Gott nytt år!

Brukar ju ha en sammanfattning av året som gått under mellandagarna och runt nyår men har varit lite krasslig i en vecka så har inte orkat med det faktiskt så börjar idag på självaste nyårsafton!

Masoud Kamali lämnade Mittuniversitetet, ett jobb charlatanen aldrig skulle fått i ett friskt land. Det är arvet efter Mona Sahlin som handplockade Kamali som utredare eftersom han var beredd att leverera en utredning som visade vad Mona Sahlin redan på förhand bestämt att den skulle visa, nämligen att Sverige var totalt genomrasistiskt på alla tänkbara sätt. Att det inte var sant spelade ingen roll vare sig för Mona eller hennes kompis Masoud.

Den där alltså. Här kan ni kolla om Efendic har en agenda eller inte…

Expressen frågade tre krimideologer om det ökande antalet anmälningar för våldtäkt. Ingen visste någonting om någonting såklart. Expressen kallade dem för ”experterna” också.

Kommer ni ihåg de 87 influencerna som ville att Stefan Löfven skulle förbjuda flygresor för att rädda klimatet?

Sandra Beijer var en av de 87 som skrev under debattartikeln, ovan ser vi hennes egna flygresor åren innan debattartikeln.

Nina Campioni var också en av de som skrev på debattartikeln och där kan man se hennes bidrag för att rädda klimatet de senaste åren. För säkerhets skull så passade hon på att ta flyget för att titta på norrsken i samma veva som debattartikeln publicerades, antar att hon tyckte hon förtjänade det efter den enorma uppoffringen. Campioni kan man med jämna mellanrum se i SVT:s morgonprogram där hon pratar mode men ingen där har hittills frågat henne om när hennes ivriga intresse för klimatet startade trots att jag via twitter påmint SVT om att fråga. Hon har fortsatt resa precis som innan dessutom.

Man skulle protestera för klimatets skull men det blev inställt pga av för kallt. Låter som en sketch av Monty Python men är faktiskt sant i Sverige 2019.

Jan Björklund meddelade att han skulle sluta som partiledare.

När man är en 45-årig familjefar med villa, volvo, vovve och fru och jobbar som lärare på en folkhögskola men gärna vill tillhöra en sorts terrororganisation som hotar bönder, sätter yxor i dörrar, vandaliserar gravar osv och vill vara anonym så kanske man inte ska ha världens högsta frisyr synlig. När jag såg bilden som är inringad så trodde jag att någon photoshoppat in en bajs-emoji på hans huvud…

Sverige.

Lite mer av Mona Sahlins gode vän Masoud Kamali.

Sånt där finns också i det inlägget. Jag kanske minns fel men jag kommer inte ihåg att det var tal om några ”vita ungerska telningar” alls utan om ekonomiska fördelar om man skaffar fler barn.

Hanif Balis Ton™ har ju varit ett ständigt ämne för många på t ex twitter under 2019. Också. Man tycker att hans ton är fel på något sätt. Jag däremot tycker den är helt rätt!

Världsklass!

En skola i Jönköpingstrakten lurade i skolbarnen att myter och hittepå är sanning 8 mars 2019. Vad de lärde sig är att det för vissa räcker att jobba 7/8 av en arbetsdag men ändå få betalt för full dag.

Och där är han som kom på idén. Kolla inlägget för att gissa var på den politiska skalan aktivisten befinner sig…

Svensk skola, svenska politiker och svenska journalister lurar i skolbarn att de kommer att dö i en klimatkatastrof om några år.

Frida Boisen kom 2019 ut som klimatförkämpe av stora mått. Men hur såg hennes kamp för klimatet ut innan dess? Den sköttes från div flygplan på väg till olika semesterresmål lååååångt bort.

SVT sände en dokumentär om flat earthers, alltså knäppskallar som tror jorden är platt. Det tyckte SVT också att de var, knäppskallar alltså, det märktes.

SVT ca 5,5 år tidigare: Kvinnor är kortare än män pga att männen genom patrirakatet under årtusenden stulit kvinnornas mat! Ny spännande forskning från den nya generationen SKARPA forskare! De framställdes dock inte som knäppskallar av nån underlig anledning utan tvärtom, SVT kämpade HÅRT för att föra ut det som en sanning…

Kabul eller Kalmar, samma strukturer där som här. Till slut fick Gudrun rätt med sitt talibantal  :-/

Kommer lite mer om nån dag eller så.

Men nu är det dags för lite nyår!

Så gott nytt år på er alla!

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

142 kommentarer

 1. hllviken

   /  12/31/2019

  🥳 🥳 🥳 🥳 🥳

  🙏🙏 GOTT NYTT ÅR!

  Tack för ett enastående gott arbete!

  🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪

  Svara
 2. MiT

   /  12/31/2019

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.721663931261534/2811767428917830/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARC32GuTznKAy1VbmubPq4l0Q4N7Az0VjaB-3iKpHc93N5DB36gJkpfCUQexfnnyY4IkTAsym31kFqlaqIuFcwHu96ihrhkUmMtVXfibQFi83MQ-9HjWH7i4nrXLcQ5COmpXzf1ekNIJNooPLNmRLSCJ99RyFwm9ahTs4GzBKkYnbrCH8Wht18Bcmv6toPdwu6ii_WsWMUwIJIEgNhlR70BIKJuNEH74hs0hhF3XboTyc5tdmtKbyOUra2_yKAs5eDQXpB0IL3ctDRn1mGh9fmr2tmTpWEhB4S28YLVrx7D3TO-SH3ice2uRieedu7Yh3fWVw3rRPiRWIz0k2O5KDDWtHw&__tn__=-R*

  Svara
  • Senior

    /  12/31/2019

   Typiskt vänsterbliven.
   Allt är som vanligt alla andras fel, företrädelsevis ”de rika”.

   Som ansvarig politiker har varken han eller bråkstakarna ansvar för vad som sker…… -Typiskt vänsterblivet pack!

   För övrigt, Gott nytt år!

   Svara
   • Grodan Boll

     /  01/01/2020

    Never attribute to stupidity…:

    ”Ska jag ta mitt ansvar för vad som skett, eller ska jag satsa på att jag får två mandatperioder till vid köttgrytan innan inbördeskriget slår ut?”

    Svara
 3. Ofrivillig svenska

   /  12/31/2019

  Gott Nytt År ! Tack för en fantastisk blogg ! Hoppas att vansinnet vänder under nästa år.

  Svara
 4. Men vad irriterande att Kamali lägger in citationstecken ÖVERALLT!

  Svara
  • CAPS ON

    /  12/31/2019

   @bergersjo
   JAG RETAR MIG MER PÅ FOLK SOM SKRIVER MED VERSALER !!!

   Svara
   • Allt utan sär skrivning och angli cismer gör skillnad!

    Svara
   • Versaler använder man för att visa att man skriker. Det går också att använda tjocka bokstäver eller en rad under ordet, men sånt är krångligt.
    Det är inget fel med att använda varesig citationstecken eller versaler. Man måste bara göra det vid lämpligt tillfälle. Inget av det är lämpligt att använda HELA TIDEN. (Där, till exempel, var ett gott tillfälle att använda versaler.)

    Svara
 5. MickeP

   /  12/31/2019

  Tack M.I.T. för det gångna året!

  Du gör en fantastisk insats med din blogg.

  Jag önskar dig och alla läsare ett Gott Nytt, och mkt bättre år än 2019!

  För 2019 var ur mitt perspektiv bedrövligt.

  MickeP

  Svara
  • Ofrivillig svenska

    /  12/31/2019

   Jag får passa på att önska dig ett särskilt Gott Nytt År ! Det du gör är mkt viktigt, att icke-anonymt och med det yrke du har öppenhjärtigt säga din mening kan inte överskattas ! Tusen tack för det och jag önskar dig ett bättre 2020 !

   Svara
   • Ofrivillig svenska

     /  12/31/2019

    PS Mitt meddelande ovan rikar sig till MickeP., glömde skriva det. DS

    Svara
   • MickeP

     /  12/31/2019

    Tack Ofrivillig Svenska för vänliga ord och ett riktigt Gott Nytt År på dig med!

    När jag läser din signatur kommer jag alltid att tänka på min mormor. Hon kom från Sandvika i Norge och träffade sin man (min morfar) som var från Hässleholm. De bosatte sig i Landskrona (i de s.k. barnrikehusen). Hon födde 10 barn. I den brevväxling jag sparat mellan henne och min mamma, beskrev hon alltid Landskrona och Sverige som ngt hon ogillade. Hon lärde sig aldrig riktigt att trivas här. Jag tror hon tyckte att det svenska lynnet redan på den tiden var falskt och fisförnämnt som hon brukade uttrycka det.

    Hade hon levt idag hade hon fått vatten på sin kvarn, tusen gånger om. Hon hade definitivt inte förstått hur man under täckmantel av ”humanitär stormakt” kan svälta ut gamla och svaga, kasta ut kvinnor, ungdomar och barn till hungriga vargar, förtrycka och hjärntvätta folket i gemen, allt för att framstå som goda inför sin egen lilla sekt. Jag är glad att hon slapp att se detta elände.

    Hon var en enastående kvinna och jag såg väldigt mkt upp till henne. Det är därför jag (och andra släktingar med mig) har tagit hennes flicknamn till vårt efternamn.

    Hon var också en ofrivillig svenska.

    MickeP

    Svara
    • Ofrivillig svenska

      /  01/01/2020

     Tack MickeP för en målande och vacker beskrivning av din släkting, det känns mkt hedrande att du associerar min signatur med henne, din beskrivning är mkt träffande även för mig. God fortsättning på det nya året och låt oss hoppas att det nya decenniet blir bättre !

     Svara
 6. Jans

   /  12/31/2019

  Är inte detta resonemang djupt obehagligt? Även om man bortser från att det bevisligen är ekonomiskt felaktigt så är det obehagligt. Att vi skall öppna gränserna för att svenska barn inte föds som färdigutbildade vuxna.

  ”Om det tar 5 eller 10 år att komma i arbete så är det långt mycket snabbare än med ett svenskfött barn.”
  Det är Jämtlandspolitikern…
  https://nyheteridag.se/c-politiker-i-krisregionen-jamtland-lankar-till-scocco-invandringen-ger-sverige-65-extra-skattemiljarder-varje-ar/

  Svara
  • Weasel

    /  01/01/2020

   Antingen är det så att Scocco & co är så dumma i huvudet att dom jämför barn med vuxna – eller också är det så att dom är så dumma i huvudet att dom inte begriper att svenska barn till största delen försörjs av sina föräldrar – eller också är det så att dom är så dumma i huvudet att dom inte begriper att stat och kommuns kostnad för en arbetslös 28 åring är högre än för en arbetslös 8 åring.
   Oavsett vilket det är som gäller så är dom dumma i huvudet.

   Ok då kör vi ;
   Den 23 åriga ”lönsamma” invandraren som kommer till Sverige och får ett jobb efter 10 år är då 33 när han får sin första lön.
   Han är då även 33 när han får sin första tjänstepensionskrona.
   Detta betyder att han nätt och jämt lyckas finansiera sin egen pension upp till den nivån där han blir ”fattigpensionär” lagom till sin 65 årsdag – OM han på sitt jobb har medelinkomst.
   För att bli någonting annat än ”fattigpensionär ” i sverige krävs det att man antingen är höginkomsttage eller jobbar heltid i åtminstone 35 år .
   Med detta i åtanke måste man vara abtingen dum i huvudet eller propagandist för att hävda att det är lönsamt om vuxna personer kommer i arbete efter 10 år i landet.

   Om 20 år slipper vi i alla fall äntligen snacket om att ”kvinnorna” är fattigpensionärer – för då har vi hundratusentals invandrare som har den rollen.

   Svara
   • … och efter 15 år i landet är det bara en fjärdedel som tjänar mer än 20000 i månaden.

    Svara
 7. Q-Ken

   /  12/31/2019

  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/Op2e7V/misstron-okar-nar-samhallet-sviker

  Stefan!
  Efter att du kört landet i botten och sedan pissat mig i ansiktet genom att kalla mig för rasist känner jag ändå att det kommer att vända efter denna debattartikel. Klart att jag kommer att rösta på dig!

  Såg du det komma?

  PS. Kan innehålla spår av ironi.

  Svara
 8. Senior

   /  12/31/2019

  Min profetia inför 2020 skrivs bäst med följande gamla ordspråk, hoppas jag har fel:

  ”Och ur kaoset talade en röst till mig som sa: ”-Le och var glad för det kunde vara värre.” Och jag log och var glad, och det blev värre….”

  Svara
 9. Gott Nytt År!

  Svara
 10. DN håller stilen! Skam den som ger sig!

  DN Ledare, 31/12 2019: ”Det blev sönderfallets, splittringens och polariseringens decennium. Ironiskt nog berodde det på framgångarna för de nationalistiska och populistiska politiker som predikar sammanhållning och homogenitet.”
  (Nej, jag prenumerera inte, så jag har ingen aning om vad de skriver sedan. Kanske är det ett enda stort Mea Culpa, och en uppmaning att rösta SD. Men fan trot.)

  Fnordspotting 2018-10-05
  ”Att vara liberal är att inte förmå skilja orsak från verkan”
  https://fnordspotting.blogspot.com/2018/10/att-vara-liberal-ar-att-inte-forma.html

  Hakelius 2019-10-25
  ”Därför är SD-tillväxten en gåta för liberaler”
  https://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/darfor-ar-sds-tillvaxt-en-gata-for-liberaler/
  ”Är det dynamiten som ger upphov till explosionen, eller explosionen som ger upphov till dynamiten? Den här liberala skolan argumenterar för det senare.”

  Svara
  • G

    /  12/31/2019

   DN Ledare, 31/12 2019: ”Det blev sönderfallets, splittringens och polariseringens decennium: https://web.archive.org/web/20191231053023/https://www.dn.se/ledare/de-som-gjorde-10-talet-till-det-destruktiva-decenniet/

   Om någon vill läsa 🙂

   Svara
   • Tack. Tror jag … 🙂

    Hurn blir man om man läser sådant här till dagligdags?
    ”2019 var året då klimatfrågans dignitet blev uppenbar för alla utom de politiska ledarna.”
    ”Trump intresserar sig varken för friheten eller världen.”
    ”Det är paradoxalt nog populisternas insisterande på enighet, eller kanske snarare homogenitet, som piskar fram oenigheten och fragmentariseringen. För att deras fantasier ska kunna bestå måste alla som stör bilden av ett enat ”folk” stämplas ut som främlingar, fiender eller förrädare.”

    Ja, de som inte hållit sig till rätt ”värdegrund” har sannerligen blivit varse det …

    Svara
 11. Utlandssvensk

   /  12/31/2019

  Gott Nytt År till MiT och alla andra här.

  Tack för en utmärkt blogg.

  Svara
 12. G

   /  12/31/2019

  Gott Nytt År till MiT och alla Toklandare som besöker och bidrar med lite eget då och då i kommentarsfältet som gör bloggen till vad den är, förutom själva bloggen med fantastiska och ofta viktiga blogginlägg av MiT så finns också det tillhörande och livliga kommentarsfältet där man finner godbitar av MiT och andra besökare så gott som dagligen. Tack MiT och alla andra.

  Svara
 13. lensof

   /  12/31/2019

  Gott Nytt År önskar även jag och då framför allt ett år med mindre styrning från galna extremister, okunniga och lata. (Hur detta nu ska åstadkommas?)

  Men det börjar inte bra för det finns ingenting som skrämmer mig som en framtid i detta land med brist på elkraft. Inte bara för att många får det kämpa mer och längre medan andra åker runt på elsparkhjulingar eller elcyklar medan de leker att de är miljövänliga. Viktiga industrier får brist medan lekstugorna tillåts slösa.

  Nej det som hotar är allas men främst kvinnors trygghet när lampor släcks, det sparas på belysning och våra gator mörkerläggs som vore vi hundra år tillbaka i tiden. När kvinnor ska ta sig till och från jobb i ett land som större delen av året är mörkerlagt då är lampor och en stark fungerande belysning deras vän, deras trygghet. Detta vill nu våra politiker spara in på (eller kommer tvingas till).

  2020 börjar med en nerlagd kärnreaktor och detta försöker våra politiker få oss att tro att det är för miljön och vår överlevnad. En sk feministisk regering låter detta ske! När ingenting ger mer jämställdhet eller trygghet för just kvinnor än utvecklad teknik och god energiförsörjning.

  Väl utvecklad teknik och god energiförsörjning är ju också grunden för allas vårt välstånd och vår vällagad. Det är så självklart att man (eller åtminstone jag) undrar hur det kan ifrågasättas.

  Så min önskan för 2020 är att vårt land inte sänks ner i mörker. Och då kan man lägga mycket i detta ord – mörker.

  Svara
  • lensof

    /  12/31/2019

   Vällevnad ska det förstås vara (jä..a stavningsprogram). Fast visst kan vällevnaden få vara vällagad också.😋 framför allt idag på nyårsafton.

   Svara
  • Senior

    /  01/01/2020

   *Så du menar alltså att det är tillgången till billig energi som gett oss vårt välstånd?

   Jag som hela tiden fått lära mig att det var sossarna som låg bakom vårt välstånd……

   *Denna kommentar kan innehålla spår av ironi. Självklart är det tillgången till billig energi som gett oss vårt välstånd, trots sossarna skulle jag vilja hävda.

   -Men nu är det slut med det, både välstånd och billig energi.

   Svara
  • Stadshuset i Minsk

    /  01/01/2020

   Skribenten lensof skrev:

   Men det börjar inte bra för det finns ingenting som skrämmer mig som en framtid i detta land med brist på elkraft.

   – Jag skräms av både koldioxidutsläpp och brist på elektrisk kraft. Lyckligtvis har Sverige lyckats bygga upp försörjning av elektrisk kraft som inte är beroende av fossila bränslen. Industrin har kunnat få pålitlig tillgång till elektrisk energi till överkomligt pris, och utan utsläpp av koldioxid.

   Detta väckte missnöje hos dom falska miljövännerna, såsom Miljöpartiet. Dom falska miljövännerna arbetar nu intensivt med att rasera Sveriges elförsörjning, och öka behovet av fossila bränslen. Samtidigt som elproduktionen raseras, så trycks mer människor in Sverige in vansinnig hastighet. Och dom falska miljövännerna vurmar för denna befolkningsökning.

   Skribenten lensof skrev:

   Viktiga industrier får brist medan lekstugorna tillåts slösa.

   – Industrierna flyttar till andra delar av Världen, där kolkraft är en viktigare energikälla. När industrierna flyttar från Sverige, så minskar givetvis elförbrukningen i Sverige. Miljöpartiet med anhang kan då hävda att energiskatterna har varit framgångsrika, och medfört att svenskarna använder energin effektivare. Men i verkligheten har energiskatterna medfört ökad förbrukning av fossila bränslen. Men så länge som utsläppen sker utanför Sverige, så förefaller miljöpartisterna vara nöjda.

   Miljöpartiet är verkligen miljöns största fiende.

   Svara
   • punkt

     /  01/01/2020

    ”Men det börjar inte bra för det finns ingenting som skrämmer mig som en framtid i detta land med brist på elkraft.”

    ”– Jag skräms av både koldioxidutsläpp och brist på elektrisk kraft.”

    Jag sätter punkt efter land.

    PS. Miljöpartiet? Den ena kärringen målar båten med den miljöfarligaste färgen hon kan hitta, medan den andra tanten åker runt i en dieseltruck.

    Svara
    • Stadshuset i Minsk

      /  01/01/2020

     Allt Miljöpartiet gör är destruktivt för miljön.

     Det är olyckligt att Miljöpartiet har ordet ”miljö” i namnet, eftersom det får folk att tro att Miljöpartiet värnar om miljön. Att Miljöpartiet utger sig för att vara miljövänner, kan också bidra till att bygga upp misstro mot miljöfrågor.

     Svara
     • punkt

       /  01/01/2020

      Jag sätter punkt efter destruktivt.

      ”Allt Miljöpartiet gör är destruktivt”

      Det är en slags extremistparti som ska vara värst på allt.

      De flesta andra partier är inte dåliga kålsupare de heller. Alla viftar prideflagga utom Ăke, för han var utmobbad.

      Är det någon av dessa ryggradslösa muppar som ska leda landet, medan ÖB som ska försvara landet står och dansar med en blă figur bland halvnakna lädermän, med koppel runt halsen och bollar i munnen.

      För att inte tala om högsta hönset för MSB som själv är en samhällsfara.

      Även om myndigheters existens kan ifrågasättas. I synnerhet när de bränner pengar på genus och ringer Polen så fort det brinner. Det finns nämligen ingen brandberedskap i en skogsnation som Sverige. MEN jävlar den dagen när det kommer tredje kön från Mars och hälsar på. Då kommer Sverige kicka ass. För vi har total genusberedskap och toaletter för alla sorter. Försvaret har en genderforce vi kan sätta in om de börjar krångla.

      Verkligheten överträffar fantasin ibland. Det går inte ens att hitta på något så dumt.

      Tunnelbanan visar bilder på tecknade isdansare med blodiga trosor. Välkommen till Sverige.

      Betänk hur det var förr när landet var en liten men förhållandevis framgångsrik nation med bilföretag och stridsflygplan, med förhållandevis låg kriminalitet. Kvinnor kunde gå relativt trygga på gatorna och gamlingar slapp svälta ihjäl.

      Jämför fotografier från tidigt sextiotal från olika förorter och statsdelar mot hur det ser ut idag. Det går att urskilja ett uppenbart befolkningsutbyte bara genom att bevittna dessa bilder. Det är uppskattningsvis femtio procent komplett.

      Vilken miljö ser tryggast ut?

      Nej vi bygger en brinnande kriminell soptipp istället med våldtäkter, knivmord och skottlossningar. Tar in terrorister.

      Vilken förbaskat bra idé. Inte ens om man hade satt en person bakom spakarna och sagt ”förstör det här landet” så hade vederbörande kunnat åstadkomma detta.

      Det finns kanske inget politiskt parti som klarar av att reda ut soppan kallad Sverige.

      Kanske något välsignat grannland borde få förmyndarskapet över Sverige innan vi talar arabiska och ber till Allah allihopa.

      IS terrorister som begått fruktansvärda handlingar, skurit halsen och bränt människor levande, begått övergreppet mot barn och allvarliga brott mot mänskligheten tas ”tillbaka” med öppna armar.

      Toppa det med att pynta ut bidrag till Iraks försvarsminister och en miljon andra som ingen vet vem eller var de är, eller om de ens finns.

      Kommunerna går mer eller mindre i konkurs.

      Det är horribelt, som du säger, när kommuner stänger av belysning för att spara ström.

      Först importera tiotusentals våldtäktsmän. För att sedan släcka lampan. Klara sig bäst som kan. Bra idé. Låter som en dålig skriptad skräckfilm eller synnerligen dåligt skämt.

      Problemen är dock redan här. Det finns så mycket skit att se om man inte blundar. Dag som natt. De så kallade utmaningarna står knappast att faller med elförsörjningen. Det är inte så att kvinnor går trygga som det är nu.

      Kris är inget man vill ha i samhället, men det tycks tyvärr vara det enda som får folk att reagera.

      Ignorance is bliss.

     • punkt

       /  01/01/2020

      Korrigering: ”välsinnat” inte ”välsignat”

     • Kommunhuset i Piteå

       /  01/02/2020

      @Stadshuset i Minsk
      ”Det är olyckligt att Miljöpartiet har ordet ”miljö” i namnet, eftersom det får folk att tro att Miljöpartiet värnar om miljön”.

      Precis så, samma sak med ordet socialdemokrat då socialism och demokrati är helt oförenliga.
      Möjligtvis syftar ordet ”demokrati” i detta fall på att demokratin används enbart för att ta makten för att sedan avskaffas vid en lämplig tidpunkt.
      Vi har redan sett prov på det nu när nuvarande regering försöker strypa yttrandefriheten på sociala medier genom att hota med lagstiftning eller/och genom att locka med nästan gratis el.

     • Stadshuset i Minsk

       /  01/03/2020

      Kommunhuset i Piteå skrev:

      Vi har redan sett prov på det nu när nuvarande regering försöker strypa yttrandefriheten på sociala medier genom att hota med lagstiftning eller/och genom att locka med nästan gratis el.

      – Ja. Regeringen säger sig vilja skydda yttrandefriheten och demokratin genom att begränsa yttrandefriheten och demokratin.

      Ministrarna Åsa Lindhagen och Amanda Lind skriver i Expressen:

      De som utsätts för hatet riskerar att tystna. I förlängningen är det ett allvarligt hot mot vår demokrati när människor skräms till tystnad.

      – Det finns individer känner sig tvingade att vara tysta. För att åtgärda detta, vill politikerna införa lagar som tvingar folk att vara tysta.

      Sådan ”demokrati” har Miljöpartiet att erbjuda. Miljöpartiet är lika bra på att skydda yttrandefriheten, som dom är på att skydda miljön. Miljöpartiet är lika bra på att skydda miljön, som jag skulle vara på att skydda chokladaskar på Marabou’s lagerhyllor.

    • Stadshuset i Minsk

      /  01/01/2020

     Citat från skribenten ”Punkt”:

     Betänk hur det var förr när landet var en liten men förhållandevis framgångsrik nation med bilföretag och stridsflygplan, med förhållandevis låg kriminalitet. Kvinnor kunde gå relativt trygga på gatorna och gamlingar slapp svälta ihjäl.

     – Den grupp som kallar sig ”antirasister”, är nöjda att Sverige har lyckats ta sig ur den misär som du beskriver. ”Antirasisterna” fortsätter med full entusiasm att förändra Sverige så snabbt som möjligt. Politiska opponenter jagas och häcklas.

     Svara
    • Stadshuset i Minsk

      /  01/01/2020

     Citat från skribenten ”Punkt”:

     Det finns kanske inget politiskt parti som klarar av att reda ut soppan kallad Sverige.

     – Sveriges, och Västvärldens, förfall har inte skapats av politiker. Inget politiskt parti hade kunnat genomföra denna destruktiva politik utan att väljarna hade röstat bort politikerna.

     Den pådrivande kraften till samhällets förfall, är dom yrkesgrupper som kontrollerar vilken information allmänheten har tillgång till. Dessa grupper är främst journalister och lärare. Journalistkåren har grundlurat svenska folket. Genom att ljuga för folket, så har journalisterna förmått folket att rösta på en helt vansinnig politik. Medborgare som har uttryckt oppositionella åsikter, har av journalisterna utmålats som onda.

     För att åstadkomma en förändring, så behöver man inte första hand byta ut politikerna. Det viktigaste är att allmänheten fullständigt tappar förtroendet för dom ljugande journalisterna. När journalisterna har förlorat sin makt, så finns goda förutsättningar att genomföra stora förändringar i samhället.

     Svara
     • punkt

       /  01/02/2020

      Jo men den raden slängdes in från höften för att fokus var på miljöpartiet (i egenskap av ett politiskt parti får man anta).Brasklappen var bara något i stil med ”Ha inte för höga förväntningar på de partipolitiska alternativen”.

      Den ena sidan ger dessa galningar (miljöpartiet) totalt inflytande. Den andra sidan lägger sig platt som pannkaka, istället för att agera opposition. En tredje är nöjd bara den får vara med vid grytan och röra om.

      Är i stort sett enig med vad du skriver här, men felet som jag ser det är att utvecklingen går för långsamt.

      Det börjar sakteliga röra på sig. Folk ifrågasätter medias lögner allt mer och alternativmedia växer. Vi kan peka på fenomen som Trump et cetera. Men problemet är att det finns inneboende mekanismer i propaganda och politisk korrekthet som bromsar detta nästan lika effektivt som grus under en skridsko.

      Rockström hade förresten ett inspelat brandtal häromdagen på radion där han talade om – Ja han lät nästan som en telefonförsäljare som skulle sälja in sin framtida fortsatta karriär, men det var ett retoriskt ganska skickligt genomfört brandtal, utan att gå in på några detaljfrågor.

      Poängen är att det svenska samhället, för att dra en parallell till miljödebatten, också har tidsfönster och tipping points. Åtminstone vad gäller demografin. Passerar man en viss gräns är utvecklingen irreversibel. Den destruktiva samhällsutvecklingen kräver även den allt hårdare åtgärder, men ambitionen saknas. Den destruktiva samhällsutvecklingen accelererar snarare.

      Du förstår att följdfrågan till det du skriver oundvikligen blir något i stil med:

      Vilket år kommer public service att reformeras så att den politiska slagsidan upphör. Vilken dag kastas kommunister och miljöpartister (och alla andra aktivister) ut från SVT. När kommer propagandans trasiga grammofonskiva tystas. Vi ska komma ihåg att det har talats om alternativa medier länge i olika länder. Hörde nyligen ett inslag från tidigt 80-tal och det är nästan 40 år sedan, men media håller fast vid makten än i dag. Förutsättningarna är annorlunda i dag med Internet, men frågan är om det kommer vara tillräckligt.

      Finns det några tendenser till förändring som inte baseras på ren förhoppning och fantasi. Är det ett paradigmskifte vi ser eller bara en möjlighet för någon att kränga böcker.

      Tja, den som lever får se.

    • Stadshuset i Minsk

      /  01/02/2020

     Skribenten ”Punkt” skrev:

     Den andra sidan lägger sig platt som pannkaka, istället för att agera opposition.

     – Syftar du på dom borgerliga partierna? En opposition som inte agerar opposition, förtjänar inte att betecknas som opposition.

     Skribenten ”Punkt” skrev:

     En tredje är nöjd bara den får vara med vid grytan och röra om.

     – Syftar du på Sverigedemokraterna? Sverigedemokraterna har inte lyckats visa att dom är den egentliga oppositionen i riksdagen. Istället har Sverigedemokraterna försökt att blidka en fientligt inställd journalistkår.

     En gång i tiden, så var jag en av alla dom svenskar som föraktade Sverigedemokraterna, eftersom dom ansågs vara rasister. Idag tänker jag tvärtom. Jag anser att Sverigedemokraterna har blivit alltför tama beträffande invandringen. I riksdagsvalet röstade jag på Alternativ för Sverige. Det gav förvisso ingen representation i riksdagen, men jag är nöjd med mitt val. Jag har med min röst uttryckt vilken politik jag önskar se.

     Svara
     • punkt

       /  01/02/2020

      Har du radikaliserats så mycket på sistone?

      Ledsen dåligt skämt.

      Jag undrar genuint vad som skulle kunna få Lisa med fjällrävenryggsäck att göra en sådan resa.

      Nej inte nödvändigtvis att rösta på ett särskilt parti, men att vakna och genomskåda medias lögner och propaganda.

      Det skulle nog krävas en rejäl spark i arslet som svider, men inte ens en del kvinnor som gruppvåldtas och misshandlas halvt till döds klarar av att erkänna problemen för sig själva. Den kognitiva dissonansen blir för mycket för dem. Många har investerat hela sin identitet och kanske sin karriär och sociala relationer i en lögn.

      Å andra sidan genomskådar många människor medias uppenbara lögner, men kan inte betala priset för att offentligt trotsa PK-censuren.

      De talar sanning i stugorna och spelar charader på jobbet, som de är beroende av för att överleva, men som har outtalade krav på värdegrund.

      Till skillnad från dig kan de inte vara särskilt nöjda med tillvaron, om de har någon som helst empati för de som faller offer för omständigheterna. Eller för att själva tvingas leva och upprepa en uppenbar lögn.

      Sanningen skulle säkerligen vara en befrielse för dem.

      Det går dock inte att klandra en ensamstående mor (bara som exempel) när hon kortsiktigt prioriterar sina barns överlevnad framför en till synes hopplös och därmed meningslös politisk kamp.

      En del har karaktär och talar sanning medan andra har tuggummi och sågspån mellan öronen och tänker på smink. Andra bryr sig bara om att knarka, kröka och göka.

      Det krävs mer än att allmänheten förlorar förtroendet för ljugande journalister för att låsa upp de mjuktotalitära mekanismerna.

      Det är säkert en bra början, men klockan tickar och landet förfaller as we speak.

    • Stadshuset i Minsk

      /  01/02/2020

     Skribenten ”Punkt” skrev:

     Har du radikaliserats så mycket på sistone?

     – Ja. Det började med att jag begrundade orsakerna till flyktingströmmar som aldrig upphör. Orsakerna sägs vara krig, konflikter, fattigdom och svält. Vad är då orsaken till att vissa delar av Världen konstant plågas av dessa problem? Jo, förklaringen ligger i galopperande befolkningsökning. I många fattiga länder, så skaffar invånarna stora barnfamiljer. Detta gäller i synnerhet Afrika. Utanför Afrika, så är det främst muslimska länder som har höga födelsetal. Ständigt ökande befolkning medför oundvikligen brist på utrymme och resurser, vilket yttrar sig i fattigdom och konflikter. Flyktingarna flyr alltså från den överbefolkning som dom själva har valt att avla fram. Och ännu värre, är att dom fortsätter att skaffa stora mängder barn, trots överbefolkningen. I stället för att tygla sin fruktsamhet, så åtgärdar dessa länder överbefolkningen genom att skicka överbefolkningen i Europa. Detta beteende är hänsynslöst mot både Europa, och dessa länder egna barn. Hur tänker föräldrarna, när dom skaffar stora mängder barn, som från början är dömda till ett liv i misär?

     Ifall man tittar på födelsetalen i olika länder, så ser man att födelsetalen är extremt ojämnt fördelade mellan olika delar av Världen. Födelsetalen är högst i dom länder som har sämst förutsättningar att ge barnen ett bra liv.

     Siffrorna över födelsetalen visar tydligt vad som är motorn bakom flyktingströmmarna. Ifall man tycker att det är hemskt med svältande barn, så borde den självklara slutsatsen vara att fattiga länders invånare behöver sluta skaffa fler barn än det finns utrymme och resurser för. Det är falsk omtanke att förespråka att Europa ska försöka att svälja den överbefolkning som andra länder fortsätter att avla fram i hög hastighet. Det kommer inte att fungera. Det kommer bara att skapa ännu mycket mer misär. Jag har numera insett att det var dårskap sedan lång tid tillbaka, att ta emot invandrare som flyr från den överbefolkning som dom själva skapar. Det är en bluff att tro att vi har lindrat nöden i omvärlden.

     Detta är orsaken till att jag numera förespråkar stopp för invandring. Men mina moraliska värderingar är domsamma som tidigare. Jag känner fortfarande förtvivlan över nöden i olika delar av Världen.

     Jag är inte elak. Jag vill inte illa. Men jag har kommit till insikt att invandring bygger på falsk omtanke. Denna falska omtanke har skapat ofantligt mycket elände, som Världen hade kunnat vara utan.

     Skribenten ”Punkt” skrev:

     Ledsen dåligt skämt.

     – Skämt? Du ställde en bra och befogad fråga, när du undrade varför jag ändrat politisk uppfattning.

     Svara
    • Stadshuset i Minsk

      /  01/02/2020

     Skribenten ”Punkt” skrev:

     Jag undrar genuint vad som skulle kunna få Lisa med fjällrävenryggsäck att göra en sådan resa.

     – Ifall man lugnt kunde resonera med Lisa, och tydligt visa att flyktingmottagandet är falsk omtanke, så tror jag att hon skulle kunna börja tänka i andra banor. Problemet är att det ofta kan vara svårt att föra ett lugnt och sansat samtal med Lisa och hennes likasinnade vänner. Jag har lärt mig att Lisa och andra ”antirasister” kan vara ganska elaka människor.

     Ifall jag pratar med Lisa, och nämner afrikaners och muslimers stora barnfamiljer, så vet Lisa instinktivt att vi närmar sig känsliga frågeställningar. Trots att jag själv är helt lugn, så blir samtalet snabbt hetsigt och laddat med känslor.

     Här är ett exempel på hur samtalet med Lisa kan utspela sig. Jag säger:
     – Föräldrarna i fattiga länder borde avstå från att skaffa barn som från början är dömda till ett liv i fattigdom.
     Men det är ju inte barnens fel. Du kan inte skylla på barnen för vad deras föräldrar har gjort.
     – Jag har inte skyllt på barnen. Jag har beskyllt deras föräldrar.
     Det får du inte göra. Du behöver lära dig att visa förståelse för deras traditioner och religioner.
     – Då blir ju konsekvensen att ännu fler barn föds in i misär.
     Du tycker att dom barnen är mindre värda.
     – Nej, men deras föräldrar borde se ett större värde i sina egna barn, genom att inte skaffa fler barn än dom kan ge en bra uppväxt.
     Du kan inte bestämma hur många barn dom ska skaffa.
     – Hur ska vi då hantera den skenande befolkningsökningen?
     Vi kan donera mer pengar till utbildning i fattiga länder. Utbildning och välstånd kan med tiden leda till lägre födelsetal. Och därutöver kan vi kanske ge bistånd till feministisk kamp.
     – Och hur gör vi innan födelsetalen kanske sjunker någon gång i framtiden?
     Ja, så är det vår skyldighet att ta emot dom människor som tvingas fly. Vi i Västvärlden behöver lära oss att dela med oss av vårt överflöd.

     Dessa attityder är förklaringen till att fattigdomen består i stora delar av Världen, trots att Västvärlden har donerat stora mängder bistånd till fattiga länder. Västvärldens bistånd borde getts under villkor att mottagarländerna genomför kraftiga åtgärder för att minska födelsetalen. Ifall detta hade gjorts, så hade mycket av eländet i Världen kunnat vara borta idag. Men den falska omtankens predikanter ville annorlunda. Dom fattiga ländernas befolkning har fått fortsätta öka alarmerande snabbt. Och Lisa är medskyldig till den misär som hon ondgör sig över.

     Skribenten ”Punkt” skrev:

     Nej inte nödvändigtvis att rösta på ett särskilt parti, men att vakna och genomskåda medias lögner och propaganda.

     – Lisa har den intellektuella förmågan att själv ifrågasätta lögnerna. Men hon har lärt sig att undvika förbjudna tankar, eftersom hon vet att sådana tankar leder till obehag för henne själv. Därför reagerar Lisa instinktivt med aggression så fort någon ifrågasätter hennes falska godhet.

     När Lisa får chansen att anklaga andra för rasism, så känner Lisa att hon kan briljera med sin stora godhet. Men Lisa är inte en god människa.

     Svara
     • punkt

       /  01/03/2020

      De ser västvärlden som en bankomat och vem kan klandra dem. Det borde ha ställts dylika krav, men istället sker det rakt motsatta.

      Barnafödandet fortsätter i Sverige och här får de mer eller mindre ”betalt” för att föda barn. Till och med förlossningsinformationen finns på arabiska med mera, så de känner sig som hemma. Det uppmuntras.

      Demografiskt ser framtiden mörk ut av detta skäl allena, men därtill tillkommer massiv propaganda i media att västerländska kvinnor ska fortplanta sig med mörkermän och att västerländska män (patriarkatet) är roten till allt ont.

      Det blir dubbel effekt demografiskt.

      Är förvånad att du kom så långt med Lisa, innan hon spände bakbenen och skrek rakt ut som en stucken gris.

      Lisa må ha den intellektuella kapaciteten att (ytligt) förstå ideologiska teorier och regler, men omvärldsanalysen brister.

      Är därför inte övertygad om att hon besitter förmågan att ifrågasätta lögnerna. De kretsarna tycks ha brunnit i hennes huvud genom ideologisk hjärntvätt till den grad att hon bara är mottaglig för information som bekräftar hennes inbillade världsbild.

      Lisa är inte en god människa i den meningen att hon är en väldigt egocentrisk och osympatisk människa.

      Det är offerkofta och godhetssignalering för hela slanten. Hon anser sig berättigad och kräver saker i jämställdhetens namn, helt utan motprestation, bara genom att peka på könsrepresentation. Något har slagit slint i hennes huvud eftersom hon saknar förmågan att se bortom kön, men hon känner sig duktig när hon memorerat ideologins floskler.

      Det är en väldigt makthungrig ideologi Lisa torgför, som hon tror ska skänka henne själv makt, förmåner och fördelar.

      Vi förväntas tycka synd om Lisa. Hon drar sig inte för att peka på andra kvinnors lidande i fjärran länder och historiskt för att försöka associera sig själv med dessa kvinnors lidande och förtryck och kapitalisera på det själv.

      Lisa torgför en radikal politik som oavkortat leder till fler kvinnliga offer och fler våldtagna kvinnor.

      In med fler våldtäktsmän i landet bara.

      Hon gnäller sedan på män generellt (underförstått västerländska män, som har gett henne i princip allt) och kräver personlig ersättning å riktiga kvinnliga offers vägar, som hon gör sig till en falsk representant för, men vars blod hon själv har på sina händer, med konsekvenserna av sin politik.

      Lisa är en sjuk människa som skriker efter uppmärksamhet. Hon är i vis mån ett offer, men hon är ett offer för propaganda och lögner.

      Detta har hon dock sugit upp som en svamp utan kritiskt tänkande (eftersom tanken att hon skulle vara berättigad tilltalar henne så mycket) så hon är minst sagt medskyldig och allt annat än oskyldig.

      Det måste man ge dem att ideologin är skräddarsydd för att tilltala unga bortskämda kvinnor, vilka knappar som ska tryckas på, för att få med dem på tåget. Det är väldigt utstuderat.

      (skriver bortskämda eftersom kvinnor som lever närmare verkligheten gör en bättre analys av vad hon ser där och har bättre förutsättningar att sätta sig in i andra människors situation och känna sympati)

      Det är inte ett sätt att uppfostra kvinnor till starka självständiga individer, att intala dem att de är offer och berättigade, med stöd av förtryck från fjärran och forna tider (och ibland påhittade sagor, historierevisionism eller påstådda nutida patriarkala normer), motiverat av könsrepresentation på maktpositioner för att få henne att känna sig eftersatt och uppmuntra avundsjuka.

      Även om det så är självaste kungen som hon jämför sig med.

      ”Du Lisa har också rätten att vara kung”

      Det och att få henne att hata sin manliga motpart, som hon ska samarbeta och skaffa familj med senare i livet.

      Det skapar ett trasigt monster, med syfte att söndra och härska.

      Ett sunt samhälle uppmuntrar inte skapandet av monster. Det är kanske ingen slump att Lisa är ett fall för psykvården.

    • Stadshuset i Minsk

      /  01/03/2020

     Skribenten ”Punkt” skrev:

     Är förvånad att du kom så långt med Lisa, innan hon spände bakbenen och skrek rakt ut som en stucken gris.

     – Nej. Det var inte ett autentiskt samtal som jag har haft. Det var ett påhittat samtal, som bygger på dom olika resonemang som jag har fått höra i samtal med olika företrädare för den påstått ”goda” sidan. Jag ber om ursäkt för att jag var otydlig med detta.

     Det vanliga är just det som du beskriver, att Lisa beter sig illa i ett mycket tidigare skede.

     Skribenten ”Punkt” skrev:

     Det skulle nog krävas en rejäl spark i arslet som svider, men inte ens en del kvinnor som gruppvåldtas och misshandlas halvt till döds klarar av att erkänna problemen för sig själva. Den kognitiva dissonansen blir för mycket för dem.

     – Så länge som Lisa och hennes vänner lever med föreställningen att dom är goda, så räcker inte en spark i rumpan, eller grova övergrepp.

     Det jag önskar se, är att någon stark och modig person går fram till Lisa och säger: ”Nej, du är icke omtänksam. Du vill bara framstå som omtänksam. Din omtanke är falsk rakt igenom.

     Tyvärr har jag själv inte förmågan att stå emot Lisas aggressiva respons. Jag får därför aldrig chansen att redogöra hur Lisas omtanke är falsk, och enbart skapar elände. Det slutar med att jag själv framstår som en ondskefull rasist.

     Skribenten ”Punkt” skrev:

     Många har investerat hela sin identitet och kanske sin karriär och sociala relationer i en lögn.

     – Vissa har gått längre än så, och aktivt deltagit i att förnedra oliktänkare.

     Skribenten ”Punkt” skrev:

     Å andra sidan genomskådar många människor medias uppenbara lögner, men kan inte betala priset för att offentligt trotsa PK-censuren.

     – Även invandringsmotståndarna har missat att nämna några av dom stora fundamentala lögnerna. Åtminstone utifrån vad jag har kunnat se.

     Jag har skrivit ner några punkter som jag anser att invandringsmotståndarna bör ta upp i den allmänna debatten. Vem kan jag höra av mig till för nå ut med dessa inlägg? Finns någon som tar emot en insändare som ifrågasätter den falska godheten? Finns någon lämplig debattör som man kan höra av sig till?

     Svara
     • punkt

       /  01/03/2020

      Det är en bra poäng.

      Lisa et al gör anspråk på hög moral (som de inte besitter) men inte på basis att detas handlingar är goda eller har goda konsekvenser för medmänniskor (hon bedriver trots allt en politik som får fler kvinnor våldtagna än någonsin och kallar det feministisk politik) men enbart på basis att hon är politiskt ”korrekt”.

      Hon är den värsta sortens mobbare då det enda hon bryr sig om är makt, i dubbel bemärkelse.

      Värdegrunden utgör ett maktmedel för henne att sparka och spotta nedåt, men hon rättfärdigar sitt förkastliga beteende med att hon är god, ibetydelsen politisk korrekt.

      Har man inte makten att styra den rådande värdegrunden kommer hon aldrig att lyssna eftersom hon lyssnar bara till maktens bjällra. Det är bara den som kan skänka henne den bekräftelse hon söker och ge henne den patriarkala klappen på huvudet åt hon är en ”duktig flicka”.

      Hennes akilleshäl är snarare hennes egen självosäkerhet som rekryterade henne till den radikala ideologin från första början. Att påpeka att hennes beteende är förkastligt eller omoraliskt nej det biter inte, men att påtala att hon har några kilon för mycket (eller var hennes personliga brister sitter) det träffar alltid målet.

      Nej tyvärr lämpliga debattörer finns inte i dagens debattklimat, som består av snabba provokationer och häcklande på bekostnad av substans, men du kan alltid publicera dina punkter på Internet som referens.

    • Stadshuset i Minsk

      /  01/03/2020

     Skribenten ”Punkt” skrev:

     De talar sanning i stugorna och spelar charader på jobbet, som de är beroende av för att överleva, men som har outtalade krav på värdegrund.

     – Även i stugorna kan man behöva hålla tyst, för att inte förstöra relationen med vissa familjemedlemmar. Journalistkåren har uppmuntrat folk att bemöta oppositionella tankar aggressivt. Journalistkåren har därmed förstörda relationer på sitt samvete.

     Skribenten ”Punkt” skrev:

     Till skillnad från dig kan de inte vara särskilt nöjda med tillvaron …

     – Jag är inte särskilt nöjd med tillvaron. Till skillnad från den falska omtankens predikanter, så behöver jag vara försiktig med att uttrycka mina åsikter, för att inte drabbas av obehag. För att kunna uttrycka oppositionella åsikter, så tvingas vi att uttrycka oss anonymt på Internet.

     Skribenten ”Punkt” skrev:

     … om de har någon som helst empati för de som faller offer för omständigheterna.

     – Ordet ”empati” har blivit ett slagord för den falska omtankens ideologi. Men man kan begrunda att ”empati” inte är samma sak som omtanke. Jag är usel på empati, men jag tror att jag besitter avsevärt mer omtanke än många av empati-krigarna.

     Skribenten ”Punkt” skrev:

     Det går dock inte att klandra en ensamstående mor (bara som exempel) när hon kortsiktigt prioriterar sina barns överlevnad framför en till synes hopplös och därmed meningslös politisk kamp.

     – Du har helt rätt. Dom som saknar förutsättningar att aktivt delta i politisk kamp, får ställa hoppet till att det dyker upp några individer som har styrkan att utmana den falska omtankens profeter. Vilka är lämpliga kandidater att ta striden mot dom onda ideologierna?

     Skribenten ”Punkt” skrev:

     En del har karaktär och talar sanning medan andra har tuggummi och sågspån mellan öronen och tänker på smink. Andra bryr sig bara om att knarka, kröka och göka.

     – Sedan finns en annan viktig kategori: Dom som inser sanningen, men predikar lögner, eftersom dom är elaka individer. Jag säger inte att dessa ondskefulla människor är många. Men dom existerar. Några av dessa onda individer sitter på positioner där dom kan kontrollera det offentliga samtalet. Jag vet inte vilka dessa elaka människor är. Men jag är övertygad att den falska omtankens ideologi inte hade kunnat erövra samhället utan hjälp av ett antal gediget elaka pådrivare.

     Skribenten ”Punkt” skrev:

     Det krävs mer än att allmänheten förlorar förtroendet för ljugande journalister för att låsa upp de mjuktotalitära mekanismerna.

     – Det krävs att folk öppet kan uttrycka att journalisterna ljuger. När alla vet, att alla andra också vet att journalisterna ljuger, så har journalisterna förlorat sin makt.

     Svara
    • Stadshuset i Minsk

      /  01/03/2020

     Citat från skribenten ”Punkt”:

     Barnafödandet fortsätter i Sverige och här får de mer eller mindre ”betalt” för att föda barn. Till och med förlossningsinformationen finns på arabiska med mera, så de känner sig som hemma. Det uppmuntras.

     Demografiskt ser framtiden mörk ut av detta skäl allena, men därtill tillkommer massiv propaganda i media att västerländska kvinnor ska fortplanta sig med mörkermän och att västerländska män (patriarkatet) är roten till allt ont.

     – Det är resultatet av att intersektionalismens världsbild har fått genomslag i samhället.

     Intersektionalismen delar in människor i förtryckande respektive förtryckta grupper. Den förtryckande gruppen anses vara ond, och det förtryckta gruppen anses vara god. Hela samhället betraktas som att onda förtrycker goda.

     En av intersektionalismen skalor är ras. Svarta människor är goda. Vita människor är onda. Denna uppfattning förmedlas av dom grupper som betecknar sig som ”antirasister”.

     Den grupp som utmålas som rasister, vill att varje folk ska ha rätt till sitt eget hemland, och att olika folk ska ha fredliga relationer med varandra. Dessa relationer bygger på ömsesidig hänsyn till varandras oberoende.

     Antirasisterna däremot, vill att svarta människor flyttar från sina egna hemländer, och gör anspråk på vita människors hemländer. Dom svarta bosättarna anses ha lika rätt till dessa länder, som ländernas egna befolkning. Antirasisterna är emellertid inte nöjda med detta. På plats i vita människors hemländer, så uppmuntras nybyggarna att göra uppror mot dom onda vita människorna. Ständigt återkommande antirasistiska kampanjer påminner vita människor om att dom är onda, och inte har rätt att invända mot bosättarnas krav. Vita människor förväntas att ständigt göra avbön från den stora arvsynden ”rasism”, som skuldbelägger vita människor för alla möjliga plågor som andra folkslag upplever.

     Vilken ideologi är mest rättvis? Rasism eller antirasism?

     Svara
     • ”Intersektionalismen delar in människor i förtryckande respektive förtryckta grupper.”

      Ja, det är Marx helt utan intellektuell förmåga.

      (Marx var mycket klokare än 99% av de som följt honom. Därmed inte sagt att det kan fungera i praktiken. Bra analys är inte detsamma som en rimlig väg framåt.)

     • Stadshuset i Minsk

       /  01/04/2020

      Citat från skribenten Kristian:

      ”Intersektionalismen delar in människor i förtryckande respektive förtryckta grupper.”

      Ja, det är Marx helt utan intellektuell förmåga.

      – Jag är inte hemma på Marx och hans läror. Jag tänker mig att Marx delar in människor i överklass och underklass, där överklassen förtrycker underklassen. Intersektionalismen utökar förtrycket till fler skalor än bara klass. På så sätt borde traditionell marxism kunna ses som en komponent till intersektionalismen, istället för att intersektionalism bara är marxism i annan skepnad? Tänker jag galet?

      En annan komponent i intersektionalismen är feminismen, genom att feminismen delar in människor i utifrån kön, där män förtrycker kvinnor. Antirasismen är en annan komponent till intersektionalismen. Och hbt-rörelsen representerar ytterligare en komponent? Komponenten samhällsklass har fått en ganska underordnad betydelse i intersektionalisternas kamp mot påstådda förtryckare.

    • Stadshuset i Minsk

      /  01/03/2020

     Citat från skribenten ”Punkt”:

     Lisa må ha den intellektuella kapaciteten att (ytligt) förstå ideologiska teorier och regler, men omvärldsanalysen brister.

     Är därför inte övertygad om att hon besitter förmågan att ifrågasätta lögnerna. De kretsarna tycks ha brunnit i hennes huvud genom ideologisk hjärntvätt till den grad att hon bara är mottaglig för information som bekräftar hennes inbillade världsbild.

     – Lisas ideologi älskar att ifrågasätta ”normer” i samhället. Men Lisa uppskattar icke att någon ifrågasätter hennes ideologi på samma sätt.

     Citat från skribenten ”Punkt”:

     Lisa är inte en god människa i den meningen att hon är en väldigt egocentrisk och osympatisk människa.

     – Du ger en bra beskrivning av Lisa med ryggsäck från Fjällräven.

     Citat från skribenten ”Punkt”:

     Det är offerkofta och godhetssignalering för hela slanten. Hon anser sig berättigad och kräver saker i jämställdhetens namn, helt utan motprestation, bara genom att peka på könsrepresentation. Något har slagit slint i hennes huvud eftersom hon saknar förmågan att se bortom kön, men hon känner sig duktig när hon memorerat ideologins floskler.

     – I Lisas värld gäller: Jämställdhet = Kvinna

     Citat från skribenten ”Punkt”:

     Det är en väldigt makthungrig ideologi Lisa torgför, som hon tror ska skänka henne själv makt, förmåner och fördelar.

     – Fullträff.

     Citat från skribenten ”Punkt”:

     Vi förväntas tycka synd om Lisa. Hon drar sig inte för att peka på andra kvinnors lidande i fjärran länder och historiskt för att försöka associera sig själv med dessa kvinnors lidande och förtryck och kapitalisera på det själv.

     – Lisa pekar förvisso på förtryckta kvinnor i fjärran länder. Men hon uppskattar icke att någon analyserar vilken roll dessa länders män har. Intersektionalismen förkunnar nämligen att männen i dessa länder, på grund av sin etnicitet, befinner sig på den goda sidan på intersektionalismens skalor över onda och goda. Vita västerländska män anses ha större skuld, eftersom vita människor tillhör den onda sidan enligt intersektionalismens syn på Världen.

     Citat från skribenten ”Punkt”:

     Lisa torgför en radikal politik som oavkortat leder till fler kvinnliga offer och fler våldtagna kvinnor.

     In med fler våldtäktsmän i landet bara.

     – I Lisas syn på Världen så är dessa män inte mer benägna att våldta än inhemska män. Snarare tvärtom, med tanke på intersektionalismens maktanalys. I verkligheten, utanför Lisas tankar, så medför Lisas ideologi fler våldtäkter.

     Citat från skribenten ”Punkt”:

     Hon gnäller sedan på män generellt (underförstått västerländska män, som har gett henne i princip allt) och kräver personlig ersättning å riktiga kvinnliga offers vägar, som hon gör sig till en falsk representant för, men vars blod hon själv har på sina händer, med konsekvenserna av sin politik.

     Lisa är en sjuk människa som skriker efter uppmärksamhet. Hon är i vis mån ett offer, men hon är ett offer för propaganda och lögner.

     Detta har hon dock sugit upp som en svamp utan kritiskt tänkande (eftersom tanken att hon skulle vara berättigad tilltalar henne så mycket) så hon är minst sagt medskyldig och allt annat än oskyldig.

     – Väl talat. Lisa är mer medskyldig än hon är offer.

     Citat från skribenten ”Punkt”:

     Det måste man ge dem att ideologin är skräddarsydd för att tilltala unga bortskämda kvinnor, vilka knappar som ska tryckas på, för att få med dem på tåget. Det är väldigt utstuderat.

     (skriver bortskämda eftersom kvinnor som lever närmare verkligheten gör en bättre analys av vad hon ser där och har bättre förutsättningar att sätta sig in i andra människors situation och känna sympati)

     – Att feminismen fjäskar för kvinnor är uppenbart. Men jag tror inte att män hade varit immuna från att lockas av en motsvarande ond ideologi som fjäskar för män.

     När en kvinna har svalt feminismen syn på Världen, så är hon mottaglig för övriga komponenter av intersektionalismen. Feminismen predikar att män förtrycker kvinnor. Med intersektionalismen så utvidgas detta till: vita förtrycker svarta, kristna förtrycker muslimer, heterosexuella förtrycker homosexuella, cis-sexuella förtrycker trans-sexuella, funktionsdugliga förtrycker funktionshindrade, överklass förtrycker underklass.

     Svara
    • Stadshuset i Minsk

      /  01/03/2020

     Jag klantade mig med ange citaten i förra kommentaren.

     Citat från skribenten ”Punkt”:

     Hon gnäller sedan på män generellt (underförstått västerländska män, som har gett henne i princip allt) och kräver personlig ersättning å riktiga kvinnliga offers vägar, som hon gör sig till en falsk representant för, men vars blod hon själv har på sina händer, med konsekvenserna av sin politik.

     Lisa är en sjuk människa som skriker efter uppmärksamhet. Hon är i vis mån ett offer, men hon är ett offer för propaganda och lögner.

     Detta har hon dock sugit upp som en svamp utan kritiskt tänkande (eftersom tanken att hon skulle vara berättigad tilltalar henne så mycket) så hon är minst sagt medskyldig och allt annat än oskyldig.

     – Väl talat. Lisa är mer medskyldig än hon är offer.

     Citat från skribenten ”Punkt”:

     Det måste man ge dem att ideologin är skräddarsydd för att tilltala unga bortskämda kvinnor, vilka knappar som ska tryckas på, för att få med dem på tåget. Det är väldigt utstuderat.

     (skriver bortskämda eftersom kvinnor som lever närmare verkligheten gör en bättre analys av vad hon ser där och har bättre förutsättningar att sätta sig in i andra människors situation och känna sympati)

     – Att feminismen fjäskar för kvinnor är uppenbart. Men jag tror inte att män hade varit immuna från att lockas av en motsvarande ond ideologi som fjäskar för män.

     När en kvinna har svalt feminismen syn på Världen, så är hon mottaglig för övriga komponenter av intersektionalismen. Feminismen predikar att män förtrycker kvinnor. Med intersektionalismen så utvidgas detta till: vita förtrycker svarta, kristna förtrycker muslimer, heterosexuella förtrycker homosexuella, cis-sexuella förtrycker trans-sexuella, funktionsdugliga förtrycker funktionshindrade, överklass förtrycker underklass.

     Citat från skribenten ”Punkt”:

     Det är inte ett sätt att uppfostra kvinnor till starka självständiga individer, att intala dem att de är offer och berättigade, med stöd av förtryck från fjärran och forna tider (och ibland påhittade sagor, historierevisionism eller påstådda nutida patriarkala normer), motiverat av könsrepresentation på maktpositioner för att få henne att känna sig eftersatt och uppmuntra avundsjuka.

     – Jag instämmer fullständigt i detta. Feminismen har inte format starka kvinnor. Feminismen har format aggressiva kvinnor; ynkliga och aggressiva kvinnor. Enligt min uppfattning är starka oberoende kvinnor åtråvärda. Arga kvinnor håller man sig borta från.

     Citat från skribenten ”Punkt”:

     Även om det så är självaste kungen som hon jämför sig med.

     ”Du Lisa har också rätten att vara kung”

     – Det är typiskt för feminismen att enbart titta på toppskiktet av män. Mäns överrepresentation i bolagsstyrelser är intressant för feminismen. Mäns överrepresentation bland samhällets utslagna, antingen förtigs, eller så klandras männen själva.

     Kvinnor påstås behöva kvinnliga förebilder för att lyckas i yrkeslivet. När pojkar misslyckas i skolan, så låter det annorlunda. Ingenting sägs om att skolan har blivit kvinnornas domän. Pojkars dåliga resultat i skolan sägs bero på antiplugg-kultur bland pojkarna, och skulden hamnar på pojkarna själva.

     Kvinnliga styrelseledamöter får alltså mer sympati än minderåriga pojkar.

     Citat från skribenten ”Punkt”:

     Det och att få henne att hata sin manliga motpart, som hon ska samarbeta och skaffa familj med senare i livet.

     Det skapar ett trasigt monster, med syfte att söndra och härska.

     – Uppfödningen av monster har varit framgångsrik.

     Citat från skribenten ”Punkt”:

     Ett sunt samhälle uppmuntrar inte skapandet av monster. Det är kanske ingen slump att Lisa är ett fall för psykvården.

     – Den vården har monterats ner för att finansiera invandringen.

     Svara
     • punkt

       /  01/03/2020

      Feminismen måste predika att män (inkl. pojkar) och manlighet alltid utgör problemet för att inte tappa greppet om offerkoftan.

      Då blir det skumma cirkelresonemang att när pojkar drabbas av något så äger de automatiskt skulden i sitt eget ärende.

      Till en tjej kan man däremot inte ens rekommendera att vara uppmärksam och riskmedveten på stan i förebyggande syfte utan att det enligt feminismen är ”skuldbeläggning”.

      De är fixerade vid ”skuld” och säger argument som att det är våldtäktsmäns ansvar att sluta våldta och det är kvinnors rättighet att inte vidta några åtgärder för att förhindra det.

      Lite som att det är tjuvars ansvar att sluta stjäla så därför ska man inte behöva låsa ytterdörren hemma och i synnerhet inte när brottsvågen skjutit i höjden.

      Det finns feministiskt självförsvar men då ska pojkarna bekänna sin kollektiva skuld medan flickor tränar undermåligt självskydd. Det vore mycket bättre att slänga in killarna i klassen också se de lär sig försvara tjejerna och samarbeta, men det går ju inte för männen anses vara ”förövare” som ska gå i normkritisk terapi, men resultatet blir sämre skydd för tjejer när de blir utsatta.

      Feminister förespråkar att goda råd som räddar kvinnors liv ska ignoreras till förmån för revolutionär kamp. De anser det bättre att en kvinna blir våldtagen än att hon gör några som helst anpassningar till verkligheten, om det inskränker en centimeter på kvinnors rörelseutrymme.

      Det är lustiga är att motsvarande råd kan ges till män (med den stora skillnaden att hotbilden och karaktär varierar mellan könen) men när samma råd ges till kvinnor är det dåligt. Feminister vill att kvinnor ska ha sämre förutsättningar än män att klara sig. Det skär sig rejält mellan rättigheter och möjligheter, i brist på ett bättre ord.

      Något säger mig att feminister inte har kvinnors bästa i åtanke.

      Det förefaller som att feminister älskar att roffa åt sig alla de fördelar som de anser sig berättigade till utan motprestation i egenskap av kön, allt som de ser i det manliga toppskiktet, men de bryr sig inte ett skvatt om ifall kvinnor blir våldtagna och mördade eller inte, vilket går igen i deras vurmande för import av våldtäktsmän utan restriktioner. Det är en väldigt märklig form av systerskap.

      De ser heller ingen prestation eller konkurrens män emellan för att nå toppskikten. När en kvinna måste konkurrera på samma villkor kallas det för att ”som kvinna måste man jobba hårdare för att bevisa sig”, men är det något som förorsakar tvivel kring kvinnors kompetens så är det formell och informell könskvotering, som feminister såklart förespråkar.

      Kvinnliga förebilder är bra om det är bra förebilder. Det kan inspirera en ung kvinna som identifierar sig med en kvinnlig förebild, men det berättigar inte kvotering av kvinnor till toppen.

      Det lustigaste är propaganda i media om att kvinnor är mer lämpade som moderna chefer på grund av kvinnliga egenskaper. För det första är det inte sant och för det andra motsäger de sig själva när de implicit hävdar att biologiska egenskaper trumfar miljön och påstådd normpåverkan. De hoppar mellan helt olika ståndpunkter som det passar för att passa könskampen. De är aldrig konsekventa i sin egen humbug.

      De är inne och lallar i den privata sektorn som byggsektorn med sin ideologi och skyller allt på den manliga ”machokulturen” och att det är detta som orsakar problem på byggarbetsplatser.

      Det är allvarligt när dessa ideologer lägger sig i områden de saknar kompetens för. Precis som när de hävdar att det ökade antalet våldtäkter beror på män och mansnormer så hävdar de att den bristande säkerheten beror på machokulturen.

      De löser aldrig några verkliga problem med sina politiskt förhandskonstruerade problemformuleringar som bottnar i radikal ideologisk teori med minimal verklighetsförankring, samtidigt som de förvärrar eventuella reella problem genom censur och att sopa dessa verkliga problem under mattan. De stjäl dessutom resurser för att lösa problemen.

      Feminister och genusvetare är samhällsfaror. De behöver bara se sig själva i spegeln, men då skulle de kanske inse att de inte har några byxor oa sig och vilket kön de har och då skulle de bli ännu mer galna.

      Eller så skulle spegeln spricka för feminister är så förbannat feta och fula.

     • ”Något säger mig att feminister inte har kvinnors bästa i åtanke.”

      Dagens feminism är ett verktyg för intern maktkamp inom eliten. Godhetssignalerande. Rätt språk.

     • punkt

       /  01/04/2020

      ”Dagens feminism är ett verktyg för intern maktkamp inom eliten. Godhetssignalerande. Rätt språk.”

      Plus ett verktyg för att splittra ett samhälle, söndra och härska.

    • Stadshuset i Minsk

      /  01/04/2020

     Citat från skribenten ”Punkt”:

     Det är en bra poäng.

     Lisa et al gör anspråk på hög moral (som de inte besitter) men inte på basis att detas handlingar är goda eller har goda konsekvenser för medmänniskor (hon bedriver trots allt en politik som får fler kvinnor våldtagna än någonsin och kallar det feministisk politik) men enbart på basis att hon är politiskt ”korrekt”.

     Hon är den värsta sortens mobbare då det enda hon bryr sig om är makt, i dubbel bemärkelse.

     – Din tidigare beskrivning av Lisa som ett monster passar bra.

     Citat från skribenten ”Punkt”:

     Värdegrunden utgör ett maktmedel för henne att sparka och spotta nedåt, men hon rättfärdigar sitt förkastliga beteende med att hon är god, ibetydelsen politisk korrekt.

     – Helt riktigt. Men i Lisas egna ögon, så sparkar hon uppåt, eftersom Lisa utgår från intersektionalismens uppfattning om vad som är uppåt respektive nedåt. I intersektionalismens värld så är personers köns- och ras-tillhörigheter viktigare än personernas handlingar och värderingar. En kvinna som angriper en man, sparkar uppåt, eftersom intersektionalismen betraktar kvinnor som goda och män som onda. Men detta kan ändras såvida mannen besitter egenskaper som placerar honom på den goda sidan. Sådana egenskaper kan vara att mannen är homosexuell eller av utomeuropeisk etnicitet.

     Citat från skribenten ”Punkt”:

     Har man inte makten att styra den rådande värdegrunden kommer hon aldrig att lyssna eftersom hon lyssnar bara till maktens bjällra. Det är bara den som kan skänka henne den bekräftelse hon söker och ge henne den patriarkala klappen på huvudet åt hon är en ”duktig flicka”.

     – Det som skulle behövas, är att en man med pondus går fram till Lisa och säger med bestämd röst ”Nej, du är inte omtänksam. Din omtanke är falsk.” För att det ska fungera, måste det göras av en person som är tillräckligt självsäker, rentav auktoritär, för att stå emot Lisa aggressiva respons. Helst ska Lisa känna att det är meningslöst att ens försöka hetsa upp humöret.

     Citat från skribenten ”Punkt”:

     Hennes akilleshäl är snarare hennes egen självosäkerhet som rekryterade henne till den radikala ideologin från första början. Att påpeka att hennes beteende är förkastligt eller omoraliskt nej det biter inte, men att påtala att hon har några kilon för mycket (eller var hennes personliga brister sitter) det träffar alltid målet.

     – Samhället hade varit bättre ifall fler flickor hade fått med sig bättre självförtroende hemifrån, från den egna familj. Mitt intryck, från ett mycket litet underlag, är att i synnerhet fädernas agerande är viktigt för flickor. En far behöver visa, genom sitt agerande, att dottern är viktig för honom. På så sätt lär sig dottern att värdera sig själv, och hon bär med sig självförtroende senare i livet.

     Citat från skribenten ”Punkt”:

     Nej tyvärr lämpliga debattörer finns inte i dagens debattklimat, som består av snabba provokationer och häcklande på bekostnad av substans, men du kan alltid publicera dina punkter på Internet som referens.

     – Var på Internet? Jag har ägnat några veckor åt att diskutera på Petterssons blogg. Jag har främst diskuterat miljöfrågor, som jag anser vara viktiga. Men så kritiserade jag Israels bombande av grannländerna, och genast förvandlades Pettersson till en politiskt korrekt vakthund. Efter en märklig diskussion, så har Pettersson blockerat mig från att lämna kommentarer på bloggen. Är det vanligt att påstådda Sverigevänner värnar mycket mer om Israel än om Sverige? Måste jag vara på min vakt för att inte säga någonting negativt om just judar?

     Svara
    • Stadshuset i Minsk

      /  01/04/2020

     Citat från skribenten ”Punkt”:

     En del av dessa sextonåriga gubbar är gråhåriga och har skäggväxt som fullvuxna skogstroll, men media envisades att DET HANDLAR OM BAAAAAARN!!!

     – Dom ”ensamkommande flyktingbarnen” är en märklig syn. En riktigt sorglig syn är dom gummor som kämpar för dessa ”barn”.

     Här kommer en behagligare syn för ögonen. (Åtminstone för vita svenska heterosexuella cis-män)

     Svara
   • Stadshuset i Minsk

     /  01/03/2020

    Citat från skribenten ”Punkt”:

    De ser västvärlden som en bankomat och vem kan klandra dem.

    – Jag klandrar utlänningarna. Befolkningarna i invandrarnas hemländer älskar att anklaga vita européer för kolonialism. Då är det mycket opassande att dom själva bedriver kolonialism i Europa. Europas politiker, och ännu mer Europas journalister, är medskyldiga till att bjuda in kolonisatörerna.

    Citat från skribenten ”Punkt”:

    Det borde ha ställts dylika krav, men istället sker det rakt motsatta.

    Barnafödandet fortsätter i Sverige och här får de mer eller mindre ”betalt” för att föda barn.

    – Ifall somalier anser att föräldrapenning och barnbidrag är bra idéer, så borde dom sträva efter att införa dessa i Somalia. Givetvis innebär detta att somalierna behöver betala dom skatter som krävs för att finansiera bidragen. Och för att kunna betala dessa skatter, så behöver Somalia satsa på att bygga upp en egen industri som genererar inkomster. Ifall somalierna inte vill göra detta, så kan dom inte förvänta sig att ha tillgång till socialförsäkringar. Det är fräckt att göra anspråk på pengar som är avsedda för svenska föräldrar, och har betalats av svenska skattebetalare.

    Citat från skribenten ”Punkt”:

    Till och med förlossningsinformationen finns på arabiska med mera, så de känner sig som hemma.

    – Sådan information på arabiska skulle vara befogad, ifall det handlade om att hjälpa arabiska kvinnor på besök i Sverige, som av någon anledning inte hinner återvända till hemlandet i tid till förlossningen.

    Flyktingar borde aldrig ha fått mer än tillfälligt uppehållstillstånd. Och alla flyktingar borde ha fått uppmaningen att inte skaffa ytterligare barn under tiden i exil. På så sätt hade Sverige kunnat undvika alla problem som vi har i dagens samhälle. Och vi hade kunnat vara omtänksamma och erbjuda fristad till flyktingar som behöver tillfälligt skydd.

    Svara
    • punkt

      /  01/03/2020

     Klandrar dem inte för att se västvärlden som en bankomat i fråga om bistånd. Hela systemet är korrupt så det skriker om det.

     Ett sunt samhälle hade såklart aldrig tillåtit dem att bedriva kolonialism här.

     Förstår inte fetischen att importera kriminella bidragsmigranter, nästan uteslutande män, som en blind person kan se att de ljuger om sin ålder.

     Journalister hetsade som tokar mot tandröntgen, inte för att metoden är osäker i sig, men för de visste vad resultatet och utfallet skulle bli.

     En del av dessa sextonåriga gubbar är gråhåriga och har skäggväxt som fullvuxna skogstroll, men media envisades att DET HANDLAR OM BAAAAAARN!!!

     Illustrationer i media var mycket tydlig på den punkten, med bildsättning på nallar och ensamma små flickor, vilket rimmar lite illa med att migranterna krävde gratis bad och gymkort.

     Hur mycket bänkar en treărig undernärd flicka som flytt kriget och fallande bomber.

     Vad hände på badhusen, massövergrepp såklart. Precis som på festivaler de fick gratis inträde till.

     Detta skulle motverkas med magiska armband…

     Inte ens någon på crack skulle kunna fantisera ihop detta.

     Det anordnas en välkomstkommité med clowner för att underhålla ”barnen”.

     Journalister envisas med att migranter är synnerligen duktiga i sport för sin ålder.

     Ren lyteskomik.

     SVT journalister bedriver själva flyktingsmuggling (för de är oberoende, sakliga och opartiska) och stöder trafficking, medan migrationsverket är en genomrutten korrupt myndighet.

     Migranter springer runt och rånar, hugger knivar i folk och begår våldtäkter.

     Batiktanter svarar med att gömma en drös av dessa migranter hemma i sängen (några tanter åkte dit för sitt sexskaveri, men media är fåordig om fenomenet) och de går ut i media och får ryggdunkar av journalister och andra likasinnade.

     Det klubbas snabbt igenom gymnasielag för att förhindra utvisning. Bara för bevisa att de kriminella migranterna står över lagen.

     Polisen tvingas skriva att våldtäkter utförs av personer med mörkt hår, mörk jacka och mörka byxor i hopp om att media inte ska filtrera bort förövarnas signalement eller hänga ut polisen som nazister.

     Tokeriet pågår medan treåriga flickor som skriker efter hjälp lämnas kvar åt sitt öde i krigets ruiner. I Sverige kan ingen höra dem skrika.

     Precis som ingen hör svenska flickor skrika när afghanerna omringar och våldtar dem på festivaler och badhus. Eller sliter in och våldtar dem på toaletten på hamburgarhaket.

     Svara
  • Stadshuset i Minsk

    /  01/01/2020

   Skribenten lensof skrev:

   Nej det som hotar är allas men främst kvinnors trygghet när lampor släcks, det sparas på belysning och våra gator mörkerläggs som vore vi hundra år tillbaka i tiden.

   – För att få personlig trygghet i ett otryggt land, så kommer fler att välja bilen framför bussen. Och Miljöpartiet är den främsta pådrivaren till detta ökade bil-beroende.

   Miljöpartiets politik är optimalt miljö-destruktiv på många olika sätt.

   Skribenten lensof skrev:

   2020 börjar med en nerlagd kärnreaktor och detta försöker våra politiker få oss att tro att det är för miljön och vår överlevnad.

   – Det bästa för både människors välstånd och för naturen, hade varit att göra tvärtom, och bygga ut atomkraften.

   Svara
  • Energi är kanske inte tillräckligt men nödvändigt för ökat välstånd.

   Ett par kalla vintrar och lite flimmer på platt-TVn är precis vad medelsvensson behöver för att säga adjö till MP 2022!

   Svara
 14. hllviken

   /  12/31/2019

  Tal till Nationen – hörvärt!

  Svara
  • MickeP

    /  12/31/2019

   Det programmet gav mig riktigt dåliga vibbar. Mikael W såg allt annat än glad ut, inte alls som han brukar. Ngt verkar ha hänt.

   MickeP

   Svara
 15. hllviken

   /  12/31/2019

  ”Jimmie Man´s” nyårskrönika:

  Svara
 16. Törnrosa

   /  12/31/2019

  Gott Nytt År MiT. Var rädd om dig och håll dig undan alla smittor som tycks härja i landet just nu. mvh

  Svara
 17. Gott nytt år och decennium på er!

  Eftersom jag älskar att vara bisarr så här har ni Mariah Carey, höggravid med tvillingelefanter och klädd i en minikjol, sjungandes Auld Lang Syne till ett technobeat:

  Nu lämnar vi 10-talet och går vidare till 20-talet. Gud bevare oss alle.

  Svara
 18. Var snäll mot klimatalarmisterna! De har blivit duktigt uppskrämda av fulmedia som har betalt av intressenterna att skrämma upp dem.

  Svara
  • Stadshuset i Minsk

    /  01/01/2020

   Jag tillhör gruppen som du betecknar som ”klimatalarmister”. Eftersom jag anser att utsläppen av koldioxid bör sänkas, så kommer jag här med förslag som är så radikala att miljöpartisterna tappar andan:
   – Stoppa invandringen. Påbörja återvandringen. Med minskande befolkning så minskar belastningen på miljön.
   – Ge länder med galopperande befolkningsökning hjälp att tygla deras överdrivna fruktsamhet. För att snabbt få igång kraftfulla åtgärder mot vissa länders astronomiska födelsetal, så måste Europa tydligt visa att dessa länder inte kan fortsätta att bara dumpa överbefolkningen i Europa.
   – Inled en omfattande satsning på atomkraft.
   – Hämta tillbaka industrier som har jagats iväg från Sverige.

   Svara
  • Stadshuset i Minsk

    /  01/02/2020

   Jag är varm anhängare av atomkraft, som jag tror kan skapa välstånd för människor, utan att ödelägga planetens natur.

   Din artikel hänvisar till en artikel av Birger Schlaug, som i sin tur hänvisar till en artikel av Tomas Kåberger. Tomas Kåbergers artikel är låst, så därför kan jag inte läsa vad Tomas Kåberger hävdar.

   Birger Schlaug citerar Tomas Kåberger:

   ”Reaktorer är bra vapen för terrorister som vill skrämmas. Kanske finns det i dag grupper, från länder där svenska soldater krigat, som skulle kunna attackera reaktorer i Sverige och orsaka stora utsläpp av radioaktiva ämnen.”

   – Min spontana tanke är att dessa grupper bör hållas borta från Sverige, så att dom inte får möjlighet att bomba någonting i Sverige. Med den befolkningssammansättning som Sverige hade på 1980-talet, så fanns inte så stor anledning att oroa sig för terrordåd. Vi bör sträva efter att åter göra Sverige till svenskarnas egna hemland.

   Så länge som dom terrorbenägna grupperna finns i Sverige, så får svenska samhället satsa resurser på att skydda atomkraftverk, och en massa andra delar av samhället som terroristerna kan tänkas angripa. Det är ytterligare en av många invandringsrelaterade kostnader som belastar svenskarna.

   Birger Schlaug:

   ”Det tragikomiska är att de partier som mest av alla pratar om risken för krig är de som vill satsa mer på kärnkraft. Så hur tänker dom?”

   – Hur tänker Birger Schlaug här? Att varna för riskerna med krig, är ju någonting helt annat än att förespråka krig. Kan ett parti förespråka atomkraft med större trovärdighet, ifall partiet inte har yppat någonting angående riskerna med krig?

   Det är svårt att begrunda detta djupare, eftersom jag inte har åtkomst till diskussionsunderlaget.

   Svara
   • Enig. Det är synd med allt för många betalväggar på gamla artiklar.

    Jo. Visst KAN atomkraft öka välståndet för människor, utan att ödelägga planetens natur. Det handlar s.a.s. om sannolikhet. Det insåg Tage Danielsson redan innan Tjernobyl och Fukoshima:
    https://www.ettgottskratt.se/tage-danielssons-monolg-om-sannolikhet/

    Tja. Reaktorer är bra mål för terrorister OCH låt mig tillägga även för statsterrorister, vilket jag misstänker var orsaken i Tjernobyl, eftersom den galna s.k. ”testkörningen” bidrog till Sovjetunionens fall.

    Din ”spontanitet” om att hålla extrema grupper borta från Sverige, är nog inte särskilt genomtänkt i vår kombination av ”mänskliga rättigheter” för IS-soldater, där krigsförbrytelser skönmålas som ”missioner” och ”insatser” och där deras barn får uppfostran in i den extrema sekterismen utan åtgärder, med hänvisning till ”religionsfriheten”.

    Men det är INTE främst IS möjlighet att bomba någonting i Sverige som oroar mig i nuläget, eller ens på sikt, men USA:s ständiga bombningar av suveräna stater som inte vill samarbeta med finanskapitalet. IS och dess ”moderata” ekvivalenter är enbart ”godhetens axelmakters” fotsoldater.

    Sveriges folk vill heller INTE göra Sverige till svenskarnas egna hemland. Det är tydligt att de inte röstar i den riktningen till mer än ca 20%. Svenskarna vill dessutom unisont att landet skall tillhöra finanskapitalet eftersom de unisont röstar på de 8 EU-vurmande partierna.

    Hur tänker Birger Schlaug? – Är det inte uppenbart? Om man varnar för riskerna med krig och vill ha ett bra totalförsvar, så ska man ju rimligen inte försvaga försvaret av nationen genom att skapa fåtalet energiproducerande centra, som dessutom kan orsaka irreparabla radioaktiva skador på område stora som Götaland, så att vi inte ens kan leva där längre, eller?

    Svara
    • Stadshuset i Minsk

      /  01/04/2020

     Din ”spontanitet” om att hålla extrema grupper borta från Sverige, är nog inte särskilt genomtänkt i vår kombination av ”mänskliga rättigheter” för IS-soldater, där krigsförbrytelser skönmålas som ”missioner” och ”insatser” och där deras barn får uppfostran in i den extrema sekterismen utan åtgärder, med hänvisning till ”religionsfriheten”.

     – Det var inte särskilt genomtänkt, vilket var det jag försökte framföra när jag sade att det var en spontan tanke. Jag har inte ägnat någon stor tankekraft åt att utforska dina artiklar, eftersom jag har fört en intressant diskussion med skribenten ”Punkt”.

     Svara
 19. Q-Ken

   /  01/01/2020

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/RR2XB5/raketattacker-inledde-det-nya-aret

  Gazaremsan?
  Västbanken?

  Aha, Borås och Kristianstad…

  Öppna era hjärtan!

  Svara
 20. tompas11

   /  01/01/2020

  Gott Nytt År, men jag tror inte att det hjälper eller blir precis gott, snarare tvärtom…

  Svara
 21. Rikard

   /  01/01/2020

  Hej.

  Gott nytt år, allesammans.

  Och håll i er, för allt vad 2019 var kommer 2020 att överträffa.

  Kamratliga hälsingar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Inget är farligare än någon med makt som vet att de kommer att förlora den.
   Westerholm har nyss talat om hur S planerar att stjäla A-kassorna för att finansiera de nya kärnväljarna. När detta blir tydligt kommer LO att vara förlorat för S. SD kan nå 35% under året.

   Gubber och kärringer, huk er i bänkera ­ för nu laddar han om!

   (Vill inte slöa ned med för många youtube-länkar, men hela historien berättas av Erlander hos Hyland:
   *https://youtu.be/viWr51xJJV0?t=296*
   Börjar omkring 4:55.)

   Svara
   • Det var förövrigt Erlander som talade om ”de stigande förväntningarnas missnöje”.
    Den tiden torde vara slut …

    Svara
 22. MiT

   /  01/01/2020

  Svara
 23. MiT

   /  01/01/2020

  Svara
  • Kalle

    /  01/02/2020

   Det primära är ju inte hur många av de drabbade som stryker med, utan snarare ökningen i BRUKET av dödligt våld.

   Svara
   • Rikard

     /  01/02/2020

    Hej.

    Resonemanget är väl som det kring vållande till annans död, dråp och mord samt misshandel.

    Om jag slår dig i huvudet med ett däckjärn och du går i backen, och hamnar på sjukhus och överlever trots blödning i hjärnan och gud vet vad, så har jag inte försökt mörda dig. För det krävs att uppsåt skall finnas och bevisas (Micke P kan säkert läsa lagen för oss om jag schabblar till det). Dessutom överlevde du ju, så då var det inte dödligt våld.

    Frågan är om död genom kvävning när arrestpersonal, väktare eller polis sitter på intern och håller batong mot strupen samtidigt som hela kroppsvikten läggs på det knä som pressas in i ryggen på arrestanten räknas? Sådant brukar om det alls går till utredning resultera i ”vållande till kroppsskada”.

    För mig borde en (eller flera) läkares bedömning av skadan/-orna vara det som rätten hade att rätta sig efter: en kniv rätt i skrovet behöver inte träffa något värre än muskler och bindväv, men den kan också träffa aorta och då är det god natt madame. Så om jag finge råda skulle knivhugg i kroppen så gott som alltid räknas som åtminstone mordförsök.

    Uppsåt kan inte få vara mer relevant än själva angreppet och skadan.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • MickeP

      /  01/02/2020

     ”För det krävs att uppsåt skall finnas och bevisas (Micke P kan säkert läsa lagen för oss om jag schabblar till det).”

     Behövs inte. Du har beskrivit det korrekt. Det enda jag skulle vilja tillägga är att uppsåt kan finnas i tre former.

     1. Avsiktsuppsåt. Din direkta avsikt med slaget med däckjärnet, var att det skulle träffa så illa att det var dödligt.

     2. Insiktsuppsåt. Huvudavsikten med slaget var inte att döda utan att oskadliggöra. Du insåg/förstod dock att slaget med hänsyn till kraft och riktning, m.fl. omständigheter, skulle vara dödande. Som en bieffekt av ditt huvudsyfte att oskadliggöra.

     3. Likgiltighetsuppsåt. Huvudsyftet med slaget var inte att döda och du insåg inte heller fullt ut att detta skulle bli effekten. Du förstod dock att det fanns en påtaglig risk för att denna effekt skulle kunna inträffa och det kan med hänsyn till omständigheterna anses klarlagt att du även med full insikt om den dödliga effekten inte skulle ha avhållit dig från att utdela slaget.

     Lite krångligt uttryckt kanske, men ungefär så.

     Allt ska av åklagaren bevisas. Eftersom ingen ännu kan läsa ngn annans tankar, handlar det om att titta på de yttre omständigheterna. Om däckjärnet t.ex. var mkt tjockt och tungt och du tog i för kung och fosterland med båda händerna mot en person som redan var oskadliggjord och liggande på marken talar detta naturligtvis mer för ett avsiktsuppsåt än ett likgiltighetsuppsåt.

     MickeP

     Svara
 24. hllviken

   /  01/01/2020

  Svara
 25. MiT

   /  01/01/2020

  Svara
 26. G

   /  01/01/2020

  Svara
 27. MiT

   /  01/01/2020

  Svara
 28. Ivar L

   /  01/01/2020

  Hakelius:

  ”DN är tydligast i den här liberala genren, men den har många utövare. Grundtesen bland utövarna är att det enda egentliga problemet med Sverigedemokraterna är just Sverigedemokraterna. Försvann partiet vore allt bra igen. Det är inte så att Sverige dras med spänningar, problem och klyftor som givit upphov till Sverigedemokraternas framgångar. Det är Sverigedemokraterna som, genom sina framgångar, skapar spänningar, problem och klyftor som ”sliter sönder Sverige”.

  Är det dynamiten som ger upphov till explosionen, eller explosionen som ger upphov till dynamiten? Den här liberala skolan argumenterar för det senare.”

  https://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/darfor-ar-sds-tillvaxt-en-gata-for-liberaler/

  Svara
 29. Leif

   /  01/01/2020

  Äntligen tvättas de sista resterna av nazism bort från Wienerfilharmonikernas traditionella nyårskonsert enligt SR:
  ”Så när den lettiske dirigenten Andris Nelsons imorgon för första gången leder orkestern, då blir det också premiär för en Radetzkymarsch befriad från nazikopplingar.”
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7376970

  Den som vill jämföra den nu rengjorda versionen med den tidigare gör så här:
  Gå till 02:23:46 i årets version av nyårskonserten i
  https://www.svtplay.se/video/24794922/nyarskonsert-fran-wien
  Jämför sedan med den av nazism drypande versionen från 2016 när Mariss Jansons dirigerar.

  Den intresserade kan också studera hur Daniel Barenboim (som är jude) förnedras av wienerfilharmonikerna vid en konsert 2014:

  Låt mig konstatera att 2020 inleds med samma välkända tokerier som de som pågått det senaste decenniet.
  La ni för övrigt märke till att Stefan Löfven tog en välbehövlig paus från eländet i Sverige genom att besöka konserten 2020?

  Svara
  • hllviken

    /  01/01/2020

   Otroligt! Vad kan man säga?

   Svara
   • Leif

     /  01/01/2020

    Man kan väl möjlgen säga att människorna som gick på konserten för första gången 2020 är lyckligt lottade.

    Svara
  • Jingping

    /  01/01/2020

   I rättvisans namn, det finns ju helt klart en nazistkoppling i det gamla arret. Detta var nyheter för mig:

   ”Wienerfilharmonikerna inkluderade Radetzkymarschen för första gången i sin nyårskonsert 1946, och ända sedan dess har den spelats i ett arrangemang av tonsättaren Leopold Weninger. Men Weninger var övertygad nazist, säger Oliver Rathkolb, professor i historia vid universitetet i Wien, till den tyska radion Deutschlandfunk.”

   Oklart varför den inte spelas i originalversion. Antar att den ursprungligen var för blåsorkester. 1848 fanns dock inga nazister alls så om man vill vara säker kör man originalarret. Tänk om den nye arrangören är smygnasse 😉

   Leopold Weninger (nazistarrangören) dog tydligen 1940 vilket inte utesluter att han var nazist, men alltså inte genom hela kriget, vilket nyanserar bilden. Dessutom är ju frågan när han skrev arrangemanget, han kanske inte var nazist då. Det blir lätt lite fånigt sån’t här. Speciellt om man betänker att äldre tiders kulturskapare nästan samtliga jobbade för antingen enväldiga despoter eller Kyrkan, som knappast heller var särskilt demokratisk och trevlig. Skall man resonera konskevent i de där termerna så får man nog utesluta i princip all konst gjord innan mitten av 1800-talet och mer därtill.

   Alla ryska tonsättare (utom de som flydde) fram till 1989 borde t.ex. uteslutas ur repertoaren. Vare sig tsaren, Lenin, Stalin och hans efterföljd var särskilt mycket bättre än nazister.

   Svara
   • hllviken

     /  01/01/2020

    Vi svenskar har då anledning och hata alla som stod på Katolska Kyrkans sida i 30-åriga kriget!?!?!

    Grrrrr………jag försöker burra upp hat mot alla Sydtyskar, Österrikare, Italienare och spanjorer! Grrr…..hat hat hat!
    Man kan inte ha något med dem att göra!
    De får inte dirigera min musik!!!!!

    Svara
    • hllviken

      /  01/01/2020

     Polacker måste vi också hata!
     De dödade massor med svenska män under 30-åriga kriget!

     Svara
     • Ivar L

       /  01/01/2020

      Nej, nu tror jag du missförstår. Folk som dödat svenskar någon gång i historien skall vi hylla eftersom Sverige är det mest rasistiska och kolonialistiska landet i världshistorien. Det är sant för det har Kamali och krönikörer i media sagt.
      😀

     • Weasel

       /  01/01/2020

      Vi hatar redan polackerna för Polen bedriver ju en nazistisk invandringspolitik !

     • hllviken

       /  01/01/2020

      Det är väl anti-svenska PK-klubben som hatar Polens ovilja att invaderas av muslimer?

      Sverigevännerna sympatiserar med denna politik.

     • historiker

       /  01/01/2020

      @hllviken
      Nja, många av soldaterna var inte svenskar, de var utlänningar som anslutit sig ”frivilligt” till den svenska armén.
      Idag hade de varit mycket lättare, det hade räckt att sätta dem på tunnelbanan några stationer för att de skulle vara tvungna göra värnplikten och tjänstgöra i det svenska försvaret…

  • Ivar L

    /  01/01/2020

   Undrar hur många orkestrar i historien som satt sig upp mot en sittande auktoritär regim? Låt oss säga att Wienfilharmonikerna faktiskt satt sig upp mot utrensningen av judar, vad hade då hänt? Antagligen hade det inte funnits några Wienfilharmoniker idag. De kanske hade blivit hjältar, martyrer men historien ser sällan ut så. Nazistregimen och anpassningen till denna är inte unik på något sätt.

   Hur ser det ut i Italien (Moussolini), Spanien (Franco), Japan, Kina, Sovjet, Grekland, Sydamerika, Afrika etc. etc. etc.

   Inte för jag bryr mig om de byter arr, men historien kommer se likadan ut i alla fall och jag vet inte om det är rimligt att utmåla Wienfilharmonikernas medlöperi för 80 år sedan som värre än allt annat medlöperi. Det känns som världen blivit oerhört barnslig i de här frågorna.

   Svara
   • Weasel

     /  01/01/2020

    Hmm…få se nu….var det wienfilharmonikerna som lät nazisterna transportera järnmalm…? 🙄

    Svara
   • Rikard

     /  01/02/2020

    Hej.

    Victor Jara torde utgöra det mest sannolika exemplet på vad som händer med för en regim ej behagliga musiker som inte fogar sig.

    ”After the coup, Pinochet’s soldiers rounded up Chileans who were believed to be involved with leftist groups, including Allende’s Popular Unity party. On the morning of 12 September 1973, Jara was taken prisoner, along with thousands of others, and imprisioned inside Chile Stadium. The guards there tortured him, smashing his hands and fingers, and then mocked him by asking him to play the guitar. Jara instead sung the Chilean protest song Venceremos. Soon after, he was killed with a gunshot to the head, and his body was riddled with more than 40 bullets.”

    Annars kan du ju skriva till Dan Park och fråga vad som händer om du är konstnär i det socialdemokratiska Sverige och gör enligt regimen ‘entartete kunst’. Grad, men inte artskillnad. Det är ett av totalitära personers och ideals signum att de inte tolererar att man driver gäck med dem, eller ifrågasätter dem med fredliga medel. (Våldsmedel kan inget system tolerera om det skall ha legitimitet.)

    Ideal och principer är inte gratis – hade orkestrarna ovan vägrat, vare sig i nutid eller dåtid, hade det kostat. Det enda vi kan veta är att de varken då eller nu ansåg principen vara priset värt

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare
    PS Den bästa uppsättningen är givetvis den som dirigerades av von Karajan. DS
    PPS När blir det hatbrott att inte förkasta Wagner? DS

    Svara
    • Ja, Wagner var hemsk, och det var illa att man tog Birgit Nilsson i just en sådan roll till de nya sedlarna. Jag kan åta mig att göra av med alla 500-lappar folk vill bli av med. Bara att skicka dem. Lovar att läsa en ”Ave Greta” över varje.

     Svara
   • Jans

     /  01/02/2020

    Ingen idag aktiv i orkestern lär väl ens spelat under naziregimen så vad är det egentligen för ”mörk historia” de skall tvätta bort? Är det någon slags arvssynd? Om man är tillräckligt bra för att platsa i orkestern så får man liksom lite nazism i sig per automatik bara genom att sätta sig i Musikverein med fiolen eller fagotten?

    Hur kan vuxna människor resonera såhär fånigt?

    Svara
  • Jans

    /  01/01/2020

   Jag tyckte Mariss från 2014 hade lite mer stuns men det kan likaväl bero på honom som på arrangemanget. Skillnaden vad jag kunde höra i arrangemanget är minimal. Nästan så man undrar om den nye arrangören snott av nazisten. Eller så är helt enkelt det mesta redan givet av originalversionen.

   Svara
 30. elina

   /  01/01/2020

  Nu har vi varit med i EU 25 år. Alla – nästan – politiker hurrar hur bra det blev. 25 år till så.. .nej, nu ska jag inte vara så pessimistisk utan tro att EU faller före det och en Stat är en Stat igen dock med samarbete med andra. Nordisk Union kanske? Utopier?

  Bättre 2020 – hur det n vore möjligt. Stå på Er innan någon PKist gör det.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/01/2020

   Kommer ni ihåg hur det snackades om EU, Grekland, PIGS-länderna ,ekonomi och stundande kollaps innan migrantvågen?

   Det löste sig eller? För det ryktas om svårare år framöver.

   Svara
 31. Gorby

   /  01/01/2020

  Svara
 32. Ivar L

   /  01/01/2020

  SvD kör en SD-ångestartikel redan årets första dag. Margit Richert, den intellektuella giganten har skrivit av sig lite ångest som jag inte tänker läsa, men rubriken/ingressen är värd att dissekera:

  ”Vi i obygden får klä skott för SD:s framväxt

  I Tiveden försöker NMR värva ungdomar och Stryktipset-alkisarna på torget har fått sällskap av de nya svenskarna. ”Så varför envisas jag med att bo kvar i dessa bakvatten?” undrar Margit Richert i SvD:s serie om stad och land. ”

  Fel1: Att NMR värvar i Tiveden (består mest av skog så det blir nog en rätt liten armé) har ingenting med SD:s framgångar att göra. Traditionell GBA som man trodde bäst före passerat redan 2014. Margit hänger inte med.

  Fel2: Margit har ett flertal gånger skrivit om hur hon bor på olika ställen i Europa, inte minst Georgien, att hon är en kosmopolit helt enkelt. När hon påstår att hon ”envisas med att bo kvar” så ljuger hon med största sannolikhet. Eller så ljuger hon om att hon är en kosmopolit.

  Detta är alltså sån’t som SvD:s höjda avgifter går till. En krönikör som redan i ingressen två gånger förbrukat sin trovärdighet. Men det är väl så att den här typen av texter numera enbart läses som terapeutiskt tröstmaterial av PK-ister som likt Margit fortfarande inte begripit vad det handlar om, vad som faktiskt håller på att ske.

  Svara
  • historiker

    /  01/01/2020

   @Ivar L
   SvD borde istället fråga sig varför de fortsätter ljuga och skönmåla istället för att rapportera konsekvensneutralt.
   Den breda allmänheten har genomskådat mediers bluffrapportering eftersom bilden där inte stämmer med deras vardag, detta är en delförklaring till att SD fått så många sympatier och röster.
   M.a.o. är bluffmedierna själva orsak till att SD blivit så stora.

   Svara
 33. MiT

   /  01/01/2020

  Svara
  • Nej, någon ”integration” skall vi inte ha.
   Räcker det inte att den befintliga befolkningen betalar allt mer skatt för allt mindre, våldtas, mördas och inte kan vistas utomhus? Vi skall vara tacksamma och vänliga också?

   Slut.

   Svara
  • Olof

    /  01/02/2020

   Har han köpt aktier i alternativmedia och Fox? Det låter som ungefär det receptet som lett till totalkollapsen inom vänstermedia och den snabba färden utför för stora delar av liberalt betonad media. Eller försöker han skapa arbetsmarknad för arbetslösa vänner och studenter genom att lura ännu fler riskkapitalister att bränna hundratals miljoner på ”fostrande” medieprojekt?

   Skummade igenom hans twitterflöde och kan mest konstatera – Trump derangement syndrome drabbad vänsteraktivist som fortfarande tycks tro att journalister har förtroendekapital kvar att bränna.

   Tittade runt lite snabbt på institutionen för mediestudiers medieinlägg i allmänhet och hittade ett inlägg där om RT. Lite fascinerande att se resultatet av Sovietiska destabiliseringsprojekt kritisera nuvarande Ryska destabiliseringsprojekt.

   Själv skiter jag fullständigt i RT’s försök att så misstro mot media. Jag baserar inte mina åsikter på vad RT säger. Utan på vad media själva gör.

   Och då får jag säga att en snabbtitt genom alstrena från aktivisterna på IMS gör bra mycket mer för att skada förtroendet för journalister än vad RT skulle kunna göra i Putins våta drömmar.

   Intresserade av att ha förtroende? Testa att dumpa aktivismen där hemma. Intresserad av att kunna påverka? Bli politiker och skippa journalistbiten. Det är inte saker som går att kombinera.

   Svara
   • G

     /  01/02/2020

    Instämmer! Alltså, sådant som ovan är så puckat att jag inte ens vet hur man ska formulera en tanke om skiten för man är så irriterad på att journalister har så in i helvete svårt att sköta sitt jobb professionellt. För att inte tala om ”professorer” som Christian ovan som ger dessa råd.

    Svara
  • Jans

    /  01/02/2020

   Fredrik Reinfeldt ringde från 2012 och ville ha Christian Christensen tillbaka. Tydligen hade inte mattelektionen i framtiden funkat (”5) Fourth”, ”6) Fifth”) så nu skall han tillbaks och hjälpa Fredde att räkna träd.

   Svara
   • Brunna eller inte brunna träd?

    Strunt i det, förresten, det blir snart samma sak!

    Svara
 34. Hjärnkontoret

   /  01/02/2020

  Svara
  • Precis så.

   Någon förvirrad människa – i USA tror jag – skrev om hur Greta blivit hemskolad och därmed var indoktrinerad av sina ”woke” kändisföräldrar.

   Hemskolning har vi inte i Sverige, det är en del av problemet.

   Svara
 35. i

   /  01/02/2020

  Svara
 36. Icke-svensk

   /  01/02/2020

  Gott nytt år från Holland MiT och läsande!!
  Hoppas att 2020 blir ett intressant år. ^^

  Svara
 37. Gorby

   /  01/02/2020

  Svara
  • lensof

    /  01/02/2020

   En anställd som har förmåga och vilja att leverera vad arbetsgivaren behöver är ALLTID värd sitt pris.
   En anställd som varken har förmåga eller vilja att ge vad arbetsgivaren behöver är ALDRIG värd sitt pris.
   Man får vad man betalar för.
   I allmänhet blir dessutom den som inte gör vad denne är ålagd att göra ett hinder, ett störningsmoment och en belastning för kollegor och organisation.
   Detta är min erfarenhet och det har format hur jag ser på det här med bidrag.
   Vill en företagare arbeta extra alternativt skapa en dysfunktionell organisation för 7241 kr i månaden så varsågod. Jag skulle kräva mycket, mycket mer.

   Svara
   • ”I allmänhet blir dessutom den som inte gör vad denne är ålagd att göra ett hinder, ett störningsmoment och en belastning för kollegor och organisation.”

    Det är ju precis så de s. k. ”extra händerna i välfärden” har beskrivits som – en belastning för dom arbetsplatser där det faktiskt hänt, helt enkelt på grund av att de måste istället ägna tid åt att lära/hjälpa dom s.k. ”extra händerna” att göra sitt jobb i dom enklaste arbetsmomenten.

    Svara
    • lensof

      /  01/02/2020

     Just precis.

     När de som i vanliga fall bär upp den verksamhet de verkar i blir hindrade i detta för att de ska ta hand om personer som kanske varken kan eller vill göra verklig nytta, ja då blir det tungt, stressigt och tråkigt. En arbetsmiljö ingen vill vara i. För i den får man ingen användning för sin kompetens och man utvecklas inte. Tiden går istället åt till att lära ut vad man själv passerat för länge sedan, visa på självklarheter och kanske tom behöva förklara dem samtidigt som man utöver sitt eget jobb får göra vad den inkompetente/ovillige inte gör. Kul? Nej!!!

     Detta blir också dyrt för arbetsgivaren. Mycket dötid men också stora personalkostnader när den kunniga personalen söker sig till roligare marker så fort de kan.

     Jag skulle vilja säga att ingen verklig ledare/ företagare riskerar sin verksamhet för 7000 i månaden. Men i offentlig verksamhet kan man ju tro att det går bra om man är långt från den verklighetsnära verksamheten.

     Svara
 38. Det blev Snickesnacki för mig, men det finns många bra alternativ.

  ”Omröstning: Vem är decenniets mest verklighetsfrånvände analytiker?”
  https://www.flashback.org/t3107447

  Svara
  • Klimat Zlatan

    /  01/02/2020

   @Kristian
   Nu blir jag besviken, jag som trodde du röstade på Klimat-Asterix (alias Zleta).

   Svara
  • Stor ledning för ”Jerzy Sarnecki (gängkriminaliteten minskar)”
   Sedan rätt jämt mellan två för silvret:
   ”Annie Lööf (30 miljoner invandrare välkomna till Sverige)”
   ”Henrik Schyffert (Flyktingar kostar som pizza och Netflix)”

   Svara
 39. hehe

   /  01/02/2020

  Svara
 40. Mats Jangdal: ”Ny (min) vision för Sverige”
  https://fridebatt.se/ny-min-vision-for-sverige/
  ”Presstödet avskaffas helt redan dag 1.
  […]
  Samma dag (nr. 1) skickas ett meddelande till EU att Sverige överväger att lämna unionen och som ett led i denna översyn kommer vi att skärpa gränskontrollerna.
  […]
  Dag 2 beslutas om översyn av Sveriges militära försvar, kommunernas självstyre, sjukvårdens finansiering och huvudmannaskap, arbetsmarknadens regelverk med avsikt att bryta upp nuvarande monopol för vissa aktörer. En översyn av högre utbildning och statens ansvar för forskning inleds. Frågan om fortsatt medlemskap i FN ges en översyn. Alla ingångna avtal och ratificerade resolutioner granskas och de som inte överensstämmer med svensk politik sägs upp.”

  Bara tre dagar, så jag tro han tar klämdag och långhelg första veckan!

  Svara
 1. Gott nytt år! — WTF? – Life, Death and all between
 2. Året som gick del 2 | WTF?
 3. Året som gick del 3 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: