Kvoteringsblaj

Ibrahim Baylan hade för ett par dagar sedan riktig otur när han vaknade och huvudet inte funkade som det skulle. Det resulterade i en horribel debattartikel i SvD om att det det jävlar i mig skulle kvoteras på lärosätena, moroten för att se till att det verkligen skulle diskrimineras heter pengar. Han kallade det jämställdhetsbonus, jag kallar det svikarpengar, för alla de som blir diskriminerade av sådant är ju svikna för stålar skull.

Men hur fan kan man vara talesperson i skolpolitiska frågor för Sveriges största parti och vara så otroligt korkad samtidigt? Han menar på fullaste allvar att kön är viktigare än kunskap och att det är det som ska förmedlas, både i Sverige och utomlands. Som om inte genustramset redan fått omvärlden att gapskratta åt oss… Antalet kvinnliga professorer har ökat i Sverige, gissar att det beror på Se & Hör forskningen som kallas genus”vetenskap”. Men varför är det så förtvivlat viktigt att man till och med vill kvotera och samtidigt riskerar att sänka allt som tagit så otroligt många år att bygga upp? För ärligt talat, hur många tror inte att genus”vetenskapen” kommer att sänka hela Sveriges utbildningsväsende? Man ska bara förstöra ett par generationer barn först…

Men Nyamko Sabuni håller som tur är inte med om det Baylan skrev i sin horribelt korkade artikel.

Nu är det tre st kvinnliga doktorander inom områden som jag inte har en susning om som definitivt inte vill bli förknippade med Baylans galenskaper. Men så går de på Chalmers också! Jag har en känsla av att det finns fler som de här tre som själva klarar sig utmärkt utan att någon behöver ”maka på sig”, eller ”ge plats” eller vad idioter nu vill kalla det.

Kvotering är endast till för de som inte platsar annars, det ser vi prov på inom många områden… De som är lämpliga behöver inte kvoteras eller ”hjälpas” för de klarar det själva utan problem, behöver man ”hjälpas” så är det definitivt fel person på fel plats och det kommer att visa sig!

MVH

Medborgare i Toklandet

Lämna en kommentar

8 kommentarer

  1. AV

     /  11/13/2012

    Och för den med samma kön som de inkvoterade, fast där på egna meriter, är det förödande. Man blir förväxlad med kvotarna och bedöms hårdare.

    Svara
    • AV:
      Ja, kvotering förstör för alla och måste vara det absolut sämsta alternativet oavsett vad man vill uppnå. Måste vara skitjobbigt för alla både de icke inkvoterade och de kvoterade

      Svara
  2. Jag undrar vad som rör sig i Baylans inre då han läser doktorandernas replik? Om han känner ”Oj då, tänkte inte på det. Shit också vad pinsamt.” eller något annat?

    Svara
    • rocki:
      Haha, ja vad tänker han? Han tänker nog mer på vad andra tänker om det. Sådana saker kan säkert vara ”användbara” vid någon debatt som vapen om det blir lite tillspetsat… Men hur kan man överhuvudtaget tänka som han gör? Det är ju ett jättestort hån mot alla som kämpar hårt för att nå någonstans.

      Svara
  3. Hjalmar

     /  11/13/2012

    Jag försöker att påminna mig den senaste gången jag hörde något vettigt (och trovärdigt, önsketänkande räknas inte) från sossehållet. Nej, jag minns inte, och jag bryr mig allt mindre om dem. Sossarnas utspel brukar vara lika substanslösa, och/eller rubbade, som kamraternas till vänster. Skillnaden är andelen osammanhängande dumheter, det blir värre ju längre ut på vänsterkanten tokerierna knåpas ihop. Och det ska vara regeringsalternativet. Skrämmande. Tyvärr är inte den sittande regeringen mycket bättre vad gäller genuseriet.

    En lekstuga för manshatande rödstrumpor – finansierat av skattebetalarna. Hur kunde det gå så fel?

    Svara
    • Hjalmar:
      Ja vad ska man rösta på? Inget alternativ känns ju sådär attraktivt direkt.

      Svara
  4. Hjalmar

     /  11/14/2012

    @Toklandet
    Visst är det så. Opinionsbildning är nog vårt bästa kort, att tålmodigt nöta ner de feministiska dumheterna, smula sönder argument, visa på bättre alternativ, och att påverka politiker. Det är så det brukar gå till, och det var ungefär så feministerna gjorde när de infiltrerade och underkuvade hela den offentliga sektorn, inklusive de politiska partierna, med något undantag.

    Svara
    • Hjalmar:
      Jo det är nog så man ska göra, problemet är ju att medierna som folk trots allt tror så blint på inte tillåter opinionsbildning om den inte stämmer överens med vad de själva tycker.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.