1984 som manual

Expressen (och annan media) gör det ena övertrampet efter det andra och journalister trampar på i Expressens fotspår trots att de om några borde veta vilket otroligt fult och äckligt övertramp tidningen har gjort.

Vad det handlar om den här gången är att Expressen tar kontakt med arbetsgivare och anger folk för vad de anser är Krimtänk.

Arrogansen hos Baas är enorm! Grotesk! Detta är ett maktmissbruk av enorma proportioner av Expressen!

Det blev en artikel i Expressen också såklart. Jag vet inte vad för grovt brott mer än Krimtänk som denne Rabani har gjort sig skyldig till men det är tydligen grovt nog med just Krimtänk för att de ska blåsa på.

Hatkampanjen som Expressen kallar det är det här Megafonerna som jag har nämnt en gång förut. Filmklippet finns i inlägget. Rabani och en fotograf/filmare knackar på hemma hos en Expressenreporter, Diamant Salihu, och hos Thomas Mattsson, Expressens chefredaktör, för att ställa några enkla frågor om just hur man resonerar när man hänger ut icke brottslingar på löpsedlarna efter att Salihu trängt sig på hemma hos en person som ville vara anonym och betett sig som en ren jävla byfåne. Expressen jagade även mannens sambo och dotter med telefonsamtal! Varken Salihu eller Mattsson vågade öppna och prata med dem trots att de var hemma, Mattsson ringde efter folk som skulle följa efter dem och filma dem och andra saker. Helt bisarrt, som en spionfilm från 80-talet. Han tyckte väl inte att det var så roligt när folk knackade på hemma hos honom med frågor…

Det som man kallar ”hatkampanj” var alltså enbart en reaktion på Expressen som gärna dyker upp ovälkomna hemma hos folk och väntar med kameran i högsta hugg. Det var samma metoder som Expressen och annan media använder, varken mer eller mindre. Mycket ofarligare t o m eftersom de som gjorde detta är helt maktlösa jämfört med Expressen.

Här är klippet där Salihu hälsar på hemma hos Fjälling och spelar byfåne. Det var alltså detta som låg bakom Rabanis besök hemma hos Salihu och Mattsson som dock inte var tillräckligt modiga för att öppna och säga ”Självklart kan jag svara på era frågor om jag får ställa några själv till er också”. För efter vad man kan se av klippet med Rabani där han förgäves försöker få tag på dem är att han är inte otrevlig eller hotfull på något sätt. Tycker tvärtom han beter sig mycket bättre än vad Salihu gör.

Har journalister ensamrätt på att knacka på hemma hos folk och ställa frågor? Varför är det inte ok att andra gör det hemma hos Expressens journalister när de gör det hos folk med kameran i högsta hugg som gamar och vill fånga ögonblicket? Det är ju exakt samma metod och om man anser att den är ok för Expressen så måste den ju vara ok även för andra?

Nu har då alltså Expressen hängt ut Rabani för det, enligt Expressen och några andra, grova brottet Krimtänk. Inte för att han velat vara anonym på något sätt, han har ju varit helt öppen så att säga. Men att inte vara anonym är inte samma sak som att hängas ut på löpsedlar som en som bedriver hatkampanj, speciellt som det inte är sant. Utan att ens ha begått nåt grovt brott. Hade han gjort det hade det varit en helt annan sak.

Det folk är förbannade på är den groteska dubbelmoralen! Man pixlar mördare, våldtäktsmän, åldringsrånare, misshandlare osv tills ett löjets skimmer ligger över det. Ja man t o m lägger in vit färg ibland i pixlingen så folk ska förledas att tro att det är svenskar som begått brotten. Ibland har man silhuetter som ska föreställa svenskar när det är folk från Afrika som begått grova brott. Men har man begått Krimtänk, då jävlar!

Sen har vi journalister som BORDE vara livrädda för just det här med åsiktsbrott och hängas ut men de låtsas som om det är helt rätt såklart.

Orrenius är en av dem, tweeten han länkar är den från Expressen ovan. Jag har haft ganska stor respekt för Orrenius för han har ibland tagit upp två sidor av myntet som en av mycket få journalister men nu försvann all den respekten som en rökring i en höststorm. POFF bara. Det är möjligt att Rabani är en antisemit av rang, jag har ingen aning. Jag har förstått att han är palestinier från början (tror jag i alla fall) och palestinier är väl knappast kända för att älska judar och Israel utan snarare väldigt hårt tvärtom? Hur många obehagliga antisemiter har vi släppt in i Sverige de senaste 20 åren? Kanske Orrenius ska ta på sig det ädla uppdraget att ta kontakt med alla arbetsgivare till dem som fått ett jobb och upplysa om de har anställt obehagliga antisemiter? Kolla upp antisemiternas alla sociala medier och så fort de tryckt på gillaknappen på fel inlägg också meddela arbetsgivaren att de inte bara är obehagliga antisemiter utan dessutom hatmånglare och sen ut på löpen med dem bara! Krimtänk, då tycker Orrenius att man ska hängas ut på löpsedlarna.

Det är möjligt att Rabani är en antisemit, det delar han i så fall med i stort sett alla som är till vänster om Socialdemokraterna och minst halva S också. Det vill säga även i stort sett samtliga journalister vi har i Sverige med några ytterst få undantag. Plus kanske en miljon asylsökare som kommit till Sverige de senaste 25 åren…

Även Lernfelt tycker det är finfint verkar det som i ett relativiserande försök att få rasistiska eller antisemitiska åsikter på nätet att bli samma sak som att sympatisera och stödja en terrorstämplad dödskult som eldar upp människor levande, som halshugger, som köper och säljer sexslavar och andra slavar, som mördar runtom i världen med bomber, med lastbilar, med skjutvapen, med knivar osv. Sympatisera med denna terrorstämplade dödskult och samtidigt jobba på myndigheten där man kan ge uppehållstillstånd till andra som också sympatiserar med kulten och kan ge avslag till sina ”fiender” är i alla fall i min bok inte samma sak som att vara antisemit på facebook. Men egentligen ska tidningar inte kontakta i sådana fall utan det ska SÄPO göra.

Problemet är ju att tidningar väljer väldigt selektivt vilka som ska hängas ut. Men visst, ut med Mohammed, Achmed och allt vad antisemiterna som kommit de senaste 25 åren kan heta på löpsedlarna bara med bild och allt! Jag har inget emot det! Var konsekventa bara! Jag har då inte ens sett namn eller bild på den anställda på Migrationsverket på löpet med texten ”Här är IS-anhängaren som jobbar på Migrationsverket och stödjer halshuggningar och att elda upp människor levande!”. Trots att hon (tror jag det var) stödjer en ren dödskult som förklarat krig mot Sverige. Lernfelt är ett typexempel på det hon själv säger, när det görs av likatänkande. För det görs ju endast då. För vilket brott har Rabani gjort sig skyldig till? Endast Krimtänk, inget annat. Det räcker för Lernfelt. Plus att han var lite jobbig för hennes arbetsgivare Expressen…

Media ska inte kontakta arbetsgivare om ev terroristsympatisörer, det ska SÄPO göra. Och återigen, det var ingen bild med namn på några löpsedlar eller på twitter. Inte vad jag har sett i alla fall. Det är inte samma sak på något sätt att sympatisera med en dödskult som förklarat krig mot Sverige och att vara antisemit på fb. Man kan inte ens låtsas att det är samma sak. Ni hittar fler tweetar om detta här.

Sen har vi de sorgliga Kulturnyheterna på SVT. De kämpar verkligen för den stora maktens gunst mot den lilla. Stenhårt alltså.

De blåser på med samma sak, den sk ”hatkampanjen” och en koppling till Nya Tider. De är dock noga med att inte nämna att ”hatkampanjen” endast var en reaktion på Expressens enormt grova övertramp när de jagade Fjälling och t o m jagade hans dotter och sambo. Visst är det intressant att de tycker det är fruktansvärt att råkommunister som Athena inte vill komma? Man har t o m placerat henne i mitten av bilden och det är inte en slump. Borde man inte jubla över att såna inte vill komma? Vem vill ha med råkommunister som vill ha blodig revolution att göra? Man är ju inte frisk om man inte tycker det är toppen att de inte vill delta! Kulturnyheterna är inte ledsna utan tvärtom jätteupprörda över att revolutionskommunister inte vill vara med. Det säger en hel del.

Kulturnyheternas ser som sin främsta uppgift att slicka uppåt och sparka neråt. Man ser dem på SVT och varje gång har de blivit lite brunare runt munnen än vad de var gången innan. Jag har inte en enda gång sett dem komma med det självklara att man bemöter meningsmotståndare med argument. Och ju ”värre” meningsmotståndarnas åsikter är desto lättare har man att argumentera. Det är ett faktum. Och klarar man inte av det så är man jävligt kass.

Alldeles oavsett vad Rabani eller Fjälling tycker om saker och ting så BORDE journalisters och t ex Kulturnyheternas ryggmärgsreflex vara att kritisera Expressen (den här gången) och annan media som ägnar sig åt åsiktsförföljelse och vad de anser är Krimtänk. De ska stå upp för den enskilda mot den stora makten oavsett dennes åsikter. Man behöver inte stå upp för åsikterna men för personen! man ska stå upp mot den mäktigas maktmissbruk. I ett friskt land hade kritiken mot Expressen varit förödande, främst från de egna leden. Men i Sverige så anser t o m journalister att 1984 ska ses som en manual…

Det kommer en tid när pendeln svänger ordentligt åt andra hållet och vad som händer då lär inte bli vackert. Journalister och politiker verkar tro att folk kommer att ha glömt och att de är skyddade. Så är det inte. Har man spottat på och trampat på tillräckligt många människor så ökar risken att det finns några som definitivt inte har glömt utan tvärtom, de minns väldigt väl hur det gick till när media på ett förmodligen orättfärdigt sätt förstörde deras liv. De kommer att komma ihåg varje journalist som spred med uppmuntrande tillrop, varje journalist som låg bakom, varje som försvarade det, som sanktionerade det osv. Och herregud så många media har spottat på och trampat de senaste 10 åren! De kommer att vilja ha upprättelse. Och får man ingen upprättelse så ordnar man det själv till slut.

Det är inget som jag tror någon önskar men det är vad som tyvärr kan hända och det är skapat av media själva. Man ska inte underskatta betydelsen av upprättelse. För varje sånt här äckligt övertramp av media och den totala frånvaron av kritik från t ex andra journalister kommer bara att öka på riskerna. Min gissning är att ohederligt mediefolk som ägnat sig åt sånt här som Baas nu gjorde inte kommer att kunna bo kvar i Sverige i framtiden. Det kommer att vara för farligt eftersom man har betett sig för illa lite för många gånger mot lite för många människor.

Observera, detta är inget som jag vill ska ske på något sätt utan tvärtom, jag önskar väldigt starkt att det INTE blir så! Men jag bara tror att det kommer att bli på det viset, att det är oundvikligt. Och ju mer de håller på så här desto mindre sympati kommer de att få när det sker. Många kommer att tänka att de får skylla sig själva, orsak och verkan, aktion och reaktion, som man sår får man skörda. Enda sättet att undvika det är att inte göra som man gjort under 10 år och gör än idag ännu mer. Och ju mer arrogant folk bemöts från mediefolk när man undrar över skitbeteendet desto mindre kommer de att bry sig när folk börjar vilja ha upprättelse.

Och går det tillräckligt långt så är det inte bara upprättelse det handlar om utan hämnd. Från många. Och den vägen är det nog ingen som vill vandra!

Hur skulle ni själva tänka och agera om det var er det handlade om? Om ni blev orättfärdigt uthängda på löpsedlar utan att ha begått något brott samtidigt som de pixlar ihjäl sig när det gäller riktigt grova brottslingar och försvarar terrorister med den ena krystade artikeln efter den andra? Samtidigt som ni ser dryga journalister och ansvariga inom media bete sig som arroganta skitstövlar och försvara övertrampet bara för de anser att Krimtänk är fantastiskt? Hade ni bara ryckt på axlarna och gått vidare? Knappast va…

Det handlar ju inte om att försvara någons antisemitiska åsikter vilket alla journalister såklart vet om. Det är bara pinsamt att se dem försöka få det till det. OM man verkligen vill ha det på det här viset så har de ett hästjobb framför sig när de ska börja gå igenom alla antisemiter i det här landet och de kan börja med sina egna journalistkollegor. De kan börja med kollegan som sitter på stolen bredvid, chansen/risken att det är en grov antisemit är ohyggligt stor oavsett tidning eller tv-kanal. Bara där har de åratal av jobb framför sig! Eller är det bara bra när likatänkande gör det mot andra…? Efter det har de väl en miljon importerade möjliga antisemiter att börja beta av. Bara att sätta igång! För ni tycker ju att antisemiters arbetsgivare ska kontaktas? Kräv förklaringar av chefredaktörerna hur antisemitism går ihop med värdegrunden. Kräv det av alla arbetsgivare! Eller gäller sådant Krimtänk bara andra? Såna man inte gillar?

Svensk media och politiker kämpar verkligen stenhårt för att följa 1984 som en manual och försöker skapa en framtid som kommer att bli enormt ful och obehaglig.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

77 kommentarer

 1. Hypocrita

   /  04/22/2017

  Vem granskar granskarna?
  Tydligen får ingen göra det, för då är det näthat, förföljelse och hot……

  Svara
 2. Tor

   /  04/22/2017

  Och som vanligt fattar inte media att resultatet blir tvärt om.
  Folk vet att media är fel ute och blir därför nyfikna.
  Skulle tro att Megafonen ser mycket trafik tack vare Expressen.

  Tänk att man inte har lärt sig genom alla år av demonisering av SD.
  Ju mer skit de fick, desto fler röster.
  Verkligheter är en bitch.

  Svara
  • Motkraft

    /  04/23/2017

   Nja, delvis är det så. Men vi lever i polariseringens tid där de som mest skriker om ”faktaresistens” är helt ointresserade av fakta.

   Mina PK-vänner skulle aldrig få för sig att med egna ögon titta efter om de ”sanningar” som skrivs i gammelmedia är sanna eller inte. Som tex brunmålningen av alternativmedia som Nyter idag.

   Är ju rätt lätt att gå in på Nyheter idags hemsida och skumma några artiklar för att bilda sig en egen uppfattning? Nej ”jag går inte in på sådana sidor, usch usch” skulle bli svaret om jag föreslog en PK-vän att se med egna ögon om det är sant det gammelmedia skriver om alternativmedia.

   Eller inte orka titta efter. Är väl också en trend i vår tid att många helt enkelt inte orkar utan nöjer sig med vad ”sin sida” i polariseringskriget skriver.

   Svara
   • Jag tror dock fortfarande att det är viktigt att veta bakgrunden till vissa sajter/medier som man läser för att kunna sätta det i rätt kontext.

    Jag är den första att påpeka att Aftonbladet har starka band till LO/Socialdemokraterna. Och om man vet det så blir den minst sagt bisarra kappvändningen på deras ledarsidor mer förståelig. Att de under Allians-åren körde artikelserier om ”Det Nya Tuffa Sverige” medan att numera påpeka fel i systemen blivit ”alarmism” fattar man bättre. Betyder det allt Aftonbladet skriver är lögn, eller att de skriver lögner alls? Nej, men såklart påverkas nyhetsutvalet och vinklingar i högsta grad. Man är naiv om man inte ser det.

    Svara
   • Tor

     /  04/23/2017

    @Motkraft
    Håller helt med.
    PK-vänner vill slänga datorn om någon gått in på Avpixlat.
    MEN en efter en går de över gränsen, och när man en gång passerat den gränsen finns ingen återvändo.
    Titta på bloggaren Ledarsidorna.se som 2012 var rabiat SD motståndare. Nu har han länge spelat på samma planhalva som SD. Om det inte vore för deras ”bruna förflutna” skulle han lägga till ett D till sin partibeteckning. (Jag spekulerar naturligtvis)

    Mina PK-vänner som kallade mig för nazist för ett år sedan. Vad ska de göra idag när Fridolin tillverkar en fotboja i form av ett hjärta?

    Svara
   • Ivar L

     /  04/24/2017

    Precis det som är poängen med brunsmetningen av t.ex. Nyheter Idag (de är ju till skillnad från en del andra garanterat obruna) – hålla så många som möjligt borta. Kommer inte att hålla i längden tror jag.

    Svara
 3. I hård konkurrens är det här ditt bästa inlägg hittills. Så träffsäkert att jag inte har något alls att tillägga.

  Svara
 4. tompas11

   /  04/22/2017

  Bra att du skriver om och tar upp detta med den mediala slasktratten MSM. Jag är så jävla less på dessa s.k. journalister, nyhetsfolk och ”kulturelit” som vrider och vinklar allt i absurdum!

  Svara
 5. MiT

   /  04/22/2017

  Svara
 6. Jan

   /  04/22/2017

  Jag tror inte de vinner något på att jävlas med journalister. Snarare kan det vara kontraproduktivt. Jag tror inte på metoden helt enkelt. Jag hyser heller ingen större beundran för de här halvskumma typerna på högerkanten. Det gäller att hålla rent åt båda hållen.

  Svara
  • MiT

    /  04/22/2017

   Är det verkligen att jävlas om man tycker det är rimligt att man inte blir uthängd för tankebrott osv? Det tycker inte jag i alla fall.

   Svara
   • Jan

     /  04/22/2017

    Nej, men att söka upp dem i hemmen bara för att ge igen. Eller att hota, förstås. Eller att anlita anonyma privatpersoner för att ringa upp och störa dem på arbetstid.

    Svara
    • MiT

      /  04/22/2017

     Så det t ex Expressen håller på med ska de ha ensamrätt på? Varför skulle det vara hotfullt för journalister att få svara på frågor när de är hemma? Är det inte då lika hotfullt när de knackar på hemma hos andra? Har inte andra rätt till privatliv utan att bli uppsökta av journalister? Då vet man ju dessutom med säkerhet att de är ute efter att förstöra livet, dvs det är extremt hotfullt? Ska de få vräka på hur som helst om vad som helst utan att ens behöva svara på frågor om det?

     Svara
     • Jan

       /  04/22/2017

      Tidningshusen har i regel vissa etiska principer de följer. Ibland gör de övertramp och bör då anmälas. Men den här förföljelsen av vissa journalister, planlagd av skrupelfria högerextrema organisationer, är i förlängningen ett hot mot den fria pressen och demokratin.

     • Tor

       /  04/22/2017

      @Jan nedan
      ”Tidningshusen har etiska regler”. Dagens skratt.
      Det är politiker tillsammans med tidningarna och tv som har lett oss dit vi är idag.
      Hade tidningarna gjort sitt jobb som det är menat skulle alla tokiga förslag granskas och partierna straffas hårt. Det först nu som Mp har straffats efter åratal av tokigheter.
      Fisarna är inne i värmen på tidningarna. Om några år kanske de granskas?
      En riktig journalist på en stor tidning skulle med lätthet plocka ner allt vad Fi heter.
      De etiska reglerna är precis som MiT beskriver att man pixlar mörka och gör dem ljusa.
      Bilder på planerade moskébyggen smyckas med unga visa tjejer som rör sig utanför.
      Listan är oändligt lång hur tidningshusen har brunmålat allt och alla.

      Likadant i USA.
      Såg en undersökning idag som visade att de vanliga CNN, MSN mm hade rapporterat 89% negativt om Trump under de första 100 dagarna.
      Det vanliga är att presidenten får en smekmånad.

      Dina ”skrupelfria högerextrema organisationer” finns knappt.
      Att dessa skulle vara ett hot mot ”den fria pressen” är ännu mera garv.
      Fria pressen finns knappt och är på många sätt sitt eget största hot.
      Detta vurmande om allas lika värde ger oss ett land som sakta med säkert delas och islamiseras.

     • Olof

       /  04/23/2017

      Jan, anmälas vart? Problemet är ju att det här beteendet inte bryter mot varken någon lag eller några nuvarande pressetiska regler. Det är fritt fram för journalister (och andra) att både söka upp och att röja identiteten på människor som av olika anledningar är rädda att träda fram under sitt fulla namn. Gränsen för hur de kan agera mot någon de betraktar som meningsmotståndare är ju i princip lagrummen om rent förtal och/eller trakasserier.

      Målet med beteendet är ju just att tysta motståndaren, och jag tycker det är vedervärdigt på båda sidor. Och visst har du rätt i att det är ett hot mot den fria pressen och demokratin, om inte annat har ju åsiktskorridoren, som upprätthållits med bland annat exakt dessa medel, visat hur skadligt det är för demokratin.

      Kanske finns det anledning att titta på möjligheter att införa regler liknande meddelarfriheten och källskyddet som hindrar den typen av agerande med uthängning och trakasserier, men utan det… ja, så länge den i princip ända möjligheten att disincentivera beteendet är att ‘ge igen’, så är jag inte förvånad att det sker.

  • Jag tror inte det är produktivt heller då det bara leder till mer barnsligt beteende från båda sidorna, men i slutändan så har Nya tider och vad-det-nu-heter bara lärt sig detta beteende från media. Att ingen direkt verkar reflektera över detta är, i sig, problematiskt.

   Svara
 7. MiT

   /  04/22/2017

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154634396958251&set=a.454058298250.239724.644748250&type=3*

  Svara
 8. Jan

   /  04/22/2017

  Det verkar som om det börjar på att gå upp ett och annat ljus för yrkesfeministen Lisa Magnusson. Kvinnors kroppsfixering kanske inte alltid är männens fel. Det kanske handlar om fåfänga i grunden. Det hade jag kunnat berätta för dig för tjugo år sedan, Lisa. Men du hade förstås inte lyssnat.
  http://www.dn.se/ledare/signerat/lisa-magnusson-kvinnor-borde-varken-vara-stolta-eller-skammas-over-sina-kroppar/

  Svara
  • Maxie

    /  04/22/2017

   Framför allt är den en biologisk drift att vilja göra sig så attraktiv som möjligt, för att attrahera så många av det motsatta könet som möjligt – och därmed ha ett brett urval av detsamma.

   Svara
   • Jan

     /  04/22/2017

    Visst, det är ju en självklarhet. Utom för feminister som ser patriarkatet bakom allting.

    Svara
    • Grodan Boll

      /  04/23/2017

     Jag har fortfarande aldrig sett en studie som vänder på begreppet och analyserar hur män formar sig för det kvinnliga urvalet via kritisk femininitetsanalys.

     Nu har jag förvisso bara väntat några decennier, men jag är säker på att det kommer en vilken sekund som helst…

     Svara
  • Kalle

    /  04/23/2017

   Om ”verktygslådan” endast innehåller hammare, då är vartenda problem/hinder en spik som måste hamras ned.

   Svara
 9. Rikard

   /  04/22/2017

  Hej.

  Man vill från alla håll och kanter gärna framhålla att den metod man själv använder är god, nödvändig och etiskt försvarbar.

  Problemet (i brist på bättre uttryck) är att metoder inte är värdebärande; en metod är ett verktyg för att uppnå ens mål – det är ens värderingar som avgör vilken metod man kan anse vara etisk, effektiv och lämplig.

  Fungerar metoden är den rätt; annars fel. Värderingar stoppar vi dit om vi vann.

  Därmed är det en god taktik att locka meningsmotståndare att inta särskilt etiska positioner av godhet, så att deras fall kan göras längre samtidigt som de bakbinder sig.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Dreadlock

    /  04/23/2017

   Hej Rikard !

   ” Därmed är det en god taktik att locka meningsmotståndare att inta särskilt etiska positioner av godhet, så att deras fall kan göras längre samtidigt som de bakbinder sig.”

   Det låter utmanande för mina förståndsgåvor. 🙂

   Fråga : vilka Etiska positioner av godhet förstår jag,
   men ” så att deras fall kan göras längre samtidigt som de bakbinder sig” förstår jag inte ?

   Svara
   • Rikard

     /  04/23/2017

    Hej.

    Låt säga som exempel att metoden ‘pungspark’ vid slagsmål tabubeläggs så till den milda grad att det är socialt självmord att använda den även i direkt självförsvar av liv och hälsa.

    Låt säga att jag, som innehar tolkningsföreträde och kontroll över de semantiska och semiotiska definitionerna, istället använder perpendikulär peramulatorisk-extremitetsöverföring av kinetisk energi till skrotum – då har jag ju inte ‘pungsparkat’ någon.

    Konsekvensen blir att den ena sidan höljer sig i hederlighetens och ärbarhetens gloria, medan den andra sidan (som objektivt sett använder samma tekniker) är en ur Asmodeus ända utkrupen samling brunsmorda blådjävlar.

    När sedan tolkningsföreträdet och kontrollen över kommunikationsutrymmet och även kontrollen över vårt nutida forum brister ur händerna på hegemonerna, så kommer därmed också kraven på dekorum (god ton på socialdemokratiska Aftonbladets Lindbergska).

    Varpå menigheten (det är vi, det; korgen med förakt-värda människor) genomskådar fagert tal och ser ulven för vad den är.

    Att framgångsrikt lura motståndaren att både framställa sig som särskilt etiskt god och samtidigt via denna deras framställan placera dem i läget ”klave; jag vinner: krona; du förlorar” rent retoriskt är god taktik – så länge man inte själv faller i fällan.

    Eller såhär kanske: att en känd suput och sybarit vältrar sin lekamen i världsliga laster och lustar förvånar ingen, och även om personens gärning kanske frammanar förmaningar, så är gärning sann gentemot vem den som utför den är – karaktärsfasthet i själva sin lastbarhet. Att byprosten, svullen av självgodhet och som aldrig försitter tillfälle att predika Helvete åt alla och envar, blir påkommen som grisen på spettet mellan tvenne grovarbetares lemmar är inte bara en (enligt prosten själv) lastbar gärning – det är ett svek mot prostens egen integritet och är ett gudomligt hyckleri.

    Måhända har våra journalister, utifrån avund gentemot folk med riktig utbildning såsom läkare, uppfunnit en motsvarighet till den Hippokratiska eden;

    Den Hypokritiska eden.

    Hur den lyder överlämnas till någon som kan spara på orden.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
 10. MiT

   /  04/22/2017

  Svara
 11. Jesper

   /  04/22/2017

  Jag skulle bara vilja flika in att även palestinier är ett semitiskt folkslag, att tala om antisemitism när det handlar om araber som ogillar judar blir ganska motsägelsefullt.

  Svara
  • MiT

    /  04/22/2017

   Kanske skulle skrivit judehatare, vore kanske mer korrekt.

   Svara
   • Olof

     /  04/23/2017

    Tog en snabbrefresher på wikipedia och noterade att termen blev populariserad just för att ha ett ord som lät mer vetenskapligt (fast ironiskt nog, mindre korrekt) för judehat.

    Men, å andra sidan, så tycks även termen ‘semitic’ vara obsolet annat än inom lingvistik.

    För just innebörden i kommunikationen tror jag inte det är några problem med ordet antisemit, Jesper har ju rätt att grunden i det är defekt från början, men betydelsen är väletablerad så få, om någon, missförstår det.

    Jag tror det är ett vanligare kommunikationsproblem runt antizionism vs antisemitism, och där är det ju folk på alla sidor som medvetet blandar ihop termerna (haha, jag gör det till och med själv i en av mina kommentarer på den här artikeln vilket naturligtvis gör att jag smetar den extra skiten associerad med antisemitism på folk med stereotypisk svensk rödvinsvänsters antizionism.)

    Svara
  • Dreadlock

    /  04/22/2017

   För några år sedan försökte jag sätta in mig i den moderna staten Israel-Palestina konflikten som pågått sedan 1947

   Det blev jättemycket läsning av helt rubbade extremister från båda hållen, en del moderata åsikter lite mindre rubbade och sedan så majoriteten som var trötta på hela skiten på båda sidor, som är beredda att lösa konflikten till (nästan) vilket pris som helst.

   Bechir Rabani är en sådan rubbad traderare av hela historien. Han är på intet sätt bättre än den mäktiga utltraortodoxa lobbyn inom Israels politik. Men jag ställer mig ytterst tvivlande till Bl.a. Sveriges position till palestinas ”sak”. Det finns extremt mycket saker som israel har på pluskontot jämfört med vilket land som helst i mellanöstern.

   1. Israel är en Demokrati
   2. Är en modern marknadsekonomi som fungerar
   3. Befolkningen är av nöd kosmopolitisk och van att agera konstruktiv även i helt sekulära samhällen.
   4. Den judiska diasporan tvingar ingen annan av annan tro att anpassa sig efter judendomen.
   5. Prenumererar på Nobelpris vartenda år.

   Enligt min mening så borde hela den arabiska mellanöstern börja imitera judendomens konstruktiva tradition, så kanske de kommer nånvart. Vi väntar fortfarande på ett arabiskt nyuppvaknande och språnget ut ur kalifatdrömmar och svunna glansdagar.

   Svara
   • Visst är det så – Israel är ett av de mest progressiva länderna i den regionen, men det lär du nog inte höra svensk media säga då de är Palestina-vänliga och hatar Israel. Se: Hur Kajsa Ekis-Ekman kunde kasta ägg mot en vänligt demonstration för Israel och undvika granskning!

    Men ooops! Totalt obaserat svensk media.

    Svara
 12. Olof

   /  04/22/2017

  Det är som alltid komiskt att se när svenska journalister ur vissa läger försöker smeta antisemitism på folk. Man riktigt ser hur de försöker hålla det kort så det inte kommer in på utbredningen av antisemitism inom vissa läger. Ännu mer komiskt hade det ju varit om de fått ett uppriktigt svar från en sådan arbetsgivare.

  ”Ja, antisemitism ingår i vår personalutbildning kring kulturell finkänslighet, men vi ser det som en merit vid anställning då det minskar konfliktytor mellan personal och de boende. Plus att det underlättar arbetet med föreningslivet, migrationsverket och socialförvaltningen när det finns en delad värdegrund.”

  Svara
 13. Svenne

   /  04/23/2017

  Johan Lundberg, författare, kulturskribent och docent, skriver om identitetsvänstern:

  Svara
  • Pelle2

    /  04/23/2017

   Klockrent skrivet av Johan Lundberg.
   Det är skrattretande när den postmoderna och identitetspolitiska vänstern klagar på Trumps förvrängning av fakta med tanke på att dom själva har producerat alternativa fakta under många år.
   När dom själva höll på med faktaförvrängning så var det rätt och bra men när t.ex Trump gör detsamma så är det fel.
   Själv har jag avskytt postmodernismen och identitetspolitiken från första stund och har inget till övers för Trumps alternativa fakta heller,

   Svara
 14. MiT

   /  04/23/2017

  Svara
 15. G

   /  04/23/2017

  Hahaha, är det så jävla svårt att granska, gräva och undersöka liiite mer om alla jäkla marscher hit och dit så man har 100% koll på vad man ställer upp i ? Ja, tydligen.

  ”En marsch för forskningen

  På lördag ska människor på fler än 500 platser i världen samlas för att visa sitt stöd för vetenskap och forskningsbaserad kunskap. Initiativet kommer från USA, i Sverige blir det manifestationer i Stockholm, Göteborg, Uppsala, Umeå och Luleå.

  Det började på Twitter.

  ”Någon som planerar #ScienceMarch i Sverige? Ska vi?”
  http://www.tidningencurie.se/nyheter/2017/04/20/en-marsch-for-forskningen/
  http://archive.is/b2gHs

  Peter i kommentarsfältet under artikeln säger ett bra ord: grundlurade.
  Fy fan, spyr på all jävla idioti som så många går på utan vidare.

  Svara
 16. G

   /  04/23/2017

  ”Manifestation anklagas för rasism

  Artisten Adam Tensta har anklagat evenemanget Reclaim the suburbs för att vara rasistiskt. Nu har manifestationen, som skulle ha anordnats på lördag i Tensta centrum, ställts in.

  På Facebook uppger Reclaim the suburbs att manifestationen, som DN tidigare har skrivit om, har ställts in av privata skäl. Man påpekar också att man saknar tillstånd hos polisen. Arrangörerna framhåller samtidigt att de är glada över att de lyckats väcka opinion.

  Sores Armanc och Alexandra Labbé tog initiativet ­efter att TV4:s ”Kalla fakta” sänt reportaget ­”Flykten från moralpolisen”, som bland annat visar hur män trakasserar kvinnor i Tensta. Inför lördagens manifestation uppmanade de deltagare att bära korta shorts och kjolar.
  ..[..]..
  I förra veckan riktade artisten Adam Tensta kritik mot evenemanget på sociala medier. ”Ett ytterst problematiskt (rasistiskt) arrangemang (ska inte säga vilket) har försökt teama upp med vår invigning av Tensta torn den 22 April. Smart move men tro inte att vi inte ser er lol”, skrev Adam Tensta på både Facebook och Instagram. Tensta torn är nybyggda studentbostäder som ska invigas på lördag av bland andra Adam Tensta.

  Adam Tensta avböjer att kommentera uttalandet närmare.

  Varför vill du inte utveckla ditt resonemang?

  – Jag vill inte ge evenemanget någon uppmärksamhet, säger han till DN.

  Sores Armanc blir upprörd av kritiken.

  – Det som är problematiskt är människor som Adam Tensta, som bor i förorten men inte vågar gå emot de som förtrycker sina medmänniskor. Det viktiga borde vara att lösa problem men Adam väljer att peka finger i stället, säger han.

  Vad har ni fått för andra reaktioner på evenemanget?

  – Vi har fått en del reaktioner från personer som medvetet missförstår, Kalle Anka-feminister. Men de har bara pekat finger, ingen har gett förslag för att lösa problemet, säger Sores Armanc.”
  http://www.dn.se/sthlm/manifestation-anklagas-for-rasism/

  Ytters obehaglig och falsk människa, kommer aldrig glömma det han gjorde mot Louise.
  Kalle Anka-feminister, toppen beskrivning av andra idioter som tror att de gör allt som är rätt.

  Svara
  • G

    /  04/23/2017

   https://twitter.com/MalinLernfelt/status/855516899421151233
   https://twitter.com/margitrichert/status/855655622897008640
   https://twitter.com/MalinLernfelt/status/855702719797108740

   2011….

   ”Adam Tenstas mamma tvingas flytta
   …..
   Men nu har hans mamma tvingats flytta från Tensta. Hon blev nämligen trakasserad och kände sig inte säker utomhus. Adam är inte säker på om det hade något att göra med hans kändisskap:

   – Det finns motsättningar inom mig. Att vara en positiv förebild och en representant för min ort, till att komma hem efter jag har turnerat och få veta att min mamma ville flytta från Tensta, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

   – Hon kände sig väldigt uttittad och tyckte det var extremt jobbigt. Att representera min förort på det här positiva sättet men samtidigt veta att min mamma inte ens vill bo kvar känns jävligt konstigt.”
   http://nyheter24.se/noje/kandisar/551842-adam-tenstas-mamma-tvingas-flytta

   Varför är du inte säker på det, vad skulle det annars kunna vara om inte pga ditt ”kändisskap”! Ja, säg det den som vet lalalalala…

   Svara
   • G

     /  04/23/2017

    Hmmm, vad underligt med vissa twitterlänkar som helt plötsligt inte bäddas in som de ska, samma med Kronqvist här nedan, märkligt då alla är helt vanlig länkar, vem tusan vill klicka på en länk för att läsa varje tweet separat, jaja, det löser sig väl nån gång, I guess.

    Svara
    • MiT

      /  04/23/2017

     Blir så ibland för mig också, har inte en aning om varför.

     Svara
     • G

       /  04/23/2017

      Ja, någon gång har det hänt. De flesta gångerna jag sett att det inte fungerat för andra så har det varit e.g mobile.twitter… Men varför det nu inte funkar ens med vanliga länkar ibland är som du säger svårt för oss att lista ut, vi får skylla på wordpress och twitter när det tjafsar till sig. Men jävla irriterande om man ska posta en längre diskussion eller nåt från twitter och så failar en in bäddning av en tweet och ist blir en länk mitt i, det skulle inte va kul, men det har inte hänt än som tur är. 🙂

  • Att gå med kort kjol kräver tydligen polistillstånd?

   Svara
   • G

     /  04/23/2017

    Ja, tillstånd av moralpoliserna i förorten 😉

    Svara
 17. G

   /  04/23/2017

  Svara
 18. G

   /  04/23/2017

  Svara
  • Lövet

    /  04/23/2017

   Be very careful with what you’re joking about…
   …tomorrow it may be legislation…

   Svara
  • Kalle

    /  04/23/2017

   Varför inte ta det ett steg längre?
   Lotta ut vilka staten tillåter oss att umgås med.

   Svara
  • Rikard

    /  04/23/2017

   Hej.

   Vad är problemet med att lotta ut riksdagsplatserna?

   Några enkla spärrar, som svensk medborgare i tredje generationen, vid sina sinnens fulla bruk, självförsörjande, och ej straffad.

   349 personer som lottas in vart fjärde år, med spärr att ingen kan vinna mer än en gång.
   349 personer som vart fjärde år blir ekonomiskt oberoende och får ytterst förmånliga pensioner.

   Sverige styrt av svenska folket åt det svenska folket.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 19. G

   /  04/23/2017

  ”Aleksandra: Pinsamt, Gustav Fridolin!
  För två år sedan kunde vi se Gustav Fridolin i en musikvideo där fri asyl förespråkades. ”Ingen människa är illegal!” var tongångarna då. Nu låter det annorlunda.
  ..[..]..
  ../../..Miljöpartiet under mandatperioden intagit ståndpunkter som går tvärs emot deras kärnväljares åsikter, detta i frågor där de har dåliga förutsättningar att locka till sig nya väljare från höger. Anledningen till kappvändningarna stavas regeringsinnehav. Med det kommer ansvar, något som Miljöpartiet tidigare inte behövt axla i särskilt stor utsträckning under de mer än 20 åren som partiet befunnit sig i opposition.

  I opposition behöver man varken hitta finansiering för sina förslag eller ta konsekvenserna av dem. Först i regeringsställning krockade verkligheten med visionerna. Svaret blev därmed inte någon fri eller ens mer generös invandring, utan tvärtom en historisk reform för mer restriktivitet. Det är pinsamt. Inte på grund av politiken i sig, utan för att man så skamlöst byter fot utan att för den sakens skull verkligen bryta med den tidigare politiken. Det är inte att ta ansvar, det är snarare hyckleri.”
  http://www.gp.se/ledare/pinsamt-gustav-fridolin-1.4242561

  Svara
  • Pelle2

    /  04/23/2017

   Klockren beskrivning av kappvändarna inom Miljöpartiet.
   Aleksandra Boscanin är bra !

   Svara
  • Tor

    /  04/23/2017

   Med andra ord får vi hoppas att Fisarna kommer in i riksdagen och bildar regering med S.
   Efter 4 år är de utraderade.

   Svara
 20. G

   /  04/23/2017

  ”Heberlein: Den tidlösa antisemitismen”
  https://ledarsidorna.se/2017/04/den-tidlosa-antisemitismen/

  Svara
  • Patrik S

    /  04/23/2017

   Tendentiöst. Det är orimligt att någon som stöder Israel är antisemit. Verkar bara vara vänsterns vanliga försök att blanda bort korten.

   Svara
 21. Angående Fria tiders ”14-åring frias för våldtäkt pga ADHD”-artikel – här är en del av domen:

  ” Frågan är närmast om XXXXXXXX förstod att målsäganden kände sig tvingad till sex. Av inspelningen från händelsen framgår att målsäganden säger ”nej” upprepade gånger. Men hovrätten uppfattar dessa protester som riktade mot det anala samlaget, och konstaterar att XXXXXXXX också avbröt detta. I övrigt låter inte målsäganden vare sig uppriven eller rädd på inspelningen, vilket står i kontrast till hur hon själv be- skrivit att XXXXXXXX hade sex med henne trots att hon grät och skakade av rädsla. Även om inspelningen inte återger hela händelsen, anser hovrätten att det som framgår av den gör att målsägandens uppgifter om hur hon reagerade inte kan läggas till grund för bedömningen. I stället måste det godtas att inspelningen i stort sett speglar det som hon förmedlade utåt medan samlaget pågick.

  XXXXXXXX har en misstänkt ADHD-problematik, samt svårigheter att tolka och samspela med andra människor och förstå vilka normer han förväntas leva upp till. Med hänsyn till hans personliga förutsättningar, och mot bakgrund av vad som framgår av inspelningen, kan det enligt hovrätten inte uteslutas att han trodde att målsäganden frivilligt gick med på samlaget. Av betydelse för den bedömningen är även att målsä- ganden och XXXXXXXX tidigare hade haft ett förhållande. Innebörden av det som nu sagts är att det inte är bevisat att XXXXXXXX hade uppsåt till att samlaget ge- nomfördes med hot. Den delen av åtalet ska därför ogillas.”

  Det finns alltså en inspelning av åtminstone en del av händelsen som motsäger flickans berättelse vilket verkar ligga grund till domen snarare än ”ADHD”-problematiken. Varför man blandar in en diagnos som till och med bara är ”misstänkt” är bortom mitt förstånd, men there you have it.

  Svara
  • Kalle

    /  04/23/2017

   1 ADHD är ingen som helst ursäkt eller förmildrande omständighet i ett fall som detta.
   2 Misstänkt ADHD diagnos är INTE samma sak som att ha genomgått en ordentlig utredning och ha fått en diagnos.

   Jag tycker att hela domen luktar RR, rasifierad rabatt.

   Svara
  • Patrik S

    /  04/23/2017

   Och där ser man anledningen till att man i dagens samhälle tyvärr behöver spela In sina sexuella aktiviteter om man har någon självbevarelsedrift.

   Svara
  • Olof

    /  04/23/2017

   Ja, jag misstänkte nästan att Fria Tider inte var jätte tydliga där. Som vi var överrens om på förra artikeln, vanliga NPF hinder brukar ju väldigt sällan ses som relevanta eller förmildrande. Av naturliga skäl, eftersom de inte heller skulle påverka.

   Fast domen tycks ändå lite underlig. Hade det handlat om en vuxen målsägande hade jag kunnat acceptera domstolens resonemang – om man har en berättelse som uppenbart motsäger faktisk teknisk bevisning så påverkar det förstås trovärdigheten mycket. Och i ett sådant fall, så även om inte ADHD skulle vara relevant, så skulle det kunna resoneras att annan NPF (som anspelas till i svårigheten att tolka och samspela) skulle kunna påverka förmågan att förstå en väldigt icke-verbal, tvetydig och situationsbetonad kommunikation. Speciellt om till och med domstolen har svårt att uppfatta någon sådan från en faktiskt inspelning.

   Men nu är det ju inte en vuxen målsägande, och det här är ju en av anledningarna till att det finns en åldersgräns alls. En så ung människa kan inte nödvändigtvis förväntas kapabel att vara så tydlig i sin kommunikation som behövs för att undvika just sådana situationer. Och eftersom han var tydligt medveten om att hon var för ung så borde hela ansvaret oavsett hamna på förövaren och eventuella kommunikationsproblem vara irrelevanta.

   Svara
  • Skruven

    /  04/25/2017

   Är våldtäktsmannen ”ADHD”-infekterad så ska han inte befinna sig i västvärlden.

   Svara
 22. Gorby

   /  04/23/2017

  Realtid har intervjuat nationalekonomen Magnus Henrekson
  http://www.realtid.se/politikerna-har-fatt-information-men-de-latsas-inte-om-det

  ”Pratar vi bara positivt om det så försvinner problemet av sig självt, tycks de tro”, säger Magnus Henrekson.

  Svara
 23. Gorby

   /  04/23/2017

  Fotografen Freddy Mardell fångande en bild av ett Malmö insvept i svart rök.
  Därefter får han ett samtal från MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

  Svara
 24. Pelle2

   /  04/23/2017

  Anne Heberlein skriver bra om de vänsterextremister som har skrivit under uppropet mot Nya tiders deltagande på bokmässan.
  Sådana vänsterextremister som Mattias Gardell och Athena Farrokhzad är några av dom som kräver att Nya tider inte skall få vara med.
  Det är ju skrattretande när en person som Athena Farrokhzad,som verkar hata alla vita människor och ville störta alliansregeringen med en väpnad revolution, anser sig vara mera moraliskt högtstående än Nya tider.

  https://ledarsidorna.se/2017/04/nya-tider-bokmassan-i-goteborg-och-vem-som-ar-vem-i-svensk-kulturdebatt/

  Svara
  • Ja, jag har beskrivit problematiken innan – vem ska inte få vara med på bokmässan? Odemokrater? Jamen då är ju halva planhalvan borta..

   Svara
  • Olof

    /  04/23/2017

   Ja, vill den antidemokratiska vänstern utesluta sig själv på eget bevåg… så är det väl bara att tacka och ta emot?

   Själv lärde jag mig hantera den typen av mobbarbeteende redan på barnsben – om någon krävde att någon annan skulle uteslutas från leken för att vara med, ja, då var det tack och hej till kravställaren. Det brukade sällan upprepas.

   Svara
 25. Svenne

   /  04/23/2017

  Kawesa är egentligen vit… #satir

  Svara
 26. Svenne

   /  04/23/2017

  Tino Sanandaji sågar AB:s Lena Mellin: #sysselsättningsgrad

  Svara
 27. Svenne

   /  04/23/2017

  KvP: S i Malmö vill sätta stopp för invandring… https://archive.is/HGqws
  https://twitter.com/Kvallsposten/status/856102446866812928

  Svara
  • Pelle2

    /  04/23/2017

   Roligt att partikamraterna till de som införde tvångsanvisning av flyktingar till kommunerna inte vill ställa upp resultatet av regeringens förda politik.
   Är väl inte så roligt när dom själva får njuta av resultatet av deras förda politik,,,

   Svara
 28. G

   /  04/23/2017

  Agenda – SVT2 kl 21:15….

  Som att hitta en nål i en höstack – ”Agenda” har följt polisens sökande efter papperslösa. Debatt om avvisningarna mellan inrikesminister Anders Ygeman (S) och förre justitieministern Beatrice Ask (M). Franska presidentvalets första omgång: hur går det för Marine Le Pen? Vi analyserar valresultatet med bland andra Carl Bildt (M).
  Programledare: Anna Hedenmo.

  Svara
 29. Tor

   /  04/23/2017

  Vi får hoppas att vänstern och feministerna har lagt skumpan på kylning, eftersom det verkar bli en kvinnlig kandidat som slåss om presidentposten i andra omgången av franska valet – eller?

  Svara
 30. Frida Gustavlin

   /  04/23/2017

  Statsvetarna verkar överens.

  ”Tror inte att Marie Le Pen vinner valet.”

  eller säger de egentligen…

  ”Vill inte att Marie Le Pen vinner valet.”

  Med tanke på statsvetenskapsmännens träffsäkerhet med Trump och Brexit så ska man nog vara än mer försiktig med att tolka statsvetenskapsmännen än opinionsundersökningarna i sig.

  /Frida

  Svara
 31. Vill ni veta vad?

  Jag bar kommunist (eller snarare Maoist) i tonåren och allt jag kunde säga var: ”De har bara inte gjort det på rätt sätt” i sammanhang med kommunism. Sååååå……..

  Svara
 32. Jan

   /  04/23/2017

  Jag har surfat runt lite på vänstersidor och noterar att tonen är lika kaxig i invandrarfrågan än. Närmast världsfrånvänd. Man har inte ändrat sig ett dugg. Samma självsäkra insiktslöshet grasserar. Vi är goda, de andra är hemska troll tycks man mena. Fortfarande. Samtidigt som politikerna kappvänder – utan att erkänna det.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: