Sverige förvandlas till en sketch av Monty Python i snabb takt

Sverige har ju under många år kämpat förtvivlat hårt för bli en Monty Python-sketch och den fullbordade förvandlingen är nära! Snart kan vi titulera oss medborgare av Monty Python istället för svenskar!

Det senaste i förvandlingen av landet är att tillåta niqab i rättssalen. Att vem som helst kan gömma sig under den spelar ingen roll alls enligt Sverige eftersom det tydligen ingår i religionsfriheten att gömma sig på det viset oavsett situation.

niqab i rättssalen

Jag gissar att vi kommer att få se en enorm ökning av folk som helt plötsligt vill bära niqab i våra rättssalar…

utvisning men bara i fem år

Just det, när man skär någon i ansiktet med en kniv för att hon inte ville ha sex så blir man kanske utvisad. I bästa fall. Men inte på livstid utan efter fem år är han välkommen till Sverige igen… Varför?

Men man får väl vara glad att skära någon i ansiktet för att man inte vill ha sex inte räknades som att ha blivit så väletablerad i Sverige att man inte ville utvisa.

Ni vet som han i Mariestad som våldtog en 13-åring men slapp utvisning eftersom han ansågs ha etablerat sig väl i Sverige?

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

81 kommentarer

 1. MartinA

   /  07/11/2016

  Svensk är en etnicitet, inte ett medborgarskap. En korrekt formulering hade varit:
  ”Snart kan vi svenskar titulera oss medborgare av Monty Python istället för medborgare i Sverige!”

  Svara
 2. T

   /  07/11/2016

  Längst ner på listan av saker att göra för att reda ut problem brukar det stå arkebusering. Är vi där snart?

  Svara
 3. G

   /  07/11/2016

  ”Johan Karlgren – ”Pappas pärlor” – förfasades över de våldtäktsfall som anmäldes under Bråvallafestivalen. Nu anordnar han en killmiddag där deltagarna förväntas diskutera normer och könsroller.

  – Det är fullständigt oacceptabelt och det är sådant jag vill att vi ska diskutera under middagen. Jag fick idén av Ida Östensson som är en riktig jämställdhetskämpe. Flera manliga bekanta till mig har redan hört av sig och vill vara med, men jag kommer att bjuda in andra via Facebook och andra sociala medier, säger Johan som har tänkt sig en enkel middag hemma på altanen och där till exempel normer, könsroller och sexualitet ska vara samtalsämnena för kvällen.”

  http://www.corren.se/nyheter/motala/valdtaktsfall-uppror-ska-diskuteras-pa-killmiddag-om4209974.aspx

  Vad bra, då kommer iaf dina bekanta och andra män dom deltar, som nog aldrig tafsat eller ens tänkt tanken på att tafsa eller våldta någonsin, veta vad som gäller här i landet, för det hade de säkert inte den blekaste aning om innan. Glöm inte påminna hur det var på 70-talet också, och att det bara är svenska 70-talets beteenden bland män som gör comeback ute i samhället, på festivaler, i badhus osv… och inget annat. Det har jag hört från säkra källor som aldrig relativiserar någonting.

  Svara
  • Jan

    /  07/11/2016

   Så killar ska älta relationer och känslor och på så sätt bli mer som tjejer – alltså jämställda?

   Svara
  • Lövet

    /  07/11/2016

   Och dom som har ett så inkännande och välkomnande koncept. Tänk att så många killar har kunnat missa det…

   Svara
  • Skeptisk

    /  07/11/2016

   Och vi når såklart killarna med att påpeka att de har ett inneboende fel de ska få hjälp av snälla radikalfeminister att bli av med. Att de inte kommer i horder är helt ofattbart. Eller inte.

   Svara
  • De är väl ändå något på spåren när de ser ett samband mellan högre självmordfrekvens och mindre benägenhet att söka hjälp när man mår psykiskt dåligt, och att det är främst män som drabbas. Det är ju bra om man kan få människor att söka hjälp istället för att begå självmord.

   Dock är jag rädd för, som de andra som kommenterat verkar vara inne på, att de kommer angripa problemet med ovetenskapliga metoder (från genusforskning) som inte kommer göra någon nytta och skuldbelägger och skrämmer bort de som behöver hjälpen.

   Svara
  • G

    /  07/11/2016

   Någon som har en youtube-kanal eller liknande borde ringa upp någon av alla dessa organisationer, en feminist, eller varför inte feministiskt initiativs talesperson och driva lite med dem, typ;

   ”Hej, jag skulle vilja berätta en sak. Jo det är så här att jag provade på att tafsa lite igår när jag var på festival precis som jag hört att alla män gör, för jag vill ju inte avvika från normen bland män i det svenska samhället om hur man uppför sig och stå ut bland mängden på fel sätt, men jag tror att jag ångrar mig, nu känns det liksom inte alls bra med tanke på reaktionen jag fick, kvinnan verkade inte alls uppskatta det jag gjorde, vad kan det bero på. Hon borde ju vara mycket van sen tidigare och inte bli så arg på mig kan jag tycka i och med att alla män gör så här i Sverige, jag menar, det finns hur många män som helst i Sverige så det måste ju ha skett flera hundra gånger tidigare, jag blev förvånad och ledsen när hon sparkade mig på pungen, hon kanske inte vet att det gör väldigt ont att bli sparkad på pungen. Jag förstår ingenting, allt jag ville var att följa normen bland svenska män som feministerna jämt skriver om, alltså vara en del av alla goda män i samhället som när feministerna på ett pedagogiskt sätt förklarar att alla män gör si och alla män gör så, ja men då är det väl bara att följa det då tänkte jag, om nu verkligen alla män i ett land som Sverige gör så, då måste det ju vara något som är bra.

   Men i fortsättningen har jag bestämt att inte vara en del av den normen, det kanske låter konstigt i dina öron, men jag är övertygad om att det beslutet är bäst både för mig själv, men kanske framför allt för alla flickor, tjejer och kvinnor här i landet. Jag tycker hur som helst att kvinnor ska fortsätta sparka män som uppför sig så på pungen, för det sänder nämligen en oerhört stark signal till hjärnan att det beteendet är oacceptabelt och ”osvenskt” för att citera Löfven från Almedalen. Det vara bara det jag ville säga. Hallå är du kvar ?….”

   Svara
  • Jag ser inget fel med just den uppmaningen, även om budbäraren är suspekt. Problemet är väl att det måste nå ut till målgruppen också

   Svara
  • Dante

    /  07/12/2016

   Tjejer behöver terapi, killar behöver coaching. Tjejer vill prata om sina problem, killar vill ha hjälp att lösa problemen. Tror man skulle nå betydligt mer killar om man hade en annan approach..

   Svara
 4. Jan

   /  07/11/2016

  Ehsan Fadakar sprider sitt sedvanliga Sverigehat. Sponsrat och betalt av Aftonbladet. Som tycker att Sverigehat är en bra sak.
  Lustigt nog, trots att vi är så dåliga, så söker sig hundratusen Menaiter hit varje år. Det kanske vore en bra idé om Sverigeföraktaren Ehsan tog till sin uppgift att avskräcka dem? Inte mig emot i så fall. http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/ehsanfadakar/article23155341.ab

  Svara
 5. G

   /  07/11/2016

  OT

  En fråga; Vem är tjejen. Antar hon tillhör M eller KD ? Har försökt klura ut vem det är men det går inte, jag känner igen henne sen tidigare (från twitter antar jag) men kommer inte på vem det är.

  Svara
  • Jan

    /  07/11/2016

   Kolla taxeringskalendern i Djursholm. Högt upp. Så hittar du nog hennes mamma och pappa i alla fall.

   Svara
   • G

     /  07/11/2016

    Det var faktiskt hennes Twitter jag hoppades på att hitta, men tack för kommentaren (;

    Svara
  • Eftersom det är ett Allians-team, torde hon vara något av C, L eller KD. Hanif är M, kolla hans flöde, han namngav alla på en annan bild

   Svara
   • G

     /  07/11/2016

    Jo det tror jag också. Följer Hanif varje dag, jag har kollat hans flöde långt tillbaka bara för att, men hittar ingen tweet där han namngav någon eller där han inkluderade tag @xxx på de andra personerna på bilden i en tweet/bild, i så fall har jag missat just den.

    Svara
  • Motkraft

    /  07/12/2016

   Jag vet det är fel och oftast kvinnor som får utstå kommentarer om sitt utseende istället för budskap…..

   Men jag saknar Hanifs skägg! Jag tycker han ser bättre ut utan men det var liksom ett varumärke, man kände igen honom direkt på skägget! 🙂

   Svara
 6. G

   /  07/11/2016

  Eva Thalen gör verkligen allt hon kan för att försvara Black Lives Matter-rörelsen till varje pris i följande tråd på twitter.

  Tweet 1 i tråden här

  Svara
 7. MiT

   /  07/11/2016

  Svara
  • G

    /  07/11/2016


   Är det någon som inte förstår det där, ja då är det fan ingen ide att försöka förklara för den personen öht.

   Svara
  • Skeptisk

    /  07/11/2016

   Antingen kan hon inte följa den logiska slutsatsen av sitt eget argument eller så hon antar alltså att alla män våldtar om de inte lärs att så gör man inte. Vet inte vad som är värst.

   Svara
 8. G

   /  07/11/2016

  Svara
  • Jan

    /  07/11/2016

   Sverige har låga bolagsskatter. Under EU-snittet. Många storföretag betalar dock ingen skatt alls. Trots stora vinster.

   Svara
  • T

    /  07/11/2016

   Utländska företag med verksamhet i Sverige betalar ingen bolagsskatt alls här. De allra flesta storföretag som är verksamma här är inte Svenska längre.

   Svara
  • Senior

    /  07/11/2016

   Nej, för skatterna ser det socialistiska arbetarpartiet till att ta från arbetarna, även om de kallar det för arbetsgivaravgift och inkomstskatt är bägge delarna pengar som företaget som anställer någon måste betala till staten….

   Svara
   • Jan

     /  07/11/2016

    Alla industrialiserade, moderna länder i väst har skattesystem. Även USA. Ett land behöver inte vara socialistiskt för att ha löneskatter.

    Svara
   • T

     /  07/11/2016

    Sverige har i år 43,2% skattetryck. USA hade 26% förra året. Danmark är värst med 50,9%

    Svara
  • Kristian

    /  07/12/2016

   Sverige är inte socialistiskt.
   Sanandaji har beskrivit Sverige som kapitalistiskt med höga skatter och stor välfärdsapparat. Det ena ger inte automatiskt det andra.

   Svara
 9. G

   /  07/11/2016

  OT

  Per Gudmundson: Som väntat: sämre gatumat med MP
  http://www.svd.se/som-vantat-samre-gatumat-med-mp/av/per-gudmundson

  Allt blir sämre med MP! );

  Svara
 10. MiT

   /  07/11/2016

  Svara
 11. MiT

   /  07/11/2016

  ”Till det yttre ser pojkarna vuxna ut, men de blir som barn när de plaskar i vattnet och leker med varandra. Fahim Fazly ligger i vattnet med en platta och försöker lära sig att flyta. Han är också 16 år, från Afghanistan och har bott i Sverige i tre månader och pratar knappt någon svenska eller engelska.”

  http://www.dn.se/sthlm/har-far-flyktingbarnen-lara-sig-simma/

  Svara
  • G

    /  07/11/2016

   ”Till det yttre ser pojkarna vuxna ut, men de blir som barn när de plaskar i vattnet och leker med varandra.”
   Åhhh vad romantiskt ❤

   Vill inte klicka på länken, är rädd för att mitt låga förtroende för DN försvinner helt pga det jag skulle kunna tänkas få se.

   Svara
   • Nixpix

     /  07/12/2016

    De ser ut precis som ensamkommande unga män utan föräldrar brukar, dvs som någonstans mellan 25 och 35.

    Svara
 12. Frida Gustavlin

   /  07/11/2016

  Jag forskade i en artikel om vilka som tafsar, och har lärt mig att forskare kan forska fram svar till en intervju utan att ha forskat fram en endaste liten formulering om statistik, och att journalisten som forskade fram frågorna helt glömt bort att fråga, fråga på ett forskande sätt, om det finns något hos forskarna som stödjer det de forskat fram i en forskningsrapport om själva forskningen.

  http://www.svd.se/forskare-tafsandet-kan-inte-kopplas-till-specifik-grupp/om/sexovergrepp-i-offentliga-miljoer

  Nu är jag så klart inte någon expert om forskning, så jag forskade lite på Wikipedia:

  ”Forskning eller genusvetenskapligt studium är en inaktiv, planlös och sporadisk process som bedrivs av genusforskare för att få nya viktiga kunskaperna och ökat tyckande, och resulterar ibland, men inte speciellt ofta tack och lov, i unken vetenskaplig publicering med stöd i statistik och annan saklig fakta.”

  /Frida

  Svara
  • G

    /  07/11/2016

   Jösses vilken artikel. Skäms på SvD att ta in det där och skriva ”Forskare:..”

   ””Det här har felaktigt förknippats med invandrare, bland annat SD lyfter fram detta. Men det är bara ett tyckande. Det behövs mer kunskap i debatten, och det vill jag stå för utifrån den forskning som finns, säger Lars Jalmert, som tidigare varit riksdagskandidat för Feministiskt initiativ.

   Men det är mest kvinnor som tar upp problemet. Männen är rätt tysta, trots att det i allra högsta grad handlar om män och manliga attityder, menar Lars Jalmert. Många känner sig anklagade, och vill skjuta problemet ifrån sig och tala om förövarna som ”de andra”. Men männen behöver också diskutera detta, tycker han.

   – Naturligtvis är det inte alla män som begår de här övergreppen. Det får man alltid höra. Men det är ett stort antal. Det här skadar också männen.

   Frågan är vad som kan göras för att förhindra mäns övergrepp mot kvinnor.

   – Det är ingen ”quick fix” det här. Det är ett genomgripande arbete som måste göras på alla nivåer i samhället. Det absolut viktigaste är att se till att pojkar och män inte har tillgång till kvinnors kroppar som en naturlig rättighet, säger Lars Jalmert.””

   Han säger….
   ”Det behövs mer kunskap i debatten, och det vill jag stå för utifrån den forskning som finns, säger Lars Jalmert, som tidigare varit riksdagskandidat för Feministiskt initiativ.”

   Ja, DU är säkert rätt man för att stå för den kunskapen i debatten, jag tror jag exploderar, det verkligen kryper i hela kroppen efter att ha läst den här artikeln.

   Åh gode guuud. Tack för den Frida nu mår jag genast bättre, ahahhh!

   Svara
   • G

     /  07/11/2016

    ”Naturligtvis är det inte alla män som begår de här övergreppen. Det får man alltid höra. Men det är ett stort antal. Det här skadar också männen.”

    1.) ”Sort antal” var det ja. De som är i eran grupp av ”forskare” är dessvärre också ett ganska stort antal som får utrymme i media obehagligt ofta bara sådär.

    2.) ”skadar också…” Och det ni tror er hålla på med skadar gruppen forskare (riktiga genuina forskare) helt i onödan pga sånt här, men det bryr ni väl inte er det minsta om ?

    Sorgligt.

    Svara
  • Frida Gustavlin

    /  07/11/2016

   ”– Det är ingen ”quick fix” det här. Det är ett genomgripande arbete som måste göras på alla nivåer i samhället. Det absolut viktigaste är att se till att pojkar och män inte har tillgång till kvinnors kroppar som en naturlig rättighet, säger Lars Jalmert.”

   Då föreslår jag följande peppiga lösning. Alla tjejer flyttar hädanefter söder eller väst om Ytterhogdal, samtliga män norr eller öster om samma byhåla.

   https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Sveriges_geografiska_mittpunkt

   ”– Naturligtvis är det inte alla män som begår de här övergreppen. Det får man alltid höra. Men det är ett stort antal. Det här skadar också männen.”

   Hur många är ett stort antal om det nu inte är alla män?

   Låt oss gissa.

   Enligt Wikipedia så anmäldes lite över 15000 sexualbrott 2009, ca hälften våldtäkt, hälften ofredanden, befolkningsmängden 2009 var lite drygt 9 miljoner. Låt oss då anta att mörkertalet är så pass högt som 75%, inga förrövare är återfallsförbrytare, inga förrövare är kvinnor, inga kvinnor har gjort falska anmälningar, och att alla 60000 fall handlar om regelrätta våldtäkter. Rätt snälla antaganden för att stödja tesen om mäns överjävliga sexualvåldsdrift. Det betyder att vi gissningsvis att 1,5% av alla män gjorde sig skyldiga till våldtäkt 2009. Är 1,5% av 100% mycket?

   Nu är det så klart inte så, 2009 anmäldes ca 6000 våldtäkter, 10 procent slutade i fällande dom. Låt säga att mörkertalet ligger på ca fifty/fifty, och att hälften av anmälningarna faktiskt var våldtäkter i juridisk mening men inte gick att leda i bevis, ja då har vi fortfarande 6000 inträffade våldtäkter. Låt säga att en gärningsman står för 1 och en tredjedel av varje våldtäkt så ger det ca 4500 aktiva våldtäktsmän 2009. Vilket av 9 miljoner motsvarar 0,05% av befolkningen. Är 0,05% av 100% mycket?

   Rena spekulationer från Fridas sida, men det här forskningssnacket utan stöd i statisik börjar bli tröttsamt, och då tar jag mig också frihet att tycka fram lite statisk bäst jag vill.

   Svara
  • G

    /  07/12/2016

   Som vanligt roande att läsa kommentarer till sådana här artiklar, en känsla av ”ahhh inte bara jag som reagerade, så skönt att veta”

   Svara
   • G

     /  07/12/2016

    Haha jaha, jag har hamnat på spamlistan igen verkar det som.
    Ok, vi provar att posta FB-länken till kommentarerna som inaktiv då, copy&paste blir det som gäller.

    facebook.com/svenskadagbladet/posts/10153589991656174

    Svara
    • G

      /  07/12/2016

     Oj, samtidigt stort kudos till SvD som igen pushar fram Özge Öners artikel från i vintras enbart pga att den ”delas flitigt just nu”.

     facebook.com/svenskadagbladet/posts/10153589495816174

     Att den delas flitigt just nu finns det givetvis en orsak till -> verkligheten.

     Svara
 13. MiT

   /  07/11/2016

  Svara
 14. MiT

   /  07/11/2016

  Svara
 15. MiT

   /  07/11/2016

  Svara
 16. MiT

   /  07/11/2016

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  07/11/2016

   Det är defintivt inte maktmissbruk, det är ett rent könsmaktsordningsmissbruk!

   Mingel på BioRio! Det doftar gott om både svågerpolitik och korruption. F! Sitter som bekant i Stockholms stadshus, vad får deras coola feministbästisar, föreståndarna på BioRio, i fickan för detta?

   Jag diggar fotnoten i artikeln, som om de som läser är idioter: Nationalencyklopedin beskriver feminism som en social rörelse för jämställdhet mellan kvinnor och män.

   Det här alltså arbetsplatsen som ska ha sommarjobbare: http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/ny-jamstalldhetsgrupp-i-stadshuset-bestar-enbart-av-kvinnor/aRKohs!r5SvLM0BUEfArkrC@Ai2ew/

   ”– Det handlar om att unga själva ska få möjlighet att lära sig om sina rättigheter, mänskliga rättigheter, och då använda sig av feminism och antirasism. Att unga själva ska ta makten över sitt eget liv. Det kommer rapporter om att tjejer och hbtq-personer inte kan röra sig fritt. Så det handlar helt enkelt om att unga ska ta makten över sitt eget liv.

   Vad exakt ska de göra?

   – Jag har inte exakta detaljer på projektet.”

   De ska alltså betala fjortisar sommarlön för att de ska indoktrineras i feminism, vilket måste vara total jävla bingo och det skönaste sommarjobbet för fjortisar som redan är överpeppade feminister, för jag kan knappast tro att de kuskar in några finniga epa-traktorsnubbar från Grimsta eller Blackeberg, det här förnäma sommarjobbet är med all sannolikhet sommarens mest eftertraktat meningslösa sommarkneg bland södermalmsfjortisfeministerna.

   Det vore intressant att veta följande.

   1. Vem har bestämt detta?
   2. Vilka kompisar till HON som bestämt detta får pengar av kommunen?
   3. Vilka fick sommarjobben? Var det barn till antingen kompisarna till hon som bestämde, eller blev det kompisarnas kompisar?

   /Frida

   Svara
  • G

    /  07/11/2016

   Braaaaaa Erik! ❤
   Man behöver inte vara Kristdemokrat för att fatta vad ha säger och menar!

   ""Är du feminist?
   – Nej, jag kallar mig inte det. I begreppet Kristdemokrati ligger alla människors lika värde och samma möjligheter för män och kvinnor. Men jag kategoriserar mig inte som feminist för jag tycker att det ligger massa annat i det begreppet som jag inte gillar.

   Kan du ge exempel på vad du inte gillar?
   – Jag tycker att man hakar upp sig på kön för mycket, Jag tycker inte att det är korrekt att man alltid kan ge svar på problem utifrån könsanalys. Det finns en massa andra dimensioner; om sexuell läggning, hudfärg, religion. Jag tycker också att man skapar konflikter mellan män och kvinnor på ett sätt som jag tycker är onödigt. Många gånger skuldbelägger man kollektiv i stället för individer, och det tycker jag är väldigt problematiskt. Man talar om män som ett kollektivt problem i stället för människor som begår brott mot kvinnor exempelvis. Det kan aldrig vara mitt ansvar som man om Kalle Johansson misshandlar sin flickvän, exempelvis, det är Kalle Johanssons som gör det våldet, inte jag.

   Hur menar du?
   – Jag ifrågasätter verkligen att det finns en massa jobb i detta att göra under tre sommarveckor, som de (kansliet för mänskliga rättigheter) inte hinner med resten av året. Ska man jobba med den här typen av frågor krävs det en kunskap i ämnet som en 16, 17-åring kanske inte alltid har, av naturliga skäl.

   Erik Slottner är på semester just nu men kommer att skriva en interpellation i frågan så fort han är tillbaka i stadshuset.

   Ordföranden för kommunstyrelsen råd för mänskliga rättigheter, Sissela Nordling Blanco, (Fi) är också på semester så kommunfullmäktigeledamot Lisa Palm (Fi), svarar i hennes ställe:

   – Det handlar om att unga själva ska få möjlighet att lära sig om sina rättigheter, mänskliga rättigheter, och då använda sig av feminism och antirasism. Att unga själva ska ta makten över sitt eget liv. Det kommer rapporter om att tjejer och hbtq-personer inte kan röra sig fritt. Så det handlar helt enkelt om att unga ska ta makten över sitt eget liv.

   Vad exakt ska de göra?

   – Jag har inte exakta detaljer på projektet.

   Kristdemokraterna kallar detta maktmissbruk. Vad säger du om det?

   – Att feminismen fortfarande är så provocerande för Kristdemokraterna säger ganska mycket och visar att feminismen – som handlar om alla människors lika värde – behövs ännu mer.

   Vad säger det?

   – Feminism har alltid varit provocerande för konservativa krafter som vill gå tillbaka, eftersom det är en frihetsrörelse som handlar om människans rätt till sin egen kropp och frihet.""

   Nötter. Det är inte alls det som eran feminism handlar om.
   Och att vara konservativ innebär inte att man vill "gå tillbaka", väldigt ofta räcker det med att värna om det som man redan har och förhindra olika idiotiers frammarsch som inte gör annat än att skada.

   Svara
  • Kristian

    /  07/12/2016

   ”Fotnot: Nationalencyklopedin beskriver feminism som en social rörelse för jämställdhet mellan kvinnor och män.”

   Fotnot: Nationalencyklopedin är ett par generationer fel.

   Svara
 17. Jan

   /  07/11/2016

  Nu börjas det. Feministisk utrikespolitik. Först på agendan: Utbilda 600 miljoner flickor i u-länder. Så räddar vi världen: http://www.aftonbladet.se/ledare/article23156235.ab

  Svara
  • Ja, pojkarna går ju redan i skolan. Madrasas, där de lär sig rabbla korantexter utantill på ett språk de inte förstår. Viktig kunskap i 2000-talets globaliserade & högteknologiska värld .

   Svara
 18. Jan

   /  07/11/2016

  Kvinnorna på TV4 verkar inte förstå ett dugg av vad feminism är. Det handlar knappast om att TV4-kvinnorna får klä sig som de vill som Jenny Alversjö tror. Påhejad av feministorganet Elle! Det är något mer komplicerat än så. Det förvånar mig hur kvinnor, även utbildade medelklasskvinnor som Jenny, ofta har en väldigt naiv och förenklad bild av vad feminism är.
  http://www.elle.se/se-jenny-alversjos-feministiska-kupp-direkt-i-tv4-nyhetsmorgon/?utm_medium=email&utm_source=bizwizard

  Svara
  • Skeptisk

    /  07/12/2016

   ”Drog hon upp sin långa röda kvinna”
   Avd. Korrekturläsning är överskattat.

   Hon som kritiserade deras klädsel ansåg att hon gjorde det ur en feministisk synvinkel. Kan tydligen användas åt alla håll och av båda sidor samtidigt.

   Svara
   • Lövet

     /  07/12/2016

    En kvinna som försöker socialisera en annan kvinna till att bära en mindre utmanande klädsel…
    …Patriarkatet visar sig igen!

    Svara
 19. G

   /  07/11/2016

  Josef Fransson SD, svarar professor Göran, som gjorde frågan om värderingar onödigt invecklad på SVT Opinion för några dagar sedan. Jag tycker dock Josef hade kunnat ge lite fler och bättre exempel, och skrivit längre när han hade chansen.
  http://www.svt.se/opinion/varfor-grumla-en-viktig-diskussion

  Svara
 20. G

   /  07/11/2016

  Svara
 21. G

   /  07/11/2016

  Fy fan ;(

  Svara
 22. G

   /  07/11/2016

  Svara
 23. G

   /  07/11/2016

  ”Vem bryr sig? Ingen.

  Min debattartikel http://www.svt.se/opinion/felicia-sundmark-om-overgrepp har väckt debatt inom mediakåren. SVT opinions redaktion valde att lägga till en fotnot och den har nu använts flitigt för att försöka ogiltigförklara resonemanget i min text. Jag anklagas för faktafel och röster har höjts för att artikeln ska plockas bort.”

  http://frusundmarksprlor.blogg.se/2016/july/vem-bryr-sig-ingen.html

  Svara
  • G

    /  07/12/2016

   Ni som har konton på twitter eller facebook!

   Tipsa gärna https://twitter.com/avpublicservice om det som SVT håller på med ang Felicias artikel på SVT Opinion, så att även dem uppmärksammar det här, det är inget annat än smutskastning från SVT:s och medias sida mot Felicia, obehagligt att se.

   Svara
 24. Svenne

   /  07/12/2016

  Sluta att sluta…

  Svara
 25. G

   /  07/12/2016

  ””Det är rätt många som bryter mot lagen här i dessa inlägg. Det är inte lagligt att hetsa mot människor på grund av etniskt, religiös, sexuell eller annan tillhörighet. Ändå kommer det de mest sjuka påståenden här som senare ska ligga till grund för diverse rasistiska tankemönster. Vad har det ena med det andra att göra? Och ni som har tagit på er offerkoftan, vem är offer och vem är förövaren? Barnet i Thailand eller den tjocka medelklass gubben, barnarbetaren eller hen som bär kläderna, de som koloniserat eller de koloniserade. Nä tillbaka till skolbänken och gör om och gör rätt.””
  http://hokmark.eu/i-sverige-rader-svensk-lag/comment-page-1/#comment-211976

  Ja, jag säger då det, så kan man ju också välja att se kommentarerna till Hökmarks text, som jag själv inte håller med om till 100%, inte ens nära.

  ”Vad har det ena med det andra att göra?”

  Det undrar jag också efter att ha läst din kommentar.

  Svara
 26. Svenne

   /  07/12/2016

  TBC på tredje-världennivå:

  ”Between 2003 and 2015, the state has recorded 77 cases of active tuberculosis in Vermont. Of those, the Health Department says just 15 were diagnosed in refugees. 26 of the cases were in U.S.-born individuals. The remainder were in people who fell into other categories, like people living in Vermont on student or work visas.

  Since only 6,300 refugees have arrived in Vermont over the past twenty-five years, these new statistics reveal a third-world level of active TB among the refugees currently residing in the Green Mountain State.”

  Svara
 27. Det läggs oproportionerligt stort fokus på yta, ytlighet och form, snarare än djup, innehåll, mening och budskap. Rättssäkerheten skulle antagligen förbättras om apor kastade stenar eller utdömde straff i domstolar. En välprogrammerad robotdomare skulle i sin saklighet, opartiskhet och objektivitet antagligen överträffa mänskliga domare och ”den mänskliga faktorn” med hästlängder. När det gäller ”maskerade vittnen”, så borde de kunna hanteras av en blind fru Justitia, vars främsta uppgift är att se till sak snarare än person.

  Svara
 28. G

   /  07/12/2016

  OT

  Precis som med allt annat är det inget att sopa under mattan och glömma bort, bara bra att folk får reda på hur det en gång var, ifall nu inte alla redan har koll på det. Men själv hade jag nog avstått från att tweeta ut sånt här just nu, även om det är fakta och helt sjukt att det var så en gång i tiden, med tanke på hur oroligt det är i det amerikanska samhället just nu med våld & skjutningar till höger och vänster av olika anledningar nästan dagligen. Jag har inte ens läst svaren på tweeten, för jag kan nästan lista ut med handen vad som skrivs där om och av både vita och svarta så som debatten har låtit på sistone från båda sidor. Men det är svårare att släcka elden om man hela tiden förser den med bränsle på ett eller annat sätt.

  Okej innan jag tryckte på ”skicka kommentar”-knappen så tog jag en titt.
  Det ser ut som det brukar bland tweetsen….

  ”you can’t be racist against the majority”…
  ”white ppl don’t experience racism bc they are the majority”

  Och så säger någon nåt om svarta istället.
  Sen lite tjafs på det fram och tillbaka och ingen förstår vad de håller på med.

  Svara
 29. Jan

   /  07/12/2016

  Ytterligare en bimbofeminist som tror att feminism är detsamma som att kvinnor gör som de vill. Notera hur hon framhåller sin egen fåfänga i början av artikeln. Som om kvinnlig fåfänga vore synonym med feminism. Hur vore det om hon tog till sig av kritiken istället?

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/matildaandersson/article23159242.ab

  Svara
  • MiT

    /  07/12/2016

   Hon kommer från nyheter24…

   Svara
   • G

     /  07/12/2016

    Haha, så hon har ”uppgraderat” från N24 till AB. Samma typ av innehåll fast större spridning av budskapet via webben + tidningen.

    Svara
 30. MiT

   /  07/12/2016

  Svara
  • Gurkburken

    /  07/12/2016

   Den här bloggen sprider kunskap om feminism, andra not so much.

   Svara
 31. MiT

   /  07/12/2016

  Svara
  • Kristian

    /  07/12/2016

   Sven Melander berättar för yngre journalister om något som kallades ”följdfrågor”:

   Svara
 32. MiT

   /  07/12/2016

  Svara
  • G

    /  07/12/2016

   ”Och du ska kalla dig journalist…”

   Hon ÄR och jobbar som en journalist ska, till skillnad från majoriteten som kallar sig journalister.

   Svara
 33. Motkraft

   /  07/12/2016

  Jonas Gardell ondgör sig över talet om ”svenska värderingar”. Han är inte dummare än att han förstår att ”svenska värderingar” i stort täcks av ”västerländska värderingar” och är motsats mot värderingar som råder i många MENA-länder. Han förstår nog också att även om åsiktskorridoren vidgats så kan talarna inte gärna kan säga detta rakt ut utan måste svepande säga ”svenska värderingar”

  http://www.expressen.se/kultur/vad-ar-sa-svenskt-med-svenska-varderingar/

  Jag har svårt att ro att inte även den gode Jonas känner sig lite stolt över våra västerländska värderingar när ser detta experimentet länkat nedan. Tror han på fullt allvar att detta experiment hade gett detta glädjande resultat i MENA-länderna? På många håll i Östeuropa så hade det troligen inte heller gått så bra

  Jonas vill inte heller ge Sverige kredit för ”vår relativa jämställdhet och vår relativa tolerans mot HBTQ-personer”. Kan vara så men den öppenhet som Jonas förordar kommer att drabba unga kvinnor och HBTQ-personer hårt då vi i hastig takt importerar en intolerans utan dess like. Men Jonas verkar vara ok med att homosexuella får gå tillbaka till att smyga med sin läggning, att kampen slungas tillbaka många årtionden.

  Att ”öppna sina hjärtan” utan urskillning har sitt pris. Förutom arbetslösa och sjuka svenskar så är det kvinnor och HBTQ-personer som kommer att få betala det högsta priset.

  Svara
  • Betyder det att man kan tolka det du skriver som att du är feminist, HBTQ-aktivist och värnar om arbetslösa och sjuka, eller är det Jonas Gardell specifikt, som får dig att känna så?

   Svara
 34. MiT

   /  07/12/2016

  Svara
 1. Slumpen slår till igen | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: