Vem har lösningarna?

Idag så kom en omvändelse under galgen från Kinberg Batra angående politiken som förts under massor av år och som orsakat så mycket elände för så många människor.

clowner-e1445258177968

Inte bara elände för svenskar utan även för de som lurats hit lockade av löftena om guld, floder av honung och heta, sexiga och suktande blondiner som skriker längtande efter riktiga män men som möttes av svensk vinter, clowner och Fi. Man lurade hit massor av människor, man lurade ut dem i skorvar på Medelhavet, man såg till att människohandeln upprätthölls, man splittrade familjer. Allt mycket medvetet. Det var inga hemligheter.

Nu har Kinberg Batra alltså omvänts under röstflyktsgalgen. Reinfeldts arvtagare som handplockades av honom, som applåderade så handflatorna glödde åt psykopaten när han förstörde Sverige för oöverskådlig framtid har alltså omvärderat politiken. Säger hon.

Detta för mig in på några viktiga frågor som man faktiskt måste presentera lösningar på, det är i o f två hela år kvar till nästa val men man kan också säga att det bara är två år kvar och att det är på tiden att man börjar ge svar på vad jag gissar är viktiga frågor för många. Och det är omfattande problem som måste presenteras lösningar på…

Några frågor utan rangordning som JAG anser är viktiga och som kräver tydliga svar

Bostadsproblemen: Vem har lösningar på hur vi ska lösa bostadsproblemen? Det kan komma ytterligare 300 000 sk anhöriginvandrare de närmaste åren och under tiden så köper kommuner desperat upp bostadsrätter bara för att klara dagens andel. Kommunmedborgare som vill köpa en bostad får alltså kämpa mot en kommun som budar emot med ens egna pengar? Hur löser man problemen? Vad är partiernas lösningar? För de har väl lösningar…? Jag menar, det är ju ingen hemlighet att folk måste bo någonstans och om man bjuder in hela världen så måste man väl ha bostäder åt dem?

smittorisk

Arbetslösheten bland invandrare: Arbetslösheten är extremt hög bland invandrare (asylinvandrare alltså, inte arbetskraftsinvandrare). Hur ska man lösa de problemen? Nej, laga cykeldäck löser inget… Inte ”snabbspår” heller, de verkar mest leda ner i diket. Och nej, validering löser inget heller eftersom en förkrossande majoritet inte ens har motsvarande svensk grundskola. HUR ska man få de som kommit att bli anställningsbara? HUR ska de som kräver att få gå klädda i tält få ett jobb någonstans i Sverige? Vem vågar chansa när anmälningar hit och dit om allt möjligt väntar? Hur får man bort sådan grotesk idioti som att ge skadestånd åt en som anser att religion är viktigare än allt annat och att andra ska anpassa sig? Kan tyckas vara futtiga problem men signalvärdet är stort! Man har ett eget ansvar att se till att man blir anställningsbar också! Kommer man med löjliga religiösa krav så minskar chansen att få ett jobb enormt mycket! Vad har de olika partierna för lösningar på detta? OBS: Realistiska lösningar som ger effekt alltså, inte flufftrams om enkla jobb och snabbspår eftersom de inte finns.

Brottsligheten: Vad har de olika partierna för lösning på brottsligheten? På gängkriminaliteten? På våldsbrottsligheten? På de sexuella övergreppen? Och nej, ALLA vet att det inte alltid varit så här i Sverige som det är nu. Alla vet alltså… Så vilka partier kommer att sluta att köra ner huvudet i sanden och faktiskt göra mer än att hoppas bort de enorma problem som finns inom det här och vilka lösningar tror de kommer att hjälpa? Och nej, att skylla problemen på vanliga hyggliga svenskar varken hjälper eller är en lösning.

Vilka partier kommer att agera mot den sjukdom som spridit sig inom så många områden som gör att man vill mörka hellre än vara ärliga? Vilka partier kommer att släppa tramset om att det bara är ”anmälningsbenägenheten” som ökar och naggar ”mörkertalet” i kanten eftersom ALLA vet att det är lögner? Vilka partier kommer att verka för att sådana charlataner motverkas ordentligt? Är det inte på tiden att sådan oärlighet slutar belönas?

Vilka partier kommer att verka för att asylsökande som begår grova brott automatiskt ska utvisas oavsett? Vilka partier kommer att verka för att straffrabatter vid flera brott tas bort? Här finns massor av frågor inom migrationsområdet och brottslighet som MÅSTE lösas! Jag vill veta vilka lösningar partierna har! Och att lalla om utanförskapsområden osv duger inte!

Jag tror att de flesta partierna vet att man måste vara tuff som fan framöver och ställa massor av krav, både på de som kommer eller kommit nyligen men även på de som redan finns här. Frågan är vilka som vågar erkänna det.

Polisen: Vilka partier kommer att verka för att nepotismen och utnämningarna av odugliga chefer stoppas? Här får polisen agera som exempel eftersom det är EXTREMT tydligt där men det gäller alla organisationer. Vilka partier kommer att verka för att man gör sig av med alla oduglingar ordentligt en gång för alla så de inte kan återvända till någon annan organisation hela tiden? Så de inte hamnar på elefantkyrkogården utan verkligen får sparken utan massor av miljoner i ersättning? Det måste kosta att vara oduglig på sitt arbete som hög chef! Hög lön som hög chef är ok och kan motiveras med att det är ett osäkert jobb, då kan man inte ha hög säkerhet OCKSÅ. Antingen hög lön och osäkerhet eller lägre lön och högre säkerhet. Inte både hög lön och hög säkerhet! Sparken ska vara sparken! Annat exempel på odugling är ju Bermudez Svanqvist som hamnade på Migrationsverket med samma groteska lön! Ännu en odugling är Ingrid Lomfors på Forum för levande historia.

sverige-tillsammans-e1444649841128

Jodå, det är samma Lomfors som för ett år sedan stod på på Hallelujamötet och sa att det inte finns någon svensk kultur

Vilka partier kommer att verka för att sådant som Hilda och Ruben stoppas? Det är skapelser av Anne Ramberg och är stora hot mot både rättssäkerheten och insynen då Advokatsamfundet i praktiken är en myndighet utan insyn, de ska granska sig själva. Samtidigt som de har makt över utnämningar till kritiska positioner. Ni vet, Anne Ramberg ska granska om Anne Ramberg har gjort något fel och Anne Ramberg kommer alltid fram till att Anne Ramberg inte gjort något fel såklart.

På den myndigheten frodas alltså nepotismen! Helt öppet utan protester! Medlemmar i Hilda/Ruben är t ex Carin Götblad som kanske blir nästa RPC efter Dan Eliasson som är med i Ruben. Med i Hilda är också den odugliga polischefen för område Syd, Annika Stenberg. I Ruben hittar vi Anders Danielsson på Migrationsverket. Kännetecknande för de ovan är att de raserat myndigheter. Gång på gång dessutom!

Vilka partier kommer att tydligt agera mot sådan här korruption? För det ÄR korruption! Som det är nu så har Advokatsamfundet sådan enorm makt att inte ens riksdagen kan klå det. Och generalsekreterare är Anne ”värdegrunden” Ramberg. Hon styr svenskt rättsväsende inkl polisen!

skolproblemen

Skolan: Vilka partier vill ta tag i skolproblemen på riktigt? Det vill säga verkligen mena något och inte Miljöpartifluff och trams? Vilka är beredda att verkligen göra en ordentlig genomgång fri från postmodernism? Bara ren felsökning för att hitta VAD som orsakar problemen och sen komma med riktiga lösningar? Som det ovan, alla förstår att det hänger ihop med migrationen de senaste 15 åren. ALLA förstår alltså även om det säkert finns några som aldrig skulle erkänna det. Vilka partier kommer att våga säga att det inte alls är fel på de svenska normerna utan att problemet kanske är för att man struntat i de normerna och värderingarna som orsakat de enorma problemen vi ser? Att vi faktiskt importerat stora delar av problemen vi ser? Och så finns väl kommunaliseringen också där på ett hörn. Och vad ska man göra åt alla dessa problem?

motverka-vithetsnormer-lararutbildningen-sodertorn

Men de allra flesta vet att problemen inte orsakats av vithetsnormer i alla fall… Så vilka partier kommer att arbeta för att trams som ovan kastas ut ur skolvärlden totalt? Vilka lösningar har de olika partierna för att komma tillrätta med problemen i skolan i stort? Och nej, normkritik, intersektionalism, kumbaya, vithetsnormer och att skylla allt på vanliga hyggliga svenskar a la MP och Fi är ingen lösning eller ens del i lösning utan snarare del i problemet.

Migrationen (hänger ihop med brottsligheten också): Här finns det så mycket enorma problem att jag inte ens ids räkna upp dem men det mesta kan nog koka ner till SIGNALPOLITIK. Vilka signaler är man beredd att skicka för att komma tillrätta med problemen? Har berört några saker ovan där signalpolitik är viktigt och med BRA signalpolitik så blir det färre problem inom andra områden ovan också. Vilken signal skickar det att inte ens döma en som kastar handgranater mot polisen till flera år i fängelse? Att döma en våldtäktsman till 180 timmars samhällstjänst och inte ens utvisning efter brutal våldtäkt av 12-åring? Att bara släppa alla som begår sexuella övergrepp direkt så de kan återvända för nya brott omgående? Att låta sig luras av sådana som ljuger om åldern? Att betala ut bidrag till IS-terrorister? Att inte markera HÅRT när religionen börjar bli så viktig att andra ska ta hänsyn till en? Att inte ha lagar som gör att man bara kan ta ifrån terrorister deras svenska medborgarskap som de uppenbart inte har rätt till? Att inte ställa minsta lilla krav på dem som kommer hit? Att … Ja det finns MASSOR av saker som de flesta anser är självklara och som man trodde det var ordning på men som man bara står handfallna inför!

Vad vill de olika partierna? Har de ens några lösningar? Tro inte att det är oviktiga småproblem, det är STORA problem vi pratar om! Problem som vanliga svenskar ser varje dag! Att tycka synd om är ingen lösning. Inte heller att bara hoppas att det löser sig ändå. Att skrika LALALA hjälper inte, det har vi ju empiriska bevis för de senaste åren. Vad vill partierna? Kläm fram med ordentliga lösningsförslag!

Revision: En viktig sak för mig är att man inrättar en revision (eller kanske kommission?) som går igenom HUR hela Sverige kunde haverera så totalt på bara 10-15 år och med en enorm acceleration de senaste 6-7 åren. Man måste gå igenom ansvar för raset! Det är inte rimligt att man kan få gå fri från ansvar efter att ha varit med om att sänka ett helt land! Man kanske inte behöver utdöma straff men ansvar MÅSTE redovisas! Man ska inte slippa undan eftersom det varit FÖR grovt, man har knäckt FÖR MÅNGA människor genom sina ursinniga stämplar. De hade rätt information hela tiden men VALDE att strunta i den och ljuga för folket istället. Man VALDE att ljuga och hitta på om att det var så lönsamt när det i själva verket aldrig har varit det. Man VALDE medvetet att importera massor av grov brottslighet utan att ha en plan eller att ens informera om det. Man VALDE att låta charlataner påstå att allt bara är ökad anmälningsbenägenhet. Man VALDE väldigt mycket som man visste om var dåliga val. Det är oförlåtligt! Det måste redovisas!

Vilka partier är redo att göra upp med de senaste 10-15 åren? För tro inte att det räcker med den lama ”ändringen” som Kinberg Batra kommer med. Det här är viktiga frågor, tro inte annat! Jag tror inte många som röstade på Moderaterna 2014 för ett ögonblick tror på henne.

2018 blir ett intressant år, då kommer effekterna av 2015 års totala asylhaveri att slå fullt ut mot kommunerna under hela året fram till september då valet är. Jag tror det är bäst att partierna INNAN dess visat att de är medvetna om de enorma problem som redan finns och de som väntar och faktiskt också presenterar lösningar på dem. Lösningar alltså, inte skitsnack om utanförskap, snabbspår och att det blir lönsamt på sikt eftersom ALLA vet att det bara är just skitsnack! LÖSNINGAR!

MVH

MiT

Annons
Lämna en kommentar

125 kommentarer

 1. Jan

   /  11/22/2016

  Ingenting kommer att göras åt de problem du räknar upp. Helt enkelt därför att man inte klarar av det. Istället blir det det sedvanliga valfläsket; idiotiska valfrihetsreformer som åstadkommer mer skada än nytta, löften om skattesänkningar för höginkomsttagare så att de får råd med ytterligare utlandsresor samt löften om att pytsa ut meningslösa miljoner hit och dit. Lappa och laga istället för att bygga om från grunden. Som vanligt alltså….

  Svara
  • MiT

    /  11/22/2016

   Fast den här gången finns det ett alternativ som man inte kan räkna bort och som har EN lösning på problemen. Om de andra inte har någon lösning alls så kan den enda lösningen se ganska attraktiv ut för väldigt många? Så var inte fallet förra valet och valet innan dess.

   Svara
   • Jan

     /  11/22/2016

    Om du menar invandringsfrågan så var väl alternativen solklara vid både förra och förrförra valet. Sjuklövern mot SD i princip. Skillnaden nu blir väl att de övriga partierna vänt under galgen nu.

    Svara
    • MiT

      /  11/22/2016

     Jag menar att skillnaden nu är att SD har 25% i opinionen och ett reellt alternativ NU (2018) för de som vill se förändringar direkt och inte om 8 år (om man sen kan infria är en annan sak). Var det jag menade, 25% i opinionen väger tyngre än 5,7% i valet 2010.

     Svara
   • Opie

     /  11/22/2016

    Nja, SD har väl ingen lösning på dagens enorma problem. De vill ju tom öka kvotflyktingmottagandet. Den enda lösningen som inte innefattar blodbad är repatriering och det inom kort. Vad jag vet har SD inga skarpa förslag åt det hållet.

    Svara
 2. Frida Gustavlin

   /  11/22/2016

  Jag kan säga att om jag stöter på en tandläkare/läkare som frångår den extremt tydliga rekomendationen att klä sig i kortärmat så kommer det bli tack, men nej tack, med den extremt tydliga motiveringen att jag är mindre förtjust i främmande multiresistenta bakterier än islamsk teologi.

  /Frida

  Svara
  • Hannah

    /  11/22/2016

   Håller med dig. Problemet uppstår när du kommer in akut till t ex förlossningen och du tvingas godta en uska i långärmad polotröja med gud vet vad på ärmarna. Det är vansinne att vi idag tillåter vidskepelse och personliga åsikter gå före vetenskap och det kommer slå hårt på de svagaste patienterna.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  11/22/2016

    Det som är extra provocerande är att hon ska ha 5000 spänn i plånboken, trots att hon, som borde ha en relevant yrkesutbildning ska begripa att det är bättre med avspritade nakna underamrar. Så jävla stenålder att man drabbas av mental narkolepsi, man vill bara dra ett täcke över huvudet och fortsätta sova.

    ”Men Diskrimineringsombudsmannen hävdade att lösärmar fungerar bra och att de används på en annan tandläkarmottagning i landet och i Storbritannien, utan problem.”

    Så jävla usla argument att man baxnar, så här låter ett litet barn.

    ”Men Mustafa hävdade att pommes fritt är gott och bra som en komplett lunch och att de äter sådan lunch hemma hos Ismail, och att i Storbritannien gör man det, utan problem.”

    Svara
    • Hannah

      /  11/22/2016

     Jag tror att enda sättet att garantera religionsfrihet och hantera religösa särkrav är att helt bortse ifrån själva religionen. Kör klädkoder som gäller lika för alla. Inom sjukvården bör alla anställda få skriva under på att de stödjer gällande hygienkrav, patientsäkerhet och har förmåga att utföra alla arbetsuppgifter de anställs för. Vägran att arbeta i enlighet med vetenskapliga rön skall leda till indragen legitimation. Inte till skadestånd.
     Eller för att anknyta till din träffande liknelse med barn.
     -Så du är fyra och vill själv bestämma kläder till dagis?
     Varsågod och välj själv i dagislådan med lekvänliga och tvättbara kläder.
     – Nej, du får inte gå dit som Dart Vader, oavsett hur mycket du skriker….;)

     Svara
    • Rikard

      /  11/22/2016

     Hej.

     Konvertera till sikh så får du bära kniv.

     Finns det någon religion som förbjuder att man tvättar sig, eller sina kläder? Kan vara värt att se hur länge man behåller jobbet…

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
     • Opie

       /  11/22/2016

      Problemet är att vi har religionsfrihet som sådan. Den bör givetvis avskaffas. De övriga positiva rättigheter som finns räcker gott och väl. Vi har mötes- och organisationsfrihet. Yttrandefrihet och informationsfrihet. Religionsfriheten är ologisk, inkonsekvent och ”trumfar” idagsläget andra friheter.

     • Ja, i norra Thailand nära gyllene triangeln mötte jag en grupp som trodde bad var av ondo. De gick med flera lager kläder, desto fler när året gick. De tvättade sig nämligen en gång i året med gråt och klagan. Jag var där i slutet av deras år och höll avstånd. Så…

     • G

       /  11/22/2016

      Om vår s.k religionsfrihet.

      Finns det Sverige där religionsfrihet råder?
      http://www.expressen.se/debatt/finns-det-sverige-dar-religionsfrihet-rader/

      Avskaffa lagen om religionsfrihet
      http://www.expressen.se/debatt/avskaffa-lagen-om-religionsfrihet/

     • Hannah

       /  11/24/2016

      Räcker väl iofs med att gå med i Scouterna eller bli en ny Arga Snickaren för att få bära kniv.

      🙂

    • Kristian

      /  11/22/2016

     Åja, nog äter även underklassen bättre än så i Storbritannien!
     Till ”chips” är det antingen stekta ägg eller vita bönor som gäller. Varierat och bra, och inga konstiga färska grönsaker eller vitaminer.

     Svara
 3. MiT

   /  11/22/2016

  Svara
 4. Jan

   /  11/22/2016

  Egentligen är det något oerhört. Kinberg-Batra underkänner rakt av den politik hon själv varit med och fört under två mandatperioder. Och förväntar sig sedan att väljarna skall känna förtroende för henne och hennes parti i framtiden. Vad var det Bush JR sa? ”Fool me once – shame on you , fool me twice – shame on me”…

  Svara
  • Pelle2

    /  11/22/2016

   Tja, det är väl ännu värre med partier och partiledare som rakt av vill fortsätta på den inslagna vägen som MP,V och C vad gäller flyktingpolitiken.
   Vad gäller identitetspolitik, feminism och annat så är det ju en del av Sossarnas,V,s och Fi,s politik så det kommer ju inte förändras om inte något oförutsett inträffar.

   Möjligen om det folkliga motståndet blir så uppenbart att dom måste förändra sig för att ha en chans att vinna.
   Men som sagt var, jag är ganska säker på att AKB inte är den som kommer att kunna leda M till några större framgångar. Hon är alltför träig och okarismatisk och har ingen uppenbar viljeinriktning på sin politik.

   Svara
   • Jan

     /  11/22/2016

    Hon har ju just deklarerat inriktningen på sin politik: Det rakt motsatta mot det hon stod för innan! Tydligare kan det väl inte bli. Träig eller ej, AKB blir vår nästa statsminister. De fem borgerliga partierna samlar redan nu mer än 50 procent av väljarna. Valet blir en formsak.

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  11/22/2016

     Du får det att låta lätt, tror dessvärre att du har riktigt fel. Vi kommer inte att få se en alliansregering som regerar med aktivt stöd av SD. Vi kommer inte att få se en grönröd regering med stöd från SD. Vi kommer få ännu mer av samma soppa som vi har idag. En svag minoritetsregering som styr med en informell och tyst överenskommelse likt DÖ. Därremot så tror jag valet 2022 kommer bli något helt annat.

     Mycket kan dock hända, konsekvenserna av aslylkaozet kan visa sig på riktigt för gemen man, oroligheterna i förorterna kan eskalera än mer, vi kan få en sprucken bostadsbubbla och stora ekonomiska problem, det kan ske ett stort terrorattentat, BRÅ kan till och med släppa begriplig statistik ur sin databas. Vem vet?

     /Frida

     Svara
     • Jan

       /  11/22/2016

      SD har redan anslutit sig till Moderaterna. Naturligtvis inget som Moderaterna talar öppet om. Jag tror inte att SD vill sitta offside en mandatperiod till. De har valt sida.

    • Pelle2

      /  11/22/2016

     I en fråga,invandringen,har hon klart deklarerat vad hon står för. Annars är hon ganska otydlig tycker jag.
     Tror nog att valet kan bli mera ovisst än du tror.
     Ytterkantspartierna kommer säkert locka en hel del och sofflocket kommer säkert få sin beskärda del.

     Svara
     • Jan

       /  11/22/2016

      Eftersom SD valt sida så är valet redan avgjort. Så länge inte något alliansparti ändrar sin position på spelplanen. Kruxet blir snarare hur samarbetet mellan SD och alliansen ska se ut. SD är ju fortfarande paria i riksdagen.

    • MiT

      /  11/22/2016

     Om inget drastiskt händer (drastiskt på riktigt alltså, inte skitgrejer som vissa vill upphöja till skandaler) så heter nästa Åkesson… Det är de andra som kommer att få stå med mössan i handen om de vill ha makt och inflytande. Och det parti som är först ut av M och S att deklarera samarbete med SD är också det parti som kommer att överleva.

     Svara
  • Fredde

    /  11/22/2016

   Nu var det ju inte riktigt så som Bush Jr uttryckte sig😂

   Svara
 5. Frida Gustavlin

   /  11/22/2016

  http://www.aftonbladet.se/debatt/a/R0zM8/darfor-har-jag-andrat-mig-om-invandringen

  Sent ska syndaren vakna. Kan man lite på att modersterna verkligen begripit vad det handlar om? Tror faktiskt inte det.

  Svara
 6. MiT

   /  11/22/2016

  ”Donald Trump scolded media big shots during an off-the-record Trump Tower sitdown on Monday, sources told The Post.

  “It was like a f–ing firing squad,” one source said of the encounter.

  “Trump started with [CNN chief] Jeff Zucker and said ‘I hate your network, everyone at CNN is a liar and you should be ashamed,’ ” the source said.”

  http://nypost.com/2016/11/21/donald-trumps-media-summit-was-a-f-ing-firing-squad/

  Svara
 7. MiT

   /  11/22/2016

  Svara
 8. MJM

   /  11/22/2016

  Hej.

  Jag läste AKB:s noggrant avvägda och tillrättalagda utspel i Aftonbladet med lika delar frustration och avsmak. Detta var väntat, Moderaterna har förberett detta än längre tid, bland annat genom Tobés debattartikel häromveckan, och här kommer så den slutliga kappvändningen. Även om det som sägs är ett steg i rätt riktning, så kan jag inte svälja harmen och känslan av svek. Frågan är om jag någonsin kommer att kunna göra det.

  Precis som MiT skriver har politikernas agerande varit direkt brottsligt. Kinberg Batras försök till distansering gentemot Reinfeldts politik skorrar oerhört falskt. Att hävda att ”alliansregeringens” migrationspolitik var misslyckad utan att mer ingående ta upp frågan om den egna kretsens delaktighet och skuld framstår bara som opportunistiskt och karaktärssvagt. Tror hon så lite om de egna väljarna? Tror hon att det bara är att säga: ”Oj, förlåt, vi hade visst fel, men nu vet vi bättre, så nu tänker vi att vi ska stärka x…jobba för x…prioritera x…tillsätta utredningar om x…genomlysa x…satsa på x…et cetera in absurdum”? Det verkar faktiskt inte bättre, och det gör mig rasande. Hon kommer inte med en enda konkret åtgärd utan det är fortfarande bara floskler. Det, om något, signalerar att det bara handlar om att stoppa röstflykten.

  För egen del KRÄVER jag en offentlig avbön, i klarspråk och utan floskler, till alla väljare som man svikit. Jag vill se en riktig Canossavandring, med ofantliga mängder av säckväv och aska, men är smärtsamt medveten om att detta nog aldrig kommer att ske. Jag är fortfarande så vansinnigt besviken på de borgerliga partierna. Jag förväntar mig viss verklighetsfrånvänd politik från vänstern, det säger sig självt, men det är ju de borgerliga partiernas uppgift att stå emot den. Och istället har de främjat den. Det förlåter jag aldrig.

  Personligen tror jag att det är meningslöst att rösta på de etablerade partierna, för det är fortfarande samma människor som styr och ställer i de högsta particirklarna, och de har egentligen inga incitament att förändra hur de politiska strukturerna och systemen i Sverige ser ut. För dem handlar det om att bibehålla makt och privilegier, och de har dessutom mer gemensamt med varandra, än med folket vars förtroende de har missbrukat, vilket innebär att all förändring måste komma utifrån. Enda sättet att komma tillrätta med denna politiska kartellbildning är att nya konkurrenter uppstår. Jag hoppas att Medborgerlig samling ska kunna göra en skillnad där.

  Dessvärre tror jag att kampen om den politiska makten mellan det gamla etablissemanget och nya uppstickare kommer att bli hård och smutsig, med långtgående konsekvenser för vårt samhälle. Blanda därtill in alla samhällsproblem som MiT så förtjänstfullt tar upp så har vi ett recept på en riktigt turbulent framtid. May you live in interesting times…

  Hälsningar

  MJM

  Svara
  • Jan

    /  11/22/2016

   Klokt resonerat. Dessvärre har ju SD slukats av etablissemanget också. De är i praktiken ett stödparti till Moderaterna nu. Alltså finns det ingenstans att lägga en proteströst. Medborgerlig Samling blir nog inte långlivade. Varifrån skall de få sina röster? AKB:s kappvänderi kommer istället att belönas av moderata väljare. Hon får nog tillbaka de väljare som försvann till SD vid valet 2014. Sålunda sitter hon säkrare i sadeln.

   Svara
   • MJM

     /  11/22/2016

    Jag är inte så säker på att AKB:s utspel kommer att få önskat genomslag. Åtminstone hoppas jag inte det, för det spär i så fall bara på politikernas uppfattning om väljare som valboskap som man kan behandla hur som helst. Om jag utgår från mig personligen, och de av mina vänner och bekanta som jag diskuterar detta med, ska det krävas väldigt mycket mer för att man ska glömma och förlåta.

    Dock tror jag att utspelet kan vara positivt på så sätt att det ytterligare öppnar debatten. Det kommer nog att gapas en del om normalisering, fiskeri i grumliga vatten, sluttande plan, påspädning av mörka krafter, men det är man ju van vid. Det AKB indirekt gör är att bekräfta SD:s verklighetsbeskrivning samtidigt som hon fortfarande försöker hålla dem från sig. På samma sätt välkomnar hon väljare tillbaka med ena handen, samtidigt som hon hytter åt deras ställningstagande med den andra, ungefär som ”vi kanske har haft fel, men vi är åtminstone goda”. Jag tror att folk ser igenom det. Om hon vill visa att hon menar allvar kan hon ju sparka Tobé och ersätta honom med Finn Bengtsson istället. Det skulle vara ord och inga visor.

    Svara
    • Jag tror de flesta glömmer bort att bygga upp förtroende tar tid, men går att förbrukas på mindre än en minut. AKB kan möjligvis stoppa tappet till SD till valet, men vinna tillbaka väljare är svårare då SD-väljare har visat med ord och inga visor att de inte rubbar sig i första taget när de väl har bestämt sig.

     Lägg sedan till att de fortfarande har vettvillingen Reinfeldt som springer runt och motsäger AKBs linje i kombination att hon SPECIFIKT var handplockad av Reinfeldt.

     SD kommer att få rekordsiffror i nästa val, var så säker. Opinionsinstitut har haft fel om Brexit, Trump och ja, SD i flera val nu.

     Svara
  • För egen del KRÄVER jag en offentlig avbön, i klarspråk och utan floskler, till alla väljare som man svikit.

   När det gäller avbön, så tror jag det blir speciellt svårt för dagens partier som agerade under 1900-talets första hälft. De vet helt enkelt inte hur man gör och garderoberna fulla med gamla skelett är plomberade sedan länge … Än idag är det bara ett parti (V) som har gjort det och det relativt nyligen, även om de hade andra sympatier öster ut (men det hade även S …) … Att framförallt S inte vill göra det, har jag en viss förståelse för, för då det skulle framgå bl.a. deras kopplingar till sina systerpartier ute i Europa, inte bara i Tyskland, utan även i Italien … Att det då blir klart över att man inte bara satt med folk som öppet sympatiserade söder ut, utan även var till vis del delaktiga, vilket man inte kan beskylla SD för … Jag anser att agerande är klart värre än sympatiserande.

   C började väl redan smått att svika sina egentliga målgrupp/väljare, när de bytte namn från Bondepartiet …

   Det känns som att Medborglig Samling måste visa upp sig tydligt och framför allt mer redan nu, för jag har inte hört/sett mycket mer än det Jutas skriver på sin blog (har förvisso inte aktivt letat …)

   Svara
    • Jo, men det var inte riktigt det jag menade. Snarare att de måste bli mer traditionellt mediala, så att röstberättigade får höra talas mer om dom. Uppfattar själv inte det nya namnet som något som fastnar på tungan direkt, utan skulle nog gymnas utav lite ‘tjôt’ …

     Svara
     • Kristian

       /  11/22/2016

      Sant, just nu har partiet lite känsla av en samling vettiga och intresserade människor som då och då möts i gillestuga över en pommac.
      Men allting har sin början.

  • Kristian

    /  11/22/2016

   Fundering: var ”hordebatten” bara en självmordsbomb för att få det här att verka mindre chockerande?
   Ja, att tydligt ta avstånd från landsförrädare, uttryckligen nämnd vid namn, är det absolut minsta man måste göra.

   Svara
 9. Rikard

   /  11/22/2016

  Hej.

  Lösning?

  Passande, för något annat än utspätt lär det inte bli.

  Verklig lösning kräver metod och medel liknande Nürnbergprocesserna, och med samma straffskalor.

  Socialism, socialdemokratins fascistiska korporativism, feminism och dess postmoderna ättelägg samt islam behöver avlägsnas ur landet med samma metoder som Tyskland de-nazifierades.

  Alternativet är mer av samma, som AK-B demonstrerar. Hur många hade kunnat pricka in vilket parti det är frågan om om man tar bort namn på personer och organisationer ur ‘hennes’ text?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
  • Samma straffskalor, dvs avrättningar för de värsta dåden …?

   Svara
   • Rikard

     /  11/22/2016

    Hej.

    Man kan utdöma det och visa nåd genom livstids landsförvisning.

    Betydligt billigare än både en faktisk avrättning och inlåsning – det senare är direkt inhumant och gör ingenting bättre.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
    • Låter vettigt, men … Så som jag uppfattar dödsstraff, ser jag det som något som är betydligt ‘lindrigare’, än ett genuint livstidsstraff. Livstid, som då innebär isolering och fysiskt arbete, snarare än det som är idag som liknar fritidsgårdsverksamhet med lön … Sk. ‘Swedish Holiday Inn’.

     Det där med ‘humant’, det finns ett gammalt talessätt: ”Den ger sig in i leken, får leken tåla …”. Det borde även gälla politiker och andra samhällsomstörtande kryp! (”Som man ropar, får man svar!” fungerar också …)

     Lönesystemet för våra ‘kära’ politiker bör göras om helt. Lön efter nävaro, prestation och ansvar. Gör man inget produktivt, som verkligen gynnar samhället i stort, så skall man heller inte ha någon lön. Om man inte vill ha något ansvar, var är dokumentet som visar vem/vilka som är förmyndare och att närvaron godkänds av dem/dessa på deras ansvar ???

     Stämpelklocka naturligtvis (med hand- eller fingeravtryck, så att man kan lättare undvika närvarofusk …), så slipper man problem med snyltare som Tomas Bodström (han har väl fortfarande rekordet i störst frånvaro under en mandatperiod? Samtidigt som han tog ut full riksdagslön …)

     Svara
     • Klimathotet

       /  11/22/2016

      Politiker ska ha samma lön som Trump ska ta ut för jobbet. 1 Dollar/år.

     • Rikard

       /  11/22/2016

      Hej.

      Jag ser inget principiellt, moraliskt eller etiskt problem med dödsstraff som sådant, men bortom det teoretiska laboratoriet så är det rättssäkerhetsaspekten som får mig att avstå från att vilja se det genomfört. Detta genom att iaktta de länder där det tillämpas.

      Därmed landsförvisning. Hur gångbar är en fd. svensk politiker, politisk tjänsteman eller annan politruk på en internationell arbetsmarknad?

      Livstids inlåsning är både onödigt, dyrt och utan reformerande effekt; det sistnämnda är syftet med att ha annat än förmedeltida rättssystem. I diskussioner om vad vi gör med varandra när vi bryter lagar borde det vara dags att släppa gamla enkla föreställningar och även ompröva begreppet brott.

      Jag brukar anföra att jag skulle vilja se som grundprincip att varje påföljd oavsett vilket brott det rör sig om skall tillse att den skyldige inte på något sätt har förtjänat på de(n) brottsliga gärningen/-arna.

      Exempelvis tar man både bil och körkort från den som kör påverkad, man utdömer arbete med lönebeslag till den som har bötesstraff samt skadestånd (tills totalkostnaden är erlagd), man utdömer egendomsförverkan för svartjobb, och så vidare.

      Det är de vålds- och sexualbrotten som kräver mer komplicerade lösningar, där inlåsning i arbetsläger kan vara en möjlig början. Det går dock inte att straffa bort ett beteende personen själv inte upplever som felaktigt, och inte heller kan man fostra bort ett beteende som individen ser som rättfärdigat – vad man kan försöka göra är att lära in ett nytt beteende som varandes mera önskvärt för individen.

      Krävande, både i ekonomisk resurs och logistisk, men om de kontrollerande och fysiskt begränsande åtgärderna sparas för brott med våldsinslag, så finns ju resurser frigjorda från resten av kriminalvården. Vidare vill jag här se ett pan-europeiskt initiativ: varför inte etablera fångläger på Grönländska inlandet för den våldsammaste procenten brottslingar? Vaktmanskap kan anställas bland befolkningen, och ett sådant projekt hade gett Grönland tillskott av ekonomiska resurser från Europa.

      Med ursäkt för att jag dragit tråden från ämnet,

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, lärare

  • Kristian

    /  11/22/2016

   Sargon of Akkad sade häromdagen att i och med Trump är det slut med marxismen i tre generationer. Det blir garanterat Le Pen och även Wilders (tänker jag på rätt person) nästa år.
   Är inte helt säker på att han blir sannspådd, men han har rätt att det åligger envar att vara en nagel i ögat på de som får makten så att de inte går för lång i motsatt riktning. Vi behöver inte ersätta en gruppidentisk rörelse med en annan.

   Svara
  • Kristian

    /  11/22/2016

   Ja, enligt vad jag minns från kemin är väl dagens riksdag/regering/styrande/stryk det som ej önskas snarast en slamning. Grumligt är det i alla fall.

   Svara
 10. Jonas

   /  11/22/2016

  Kloka ord från fru AKBar men ord kostar ingenting. För att det ska bli någon trovärdighet så ska samma ton finnas i kommande riksdagsdebatter och omröstningar.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  11/22/2016

   Nja, det räcker inte. Om alliansen fortsättningsvis går till val på att samregera så gäller det att de har en samstämmig inställning till sprängande frågor, det gäller som lägsta nämnare budgetten, men även en så avgörande fråga som migrationspolitiken.

   De kan knappast gå på val med bibehållen trovärdighet med en formulering i följande stil.

   ”Vi har den här synen på migrationspolitiken, medan de övriga Allianspartierna har lite annorlunda syn, vi behöver inte vara överens om allt, och lite beroeende på hur stort mandat vi får så behöver vi diskutera tillsammans, det är ett givande och tagande.”

   Kommer ett parti som Moderaterna med sin uppdaterade neofascistiska dödsknarkarfascistiska nazipolitik verkligen kunna regera med godhjärhetens apostlar i Centerpartiet och Liberalerna?

   Svara
   • Liberalerna är nog inga problem då de är om något värre kappvändare än de andra partierna kombinerat, men lycka till med Centerpartiet. När till och med ledningen i Miljöpartiet inser att migrationen spårat ur så yrar Annie Lööf om 30 miljoner eller vad det nu är det hon anser är en lämplig siffra.

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  11/22/2016

     Johanna Jönsson (C) är fortfarande partiets talesperson för integrations- och migrationsfrågor. Tror inte det finns jättemycket kompatibilitet mellan centern och moderaterna i migrationsfrågan. Att rösta på ett alliansparti är i slutändan att rösta på centerpartiet.

     Svara
     • Bred skriver bra om splittringen i Alliansen: http://www.gp.se/ledare/migrationsfr%C3%A5gan-splittrar-alliansen-1.3981021

      Det är i princip en avgrund mellan C och M som jag inte tror går komma över så lätt eftersom migrationen påverkar nästintill varje politiskt område idag. Jag kan inte förstå hur de ska lyckas gå till val tillsammans.

     • Jan

       /  11/22/2016

      Det här är vådan med unga kvinnor i politiken. Det blir för mycket känslor och utopism. Eller menar hon att Sveriges bönder ska mätta miljontals asylinvandrare från Mellanöstern?

     • Kristian

       /  11/22/2016

      … Sveriges bönder som dras med Europas strängaste regler och redan i dagsläget knappt klarar att producera hälften av vad landet behöver.
      Stort land. Låg efterfrågan på vinterråg.

     • Kristian

       /  11/22/2016

      ”… Partiet har också sedan migrationsfrågorna hamnade i fokus sett en medlemstillströmning – inte minst av personer som annars haft sin tillhörighet till vänster om mitten i svensk politik. I veckan förkunnade författaren Jonas Gardell då han gästade SVT:s Min sanning att han numer står nära Centerpartiet. …”
      Skillnaden är inte mellan höger och vänster, utan mellan ”halvgalen” och ”spritt språngande.”

 11. Batrans omvändelse är under galgen. Hon kan ju börja med att också be om ursäkt för att hon tycker att stockholmare är smartare än lantisar.
  Intresssant i hennes uttalande är att det är Batran som är partiet. Så är det i diktaturer. Ledaren är allt. Då och då blir han skjuten, åsidosatt, eller utmanövrerad. Batran är så odemokratisk, maktsuktande, lismande att hon måste förpassas till demokratins skräphög.
  Finns det moderater kvar, så bör de kräva att hon lämnar partiet nu.
  Ge henne ett presentkort på medlemskap i SD.

  Svara
 12. Var skall invandrarna bo. De skall inte bo här, de skall repatrieras. Alla invandringsärenden skall omprovas med en ny ledning (och förmodligen ny personal) för migrationsverket.
  Erhållna bidrag skall omvandlas till lån.
  De som saknar försörjningsmöjligheter skall återsändas.
  De som begår brott, ner till felparkeringar, skall få sina uppehålllstillstånd indragna.
  Varje dom skall medöra att upkpehållostillståndet upphör.
  Tramset måste upphöra.
  Sedan finns det cirka 500.000 handgranater undanstuvade i landets moskéer. När kommer det en polischef som tar sig an den upprensningen?

  Svara
 13. Svenne

   /  11/22/2016

  GP: Alice Teodorescu: Populister är ni allihopa!
  http://www.gp.se/ledare/teodorescu-populister-%C3%A4r-ni-allihopa-1.3979876

  Svara
  • Jan

    /  11/22/2016

   Alice har rätt. Kappvändaren är feg och beräknande till sin natur. Bidar sin tid. Ser om sitt eget hus.

   Svara
   • G

     /  11/22/2016

    Alice har i stort sett alltid rätt! Jävlar vad bra hon är. ❤
    Ja, landet har alldeles för många kappvändare, trovärdighet = noll.

    Svara
 14. Maria

   /  11/22/2016

  Fast volymer talar man fortfarande inte om. Var går gränsen i reda tal?

  Svara
 15. Svenne

   /  11/22/2016

  #Värdegrund #skildavärldar

  Svara
 16. MiT

   /  11/22/2016

  För er som vill läsa en analys av Batras utspel sett från lite mer nationalistiskt håll,
  Tobbes Medieblogg:
  ”Anna Kinberg Batras falska omprövning”
  http://tobbesmedieblogg.blogspot.se/2016/11/anna-kinberg-batras-falska-omprovning.html

  Svara
 17. MiT

   /  11/22/2016

  Svara
  • Olof

    /  11/22/2016

   Ja, absolut. De som tycker att vita gjort ett så dåligt jobb tycker jag helt klart vi skall bjuda på en enkelbiljett till det land där de hellre bor… Nått ebolaland i afrika kanske? Kina? Mellanöstern, jag hör att Saudi och Dubai gärna vill ha fler slav… eh, ‘arbetare’?

   I princip alla icke-vita i väst har det bättre än de hade haft det utan den historiska utvecklingen. Kanske dags att börja visa lite tacksamhet. Eller dra.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  11/22/2016

    Är hon full? Tidpunkten för inlägget talar i den riktningen.

    Svara
   • Kristian

     /  11/22/2016

    Just precis.
    Det mesta av det du tar för givet i form av tekniska framsteg skapades av Européer. Vilka arbeten utförs huvudsakligen av män? Här är några siffror från USA.

    http://judgybitch.com/2013/09/17/what-would-happen-if-no-men-showed-up-for-work-today/
    ”First up, the entire power grid is down. 100% of power plant operators, distributors, and dispatchers are men.
    […]
    Don’t bother turning on your taps, either. Or flushing your toilets. 95.5% of water and liquid waste treatment plant and system operators are men.
    […]
    95.9% of aircraft pilots and flight engineers are men. If you happen to find a plane with a female pilot, don’t get too excited. 98.4% of aircraft mechanics and service technicians are men.
    […]
    100% of locomotive engineers and operators are men, as are 100% of the workers who operate railroad brake, signals and switches.
    […]
    87.4% of police and sheriff’s patrol officers are men. 96.6% of firefighters are men. 68.8% of Emergency Medical Technicians and Paramedics are men
    […]
    Most garbage collectors are men, too. 93.4%, to be exact.
    […]
    The workers in the entire production, transportation and material moving occupations are 78.2% men.
    […]
    If men took a collective day off, we would instantly be without power, without the means to communicate, without protection, without water, without trucks bringing us the food and products we take for granted, because men are the ones who provide all those things.”

    Svara
  • Dreadlock

    /  11/22/2016

   The Negro needs the white man to free him from his fears. The white man needs the Negro to free him from his guilt. Martin Luther King, Jr.

   Svara
  • G

    /  11/22/2016

   Nej, det gör det inte, bara vita kan….

   Svara
   • G

     /  11/22/2016

    Svara
    • Kristian

      /  11/22/2016

     Rasism betyder ”fördom baserat på ras”. Vänstern vill omdefiniera det till ”fördom på grund av ras förstärkt av maktförhållande.”

     Det betyder att vänstern nu saknar ett ord för ”fördom baserat på ras”.

     (Sargon nämnde detta i någon video.)

     Svara
     • Olof

       /  11/22/2016

      Och eftersom vänsterns påhittade betydelse är helt meningslös då maktförhållanden inte är något statiskt utan något som varierar mellan varje situation så saknar de i praktiken också ord även för det de vill ha det till.

      Men det är klart, det blir ju lite krångligt för rasister som inte vill kallas rasister.

    • Olof

      /  11/22/2016

     Ingen ide att ens prata med totala hjärntvättsoffer som tilderonstrom1 här. De behöver avprogrammeras. Och det är utan tvekan så att nästa regering kommer att behöva se över vad som egentligen försigår på en del universitet.

     Svara
  • Kristian

    /  11/22/2016

   ”efter allt?” ”after all”
   Kan vi få en översättning till svenska, eller är det ett språk hon inte behärskar?

   Svara
 18. MiT

   /  11/22/2016

  Ojdå, läs det här…
  ”Fi sysslar inte med rashets, Hanif Bali”
  http://www.expressen.se/debatt/fi-sysslar-inte-med-rashets-hanif-bali/

  Svara
  • G

    /  11/22/2016

   Ahaha idioter, när det kommer till arbetsmarknaden lutar jag mig stadigt mot PIAAC-datan om färdighetsnivån hos människor, istället för en afrofobirapport som troligen är allt annat än neutral, men som säkert bekräftar Fi:s verklighetsbild som baseras på allt annat än fakta, därför håller hon den rapporten högt och gärna använder som referens för att vilseleda läsare.

   ”Och för er som upprörs över att Sverige är strukturellt rasistiskt kom faktiskt regeringens Långtidsutredning i december 2015 med riktigt goda nyheter. Arbetsmarknaden som helhet präglas inte av etnisk diskriminering. Det vill säga: att över 50 procent av flyktinginvandrare inte har sysselsättning efter tio år i Sverige beror inte främst på färgen på deras hud eller på deras efternamn. Inte heller enbart på deras låga utbildning, som jag antog, utan på någonting som kallas låg färdighetsnivå.

   Enligt data från PIAAC, som är vuxnas motsvarighet till Pisa-undersökningen, har utrikesfödda och inrikesfödda jobb i samma utsträckning till 87 procent, om man tar hänsyn till deras färdigheter i exempelvis läsning, skrivning, matematik och problemlösning.”
   http://archive.is/NHvtO
   http://archive.is/lZvEb

   Svara
  • G

    /  11/22/2016

   Svara
  • Pelle2

    /  11/22/2016

   Nej då,Fi sysslar naturligtvis inte med rashets när dom anklagar Sverige och svenskarna för att vara rasister och pratar om vithetsnormer med mera..
   Hur kan ni tycka något sådant ??

   Svara
  • Kristian

    /  11/22/2016

   Kan inte någon – bara en enda person – i riksdag eller regering slå upp ”incitament”? Eller be en nationalekonom förklara? Helst för ett par generationer sedan …

   Svara
 19. MiT

   /  11/22/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  11/22/2016

   Arnstad ser väl nazism i allting.
   Men som den vänsterapologet han är så måste han ju hitta på något för att försvara Kakans sjuka uttalande om polisen med. Hon är ju en av de goda vänstermänniskorna och dom måste ju förlåtas oavsett vad dom har sagt och gjort.
   Hyckleriet och dubbelmoralen frodas som vanligt inom vänstern…

   Svara
   • Kristian

     /  11/22/2016

    Har han månde sådana där glasögon som Schyman har, fast de har hakkors istället för att vara rosa? Det skulle förklara en hel del.

    Svara
  • Ivar L

    /  11/22/2016

   Passar inte Kakan och Henrik väldigt bra ihop på något sätt?
   Han kan ju bli hennes pansargeneral.
   Hon kan ju bli hans bevismaterial.

   Svara
   • G

     /  11/23/2016

    ”Henrik och Kakan”

    Hmmm…låter som ett barnprogram.

    Svara
 20. Frida Gustavlin

   /  11/22/2016

  Är jag masochist när jag skriver att jag ser fram emot nästa DN-krönika som med välment tillskruvad statistik försöker förklara att alla som inte förstår att det blivit tryggare i Sverige är faktaresistenta nazister.

  http://www.expressen.se/kvallsposten/mord-utreddes-inte-pa-ett-dygn/

  Svara
 21. Svenne

   /  11/22/2016

  Thomas Gür raljerar över Dan Eliassons uttalande…

  Svara
 22. Kristian

   /  11/22/2016

  Kappvändare, förenen eder!
  Kommer osökt att tänka på Kaplan och Butterfinger i slutet av Hudson Hawk.
  ”Nu går vi hitåt … nej, vi går hit … okej … ditåt”

  30 sekunder in ungefär.

  Svara
 23. G

   /  11/22/2016

  ””Bali tas i örat av partiledaren

  Moderatledaren Anna Kinberg Batra tar sin riksdagsledamot Hanif Bali i örat för hans ton på sociala medier. Hon anser att han ”stundtals” gått över gränsen.

  – Det är väl känt att Hanif Bali ibland är en bra bit ut på gränsen för det acceptabla, sade hon vid en träff med riksdagsjournalisterna.

  På frågan om han också gått över gränsen svarade hon att det ”stundtals” skett.”
  …/…/…
  Strandhäll (S) berömmer Moderaternas krishantering, men hon misstänker att den hårda tonen är en del av en strategi som till slut gick över styr.

  – Moderaterna agerade skyndsamt. Jag är övertygad om att vi hade gjort det även i vårt parti om något sådant hade skett. Jag tror att den signalen var väldigt viktigt att skicka utåt, säger Strandhäll till Expressen.

  Hon varnar för att svenska partier ska känna sig lockade av att använda sig av negativt kampanjande efter Donald Trumps valseger i USA.

  Här ser man tydligt hur en sådan strategi kan slå tillbaka när det blir på det här viset, säger hon till Expressen.””
  http://www.svd.se/strategi-som-kan-sla-tillbaka

  Hmmm, ja, M-politiker är ju verkligen ensamma om hård och ibland raljerande ton va? Fjanteri! Då kan man undra när exempelvis Fi:s strategi med hetsande om hudfärg hit och dit går överstyr och kanske slår tillbaka ? Troligen aldrig. Om Bali anses ha gått _över_ gränsen så har en jävla massa politiker gått över gränsen.

  Svara
  • G

    /  11/22/2016

   Haha go Bali! ❤

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  11/22/2016

    Vad är det med det här kramkalaset att alla ska vara snälla när de uttalar sig, att vi måste hyfsa debatten, debatörer får för sjutton uttrycka sig precis som de vill. Det här snacket om kollektivt ansvar för anonyma troll på nätet smakar mest frikyrklig moralism, eller för den delen en konsekvens av feministisk konsensuskultur.

    Horribel ledarkrönika nedan:

    http://www.folkbladet.nu/1734151/hanif-bali-ar-ditt-ansvar-anna-kinberg-batra

    ”Han har kallat Profeten Mohammed för “analfabetisk pedofil” och sina motståndare för “batikhäxor”, ”sinneslösa”, “idioter” och “ärkesopor”. Ibland ber han om ursäkt, för att sedan häva ur sig nya förolämpningar.”

    Vissa memar att profeten Mohammed inte var skrivkunnig, det tas som ett bevis för Koranens äkthet, han hade väldigt unga fruar. Rent faktiskt kan man nog påstå att han var både analfabet och pedofil ur ett samtida perspektiv. Och det står vem som helst fritt att häckla den religösa profetfiguren.

    Att kalla någon batikhäxa är ett hån som jag tycker håller låg nivå, den innehåller inget egentligt omdöme om prestation, går bort i min bok, men som sagt, Bali får ta ansvar för sin egen text.

    Att kalla någon sinnesslö, idiot, ärkesopa är hårt, men om det är befogat så är det. Leif GW Persson kläcker titt som tätt ur sig omdömmen som är minst lika grova.

    http://www.expressen.se/tv/nyheter/gt/leif-gw-persson-om-mordutredarna-var-en-samling-idioter/

    Svara
    • G

      /  11/22/2016

     Vilket jävla bottennapp till krönika. Han kallade inte _någon_ specifik/enskild person för batikhäxa. Han har förklarat flera gånger, varje gång någon tar upp det. Men sinnesslöa batikhäxor som de på folkbladet.nu tycks inte vilja ta in den informationen! Ja, han kan häckla figurer i gamla sagoböcker bäst han vill, på samma sätt som alla vi andra har rätten (än så länge) att göra det, tar någon illa upp _personligen_ så är det den personens problem, get over it!

     Svara
  • Dreadlock

    /  11/22/2016

   Bali börjar bli ett verkligt ideologiskt hot mot roboten Kinberg. Hon borde bli klok och knyta honom närmare partiledningen istället, så hon får lite mer uppsikt över sin störste politiska talang som bevisat haft rätt hela tiden om sitt eget parti. Särskilt nu när Reinfeldtdoktrinen släppt sitt strypgrepp om partiet.

   En slagning i wikipedia om hennes person ger väldigt snabbt en bild om en politisk broiler som väldigt tidigt fick titlar som -ordförande – taleskvinna – konsult. Dvs aldrig haft ett enda hederligt jobb utan alltid varit beroende av att partiet,företaget eller en organisation tillsätter henne i ledningen. det verkat därför obegripligt att Reinfeldt utsett Batra som efterträdare eftersom hon helt och hållet är till 100% befriat från politisk patos , eller var det kanske just därför ? planerar Reinfeldt en comeback inför valet 2018. Han skulle kunna putta ner AKB hur lätt som helst genom några noga utvalda poltiska knivar i ryggen.
   Varför blev AKB partiledare ? Har det funnits en mer awkward ,obekväm,tillgjort och märklig frånvarande politiker som partiledare, nånsin ? Hon påminner om en ödla som mest vill kravla bort till ett solstänkt stenparti för att värma upp sitt kallblod ?

   Svara
   • Kontorshygien

     /  11/23/2016

    Människan är helt inkompetent, felslut på felslut avlöser varann, DÖ, identitetspolitik, hyllningar till rättviseförmedlingen… AKB har i princip lyckats förlama ett helt parti, opinionsarbetet ligger i träda, ingen riktning på nånting öht (Balis insatser slutar med skäll och ovett från den stela och avundsjuke partiledaren). Och detta trots att landet är i kaos, förorterna brinner och Polisen kastat in handduken och är nere för räkning.

    Det är mao öppet mål, men AKB kan inte träffa bollen… bara en tidsfråga innan Lövfen inser att.. felet som är trasigt med Polis & försvarsmakt måste ”lagas” och nätar bollen i mål.

    Svara
 24. G

   /  11/22/2016

  Ahahaha. Det är som amerikanerna som diskuterar på youtube under videos där Bernie Sanders är med, och så säger någon….
  ”rösta aldrig på honom, socialism funkar inte i verkligheten, läs på!”…
  ”jo det funkar jättebra, titta bara på Sverige, Norge, Danmark och Finland, alla framgångsrika exempel”
  *Suck!*

  Svara
  • Anonymouse

    /  11/23/2016

   Lemoine dessutom. Måste vara slumpen, inte kan SVT letat runt i sina kompisnätverk igen? 😀

   Svara
 25. Obs

   /  11/22/2016

  “Ad Hominemakuten” – svar på Unionens pinsamma och sexistiska självmål.

  http://direktnytt.net/index.php/2016/11/21/fragor-och-svar-om-direktnytts-ad-hominem-kampanj/

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  11/23/2016

   Kanske några vita män kan ringa in? Finns gott om vita män vars åsikt förringats bara på grund ut av att de är vita män.

   Vi vita kvinnornhar det lite bättre!

   /Frida

   Svara
 26. G

   /  11/22/2016

  ””Hedersproblemen har ökat

  Tjejjouren i Norrköping utbildar just nu tjejer som kan stötta tjejer som utsatts för hedersrelaterat våld och förtryck. ”Behovet är jättestort”, säger Eva Mühling.

  Det här har länge varit ett problem i Norrköping.

  – Men idag när så många från andra kulturer kommit hit ser vi självklart en ökning, säger Eva Mühling som är projektledare på Tjejjouren sedan tre år tillbaka.

  Hon har jobbat med ungdomar i 20 år. För tio år sedan började det pratas om hedersfrågan. Men då visste man inte så mycket om problematiken eller hur man skulle hjälpa de drabbade kvinnorna.

  – Vi hade tjejer som placerades på behandlingshem med kriminella ungdomar och det blev så fel.

  Idag har man betydligt mer kunskap. I samarbete med Norrköpings kommun och Länsstyrelsen driver Tjejjouren sedan tre år projektet Tjejer till tjejer. Syftet: att rekrytera och specialutbilda kontaktpersoner till tjejer och kvinnor som varit utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck.

  – Det finns en stor brist om hedersfrågan, på till exempel socionomutbildningarna får de inte lära sig om det här varför få har den här kompetensen, säger Tjejjourens verksamhetsutvecklare Evelina Mühling.

  Det är därför Tjejjourens hedersutbildning är så viktig. Just nu utbildas ett tiotal Norrköpingstjejer, från 25 år, till kontaktpersoner. Att gå den här utbildningen är, enligt Eva, en stor process.
  …/…/…
  Eva kom i kontakt med hedersfrågor för tio år sedan men hon har fortfarande svårt att förstå hela problematiken som är så komplex och komplicerad.

  – Som svensk får man inte ihop det. Först tänkte jag att det är väl som när en svensk tjej blir misshandlad av sin man men det är att göra det lätt för sig. Det ligger så otroligt mycket mer bakom när det är hedersrelaterat, det kan vara en hel familj eller en hel klan.

  När Eva för tre år sedan började som projektledare i Tjejer till tjejer började hon förstå frågan på djupet.

  – Det tog 1,5 år innan jag vågade ta ställning, jag visste inte vad jag tyckte och var rädd för att kränka någon, säger Eva Mühling.

  Idag är hon tuffare och tar till exempel avstånd från att flickor tvingas bära slöja.

  – Det ligger så mycket förtryck bakom slöjan.

  Hon tycker också att man bör behålla sin religion i hjärtat.

  – Du behöver inte blanda in religionen i det allmänna.

  Trots det stora behovet så är framtiden för Tjejjouren lite oviss.

  – Vi vet inte om vi kommer att ha råd att betala hyran nästa år, säger Eva Mühling som tillsammans med Evelina är de enda anställda.

  Övriga tjejer som är engagerade jobbar ideellt.

  Tjejjouren väntar nu på besked om de får föreningsbidrag av kommunen.””
  http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/hedersproblemen-har-okat-om4390319.aspx

  Behålla sin religion i hjärtat, tänk vad bra och enklare allt vore om alla tänkte så.

  Fi:s drömsamhälle utvecklas mer och mer……

  ””– Om du åkte till exempelvis Bredäng eller Rinkeby för 15 år sedan, det var en blandning, det fanns olika sätt att vara – du kunde se tjejer i hiphopkläder. Nu dominerar mer extrema strömningar, säger Azam Qarai.

  – Det har utvecklats en machokultur med moralpoliser överallt som kontrollerar vad tjejer gör. Rykten sprids fort och alla håller ihop, säger Zeliha Dagli, ordförande i Kibele kvinnoförening på Järvafältet.

  Kontrollen sträcker sig från begränsningar i vardagen – hur man klär sig och vem man umgås med – till livsval som utbildning, jobb och vem man gifter sig med.

  – Det finns massor av attityder här som inte finns i svenska områden. Klädseln måste vara anständig, smink är inte tillåtet. Tjejer begränsas från barnålder och livet ut, säger Zeliha Dagli.””
  http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/hardare-fortryck-for-tjejer-om4390316.aspx

  Svara
  • Kristian

    /  11/22/2016

   Jaha, så har folkbladet kommit ut som rasister och islamofober.

   Svara
 27. MiT

   /  11/22/2016

  Svara
 28. G

   /  11/23/2016

  Widar analyserar det politiska läget i en specialledare, lite längre ledare än normalt. Slutsatsen är intressant.

  ”Nu ritas politiken om”
  http://www.folkbladet.se/opinion/nu-ritas-politiken-om-om4390536.aspx

  Svara
 29. Jan

   /  11/23/2016

  Migga X (om AKB:s utspel): ”Sorry vi råkade förstöra landet för all framtid, men nu vänder vi blad, ok?”

  Svara
 30. QED

   /  11/23/2016

  OT: Soldat vägrade delta i Pride – riskerar straff

  https://unvis.it/dn.se/sthlm/soldat-vagrade-delta-i-pride-riskerar-straff/

  Svara
  • Pelle2

    /  11/23/2016

   Pridedeltagande kan knappast vara försvarets kärnverksamhet så det borde vara frivilligt för soldaten att delta.
   Det finns ju organisationer för homosexuella inom förvaret så dom borde kunna skaka fram någon frivillig.

   Svara
 31. Pelle2

   /  11/23/2016

  OT:
  Liberalerna kräver Eliassons avgång efter den senaste mätningen av Polisens utredningsresultat. Äntligen kanske regeringen får modet att sparka pajasen…
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/liberalerna-kraver-att-rikspolischef-eliasson-avgar/
  Fast Ygeman ser ut att tveka..
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/inrikesministern-om-polisens-sjunkande-resultat-det-ar-allvarligt/

  Svara
  • Vad i h-lvete har Eliasson på riksdagspartierna? Kinky gangbangfilmer? Jag kan faktiskt inte längre hitta några andra förklaringar till att han annars inte bara får sitta kvar som RPC, men får hoppa från position till position under både den nuvarande regeringen OCH Alliansen.

   Jag tror förvisso han kommer att få gå, men inte innan han får en ny mysig position någonstans, om än mindre offentlig än RPC.

   Svara
 32. MiT

   /  11/23/2016

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  11/23/2016

   Agenda-DN har ännu inte publicerat nyheten. Låt mig gissa, de har ingen politisk opinionsjournalist ledig för stunden, för ska de publicera denna nyhet så måste de självfallet ha någon som kan förklara vad hon säger. Så att alla faktaresistenta dödsknarkarnazister inte får vatten på sina kvarnar.

   Gissar att de för stunden sitter och våndas och gnuggar sina ömma geniknölar.

   /Frida

   Svara
 33. Jonas

   /  11/23/2016
  Svara
  • – Det börjar okej. Lite sedvanligt snömos från AKB såsom ”för femton år sedan så var jag femton år yngre”. Men sådant förväntar man ju sig vid det här laget.

   – ”Ingen kunde förutse situationen för tio-fem år sedan” – hur länge har Malmö varit konkursmässigt? Hur länge har vi hört om eskalerande attacker mot blåljuspersonal? När skedde Husby-kravallerna? Hur länge har bostadspolitiken inte funkat? När lyckades någon spränga sig mitt i Stockholm?

   – När de väl börjar fråga om varför exakt Moderaterna/Alliansen avfärdade människor som försökte påpeka vart det barkade hän så blir hon inihelvete defensiv, vilket är det första tecknet på att jag inte riktigt tror på AKB.

   – Indirekt beskyllning av SD att de hållit tillbaka debatten.

   – Underspelar helt sin egen position från 2006-2014 i regeringen. Hon höll på med ”finanser å sånt”, typ.

   – ”Går tillbaka flera år…” – lagom luddigt.

   – MÖK var bra ”just då”… ”Miljöpartiet hade en mer ansvarsfull ledning”?! Roligt att hon dissar den nuvarande ledningen, men de var knappast mer ansvarsfulla då eftersom de aldrig hade fått bära på riktigt ansvar och kunde gömma sig bakom vågmästeriet; ett effektivt sätt att få bestämma saker, men undvika ansvar.
   Sedan så säger AKB att problemen går tillbaka i åtminstone ”5-10 år” – var det inte 2011 som man ingick MÖK, bokstavligt talat fem år sedan? Finns det någon slags känsla för att detta kanske kan ha en viss korrelation?

   -. ”Öppenhet, öppenhet, öppenhet”. Någon som orkar bör räkna hur ofta AKB använder denna floskel.

   – Snömos om ekonomiska aspekter som slutar i cirkelresonemang för att sedan återigen återgå till en väldigt defensiv ton.

   Summasummarum: Jag tror inte alls hon är genuin.

   Svara
 34. MiT

   /  11/23/2016

  Vid själva testet användes en metod med indirekta frågor. Arbetsförmedlarna fick inte säga hur de själva skulle ha beslutat i en viss situation, utan svara hur man trodde att andra arbetsförmedlare i samma område skulle göra.

  Metoden har använts för att minska risken att förmedlarna anpassar sina svar efter rådande normer. När forskarna frågar vilka arbetssökande som skulle prioriteras av ”andra arbetsförmedlare i ditt område” så menar man att svaren fångar upp arbetsförmedlarens egna bedömningar.
  Alltså, vad är det för ett test? På vilket sätt säger det vad man själv skulle göra om man säger vad man tror att andra gör? För mig låter det där helt sjukt.

  Forskarna finner också att arbetsförmedlarna kan påverkas av den arbetssökandes röst.

  När valet står mellan två arbetssökande som uppfattas ha lika mycket (eller lite) ”stereotypiskt svenskt utseende”, så prioriteras den arbetssökande som på ett inspelat meddelande uppfattas tala med brytning. Detta kan enligt forskarna tolkas som att förmedlarna försöker följa de riktlinjer som Arbetsförmedlingen hade vid testets genomförande 2012, att ge mer hjälp till de arbetssökande som bedömdes ha det extra svårt på arbetsmarknaden.
  Jaha, man klagar på att arbetsförmedlarna diskriminerar efter att själva ha riktlinjer för hur man ska diskriminera? Är ju i praktiken det som står i slutet? Man förutsätter att de med brytning behöver mer hjälp vilket betyder att de som saknar brytning inte får extra hjälp.

  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/ny-rapport-arbetslosa-diskrimineras-pa-grund-av-utseende

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  11/23/2016

   ”Det här visar en unik och ännu inte publicerad forskningsrapport som SVT Nyheter tagit del av. Men det gäller inte alla arbetsförmedlare – utan de manliga.”

   Varför kan de inte vänta med att publicera sin nyhet tills dess att rapporten är publicerad?

   ”Undersökningen är enligt rapporten den första i sitt slag, och forskargruppen rekommenderar Arbetsförmedlingen att öka utbildningen av medarbetare kring hur stereotyper kan påverka myndighetsbeslut.”

   Om undersökningen är helt unik, och första i sitt slag, så borde väl en hederlig forskare rekommendera fler och oberoende studier för att säkerställa att fynden/teorierna är korrekta, och inte uppmana staten och försäkringskassan, forskarens uppdragsgivare, att bränna en massa pengar på utbildning.

   Blir mycket nyfiken på att läsa metoddelen i rapporten, och förväntar mig någon typ av problematisering däri, annat vore ohederligt för en helt ny unik metod. Det osar en gnutta katt.

   /Frida

   Svara
 35. Pelle2

   /  11/23/2016

  OT:
  Lite mera hat mot män från radikalfeministen Cissi Wallin i Metro.
  Som vanligt skall vi män, enligt henne,ta ansvar för vad andra män gör och som vanligt försöker hon normalisera sitt manshat.
  Sedan väntar vi bara på krönikan där Wallin gråter ut om allt hat som hon som stackars förtryckt,vit kvinna utsätts för..
  http://archive.is/PGX56

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  11/23/2016

   Har hon ingen fantasi? Hon kan bara skriva om ett enda ämne, dvs hur mycket hon avskyr allt som har med män/manlighet.

   /Frida

   Svara
 36. QED

   /  11/24/2016

  OT:

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: