Landet Bizarro

Sverige är landet Bizarro. Alla dagar i veckan. Man tänkte lite naivt att kanske man tagit sig samman lite nu när det inte längre är så lätt att dölja vad som pågår här och där. Det har blivit tvärtom. Nu är det officiella Sverige, med GOD hjälp av media, nästan som paret Ceaucescu när de blev utbuade och inte fattade vad som pågick.

Fattar man inte hur illa det är när en sån här sak ens är en fråga?

Hon säger att hon känner sig fullt integrerad men bevisar samtidigt i handling att hon inte är det minsta integrerad alls. Eftersom hon inte vill. Noll följdfrågor på det från reportern. Såklart. Vad hon KÄNNER är totalt ointressant, hon ÄR inte det minsta integrerad i Sverige eftersom hon inte vill vara det. Så enkelt är det. Hade hon varit det hade hon för det första inte haft slöja på sig själv och för det andra kämpat för att andra också ska slippa det. Hon gör tvärtom.

Och som om det andra inte räcker för att bevisa att hon inte är det minsta intresserad så kläcker hon det där också.

Det ordnades en demonstration också. B la Aftonbladet var där och intervjuade en demonstrant/extremist/islamist/whatever, en från… Unga muslimer i Malmö… Fasen vet om man inte hittar Nauel också där i klippet, ca 22 sek in, längst till vänster i bild.

Den där islamisten i klippet som intervjuades rabblade trams om rättigheter, identitet osv. Och så sa hon ”frihet är för alla” och att de som ev valt att ha på den av fri vilja skulle bli kränkta osv.

Samtidigt som man i ingressen kunde läsa att föräldrar hört av sig, dvs inga friheter eller frivillighet för småtjejerna. Och inga frågor från reportern om detta. Såklart. Eller jo, hon frågar om det finns risk att eleverna inte kommer till skolan. Thats it. Och islamisten, som för övrigt har ett jävla munväder med TRAMS och FLOSKLER, bara maler på.

Jaså de blir glada… Deras islamistiska föräldrar också. Garanterat! Nu har de minst en extremt nyttig idiot som jobbar stenhårt för dem.

Jaha, så barnen köper det argumentet. Barn köper vad som helst som en lärare säger till dem och ännu lättare skulle det vara om hon bjuder på glass samtidigt.

HERREJÄVLAGUD! Sverige får inte vara så här korkat!

Den där 19-20-åriga  ”Hassan” eller vad han kallades i UG för ett tag sedan som var misstänkt för 221 brott har slagit till igen.

Så tycker Linda Snecker från Vänsterpartiet om det.

Också Linda Snecker.

Kom ihåg Hassan nästa gång ni hör nån babbla om fritidsgårdar och socioekonomiska faktorer.

SVT tar upp vad de anser är de viktigaste sakerna när det handlar om oscarsgalan. De hyser ett enormt hat mot vita män på SVT.

Lite mer om detta.

Också SVT igår när de pratade om Demokraternas debatt i Iowa igår, det viktigaste enligt SVT var att Bernie Sanders påstods ha sagt till Pocahontas att ingen kvinna kan bli president i USA. Den som ledde debatten frågade Sanders om han sagt så till Pocahontas och han sa nej. Eller frågan var konstigt ställd, gick ungefär så här ”Är det sant att du förnekar att du sagt så till Pocahontas?”, ”Thats correct” svarade Sanders sen vände de sig till Pocahontas med frågan ”Och vad sa du när Sanders sade så till dig”. Stefan Åsberg, nya korrespondenten, sa att frågan om Sanders sagt det här till Pocahontas var en stor grej och att hon bekräftade att han sagt så. Eller så bekräftade Sanders att han inte alls sagt så men den vinkeln var inte alls intressant för SVT.

Om han sagt så? Vem vet? Kanske? Men det blir ju inte sant bara för att en som envist låtsas vara cherokee säger det. Men för SVT räcker det. Kolla själva från nyhetssändningarna på morgonen igår.

DN. Nu har de ändrat lite. Nu väntar vi på rubriken ”Färgade tonårspojkar gav sig på liten vit flicka”. Om saken alls har hänt? Inte en aning, artikeln är låst men det luktar SSIH alternativt att man varit generös i tolkningen av vad som är ”vita”.

Där ser man. Tja, ambulansförare, kockar, blodgivare osv som ju alla säger att de varit där är ju kanske det. Om man tror på sagor.

En falsk officer som hållit på i många år och ansvarigt departement har känt till allt i minst ett år men inte gjort något. Känns det bekant? Kanske det inte fanns något lämpligt rum boka för att informera?

Nu ska regeringen rensa upp i samordningsnummerträsket.

Regeringens förslag beskriver hon som en ”omstart”. Bland annat ska samordningsnummer automatiskt avregistreras efter fem år eller om fel upptäcks. Den som har ett samordningsnummer ska vara skyldig att anmäla en aktuell adress.

– Det kommer att göra att man rensar upp i det här systemet rejält jämfört med hur läget är i dag, säger Andersson.

Men när ska man börja? Om det ska gå fem år så kan man alltså börja 2025? Eller? Och varför fem år? hade inte två varit bättre? Eller ett år?

Minns ni den där afghanska politikern som bott i Sverige och lade beslag på sin döda mammas pension? Nu har GP dragit en lans för honom och granskat hela historien. Varför vete fan men gissningsvis för att försöka tvåla till till Fria Tider. Men om de ska lyckas med det får de nog anstränga sig lite mer än att bara köpa politikerns utsagor som sanningar rakt upp och ner.

Fria Tider har bemött GP:s artikel.

GP:s granskningar och nyheter står inte speciellt högt i kurs hos mig efter deras långa reportage om den ensamkommande ”16-åringen” men inte med ett enda ord berörde att det handlade om rena lögner och bedrägeri mot svenska skattebetalare. Man t o m försvarade det hela i SR. Ett helt boende fyllt med sådana som inte särskiljde sig från ”16-åringen” tolkade GP som ett hem fyllt med barn medan ALLA normala insåg att det var ett helt boende fyllt med bedragare. Inlägget finns med som länk en bit ner här.

Man pratar om ”upptrappad gråzonsproblematik” och gråzonslägen…

En ”kulturförening” har arrangerat skenäktenskap för att kunna utnyttja svart arbetskraft och samtidigt smuggla flyktingar till Sverige.

Inti Chavez Perez tror att det är en del av en politisk rörelse att män steriliserar sig, att det är en fortsättning på den feministiska kampen. Om det är så att det faktiskt skulle vara på det viset att de gör detta som en del i den feministiska kampen så har de mitt hundraprocentiga stöd! Ju fler idioter som inte förökar sig desto bättre för alla andra!

Men visst är Chavez Perez bekant? Jodå, han var regeringen Reinfeldts mansexpert i utredningen ”Män och jämställdhet”.

Och så har man kunnat se honom med ett brett leende dansa loss på Heterohatets Dag.

Vad händer när man släpper in galna extremister i organisationer där de inte har att göra?

Det där.

Men å andra sidan så anser Riksidrottsförbundet att heterosexualitet är en maskulinitetens högborg som ska rivas så de trivs nog med extremistsällskapet från RFSL.

Journalister i Iran ber om ursäkt för att de ljugit för befolkningen i decennier. Tänk, jag vet ett annat lands journalister som också skulle behöva göra samma sak.

LITE av vad som hänt de senaste dagarna. Förutom sånt som sprängningar osv…

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

234 kommentarer

 1. Utlandssvensk

   /  01/16/2020

  Visst, Sverige är heltokigt och går mot kollaps. I praktiken verkar det inte heller gå att göra något åt saken. Demokratin i landet har resulterat i att man fullfinansierar ett nationellt självmord under direkt förnedrande former. Kan samma system rädda skutan innan den är helt under vattnet? Det verkar väl, realistiskt sett, väldigt osannolikt. Det absolut bästa man kan hoppas på förefaller vara M+KD+SD om nästan 3 år. Håller landet ens ihop så länge? Tror man verkligen att en sådan regering skulle ha styrkan att börja repatriera eller deportera minst en miljon MENA figurer?

  Samtidigt verkat det vara ungefär samma utveckling i alla andra västländer. Hysteriska feminister och klimataktivister får starkt stöd överallt, samtidigt som islamiseringen pågår i väldigt snabb takt. Många länder som föreföll ganska vettiga för inte så länge sen är nu lika öppet skogstokiga som Sverige. Kanada under Trudeau är ett bra exempel. Den nya regeringen i Finland är ett annat.

  Tyskland är fortfarande under Merkel, vilket är ungefär som att Sverige skulle ha behållit Reinfeldt. Britterna lämnar förvisso EU, men London kommer likväl snart att vara en muslimsk stad. Paris, Brussel och många andra städer följer efter.

  I Schweiz, där jag bor, känns det som att vi genomgår en total svenskifiering även om vi fortfarande ligger klart efter. Men allt pekar i samma riktning.

  Ska man hoppas på Danmark? Tja, det ser väl bättre ut där än i de flesta andra länder i Västeuropa, men andelen muslimer fortsätter att öka där med och deras grannländer genomgår snabb islamisering. Vidare finns det väl inget som hindrar att de, precis som Finland, också röstar fram ett ”smartaste bästa tjejgäng”.

  En nykter observatör måste erkänna att hela västvärlden är på väg rak åt h-vete och att det verkar vara ungefär samma process överallt. Vill man fly bör man troligen lämna de gamla västländerna.

  Slutligen är det väl nästan oundvikligt att man grubblar på varför vi ser denna utveckling. Jag ser kvinnlig rösträtt och feminisering som den troligaste orsaken, men man kan självklart ha andra åsikter om saken. Det som dock är klart, är att förklaringar som utgår från specifikt svenska förhållanden inte tillför så mycket.

  Svara
  • Stadshuset i Minsk

    /  01/16/2020

   Citat från Utlandssvensk:

   Jag ser kvinnlig rösträtt och feminisering som den troligaste orsaken, men man kan självklart ha andra åsikter om saken.

   – Jag lägger skulden på en ljugande journalistkår. Genom sina stora lögner, så har journalisterna fått folket att ställa sig bakom en vansinnig politik som bygger på falsk omtanke. Empati-krigarna ropar efter medmänsklighet, men deras politik skapar bara elände, både i Europa och omvärlden. Ingenting kommer att bli bättre, så länge allmänheten fortsätter att ha tilltro till journalisternas lögner.

   Jag ser inget problem med kvinnlig rösträtt. Ifall medborgarna hade haft tillgång till korrekt information, så tror jag att både svenska män och svenska kvinnor hade gjort helt andra politiska val.

   Svara
   • tompas11

     /  01/16/2020

    ”Ifall medborgarna hade haft tillgång till korrekt information, så tror jag att både svenska män och svenska kvinnor hade gjort helt andra politiska val.”
    Men korrekt information finns ju lätt tillgänglig för den som söker.
    Det finns numera mängder med information från alternativ media.
    Hur jävla svårt kan det vara?

    Svara
    • Rikard

      /  01/16/2020

     Hej.

     Men då missar vi ju Let’s Dance, och sen är det På Spåret. Dessutom vill vi ha det trevligt, ju. Och varför skall vi hålla på och rösta på en massa politiker om vi ska va tvungna att hålla på och kolla upp saker hela tiden? De skall sköta sitt jobb ändå?

     Det finns en anledning till att jag inte får styra fartyg: jag har inte kunskapen. Därför behöver kapten inte lyssna på mig, och mina åsikter räknas inte. Detsamma gäller i än högre grad politik. Gissa vad som händer med ett fartyg där alla får vara med och dra i rodret?

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
    • Weasel

      /  01/16/2020

     @tompas 11 ;

     Ja, den finns tillgänglig ”för den som söker”.
     Problemet är bara att man måste söka.
     Propagandan däremot, den trycks ner i halsen på folk även om dom inte söker.

     Svara
     • Senior

       /  01/17/2020

      Ja, där har du det största problemet….

     • tompas11

       /  01/18/2020

      Nä propagandan är definitivt inte det största problemet.
      Du Senior är ute på falskt vatten precis som de flesta på denna och övriga bloggar. Det största problemet är dessa imbecilla idioter, ja jag skriver idioter, eftersom de är idioter som alla dagar i veckan går på denna propaganda.
      De som inte söker vill inget veta och har ständigt öronproppar i öronen och skygglappar för ögonen, om det så grymtas om alternativ media. Detta är sanningen och inget annat än sanningen.

     • Senior

       /  01/18/2020

      Jag håller inte med.

      Anledningen till att de är ”imbecilla idioter” är att de blivit indoktrinerade med vänsterpropaganda ända sedan dagisåldern. -Därefter via TV och media.

      Kolla bara hur vinklade nyheterna är, hur humorprogram som ”Parlamentet” går ut på att nedvärdera och håna allt utom vänstern. etc. etc.

      Att du ser igenom detta är en sak, men betänk att de flesta tycker detta är normalt eftersom deras indoktrinering fortfarande sitter kvar sedan skolan.

      Det är just därför som allt höger om Marx anses ”extremhöger”, även om det är vänster, kolla tex. hur man benämner nationalsocialism i Sverige, hur kan socialism över huvud taget anses som höger. Nu när folk tack vare satellitmottagare, internet och fria medier äntligen börjar öppna ögonen görs nu i desperation allt för att återfå tolkningsföreträdet: GAL-TAN skalan istället för klassisk Höger-vänster byggd på individen respektive kollektivet, all denna kritik mot alternativmedia etc. etc.

      Jag håller med så pass att de inte söker och inte vill veta, men detta är ett allmänmänskligt beteende och ett stort problem just med indoktrinerade människor.

      Det är helt jämförbart med sekter vars medlemmar måste avprogrammeras efter att de kommit ut ur sekten.

      Säger du till en djupt religiös människa att gud inte existerar så kommer de givetvis att kämpa emot det med näbbar och klor, du raserar ju hela deras liv och världsbild om de skulle tro på dig. Då kommer dessa psykiska skyddsprogram igång med förnekelse och annat för att de inte skall tappa förståndet helt. Det är just därför dessa människor (deras världsbild) måste brytas ner helt och sedan byggas upp igen.

      För många av oss kan detta ske med en mer eller mindre långsam process när vi ser verkligheten skilja sig mer och mer från den bild som den manipulerande makten som indoktrinerar oss försöker ge oss. (Det är det som hänt med satellitmottagare och internet, gissa varför S ville förbjuda paraboler? Gissa varför de försöker begränsa internet och dess alternativmedia?)

      Kolla på dokumentären ”a class divided” så får du se hur enkelt det är att indoktrinera barn. Tänk sedan att de, som Weasel skriver, blir skedmatade med detta dagligen under hela skoltiden och därefter med media som underhåller och fyller på med denna världsbild.

      Det är inget konstigt egentligen, det finns efter VK2 och Nazisternas framfart mycket forskning om hur detta fungerar och går till. Det är dessutom mycket äldre än så, i stort sett alla auktoritära länder använder sig av detta psykiska fenomen med hjärntvätt.

      Tex. Alla dessa affischer med propaganda.
      En mur som ”stänger ute kapitalismen från att plundra vårt rika land”
      ”världens bästa sjukvård”

      etc.
      etc.

      För övrigt:
      Denna indoktrinering har inget med intelligens och IQ att göra, det finns många exempel på ytterst intelligenta människor som fallit för detta knep.

      Däremot kan jag ge utlandssvensk lite cred i frågan om kvinnor; det är bevisat och konstaterat att kvinnor eftersöker konformitet i mycket högre grad än män.

     • Senior

       /  01/18/2020

      Tillägg: Dagens barn är dessutom indoktrinerade av sina föräldrar vars indoktrinering inte släppt ännu heller. -En ond spiral.

      -Du och jag kan tacka vår lyckliga stjärna att vi har lärt oss kritiskt tänkande av våra föräldrar och inte har en personlighet som eftersträvar konformitet.

      Detta är dessutom högerns (individualister) eviga dilemma och förbannelse, då vi tillämpar kritiskt tänkande även inom gruppen och är emot denna konformitet har vi också en naturlig motsättning till att (mass)organisera oss som vänstern gör.

      Därför får vi tex. en massa små partier och slitningar inom högern som inte får några beslutsmandat att tala om så som systemet är byggt i Sverige.

      (För övrigt ett demokratiskt system som Palme och Geijer förstörde rejält åt det auktoritära hållet i och med grundlagsändringen 1975, men det är en annan historia.)

     • Utlandssvensk

       /  01/18/2020

      @ tompas11 & Senior,

      I Sverige gäller att SD länge har varit det enda partiet med manlig majoritet bland sina väljare och man ser ungefär samma mönster i alla västländer. Ofta finns det ett tydligt invandringskritiskt parti (SD i Sverige, FN i Frankrike, AfD i Tyskland, Sannfinländarna i Finland, osv.) och det är genomgående främst män som röstar på dessa.

      Mönstret är ofta ännu tydligare bland yngre väljare. I Sverige ser vi hur de öppet immigrationsextremistiska partierna V+MP+C har egen majoritet bland unga kvinnor, men hos unga män är SD största parti. Återigen verkar det vara liknande i andra länder. Om man pratar med unga ”högutbildade” kvinnor i Schweiz, låter de precis som sina svenska motsvarigheter.

      Så om man nu vill förklara utvecklingen med ”propaganda”, måste man också förklara varför kvinnorna i så fall är så mycket mer mottagliga. En alternativ förklaring finns i denna video:

      https://archive.org/details/youtube-lWXkn1dqBBA

      Många miljoner såg den på YouTube och den hade nog uppemot 100 tusen kommentarer, innan den blev bortplockad. Men den debatteras fortfarande friskt på andra forum, t.ex reddit.

     • Utlandssvensk

       /  01/18/2020

      @ Senior,

      ”Däremot kan jag ge utlandssvensk lite cred i frågan om kvinnor; det är bevisat och konstaterat att kvinnor eftersöker konformitet i mycket högre grad än män.”

      Tack, tack! Men skillnaderna mellan män och kvinnor är mycket, mycket större än så. För de som är intresserade av dessa frågor, rekommenderar jag att man tar några timmar och läser igenom dessa länksamlingar:

      https://incels.wiki/w/Scientific_Blackpill_(Supplemental)

      https://incels.wiki/w/Scientific_Blackpill

     • Senior

       /  01/18/2020

      @Utlandssvensk.

      Du måste tänka på att vi Svenskar också är indoktrinerade med allas lika värde där allt är en social konstruktion oavsett kön, ursprung, etc.
      (Icke att förväxla med allas rätt till värdighet, vilket inte är en motsägelse till olika värde.)

      Du måste avprogrammera oss ett litet steg i taget om vi skall komma till insikt, du måste gå långsamt fram så att vi inte stoppar huvudet i sanden och börjar lalla om du ger oss för mycket på en gång, eller att hela vår världsbild raseras och vi blir tokiga på riktigt…

      Tänk på att vi är födda in en (S)statligt kontrollerad sekt i Sverige.
      Redan med sossejugend Unga örnar och allt vad det var när det var som värst….

     • Utlandssvensk

       /  01/18/2020

      @ Senior,

      ”Du måste avprogrammera oss ett litet steg i taget om vi skall komma till insikt, du måste gå långsamt fram så att vi inte stoppar huvudet i sanden och börjar lalla om du ger oss för mycket på en gång, eller att hela vår världsbild raseras och vi blir tokiga på riktigt…”

      +1

      Den var ganska kul! Man får inte berätta för folk hur tokiga de är, för då kan de bli tokiga på riktigt! 🙂

      Men, men, det är som det är. Vi lär väl bara fortsätta i riktning mot islamisering och inget vi säger här kommer att ha någon effekt. Från mitt perspektiv är det dock av intresse att debattera seriöst med andra tänkande människor som försöker att förstå vad som händer och hur det kunde gå så snett.

     • Senior

       /  01/18/2020

      Ge inte upp!

      Du och jag har tidigare haft diskussioner i detta ämne, tro inte att jag är oemottaglig bara för att jag måste smälta och bearbeta det du säger, även om jag inte alltid håller med i allt.

      Det enda jag försöker säga är att det tar tid att få folk att tänka i nya banor, speciellt om de är så indoktrinerade som gemene Svensk.

      Självkännedom sitter långt inne när man kritiserar mänskliga fel och brister, med eller utan könsskillnader.

      Det är en liten droppe i taget som urholkar stenen, så ”keep up the good work”!

     • Senior

       /  01/18/2020

      (@Törnrosa indirekt)

      -Därmed inte sagt att män skulle vara bättre eller sämre än kvinnor, vi fungerar helt enkelt olika, och istället för att göra vare sig män till kvinnor eller vice versa anser jag att man skall ta tillvara på olikheterna och nyttja dem där de fungerar bäst, på frivillig basis givetvis. Oavsett hur eller varför de olika egenskaperna yttrar sig.

      Dessutom är skillnaderna inte värre än att de olika egenskaperna på individnivå flyter ihop åt båda håll, det är i stort sett bara på gruppnivå man kan särskilja detta som avvikande beteende.

      -Återigen, den första artikeln om mänskliga rättigheter: Allas rätt till samma värdighet. Oavsett vilka egenskaper eller värden man tillskriver individen.

      Oavsett är en förutsättning en demokratisk grundlag som inte tillåter politiker eller andra att förtrycka eller behandla oliktänkande på ett ovärdigt sätt såsom förment ”positiv” särbehandling som kvoteringar och andra förtryckande lagar.

     • tompas11

       /  01/18/2020

      @Senior
      Tack för tipset om dokumentären ”A class divided” [https://www.youtube.com/watch?v=1mcCLm_LwpE]
      Denna borde alla se.
      I get your point.

     • Utlandssvensk

       /  01/18/2020

      @ Senior,

      ”Ge inte upp!”

      Ingen fara, jag ältar vidare! Faktum är att i amerikansk debatt pratas det allt mer om den eventuella kopplingen mellan kvinnlig rösträtt och västvärldens förfall. Sverige brukar ligga några år efter, så det kommer nog här också, om inte hela bygget kollapsar först.

      Utvecklingen i Finland har också redan gett en del reaktioner ute i världen och mer kommer nog. Jag gissar att vi kommer att få se rekordsnabb svenskifiering i det landet.

     • Stadshuset i Minsk

       /  01/19/2020

      Citat skribenten Senior:

      -Därmed inte sagt att män skulle vara bättre eller sämre än kvinnor, vi fungerar helt enkelt olika, och istället för att göra vare sig män till kvinnor eller vice versa anser jag att man skall ta tillvara på olikheterna och nyttja dem där de fungerar bäst, på frivillig basis givetvis. Oavsett hur eller varför de olika egenskaperna yttrar sig.

      – Väl talat!

      Jag vet inte hur stora dom biologiska skillnaderna är mellan män och kvinnor. Men alldeles oavsett, så är det helt olämpligt att värdera det ena könet högre än det andra. Feminismen har redan provat att driva en politik som betraktar det ena könet som bättre än det andra. Resultatet är icke vackert.

      Den svenska kvinnan har dragit ut i könskrig, och övergett den svenska mannen. Den svenska mannen saknar den svenska kvinnan, och önskar henne tillbaka. Han gråter i tysthet, förtvivlad över kvinnans svek. Den svenska mannen behöver den svenska kvinnan som jämbördig partner i förvaltningen av svenska riket. För att riket inte ska haverera, så behöver den svenska kvinnan upphöra med sin aggressivitet, och åter bli den omtänksamma, starka och ansvarstagande kvinna som hon egentligen är. Den svenska kvinnan är inte ämnad för underkastelse.

     • Utlandssvensk

       /  01/19/2020

      @ Stadshuset,

      ”Jag vet inte hur stora dom biologiska skillnaderna är mellan män och kvinnor.”

      Om du vill ta reda på detta, är länksamlingarna från scientific blackpill en utmärkt plats att börja,

      ”Men alldeles oavsett, så är det helt olämpligt att värdera det ena könet högre än det andra.”

      Det är inte fråga om att värdera, det handlar om att erkänna att vi är VÄLDIGT olika och skapade för helt skilda roller.

      ”Den svenska kvinnan har dragit ut i könskrig, och övergett den svenska mannen.”

      Könskriget är troligen en oundviklig konsekvens av kvinnligt politiskt inflytande.

      ”Den svenska mannen saknar den svenska kvinnan, och önskar henne tillbaka.”

      Det spelar inte roll vad vi önskar, verkligheten är helt skoningslöst uppenbar: De yngre svenska kvinnorna är inte värst intresserade av de feminiserade svenska männen och de röstar för snabbast möjliga utbyte.

     • Stadshuset i Minsk

       /  01/19/2020

      Citat från skribenten tompas11:

      Nä propagandan är definitivt inte det största problemet.

      – Ett ännu större problem är stigmatiseringen av oppositionella tankar. Folk har lärt sig att vissa tankar är bäst att inte tänka, eftersom sådana tankar leder till obehag. Att den politik som sägs vara omtänksam, egentligen bygger på falsk omtanke, borde vara uppenbart för alla. Men folk har lärt sig att inte tänka vissa självklara ifrågasättande tankar. Man kan diskutera vissa enkla resonemang med folk, och se hur dom blir obekväma när man drar några ganska självklara slutsatser. Folk har sett vad som har hänt med andra som har tänkt opassande tankar. Den falska omtankens profeter har byggt upp ett sofistikerat system för att skapa obehag för politiska opponenter.

      Postskriptum:

      Citat från skribenten tompas11:

      Tack för tipset om dokumentären ”A class divided” [https://www.youtube.com/watch?v=1mcCLm_LwpE]
      Denna borde alla se.

      – Ifall du vill lägga in länkar som syns som skriven text som kan klickas, så prova att skriva liknande detta:
      (a href=”https://youtu.be/Z_YK3FNKuMY?t=14m35s”) den text som du önskar ska kunna klickas (/a)

      Men: För att det ska fungera, så måste du byta ut vänsterparentes ”(” och högerparentes ”)” mot mot vänsterpil ”<" respektive högerpil ”>” .

      På samma sätt kan du få:
      (b)Fet text(/b)
      (i)Lutande text(/i)
      (s)Genomstruken text(/s)
      (blockquote)Citat av hela stycken(/blockquote)

     • Stadshuset i Minsk

       /  01/19/2020

      Till skribenten tompas11:
      Det blev galet. Länken dök upp som ett Youtube-fönster. Jag provar igen:
      (a href=”http://www.***.**”) den text som du önskar ska kunna klickas (/a)

     • Stadshuset i Minsk

       /  01/20/2020

      Citat från skribenten Utlandssvensk:

      I Sverige gäller att SD länge har varit det enda partiet med manlig majoritet bland sina väljare och man ser ungefär samma mönster i alla västländer. Ofta finns det ett tydligt invandringskritiskt parti (SD i Sverige, FN i Frankrike, AfD i Tyskland, Sannfinländarna i Finland, osv.) och det är genomgående främst män som röstar på dessa.

      – Är män immuna från att lockas av onda ideologier?

      Hur hade det sett ut ifall dom invandrings-förespråkande ideologierna istället hade fjäskat för män, och beskrivit kvinnor som mindre önskvärda? Hade kvinnor i så fall fortfarande röstat för mångkultur? Hade män kunnat stå emot fjäsket, och förkasta dom onda ideologierna?

     • Utlandssvensk

       /  01/20/2020

      @ Stadshuset,

      ”Är män immuna från att lockas av onda ideologier?

      Hur hade det sett ut ifall dom invandrings-förespråkande ideologierna istället hade fjäskat för män, och beskrivit kvinnor som mindre önskvärda?”

      Ett manligt styrt samhälle hade absolut inte varit mottagligt för sådan argumentation. Män präglas av hög ingruppslojalitet och det finns inte på kartan att de skulle få för sig att göra något annat än att skydda sina kvinnor. Kvinnor har däremot inte alls denna lojalitet mot den egna gruppen. Om männen i den egna gruppen framstår som svaga och i behov av skydd, kommer kvinnorna att förakta dem och bli intresserade av andra alternativ.

      Men självklart är män mottagliga för andra typer av ”onda ideologier”. T.ex kan de ofta stödja aggression mot andra grupper. Förenklat kan man säga att maskulina samhällen kan utgöra ett hot mot andra samhällen men att feminiserade samhällen utgör ett hot mot sig själva.

   • Törnrosa

     /  01/16/2020

    Stadshuset: Jag har försökt, men misslyckats att förklara att jag tror att det är något annat än rösträtten. Tror jag fick ett slags sambandstänk från bl a Elisabeth G på DGS i går i Bengtssons inlägg om kausalitet. Adekvat kausalitet.

    När du tog upp journalistiken så plingade det till. 1979-80 började det. Min tidning var dock länge förskonad. Ungdomarna pratade mycket medvetet om att uppfostra läsekretsen, åt vänster. Värre än 68:orna var de som var snäppet yngre och likriktats av högskolan, men missat den romantiska 68-revolutionen. Här kan man troligen hitta rötterna till det som sedan hände. mvh

    Svara
     • Törnrosa

       /  01/18/2020

      STADSHUSET: Lite funderingar. Känns som dina tankar stör en person som gärna diskuterar med enbart likasinnade.

      Jag tittade på videon som US anser vara ”beviset” på att han – har rätt. En riktig ”Fy f-n för korkade kvinnor – jag är man och vet bäst-film”. Inte ens den videon gjorde anspråk på att alla kvinnor är lättledda. En fundering som blivit film med en massa snygga kvinnokroppar. Så ser dagens kvinnor inte ut längre. Hela filmen – propaganda någon?

      Gnället på kvinnor får mig ånyo att undra: Varför tog inte mannen sitt ansvar? Vad var det för fel på mannen? Såg han det inte komma?

      Enligt speakern verkar det som man försöker legitimera våldtäkter eftersom kvinnor kan få orgasm under en sådan. Kan mycket väl tänka att kroppen genom olika anspänningar kan få orgasm utan att det ens är någon sexuell njutning.

      Jag har inte någon stans hävdat att kvinnor inte är orsak till en massa idiotier men det är män också – t o m i ännu högre grad än kvinnor. Kolla fängelserna t ex. Ska vi gå på IQ-skalan så återfinns flest män både i toppen och botten medan kvinnorna håller en jämnare kurva.

      Jag anser att man ska kvala in till rösträtt. Och det gäller både män och kvinnor.

      Jag gillar inte det mönster som omgärdar US´ tankegods. mvh

    • Stadshuset i Minsk

      /  01/17/2020

     Skribenten Törnrosa skrev:

     Jag har försökt, men misslyckats att förklara att jag tror att det är något annat än rösträtten.

     – Jag vet inte varför kvinnor, i större utsträckning än män, har lockats av dom onda ideologier som bygger på falsk omtanke. Men jag har några tankar.

     Jag tror inte att kvinnor av naturen är mindre lämpliga än män att delta i allmänna val, och därmed bestämma politikens inriktning. Att kvinnor har fallit för dom onda ideologierna, tror jag beror på att dessa ideologier fjäskar just för kvinnor. Det är uppenbart att feminismen är en ideologi som fjäskar för kvinnor. Feminismen är en komponent av en större ideologi som kallas intersektionalism. När en kvinna har svalt feminismens syn på världen, så är hon mer mottaglig för övriga komponenter av intersektionalismen. Att kvinnor i större utsträckning än män har ställt sig bakom dom onda ideologierna, behöver alltså inte leda till slutsatsen att kvinnor har medfödda svagheter som gör kvinnor olämpliga delta i politiken. Ifall det hade funnits en ideologi, motsvarande feminismen, som istället hade fjäskat för män, så tror jag män hade lockats av den ideologin, på samma sätt som kvinnor har lockats feminismen och intersektionalismen.

     Svara
     • Senior

       /  01/18/2020

      Precis så.
      Jag kan inte nog tjata om att titta på dokumentären ”A class divided” där skolelever sorterades in och polariserades mot varann med hjälp av ögonfärg.
      -Samma fenomen där när ena gruppen lyftes och den andra gruppen nedvärderades.

      Gällande dagens samhälle ser jag förutom detta fenomen även vissa likheter med Stockholmssyndromet dessutom, eftersom vänstern så aggressivt förföljer oliktänkande och jagar deras arbetsgivare och annat så blandas ren överlevnadsinstinkt in som gör att folk tar deras parti för att själva slippa hetsas även om de egentligen vet att det är fel.

    • Senior

      /  01/18/2020

     ”Värre än 68:orna var de som var snäppet yngre och likriktats av högskolan, men missat den romantiska 68-revolutionen.”

     -Ja, det beror på att de indoktrinerats av 68-vänstern som intagit högskolorna. Nu kunde de indoktrinera både journalist- och lärarstudenter.

     Det är deras ”avkommor” du pratar om som därmed även intog media och grundskolorna.

     -Ivrigt påhejade av DDR’s kulturcentrum där de pimplade gratis rödvin och frotterade sig med MFS och lät sig rödmarineras ytterligare mer.

     Än värre blev deras ”avkommor” i sin tur…..

     Fördjupa er gärna gällande S-samarbetet i allmänhet med DDR och skolväsendet i synnerhet med S-politikerna Stellan Arvidson och Britta Stenberg i spetsen.

     Svara
    • Stadshuset i Minsk

      /  01/18/2020

     Citat från Törnrosa:

     Känns som dina tankar stör en person som gärna diskuterar med enbart likasinnade.

     – Videon har helt rätt i att kvinnor, i högre utsträckning än män, har ställt sig bakom dom ondskefulla ideologier som håller på att rasera västvärldens samhälle. Däremot är det inte en självklar slutsats att orsaken till detta ligger i svagheter i kvinnans natur. Vi måste tänka på att kvinnor har måltavlan för dom onda ideologierna.

     Feminismen har lockat kvinnor med budskapet att kvinnor har förtryckts av dom onda männen. Kvinnor har utmålats som goda, och överlägsna män, bara genom att vara kvinnor. Kvinnors val, och kvinnors åsikter, har utmålats som rätt. Kvinnor har för höra att dom förtjänar mer, och att det kvinnor behöver göra för att få alla förmåner som dom förtjänar, är att ta upp kampen mot dom onda männen. Givetvis kommer en sådan ideologi att locka kvinnor i mycket större utsträckning än män.

     Citat från Törnrosa:

     Jag tittade på videon som US anser vara ”beviset” på att han – har rätt. En riktig ”Fy f-n för korkade kvinnor – jag är man och vet bäst-film”.

     – Feminismen har haft enormt genomslag i samhället, och feminismen har framgångsrikt lyckats utmåla män som underlägsna varelser på alla möjliga sätt. Jag har länge förutspått att hetsen mot män kommer att få ett bakslag, i form av att män börjar betrakta kvinnor, på samma sätt som feminismen har betraktat män. Vi kan alltså se fram emot ett könskrig där båda sidor deltar i striden.

     Svara
    • Stadshuset i Minsk

      /  01/18/2020

     Citat från Törnrosa:

     Gnället på kvinnor får mig ånyo att undra: Varför tog inte mannen sitt ansvar? Vad var det för fel på mannen? Såg han det inte komma?

     – Du har rätt i att även många män har ställt sig bakom dom onda ideologier som håller på att förstöra samhället.

     Dom medborgare som har lyckats genomskåda dom onda ideologierna, har jagats och hånats av en samlad journalistkår.

     Citat från Törnrosa:

     Jag har inte någon stans hävdat att kvinnor inte är orsak till en massa idiotier men det är män också …

     – Instämmer.

     Citat från Törnrosa:

     … t o m i ännu högre grad än kvinnor. Kolla fängelserna t ex.

     – Det är helt riktigt.

     Skillnaden mellan mäns och kvinnors idiotier, är att män har skuldbelagts kollektivt för diverse idiotier där män är överrepresenterade. I den offentliga debatten har kvinnorna sluppit detta.

     Beträffande mäns överrepresentation i fängelserna, så har nyhetsmedierna framhävt detta tydligt, och gärna kopplat överrepresentationen till diverse fel som män påstås ha som kollektiv. Hur ofta har kvinnor behövt utstå kollektiv skuldbeläggning för att vissa kvinnor väljer att kurtisera för dom mest hänsynslösa brottslingarna?

     Dessutom bär kvinnorna skuld till att ha varit den pådrivande parten i det destruktiva könskriget. Männen har under lång tid tyst tagit emot en mängd hårda slag från feminismen.

     Citat från Törnrosa:

     Jag gillar inte det mönster som omgärdar US´ tankegods.

     – Tyvärr har feminismen skapat ypperliga förutsättningar för sådant tankegods att frodas.

     Samhället skulle må bra av könsfred istället för könskrig. Initiativet till könsfred behöver komma från den sida som, med stor entusiasm, har trappat upp könskriget.

     Svara
     • Utlandssvensk

       /  01/18/2020

      @ Stadshuset,

      ”Samhället skulle må bra av könsfred istället för könskrig.”

      Just detta hoppas även bloggen Fristad på och i samband med detta hade vi en längre debatt om de frågor som vi nu pratar om här:

      http://www.fristad.eu/2019/12/fred-i-konskriget/

     • Törnrosa

       /  01/18/2020

      Stadshuset: Japp i Könskriget varnade jag också för att kriget kommer att bli värre. Man kan inte köra över alla kloka kvinnor. Majoriteten är vare sig feminister eller batikkärringar. Även om killarna har fått klä skott så finns det som jag ser det en bättre lösning än den US föreslår.

      Det fanns en anledning att jag en gång fastnade inne hos Pelle Billing och Pär Ström. Jag sympatiserade med killarna som kom i kläm med dåtidens hårdföra feminister. Jag upplever att de kändes lite mer stridsfyllda än dagens som mest verkar häcklas för att det tänks lite långsammare här och var.

      Möjligt att jag vill komplettera mitt svar efter att jag sovit på saken och tänkt igenom allt mer grundligt. mvh.

     • Törnrosa

       /  01/19/2020

      DÅLIG TAJMING – detta funderar jag över

      Varför försöker US dra igång ett könskrig nu? Om han t ex skulle vinna fullt gehör skulle han splittra de kvinnor, som hittills ställt upp på killarnas sida, – och killarna.

      Samtidigt skulle han kanske ha fått rätt med sin syn på det hela. Jaha. Och sen då? Det finns ingen position att jobba utifrån med ett försvagat herrlag. Alltså ska man rätta till för killar och tjejer kan man göra det först efter ett maktskifte, vilket jag anser är prio 1.

      Så vem tjänar på det här prioriteringsförsöket? I mina ögon går Steffe et Co belåtna ur det här. Ytterligare en pöbelstrid som stärker härska och söndra-taktiken. Tar kraft, som behövs till annat. Så oklokt att jag bara kan skaka på huvudet.

      I botten på resonemanget ligger US´ känsla av vad som sker. Det finns alltså KOA:s rapport plus mer ute på nätet som redovisas på vetenskapligt sätt. US glömmer hela tiden att peka på undantagen men är mycket medveten i sitt sätt att framhålla sig själv och ”sina” slutsatser. Det här känns inte bra. Fel tid och fel plats. mvh

     • Senior

       /  01/19/2020

      @utlandssvensk
      Mycket intressant diskussion på Fristad!

     • Senior

       /  01/19/2020

      -Dock tror jag inte lösningen är att förbjuda kvinnlig rösträtt.

      Lösningen torde ligga mer åt hållet en kraftigt skyddad grundlag som inte tillåter en sådan samhällsutveckling och kanske viktigare, en författningsdomstol som inte tillåter politiker att genomdriva lagar som inte rimmar med den grundlagen.

      (Sverige är ett hån idag gällande detta, se bara grundlagsvidriga Afghanamnestin, FRA-lagen etc. Som kuriosa kan även nämnas att GDPR också är ett hån i Sverige, Finns det någon svensk lagtext som säger annorlunda än GDPR är det den svenska som gäller, dvs. GDPR skyddar oss inte ett dugg med den svenska ”tolkningen”, se bonusmaterial nedan.
      -Diktatorn Robert Mugabe var f.ö. mycket imponerad av den svenska modellen där politikerna själva helt utan någon annan kontroll än de själva (KU) så lätt kunde genomföra lagändringar i allmänhet och grundlagsändringar i synnerhet.)

      Nåväl, vi behöver också domstolar i alla plan som dömer efter lagar och inte efter värdegrund.

      Författningsdomstolen skall se till att politiker inte stiftar lagar som bryter mot grundlagen, tex. kvinnofridslagen.

      Om inte den befintliga hemfridslagen räcker så är det den som skall ändras och inkludera samtliga, inte skapa speciallagar som bara gäller vissa. -Detta oavsett åt vilket håll lagen gör skillnad; lyfter man en grupp diskriminerar man per automatik alla som inte ingår i den gruppen.

      Samt en kontrollfunktion i författningsdomstolen (och alla andra domstolar) som ser till att man inte kan infiltrera den med värdegrund så som Ruben och Hilda har infiltrerat domstolsväsendet.

      Det skall endast finnas EN värdegrund: Grundlagen och dess följdriktiga tillägg.

      ALLA som lever i landet, medborgare eller ej, skall vara skyldiga att följa den, gör man inte det som medborgare blir man utvisad från samhället till fängelse enligt straffskalan, icke medborgare blir utvisade från landet enligt straffskalan.

      Icke medborgare kan inte förvänta sig några rättigheter, endast skyldigheter. Såvida de inte har giltiga avtal så som arbetstillstånd etc. som kan ge dem rättigheter utan medborgarskap. Folk som uppehåller sig illegalt skall utvisas omedelbart, utan några medborgerliga rättigheter annat än de internationella regler om utvisning. (Dagens specialrättigheter som rabatt på sjukvård etc för illegala är helt sjukt och fullständigt hål i huvudet med denna grundlagsvidriga särbehandling)

      Vi behöver givetvis en stark politiskt oberoende polismakt inom landet som tillser att medborgare och icke medborgare som inte sköter sig tas i förvar, och att de sedermera lagförs i en domstol och får de påföljder som lagen föreskriver.
      Observera LAGEN, inte värdegrund såsom politiskt tillsatta Ruben och Hilda.

      Demokratins grundpelare är för övrigt att de tre ben; den verkställande makten, lagstiftande makten, och dömande makten som demokratin vilar på skall vara separerade från varann, vilket ju inte gäller i Sverige med politiskt tillsatta nämndemän, Ruben och Hilda, etc.

      Samt ett starkt försvar som skyddar landet från yttre hot.

      Egentligen inget märkvärdigt, men något som alla civilisationer förr eller senare verkar ändra på, vilket blir deras fall. Vi bevittnar just nu vår civilisations fall.

      BONUS:
      Svenska regeringens kompletterande bestämmelser till EU´s dataskyddsförordning:
      ”6 § Om en annan lag eller en förordning innehåller någon bestämmelse
      som avviker från denna lag, tillämpas den bestämmelsen.”

      Klicka för att komma åt SFS2018-218.pdf

      Detta åsidosätter omedelbart hela GDPR i Sverige såvida den inte harmonierar med Svensk lag.

     • Stadshuset i Minsk

       /  01/19/2020

      Citat från Utlandssvensk:

      Just detta hoppas även bloggen Fristad på och i samband med detta hade vi en längre debatt om de frågor som vi nu pratar om här:

      http://www.fristad.eu/2019/12/fred-i-konskriget/

      – Fristad kommer med några intressanta aspekter av feminismens krig mot män. (Jag har inte läst diskussionen under Fristad’s bloggpost)

      Citat från Fristad:

      Här har vi skillnaden: kvinnor är offer för strukturer medan männen själva är problemet.

      – Just detta är genomgående i feminismen.

      När kvinnor på något sätt är i underläge, så blir slutsatsen vanligtvis att samhället ska hjälpa kvinnorna. När män är i underläge, så blir slutsatsen att männen ska ändra sig, och bli bättre människor.

      Ett exempel är att kvinnor påstås behöva kvinnliga förebilder för att lyckas i yrkeslivet. Detta har resulterat i otaliga projekt för att lyfta fram kvinnor, och på så sätt skapa kvinnliga förebilder. När pojkar misslyckas i skolan, så låter det däremot helt annorlunda. Ingenting sägs om att skolan har blivit kvinnornas domän. Pojkarna lyfts inte fram för att kunna bli lika framgångsrika som flickorna. Män får ingen positiv särbehandling för att kunna fungera som manliga förebilder för pojkarna. I stället sägs pojkarnas dåliga skolresultat bero på antiplugg-kultur bland pojkarna. Skulden läggs alltså på pojkarna själva. Vi har alltså fått ett samhälle där kvinnliga styrelseledamöter får mer sympati än minderåriga pojkar.

      Beträffande manliga förebilder, så är min uppfattning att både pojkar och flickor skulle tjäna på att få träffa fler vanliga hederliga sunda män i vardagen. Samma sak gäller kvinnliga förebilder, men sådana finns redan i överflöd i barnomsorgen och skolan.

     • Utlandssvensk

       /  01/19/2020

      @ Senior,

      ”Lösningen torde ligga mer åt hållet en kraftigt skyddad grundlag”

      Jo, det kan man ju tro. Men det verkar inte fungera i praktiken. Det bästa exemplet på detta är väl USA. Det landet bygger på just en väldigt stark grundlag, men denna har nu under lång tid urholkats och radikalt omtolkats av aktivistiska domstolar och fräcka politiker.

      I Schweiz ser man samma sak. På pappret styr folket via bindande folkomröstningar, men parlamentet och domstolarna samarbetar för att strunta i de resultat som de inte gillar.

      Sen är det svårt att se hur en stark grundlag skulle förhindra feminisering och förfall av t.ex polis och skola, om den inte innehöll starka spärrar mot kvinnligt inflytande. Om sådana spärrar existerade, skulle de omedelbart bli attackerade av feminiserade domstolar, så då skulle man behöva något som förhindrar feminisering även där.

      Om skolor, polis, domstolar och flera andra sektorer har grundlagsskydd mot feminisering, vad händer då? Jo, om kvinnorna har politik makt kommer de att jobba frenetiskt för att avskaffa detta och som processen fungerar, kommer de att få stöd av många män. Så då ska din grundlag stå emot en stor majoritet. Det går knappast någon längre tid om systemet ska vara demokratiskt i någon bemärkelse.

      Alla stora religioner har kraftfulla spärrar mot kvinnligt politisk inflytande och detta är knappast en slump. Så länge vi hade dessa via kristendomen, kunde vi stå upp mot t.ex Islam utan problem. Nu när vi har avskaffat dem, tappar vi helt förmågan till motstånd och även till reproduktion. Vi begår helt enkelt självmord.

     • Utlandssvensk

       /  01/19/2020

      @ Stadshuset,

      ”Just detta är genomgående i feminismen.

      När kvinnor på något sätt är i underläge, så blir slutsatsen vanligtvis att samhället ska hjälpa kvinnorna. När män är i underläge, så blir slutsatsen att männen ska ändra sig, och bli bättre människor.”

      Det är inte feminism, det är grundläggande mänsklig natur. Män är gjorda för att skydda och försörja kvinnor och kvinnor är gjorda för att bli försörjda och skyddade. Det kvinnliga offerkortet är därför permanent starkt och det manliga i princip värdelöst.

      Att det är såhär har mycket rimliga evolutionära förklaringar och det behöver inte vara ett problem, så länge man har ett system som erkänner denna verklighet. Men en demokrati med kvinnlig rösträtt är INTE ett sådant system utan bygger tvärtom på fantasier och önskedrömmar om att män och kvinnor fungerar likadant. Det gör de absolut inte och skillnaden i värde på manliga och kvinnliga offerkort är bara ett exempel. I debatten på Fristad tar vi upp fler aspekter.

     • fenix

       /  01/19/2020

      Låter inte realistiskt med avskaffande av kvinnlig rösträtt.

      Feminister talar som om kvinnor inte har rösträtt och den diskussionen spelar bara de radikala ideologerna rakt i händerna.

      Låter som felriktat finlir på könsbasis när det importeras horder på horder med röstboskap.

      Det demokratiska systemet är korrupt och behöver reformeras, men frågan är om det inte är för sent.

      Folk hoppas på nästa val och nästa val och nästa val.

      Lite äldre. Lite svagare. Lite mer våldtäkter och bomber som sprängs utanför fönstret varje gång. Men kanske nästa val.

      Det finns ett underhållningsvärde och det kan (i bästa gäl) ske någon mindre förändring på något område, men innerst inne vet alla vart samhällsutvecklingen barkar.

      Det är en expresshiss till helvetet.

      Kvinnor är som redan påpekats inte bäst lämpade att bygga upp och försvara samhällets sköld. De är bättre på att visa enighet, visa empati, samt med goda intentioner öppna dammluckorna till pandoras box på vid gavel.

      Det är förenat med livsfara att ha det kvinnliga som ledstjärna för att försvara eller upprätthålla ett samhälle och män äger skulden till att låta det ske.

     • Utlandssvensk

       /  01/19/2020

      @ fenix,

      ”Låter inte realistiskt med avskaffande av kvinnlig rösträtt.”

      Visst, så är det! Men det enda som är realistiskt är väl att utvecklingen fortsätter ungefär som nu och att hela Västvärlden ganska snabbt blir islamiserad. Poängen med denna debatt är, som jag ser det, främst att försöka förstå vad som händer.

      ”Det är förenat med livsfara att ha det kvinnliga som ledstjärna för att försvara eller upprätthålla ett samhälle och män äger skulden till att låta det ske.”

      Ja. Troligen har detta hänt flera gånger i historien och de samhällena har då kollapsat väldigt snabbt. Det enda minne av detta som finns kvar är starka varningar i alla religioner mot att ge kvinnor bestämmande inflytande. Men i vår hybris har vi valt att strunta i dessa och priset ser ut att bli väldigt högt.

      Slutligen finns det väl ett litet hopp om att mindre områden bryter sig ut ur dagens västländer och försöker att motstå islamiseringen. I så fall, blir det extremt viktigt att dessa har system som förhindrar att de vandrar samma väg som vi nu är inne på.

     • fenix

       /  01/19/2020

      Ja. Det är såklart ingen slump att det vuxit fram traditionella principer baserat på vad som visat sig fungera i verkligheten genom årtusenden.

      Människan förvandlas inte till en könlös ‘hen’ över en natt bara för att ett gäng kärringar stoppar kulturmarxistisk smörja i sina små huvuden och låtsas glömma bort vilket kön de har.

      Det har blivit en lekstuga men nu är maten klar och dags att tvätta händerna.

      Det är dock meningslöst att fokusera på rösträtt här och nu. Läget är akut och det krävs mer än ”demokratiska” processer för att förändra och vända samhällsutvecklingen. Det krävs hårdare och hårdare tag hela tiden, men det händer ingenting. Förutom att allt förvärras.

      Ett varaktigt samhälle vilar på traditionella värderingar med förankring i verkligheten som fungerar och skapar en sammanhållning. Annars överlever det inte.

      Det krävs ett starkt alternativ till stenåldersreligioner som ska trä hucklor på kvinnor. Det går inte att ha genus-nonsens som alternativ till en traditionell strikt struktur. Klarar inte västländerna av att nyktra till och kasta ut Islam inom de närmsta årtiondena kan man ifrågasätta västvärldens existensberättigande.

      Frågan är också hur långt AI-utvecklingen hinner på trettio år. Det skulle kunna bli en formidabel motståndare till vilken fanatisk erövrar-religion som helst. Det kan gott vara västvärldens ‘present’ till islamisterna.

      AI går inte att resonera med. Den känner inget medlidande, ånger eller rädsla. Och den kommer aldrig sluta, någonsin, förrän den sista mohammedanen är död.

     • Stadshuset i Minsk

       /  01/20/2020

      Citat från skribenten fenix:

      De är bättre på att visa enighet, visa empati, samt med goda intentioner öppna dammluckorna till pandoras box på vid gavel.

      – Omtanke är vackert. Dom ideologier som bygger på falsk omtanke är däremot inte vackra. Någon får gå fram till en kvinna som är anhängare av den falska omtankens ideologi, och säga:
      ”Du är inte omtänksam. Du vill bara framstå som omtänksam inför omgivningen. Dina ideologier bygger på falsk omtanke.”

     • fenix

       /  01/20/2020

      Det stämmer, men här syftades enbart på signalerad enighet och omtanke, som en slags evolutionär strategi, snarare än någon genuin motsvarighet.

      Det var den generellt utpräglade könsskillnsden som åsyftades. Kvinnor kan visa genuin omtanke också, men kontexten är att kvinnor är mer utpräglat konformistiska än män och exempelvis mer PK.

      Vilket ligger dem i fatet när de är eniga att importera så många våldtäktsmän som möjligt. De slipper dock bli utfrysta ur flocken eller församlingen, vilket utgör ett direkt socialt hot, medan risken att bli våldtagen trots allt är ett steg bortom sociala medier och två steg utanför dörren.

      Inga handlingar är goda som inte medför goda konsekvenser och vägen till helvetet är stensatt med goda föresatser, men vi behöver inte värdera deras syfte och handling för att konstatera en beteendeskillnad med avseende på kön.

      Talar du om feminister i egenskap av ideologer så är de rakt igenom onda. De hatar män och bryr sig bara om sig själva och sin könskamp för att tillskansa sig fördelar, makt, pengar och uppmärksamhet. De hänger sig åt vuxenmobbing och godhetssignalerar för att putsa sin egen gloria, samtidigt som andra kvinnor får betala priset för deras politik, ibland med sina liv. De har kvinnors blod på sina händer och påstår sig stå för systerskap.

     • Stadshuset i Minsk

       /  01/21/2020

      Citat från skribenten fenix:

      Det stämmer, men här syftades enbart på signalerad enighet och omtanke …

      – Just precis. Därför är det en usel strategi att börja beskriva medmänsklighet som en dålig egenskap. Det är en mycket bättre strategi att exponera omtanken som falsk.

      Citat från skribenten fenix:

      … som en slags evolutionär strategi, snarare än någon genuin motsvarighet.

      – Jag känner inte till den evolutionära bakgrunden.

      Men jag känner mig inte bekväm med att betrakta kvinnor som slavar under sina instinkter. Trots alla biologiska aspekter, så kan kvinnor fortfarande göra medvetna val. Och många kvinnor har gjort usla politiska val. Dessa usla ställningstaganden behöver exponeras.

      Citat från skribenten fenix:

      Det var den generellt utpräglade könsskillnsden som åsyftades. Kvinnor kan visa genuin omtanke också …

      – Ja. Mitt önskemål är att göra tydlig skillnad på genuin omtanke och falsk omtanke. Det tyckte jag saknades i ditt resonemang.

      Men jag kanske missuppfattade syftningen när du skrev ”De är bättre på att visa enighet, visa empati, samt med goda intentioner öppna dammluckorna till pandoras box på vid gavel.”. Ifall du syftade på att visa en falsk fasad av enighet och empati, så blir ditt resonemang bättre.

      Citat från skribenten fenix:

      … men kontexten är att kvinnor är mer utpräglat konformistiska än män och exempelvis mer PK.

      – Jag anser också att konformismen kan vara skadlig. Men jag tror det inte är en framgångsrik väg att diskutera konformism i termer av kön. Överlåt till feminismen att förknippa alla möjliga egenskaper med något av könen. Jag är allergisk mot feminism i alla former.

    • Stadshuset i Minsk

      /  01/19/2020

     Citat från Törnrosa:

     Japp i Könskriget varnade jag också för att kriget kommer att bli värre.

     – Det var inte svårt att räkna ut att feminismens beskrivning av män kommer att bli en självuppfyllande profetia. Feminismen har beskrivit män som onda, våldsamma konfliktskapare. Pojkar har från födseln fått bära bördan av en manlig arvssynd, som handlar om att manliga könet har skuld till allt möjligt elände i världen. Pojkar har behandlats som mindre viktiga, mindre ädla och mindre önskvärda än flickor. Många pojkar som har växt upp i en feministisk miljö, kommer med tiden att leva upp till feminismens bild av män. Det kommer inte att bli vackert. (Jag vill betona att jag inte på något sätt förespråkar denna dystra utveckling.)

     Citat från Törnrosa:

     Man kan inte köra över alla kloka kvinnor.

     – Feminismen har redan lyckats med just detta. Trots att feminismen inte har alla kvinnor bakom sig, så har feminismen lyckats skapa en bild av att representera kvinnor som kollektiv. Därmed finns överhängande risk att bakslaget mot feminism kommer att riktas mot kvinnor i allmänhet. Och ifall bakslaget mot feminism inte får höras i öppen diskussion, så finns överhängande risk att det sker i tysthet, i vardagen, mot enskilda helt oskyldiga kvinnor. Det finns all anledning att vara mycket orolig.

     Citat från Törnrosa:

     Majoriteten är vare sig feminister eller batikkärringar.

     – Det har du rätt i. Men när man diskuterar med kvinnor, så märker man att väldigt många kvinnor har sugit åt sig av feminismens tankar. Feminismen har alltså fått stort genomslag även hos kvinnor som inte själva betecknar sig som feminister. Många kvinnor lever med en föreställning att jämställdhet handlar om att gynna kvinnor, snarare än att behandla könen lika. Ifall jag som man, invänder mot feministisk diskriminering, så kan jag räkna med att få förlöjligande och nedvärderande svar.

     Citat från Törnrosa:

     Även om killarna har fått klä skott …

     – Dom skotten har svidit hårt; mycket hårt. Men smärtan har inte fått synas offentligt.

     Citat från Törnrosa:

     … så finns det som jag ser det en bättre lösning än den US föreslår.

     – Berätta gärna mer om ditt förslag till lösning.

     Jag tycker att du tänker vettigt. Och du förefaller ha god insikt i bakgrunden till att journalistkåren ställde sig bakom onda ideologier.

     Svara
    • Stadshuset i Minsk

      /  01/19/2020

     Citat från Törnrosa:

     Det fanns en anledning att jag en gång fastnade inne hos Pelle Billing och Pär Ström. Jag sympatiserade med killarna som kom i kläm med dåtidens hårdföra feminister. Jag upplever att de kändes lite mer stridsfyllda än dagens som mest verkar häcklas för att det tänks lite långsammare här och var.

     – Feminismen har gått segrande ur striden. Som statsbärande ideologi, så behöver feminismen inte längre vara lika aggressiv.

     Citat från Törnrosa:

     Varför försöker US dra igång ett könskrig nu?

     – Könskriget är inte över. Samhället präglas fortfarande av feminismens syn på män som onda och kvinnor som goda. Det jag önskar se, är att den manliga sidan inte begår misstaget att ta strid mot kvinnorna som kollektiv. Fienden är feminismen, och inte kvinnorna.

     Citat från Törnrosa:

     Om han t ex skulle vinna fullt gehör skulle han splittra de kvinnor, som hittills ställt upp på killarnas sida, – och killarna.

     – Det skulle vara olyckligt. Jag betraktar förvisso kvinnorna som det skyldiga könet i könskriget, på så sätt att det har varit kvinnor som har genomdrivit feminismen. Jag ser gärna att dom kvinnor som har pådrivande i könskriget får bära skammen för sina usla handlingar. Däremot skulle det vara olyckligt skuldbelägga kvinnor kollektivt för feminismens illdåd. Män som ger kvinnor kollektiv skuld, är inte bättre än dom feminister som ger män kollektiv skuld för all möjlig ondska.

     Citat från Törnrosa:

     Samtidigt skulle han kanske ha fått rätt med sin syn på det hela. Jaha. Och sen då?

     – Bra tänkt.

     Att utse kvinnorna till det skyldiga könet, är inte en lösning på samhällets problem. Hur åstadkommer vi försoning mellan könen? Hur avlägsnar vi spänningarna mellan könen, utan att utlösa konflikter? Hur undviker vi att klandra kvinnor som kollektiv för feminismens ondska?

     Citat från Törnrosa:

     Det finns ingen position att jobba utifrån med ett försvagat herrlag.

     – Jag upplever att det är feminismen som har delat in folket i ett herrlag och damlag. Mitt önskemål är att slå ihop herrlaget med damlaget, och samtidigt kasta feministerna överbord.

     Citat från Törnrosa:

     Så vem tjänar på det här prioriteringsförsöket? I mina ögon går Steffe et Co belåtna ur det här.

     – Jag vill hävda att feminismen är den stora vinnaren på alla konflikter mellan könen.

     Citat från Törnrosa:

     Tar kraft, som behövs till annat. Så oklokt att jag bara kan skaka på huvudet.

     – Jag deltar i huvudskakandet.

     Citat från Törnrosa:

     I botten på resonemanget ligger US´ känsla av vad som sker. Det finns alltså KOA:s rapport plus mer ute på nätet som redovisas på vetenskapligt sätt.

     – Vad är ”KOA”?

     Svara
   • Utlandssvensk

     /  01/17/2020

    @ Stadshuset i Minsk,

    ”Ifall medborgarna hade haft tillgång till korrekt information, så tror jag att både svenska män och svenska kvinnor hade gjort helt andra politiska val.”

    Poängen i mitt inlägg var att man ser ungefär samma utveckling i alla västländer, även om det skiljer i hastighet och timing. Att just svensk MSM ljuger och vilseleder svenskarna förklarar inte detta. Är medierna lika dåliga överallt? Och om så är fallet, hur har det blivit så?

    Jag nämner t.ex Kanada. Merparten av de som bor där pratar engelska och har således lätt tillgång till ett absolut massivt utbud av alla typer av media. Likväl utvecklas Kanada ungefär som Sverige. Varför?

    Svara
    • Stadshuset i Minsk

      /  01/17/2020

     Skribenten Utlandssvensk skrev:

     Poängen i mitt inlägg var att man ser ungefär samma utveckling i alla västländer, även om det skiljer i hastighet och timing.

     – Ja. Den falska omtankens ideologi har fått genomslag i hela Västvärlden.

     Vi ser hur olika västländer fylls med kolonisatörer från andra kontinenter. Ifall västländerna hade agerat utifrån gedigen omtanke, så hade ingen släppt in bosättarna. Verklig omtanke hade varit att istället angripa orsakerna till flyktingströmmarna. Dessa orsaker sägs vara fattigdom och konflikter, men den bakomliggande orsaken är galopperande befolkningsökning. Gedigen omtanke hade alltså varit att donera preventivmedel i mängd och parti till fattiga länder med snabb befolkningsökning. Att låta Europa svälja omvärldens överbefolkning är inte det minsta omtänksamt, varken mot Europa eller omvärlden.

     Skribenten Utlandssvensk skrev:

     Att just svensk MSM ljuger och vilseleder svenskarna förklarar inte detta. Är medierna lika dåliga överallt?

     – Jag kan inte se någon annan förklaring än att medierna är lika genomruttna runt om i hela västvärlden.

     Skribenten Utlandssvensk skrev:

     Och om så är fallet, hur har det blivit så?

     – Jag vet inte. Skribenten ”Törnrosa” har bättre insikt, och ger en liten beskrivning.

     Citat från Törnrosa:

     När du tog upp journalistiken så plingade det till. 1979-80 började det. Min tidning var dock länge förskonad. Ungdomarna pratade mycket medvetet om att uppfostra läsekretsen, åt vänster. Värre än 68:orna var de som var snäppet yngre och likriktats av högskolan, men missat den romantiska 68-revolutionen. Här kan man troligen hitta rötterna till det som sedan hände. mvh

     Skribenten Utlandssvensk skrev:

     Likväl utvecklas Kanada ungefär som Sverige. Varför?

     – Den frågan ställer jag också. Jag misstänker att det drivs på av den falska omtankens predikanter. Dessa vill glänsa med sin falska godhet, och för att visa hur goda dom är, så älskar den falska omtankens predikanter att håna medborgare med avvikande åsikter. Gedigen omtanke fungerar inte på det sättet. Finns någon som kan fylla på med fler teorier om orsaken till Västvärldens förfall?

     Svara
     • Senior

       /  01/17/2020

      Detta har jag skrivit om många gånger…. En av de största och mest effektiva organisationer genom tiderna har ägnat ett mycket stort, långsiktigt, och målmedvetet arbete för att genomföra denna indoktrinering i ett större perspektiv genom sin ”långa marsch genom institutionerna”.

      Avhemliga Rosenholtzkartoteken nu!

     • utlandssvensk

       /  01/18/2020

      @ Stadshuset i Minsk,

      ”Finns någon som kan fylla på med fler teorier om orsaken till Västvärldens förfall?”

      Det är väl ungefär som med fallet av Västrom, dvs. det blir aldrig någon teori som kommer i närheten av konsensus om varför det hände.

      I mitt fall har jag dels varit med i debatten i Sverige väldigt länge, dels bott i flera olika länder och även följt den internationella debatten kring dessa frågor. Under många år var jag övertygad om att Sverige var ett tokigt undantag och jag var då öppen för alla de vanligt förekommande förklaringarna. Landet var sossigt, vi var fredskadade, grundlagen 1974 var osund, osv.

      Schweiz framstod för mig som motpolen till Sverige för 20 år sen och mycket pga. detta flyttade jag dit. Det var då ett samhälle som nästan alla svenska dissidenter skulle ha älskat. Direktdemokrati utan politikerklass, låga skatter, välfungerande polis och domstolar, osv.

      Men på senare tid har det blivit uppenbart att Schweiz utvecklas precis som Sverige, men med en fördröjning. Eftersom jag är uppvuxen i Sverige kan jag tydligt se likheterna. Allt det som hände i Sverige under cirka 1970 till 90 tal händer nu här. Skolan, polisen, osv förfaller på nästan precis samma sätt.

      Det här är dels djupt deprimerande, dels väldigt svårt att förklara utifrån de teorier som oftast debatteras i Sverige. Så jag har grubblat mycket kring detta och den enda trovärdiga förklaring jag kan hitta är kvinnlig rösträtt, som infördes 50 år senare i Schweiz än i Sverige.

      Jag har också deltagit i flera längre debatter här och på andra ställen där jag har utvecklat min ståndpunkt. Men jag orkar inte dra allt en gång till nu.

 2. hehe

   /  01/16/2020

  Svara
 3. Kristian

   /  01/16/2020

  Sneckers liknelse mellan fängelse och sjukhus var intressant.

  Kan vi kasta in ”karantän” i sammanhanget? Är det också alltid dåligt?

  Svara
  • info

    /  01/16/2020

   Linda Snecker:
   ”Kriminella blir inte mindre brottsliga för att dom sitter i fängelse, precis som sjuka inte blir mindre sjuka bara för att dom är på sjukhus”.

   Oj, jag som trodde att sjukhusen är till för att bota de sjuka.
   Tydligen har jag missat något.

   Svara
   • Kristian

     /  01/16/2020

    Jag tror Snecker tänker så här: ”Att vara i en viss byggnad gör i sig inget för individen. Det är BEHANDLINGEN man får där som gör nytta.”

    Det förutsätter att man på klassiskt vänstermanér inte ser någon nytta i sig med att brottslingar hålls inlåsta där de inte kan begå brott. Alla är ju snälla innerst inne och kan botas etc. etc. Vi andra ser väl den nyttan, hoppas jag.

    Ett intressant exempel på hur vänstern har gått från marxismens och den tidiga socialdemokratins materialism, till något fullständigt abstrakt och metafysiskt.

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  01/16/2020

     @ Kristian,

     ”Vi andra ser väl den nyttan, hoppas jag.”

     Hoppas inte för mycket, alla dissidenter är inte övertygade om nyttan med fler fängelser 🙂

     Svara
    • Stadshuset i Minsk

      /  01/16/2020

     Kristian skrev:

     Det förutsätter att man på klassiskt vänstermanér inte ser någon nytta i sig med att brottslingar hålls inlåsta där de inte kan begå brott.

     – Då kanske jag kan ställa mig på vänsterns sida. Jag vill nämligen också ändra inriktning på påföljderna; från inlåsning till utlåsning.

     Utländska brottslingar bör utvisas, och därefter hindras från att återvända till Sverige. På så sätt försvinner möjligheten att begå upprepade brott, åtminstone i Sverige.

     Svara
     • Senior

       /  01/16/2020

      ” – Då kanske jag kan ställa mig på vänsterns sida. Jag vill nämligen också ändra inriktning på påföljderna; från inlåsning till utlåsning.”

      Det är ju egentligen det våra fängelser är till för: man låser ut utländska brottslingar från landet genom utvisning. Den lyxen att kunna utvisa ur landet har man inte med inhemska brottslingar, dem får man utvisa från samhället, dvs (utlåsning från samhället) in i fängelse.

      -Dock har jag svårt att se hur vänstern har denna syn på det. 😉

     • Stadshuset i Minsk

       /  01/17/2020

      Citat från skribenten Senior:

      Det är ju egentligen det våra fängelser är till för: man låser ut utländska brottslingar från landet genom utvisning. Den lyxen att kunna utvisa ur landet har man inte med inhemska brottslingar, dem får man utvisa från samhället, dvs (utlåsning från samhället) in i fängelse.

      – Instämmer. Våra fängelser är avsedda för våra egna brottslingar. Ifall vi tömmer fängelserna på utländsk kriminalitet, så får vi resurser att ge våra egna brottslingar hjälp att återanpassa sig till ett hederligt liv i samhället. Sveriges inriktning på att vårda snarare än att straffa, förefaller fungera på inhemska brottslingar. Däremot är det inte en fungerande metod på importerad kriminalitet. Utlänningarna betraktar milda straff som en svaghet, som dom kan utnyttja. Därför är det värt att satsa resurser på att vårda svenska brottslingar. Utländska brottslingar skickas till hemlandet, och därefter får hemlandets myndigheter avgöra vilken sorts kriminalvård som är lämplig för dessa brottslingar. Sverige behöver inte lägga sig i detta. Sveriges bekymmer upphör när brottslingarna passerar gränsen ut ur Sverige.

    • Weasel

      /  01/16/2020

     Jo, men Snecker håller bara fast vid sin ”humana” linje fram tills någon påpekar att Peter Mangs inte blir mindre brottsling bara för att han sitter i fängelse…

     Svara
     • hehe

       /  01/16/2020

      Samma sak med Breivik, ”han blir inte mindre brottsliga för att han sitter i fängelse, precis som sjuka inte blir mindre sjuka bara för att dom är på sjukhus”.

    • Håkan Boström: Hur Vänsterpartiet blev en terapigrupp för akademiker
     https://www.gp.se/ledare/hur-v%C3%A4nsterpartiet-blev-en-terapigrupp-f%C3%B6r-akademiker-1.22701428
     ”En tidigare ledamot av partistyrelsen betecknade för ett par år sedan partiet som en ”terapigrupp för dem som vill manifestera att de har goda intentioner för mänskligheten för att de själva tycker det känns bra?” (SvD 5 maj 2016).
     […]
     Partiet är idag inte så mycket ett parti av arbetarklassen som ett parti för folk som tycker synd om arbetarklassen, eller invandrarna, transpersonerna, kvinnorna och så vidare. Men få vuxna tycker om att bli ömkade på det sättet.
     […]
     Vänsterpartiet sätter helt enkelt idealen högre än den materiella analysen.”

     Svara
   • snickers

     /  01/17/2020

    Linda Snickers är kriminell fifflande politiker själv.

    Hon blir inte mindre kriminell av att sitta i riksdagen.

    Svara
 4. Stadshuset i Minsk

   /  01/16/2020

  Citat från Bloggen Toklandet:

  Vad hon KÄNNER är totalt ointressant, hon ÄR inte det minsta integrerad i Sverige eftersom hon inte vill vara det.

  – Jag ställer mig på Naouel Aissaoui’s sida. Naouel vill inte integrera sig i svenska samhället. Och jag vill inte integrera Naouel med svenska samhället.

  Integration innebär att Europas länder bara fortsätter att försöka absorbera omvärldens överbefolkning. Länder med hög befolkningstillväxt struntar i att sänka sina höga födelsetal. Dom fortsätter att skaffa många barn, och dumpar överbefolkningen i Europa. Europas ursprungsbefolkning åläggs att integrera ett inflöde av bosättare som aldrig sinar.

  Det är inte hållbart, varken för samhället eller naturen, att fortsätta trycka in mer människor i Europa.

  Svara
 5. Q-Ken

   /  01/16/2020

  Svara
 6. hehe

   /  01/16/2020

  Svara
  • Kristian

    /  01/17/2020

   Sju kronor?
   Kunde man inte ställa tillbaka EN vara? Eller var det något komplicerat rabattsystem som gjorde att man måste ha just den kombinationen varor?

   Märklig historia.

   Svara
   • Senior

     /  01/18/2020

    Det är nog avsett som ironi, svårt att veta säkert nuförtiden….

    Svara
 7. hllviken

   /  01/16/2020

  Svara
 8. Ivar L

   /  01/16/2020

  Att dra tillbaka oanvända och på annat sätt komprometterade samordningsnummer är naturligtvis självklart men sossarnas förslag är uppenbart och avsiktligt vekt.

  Det centrala är väl att knyta numren till biometriska data (som jag tvingas till med passet) så att en person enbart kan ha ett enda nummer och dessutom är entydigt identifierad i systemen.

  Svara
  • Ivar L

    /  01/16/2020

   Här är lite vatten på min kvarn, som av en ren händelse:

   ”Det är vanligt att kriminella migranter använder falska identiteter i kontakt med myndigheter. SVT uppmärksammar fyra fall, och enligt en gruppchef inom gränspolisen är det ”mer regel än undantag att man har en ny identitet för varje land man kommer till”.
   Igår skrev Nyheter Idag om den algeriske rånaren och åldersbedragaren Anwar Auni, som har använt minst sju olika identiteter i tre länder inklusive Sverige”
   https://nyheteridag.se/vanligt-att-kriminella-migranter-har-falska-identiteter-enligt-polis/

   Svara
   • Senior

     /  01/16/2020

    -Och alla till dessa sju identiteter kopplade bidrag…..

    Läste häromsistens att polisen tagit en brottsling med över 90(!) identiteter….. Räkna ut hur mycket bidrag han håvar in på ett år per identitet, ggr 90…. Jag förstår hur de har råd med sina flotta bilar, dyra klockor och kläder.

    -Och så sitter det en massa hjärndöda människor i myndigheter och tycker synd om dem för att de är trångbodda när det är ”40 personer” skrivna i en tvårummare…. De kastar säkert fler lägenheter på dem som de kan hyra ut svart i andra hand samtidigt som de får hyresbidrag för dem…

    Svara
    • Motkraft

      /  01/17/2020

     EU borde skyndsamt införa ett biometriskt register som alla EU-stater kan använda. En person som söker skydd i ett EU-land och har rent mjöl i påsen har inget emot att ge både DNA och fingeravtryck, en liten integritetsminskning som motprestation mot att få skydd och ta del av ett annat lands välfärd.

     En flykting skulle sedan personligen behöva gå till Försäkringskassans ”kassa” vid varje utbetalning, biometriskt identifiera sig, och få ett utbetalningskort eller pengarna överförda till sitt konto. Inte heller en orimlig för någon som flyr för sitt liv och får pengar utan att arbeta och som inte varit med och betalat in till välfärdssystemet via skatten.

     Svara
     • Senior

       /  01/17/2020

      Det räcker med biometrisk registrering när du får ditt vad-det-nu-heter-nummer, -motsvarigheten till personnummer.
      Då kan du bara få en identitet, försöker du skaffa fler är du redan registrerad och kan därmed inte skaffa annat än en kopia av din redan registrerade identitet.
      Då torde ytterligare biometrisk registrering inte behövas vid några kassor någonstans; en person, en identitet.

     • Rikard

       /  01/19/2020

      Hej.

      Du vill alltså att en sådan som Dan Eliasson skall kunna veta var du här, med vem, när hela tiden?

      Det var inte dåligt.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

  • Kristian

    /  01/17/2020

   Den enda ”logiska” förklaring jag kan hitta är att de som styr systemet är livrädda för att budgeten skall bli mindre. Då accepterar man hur mycket fusk som helst, tills systemet brakar ihop.

   Allt annat borde peka på att man vill ha ”korrekt bokföring”.

   Svara
 9. G

   /  01/16/2020

  ”Jenny, 39, är Peter Madsens nya fru

  Ryska Jenny Curpen, 39, har gift sig med den livstidsdömde kvinnomördaren Peter Madsen.

  Hon beskriver sin make som ”ett offer”.
  Efter att ha beviljats asyl i Finland arbetar hon numera som konstnär – det var så de fick kontakt med varandra.

  ”Jag kan bara bekräfta äktenskapet och att det inte har något att göra med mina konstprojekt”, skriver hon till Kvällsposten.”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/krim/jenny-39-ar-peter-madsens-nya-fru/
  https://web.archive.org/web/20200116194823/https://www.expressen.se/kvallsposten/krim/jenny-39-ar-peter-madsens-nya-fru/

  Svara
  • Ann

    /  01/17/2020

   Vem vet, det är kanske skönt med en såg och några borrar i fittan när det kliar som värst?
   Bra val av make!

   Svara
  • Kristian

    /  01/17/2020

   ”And these women who always fall in love with the serial killer. They write to him in prison. Here’s a woman that’s hard to disappoint. I guess she’s only upset when she finds out he’s stopped killing people and she goes: ”You know sometimes I feel like I don’t even know who you are anymore”.”
   – Seinfeld, The Masseuse

   Svara
 10. G

   /  01/16/2020

  https://www.cbsnews.com/news/iran-female-olympic-medalist-kimia-alizadeh-taekwondo-defects-to-flee-oppression-today-2020-01-13/

  ”Alizadeh, 21, posted on social media that she had left Iran because she didn’t want to be part of ”hypocrisy, lies, injustice and flattery”.

  ”I am one of the millions of oppressed women in Iran whom they’ve been playing for years,” she wrote.

  ”I wore whatever they told me and repeated whatever they ordered. Every sentence they ordered I repeated. None of us matter for them, we are just tools.”

  She added that although the government would exploit her sporting success politically, officials would humiliate her with comments such as: ”It is not virtuous for a woman to stretch her legs.”

  Iranians reacted with shock last week when news of Alizadeh’s disappearance first emerged.

  Iranian politician Abdolkarim Hosseinzadeh accused ”incompetent officials” of allowing Iran’s ”human capital to flee”.
  https://www.bbc.com/news/world-middle-east-51084620

  Hennes inlägg på IG: instagram.com/p/B7LtxeOnZZU/

  Om man som jag inte kan persiska men ville läsa IG-inlägget så kan man kopiera texten till en översättningstjänst.

  Svara
 11. G

   /  01/16/2020

  ”Larmet: Fler föräldrar blir slagna av sina egna barn

  Föräldrar som blir slagna och hotade av sina egna barn.

  Ett växande problem i Malmö – där Kriscentrum försöker finnas till för drabbade.

  – Våldet har ofta pågått länge, säger socialsekreterare Soossan Zarghamian.
  …..
  Och tendensen är tydlig: problemet växer.

  – Jag tror att mörkertalet blir större, men det har alltid funnits. Men vi vet att samhället har blivit lite hårdare. Det har blivit ett tuffare klimat för de som lider av psykisk ohälsa också, säger Soossan Zarghamian.

  De våldsamma vuxna barnen kan vara allt mellan 30 och 50 år gamla.

  Inte sällan utnyttjar de sina föräldrar ekonomiskt – och ofta kommer angreppen först när föräldrarna försöker sätta gränser och regler.

  – När de vuxna barnen inte har några möjligheter att få tak över huvudet eller mat för dagen vänder de sig till sina föräldrar. Då är problemet samtidigt att ganska många av föräldrarna är äldre och lever på ganska lite pensionspengar och bor i en liten lägenhet, säger Soossan Zarghamian.

  Är det ofta tufft för föräldrarna att prata om det här med er?

  – Ja, det är det. Det är därför vårt viktigaste arbete är att meddela dem att det är okej att prata om det här och att polisen förhoppningsvis kan göra något åt föräldrarna.(forts)”
  https://www.expressen.se/kvallsposten/larmet-fler-foraldrar-blir-slagna-av-sina-egna-barn/
  https://web.archive.org/web/20200116201243/https://www.expressen.se/kvallsposten/larmet-fler-foraldrar-blir-slagna-av-sina-egna-barn/

  Svara
  • Maxie

    /  01/16/2020

   ”… att polisen förhoppningsvis kan göra någonting åt föräldrarna.” Ursäkta?

   Svara
   • Kristian

     /  01/17/2020

    Dubbelbetydelsen av ”åt”. Kan även betyda ”för”, eller ”till”. ”Helgdagsrock år far”, betyder något far erhåller.

    I det här sammanhanget ser det klumpigt ut, ”för” vore bättre.

    Svara
    • Maxie

      /  01/18/2020

     Jag reagerade både på formuleringen och andemeningen. De vill alltså se över OM de kan göra någonting åt/för föräldrarna? Är det inte deras jobb att göra just det – hjälpa offer? Och det faktum att de fokuserar på föräldrarna istället för att bara ta tag i förövarna, alltså de barn som misshandlar dem… Äh, man blir bara trött.

     Svara
 12. G

   /  01/16/2020

  Svara
 13. G

   /  01/16/2020

  Svara
  • Ivar L

    /  01/16/2020

   1, Bra att MUF är tydliga vad de står för.
   2. MUF har uppenbarligen ingen koppling till Moderaternas officiella politik?

   Således…aninngen:
   a) Moderaterna ljuger och MUF talar om vad som egentligen väntar med en M-regering (Reinfeldt II)?
   eller:
   b) MUF borde bida ett eget parti och se hur mycket stöd de har för sina idéer hos folket.

   Svara
   • G

     /  01/17/2020

    Faktum är ju att inte ens M-ledningen själva verkar ha koppling med M:s egen politik…
    https://nyheteridag.se/kristersson-m-ger-sjostedt-ratt-om-staffanstorp-det-ar-verkligen-inte-moderat-politik/

    Hur jävla svårt ska det vara att HÅLLA EN KONSEKVENT LINJE UNDER LÅNG TID och genom det sakta bygga upp sitt helt raserade förtroende, de tror sig bygga förtroende pga ”omprövat politiken”, men de klarar ju för fan inte ens av hålla en gemensam linje inom partiet. Så otroligt patetiskt. Så ja, chansen finns definitivt att det är a) som lurar i vassen med M-regering.

    Svara
    • Kristian

      /  01/17/2020

     Att vara ”nästan sossar” eller ”en liten del av åttaklövern” har fungerat bra för moderater i femtio år. Stilla i båten …

     Svara
  • Jans

    /  01/16/2020

   Och vad är MUF-Amanda om inte…
   FANFAR!
   Krimideolog!

   Vem kunde tro´t?
   LOL!

   Svara
  • Motkraft

    /  01/17/2020

   Är en liberal våt dröm att samhället är självreglerande om tar bort bidrag och annat. För det första så skulle ingen regering, oavsätt färg, verkligen genomföra det. Skulle vara för svårt när tidningar visar gråtande barn i stora barnfamiljer som säger sig inte ha någonstans att ta vägen.

   Och för det andra så kommer inte alla vända hem för att de inte får bostad, jobb eller bidrag. Vi har redan nu massor av illegala i Sverige. Effekten skulle bli fler svartjobb, mer bedrägerier och andra brott, mer social otrygghet osv osv.

   Men de får väl drömma….

   Svara
  • MickeP

    /  01/17/2020

   Men sen då?

   När dessa ständigt största antal unga väljare vuxit upp, gått och klippt sig och skaffat sig ett jobb. Är de ständigt störst då också?

   När jag själv var ung muffare på 70-talet var det latjo lajban och party hela veckan. Är dessa ständigt största antal muffare av annan sort idag?

   MickeP

   Svara
 14. G

   /  01/16/2020

  Apropå den *integrerade* islamistläraren från Tunisien så verkar det gå utmärk att flytta tillbaka och bo där istället, hon skulle ju utan att anstränga sig känna sig som hemma…

  ”Pappan förde bort Yassin, 7, till Tunisien

  Mamma Fia: Han såg så mycket fram emot att börja skolan

  Yassin åkte på semester till pappans hemland Tunisien – men kom inte hem igen.

  Nu har det gått 147 dagar sedan mamma Fia senast träffade sin glada och spralliga sjuåring.

  – Jag känner mig så fruktansvärt maktlös, säger hon.
  ..[..]..
  Det har gått nästan fem månader sedan Yassin senast lekte i lägenheten söder om Stockholm. Sommaren har blivit höst som övergått i vinter utan att någon sjungit i guldmikrofonen eller använt munspelet. Den vita Iphonen som sjuåringen skulle ha fått lagom till skolstarten ligger kvar i sin förpackning.

  – Han såg så mycket fram emot att börja skolan. Han sa flera gånger att han ville att sommarlovet skulle vara över så att skolan skulle sätta igång, säger Yassins mamma Fia, 28.
  ..[..]..
  Fia var i de sena tonåren när hon träffade Yassins pappa. Relationen var konfliktfylld, och mannen blev med tiden alltmer kontrollerande.

  – Han var väldigt svartsjuk och ville jämt veta var jag befann mig någonstans.

  Framåt vårkanten 2012 hade paret bestämt sig för att separera. Dagen efter att beslutet var fattat så gjorde Fia ett graviditetstest.

  – Jag kände på mig att något var annorlunda, och testet visade att jag var med barn.

  – Då tänkte jag att det skulle bli bäst för barnet att växa upp med båda föräldrarna, och att vår relation skulle bli bättre när vi blev föräldrar. Men det blev bara värre.

  Fia och mannen gjorde slut när Yassin var två år gammal. Efter det hade de länge delad vårdnad om sonen.

  – Han höll mig borta från stora delar av Yassins liv, och nästan all vår kommunikation gick via hans flickvän. Men jag accepterade det så länge jag fick träffa Yassin varannan vecka.

  För ungefär tre år sedan träffade Fia sin nuvarande sambo Ellie, 44. Det gjorde situationen med Yassins pappa ännu mer komplicerad.

  – Han kommer från Tunisien och han är muslim, men innan Yassin föddes så upplevde jag inte att han var särskilt religiös. Efter det blev han mer strikt.

  Fia ansträngde sig för att hålla den nya relationen hemlig för sitt ex.

  – Jag gjorde allt för att slippa bråk. Jag ville bara få leva ifred med Yassin och Ellie.

  I juli följde Yassin med sin pappa på en semesterresa till Tunisien. De skulle vara borta i tre veckor.

  Men en morgon några dagar före den planerade hemkomsten fick Fia ett sms när hon stod i hallen. Det var från Yassins pappa.

  – Det stod att Yassin inte skulle komma hem igen och att det var mitt fel. Jag rusade direkt in och väckte Ellie, som jobbat natt. Jag bara skrek, säger Fia.

  Dagen då Yassin och pappan skulle ha återvänt åkte Fias familj till Arlanda. Hon orkade inte följa med.

  – Jag visste inte hur jag skulle reagera oavsett om han skulle komma eller inte. Jag höll kontakten med dem via telefon.

  Timmarna gick, men Yassin dök inte upp.

  – Jag visste nog egentligen att han inte skulle komma hem redan när jag fick meddelandet från pappan. Jag var övertygad om att han menade allvar.

  För Fia och Ellie har de senaste månaderna varit en kamp. De upplever att de försökt allt för att få hem Yassin.

  – Vi har kontaktat kommunen, skolan, utrikesdepartementet och polisen. Vi har också tagit hjälp av en svensk och en tunisisk advokat. Men ändå är han kvar där. Det känns fruktansvärt, säger Fia.

  – Häromdagen skrev jag mejl till regeringen, och till Annie Lööf. Jag tänkte att hon skulle vilja engagera sig eftersom hon precis blivit mamma. Men alla bara hänvisade mig till UD.

  Fia och Ellie är övertygade om att deras relation har avgörande betydelse för pappans agerande.

  – Jag är 100 procent säker på det. Han har sagt att han inte vill att Yassin ska växa upp med homosexuella, säger Fia.

  Hon tillåts ha kontakt med sin son via videosamtal en gång i veckan.

  – Han brukade alltid vara så glad och uppåt. Men nu är glädjen borta ur hans blick, säger Ellie.

  I slutet av sommaren ansökte Fia om att få ensam vårdnad om Yassin. Domstolen avgjorde saken utan att ha fått tag på pappan.

  ”Vid nu angivna förhållanden anser tingsrätten att XX (pappans namn, reds. anm.) är olämplig som vårdnadshavare”, står det i domen.

  Mannen har häktats i sin frånvaro, misstänkt för grov egenmäktighet med barn.

  – Jag bryr mig egentligen inte så mycket om att han straffas. Jag vill bara få hem Yassin, säger Fia.

  Aftonbladet har utan framgång sökt pappan via hans juridiska ombud.”
  https://web.archive.org/web/20200108234600/http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/qLrPK1/pappan-forde-bort-yassin-7-till-tunisien

  Svara
  • Stadshuset i Minsk

    /  01/17/2020

   Det där är inget nytt problem. Ifall fadern åker till hemlandet och tar med barnet, så är modern maktlös. Detta gäller fäder från vissa länder, däribland Tunisien. Trots att problemet är väl känt, så fortsätter svenska kvinnor att skaffa barn med män från dessa länder. Jag har slutat att ha sympati för dessa kvinnor. Däremot har jag sympati för barnen, som inte själva har valt att hamna i dessa svårigheter.

   Citat från Aftonbladet:

   – Det stod att Yassin inte skulle komma hem igen och att det var mitt fel. Jag rusade direkt in och väckte Ellie, som jobbat natt. Jag bara skrek, säger Fia.

   – Ja, Fia, det är ditt fel. Du borde aldrig ha skaffat barn tillsammans med en tunisisk medborgare.

   Svara
 15. G

   /  01/16/2020

  ”Mohamed Omar: Lyckliga Sverige, du finns inte mer

  En bomb har sprängts på Östermalm. Jag läste någonstans att de som bor på gatan ser den som en del av Gärdet, men på kartan står det Östermalm.
  …..
  Och de som driver på denna utveckling bor ofta själva i trygga och fina kvarter. Ja, de behöver inte själva lida av konsekvenserna av sin ”godhet”.

  Bomben på Östermalm fick mer uppmärksamhet än bomberna på andra håll. Kanske för att många bland mediafolket bor i Stockholms innerstad. De bryr sig mer om vad som händer där.

  Majoriteten av invånarna på Östermalm, och på Gärdet, röstar på partier som förespråkar massinvandring och mångkulturalism. Ja, de röstar för att de som bor så kallade ”utanförskapsområden” ska få det ännu sämre. De röstar i praktiken för ökad förslumning och gettoisering för alla dem som inte har råd att ta oss till tryggheten i resterna av Det Gamla Sverige.

  Kändisarna i Stockholms innerstad har hånat och häcklat svensson när han undrat hur det här ska gå. Svensson ska veta hut och tiga. Och betala, förstås. Både i form av skatt och i form av försämrad livskvalitet. För att leva i en kultur där man känner sig hemma, där man begriper vad människor säger och upplever gemenskap, är också en viktig del av människors välmående.

  De som har pengar flyttar alltså från den mångkulturella utopin till de trygga och fina kvarter där det politiska och mediala etablissemanget bor. Men konsekvenserna av etablissemangets politik kryper närmare.

  Massinvandringens, mångkulturalismens och islamiseringens konsekvenser kommer inte att hålla sig inom utanförskapsområdenas gränser utan bit för bit tränga in i ”innanförskapsområdena”. Vart ska man då fly?

  Lyckliga Sverige, du finns inte mer.”
  https://detgodasamhallet.com/2020/01/16/mohamed-omar-lyckliga-sverige-du-finns-inte-mer/

  Svara
 16. G

   /  01/16/2020

  Svara
  • G

    /  01/16/2020

   facebook.com/photo.php?fbid=10157435789971141&set=a.10150109147051141&type=3&theater

   Svara
  • Hör bra

    /  01/17/2020

   @G

   Louise Erixon måste ha hört fel.
   När jag lyssnade på vad Ygeman sade, så sade han faktiskt:
   ”det satsas inte en enda krona på de äldre i kommunerna där S är med och styr”.
   Han om någon borde veta hur det ligger till.
   Kanske dags att Louise skaffar sig en hörapparat.

   Svara
 17. G

   /  01/16/2020

  Svara
  • Kristian

    /  01/17/2020

   Jag begriper inte vad som är bra med de här tajta byxorna. Är det 60/70-tal igen?

   Svara
   • Senior

     /  01/18/2020

    Jag begriper inte vitsen med detta korta klipp ens?

    Svara
    • G

      /  01/19/2020

     Vet inte från vilket land detta är, men det är iaf USA:s flagga som får agera ”dörrmatta”, tanken verkar vara att alla som går in/ut ska trampa på den i protest mot USA, men vissa väljer som synes i klippet att inte trampa på den utan hoppa över.

     Svara
 18. G

   /  01/16/2020

  Svara
  • Grabben me chokla

    /  01/17/2020

   @G
   Värsta är att när man kommer till lager två i asken, så är alla de godaste bitarna redan uppätna…

   Svara
  • Kristian

    /  01/17/2020

   Alla smaker är väl samma? De ser bara olika ut.

   Svara
 19. G

   /  01/16/2020

  facebook.com/thomas.gur.5/posts/2930673253650848

  Svara
 20. MiT

   /  01/17/2020

  Svara
  • Johan A

    /  01/17/2020

   Det krävs fler och fler ord för att kunna placera sig högst upp på skalan över vem som är godast och samtidigt ha möjlighet att kunna utmåla sig som störst offer för de vita cis-männens patriakala förtryck i takt med att identitetspolitiken utvecklas.

   Svara
   • Kristian

     /  01/17/2020

    Japp.
    Ett slags sällskapslek inom den intellektuella eliten. Ett slags motsats till förening för inbördes beundran.

    Svara
 21. MiT

   /  01/17/2020

  Svara
  • MiT

    /  01/17/2020

   Svara
  • MiT

    /  01/17/2020

   Svara
   • Törnrosa

     /  01/17/2020

    Dinamarca – det skulle bli den utmaning Utlandssvensk ihärdigt kämpar med. Ska bli spännande. En kvinna till ojojoj. Sedan tänker jag att det kan vara olika faktorer i olika länder som hjälper till att trigga igång skeenden. Något jag i alla fall lagt märke till med den här upprepade könsdistinktionen är – Att män faktiskt är ganska bra på att hata kvinnor. Minst lika duktiga som kvinnor är på att hata män. Strange? mvh

    Svara
    • Kristian

      /  01/17/2020

     Tror du verkligen att fenomenet Dinamarca handlar om att män hatar kvinnor sådär i allmänhet?

     Svara
    • Senior

      /  01/17/2020

     Min avsky för imbecilla överbetalda politiker gör ingen skillnad på kön, mitt förakt mot Löfven är lika stort som mot Dinamarca.

     -Men trots deras lägre värde i mitt tycke anser jag dem att ha samma rätt som alla andra att behandlas med värdighet enligt de mänskliga rättigheterna, något som de själva förvägrar sina meningsmotståndare.

     Svara
    • Törnrosa

      /  01/17/2020

     ”Tror du verkligen att fenomenet Dinamarca handlar om att män hatar kvinnor sådär i allmänhet?”
     Nä.

     Passade bara på att skriva det samtidigt när jag ändå var inne. Och det är inget som gäller för Toklandets killar faktiskt. Hatet har jag stött på på andra ställen och även observerat när kvinnor blivit utsatta. Jag har funderat och tror inte ens de ”hatande” killarna fattar att de hatar. Bara en intressant observation. Finns mer att fundera över där. mvh

     Svara
    • Gorby

      /  01/17/2020

     Svara
    • Rikard

      /  01/17/2020

     Hej.

     En tanke: tror du verkligen det är fråga om hat?

     Jag menar såhär: en vän berättade en gång sådär som man kan göra när man sitter över en kaffe 0230 i ett kök efter en fest, när alla gått hem, att han hatade vissa handikappade. Inte så att det fanns någon politisk eller ideologisk/religiös tanke bakom (som regeringspartiernas rasbiologiska värdegrund) eller att någon gravt handikappad sabbat något för honom. Han beskrev det som en reflex-reaktion, att han kände oro och obehag och antingen ville undan eller få bort personen (särskilt vuxna med Downs syndrom satte igång det här). Han skämdes och var genererad över detta, fullt begripligt då han intellektuellt och rationellt inte hade sådana åsikter och upplevde att känslan var i stark konflikt med hur han var som människa.

     Kan det inte vara något likartat du menar, att en del män och en del kvinnor har en starkare respons på beteende som de känner avviker från hur respektive kön bör bete sig? Jag finner det märkligt att svenska kvinnor konverterar till islam, är socialister och gillar invandring av araber och afghaner – men jag skulle inte beskriva känslan för dessa kvinnor som hat. Förakt, medömkan, ett slags allmänt (ofta nedlåtande får jag erkänna) tycka-synd-om-kluster av känslor, och en nypa av att de är frihetens förrädare. Men inte hat, sådant reserverar jag för saker som Södermannen och djurplågare och liknande.

     Om vi tänker oss att vi är lika som grupp (svenska män/kvinnor) och att alla beteenden, i situationell kontext och diskurs, har ett spann, så ligger det nära till hands att tänka sig att detta spann är olika stort hos olika personer, trots att själva spannet i sig är likadant. Om vi tar ditt och mitt spann för ”ansvarsfull ung kvinna” och så tittar vi på en tjugofemåring som har fyra barn med fyra fäder, är arbetslös och ogift och har oskyddat sex med olika män varje månad, så hade vi bägge (tror jag?) placerat henne i änden märkt ”stötande oansvarig och självisk” på spannet. En annan person, t ex en jämnårig med denna kvinna, hade kanske istället placerat henne i änden ”frigjord och levnadsglad, fördomsfri och ansvarsfull mor”. (Eller en man med fyra barn med fyra kvinnor, för den delen, det är inte ett dugg bättre.)

     Kan det vara så det är, att vi (rätt eller fel) ser hos dessa Eliasson och Schyman och Reinfeldt och Rosenberg människor som inte bara enligt oss begår övertramp mot det normala och anständiga, utan vill förinta själva det gemensamma spannet för tolerabla och acceptabla beteenden?

     Jämför med vilken sorts bemötande man får när man vill diskutera ändrad rösträtt, ändrade regler för medborgarskap, abort, eller dödsstraff – är ens åsikt, t o m en hypotetisk åsikt man intar för diskussionens skull bortom det normala och anständigas gräns (engelsmännen har det underbara idiomet ”beyond the pale” för detta) blir man förklarade för att vara ett ondsint monster. En rent instinktiv och känslomässig reaktion för att något gör våld på det normala, såsom min vän beskrev sin impuls gentemot handikappade.

     Om någon förstår hur jag menar?

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare
     PS Det var ju tur att jag inte skrev ”i all korthet” överst som jag tänkte från början…DS

     Svara
     • jaså asyltrappstanten igen

       /  01/18/2020

      Jag föraktar hennes beteende men bryr mig inte nämnvärt om välavlönade vänstertanter som frodas likt mögel i rampljuset. Föraktet måste fördelas till det stora antalet behövande och det finns ingen anledning att skänka den eller den tanten mer uppmärksamhet än de förtjänar.

      Hatar att samhället blivit så dekadent som det är i dag vilket kan bevittnas när man rör sig på stadens gator. Det är svårt att inte förakta beteenden som uppvisas där. Inte minst av kvinnor som (även om dekadenta tendenser inte är beroende av kön) i mångt och mycket utgör samhällets lackmuspapper.

      Vi hade med dagens tekniska utveckling kunnat haft det bästa samhället någonsin. I dag liknar det mest ett U-land från Afrika och Mellanöstern med krigszoner. Det finns inget som säger att Norden behöver likna Bagdad.

      Funktionshindrade eller handikappade och deras mer eller mindre avvikande beteende är mer eller mindre motiverat så det är svårt att inte ha överseende med det.

      I en skolklass där hälften har bokstavskombinationer som inte i första hand handlar om att lära sig alfabetet är kanske inte optimalt. Elever får inte den hjälp och det extra stöd de behöver. Det påverkar även resten av undervisningen negativt.

      En diagnos får inte vara ett frikort att behandla människor illa.

      En bipolär sjukdom (bara för att ta ett exempel) ger inte rätten att hugga ihjäl någon med kniv. Om någon har en diagnos som påverkar deras empatiska förmåga så har de inte rätt att våldta någon. Vi får inte blunda för eventuell korrelation mellan sjukdomar och brottsliga beteenden. När detta sker och människor våldtas och mördas i bland annat motionsspår av människor med psykiska sjukdomar så kan restriktioner i någon form vore att föredra.

      En naturlig reflex att upprätta ett säkerhetsavstånd till okända personer som beter sig udda eller uppvisar tendenser till temperamentsfulla eller oberäkneliga beteenden är inte alltid dåligt. Vem vet, den höjda beredskapsreaktionen kanske stressar din vän och reaktionen i sig medför en obehagskänsla som han inte gillar.

  • Kristian

    /  01/17/2020

   Får man som medlem i partiet automatiskt rösta för nästa partiledare? Det vore i så fall väl använda pengar!
   (Man behöver naturligtvis inte ens personnummer för att bli medlem. Kollade just detta.)

   Svara
  • Kristian

    /  01/17/2020

   ”Help! Satan! You owe me!”

   Svara
 22. MiT

   /  01/17/2020

  Hahaha!

  Svara
  • hllviken

    /  01/17/2020

   😂😅😂😅😂🤣

   Svara
  • MickeP

    /  01/17/2020

   Hade det varit en SD-anhängare som uttryckt sig på liknande sätt hade han inte fått klappar på axeln av polisen och snälla tillsägelser om att lugna ner sig.

   Den saken är klar.

   MickeP

   Svara
 23. MiT

   /  01/17/2020

  Svara
  • Kristian

    /  01/17/2020

   Hej, språkfascisten här.
   Utöver ”integration” skall även ”naiv” i år bort ur standardvokabulären. Använd heller ”korkad”, ”dum”, ”vänsterbliven”, ”journalisthjärna”.

   ”Naiv” är ett signalord inom den progressiva rörelsen, lutheranska sekulära cellen, som säger ”jag bryr mig inte om hur det går i verkligheten, jag hade rätt tro.”
   Sola Fide.

   Svara
  • Weasel

    /  01/17/2020

   Nu tror jag tyvärr att det är Ramstorp som är ”aningslös och naiv” .
   Ingen – inte ens en fullblodsidiot som Löfven – kan nämligen vara så aningslös och naiv att han ger hundratals miljoner per år i bidrag till islamist-organisationer pga ”bristande kunskap och intelligens.

   Dom vill ha det så här och dom vill oss illa.

   Svara
 24. MiT

   /  01/17/2020

  Hon förstår inte ens vad det handlar om…

  Svara
  • Kristian

    /  01/17/2020

   Hjälp! Så ovårdat! Luktsalt!

   Svara
  • Senior

    /  01/17/2020

   Han uttrycker sig inte så i familjeprogrammet, till skillnad mot de flesta vänsterblivna som hela tiden skall göra sig poänger.

   Lär dig göra skillnad på arbetsliv och privatliv kärring, liksom sak och person.

   Men för en vänsterbliven existerar ju inget annat, ”det privata är politiskt”.

   Svara
 25. MiT

   /  01/17/2020

  Svara
 26. MiT

   /  01/17/2020

  Svara
 27. MiT

   /  01/17/2020

  Svara
 28. MiT

   /  01/17/2020

  Svara
  • Kristian

    /  01/17/2020

   Nästa steg: ”Biobranchen i kris – stor satsning i ny kulturbudget.”

   Svara
   • Kristian

     /  01/17/2020

    ”Katastrofalt år för svensk film trots internationellt rekordår”
    https://nyheteridag.se/katastrofalt-ar-for-svensk-film-trots-internationellt-rekordar/
    ”[…] våga väga in kommersiella aspekter i den kreativa processen. […] säger Peter Fornstam, ordförande Sveriges Biografägareförbund.”

    Du kan vara något på spåret, Peter! Men han representerar å andra sidan den onda kommersiella delen av filmbranschen.

    Svara
    • Jans

      /  01/18/2020

     Skrattade gott. Nu serveras middagen åt alla identitetsfascister. Vassegod och svälj skiten som ingen vill se.

     Svara
 29. Såg just ett nazistkort från Lindberg mot SD. Det är gammalt egentligen, skrevs 2017 och uppdaterades i höstas, men jag har inte sett det förr, så jag fick ändå lust att blogga om det:
  https://bergersjo.wordpress.com/2020/01/17/nazistkortet/

  Svara
  • Kristian

    /  01/17/2020

   Klockren analys!

   Därtill:
   ”Riktiga nazister hatar Sverigedemokraterna idag. De betraktas precis som övriga riksdagspartier som landsförrädare.
   […]
   Sverigedemokraternas kärnväljare idag är inte extremister utan gråsossar”

   Precis som med arbetare och VPK.
   Eller arbetare och S.

   Svara
   • Ja absolut. Märkliga ”arbetarpartier” vars kärnväljare aldrig har arbetat eller kommer arbeta en dag av sina liv…

    Svara
 30. MiT

   /  01/17/2020

  *https://www.facebook.com/larslindstrom.public/videos/1053927828292131/?__xts__%5B0%5D=68.ARCjgNBSq9XdarxrV2AmEsArzItfuhqHqv5kK74peE6edLG7W2O6_oH7R0O-bcyyTPXrgRb9pFCbFDlNmja03l13544LK1DH2SEtZHi7jzF21H3XIXc2TmyCo3gdCzmbYRmozHDKM3zan28runvgoqmDzzwA2-ZNklGMoUbnvpgNMPSJvZEslNZVWMZ-u2XsTuKCegj0wMH1hagWkNcgDYinDTQBokkOkXWGq9utbF3_kki6NuFQJ-OasMMipXJruVe-viEUWuEAQ-b-oneyL9bqrPJONrcPTo9Jje3OIIj_wIPfovPTcCGhXC4fURyj2deHNyv6Z6HUhOQxe0mzGZmQixaB-cufQe4nFL5sth_36TSS7PY2ONUCPAtekjrdp4-7mTs&__tn__=-R*

  Svara
 31. MiT

   /  01/17/2020

  *https://www.facebook.com/I.allmanhetens.tjanst/posts/1062381397448681*

  Svara
  • Patrik S

    /  01/17/2020

   Låt hundra blommor blomma…

   Svara
  • Kristian

    /  01/17/2020

   En annan aspekt är att detta är ungefär som att ha val vart fjärde år:
   ”Titta, vi har faktist frågat populasen vad de tycker!”

   Svara
  • Senior

    /  01/17/2020

   De har ju hur mycket feedback som helst om de läser inläggen och kommentarerna på Facebooksidan de tillfrågar.

   Nej, deras problem är att den befintliga feedback sker utanför deras egen kontroll och påverkansmöjlighet.
   -På samma sätt som de själva ordnar riggar debattprogram.

   De saknar därmed sitt viktiga ”tolkningsföreträde”.

   Svara
   • Kristian

     /  01/17/2020

    Simon verkar helt okej, det verkar dock osannolikt att PS-kolossen vare sig kan eller vill styras i ”rätt riktning”.
    Dvs mindre statskramande (och PK, och vänster, och genusmarinerad, och progressiv, och …), när man är beroende av medel från en stat – vilken kommer att vara fallet även om SD får 51%.

    Svara
 32. MiT

   /  01/17/2020

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157953603287628&set=a.128644537627&type=3*

  Svara
 33. MiT

   /  01/17/2020

  *https://www.facebook.com/TidningenProletaren/photos/a.389058034446511/3022089674476654/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARDF74LcsbutUUEa3ii63_IUXv6NLD7RXdEZHi8-QEK7uDkbsv9rD7vNkRBDPccWTVxrM8vLB9OMqDSZs46-zZo8657FsKzr_kJTZteXIF5gLUJEkZa3PBi0tLxdCaoV_DaJsxfmekvcx9x8tkRSQ5IA5ezkgO1InKzKU1LRdJfU5RZWDotHeMyFZErS0FFARKIWkarXPv_xIE1OM9Kw6IE_rNYy9zNaAM3bxWgvsu1J9KbaBPT4vaW4-Y7hyfK29klgvmklNndiZ9TLvWcW4vsNSPCRH5ZrHI2s0cKmtKlUNPe-S9pSbA97V7-gXjZ94aGq6l9iSEVBYJ4spUhdSqfdT19VaLlz4lwD4eRG-7ftF3T_&__tn__=H-R*

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/17/2020

   Betongkommunisterna av det gamla, icke-certifierade slaget, har känt sig åsidosatta allt för länge nu 😀

   På dem bara, Kamrater!

   Svara
 34. Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Tyvärr är det sant.

  Svara
 35. Johan A

   /  01/17/2020

  Jag kan ge mig fan på att det där med tonårskillarna som gav sig på tjejen ändrades efter ett krismöte på DN där det bestämdes att det inte kunde stå att de var vita eftersom det skulle bekräfta vilka det är som begått brott i alla andra artiklar där man utelämnat hudfärg, dvs praktiskt taget alla andra. Lite som en omvänd kod 291 för media.

  Svara
 36. MiT

   /  01/17/2020

  Svara
 37. hehe

   /  01/17/2020

  Svara
 38. robban

   /  01/17/2020

  drogliberal socionom gråter över att egna handlingar kan få konsekvenser 😀

  Svara
  • Nu har väl jag ingen hård hållning i frågan, MEN om man nu ska knarka samtidigt som man har ett jobb i den offentliga sektorn (speciellt som socionom!) så kanske man bör röra sig i diskretare kretsar än pundarna på plattan?

   Jag antar att det är positivt att han åtminstone inte utnyttjat klientelet på sitt jobb då de säkert skulle varit mer diskreta?

   Svara
  • Kristian

    /  01/17/2020

   Trodde alla överklasskids fick det hemskickat till Danderyd. Hade Löfven fel?

   Svara
  • Weasel

    /  01/17/2020

   För jävligt och mycket synd om socionomen.
   I ett demokratiskt och rättssäkert land borde socionomer få bryta mot lagen utan konsekvenser.
   Det här är ju snudd på justitiemord.
   Påminner en hel del om när en bekant till mig inte fick köra rattfull trots att han jobbade som lagerarbetare.

   Svara
  • MickeP

    /  01/17/2020

   ”Mitt yrkesliv som socionom avslutades idag, kl. 21:30”

   Det var min själ inte en minut för tidigt!

   Hoppas bara att karriären inte blev allt för långvarig, till skada för alla klienter hon/han (vägrar skriva h…[kräks lite]…n) påverkat under sin yrkesverksamma tid.

   Knark och jobbigt, i en del fall hopplöst, knarkmissbruk med svårbehandlad missbruksbakgrund är en sak. Knarkande behandlingsassistenter/socionomer är en helt annan sak.

   MickeP

   Svara
   • Rivaroxaban

     /  01/19/2020

    Ok boomer. Vi tar ifrån folks sätt att försörja sig pga av dennes val av berusningsmedel! Det är helt fantastisk logik. Nästa steg är helt klart etanol!
    Hurra! Att du sitter där framför datorn, antagligen med nån bögig jävla IPA, och hyllar vänstertakitker i just DETTA fall gör mig tokig

    Tack så mycket boomer. Du har helt rätt. Jag får trots allt växa upp i ett mångkulturellt brunt paradis. Inte behöver jag berusa mig.
    Vad som är mest patetiskt med ditt inlägg är att du tycks tycka att detta är väl använda polisresurser. Yes grip fler töntscocionomer. Skit i allt slödder som sprider våld och död.

    Svara
 39. hehe

   /  01/17/2020

  Svara
 40. MiT

   /  01/17/2020

  Svara
 41. MiT

   /  01/17/2020

  ”Chockhöjningen: 20 kr / mil för att ladda elbil”
  https://www.bytbil.com/nyheter/chockhojningen-20-kr-mil-for-att-ladda-elbil-24865

  Svara
  • Kristian

    /  01/17/2020

   Döm om min förvåning!

   Var det inte en miljöpartist som sade nyss att elbilar är billiga i drift?

   Svara
   • Kronblom

     /  01/17/2020

    Återvändsgränden kommer allt närmare slutet och det finns ingen vändplan.

    Svara
  • Senior

    /  01/17/2020

   Vänta du bara tills det är dags att byta batterier……

   Svara
   • Ivar L

     /  01/19/2020

    Precis, det är en BETYDANDE kostnad. En del bilmärken satsar väl på att man hyr batterierna (Citroën vill jag minnas) dessutom, så att det kostar även om man inte kör.

    Dessutom kan vi nog vara 100% säkra på att när samhället styrt över till nästan enbart el så kommer även elpriset stiga och stiga på ett helt annat sätt än tidigare eftersom alternativ saknas och utlandet (läs Tyskland) kommer bjuda över på elbörserna när kraften från vädret (sol, vind) börjar visa sin begränsning.

    Och då är jag inte på något sätt emot att försöka befria sig från oljeberoendet. Problemet är sättet det sker på och att folk är så djävla dumma att de inte kan räkna ut vartåt det barkar.

    Svara
 42. MiT

   /  01/17/2020

  Apropå Gråzon…
  ”Typfall 5 – ett gråzonsläge i tiden”
  http://helenaedlund.se/typfall-5-ett-grazonslage-tiden/

  Svara
  • Senior

    /  01/17/2020

   Problemet är bara att när detta går igenom kommer det precis som hon skriver, att användas mot den inhemska befolkningen. -Inte att lösa problemen och återgå till tidigare samhället.

   Det är Svenskarna som skall integreras i det nya Sverige.
   -Mona Sahlin

   Svara
 43. MiT

   /  01/17/2020

  Svara
  • info

    /  01/17/2020

   MiT,
   har du börjat stamma?

   Svara
   • MiT

     /  01/17/2020

    Nä, kan bli så när man börjar skriva nåt, suddar bort, skriver på nytt osv att det är något kvar som inte ska vara där nån gång ibland.

    Svara
 44. MiT

   /  01/17/2020

  Svara
  • Kristian

    /  01/17/2020

   Diskussion över punschen på klubben. Säkert en riktigt skjutjärnsintervju.

   Svara
  • Kristian

    /  01/17/2020

   Svara
  • MickeP

    /  01/17/2020

   Ha, ha!

   Vänsterbliven kulturskribent på vänsterbliven skithusblaska intervjuar den vänsterblivne redaktören.

   What can possibly go wrong?

   MickeP

   Svara
 45. Kristian

   /  01/17/2020

  Jangdal har läst åt er, men den som vill sätta sig in i det behöver nog lägga minst en helg på det.

  ”Det är inte en konspirationsteori, det är en sammansvärjning!”
  https://fridebatt.se/det-ar-inte-en-konspirationsteori-det-ar-en-sammansvarjning/
  ”Den fria undersökande journalisten Cory Morningstar är enligt egen utsago en miljöaktivist med fokus på global ekologisk kollaps och politisk analys.[…] Likväl har hon grävt fram och publicerat graverande bevis för hur stor och mäktig kretsen kring Greta är.
  […]
  Man kan säga att hon följer två linjer i denna artikelserie. Den första, att makten länge utnyttjat tonårsflickor för att göra sitt budskap attraktivt och samtidigt få det att framstå som oantastligt. Det andra, att klimatalarmismen har stöd av familjer som Rockefeller, Rotschild, Soros, Ford, Gates, Jobs, Bransom med flera. Det vill säga att de har nästan mer pengar att lägga på detta än alla vi andra tillsammans. De har också investerat i klimathotet och förväntar sig en avsevärd avkastning.”

  Det är lite joxigt med de långa länkarna till den sidan. Den här fungerar bättre för mig:
  http://www.theartofannihilation.com/the-manufacturing-of-greta-thunberg-for-consent-the-political-economy-of-the-non-profit-industrial-complex/

  “How is it possible for you to be so easily tricked by something so simple as a story, because you are tricked? Well, it all comes down to one core thing and that is emotional investment. The more emotionally invested you are in anything in your life, the less critical and the less objectively observant you become.”
  — David JP Phillips, We Don’t Have Time board of directors, “The Magical Science of Storytelling”
  (We Don’t Have Time är ett av företagen bakom Greta. )

  Svara
 46. MiT

   /  01/17/2020

  Svara
  • Kristian

    /  01/17/2020

   Javisst, kom och bo vid landsvägen! I December!
   Träd: är nästan som hus, om man inte är rädd för att hugga i.
   Diverse växter, samt djur: mat. Och kläder.
   Pölar och bäckar: färskvatten, bad, dusch, äventyrsbad.
   Diken: toaletter.
   Andra växter: medicin.
   Att ligga i bakhåll för resande: arbetstillfälle.

   Det är inte fler fritidsgårdar vi behöver, utan fler landsvägar!

   Svara
  • Melmac

    /  01/17/2020

   Jösses! Hon är ju dummare än en stubbe!

   Svara
  • Jans

    /  01/19/2020

   Undrar om Marie åkt på landsvägar utomlands? Jag tror inte det bor människor i vägrenen där heller, eller ute i skogen. Inte i allmänhet.

   Svara
 47. MiT

   /  01/17/2020

  Svara
 48. Kristian

   /  01/17/2020

  Toklandet, ett mycket sjukt land, landet Bizarro …

  Bloggaren har klarat sig hittills, men skall vi skramla till en synonymordbok? 🙂
  Den kommer att behövas. 😦

  Svara
 49. Kristian

   /  01/17/2020

  Berätta för mig hur ”tvångsintegrering av skolor för samhällets skull” är annorlunda än ”tjejer borde ligga mer med lågstatuskillar så de inte blir terrorister”?
  Någon måste offra sig för kollektivet, tydligen.

  Svara
  • Gorby

    /  01/17/2020

   Uvell: Miljöpartiet och spiken i kistan
   https://uvell.se/2020/01/17/miljopartiet-och-spiken-i-kistan/

   Svara
   • Senior

     /  01/17/2020

    Japp, fruktansvärt miljövänligt att bussa elever fram och tillbaka dagligen mellan skolorna också antar jag.
    Miljöpartiet är inte ens gröna socialister, de är bara socialister.
    Däri måste jag ge SD, det åttonde socialistpartiet rätt:

    Sjuklövern är i grund och botten olika huvuden på samma sociallistiska hydra, det är bara retoriken som skiljer sig åt för att låta påskina att folk har ett val.

    Det räcker med alla DÖ, Jök, Ljug, och allt vad alla samarbeten och överenskommelser heter för att inse att allt bara är ett skådespel för att (s)itta kvar vid makten.

    Svara
  • Gorby

    /  01/17/2020

   Svara
 50. Kristian

   /  01/17/2020

  Att kunna läsa siffror är inget krav för att gå med i LUF. 20000, 120000, spela roll!

  Svara
 51. Kristian

   /  01/17/2020

  Svara
 52. Gorby

   /  01/17/2020

  Svara
 53. MiT

   /  01/17/2020

  Svara
 54. Senior

   /  01/17/2020

  ”Begreppet “swish-hora” är myntat av Sveriges Radio och syftar på oberoende journalister som har mer fokus på läsare och nyheter än Sveriges Radio, Sveriges Television samt Bonnier respektive Schibstedtkoncernerna som i större eller mindre omfattning står i ekonomisk beroendeställning till regeringen.

  Horswishen är 123 535 62 82.”

  https://ledarsidorna.se/2020/01/sverige-pa-gransen-till-den-graa-zonen/

  Svara
  • Rikard

    /  01/18/2020

   Hej.

   Enligt officiell värdegrund och SVT:s reportage är kvinnor i sexindustrin (horor) offer för manligt förtryck och i princip våldtagna slavar. De kvinnor som hävdar att de säljer sex av fri vilja är hjärntvättade.

   Om vi nu antar att SVT och de som röstar på SVT:s redaktioner närstående partier instämmer i ovanstående resonemang om prostituerade kvinnor (prostituerade män verkar inte existera i deras värld) så är det ju så att SVT och deras tillskyndande beskyddare använder dessa offers epitet (hora) som nedsättande pejorativ och smutskastar andra genom att jämställa dem med dessa.

   Det är alltså fult, enligt SVT, sjupartiregimen och deras väljare, att vara offer i sexhandeln. Sicken män’skosyn. Prostituerade är så lågt stående för SVT att de kan användas som skällsord.

   Den med twitter kan ju knåpa ihop något och fråga SVT om hur de ställer sig till detta.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Senior

     /  01/18/2020

    Ja, med det resonemanget borde ju detsamma gälla swishhoror…

    Hjärntvättade offer alltså.
    Tja, då kan man ju i förlängningen kriminalisera torskarna som läser dem då yttrandefriheten förhindrar dem att förbjuda swishhororna.

    Som tur är så är de ju inkonsekventa nog att inte göra dylika kopplingar.

    Svara
   • Rikard

     /  01/18/2020

    Hej.

    Kanske skall förtydliga att jag menar att det är ett förkastligt sätt av SVT och övriga att använda en utsatt grupp som skällsord.

    Personligen och principiellt anser jag att det inte skall eller kan förbjudas att byta pengar mot sexuella tjänster. Det skall vara frivilligt, utan hallickverksamhet eller missbruk, och det skall inte föreligga självskadebeteende eller någon form av tvång.

    Vilket inte är det minsta konstigt.

    Jämför med skogsarbete. Skulle det förbjudas om man upptäckte att firma ‘Bidragspraktikant & Rätt Parti’ använda statare eller slavar, tog procent på att ordna anställning, att jobbarna knäckte kroppen eller blev hotade med vapen/indragna droger?

    Nej, man hade knappast förbjudit skogsarbete som sådant.

    Men så fort det handlar om sex och samliv blir det precis som med religion och sedvänjor från ej skidåkande kulturer annorlunda.

    För mig framstår det som grovt sexistiskt och (köns-)rasistiskt.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
 55. Senior

   /  01/18/2020

  Litet klargörande ang. Guillou och hans lögner i media angående IB-affären och det utspel han gjorde mot den Svenska TV-serien ”Vår tid är nu” där en mer rättvisande bild av Svensk extremvänster och dess samröre med terrorister visades:

  https://tankaromib.wordpress.com/2019/12/28/jan-guillou-ljuger-om-blekingegadeligan/

  Svara
 56. Sanningen svider

   /  01/18/2020
  Svara
  • Senior

    /  01/18/2020

   ”Being stupid is a bit like being dead, the person itself are unaware about it, it is only painful for people around them.”
   -Okänd

   Svara
 57. MiT

   /  01/18/2020

  Läs tråden…

  Svara
  • Senior

    /  01/18/2020

   Ja, vi hade ju nyligen vänsterblivna representanter för både media och advokatbyrån som kallade meningsmotståndare för brunråttor så det antar jag därmed är helt legitima tillmälen?

   ”Its ok when we do it.”

   Svara
  • G

    /  01/19/2020

   Sett det kontot otaliga gånger tidigare här och där i trådar, aldrig sett antisemitism. Han menade helt enkelt inte råtta på DET sättet, det borde även en pissråtta som Leo veta, så jag håller med om att när man är så här ohederlig och medvetet försöker ändra vad någon egentligen menade, värre än så här kan det knappt bli.

   Leo: ”Värnar Sverige 🇸🇪 och våra medborgare så därför är jag socialliberal.
   Twitters vänligaste konto år 2022 #hatärfel”

   Det är inte 2022 än, så han har tid på sig att förbättra sitt uppträdande, annars en gigantiskt oxymoron.

   Svara
 58. info

   /  01/18/2020

  Svara
 59. Senior

   /  01/18/2020

  ”Nya flumlöften från Löfven – säger att asylsökande ska bli “rejält många färre” utan att precisera”

  Nej, han kan ju lika gärna ta bort hela listan med asylsökande i ett svep genom att ge dem villkorslös amnesti.

  http://katerinamagasin.se/nya-flumloften-fran-lofven-sager-att-asylsokande-ska-bli-rejalt-manga-farre-utan-att-precisera/

  Svara
 60. MiT

   /  01/18/2020

  Svara
  • G

    /  01/19/2020

   Martina: ”Teaterdirektör, dramatiker, regissör, författare, frilansmedarbetare på Expressen Kultur. Ogillar psykologiska mekanismer.”

   Var tvungen kolla om det var DEN Martina, som skrev något på Exp. Kultur häromsistens, och det var det. Av ett kort besök på Wiki så förbättrade jag min allmänbildning nu också, om någon frågar vem hon är dotter till så vet jag det nu också. Nog för att hårfärgen är snarlik, men det hade jag fan aldrig gissat.

   Svara
 61. MiT

   /  01/18/2020

  Svara
 62. MiT

   /  01/18/2020

  Svara
 63. Brunråttan Anne

   /  01/18/2020

  Svara
 64. MiT

   /  01/18/2020

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157089537268231&set=a.10150320256993231&type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARAVXKJR90CjOUIYYSGt-HUHHID-kJUb1PfqRycbHse5dWIeXZtdlPwRRty2LsdXu3n911gtoXWSOgInwBPwy3H0wWaef-zyj8oddnLdXcR1iOPYHYWWufGr0sgoOZ3DUjMZfjlsPJU9LvWmkNuCCLNV9WzqH7qdTBnI2Jt1MD9k1xqVG9tRj7h78_OX4Yv9ezS1DXieNTzg7UyXLrWRo4qXMoVqFj6ve3qx5keoNCKEp3lER3lhdaeqmd-3IU4XNelWdUfpDDY84Xl7qwh7YWQLFudk7Kft68JjUjzpfhC_-E5iWdsnkNwpEl-_rmIhVU38NV3VyQkuu1klOiciNWDQeAbLq4vDSKXvZDr1sWWHPR3XDvl4x9OF&__tn__=H-R*

  Svara
 65. G

   /  01/19/2020

  Noterade följande länk i en tweet högre upp, inte en sida jag kommit förbi tidigare
  https://live.aftonbladet.se/supernytt/news/supernytt

  Förutom nyheter så kan man även ställa frågor till höger som sedan besvaras av redaktörerna, undrar hur länge den funktionen lär finnas kvar, inte för att den är omodererad nu, menar mer att om folk börjar spamma så måste de ju sitta och sålla bort hundratals oseriösa vilket tar lång tid och tar tid från annat. Men ett intressant koncept, hoppas det fortgår. Här en fråga som jag nyss såg:

  Svara
 66. G

   /  01/19/2020

  Tänk om public service kunde ha spenderat lite av sina licensepengar på något mästerligt och tagit in Ricky Gervais till galan, som present till alla svenska vänsterartister som är höga på sin egen godhet likt många i Hollywood…

  ”P3 Guldgalans vinnarhälsning: ”Tack alla som röstar rött – fuck Jimmie”

  En av medlemmarna i vinnarbandet ”Arre arre” från Malmö passade på att skicka med en hälsning i direktsändning under P3 Guldgalan. – Jag vill tacka alla som gömmer flyktingar, sa bandmedlemmen och fortsatte sedan med att tacka ”alla som röstar rött” och tillade ”fuck Jimmie”. I publiken satt Sveriges Radios VD Cilla Benkö.”
  https://nyheteridag.se/p3-guldgalans-vinnarhalsning-tack-alla-som-rostar-rott-fuck-jimmie/

  Svara
  • G

    /  01/19/2020

   ”Arre! Arre! borde bli årets enda snackis
   …[…]…
   Vid sidan av starka framträdanden brukar P3 Guld vara utomordentligt bra på att tackla de svåra frågorna. Rebecca & Fionas brandtal om metoo från 2018 är det bästa exemplet.
   I år fanns inga sådana minnesvärda stunder – i alla fall inte från kanalens egen sida. Den starkaste ställningen tog i stället rockbandet Arre! Arre! när de under sitt vinnartal skrek ”Fuck Jimmie!”. Det borde bli årets enda snackis.”
   https://web.archive.org/web/20200119050616/http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/K3RMOX/arre-arre-borde-bli-arets-enda-snackis

   Svara
   • G

     /  01/19/2020

    Krönikören/Skribenten: twitter.com/natashaazarmi

    Svara
  • G

    /  01/19/2020

   ”P3 Gulds projektledare Liv Ungermark poängterar att medlemmarna i Arre! Arre! är fria att uttrycka sig som de vill.

   – De representerar inte oss, utan sig själva. Men Kodjo tog avstånd direkt efteråt och det är självklart inget som Sveriges Radio eller SVT står bakom heller, säger hon.

   Att det händer oförutsedda saker i direktsändning är något man får räkna med, menar hon, men markerar också att SR och SVT tar avstånd från uttalandet.

   – Vi tycker inte det är kul när artister använder P3 Guld som plattform för sina egna syften.”
   https://www.gp.se/kultur/kultur/rockbandets-politiska-kupp-i-p3-guld-1.22797906
   https://web.archive.org/web/20200119052138/https://www.gp.se/kultur/kultur/rockbandets-politiska-kupp-i-p3-guld-1.22797906

   Nej. Men det blir ju så när precis allt ska politiseras, och mycket uppmanas och pushas att politiseras, och vissa artister tar tillfället i akt och tänker att de har värsta tillfället att säga och visa ”godhet”, utan att öht tänka att det inte är ett program för det, där finns twitter, facebook, debattartiklar och annat för det, skriv och skrik tills ni tröttnar, men de kan helt enkelt inte hålla sig. De verkar själva inte fatta att detta ständiga politiserande splittrar, polariserar och inte motsatsen, vilket de givetvis tror i den ”goda” kampen som de tror sig föra. De fattar inte att att det varit lika illa om någon sagt ”tack alla som röstar blått. Fuck Jonas!” Enda skillnaden är att vänsterhjärnorna då blivit rasande och efteråt tyckt att det varit hur fel som helst om någon sagt det, i.e det är bara *okay when we do it* aka ”sparkar uppåt”.

   Svara
 67. G

   /  01/19/2020

  Starka krafter verkar mot vårt avslöjande om BRÅ

  Problematiken som avslöjades i den uppmärksammade rapporten ”Går det att lita på Brå?” är känd sedan länge av många – och har tidigare beskrivits i media.

  Men starka krafter verkar för att undertrycka fakta i stället för att genomföra en förändring, skriver rapportförfattarna.”
  https://www.expressen.se/debatt/starka-krafter-verkar-mot-vart-avslojande-om-bra/

  Svara
 68. G

   /  01/19/2020

  Svara
 69. G

   /  01/19/2020

  Jesper:”Filosof (Ph.D.), forskare, lärare, tyckare”

  ”Det farliga med att debattera med X är att innehållet i debatten är helt oviktigt för dem – de vill bara att någon ska debattera med dem så att de ska framstå som en grupp med legitima politiska anspråk.”

  Svara
 70. G

   /  01/19/2020

  Svara
 71. G

   /  01/19/2020

  Svara
 72. info

   /  01/19/2020

  Svara
 73. info

   /  01/19/2020

  Svara
 74. info

   /  01/19/2020

  Svara
 75. info

   /  01/19/2020

  Svara
 1. Landet Bizarro – Suzie Weathers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: