Hej hej snubbar fula gubbar

Det här med #metoo och att den är kapad och orkestrerad av vänsterextremister, det är trots det faktiskt ganska underhållande också när den ena efter den andra ramlar av piedestalen, det måste jag erkänna. Trots att det sker på ganska lösa grunder.

Jag tycker faktiskt det är jätteroligt när han som anklagar de som inte vill ha knarkhandel, misshandel, kriminella gäng osv på biblioteken för att vara rasister bara visade sig vara en slemmig typ.

mogert strukturer.JPG

Han tar dock det fulla ansvaret för att det var strukturernas fel! Storsint!

steget efter patriarkala strukturer

 

Sen var det ännu en som ramlade av elfenbenstornet. Det är en riktigt arbetsskygg typ som inte ens söker jobb men som ändå med ett bilhandlarleende håvar in ca 50 000 varje månad av skatt betalad av arbetares krökta ryggar. Och självklart var det strukturernas fel där också, det var ju inte han som visade sig vara en slemmig typ utan strukturerna!

Sen har vi då den där Kulturmannen… Kära nån alltså!

Detta är vår första åtgärd och den motiveras av två ting. Å ena sidan Dagens Nyheters granskning, som vi välkomnar, å andra sidan då det under sammanträdet framkommit att ledamöter, ledamöters döttrar, ledamöters hustrur och personal vid Akademiens kansli utsatts för oönskad intimitet eller opassande behandling av vederbörande. Dessa erfarenheter hade ej kommit upp i ljuset utan den senaste tidens uppmärksamhet rörande dessa problem.

Svenska Akademien skriver panikartade pressmeddelanden som om de inte hade en aaaaaning innan fast den där lismande fransosen har lägrat hela den kvinnliga delen som har med  akademien att göra. Han har avverkat både ledamöter och döttrarna till dem. Och personal. Kanske deras hundar också, vad vet jag?

Jag inser extremt lätt att vi lever i väldigt olika världar. Hade det varit min dotter en slemmig gammal grodätare försökt lägra så hade det inte blivit några fler försök. Mot någon. För då hade resten av hans tid gått åt till att bli ok igen. Men i kretsarna runt akademien verkar det vara nåt helt normalt, nästan som om man tycker att man kan betala med sin dotter för lite kulturell uppmärksamhet. Jag blir mållös bara av den lilla glimt jag fått in i deras trångsynta värld. Och då har jag inte ens nämnt korruptionen som frodas där.

Men Akademien ljuger inte speciellt bra, det har ju varit känt sen 80-talet tydligen. Sägs det i alla fall. Jag hade dock inte ens hört talas om honom men så är jag bara en vanlig bonnläpp också.

finkulturen1.JPG

Han får en orden som Bah Kuhnke 2015 delar ut med en sugande blick och varmt leende. Nu vill hon låtsas som om hon inte alls visste något om honom. Men något vet hon i alla fall om honom, det ser man på den heta blicken.

fula gubben.JPG

Staben runt Bah Kuhnke kände till fransosen och hans hobby i alla fall innan hon med ett varmt och suktande leende delade ut den där orden till honom. Vet inte hur motiveringen löd men kanske ”För framgångsrik, lång och trogen lägring av Akademiens kvinnfolk och andra kvinnor inom kultursektorn”?

Men en tid innan medaljutdelningen blev kulturministerns politiska stab varnad för mannen. Detta efter att en politisk tjänsteman upplyst bland annat statssekretare Per Olsson Fridh (MP), om de rykten som omgärdade profilen.

Tjänstemannen ska dessutom ha vägrat att delta i medaljutdelningen på grund av kulturprofilens dåliga rykte.

Pressekreterare KristofferTalltorp som själv inte säger sig ha känt till några varningar bekräftar att statssekreteraren nåddes av uppgifterna. Men Per Olsson Fridh framförde inte informationen till kulturministern eftersom han ansåg att de bara var rykten. Något han nu säger sig ångra djupt.

Nice try. Finns ingen som tror på att informationen inte gick vidare. Ingen alltså.

Stackars medelålders Disco-Kaj, som jämt ska gå på alla kändis partaj
É en i skinnslakts lönnfet modesprätt, som tror han é tjuett
Han é reklam A-redaktör å en jippoarrangör
Som sätter småflickors gunst i svaj, tänk att få följa mé hem till Kaj
På en i smygspetsad lemonad å jacuzzibad

Hej, hej snubbar fula gubbar, ni borde bjuda upp nån annanstans
Hej, hej snubbar gamla gubbar, varför inte pröva mogen dans
Bland dom andra hanarna, spela bingo, mata svanarna. En lagom stimulans

Han har blonderat sitt gråa hår å lyft bort fett i från höft å lår
För å slippa hålla andan på nordhustrand, i jakten på en konfirmand
Det é för ålder han söker tröst, hos unga flickor som knappt fått bröst
Till lockas att få va modeller när, när de ska fotas på nån premiär
å åka jeep runt på stadens torg å säga hej till Björn Borg

Hej, hej snubbar fula gubbar, stöter på sin dotters kompisar
Hej, hej snubbar gamla gubbar, flicker akta er för pop-farfar
Den guld beprydde senior’n, häckar framför ungdomsgårn´ å bjuder flicker snar

Härom dan så var det pensionärs träff ner på stan, ja där var Bertil, Tärje
AD-Coco-Claes, Anders, Gunnar, Fredrik, Christer, Görsen, Lars, ja där var alla gamla gubbar

Hej, hej snubbar fula gubbar, har nu bytt sin toning mot peruk
Hej, hej snubbar gamla gubbar, av ålder blivit svårt reumatisk sjuk
Styv å stel ut i sin kropp, utom just hans pillesnopp. Som tvärtom jämt é mjuk

Ja de é ju allmänt känt, att Kaj é helt impotent. Fast mé den enklaste teknik
Kan han få fjäder på sin skinnspik. Spela tennis, golf å squash
Segla, bräda, paddla fors, då kan han njuta livets fröjder, trots prostatit och hemorröjder
Ut å ragga tonårstjack, tills han får en hjärtattack

Hej, hej snubbar fula gubbar, får då very viktigt stamgästkort
Så att dom kan passera kön till Sankte Perres pärleport

Ugglas gamla sång från 86 passar in rätt bra så här 31 år senare. Bara att byta ut namnen till mer aktuella.

aagc3a5rd41.jpg

Texten i Aftonbladet är f ö skriven av en gammal mobbare av rang… Som givetvis inte heller hade gjort nåt alls utan det var strukturerna som gjorde jobbet. Vi känner igen det nu va?

**********

En liten rolig sak i DN om genus”vetenskapen”, det är en debattartikel från Sekretariatet herself

Men låt oss nu slå fast en gång för alla: genusforskning är vetenskap.

De slår en gång för alla fast att genus”vetenskap” är vetenskap.

Och jag slår fast en gång för alla: jag är Superman!

Men det finns lite mer i artikeln, de försöker med att de minsann har jättemånga perspektiv och att man också inbördes har många olika uppfattningar

Just nu pågår till exempel en livlig debatt om hur mycket queerperspektiv jämställdhetsarbete ska innehålla, där genusforskare har positionerat sig på olika sidor.

De diskuterar alltså hur mycket queerperspektiv som ska in och det är ett exempel på att de inte alls är en konsensusstyrd överkyrka.

Hur långt är ett snöre?

MVH

MiT

Lämna en kommentar

106 kommentarer

 1. Motkraft

   /  11/24/2017

  Genusforskning är vetenskap om forskningen använder inom forskningsvärlden accepterade metoder. Om omdefinierar vad forskning är eller använder andra hittepå-metoder så är det inte längre forskning.

  Eller lite kortare formulerat, ”tyckande” är inte forskning.

  Svara
 2. Jan

   /  11/24/2017

  Ann Heberlein ger en mer nyanserad bild av kulturprofilen. Och av kvinnors beteenden. Kvinnor är inte alltid lika oskyldiga som #Metoo ger intryck av. Kulturprofilens Don Juan-beteende straffar sig dock till sist. Alltid är det någon kvinna som anmäler. Kanske av svartsjuka?

  Svara
  • Kristian

    /  11/24/2017

   Svara
  • Dålig på att ragga.

    /  11/26/2017

   Det som händer nu är ju en liten backlash på begreppet ”Rädda killar får inte kyssa vackra flickor”. De ORÄDDA pojkarna har ju till 99% gynnats av kvinnorna som tyckt det varit trevligt att bli uppmärksammade. (En annan variant på kvinnligt agerande är att de sökt upp våra hårdaste brottslingar som fängslats och erbjudit dem sina tjänster. Efteråt har en del av dem blivit misshandlade för att de killar de älskat varit notoriska brottslingar som inte tar hänsyn till kärlek och vänlighet.)
   Nu får de orädda killarna en liten backlash men om kvinnorna ska bli av med utmanande män så lär de också långsiktigt sluta gynna de killar ”som tar för sig”. Om konsekvens ska råda.

   Svara
 3. Rikard

   /  11/24/2017

  Hej.

  Till försvar för genusvetenskapen vill jag anföra följande:

  Den kräver att du studerar psykologi, särskilt då människors automatiska processer och beteenden.

  Den kräver att du studerar biologi, med fokus på endokrina organ, hormoner, och hur detta samverkar i och med hjärnan.

  Den kräver att studerar historia, särskilt idéhistoria och litteraturhistoria samt kommunikationsteori.

  Den kräver att du studerar sociologi, med fokus på det vi kallar ‘tyst kommunikation’ eller ‘outtalad kunskap’ – ett enkelt exempel är beteendet att hålla upp dörren för någon; för vem låter man bli, och varför?

  Den kräver att du kan skapa, läsa av och arbeta med statistik.

  Kan du göra allt detta med ett grundperspektiv att dina ämnesövergripande kunskaper skall inriktas mot att utreda, analysera och förstå könsroller, kön, och hur vi samtidigt förstår och skapar dessa begrepp kontinuerligt (på samma sätt som vi skapar och utvecklar alla begreppsmässiga definitioner) så kan du få fram alla möjliga insikter om kön, genus och identitet, både individuell och kollektiv.

  Men! Du måste göra detta som en vetenskapare. Inte som ideolog. Du kan inte göra detta med ett politiskt perspektiv om du inte kan fjärma dig från det, vilket är mycket svårt – man vill ju så gärna att ens upptäckter skall ligga i linje med hur man tycker det borde vara.

  Att vara multi- eller rentav omnidisciplinär är en bra ambition, men politiken måste lämnas på hatthyllan – annars blir det att man försöker bevisa att ens tes är sann, istället för att undersöka om ens tes är sann, när den är sann, hur den är sann och varför den är sann.

  Eller falsk. Det är också rätt givande och spännande.

  Tyvärr är genusvetenskapen fylld av teoretiker med ett starkt ideologiskt perspektiv, och vi vet från historien vad det medför för all forskning.

  Jag vill här också rekommendera Judith Butlers intervju i tidskriften Kvartal, och missa inte repliken från de två som kampanjade för att kontrollera litteraturinnehållet i Erik Ringmars kurs – den ligger under fliken ”kommentarer” hos Kvartal.

  Föga förvånande är bägge aktiva medlemmar i Fi.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Kristian

    /  11/24/2017

   Visst är det så! Genus”vetenskapens” potential är lika stor som teologins: att ge användbara svar på de viktigaste existentiella frågorna är inte småpotatis.

   Tyvärr är det allt för många som konsekvent ägnar sig åt att gång på gång bevisa de axiom de utgått från.

   Svara
 4. Ålänningen

   /  11/24/2017

  Helt otroligt bra inlägg, av dig WTF samt Rikard nu senaste inlägget…. Ja, i stort sett många som mitt i detta gytter mer än någonsin framstår som de klarsyntaste. Man(oj, fel ord *ironiskt*)… Iskan borde istället för att medverka i den spiral som just nu pågår(nedåt!!!), ta klarhet i var man är inom sig själv, samt acceptera att alla tycker olika utan att för den delen denne då skulle vara sämre, värre eller ondare. Bara olika! Helin var något på spåren, även om syftelsen av hans ord inte är samma som jag vill poängtera. Dvs om nu Hanif Balisar, Advokat-Emmisar, Anders Lindbergskor tycker en sak, jag en annan… ok. Nästa, gå vidare, fatta beslut…. sen fika tilllsammans. Hur svårt kan detta vara? Alla ska ha rätt till sin åsikt, gärna olika för mångfald, men ingen ska sättas varkes på piedestal eller avrättas bara för att man ti tjyvendes sist bara är en människa i vars natur ligger att ingen varken är eller tycker olika.

  Sedan en liten brasklapp, utan försök att vara en vit riddare… men #Metoo är kanske en av de mer omvälvande saker som hänt på de senaste 30-40 åren. Dags att som man, ta av sig hatten… otroligt viktigt och bra att detta lyfts opp!!

  Må Väl! Snart har vi det i Finland oxå… wish us luck.

  Svara
 5. ***********************************************************

  NORDSTJÄRNEORDEN –

  vad krävs för att få den kungliga utmärkelsen?

  http://www.friatider.se/comment/reply/10504/48773

  ***********************************************************

  Svara
 6. Cain

   /  11/24/2017

  Har de snackat med ledamöternas husdjur? Finns nog mer att hämta…

  Svara
 7. Leif

   /  11/24/2017

  Genusvetenskap är en vetenskap för att jag säger det. Kan vi vara överens om det?

  Svara
  • Kristian

    /  11/24/2017

   ”Antingen är vi överens om att det är som jag säger, eller så får du inga statsbidrag.”

   Som Krugman sade om sitt område: Nationalekonomi är nog en vetenskap, men de flesta ekonomer är inte vetenskapare.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  11/25/2017

   The reformed badboy har väl varit ett koncept ganska länge? (Även att han är aldrig reformed)

   Är feminister här den kollektiva motsvarigheten till ”Ja, han har misshandlat och våldtagit alla sina tidigare flickvänner, men vi har något speciellt tillsammans.” ?

   Svara
  • Grodan Boll

    /  11/25/2017

   Vad jag inte förstår är hur de feministiska kvinnorna som tror på normskapande och signalvärden som om de vore absoluta och sanna inte funderar en extra gång över:

   1 Man uppräder som ett svin och mot allt feminister står för
   2 Man får en kram för besväret och blir en i klubben

   Betänk nu en mottaglig mespropp med bräcklig maskulinitet (som inte får ligga).

   Svara
 8. feministiska fredrik

   /  11/24/2017

  Hyckleriet, godhetsfasaderna spricker… Idel feministmännen som på löpande band nu avslöjas med byxorna nere.

  Något de flesta genomskådat, kategorin: lite för flåsigt lismande sjw-vänster-feministsnubbar som i själva verket använder detta som fasader i hopp om att få ”ligga” eftersom de inte kan få tjejer på normalt sätt. Då tar de till manipulationer, fulknep i värsta fall droger, förtäckta hot och trakasserier eller ännu värre (som i Virtanens mfl fall). Kan de vara karma?

  Svara
  • Senior

    /  11/24/2017

   Det är ju egentligen ganska logiskt:
   De män som skriver under på feminismens bild av män borde ju själva vara sådana män, annars håller man rimligen inte med om den bilden.

   Svara
 9. Senior

   /  11/24/2017

  ”Det är häftigt att betala skatt!”
  -Mona Sahlin

  https://www.expressen.se/dinapengar/mona-sahlin-straffas-for-skattebrott/

  Svara
  • Gigas

    /  11/24/2017

   Hon menade nog att vi har häftiga skatter.

   Svara
  • Pelle2

    /  11/24/2017

   Såg det där och det är ju extra roligt med tanke på hur Magdalena Andersson och andra vänsteranhängare skrek sig blåa eller kanske snarare röda när Leif Östling blev på- kommen med skatteplanering.
   Den socialdemojkratiska hycklaren Sahlin nöjer sig inte ens med skatteplanering utan går direkt på skattebrott.
   S-ministern Heléne Fritzon förökte också slippa betala skatt för EU-inkomster enligt Expressen.https://www.expressen.se/nyheter/s-ministern-ville-inte-skatta-for-eu-inkomster/

   Visst är det skönt för sossarna med sådana moraliska föredömen som Sahlin och Fritzon för att inte tala om Wallström !
   Undrar när Magdalena och Stefan skall gå ut i pressen och fördöma dom ?
   Hur skall framförallt Jan men även Ivar förklara varför sosseadeln har så svårt att leva som dom lär ?

   Svara
  • G

    /  11/25/2017

   Svara
 10. Oj, nu har 1300 psykologer skrivit under ett #MeToo-upprop! Måste vara problem med tafsande psykologer i yrket?

  ”Nära 1 300 psykologer har skrivit under ett nytt upprop. Det skriver DN.

  I uppropet skriver de inte om sina egna erfarenheter – utan riktar fokus mot dem som söker hjälp efter att ha blivit utsatt för sexuella övergrepp.

  – Vi vill ge en röst till personer som kanske inte själva orkar delta i ett upprop, säger en av initiativtagarna, Johanna Ekdahl, till Expressen.”

  https://www.expressen.se/nyheter/nara-1300-pyskologer-i-nytt-upprop/

  Det mest meningslösa uppropet hittills? Psykologer som säger att de finns där till hjälp för traumatiserade offer (med timtaxa, givetvis). Chock…

  Svara
  • Kristian

    /  11/24/2017

   Hehe. Skall vi fråga frisörförbundet om vi behöver klippa oss när vi ändå håller på?

   Svara
 11. Nu namnger Sveriges Radio (!) ”Kulturprofilen”:

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=6828967

  Är detta för att avleda från Lotta Brome? Varför känns det just nu som de sitter och kastar lera på varandra?

  Svara
  • Dreadlock

    /  11/24/2017

   Ja, antagligen för att de ansvariga cheferna , väldig många kvinnor inte klarar av att leva upp till den egna organisationens värdegrund och stävja sexuella trakasserier trots en massiv uppbackning av div. instrument . Man hade kunnat intervenera, med mycket ack och stön för alla inblandade. Ingen orkade dra igenom en sådan apparat. Det är alltid lättare att skylla på svenne banans kvinnosyn, än att syna sina egna kort. En påminnelse också att trots alla fina värdegrunder i kultursfären så verkar det finnas en moral som uppriktigt sagt , skiter i den. Men den ska implementeras överallt …

   Jordan Peterson har ju presenterat en stor undersökning angående kvinnors sexfantasier och där ingår ( Om jag minns rätt)
   Varulv
   Pirat
   VD

   Det var minst sagt en ögonöppnare. Medans män tänder på ungdomliga kroppar och synintryck ( Därför är porrsurfandet så stort) så fantiserar kvinnor om män som har någon slags dominant roll.
   Jag vet att män vet om det. Men är kvinnorna medvetna hur deras fantasier är potentiellt farliga ?

   Svara
   • Grodan Boll

     /  11/25/2017

    Se också andel våldtäktsoffer som får orgasm.

    Det finns några ytterst skamfyllda realiteter även för kvinnor. De är djur de med. Evolutionspsykologin har i brist på andra villiga fått ta de kritiska femininitetsstudierna. På gott och ont. Det är synd att den ibland är ett svart hål av galenskap, för det verkar finnas ett stort behov av att visa kvinnor vad mer kvinnor är än vad de feministiska flosklerna säger.

    Svara
  • Pelle2

    /  11/24/2017

   Ja,det är ju patetiskt att som Ohly och Mogert att skylla på strukturerna för att dom är ett par sexistiska och omoraliska svin.
   Visa lite ryggrad för en gång skull karljävlar !
   Fast många politiker har ju som adelsmärke att vara totalt ryggradslösa och totalt oförmögna att ta ansvar för sina egna handlingar.
   Är man dessutom feminist så måste det ju bero på någon annan att man beter sig som ett svin!!

   Svara
  • G

    /  11/24/2017

   Ja, vi alla minns väl Måns (V), som inte kan styra över sina egna händer, men skyller det på generellt mansproblem…

   ”Jag lät min hand ta tag i hennes rumpa”
   http://archive.is/cObSQ

   Svara
   • förnuftet

     /  11/25/2017

    Köttkompassen har högst prioritet över hjärnan.

    Svara
 12. G

   /  11/24/2017

  Lite mer ang bilden på vita tavlan jag postade från Lamotte för 2 dagar sen…

  ”Tjejer kränkta över killars önskemål – ville själva ha ”stor kuk

  När en niondeklass på sexualundervisningen ombads att lista attribut som de önskade hos det motsatta könet ville killarna bland annat ha ”skitstora tuttar”. Deras svar upprör nu i sociala medier. Problemet är bara att tjejerna själva skrev att de ville ha ”stor kuk” och ”bra rumpa” hos killarna.”
  http://www.friatider.se/tjejer-kr-nkta-ver-killars-nskem-l-ville-sj-lva-ha-stor-kuk
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sexualkunskap-for-niondeklass-sparade-ur

  Svara
  • Det brukar inte fungera med sexundervisning i skolan. Det är för pinsamt. Ofta inte bara för elever men även för lärare. Vi är inte alls så öppna som man tror.
   Tur det?
   En gång skulle jag stå för sexundervisning som socialsekreterare och hjälpa lärare. Ställde låsta brevlådor på lite undanskymda platser i skolan där eleverna kunde stoppa sina frågor. Det blev många. Sedan samlades klass 8-9 och vi svarade på alla frågor fast vi sa att vi tog bara de mest frågade eftersom det var så många frågor. Detta för att ingen skulle känna sig dum.

   Svara
  • förnuftet

    /  11/25/2017

   Gubbar glor, tjejer spanar…

   Svara
 13. Pelle2

   /  11/24/2017

  OT:
  REbecca Weidmo Uvell sågar förtjänstfullt Rättviseförmedlingen sätt att förvanska statistiken för att framhålla att representationen inom media är skev.
  https://uvell.se/2017/11/23/rattviseformedlingen-raknar-fel/

  Svara
 14. G

   /  11/24/2017

  ”Jag är chockad över att ett land som Sverige, där feminismen och jämställdheten varit en ledstjärna, verkar ha odlat fram generationer av fullständigt skräckslagna kvinnor som tigande accepterat händer på bröst och i skrev, sliriga kommentarer och en gråzon av olämpliga beteenden från män. Bildade, starka kvinnor i alla möjliga branscher, har bara låtit det pågå, med andra kvinnors – och mäns – goda minne? Är det samma rädsla som gör att feminismen i Sverige är starkt nationalistisk och bara fokuserar på ”vita män” och helt lämnar andra utsatta grupper åt sitt öde? Är det därför hela landet nu koncentrerar sig på att kollektivt fördöma gränslöst kladdande på firmafester och struntar i att det i Sverige mördas flickor för att de gått på dejt med fel kille, att vi har brutala gängvåldtäkter samt utbrett hedersvåld? Var är uppropet för det grova sexuella våldets offer?”
  http://katerinamagasin.se/nar-kommer-ett-metoo-alla-konsstympade-och-gangvaldtagna/

  Insändare: ”Är feminismen en illusion?
  ..[..]..
  Jag undrar helt stillsamt hur det kan komma sig att kvinnor stillatigande kunnat ta emot så mycket skit. Om man nu inte kunnat göra något för egen hand, varför har man inte talat om sina upplevelser kollegor emellan och därefter tillsammans lyft frågan? Har inte kvinnor så mycket förtroende för varandra att de tillsammans skulle vilja ta itu med en så allvarlig fråga? Vart tog kvinnosolidariteten vägen? Systerskapet?

  Det är märkligt och skrämmande att alla dessa självständiga och självsäkra (ofta kända) kvinnor gjort sig själva till hjälplösa, tigande offer. Ett förhållningssätt som rimmar dåligt med innebörden man vanligen lägger i ordet feminism.

  Det som oroar mig allra mest med #Metoo-upproret är just detta: Är feminismen bara en illusion? Är kvinnan i själva verket en svag, osjälvständig stackars varelse som utan invändningar låter andra (män) styra sitt liv? (forts)”.
  http://www.friatider.se/r-feminismen-en-illusion

  Svara
  • Dreadlock

    /  11/24/2017

   Det finns ingen ” Feminismen” värt namnet idag. Anledningen är att det idag INTE finns någon skillnad mellan könen ifråga om valmöjligheter.
   Dagens feminismen har gömt sig bakom en statistisk verksamhet för att spinna på osanningar.

   Svara
 15. Dreadlock

   /  11/24/2017

  Hittade videon som jag nämnde.

  Spola fram till 02:20 och lyssna resten (ca. 3 minuter allt som allt)

  Svara
  • Grodan Boll

    /  11/25/2017

   Det var en okaraktäristiskt glad och munter Jordan 🙂
   Han brukar annars vara klart torrare.

   Svara
 16. Nils Dacke

   /  11/24/2017

  Instämmer helt och hållet, hade det varit min dotter hade det blivit två tegelstenar och sedan smack!!!, därefter skulle fanskapet haft en röst som en femåring livet ut.

  Svara
 17. Olof

   /  11/24/2017

  Genusvetenskap kan vara en vetenskap. Men så som den utförs i Sverige är den är det inte.

  ”Precis som alla andra vetenskapsområden bygger genusforskningens vetenskaplighet på samma akademiska strukturer och arbetssätt och samma strukturer för inomvetenskaplig granskning som andra forskningsområden, till exempel när det kommer till kollegiala bedömningar, disputationer och sakkunnig­förfaranden.”

  Kollegiala bedömningar är bara användbara om man inte sorterar bort kritiker och ideologiska avvikare. När man börjar premiera ideologisk konsensus, vilket tester som t.ex Sokal, Quinon och Boghossian fake papers har demonstrerat, så faller hela metoden. Och vem som helst som läst lite verk på området är rätt medveten om att dessa fejkartiklar knappast är undantaget, om 4chan hade kommit ut imorgon och sagt att, ehhh, vi gick lite långt, vi har typ gjort hälften av alla publicerade artiklar på området… vi ville bara skämta… trolla lite… men ingen fattade ju… ja, få som betraktat den så kallade genus’vetenskapen’ med kritiska ögon skulle bli förvånade.

  Förvisso är det en allmän svaghet inom humaniora och i Sverige är det extremt undermåligt. Typexempel på senare tid är hur Johan Lundberg vägrades professur (trots de där sakkunniga som ansåg honom lämpad… hmmm?). Förvisso inom literaturvetenskapen, men problematiken går igen – kritiserar man identitetspolitik och postmodernism riskerar man karriären… och resultatet av det är naturligtvis att det går att avfärda påståenden om att ‘vi minsann använder samma arbetssätt och strukturer’ som trams. Nej. Inom verkliga vetenskapsområden välkomnas kritik. Däremot beter sig ideologier och religioner på liknande sätt…

  Och som sagt, vi ser samma tankegångar genomgående. Som påpekades kring jämställdhetsintegreringen – man välkomnade inte några undersökningar, man ‘visste’ redan hur det såg ut. I princip så antivetenskapligt det kan blir.

  Så nej, problemet är inte att genusvetenskapen sysslar med maktanalys. Problemet är att den har så lite intern kritik att dess ‘maktanalys’ är fullständigt skrattretande och kan demoleras av en femåring som just lärt sig prata. Enda anledningen att femåringen inte gör det är att då får den inget lördagsgodis och får gå och lägga sig hungrig.

  Svara
  • Rikard

    /  11/25/2017

   Hej.

   Piper in här med medhåll – visst är det ideologisk och politisk konsensus det rör sig om.

   När göranden och låtanden skall utföras enligt bibel, koran eller partiets bok blir resultatet ett helt annat än om det utförs efter kapitalistisk, evolutionär logik: störst effekt för minsta möjliga investering ger större framgång – paradoxalt nog skapar just denna framgång hos människor möjligheten för ideologisk styrning.

   Det är ingen slump tror jag att bibelns äldre delar talar om vilka sorters mat man skall offra i templet (det vill säga ge till prästerna).

   Sokal och övriga som du nämner vill jag verkligen rekommendera till alla tänkbara – det är tillnyktrande läsning om man så är räknenisse eller besserwisser.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 18. G

   /  11/24/2017

  Eller: http://archive.is/Ys4bH

  Svara
  • Motkraft

    /  11/24/2017

   Rickard, om män i min generation hade hamnat i samma sits som flyktingarna i artikeln så hade vi direkt delat upp i städlag, skrivit listor, regler för tvätt osv. Men hur är det med unga svenskar idag? Tror du de skulle gjort samma som vi icke-ungdom? Eller är det förutom en kulturell skillnad (där män från deras kulturer förväntar sig kvinnor ska göra sådant) också en generationsfråga?

   Det är intressant att åsiktskorridoren vidgats så pass att en journalist vågar fråga och skriva det Peter Kadhammar skriver.

   Svara
   • Rikard

     /  11/24/2017

    Hej.

    Det är en fråga om fostran och nöd, i rätt kombination.

    Nöd kan vara något så enkelt som att känna skam över att man inte lever upp till rättvisa förväntningar från någon man respekterar.

    Min kår, och min arbetsplats, har länge fokuserat på att erodera varje form av skam, varje form av plikt och varje form av respekt.

    När det gäller invandrarmän är det faktiskt ganska lätt – de som har normal IQ jämfört med oss fattar en förklaring om att såhär är det – gilla läget och tvätta eller var skitig. De som envisas med sina ociviliserade ståndpunkter bemöts helt kort med: ”En kvinna klarar av att tvätta, men inte du.”

    Den frasen kanske inte är i linje med den svenska värdegrunden, men den räknas ju bara hos svenskar.

    Sedan är det så att du beskriver en styrka som bara finns hos kulturer i områden med vinter, eller motsvarande vädertyp. Utan samarbete där ego underordnas gruppens resultat överlever man knappast en vinter i Skandinavien under förteknologisk tid – de socio-ekonomiska faktorer som detta skapat i vår kultur borgar för gott samarbete. Det spelar ingen roll om du är hövding eller träl, för fryser gör du lik förbannat.

    Så är icke fallet med kulturer från MENA eller Afrika – deras förfäder valde andra beteenden vilka ligger till grund för dagens värderingar.

    Eftersom det är den mest aggressiva kulturen som vinner vid en konflikt är det idag så att alltfler svenska pojkar anammar landets nya ägares seder och vanor – svensk förknippas med tråkig, feg och mesig, samt rasist.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
  • Det var ju samma sak med romerna på den där tomten i Malmö – man hade ställt fram toaletter åt dom att använda men ”de var för smutsiga”. Okej, städa dom då? Det var ett jäkla liv också när man väl kunde vräka dom efter flera månaders ockupation…

   Svara
   • Rikard

     /  11/25/2017

    Hej.

    När det var svenska hemlösa, många med psykiska problem, som bodde på den tomten så satte man in schaktmaskiner och plogade bort tält och allt vad få pinaler dessa människor hade.

    Inga krav på kronofogde, inga krav på handräckning, inga aktivister, ingen medial bevakning (utom en liten blänkare i Sydsvenskan).

    Av detta lär vi oss att illegala och kriminella zigenare är mer värda än svenskar med psykiska problem enligt svenska myndigheter, svenska media, och svenska vänsteraktivister.

    Men vad svensk vänster anser om människor med psykisk sjukdom och funktionshinder är ju en gammal sanning.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Hämtade patienter från Vadstena (få gjorde det) när de slog igen och kastade de flesta till gatan. Det var skräckkabinett och Vadstena hörde ändå till de bättre. Nu är alla de som hamnade på gatan döda. Enkelt, billigt, gatan.

     Svara
    • Olof

      /  11/25/2017

     Ja. Fast som sagt, de är inte heller värda så mycket att aktivisterna kan tänka sig att städa där. Vilket ju direkt visar att det handlar inte om att de tycker romerna i sig är värda något – det är aktivisternas ömmande för romerna som är det viktiga.

     Virtue signalling. Men för oss som dömer människor efter vad de gör, inte vad de säger eller är, så är det rätt transparent.

     Svara
 19. MiT

   /  11/24/2017

  ”Han berättade ”en farlig historia” – för att få stanna kvar i Sverige”
  https://www.expressen.se/nyheter/han-berattade-en-farlig-historia-for-att-fa-stanna-kvar-i-sverige/

  Svara
 20. Ålänningen

   /  11/24/2017

  Samtidigt I, så är det så att vi håller på implodera, som släkte, som art. Vi har nått I-landsproblemets högsta klimax i kontext. Vad finns kvar annat än att vända oss emot oss själva? Nåt måste vi alltid ha. Nu pratar jag om vissa länder här.

  Vi har det för bra, inga krig, inget konstant elände (betraktat Utifrån-sett-Världen-i stort).

  Samtidigt II det finns en orsak till detta, att just vi har det ”bra”. Eller hur? Det ska vi värna om och det har vi fixa t förut och kommer fixa igen.

  Vi lever inte på en plats där Göran Persson 94-år gammal i sitt palats vägrar abdikera, trots att hela Stockholms-brigaden står utanför med hästar och kep. Samtidigt som hans 30 år yngre hustru handlar för miljoner på Åhlens. Alltmedans halva Sverige svälter.

  Vi alla måste lära oss att prata allvar med varandra, på sammas villkor. Ey, vi har nått den nivån vi har med hårt slit. Vi har inte alltid varit så.

  Även denna blogg kanske, kanske går lite hårt ut ibland med enskilda. Advokat-Emmor allena, vilket skapar än mer polarisering, men jag tror väl inte WTF anser sig som en maktfaktor eller ens vill vara det. Bloggar SKA gå hårt fram. Problemet är väl snarare att de i beslutsfattning kört samma? Brunsmetning som är den värsta sorten som exempel.

  P.S! Jag hade aldrig haft problem med om min vän varit lila, grön, skär eller beige…. fattar inte ens att jag behövde skriva det.

  Svara
 21. G

   /  11/24/2017

  ”Asylrätten handlar inte om schyssta arbetsvillkor för socionomer, lärare, sjuksköterskor med flera!

  Medlemmarna i aktiviströrelsen #vistårinteut – och andra med samma mål, inklusive ett trettiotal ”kändisar” – tycks fast beslutna att genom intensiv kamp sätta den reglerade invandringen till Sverige helt ur spel…”
  http://meritwager.nu/allmant/asylratten-handlar-inte-om-schyssta-arbetsvillkor-for-socionomer-larare-sjukskoterskor-med-flera/

  ”EMN, European Migration Network, om tvångsutvisningar till Afghanistan”
  http://meritwager.nu/allmant/emn-europeiska-migrationsnatverket-om-tvangsutvisningar-till-afghanistan/

  Svara
 22. Rikard

   /  11/24/2017

  Hej.

  En sak som flera berört: det är tydligen aldrig tafsarens fel – vi kan hålla oss till de som erkänner. Är det någon av dem som är man nog att säga: ”Ja, jag gjorde det hon skyller mig för, och det var fel av mig. Jag ber om tillgift. Hur kan jag gälda skulden?” – eller något i anden likartat.

  Det verkar mest vara sillmjölken till h*rbockar och hanrejer som skyller på stjärnorna, på djävlarna och på patriarkatet – själva har det inget ansvar för sitt beteende.

  Det är väl det en feministisk man är, i sitt innersta: en som skyller sitt handlande på något annat än sig själv.

  Om man får komma med ett blygsamt förslag (jag har ‘fälttestat’ det och reaktionen är obetalbar)? Om och när någon frågar er om ni är feminist, så svara: ”Du menar som Virtanen/Fahdakhar/Soran Ismail/ et cetera? Nej, verkligen inte!”

  Apoplektisk, skulle man kunna kalla responsen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 23. Ålänningen

   /  11/24/2017

  Bara för att kommentera mej själv.

  Det kan ju inte bara vara en slump att, ju högre stående på ”i-lands-skalan”, desto mer inte kalla Vår Fader för Vår Fader utan någonting Vår Människa, universitet som gör si och så, mera genus, mindre historia, ner med statyer, Tin-Tin Obelix å i stort sett hela Kalle Ankas Julafton,Talman ska heta talperson, alla ska kränkas av allting, Farsdag borde heta Morsdag, mindre kultur(av gammal art), polisanmäla Antikrundan för att det ens finns som hets mot folkgrupper som inte levt på den tiden osv mer naivt tänk overall…MTV generation!

  Det ÄR summa summarum Darwins tänk ändå. Så vi helt enkelt fajtas mot demoner och en oundviklig framtid? Skulle aldrig falla mig in att påtala vissa könshormoner spelar in här.

  Jag är så glad att jag fick uppleva 80-talet som ung samt dö innan fördärvet.

  Svara
 24. MiT

   /  11/24/2017

  #metoo och ”de feministiska männen”
  https://www.svt.se/special/metooochdefeministiskamannen/

  Svara
  • Dreadlock

    /  11/24/2017

   Stop ett tag . Vad i hela friden är meningen med den här texten i ovanstående länk ?

   ”22-åriga Sanna träffade mannen för första gången för tre år sedan på politikerveckan i Almedalen på Gotland. Hon berättar att hon som ung feminist drogs till den rikskända komikern för hans samhällsengagemang i frågor om jämställdhet och antirasism.

   – Han har aldrig utnyttjat mig sexuellt men han har varit väldigt manipulativ och påverkade mig psykiskt. Han framstår som en vettig person och anses vara viktig i debatten om jämställdhet. Men när han uttalar sig om feminism så vet man att det är skitsnack, säger hon”.

   Manipulativ och påverkande… En 22 årings uppvaknande att det finns avvikande meningar om feminismen ? Snacka om att ha tillbringat 22 år av en skyddat åsiktsverkstad. Avvikande meningar tas personligt som ett slags utnyttjande för personens uppblåsta självuppfattning. Grattis feministföräldrar ! Ni fostrar barn utrustade med personlighetsstörningar. Är ni stolta nu ?

   Svara
   • förnuftet

     /  11/25/2017

    Kvinnor är aldrig manipulativa… eller?

    Svara
    • Grodan Boll

      /  11/25/2017

     Ehm.. ”Det är inte manipulation när man manipulerar uppåt” kanske?

     Svara
 25. MiT

   /  11/24/2017

  Svara
 26. G

   /  11/25/2017

  Svara
 27. michael.

   /  11/25/2017

  Bilden som framträder av kultureliten är en inavlad ormgrop,deras kulturaftnar borde ackompanjeras med banjomusik.

  Svara
 28. G

   /  11/25/2017

  Svara
  • förnuftet

    /  11/25/2017

   Äh, det goda hatet är helt OK.
   Målet helgar medlen.

   Svara
 29. G

   /  11/25/2017

  Bara kvinnor i skolköket? Stort grattis, Malin! Du hittade ett jämställt kök att arbeta i till slut!

  ”Skönt att slippa män”

  Efter sextrakasserierna bytte kocken Malin Bastholm krogkök på lyxrestauranger mot skolkök. Nu jobbar hon med bara kvinnor. ”Det är som en helt annan värld,” säger Malin.”
  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/980683?programid=3052

  Tänk så olika det kan vara. Såg en intervju för några veckor sedan med en kvinnlig sångerska i ett dansband. Hon fick frågan om hur det var för henne att vara ensam kvinna bland 5 män. Hon svarade rakt och tydligt att hon föredrar det och att det enligt henne bara varit positivt, hon förklarade att det inte blir samma typ av tjafs som det kan bli när det är många tjejer i grupp. Och är det någonting som stör någon i bandet så går ingen och håller inne med det, man luftar sina tankar och berättar direkt, man reder ut vad det nu handlar om, och sen går livet vidare.

  Svara
  • Pelle2

    /  11/25/2017

   Och tänk om en man som bytte till ett kök med enbart män skulle skriva hur skönt han tyckte det var.Är det någon som tror att feminkisterna hade stått på rad och applåderat ?
   Det hade skrivits om kvinnohat och unkna män som inte vågar jobba med kvinnor.

   Svara
  • Rikard

    /  11/25/2017

   Hej.

   Malin Bastholm skall inte bli nypt i ändan eller liknande på sitt arbete (eller annars heller för den delen).

   Med det sagt undrar jag hur många kvinnor som utsattes för sådant i helt av män befolkade arbetsmiljöer?

   Det är nog lika många som de män som blir trakasserade på hennes nya arbetsplats.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 30. Anonymouse

   /  11/25/2017

  Aningen trött på det känslomos som ensidigt präglar debatten just nu, därför välbehövligt avsnitt av Flam (#metoo relaterat): https://soundcloud.com/aronflam/69-deconstructive-criticism-with-jan-macvarish

  Svara
 31. G

   /  11/25/2017

  ”En tölp är en tölp, oavsett hormoner

  Jag hade ingen aning om att jag kände så många riktigt radikala feminister. Och tänk att de nästan uteslutande är män. (forts)”
  https://www.fokus.se/2017/11/en-tolp-ar-en-tolp-oavsett-hormoner/

  Svara
 32. MiT

   /  11/25/2017

  Svara
 33. MiT

   /  11/25/2017

  Svara
  • Rikard

    /  11/25/2017

   Hej.

   I Sverige anses detta moraliskt rätt.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • De tar också metallerna som titaninlägg, guldtänder du lämnar efter dig när du kremeras.

    Svara
    • Klimathotet

      /  11/25/2017

     Fattas bara att ugnarna är från J.A. Topf & Söhne

     Svara
    • Frida Gustavlin

      /  11/25/2017

     Rimligen borde stålarna från allmänna arvsfonden gå direkt till äldrevård.

     Svara
     • Olof

       /  11/25/2017

      Eller så utökar vi arvsrätten till kusiner och låter kvarvarande få procent gå rakt in i stadskassan. Arvsfonden saknar existensberättigande idag.

 34. MiT

   /  11/25/2017

  Svara
 35. Frida Gustavlin

   /  11/25/2017

  ”Var tredje kvinna utsatt för sexuella övergrepp.”

  Smaka på klicksuget i den rubriken.

  https://web.archive.org/web/20171125071538/https://www.expressen.se/nyheter/var-tredje-kvinna-utsatt-for-sexuella-overgrepp/

  Det här har alltså vi kvinnor drabbats av
  • Kränkande beteende med sexuella undertoner (17 %)
  • Kränkande sexuella uttalanden (14 %)
  • Tafsande (12 %)
  • Grövre sexuella övergrepp (1 %)
  • Mottagit kränkande bilder av sexuell natur (2 %)
  • På annat sätt (6 %)

  Kränkande beteende med sexuella undertoner, dvs blivit uppvaktade av personer som de inte anser är intressanta, och vad ”på annat sätt” innebär för något kan man ju knappt gissa sig till, sedan skulle jag inte heller kategorisera kränkande sexuella uttalanden som ett övergrepp. Inte heller tafsande och fått tillskickat sig snuskbilder är något övergrepp, ofredande av den grövre naturen möjligtvis.

  Man kan verkligen undra varför de endast frågat kvinnor, för jag är rätt säker på att en nästintill lika stor andel män kunnat pricka för något av de där sexualövergreppsalternativen. Men det är väl som vanligt, en nyans som riskerar att ”problematisera” bilden lite för mycket.

  Svara
  • Det var ju en forskare som applicerade Eva Lundgrens metodik på män som hon använde till ”En slagen dam” för ett par år sedan och det visade sig att mäns siffror var MER ”utsatta” än kvinnor. Det blev så pinsamt att forskaren till slut bestämde sig inte ens för att diskutera de siffror hon kom fram till.

   Som man frågar får man svar således. Jag gissar på att om man skulle ge dessa frågor till män så skulle resultatet knappast bli bättre, så då frågar man hellre inte.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  11/25/2017

    Det räcker faktiskt att gå till BRÅ för att få veta att vi kvinnor är ungefär lika ofta är skitstövlar som män, dock inte lika stora skitstövlar, då mäns våld mot kvinnor, trots att det nu inte existerar några biologiska skillnader mellan könen, tar hårdare.

    https://www.bra.se/nytt-fran-bra/arkiv/press/2014-05-09-brott-i-nara-relation—lika-mellan-konen-men-grovre-mot-kvinnor.html

    Svara
    • Olof

      /  11/25/2017

     Japp, och studier visar att det är mer våld i nära relationer i lesbiska par än heterosexuella, medans homosexuella män hamnar lägst på skalan.

     Ännu ett sånt där trivialt faktum som mosar genus’vetenskapliga’ teorier, men som knappast får diskuteras.

     För en väldigt enkel teori som skulle förklara just det, och som har stöd på andra ställen, är att det är inte pojkar som inte får lära sig att aldrig slå flickor (det får vi alla lära oss), utan det är flickor som inte får lära sig att aldrig slå pojkar (eller någon annan heller för den delen)…

     … och när de väl gör det så är problemet att normer till trots så är den biologiskt drivna instinkten att slå tillbaka tyvärr större hos en del män.

     Om man skulle ta itu med problematiken runt (en del) kvinnors aggression skulle det förmodligen göra betydligt mer för att minska deras utsatthet för partners som tvingas försvara sig själva. Men som vanligt – feminister skiter egentligen i om kvinnor blir drabbade, det är inte de utsatta de är intresserade av att hjälpa.

     Svara
   • Pether

     /  11/25/2017

    http://web.csulb.edu/~mfiebert/assault.htm

    Behövs ingen annan länk än den.

    Svara
 36. MiT

   /  11/25/2017

  Svara
  • En sådan blogg behövs även i Sverige.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  11/25/2017

    Svara
   • x

     /  11/25/2017

    @hllviken
    Varför?
    Vad jag vet så finns det ingen Hollywood i Sverige.
    Förresten vem bryr sig om vad inavlade skådespelarhen håller på med.

    Svara
 37. x

   /  11/25/2017

  Roger Mogert är förlåten efterom han varit gift med Veronica Palm.

  Nu kommer belöningen, han är värd varenda krona för att han stått ut så länge:
  ”Roger Mogert får miljoner i avgångsvederlag”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/roger-mogert-far-miljoner-i-avgangsvederlag

  Svara
  • Pelle2

    /  11/25/2017

   Tycker att det är ironiskt att manshataren och radikalfeministen Palm var gift med en man som kränker kvinnor.
   Det ena kanske är en följd av det andra ? Dv.s att Palm blev en manshatande radikalfeminist för att hon var gift med en man som sexuellt trakasserar kvinnor ?

   Svara
  • Säger man upp sig själv på grund av svinaktigt ( förlåt grisar) beteende förstår jag inte varför man ska få betalt. Blir man sparkad och är inte dömd är en annan femma.

   Svara
 38. x

   /  11/25/2017

  Frigiditet + köttkompassen = #Metoo

  Svara
 39. Pelle2

   /  11/25/2017

  OT:
  Anne Heberlein på Ledarsidorna skriver bra om kränkningar. Hon avslutar med följande:

  ”Min poäng är att det finns anledning till besinning. Jag menar att vi bör reservera begreppet kränkning för de grova övergreppen, för handlingar och händelser som allvarligt inskränker individens frihet och som ifrågasätter hennes värde som människa.
  Det kan inte vara upp till var och ens subjektiva uppfattning att avgöra om han eller hon blivit utsatt för en kränkning.
  Att någon kallar dig ”lilla gumman” är ingen kränkning. Det är snarast en förolämpning.
  Att bli behandlad av en kvinnlig läkare kan aldrig någonsin vara en kränkning. Om någon blir kränkt i det fallet, så är det läkaren.”

  https://ledarsidorna.se/2017/11/krankning-for-minsta-smasak/

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  11/25/2017

   ”Alla har rätt till sin berättelse!”

   Alla berättelser är lika mycket värda, alla kulturer är lika mycket värda, allt är lika mycket värt, inte minst människovärdet. Suck. Att Rosana Dianmarca (V), en av #metoo:isarna som skriker allra högst, hoppade på #metoo-tåget med att återge den upplevda kränkningen att en bekant politiker frågat om ”hon lärt pappan att amma” nu när hon kom tillbaka från en föräldraledighet räcker som skildring för att ifrågasätta en god portion av legitimiteten i uppropet. Jag vet, jag har skrivit den tidigare, men den talar verkligen sitt tydliga språk.

   Svara
 40. Missnöjd man.

   /  11/26/2017

  Var det inte här på WTF som det speglades en artikel från Sundsvall där en kvinna i 60årsåldern polisanmält en man i 80årsåldern för sexuella trakasserier då han upprepade gånger sagt ”Hej” till henne då de mötts i kvarteret?
  Sätter man nivån där är det ju närmast kvinnorna som ägnar sig åt diskriminering om man inte accepterar att vissa personer säger hej till dig.

  Svara
 1. Vad hände 2017? Del 6 | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 11 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: