Frida Boisens klimatintresse. Och avlatsbrevens återinförande i Sverige 2019

Såg det här från Frida Boisen

Sektlikt beteende. Eller så är det bara hyckleri för hyckleri är ett fundament för att framhäva och stärka sitt eget varumärke. Och hyckleri är det hos Frida Bosien. Hyckleri i kubik. Sticka fram näsan med vad man tror är det som efterfrågas i olika frågor men inte leva upp till det själv är… hyckleri.

Ska vi kolla lite hur Boisens bekymrat sig för klimatet tidigare? För det är väl knappast så att det förra veckan gick upp ett litet ljus för henne att t ex flyga påverkar? Hon är alltså 40+, hon MÅSTE ha fattat det sen åtminstone 25 år tillbaka! Eftersom det har alla andra i hennes ålder fattat.

Jag gjorde på samma sätt som jag gjorde med de andra hycklarna, de sk ”influencerna”, kollade Boisens instagram några år tillbaka. Pallade dock bara med t o m ca år 2016 eftersom det var så in i helvete mycket…

Frida Boisen i San Francisco feb 2016.

Frida Boisen i Dubai april 2016.

Frida Boisen i Italien juli 2016.

Frida Boisen på väg till Helsingfors i okt 2016.

Frida Boisen i Thailand dec 2016.

Frida Boisen på väg till London feb 2017.

Frida Boisen på Mallis mars 2017.

Frida Boisen i Dubai igen i april 2017.

Frida Boisen på flygplan maj 2017. Igen. Det finns alltså MASSOR av såna här bilder på hennes instagram, säkert 40-50 st. Hon flyger vart hon än ska. Finns inte en enda bild från ett tåg oavsett om det är inrikes eller ej. Bara flyg.

Frida Boisen på kryssning i Adriatiska havet maj 2017.

Kan LOVA att det är flyg som gäller till samtliga som räknas upp ovan… Men borde inte en expert på digital kommunikation, sociala medier mm kunna sköta sånt…digitalt…? Måste det göras analogt på plats?

Frida Boisen på flyget till… Göteborg i sept 2017. För att alldeles särskilt analogt prata digitalt. Igen.

Frida Boisen på Köpenhamns flygplats okt 2017. Gissar att hon INTE tagit tåget dit för lite plane spotting.

Frida Boisen på väg till Gotland okt 2017.

Ännu en bild från ett flygplan i okt 2017.

Frida Boisen i Miami nov 2017.

Ett exempel på vad jag menade när jag sa att hon alltid flyger vart hon än ska. Ängelholm jan 2018.

Frida Boisen i Koratien juli 2018.

Frida Boisen flyger från Stockholm till Göteborg för att vara med på bokmässan sept 2018. Så klimatsmart!

Frida Boisen i London nov 2018.

Frida Boisen på Mallis nov 2018.

Så har alltså Frida Boisens klimatintresse sett ut de senaste ca 3 åren. Flyg, flyg, flyg. Och sen lite flyg också. Och så flyger hon då och då. Nämnde jag att hon flyger väldigt ofta?

Jag sa en bit upp att hon ALLTID flyger och att det finns säkert 40-50 bilder från flyg på hennes instagram men ingen bild från något tåg?

Jag skojade förstås. Inte om det där med att hon postat säkert 40-50 flygbilder men om att det saknades tågbilder.

Hon har faktiskt postat en bild från, eller snarare på, ett tåg. En bild alltså. Från Ljusdal. Vet inte hur det ser ut runt Ljusdal men gissar på att det inte finns så många flygplatser nära Ljusdal. Så förmodligen därför hon inte flög. Kanske lite onödigt t o m i Frida Boisens värld att flyga för att sen få ännu längre till Ljusdal än vad det är från Stockholm?

Finns ju andra också

T ex Morgan Alling.

Han twittrar och instagrammar.

Men hur lever han själv så klimatsmart man kan? Så man inte bara pratar alltså för prata är ju lätt men verkstad är svårare?

Genom att flyga till t ex Östersund från Stockholm. Han flyger väldigt ofta till föreläsningar han håller i, även när det är inom Sveriges gränser till t ex kvinnojourer. Massor med flyg för Alling blir det.

Han är dock ingen storsemestrare utomlands, inte ens nära proffs som Frida Boisen. Han spelar i korpligornas korpliga jämfört med Boisen när det gäller flygsemestrar utomlands. Men lite har det allt blivit

Morgan Alling på väg till Grekland juni 2017.

Och så firade han nyår i Mexiko 2016.

Finns alldeles säkert en hel del till på hans instagram, bara skummade väldigt snabbt.

Men vad gjorde att jag började undra om Alling då? Främst för att han sticker fram näsan politiskt för att posera väldigt ofta, dvs han vill vårda och stärka sitt varumärke.

Men också för att jag råkade se den där.

Och den där.

Och så den bästa egentligen, ett svar på sin egen tweet ovan

Jäkla osis alltså, livet kom i vägen för hans klimatsmarta leverne. Vilket ledde till avlatsbrevens återkomst för Morgan Alling.

Undrar om Alling har funderat på hur alla som inte har råd att köpa sig ett avlatsbrev klarar livet? För det där livet han pratar om, och förmodligen kommer det här som en total överraskning för honom, är något som alla drabbas av på ett eller annat sätt. Men vad gör väl det, han kan ju bara köpa sig fri. För att just HAN måste ha en Audi Q7 diesel för att ta sig från den nästan obefolkade glesbygden utan kollektivtrafik på Södermalm dit han nu ska.

Som sagt, sånt här hyckleri är ENBART till för att marknadsföra och stärka sitt varumärke. Inget annat. Boisen sitter på sina flyg vart hon än ska, saknar nästan bara bärstolen och några infödingar som fraktar henne från flygplatsen till hotellet. Och Alling sitter i sin diesel-Q7 och myser på Södermalm. För att just HAN måste ha en sådan och för att just HAN har råd att köpa ett avlatsbrev.

De där influencerna, sinnessjukt mycket flygande samtidigt som de vill att Stefan Löfven ska göra det dyrt att flyga, dvs avlatsbrev även där:

De hycklande 87, här är några av dem

Är ju uppenbart att de bara ville stärka sina varumärken i en fråga där de trodde de skulle kunna plocka gratispoäng.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

109 kommentarer

 1. MiT

   /  03/17/2019

  Svara
  • Svara
   • Senior

     /  03/18/2019

    Ungefär lika mycket som att socialisterna går ut 1.a Maj och protesterar mot sitt eget snart 100-åriga styre av landet.

    Svara
 2. MiT

   /  03/17/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  03/17/2019

   Tänk, så mycket snack om IS och återvändande terrorister samtidigt som alla med tankeförmåga vet att INGENTING kommer att hända. Det tog väl 20 år minst innan en enda av massmördarna från Rwanda fälldes i Sverige. Undrar hur många fler av hans sort det finns i landet förresten. Och då är det ändå en rännil mot antalet islamister och IS-terrorister.

   ”I dag finns det minst 80 individer som kan knytas till de våldsbejakande extremistiska miljöerna på Kriminalvårdens anstalter. Av dem är en klar majoritet islamistiska extremister – där är den senaste uppgiften 65 individer. Resterande, runt 15 personer, klassas som antingen höger- eller vänsterextrema.”
   https://www.svd.se/extremisterna-i-svenska-fangelser–snart-slapps-30

   Det finns alltså enbart i våra fängelser över 4 ggr fler våldsbejakande islamistiska extremister än höger och vänsterextremisterna sammantaget. Det här handlar alltså om extremister som inte velat vika en tum från sin övertygelse i fängelset. 30 totalt skall släppas bara i år.

   Då handlar det enbart om det lilla fåtal som polisen lyckats låsa in. Redan de återvändande IS-terroristerna är fler till antalet och de är alla förmodligen minst lika extrema som de inlåsta. Fy fan villket sjukt land man bor i som låter det vara såhär. Varför skickas inte SAMTLIGA ut permanent? Hur sjutton tilläts de komma hit till att börja med?

   Svara
   • Ivar L

     /  03/17/2019

    Det intressanta är för övrigt att SvD-artikeln (som alltså själv konstaterar att islamisterna är 4 ggr fler och mycket svåra att omvända – 20 av dem försöker aktivt omvända andra) till största delen handlar om högerextremism. Nog för att vi sett att högerextremism också är farligt men det är ändå fascinerande hur man med återvändande IS-terrorister som utgångspunkt nästan med en gång lyckas få artikeln att handla om högerextremister. Vänsterextremisterna nämns såklart inte, de använder knappt våld lyckas till och med en ”integrationspolis” påstå vilket ju är en rätt uppenbar lögn.

    Svara
   • Tor

     /  03/17/2019

    Ivar,
    Vilket parti ska man rösta på om man vi att de ska skickas ut permanent – direkt – utan att passera gå?
    – eller för att skicka ut alla gäng som driver omkring och gör livet otryggt för Svenskar?

    Frågar åt en kåååmpis.

    Svara
    • tompas11

      /  03/18/2019

     Hmm… jag tror du vet redan vad svaret är ..?

     Svara
    • Ivar L

      /  03/18/2019

     I teorin eller i praktiken?

     I teorin är det väl något i stil med AfS men eftersom de är mikrober så är det en bortkastad röst som inte kommer åstadkomma något. Det finns ingen quick fix här tyvärr. SD är det närmaste i nuläget.

     Svara
 3. Reblogga detta på Micaels Lidéns Blog och kommenterade:
  Mycket bra skrivet.

  Svara
 4. MiT

   /  03/17/2019

  Svara
 5. MiT

   /  03/17/2019

  Svara
  • michael.

    /  03/18/2019

   Ett klassiskt socialistiskt aka identitetspolitiskt tänk,eliten lever i högsta välmåga och inte som man lär,samtidigt som folket/pöbeln ska åläggas allt större begränsningar i sina liv.

   Svara
 6. hllviken

   /  03/17/2019

  Det är SM i hyckleri, fjantande och PK-hysteri!

  Svara
 7. MiT

   /  03/17/2019

  Svara
  • Olof

    /  03/17/2019

   Det man kan läsa sig till i hans manifest var ju snarare att det är samma typ av beteende som centerpartiets ägnat sig åt som är drivande för den här typen av radikalisering. Specifikt då undvikandet att utvisa de som skall utvisas som direkt ledde till triggern för det här psykot, i form av attentatet Stockholm, och situationen i Frankrike där ‘motståndet’ Le Pen och Macrons vinst gjorde att han slutade tro på demokratisk förändring.

   Fortsätter man på samma väg kommer naturligtvis radikaliseringen bli allt värre och vidare spridd i framtiden. För tar man inte itu med problemen som migrationen gett upphov till så kommer till slut gruppkonflikter att uppstå och hämndspiraler, som hittils varit rätt isolerade till utanförskapsområdena, kommer sprida sig ut i det vidare samhället.

   Sen är det ju tråkigt att man låtit det gå så långt att det inte finns några speciellt trevliga lösningar som är möjliga längre. Men det har ju funnits många som varnat sedan länge för det.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  03/18/2019

   Då har vi analogt ”parlamentarisk islamism” i S, MP, V, etc.

   Nåväl. Förbannade människor är engagerade och klickande människor. CB gör sitt jobb och samtidigt världen till en sämre plats. Lite som tyska lägervakter gjorde…

   Svara
 8. MiT

   /  03/17/2019

  *https://www.facebook.com/samnytt/videos/256348541941694/?__xts__%5B0%5D=68.ARDORNSrxhdfHJIkcFC6bdheDGdUIPmFa_fjhwwToZU4Q9FSjhpBKnuPN4g14q-9m9dQbLMziXktkcGPanQKjWjVNILt9o3Ub1CNuyjL94PMwG4LxL_bWnorXKaq3uASMmHZ7pJQIqwg4kF5YHNx6mnY0ofOeNvZF7xdUT_-cS39HjgSOB0jctp-mc1qk-GecGSMP4XxRtZAVKYoZgQiUX6N6DvhbmvSJP5HdvQQLj4ImOzWZMFt30dJSZC2Y6pqJYuvzDITY2srwYQyEBUMgif8HfjlDEh-AiH9aqZ9lgr1svmDHynLZ35ltaNCCr9sW7hIWwd-2Mnael5AFejqMzoaraMdrvw1zVcdqQwS5kbyOUBKtdG3Shs2aV0ek9_EaaMloDIdwuykOw429xSH2TUYZQJcid1F2QnwHT08-_nw3cVlH-3TG8s0ydX3s6x2TSe4zhTwKtdGOPBr5VfZkN7ip6l98F1V7oTkNKhNFnBRiQQjs1JIPrQoRtMYsxwjJ9XsgH1_TqATnLCYaiVTk0A9Jj45-gZFrddD&__tn__=H-R*

  Svara
  • robbe

    /  03/17/2019

   åh herrejävlar vilken cirkus, och vi är på väg mot mer sånt år efter år. kan inte bortbytingen löven köra kollektivtrafik som prao under sommarlovet och se vilket land han skapat?

   Svara
  • Jans

    /  03/18/2019

   Men vad är grejen här? Att hon inte fått åka gratis?
   Eller vad är hon arg för?
   Helt bisarrt att hon inte överhuvudtaget talar utan har något slags autistiskt skrikanfall. Skrämmande men likt andra videor man sett, t.ex. hon som blev avvisad från tunnelbanan. Vad är det som händer i deras psyken här, obegripligt.

   Svara
   • Rikard

     /  03/18/2019

    Hej.

    Har du inte sett hur schimpanser gör när de är upprörda?

    För trettio-fyrtio år sedan hade chauffören och några passagerare tagit hand om saken, men dagens svenska ‘män’ är uppfostrade av (s)tatens dagis till att vara sillmjölken.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
 9. Gorby

   /  03/17/2019

  Svara
 10. Ivar L

   /  03/17/2019

  Vad tror ni om SD:aren som vill bygga moské?
  https://samnytt.se/mark-collins-sd-struntar-i-partikritik-planerar-en-riktig-praktmoske/

  Jag lutar åt att han blivit mutad av saudier eller något i den stilen. Annars borde han väl rimligen byta parti? Gissar att han inte är den förste kommunpamp som blivit smord av oljesunni när moskébyggen är på gång runtom i landet. Sedan hur mutorna går till låter jag vara osagt.

  Svara
  • Olof

    /  03/17/2019

   Verkar vara samma hjärnvirus som drabbat andra ‘omg befolkningen minskar, vårt pyramidspel kommer inte hålla’.

   Till det säger jag bara – lyckas ni inte hålla människor intresserade av att stanna på orten och/eller skaffa barn, ta och fundera ut varför och lös problemet istället för att fylla på med nya stackare. Ett samhälle som är så defekt att människor går rakt mot vissa av sina grunddrifter kan misstänkas ha en del rätt grundläggande problem att hantera.

   Svara
  • Tor

    /  03/17/2019

   Inte förvånade alls.
   SD står för en inkluderande Svenskhet som innebär att alla som vill bli Svenskar kan bli det. Det Svenska folket börjar sakta men säkert suddas ut av SD.
   SD är inte längre för ett utträde ur EU.
   SD rensar ut politiker som Kent Ekeroth och Thoralf Alfsson, som står för en hårdare linje.
   Nu gör man allt för att få så många gilla som möjligt och då ska man förvandlas till S 2.0.

   SD går nu samma väg som alla andra partier och vill inte sticka ut för mycket.
   Jag tror att de tänker helt fel.
   Hittills har det fått rätt i allt de har sagt de senaste 10 åren. Både M och S har i stort sett kopierat deras politik ( i alla fall i tal).
   Nu är läge för SD att hålla fortet så att väljarna ser den faktiska skillnaden
   – men så sker inte. Nu röstmaximerar man på kort sikt.

   Ska bli mycket intressant att se EU- valet. Om MED eller AfS kommer in så öppnar det en väg till riksdagen. DÅ kommer plötsligt SD att få lägga om sin politik.

   Svara
   • tompas11

     /  03/18/2019

    Det stora misstaget som SD gör är att försöka bli så lika som sjuklövern och de är fan i mig på väg att lyckas. Därmed torde inte finnas något argument att rösta på SD eller för övrigt av de övriga sju något som de flesta redan har fattat får man hoppas i alla fall. SD gamle vän nu du är absolut obsolete! Och det är inte smart att svänga som SD gör, om nu någon lever i den villfarelsen. Det är ingenting annat än ren förbannad dumhet!

    Svara
    • Ivar L

      /  03/18/2019

     Men ni som tänker så missar något högst väsentligt, nämligen det faktum att SD hittills inte haft något endaste konkret politiskt inflytande. Vi vet helt enkelt inte vad de kommer att ta tag i om de får reell makt.

     I Staffanstorp verkar de ju tämligen omgående kavlat upp ärmarna och tagit tag i t.ex. tiggerifrågan och halal i skolan. Så kan sådant hända på kommunal nivå när makten blir reell så kan det hända på riksnivå.

     Svara
   • Ivar L

     /  03/18/2019

    Fast nu har han ju inte stöd från SD för sin idé så det stämmer ju inte.

    Svara
  • Q-Ken

    /  03/17/2019

   Jag tycker det var smart eftersom övriga partier nu omedelbart kommer att intaga motsatt åsikt bara för att tycka tvärt emot vad SD tycker.

   Svara
  • weasel

    /  03/18/2019

   Jag tror att ”SD-aren” som vill fylla Kramfors med muslimer är det konkreta exemplet och det levande beviset på att partier som ökar väldigt fort har problem med att hitta friska företrädare.
   Detta gäller i allmänhet bland partier som ökar väldigt fort – och i synnerhet gäller det bland partier som är så pass stigmatiserade att folk undviker att representera dom.

   Idioten borde vara med i MP istället. Men eftersom dom inte har något problem med att fylla sina få stolar så fick han väl inte plats där.

   Svara
   • tompas11

     /  03/18/2019

    Glöm SD de är inte att räkna med.

    Svara
    • weasel

      /  03/18/2019

     Jag har inte sagt att dom är att räkna med, tompas11.
     Jag påpekade bara att hela det här landet är fullt av imbecilla kommunpolitiker.
     Det kommer exempelvis AfS också att få erfara om och när dom kommer in i några kommuner.

     Svara
     • tompas11

       /  03/18/2019

      Kort svar, instämmer.

     • Se på vad vi har i riksdag och regering. ”Kommunal” är de som blev över, de som inte kunde komma in i riksdagen. Fundera på vilken kompetensnivå man då har.

      Det räcker inte med aritmetik, man behöver matematisk analys för så små tal!

 11. Bortsett från flygen, är det bara jag som inte förstår varför människor som pratar sig varma om mänskliga rättigheter och feminism vill semestra i skithålan Dubai?

  Svara
  • Olof

    /  03/17/2019

   Nån sorts hycklerifetish?

   Det är ju inte helt ovanligt att folk tänder på skam och sånt som är ‘förbjudet’, så det kanske är så enkelt att de går igång på det? Tittar man på Dubaibilden ser ju Boisen nästan ut som hon just fått hålla i piskan som använts på en dissident…

   Själv skulle jag inte sätta min fot i landet frivilligt, av just människorättsskäl. Men så föredrar jag ju också att låta bli att hyckla, och anser att samtycke skall finnas från alla parter när piskor är inblandade. Men jag antar att det inte kittlar lika gott då för Frida.

   Svara
  • MiT

    /  03/17/2019

   För att kunna posta skrytiga bilder för andra rätt falska människor? För det viktigaste för alla dessa verkar ju vara att just tala om var man är på semester nånstans. Gärna väldigt ofta också.

   Svara
  • weasel

    /  03/18/2019

   På Boisens blogg förklarar hon varför hon vill semestra i diktaturen Dubai.
   Det beror på att dom har ”magiskt kul vattenparker” där.

   Och det är väl helt ok att åka dit om man bara diktaturkompenserar ?

   Svara
   • tompas11

     /  03/18/2019

    Nä det är fan i mig inte ok även om man ”diktaturkompenserar”. Människan borde skämmas å det grövsta.

    Svara
    • weasel

      /  03/18/2019

     Just det där med diktaturkompenserandet kanske var aningen ironiskt menat… 🙂

     Svara
   • Senior

     /  03/18/2019

    Hahaha!
    ”Diktaturkompenserar”!

    Du sätter fingret på hur effektivt dagens ”klimatkompensation” fungerar.
    -Inte alls, förutom självbedrägeriet inför det egna samvetet.

    Svara
   • Jans

     /  03/18/2019

    LOL
    Diktaturkompensera!

    Fan så djävla bra 😀 😀 😀

    Svara
   • lensof

     /  03/18/2019

    Diktaturkompensera, det är väl det vår s.k. feministiska regering tror att de kan göra när de besöker Iran utklädda i påskkärringshucklen.

    Till det land som nu har dömt en verklig feminist, en kämpe för kvinnornas rättighet att kunna ta av sig just hucklet, till fängelsestraff på 28 år och 148 piskrapp (överlever man det?).

    Detta medan ”feministerna” i Sverige mest bekräftar varandra, gör meningslösa manifestationer, pubertanska installationer och konstverk i en tillvaro utan krav eller utmaningar. Ändå upplever sig som offer.

    Svara
   • Gigas

     /  03/18/2019

    Så länge man inte tillåter prostitution så spelar väl styrelseskick och levnadsförhållandena någon roll enligt Frida :).

    Svara
  • Jonas

    /  03/18/2019

   För att alla ”influencers” får mutresor till Dubai i utbyte mot att de skriver om det på Twinstagram.

   Svara
  • Johann Hari skrev om detta för tio år sedan.

   ”The dark side of Dubai”
   https://www.independent.co.uk/voices/commentators/johann-hari/the-dark-side-of-dubai-1664368.html

   (Summering: Det är inte bara en medeltida diktatur som bygger på slavarbete, det är en hägring där ingenting är äkta.)

   Svara
 12. vadå

   /  03/17/2019

  Vadå hyckleri?

  Det är väl ingen dubbelmoral om man inte kan hålla två tankar i huvudet samtidigt.

  Tillhör man ”eliten” (media) räcker det att influera de rätta åsikterna.

  Det borde vara klimatkompensation nog.

  Svara
 13. weasel

   /  03/17/2019

  När det gäller Frida Boisen :
  Dubbelmoralen och hyckleriet är så gigantiskt att det faktiskt blir rent pinsamt. Synd bara att huvudpersonen är så narcissistisk att hon inte ser det själv.

  När det gäller Greta Thunberg :
  Greta Akbar !
  Ein Reich, ein volk, ein Greta !
  Greta är vår frälsare och ledare !
  På den åttonde dagen skapade Gud Greta !
  Hare Greta Hare Greta
  Greta Greta hare hare !
  Heil Greta !

  Svara
  • Svara
 14. MiT

   /  03/18/2019

  *https://www.facebook.com/arkitekturupproret/photos/a.384952331711213/936015253271582/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARAXJf_8xJJ1MjFjlweewWeCCcFK-PqU8P9aE8PUTnz6NpJC9-QBqN6GRhYNFVRXb8AdwYuN6XsSb6j9HEINapwmX5GRr29AI-vrauyXNuxb1PI-5oJdOnX0__IWxydp5igR7ULnNugdDi2gb_U7hv1v5MRN-H5A8lGC67sCyrq1crXll-0KKwBtdvlqngSqAhV4E2IcYDZbVGVW0P2ZR2AOX7NYeSjTPZMhvzP5SFtYyqvhRAeyFe1kHVsvnpKfP7LJHWyjYax_SMq5D1rjF9m4QNlOMUF-Mkhpo-ng1_lAwpcQ4qe4wVqX6OnEuQ8JMjTnDemsJew32X-hSVnS2g71lvqe4DwDC8XdOo6HgCaakfSJDvd2442JOO61FWHkM0TFL3eSFyA9vIaMzcjVaSwo9iOsL4B4jCQ8MaLgNszwAu0qCm3DF42EZcdovZT8MC8c5o8MNiC6CTwcR5jHuLwDpIXKPxoiEx2txIKOb-qD94O4cVV1MboI5HaI0nWQEcGHoNsQ5STwPedSYIc&__tn__=-y.g*

  Svara
  • weasel

    /  03/18/2019

   Fantastiskt !
   Helt obegripligt att turisterna åker till Venedig när det finns sådana där magnifika och vackra byggnader.
   :/

   Svara
   • elina

     /  03/18/2019

    Jag skäms över mina Venedigbilder just nu. Det här och en vårflod är ju mycket vackrare och man behöver inte flyga dit så man kan göra en ”greta”.
    Fy på mig!.

    Svara
  • ”… Och runt omkring alltihop Långholmens underbara natur!”
   Tage Danielsson, Bok.

   (Långholmen var mest känd för fängelset som lades ned något decennium efter att boken gavs ut.)

   Svara
 15. MiT

   /  03/18/2019

  Svara
 16. Gorby

   /  03/18/2019

  Verkar som det är ikväll som TV3:s trolljägarna sänder avsnittet om Granskning Sverige.

  Och som av en händelse är Feministinspektionens Youtube-kanal nedslängd idag (där GS brukar lägga upp sina intervjuer).

  Svara
  • Ivar L

    /  03/18/2019

   Rätt kul, hon verkar kritisera att GS sätter dit journalister i sitt program som självt sätter dit journalister.
   Lite syntax error där tycker jag nog.

   Svara
  • Jans

    /  03/18/2019

   Så redaktionen som visas i Trolljägartrailern utsattes för en DOS-attack efter att GS gjort reportage medan Feministinspektionen stängdes ner helt och hållet efter att Trolljägarna gjort reportage.
   Vad kallas det? Assymetriskt våld?

   Svara
 17. Ivar L

   /  03/18/2019

  Sverige har ju som bekant inte lagar på plats att hantera återvändande IS-terrorister såsom t.ex. Nederländerna:

  ”Oavsett om de burit vapen eller bara följt med – i Nederländerna grips alla IS-återvändare.
  – Om du stödde din make som stred för IS, så stödde du också IS. Det är därför skäl för åtal, berättar Cyril Rosman som bevakar terrorgruppen. Och nu är landet på att skärpa lagarna ytterligare.”
  https://www.svd.se/har-atalas-alla-medlemmar-i-is-oavsett-vad-de-gjort

  Eller…
  Är det så att vi trots allt har en hel del möjligheter att göra saker om vi vill?

  ”För en vecka sedan friades de från misstankarna om terrorbrott. Men i stället för att släppas ur häktet hämtades de direkt av Säpo och sattes i förvar.
  Underrättelser, som inte ingick i brottsutredningen, pekar på att de skulle kunna utföra terrorbrott, enligt Säpo.

  Lagen om särskild utlänningskontroll säger att en utlänning med hänvisning till rikets säkerhet kan utvisas om det kan befaras att personen kommer att begå eller medverka till terroristbrott. Säpos beslut prövas av Migrationsverket och kan sedan överklagas ända upp till regeringen.”
  https://www.svd.se/terrorfriade-bedoms-som-sakerhetshot

  Nu kommer naturligtvis Sverige aldrig utvisa de här männen, de kommer Migrationsverket och rättsväsendet att se till men det är rätt uppenbart att vårt land kan ta i med hårdhandskarna redan med nuvarande lagar om bara de styrande och rättsväsendet hade haft viljan.

  Svara
 18. Ivar L

   /  03/18/2019

  Fantastisk bevakning av dessa klimathycklare.
  Medborgarjournalistik med såväl relevans som patos.

  En intressant sak är också den totala avsaknaden av månkultur på alla dessa resor. Inga av resmålen förefaller vara för att få uppleva spännande mångkultur. Dubai, som verkar så populärt, är väl snarast en vuxensandlåda för västerlänningar helt avskilt från omgivande arabisk kultur? Rätt fascinerande, de torde vara lättare att uppleva islamiserad arabisk kultur i random stadsdel i Sverige än där.

  Svara
  • lensof

    /  03/18/2019

   Dagens variant av grisfesterna på mallis när charterresandet började.

   Boisen & co tror att de har utvecklats när det enda som skett är att deras självförhärligande har getts ökade möjligheter genom instagram mm.

   Kultur, vad är det? Mer är pittoresk bakgrund på en mängd selfies.

   Svara
   • ”Om det förljugna kosmopolitiska narrativet”
    http://fnordspotting.blogspot.com/2018/09/om-det-forljugna-kosmopolitiska.html
    ”Hänvisningarna till det kosmopolitiska syftar till att framkalla den känsla av glamour och flärd en musikal i London, en burrito i New York eller en drink på en takterass i Singapore förknippas med i det allmänna medvetandet.
    […]
    som man på den skolengelska man intalar sig knappt går att skilja från den inföddes, vill beställa en IPA eller Cosmopolitan utan att säga ”please”.
    […]
    begreppet innefattar en rudimentär kunskap i det engelska språket, ett ointresse för resmålets kultur och historia samt en påtaglig okunskap om den grundläggande artighet man förväntas leva upp till ute i den stora värld som man inför sina vänner älskar att påpeka att man känner sig så hemma i.
    […]
    Drömmen om det kosmopolitiska kan därför sägas utgöra ett tunt lager fernissa som omsluter vad som i själva verket är ett tomrum inom svensken.”

    Svara
  • Från kommentarerna till badbilden: ”Missa inte att ta en tur ut i öknen nån kväll – det är verkligen magiskt!”

   Öknen. ”Magiskt”. Nu tänker jag på ljud- och ljusspel vid pyramidernas fot i någon Bondfilm. Det som verkade så smaklöst då är rena högkulturen idag.
   Tänk vilka resurser som läggs på att bortskämda turister skall kunna bo på ishotell eller åka till öknen med kylda drycker.

   Vad mig beträffar får folk göra vad de vill och har råd med, men de skall baske mig inte komma med en massa pekpinnar åt ”populasen” efteråt!

   Svara
 19. Senior

   /  03/18/2019

  Alla dessa hot som vi ställs inför, och som våra politiker givetvis har lösningen på åt oss. -Det är inget annat än hittepå för att behålla makten.

  Miljö, feminism, sociala orättvisor, etc, etc.
  Det är endast retorik riktad mot de olika saker vi själva är svaga för och brinner för att förändra. -De styrande är inte intresserade av förändring, bara av din röst.

  Skulle de på allvar åtgärda de problem du brinner för har de ju avvecklat ditt (obefintliga) behov av dem.

  Svara
 20. Hönshjärnor finns det alldeles för många av i detta land det så kallade nya Sverige.

  Svara
 21. MiT

   /  03/18/2019

  Svara
 22. MiT

   /  03/18/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  03/18/2019

   Dessutom återstår ju att se hur maktlösa kommunpolitikerna är. Vellinge fick rätt till slut t.ex. Det verkar nämligen som att det går att göra både det ena och det andra om man verkligen vill. Och det vill uppenbarligen Staffanstorp.

   Svara
 23. MiT

   /  03/18/2019

  Svara
  • weasel

    /  03/19/2019

   Så… vad kan man dra för slutsatser av att miljöpartisten Nils Karlsson blir upprörd över att Staffanstorp inte vill betala ut pengar till personer som har anslutit sig till den islamistiska mordorganisationen IS… ?

   Om nu kommunallagen, socialtjänstlagen och grundlagen fodrar att man betalar ut pengar till terrorister så är det hög tid att kasta socialtjänstlagen, kommunallagen och grundlagen åt helvete.

   Svara
 24. MiT

   /  03/18/2019

  Svara
  • Ivar L

    /  03/18/2019

   Ja visst, om högern möjliggjorde detta dåd så kan man ju fundera på vilka dåd som vänstern och alla andra som ser mellan fingrarna med islamism möjliggör. Det har väl dött cirka 10 000 bara i år av islamistisk terror runtom i världen.

   Svara
 25. ”Det handlar om barn”
  https://fnordspotting.blogspot.com/2019/03/det-handlar-om-barn.html
  ”Barn i Hägersten blir rånade och misshandlade utanför sin skola, eller rånas och misshandlas på väg till fotbollsträningen. Barn i Uddevalla och Trollhättan blir rånade under knivhot.
  […]
  En del av dem har nu sannolikt fått sig en tankeställare. Andra är gissningsvis så ovilliga att revidera sin verklighetsbild att de, efter att ta hjälpt sina barn över den värsta chocken, fortsätter förespråka den politik som gjort deras egna familjemedlemmar till lovligt villebråd för förhärdade kriminella.”

  De flesta i väst (särskilt vit medelklass plus universitet) har en mental parasit.

  https://www.unqualified-reservations.org/2007/09/how-dawkins-got-pwned-part-1/
  ”An ovinized individual never imagines responding to any kind of threat with any kind of defensive action, certainly not violence. To the ovinized, anything bad that happens is either (a) an accident, or (b) the result of some sin or other moral error. The concept of an “enemy” does not exist.”

  Svara
  • Rikard

    /  03/18/2019

   Hej.

   Det är rätt kul att se hur Fnorden och hans gelikar bland ‘gulingarna’ (libertarianer och frihetliga brukar välja gul som symbolfärg av någon anledning – kanske för att den var ledig?) svängt närmast 540 grader jämfört med för bara ett par år sedan. Då tutilurades det om det absolut goda med fri migration och öppna gränser och allas rätt att bo var de vill och jag vet inte allt vilka dumheter de argumenterade för – ta bara debatten bland libertarianer om huruvida arv är förenligt med de ideologiska principerna…

   Inte för att Fnorden (ännu) eller de andra vågat ta bladet från munnen och säga rent ut vad de implicit talar om, och anser: så gott som samtlig som invandrat från MENA och Afrika måste utvisas, och så gott som samtliga övriga muslimer, och endast en stark nationalistisk och etniskt homogen stat kan göra detta.

   Det är rätt gulligt, faktiskt. Som när kommunister skall förklara varför Lenins NEP inte byggde på kapitalistiska principer.

   Jaja, omvändelse på schavotten är bättre än inte alls törhända.

   Men det är talande för deras sköra självbild som intelligenta och intellektuella hur tysta de är om den fria migrationens goda – rationaliseringar av slaget ”det är välfärdsstatens fel” och ”utan bidrag hade det inte skett någon invandring!” är ju vad sådana som HAX och liknande serverar när migration alls berörs. Kanske talande att allt färre libertarianer och frihetligs vill ha sina kommentarsfält öppna?

   Kanske dagens libertarianer följer sina förebilder 68-vänsterns spår, och inlemmar sig som en del av det etablissemang de ‘gör uppror’ mot?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Jo, det är inte lätt att vara Klassiskt Liberal heller!
    Problemet är väl att ibland måste man vara ärlig med att man vill ha ett visst utfall – Sveriges fortsatta existens som just Sverige. Då kan man inte i längden hålla på och debattera grundprinciper.

    PS. Läste just om den här:
    ”What Airbnb really does to a neighbourhood”
    https://www.bbc.co.uk/news/business-45083954

    Här nämner ingen ordet ”rasism” när folk talar om att områdets ”karaktär” förändras.

    Svara
    • Rikard

      /  03/18/2019

     Hej.

     Dagens nyckelord: ärlig.

     Mot sig själv, mot sina närmaste och sedan mot omvärlden, i den ordningen.

     ”Management of the many is the same as management of the few, and management of the few is the same as management of the self.” Konfucius, attr.

     Själv struntar jag numera hejvilt i att titulera mig -ist eller hjälte eller niding – svensk räcker gott.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
 26. Angående Greta av Guds nåde – är det bara jag som kommer att tänka på barnkorstågen och visgossar?
  Visst, korstågen var huvudsakligen påhittade, men det är lite samma känsla.

  Svara
 27. MiT

   /  03/18/2019

  *https://www.facebook.com/SVTHumor/videos/437139533756704/?__xts__%5B0%5D=68.ARAjJd-PJV-6qmr6S2ZNjN81-8DXfhe9N0CwUoa6qkDcMAWkKxcn4tYVFCzqBSAToAOaYoUlvuxgmeKhrSReeRnArlmQ-2tqxUKMzAQD4GY-nKXVqOJE1RSP2IkoYh7EeO9YBp7A1h85yZYQBWQvL-FUKC5myvBgUjHKjV3FHrB9L0oDeVCiBnE6E4nwGbkcQtV8yFBxfgF8-H5A2iVFqWspoyMdVzkj2cAYOZQCTtr8Pfh4CUlZHDdMYh_1aCLMVmts7JSlJsuu9jWyZBfxORlPjoRAzJb3LAOw6vxSJdKUlxhT7zG2tKKQiYVN2QoxaR36bftbUI6fPvutnZzgaXhJobRpn7xiiufoXJyzgOdkeEDb8EnFqpVDdm9xwEzHnZA&__tn__=-R*

  Svara
 28. MiT

   /  03/18/2019

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.721663931261534/2237268333034412/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARDgc6f0F00S_xO8bimg–cp2PMaCIilmXi0z0Pu98R-ETuCc_O2Uu-d4bqq4pU-tUFCtA8Uk4mmzHmSKyjH1J0lE8nkK7u5Ouo_UTw2RK_vv7hAvYb_ugAEDN26F3YAKhTifdmlzdu-1IXSEehhMko155Hz4fT_EqqHPDNUyBIrO3z8xChfHy_XYlK5skEF86KWrQrhNOAphUDB_d6oqLp7pZ56wEZspKx0dPalUaTJkDHdAb6S6xYx7Ui6IdmPuxFH3qmmMVwTCeJXSnizcOJ7mnl1Dc9N94uTZZRSXi7drhgqL0Nqjrh9VdDNTwbY5–B947zqQ35CyA33CeQB-SYvY9JqRMaNaY2Aw-CLnndWHNfLSX_zNdC&__tn__=-R*

  Svara
 29. Leif

   /  03/18/2019

  Björn Wiman, ännu en tungomålstalande helgondyrkare. Kryddat med lite förakt för skolfolk som tar sitt jobb på allvar.
  ”Från skolchefer haglade floskler om skolpliktens ovillkorliga helighet”
  https://www.dn.se/kultur-noje/bjorn-wiman-ungdomarnas-rorelse-kan-vara-den-sociala-tipping-point-som-behovs/

  Svara
  • En bekant med några decennier erfarenhet sökte nytt jobb som rektor, grundskola tror jag, kanske sent 90-tal. En av intervjufrågorna var ”vad är viktigast för dig skolan klarar av” eller liknande. ”Att barnen lär sig grundkunskaper – läsa, skriva, räkna”.
   Det syntes på intervjuarens min att det var helt fel svar.

   Wiman nämner Prussiluskan. Nu fick jag äntligen använda den här från astridlindgren.com:
   ”Fröken Prysselius fanns inte med i böckerna utan skrevs till av Astrid för filmens räkning. Hon spelades av en tysk skådespelerska som sydde upp sin egen dräkt och inte var helt nykter vid inspelningarna.”

   Wiman: ”det gäller att smida medan järnet är varmt”
   Är det bara jag som tänker på Lenin?

   Wiman: ”… fann att de satte högre värde på sitt hopp om den egna framtiden än på ett par missade timmar i ett skolsystem …”
   Vi får se. Sänk temperaturen i skolorna och be dem ta på en tröja. Använd mobilen i fem år i stället för ett. Ingen mat som är importerad. Inga semesterresor med flyg. Kläder behöver inte vara nya och moderna, bara de är bekväma och varma.
   Eller hur, små framtidshopp?

   Wiman: ”Demonstrationen i Stockholm i fredags var bland det mäktigaste och mest hoppfulla jag har upplevt – och globalt sett del av en av de mest omfattande manifestationerna i mänsklighetens historia.”
   Jaha. Större än Arabiska våren (som försvann)? Irakkrigsprotesterna (som var meningslösa)? Medborgarrättsrörelsen på 60-talet? Gandhi?

   Svara
   • Leif

     /  03/18/2019

    Ja, herregud, vad ska man säga?
    Möjligen: Den sista idioten är ännu inte född.

    Svara
 30. Han e la go!

  Svara
  • junior

    /  03/18/2019

   Svara
  • lensof

    /  03/18/2019

   Är det bara jag som tvivlar på att han verkligen är död. Att den fege fanatiske fan har slunkit ut bakvägen till ett annat land eller område för att söka asyl utan pass. För att så kunna fortsätta sin bana men nya gevär, ny fru och nya barn.

   Vad hans familj säger tror jag inte ett ord på. Har någon annan verifierat hans död? En död jag dock gärna skulle vilja vara sann.

   Svara
 31. Om något frågar mig varför jag prenumererar på Nyheter Idag tänker jag bara säga ”Chang Frick.”

  (Då är jag idag till höger om de flesta svenska riksdagspartier. Men när eliten ständigt säger ett och gör ett annat är det dags för Alinskys regel nummer 4. Och 5, naturligtvis.)

  Svara
 32. MiT

   /  03/18/2019

  Nu vet ni vad som är absolut farligast…

  Svara
  • Rikard

    /  03/19/2019

   Hej.

   Friberg står inför ett dilemma: han har chefer som är fanatiker, sant troende på värdegrunden och äkta parteigenossen. Ett ord fel, en gest, tveksam intonation, eller vad som helst som väcker tvivel om hans hängivenhet för Saken och han petas åt sidan för någon som är mer politiskt korrekt.

   Det är många i beslutsfattande ställning inom polis, försvar och säkerhetstjänst som gör som han, därför att de försöker förhindra att de verkliga stolpskotten erövrar positionen, eller än värre att någon som är muslimsk eller rysk agent lyckas knipa den.

   Nu vet jag inte om Friberg är ett lydigt verktyg eller kompetent i sitt yrke, men även totalitära regimer som den post-demokratiska pro-islamska svenska behöver folk som faktiskt kan få jobbet gjort, och inte bara rapar rätt floskler.

   Om man vill dra paralleller med andra totalitära stater kan man göra så; det hjälper att ha upplevt dem för att se och förstå. Fråga en polack, en ryss, en tjeck, en jugoslav, en rumän om ni själva aldrig levt i en totalitär stat.

   Det kan gå väldigt fort nu.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 33. Svara
  • PS. Morenius länkar till den här:
   https://web.archive.org/web/20160324065650/http://www.bgf.nu/publicerat/ibsvd93.html
   ”SvD den 19 maj 1993:
   Folks oro över invandringen måste tas på allvar
   ”I TV2 visades för en tid sedan en visionär dramadokumentär som utspelade sig år 2013. I detta scenario 20 år framåt i tiden har Tyskland börjat uppföra järnridåer längs sina gränser mot de enorma flyktingströmmarna.
   […]
   Den kategori av invandrare det gäller är de som inte har giltiga skäl för asyl. År 1990 utgjorde de enligt Jonas Widegren, som då var samordnare av europeiska flyktingförhandlingar hos FN i Genève, hela 95 procent av de asylsökande.”

   Svara
 34. x

   /  03/18/2019

  ”Youtube stryper sin sökfunktion: Så agerar videojätten efter terrordådet i Nya Zeeland”
  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/youtube-stryper-sin-sokfunktion-sa-agerar-techjattarna-efter-terrordadet-i-nya-zeeland

  Man undrar varför det in vissa fall går fort att stoppa terrorvideor och i andra fall tar hur många år som helst.
  Vissa videor t.ex.där IS bränner ihjäl människor levande har fått ligga kvar i flera år:
  Det borde vara samma regler oavsett vem som är offret.
  Kan det vara så att ”allas lika värde” inte ingår i Youtubes värdegrund eller så stavas det ”allahs lika värde”?

  Svara
 35. Nu kommer folk tro att jag far med osmaklig humor, men jag menar allvar:
  Hur länge kommer det att dröja innan gula Wunderbaum tas bort ur sortimentet (eller butikerna)?

  Galningen i Christchurch hade en sådan fäst vid backspegeln. (Har inte sett resten och tänker inte se det, laddade ner en arkivkopia från en torrent.)

  Inom några dagar kommer 4chan att skämta om detta, MSM kommer att ta upp det som Vit Makt-symbol, biltillbehörshandlare kommer att gå ut i media och se allvarliga ut, Wunderbaum kommer att be om ursäkt.

  Svara
 36. MiT

   /  03/18/2019

  Alldeles oavsett, är det inte lite otäckt när de mailar HENNE om en sån här sak? Varför gör man det om man inte legat på om att det ska ske…? Finns det ens nån annan möjlig förklaring?

  Svara
  • Gorby

    /  03/18/2019

   Då Trolljägarna nu lyckats stänga ner Feministinspektionen så verkar Nya Dagbladet ha tagit upp taktpinnen. Granskning Sveriges granskar Robert A. Långt avsnitt på över 43 minuter.
   *https://www.bitchute.com/channel/nyadagbladet/*

   Svara
  • Gorby

    /  03/18/2019

   Och vem dyker inte upp bland kommentarerna med glada tillrop att en mediekanal har stängts ned. Hade det skett i ett annat land, hade det låtit annorlunda.

   Svara
 37. MiT

   /  03/18/2019

  Svara
  • Senior

    /  03/18/2019

   Som sagt…..
   Vi är inte längre ”på väg” att bli.
   -Vi är där sedan en tid.

   Svara
 38. Melmac

   /  03/18/2019

  Lägg märke till skillnaden i rapportering mellan NZ och NL. Man var jävligt snabb att lägga ut bild, namn etc på kräket i NZ, men i NL fallet hävdar man att man inte har fullständig info trots att BBC har lagt ut bild på puckot som är misstänkt. Tom. polisen i NL gick ut med bild.

  Svara
  • weasel

    /  03/19/2019

   Har kräket Stefan Löfven hållit någon presskonferens om kräket i NL än…?

   Svara
 39. MiT

   /  03/18/2019

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156336246293251&set=a.454058298250&type=3*

  Svara
 40. Micke

   /  03/18/2019

  Nu har jag sett på TV igen! Helle Klein har haft en livvakt som uttryck sig på internet och nu har alla vaktbolag bara vit makt människor anställda! Jag tror att sanningen är som vanligt mitt emellan, vakter/väktare är speciella, många är bra och vissa är svin, endel hjälper till och andra vill utöva makt över andra, men som med poliser är det nog så att dom blir avtrubbade och syniska av verkligheten! För hur många stökiga ”ungdomsgäng” har dom inte träffat på? Hur många dödshot och spott får dom inte stå ut med? Jag är mest förvånad över att det inte är fler 170 som är ”högerextrema”.

  Svara
 41. MiT

   /  03/19/2019

  Svara
 1. Mer av det som orsakat kollapsen är rätt medicin tycker ekonom | WTF?
 2. Gott nytt år! | WTF?
 3. Klimatrenovera | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: