsydde en tjänst åt henne med lön på 80 000 i månaden. Ska tilläggas att denna tjänst aldrig låg utannonserad.

  Direktör för en resebyrå? Skulle kunna tro det.

  Generaldirektörens resor 2012-2013
  18 juni 2012: Danmark
  20-29 juni 2012: Sydkorea
  5-6 september 2012: Belgien
  11-23 oktober 2012: Dominikanska republiken
  13-17 november 2012: Benin
  28 januari 2013: Tyskland
  19-22 februari 2013: USA
  8-9 mars 2013: Tyskland
  13 mars 2013: Tyskland
  15-23 mars 2013: USA
  29-30 maj 2013: Turkiet
  5-8 juni 2013: Frankrike
  20-21 Juni 2013: Irland
  Ospecificerat datum: Tyskland
  12-21 augusti 2013: Taiwan och Kina
  Källa: Arbetsförmedlingen

  Svara
 6. G

   /  07/10/2016

  GW Persson…

  ”Det stör mig att behöva ta SD:s politik i försvar

  I en grundlagsmässig mening är det som Eliasson hittat på lätt att lösa. Inrikesministern Anders Ygeman kan redan nu ge honom sparken eller en andra chans mot att han omgående upphör med sina för hans myndighetsutövning djupt skadliga politiska uttalanden.

  Sverigedemokraternas politiska budskap har alltid lämnat mig kall. Det stör mig att behöva ta deras politik i försvar. Dessutom känner jag Dan Eliasson. Så vad tror du, Dan? Om att ta ditt förnuft till fånga, be Åkesson om ursäkt, hålla käften i fortsättningen och därmed slippa gå till historien som den fjärde rikspolischefen som den politiska ledningen lyfte ut i öronen.”

  http://www.expressen.se/kronikorer/leif-gw-persson/det-stor-mig-att-behova-ta-sds-politik-i-forsvar/

  Alex Schulman….

  ”Jag skäms när jag hör Löfven

  När jag ser partiledarna flörta med de invandrarfientliga krafterna så känner jag bara obehag över att bo i det här landet, skriver Alex Schulman.

  Hela tiden numera pratar svenska politiker om svenska värderingar. Det är något nytt för mig. Jag har visserligen hört retoriken förut, men då har det varit från Jimmie Åkesson och rymt ett budskap som varit tydligt rasistiskt. Nu hör jag alltså samma sak från de största partiledarna i Sverige.

  Är det något jag missat?

  Vad är detta ”svenska” som de plötsligt pratar om? Och varför är det så viktigt att bevara?

  Det finns plötsligt en nationalism här, som jag aldrig sett förut i det här landet under mina 40 år i livet. Det är inte en rörelse som är sprungen ur en stolthet över vad som finns här, utan den är sprungen ur en rädsla för det som inte är svenskt.

  Därför är den vidrig.”

  http://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/jag-skams-nar-jag-hor-lofven/

  Ja, du har nog missat allt som går att missa och förstår inte vad det här egentligen handlar om låter det som. Inte ens värt att kommentera.

  Svara
  • Jan

    /  07/10/2016

   Politikerna är en bunt kappvändare. Allihop. Det kostliga är att de tycks kappvända på en signal. Börja tala om nationalism och svenska värderingar nu! När de släppt in 1,5 miljoner invandrare inom loppet av ett par år. Snacka om att backa in i framtiden. Jävla skojare!

   Svara
 7. Jan

   /  07/10/2016

  Under mindre än ett år som chef har hon alltså lyckats ställa till med den här vänskapskorruptionen. Låt mig tillägga att hon är moderat precis som de kompisar hon anställt. Precis som Bermudez-Svankvist. Avgå? Hon borde ställts inför riksrätt!

  Svara
 8. G

   /  07/10/2016

  Dahlberg….

  ”Hoten leder oss mot ett maffia-Sverige

  Det är inte bara blåljuspersonalen som lever farligt. Även byråkrater har en växande hotbild mot sig.

  Vi möts i en av Visbys kullerstensbelagda gränder. Hon är en av alla tjänstemän som lever med hoten som ständig följeslagare. Jag får varken röja hennes namn, på vilken myndighet hon jobbar eller med vilka frågor. Då skulle det bli uppenbart hur skyddslös hon är, och hoten skulle kunna eskalera.

  Den historia hon berättar får mig att tappa hakan. Hon beskriver hur grupper av människor har stått utanför hennes hus och skrikit ”hora” och hur hon vid flera tillfällen har varit tvungen att fly till släktingar eller skyddat boende tillsammans med sina barn. En gång placerades familjen i en öde stugby under fem veckor med strikta order om att inte ens använda telefonen……”
  http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/hoten-leder-oss-mot-ett-maffia-sverige/

  #Nyverklighet som Migränverket använder som tagg på twitter.

  Svara
  • G

    /  07/10/2016

   Så kan man ju också reagera om man är rädd för att se #nyaverkligheten som den ser ut….

   ”vilken fakta ?”
   Ja, vilken fakta!!!! Varför inte bara visa att Anna mötte ingen i den där gränden i Visby och att det hela är 100% falsk skrämselpropaganda med SD som manusförfattare, istället för att spela idiot när alla kan se.

   Svara
 9. Jan

   /  07/10/2016

  Jan Guillou om de moderater som offrar det svenska skolväsendet på mammons altare:
  De här moderaterna går så långt i mammons tjänst att de till och med tar statsunderstödda koranskolor för barn i försvar. Bara man kan göra vinst på skattemedel så är allt tillåtet resonerar de. http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article23148607.ab

  Svara
 10. G

   /  07/10/2016

  Jösses vilken bisarr tråd, herr Pollack vet inte hur han ska ha det, han både håller med och säger emot sig själv i sina olika resonemang. För lång diskussion för att posta alla tweets här.

  Svara
 11. G

   /  07/10/2016

  <3!!!

  "Korn: Polisens uppgift är att upprätthålla lagen

  Tafsa inte-armbanden har försvarats av polisens utredare Nina Rung, som dessutom är genusvetare. När en ung kvinna i fjol mördades i motionsspåret, uttalade Rung:
  "Jag ville bara skrika vad fan. Vi har nått en punkt där jag känner att det inte går längre. Hur mycket vi än jobbar med normer och genuspedagogik så känns det bara som att det tar för lång tid."

  Jag håller med Rung. Det tar alldeles för lång tid. Så lång tid att man kan ifrågasätta om genuspedagogik är rätt väg att gå. För polisen är det fel väg att gå. Genusvetande handlar mycket om att avslöja samhällets maktordningar, vilket kan vara viktigt. Men i polisens arbete hör det inte hemma. Polisens makt behöver inte avslöjas, eftersom den är helt synlig och den skall bara ifrågasättas om det blir maktmissbruk. Polisens uppgift är att med hot om våld sätta stopp för våldet.

  Det finns ett välkänt dilemma med våldsmonopol. Om armén är missnöjd med ett lands regering har den makt att avsätta den och i stället införa militärt styre. President Obama hade inte kunnat sitta kvar i en timma om USA:s försvarschef ville avsätta honom. Men försvarschefen vet att hans mannar är lojala med det demokratiska statsskicket, att de är så patriotiska att de inte ens leker med tanken på militärkupp. Detta patriotiska tänkande är därför en viktig del av ett lands kultur.

  Normer spelar stor roll för kulturen. För de flesta av oss är det norm att inte tafsa, för andra är det inte så. Om armband hjälper till att skapa en starkare norm mot tafsande, är det i sig inget fel med det, även om man kan betvivla effektiviteten.
  Men det är väldigt fel när polisen, som skalla stävja brott med våld, tror att det är deras uppgift att dela ut armband."
  http://www.gp.se/ledare/korn-polisens-uppgift-%C3%A4r-att-uppr%C3%A4tth%C3%A5lla-lagen-1.3466206

  Svara
  • Vad är fel med polisen?

   /Tommie-Robert

   Svara
   • G

     /  07/10/2016

    Vad är rätt med Polisen ? 😛

    Svårt att sätta finger på exakt allt som är rätt eller fel, men RPC är iaf ett av flera problem som utan tvekan hör till ”fel”-sidan. Och det är nog i stort sett omöjligt att ”fixa” någonting så länge som han sitter kvar på tronen.

    Svara
  • Kristian

    /  07/10/2016

   ”Hur mycket vi än jobbar med normer och genuspedagogik så känns det bara som att det tar för lång tid.”

   Hur mycket jag än pratar med min hund, så fortsätter vilda vargar att äta kött.

   Svara
 12. G

   /  07/10/2016

  ❤ Teodorescu Vs. Eliasson
  (kanske redan delats i nån kommentar som jag missat)

  http://blogg.gp.se/ledarbloggen/2016/07/07/rikspolischefen-dan-eliasson-svarar-alice-teodorescu/

  Svara
 13. Män kan åxå:

  Svara
  • Det är väl ingen som har påstått att ”män inte kan”?

   Problemet är att alltför många tycker att män kan
   och väljer bort att ta med att ÄVEN kvinnor kan.

   Ursäkta mig om jag har uppfattat det helt åt h-e fel,
   men jag tror att MiT är en av dem (mig själv inräknad)
   som vill ta upp att kvinnor också kan.
   Gammelmedia gör ju vad de kan för att dölja/inte ta upp att
   att kvinnor OCKSÅ kan.

   Ett stort tack till alla bloggare som vill reda ut de riktiga
   könsorättvisorna för att uppnå sann jämställdhet
   istället för att rapa FEMINISM = jämställdhet –
   som gammelmedia och feminister gör.

   Så länge du inte kan argumentera om båda könens
   lika skyldigheter och lika rättigheter,
   tillför du inget till debatten.

   Svara
  • G

    /  07/10/2016

   Problemet är väl egentligen inte vem man/kvinna som håller på sådär, utan att det öht är möjligt. Det är väl samma skit som Åkessons svägerska (?) eller vad hon nu är, som också utnyttjar systemet enbart pga att det är möjligt och inte för att det på något sätt är moraliskt rätt att hålla på så, utan för att de helt enkelt kan. Mörk under ögonen är gubben på bilden iaf så han kanske tycker det är lite fel ändå. Stolle.

   Svara
   • ”Problemet är väl egentligen inte vem man/kvinna som håller på sådär, utan att det öht är möjligt. Det är väl samma skit som Åkessons svägerska (?) eller vad hon nu är, som också utnyttjar systemet enbart pga att det är möjligt och inte för att det på något sätt är moraliskt rätt att hålla på så, utan för att de helt enkelt kan.”

    Helt rätt, det handlar inte om könstillhörighet,
    utan helt enkelt om att utnyttja systemet för att det går.

    Du får ursäkta mig, men nicket/alias:et ”Sofia”
    är en gammal bekant från ”jämställdist-bloggar”.

    Svara
  • Bo

    /  07/10/2016

   Sen är det gradskillnader också. Visst, att parasitera på skattebet 19 år är vidrigt. Men att sabotera Riksrevisionen, som ska ”hålla koll” på och granska statens aktiviteter, en av demokratins grundpelare skulle jag vilja säga, är skandallöst. Kom tillbaka Inga-Britt Ahlenius! Den bästa chef riksrevisionsverket (föreg till riksrevisionen) haft.

   Svara
  • Rikard

    /  07/10/2016

   Hej.

   Så märkligt.

   När jag blir arbetslös måste jag anmäla mig till Af på stubberten, vänta i veckor på arbetsgivarintyg (även vid tidsbegränsad anställning) samt lämna aktivitetsrapporter med ‘tillräckligt många’ sökta jobb, annars blir det inga pengar.

   Inte heller kan jag få upp a-kassan till 50k/månad överhuvudtaget.

   Tänk om det fanns något riksdagsparti jag kunde rösta på för att göra systemet rättvist.

   Tänk om det gick att diskutera sådant här utan [https://en.wikipedia.org/wiki/Whataboutism]
   [http://fallacyfiles.org/tuquoque.html] men det går nog inte. Det är mycket viktigare att bråka om det var en sosse, en man, en potatis eller en plåttermos – ungefär som när fyraåring pucklar på varandra för att det skall vara lika:

   ”Du slog mig fler gånger!”
   ”Jamen du slog mig hårdare!”

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 14. G

   /  07/10/2016

  Svara
  • Skeptisk

    /  07/10/2016

   BLM bryr sig verkligen inte om black lives eftersom det dödas betydligt fler oskyldiga svarta av svarta kriminella. Att F! vill stödja folk som trakasserar studenter och stör mötesordning säger en del om deras odemokratiska hemvist.
   Btw 2/3 av de som skjuts av polis i USA är vita/hispanics, vilket motsvarar fördelningen av polisingripanden. I 1/3 av alla polisingripanden är den stoppade personen svart så de skjuts inte oftare. Att de är överrepresenterade beror på att de begår betydligt fler brott per capita än deras demografiska andel och oftare blir ett fall för polisen.

   Svara
 15. G

   /  07/10/2016

  ”En man som delade ut mat till hemlösa vid Medborgarplatsen i Stockholm misshandlades svårt av fyra maskerade personer på lördagen.
  Polisen skriver på sin hemsida att mannen ifråga är aktiv i högerextrema Nordisk ungdom och att det därför skulle kunna röra sig om ett politiskt motiverat brott.
  Mannen slogs till marken och sparkades i huvudet. Han fördes till Södersjukhuset, men var talbar när han hämtades av ambulans.
  – Det handlade om oprovocerat våld och de fyra flydde sedan från platsen, säger polisens presstalesman Albin Näverberg till DN.”
  http://omni.se/man-delade-ut-mat-till-hemlosa-misshandlades/a/kvVja

  Måste vara den s.k SD-svansen som är ute och misshandlar folk igen…..eller inte.

  Svara
 16. Laputa boy

   /  07/10/2016

  Korruptionen ökar med att fler och fler kvinnor har fått makt. En tillfällighet?

  Svara
  • Kristian

    /  07/10/2016

   Snarare har vi haft det så bra så länge att inga krav längre ställs på de folkvalda. Då får man inte längre de som kan, utan de som vill ha en enkel karriär – dvs de tror det är ett lättare sätt att bli rik än privata sektorn.

   Allvarligt talat, vad har svenska politiker egentligen behövt göra sedan andra världskriget? Årlig avhysning av ryssar från skärgården? Det har automatiskt blivit bättre, oavsett hur det har ändrat i marginalen med lite moms hit och dit.

   Svara
 17. G

   /  07/10/2016

  OT

  Viktigt ang Ivar Arpis medverkan i van Gogh-tävlingen!
  Då en annan svensk vid namn Petter seglat upp på 2:a plats från ingenstans de senaste dagarna, vill jag påminna att rösta på Ivar en gång per dygn/24 timmar. Annars är det inte alls säkert att Ivar behåller förstaplatsen länge till, omröstningen pågår till nån gång i Augusti. Bokmärk gärna sidan och rösta en gång per dag, inte glömma!

  1.
  http://iamvincent.com/#vote

  2. Tryck på ”Votes” så kommer topplistan fram, sen tryck på tummen för att ge din röst till Ivar.

  Sprid vidare till andra också.

  Svara
  • FF

    /  07/11/2016

   Ivar omkörd, märkligt.. är afavänstern igång och ful-kodar?

   Svara
 18. G

   /  07/10/2016

  ”Moderattoppen kräver rikspolischefens avgång

  Dan Eliasson har gått ut öppet med att han inte gillar Sverigedemokraternas politik. Det uttalandet blev för mycket för Växjös kommunalråd Bo Frank (M), som nu vill att han avgår.

  – Han är en katastrof och ett sänke för svensk polis. En myndighetschef kan inte ha privata åsikter, säger Bo Frank och tillägger:

  – Dan Eliasson bör avgå omgående.”
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/bo-frank-kraver-rikspolischefens-avgang

  Katastrof & sänke ? You got it baby!

  Guden intervjuade Nils Lundgren i tisdags…

  ”Makteliten vill skrämma britterna”

  ”Det är inte så dumt att pundet faller en del och förbättrar konkurrenskraften.” Det säger Nils Lundgren, före detta partiledare för Junilistan, när han analyserar de brittiska konsekvenserna av Brexit. Och för Sverige ser han rentav en ”chans”.

  Han tror inte att det kommer att gå ”åt fanders” med Storbritannien, utan säger att det bara är sådant som ”makteliten” vill skrämma britterna med.”
  http://www.svd.se/makteliten-vill-skramma-britterna/av/per-gudmundson

  Svara
  • Dan Eliasson BÖR avgå. Hur han ens sitter där han sitter är ofattbart. ”Gå åt fanders” är ett fint sätt att tilltala honom…

   Svara
 19. Senior

   /  07/10/2016

  Återinför tjänstemannaansvaret!

  Svara
 20. Motkraft

   /  07/10/2016

  Är det inte ett svenskt rekord i korruption att lyckas anställa 18 personer av sina egna och manövrera ut 35 på bara ett halvår?

  Skulle inte förvåna mig om vissa av anställningarna är påhittade nya positioner som inte fanns innan och som inte heller behövs nu.

  Men hon kan knappats ha gått i land med detta helt på egen hand. Hon måste svara inför någon och det måste finnas de runt henne som också medverkat till korruptionen.

  Det borde bli fler huvuden som rullar…. fast jag har ingen förhoppning om att så kommer att ske.

  Svara
 21. Ytterligare något gemensamt som vi betalar skattevägen krackelerar.
  Ytterligare en kvinna ger fusket och ”kvinnogemenskapen” uselt ansikte.
  Ytterligare en jävel som garanterat får en fin reträttpost?

  Så förbannad man blir men vad hjälper det.

  Svara
 22. G

   /  07/11/2016

  Svara
 23. Motkraft

   /  07/11/2016

  Kunde svurit på att jag såg denna länkad här men hittar inte nu. Gunnar Hökmark resonerar runt ”svenska värderingar”

  http://hokmark.eu/i-sverige-rader-svensk-lag/

  Visst stämmer det han skriver men han missar att det människor oftast menar med ”svenska värderingar” speglas av ”svensk lag”.

  Vi ser tex det som ”svenska värderingar” att sonen eller dottern får själva välja vem den ska gifta sig med. Så säger också lagen i Sverige men eftersom lagen speglar värderingarna och det är svårt att alltid anmäla och få rättelse i domstol så pratar vi om värderingar.

  Så det är hårklyveri, de betyder i stort samma sak.

  Men det finns fall där lagen har svårare att täcka men som vi kallar ”svenska värderingar”. Om familjen tvingar ett barn att läsa en utbildning annan än den själv vill läsa, skulle det verkligen fungera att polisanmäla, åtala och få rättelse? Eller att föräldrarna behandlar sina barn olika beroende på kön?

  Vi kan ju ta exemplet hijab eller burka. Det kanske är pådyvlat dottern med tvång. Hon kommer aldrig själv att anmäla för vet att det blir repressalier. Hur ska då svensk lag hjälpa henne? Får vi inte här prata om svenska värderingar som något som gått förlorat när sådant tvång sker?

  Men visst, om det nu är skamligt att stå för svenska värderingar så kan vi väl använda uttrycket ”svensk lag” oftare. Att vi tex ska kräva att alla som kommer till Sverige får bra undervisning i ”svensk lag” istället för att säga ”svenska värderingar”.

  Det finns ingen gräns för hur svenskar förnekar allt som vi byggt upp, de värderingar som de flesta i Sverige delar, för att inte riskera att bli kallad nationalistisk eller rasistisk.

  Svara
 24. Svenne

   /  07/11/2016

  Viktigast är att ingen känner sig kränkt… #ironi

  Svara
 25. Svenne

   /  07/11/2016

  OT: Högsta Domstolen har satt ned foten:
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/viktig-dom-i-fall-om-aldersbedomning/

  ”Tingsrätten ansåg det bevisat att den tilltalade mannen gjort sig skyldig till grov misshandel efter att ha hotat och knivskurit en ung kvinna i ansiktet när hon inte ville ha sex med honom. Men vilket straff som gärningsmannen ska dömas till har varit omtvistat eftersom det varit oklart hur gammal han är.”
  //
  ”HD dömer mannen till fängelse ett år och tre månader och utvisning från Sverige i fem år. Domen anses vara principiellt viktigt och tros få avgörande betydelse för en rad andra brottmål där gärningsmannens ålder och identitet är oklar. ”

  Svara
  • Motkraft

    /  07/11/2016

   Fast nu blev det väl lite tokigt. Om det är en vuxen man som betett sig som han så är väl ett och ett halvt år på tok för litet straff. Förutom traumat han utsatt tjejen för så får troligen hon dras med ärr i ansiktet hela sitt liv. Och varför bara fem års utvisning? Vad gör att vi tycker han kan komma tillbaka hit?

   Svara
 26. Svenne

   /  07/11/2016

  Jag saknar ord…

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: