Var kommer alla hashtaggar ifrån?

Den senaste tiden har ju lite olika hashtaggar sköljt över oss och det har varit väldigt välkoordinerat, väldigt välregisserat och väldigt…förutsägbart…? Man behöver liksom inte vara en Einstein för att förstå att det hela drivs av någon samordnande organisation eller av några personer. Samtliga dessa taggar alltså. Det är också någon som har maktens öra eftersom politiker mer än gärna ställt upp, inte bara på bilder med välkända predatorer som man hållit käft om, utan på intervjuer där man förklarat att man vill bedriva politik utifrån hashtaggarna.

De flesta förstår också att dessa kampanjer är ett led i att motverka trycket som finns för att Brå ska ta fram uppdaterad statistik för är det ännu en sak som är väldigt klar så är det att man i dessa kampanjer stenhårt trycker på att allt minsann är vanliga svenskar.  Det är vad som är syftet, det är glasklart. Man vill absolut inte se en ny uppdaterad rapport från Brå. Så därför blåser man på.

Men var kommer alla de här hashtaggarna ifrån?

tyst i klassen6.png

Ida Östensson verkar känna till dem rätt väl i alla fall, långt innan de är officiella. Hon verkar sitta på Kanarieöarna och samordna. Vilken slump att hon var inblandad va? Nu har jag inte kollat varje namn på listan men de jag direkt känner igen är aktivister LÅÅÅÅÅÅÅNGT ut på vänsterkanten. Så jag gissar på goda grunder att samtliga sk ”kontaktpersoner” befinner sig långt ut på vänsterkanten. T ex Jenny Bengtsson är en känd kommunist, Zandra Thuvesson har t ex tidigare varit politisk sekreterare åt Alice Bah Kuhnke.

elza-dunkels-gaddade-sig-fc3b6r-gudrun.jpg

Elsa Dunkels har jag nämnt i det här inlägget. Men som sagt, jag gissar på mycket goda grunder att samtliga befinner sig långt till vänster och att flera av dem brukar agera som rena aktivister med typiska extremvänsterperspektiv när de gör något.

Jag hade tänkt låta det här passera rätt obemärkt eftersom det ändå är uppenbart att det är ett vänsterextremistprojekt för att det är så tydligt men så såg jag dagens #tystiklassen och blev nyfiken på de som sägs vara de bakom.

tyst i klassen7.JPG

Jag tror som sagt att det är andra mer erfarna aktivister bakom. Men de sägs stå bakom i alla fall och när jag såg dem så tänkte jag, heeelt taget ur luften givetvis, att det nog finns en del vänstersympatier där.

Och det gör det. Det är Ung Vänster, Vänsterpartiet, SUF, Rättvise, Unga Feminister, Fi osv i massor. Hos den äldre var det inte så mycket, mest V och UV, men hos den yngre…

tyst i klassen

Och när jag såg den där så blev jag såklart ännu mer nyfiken, Julia var den jag kollade först men det är ju tydligt att man kapat hashtaggen för vänsterextremistisk propaganda.

tyst i klassen3

Hos den andra kan man se det där. Och just sånt där kan man nog se hos alla på Östenssons lista. Det finns skäl till att de är livrädda för att Brå ska uppdatera sin rapport.

tyst i klassen8.JPG

Men det jag hajade till över var det där. Listan från Östensson, det var där jag såg den.

Alla de här taggarna, kan det inte komma nåt bra ur det då? Även om det är styrt av vänsterextremister? Naturligtvis kan det göra det. Men man bör veta vilka som ligger bakom och vilken agenda de faktiskt driver. De är bara intresserade av vänsterextrem politisk propaganda i första, andra och tredje hand. Detta ska användas under hela valåret. Det är vad det är till för. Propaganda.

De vill inte diskutera Brås senaste siffror. De är inte intresserade av fakta. De vill inte veta varför sexualbrotten rusar i höjden. De vill bara leva i sin fantasi och samtidigt tvinga alla andra att också leva i den.

sexbrott 2005 till 2016 tabell.JPG

De vill inte veta att anmälningsbenägenheten är exakt samma 2005 som 2017, 11%, men att anmälningarna per 100 000 inv har ökat med 50% mellan 2005 och 2017. Man kallar det för ökad anmälningsbenägenhet ändå.

Vem vet, det kanske finns en del korrespondens mellan t ex Östensson och Kulturdepartementet för någon som vill att begära ut? Eller någon annan? Östensson känner toppolitiker ganska väl, Maria Arnholm t ex sitter i styrelsen för Make equal. Även Miljöpartiets förra partisekreterare, Anders Wallner, var involverad tidigare. Och en på listan, Thuvesson, har ju t o m varit Bah Kuhnkes politiska sekreterare.

Som sagt det kan faktiskt vara bra att veta vilka som ligger bakom…

MVH

MiT

 

 

Lämna en kommentar

217 kommentarer

 1. Jan

   /  11/23/2017

  Om det finns någon rättvisa så kommer det att bli en backlash mot de här politiskt styrda massupproren. Medierna är slappa och okritiska och kollar inte upp upprorsstiftarna. Dessutom är de så indränkta i värdegrunder så att de inte förstår att FI, SUF, Ung Vänster med flera har en politisk agenda att föra fram. De får passera som omväxlande experter, forskare eller offer i medierna. Trots att de alla är organiserade i extrema politiska rörelser. Många journalister är korkade helt enkelt. Särskilt på lokalradiostationer där de mest korkade får anställning.

  Ponera att Sverigedemokraterna drog igång en massa upprop mot invandringsbrott, stenkastning mot blåljuspersonal, åldringsbrott och illegal invandring. Hur skulle medierna agera då? Skulle de bjuda in Arnstberg med flera som experter? Skulle sverigedemokrater få agera offer i TV? Vad tror ni?

  Svara
  • Senior

    /  11/23/2017

   Nej, medierna är inte ”slappa och okritiska”, de är en del av det.
   De förstår mycket väl den politiska agendan, de är ju själva en del av den.
   Varför tror du att media bjuder in just dessa aktivister som experter?

   Vi vet redan hur media agerar när meningsmotståndare drar igång något.
   Vi har ett exempel med ”folkets demonstration” och hur dessa behandlades av media.
   Media är allt annat än slappa och okritiska nör det gäller SD eller andra meningsmotståndare. -De är nämligen en del av den vänstra propagandamaskinen.

   Svara
   • Anders Karlsson

     /  11/23/2017

    Helt rätt Senior, journalisterna och aktivisterna är nära vänner och kompisar, ja, t.o.m. gifta, sambo samt släkt med varandra. Flera Aktivister är anställa på SR/SVT samt övrig media.
    Skall det vara så svårt att kontrollera??

    Svara
   • Senior

     /  11/24/2017

    Jag kan till och med drista mig att tillägga kommentaren att media rent av är en av de största pådrivarna.

    Svara
 2. Ytterst viktigt för vår framtid att belysa ”hjärnan” bakom dessa samordnade attacker!

  Alla samhällsomvälvningar tidigare i historien har letts av ulvar i fårakläder och det verkar vara så nu också.

  Svara
 3. Dreadlock

   /  11/23/2017

  Håller med Jan

  Till frukost serveras patriarkatet, till lunch Patriarkatet, till middag Patriarkatet.
  Frågan är idag : Vem knullar vem, och för vilken orsak ? På den nivån är vi idag, det krävs 2 för att dansa Tango…

  Svara
  • Hmm

    /  11/23/2017

   Säger du det till en som blivit våldtagen också? Att den varit med på tangon? 🤮

   Svara
   • Jans

     /  11/23/2017

    Problemet jag tror flera här identifierar är att våldtäkterna nu tenderar att drunkna i allt annat som – faktiskt på riktigt – är av mildare karaktär. Dessutom är det extremt fokus på statusmän i statusmiljöer men nästan inget fokus alls på det övriga, det finns i periferin men inte mycket mer. Det är ju också ganska tankeväckande att ett upprop för skolorna alltså handhas av folk på vänsterkanten med kopplingar till V m.m. Det är rätt uppenbart att deras ”listor” kommer att modereras för att tona ner eventuell immigrationsrelaterad problematik.

    Svara
   • Dreadlock

     /  11/23/2017

    @Hmm
    Säger du det till en som blivit våldtagen också? Att den varit med på tangon? 🤮

    Det jag menade är att mindre nogräknade individer sliter saker från den berömda kontexten, och försöker få det till att det är mansklubben ( det s.k patriarkatet) stöttar varandra för att bete sig som en gris.

    Det är inte patriarkatet som våldtagit. Det är individer. Resten av ”patriarkatet” vill inte ha med såna grisar att göra. Ganska stor skillnad tycker jag.

    Svara
  • Hmm

    /  11/23/2017

   Eller mig där jag satt på tåget? Borde jag enligt dig stannat hemma annars så var jag med på tafsande-tangon?

   Hur har det gått för dig förresten? Är du fortfarande en underbetald ingenjör? Har du lyckats byta jobb än och därmed fått en löneökning? Jag vet vad jag gissar på.

   Svara
   • Jans

     /  11/23/2017

    Men menar du att detta tafsande nu inte kommer att upprepas eftersom ett antal kändisar får fina uppslag i DN-kultur? Viss, det verkar ju faktiskt som att några kultur och medieäckel åker ut i kylan men det lär nog inte spela någon större roll för gemene kvinna i kollektivtrafiken.

    Personligen tror jag dessutom nya medieäckel står och laddar i kulisserna, de kommer att lyssna in vilken taktiken för 2020 skall vara, lite småjusteringar så kan man nog köra igen för så länge status lockar och inte kvinnor är intresserade av att vända ryggen till kombinationen status och gris så kommer detta bara att bli en parentes. Så faktiskt, det krävs två i tangon till förändring.

    Svara
 4. Hmm

   /  11/23/2017

  Metoo har inget att göra med de ökande siffrorna av sexuella övergrepp, vilkas orsak jag är helt eniga med er om, utan om gamal ost som aldrig vädrats ut. Därför är dagerns ”nya” övergrepp inte interesanta ur metoo-perspektivet.

  Jag kan dessutom intyga på att metoo är något som alla kan skriva under på oavsett politisk hemvist. /liberal

  I övrigt så låter ditt inlägg lite väl mycket som en konspiration i syfte att kunna avfärda en verklighet ni inte vill erkänna.

  Metoo har varit min vardag hela mitt liv. T o m mitt i vinter rejält påklädd osminkad på tåget mitt på dagen sittandes och läsandes i min mobil har jag blivit taffsad på av en främmande man som jag inte har sagt något mer till än att bekräfta att sätet bredvid mitt var ledigt. (Ja han fick bittert ångra att han tyckte min kropp var fair game).

  Jag ser att även de som jag känner som goda män som är smarta och allmänbildade har svårt att ta in hur det är att vara som kvinna. Att de inte ser eller har sett. Det är synd men också har det nog varit väldigt bekvämt för dem att blunda. Det minsta de kan göra nu är då i så fall att tro på oss kan jag tycka.

  Synd om man ska bli besviken då.

  Svara
  • G

    /  11/23/2017

   ”har inget att göra med de ökande siffrorna av sexuella övergrepp, vilkas orsak jag är helt eniga med er om”

   Bra. Alla är eniga om att det är anmälningsbenägenheten som ökar. Och enligt trovärdiga experters uttalanden i trovärdig media har anmälningsbenägenheten dessutom ökat ännu mer sedan Metoo startade.

   Svara
  • Melmac

    /  11/23/2017

   Att trakasserier, övergrepp och våldtäkt är avskyvärt och jag är säker på att alla här skriver under på att det måste upphöra.
   Att Metoo är en övertrycksventil som öppnat och att det behövs tycker nog också de flesta.
   Det som är problemet är dels dubbelmoralen att vissa ska hängas ut och sparkas, andra hyllas och ska gullas med, trots att det är lika dana obekräftade anklagelser. Dels så är det tragiskt att de som verkligen råkat illa ut drunknar i bruset av de som fått t. Ex en klapp I röven. Inte ok det heller men en viss skillnad mot att bli våldtagen i alla öppningar av ett gäng störda kräk!

   Svara
   • Hmm

     /  11/23/2017

    Vem menar du på det har gullats med och inte blivit sparkad? Virtanen? I så fall så kan jag informera om att det görs påtryckningar om det varje dag.

    Varför jämföra två dåliga saker? Varför ens ta upp en sorts vidrighet som inte kommer drabba dig på sin arbetsplats men det andra kan och gör det? Ska vi inte då ta i från tårna och säga att det inte är lika illa som en atombomb?

    Att sedan lösryckt ta en klapp på rumpan, bara ordet klapp tycker jag är att förminska vad som sker, säg dask istället, och inte förstå att vad som skett med dasken inte är slut där utan inse att dasken i sig är en markering om makt och rangordning är ett problem i sig. Vidare så kommer aldrig den där dasken ensam och mer kommer komma en annan dag och man bara spänner sig och kan inte slappna av utan är ständigt på sin vakt, för det vet man att så blir det. Eller plumpa kommentarer. Något följer alltid efter.

    Svara
    • Melmac

      /  11/23/2017

     Varför jämföra? Nä vi kan döma alla brått efter samma måttstock om du tycker det är bättre.
     Fråga den tjejen som blev våldtagen om hon tycker att det hon drabbades av ska värderas samma som en klapp i röven?

     Svara
     • Hmm

       /  11/23/2017

      Extra tydlig med dig nu.

      DASK på rumpan kan ske på arbetsplats. Faktum att det är vanligt förekommande.

      Grov gängvåldtäkt inte så troligt att det kommer ske på de vanligaste arbetsplatserna.

      Atombom i huvudet inte heller så troligt att det kommer ske på en arbetsplats.

      Varför jämföra något som sker på en annan plats med något som sker på en arbetsplats? Cancer är mer troligt att du kan ta som en relevant jämförelse på arbetsplatser med dask i röven.

      Eller strunt samman. Vi kör på din linje för jag kan ju faktiskt både bli daskad på och våldtagen på en buss så vi kör som du tänker.

      Du har brutit en arm. En annan har brutit ryggraden. Med din filosofi så ska du varken berätta eller få hjälp med din arm för det finns en annan som har brutit ryggen.

      Toppen! Vi säger så. Du har härmed inga problem eller krämpor som du någonsin får lyfta för det finns, och det lovar jag dig, minst en här i världen som har det värre än du. 👌

     • MiT

       /  11/23/2017

      ”Du har brutit en arm. En annan har brutit ryggraden. Med din filosofi så ska du varken berätta eller få hjälp med din arm för det finns en annan som har brutit ryggen.”
      Snarare inte tränga sig före den med bruten rygg i kön och hojta hur extremt hårt drabbad och otursförföljd man är. Skrika om att det handlar om brutna ben och att inget brutet ben är viktigare än nåt annat och att en bruten arm leder till bruten rygg.

     • Hmm

       /  11/23/2017

      Snälla MiT ge mig inte den lätta om att män har sämre simultankapacitet eller inte klarar av att hålla två parallella tankar i huvudet på samma gång.

      Snälla….

     • MiT

       /  11/23/2017

      Har du tänkt på att det kanske faktiskt kan vara du som inte är så bra på det som du tror? 😉

     • Hmm

       /  11/23/2017

      Och eftersom att jag märker att jag måste. Förtydligande.

      Det är alltså fullt möjligt att lösa två problem på samma gång. Hej vem vet. Lösningen på det ena kan vara öppningen på det andra.

      Jag kan inte vara ensam här med att ha läst matte och fysik?

     • Hmm

       /  11/23/2017

      Eller, ni som är så rättfärdigade inte har ni löst eller behövt hjälp med några av era egna problem innan ni har sett till att alla som har det värre har fått hjälp först. Inte då…

      Fråga. Vad har ni gjort för att stoppa hederskulturen?

      Jag kan ju nämna för den av er som är intereserad att i fråga i tid och engagemang så har jag mitt på det torra.

      Er tur!

     • Hmm

       /  11/23/2017

      PS då MiT

      Jag är en av dem som ständigt tycks vara förföljd av otur men jag antar att du menar att jag egentligen har mig själv att skylla, finns få andra sätt att tolka din kommentar.

      Så jag lämnar för idag med ett You just proved my point and I rest my case.

     • MiT

       /  11/23/2017

      Det finns MASSOR med andra sätt att tolka den. Din är nog dock en av de mer underliga gissar jag.

     • Jans

       /  11/23/2017

      @Hmm:
      ”Det är alltså fullt möjligt att lösa två problem på samma gång.”

      Det är inte säkert att det går att lösa två problem samtidigt. Det är en resursfråga. Under pressande omständigheter kanske man måste prioritera. Fråga ambulanspersonal som kommer till en stor olycksplats. Tar de gaphalsarna eller de tysta först. Fattar du liknelsen med metoo?

    • Jans

      /  11/23/2017

     Vet du vad jag tror du missar Hmm? Att maktspel i de olika könskombinationerna ser olika ut. Om vi bortser från riktiga sexuella övergrepp (alltså sex under tvång på riktigt) så tror jag kvinnor helt klart utsätt för mycket mer sexrelaterat maktspel från manliga överordnade än vad män utsätts för dito av kvinnliga överordnade. Men män utsätts också för maktsepel och jag har upplevt situationer på mitt jobb med både manliga och kvinnliga överordnade som varit extremt kränkande, men utan den sexuella vinkeln.

     Jag vill nog mena att många av de sakerna som i metoo-hysterin jämställs med sexövergrepp snarare hör hemma i kategorin kränkande maktutövning. Det har mycket mer gemensamt med den typen av kräkningar än det har med reellt sexuellt våld.

     Parentes: Vad gäller dask på rumpan så är det väl faktiskt en av de saker som kvinnor gärna gör på män till skillnad från en hel del annat tafsande?

     Svara
  • MiT

    /  11/23/2017

   Men du förstår inte att det ex som du nämner här (och andra ex) är ingen som tycker att någon ska stå ut med. Finns ingen som sagt något sådant eller inte vet om att det kan vara jävligt. Det vet alla att det kan vara.
   Det man vänder sig mot är att radikal vänster ska ha lösningarna när de aldrig någonsin har haft en lösning på en enda sak. Vi vet alla vad som kommer ur detta, mer radikal vänsterpolitik. Man ska trycka ner ännu mer i halsen på folk från dagis och uppåt. Det är syftet. Enbart alltså. Det är därför de är så aktiva med sina hashtaggar. Det är bara därför de är så flitiga. Det vet du också.
   Detta samtidigt som man ÖSER in vuxna män som låtsas vara barn och massor med folk som har en riktigt jävlig patriarkal ryggsäck med sig som vi inte har någon levande som upplevt ens i fantasin. Och som garanterat inte ens behöver släppa på minsta lilla av sitt gamla utan kan fortsätta som vanligt.

   Svara
   • Hmm

     /  11/23/2017

    MiT När jag läser ditt kommentarsfält, nej det gör jag inte. Jag har läst det i flera dagar och ser bara hur ni tycker att det är överdrivet och att ni inte tror på det som berättas.

    Och visst kommer vänstern försöka åka snålskjuts som vanligt och så klart så måste det pareras, men jag är ledsen, att verkligheten och hur grov och omfattande den är måste komma upp till ytan och det är slut med stt ensam försöka göra sin röst hörd då den kommer drunkna i alla som vill tysta den och alla som låter det ske.

    Sedan så hoppas jag verkligen stt historien slutar att upprepa sig så att du inte får rätt att de fulaste fiskarna får simma vidare.

    Svara
    • MiT

      /  11/23/2017

     Nej, vänstern kommer inte att försöka åka snålskjuts, de styr hela apparaten. Eller inte ens vänsterns utan vänsterextremister är det som styr. Sådana som på riktigt tror att svenska män uppfostrar sina söner till att bli våldtäktsmän.

     Svara
     • Hmm

       /  11/23/2017

      Hur menar du att de kan styra vad jag har varit med om och hur viktigt att det får ett stopp?

      Och om du nu är så orolig över det, för det är jag lite också, gör något annat än att misskreditera dem som berättar då. Hjälp dem istället till upprättelse och ta ifrån vänstern dess plattform genom att erbjuda ett alternativ.

      För genom att vara emot dem som berättar så kommer du driva dem rätt i famnen dit du inte vill ha dem.

      För en sak är säker. De ljuger inte. De berättar om sina liv som de verkligen är.

     • MiT

       /  11/23/2017

      Jag misskrediterar ingen, jag upplyser om vilka som står bakom och högst troligtvis varför. Det är liksom inget jag hittar på att det finns massor som skrivit under men som själva säger att de inte har drabbats av något. De säger ju det själva?

     • Jans

       /  11/23/2017

      @Hmm:
      Man måste nog säga att MiT har ett ganska starkt case när det gäller vilka som ligger bakom ”uppropen” och detta är ju inte unikt för detta fall. Så har det varit ett flertal gånger när det gäller aktioner som får stort medialt genomslag. Om du verkligen är liberal som du skriver så kanske du borde träna dig på lite mediekritik. Det är ju inte bara den här bloggen som brukar ta upp de aspekterna. Du måste också ta med i beräkningen att det man lite förenklat kan kalla godhetsindustrin™ (som #metoo nu mer och mer börjar bli en del av) har en hel del ekonomiska intressen i att underblåsa olika typer av kampanjer som genererar åtgärder med statligt stöd. Det handlar om pengar, om att synas och om att marknadsföra sig själv och sina föreningar.

      Resultaten utvärderas aldrig.

     • MiT

       /  11/23/2017

      Vi kan nog räkna med att Make equal framöver kommer att skicka in välformulerade bidragsansökningar baserat på alla de här ”uppropen” där de presenterar lösningar som garanterat innebär vänsterextremism. Fler miljoner ner i fickan på Östensson och hennes förening (som de valt för att inte behöva redovisa lika noggrant vart pengarna tar vägen…)

  • Melmac

    /  11/23/2017

   ”I övrigt så låter ditt inlägg lite väl mycket som en konspiration i syfte att kunna avfärda en verklighet ni inte vill erkänna.”

   Exakt här gör du det felet som alla gör som vill diskutera detta på ett seriöst sätt men faller platt ner.
   DITT inlägg…. NI inte vill erkänna.

   Håll dig till att kritisera den du skriver till utan att dra in alla andra i det. Det är ingen mer än, i det här fallet, Dreadlock som ansvarar för det han skriver!

   Svara
   • Hmm

     /  11/23/2017

    Tja, jag har läst flera av inläggen här under flera år och framförallt de senaste dagarna och det är fler än en som tycker och skriver lika allernativt ger tummen upp. Tycker du att jag ska namnge varenda en? Precis som det namnges varenda en av radikalfeministerna som det tänks på när det diskuteras här? Du menar på att jag är helt ensam om att känns mig nödgad att ta till generella svepande utryck? 🤔

    Svara
    • Hmm

      /  11/23/2017

     PS Ditt citat från mig var riktat till MiT. 🙂

     Svara
    • Rikard

      /  11/23/2017

     Hej.

     Om du inte namnger den vars åsikt du opponerar dig mot eller som du finner felaktig, stötande eller som du på något annat sätt reagerar på, hur skall någon kunna bemöta dig seriöst då? (Du är inte ensam om att göra så, så detta är riktat mot alla, även mig själv.)

     Om jag skrivit: ”Jag tycker #metoo är en häxprocess som undergräver rättssystemet [lång utläggning med historiska paralleller].”

     Och du sedan skriver: ”En del jämför #metoo med allt möjligt gammalt trams”.

     Hur skall någon då veta vem och vad du opponerar dig mot?

     Peka ut den, och vad den gjort, som du anser gjort fel, eller som du vill sätta fokus på. Svepande kommentarer betyder noll trovärdighet, precis som överklasskvinnorna inom #metoo och de professionella agitatorer som ligger bakom. Cissi Wallin skall ha heder av att hon vågade namnge sin (påstådda*) våldtäktsman – när kommer nästa kvinna som vågar peka ut med namn?

     Att peka ut någon utan att kunna styrka sitt påstående kan vara förtal. Att falskeligen ange någon för brott i syfte att skada dem är ett brott.

     Om de kvinnor som pekar ut män – alla män! – inte vågar ta den risken det innebär att nämna namn saknar de trovärdighet.

     Jag reserverar mina sympatier för de kvinnor som lider alla helvetets kval efter den våldtäktsvåg invandringen medfört – var är deras kampanj utan krav på bevis? eller måste de vänta en tio-tjugo år och göra karriär först, innan det blir relevant?

     Var är #metoo-kampanjen för dessa kvinnor?:
     [http://katerinamagasin.se/bianca-muratagic-fler-valdtakter-sverige-just-nu-bosnienkriget/]

     Ett citat: ”3430 våldtäkter anmäldes första halvåret 2017, alltså 19 anmälda våldtäkter per dag.” Det är inte på Dramaten eller hos Aftonbladet eller statens tvångsfinansierade propagandamedia, utan överallt det sker. Ändå är det inte dessa kvinnor #metoo vill fokusera på.

     Annan nyttig läsning:
     [https://www.bra.se/brott-och-statistik/statistik-utifran-brottstyper/valdtakt-och-sexualbrott.html]

     Vill du, och vågar du, så kan du gräva fram de gamla rapporterna från sjuttio- och nittiotalen och dra ut kurvan tillbaka till ca 1976.

     Du förstår, jag har sett detta förr. Hur kvinnorörelsen väljer sina fall för maximal medial uppmärksamhet helt utan att bry sig om de verkliga siffrorna eller den verkliga situationen. De fattiga, arbetarkvinnor eller helt vanliga medel-Svensson (medel-Mohammed, där jag bor) kan brinna och försvinna för allt vad de fina folket bryr sig – de har ju sin senaste kampanj att göra karriär på.

     Om jag skriver något du vill invända mot – rikta det mot mig. Det tål jag, och det gör du också, det är jag säker på, för kvinnor är starkare än de ofta vågar tro! (Vilket skall läsas som kamratlig uppmuntran, och ärligt menad sådan – jag drar mig för emojis då de urvattnar språket till apstadiet.)

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
 5. G

   /  11/23/2017

  Herregud, MiT. Vilken soppa. Det är dock bra att du rör om i soppan med detta blogginlägg 🙂

  Svara
 6. G

   /  11/23/2017

  Hasse = komiker. David/Kodjo = komiker…

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  11/23/2017

   Rasism har blivit normaliserad i sverige, men inte som den rasistiska antirasiströrelsens och identitetspolitikens förespråkare menar, utan att begreppet går att använda till så mycket mer än tidigare, om rasismen nu finns överallt är snart alla rasister, och denna normalisering av begreppet betyder även att ordets innebörd vidgas och att innehållet tappar sitt värde. Och resultatet blir att vem som helst kan kalla sig rasist utan att skämmas. Det är så klart olyckligt, men ansvaret ligger givetvis på dem som på lösa grunder anklagar andra för att vara rasist – och de som drabbas är de som utsätts för faktisk rasism.

   Svara
 7. Hmm

   /  11/23/2017

  Logga in
  STÄNG

  Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)

  Sport

  Anja Pärson: ”Det hetsades om vem som kunde ta på mina bröst”
  00:38. Idrottare, supportrar, förbundsanställda och sportjournalister samlas för att bryta tystnaden kring machokultur, sexuella trakasserier och övergrepp inom idrotten. 2290 kvinnor samlas nu under #timeout.
  UPPDATERAD IGÅRPUBLICERAD IGÅR
  Över 2.000 idrottskvinnor har skrivit under #timeout, idrottens upprop mot sexism, machokultur, sexuella trakasserier och övergrepp. Anja Pärson, Thelma Ernst, Irma Helin, Maja Reichard, Ida Björnstad, Helen Alpstig och Nilla Fischer är sju av dem. Här förklarar de varför de står bakom uppropet.

  Skriv ut Rätta artikel Spara artikel

  Foto: Nicklas Thegerström
  Anja Pärson, fd alpinstjärna, numera tv-kommentator

  Varför ställer du dig bakom uppropet?

  – Jag tycker det är viktigt att man fortsätter belysa problemet och att det aldrig tystnar. Jag vill ge mina barn en möjlighet, för det är den nya generation som ska efterleva det här och det tror jag kan ske om vi fortsätter vara obekväma och göra vår röst hörd.

  Tror du att idrottsvärlden skiljer sig från andra delar av samhället vad det gäller sexism, machokultur, sexuella trakasserier och övergrepp?

  – Nej, kolla hur stor procent kvinnor det är bland tränarna och som sitter med i styrelserna? Under den tiden jag åkte i världscupen så dök det kanske upp en eller två kvinnliga tränare. Många slutar på grund av den kultur som är och det förtryck som finns, att man nedvärderas och inte ses som kunnig helt enkelt.

  Har du själv varit med om situationer där du känt dig kränkt?

  – Under en tid blev det en sport bland vissa män att hetsa varandra om vem som kunde ta på mina bröst eller rumpa på dansgolvet eller i baren. Jag slutade helt att gå ut. Det blev en vardag att män tog sig friheten att pussa på mig när de ville ha en bild och när de även tog nackgreppet log jag bara för att slippa tjafs. Det händer än i dag att speciellt äldre herrar greppar tag i min nacke när de vill ta en selfie. Det går kalla kårar i hela min kropp!

  Varför är det så svårt att anmäla övergrepp?

  – Jag tror det största problemet är att det tillhör vår vardag så mycket att man inte reagerar på de övertramp som finns. Det finns uppenbarligen ett maktbehov hos män, så det känns som det är dags för kvinnorna att äntligen få sin röst hörd.

  Finns det en risk att de här uppropen bara dör ut?

  – Nej, det här får inte sluta med tystnad, utan det måste fortsätta i det dagliga. Det här är ingenting som går att vända på en hashtag, men det är en fantastisk början.

  Foto: PETTER ARVIDSON
  När jag skrev positivt om en spelare på facebook fick jag en sexinvit.

  Thelma Ernst, ordförande MFF Support

  Varför ställer du dig bakom uppropet?

  – För att det är viktigt att det tas upp, att man äntligen pratar om det, och det är dags för idrottsrörelsen att gör sin röst hörd.

  Tror du att idrottsvärlden skiljer sig från andra delar av samhället vad gäller sexism, machokultur, sexuella trakasserier och övergrepp?

  – Nej, vi har ju senaste dagarna sett att det är ett problem i alla branscher, och man stärks av varandra när man pratar om det med sådan kraft. Idrott för oss är en livsstil, byggd på ett enormt intresse. Och då ska man kunna känna sig trygg.

  Kan du ge exempel på situationer där du själv stött på det här inom idrotten?

  – Jag vill inte kommentera det jag varit med om, eller enskilda situationer. Men i breda drag har jag läst och hört om berättelser om allt från idrottslärare i skolan som vägrade lämna tjejernas omklädningsrum och bara stod och tittade när tjejerna duschade. Det kan också vara att man blivit tafsad på när man stått på läktaren. Eller om man varit på en basketmatch och stöttat sitt favoritlag och sedan skriver ett hyllningsinlägg till en av spelarna och får och därefter får ett privat meddelande från spelaren med en sexuell invit.

  Foto: ANDREAS L ERIKSSON
  ”Att en spelare tappar sin handduk några meter från mig är ingen slump”

  Ida Björnstad, sportjournalist

  Varför ställer du dig bakom #timeout?

  – Ända sedan #metoo började har jag varit som paralyserad och inte vetat i vilken ända jag ska börja. Inte för att jag inte varit med om sådana situationer utan för att de varit ett stort spektrum från A till Ö och jag har inte vetat var jag ska börja och därför hamnade jag lite på sidan av kampanjen utan att själv dela med mig. Men nu känner jag att jag vill vara en del av det och att det var dags att ta ställning.

  Tror du att idrottsvärlden skiljer sig från andra delar av samhället när det gäller sexism, machokultur, sexuella trakasserier och övergrepp?

  – Jag tror att machokulturen inom vissa idrotter speglar av sig i samhället. Den är en stor del av mångas uppfostran och jag tror därför att den har en viktig roll. Så länge du befinner dig i ett omklädningsrum kan du ta till uttryck som annars inte är accepterade i samhället. Jag tror att vi måste ändra uppfostran i omklädningsrummet.

  Finns det några särskilda situationer där du känt dig kränkt?

  – Jag har bevakat JVM i ishockey för TV4 och CMores räkning i några år och det börjar redan i de åldrarna. De kan gå bakom mig och säga: ”titta på hennes sexiga rumpa” eller ta kontakt med mig i sociala medier. När de är i grupp kan de vara rätt nedlåtande, och se mig som ett objekt och inte en kvinna som utför ett professionellt arbete och det är direkt kränkande.

  – Det har varit så många gånger som jag fått en hand på rumpan innan sändningar. Attityden hos några manliga kollegor har varit ”hon fick bara jobbet för att hon är kvinna”.

  Varför tror du att det är så svårt att anmäla?

  – För att machokulturen har blivit normaliserad. Många gånger är det inte stora grejer, det är subtila saker. Att en spelare står några meter ifrån mig och ”tappar” handduken är ingen slump tror jag, men det är subtilt. Det är svårt att anmäla någonting man är så van vid. Vi är uppvuxna i en värld där det är okej om en kille beter sig illa ibland.

  – Man blir frustrerad och förbannad över alla historier som kommer fram, men det känns som en revansch för oss kvinnor att det kommit fram i ljuset och svept över världen. Men man får inte glömma bort att vi behöver jobba vidare med det här. Vi måste börja i yngre åldrar samtidigt som vi försöker ändra de äldres attityder.

  Foto: KENTA JÖNSSON
  En man kysste mig på munnen på Fotbollsgalan utan förvarning.
  Irma Helin, fotbollsspelare Linköping/Djurgården

  Varför ställer du dig bakom uppropet?

  – För att det inte är en dag för sent, med ett upprop mot orättvisor. Jag ser det som min skyldighet att nå ut till fler, och alla som har modet bör följa efter, för det är allas kamp.

  Tror du att idrottsvärlden skiljer sig från andra delar av samhället vad gäller sexism, machokultur, sexuella trakasserier och övergrepp?

  – Nej, det tror jag inte. De punkter du tar upp ser vi absolut i idrottsvärlden.

  Kan du ge exempel på situationer där du själv stött på det här inom idrotten?

  – Gud ja. Nu senast på Fotbollsgalans efterfest. Då kom en man, som vi kan kalla fotbollsintresserad, fram och kysste mig på munnen utan förvarning, och förklarade att han var glad för att jag bytt klubb. Han var säkert 30 år äldre än mig, och det var absolut inte okej. Tror aldrig han hade gjort så mot en herrspelare.

  Finns det särskilda situationer där du känt dig kränkt?

  – Jag spelade med killar tills jag var 15-16 år. Och man fick höra ”vad gör en tjej på planen”, eller ”du kan ju inte spela”.

  – Och jag har varit på föreningsfester där män tagit mig på rumpan. Och det är ju mest män som har positioner som tränare, ledare eller sitter i styrelser.

  Bör det enligt din mening finnas fler kvinnliga ledare inom damfotbollen?

  – Ja, absolut. Det finns kvinnliga ledare som skulle kunna göra det hur bra som helst, extremt bra. Jag hoppas verkligen fler vill ta chansen.

  Foto: Marc Femenia
  Det är mycket kommentarer som: ”Har du sett hennes rumpa?”
  Maja Reichard, simmare

  Varför ställer du dig bakom uppropet?

  – I mitt liv har idrotten betytt så himla mycket och jag tycker det är jätteviktigt att alla tjejer ska känna sig trygga inom idrotten, både som aktiva och ledare. Du startar ofta som liten och du ska fortsätta hela ditt liv.

  Tror du att idrottsvärlden skiljer sig från andra delar av samhället vad det gäller sexism, machokultur, sexuella trakasserier och övergrepp?

  – Uppenbarligan finns det överallt, det är det vi sett nu. Men det är så accepterat i vissa lägen så man tänker inte ens på det. Jag håller på med simning där alla går runt i baddräkt och badbyxor och man får kommentarer om folks kroppar. Det blir på något sätt okej att kommentera som ”Har du sett hennes rumpa? Och den där baddräkten?”.

  Har du själv stött på det?

  – Inte överdrivet mycket, men då och då. Folk kanske inte kommenterar mig när jag är med, men man vet att diskussionerna pågår där bakom någonstans.

  Varför är det så svårt att anmäla övergrepp?

  – Du måste ha så mycket bevis och har du inte det så blir du utpekad som den där som anklagade. Nu pratar jag utifrån en aktivs perspektiv och säg att du anklagar en tränare, har du inte bevis, vad händer då? Andra kanske tycker om den här tränaren, du blir undantryckt av de andra aktiva och du får kanske inte chansen att vara med på det där landslagslägret för att den här personen har makt.

  Foto: MELI PETERSSON ELLAFI
  Det är svårt att veta när man ska koppla in polisen.
  Helen Alpstig, sakkunnig barn- och ungdomsfrågor och samordnare för värdegrundsfrågor på Stockholmsidrotten

  Många av de som vittnar om övergrepp inom idrotten utsattes som barn. Helen Alpstig hoppas att #timeout ska göra att barn vet att de har någon att vända sig till.

  – Jag tror att det kommer att bidra till en bättre idrott och att vi kan ägna oss åt idrott och inte annat. Att man ska kunna känna sig trygg, säger Helen Alpstig om varför hon ställer sig bakom #timeout.

  Som Sakkunnig barn- och ungdomsfrågor och samordnare för värdegrundsfrågor på Stockholmsidrotten hoppas Alpstig att uppropet ska föra med sig att barn och ungdomar kan säga ifrån om de tycker att en tränare beter sig på ett jobbigt sätt.

  – En tränare får inte använda sin tränarroll för att få kontakt med barn utanför idrotten, till exempel på snapchat. Det är inte alla barn som vet det.

  Hon tror också att det är svårt för många att veta var gränsen går.

  – Jag tror att det är väldigt få som anmäler eftersom de inte vet att det är fel. Det finns ett kunskapsglapp, för ibland är de ju egentligen bara puckade och tror att de är lite roliga. Det är svårt att veta när man ska koppla in polisen.

  Alpstig menar att det finns olika relationer mellan tränare och ungdomar men att det finns sätt att förebygga de som är osunda.

  – Fler vuxna ska känna till relationerna mellan tränare och ungdom för att barnen ska vara trygga.

  Men om ungdomarna ändå känner sig otrygga eller osäkra finns det hjälp att få.

  – Jag vill att de ska känna att de kan höra av sig till exempel till mig om de är osäkra på en tränares beteende, säger hon.

  Foto: CARL SANDIN
  Den manliga idrottaren hyllas, och som tjej får man inte vara som man vill.
  Nilla Fischer, fotboll, VfL Wolfsburg och landslaget

  Varför ställer du dig bakom uppropet?

  – Först och främst tycker jag att det känns extremt viktigt att göra motmakt på alla sätt jag kan mot orättvisor och diskriminering. Idrotten ska vara en demokratisk folkrörelse, där ska det inte finnas trakasserier eller övergrepp i någon form. Idrott ska fostra, där ska alla kunna känna sig trygga och fria. Och jag hoppas därför att uppropet ska leda till förändringar.

  Tror du att idrottsvärlden skiljer sig från andra delar av samhället vad gäller sexism, machokultur, sexuella trakasserier och övergrepp?

  – Ja, det tror jag. Jag anser att sexism och machokultur sitter ihop, och framför allt inom idrottsrörelsen hyllas den manliga idrottaren som ett ideal. Det blir problematiskt inom idrotten då utövaren främst bedöms utifrån prestationer, så länge macho-mannen presterar så behöver laget honom, eller det idrottsförbund han representerar. Kulturen lämnas oberörd och utövaren likaså. Machokultur för mig innebär att deltagarna inte får vara som de vill och att männen ska uppnå eller iklä sig vissa stereotypa ”manliga” egenskaper. Inom idrottsrörelsen innebär dessa egenskaper ofta nedvärderande och sexistiska åsikter mot kvinnliga idrottare eller så kallade ”dam”-sporter. Även machokultur och sexism genomsyrar våra strukturella förutsättningar att utöva idrott och inga särskilda kontrollorgan eller myndigheter som kanske finns i andra delar av samhället kan korrigera detta.

  Är du överraskad över det genomslag #metoo fått?

  – Både ja och nej, vi lever ju trots allt tyvärr i ett patriarkat. Men kvinnor stärker varandra. Jag tror många känner att de inte behöver känna skam, utan vågar stå upp för sig själva och varandra. #Metoo är positivt, men samtidigt skrämmande, med tanke på omfattningen. Jag hoppas att uppropen leder till förändring. Män måste lyssna och ta kollektivt ansvar. Jag hoppas och tror att det blir så också.

  Kan du ge exempel på situationer där du själv stött på det här inom idrotten?

  – Jag har fått dödshot både hemskickat och via sociala medier bland annat. Även utsatt för andra trakasserier där män skriver att ”jag inte borde spela fotboll utan hellre borde vara hemma i köket”, och att bli utsatt för att andra härskartekniker är vardag för oss kvinnor på männens arena. Män vill skydda det som är deras, damlag prioriteras bort när det kommer till planer, budget och omklädningsrum. Men vi är värda det vi har, och oändligt mycket mer.

  Finns det särskilda situationer där du känt dig kränkt?

  – Att få dödshot för att jag utövar mitt arbete räcker och blir över tycker jag

  Svara
  • G

    /  11/23/2017

   ”Vi måste börja i yngre åldrar”….

   ”De får en miljon av Zlatan

   Zlatan Ibrahimovic delade för första gången ut sitt pris ”Number 10” på Fotbollsgalan. Vinnare blev Locker room talk som får en miljon kronor. ”Helt overkligt”, säger Julia Frännek.”
   http://www.folkbladet.se/nyheter/finspang/de-far-en-miljon-av-zlatan-om4900739.aspx

   Svara
   • Hmm

     /  11/23/2017

    Ja visst var det bra? Lite otippat från honom och jag är osäker på om han mest är ute efter bra PR med det struntar jag i. Pengarna kommer komma till bra användning iaf. 👍😊

    Svara
    • Melmac

      /  11/23/2017

     Att ständigt misstänkliggöra män oavsett vad de gör eller säger gör ju inte det hela bättre, eller hur?

     I så fall har vi en hel hög med Dramatenelitister som fick ordentlig bra PR när SVTPlay sänder live ifrån uppläsningen från scen.

     Om det ska vara lika så ska det vara det på riktigt också, inte bara när det passar. Svin är svin oavsett vad personen har mellan benen.

     Svara
    • Lövet

      /  11/23/2017

     Bra där Hmm – inte kan man skriva nåt positivt om en man utan att åtminstone slänga med en liten bit bajsmacka…😟

     Svara
   • Nightrunner

     /  11/23/2017

    Någonting säger mig att Zlatan är ”kungen” av locker room talk…

    Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  11/23/2017

   dra fram namnen gärna med bild

   Svara
 8. Eric

   /  11/23/2017

  Nästan bara unga kvinnor som agerar nyttiga idioter åt Soros för att störta vår civilisation. Vilka blir de största förlorarna av resultatet? Unga kvinnor.

  Svara
  • Hmm

    /  11/23/2017

   Du har inte följt uppropen på metoo hör jag eller lagt märke hur demografin ser ut.

   Och hur skulle de förlora menar du? Att de slutade med att inte våga säga till när någon tar för sig av deras kroppar? En förlust enligt dig?

   Svara
   • Eric

     /  11/23/2017

    De propagerar ju för välfärdsstatens undergång och massinvandring av kulturer med en medeltida kvinnosyn inslag. De gör vita män till sina fiender. De gör sig själva och sina döttrar till framtidens förlorare. #metoo är ju precis som bloggägaren skriver, ett sätt att föröka dölja varifrån de uppenbara grova sexualbrotten kommer ifrån.

    Svara
    • Eric

      /  11/23/2017

     Ett par grammatiska fel i texten ovan, jag vet.

     Svara
    • Hmm

      /  11/23/2017

     Erik: Nej det är inte det metoo belyser. Det gäller historier som är betydligt äldre än det som sker nu de senaste 10 åren. Det är en annan arena. Man kan belysa ett problem ändå. För vi är väl eniga om att invandra inte kommer ut på arbetsmarknaden?

     Det är så tråkigt att ni inte vill veta. Att ni inte vill tro. Och som alltid så är inte det största problemet med rötäggen utan med de goda människor som väljer att inget göra.

     Jag undrar, har ni ens döttrar? För ni kan inte vara ok med hur arbetsplatser har sett ut framtill nu? Krogen? Bussen?

     Är ni det så gråter jag nog en skvätt och slutar tro på bra människor lite till.

     Svara
     • Eric

       /  11/23/2017

      Jaha, så det är därför den här rökridån kommer 10 månader före ett val, och när en riksdagsmajoritet vill se en utvärdering av invandrares sexualbrott? Gråt du, det är inget jämfört med de tårar som alla döttrar kommer att få fälla i framtiden på grund av resultatet av feminism och PK.

      De här #metoo historierna är löjliga, det är inte ens polisanmält. Sanningen i de flesta fall är att kvinnor har gått med på saker för att få vara med och leka i finrummen.

      Att de sedan ångrat sig för att inte utdelningen varit god nog, är ju bara patetiskt. Är kvinnor verkligen totala veklingar? Det här ska ju i många fall handla om inbitna feminister. Where is the girl power?

      Vissa kvinnor har alltid tagit sig fram sängvägen. Detta kommer knappast att ändras.

     • MiT

       /  11/23/2017

      Nja, de är inte löjliga alls. Däremot så VET man att det är extremister som ligger bakom och de har alltid ett politiskt syfte. I det här fallet så är syftet att blåsa på så mycket man kan för att få incitament för ännu mer extremistpolitik att trycka ner i halsen.

     • Hmm

       /  11/23/2017

      Ja så duktigt av svenska vänstern av att lyckas få USAs filmbransch att starta metoo ett år innan val i Sverige. Det var inte dåligt av dem inte. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

      Att ni inte fattar att detta har i decennier legat och pyrt under ytan och bara väntat på gnistan som skulle till är ofattbart. Det har ju dessutom gjorts försök att lyfta det innan, men tydligen så skulle det till att det stora landet i väster behövde legitimera det för att något skulle ske.

      Och ni som sitter här och tycker att politiker plaskar runt i en ankdamm ni plaskar mest av alla. För metoo är större än Sverige. Det sveper över hela världen just nu.

      Pröva att följ utländsk media någon gång. Det skulle gagna er.

     • Hmm

       /  11/23/2017

      Ang ditt sista anförande om ifall metoo är sanning eller inte eller huruvida de flesta har gått med på något eller inte förtjänar inte ens att bemötas. Du säger direkt att jag ljuger.

      Det här säger jag till dig. 🖕

      Har du en dotter så beklagar jag henne.

     • Eric

       /  11/23/2017

      #metoo är inte alls stort i de flesta länder. Bara i de länder där radikal feminism fortfarande har ett starkt fotfäste. Att #metoo blåsts upp just nu är ingen slump. Soros starkaste fästen, däribland Sverige, är hotade.

      Ingen dom = inget konstaterat sexuellt övergrepp.

      Eller gillar du häxjakt och pöbelvälde med facklor och högafflar? Uppenbarligen.

      Vänta du bara, vindarna vänder just nu. Conservatism is the new counter culture!

     • Hmm

       /  11/23/2017

      Eric: Ta nu ut ditt huvud från din sten och lär dig ett andra språk så att du kan följa utländska nyheter. Tycker du tex att radikal feminister är tongivande eller ens befintliga i Mexico?

      Och oj vilken pöbel det blivit. Hela tre eller fyra stycken av tusentals vittnesmål i Sverige har blivit namngivna.

      Men du, i vilket fall, med tanke på att domstolarna inget gör och att mycket av det man råkar ut för inte ens är åtalbart, det tilsammans med dig här nu gör att jag tror på att det enda som kommer hjälpa är att hänga ut asen.

      Plask plask på dig! 🦆 🦆🦆💦

  • MiT

    /  11/23/2017

   Fast Soroskonspirationer är rätt tröttsamma…

   Svara
   • Patrik S

     /  11/23/2017

    Varför då? Det är välbelagt att Soros pumpar in mångmiljonbelopp (som han tillskansat sig genom spekulation mot valutor på 90-talet, med arbetslöshet och social utslagning som följd) i vänsterextremistiska organisationer som ägnar sig åt samhällsomstörtande verksamhet. Hade dessa ens existerat utan Soros pengar?

    Svara
    • Hmm

      /  11/23/2017

     Hur fick Soros Weinstein att begå övergrepp? Eller någon annan för den delen?

     Fråga, är folie billigt i år?

     Svara
    • x

      /  11/23/2017

     @Patrik S
     Det skulle vara intressant veta varför du menar att spekulation leder till ”arbetslöshet och social utslagning”.
     Kommer tänka på en viss mening i låten Sånt är livet: ”Den man förlorar, vinner en annan”.
     Om någon förlorar på spekulation, så finns det ju alltid vinnare i motsvarande grad och då torde det i så fall leda till mindre arbetslöshet och mindre social utslagning på något annat håll.
     Det värsta/bästa med så gott som alla konspirationsteorier är att de inte håller ihop logiskt vid en närmare granskning.

     Svara
 9. G

   /  11/23/2017

  ”Är du överraskad över det genomslag #metoo fått?

  – Både ja och nej, vi lever ju trots allt tyvärr i ett patriarkat.

  Kan du ge exempel på situationer där du själv stött på det här inom idrotten?

  Jag har fått dödshot både hemskickat och via sociala medier bland annat.

  Män måste lyssna och ta kollektivt ansvar. Jag hoppas och tror att det blir så också.”

  Svara
  • Hmm

    /  11/23/2017

   Vad är det du vill belysa?

   Svara
   • G

     /  11/23/2017

    Att jag inte har något annat val än att ta ansvar för hennes mottagna dödshot såklart. Det lönar sig inte alltid att vara man, trots patriarkat och allt.

    Svara
    • Hmm

      /  11/23/2017

     Tja det beror väl på vilken jargong du har haft med dina polare eller bad du har låtit passera, men det vet du bäst själv.

     Men visst har du aldrig använt ett feminint ord som kärring etc som skällsord? Du har väl aldrig varit en del av det samhället som bidragit till att kvinna ses som något lägre eller sämre? Handen på hjärtat? Hånat någon med att säga att de kastar boll som en tjej? Eller något annat. Du kanske menar på att du är en snöflinga.

     För du tror väl inte att hon har fått dödshot i egenskap av sin prestation på planen? Du tror väl inte på allvar att någon man är så passionerat engagerad i damfotboll att de skulle bry sig om hon förlorade eller vann en match? Inte efter att du har följt MITs blogg.

     Svara
     • Hmm

       /  11/23/2017

      Och bara så att vi är väldigt tydliga med varandra, jag anser att det är mitt kollektiva även som kvinna att ta ansvar och att belysa och erkänna de problem som ställs inför män och de förväntningar som samhället har på mansrollen idag dom är direkt negativa för mannen som människa och individ.

     • Hmm

       /  11/23/2017

      Örk det blev rörigt….

      Och bara så att vi är väldigt tydliga med varandra, jag anser att det är mitt kollektiva ansvar även som kvinna att belysa och erkänna de problem som ställs inför män och de förväntningar som samhället har på mansrollen idag som är direkt negativa för mannen som människa och individ.

     • Nilsson

       /  11/23/2017

      Du menar på allvar att sexism leder till dödshot? Och i förlängningen tafsningar och våldtäkter? Du har köpt radikalfeministernas ”våldspyramid” rakt av?
      Om jag någon gång har fällt en sexistisk kommentar så leder det INTE till att jag eller någon annan måste tafsa på en kvinna.
      Du har aldrig sagt nåt sexistiskt om män? Fick det dig eller någon annan att misshandla en man?
      #metoo är hur bra som helst om det får handla om sexuella övergrepp, att ta upp sexistiska uttalanden och hatmail kommer att urvattna hela kampanjen.

     • Hmm

       /  11/23/2017

      Nilsson: Aha, så du anser inte att ord har betydelse och skapar strömningar i samhället? Att grövre och grövre ord inte leder till att något piskas upp och till ett mer och mer eskalerande beteende?

      Då har du inga problem med Isalm som religion då heller? Att de fritt ska få propagera sina dogmer och att du inte tror på att det kommer att leda till extremiss och terrorism?

      Oki doki! Måste vara skönt att vara så naiv.

      PS Ja jag är starkt emot all jargong som tex inhåller ord som manshat och hata män. Och vet du det är faktiskt inte så vanligt att kvinnor uttalar sig sexisitskt om män och allt som anses som manligt står fortfarande som högt i rang idag och att vara en man är bättre än att vara en kvinna. Det går inte att förolämpa en man med ett manligt skällsord. Inte ens ordet kuk är särskilt dåligt. Det närmsta vi kommer där blir gubbe men det är mer åldersrasism än sexism.

     • Hmm

       /  11/23/2017

      Ha ha, humorn och enögdheten i att jag får tumme ned när jag säger mig stå på männens sida och vilja kämpa och lyfta de frågor som får er att må dåligt är oslagbart. 👋🤣

      Att få tumme ned för att man inte anser att någon som blivit våldtagen eller tafsad på har varit med på någon tango är bara sjukt. 🤮🤢😷

      Så nu vet ni vilka som hänger här. 👍👌🤔

     • MiT

       /  11/23/2017

      Ja det är säkert därför. Enbart därför. Finns absolut ingen annan orsak…

      I alla fall för mig är det viktigt att veta vilken agenda som ligger bakom och jag ser Östensson, då drar jag öronen åt mig eftersom hon är extremist. Och driver en extremistagenda. Tror du det är en tillfällighet att samtliga (förmodligen) på hennes lista hittas långt åt vänster? Brukar vänsterextremister ha goda uppsåt med sina kampanjer? kan du nämna någon sådan kampanj?

      Och jag såg Maria Roth (damhockey) prata om detta och hon sa att hon själv inte drabbats av nåt speciellt. Men hade skrivit under ändå. Såklart… För här ska det blåsas upp siffror, nu pratar man om 2200 underskrifter i stället för om de som drabbats. Är ju mycket roligare för extremister att prata om 2200 eftersom det är en hög siffra.

     • Pelle2

       /  11/23/2017

      @Hmm
      Jag tycker varken du eller någon annan kvinna eller man har ett kollektivt ansvar för de brott som andra människor begår.
      Det är en farlig väg att gå att kollektivt skuldbelägga människor utifrån deras kön eller någon annan medfödd egenskap.Vi vet ju av historiska erfarneheter vad sådant kan leda till.
      Jag tror heller inte att särskilt många av oss på denna bloggen inte tror på att sexuella övergrepp begås för du vore genuint blind eller korkad om du inte vet att så är det.
      Men jag vågar påstå att de flesta av oss män inte begår övergrepp mot kvinnor och vi tycker att ett sådant beteende är helt åt helvete.

      När man läser debatten idag kan man få för sig att var och varannan man sysslar med att sexuellt trakassera kvinnor och jag tror att sådant gör att vi män som inte trakasserar kvinnor vänder taggarna utåt eftersom vi inte är sådana.
      Om vi ändå blir dömda på förhand så är man ju inte särskilt benägen att engaera sig i att förbättra vårt samhälle.

     • Hmm

       /  11/23/2017

      MIT Gaah hade skrivit ett långt svar och så valde sidan att uppdatera sig och så försvann det. Ska se om jag orkar skriva om det.

     • MiT

       /  11/23/2017

      Hahaha, har själv drabbats av sånt. Man sitter där och ska precis trycka på ”SÄND” och så bara försvinner allt 😛

     • Hmm

       /  11/23/2017

      MiT Förtår inte ditt första stycke vad det syftar på.

      Ang Roth så har jag inte läst det du påstår så jag väljer att argumentera utifrån att du uppfattat det korrekt.

      Du menar alltså på att det spelar stor roll om det är 2200 eller 2000 st som skriver på? Du menar också på att man tycker att behöva vittna om metoo är ”roligt”?

      Du tror alltså inte på att Roth har direktupplevda erfarenheter fastän det kanske inte har rört hennes kropp eller person? Eller kan det vara så har varit med om något men att hon inte vill, orkar berätta för att hon vet att det kommer komma som ett brev på posten frågor från familj och vänner och dem vill hon inte oroa eller orkar älta allt med. Den tanken har inte slagit er?

      I det här fallet, metoo, så skriver kvinnor oberoende av politisk hemvist sina berättelser. Eller tror du på att så många kvinnor i så många yrken har blivit extrem vänster över en natt. Ligger det så till att ni så ovilligt vill tro på det att du klamrar dig fast vid den teorin? Att extremvänster diktar ihop historier till tusentals kvinnor. Tiotusentals.

      Vad skulle det göra er för ont att jag ska kunna veta att jag kan gå till en arbetsplats och inte känna mig otrygg eller förvänta mig att kunna bli förnedrad om så ”endast” verbalt. Varför tror ni inte på att det finns även svenska män som anser att kvinnor är lägre varelser och inte lika kompetenta som en man?

      Läser du inte vad som skrivs i dina kommentarer MiT?

      Ni har ju Jan här som påminner er varje dag om det jag nu säger. Han har ju ordagrant skrivit upprepade gånger att han inte anser att kvinnor är lika kompetenta som män(och grövre), och jag har inte sett en enda av er säga emot honom på just den punkten. (Brasklapp att jag långtifrån alltid läste här). Hur tror ni Jan skulle bemöta mig på sin arbetsplats? Tror ni inte på att det finns massor med Jan där ute?

      MiT du har här i din blogg flera av dem som är problem för kvinnor i deras liv. Eric har genom åren inte heller varit nådig i sin syn på kvinnor. Och MiT, jag kan garantera dig att du känner minst en person som är upphovet till en historia som vittnar under metoo.

     • MiT

       /  11/23/2017

      Första stycket syftade på det här
      ”Att få tumme ned för att man inte anser att någon som blivit våldtagen eller tafsad på har varit med på någon tango är bara sjukt. 🤮🤢😷”

      Och Roth sa det på sporten igår. Finns alltså inte att läsa vad jag vet.

      ”Du menar alltså på att det spelar stor roll om det är 2200 eller 2000 st som skriver på? Du menar också på att man tycker att behöva vittna om metoo är ”roligt”?”
      Du läser inte vad jag skriver. Alls. Jag menar förstås inte de som drabbats av något vilket du mycket väl förstår. Media däremot ÄLSKAR sånt här… Och det handlar ju inte om 2000 eller 2200 vilket du också förstår. Vad tror du media tycker är mer intressant, om det varit 220 (vilket är många nog) eller 2200? Hade det slagit lika bra om det varit 220? Hade de offrat 50% av tiden i morgon-tv om det varit 220? Antalet underskrifter SKA förväxlas med antal som drabbats, det är meningen.

      Här kan du själv höra och se vad Roth säger
      https://www.svtplay.se/video/15966574/sportnytt/sportnytt-22-nov-18-25-1?start=auto&tab=2017
      Hon t o m poängterar att hon själv inte drabbats av något allvarligt.

      ”I det här fallet, metoo, så skriver kvinnor oberoende av politisk hemvist sina berättelser. Eller tror du på att så många kvinnor i så många yrken har blivit extrem vänster över en natt. Ligger det så till att ni så ovilligt vill tro på det att du klamrar dig fast vid den teorin? Att extremvänster diktar ihop historier till tusentals kvinnor. Tiotusentals.”
      Det handlar inte om det utan vilka som står bakom och varför. Man får gärna stötta detta och man behöver inte alls vara extremvänster för att skriva på men då ska man inte yppa ett enda ord när vänsterextremism baserat på detta senare ska implementeras på bred front. Det var tydligt att det kommer att ske när Regnér var med i Gomorron Sverige igår. Det handlade om just detta.

      ”Vad skulle det göra er för ont att jag ska kunna veta att jag kan gå till en arbetsplats och inte känna mig otrygg eller förvänta mig att kunna bli förnedrad om så ”endast” verbalt. Varför tror ni inte på att det finns även svenska män som anser att kvinnor är lägre varelser och inte lika kompetenta som en man?”
      Du tror att extremistvänstern med Östensson i spetsen har lösningen? Finns väl ingen som påstått att inte svenska män kan vara svin? Vad har du fått det ifrån? Det påpekas ju för fan varenda jävla gång som en sorts brasklapp man måste slänga in eftersom det alltid ska dyka upp nån som säger ”jaha så du tror inte att någon svensk man bla bla bla bla”?

      Jan (om du menade honom) är inte representativ för svenska män alls.

      Eric som du diskuterade med idag skrev sin första kommentar (vad jag kunnat utröna av IP) i januari i år under annat namn. han har haft ett par olika namn beroende på vad eller vem han velat provocera. Eric är dock den han använt nästan till alla men det är bara 21 st totalt. Han har skrivit 1 i jan, 1 i mars, 2 i juni, 6 i juli, 1 i aug, 1 i sept och resten nu i nov varav 6 st är från idag.

      Och nej, jag kan garantera att jag inte känner någon som är upphovet till något övergrepp. Riktigt övergrepp alltså och inte stått för nära eller skämtat och såna saker.

      Det är som sagt fritt fram att stödja och hylla alla hashtaggar hur mycket man vill men då får man också stödja och hylla det som hashtaggarna syftar till, att införa vänsterextremisters ”lösningar” på problemen när de kommer. För du är väl ändå medveten om att ALLT som sker idag och som kommer att ske pga av detta enbart är vänsterextremisternas ”lösningar”? I deras lilla värld är den svenska mannen det värsta som existerar. Jag vill i alla fall inte ha mer av sådant utan mindre.

      Kan du nämna ETT enda ordentligt problem som vänsterextremister har löst med sina ”lösningar”? Ett enda bara?

     • Hmm

       /  11/23/2017

      Pelle2: Kommentarerna här på bloggen kunde lätt lura mig att tro något annat. Att de flesta här inte tror på att det begås övergrepp men om att det inte är särskilt vanligt.

      Jag både tror och vet att de flesta inte gör det. Men om så bara en av 10 gör det så är det fortfarande en halv miljon av Sveriges befolkning och resten blundar och ser ingenting allternativ skyller på kvinnan att hon drog själv på sig det.

      Men det är, som du kanske själv läst ovan, till er som inte begår övergrepp som jag vänder mig till. Och jag tror inte heller på arvssynd eller kollektiv skuld, jag tror däremot på kollektivt ansvar och på att varje människa kvinna som man måste se sin del i vad som sker i samhället och viktigare göra sin bit.

     • Melmac

       /  11/23/2017

      Ledsen Hmm, men jag vägrar ta ansvar för vad andra människor gör. Vuxna människor tar vuxna beslut och bör då också ta de vuxna konsekvenserna. Det har inte med kön eller nått annat att göra, det har med individen att göra. Jag kräver inte att du ev. ska ta ansvar för de kvinnor som kränker (för de finns, har råkat ut för dem mer än en gång och de är lika jävliga som männen) däremot anser jag att alla bör visa mer civilkurage oavsett händelse eller kön.

     • Hmm

       /  11/23/2017

      Melmac: Det räcker så bra med att du tar ansvar över vad du själv säger och gör eller inte gör. Det är det enda ansvaret jag förväntar mig från dig. Det och insikten av att vad du gör eller inte gör kommer påverka åsikter andra har och hur de väljer att agera på dem.

      Du lever inte ensam på en öde ö. Om du räcker fingret mot någon när du är arg så bör du ta ett visst ansvar att du kan få en smocka i huvudet. Sveriges lag har t o m paragrafer för provokation.

      Om du uttalar dig nedvärderande om kvinnor så att andra unga hör så har du ett ansvar för vad som kommer ske i samhället när någon tar de orden till sig och väljer att agera på dem.

      Eller menar du på att Usam bin Ladin var helt oskyldig till alla döda för han uttalade ju enbart ord och gjorde inte själva jobbet själv?

      Ni kan inte vara så omedvetna om vad ni säger och gör kan påverka andra? Eller menar ni på a att jag ska skuta kämpa emot begrepp som hata alla män? För de orden kan ju inte leda till någon skada eller att unga pojkar mår dåligt. På allvar, menar ni det?

      Skönt i så fall för det är en rött jobbig kamp jag för så då kan jag ju sluta?

     • Hmm

       /  11/23/2017

      MiT Du nämnde inte media så det var helt omöjligt för mig att förstå vem du syftade till. På min höjd så trodde jag att du menade att vänstern tyckte det var roligt. Så jo då jag läste vad där stod.

      Nu är det du som inte läser. Jag har redan ett sagt att jag utgår från att du uppfattat Roth rätt och två att jag absolut inte tror illa om alla eller ens de flesta män. Jag har heller inte sagt att Jan är represtativ (en Eric har funnits här med samma åsikter IP nummer eller inte) jag har enbart visat på förekomsten och att om det inte behövdes gå längre än till detta kommenstorsfält inse att det ändå är hyfsat vanligt förekommande.

      På rak arm då jag inte är instatt eller ens tycker om vänstern, nej det kan jag inte.

      Jag vidhåller, du känner mist en men du känner förmodligen inte till vad eller vem.

      I övrigt se mitt svar till dig längre upp.

     • MiT

       /  11/23/2017

      Media var bara ett exempel, det finns ju andra organisationer som ska börja casha in så småningom också. Jag syftade på de som profiterar på detta på något sätt.

      Jag känner inte heller till att de haft lösningen på något. Men du vet lika väl som jag att det är deras ”lösningar” som kommer att gälla. Det är det man understödjer genom att inte bry sig om vilka som står bakom och är pådrivande. Det är BARA vänsterextremister på listan. Eller i alla fall folk som tror att vänsterextremistiska ”lösningar” är finemang. Vill du ha Östenssons lösningar? Om inte så är det nog bäst att man börjar granska det här ordentligt. Och faktiskt också påpeka att det är luft när det bara är luft.

      Det var en jag kände förr, en kille med vad man kan säga radioutseende (och då är jag snäll…) som hade som taktik att direkt, som första ord till varje tjej på krogen han tyckte såg bra ut frågade om de ville knulla. Han fick napp förvånansvärt ofta. Väldigt ofta…
      Sa de nej så sa han bara ”Nähä” och gick till nästa. Jag gissar att massor av de som skrivit på alla upprop direkt hade klassat detta som sexuella trakasserier.

     • Nilsson

       /  11/23/2017

      Hmm: Ja, jag tror på yttrandefrihet, även för radikala muslimer, om ingen lyssnar, får orden ändå effekt?
      Att det är fruktansvärt många kvinnor som är drabbade kan vi vara överens om men jag tror att det är mindre än 10% av männen som är skyldiga till det.
      Du tror övergreppen beror på sexism, jag är övertygad om att det är maktförhållanden.
      Om inte annat så visar fallen med Kevin Spacey och Lotta Bromee det.
      Tror inte vi kommer längre än så.
      Ha en trevlig dag!

  • Så kravet på ett kollektivt ansvar eller påståenden om kollektiv skuld riktas mot oss män från #metoo rörelsen, så kommer jag att sky denna rörelse som pesten och det är väldigt många män i min bekantskapskrest som känner likadant

   Och vet ni vilka ni har att tacka för detta?
   Jo fråga dem som har gjort karriär på att sitta 24/7 och häva ur sig den enda halmgubben efter den andra när det gäller män/manlighet/maskulinitet och tror att det slår ett slag för jämställdhet när de skriver en massa skit om oss på fars dag.

   Svara
 10. G

   /  11/23/2017

  ”Orwell på riktigt – Lyssna på 22-åriga lärarassistenten Lindsay Shepherds smyginspelade reprimand.”
  http://genusdebatten.se/orwell-pa-riktigt-lyssna-pa-22-ariga-lararassistenten-lindsay-shepherds-smyginspelade-reprimand/

  Svara
 11. G

   /  11/23/2017

  ”Att människor som kommer till Sverige blir integrerade medborgare, inte minst värderingsmässigt, är viktigt för stabiliteten och säkerheten i Sverige. Men hittills är det inte mycket som pekar på att integrationsmodellerna fungerar eller leder dit. Använd de resurser som finns i redan integrerade invandrare, uppmanar Zulmay Afzali i en gästkrönika.”
  https://www.dagenssamhalle.se/kronika/anvand-integrerade-invandrare-i-integrationen-19570

  Svara
 12. G

   /  11/23/2017

  ”Organiserade tiggeri – Nu döms de till fängelse och utvisning

  De lurade bulgariska medborgare att komma till Sverige. Här tvingade de bulgarerna att tigga. Nu döms tiggeriorganisatörerna till fängelse i fyra år och två månader samt utvisning i tio år.”
  https://nyheteridag.se/organiserade-tiggeri-nu-doms-de-till-fangelse-och-utvisning/

  ”Anders Lindberg om det organiserade tiggeriet: ”Jag har samma uppfattning som tidigare”
  ..[..]..
  Har du ändrat dig något sedan du skrev den texten 2015 gällande huruvida organiserat tiggeri är en modern vandringssägen eller inte?

  ”Jag har sett det tragiska fallet och det verkar ha varit en fruktansvärd situation. Bra att polisen grep dem”, skriver Anders Lindberg i sitt mejlsvar till Nyheter Idag.

  ”Såvitt jag förstått är händelsen däremot inte belägg för att påstå att tiggeri i allmänhet är organiserat eller att alla tiggare är tvingade av ligor. Även om enskilda fall naturligtvis finns.”

  ”Jag har, som ett rakt svar på din fråga, alltså samma uppfattning som tidigare: tiggeri är ett i huvudsak socialt problem som alltså har sociala lösningar, inte polisiära.”
  https://nyheteridag.se/anders-lindberg-om-det-organiserade-tiggeriet-jag-har-samma-uppfattning-som-tidigare/

  Svara
 13. G

   /  11/23/2017

  ”Här beviljas 1 av 200 afghaner asyl

  En ny rapport om afghanska invandrare visar hur godtyckligt asylreglerna tillämpas i olika EU-länder. I Bulgarien beviljas endast 0,5 procent av alla asylsökare från Afghanistan uppehållstillstånd medan Italien i andra änden av skalan ger asyl till 91,7 procent av afghanerna.

  Sverige ligger med 48,2 procent mycket nära EU-snittet på 47,4 procent, enligt rapporten från svenska kontaktpunkten för Europeiska migrationsnätverket, EMN.

  Bernd Parusel, expert inom EMN Sverige, poängterar att rapporten inte analyserar vad de stora skillnaderna beror på.

  – Vi ser däremot att de tre länderna som har tagit flest beslut i afghanska asylärenden, Tyskland, Sverige och Österrike, alla ligger mycket nära varandra med en bifallsandel på runt 46-50 procent. En generell slutsats av siffrorna är också att inget av EU-länderna i rapporten bedömer att samtliga afghaner har ett skyddsbehov gentemot hemlandet, säger han.(forts)”.
  http://www.friatider.se/h-r-beviljas-1-av-200-afghaner-asyl

  Svara
 14. G

   /  11/23/2017

  ”Svenska kyrkans krav: Vuxna asylmän ska bo kvar bland barn

  Vuxna män från tredje världen som bevisligen ljugit om sin ålder ska trots det få bo kvar på boenden för ensamkommande och behandlas som barn. Detta beslutade Kyrkomötet, Svenska kyrkans högsta beslutande organ, på onsdagen.
  ….
  Motionen som antogs har titeln ”Markera mot inhuman behandling av ensamkommande barn”. Där konstateras krasst att ”åldern på de ensamkommande barnen” i många fall har skrivits upp och att ”barnen” alltså bedöms vara vuxna.
  ….
  Kyrkomötet beslutade också att kräva amnesti för alla ensamkommande som kom innan asylreglerna skärptes och ålderstesterna infördes.(forts)”.
  http://www.friatider.se/svenska-kyrkans-krav-vuxna-asylm-n-ska-bo-kvar-bland-barn

  ”Svenska kyrkan: Gud ska inte längre kallas ”han”

  I Svenska kyrkans förslag till ny kyrkohandbok har maskulina benämningar av Gud som ”han” och ”herre” strukits. Detta i syfte att skapa ett ”mer inkluderande” språkbruk.”
  http://www.friatider.se/svenska-kyrkan-gud-ska-inte-l-ngre-kallas-han

  Svara
  • Eric

    /  11/23/2017

   Bra att man lämnat marxistkyrkan för fler år sedan.

   Svara
 15. G

   /  11/23/2017

  ”Heberlein: Invandrare och våldtäkter
  ..[..]..
  Av statistik från 80-talet framgår att invandrares andel av brottsligheten är större ju grövre brotten är. Mellan 1985 och 1989 begicks 38 procent av våldtäkterna av invandrare. För mord och dråp var andelen 30 procent och rån 24 procent. 1987 var andelen invandrare 8,2 procent av Sveriges befolkning. Det handlar alltså om en mycket kraftig överrepresentation för invandrare i dessa brottskategorier. Särskilt anmärkningsvärd är överrepresentationen när det gäller våldtäkt: 8,2 procent av invånarna begår 38 procent av våldtäkterna. Läs den meningen igen – åtta procent av invånarna begick trettioåtta procent av våldtäkterna.(forts)”.
  https://ledarsidorna.se/2017/11/invandrare-och-valdtakter/

  Svara
  • G

    /  11/23/2017

   Svara
  • Olof

    /  11/23/2017

   Även om jag kan förstå varför är jag ändå lite besviken att hon inte vågar sticka ut hakan och rakt ut säga de siffror som finns. Vad jag sett är det ingen som ifrågasatt korrektheten eller metodiken för Jonassons sammanställning.

   Svara
 16. G

   /  11/23/2017

  Ja, detta var ju också intressant. Tro och solidaritets svans finns lite här och där.

  ”Israel – Palestina: Sverige är i allra högsta grad en aktör”
  https://ledarsidorna.se/2017/11/israel-palestina-sverige-ar-i-allra-hogsta-grad-en-aktor/

  Svara
 17. G

   /  11/23/2017

  …japp, även detta var intressant och oroande….

  ”En perfekt storm

  De senaste fyra åren har över 2000 ensamkommande flyktingbarn försvunnit i Sverige och fler kan komma att försvinna rapporterar SR Radio Sörmland. I Sörmland har över 70 barn försvunnit under samma period vilket spär på en redan allvarlig utveckling på flera plan.”
  https://ledarsidorna.se/2017/11/en-perfekt-storm/

  Svara
  • Motkraft

    /  11/23/2017

   Undrar om några fått avslag eller insett att ”berättat fel historia” och därför inte kommer att få stanna, och då ansökt på nytt med ett annat namn?

   Vi har ingen som helst kontroll på identiteten på de som ansökt och med vilket namn.

   Svara
 18. G

   /  11/23/2017

  I den något mer brutala världen utanför Metoo-bubblan….

  ”Arpi: Egna barn och andras hedersförtryckta ungar”
  https://www.svd.se/egna-barn-och-andra-hedersfortryckta-ungar

  Svara
  • Hmm

    /  11/23/2017

   Du lova mig att du aldrig beklagar dig över ett av dina problem eller någon krämpa, för jag kan lova dig att det alltid finns någon som har det värre.

   #soparentframföregendörrförst

   Svara
   • Rikard

     /  11/23/2017

    Hej.

    Jag bor i ett Sveriges mest kulturberikade områden, där svenskar är en liten minoritet.

    Är det här vi skall börja sopa, kanske?

    Skall jag börja med flickorna som försvann ur klasserna för att de skulle giftas bort, och ingen myndighet ville ta i anmälningar med tång? (1990-tal, dessutom.)

    Skall jag börja med de som låter små barn bära paket med vapen eller droger mellan bilar både sent på natten och mitt på dagen?

    Skall jag börja med pojkar som hetsas till att kontrollera systrar och mammor?

    Du vet, den gemensamma nämnaren är att det >inte< är svenskar, någon av dem.

    Så var skall jag börja sopa, tycker du?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Snälla du, gör som politiker: dra täcket över dig. Allt kanske bara försvinner PUFF! efter några dagars bra sömn.

     Svara
   • Holtzkampf

     /  11/23/2017

    Hej NN, hur går det med handbollen?

    EDIT: Jag tog bort ett förnamn här och ersatte med NN, vet inte om namnet stämmer men det är helt oviktigt vem Hmmm är, hon har aldrig misskött här sig osv. I alla fall jag är helt ointresserad av att veta vem det är. //MiT

    Svara
    • Holtzkampf

      /  11/23/2017

     Helt ok för mig. Var inte ute för markera på något fientligt sätt.

     Svara
 19. G

   /  11/23/2017

  ”Why Women Live in Fear in the First ‘Feminist’ Nation”
  http://www1.cbn.com/cbnnews/world/2017/november/why-women-live-in-fear-in-the-first-feminist-nation

  Kortare kommentarer av Kakabaveh, Sanandaji och Westerholm.

  Svara
 20. MiT

   /  11/23/2017

  Svara
 21. MiT

   /  11/23/2017

  Svara
 22. MiT

   /  11/23/2017

  Svara
 23. MiT

   /  11/23/2017

  Svara
  • Min kommun hade feministisk snöröjning. De plogade framför daghem men inte gatan dit. Samma vid äldreboende. Genom parken men inte vägen förbi. Absolut inte på industriområdet. Inte fram till bilparkeringen men de öste gärna snön vid utfarten. Hur visste det att inga bilar tillhörde kvinnor? Folk kämpade tappert för att ta sig fram. Jag hoppas på milt väder.

   Svara
 24. Ivar L

   /  11/23/2017

  Bara lite vanlig svensk folkhemsjihadism, inget att se:
  https://www.magnussandelin.se/akademikern-fran-alby-blev-rekryterare-at-is
  https://www.svd.se/integrationsforedomet-var-rekryterare-at-is (betalvägg)

  ”Idris Cheway var den 24-årige ekonomistudenten från Alby utanför Stockholm som kämpade för att bryta en negativ trend bland ungdomarna i förorten. Han startade en studentförening och föreläste i gymnasieskolor för att förmå eleverna att, precis som han själv, läsa vidare på högskolan istället för att hamna i kriminalitet. Men några år senare började han istället rekrytera unga till den jihadistiska miljön. Under pseudonymen ‘Ibn Mulaykah’ var han en av de mest aktiva nätaktivisterna och blev den svenske IS-medlemmen Michael Skråmos parhäst i Raqqah, varifrån de producerade IS-propaganda riktat till en svensk publik. I somras dödades han.”

  Läs vidare och ni kommer att hitta blåögda jihadist-positiva Sverige:
  Arbetsförmedlingen.
  Positiva reportage i media: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=4238939
  Ungdomsföreningar med statligt stöd.
  Dawahrörelsen.
  Skärholmens moské.
  Amanj Aziz (han som f.n. har jihadistföreställning på Dramaten).
  Södertörns muslimska studenter.
  Internationell våldsbejakande jihadism.
  IS.

  Det är en intressant väv som spänns upp i sådana här fall. Moskéer, staten, universiteten, kulturinstitutionerna, medierna och ingen verkar bry sig eller ana något. Ingen är skeptisk.

  Svara
 25. Kulturministern Alice Bah Kuhnke utreder om det är möjligt att dra tillbaka den kungliga medalj som hon delat ut till den svenska kulturprofil som anklagas för sexuella övergrepp och trakasserier av en rad kvinnor.

  Vilka andra priser drar vi in från människor vilka inte ens är åtalade ännu mindre dömda?

  Svara
  • Rikard

    /  11/23/2017

   Hej.

   Vi kan väl retroaktivt dra tillbaka diverse medaljer kungen hängt på allehanda diktatorer genom åren – Ceaușescu fick ju Serafimerorden.

   Ibland känns det som om man bor i ett stenbrott där alla har ögonbindel, inte ett land (detta riktat mot media i allmänhet, inte mot dig).

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Kanske ska vi sluta dela ut medaljer, priser och andra belöningar? Det är inte jämlikt och rättvist. Då slipper man ångra sig när personen visar sig efter 5,10,20, 30 år eller mer att vara en skurk.

    Svara
 26. MiT

   /  11/23/2017

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/posts/1560285934065992*

  Svara
 27. MiT

   /  11/23/2017

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155249921983251&set=a.454058298250.239724.644748250&type=3*

  Svara
  • Melmac

    /  11/23/2017

   Har jag dekat den här innan? Kommer inte ihåg, men Ganman är ruskigt bra när det kommer till satir och analys av dagens journalister:

   Svara
   • Melmac

     /  11/23/2017

    dekat? Nä nu jäv…… d-e-l-a-r ska det vara tangentbordshel…..

    Svara
 28. ”– Det finns tre infarter till Skarpäng, där kan man sätta vakter som håller koll, säger han och tillägger:

  – Ur ett samhällsperspektiv är jag extremt emot ett grindsamhälle. Men när man väl blir utsatt själv känner jag att jag gärna betalar för att slippa bli utsatt.”

  http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/nu-gar-tabybor-ihop-for-att-anlita-vaktbolag/repqku!qNr6xtsRTCNaBzh9drJ8w/

  Svara
 29. Gustav

   /  11/23/2017

  Eftersom att det är väldigt svårt att kopiera större stycken ur en bild, så kommer här inlägget som ren text (som man med lätthet kan kopiera ifrån!):
  ———————
  Jag får väldigt många meddelanden från folk som vill gå med i alla hemliga grupper som finns i anslutning till #metoo!

  OBS: Dessa människor nedan är nödvändigtvis inte initiativtagare/talespersoner till grupperna men kan guida er rätt!

  ➡️Vill ni gå med i ”Reklam/pr/kommunikation” – skriv till Mimmi Sköldberg eller Elin Ahldén och fyll i här: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSegW1m8RP9wNO6uvJ…/viewform.
  ➡️ Vill ni gå med i journalisternas – skriv till Johanna Lindqvist eller Emma Lindqvist (info@knackmedia.se eller emma@emmali.se) och under #deadline.
  ➡️Vill ni gå med i restaurangbranschen – skriv till Hanna Nordberg (vikokarover@gmail.com).
  ➡️ Vill ni gå med i techbranschens – maila techToo.teknikkvinnor@gmail.com, till Linda Sandberg och under #teknisktfel. (och signa denna: https://www.petitions24.com/techtoo)
  ➡️ Vill du gå med i politikernas – skriv till Aida Badeli Rohani eller Sandra Fogelberg eller under #imaktenskorridorer.
  ➡️ Vill ni gå med i akademikernas – skriv till Elza Dunkels.
  ➡️ Vill ni gå med i författares – skriv till zandrathuvesson@gmail.com.
  ➡️ Vill ni gå med i idrottens – skriv till Camilla Bergvall eller metoo.timeout@gmail.com och under #timeout.
  ➡️ Vill ni gå med i dansarnas – skriv under #tystdansa och maila salsasalsa2000@hotmail.com
  ➡️ Vill ni gå med i socialarbetare – skriv till Linda Maria Gustafsson eller Stina Birgegård, maila metoo.orosanmalan@gmail.com och skriv under #orosanmälan.
  ➡️ Vill ni gå med i gymnasieelevernas maila rackupphanden@hotmail.com eller kontakta Line Lava Norell.
  ➡️ Vill ni gå med i skoluppropet (för både lärare och elever – för en tryggare skola för alla), skriv till Julia-Desirée Obitian och Disa Horner eller maila tystiklassen@outlook.com
  ➡️ Vill ni gå med i transportbranschen – maila metoo.banavag@gmail.com.
  ➡️ Vill ni gå med i fackföreningsrörelsens upprop – skriv till Jenny Bengtsson och under #inteförhandlingsbart.
  ➡️ Vill ni gå med i floristbranschens – skriv till Maria Karlsson, maila Taggarnautatflorist@gmail.com och under skriv under #taggarnautåt
  ➡️ Vill ni gå med i fordonsindustriuppropet – skriv till fordonsindustriuppropet@gmail.com eller till Ida Sjölander
  ➡️ Vill ni gå med i läkaruppropet – skriv till info@kvinnligalakare.se.
  ➡️ Vill ni gå med i försäkringsbranschens – maila pavaravillkor@gmail.com och skriv under #påvåravillkor
  ➡️ Vill ni gå med i Svenska kyrkans – skriv till Charlotte Frycklund eller Jiang Millington. Just nu med begränsningen endast för anställda inom SvK. Uppge arbetsplats så gåt det fortare att bli godkänd.
  ➡️ Vill du som anställd inom statligt, regional landstingsregi samt på kommunal nivå gå med #idetoffentliga – Skriv under på:
  http://upprop.nu/KYLFGå eller gå med i den hemliga gruppen på Facebook genom att skicka PM till Nancy Schuch
  ➡️ Vill ni gå med i byggbranschens upprop – skriv till Emmelie Renlund och under #sistaspikenikistan
  ➡️ Vill du gå med i gruppen för personliga assistenter – skriv till Emma Ahola Lindell och under #Hjälpaintestjälpa
  ➡️ Vill du gå med i gruppen för butikanställda som jobbar i kassa so, som butiksbiträde, som säljare etc – skriv till Matilda Otterstam eller Grynet Ström Ellow och under #obekvämarbetstid.
  ➡️ Vill ni gå med i gruppen för kvinnliga komiker – maila amihallbergpauli@gmail.com och skriv under #skrattetihalsen
  ➡️ Vill du gå med i gruppen för verksamma och tidigare verksamma inom skolan, pedagoger och övrig skolpersonal (ej skolledare) skriv till Ulrika Konstig eller maila ickegodkant@gmail.com och skriv under #ickegodkänt
  ➡️Vill du gå med i Hårdrocksuppropet – maila din berättelse till killtheking.metoo@gmail.com Läs mer här: https://www.facebook.com/259439497599579/photos/a.259628414247354.1073741828.259439497599579/691790797697778/?type=3&theater
  ➡️ Vill du gå med i gruppen för Drogberoende/Kriminella/Prostituerade – skriv till Lotten Sunna och under #utanskyddsnät.

  Förutom detta finns redan #tystnadtagning, #medvilkenrätt, #visjungerut, #närmusikentystnar. Vilka fler finns? Skriv i kommentarsfältet nedan med kontaktpersoner, mail och/eller hashtag.

  OBS OBS OBS: Vill nya upprop få stöd av och synka med de andra uppropen? Hör av er till emmy.andersson.lilliehorn@gmail.com.

  NU KÖR VI!!!! Bransch efter bransch! Dags att utkräva ansvar och skapa en reell förändring.

  Svara
 30. Okej, årets bästa maskning och well-played:

  ”Den 20-åriga SD-mannen har varit i tidigare kontroverser när det gäller sexbrott. Då var han däremot inte misstänkt för att ha våldtagit en packad 15-åring. Istället hängav han sig åt att hänga ut sexbrottslingar och deras offer på en sajt som försvarades av Sverigedemokraternas ungdomsförbund, Ungsvenskarna. På sajten som var registrerad på mannen publicerades flera personuppgifter på sexbrottslingar. Även offer hängdes ut genom illa maskade uppgifter vilket gjorde det lätt att identifiera flera offer.”

  https://aktuelltfokus.se/misstankta-sd-valdtaktsmannen-drev-sajt-som-hangde-ut-sexbrottslingar/

  Svara
 31. Johan A

   /  11/23/2017

  Till hmm. Jag skriver här då jag tydligen inte kan svara på ditt inlägg där du bl a skrev så här:
  ”Du lever inte ensam på en öde ö. Om du räcker fingret mot någon när du är arg så bör du ta ett visst ansvar att du kan få en smocka i huvudet. Sveriges lag har t o m paragrafer för provokation.”
  Inser du att i och med detta har du ju legitimerat argumentet ”Tjejen var sexigt klädd och får därför skylla sig själv att hon blev våldtagen”?
  Dessutom undrar jag vilken lagparagraf det är som säger att det är ok att slå någon på käften för att den pekar finger? Mig veterligen finns det bara 2 paragrafer som ger gemene man rätten att bruka våld. Vi har Brottsbalken 24:1 (nödvärn) där vi har rätt att använda våld vid ett påbörjat ett överhängande brottsligt angrepp, där 3 saker tas i beaktande: 1. Angreppets beskaffenhet, 2. Det angripnas betydelse och 3. Omständigheter i övrigt. Att nödvärnsrätt skulle föreligga för att någon pekar finger finns inte på världskartan!
  Sen har vi Polislagen 10 (laga befogenhet) där vi får använda våld vid envarsgripande (Rättegångsbalken 24:7), men rätten till envarsgripande kräver ett brott som har fängelse i straffskalan och det finns ingen lagparagraf som säger att det är olagligt att peka finget, än mindre att det skulle kunna ge fängelse. Så, exakt vilken lagparagraf är det du baserar ditt uttalande på, att en person som pekar finger har ansvar för att någon ger den smäll på käften? Och mer generellt, exakt vilka lagparagrafer är det som ger oss rätten att spöa folk som provocerar oss?

  Svara
 32. MiT

   /  11/23/2017

  Svara
  • Jan

    /  11/23/2017

   Kommunen vill ha beröm för att de begår landsförräderi. Att sätta andra länders medborgare framför sina egna kan inte betraktas som något annat.

   ”De goda” har en förvrängd och sjuk världsbild. Det är en väldig press på kommunerna uppifrån som leder till det här. I slutändan tvingas alla kommuner att avsätta lägenheter (ofta nybyggen) till invällarna (jag vet att det är en förbjuden term men icke desto mindre sann). Det fullständigt vällde in folk i Sverige 2015.

   Svara
   • Rikard

     /  11/23/2017

    Hej.

    De väller fortfarande in.

    Skamlöst plockar från bloggen ”En mensans betraktelser”:

    ”Asyltrenden håller i sig och vi ser ut att landa ganska exakt på 25,000 i år. Färre än 163,000 från 2015 men fortfarande ganska många. Jag kan även notera att min spådomom 25,000 i år verkar slå in ;)” […]

    ”I oktober var det ovanligt många, omdetta är en ny tred låter jag vara osagt, men som alltid får vi facit om några månader. Anknytningarna set ut att landa på 45,000+ i år. Om dryga hälften av de som söktasyl får detta så landar vi på ~60,000 nya personersom skall integreras och 12,000 som skall lämna landet. Lycka till med det!

    En siffra att notera är att antalet barn födda av någon med PUT är 8,000 i år.”
    [http://mensanen.blogspot.se/2017/11/migrationsstatistik-oktober.html]

    Ca 60 000 kallar jag för att välla in.

    För övrigt vill jag rekommendera alla som liksom jag nu planerar emigration, att kolla in mensanens blogg då där finns en artikelserie med råd och tips. Vem vet hur länge svenskar får flytta sina tillgångar ur Sverige utan särskild prövning?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Motkraft

      /  11/23/2017

     Systemet är självreglerande på det sättet att om flera kommuner ser till att migranter får bra bostad och försörjning så kommer den vetskapen spridas blixtsnabbt och ännu fler kommer att komma. Så det spelar ingen roll hur många bostäder de bygger, prioriterar man människor som kommer hit så kommer fler och fler och fler.

     Indragna/minskade bidrag, inga jobb, ingen bostad eller trångbott eller långt ute på landsbygden, temporära uppehållstillstånd, svårare familjeåterförening leder till att färre kommer. Ryktet sprider sig att inte är så himla bra i Sverige.

     Är ett av kardinalfelen godhetsknarkarna gör. De ser det som ett ändligt problem. Människor ger sig av för de måste och vi tar emot dem.

     Men i själva verket är det ett näst intill oändligt problem och kan därför inte lösas med ändliga metoder.

     Svara
     • Jan

       /  11/23/2017

      Visst. Jag förstår propagandatänket i att man ordnar gräddfil åt en liten grupp invandrare. Om du ordnar fri, nybyggd bostadsrätt, frikostlig bidragsförsörjning åt hela familjen och skräddarsydd gratis yrkesutbildning i en gräddfil vid sidan om åt utvalda familjer (jag glömde nämna fri sjukvård, tandvård, skolgång och barnpassning också) så kommer kommunen, och staten, få så kallade goda exempel att visa upp. Men de torde vara ganska få i mängden av invandrare. Icke desto mindre propagandafall att visa upp om ett par år. Antagligen behöver de inte söka jobben heller. Kommunen eller AF ordnar det åt dem.

      Sedan kan man på strikt moraliska grunder ifrågasätta varför utlänningar ska få VIP-behandling med förmåner i mångmiljonklassen när man nekar svenskar dessa. Fast så långt sträcker sig inte det moraliska tänkandet hos våra folkvalda. Vi har ju råd…

 33. MiT

   /  11/23/2017

  Svara
 34. MiT

   /  11/23/2017

  Apropå att #metoo ska vara sort i andra länder

  Svara
 35. MiT

   /  11/23/2017

  Svara
 36. MiT

   /  11/23/2017

  Svara
 37. Mjölner

   /  11/23/2017

  Då det inte finns något att tillägga, (jag håller med om allt som har sagts ovan) är det två saker som måste fram, 1 läs Jens bok, De kommer för att ta dig. 2 Då alla taggar har ventilerats är det kanske någon som undrar, vilka andra funktioner tecknet # (hash) kan ha. Historiskt har tecknet #, bl. a. under stordatortiden 60 och 70 talen, använts som styrtecken för consoloperatören att ge datorn olika arbetsuppgifter, t.ex. #en lpt2, go lpt2.(enable line printer 2 and execute outprint). Olika dataföretag använde tecknet på olika sätt, detta var ett.

  Svara
 38. MiT

   /  11/23/2017

  Apropå Make equal

  Svara
 39. MiT

   /  11/23/2017

  Och att det kapades för att politiseras var ganska klart redan för en månad sedan

  Svara
 40. joint

   /  11/23/2017

  MiT undrar ”Var kommer alla hashtaggar ifrån?”.

  Jag har svaret på den stora gåtan:

  Svara
 41. MiT

   /  11/23/2017

  ”Så här försökte Migrationsverket att stoppa Samhällsnytts granskning”
  https://samnytt.se/sa-har-forsokte-migrationsverket-att-stoppa-samhallsnytts-granskning/

  Svara
  • Jan

    /  11/23/2017

   Smart. I det etiska rådet sitter det bara massinvandringsförespråkare …

   Svara
 42. MiT

   /  11/23/2017

  ”Svensk media blev tillsagda av extremist på Israel-Palestinaresa hur de ska skriva”
  https://tobiastankar.wordpress.com/2017/11/22/svensk-media-indoktrinerades-av-extremist-pa-israel-palestinaresa/

  Svara
  • Dreadlock

    /  11/23/2017

   Aktivistkanalerna i svensk media enligt listan är :

   Borås Tidning
   SVT Nyheter
   SvD
   Kyrkans Tidning
   Sveriges radio i Malmö
   Eskilstunakuriren
   Mittmedia
   Sveriges radio Ekot/Studio 1

   Den andra frågan : Vem betalar notan för resebiljetterna, logi och inbjudna dignitärer ?

   Svara
   • Holtzkampf

     /  11/24/2017

    Har för tillfället Borås T (100 dagar 100,- kr) och Stefan Eklund som är chefred är med på denna resa. Jodå, det som hittils skrivits är från palestiniernas vinkel, hur besvärligt de har det och hur elaka israelerna är mot dem och bara vill jävlas.

    Stefan E är i grunden kulturjournalist, tidigare kulturchef på BT, sedan några år på Svd på kultursidan, och nu tillbaka till BT som chefred.

    Tog inte många månader innan jag avslutade min prenumeration.

    Det jag har lite svårt att förstå är att politiska frågor, ja nästan allt ska berättas, kommenteras och moraliseras av tidningsfolk med kulturbakgrund. Artiklar, synpunkter bottnar inte i fakta och siffror eller historisk bakgrund. Jag misstänker att de har noll utbildning (Lars L, Fredrik V m fl.) inom statskunskap, världspolitik eller historia. Deras världsbild är mestadels formad i något vänsterpolitiskt block och med det deras synsätt.

    Men då är det ju logiskt att kvaliten och värdet på innehållet blir därefter.

    Svara
 43. MiT

   /  11/23/2017

  Jävlar vad hon virkar, måste bli världens varmaste kofta

  Svara
 44. MiT

   /  11/23/2017

  Svara
  • Jan

    /  11/23/2017

   Nu pinkas det revir. Det är ÅL duktig på. Som om den ena blaskan skulle vara bättre än den andra. Men jag gillar ÅL, hon har ruter och ryggrad. Till skillnad mot liberaler som Mattsson och Wolodarski. Olsson är snygg och sympatisk men spelar inte i samma division riktigt.

   Svara
   • Melmac

     /  11/24/2017

    Det mest tragiska är att båda dessa blaskor tål inte att bli synade själva, på samma sätt som de synar andra, då rasar hela korthuset ihop och trollen spricker på redaktionerna.

    Svara
 45. Jan

   /  11/23/2017

  Säga vad man vill om #Metoo men om Mogert, Ismaeli, Fadakar, Virtanen med flera faller så har man åtminstone åstadkommit något gott… Att Svenska Akademins anseende rubbas är också det en god sak.

  Svara
 46. MiT

   /  11/23/2017

  Svara
  • Klimathotet

    /  11/24/2017

   Ouch, inte ens intresseklubben orkade anteckna.

   Svara
 47. Jan

   /  11/23/2017

  Nu är det skojaren Ohlys tur. Väldigt många vänsterprofiler som faller. Undrar om man börjar dra öronen åt sig i upprorsledningen? Det kan väl knappast ha varit meningen att deras egna ska falla? Det kan ju knappast gagna saken…

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/L0pKdq/lars-ohly-polisanmald-efter-metoo-jag-gick-over-gransen

  Svara
  • Om det inte finns betydligt mer till historien, så verkar det hela jättefånigt och mest ett dåligt raggförsök (som dessutom mest får Ohly att se ut som en tönt). Är det verkligen det vi vill att polisen ska pyssla med? Är det verkligen den nivån de vill lägga #MeToo på?

   Svara
   • Jan

     /  11/24/2017

    Ett dåligt raggningsförsök räcker för att du ska falla offer för #metoo-kampanjen. Kvinnorna har absolut tolkningsföreträde.

    Svara
   • x

     /  11/24/2017

    @Polyester Poontang
    Lars Ohly har erkänt att han ”gick över gränsen” och att han präglas av ”patriarkala mönster”, så vad är problemet.
    Ännu en ”feminist” som blivit avslöjad.

    Svara
    • Melmac

      /  11/24/2017

     Jösses! När ska man sluta med ”nån annanismen” och ta ansvar för sina egna handlingar? Att man viker ner sig för andras dåliga beteende och gör likadant tar inte bort egenansvaret för individen!

     Svara
     • Frida Gustavlin

       /  11/24/2017

      Detta är tydligen kvinnans vittnesmål.

      https://www.flashback.org/sp62391351

      För detta har alltså den skenheliga vänsterpatriarken blivit polisanmäld, en polisanmälan som givetvis lagts ned. Nu är Ohly portad från vänsterpatriarkernas möten framöver och all kraft läggs på att hjälpa den drabbade kvinnan. Men, hur jävla skör är man egentligen? Stöd till den drabbade, för vad? Att hon blivit uppvaktad?

     • Jag har sagt det förr och jag säger det igen – anledning till att så många ”feministiska” män som är kloka och bevandrade i genus”vetenskapens” korridorer är för att de aldrig tar personligt ansvar för vad de gör. Det är trots allt Patriarkatets fel. Och strukturerna. Alla män är så där.

      Stärker min tes om att genus egentligen bara är ett substitut för religion, bara lite annan terminologi.

     • Enligt berättelsen på Flashback – om den stämmer:

      Vare sig om man är en kvinna eller man, inser var och en som är normalsund i huvudet att detta beteende var inte en romantisk uppvaktning utan alltför offensivt av en kåt karl. I en privat miljö hade det blivit våldtäkt.

     • Motkraft

       /  11/24/2017

      hllviken, vi vet inget om vad Lars Ohly hade gjort eller inte gjort om varit i en privat miljö. Så lite onödigt att lasta honom för något han inte gjort i ren spekulation.

      Om texten på Flashback är hennes berättelse så kan det han gjorde inte klassas som våldtäkt. Möjligen kan det klassas som sexuellt ofredande fast nog ett gränsfall

      den som blottar sig för någon annan på ett sätt som är ägnat att väcka obehag eller annars genom ord eller handlande ofredar en person på ett sätt som är ägnat att kränka personens sexuella integritet

      Men definitivt var det ofredande, speciellt som det inte upphörde efter flera uppmaningar. Fast hans motiv verkar ju ha varit sexuellt, inte att han i övrigt tyckte hon var så intressant som person. Så sexuellt ofredande är nog den rätta termen för hans handlande.

 48. Jan

   /  11/24/2017

  Efter sex år kommer hon på att hon blivit våldtagen. Hon erkänner att hon var full och följde med en manlig kollega på hans hotellrum framåt småtimmarna. Hur trovärdiga är hennes uppgifter? Sex år efteråt? Jag tror att det handlar om ett ”one night stand” hon skäms för efteråt. Förmodligen var hon för flat (och full) för att säga nej. Säkert var mannen den förande. Men om det var en våldtäkt borde hon ha anmält det. Då. Inte sex år efteråt.

  https://www.expressen.se/sport/friidrott/hjelmer-valdtagen-efter-finnkampen/

  Svara
 49. Jan

   /  11/24/2017

  Kappvändaren A-C Marteus om hur sjuklövern sålde ut Sverige. Och hur man nu talar om hur kommunerna måste ta sitt ansvar. Ett ansvar Sveriges riksdag aldrig tog.

  https://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/svidande-upplaxning-efter-flyktingkrisen/

  Svara
 50. Jan

   /  11/24/2017

  En nyttig repris av A-C Marteus om landsförrädaren Stefan Löfvén:

  https://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/nationalstaten-som-vi-glomde/

  Svara
 51. Jan

   /  11/24/2017

  Ytterligare kritik från Kjell-Olof Feldt av landsförrädarna i sjuklövern. Skojaren Ylva Johansson enkannerligen.

  https://www.expressen.se/debatt/staten-far-inte-smita-fran-flyktingansvaret/

  Svara
  • Melmac

    /  11/24/2017

   En av de få politikerna med ryggrad, både att avgå när man tycker att ens sittande regering gör fel och att våga kritisera sina egna.

   Svara
   • Melmac

     /  11/24/2017

    Jag är något orolig för allt byggande. Var enda åkerplätt ska det byggas bostäder på, var fan ska vi odla vårt eget livsmedel om vi inte heller ska importera så förbannat mycket?
    Det byggs nya industriområden med kontor och lager medans gamla står tomma och förfaller, här borde regeringen gå in och köpa mark! Köp industrimark, sanera skiten (och plocka billiga miljöpoäng) och se till att det byggs bostäder på dessa ödetomter.

    Svara
 52. MiT

   /  11/24/2017

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155253264943251&set=a.454058298250.239724.644748250&type=3*

  Svara
 53. ”De flesta förstår också att dessa kampanjer är ett led i att motverka trycket som finns för att Brå ska ta fram uppdaterad statistik för är det ännu en sak som är väldigt klar så är det att man i dessa kampanjer stenhårt trycker på att allt minsann är vanliga svenskar. Det är vad som är syftet, det är glasklart. Man vill absolut inte se en ny uppdaterad rapport från Brå. Så därför blåser man på.”

  Nej, det gör faktiskt inte flesta, eftersom det för de flesta är ett långsökt resonemang,men du får gärna utveckla hur du menar. Vem har stenhårt tryckt på att ”allt minsann är vanliga svenskar”?

  ”Det finns skäl till att de är livrädda för att Brå ska uppdatera sin rapport.”

  Vilka skäl då? Sannolika skäl?

  Svara
 54. MiT

   /  11/24/2017

  Svara
 55. MiT

   /  11/24/2017

  Svara
  • Melmac

    /  11/24/2017

   Han fick inte mycket medhåll i kommentarerna. Vilken otroligt korkad människa han är!

   Svara
 56. MiT

   /  11/24/2017

  Svara
 57. MiT

   /  11/24/2017

  Svara
 58. Magnus

   /  11/24/2017

  Snyggt sammanställt!

  Det går inte att lyckas få ut en attack så brett utan att ha tunga aktörer med. Du kommer finna dessa individer i riksdagen, regeringen, myndigheter, MSM, globalister och EU!

  Svara
 59. MiT

   /  11/24/2017

  Svara
 60. MiT

   /  11/24/2017

  Svara
  • Jag gick samtidigt med ”kulturprofilen” hos Christer Strömholm och profilen gjorde inget väsen av sig av den arten han nu blir beröm för. Har svårt att ens komma ihåg honom. Men i den miljön hade han ju fått en stativ på huvudet om man gick för långt.
   Om man tillåter trakasserier växer de. Så är det nog i detta fall. Ingen satt stopp. Nu jamar alla.
   Skuldfrågan är intressant.

   Svara
 61. MiT

   /  11/24/2017

  Svara
 62. MiT

   /  11/24/2017

  Svara
 63. x

   /  11/24/2017

  Äntligen!
  Äntligen kan konstnären Dan Park få en fristad och slipper därmed bli förföljd och fängslad av myndigheterna.

  Örebro skyddar förföljd kulturarbetare
  Örebro ingår i ett nätverk av städer som ska hjälpa konstnärer som inte kan verka fritt i sina hemländer. Kommunen avsätter 600.000 kronor till sitt fristadsstipendie som innebär att förföljda författare, konstnärer och musiker ska kunna få en fristad i Örebro i ett par år.
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/orebro-skyddar-forfoljd-kulturarbetare

  https://www.svtstatic.se/image-cms/svtse/1408640523/kultur/konst/article2260796.svt/alternates/extralarge/park-jpg

  Svara
  • x

    /  11/24/2017

   Dan Parks konstutställning:

   Svara
  • Haha!

   Svara
  • Olof

    /  11/24/2017

   Heh, vet inte om jag skulle vilja sätta mig i ett av Sveriges IS fästen om jag vore förföljd konstnär från den delen av världen. Fast det kanske är det som syftas på i artikeln med ”eftersom vi först har velat vara försäkra oss om att vi gjort vad vi kan för att kunna skydda honom här”.

   Svara
 64. Klimathotet

   /  11/24/2017

  Kasta inte bort din tid på förklaringar, människor ser ändå bara det de vill se.
  (Paulo Coelho)

  Svara
 65. Dreadlock

   /  11/24/2017
  Svara
 1. Hej hej snubbar fula gubbar | WTF?
 2. #metoo är det nya ”ökad anmälningsbenägenhet” | WTF?
 3. Vad hände 2017? Del 6 | WTF?
 4. Propaganda in progress | WTF?
 5. Centerpartiets och Miljöpartiets valslogan: Give it up 4 ramadan! | WTF?
 6. Runt 8 mars förvandlas svensk media till lallande idioter | WTF?
 7. Veckans Trigger Warnings! | WTF?
 8. Afghanhage för ensamkommande på festival? | WTF?
 9. Påminnelse inför valet: Del 11 | WTF?
 10. Pampar är alltid pampar oavsett huvudbonad | WTF?
 11. Är mediefolk som gör sig korkade verkligen vad Sverige behöver just nu? | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: