Asylasyl?

I Sverige måste man numera söka asyl under tiden man söker asyl. I alla fall om man är HBT-person.

asylasyl

Man gör som vanligt i Sverige, flyttar på den som utsätts. Det normala vore ju att förflytta de som håller på och trakasserar, till någonstans utanför landets gränser förslagsvis! Sådana här personer är förmodligen orsaken till att andra varit tvungna att fly sina länder. Man har definitivt förverkat sin rätt att söka asyl i Sverige om man inte kan avhålla sig från att trakassera andra som också söker asyl! Som asylsökande är man SKYLDIG att anpassa sig till landet och följa dess lagar och regler. Man är skyldig till det alltså, det ingår som en del i asylrätten. Det är en passage i FN:s asyldokument som man inte är lika noga med att citera i Sverige. Du har aldrig sett asyljuristhaverister citera det gissar jag…

Dessa trakasserande människor som skyddas och omhuldas så hårt och som man vägrar att sparka ut kommer vi alla alltså att möta ute i samhället. Vad kan gå snett liksom…?

**********

I GT skriver Julia Mjörnstedt Karlsten (Karlsten kommer från att hon är gift med Emanuel Karlsten) om att hon haft tur som är född i Sverige ”Jag har inte gjort någonting för att förtjäna mitt pass och mitt svenska personnummer”. Paret var på plats i Paris under terrordådet och hon har drabbats av mardrömmar och liknande. Inte så konstigt kanske för de var inte bara i Paris utan ganska nära där det hände.

svenskt pass

Hon behöver inte bekymra sig över att kunna resa så enkelt så länge till då Sveriges främsta export numera inte verkar vara industriprodukter, kunskap eller musik utan terrorister. Svenskar som är terrorister dyker upp överallt. Vid varje terrordåd som poppar upp så finns tydliga kopplingar till Sverige så om ett par år när de rest till ett annat land så är det svenska passet inte ens värt pappret. Då blir det särbehandling på riktigt men inte som man är vad vid för då kommer varje svensk att betraktas som en stor säkerhetsrisk. Jag kallar alla dessa terrorister för ”svenskar” eftersom de på sin höjd är papperssvenskar men gissar att Julia gärna kallar dem svenskar.

Nå, allt detta för henne in på resonemang om alla ”ensamkommande barn” i sista stycket i krönikan

Förra året ansökte 35 369 ensamkommande barn om asyl i Sverige.

Nej, det var inte alls så många barn utan MINST hälften, kanske upp till 75- 80% av dem, är vuxna som ljugit om sin ålder. En hel del är alltså rena skojare.

Barn som alla upplevt den terror vi befann oss i närheten av.

Nej, det har de alla inte alls gjort. Ett rent påhitt.

Barn som alla flytt från samma krafter som vi flydde ifrån. Men de har fått se den med sina egna ögon. De har mist anhöriga och människor de älskar.

Nej, de har inte alla flytt från samma terror, det är ett rent påhitt. En hel del är hitskickade av anhöriga och människor de älskar och som kräver resultat av sina investerade pengar.

De har flytt till fots, i båtar och på lastbilsflak.

Jo det heter så. En del har till och med simmat hit sägs det men de har nog mest simmat i sköna hotellpooler under sin semestertripp genom Europa när man granskar lite

Jag har inte gjort någonting, inget alls, för att förtjäna mitt pass och mitt svenska personnummer. Inte lovat något, inte utfört något, inte svurit på något. Jag hade tur, och endast tur, att födas i ett land där det gavs till mig. Och för människor med tur verkar det finnas resurser.

Avslutningen på stycket. Nej, hon hade inte alls bara tur utan det är förmodligen ett hårt och slitsamt arbete från hennes föräldrar och tidigare generationer av svenskar som gjort detta möjligt. Inget annat. De har gjort det för att hon ska få det bättre än vad de själva hade det. Man har dock raserat det på bara ett par år.

Men hon kan vara lugn, snart är de förhatliga resurserna som hon drabbats av, och som hon inte verkade tacka nej till av någon anledning, slut på riktigt. Då kan hon vara glad att hon till exempel fått barn under den tid när resurser ändå fanns till sådant på sjukhusen. Våra barn kommer inte att vara lika lyckligt lottade utan vi får helt enkelt hoppas att sådant sker utan komplikationer då. Resurserna kommer helt enkelt inte att finnas utan de har ätits upp av den totalt galna migrationspolitiken.

Vet att ordet ”systemkollaps” är ett illa omtyckt ord men faktum är den bankar på dörren allt hårdare för varje dag som går. Om man prioriterar bort cancerpatienter på sjukhus kan det väl kallas kollaps? Om sjukhus inte har plats för patienter och inte har läkare och sjuksköterskor kan det väl kallas kollaps? Om polisen prioriterar bort att barn säljs som sexslavar kan det väl kallas kollaps? Om polisbilar brinner efter att man kastat molotovcocktail på dem och när man väl griper någon så släpps personen omgående ut igen så kan det väl kallas kollaps? När polisens resurser äts upp av allt de måste åka på till asylboenden så kan det väl kallas kollaps? Att Dan Eliasson kan bli rikspolischef måste ju vara en ordentlig kollaps de luxe! När man kastar ut 90-åringar från deras bostäder för att göra plats åt ”ensamkommande barn” så kan man väl kalla det kollaps? Om statliga myndigheter gömmer, ljuger och hittar på om statistik för att mörka oönskade effekter av migrationspolitiken kan det väl kallas kollaps? Man kan fylla på med massor som är tecken på kollaps. Vad får man om man slår ihop alla olika kollapser på olika ställen om inte en systemkollaps? Sen kan den vara mer eller mindre allvarlig men den finns där och puttrar.

En kollaps kommer ju inte plötsligt med en smäll utan troligast är att den smyger sig på genom ständiga försämringar, avgiftshöjningar och skattehöjningar. Man får betala mer men inte få det man betalar för när man behöver det. Det kommer säkert inte att drabba paret Karlsten så hårt, de kommer nog att ha råd eftersom de förmodligen tillhör den bäst betalda andelen av Sveriges befolkning. Det finns dock massor av människor som inte kommer att ha råd med något alls och de kommer att vara totalt körda om bara några år.

Ett nutida gladiatorspel??

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

125 kommentarer

 1. Pelle2

   /  08/08/2016

  Ja,det är märkligt hur angelägna godhetsapostlarna är att rasera vårt samhälle i deras iver att framstå som världens moder Teresa.Det beror förmodligen på att dom själva har det tillräckligt bra ställt för att kunna hålla näsan ovanför vattenytan lite längre än de flesta andra.
  Frågan är hur tonerna går när de själva blir personligt berörda av kollapsen som dom har bidragit till att tvinga fram ?
  Svaret är väl som oftast att det går bra att vara solidarisk så länge någon annan betalar och tar konsekvensen av besluten…

  Svara
 2. Pelle2

   /  08/08/2016

  Håller för övrigt med om att det är för jävligt att det är offren som straffas genom att bli flyttade till skyddade boenden och inte gärningsmännen. Dom har, som sagt var, förverkat sin rätt till asyl om dom inte ens under asylprocessen kan hålla sig till lagar och regler.

  Svara
 3. MiT

   /  08/08/2016

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/08/2016

   Det är illa att en 21:åring inte ska kunna dömmas till livstids fängelse, mycket illa.

   /Frida

   Svara
 4. Laputa boy

   /  08/08/2016

  Globalisternas plan är att utrota allt som har med kristendomen att göra, så nej jag är inte överraskad av allt som pågår nu.

  Svara
 5. Pelle2

   /  08/08/2016

  OT:
  Ann Heberlein skriver ett tänkvärt inlägg i dagens Expressen om ur kyrkans ledning inte vill leda ett kristet samfund.
  Håller helt och hållet med. Svenska kyrkan ha på senare år blivit ett vänsterorienterat och identitetspolitiskt projekt där den kristna tron skall förminskas och all kritik mot andra religioner helst förbjudas.Särskilt kritik mot Islam.
  När ärkebiskopen inte ens kan fördöma mordet på den franske prästen och nunnorna och dom tycker att det är detsamma som en uppvigling att bära det kristna korset så kan man ju undra om det har brunnit i proppskåpet totalt.

  Funderar allvarligt på att, som c.a 13000 andra gjorde i Juni enligt Heberlein, gå ur svenska kyrkan.Ärkebiskopen och hennes lakejer företräder i alla fall inte min syn på kristendomen och hur jag anser att de skall bedriva sitt arbete..

  http://www.expressen.se/debatt/kyrkan-vill-inte-leda-ett-kristet-samfund/

  Svara
  • Havre flarnstad

    /  08/08/2016

   Ja tänker i samma banor hur suttit med fingret på avtryckaren så att säga ett bra tag nu och tänkt gå in på den där ”lämna kyrkan” websidan som hjälper en att gå ur kyrkan online.

   80% beror på Antje Jackelen och liknande typers styrning av kyrkan.

   Svara
   • T

     /  08/08/2016

    När jag gick ur kyrkan för en massa år sedan var man tvungen att göra det före 1 November för att slippa betala för nästa år.

    Svara
   • Ivar L

     /  08/09/2016

    Jag säger som vanligt. Stanna kvar och rösta på SD i kyrkovalet. Rök ut kommunisterna från kyrkan, återta makten över 1000 års kulturhistoria.

    Svara
    • Pelle2

      /  08/09/2016

     Förstår din synpunkt Ivar men frågan är om rötan inte har gått för långt när vi först hade KG Hammar som ärkebiskop och sedan Jackelén.
     Om Kyrkan kan ha två sådana vänsterinriktade ärkebiskopar efter varandra är hoppet ganska litet att kyrkan kommer att förändras.
     Tycker också att kyrkan under många år har slagit knut på sig själva för att locka så många som möjligt till dom och därmed har förlorat sin själ.
     Skulle heller aldrig rösta på SD ens i protest.
     Har faktiskt laddat ner blanketten för utträde ur kyrkan.Trodde nog aldrig jag skulle göra det men efter de senaste skandalerna i kyrkan är det mycket troligt att jag skriver under och går ur. Nu räcker det för mig !

     Svara
  • G

    /  08/09/2016

   Ja, mycket bra av Ann.

   Mer på samma ämne och kritik från Jenny Sonesson här
   http://www.expressen.se/kultur/alla-sveriges-kyrkor-borde-ringt-for-prasten/

   Svara
  • G

    /  08/09/2016

   Antar det är detta FB-inlägg från Sjöberg som Ann nämner på slutet…..

   Svara
  • Hypocrita

    /  08/09/2016

   Den övre bilden gör mig ledsen på riktigt, den nedre……. Nej, jag finner inte ord….

   Svara
   • Ivar L

     /  08/09/2016

    Och delvis hänger det ihop. Sverige har minskat på biståndet för barn som på den övre bilden för att ha råd att hålla igång inflödet av folk i den under bilden. Varför?

    Svara
 6. Pelle2

   /  08/08/2016

  Mera OT:
  Oisin Cantwell letar reda på två fall där svenskar begår sexuella övergrepp mot ett par kvinnor. Utifrån det raljerar han om huruvida det skall sägas vara en del av den svenska kulturen. Detta naturligtvis utifrån att många debattörer menar att kvinnor som utsätts för sexuella övergrepp av män med utländsk bakgrund i grupp drabbas av detta på grund av männens kultur.
  Ingen har väl förnekat att även svenska män utsätter kvinnor för sexuella övergrepp ?
  Det är ju dock inget vanligt fenomen att svenska män i grupp begår sexuella övergrepp
  medan fenomenet verkar vara välkänt i vissa länder som t.ex Egypten.

  Det vi bl.a pekar på är att utländska män från vissa kulturer är överrepresenterade i sexualbrottsstatistiken och att detta pekar på att det finns anledning att tro att kulturen spelar in när dom begår övergrepp.Därmed inte sagt att alla eller ens en bråkdel av männen från dessa kulturer begår övergrepp.
  Men det är tydligen mycket enklare för sådana som Cantwell att skuldbelägga alla män istället för att försöka få fast dom som verkligen gör det.

  Hoppas att Cantwell, precis som Sven Melander, går till närmaste polisstation och anmäler sig för att de i egenskap av sin manlighet är skyldiga till sexuella övergrepp.

  http://archive.is/NdQ22

  Svara
   • Ivar L

     /  08/09/2016

    Vad menar du? Är det någon slags antisemitisk skit du avser, såg ut så vid en snabbtitt på länken.

    Svara
    • Då är verkligheten antisemitsk!!!!!!

     Vidrigt kränkande inställning till alla de miljontals offer som denna världserövrarsekt lämnat efter sig!

     Svara
  • Nilsson

    /  08/08/2016

   ”Jag kan inte göra det här” är det den frasen som Cantwell menar är svensk kultur?
   Vetetusan vad han menar egentligen, han verkar förvirrad som vanligt.

   Svara
  • Rikard

    /  08/08/2016

   Hej.

   Med Cantwells metodologi har jag kommit fram till att det är ett typiskt drag för den kultur som råder på tidningen Aftonbladet att använda logiska felslut, överdrivna generaliseringar, m fl andra verklighets- och faktafrämmande retoriska knep.

   Vidare verkar 100% av personer med namnet Cantwell oförmögna att tolka och läsa av datatabeller och statistik.

   Med allvar:

   Om sexuella övergrepp; definitionen av, synen på, samt frekvensen gärningspersoner i valfri grupp utifrån tydligt redovisade kriterier är densamma mellan alla olika nationaliteter och etniciter samt religioner och kön, stämmer argumentation att det enbart beror på Y-kromosomen (dvs att det beror på män).

   Om någon etnicitet har en högre procent gärningspersoner än en annan, allt annat lika, måste svaret sökas i antingen/och/eller genetik/kultur.

   Eftersom vi vet att olika kulturer har olika syn på saken, och olika definitioner, faller det sig naturligt att anta att sådant som vad förövaren anser vara fel skiljer sig mellan olika kulturgrupper – inte minst av betydelse är förövarens omgivnings åsikter och fördömande, acceptans eller uppmuntran för gärningen.

   Tyvärr kan sådana som Cantwell inte nås med argument, lika lite som du kan övertala en råtta att sluta gnaga. Inbilskheten är snarast en intrinsikal del av deras väsen.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 7. Svenne

   /  08/08/2016

  OT: Isak Skogstad: Det går inte att googla sig till det läraren lär ut
  https://archive.is/MKw96

  Svara
  • Kristian

    /  08/08/2016

   Bra!
   Ser att detta är en ”kortad” version. Är ”förkortad” för besvärligt för Expressen?

   Tar gärna emot råd om hur man stegvis googlar fram det roliga i följande Far Side (Larson)-teckning:
   Teckningen: Två hästar står på scen bakom var sin pulpet.
   Bildtext: ”The famous Mr Ed versus Francis the Talking Mule debates.”

   Svara
  • Rikard

    /  08/08/2016

   Hej.

   Rekommenderar Skogstads text i original, då den till skilnad från Excessens artikel kommer med källhänvisningar.

   http://isakskogstad.se/kunskap-ar-mer-an-att-googla/

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 8. GL

   /  08/08/2016

  “If there was anything that depressed him more than his own cynicism, it was that quite often it still wasn’t as cynical as real life.”
  ― Terry Pratchett, Guards! Guards!

  Svara
 9. Motkraft

   /  08/08/2016

  Jag har inte gjort någonting, inget alls, för att förtjäna mitt pass och mitt svenska personnummer. Inte lovat något, inte utfört något, inte svurit på något. Jag hade tur, och endast tur, att födas i ett land där det gavs till mig.

  Nej, men dina föräldrar har gjort så att du föddes i ett tryggt och rikt land. Liksom dina mor- och farföräldrar, och deras föräldrar osv.

  Men det är du Julia som förvägrar dina barn, barnbarn och barnbarnsbarn att få åtnjuta den trygghet och rikedom du själv har fått åtnjutna. Det är din missriktade ”godhet” som förstör alltihopa.

  Dina barn och barnbarn har otur att du inte förvaltade arvet du fick så att de fick ta del av det fina.

  Svara
  • Kristian

    /  08/08/2016

   Precis. Som så många andra vill hon gärna skänka bort – eller snarare förstöra – något hon inte äger.

   Svara
  • Rikard

    /  08/08/2016

   Hej.

   Du skriver vad jag tänker och känner när jag läser hennes text. Jag finner din torra och sakliga återhållsamhet berömvärd i ljuset av det avskyvärda förakt och hat mot svenskarnas historia hon spyr ur sig.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Rikard

     /  08/08/2016

    Hej.

    Skriv klart innan du trycker ‘svara’, sade han till sig själv.

    Hennes argumentation är meningslös – om den som är född på en viss plats inte har rättigheter som följer med medborgarskapet, varför skulle då inte kriminella barn till invandrare (eller vem som helst!) kunna landsförvisas som straff för brott?

    Vidare medför hennes resonemang att asylrätten inte existerar. Du kan inte söka asyl i ett land utan att hävda både ett behov och en ur behovet sprungen rätt att söka asyl i ett specifikt land. Du hade tur, endast tur, att ha möjligheten att söka asyl i ett land du själv valt, för att använda hennes egna ord.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  08/08/2016

     Det är sannerligen en förvirrad räcka med tankar. Snacket om att vara priviligerad och att det för med sig särskilda ansvar går ju åtminstonde att förstå, nätt och jämnt, men att snacka om tur är bara för mycket.

     Hon låter som en allt för ivrig naturvetenskaplig fjortis som just upptäckt att det även går att bilda sig humanistiskt. Själv minns jag med vånda mina klasskamrater som På fullt allvar ställde sig den pretentiösa frågan – existerar allt det andra eller är de bara en produkt av min fantasi. Förlåtligt för pretensiösa gymnasister, omoget av en vuxen människa.

     Angående det här med tur. När hon ändå är inne på det spåret så borde hon ju fråga sig om det verkligen var så tur eller otur att födas som människa, hon kunde ju haft oturen att bli en typ av protozoer, inte så kul att vara ett encelligt urdjur, med en äkta postmoderniker kanske inte håller med där, lika lite skoj hade det i mitt tycke varit att födas som en dansk industrigris, däremot bättre att bli en sådan där ölmaserad japansk ko, riktig nice att bli en katt, inte en gatukatt då, snarare en mer flegmatiska tjockiskatt som den fiktive Gustaf eller kanske Maja gräddnos, högt aktad bland kvarterets hankatter. Nåväl, nog med turtrams för Fridas del.

     Svara
     • Rikard

       /  08/09/2016

      Hej.

      På pricken! Frågeställningen huruvida allt verkligen finns, är en subjektiv tolkning av sinnen via medvetandet (som dessutom är format och skapat av självbekräftande tolkningar av sig självt i en evig Möbius-slinga), eller är en illusion som döljer en verklig verklighet (eller ännu en dimension) är besvarad:

      Den är meningslös.

      Om denna verklighet, som jag med kunskap av, från och om den, är den enda jag kan uppfatta, vare sig det är med sinnen eller intellekt eller kunskaper, är det den enda verklighet som finns. Allt annat blir inbillning och handlingsförlamande spekulation.

      ”Let teachers and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life, I love, I slay, and am content.”
      ― Robert E. Howard, Queen of the Black Coast

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, lärare

  • Grodan Boll

    /  08/08/2016

   Var förtjänade hon att födas då?

   Svara
 10. Svenne

   /  08/08/2016

  DI: Fler svenskar vill bo instängt (!)

  ””Vissa ser det som segregation men den finns redan i dag, vi vill markera att här går vår gräns, här bor vi”, säger Eliasson, projektansvarig för Strandudden och som själv planerar att bo i ett av husen.

  Enligt honom är intresset för bostäderna stort och han tror att boendeformen kommer att öka.

  ”Det är ett samhällsproblem att folk känner sig otrygga. Hade folk inte gjort det hade vi inte behövt ett ”gated community”. Problemet är att samhället inte är riktigt tryggt. Det finns ett behov och vi har fått förfrågningar om att bygga mer.””

  Svara
  • Grodan Boll

    /  08/08/2016

   Det är vi och dem

   Svara
  • Kristian

    /  08/09/2016

   ‘”I dag är många otrygga, men vägen att gå är inte att stänga in sig”, säger forskaren Magnus Lindgren.’
   Var bor Lindgren?

   ”Men det som framförallt påverkar tryggheten är att få till en mix av människor och en mix av funktioner. Det är det som skapar trygghet.”
   Nej, nej, nej. All trovärdigt forskning visar på motsatsen.

   Svara
 11. Pelle2

   /  08/08/2016

  Lite mera OT:
  Johan Westerholm på Ledarsidorna kritiserar förtjänstfullt den havererade Riksrevisionens ledning.
  http://ledarsidorna.se/2016/08/sagan-om-riksrevisionen/

  Svara
 12. MiT

   /  08/08/2016

  Svara
 13. goran

   /  08/08/2016

  OT men på förekommen anledning från inlägg härom dagen på bloggen.
  Clint Eastwoods Gran Torino på kanal 5 i kväll. Väl värd att se.

  Svara
 14. Svenne

   /  08/08/2016

  Hanif Bali om profeten Muhammed: ”analfabetisk pedofil” Ojojoj…
  https://archive.is/hO3M8

  ”I en diskussion på Twitter angående den muslimska profeten Muhammed skriver han att muslimer i allmänhet framhåller ”en analfabetisk pedofil ökenkrigsherre som ofelbar förebild”

  – Jag skiter i om det här är stötande, rent objektivt ser islam Muhammed som ofelbar, då är det ganska märkligt att en person med så många fel framhålls som en ofelbar förebild, säger Hanif Bali till Nyheter24.

  Diskussionen där detta dök upp handlade bland annat om historiska källor som beskriver hur Muhammed ska ha gift sig med en minderårig flicka. I samma diskussion kallar Hanif Bali islam för en ”jultomtekult”.

  – Det är en app jag gjort som automatiskt byter ut ”islam” mot ”jultomtekult” och ”kristendom” mot ”påskharekult” för att visa på hur bisarrt det är när en ledare för en kult framställer en annan kult som bättre eller sämre.”

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/08/2016

   Varför ska han inte få säga så?

   Profeten hade ju en fru som var nio år, det klassas som pedofili idag, att det inte gjorde det på profetens tid, och i profetens land gör det inte till mindre pedofilt med dagens standard. Huruvida han kunde läsa och skriva vet jag inte.

   Det enda argumentet mot att Bali inte får säga sådant är att det skulle vara en hädelse, och att det genom denna hädelse skulle kränka så ofattbart många muslimer så att det blev likställt som hets mot folkgrupp. Lagen om hädelse upphävdes dock 1970, med hänvisning till att ett särskilt skydd av religionsfriheten inte motiverade inskränkningarna i yttrande- och tryckfriheten, och sedan är givetvis inte Muslimer en folkgrupp.

   Att öppet deklarera sitt förakt för profetens karraktär är dock förknippat med fara för liv och hälsa, vilket så klart ska betraktas som oerhört modigt.

   / Frida

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  08/08/2016

    ”– Den här typen av retorik, att profeten Muhammed skulle varit pedofil, är inte helt ovanlig i antimuslimska kretsar, och är något som många muslimer uppfattar som väldigt stötande, säger Göran Larsson, professor i religionsvetenskap vid Göteborgs Universitet, till Nyheter24.

    Enligt Larsson är det mycket svårt att avgöra vad som egentligen är sant när det gäller Muhammeds äktenskap, men han menar att barnäktenskap inte varit unikt för den muslimska världen.

    – Man skulle kunna rikta en liknande kritik mot flera europeiska kungahus under medeltiden.”

    Men hur enkelt är det att bli professor idag? Vad har kungahus i Europa med Muhammed att göra? Vi tillbedjer inte någon obskyr storfurste av Holland, eller någon Fransk kejsare för den delen, vi håller dem inte som ofelbara måttstockar för hur vi ska leva och uppföra oss idag! Riktigt pinsamt bottennapp av en person med titeln professor.

    Religionsvetenskapsmannen borde snarare ägna lite tid att problematisera det faktum att så många muslimer fortfarande blir stötta av att få höra att deras profet vore att betrakta som pedofil om han verkat i dagens Sverige.

    /Frida

    Svara
    • Jag skulle betrakta kungahus som gifter sig och har sex med 9-åringar som pedofiler, ja.

     Och ja, det har skett, men hur många kungahus skulle godkänna sådana äktenskap idag? Eller de senaste hundra åren?

     Svara
  • Havre flarnstad

    /  08/08/2016

   Ja herregud läs kommentarerna ja har inte gått igenom alla ännu men redan är det hot från diverse muslimer och det vanliga tugget om att folk är horor och bögar hit och dit.

   Varför måste så många leva upp till stereotypen om araben som lättkränkt idiot med basala svenskakunskaper med en nästintill garanterad förkärlek till att kalla andra bög.

   Se bara den här liraren som för övrigt jobbar på Ica men gärna ser att andra ska få sparken medans han själv kan få tugga på som en riktig förortstarzan.

   Vedad Beciri
   Jobbar på ICA
   Sån liten bög hoppas han familj dör i bilolycka horunge
   Gilla · Svar · Markera som skräppost · 7 tim

   Jenny Veiler
   Vilken fruktansvärd människa du är.
   Gilla · Svar · Markera som skräppost · 8 · 6 tim

   Amalya Löberg
   Man kan väl inte hoppas att nån ska dö?
   Gilla · Svar · Markera som skräppost · 6 tim

   Vedad Beciri
   Jobbar på ICA
   Varför i helvete säger man så där för att man ska provocera ?
   Gilla · Svar · Markera som skräppost · 5 tim

   Nina Nielsén Nässén
   Upplands Väsby kommun
   Och Islam är en fredlig religion? Tillåt mig småle eller snarare gapskratta efter att ha läst Beciri och Babbis inlägg. Dra till något muslimskt land så slipper vi er, retards
   Gilla · Svar · Markera som skräppost · 2 · 1 tim

   Vedad Beciri
   Jobbar på ICA
   Nina Nielsén Nässén din gamla ko gå begrav dig själv
   Gilla · Svar · Markera som skräppost · 53 min

   Vedad Beciri
   Jobbar på ICA
   Haahah kul att du va vd för ett
   Logistic företag och en rasist kanske därför du fick sprken ?

   Svara
   • T

     /  08/08/2016

    Tur att man inte behöver handla på den ICA-butiken med sådan ”begåvning” i personalen.

    Svara
   • Äsch. Min mamma brukar kalla mig en ”liten bög”.

    Kommentatorerna därpå skulle hon varit inte nådig mot.

    Svara
 15. Svenne

   /  08/08/2016

  #Skyffert

  Svara
 16. Jan

   /  08/08/2016

  Jag har sagt det tidigare: Det enda sättet att sätta stopp för godhet på andras bekostnad är att de förment goda får betala kalaset själva. Förslagsvis genom att kryssa för en lucka i deklarationen där de väljer att finansiera invandringen ur egen ficka genom ett extra skattepåslag.
  Hur många tror ni skulle göra det? Avstå utlandsresan, körkortet åt sonen, högskolestudier eller sparandet på banken till förmån för ytterligare ett ”ensamkommande barn” från Afghanistan?

  Svara
  • Rikard

    /  08/08/2016

   Hej.

   Vill minnas att BSS hade det som ett av sina förslag på 1980-talet. Synd att det inte fanns någon framsynt och vettig kritik av invandringen då (alternativt att den som eventuellt fanns hade än svårare än idag att höras – inget internet ifall någon under trettio läser den här bloggen).

   Jag instämmer dock, med tillägget att beloppet låses till jämna tiotusental kronor, lägst trettio.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 17. MiT

   /  08/08/2016

  Svara
 18. MiT

   /  08/08/2016

  Svara
 19. Blm

   /  08/08/2016

  Men va fan… Helt otroligt…

  Svara
  • Motkraft

    /  08/08/2016

   ”Särskilt svarta transpersoner”, hur har de det värre än andra transpersoner?
   På vilket sätt sanktionerar staten våld mot just svarta?
   ”Systematiska rasistiska våldet”, mörkar media hetsjakt på just svarta?
   Hur har Sverige normaliserat och rättfärdigat våld mot just svarta?
   Var i Sverige får man lära sig att svarta kroppar inte har något värde?
   Tror de på allvar att om de överfulla båtarna över Medelhavet var vita araber så hade svenskarna reagerat mer än nu när många är svarta?
   Dödas 100-tals svarta av svenska poliser?
   Och om poliser i Sverige dödar 100-tals svarta, gör de det utan konsekvenser?

   Jag betvivlar inte att det förekommer mobbning av svarta och klumpiga kommentarer av fyllon. Och att det inte alltid är lätt att vara svart i Sverige. Jag betvivlar inte heller att det förekommer att en hederlig svart person blir illa behandlad av polis på grund av sin ras. Det ska inte hända och är saker som måste arbetas med.

   Men att svenskar i allmänhet eller svenska staten skulle särskilja svarta på det sätt som beskrivs i videon tror jag inte en sekund på. Gå ut på staden och se efter. Gå in på arbetsplatser. Sverige är i högsta grad multikulturellt.

   De borde göra en till video där de berättar, förutom enskilda anekdoter, hur det systematiska förtrycket och våldet mot svarta i Sverige ser ut? Så vi kan förstå?

   Svara
  • G

    /  08/08/2016

   Haha! Otroligt att F! väljer att ha öppet kommentarsfält under den videon, men det är bara bra givetvis! 😀

   Svara
   • G

     /  08/08/2016

    Glömde. Och att F! (frivilligt antar jag) väljer att bli ihopkopplad med BLM på det här sättet är ju inte dåligt det heller. Skit dras till skit…eller hur var det nu igen.

    Svara
   • Frida Gustavlin

     /  08/09/2016

    F! – mer amerikanskt än NIKE™

    Feminismen i sverige är så sannslöst löjlig, Ta begreppet Rasifiering, det är ett klockrent exempel på hur feminister i Sverige fungerar. Direktimport av begrepp från tongivande amerikanska feminister som inte har någon som helst bäring eller nytta i Konungariket Sverige, ingen annan i världen bryr sig det minsta om Rasifiering: Bevis: wikipediaartikeln för rasifiering finns på tre språk, engelsla, svenska och finska (den sista vet jag med all säkerhet är skriven av en svensk som också kan engelska).

    /Frida

    Svara
   • Olof

     /  08/09/2016

    Skall man vara lite cynisk kan man anta att det beror på att det finns för lite rasism i Sverige, så genom att trolla med lite innehåll som är så dumt så klockorna stannar så hoppas man kunna skapa lite, och med kommentarsfältet öppet kan man ju entusiastiskt förväxla kritik mot idioti med rasism.

    Får säga att det nog funkar. Så fort man läser något där BLM är inblandat får man anstränga sig för att försöka komma ihåg att det här verkligen handlar om bottenskrapet av felinformerade människor och att många olika hudfärger är representerade. Annars skulle ju risken vara att man faktiskt börjar undra…

    Svara
  • Gorby

    /  08/09/2016

   Angry Foreigner har gått igenom och sågat hela resonemanget i en egen video.

   Svara
  • Pelle2

    /  08/09/2016

   Deras kritik går ju i stort sett ut på att kritisera saker som händer i USA men dom uttalar sig så att det verkar som om det är saker som händer i Sverige.
   Sedan verkar dom vara ett gäng som vill uppvigla till hat mot vita istället för att försöka stärka de svarta. Kan inte se att dom är något annat än rasister dom också.

   Svara
   • Ivar L

     /  08/09/2016

    ”Lives matter” vore en bättre rörelse och den skulle då kämpa mot alla meningslösa dödsfall som drabbar icke kriminella till följd av bristande polisiärt och rättsvårdande arbete samt att kriminella släpps ut alltför snabbt alternativt inte ens låses in. Ikea-morden, mordet på HVB-hemmet o.s.v. o.s.v.

    Svara
  • Jans

    /  08/09/2016

   Intressant att Timbuktu är med. Jag minns att han för länge länge sedan gjorde en rätt bra text om fördomar som var insiktsfull på så sätt att den riktade sig åt båda hållen och tog upp det att även ”svarta” har fördomar mot ”vita”. Den gick ut på att de stod mitt emot varandra i tunnelbanan och funderade. Har glömt vad den heter.
   Men det säljer väl inte längre att ha sunda och konstruktiva åsikter. Då får man väl inga coola programledarjobb längre. Numer är det konfrontation och ”slå Jimmie gul och blå” som gäller. Trist utveckling, verkligen!

   Svara
 20. G

   /  08/08/2016

  ”Den man som stått åtalad för mord på en 22-årig anställd på ett HVB-hem i Mölndal döms av Göteborgs tingsrätt till rättspsykiatrisk vård. Mannen döms för grovt vållande till annans död och synnerligen grov misshandel. Han utvisas också ur Sverige efter avslutad vård. Domen kommer att överklagas.

  – Min uppfattning är att tingsrätten varit väldigt försiktig i sin bedömning när man inte anser att det finns tillräckligt stöd för att döma för mord. Jag kommer att samråda med åklagaren men mina huvudmän är besvikna och vi kommer att överklaga, säger advokat Hans Gaestadius, målsägarombud för den mördade kvinnans anhöriga.

  Sannolikt kommer man i samband med överklagandet också att begära överprövning av Rättsmedicinalverkets utlåtande om att gärningsmannen lider av en allvarlig psykisk sjukdom.

  Den åtalades ålder har ifrågasatts. Han har själv hävdat att han ska fylla 16 år i år. Enligt åklagaren är han minst 18 år, en uppfattning som tingsrätten, efter en rad skelett- och tandundersökningar, ansluter sig till.

  Mannen döms också för försök till grov misshandel mot en annan ensamkommande på hemmet. Han ska utvisas i tio år samt betala skadestånd till kvinnans anhöriga på närmare 300 000 kronor.”
  http://www.svd.se/doms-till-vard-for-knivmord-pa-hvb-hem

  Svara
 21. Jans

   /  08/08/2016

  Apropå asyl och flyktingar jag råkade snubbla förbi följande rubrik (har inte lyssnat på själva inslaget):
  ”När 500 migranter kommer till lilla Älvdalen blir en 23-årig lärare från Bagdad ansvarig för att uppdatera butikens utbud.”
  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/760925?programid=3052

  Snabbkoll på Wikipedia ger att befolkningen i Älvdalens kommun har 7000 invånare och själva centralorten knappt 2000. Om de 500 hamnar i centralorten så blir alltså var femte invånare där migrant. Om de hamnar någon annanstans så lär det bli ännu fler migranter per invånare i mindre byar. Oavsett flyktingstatus är detta inte en rimlig flyktingpolitik.

  Svara
 22. MiT

   /  08/09/2016

  Svara
  • G

    /  08/09/2016

   Tycker prästen Annika kan få överta Antjes plats så det blir lite ordning på torpet nån gång. Tror hon skulle göra jobbet tusen gånger bättre.
   (det är för övrigt samma Annika som bland annat skrivit ledaren hos Barometern här under….)

   Svara
  • G

    /  08/09/2016

   Så förvånande att Robert tycker ”strålande ledarskap”….not.

   Svara
   • Jans

     /  08/09/2016

    Ingen shiamuslim fick vara med och skriva. Det är en synnerligen osund symbios som har växt fram här. Jag misstänker att vi ganska snart kommer att få se kyrkor omvandlas till sunni-moskéer. Kanske kommer de troende att bryta sig ur Svenska Kyrkan och Antje och kompani blir någon slags förvaltare av Svenska Kyrkans tillgångar samt ledare för någon slags interreligiöst ”antirasistiskt” trams som kommer att betalas via skattsedeln. Det verkar ju gå åt det hållet. Det är gissningsvis denna del av svenska kyrkan som intresserar en sådan som Antje mest. Det där med religionen och tron är nog fullständigt underordnat. Makt handlar det om.

    Svara
   • Kristian

     /  08/09/2016

    För den som glömt vem Egnell är:
    http://ledarsidorna.se/2016/07/vi-har-varit-naiva-steg-tva/
    ”Egnell låter nu i Göteborgsposten förstå att
    – Ökningen av terrorattacker den senaste tiden är ett jätteproblem som ingen förutspått.

    Hade Egnell bara lagt sig i vinn om att följa fransk- och nordafrikansk media så hade han upptäckt med vilken intensitet arbetet med att mota terrorceller med sikte på Europa genomförs. Och med vilka resultat.

    Om regeringen, med att ha utsett Egnell till professor och ledande företrädare på Försvarshögskolan anser att genderteorier är rätt väg i kampen mot terrorism kan vi fundera på hur det kommer att gå för oss andra.”

    Svara
 23. Svenne

   /  08/09/2016

  Barometern om asylkaoset:

  Svara
 24. MiT

   /  08/09/2016

  Svara
 25. G

   /  08/09/2016

  ”Observera – denna artikel är från 2011
  Den här artikeln har fått nytt liv på sociala medier och delas flitigt just nu. Vi vill dock göra våra läsare uppmärksamma på att artikeln är gammal.” 😀
  http://www.svd.se/brottslighet-bland-invandrare-borde-oroa-alla-partier

  Svara
 26. Jans

   /  08/09/2016

  Nej det kan kanske stämma att Julia Mjörnstedt Karlsten inte gjort något för att förtjäna sitt svenska pass men kanske hennes föräldrageneration och några generationer innan dess förtjänar lite beröm för att de skapat detta åt sina barn, barnbarn, barnbarns barn o.s.v? Skapat detta åt henne.
  Vi är nog många som gärna skulle vilja fortsätta bygga vidare på det våra förfäder skapat men sådana som Julia gör ju så att vi snarare tappar lusten och helst flyttar härifrån. Och nej, inte ens om vi tar emot 300000 ”ensamkommande” har vi mer än skrapat av en pytteliten del av världens lidande. Att göra det via generös asyl på det sätt vi gjort i några decennier hjälper ett fåtal och glömmer ett flertal. Men av någon anledning har det blivit fult och rasistiskt att tänka så, att tänka på de som är så svaga och fattiga att de aldrig någonsin skulle kunna ta sig ens från sin by i tredje världen.

  Svara
 27. G

   /  08/09/2016

  Ja, jag vet inte, men det känns lite som om Julia är en sån person som bara går åt ena hållet, har man en diskussion så spelar det ingen roll på vilket sätt man försöker förklara vissa saker, vänster till höger, rätt och fel, realistiskt och orealistiskt, det går liksom inte hur man än gör. Om det nu är så att Julia nästan skäms över Sverige, typ att någon kör fram en Ferrari framför hennes ögon och hon håller upp skämskudden för att hon inte förtjänar den bilen, borde hon kanske undersöka vad det är som ligger bakom Sveriges framgångar och som har gjort Sverige till vad det är (ja inte ÄR just idag alltså). Sverige byggdes och formades liksom inte av sig självt på något automagiskt vis. Är det något hon vill ha kvar och värna om, eller är Sverige redo för soptippen för att ersättas av något nytt och spännande, ”vi lever i en globaliserande värld” som vissa brukar säga och tycker att det är 100% positivt. (Den nya och spännande biten har väl Sverige iofs redan fått en hel del smakprov på, själv tycker jag smakproverna smakar riktigt obehagligt.)

  Svara
 28. G

   /  08/09/2016

  ”Tjej förföljdes och ofredades av killgäng

  En 16-årig tjej förföljdes och ofredades av ett grabbgäng när hon var på väg hem vid 22-tiden i lördags. Det började med att tre killar följde efter henne och skrek saker som ”hora”. Senare anslöt fler killar och till slut var de tio stycken som följde efter den ensamma tjejen.

  Det skedde på Skolgatan i Blomstermåla och polisen söker nu vittnen till ofredandet.”
  http://www.barometern.se/kalmar/tjej-forfoljdes-och-ofredades-av-killgang/

  Svara
  • Havre flarnstad

    /  08/09/2016

   Frågan är snarare varför inte dom stora aktörerna ger initiativ som Homan större uppmärksamhet och uppbackning.

   Har läst om det innan och att se till att pusha fram sånt här som motvikt till källarmoskérnas hatpredikningar borde vara mer prioriterat men hbtq världens stora representanter verkar vara ett synnerligen fegt släkte som hellre slår in redan 0 öppna dörrar.

   Svara
   • Hej.

    HBT är inte ett fegt släkte. Snarare är ”vi ska inte stöta någon” ett fegare sådant.

    HBT utnytnyttjas av allt och alla för sina egna syften. Tyvärr.

    Svara
    • Havre flarnstad

      /  08/09/2016

     Nä hujedamig vad hemskt om man råkar stöta sig med kretsar som helst ser dig dingla på repet från en lyftkran eller bjuder på en uppfriskande fridykning från 10 våningen. . Prio 1 måste endå vara djävulens utsände dom nedrans sverigedemokraterna 😀

     Lite så känns det att man kan stöta sig med dom som anses pk att tycka illa om typ kristen höger SD och rent allmänt saker till höger om sossarna men där det finns risk för en riktig konflikt uändviker man ämnet.

     Ett bra exempel är den hyllade utställningen Ecce homo där Jesus porträtteras som gay vilket upprörde diverse kristna men det ansågs helt ok och applåderades hur skulle samma sak mottagas om vi byter Jesus mot symbolen för dom mest lättkränkta aldrig att det skulle hyllad av rsfl eller bli mittuppslag i qx.

     Svara
   • Och jag vill tillägga: jag har skickat Homans adress om och om igen till de ”stora” aktörerna. Skyll inte på mig om jag säger så.

    Svara
 29. QED

   /  08/09/2016

  OT:

  Svara
  • Kristian

    /  08/09/2016

   Sedan ger han ju svaret själv:
   ”Inte nog med att de inte vill anställa någon, de håller sig krampaktigt fast vid fallskärmar och pensioner genom att lägga pengarna på hög i bolaget och inte ens avlöna sig själva så länge det finns minsta möjlighet till arbetsfria inkomster.”

   Det går att starta företag med flera olika mål:
   * att få företaget att växa på sikt och tjäna mer pengar.
   * att skydda de pengar man har mot skatter som företag slipper.

   Skall det vara så svårt att se skillnad på dessa?

   Svara
 30. Jan

   /  08/09/2016

  Okej Somar, hur funkar integrationen i Mellanöstern då? Är befolkningen där sugna på att bidragsförsörja andra länders befolkningar utan motkrav? Om inte, innebär det att de är rasister också?

  http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/somaralnaher/article23305632.ab

  Svara
  • Hur ser det ut med HBT-acceptansen i MENA |O_o \

   Inget som någon vill veta.

   Svara
   • Kristian

     /  08/09/2016

    Går nog att sammanfatta med ”en bra bög är en död bög.”
    Eller på nysvenska: ”en utmaning.”

    Usch.

    Svara
    • ”En bra bög en en tallös bög som röstar på oss oavsett” ~ Nyvänstern

     Svara
     • Kristian

       /  08/09/2016

      Japp. ”De beskyddade” skall underkasta sig och vara tacksamma, verkar vänsterns inställning vara.

  • Pelle2

    /  08/09/2016

   Det är bara vita som är rasister i hennes ögon. Ingen kan ju förvänta sig att de stackars rasifierade människorna skall kunna försörja någon annan människa och ofta inte ens sig själva.

   Svara
 31. MiT

   /  08/09/2016

  Svara
  • G

    /  08/09/2016

   ❤ Finns också på YT om man hellre ser där….

   Svara
 32. Jan

   /  08/09/2016

  Svenska män är kaxiga i mejlkorgen men fega i verkligheten säger Aftonbladets Lisa Bjurwald. Utländska män hjälper kvinnor i nöd men svenska män tittar helst bort fortsätter hon.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lisabjurwald/article23307257.ab

  Svara
  • Fredrik C

    /  08/09/2016

   Krönikör undrar varför män inte gör saker som de, i media, har blivit utskällda för att göra.

   Och vad hände med #inteerkvinna?

   Svara
  • Pelle2

    /  08/09/2016

   Ja, det är konstigt att först säger dom att traditionellt manlighet, som t.ex att hjälpa kvinnor i nöd, är något unket och förlegat men när dom själva behöver hjälp och ingen man ger dom det så är det fegt och något typiskt svenskt.
   Hon exemplifierade också med att ingen hjälpte henne när hon trillade i en rulltrappa och hon blev lite skadad.Detta kräver ingen manlig styrka för att göra men hon har inga synpunkter på att kvinnor inte hjälper henne…
   Kvinnor kan brukar det ju heta men hon förväntar sig ändå ingen hjälp av dom…

   Vidare förväntar hon sig att valfri man skall hjälpa en tjej som blev antastad av ett stort invandrargäng. Ingen vet vad dom skulle kunna ta sig till lika lite som man kan veta vad ett gäng hotfulla svenskar skulle kunna göra mot en ensam man som protesterar.
   Självklart kan man gå lite åt sidan och ringa polisen och det tycker jag definitivt man skall göra men att konfrontera ett stort gäng på egen hand kräver stort mod och ett stort risktagande.

   Svara
  • Rikard

    /  08/09/2016

   Hej.

   Intressant att se att även Aftonbladets kolumnister nu uppmuntrar till vigilantism och medborgargarden. Annars är det ju polis och väktare som har fullmakt att ingripa i en rättsstat.

   Kvinna snubblar i en trappa och får inte hjälp. Sannolikheten att du blir hjälpt är bland annat beroende på antalet vittnen – ju fler desto mindre chans, och detta är universellt.

   Flicka trakasseras av stort gäng individer ur omvittnat aggressiva kulturer, ej sällan beväpnade och som vittnen vet inte tvekar att använda övervåld. Flicka får ingen hjälp då varje vittne vet att det står ensamt, och att det om det mot förmodan lyckas ingripa blir skäld för rasist: det fulaste av allt.

   Aftonbladets krönikör anser att detta är två likvärdiga händelser med likvärdiga omständigheter.

   Vad hade Aftonbladets krönikör skrivit om det varit två kängprydda svålskallar som hjälpt henne, respektive ett dussin förortspappor med däckjärn, golfklubbor och hemvärnsvapen som gjort kort process med tafsarna?

   Selektiv och situationell moral verkar vara Aftonbladets ledord.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Pelle2

    /  08/09/2016

   Alice T är bra som vågar ifrågasätta vänstertyckarna och radikalfeministerna.
   Hon är också tuff som fortsätter trots vänstertyckarnas brunmålning av henne.
   Såg t.ex att Jan Guillou kallade Gp,s ledarsida för brun häromdagen.

   Tycker nog att den gamla kommunisten Guillou skall vara väldigt försiktig med att
   kritisera andra för deras politiska åsikter med tanke på vad hans ideologi har ställt till med och ställer till med. Teodorescu stöttar ingen högerextremistisk ideologi vad jag vet medan
   Guillou stöttar en vänsterextremistisk sådan.

   Svara
  • G

    /  08/09/2016

   mmm <3. Vad skulle vi ta oss till utan Alice och de andra trovärdiga journalisterna/skribenter/krönikörer med ryggrad som kämpar.

   Svara
 33. T

   /  08/09/2016

  En helt vanlig dag i Malmö:
  Har granen brunnit?
  Nej men bilen.

  Svara
  • G

    /  08/09/2016

   ….30 stycken till och med. Men brännarna är nog inte nöjda och färdiga ännu.

   Svara
   • Kristian

     /  08/09/2016

    För att koppla ihop två samtidsfenomen:
    Undrar hur många av de brända bilarna som ägs av ”målvakter”?

    Svara
    • T

      /  08/09/2016

     Så byter vissa till nyare bil. Försäkra bilen, parkera på lämpligt ställe, köp en ny för försäkringspengarna.

     Svara
   • G

     /  08/09/2016

    Någon ljög, det var inte ens nära 30 totalt i Malmö i sommar, fan vad de eldar…..

    Svara
 34. G

   /  08/09/2016

  ”Bard och Kakan i ”Talang”-juryn

  Alexander Bard, tv-profilen Karin ”Kakan” Hermansson, komikern David Batra och artisten LaGaylia Frazier tar plats i juryn för ”Talang” i TV4 när den nya säsongen börjar spelas in i höst.

  ”Jag tror att de andra jurymedlemmarna och jag har så olika erfarenheter och bakgrunder, vi täcker en hel del, så det kan bli underhållande”, säger Kakan Hermansson.”
  http://www.svd.se/bard-och-kakan-i-talang-juryn/av/tt

  Kul med Bard och Batra, och Frazier är säkert professionell & duktig. Men det var allt, orkar inte äta fler kakor nu.

  Svara
 35. G

   /  08/09/2016

  ”En fransk domstol häktade på måndagen en 16-årig flicka anklagad för att ha planerat en terrorattack i Frankrike.

  Tonåringen anklagas för att ha ”konspirerat med terrorister” och för att ha ”uppmanat till terrorattacker med hjälp av online-kommunikation”, enligt en juridisk källa.

  Flickan, som beskrivs som ”starkt radikaliserad”, administrerade en grupp på den krypterade meddelandeappen Telegram.

  – Hon vidarebefordrade ett stort antal propagandameddelanden från Islamiska staten där man uppmanar till attacker, och hon uttryckte också sin egen avsikt att agera, säger en källa nära utredningen till AFP.”
  http://www.svd.se/16-arig-flicka-haktad-i-frankrike-anklagad-for-terrorplaner/av/tt

  Svara
 36. G

   /  08/09/2016

  ”Den 15-årige pojke som är misstänkt för att ha knivskurit en man allvarligt vid tunnelbanestationen i Farsta, släpptes idag på fri fot.

  – Jag beslutade att inte begära honom häktad, säger kammaråklagare Helena Nordstrand.

  Det var strax innan klockan 19.00 på fredagskvällen som polisen larmades till Farsta om att en man blivit knivskuren i rygg och buk. Efter händelsen greps en 15-årig pojke efter att ha pekats ut av en väktare. Inledningsvis var han skäligen misstänkt för grov misshandel, men nu är han skäligen misstänkt för försök till mord.

  Idag beslutade alltså kammaråklagare Helena Nordstrand att häva anhållandet av pojken och släppa honom fri.

  – Det har jag gjort eftersom jag bedömer att det inte finns skäl att gå in i en häktningsframställan mot en så pass ung person, även om det rör sig om ett väldigt allvarligt brott. Men han är fortfarande misstänkt, säger kammaråklagare Helena Nordstrand.”
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/15-aring-misstankt-for-mordforsok-slappt

  Skäligen misstänkt för försök till mord.
  Väldigt allvarligt brott.
  Fortfarande misstänkt.
  Släpps på fri fot.
  *okej* känns säkert.

  Svara
 37. Kristian

   /  08/09/2016

  Vad svamlar han om?
  ”Äldre låser fast yngre vid gammal samhällsstruktur”
  http://www.dagenssamhalle.se/kronika/aeldre-laser-fast-yngre-vid-gammal-samhaellsstruktur-26574

  ”Inte ens barnbarnen kan räkna med att få ärva ett boende innan de redan tagit språnget in i medelålder.”
  Så den yngre generationen har rätt att ärva så snabbt som möjligt?

  ”Den tredje motstrategin som den äldre generationen tagit sig till med är att via sin rösträtt försöka hålla den yngre generationen fångna i gammal samhällsstruktur. ”
  Den yngre generationen har precis samma rösträtt. De utnyttjar den inte. Sluta gnäll.

  Svara
  • Svenne

    /  08/10/2016

   Det är alltid någon annans fel… #curling

   Svara
 38. Kristian

   /  08/09/2016

  Som vanligt utmärkt från Neuding
  ”Nej, vi ska inte vänja oss vid de nya brotten”
  http://www.dagenssamhalle.se/kronika/nej-vi-ska-inte-vaenja-oss-vid-de-nya-brotten-26575

  Svara
 39. Sven

   /  08/09/2016

  Apropå kyrkan så håller dom ju nu på att reta upp människor som vårdar gravrätter också, vilket gör att många funderar på att gå ur kyrka. Det handlar om ett fånigt beslut att betrakta gravstenar som en risk och man vill tvinga folk att betala 2000-5000 kr för att ”undanröja risken”. Nu kan man ju inte gå ur begravningsverksamheten men genom att kyrkan sköter detta drar dom på sig mer missnöje.
  Förutom det identitetspolitiska elände som vi på detta forum kommenterar.

  Svara
 40. Kristian

   /  08/09/2016

  ”Är du stark nog för den svenska vården?”
  http://www.gp.se/ledare/%C3%A4r-du-stark-nog-f%C3%B6r-den-svenska-v%C3%A5rden-1.3530959
  ”Vård till en svårt sjuk person hängde alltså på om en anhörig kunde formulera ett tillräckligt slagkraftigt inlägg som rönte uppmärksamhet.

  Vad detta vittnar om är tydligt: Den svenska sjukvården underpresterar och förmås i vissa fall enbart rycka upp sig när det föreligger en risk att bli offentligt skambelagd. I tysthet är det acceptabelt bortprioritera en patient medan det i offentlighetens ljus absolut inte går för sig, då jobbar man på högvarv.”

  Svara
 41. G

   /  08/09/2016

  ”MISSHANDEL OLAGA HOT, FLYKTINGBOENDE RÅDA. En man gripen misstänkt för misshandel och olaga hot mot personal på boendet. Han knuffade en kvinna och utdelade en spark mot henne. Han uttalade även ett hot mot henne. Mannen anhållen efter förhör.

  GROV MISSHANDEL, RUD KARLSTAD. En man misshandlad av sin flickvän. Hon slog en tung ölsejdel i huvudet på mannen. Han fördes med ambulans till sjukhus. Kvinnan gripen. Gripandet hävt och kvinnan frigiven efter förhör under natten kl. 01.40 efter beslut från åklagare.”

  What! Omöjligt, det är bara män som misshandlar ju!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: