Slumpen slår till igen

Det kom ju fram häromdagen att man i Stockholm har sommarjobbare som ska sprida radikalfeministisk propaganda för skattepengar. Slottner reagerade och kallade det maktmissbruk.

sommarjobbare ska missionera feminism

Cecilia Engström, pressekreterare för MP Stockholms stad kommer såklart med det briljanta argumentet att om man reagerar på galenskap och idioti så är det bevis på att det behövs mer galenskap och idioti.

Nu har DN pratat med några av de sommarjobbare som ska sprida propagandan och som av en slump så råkade DN få tag på en radikalfeminist som gärna pratar.

sprida propaganda som sommarjobb

De är upprörda över att Slottner inte fick dem att känna att det var ett riktigt jobb. Tips: Att sprida politisk propaganda på sommaren är inget jobb heller. Alls. Tramsa får man göra på sin fritid med egna pengar.

Men visst är det en otrolig slump att DN lyckades få tag på en radikalfeminist? Det är Moa som är det alltså, kollar man lite snabbt på hennes facebook så gillar hon Feministiskt initiativ, Unga feminister Stockholm, Unga feminister, Fi-studenter, FATTA, Everyday feminism, Positiva genusnyheter, Lady Dahmer och så vidare. Det är vad jag såg när jag scrollade lite snabbt. Kollar man ”Om Moa” så kan man läsa ”Stort intresse för estetik, djur och feminismen”…

– Jag blev ganska upprörd över att man politiserar sommarjobben och använder det som ett instrument för den politiska majoriteten att föra ut sin politiska agenda. Det är inte sådant våra skattepengar ska gå till. Det är maktmissbruk, säger Erik Slottner, gruppledare för Kristdemokraterna i Stockholms stadshus.

Sådär sa Slottner häromdagen.

Uttalandet togs emot med upprördhet bland ungdomarna som ska göra jobbet:

–  Om man är anställd så hoppas man kunna uträtta något, förbättra, och det har vi verkligen känt att vi gör. Men Erik Slottner fick oss att känna att det inte var ett riktigt jobb utan bara ploj. Man började undra varför vi är anställda av Stockholms stad om personer som sitter i Stockholms fullmäktige tycker att vi inte gör något, säger Viktor Asp, 16.

Moa Pellegrini-Persson, 18:

– Projektet handlar om demokrati och inflytande. Vi ska lära oss våra rättigheter, att göra våra röster hörda och sedan sprida den kunskapen. Det handlar inte om att driva opinion eller tvinga på någon en viss åsikt. Kunskap är makt och det vi gör är vikigt, även om Erik Slottner tycker att ungdomar bara passar till att plocka skräp.

Klart att radikalfeminister blir upprörda när man ifrågasätter om det är lämpligt att leka, tramsa och sprida propaganda för skattepengar. De tycker ju att det är helt perfekt? Radikalfeminism handlar inte alls om demokrati och inflytande utan tvärtom, om totalitärt styre utan inflytande. Och det handlar EXAKT om att driva opinion och försöka tvinga på folk åsikter. EXAKT det och inget annat eftersom det är propaganda och extremvänsterideologi de ska sprida. De ska inte alls sprida feminism, de ska sprida radikalfeminism.

Nästan samma klass på DN:s slump som när Rapport hade ett inslag om delad föräldraförsäkring och besökte ”en vanlig familj” där mamman var EXTREMT genusfokuserad. Inte så konstigt, det visade sig att hon var en aktiv Fisare och kallade sig för journalist… Vilket såklart inte nämndes med en enda stavelse av SVT…

**********

Apropå de sexuella övergreppen som är på tapeten nu och alla som försöker smeta ut det på alla som alls har med saken att göra och påstår att det varit såhär hela tiden i Sverige, att det ingår i svensk kultur, att det är vad svenska män uppfostras till som till exempel galningen Tidholm som påstod att vi i Sverige uppfostrar våra söner att våldta?

bashflak om övergreppen

Jo de som påstår att det är likadant här som där kan ju testa det som Bashflak säger och återkomma sedan och berätta om kulturen finns här…?

Länken går till en den här tweeten

svd om övergrepp

och en artikel i SvD där ÄNNU en idiot får breda ut sig utan minsta lilla kritisk fråga eller följdfråga. Två artiklar på rad i SvD utan minsta lilla kritisk fråga. Häromdagen var det propagandamakaren Jalmert som fick breda ut sig tillsammans med Män är djur-organisationen Roks. Man titulerade till och med Jalmert som forskare fast ”forskare” eller Propagandamakare hade varit mer korrekt.

Detta för mig in på den här tweeten jag såg igår

lernfeldt om schyman och fi

Det är ju en bra fråga faktisk, varför gör man det? Svaret är jätteenkelt och står varje dag i tidningar och kan ses varje dag på tv. Tidningar, det som Lernfelt är en del av, tillfrågar dem JÄMT och ger då extremisterna legitimitet och utrymme. Som nu senast i SvD där man låter propagandamakaren Jalmert breda ut sig utan kritiska frågor. Man kallar honom till och med för forskare fast alla vid det här laget borde veta om vad det handlar om. Varje gång det är något som högst eventuellt kan handla om jämställdhet så frågar man en ”genusvetare”, som om de vet något om jämställdhet. Och så vidare. De dyker jämt upp trots att de bara pratar blaj och inget annat.

Radikalfeminister har helt enkelt kapat feminismen och de gjorde det utan minsta lilla pip till protest. Att det kunde gå så lätt beror förmodligen på att de flesta feminister egentligen är radikalfeminister och sympatiserar med dem. Tidningar och övrig media har stått och applåderat medan det skett, man har gladeligen anställt dem som ”krönikörer” med mera. Vad man däremot INTE har gjort är att ställa dem mot väggen, ställt jobbiga frågor till dem, grävt och undersökt hur det egentligen står till med jämställdhetskunnandet och så vidare. Nu betalar man priset för undfallenheten, nu står de där och kan helt obehindrat slänga ur sig vad som helst.

**********

dn om ålder på ensamkommande

Nu är det dags för DN att låtsas som om de alltid tyckt såhär.

 ensamkommande-barn-illustreras-av-nalle

Och sådär illustrerade DN en artikel som handlade om ensamkommande unga vuxna män utan vårdnadshavare i oktober 2015. Våningssängar med en nalle och söta kissekatter på sängkläderna. Exakt vad man förknippar med barn mellan 20 och 40 år…

Häromdagen kunde man i DN läsa om ensamkommande som gick på simskola

Till det yttre ser pojkarna vuxna ut, men de blir som barn när de plaskar i vattnet och leker med varandra. Fahim Fazly ligger i vattnet med en platta och försöker lära sig att flyta. Han är också 16 år, från Afghanistan och har bott i Sverige i tre månader och pratar knappt någon svenska eller engelska.

De ser vuxna ut till det yttre men det duger ju inte för DN utan då skriver man att de plaskar och leker så man verkligen ska tänka på små barn. Undrar varför de ser vuxna ut…?

**********

Polisen ska sänka begåvningskraven under antagningen för att bli polis

polisen sänker antagningskrav

Fantastiskt! Kommer säkert att göra underverk med statusen på polisyrket…

Polisutbildningens begåvningstest har en niogradig skala och en normalbegåvad sökande får en fyra, femma eller sexa på testet. Förut krävdes en fyra för att komma in på polisutbildningen. Nu har det kravet alltså sänkts till en trea.

Inte ens normalbegåvad ska vara ett krav längre utan man lägger sig på snäppet under!

Enligt Bengt-Åke Nilsson, sektionschef på polisens HR- och kompetensavdelning, betyder inte sänkningen av begåvningskraven att man sänkt kraven för att bli polis:

– Man får titta på hela antagningsprocessen till polisutbildningen. Att säga att man sänkt kraven är lite för hårt. Det speglar inte hela antagningsprocessen.

Men när man sänker kraven för att bli polis så sänker man inte alls kraven för att bli polis enligt Nilsson på kompetensavdelningen…

Antingen så sänker man kraven eller så sänker man inte kraven. Sänker man begåvningskravet från normalbegåvad till under normalbegåvad så sänker man ju kravet? Man får fler som inte är normalbegåvade som söker och då kommer fler av dem att komma igenom också. Hur kan man få det till att inte vara sänkta krav?

Häromdagen så handlade det om att Sverige i snabb takt är på väg att förvandlas till en sketch av Monty Pyton. Det är fel, vi ÄR redan en sketch av dem! De beskrev dagens Sverige redan för 30-40 år sedan…

**********

nya bamse

Jag vet inte säkert, men visst verkar Bamse vara lite annorlunda nuförtiden?  😉

MVH

MiT

Lämna en kommentar

122 kommentarer

 1. Svenne

   /  07/13/2016

  Stanineskalan, och intagningskravet är nu en trea…

  Svara
  • Jag hade 8 när jag mönstrade till lumpen. [Äckligt ödmjuk]

   Svara
   • T

     /  07/13/2016

    Dito. Man blev inte uttagen till kanonmat men fick istället göra lång (hemlig) tjänst.

    Svara
    • Grodan Boll

      /  07/14/2016

     Simon har lovat att jag är helt normal, men rent hypotetiskt kan jag ha hamnat på samma ställe som du. Eller, inte… talar du ryska?

     Svara
   • Gurkburken

     /  07/14/2016

    9 för mig. Fick göra en kort tämligen smörig tjänst med en mycket blandad kompott andra meniga, bland annat en elithockeyspelare, men även folk som började plugga teknisk fysik och på Handels.

    Svara
  • G

    /  07/13/2016

   Och för att bli politiker gäller ? 😛

   Svara
   • Svenne

     /  07/13/2016

    Inga krav alls, förutom ‘brun tunga’…

    Svara
   • Noger

     /  07/14/2016

    De som inte kommer in på polisutbildningen får bli politiker eller lärare.

    Svara
 2. T

   /  07/13/2016

  Dan Eliasson vill omges av personal med samma begåvningsnivå som han själv. ”IQ mellan 70 och 85 benämns som normal begåvnings nedre del eller svag begåvning och är inte ovanligt, medan personer med ett IQ under 70 ofta uppfyller kriterierna för någon form av mental utvecklingsstörning.” (Wikipedia)

  Svara
 3. Kristian

   /  07/13/2016

  Bamse? 🙂 Börjar KATSOTPB bli ”mainstream”?

  Svara
 4. MiT

   /  07/13/2016

  Svara
  • Kristian

    /  07/13/2016

   ”Ökad medvetenhet” går till historien som sommarens modeuttryck.
   Det är säkert ökad medvetenhet om regler som får fler att sjukskriva sig.
   Ökad medvetenhet om hur man gör upp eld ger fler bränder.
   Osv.

   Svara
 5. Hmm

   /  07/13/2016

  Nej att det gick så lätt beror på två andra saker.

  1, Media, som är dem som bestämmer vem som ska få höras, tillhör alla vänstern. Media är inte representativt för Svergies befolkning.

  2, I början så trodde ingen normalt funtad person att de skulle tas på allvar. Misstag!

  Bra förslag av Bashflak. Borde spridas av fler. Blir svår att värja sig emot.

  Svara
  • Jan

    /  07/13/2016

   Lejonparten av landets dagstidningar är borgerliga. Med alliansvänliga ledarsidor. Ditt påstående är inte med sanningen överensstämmande.

   Svara
   • Rikard

     /  07/13/2016

    Hej.

    Jan, majoriteten av morgon/dagstidningarna kallar sig förvisso borgerliga, men är det borgerliga åsikter de framför? Är det inte så att det journalistiska och politiska etablissemangen ligger långt från medborgaren, och betraktar denne som ett hinder? Jämför med Socialdemokraterna; är det socialdemokratisk politik man fört de senaste tjugo åren? Jag skulle svara nej på det. Alliansvänlig, som du skriver, är nog ett betydligt mer passande uttryck idag än borgerlig.

    Majoriteten journalister, och därmed redaktionerna, är dock vänstervridna, och det rejält.

    ”Tabell 13.1 Journalisternas och allmänhetens partisympatier (%)

    Journalister Allmänhet Skillnad
    Vänsterpartiet 15 5 +10
    Socialdemokraterna 14 28 -14
    Miljöpartiet 41 12 +29
    Centerpartiet 4 5 -1
    Folkpartiet 7 7 ±0
    Moderaterna 14 34 -20
    Kristdemokraterna 2 3 -1
    Sverigedemokraterna 1 3 -2
    Feministiskt initiativ 1 – +1
    Annat 2 1 +1
    100 100
    Antal personer 1338 4326
    Frågan löd: Vilket parti tycker du bäst om idag? Journalistenkäten och enkäten
    till allmänheten besvarades under perioden oktober 2011 – februari 2012.” Källa:
    [http://www.jmg.gu.se/digitalAssets/1369/1369226_journalist-2011-journalistboken-kap-13.pdf]
    [http://jmg.gu.se/digitalAssets/1284/1284227_nr38.pdf] En äldre sammanställning, för jämförelse.

    Jag hävdar att Miljöpartiet är ett vänsterparti (med dagens definitioner av politisk hemvist); omvänt är moderaterna inte ett borgerligt parti enligt den klassiska definitionen.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
    • Jan

      /  07/13/2016

     Säkert. Men jag replikerade på Hmm:s påstående att ”media tillhör vänstern”. Vilket jag vederlade. Ägandet av medierna är för övrigt viktigare än många tror.

     Att många journalister svarar MP i opinionsundersökningar tror jag, delvis, har att göra att MP, åtminstone tidigare, upplevdes som att ligga nära mitten i den politiska skalan. Alltså politiskt neutrala. Vilket passar journalisten som handen i handsken. En journalist vill ju alltid ge sken av att vara konsekvensneutral.

     Svara
     • Rikard

       /  07/13/2016

      Hej.

      Jag menar det inte som någon sorts felfinneri, ifall det lät så.

      Att se Mp som varandes i den politiska mitten är en möjlig förklaring som jag inte tänkt på, av det enkla skälet att Mp är ungefär lika mycket mittfåra relativt våra allmänna åsikter och värderingar som Fi, eller Svenskarnas Parti.

      Jag tror att de enda som tjänar på att vi (som i vi medborgare) diskuterar utifrån den gamla binära skalan är just journalister och politiska obfuskeringsexperter; genom att ideologisera och äga ‘de goda’ positionerna görs motståndaren ‘ond’, oavsett sakpolitik. Hur många förslag från SD är egentligen av klassisk socialdemokratisk modell, och hur många är av traditionell borgerlig (Bohman och längre tillbaka)? Den binära skalan omöjliggör saklig debatt i min mening.

      Det är därför jag personligen finner stort nöje i att läsa och ta del av öppet partiska och ärligt agenda-drivande medier: bloggar, videokanaler och tidningar. Den som måste inleda sin argumentation i sak med att åberopa att den står för det sanna och normala anför ju då per automatik att detta väger tyngre än de egentliga argumenten.

      I alla fall, allt gott,

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, lärare

   • Hmm

     /  07/13/2016

    @Jan: Nä, du förstod inte all vad jag ville säga med att de är vänster… Du spelar inte dum alls….eller?

    Svara
  • Jan

    /  07/13/2016

   Dessutom bör du lära dig att skilja på de och dem. Googla!

   Svara
   • Jan

     /  07/13/2016

    Okej. Språktest: ”Media, som är dem som bestämmer vem som ska få höras, tillhör alla vänstern”. De eller dem? Vad tror ni?

    Svara
   • Hmm

     /  07/13/2016

    Om mina skrivfel svider i ögonen, scrolla förbi. 😉

    Svara
  • 1. Va?

   2. Va? Del 2.

   Svara
  • Jag rekommenderar ingen att prova det av mig föreslagna sociala experimentet på riktigt. Den normala reaktionen torde bli att polarna slår en på käften och säger upp bekantskapen på livstid, innan man ens hinner förklara att det var ett socialt experiment.

   Svara
   • Hmm

     /  07/13/2016

    Inte min tanke heller. Utan precis som du använde den som replik i en diskussion.

    Svara
   • MiT

     /  07/14/2016

    Nä, såklart man inte ska pröva det på riktigt. Men som tankeexperiment för vissa är det utmärkt!

    Svara
 6. MiT

   /  07/13/2016

  Svara
  • T

    /  07/13/2016

   Trini Lopez har fått nog och vill ha tillbaka sin gitarr 😀

   Svara
  • Herpderp

    /  07/13/2016

   Stackars Woody Guthrie, kunde han fått en sämre ”tolkare”?

   Svara
 7. Rikard

   /  07/13/2016

  Hej.

  Det där med att så har det alltid varit, och att svenska män skulle ha fostrats till att ha samma kvinnosyn som araber och afghaner – om vi låtsas att det finns en poäng där och tänker ett par steg till, var hamnar vi då?

  De flesta pojkar i Sverige har gått på dagis, sedermera förskola, där bemanningen till förkrossande majoritet utgjorts av kvinnor. De flesta lärare är kvinnor. Barn har ofta, räknat i tid, mer kontakt med dagis- och skolpersonal än med sina förvärvsarbetande föräldrar, och även mer kontakt än med icke arbetande föräldrar i takt med elektroniska nappars intåg.

  Frågan blir ju då varför Sveriges lärare och dagispersonal uppfostrat pojkar till att tafs på flickor. Och hur ser det ut för homosexuella män; har de också en via dagis och skola inympad tvingande lust att tafsa på flickor?

  Testa gärna att resonera med feminister i bekantskapskretsen och lägg fram resonemanget ovan. Troligen kommer skulden att påföras frånvarande fäder (min erfarenhet NB), vilket blir än märkligare. Om fadern varit avståndstagande och frånvarande kan det inte ha varit han som fostrat fram tafsande som beteende.

  Man kan dra vidare i detta, men på egen risk. Man riskerar utstötning ur både professionella sammanhang såväl som sociala (även om den distinktionen inte verkar finnas hos barn under trettioårsåldern).

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
  • Ivar L

    /  07/13/2016

   Mycket bra poäng!
   Hjernevaskklass.

   Inte minst eftersom feminister inte tror på biologiska förklaringar så hamnar ju helt uppenbart ansvaret för denna sociala fostran in i machoidealet på (mestadels kvinnliga) pedagoger som påverkat barnen i spannet två till arton års ålder ungefär. Alternativt är alla pedagogiska metoder totalt verkningslösa mot någon annan, hittills oklar, social kraft. En genusvetare skulle kalla den kraften för patriarkatet men frågan är i såfall hur denna kan verka på avstånd om barnen sällan träffar de patriarkala männen (t.ex. styrelseledamöter).

   Förmodligen hamnar i så fall skulden på media, internet och dataspel vilket i sin tur borde betyda att män uppvuxna i länder utan lika stor tillgång till elektroniska medier borde vara underrepresenterade när det gäller män med machoideal.

   Svara
   • Intenso

     /  07/13/2016

    Aj, mitt huvud… all… denna… logik…

    Tänk på de stackars Feministerna och PKisterna, tabletter är både dyrt och skadligt.

    Svara
  • bullshit

    /  07/13/2016

   ”Testa gärna att resonera med feminister …”

   Det är omöjligt.

   (och alla som testat vet att det är slöseri med tid)

   ”Testa gärna att resonera med feminister i bekantskapskretsen …”

   Det är, om möjligt, ännu mer omöjligt.

   (se över bekantskapskretsen kan vara ytterligare ett alternativ)

   😀

   Skämt åsido.

   Feministen är en intressant figur som yttrar floskler och känsloargument.

   Det får anses vara en bedrift att hen reciterar faktoider oförvanskat ur minnet. Det kan också ses som en form av intelligens. Ideologin tycks i huvudsak vara känslomässigt fokuserad och förankrad på ett närmast personligt plan.

   Att förmå feministen att ”tänka ett par steg till” det är nog att begära lite för mycket. I synnerhet när rationella argument utgör ett hot mot feminismens offerroll liksom individen som identifierar sig som sådant.

   De flesta har erfarit att det är fullständigt lönlöst att resonera med feminister på ett rationellt eller sakligt sätt. Det må vara underhållande för stunden men det är knappast en konstruktiv väg framåt.

   Svara
   • Rikard

     /  07/13/2016

    Hej.

    Jag brukar fråga min feministiska halmgubbe, eller strumpdocka; på så vis får jag alltid rätt svar.

    Med den självkritiken ur vägen så vill jag rekommendera att man använder majevtik – den Sokratiska metoden att via listiga frågor frambringa kunskap och insikt som den tillfrågade egentligen besitter, och kan få fram via att tillämpa sitt förnuft för att lösa frågan.

    -Vad beror tafsande på?
    -Patriarkala strukturer.
    -Är dessa strukturer ett universellt fenomen?
    -Ja, det/de finns överallt.
    -Hur uppstår de/det?

    Och så vidare. Eftersom det inte rör sig om ett logiskt eller förnuftigt system för verklighetsanalys, utan endast löst tyckande och semi-fascistisk ledarkult är feminismen av idag öppet mål och lovligt byte för detta. Man kan utan problem låta personen gräva sin egen grop.

    Till och med kommunismen och socialismen är mer logiskt sammanhängande, även om de inte fungerar vidare väl. Den största bristen modern feminism (och det är en skam att det ordet så befläckats sedan sjuttiotalet, när det en gång stod för likhet inför lagen) har är att den inte söker att skapa och bygga – blott riva ner. Även det är en bra spelöppning: ”Vad har feminismen skapat?” samt följdfrågan ”Vilken sorts feminism är den rätta?”. Mycket nöje.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
    • bullshit

      /  07/14/2016

     Missförstå mig rätt. Håller med om det mesta du skriver. Ifrågasätter varken analysen eller metodiken. Endast syftet.

     Faktum kvarstår att det är näst intill omöjligt att få en feminist att uppnå någon form av insikt genom rationellt resonemang.

     Spelöppning låter som schack.

     Poängen är du hinner bara göra ett eller två drag innan feministen slutar spela, välter pjäserna, faller tillbaka på känsloargument och skriker förolämpningar.

     Det är möjligt att hen gräver sin egen personliga grop, men det påverkar inte propagandan i media.

     Svara
 8. dennis

   /  07/13/2016

  Varför heter alla radfems Moa och andra udda namn?

  Svara
  • Vänta bara tills de kommer heta Äpple, Päpple, Piron och Päron.

   Eller stryck det sista, det är pateriarkart att ha ”Päron”.

   Svara
   • Rikard

     /  07/13/2016

    Hej.

    ”Patriarkart”! Obetalbart, bravo!

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
   • T

     /  07/13/2016

    Vallmo (Poppy) kommer starkt bland drogliberala föräldrar.

    Svara
    • Kristian

      /  07/13/2016

     Det är länge sedan Mary Jane var ”kod”.

     Svara
     • Svenne

       /  07/13/2016

      Det förklarar väl Spindelmannens ”krafter”…

     • Kristian

       /  07/13/2016

      Hehe. ”Allt var en dröm.”
      Man hade kunnat se fram emot den typen effekter i höstens Doctor Strange.

      (Ett problem: The Ancient One spelas av Tilda Swinton. Ännu en film vi slipper se.)

  • Embryo

    /  07/13/2016

   Moa är inget ovanligt namn, åtminstone inte för de som i sin yrkesutövning träffar många ungdomar.
   I slutet av 1990-talet och större delen av det första decenniet det här seklet låg Moa ständigt på topp 10 (tidigare delen) och topp 20 (senare delen) bland nyfödda flickor.
   Snittåldern för de som heter Moa är 14,8 år. Jämförelsevis är snittåldern för det vanligaste kvinnonamnet (Anna) 45,2 år.

   (Som en fotnot kan nämnas att bland nyfödda flickor låg Moa 2015 på 52:a plats och Anna låg på 100:e plats.)

   Det är alltså inte särskilt konstigt om unga radikala feminister heter Moa, men jag förstår att det är ett ovanligt namn för de som inte träffar så många ungdomar 🙂

   Svara
   • Lövet

     /  07/14/2016

    …det där borde i o f s också korrelera med att 60-talistgenerationen började baby-booma – och med tanke på deras föräldrars ideologiska arvegods så är det plausibelt att anta att åtminstone en andel av de sim döpte sina flickor till Moa gjorde det som en bugning till Moa Martinsson…
    …då är inte septum-piercingen långt borta 20 år senare…

    Svara
 9. Jans

   /  07/13/2016

  Undrar om detta är en ren slump också:

  ”Politiska makthavare, mediaeliten och näringslivstoppar. Vad har de gemensamt? Jo, just denna vecka är alla samlade innanför ringmuren i Visby. Men en grupp lyser med sin frånvaro; tiggarna. Och förklaringen är enkel: detta är deras sämsta vecka på hela året.”
  http://ledarsidorna.se/2016/07/peter-andersson-det-snala-almedalsfolket/

  Svara
  • Knappast. Det är välkänt att det rensas ut på tiggare under viktiga evenemang. Har skett i ett antal år i Götet åtminstone – kan knappast vara annorlunda på andra platser.

   Svara
 10. MiT

   /  07/13/2016

  Svara
 11. MiT

   /  07/13/2016

  Svara
 12. MiT

   /  07/13/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  07/13/2016

   Så bra. Då har ju DN ytterligare ett scoop nästa gång det händer. Att polisen inte berättar sanningen alltså. I alla fall om Nyheteridag först sätter bollen i rullning.

   Svara
 13. deprimerad

   /  07/13/2016

  Asså det är nått skumt med polisens antagningskrav, dom införde själva en spärrtid där man bara får söka 1 gång /2år tror jag det var och sen gick dom ut med att antalet sökande sjunker, lagom till polisens löneförhandlingar btw.
  Tror dom plockade bort spärrtiden till vårens ansökningar men jag har ej hört om antalet sökande ökat pga av det men det borde det ha gjort, jag har faktiskt aldrig läst en journalist skriva om spärrtiden.

  Mina farhågor är att polisen sänker kraven ytterligare enbart för att få in en kulturell prägel så deras landsmän kan bekämpa sina egna i förorterna. Jag har själv jobbat(väktare) med lågbegåvade invandrare som gärna vill kuta runt i polisuniform och kräva respekt och ragga brudar. Jag blir svettig när jag tänker på vilka befogenheter (och Pistol!) dom kan ges.

  Konsekvenserna av detta kommer nog bli väldigt tydliga om en tio år när vi helt plötsligt har en väldigt korrupt poliskår som ingen litar på, en utomvästlig poliskår…

  Svara
  • Kristian

    /  07/13/2016

   Machiavelli säger att det finns tre sorters soldater: egna undersåtar (profesionella), legoknektar och frivilliga. (Auxilia är lite besvärligt att översätta, det verkar som om det också kan betyda det erövrade områdets infödda.)
   De enda man kan lita på i längden är de egna, dvs de som är trogna landet eller fursten i första hand och inte bara vill ha pengar.

   Svara
 14. MiT

   /  07/13/2016

  Svara
 15. Anonymouse

   /  07/13/2016

  ”Come Be PC” – Social Justice: The Musical

  Svara
  • Intenso

    /  07/13/2016

   Så OTROLIGT bra. Nu kanske snöflingegenerationen kan förstå hur de är för oss andra.

   Svara
  • Skeptisk

    /  07/13/2016

   DN anser att män som inte sett filmen röstar ner filmen pga kvinnohat. Supersnippan uppmanar kvinnor som inte sett filmen att rösta upp den. Sen vill man tas seriöst?

   Svara
   • Ivar L

     /  07/13/2016

    Dagens Nyheter 2016 i ett nötskal.
    Rena skoltidningen.
    Det är alltså den typen av kulturjournalistik som DN tycker att en prenumerant skall pynta 4493 kr/år för?

    Eller för att citera chefredaktören:
    ”Som prenumerant på Dagens Nyheter får du alltid senaste nytt från Sverige och världen, med granskande reportage och skarpa analyser. Och kom ihåg – den som läser DN får veta mer.”

    Jodåsåatt…

    Svara
  • Ugh, tänkte nästan rösta ned, men har inte sett, det är barnsligt och 17 år på IMDB – nopes. Måste ha principer.

   Men idiot. Oavsett så kommer betyget jämnas ut med tiden!

   Svara
   • Skeptisk

     /  07/13/2016

    Med tanke på att trailern fått sämst betyg av alla trailrar på YT, skulle jag inte satsa pengar på det. Den har t o m sämre röster än Rick Perrys famösa tv-reklam från valet 2010.

    Svara
  • Embryo

    /  07/13/2016

   Jag blir så jäkla trött på att c:a 75,4 % är dumma i huvudet och röstar 1 eller 10 på Ghostbusters. Jag tror förvisso att det är en halvdan film, men det torde vara väldigt få som helt seriöst anser att den är värd 1 eller 10. Betygsätt filmer ni sett!

   Nu är det visserligen bara 3 % av de 1000 användare som betygsatt flest filmer som betygsatt den, men deras 4,6 tycker jag låter rätt rimligt.

   På Rotten Tomatoes har den 75 % bland samtliga kritiker, men bara 47 % bland toppkritikerna…

   Att Sony dessutom har sett till att marknadsföra den på det sätt de valt att göra det på (‘om ni ogillar filmen beror det på att ni hatar kvinnor’) tycker jag förvisso kan vara effektivt, men jag tycker samtidigt att det är oerhört kortsiktigt tänkande. Å ena sidan har det definitivt lett till mer uppmärksamhet kring filmen, å andra sidan kan det leda till negativa effekter ur ett mer långsiktigt perspektiv.

   Svara
   • T

     /  07/14/2016

    Ghostbusters 2 var inget vidare heller.

    Svara
    • Embryo

      /  07/14/2016

     Egentligen tycker jag inte att ettan är det heller. Som ung knatte tyckte jag så klart att det var en fullständigt fantastisk film, men vid en omtitt sisådär 20 år senare var det nog snarare en stabil trea (på en femgradig skala).

     Svara
 16. MiT

   /  07/13/2016

  Svara
  • Kristian

    /  07/13/2016

   Mindre populärt på olika Förintelsemuseer, kyrkogårdar, och så vidare …

   Svara
 17. Jan

   /  07/13/2016

  Tafsvakter i simhallen i Kalmar. 20-åriga män tafsar på 10-åriga flickor. Vanliga svenska män antar jag eftersom det inte står något annat i artikeln? Eller……

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23167821.ab

  Svara
  • Ivar L

    /  07/13/2016

   Det är väl anmälningsbenägenheten som ökat i vanlig ordning?

   Svara
   • Absolut – även om vi inte har minnen av det så var detta beteende frekvent på 70-80-90-00-talet!

    … I det sistnämnda årtalet kan media mörkat lite.

    Svara
 18. Svenne

   /  07/13/2016

  Pews nya undersökning om migration, våren 2016:

  Svara
 19. Svenne

   /  07/13/2016

  😀

  Svara
 20. Svenne

   /  07/13/2016

  32 år före sin tid…

  Svara
 21. G

   /  07/13/2016

  När icke-vita ”rasar” över att ingen av deras färger finns representerade i en bild, konstverk, film, reklamfilm etc etc… då skriver media att XXX får kritik för att bara representera vita. Då är det riktig kritik och ingen sarkastiskt baktanke involverat alls, och det ses av media som seriös kritik på hög nivå och inget att ställa motfrågor om till kritikerna.

  Men när någon försöker (kan inte påstå att det var speciellt lyckat i detta fallet) vara sarkastisk fast åt andra hållet, då blir det direkt rasistiskt istället. Kan ju till viss del bero på avsändare iofs, och att de fokuserar på det istället. Till och med konstnären själv missar del av poängen & passar på att även vara sarkastisk (antar jag) om hans vita hudfärg….

  ””Ett annat tips: om du inte vill bli behandlad som en rasist så är det kanske inte en så bra idé att prata om tre målade flickors hudfärg. Dessutom, att förminska allting till kritik av det demokratiska systemet är lite fegt. Nästa gång kan du komma och diskutera min konst medan jag målar, jag arbetade i Nässjö en vecka, eller så kunde du ha tagit med dig de tolv som gillade ditt inlägg och kommit till invigningen där jag fanns med min stora blonda kör/armé som kallas ”majoriteten av Nässjös befolkning”. Du är också alltid välkommen att diskutera detta i mitt hem, i Argentina, men ta med dig solskyddsfaktor, vi vill inte att din hud ska bli något annat än vitare.””
  http://www.jp.se/article/konstnarens-brev-till-sd-om-du-inte-vill-bli-kallad-rasist/

  1)””om du inte vill bli behandlad som en rasist så är det kanske inte en så bra idé att prata om tre målade flickors hudfärg””……
  2)””men ta med dig solskyddsfaktor, vi vill inte att din hud ska bli något annat än vitare.””

  Är hudfärgen icke-vit -> är det verkligen en bra ide att prata om.
  Är hudfärgen vit -> det går bra att prata och skoja om alla dagar i veckan.

  ””Hur ska man förstå hans inlägg?

  – Han försöker väl vara sarkastisk på något sätt, men jag menar att om en företrädare för ett parti med rötter i nynazismen är sarkastisk om rasism, då är det bara idiotiskt, säger Anders Rydell.”
  http://www.svt.se/kultur/konst/kulturchefen-om-sd-politikern

  Och mer….
  http://www.jp.se/article/efter-sds-kritik-mot-morkhyade-barn-rydell-grov-rasistisk-attack/
  http://www.smalandsdagblad.se/article/vild-debatt-om-vaggmalning/

  Färgkriget fortsätter, är det 3 vita så är det det, är det 3 färgade så är det det, är det 2 färgade och 1 vit så är det det. Kan inte folk bara sluta vara så beroende och fixerade vid människors hudfärg, och sluta med de förbannade dubbla måttstockarna att det är helt okej att vara sarkastisk om vita men inte om färgade, och vice versa. Antingen funkar ALLT åt båda håll eller inget, punkt.

  Svara
 22. Svenne

   /  07/13/2016

  OT: nydailynews: Om kvinnors kroppsideal:

  ””A woman’s body image is strongly linked to her perception of what she thinks men prefer,” says lead author and social psychologist Andrea Meltzer of SMU.

  Heterosexual women, says Meltzer, tend to believe that men prefer the dieted-down, ultra-thin bodies that dominate the media.

  ”Consequently, this study suggests that interventions that alter women’s perception regarding men’s desires for ideal female body sizes may be effective at improving women’s body image,” she says.

  This would be an important step for women’s health and well-being because prior research has shown that women with a positive image of their physique tend to eat healthier, exercise more and have a superior overall self-image.”

  Svara
  • Grodan Boll

    /  07/14/2016

   Så Playboy och Vogue borde stått intill varandra i tidningsstället.

   Svara
 23. G

   /  07/13/2016

  Så bra igen av Karin Pihl. ❤

  http://www.expressen.se/ledare/karin-pihl/vi-behover-inga-kommunala-djs/

  "Alla är dock inte lika nöjda. Stockholmspolitikern Erik Slottner (KD) anser det vara maktmissbruk från stadens sida att låta ungdomarna få betalt för att sprida feminism. Om det hade handlat om jämställdhet hade han dock inte haft några problem. Slottner har rätt, det är märkligt att den rödgrönrosa majoriteten använder sommarjobbare som valarbetare. Men det stora problemet med sommarjobbstrenden är något annat.

  Antalet ansökningar till yrkesprogrammen på gymnasiet har minskat kraftigt. Detta trots att arbetsmarknaden för undersköterskor och hantverkare är betydligt bättre än för kommunikatörer. Enligt Gymnasium.se anser en av tre elever att de som pluggar något praktiskt är ”mindre smarta”. Vore det inte bättre då att kommunerna uppmuntrade ungdomarna att utmana sina fördomar och testa på något praktiskt på sommarjobbet?"

  Okej att anse att vissa "feminister" är mindre smarta ? hmmm 😛

  Svara
  • Ivar L

    /  07/13/2016

   Fast hela artikeln säger ju i princip ”don’t do as I do (jobba med media) do as I say (jobba på sjukhus”. Är man inte lite trött på den där mediala skenheligheten? Analysen behöver bli djupare än: ”alla kan inte bli lika framgångsrika som jag”.

   Svara
 24. G

   /  07/13/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  07/13/2016

   ”inte alla kvinnor”
   😀

   Men det kommer inte någon behöva säga eftersom alla (inklusive feminister) fattar att det är ett fåtal kvinnor som håller på med detta.

   Svara
   • Lövet

     /  07/14/2016

    Ingen kommer att debattera detta överhuvudtaget – och kvinnan döms på sin höjd till villkorligt, men det är mer troligt att hon blir frikänd. Det vet ju alla att tonårspojkarna nog egentligen var med på det.
    …frågan är om det inte var ”de som drev henne att gå över gränsen”…😡

    Svara
 25. G

   /  07/13/2016

  Har Hanif skrivit på Facebook att han planerade ta en paus från Twitter ? Bara undrar ifall ni som har tillgång till hans FB sett något, det är lite tystare utan honom 🙂

  Svara
  • Embryo

    /  07/13/2016

   Inga publika inlägg på Facebook sedan 8:e juli.

   Svara
   • G

     /  07/13/2016

    Tack för det. Samma datum som hans senaste på Twitter alltså. 😦
    Hmm Lindberg & Rosen från AB/Politism kanske kidnappade honom i en mörk gränd i Visby för att få tyst på honom. 😉

    Svara
 26. Svenne

   /  07/13/2016

  OT: Breitbart:

  Svara
  • G

    /  07/13/2016

   Gillar ni grisar då ? Såg en minigris för nån vecka sedan, gullig liten sak 😉

   Svara
 27. Svenne

   /  07/13/2016

  Riberdahl får sparken:

  Svara
  • G

    /  07/13/2016

   Typ 1 positiv nyhet bland 1000 dåliga. Men om hon får sparken för ett sånt uttalande, är det ju lite konstigt varför inte fler fått sparken eller t.o.m uteslutits tidigare, politiker som antingen har sagt eller gjort värre saker än det där. Inte enbart (S) alltså, utan alla partier.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  07/14/2016

    Det är för att hon är kvinna. D’uh.

    Svara
 28. Kristian

   /  07/13/2016

  ”Professor rejects Marxism after traveling the globe: ‘Socialism doesn’t work’”
  http://www.thecollegefix.com/post/27861/
  “I came to recognize that socialism doesn’t work, and that its ‘revolutionary’ imposition inevitably leads to cruelty, injustice and the loss of freedom”

  Svara
  • Jan

    /  07/14/2016

   Vilken oväntad information från en amerikansk högerblogg… Seriös professor må jag säga!

   Svara
   • Ivar L

     /  07/14/2016

    Fast om vi tar socialism i sin mer extrema form, de länder vi brukar kalla kommunistiska, så har han väl i princip rätt. Det går ju åt helvete varje gång på ett eller annat sätt. Oftast försvinner demokratiska fri och rättigheter eller så kraschar ekonomin, ofta både och.

    Vanliga motargumentet är att skylla på att USA fryser ut dem och liknande men det bevisar ju i så fall bara ännu mer att det inte fungerar, om de måste ha hjälp av en marknadsekonomi för att funka.

    Socialdemokratiska länder med marknadsekonomi har däremot ofta fungerat bra, men de är knappast socialistiska utan snarare en slags blandning av idéer från de flesta politiska inriktningar.

    Svara
    • Vilka socialdemokratiska länder med marknadsekonomi har fungerat bra, och när i så fall? Tar man Sverige som exempel så förde socialdemokraterna en, med dagens mått mätt, väldigt liberal politik fram till ungefär 50-talet, och då gick det bra för landet. Sedan började man tok-socialisera, höja skatter in absurdum, och landet har tappat i välstånd och utveckling jämfört med jämförbara länder. De små liberala steg som togs under 90- och 00-talet (skattetryck) har inte varit tillräckliga för att Sverige skall kunna kallas annat än tok-socialistikt, och de är tyvärr inte tillräckliga för några bestående förbättringar.

     Svara
   • Kristian

     /  07/14/2016

    Förvisso. Men jag skulle gärna se en skribent på någon framstående svensk dagstidning göra samma resa och ärligt beskriva hur olika länder ser ut.

    Svara
 29. G

   /  07/14/2016

  Hade inte läst denna mycket läsvärda text förut som någon länkade på Twitter…..

  ”Det är mycket hög tid att sätta stopp för relativiserandet av grundläggande värderingar och att försvara den snart tusenåriga svenska kulturella traditionen att skydda våra kvinnor från våld och övergrepp. Det som nu sker hotar att helt destabilisera landet. Det skriver Lars Bern, känd veteran inom det svenska näringslivet.”
  http://nyadagbladet.se/debatt/dags-att-forsvara-vara-kvinnor-och-var-kultur/

  Svara
  • Jan

    /  07/14/2016

   Varför bedrev då Moderaterna stödda av Svenskt Näringsliv en massiv invandring av särskilt muslimer under sina åtta år vid makten? De Nya Moderaterna stöddes ju av näringslivet. Snacka om att dagtinga med åsikter.

   Svara
   • G

     /  07/14/2016

    Bara för att det var Reinfeldts våta dröm som blev verklighet så innebär ju inte det att alla höll med varken honom eller partiets nya riktning under ledning av honom, men ingen kunde heller ”riskera” att säga fel saker i fel sammanhang.

    Har du även glömt hur debattklimatet och behandlingen av oliktänkande, alltså folk med ”fel” åsikt, kunde se ut innan islossningen började i samband med Elitdalen 2015 på Gotland ? Det har inte jag gjort iaf, och debattklimatet är knappast helt läkt ännu, även om det är oerhört mycket rymligare i åsiktskorridoren där fler åsikter nu får plats, och det är till stor del tack vare alla våra kappvändare, samt en del mycket nödvändiga skandaler som gör att vanligt folk vaknar till lite, som inom MP. Jag vill faktiskt inte ens veta vad som hade hänt med Lars Bern ifall den där artikeln skrivits exempelvis 2013, han hade blivit attackerad från alla håll samtidigt, av både bekanta och folk han inte känner, och fått höra många (idag urvattnade) vackra ord på vägen.

    Svara
    • MiT

      /  07/14/2016

     Fast Bern har haft en blogg länge
     http://antropocene.se/
     Har för mig att han hade en annan innan denna också men kan komma ihåg fel.

     Svara
     • Kristian

       /  07/14/2016

      Han länkas titt som tätt från morklaggning.wordpress.com, Arnstbergs blogg.

  • G

    /  07/14/2016

   ”Publicerades den 23 mars 2016
   Nya Dagbladet har tagit temperaturen i flykting- och migrationsdebatten. Migrationsfrågan undgår inte att påverka någon längre. Men vad tycker svenskarna om det som händer? Vi frågade invånare i Sundsvall vad de tycker om situationen.”

   Hmmm, denna var ju intressant att se och lyssna på. Fattar inte varför de stora jättarna inom media inte gör massor av sådana här ”folk på stan”-videos/undersökningar, i frågor som är heta potatisar just nu och sedan en lång tid tillbaka. Och då menar jag inte på Södermalm(!!!) utan platser där folk från alla samhällsgrupper kan tänkas vandrar förbi och kanske är villiga att svara på korta frågor. Men om den som gör/redigerar video skulle klara av att publicera materialet ”as it is” utan att sålla bort sånt som de själva inte håller med om….det är ju frågan. Så man skulle kanske inte kunna lita på det till 100% ändå. Men den här verkar genuin iaf med tanke på att inte alla säger exakt samma sak och mannen näst sist inte verkar ha långt kvar till tårar.

   Svara
 30. Svenne

   /  07/14/2016

  Sydsvenskan: Joseph E Stiglitz

  ”Det pratas mycket om de vinster invandring medför. Det kan stämma i länder med låg garanterad välfärd. Men för länder med ett gott socialt skyddsnät – försäkringar, utbildning, hälsovård och liknande för alla – gäller motsatsen.
  Pressen med krympande löner och besparingar i socialsystemen har urholkat medelklassen och fått likartade konsekvenser på båda sidor av Atlanten. Medel- och arbetarklasshushållen har inte tjänat något på den ekonomiska tillväxten. De vet att bankerna vållade den ekonomiska krisen 2008. De såg att miljarder användes till att rädda bankerna, men nästan inget för att rädda deras jobb och hem. Medellönen för en heltidsarbetande man i USA är, med hänsyn tagen till inflationen, lägre idag än den var för 40 år sedan. Ingen borde förvånas över att många är arga.”

  Svara
  • Ivar L

    /  07/14/2016

   Och när de är arga riktar en del sin ilska mot alla individer i en grupp, t.ex. mot invandrare. D.v.s. de blir rasistiska. Detta tror nu tydligen Tyskland man kan mota genom censur:
   http://www.svd.se/razzior-mot-hogerextrema-nathatare-i-tyskland

   Är detta en smart väg att gå om man vill försöka lugna ner situationen? Om frustrerade och arga människor, rasister eller ej, förbjuds att ventilera sina åsikter finns ju en uppenbar risk att de mest våldsbenägna istället går ut på gator och torg för att uttrycka sitt hat. Detta kanske förvandlar en del skrivbordskrigare till riktiga krigare.

   Uppenbara uppmaningar till rasistattacker och liknande på nätet skall naturligtvis hanteras, det är uppvigling, men i övrigt är det bättre att alla, oavsett hur vidriga åsikter en del har, får ventilera sina åsikter.

   Tyskland väljer fel väg tror jag.

   Svara
  • Kristian

    /  07/14/2016

   Mycket bra text. Det här tyckte jag sammanfattade bäst varför jag skulle ha röstat för utträde:
   ”Juncker tror alltså inte att EU kan hållas samman av de fördelar medlemskapet ger, och som vida överskrider kostnaderna. Ekonomiskt välstånd, känslan av solidaritet, stoltheten över att vara europé räcker inte. Enligt Juncker behövs också hot, förödmjukelser och rädsla.”

   Svara
 31. Jans

   /  07/14/2016

  ”‘We won’t stop until we reach England’: Inside the migrant camp on George Clooney’s doorstep where hundreds of refugees sleep rough in the Italian idyll Lake Como after Switzerland shut its border”
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3687393/Migrant-camp-George-Clooney-s-Italian-hideaway-Lake-Como-home-hundreds-people-nearby-border-crossing-Switzerland-closed.html

  Svara
 32. Svenne

   /  07/14/2016

  Rikspolischefen anmäld för tjänstefel:

  Svara
 33. Björn

   /  07/14/2016

  Rätt komiskt… Hon sitter alltså framför teven och försöker pressa fram en text inför deadline. Vad göra? Det får bli manbashing igen! Det flyger alltid. Snabb tombola-rull för att få fram några varianter på standardfraserna sen slänga ut och casha in!

  http://www.expressen.se/kronikorer/nisha-besara/ni-man-som-inte-slar-kvinnor–ni-bor-ocksa-lasa-detta/

  Svara
 34. Ivar L

   /  07/14/2016

  Till skillnad från modulhus och HVB-hem finns det områden där statens intresse av att satsa pengar ochordna platser är betydligt svalare:

  ”För första gången har platsbristen i förlossningsvården kostat ett friskt barn livet.”

  http://www.svd.se/kris-i-forlossningsvarden/om/forlossningsvarden-vj8f

  Svara
  • Kristian

    /  07/14/2016

   Det är trist att höra alla bortförklaringar av typen ”det hade kunnat hända när som helst, ibland prioriterar man fel.”

   Svara
   • Björn

     /  07/14/2016

    Det kanske helt enkelt är ökad medvetenhet och anmälningsbenägenhet som är orsaken till att bäbisen dog? Sånt har väl alltid hänt i sverige?

    Svara
    • Kristian

      /  07/14/2016

     Väntar med spänning på besked från feminister och andra officiella källor.

     Fyfan. Galghumorn är det sista som överger oss. 😦

     Svara
 35. Sven

   /  07/16/2016

  Kan tilltaget att använda skattepengar för radikalfeminism angripas av kommunrevisorer eller finns det skrivningar i kommunallagen som legaliserar detta slöseri med pengar eller är det så att ärendet varit uppe i kommunfullmäktige och därmed i princip inte kan granskas av revisorerna? (Som ju ska granska förvaltningen åt kommunfullmäktigen men inte granska kommunfullmäktiges beslut.)

  Svara
 1. Slumpen slår till igen på SVT! | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 7 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: