Ding dong, drick mer julmust

Sverige utsåg för några dagar sedan en julmustexpert som samordnare mot ”våldsbejakande extremism”, vilket för övrigt är ett uttryck jag avskyr eftersom det heter så enbart av feghet då man inte vågade/ville/vågar använda islamism. Eller så hoppades man innerligt att islamism inte skulle bli ett problem trots att varningarna har funnits under massor av år. Då försökte man i stället putta in allt under samma paraply och så satte man Mona Sahlin att vakta dörren så inget förbjudet arbete mot just islamistisk terrorism råkade slinka in genom dörrspringan.

Här skulle minsann nassarna få! Först en hel avlönad stab som Expo, där Sahlin för övrigt också är/varit inblandad, och sen en i praktiken en myndighet mot det enorma gänget nassar som enligt Expo består av ca 160 aktiva personer. I hela landet… För att blåsa upp siffrorna så använder man ordet ”aktivitet” om precis allt, har några av dem dem käkat julbord tillsammans så betyder det minst 5 aktiviteter på den orten, har en person klistrat upp 50 klistermärken så är det 50 aktiviteter och är det då en mindre ort så låter det ju fruktansvärt, den som läser vad de skriver får ju intrycket att Hitler snart sparkar in dörren för lite nackskott eller en gasburk.

nazister-i-sverige

Enligt Expo består spillran nassar av cirka 160 personer. I hela landet… I t ex Småland så finns det FYRA stycken. Om man lägger på två nollor så får man nog antalet som starkt sympatiserar med IS. Bara i Araby i Växjö. Men sånt är ju inte viktigt…

160 st som tycker att vad IS håller på med är rätt bra skit hittar man nog i de flesta mindre bostadsområden på alla mindre orter runt om i Sverige. Inte sådana som själva skulle delta aktivt men som stödjer idén med ett kalifat och inte direkt är ledsna när det inträffar ett terrordåd. Men det är ju inte intressant för Sverige och och har aldrig varit intressant för Sverige för då hade man inte utsett de samordnare man har gjort under åren utan då hade man valt en kunnig inom området.

Nej, man utser en expert på julmust, en som fick jobbet eftersom Miljöpartiet genom Kuhnke ringde upp och erbjöd det. Bara det en enorm varningssignal med tanke på att MP är är totalt genomsyrat av islamistapologeter! Man utser en som anser att jihadistäckel som åkt från Sverige till t ex Syrien gjort det pga på Vit makt-rörelsen i Sverige (ni vet, de ca 160 pers som finns i hela landet…). Den nya känner Kuhnke sen innan. Den nya har som merit att ha varit chef på Röda Korset. Ni vet Röda Korset, de som fick uppdraget att sköta Mona Sahlins samlade arbete under sina år som samordnare, nämligen en telefon, men som misslyckades grovt med den enkla uppgiften. Men den största meriten som hon har gissar jag är att hon avskyr SD, det är nog ett villkor för att få det jobbet. Eller så är den största meriten att hon gillar lite smygislamism eller åtminstone är ganska blind för den, det kan man ana när man läser lite om henne. Eller så är hon bara extremt naiv, det är ju också en merit i Sverige…

Det är UPPENBART att man inte vill ta tag i de här enorma problemen med islamism som gror och frodas i Sverige! Man vill helt enkelt inte för hade man velat ta tag i det så hade man inte utsett tomtar hela tiden.

Terrordåd efter terrordåd i Europa med islamistiska förtecken och i flera av fallen kan terroristerna spåras till Sverige på något sätt, Sverige ligger föga smickrande i topp när det gäller jihadistexport, islamismen breder ut sig i förorterna, moskéer bjuder in rena hatpredikanter och är själva IS-sympatisörer på den ena orten efter den andra osv.

Men det är klart, det största problemet i Sverige är ju de 160 nassarna…

julmust

Så drick mycket julmust och bli lika kunnig som den nya samordnaren!

Och för ett tag sedan kunde man läsa att aktivisterna på Rädda Barnen skulle ta över telefonen men man verkar ha raderat de uppgifterna på sin sida? Oavsett, HUR I HELVETE är man funtad i huvudet om man ger sådant uppdrag till Rädda Barnen? Eller till Röda Korset för den delen?

extremism-i-kommunerna1

extremism-i-kommunerna2

Här kan ni läsa samordnarens kommunrapport från mars 2016. Fundera lite på siffrorna över vilken form av extremism som kommunerna själva säger att det finns i deras kommuner med tanke på att det finns 160 nassar i hela landet… Verkar det inte vara lite skevt någonstans…?

Samordnaren har ett ENORMT arbete framför sig bara för att rensa upp i den ideologiska sörjan efter Mona Sahlin. Uppförsbacken bara för att komma tillrätta med vad Sahlin et al har orsakat är enormt brant.

För att inte tala om vilket enormt arbete Sverige står inför, arbete skapat av en så otrolig flathet och dumhet att man inte ens hade kunnat hitta på det i en science fiction-roman.

I det här läget så utser man en julmustexpert och fd Röda Korset-anställd som ny samordnare alltså…

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

66 kommentarer

 1. Globalisterna är så starka nu så de kan komma undan med vad som helst. De sitter nog på sina höga hästar och hånflabbar åt oss som inte är med i deras hemliga klubb!

  Svara
 2. Jan

   /  12/22/2016

  Fast hon är kvinna och hon har en doktorsavhandling! Det är väl kompetens nog? (obs. ironi!)

  Svara
 3. MiT

   /  12/22/2016

  Svara
 4. Den nye samordnaren har ju doktorerat på Nostradamus så hon kan kanske tyda framtiden bättre än Mona?
  Fast, det krävs ju inte mycket till det.

  Svara
 5. MiT

   /  12/22/2016

  Svara
  • Jans

    /  12/22/2016

   Jag minns första gången jag såg Rashid Musa i en debatt på SVT och hur jag omedelbart kände en viss motvilja och misstänksamhet, sedan tänkte jag för mig själv att jag får skärpa till mig och inte ha fördomar. Så fel jag hade i att tro att det var fördomar. Kroppen min fattade mer än hjärnan.

   Svara
 6. MiT

   /  12/22/2016

  Någon som vet mer om de härligt normbrytande eleverna eller ska jag gå på mina fördomar och tro att det var många kosiner och bruschor inblandade…?

  ”Hundratals elever i slagsmål i Ronneby”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=6594492

  Svara
  • Jans

    /  12/22/2016

   Detta citat tyder på att det är immigrationsrelaterat:
   ””Sen tror jag att vi måste ha ett antal människor som finns inne på skolan som har lugnande inverkan och som kan olika språk…””

   Saxat från Flashback, postare anger SR som källa:
   https://www.flashback.org/t2794352

   Svara
  • Jans

    /  12/22/2016

   Och följande artikel nämner boende för flyktingar:
   http://www.blt.se/ronneby/flera-inblandade-i-brak-pa-skola/

   Svara
  • G

    /  12/23/2016

   Fungerar ”det har alltid varit så här” nu också ?

   ”Bråket: ”Konflikt mellan olika etniska grupper”
   …[…]..
   Kommunstyrelsens ordförande Roger Fredriksson bekräftar det skolchefen säger. Han säger att det är grupperingar av afghanska och arabiska elever som har rykt ihop. Efter bråket stängdes fritidsgården och polispatruller skickades till ett Hvb-hem, eftersom det fanns misstankar om att bråket skulle fortsätta där.

   Exakt vad motsättningarna grundar sig i, vet han inte. Men spänningar har funnits mellan grupperna sedan en lång tid tillbaka.

   – Vi har försökt att hålla inne flera av de afghanska ungdomarna på ett hvb-hem i dag. En grupp unga syrier tog sig dit och muckade gräl. Polisen rubricerar det som hatbrott. Konfliktytan är mellan afghaner och araber. Den är nationell, den kan du hitta i alla städer i dag tror jag. Sedan vad som utlöst det, det vet inte jag, säger Fredriksson som kallar beteendet ”fullständig oacceptabelt”.

   Efter bråket stängdes Hvb-hemmet omedelbart och polispatruller är på plats för att säkra säkerheten.

   – Så länge det finns en risk för att det blir bråk på nytt kommer vi att vara på plats. Vakthavande befäl gör en kontinuerlig uppföljning av vilka resurser som behövs, säger Fredrik Bratt hos polisen, till BLT.

   Ett vittne, som Kvällsposten pratat med, bekräftar motsättningarna mellan de olika grupperna. Kvinnan, som är elev på skolan, säger så här om det hon bevittnade:

   – Två afghaner som går på en annan skola kom till skolan och började snacka skit om araber. Då samlades flera araber för att ge tillbaka och sen kom fler afghaner. Det blev som ett krig. Vi blev rädda och gick därifrån, speciellt eftersom att många av afghanerna är äldre än 25 och har ljugit om sin ålder. De är starkare än oss.

   Hon menar att de afghanska eleverna oftare är äldre än de arabiska eftersom de arabiska inte har incitament att ljuga om sin ålder – de får uppehållstillstånd ändå. Flera som tidningen pratat med pekar också på att religiösa motsättningar påverkat konflikten. Men där går meningarna isär.”
   …[…]…
   http://archive.is/U29XK

   Svara
   • MiT

     /  12/23/2016

    Så det var koosiner och bruschor alltså…

    Svara
   • G

     /  12/23/2016

    Hitta i alla städer ? What ? Ingen svensk inblandad ? What ?
    MEN DET HAR JU ALLTID VARIT SÅHÄR JU!

    ””../…/…Exakt vad motsättningarna grundar sig i, vet han inte. Men spänningar har funnits mellan grupperna sedan en lång tid tillbaka.

    – Vi har försökt att hålla inne flera av de afghanska ungdomarna på ett hvb-hem i dag. En grupp unga syrier tog sig dit och muckade gräl. Polisen rubricerar det som hatbrott. Konfliktytan är mellan afghaner och araber. Den är nationell, den kan du hitta i alla städer i dag tror jag. Sedan vad som utlöst det, det vet inte jag, säger Fredriksson som kallar beteendet ”fullständig oacceptabelt”.
    …[…]…
    Roger Fredriksson, kommunstyrelsens ordförande, har tröttnat på situationen.

    – Vår personal är inte förvånad, eller de är förvånade över omfattningen. De har släckt bränder under lång tid, men i dag eskalerade det fullständigt med ungdomar på ett och samma ställe.

    Jag har ingen rapport på att det ska vara någon svensk, det har jag inte fått trots att jag efterfrågat det.

    – Det här är ett nationellt problem, inte alls unikt för Ronneby.

    Fredriksson syftar på den ”etniska konflikten” mellan afghaner och araber som utlöst bråket.

    Vad ska man göra åt det?

    – För det första ska man följa svenska lagar och regler. Så här är det: vi kommer att agera och återta tryggheten. Det finns ingenting annat be för, utan nu kommer vi sätta in resurser i det här skedet.

    – Vi kommer vara på tårna, och sätta alla resurser på kommunens sida.

    – Vill också ge väldigt stor credit för polisen som tagit situationen på största allvar. Det var varit polis i varje gathörn fram tills nu.

    – Vi kommer återta ställningar i Ronneby. De laglösa lever på lånad tid.

    Du upplever att ni inte har ställningarna?

    – Nej, det har vi inte fullt ut. Med en gemensam insats med polisen, och med förebyggande arbete, så på sikt att vi kommer ta tillbaka full kontroll. Mitt budskap till huliganerna är: håll er till lagens ramverk.””

    Svara
   • G

     /  12/23/2016

    Jag ska passa på att ge beröm till Exp/KvP för att de verkar ha börjat skriva om verkligheten så som den är, hardcore fakta utan vadderade kanter. Bara synd att de inte gjort det senaste 10 åren eller så.

    Svara
    • Klimathotet

      /  12/23/2016

     Det är trist att båda gängen har brist på handgranater.

     Svara
 7. Jans

   /  12/22/2016

  Hon har fått jobbet för hon är islamkramare, inte tu tal om den saken. Allt annat är bisaker i sammanhanget. Exakt varför man utser en islamkramare är oklart men jag förmodar att det handlar om att inte förlora muslimska röster för MP och S samt om en vag idé som går ut på att det är farligt att piska upp stämningen mot islam. Själv tror jag ju att jihadism och islamism är just de två faktorer som mer än något annat ökar motståndet till islam i Väst.

  Jag har lite svårt att tro att det som nu sker faktiskt sker. Utvecklingen sedan hösten 2015 är smått surrealistisk men tyvärr ett faktum. Vår demokrati har producerat totala vettvillingar vid makten och pressen är lika tokig den. Sverige är i grund och botten helt handlingsförlamat och det enda som kan bryta låsningen är möjligen valet 2018 men jag hoppas inte på för mycket. Folket kommer att lomma iväg och stoppa M och S i kuverten trots allt de ställt till med.

  Svara
 8. MiT

   /  12/22/2016

  Svara
 9. MiT

   /  12/22/2016

  Svara
  • Jans

    /  12/22/2016

   Fast det där tror jag mest handlar om en lite ovanlig sexuell böjelse som förstärks av att han får komma ut och ”erkänna”. Sedan att det finns en hel kår av feminister som inte ser vad det handlar om utan publicerar denna kille som om han vore en stor tänkare är ju naturligtvis oerhört komiskt. Jag skrattar åt alla som tar det där på allvar, killen själv däremot får göra precis som han vill så länge han låter mig göra som jag vill.

   Svara
  • Bamse

    /  12/23/2016

   Är det helt säkert att den där Petterson inte är ett troll?

   Är artikeln och åsikterna helt äkta anser jag skribenten bör uppsöka psykiatrisk vård å det snaraste. Hans tankar låter mycket självdestruktiva.

   Om feminister faktiskt tycker tankar som dessa är bra, till och med absolut nödvändiga, kan slutsatsen inte bli annan än att deras ideologi är en livsfarlig parasit på samhällskroppen.

   Svara
  • G

    /  12/23/2016

   ”Jag tänker på Otto Weininger när jag läser Alexander Pettersson i senaste Feministiskt Perspektiv (16/12).”
   http://magasinetneo.se/blogg/man-som-hatar-man/

   Svara
 10. MiT

   /  12/22/2016

  Svara
  • michael.

    /  12/23/2016

   Ja att värna det västerländska kulturarvet som är det mest toleranta som någonsin funnits,är självklart hat.

   Svara
 11. MiT

   /  12/22/2016

  Svara
  • Klimathotet

    /  12/22/2016

   Fanskapet borde tvingas äta rysk badolja.

   Svara
   • Opie

     /  12/22/2016

    Jag skulle nog kunne tänka mig fysisk kastrering med ett rostigt rakblad och sen livstid i en fuktig jordkällare.

    Svara
 12. Economist

   /  12/22/2016

  Motståndsrörelsen är den enda riktiga opposition som finns idag. Är inte på något sätt aktiv eller medlem, men de är de enda som vill repatriera för att hindra att svenskar blir en minoritet och dör ut som folkslag inom något elever några decennium, det går rasande snabbt folkutbytet. Det finns ingen Trump i Sverige. SD är för en öppen svenskhet och har inga repatrieringstankar, och är så politiska korrekta idag så kan säga att de tillhör 7- klövern, motståndet hamnar mest om att de andra inte vill släppa in till köttgrytorna och förlora sina platser. Tyvärr suger SD upp de invandringskritiska, utan att det är bortkastade röster för om vi ska ha några svenskar kvar i framtiden.

  Gällande motståndsrörelsen växer de väldigt mycket och det var nästan 1000 personer som demonstrerade den 15 nov i Sthlm. De är heller inga keyboard warriors utan de för en synlig kamp och de backar inte vid attacker från vänster eller polis. De är inte mot andra folkslag utan bara att olika folkslag bör vara i sin egen nation. De kommer troligen bli förbjudna snart de växer allt för snabbt. Sverige är snart redan förlorat. Glad att jag fick leva rätt många år här ändå, snart så blir det nog flyttlass utomlands.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  12/22/2016

   Svenska motståndsrörelsen är ett gäng sorgliga nazister.

   Om jag får välja mellan ett samhälle präglat av kriminella invandrargäng och taskiga sociala system och Svenska motståndsrörelsens fascistiska samhällsmodell så väljer jag i alla dagar det första.

   Jag har sett dem demonstrera, det är en eländig samling individer. Många killar i tjugoårsåldern, med tjejerna i släptåg, sen en klick sammanbitna trettiplusare som ser helt jävla livsfarliga ut. Tack och lov verkar de flesta komma till sans och hoppa av när de närmar sig åren mitt emellan tjugo och tretti.

   Svenska motståndsrörelsen och galna islamister har noll och inget att erbjuda den som önskar ett bra samhälle att leva i, punkt slut.

   Det som M_I_T påpekar, att nazisterna är få till antalet må stämma, men ju mer urspårad situationen med asylhaveriet blir så kommer nazisternas möjlighet att rekrytera nya medlemmar öka. Tragiskt så in i helvete, och ett direkt resultat av sjuklöverns oansvariga asylpolitik.

   /Frida

   Svara
   • Jans

     /  12/22/2016

    Jag tror inte vi behöver oroa oss för NMR, de är alltför små och marginaliserade. För att nazismen skall kunna göra ett hitlertysklan så krävs att etablissemanget hakar på och det är oerhört avlägset. Kraften kommer att finnas hos SD, så frågan är om de skulle kunna utvecklas i fascistisk riktning om det blir ett högt tryck från folket mot islamiseringen. Jag hoppas inte, men att de kan komma att bli mer hårdföra än de låter idag är fullt tänkbart.

    Svara
    • Nej, det tror jag inte heller vi har, speciellt med tanke på att de som faktiskt är med i NMR skrämmer bort de flesta normala människor i dagsläget. Sverigedemokraterna har ju snarare i dagsläget gjort allt för att ta avstånd mot sådana grupper, så jag har svårt att tro att de helt plötsligt gör en omsvängning såvida det inte sker en kupp inom partiet.

     Men det är klart, att välja nyttiga idioter som Mona Sahlin och Anna Carlstedt som nationella samordnare mot extremism hjälper inte förstås.

     Svara
   • Frida Gustavlin

     /  12/22/2016

    Bör väl tilläggas, att om enda valet vore sharialagar eller Nazism, så föredrar jag att inte välja alls, utan tar mitt pick och pack å drar.

    /Frida

    Svara
    • michael.

      /  12/23/2016

     Helt rätt Frida,att en diktatur endast kan motverkas med att en diktatur införs kan endast idioter förespråka.

     Svara
 13. MiT

   /  12/22/2016

  Svara
  • The Perfect Man

    /  12/23/2016

   Det verkar som a gärningsmännen talade ett för kvinnan okänt språk…

   Rorövovarorsospoproråkoketot?

   Svara
 14. Rikard

   /  12/22/2016

  Hej.

  Jag tror de flesta missförstår samordnarens funktion.

  Det är inte frågan om att samordna insatser mot politisk och religiös våldsanvände, eller de organisationer detta stämmer in på, eller ens kartlägga statsfientlig verksamhet; det är frågan om att verka som om man identifierat ett hot medborgaren upplever och anser existera, och visa att man agerar med kraft och allvar mot detta hot.

  Det riktigt pikanta är att man från ansvarigt håll, redan när den första samordnaren insattes och tjänsten instiftades, inte ansåg att detta hot och problem föreligger. Man måste ha en viss form av omvärlds- och samtidsanalys för att kunna se den växande islamiseringen av Sverige, våldsbejakande muslimers ökade inflytande i svensk politik och samhälle, och den pågående invasionen av Sverige via invandring – saknar man denna utgångspunkt kan man heller inte se något problem.

  Därmed behövs inte någon samordnare som faktiskt söker efter konkreta faktiska hot, och därför behövs inte samordnare som faktiskt kan utföra uppgiften – en sådan hade nämligen kunnat hitta ovedersägliga bevis för att det hot som inte kan finnas faktiskt finns.

  Så samordnarens funktion är ungefär som en bild på en napp.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 15. QED

   /  12/22/2016

  OT:

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  12/22/2016

   Försvaret mot att det aldrig fungerat brukar låta ungefär som följande…

   ”Om bara omvärlden respekterat dessa länders styresleskick, inte straffat dem med sanktioner och handelshinder, så skulle deras fas av proletariatets diktatur snart övergå i ett kommunistiskt drömsamhälle. Du vet väl att ett kommunistiskt samhälle aldrig provats på riktigt, bla, bla, bla, bla, bla…”

   Sen bör man tillägga att det finns en hel del som fungerat bra i kommunistiska dikaturer, det är inte svart, inte vitt – beror på vad man jämför med. Däremot så har kanske inte den där delen med yttrandefrihet och rättsäkerhet och sådant som hör dit, varit någon särskild framstående paradgren för världshistoriens kommunistländer.

   /Frida

   Svara
   • Klimathotet

     /  12/23/2016

    Åka tunnelbana i Moskva kostade bara 5 kopek under kommunisttiden. Det var bra om det skulle ha funnits några rullar toalettpapper eller omaka skor att köpa i en butik i andra änden av tunnelbanelinjen.

    Svara
 16. Jans

   /  12/22/2016

  Men alltså vad är det med den här grejen, en vit som undrar om vita får samma meddelanden som han själv? Hur kommer det sig att plötsligt alla vänstertomtar med invandrarbakgrund plötsligt tror att de kommer från Afrika? Är inte detta doing the omoralisk rasmässig appropriation?

  Svara
 17. MiT

   /  12/22/2016

  Svara
 18. QED

   /  12/23/2016

  OT: Film som avbildar Dracula (”Vlad pålspetsaren”) som nationalistisk kämpe.
  Offrade sin odödliga själ (modernt talat sin mänsklighet) för sitt folk. ”Sometimes the world does not need a hero, but a monster”.


  Svara
 19. G

   /  12/23/2016

  ”Bill O’Reilly says ‘the left wants power taken away from the white establishment’”
  https://www.yahoo.com/news/bill-oreilly-says-the-left-wants-power-taken-away-from-the-white-establishment-150337862.html?.tsrc=jtc_news_index

  Svara
 20. G

   /  12/23/2016

  Haha men herregud, vad fan är det för fel på folk.
  Den jävla idioten skulle bett om en autograf istället!

  ”Man kicked off JetBlue flight for questioning why Ivanka Trump was on it
  …/…/…
  “Your father is ruining the country,” the man told Trump, according to TMZ. “Why is she on our flight? She should be flying private.”

  As JetBlue personnel escorted him off the plane, he purportedly protested, screaming, “You’re kicking me off for expressing my opinion?”

  The airline confirmed the crew removed the unidentified passenger placed him and his family on the next available flight.

  “The decision to remove a customer from a flight is not taken lightly,” a JetBlue spokesman said in a statement. “If the crew determines that a customer is causing conflict on the aircraft, the customer will be asked to deplane, especially if the crew feels the situation runs the risk of escalation during flight. In this instance, our team worked to re-accommodate the party on the next available flight.”

  About an hour before the incident, a man who identified himself as the husband of the passenger in question tweeted that they recognized Trump and her husband, Jared Kushner, inside the JetBlue terminal.

  “Ivanka and Jared at JFK T5, flying commercial,” Matthew Lasner, a professor at Hunter College, tweeted. “My husband chasing them down to harass them.”
  …/…/…
  His tweets were later deleted.

  A man who identified himself as a passenger sitting in the row in front of Ivanka Trump took to Facebook to give his version of the incident:

  Here is what happened. He didn’t accost her directly. When he got on and saw her, sitting behind me, he said “oh my god. This is a nightmare” and was visibly shaking. He said “they ruin the country now they ruin our flight!” (Context: Boarding and therefore the flight was delayed because they needed to get on first through some other way.) He did not yell. He was also not what I would describe as calm. Agitated maybe. His husband behind him was very calm. His son is adorable and sharply dressed. When the JetBlue staff went back to speak to the man I overheard Ivanka say to them “I don’t want to make this a thing.” My assessment is that she was happy to let the man take his seat. Security made a different call. And for good reason. The man’s calm husband had tweeted earlier that his husband was “chasing them down to harass them.” I did not witness his actual removal some rows back. If he screamed, I didn’t hear it.

  “Honestly, if I was her security I would have made the same call,” he added. “I don’t *think* the man was capable of violence, sure. But I would worry that he would leave his seat or cause a scene in some way.”../…/…”
  https://www.yahoo.com/news/passenger-kicked-off-jetblue-flight-for-questioning-why-ivanka-trump-was-on-it-173906713.html

  Svara
 21. G

   /  12/23/2016

  ””Ungdomsstök med raketer i Malmö

  Polisen i Malmö har under kvällen fått in många samtal om ungdomar som skjuter raketer mot bilar och i farlig närhet av människor. Ingen ska ha träffats av någon fyrverkeripjäs.

  – Man skjuter mot bilar och längs med marken. och det är rejäla pjäser det handlar om, säger Stephan Söderholm, pressinformatör vid polisen i region Syd.

  Oroligheterna rapporteras från området kring Rörsjöskolan och från Arlöv. När räddningstjänsten ryckte ut efter larm om brand vid Vårboskolan i Arlöv blev de beskjuta med raketer.Det var bland annat bänkar och en moped som stuckits i brand.””
  http://www.gp.se/nyheter/sverige/ungdomsst%C3%B6k-med-raketer-i-malm%C3%B6-1.4068640

  ””L: Nej till skola för unga som ska utvisas

  Regeringen vill att ungdomar som kom till Sverige innan flyktingpolitiken skärptes förra hösten ska få gå ut gymnasiet efter 18-årsdagen, trots att de fått avslag på asylansökan. Men nu säger Liberalerna nej till förslaget.

  – Det man gör är att överpröva Migrationsverkets beslut och säger att de ska stanna kvar i alla fall, säger Fredrik Malm, Liberalernas integrationspolitiska talesman, till Dagens Nyheter.

  Tidigare har både Sverigedemokraterna och Moderaterna också avvisat förslaget. Regeringens hopp står nu Centerpartiet och Kristdemokraterna, om förslaget ska godkännas av riksdagen.

  – I grunden ser vi positivt på förändringar som kan hjälpa den här utsatta gruppen. Men vi vill invänta remissinstanserna och se vad till exempel Lärarförbundet anser, säger Centerns Johanna Jönsson.””
  http://www.gp.se/nyheter/sverige/l-nej-till-skola-f%C3%B6r-unga-som-ska-utvisas-1.4068610

  Svara
 22. http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/kommuner-larmar-foerlaeng-statens-ansvar-30423

  Inte speciellt förvånande förvisso för oss som har följt det hela, men kommunernas största önskan är nu att staten ska fortsätta med etableringsstödet bortom två år. Är mer förvånad att det bara är 29% som har det högst upp, även om det leder överlägset över ”förenklade byggregler” (16%).

  Svara
 23. MiT

   /  12/23/2016

  Svara
  • För den goda vänstern ligger över att utnyttja terrordåd till sina egna syften?

   Brei…

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  12/23/2016

    Det stora problemet är som vanligt svårt för vänstern att se, att terorrism resulterar i ond bråd död, inte att ”onda” krafter uttnyttjar ond bråd död.

    Svara
  • G

    /  12/23/2016

   —————–

   Svara
  • G

    /  12/23/2016

   Svara
   • G

     /  12/23/2016

    Svara
 24. Frida Gustavlin

   /  12/23/2016

  Den Tunisier som var misstänkt för Berlinmassakern är ihjäldödad.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/2zak4/uppgifter-berlin-terroristen-skjuten-till-dods

  Jag kör en DN-special och intervjuar mig själv. Tre snabba frågor till den självcertifierad peppiga terrorexperten Frida (kan rättviseförmedlingen upphöja random tjejer med 60p högskolekurser till experter, så kan även Frida det.)

  1. Kan det betyda att han blir en upphöjd martyr?

  Kanske, men det blir han nog i vilket fall av hans galna kompisar, vem fan bryr sig egentligen om det.

  2. Betyder det att Tyskland slipper ha en för Tyskland helt meningslös persson inlåst på ett mycket dyrt högrisk fängelse under överskådlig tid till en jättejättejätte hög kostnad?

  Yes box!

  3. Finns det någon risk att den döde teroristen begår nya terrorbrott?

  Nej, han är som sagt död, och det finns inget dokumenterat fall där en död person, förutom i zoombiefilmer så klart, lyckats rymma från en nedgrävd kista.

  4. Kan utredningsläget försvåras?

  Mycket möjligt, men inte nödvändigtvis. Men det uppvägs något enormt av svaret på fråga två och tre.

  /Frida

  Svara
  • G

    /  12/23/2016

   Haha. 😀 Ja typ då. Har man Facebook är det väl bara att kolla hur andra galningar reagerar efter hans död och vad de skriver om saken. Kan hoppas att det dyker upp några skärmdumpar från FB med här och var, alltid är det någon som lär hylla terroristen så det står härliga till, usch.

   Svara
  • MiT

    /  12/23/2016

   Hahahaha! 😀
   Kunde vara direkt taget från DN, AB eller Expressen

   Svara
  • Klimathotet

    /  12/23/2016

   Snubben kan väl få en ”redneck” begravning. Ni vet hur det går till om man har sett nåt avsnitt av Criminal Minds eller Bones när de letar i en svinstia efter mänskliga benfragment.

   Svara
  • Rikard

    /  12/23/2016

   Hej.

   Kan vi inte få dig, Frida, som kommunikations & kulturminister istället för dagens…

   …(vill inte använda de ord jag tänker, men du vet vad jag menar).

   God Jul,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 25. G

   /  12/23/2016

  I Italien ? WTF….

  ”Berlin market attack suspect killed in shootout in Italy: security source

  ROME (Reuters) – A man believed to be the suspect in the Berlin Christmas market truck attack was killed in a shoot-out in a suburb of the northern Italian city of Milan on Friday, a security source told Reuters.

  The Italian interior minister will hold a news conference at 10.45 a.m. (0945 GMT), the ministry said.”

  Svara
 26. G

   /  12/23/2016

  Svara
 27. G

   /  12/23/2016

  Svara
 28. G

   /  12/23/2016

  Svara
 29. G

   /  12/23/2016

  Svara
 30. G

   /  12/23/2016

  Svara
  • Motkraft

    /  12/23/2016

   Sveriges riksdag, ge oss en julklapp, ändra så att åldersbedömning är obligatorisk vid alla allvarligare brott och för de som utför många mindre brott.

   Och döm även i vissa fall de över 15 till fängelse i de fall det är ett ”vuxet brott”. En 17-åring som tillsammans med ett gäng bränner bilar kan ses som en ”ungdomsförseelse”, något personen växer ifrån. Ett planerat brott som inte är i grupp är inte en ungdomsförseelse och ska därför ge ett riktigt straff.

   Och obligatorisk utvisning vid grövre brott eller upprepade småbrott. Där ”anknytning” ska vara mycket mycket stark för att inte utvisas. Om dömd för våld mot partner och/eller egna barn så kan inte den anknytningen räknas utan är förverkad.

   Tänk om invandringsivrare och invandringskritiska istället för en ökad polarisering kunde mötas halva vägen? Kraftigt minskade volymer och obligatorisk utvisning av de brottslingar som kommer hit å ena sidan? Och så massiva satsningar på skola, jobb och integration för de som är kvar och vi faktiskt har resurser att ge en ny start här å andra sidan? Båda sidor kan säga att de gjort något bra för Sverige och världen?

   Svara
 31. G

   /  12/23/2016

  ”…/../…När samordnaren intervjuades i Studio Ett i tisdags framgick det med all önskvärd tydlighet att hon har begränsade kunskaper om våldsbejakande extremism.

  När programledarna frågade Carlstedt varför Sverige är ett av de länder i Europa som har skickat flest jihadister till Syrien och Irak per capita blev det en lång paus. En lång, lång paus.

  Till slut svarade Carlstedt med tvekande stämma att flera olika typer av extremism har fått grogrund i Sverige. Och det finns en växelverkan mellan dem. Den islamistiska extremismen växer, men det gör även den högerextremistiska vitmaktrörelsen.

  Hursa? Är det på grund av vitmaktrörelsen som svenskar åker till Syrien och ansluter sig till en terrorgrupp som hugger halsen av folk och tar kvinnor som slavar?

  Även programledarna blev ställda. De bad Carlstedt förklara sig. Det gick så där. Det blev ett vagt resonemang om hot och hat, polarisering i samhället och att det är viktigt att ta till vara på de goda krafterna. Goddag yxskaft.
  …[…]…
  Jag har mycket att bidra med, sa Anna Carlstedt i intervjun med Studio Ett. Nu är det upp till bevis för Carlstedt. I dagsläget ser det nämligen ut som att hon inte har någonting att bidra med.
  http://www.expressen.se/ledare/naomi-abramowicz/varning-for-samordnare-utan-koll/

  Svara
 32. Stefan Rudmark

   /  12/26/2016

  Nu är det dags att åldersbestämma pensionärerna! Kanske några kan avvisas från ATP m.m.
  Härnösand bör få börja så att de kan spara in maten a 5:-/dag.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: