Dags för myndigheter att ta fram kvasten

En på Brå uttalade sig idag i Expressen om de sexuella övergreppen som är aktuella, jag tycker det är ganska anmärkningsvärt att man helt iskallt bara bortser från de senaste årens invandring från just de områden som är grovt överrepresenterade i just sådan brottslighet

Brås utredare menar att det beror på den stora uppmärksamheten övergrepp utomhus fått.

– De här brotten har alltid ägt rum på festivalområden, säger Klara Hradilova Selin.

Har sådana saker hänt på festivaler förut? Utan tvekan! Men inte i samma omfattning och inte på samma sätt som sker nu. Men det har hänt såklart, det fattar vem som helst. Är ingen som sagt något annat heller.

Förra året anmäldes totalt tio sexuella ofredanden på de festivalerna som ingick i granskningen, i år har siffran ökat kraftigt till 111 anmälningar.

Ökning med 1000% pratar vi alltså om från förra året hittills på festivaler i Sverige…

– Självklart kan man inte utesluta en faktisk ökning men att den skulle vara av sådan omfattning från ett år till ett annat – som det statistiken över anmälda brott visar – det är självklart inte rimligt, säger Klara Hradilova Selin, utredare vid Brottsförebyggande rådet.

Hon bedömer att ökningen kan bero den på den enorma mediala uppmärksamhet brottstypen har fått på sistone.

Så det är enligt Brås utredare orimligt att de senaste årens invandring från exakt de områden som är grovt överrepresenterade vid sådan här brottslighet får antal sådana brott att skjuta i höjden…? Really? Är det verkligen orimligt? Det är ju tvärtom helt förväntat? Det är alltså orimligt enligt Brås utredare. Men det är enligt samma utredare inte orimligt att anmälningsbenägenheten går upp med 1000% från ett år till ett annat utan det låter för henne som helt rimligt…

Hon fortsätter

– Många är pigga på att koppla ökningen till invandring, vilket är ytterst tveksamt. Det är inte ensamkommande flyktingbarn som hänger på dessa dyra festivaler. De här brotten har alltid ägt rum på festivalområden där ungdomen samlas tätt dag och natt och konsumerar diverse substanser. Det är inget nytt. Det nya är den enorma uppmärksamheten i medier.

Invandring består inte bara av så kallade ”ensamkommande barn”. Och de flesta övergrepp har hittills skett på gratisfestivaler. Så, det har alltså alltid på festivaler i Sverige hänt att vuxna män, kanske 8 till 10 stycken, omringar en småtjej i nedre tonåren och går loss? Really? Det är faktiskt exakt det utredaren säger eftersom det är vad som hänt. Rubriken i Expressen är dessutom ”sanningen bakom den dystra statistiken”. Ni vet sanningen…

Man undrar ju hår sådana haverier kan ske på Brå? För det är haverier och inget annat. Till och med jag klarar av att peta hål på ballongen hur lätt som helst…

Men saker och ting får sin förklaring, utredaren är en ideologisk aktivist i första hand verkar det som

klara hradilova selin5

klara hradilova selin1

Nu är inte plankning någon stor grej egentligen utan sådana tankar som kanske kan snurra i en tonårings huvud och som man lägger av med när man blir lite mer vuxen

klara hradilova selin4

Bara det att hon är född på 60-talet…

Plankning är inte det enda tecknet på att hon är aktivist i första hand

klara hradilova selin3

klara hradilova selin

Utan det finns andra tecken också…

klara hradilova selin6

En 60-talist som plankar håller föredrag om bedrägerier. Lysande…

Hon är nog inte den enda aktivisten som finns på de olika myndigheterna utan det finns nog en jäkla massa.

Hur många liknande horribla grejer, som det i Expressen längre upp i inlägget, kommer från henne på Brå? Hur måna andra horribla grejer kommer från andra aktivister på olika myndigheter? Är man aktivist så är man inte pålitlig längre eftersom misstanken att man driver en agenda alltid gnager. Hur pålitlig är en aktivist som anser det är orimligt att sexuella brott på festivaler går upp med 1000% samtidigt som man haft en STOR invandring från just de länder som är grovt överrepresenterade i sådana brott men att samma aktivist anser det helt rimligt att anmälningsbenägenheten går upp 1000% från ett år till ett annat?

Det är nog dags att man börjar städa ut skräpet på myndigheterna och säger åt dem att inställa sig på Arbetsförmedlingen…

MVH

MiT

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

56 kommentarer

 1. Ivar L

   /  08/03/2016

  Den där Klara verkar helt sakna trovärdighet. I en artikel i Forskning och Framsteg påstår hon att ökande alkoholkonsumtion bland unga kan vara en orsak till ökat antal anmälda våldtäkter:
  ”En annan förklaring till ökningen kan vara den ökade alkoholkonsumtionen. Vi vet att unga dricker mer, och det är vid sådana tillfällen det händer, säger Klara Hradilova-Selin.”
  http://fof.se/artikel/dramatisk-okning-av-antalet-anmalda-gruppvaldtakter

  Det har under en lång rad år påtalats att alkoholkonsumtionen gått ner rejält hos unga. T.ex:
  http://www.svd.se/nya-siffror-unga-dricker-mindre-alkohol
  http://www.gp.se/nyheter/sverige/unga-dricker-allt-mindre-forskare-vet-inte-varf%C3%B6r-1.129890
  http://www.su.se/forskning/forskningsnyheter/svenska-ungdomar-dricker-mindre-alkohol-1.167325

  Det förefaller alltså som att plankar-Klara sitter och ljuger rakt ut för att förklara bort besvärande statistik. Det är skrämmande när personer satta att forska och utvärdera bedriver postmodernistisk propaganda för skattepengar på detta sätt.

  Svara
  • Att BRÅ mörkar brottsstatistik är groteskt!

   Intressant:
   http://www.gangrapesweden.com/rapists.php

   Svara
  • Cain

    /  08/03/2016

   Det handlar om ren infiltration. Radikala galningar verkar sikta mot statliga ansvarspositioner. Det är fullständigt uppenbart att det är en lögn.

   I mina mörkare stunder undrar jag om det finns något annat än vänster-radikala galningar bakom det vi ser hända i samhället nu. Den usla och ohederliga fegheten. Sättet stat och media hanterar detta på är ett perfekt upplägg för att få höra stöveltramp i stor skala på våra gator igen. För att skapa ordentliga konflikter. När vanliga människor börjar bli desperata, när sveket blir för stort. Läste nyligen om 13-åringen som blev allvarligt antastad mitt på ljusa dan och damen som fick åka hem från den planerade, livsviktiga canceroperationen för att sjukhuset var överbelastat. För att inte nämna polisens, brandkårens och andra utsatta yrkesgruppers situation. Nyhetsflödet (samt personliga iakttagelser och upplevelser) är fullt av liknande händelser, varje vecka. Det osar bränd gran…

   Svara
   • Opie

     /  08/05/2016

    Absolut, pendeln kommer svänga tillbaka med besked. Frågan är när och hur långt den svänger? Personligen skulle jag välkommna lite lagom stöveltramp. Tyvärr har det nu gått så pass långt inom offentlig förvaltning, public service samt inom universiteten att det måste till rejäla utrensningar om förändring skall vara möjlig. Låt oss då hoppas att dessa utrensningar sker på ett civiliserat sätt, men som sagt, det beror på hur långt vansinnet tillåts fortsätta innan det vänder.

    Svara
 2. Oj, ser man på!

  Klara har jag haft att göra med tidigare via mail:
  ”Det hade varit intressant att få veta när rapporten
  om kvinnors våld mot män kommer.
  Jag hoppas att det kommer en separat rapport,
  och att det inte är ”Våld mot kvinnor och män i nära relationer” som avses.
  Den är alldeles för flummig och det är svårt att komma
  åt den statistik man söker.”

  Hej Ulf!
  Jag tycker det är synd att du finner rapporten ‘flummig’. Trots sina begränsningar innehåller den en hel del siffror och det är det mest konkreta vi kan få fram. Det är dessutom den första svenska rapporten där man tar upp och diskuterar även kvinnors våld mot män och det är synd om man inte kan se ett värde i det. Varje steg i den riktningen är värdefullt, kan jag tycka. Att det sen inte är så lätt att få fram empiri över relationsvåld, oavsett vem som är offret, är ett faktum. Speciellt knepigt är det när det gäller just manliga offer, eftersom utsatta män inte väljer att synliggöra detta, vare sig genom en polisanmälan eller i undersökningar.
  Det kommer ingen separat Brå-rapport om män utsatta för relationsvåld. Vi behandlar numera relationsvåld som en egen kategori med både manliga och kvinnliga offer. Det är framförallt viktigt att inte tänka i könsstereotyper kring sådant våld.Även statistik över polisanmälda brott har from december 2008 anpassats för att kunna identifiera både manliga och kvinnliga förövare när det gäller misshandel i nära relation. I ungefär 20 procent av dessa anmälningar handlar det om manliga offer.
  Visst bör männens utsatthet analyseras mer och fler rapporter bör ägnas åt ämnet, men då är t ex gatuvåldet, med tanke på dess omfattning, ett större samhällsproblem än män som utsätts för våld av sina kvinnliga partners. Det sistnämnda är naturligtvis också väldigt viktigt att inte glömma bort, då varje enskilt fall är en tragedi inte minst för barn som ofta är inblandade. Och visst råder det en skev uppfattning om kvinnliga resp manliga förövare, som på ett negativt sätt påverkar hur dessa fall hanteras. Det är något vi kommer att fortsätta fokusera på i olika sammanhang.
  En rapport där bl a män utsatta för relationsvåld har intervjuats har nyligen kommit ut (Brottsoffers kontakter med rättsväsendet, Brå-rapport 2010:1). Den finns på vår hemsida, liksom statistik över anmälda brott. Men om du tycker att statistik är flummigt så kommer du antagligen inte vara glad över denna heller 😉 Jag tycker mig ändå se att bilden kring kön och våld håller på att nyanseras men det sker inte över en natt.
  Med vänlig hälsning,
  Klara

  Klara Hradilova Selin
  Utredare / Research analyst, PhD
  Brottsförebyggande rådet / National Council for Crime Prevention
  Stockholm, Sweden

  Svara
  • Ivar L

    /  08/03/2016

   Två reflektioner:

   Notera: ”Även statistik över polisanmälda brott har from december 2008 anpassats för att kunna identifiera både manliga och kvinnliga”
   När statistik anpassas förlorar man möjligheten att få kontinuitet bakåt. Man skall vara jäkligt skeptisk till varför statistiken ”anpassas”.

   Intressant att när det gäller våld mot män i nära relationer så väljer Klara att fokusera på barnens lidande: ”varje enskilt fall är en tragedi inte minst för barn som ofta är inblandade”
   Nu har ju inte alla i relation barn ens en gång och barnens lidande är ju i vilket fall som helst inte direkt beroende av vilken partner som utsätts så vad har det ens med saken att göra?

   Svara
  • Bo

    /  08/04/2016

   Är hon disputerade och plankar på SL som anställd på BRÅ. Det är högst uppenbart att utbildning inte har ett smack med bildning att göra.

   Svara
 3. MiT

   /  08/03/2016

  ”Domen: Mördade dansk – ska betala 33 och 1/3 kameler i skadestånd”
  http://www.friatider.se/domen-m-rdade-dansk-ska-betala-33-och-13-kameler-i-skadest-nd#.V6JMg7hdcHM.twitter

  Svara
 4. Ivar L

   /  08/03/2016

  OT
  När jag läste lite runt omkring om prästmordet i Frankrike trillade jag över en sak jag inte kände till om Svenska Kyrkans högsta överhuvud, Antje Jackelén.

  Hennes valspråk är:
  ”Gud är större”

  I arabisk översättninge blir det:
  ”Allahu akbar”

  Slump, aprilskämt eller bara ännu en totalt osannolik islamvänlig idioti?
  http://www.d-intl.com/2013/10/15/arkebiskop-med-forkarlek-for-allah/

  Svara
  • Hmm

    /  08/04/2016

   Detta är välkänt hos många och ingen slump. Hon, kyrkans överhuvud, har också sagt att kristendom inte är bättre än islam!!!! Lite som att Jobs skulle säga att microsoft är lika bra som Appel fast värre…

   Jag tror att ordet jag letar efter på henne blir överlöpare…

   Svara
 5. MiT

   /  08/03/2016

  Svara
 6. MiT

   /  08/03/2016

  Svara
 7. MiT

   /  08/03/2016

  Svara
  • Liten

    /  08/04/2016

   Jajamensan! Och samtliga är läkare och raketforskare som just nu kör taxi för dom får inga andra jobb. Många taxibilar blir det!

   Svara
 8. Nils Dacke

   /  08/03/2016

  Man tar för sig för pannan, ytterligare en korrupt statlig myndighet i Sverige. Efter Skatteverket, arbetsförmedling, försäkringskassan, Migrationsverket och riksrevisionen så är också BRÅ inblandade. När tar detta slut???

  Svara
 9. MiT

   /  08/03/2016

  Svara
  • G

    /  08/04/2016

   ”jag har hela mitt liv sett killar i grupp stå och hetsa varandra till att tafsa på tjejer.”

   Bor du ens i Sverige eller ? Men om så är fallet kan ju det bero på att DU är en del av gruppen you stupid fuck!….

   ”typsikt manligt vidrigt beteende i say! Been there done that! Börjar redan på lågstadiet”

   Tidigare på AB Debatt….

   ”Jag lät min hand ta tag i hennes rumpa
   Debattören: Kvinnoförtrycket är så införlivat i vår manskultur att vi knappt märker det

   Måns Vestin
   Ledamot i Vänsterpartiet Storstockholms antirasistiska utskott”
   http://archive.is/cObSQ

   Peter + Måns = ❤ vidriga/sviniga beteenden.

   Jag vill liksom ge en ordentlig jävla örfil till Peter, Måns och andra likasinnade, så de en gång för alla vaknar upp och slutar föra talan för alla män! Så jävla trött på era relativiseringar och ursäkter. Tala för er själva eller håll käften, tack!

   Svara
  • Pelle2

    /  08/04/2016

   Kanonbra argumenterat av Xeon crane mot identitetspolitikern och radikalfeministen Peter 🙂

   Svara
  • Motkraft

    /  08/04/2016

   Det trista för Peter Svensson är att den dag som extremfeminismen blivit tillräckligt stark så de inte behöver män som stöder dem längre, så kommer Peter själv åka ut i kylan. Och förvirrat undra ”Vafan hände?! Jag har ju alla de rätta åsikterna! Förvisso född man men jag är ju på er sida!!!! Varför tittar nu sådär föraktfullt på MIG?! Låt mig komma in!!!! Snälla!!!”.

   Svara
 10. MiT

   /  08/03/2016

  Svara
 11. MiT

   /  08/03/2016

  Svara
  • Senior

    /  08/03/2016

   Ytterligare en statlig institition som får betala dyra skattepengar till en bedragare på en meningslös ”utbildning” som ger dem ett likaledes värdelöst certifkat. Detta certifikat är lika värdefullt som ett körkort barnen får från legoland.

   Svara
 12. Senior

   /  08/03/2016

  Sverige är fanimig förlorat….

  Hur ser arbetsmarknaden för ingenjörer ut i Schweitz?

  Tar tacksamt emot förslag på bra länder att emigrera till.

  Svara
  • Senior

    /  08/04/2016

   Kul att ni gillar inlägget, kom gärna med tankar och ideer på bra länder också!

   Svara
 13. MiT

   /  08/03/2016

  Svara
 14. Svenne

   /  08/03/2016

  Ur Brå-96:

  Svara
 15. MiT

   /  08/03/2016

  Svara
 16. Svenne

   /  08/03/2016

  Är det bara anmälningsbenägenheten som ökat…? /sarc.

  Svara
  • Svenne

    /  08/04/2016

   Förklaringarna blir fler och fler…

   Svara
 17. MiT

   /  08/04/2016

  Allvarligt, förstår de verkligen inte att det är ett allvarligt problem att aktivister infiltrerat myndigheter? Aktivister är enormt opålitliga och hon har bevisat det dessutom…

  Svara
  • ”Nu drevar nätmobben mot enskilda tjänstemän på statliga
   myndigheter (BRÅ) när de inte gillar deras sakliga analys”

   @MiT
   Är det du som ”drevar”/är drevet?

   Svara
  • Pelle2

    /  08/04/2016

   Skrattretande när sådana som Staffan Landin anklagar oss för att dreva mot andra och vilja tysta åsikter.
   Är det några som är bra på just det beteendet så är det ju Twittervänstern,vänstern generellt och radikalfeministerna. Dom tolererar inga andra åsikter än deras och om du argumenterar emot dom så skall du tystas genom brunmålning,personangrepp med mera.
   Då är det ingen tal om fara för demokratin…
   Se t.ex Linda Snecker som hånar oss som inte tror på att ökad anmälningsbenägenhet förklarar den stora ökningen av sexualbrott som har skett det senaste året.
   Det har ingen inom radikalfeminismen och vänstern något emot.

   Svara
 18. Svenne

   /  08/04/2016

  Detta är inte framsteg.

  Svara
 19. Bo

   /  08/04/2016

  Kärringen är omkring 50 år och beter sig som ngn jävla fjortis! Plankar och handlar på systemet med toppluva på och hörlurar över öronen. Snacka om en som vill vara hipp och yngre än hon är. Satan så förbannad jag är! Hur ska vi kunna lita på myndighetspersoner överhuvudtaget. Aktivistjävlar från polisledningen m Eliasson till Migverket m Ribbenvik, och nu också Brottsförebyggande rådet. Dessutom enl skärmdumpar från FB är hon inte ensam att planka. Minst två till anställda på BRÅ fanns i tråden och kommenterar. Statliga tjänstemän på BRÅ begår brott! Smaka på den! Har de ingen jävla skam i kroppen? Återinför personligt tjänstemanna-ansvar omedelbart, då kan tjänstemän anmälas för tjänstefel m personligt ansvar. Då kan NIT och REDLIGHET åter krävas av statens anställda.
  // För tydlighets skull så är jag själv 60-talist och anställd av staten, dvs ingen kvinnohatare utan bara jävligt förbannad hur vänsteraktivister smutsar ned statliga ämbeten. Punkt.

  Svara
 20. Tor

   /  08/04/2016

  En av de få orsakerna att bli sparkad från jobbet utan pardon – att begå brott mot sin arbetsgivare – planka är att begå ett brott mot staten, hennes arbetsgivare.
  Behövs inget tjänstemannaansvar, bara att kicka!

  Nu är hon en pinne i BRÅ`s egna statistik – HA

  Svara
 21. G

   /  08/04/2016

  Islamisk begravelsesfond er klar til at begrave fransk terrorist i Danmark
  http://jyllands-posten.dk/indland/ECE8890582/islamisk-begravelsesfond-er-klar-til-at-begrave-fransk-terrorist-i-danmark/

  Svara
  • Pelle2

    /  08/04/2016

   Helt jävla sjukt om det är sant att några samlar in pengar för att begrava en terrorist.
   Hoppas verkligen att Danmark inte låter honom begravas där. Han förtjänar ingen begravning och definitivt inte i Danmark där han inte har bott så vitt jag vet.

   Svara
   • Intenso

     /  08/04/2016

    Det enda de förtjänar är att muras in i pissrännan på en pissoar. Sätt gärna upp en metallskylt med namn och bild.

    Svara
   • Svenne

     /  08/04/2016

    Bin Laden kastades i havet… #hint

    Svara
  • The Perfect Man

    /  08/07/2016

   Slaktavfall och annat skräp omvandlas ju till biogas.

   Svara
 22. G

   /  08/04/2016

  US Supreme Court blocks transgender toilet ruling
  http://www.bbc.com/news/world-us-canada-36971310

  Svara
 23. Jan

   /  08/04/2016

  Den obligatoriska ”arga unga tjejen” i boulevardpressen. Magda går omkring och är rädd för att bli våldtagen eller bara tilltalad av okända män hela tiden. Den ena narcissistiska offerkrönikan efter den andra. Det är visst sådant här som kallas feminism nuförtiden…

  http://www.expressen.se/kronikorer/magda-omerspahic/mitt-radda-jag-tanker-bara-ar-det-min-tur-nu/

  Svara
 24. Pelle2

   /  08/04/2016

  Hon driver naturligtvis tesen att vi män får stå ut med att bli kollektivt skuldbelagda av kvinnorna bara för att några få män begår sexualbrott.
  Undrar om inte det egentligen var anledningen till att hon skrev krönikan ? Radikalfeministerna lever ju för att kollektivt skuldbelägga oss män och det vore ju tråkigt om det skulle ifrågasättas. Vilka skulle de då skylla all världens problem på och hur skulle de kunna motivera genusutbildningar och annat feministiskt mumbo jumbo om de inte har en syndabock ?
  Citat från krönikan angående en fiktiv man:
  ”Kanske inser han att män bär ett kollektivt ansvar för vad vissa idioter har gjort. Det är nog så det får vara – det är en konsekvens män får ta.”
  Ok, skall alla muslimer ta ett kollektivt ansvar för att vissa muslimer är självmordsbombare ?
  Skall alla Romer ta ansvar för att vissa romer stjäl ? Skall alla kvinnor ta ett ansvar för att vissa kvinnor är kriminella ?

  Svara
 25. G

   /  08/04/2016

  – Vi måste visa att lagen är orättvis, den splittrar familjer och gör människor osäkra och rädda, säger Rasha Daoud, samordnare av demonstrationen, till SVT Nyheter.
  http://www.svd.se/hundratals-protesterade-mot-asyllag-vid-riksdagen

  (var det nåt fel på bilden i SvD-artikeln som gjorde att SVT inte kunde använda den hmmm)

  – Jag kan inte fatta att lagen gick igenom, något måste göras. Vi kan inte hålla tyst om det här, säger Rasha Daoud, samordnare av demonstrationen.

  – Vi är upprörda att man verkställer beslutet retroaktivt. Dessutom är det ojämlikt. Sverige är ju känt för rättvisa och jämlikhet, säger Mohamed Al-Ali, asylsökande och samordnare av demonstrationen.

  – Jag trodde in i det sista att lagen inte skulle gå igenom men nu blev det så och vi kan inte vara tysta. Vi måste visa att lagen är orättvis, den splittrar familjer och gör människor osäkra och rädda, säger Rasha Daoud.
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/hundratals-asylsokande-i-protest-utanfor-riksdagen

  Många sa hela förra sommaren/hösten att det INTE fanns incitament eller s.k pull-faktorer för asylsökande/flyktingar att välja just Sverige över andra länder. Tycker nog denna protest visar att det visst fans pull-faktorer som gjorde att vissa valde just Sverige, och nu är de besvikna när det inte blev som de hade planerat innan de kom hit pga de nya lagarna.

  ”Dessutom är det ojämlikt. Sverige är ju känt för rättvisa och jämlikhet, säger Mohamed Al-Ali, asylsökande och samordnare av demonstrationen.”

  Haha nej nej nej 😀 Någon har ljugit dig rakt upp i ansiktet, let me tell you, rättvisa & jämlikhet är inget som Sverige prioriterar, är stolt över och kämpar för längre!!! 😦 Sverige är på väg långt bakåt i tiden för att samhället viker ner sig totalt och låter relativister användas som experter och forskare i media, synd att du inte brydde dig om att undersöka det innan du kom hit. Vad Sverige blir känt för i framtiden lär vara mycket mer att oroa sig för!

  Svara
 26. Pelle2

   /  08/04/2016

  Ann-Charlotte Marteus på Expressen skriver däremot en bra ledare om dårskapen att små pojkar förbjuds att bada vissa tider på Gottsundabadet:
  http://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/galna-badregler-sexualiserar-barn/

  Svara
 27. G

   /  08/09/2016

  …..

  Svara
 28. Jag har stått tillsammans med 25-30 tusen nästan nakna män och kvinnor, i samband med maratonlopp i Sverige och utomlands och det fanns inga poliser eller vakter eftersom de inte behövdes. Ingen tafsade! Men det kanske berodde på att alla stank liniment?

  Svara
 1. Utbildning i kriminologi | WTF?
 2. Det finns en enkel lösning | WTF?
 3. Sammanfattning av 2016 del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: