Vem är EGENTLIGEN Putins nyttiga idiot?

Det publicerades en artikel i New York Times häromdagen om svensk alternativ media. Artikeln var en klon av valfri DN-artikel som helst som går ut på att försöka med hjälp av GBA smutsa ner andra som de själva inte tycker om. Går tretton per dussin av sådana på DN.

Det var en ganska usel artikel med antydningar och glidningar hit och dit om annonser osv. Tydligen är bildelsföretag, typ tyska Biltema, heta i extremistbranschen. Jag gissar att artikelförfattaren fått ”hjälp” av DN för att den skulle bli som en vanlig smutskastningsartikel som man ofta ser hos just DN. Så att de ska kunna spinna vidare på den efteråt.

Det baserar jag på att DN varit helt öppna med att de samarbetar med just NyT.

Man ska komma ihåg att just DN har ett ordentligt horn i sidan till t ex Nyheter Idag som avslöjade att fina pålitliga DN medvetet hade mörkat massexövergrepp på festivalen We Are Stockholm.

Nu ser man div annars sansade och pålitliga debattörer nästan gå upp i limningen i upphetsning av artikeln i NyT, man hänvisar till den som om det är bibeln de för fram. Man kan nästan ana deras vördnad över en artikel, i samma anda som övriga från svensk media, om Sverige ända från självaste Amerikatt. Då är den minsann jättetrovärdig och helt sann!

DN har följt upp tramset i NyT med div artiklar och ledare. Såklart. De vill ju pusha sin egen artikel i NyT men låtsas att de inte alls har med den att göra. Idag hade de ytterligare en ledare med samma trötta vinkel mot Moderaterna, man klagar högljutt på att t ex Beckman och Eriksson delar en artikel från Nyheter Idag då och då. Man säger att de är Putins nyttiga idioter. Allt handlar nämligen om Putin tydligen. han ligger bakom allt som sker och inte sker. Han är som Illuminati för DN.

Men är det Putin som sett till att Sverige låtsats vara en humanitär stormakt så till den grad att vi har gigantiska migrationsrelaterade problem som kommer att påverka i generationer framåt? Är det Putin som släppt in över en miljon i landet på mindre än 20 år utan att ha en plan för det?

Är det Putin som ser till att bilar brinner över hela landet?

Är det tack vare Putin som våldtäktsanmälningarna rakat i höjden?

Är det Putin som trots MASSIV kunskap om varför ljuger och påstår att det bara beror på ökad anmälningsbenägenhet och dejtingappar?

Är det Putins grabbar som knivrånar barn i parti och minut i Sverige?

Är det Putin som orsakar kaos i varenda liten by i Sverige?

Är det Putin som kastar sten på blåljus på olika ställen i landet?

Är det Putin som smugglar flyktingar till Sverige som några år senare blir dömda för innehav av rejäl kniv på nåt resecentrum…?

Är det Putin som tvingade DN att mörka massexövergreppen på festivalen?

Är det Putin som hittar på lysande ”integrationsprojekt” som ”get2gether”?

Var det Putin som via t ex DN kallade irakier och somalier för svenskar när de gruppvåldtagit på Finlandsfärjan?

Var det Putin som ivrigt rapporterade om alla vinster som Sandviken gjorde på  asylsökande?

Är det tack vare Putin som det skjuts överallt i Sverige?

Är det Putin som smäller bomber över hela Sverige?

Är det tack vare Putin som det dräller omkring knarkande sk ”ensamkommande” som rånar, misshandlar, stjäl osv i hela Sverige?

Är det tack vare Putin som gruppvåldtäkterna rusat i höjden från att ha varit i princip ett okänt fenomen?

Är det Putin som säljer knark vid skolor och förskolor?

sverige-tillsammans-e1444649841128.jpg

Var det Putin som drog igång nåt helt bisarrt som Sverige Tillsammans där man sjöng halleluja om asylhaveriet hösten 2015 och där myndighetschefer påstod att det inte finns nån svensk kultur?

 

full-retard2.jpg

Var det Putin som fick Ylva Johansson att lyriskt utbrista att det var fantastiskt att Sverige totalhavererade framför våra ögon?

Är det Putin som ligger bakom alla åldringsrån osv som sker i landet?

Är det Putin som gjort att det är kaos på sjukhusen?

Är det Putin som tror att kamelfarmer är bra sk ”integrationsprojekt”?

Var det Putin som beslutade att Sveriges gränser skulle vara vidöppna för vem som helst?

Är det tack vare Putins påverkan som vi inte utvisar ens grova brottslingar?

Är det tack vare Putin som Reinfeldt kallade försvaret ett ”särintresse”?

Var det Putin som påverkade så mycket att man släppte in folk som aldrig skulle fått komma in i landet, kallade dessa vuxna män för barn och lät dem gå i skolan med riktiga barn och sen låtsades som om det aldrig var på det viset?

Är det Putin som ljuger och säger att alla kan flytande svenska efter några år här men när man hör dem så kan de knappt någon alls?

Är det Putin som ligger bakom asylpropagandan som matas ut på Barnkanalen? Under ett valår dessutom…

Är det Putin som IVRIGT och envist under alla år ljugit svenskarna rakt i ansiktet om att asylinvandringen av lågutbildade och analfabeter kommer att bli en vinst på sikt?

Är det Putin som öst in folk i landet så till den grad att vi nu är 10 miljoner trots att ALLT i samhället är anpassat efter kanske i bästa fall 8 miljoner?

Är det Putin som ser till att vi får bisarra sk ”gymnasielagar”?

Var det Putin som i juni 2015 hävdade att det föll ett kompetensregn över Sverige?

Är det verkligen Putin som ivrigt ställt upp och ljugit om allt ovan under massor av år?

Är Putin intresserad av att dra nytta av haveriet vi själva har skapat i landet? Naturligtvis! En semidiktatur och aggressiv stormakt med ambitioner på världsherravälde ser ju såklart varje chans! Men han har fan inte orsakat ett enda av alla problem vi har i landet, det har vi klarat alldeles utmärkt själva! Med hjälp av t ex DN. DN har varit lögnens fanbärare i det här! Och Putin utnyttjar såklart detta!

Det är EXTREMT ohederligt att som t ex DN anklaga de som protesterar mot vansinnet för Putins nyttiga idioter! Om de som protesterar mot det är nyttiga idioter, vad ska man då kalla såna som t ex DN som varit högst delaktiga i att skapa kaoset och dessutom ertappats ett flertal gånger med att medvetet ljuga om det? Jag tycker nog att när man ertappats med att medvetet mörka massexövergrepp på en festival för att inte ”gynna SD” så ska man prata med ganska små bokstäver om vem som är nyttig idiot…

Om DN får bestämma så ska man inte få protestera mot vansinne, man ska inte få peka på när svensk media medvetet ljuger om hur det står till, man ska inte få berätta något som inte passar DN. Osv. Enligt DN så är allt som inte kommer dem själva eller av dem godkända källor nazism/rasism/fascism. Eller så är man Putins nyttiga idiot.

Men vem är Putins nyttiga idiot egentligen? Den som säger till och absolut inte vill ha de problem och kaos som Putin kan utnyttja? Eller är det den som ser till att kaoset och problemen han kan utnyttja faktiskt blivit verklighet? Vem är iden nyttiga idioten där…

Man kan väl säga att utan t ex DN hade Putin inte haft nåt att utnyttja…

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

135 kommentarer

 1. Rikard

   /  08/13/2019

  Hej.

  NYT är och var den hårdast drivande parten i smutskastnings och påverkanskampanjen mot den sittande presidenten, enligt två i USA vanligt använda principer: ”weasel-words” samt ”through enough dirt and some of it will stick”. NYT:s flitiga bruk av fraser som ”alleged collusion” t ex.

  Vi skulle väl närmast säga ”hör man nåt ont så plä’r det va sant” samt ”ingen rök utan eld”.

  Synd att så få känner igen den urgamla metoden ”Ti kalisti” för vad den är – DN med sina skrivmaskinsapors aspirationer om att vara bildade borde vara bekanta med begreppet ”stridsäpple” som den germanska termen är. Eller tvedräkt.

  Lästips för den som vill förstå hur sådant här fungerar: läs följande, då specifikt del 11 ”General Interference with Organizations and Production”.

  Det bästa är att metoderna i del 11 är så vaga och universella att de lätt ser ut som normal byråkratisk inkompetens; de kan med lätthet användas för påverkan via media. Titta på div. vänsterblivnas krav på ”god ton”, ”anständighet” (avseende åtgärder, lagar, med mera) och ”hur uttrycker du dig” samt ständigt godhetsmarkerande: jämför med 11:a:2 och 11:a8; jämför myndigheters arbete numera med 11:c:8.

  [https://www.cia.gov/news-information/featured-story-archive/2012-featured-story-archive/CleanedUOSSSimpleSabotage_sm.pdf]

  Mycket nöje.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/13/2019

   Jag höll ut allt för länge, jag fortsatte läsa blaskan i tron om den ändå var lite bra. Men aldrig mer! Inte ens om deras chefredaktör hittar nytt jobb ska jag läsa DN. Deras agendasättande ambition sitter uppenbarligen i, men tur är att de är så jävla kassa.

   DN:s fantasimonster till rysstyrd tankelös högerpöbel är så förjävla oförskämd. Gång på gång ägnar de sig åt sitt självgoda översitteri, som att de tror att ingen förutom de själva har kapacitet att dra några som helst enkla slutsatser.

   Svara
   • Olof

     /  08/13/2019

    Jag tror början till slutet för min del var tidigt 201x… och efter Wolodarski tog över tog det inte länge innan jag drog ner rätt kraftigt. Men som sagt, DN är helt överflödiga idag, man vet redan vad Wolodarski tycker och vill man ha deras vinkling på något annat kan man snabbskumma CNN eller liknande amerikansk vänstermedia.

    Med deras ryssfantasier får jag nästan känslan av att det handlar om faktisk medicinsk paranoia. I slutändan tror jag dock inte det handlar om faktisk paranoia utan att de har hamnat i en svår variant av groupthink som gör att de får en helt skev tolkning av världen.

    För att kunna tolka andras motivationer och avsikter krävs det att man kan sätta sig in i deras världsbild. DNs beteende t.ex kan tolkas genom den linsen, att de faktiskt är oförmögna att sätta sig in i vanliga människors vardag, och helt enkelt inte vågar eftersom gruppen då skulle stöta ut dem. Försöker man tänka sig in i hur man själv skulle resonera om man då såg altmedia dyka upp helt ur ingenstans och utan anledning så kan man förstå hur de kan börja tro att det måste handla om påverkan utifrån.

    Men för någon som kan sätta sig in i vanliga människors vardag och inte har samma nivå av dagligt grupptryck att inte feltänka är det förstås självklart att altmedia växt och fyllt tomrummet. Och DN ser ut som paranoida tokar. Jag tror att de faktiskt genuint tror att andra inte kan dra slutsatser för de är helt enkelt själva helt oförmögna att formulera en mental modell av vad som händer som överrensstämmer med verkligheten så andras slutsatser verkar ‘fel’. Det vi ser hos DN som från början var en ‘agenda’ har vidareutvecklats till en institutionaliserad kognitiv spärr. Som kommer få dem att fortsätta vandra vidare i rätt förutsägbara mönster.

    Svara
  • Senior

    /  08/13/2019

   Precis så.

   Svara
  • Jans

    /  08/13/2019

   @Rickard: Så du menar att NYT artikel är en amerikansk påverkanskampanj? Det glömde du visst nämna i din post i förra tråden där den togs upp först och där du snarare antydde att det som NYT-artikeln tog upp handlade om ryska intressen:

   ”Nationalism splittrar EU. Det splittrar även provinserna i EU. Internationalism och mångkultur splittrar också, på ett annat sätt. Oavsett vilken som vinner (i politisk och demografisk) mening är det bra för Ryssland, då man från rysk sida kommer att ha identifierat hur man kan använda respektive läge i eget syfte.”

   Eller är det du vill säga med oerhört långa poster i själva verket att vi bör passa oss för påverkanskampanjer från alla stormakter eller resursstarka intressenter?
   En rätt banal självklarhet i så fall.

   Svara
   • Rikard

     /  08/13/2019

    Hej.

    Kort, för din skull: lär dig läsa.

    NYT kampanjar mot Trump; det är vad det inledande stycket handlar om och det enda sättet att inte fatta det är om man med flit vill blanda bort korten.

    Vad i det citerade stycket motsäger eller motsägs av stycket om NYT eller texten under?

    Oerhört långa poster? Tvärtom, mina poster är korta. Avhandlingar, studier, och forskning om sådant här brukar lätt springa iväg på uppemot två- till trehundra sidor, och det är sällan lätt att sammanfatta vad som skrivs för redan insatta, så att det blir begripligt utan de nödvändiga förkunskaperna (och jag är bara glad amatör – min infallsvinkel är kommunikation och språkanalys, samt idéhistoria). Det blir som när nån som inte är fysiker försöker begripa strängteori utifrån en Aftonbladet artikel: det gör vi inte, inte det minsta.

    Utmaning: förklara varför du inte tror det pågår rysk (eller amerikansk) påverkan mot Sverige. Du vet, hävda något själv, driv en tes, ha en åsikt, påstå något – på sådant vis att andra kan bemöta och argumentera och kräva bevis. Det blir lite enahanda när du inga egna ståndpunkter förfäktar.

    E2 till E4.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Jans

      /  08/13/2019

     Var påstår jag ett rysk påverkan inte förekommer?

     Det jag påstår, här och i tidigare poster är att den inte är i paritet med den uppståndelse du, Wolodarski och en del andra tycker den är värd. Inte för att jag vet det (inte du heller) utan för att det helt enkelt är totalt renons på konkreta exempel av betydelse. Jag tror alla stormakter och resurstarka med maktambitioner av annat slag försöker påverka på alla möjliga sätt, kontinuerligt och i alla länder de har intressen av.

     T.o.m. lilla Sverige sände nyheter på ryska under kalla kriget – riktat mot Ryssland på kortvåg tror jag via ”Utlandsprogrammen” – som kontrapropaganda, vet inte om det upphört helt eller görs i annan form idag.

     Att dessutom hela ryssnarativet är fullständigt ologiskt med tanke på att det som ryssarna påstås göra är att delta i kritiken mot precis det som f.n. konkret destabilserar landet – immigrationen – gör ju inte saken mer rationell och påminner kusligt mycket om ZOG-maffians bisarra idé att judarna skall ta över världen med hjälp av muslimer.

     Har du tänkt på att när du skriver ”lär dig läsa” kanske det egentligen betyder ”lär mig skriva”? Det kan ju hända att det är brister i dina egna resonemang om du känner dig missförstådd. Bara en tanke.

     Svara
     • Lövet

       /  08/15/2019

      Jag förstod vad Rickard skrev medan du uppenbart missade det helt. Jag håller nog på hans tes ”Lär dig läsa” före din.

      Pekböcker funkar nämligen dåligt på WordPress.

 2. Ofrivillig svenska

   /  08/13/2019

  Tack för fantastisk blogg! Personligen skulle jag klart utnämna DN m.fl. som ständigt gastar ”Putin-lakej” om allt och alla till nyttig idiot nr 1, detta pga att det oavbrutna ropandet om stora stygga Putin-vargen ofrånkomligen leder till att verkligt spionage / destabiliseringsåtgärder drunknar i denna ofantliga massa trams ! Tragiskt också att de är så okunniga & infantila att det alltid är just Putin ”den allsmäktige” personligen och ingen annan som ligger bakom allt och alla som INTE är vänsterblivna. Detta tillsammans med allt annat fullkomligt ofattbart vettlöst dravel – så som att S-kvinnor vill klassa porr som HMF, folkgruppen är då kvinnor, för att bara ta det färskaste exemplet på galopperande galenskap de vänsterblivna håller på med – gör att man verkligen ser noll hopp om tillfrisknande i riket inom ens egen livstid. Fy fan, rent ut sagt.

  Svara
 3. Olof

   /  08/13/2019

  Ja, altmedias motivationer kan rätt enkelt härledas till en reaktion på samhällsutvecklingen och ett underskott på marknaden skapat av msm och åsiktskorridoren. Samma utveckling skulle ske med eller utan Putin, så varför skulle han lyfta ett finger när han inte behöver? Jag skulle tippa på att han mest småler, trollar lite, och som mest inte samarbetar med eventuella försök att stänga ner finansieringskanaler.

  Eftersom altmedia är en helt förutsägbar utveckling så får förstås försöken att smeta Putin på dem snarare ett löjets skimmer och luktar paranoia långa vägar. DN har slagit in på den vägen sedan ett tag tillbaka.

  Däremot finns det fog för att ifrågasätta den andra sidan där motivationerna är betydligt svårare att förklara och i många fall i direkt målkonflikt med andra värden.

  Tydligast blir det på Europanivå. Det går att med 100% säkerhet förutsäga att ett antal EU länder aldrig kommer att acceptera migration. De kommer hellre lämna EU än att bli tvingade att ta emot.

  Finns det några länder som skulle lämna EU om de yttre gränserna stärktes och migration till EU stoppades? Knappast.

  Att uppmuntra och driva en migrationspositiv linje i dagens läge blir då tydligt en linje som kommer destabilisera och sannolikt bryta sönder EU (och har redan gjort det via Brexit).

  Detta är uppenbart och självklart. Om man då anser att ett försvagat EU är i Putins intresse… ja, då ser ju försöken att smeta Putin på motståndarna nästan ut som klumpiga försök att leda bort uppmärksamheten från en själv.

  Svara
  • Ofrivillig svenska

    /  08/13/2019

   Ja, ”Olof”, EU som s.k. garant för fred i Europa låter faktiskt allt mer löjeväckande…det är snarare så att man börjar undra om det verkligen bara ligger inkompetens & idioti bakom när dagens EU gör exakt allt för att Europa skall falla sönder såväl inom som mellan nationerna. Jag själv hade vid vår inhemska ”folkomröstning” (som politikerna skiter i om de så behagar) förhoppningen att våra bindgalna svenska regimer skulle stävjas i sin ständiga socialiseringsiver genom EU men mina förhoppningar har kommit på skam; de har blivit ännu värre nu när de alltid kan skylla på alt. över-/feltolka EU-regler och på så sätt undkomma ansvar än mer.

   Svara
   • Olof

     /  08/13/2019

    Heh, ja, jag hade samma förhoppning själv. Framförallt löntagarfonderna var liksom droppen. Stockholm behövde förmyndare.

    Visst är det lätt att känna att förhoppningen kom på skam… men samtidigt, när man sitter där och svär över EU, så helt plötsligt kommer som du själv sa nyss, S-kvinnor med ideer som porr som hmf och man kommer ihåg hur skogstokiga våra inhemska politiker faktiskt är. T.ex Bodström var ju drivande för datalagringsdirektivet, där EU institutionerna till slut olagligförklarade det och skyddade oss.

    Jag håller med om att de försöker skylla sakerna de själva vill genomföra på EU, men skulle de stått handlösa utan att hitta någon annan att skylla på ändå?`Hade vi inte gått med hade vi säkerligen ändå haft liknande avtal som Norge och Schweiz och då skulle de säkert skyllt på det. Hade vi inte haft det hade de skyllt på andra handelsavtal eller plockat fritt från FN deklarationer etc etc.

    Så jag vet inte. Det jag är orolig för är att EU kommer bli värre nu om storbritannien lämnar. Samtidigt så har inflödet av forna öststater tillfört en hel del befolkning med erfarenhet av totalitär socialism i närtid, som kan skydda oss mot tokerierna på hemmaplan.

    Det är pest eller kolera. Men varje gång jag tröttnar på den jävla pesten lanserar de superkolera i stockholm och så hamnar jag tillbaka på att de ändå är värre…

    Svara
 4. MiT

   /  08/13/2019

  Svara
  • hllviken

    /  08/13/2019

   Det luktar personlig vendetta från Wolodarski-klanens sida?!?!

   Svara
   • Ivar L

     /  08/13/2019

    DN:s behandling av NI handlar definitivt om mer än bara vanligt journalistiskt käbbel. De är så in i helvete sura på Chang Frick. Främst för att han dragit ner brallorna på dem minst tre gånger och har en stor publik.

    Svara
 5. Johannes

   /  08/13/2019

  Som finne förvånas jag ständigt över den svenska russofobin. Man ser liksom inte motsvarande här, även om man kan argumentera för att Gotland är strategiskt viktigare än Åland, så borde det nojjas mer här pga historia och större rysk diaspora. Här är det mest bitterhet över utebliven rysslandsexport pga EU.
  Vad är det som gör Putin så intresserad av just Sverige?

  Johannes, direkt från trollfabriken. Na zdorovje!

  Svara
  • Senior

    /  08/13/2019

   Ni finnar borde nog oja er lite över alla dessa ryska uppköp av strategiskt placerade sommarstugor längs hela arkipelagen till Åland.

   -Framförallt de som har naturliga djuphamnar som snabbt och enkelt kan ta emot lite större fartyg.

   Samt de vars nya ”rika” ryska ägare byggt egna helikopterplattor på.

   Det finns åtminstone 5 dylika ”sommarstugor”, troligen fler, som ni har all anledning att granska närmare och släpa upp i ljuset.

   De något udda boende/besökande i stugorna är nog i sig värda ett eget kapitel.

   Svara
   • hllviken

     /  08/13/2019

    Finns (fanns?) en sådan i Årsta Havsbad åxå……

    Svara
   • Johannes

     /  08/13/2019

    Förutom oligarken som åkte dit för skattefusk i våras så verkar ryssarna numera sälja av fler sommarstugor än vad som köps, tydligen har inte prisutvecklingen varit tillfredsställande.
    Att äga fastigheter på Åland kräver hembyggdsrätt.
    För övrigt kan ju Putin traska rakt in om han skulle vilja, jag betvivlar att den strategiska betydelsen av sommarstugor är speciellt stor.

    https://yle.fi/uutiset/3-10315579

    För övrigt ligger min trollfabrik ett stenkast från den här ön, som jag nästan ser som ett större hot. Även Expressens uttryck ”utanför Sveriges kust” ger ju lite kollonial-vibbar.
    https://www.expressen.se/allt-om-resor/nu-oppnar-semesteron-som-bara-ar-for-kvinnor-utanfor-sveriges-kust/

    Svara
    • Andreas

      /  08/13/2019

     Skillnaden mellan Sverige och Finland verkar vara att i Finland så har man hållit en sansad nivå större delen av tiden medans man i Sverige pendlar mellan korkad naivitet och fobi i sitt förhållande till Ryssland.
     Man kan se ungefär samma förhållande i ländernas försvarsmakter.

     Svara
     • Senior

       /  08/13/2019

      Lägg där till den finska sisun i förhållande till svensk undfallenhet…

     • Ivar L

       /  08/13/2019

      Utan att röra upp för mycket i den (även här) känsliga ryssfrågan.

      Det finns tre exempel i vår tid på enligt min mening ganska allvarliga kinesiska försök att etablera sig i Sverige. Dels försöket att köpa hamn i Lysekil som lyckligtvis avstyrdes trots att det var oerhört nära. Dels den naiva inköpslusten till 5G riktad mot Huawei där blåögda svenska företag (Bahnhof m.fl.) bara tittar på kostnadsaspekten och tror allt fixar sig med lite VPN. Dels Geelys köp av Volvo som inte enbart innebar att de kom över viktiga svenska innovationer utan även en betydande produktionsanläggning på svensk mark.

      Finns det några ryska aktioner av likartat slag i Sverige på senare tid?
      Det är alltså inte en retorisk fråga utan jag undrar. De kinesiska försöken (varav ett lyckats och ett fortfarande är pågående) är så pass mycket mer konkreta än DN, Oksanen och kompanis luddiga utsagor. Trots det diskuteras de mycket lite.

     • Senior

       /  08/14/2019

      Ja, Kinas strategi är att man köper in sig istället.

      Man har fått upp ögonen för det i Europa på senare tid, Och innan dess var de som bisvärmar i Afrika och försökte köpa in sig i stort sett överallt, men afrikaner överlag verkar inte vara riktigt lika godtrogna som Svenskar…..

     • Senior

       /  08/14/2019

      …. Och gällande den potentiella hamnen i Lysekil och anledningen att det ens diskuteras är ju som bekant turbulensen i Göteborgs hamn, där två olika fackföreningar (hamnarbetarförbundet/transport: transport har kollektivavtalet, hamnarbetarna nöjer sig inte med ett hängavtal enligt gängse rutin, utan vill ha egna lokaler/skyddsombud etc.) ligger bakom stridigheterna.

      I vems intresse ligger det möjligen att destabilisera hamnen med hjälp av att spela ut facken mot varann och företaget?

      Vem erbjuder nu en lösning på problemet, med en ny hamn under sin kontroll…..

      Hur viktig verksamheten i hamnen är för hela industrin i Västsverige kan inte nog betonas, liksom hur viktigt det är att den ligger inom Svensk kontroll.

     • Ivar L

       /  08/14/2019

      Ingen som har konkreta ryska exempel i stil med de kinesiska alltså?

      @Senior: Jag kollade lite artiklar om Lysekilsfallet och inte i en enda stod det något om hamnkonflikten i Göteborg, har inte heller minnen av att det var så det beskrevs när det begav sig. Var kan man läsa om kopplingen Lysekil/Göteborgs hamn?

      ”Vem erbjuder nu en lösning på problemet, med en ny hamn under sin kontroll…..”
      Utveckla gärna, förstår inte vad du menar.

  • Törnrosa

    /  08/13/2019

   En liten fundering – strategiskt eller inte – varför skulle någon ens vilja ha ett Sverige på väg att självdestrueras. Det är ju våra egna inkompetenta politiker och s k journalister jag fruktar i första hand. Omvärlden behöver bara tittar på – än så länge. mvh

   Svara
   • Senior

     /  08/13/2019

    En gammal rysk stormaktsdröm sträcker sig från hav till hav, samt att de har ett stort intresse av baltstaterna Estland, Lettland och Litauen.

    Under Sovjettiden tvångsförflyttades många Ryssar dit i samma takt som lokalbefolkningen tvångsförflyttades österut, dels för att utöka territoriet, samt att kunna hävda Ryska intressen att skydda den rysktalande befolkningen i dessa länder.

    Även Nordstream som nu går i Svensk ekonomisk zon utgör ett ryskt intresse, och rent av ett giltigt casus belli om inte Sverige klarar av att skydda den.

    Lägg därtill att baltländerna nu är NATO-anslutna vilket komplicerar det hela ytterligare.

    Som kuriosa kan nämnas att Ryska militära rörelser i Östersjön nu är mer intensiva och aggressiva än de var under kalla kriget.

    Som tillägg ligger Sverige rakt under de ryska långdistansrobotarnas banor västerut, varför de heller inte vill se kapacitet att kunna skjuta ner dem.

    Området runt Östersjön är ett mycket troligt scenario för nästa oroshärd, varvid den Ryska destabiliseringen är ett helt naturligt inslag i *krigsförberedelser.

    *Krigsförberedelser betyder för övrigt inte att man tänker dra ut i krig, det betyder att man har förberett sig OM man anser sig tvungen att göra det. Tex. genom att skapa brohuvuden i skärgården, kartlägga broar och vägars bärighet inför eventuella framtida truppförflyttningar i landet.

    En form av krigsförberedelse är även att försöka destabilisera ett land så att det saknar kapacitet att försvara sig om det skulle bli aktuellt. Ju sämre rustat ett land är, desto lättare att hantera om det skulle bli aktuellt, nu eller i framtiden.

    Svara
    • Ofrivillig svenska

      /  08/13/2019

     Tack Senior för förtjänstfullt klarläggande för de som inte tycks förstå alt. vilja förstå bättre. Ang. Sockolnicki et consortes kan man väl bara säga ”var rädd, var mkt mkt rädd” för dessa otäcka typer och vad de riskerar att ställa till med tillsammans med övriga gap- & skrikvänstern. A propos de sistnämnda saknar jag en synonym till franskans ”islamo-gauche” för att beskriva vad det rör sig om för folk, någon som känner till ett svenskt ord för dem ?

     Svara
     • hllviken

       /  08/13/2019

      Islamvänster kanske?

     • Ofrivillig svenska

       /  08/13/2019

      P.S. Samt svar till ”Hllviken”: jag borde ha skrivit uttrycket ”l’islamo-gauchisme / -tes” för tydlighets skull, som alltså syftar på vänstern som samarbetar med och / eller är nyttiga idioter till islamisterna. ”Islam-vänster” uppfattar jag som att det syftar på muslimer som röstar vänster. D.S.

     • Fiat Lux

       /  08/14/2019

      I Danmark kallas de ”halal-hippies”.

    • Törnrosa

      /  08/13/2019

     Jajaja. Visste väl att jag skulle få igång dig. Läs nu vad jag skrev. Förnekar inte att det kan hända – men när det blir dags får vi kanske rent av välja vilken sorts globalism vi vill ha -väst eller öst. Tills dess är det redan tillräckligt synd om oss.

     Kolla in Strandhäll hon är ute och förhåller sig till världspolitiken. Hon tar nog rätt på saker och ting ska du se. :-/ mvh

     Svara
     • Senior

       /  08/13/2019

      Jag repeterar delar av mitt svar till Jans:

      Hur många bilbränder hade vi på 80-talet?

      Hur ser våldtäktsdtatistiken ut?

      Citerar Jans:

      ”Destabilisering är t.ex. om polis och rättsväsende får problem, om det fuskas vid val, om demonstationer underblåses så det blir våldsamheter, om viss typ av demoraliserande brottslighet (bildbränder, väldtäkter t.ex.) ökar o.s.v.”

      -Dessutom kan jag tillägga att bägge sidor i en konflikt stöds av den makt som vill destabilisera landet, man vill inte ha en ”vinnare”; man vill att de interna stridigheterna skall fortgå.

      De försöker påverka både vänsterextrema och högerextrema att råka i luven på varann, de vill påverka både svenskar och invandrare att råka i luven på varann. Man underblåser och uppmuntrar en kamp mellan könen, mellan kvinnor och män, klasskamp, etc. etc.

      -Allt som kan tänkas så split mellan olika (mer eller mindre godtyckligt valda) grupper.

      Har man dessutom inflytelseagenter nära beslutsfattarna, tex. på UD, så kan de påverka politikerna att ta för mig gynnsamma beslut i sin strävan att stävja situationen. -Men som i slutänden snarare häller bensin på brasan istället.

      Exempelvis att lägga resurser på fritidsgårdar istället för på poliser.
      Fritidsgårdar som dessutom kan nyttjas som samlingspunkt för att ytterligare underblåsa konflikter.

      Det kan handla om att lura en justitieminister att tro polisen behöver fler civilanställda administratörer istället för uniformer på gatan. etc. etc.

      Att tex. lura politikerna i världens mest jämställda land att kasta pengar på en massa onödiga ”jämställdhetsprojekt” istället för på det de borde kasta pengar på; vård, skola, omsorg, försvar, polis, domstolar.

      Detta vänder ju befolkningen inte bara inbördes mot varann, utan även mot politikerna. Samtidigt som ”kejsarens skräddare”, bakgrundsfigurerna som lurar politikerna, går fria att fortsätta att rasera myndighet efter myndighet. Ingen nämnd, ingen glömd….

     • Senior

       /  08/13/2019

      ….Vilket f.ö. även ger svaret på vem/vilka som är ”Putins” nyttiga idioter.

     • Törnrosa

       /  08/13/2019

      Senior: Med all respekt. Söndra och härska har vi diskuterat tidigare vill jag minnas. Om jag inte misstolkar Strandhäll så är hon av samma uppfattning som du. Det är Rysslands fel.

      När det gäller våldtäkterna anser jag fortfarande att största ansvaret ligger på Annie Lööf och hennes afghanimport av unga män utan flyktingstatus.

      Och skullle det vara så hemskt att Morgan Johansson och Stefan Löfven lyder ryssen och tar bort polismän på Putins uppmaning så är det fortfarande svenska folkets uppgift att göra sig fritt från ett par så lättlurade ministrar.

      Tids nog blir det dags att oroa sig för omvärlden. Finns fortfarande många att väcka i Sverige för att få stopp på påtagliga importerade problem. mvh

     • Senior

       /  08/13/2019

      Förvisso, men skall man kunna åtgärda problemen måste man också se grundorsaken till sjukdomen, inte bara dämpa symptomen för den.

     • Jans

       /  08/13/2019

      @Senior:
      Det här är lite oklart tycker jag:

      ”Dessutom kan jag tillägga att bägge sidor i en konflikt stöds av den makt som vill destabilisera landet, man vill inte ha en ”vinnare”; man vill att de interna stridigheterna skall fortgå.”

      Vilken är makten du menar att bägge stöds av och kan du nämna en konflikt som haft den karaktären så att det går att få en bild av en sådan situation?

      När jag tänker på röriga och instabila statsbildningar efter diverse stormaktsoperationer så har jag svårt att se att det gynnat stormakterna som gjort insatserna särskilt ofta. USA:s Irakinsats måste ju kostat skjortan, visst de fick kontroll över oljan men inte fasen har de haft nytta av destabiliteten. I så fall borde de väl destabilisera Saudiarabien också? o.s.v.

    • Jans

      /  08/13/2019

     Ryssarna har helt klart varit aktiva i Östersjön sedan Sovjetmakten fick militära muslker i början av 1900-talet och de har bevisligen i närtid provocerat oss med bl.a. närgångna flygningar m.m.

     Men ”destabilisering”, alltså att ryssarna gjort något i närtid som liknar vad detta ord står för… Då får du nog ge något mer konkret exempel.

     Destabilisering är t.ex. om polis och rättsväsende får problem, om det fuskas vid val, om demonstationer underblåses så det blir våldsamheter, om viss typ av demoraliserande brottslighet (bildbränder, väldtäkter t.ex.) ökar o.s.v.

     Har du några konkreta indikationer på att dessa ökningar i Sverige går att härleda till Ryssland i någon meningsfull bemärkelse eller vad menar du med destabilisering?

     Du låter precis som Wolodarksi om du inte kan komma med något konkret.

     Svara
     • Senior

       /  08/13/2019

      Du tycker inte att dina egna exempel räcker?

      Hur många bilbränder hade vi på 80-talet?

      Hur ser våldtäktsdtatistiken ut?

      Detta är ju rena självmålet från din sida gällande argumentation om destabilisering.

      ”Destabilisering är t.ex. om polis och rättsväsende får problem, om det fuskas vid val, om demonstationer underblåses så det blir våldsamheter, om viss typ av demoraliserande brottslighet (bildbränder, väldtäkter t.ex.) ökar o.s.v.”

      -Dessutom kan jag tillägga att bägge sidor i en konflikt stöds av den makt som vill destabilisera landet, man vill inte ha en ”vinnare” man vill att de interna stridigheterna skall fortgå.

      Har man dessutom inflytelseagenter nära beslutsfattarna, tex. på UD, så kan de påverka politikerna att ta för mig gynnsamma beslut i sin strävan att stävja situationen, men som i slutänden snarare häller bensin på brasan istället.

      Exempelvis att lägga resurser på fritidsgårdar istället för på poliser.

      Fritidsgårdar som dessutom kan nyttjas som samlingspunkt för att ytterligare underblåsa konflikter.

      Det kan handla om att lura en justitieminister att tro polisen behöver fler civilanställda administratörer istället för uniformer på gatan. etc. etc.

      Svårt att förklara för någon som inte ens vill eller försöker förstå argumenten, till skillnad mot någon som förstår men ändå inte håller med och kommer med motargument.

      Själv har jag redogjort flera initierade källor som stöd för mina argument så som Britta Stenberg, Bo Theutenberg, etc.

      P.s. Vad har du kommit med för konkreta motargument? D.s.

     • Jans

       /  08/13/2019

      Aha, jag hade glömt men nu minns jag. Du är ju en av dem som härleder i stort sett all ideologi du ogillar till Sovjetunionen/Ryssland. Precis som en del andra härleder den till judarna.

      Det är också helt bisarrt att kräva motargument till påståenden som saknar kausalitetssamband. Våldsutvecklingen i Sverige korrelerar med immigrationen men immigrationspolitikens olika steg korrelerar inte med konkreta händelser i Sovjetunionen/Ryssland. Det går ju att dra till med vilket land som helst som man ogillar och säga att det beror på dem.

     • Senior

       /  08/14/2019

      Med din egen definition på destabilisering som du nyss skrev Jans, anser du att Sverige är destabiliserat jämfört med hur det såg ut 1985?

     • Jans

       /  08/14/2019

      Situationen har gradvis försämrats sedan mångkultur skrevs in i grundlagen 1975. Viktiga immigationsbeslut och korrelerande sovjetiska/ryska orsaker redovisar du lämpligen nu.

      Förslag på volley:
      Luciabeslutets upphörande.
      Reinfledts uppgörelse med miljöpartiet.
      Beslutet att ge alla syrier asyl.
      Gymnasieamnestin.
      Bengt Westerberg gjorde väl någon uppgörelse på 90-talet?
      Asylhaveriet 2015.
      Utökningen av hatbrottslagar (för att stävja kritik).
      EU-medlemsskapet.
      Släppa in Bulgarien och Rumänien i EU.
      …finns säkert mer, du kan ju det här så jag hoppas på en utförlig beskrivning så kan vi släppa detta sedan.

    • Johannes

      /  08/13/2019

     Visserligen.
     Dock minns jag så mycket från kustjägarutbildningen på 90-talet att de flesta scenarion utgick ifrån att de inte går att stoppa och att den mesta verksamheten gick ut på sabotage och sissi-verksamhet.

     Mvh, kustjägare/rysstroll, Johannes

     Svara
    • Ivar L

      /  08/13/2019

     @Johannes

     Min högst personliga fördom är att mycket oproportionell ryssnoja utan konkreta belägg har sitt ursprung i en kombination av minnen från det militära och en viss nostalgisk längtan tillbaka till kalla krigets mer tydliga och lättdramatiserade världsbild. Jag minns själv hur jag fick nästan en slags lustfyllda obehagsrysningar bara av att höra ryska på 80-talet. Lite som att se ett farligt djur på nära håll typ. Det var spännande och enkelt. Nu är allt så snärjigt och otydligt.

     Svara
    • @Senior: ”Som tillägg ligger Sverige rakt under de ryska långdistansrobotarnas banor västerut, varför de heller inte vill se kapacitet att kunna skjuta ner dem.”

     Jag håller inte alls med om detta. De robotar som är riktade mot CONUS går direkt över nordpolen och deras silos är placerade öster om Ural. De medeldistansrobotar som är riktade mot NATO står längre söderut och deras banor går inte heller över Sverige.

     Svara
   • Rikard

     /  08/13/2019

    Hej.

    Som jag skrivit (tror jag?) i de senaste dagarnas gnabb om sådant här: rysk strategi inkluderar buffertzoner. Det är vad deras historiska erfarenhet säger dem är av nöden. Jämför med USA: de eftersträvar även de buffertzoner, men då de inte är på defensiven (de är ohotade på sin kontinent och skyddade av Arktis samt världens två största hav – man kan se det som parallell till hur deras moderland England klarat sig från invasion så långe) skapas buffertzonerna så nära potentiella hot som möjligt (i nuläget Ryssland och Kina). Då menar jag inte militära hot som en invasion av amerikanskt fastland utan ett hot mot amerikanska intressen.

    En stor del av den ryska retoriken som motiverade överfallet av Finland var att Finland försatte Sovjet i fara genom att förvägra Sovjetunionen köp av vissa öar, samt cirkusen kring Wille Kuusinen och utropandet av Terijoki-regeringen. Allt detta är ett strålande exempel på ryskt tänkande i sådant här: man vill ha vissa saker, så man skapar en legitim anledning (enligt sig själv) som ses som och argumenteras för som just legitim med andra stater. Jämför med Ukraina. De facto har Ryssland invaderat och ockuperat en del av Ukraina. Detta är faktum. Men vår regeringen är feg och lurar sig själv att tro att om man inte kallar det för vad det är, så är det inte som det är.

    Samma teknik en skicklig lurendrejare eller rånare använder för att få offret att samarbeta, fö.

    Tänk hur många gånger storfurstendömet Novgorod (där gick en stor handelsled från Östersjöområdet ner till Bysans) , och sedermera Ryssland, invaderats. Svenskar, balter, polacker, mongoler, div. turk-folk, tyskar, fransmän och britter. Ofta med enorma kostnader i ryska liv. Tänk dig vilket nationellt trauma för folksjälen den senaste tyska invasionen måste ha varit, och närmare i tiden (från ryskt perspektiv) diverse bankers och internationella finansinstituts plundring av folkets tillgångar – ”moderniseringen” av ekonomin efter Sovjets fall ses i Ryssland endast som att ett fåtal maffiatyper berikade sig genom att sälja folkets tillgångar till utlänningar. Det var de känslorna Putin utnyttjade för att kunna ta den plats han nu har, och det är den sortens tänk och analys som ligger till grund för Rysslands agerande sedan ca 2001.

    Det är detsamma med Kina (att vi inte oroar oss för kinesisk aggression beror på geografin; tänk hur det låtit om vi delat gräns med det landet…). Man iakttog hur IMF och Världsbanken framfor i Ryssland under Clintonåren och drog öronen åt sig inför allt fagert tal om demokrati, fred och rikedom när de konkreta resultaten var att placera infrastruktur, naturresurser och så vidare under utländsk kontroll. Den kinesiska politbyrån och partiledningen var då ännu befolkad av herrar som själva upplevt som unga hur andra länder försökte stycka Kina före och under inbördeskriget.

    Jaha, där ser jag att jag kört in på ett stickspår.

    Summa summarum: det är ryssarnas syn på saken och deras analys som är av intresse, inte hur vi anser det borde vara. Ockupera och erövra Sverige öppet är inte intressant – det kostar för mycket. Men att göra Sverige till ett dyrt problem i EU och norra Europa? Det är ingen slump att det är just vi som är i skottgluggen. Vilket annat land inpå Ryssland på den europeiska sidan hade varit lika sårbart eller har uppvisat lika stor självdestruktivitet de senaste tjugo åren? Hade Rumänien i tjugo år bedrivit vår politik, och vi deras, hade det varit där stöten sattes in.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Olof

      /  08/13/2019

     Det enda jag vill lägga till till det här är att den ”russofobi” vi ser också har några fler komponenter som egentligen inte alls handlar om Sverige som strategisk pusselbit.

     Den ena komponenten är den underliga relationen som svensk media har till amerikansk vänstermedia. När DN skriver fanfiction baserat på CNN/NYTs alternativa verklighet så tycks de helt missa att dessa framförallt ägnar sig åt amerikansk inrikespolitik, med vissa inslag av corporate geopolitik, och russofobin där handlar om helt andra saker än faktiska hot mot Sverige.

     Den andra komponenten är hotet som Ryssland utgör mot vissa personers egna intressen. Typexempel är vinklingen kring att NIs annonsörer eventuellt har ryska kopplingar. Vi har SubscribeStar som erbjuder donationstjänst utan att kräva PK rättning av mottagarna, som även de har ryska kopplingar om jag inte minns fel. Vare sig det finns några statskopplingar eller ej kan man vara ganska säker på en sak – ryssland har absolut kapacitet att erbjuda transaktionssystem och inget som helst intresse av att rätta sig efter PK krav från psykotiska vänsteraktivister.

     Det sätter en käpp i hjulet för aktivisterna som trodde de skulle kunna svälta ut motståndarna när de fick effekt på t.ex patreon, paypal och mastercard. Men så länge de ”rysskopplade” aktörerna bara hjälper till med transaktionstjänster av olika slag för att blockera den typ av de-personing av oliktänkare vi börjat se tycker jag inte man kan se det som någon faktisk påverkansoperation från ryssarna mot deras statliga motparter, eftersom hela de-personing agerandet i sig är utomrättsligt och kan ses som ett angrepp på yttrandefriheten och demokratin. Rysskopplingarna där skulle snabbt upphöra om försöken att skära av möjligheterna till inkomster upphörde.

     För resten av analysen håller jag med. Det skulle vara väldigt dålig ekonomisk utdelning på en faktisk erövring, situationen har förändrats rätt rejält sedan förra århundradet.

     Däremot funkar Sverige alldeles utmärkt att utnyttja som sabotör inom EU.

     Svara
 6. MiT

   /  08/13/2019

  DN är obehagliga på riktigt…

  Svara
  • Olof

    /  08/13/2019

   Hmm, Sokolnicki alltså. Man med rötter i gamla Sovietunionen. Själv med rötter i Syrien. Låter definitivt som vi snackar Putin-Assad bakom det här…

   *suck* sandlådenivån…

   Svara
 7. MiT

   /  08/13/2019

  Svara
 8. MiT

   /  08/13/2019

  Svara
 9. MiT

   /  08/13/2019

  Svara
 10. MiT

   /  08/13/2019

  *https://www.facebook.com/ebba.selskog/posts/10214961082365550*

  Svara
  • Ivar L

    /  08/13/2019

   ”Vi har polisanmält mannen och polisen kunde även konstantera att detta var samma man som hade närmat sig barn i området i fredags!”

   Som vanligt har polisen arbetat för högtryck för att eliminera hotbilden mot vanliga medborgare, i detta fall dessutom barn.
   INTE!

   Hade landet fungerat som det skall hade området varit hårdbevakat innan ett barn råkar illa ut. Fan vad förbannad man blir på hur illa allt är. Det är ju inte direkt lugnande att höra av polisen att polisen redan känner till den man som uppträder hotfullt. Varför i helvete springer han i så fall lös?

   Svara
   • Senior

     /  08/14/2019

    ”Nejdå, Sverige har aldrig varit tryggare! Destabilisering?
    -Absolut inte, så här har det alltid varit, det är bara mörkertalet som minskar.”

    Svara
    • Ivar L

      /  08/14/2019

     Det jag efterfrågar är korrelationen med Ryssland.
     Att ett fenomen föreligger bevisar inte i sig själv dess orsaker.

     Många länder som ligger närmare Ryssland har dessutom inte destabiliserats av oansvarig immigration.

     Svara
     • Senior

       /  08/14/2019

      Jag har givit många exempel att fördjupa sig i, vilka som legat bakom och dess kopplingar till öst är bevisat sedan länge.

      Saima Jönsson, Jan Guillou, KPMLr, Blekingegadeligan, Tyska RAF, PFLP, etc. Alla har en sak gemensamt; kopplingar till underrättelsetjänst i öst. Både finansiellt och med träningsläger.

     • Senior

       /  08/14/2019

      Att andra länder inte låtit sig destabiliseras är snarare att de har ett fungerande kontraspionage.

 11. hllviken

   /  08/13/2019

  Det finns något med Klimatgreta som för tanken till sovjetiskt 30-tal…

  Svara
  • hllviken

    /  08/13/2019

   Team Greta skämmer ut Sverige överallt!

   Svara
   • En TL;DR för oss som inte läste tyska förrän på gymnasiet?
    Europeiska centralbanken vill att klimatmål är centralt i all europeisk ekonomisk politik?

    Svara
    • hllviken

      /  08/14/2019

     Så kan man sammanfatta det, ja.
     För de som förstår tyska har de mycket att hämta från hans analyser.

     Svara
  • Ivar L

    /  08/13/2019

   Haha… med tanke på ämnet. Det är Greta som är Putinlakej!
   Larma DN!

   😀 😀 😀

   Svara
 12. MiT

   /  08/13/2019

  ”utan istället har detta beteende pågått i flera år.”

  Svara
 13. Ygeman igen!
  *https://www.facebook.com/619721096/posts/10156127640991097*
  ”Vi har alltså ett svenskt statsråd som jämställer Fremskrittspartiet, ett regeringsparti i vårt närmaste grannland, med våldsbejakande nazister som NMR.”

  Originalet, galningen själv:

  Svara
 14. Konsekventa, transparenta och tydliga regler slår till igen.

  Svara
 15. P

   /  08/13/2019

  Pontén?

  Anti-piratbyrån Pontén?

  Klart han blir getfarmare.

  Asylindustrin är pervers.

  Svara
 16. hllviken

   /  08/13/2019

  Svara
 17. MiT

   /  08/13/2019

  Den där rapporten som nämns i länken från Pettersson känns väldigt underlig. Tycker jag i alla fall

  Svara
  • Jans

    /  08/13/2019

   Relaterat till ämnet. FoF-artikel om filterbubblor. Forskaren menar att nätet snarare ökad variationen i kunskapsinhämtandet.

   ”– Men det finns många studier som vittnar om att människor i allmänhet får mer varierad information via nätet och sociala medier.”

   ”Hon berättar även om en intervjustudie där respondenterna svarar att nyheter via sociala medier gett dem ett bredare perspektiv. De ser helt enkelt fler nyheter och källor via sociala medier; Facebook och Twitter har diversifierat nyhetsflödet för respondenterna.”

   https://fof.se/artikel/forskare-filterbubblan-ar-en-myt

   Svara
   • Olof

     /  08/14/2019

    ”I den nyutkomna forskarantologin När makten står på spel konstaterar han att ‘nyhetsprogrammen i TV och radio når ut brett och till människor vars åsikter och partisympatier skiljer sig åt.”‘

    Från ”När makten står på spel”:

    ”De nyhetsmedier som ingick i frågan var Ekonyheterna, Aktuellt, Rapport, TV4 Nyheterna, Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.”

    Ahem. Jag ställer mig dock lite frågan om det kanske inte är så att den bakomliggande forskningen i sig sitter fast i en filterbubbla…

    Svara
    • 1980: ”Alla människor ser väl på TV?”
     1995: ”Alla ungdomar lyssnar väl på radio?”
     2019: ”Alla … vafan, jag orkar inte kolla … alla ser på TV och lyssnar på radio.”

     Svara
 18. Olof

   /  08/13/2019

  Med reservation för buzzfeed…

  Men det verkar som Greta har lite problem med sin rörelse. Vissa av dem vill ha konkreta punkter som de kan kräva av regeringar men Greta vill ha luddiga ideer som ‘följ vetenskapen’ eller ‘miljörättvisa för alla’ för annars blir det så svårt att komma överrens…

  *fniss*

  https://web.archive.org/web/20190811215306/https://www.buzzfeednews.com/article/lesterfeder/greta-thunberg-fridays-for-future-school-strike-for-climate

  Svara
  • ”soon the conference participants were doing the Macarena and playing other games designed to lighten the mood.”

   We shall overcome!

   ”The conference is scheduled to adopt final declarations on Thursday, but organizers were struggling to figure out an approach that could bring consensus to a group of several hundred young people who are deeply divided.”

   Hahahahaha!

   – Är ni ”Future Fridays”?
   – Stick och brinn, din fascist!
   – Men jag vill vara med, jag gillar klimatet jättemycket!
   – ”Future Fridays,” j-vla töntar! Vi är ”A Future Friday”.
   – Jag trodde vi var ”Fridays for Future”.
   – Nej, hon sitter därborta. Splittrare!

   Svara
 19. weasel

   /  08/14/2019

  Sverige är ett konstigt land.

  1. Alla sju partierna samt DN är rörande överens om att vi har ”utmaningar” och ”integrationsproblem” i landet. Men när dessa ”utmaningar” och ”integrationsproblem” får folk att bli missnöjda med Sveriges invandringspolitik och därför rösta på SD eller AfS eller precis vilket parti som helst förutom de sju partierna som har skapat ”utmaningarna” och ”integrationsproblemen” så…..slår DN fast att folks missnöje och röstande inte har någonting med ”utmaningarna” och ”integrationsproblemen” att göra utan att det …..beror…..på…….eh…….Vladimir Putin …?!?

  2. Ledande socialdemokrater ägnar flera år åt att måla upp nazismen som ett av de största problemen i Sverige. Inte nog med att denna nazism är ett jättelikt problem i Sverige. Problemet växer även eftersom ”nazismen ökar”.
  Säger socialdemokratiska politiker.
  Sedan går den norska statsministern ut och berättar att det är vanligt förekommande med svenska nazister på demonstrationer i Norge.
  Och då säger Anders Ygeman ?
  ”Ja, jag vet, vi har ett enormt problem med nazism i Sverige” .
  Nej. Det säger Anders Ygeman inte.
  Istället blir Anders Ygeman skitförbannad på Norges statsminister eftersom hon påstår att det finns nazister i Sverige. Och som om detta inte vore nog vansinnigt så anklagar Ygeman henne för att samarbeta med nazister.

  3. Idag publicerade S-kvinnor en debattartikel i Sydsvenskan.
  Debattartikeln inleds med att S-kvinnor slår fast att Sverige är ett föredöme när det gäller jämställdhet och feminism och kvinnors rättigheter.
  Riktigt vad S-kvinnor bygger teorin om det svenska föredömet på får läsaren tyvärr inte veta. Läsaren får gissa. Kanske är det faktumet att Sverige har flest våldtäkter i Europa som gör att Sverige är ett föredöme ? Kanske är det något annat. Som exempelvis att män som döms för våldtäkt får 40 timmars samhällstjänst som straff . Vi läsare får som sagt inte veta, så det är möjligt att det är våldtäktsstatistiken och samhällstjänststraffen som S-kvinnor bedömer vara en förebild och ett bevis på hur långt Sverige har kommit när det gäller kvinnors rättigheter.
  Men, allt är inte bra i Sverige, enligt S-kvinnor ;
  22 kvinnor mördades av sina män eller sina f.d. män år 2018.
  Och det är S-kvinnor väldigt missnöjda med. För att komma till rätta med det problemet så vill nu S-kvinnor….klassa pornografi som hets mot folkgruppen kvinnor.

  Mitt inledande påstående att Sverige är ett ”konstigt” land känns ungefär som att kalla Atlanten för ”fuktig”.

  Svara
  • Olof

    /  08/14/2019

   1. När de sju partierna och DN är överrens om att vi har ”utmaningar” och ”integrationsproblem” syftar de specifikt på Chang Frick. Och Hanif Bali.

   2. Oj, vad skönt, nazister är alltså mest som fremskrittspartister? Det var ju lungnande att höra, då har vi ju inget att oroa oss för. Var Hitler helt enkelt lite missförstådd och utsatt för elak propaganda? Härligt att Ygeman reder ut begreppen, innan han hjälpte mig förstå det här trodde jag nazister var elaka.

   3. Speciellt gayporr. Den är extra mycket hets mot folkgruppen kvinnor, den kan ju få folk att få helt konstiga ideer om hur sex skall gå till och få folk att ställa orimliga krav på kvinnor.

   Svara
   • weasel

     /  08/14/2019

    1. Njaaa… Både de sju partierna och DN har åtminstone ibland erkänt att det finns vissa ”utmaningar” och ”integrationsproblem” . Även om dom brukar kalla det för ”utsatta områden” . Men de utsatta områdena är utsatta för Sveriges migrationspolitik. Inte Putins migrationspolitik.

    2. Nazister oroar mig inte så mycket. Inte Fremskrittspartiet heller. Däremot känns det faktiskt aningen oroande att Sverige har en energiminster och tidigare inrikesminister som bevisligen är psykiskt sjuk och/eller förståndshandikappad.
    För mig känns Ygemans uttalande och hallucinerande om ”nazism” extra smärtsamt eftersom jag tidigare höll honom som en av de få socialdemokratiska riksdagspolitikerna som hade någon slags hjärnverksamhet i behåll.
    Faktum är att jag bara för någon vecka sedan hamnade i en diskussion med en vän som hävdade att det inte fanns en enda sosse-politiker på riksnivå som var intelligentare än Stefan Löfven. min vän hävdade att ALLA i partier var lika stora idioter .Jag sa emot honom och föreslog Ygeman.
    – Han är minst lika korkad som löfven, sa min vän.
    – Nej, han är ju kanske inte direkt intelligent, men han är inte lika korkad som Löfven, sa jag.
    Och nu bevisade visst Ygeman att min vän hade rätt och jag hade fel… 😦

    3. Ja. Gayporr faller ju inom ramarna för ”pornografi” så det måste definitivt vara hets mot folkgruppen kvinnor. För att inte tala om lesbisk porr. Sådant är ju rena rama nazismen. Särskilt om den är producerad i Norge.

    Svara
    • ”Faktum är att jag bara för någon vecka sedan hamnade i en diskussion med en vän som hävdade att det inte fanns en enda sosse-politiker på riksnivå som var intelligentare än Stefan Löfven”

     Han har valt dem och låter dem sitta kvar. (Eller snarare, den riktiga makten i partiet har valt samtliga och ser till att inte synas. Makt förflyttas bort från regeringen till diverse departement där det är bra betalt och mindre insyn.)
     Persson lär väl ha valt svaga personligheter med dålig förankring i lokal- och rikspartiet för att snabbt kunna byta ut dem?

     En stor ledare hittar folk som är dugliga och kunniga inom sina områden, och har inget emot att dela med sig av äran när det går bra.
     En medelstor, hyfsat kompetent ledare ser till att alltid kunna byta ut den som gör fel för ofta.
     En dålig ledare kan inte ens byta ut de riktigt usla.

     (Som jag har sagt: det som var spiken i kistan för mig i USAs presidentval 2008 var när McCain utsåg Sarah Palin till VP-kandidat. Fast det var innan ”Creepy Uncle Joe,” förstås … hade kanske tänkt annorlunda idag.)

     Svara
    • Olof

      /  08/14/2019

     1. Haha, jo, jag kunde bara inte låta bli :).

     Men det finns ett korn av sanning där med, jag tror även om vi pratar om de faktiska problemen så tror jag väldigt mycket av sjuklöverns och MSM’s syn på utmaningarna och integrationsproblemen fortfarande är bunden till just symptomen. De där människorna som blir konfliktbenägna eller brottslingar av situationen de försatts i. Hade de bara gått och dött istället hade man skitit fullständigt i integrationen.

     Det syns ju tydligt i t.ex att man ökar på anhöriginvandringen, istället för att acceptera att en del av problemet faktiskt är volymerna som gör integrationen omöjlig. Och skapar alla sekundäreffekter från utsatta områden till SDs tillväxt, ja, till och med delvis altmedia och Chang och Hanif.

     2. Inte mig heller eftersom de är så få, och åtminstone de jag någonsin stött på i livet som själva varit i närheten till de grupperna har i slutändan mest varit i en fas. Livsdedikerade faktiska nazister med våldskapital… kanske något dussin i Sverige?

     Men det är ju lite problemet med vänsterns slentriansmetande av ”nazism” på allt och alla, det slutar med att de själva inte kan hålla reda på när de pratar om nazister eller ”nazister” och nu trillade Ygeman in i en diskussion om nazister och började prata om ”nazister” istället.

     De har smetat den nazistiska brunfärgen så jävla tunnt att det mest ser ut som gräddvit numera. Snart är Hitler politiskt rumsren för att hans politiska gärning spätts ut genom association till att se ofarlig ut. (Och det är detta många av retardsen inom ord-pk-vänstern har lite svårt att förstå – när man associerar två saker med varandra går betydelseflödet åt båda hållen, det är därför det är hopplöst att t.ex försöka sparka ut etniska skällsord ur acceptabelt språkbruk eftersom ersättarordet istället tar över de negativa bemärkelserna om skällsordet inte får vara kvar för att bära den bördan).

     3. Ooo… norsk lesbisk naziporr… nu måste jag nog ahem… surfa lite.

     Svara
   • x

     /  08/14/2019

    @Olof
    Du glömde det viktigaste, den nazism Hitler ledde var inte riktig nazism…

    Svara
  • Sune

    /  08/14/2019

   Angående punkt 3, kanske en bra idé ändå. Om pornografi är hets mot folkgruppen kvinnor borde väl feminism i än högre grad vara hets mot folkgruppen män. Vår regering och dess stödpartier kunde därmed klassas som kriminella och fängslas.

   Svara
 20. Olof

   /  08/14/2019

  Och här är en bra artikel om NYT som DN missat. Den beskriver rätt bra situationen de försatt sig i, och vad som kommer hända DN med.

  https://nypost.com/2019/08/11/the-new-york-times-modifies-its-motto-to-fit-leftist-agenda/

  Svara
  • Riktigt bra!
   ”As it says repeatedly, the paper has a “mission.””

   Hmm, låter som DN ”agendadrivande” journalistik.

   ”In effect, the Times has become a victim of the monster it created. Instead of informing readers and challenging them to question their own views, […] it now provides comfort food for the committed.

   That historic mistake is biting the people who made it. The business model, which has thrived by being a bullhorn for the Trump resistance, now depends on a willingness to deliver a certain point of view without the slightest deviation.”

   Svara
   • Olof

     /  08/14/2019

    Ja, de följer varandra väldigt nära och som Fnordspotting påpekade i sin bloggpost härom dagen så är det ju inget nytt i sig. Det som är nytt är just skiftet från rätt torra och inte så vinklade tidningar över till aktivism.

    Jag skulle tippa på att DN kanske vet om vad som hänt, men till skillnad från i USAs bredare åsiktslandskap, så blir det inte lika tydligt att den andra halvan av media gör narr av aktivismen och trovärdigheten sjunker som en sten.

    Jag tror det är en starkt bidragande bakgrund till DN’s angrepp på altmedia. De är paniskt rädda att t.ex NI skulle utvecklas till motsvarigheten till Fox till deras CNN.

    För fällan som NYT har hamnat i är att när man vinklade allt mer så lämnade de läsare som inte ville betala för propagandan. Och nu har man inget handlingsutrymme för att återskapa förtroendet för ekonomin är beroende av den vänster man valt som kundgrupp och de lämnar om man inte gör som de vill.

    DN har ju en lite bättre situation i det svenska medielandskapet, som ju blir tydligt i posten ang filterbubblor några poster upp som Jans gjorde. Så länge hela landskapet är rätt likriktat vänster är risken inte lika stor. (Och det är det, Anders Lindberg påvisade ironisk nog problemet för några månader sedan när han klagade på att det inte fanns någon riktig vänstermedia i Sverige – vilket har en naturlig förklaring, det finns inget ekonomiskt tomrum på vänsterkanten eftersom MSM i Sverige ligger så långt vänster ut. Vilket är anledningen till att t.ex Politism inte funkar ekonomiskt medans det tydligen finns utrymme för hela fyra rätt stora långt-höger till mitten-höger tidningar.)

    Men eftersom DN nu sitter fast där, och sannolikt snabbt skulle börja få kampanjer mot sig och massuppsägningar av prenumerationer precis som NYT om de ens sätter rubriker fel, så måste de slåss för att altmedia absolut inte får börja legitimiseras.

    Svara
    • ”För fällan som NYT har hamnat i är att när man vinklade allt mer så lämnade de läsare som inte ville betala för propagandan. Och nu har man inget handlingsutrymme för att återskapa förtroendet för ekonomin är beroende av den vänster man valt som kundgrupp och de lämnar om man inte gör som de vill.”

     Det blir en återgång till media som det såg ut … tja, tidigt 1900-tal, kanske? Någon som vet?
     Det jag menar är att alla kommersiella medier har en väldigt tydligt politisk framtoning, och man är beroende av att sälja till en viss grupp.

     Det man förlorar är reklamintäkter. Det som fanns på mitten av 1900-talet, med ganska måttliga tidningar i politikens mittfåra, är svårt att återskapa. Större publik – nästan ”alla” för vissa större tidningar – betydde att nästan alla ville annonsera där.

     Svara
 21. Alla spår skall bort …

  ”Warden overseeing jail where Jeffrey Epstein died is reassigned”
  https://nypost.com/2019/08/13/warden-overseeing-jail-where-jeffrey-epstein-died-is-reassigned/

  Svara
 22. Gorby

   /  08/14/2019
  Svara
 23. Frida Gustavlin

   /  08/14/2019

  Stefan Löfven pekar ut de rika snorungarnas knarkande i Djursholm som skulden till skjutningar, dödande, och andra problemen i förorten. Det är givet att de välbärgade drogkonsumenterna göder den organiserade brottsligheten. Men vad vill Stefan Löfven? Ska han sätta in insatser i Djursholm, öppna fritidsgård? Nä, han pekar finger och säger att de får sluta. Bra där, men passa samtidigt på att peka finger åt försäljarna, sluta sälja.

  Statsministerns uttalande smakar tyvärr som att han positionerar sig, han vill uppenbarligen polarisera och skapa konflikt, inte lösa problem. Ett beteende som genomsyrar hans regering. Bra exempel på detta är Ygemans senaste norgeuttalande, Strandhälls korkade twittrande.

  Damkronorna har också problem, de är så usla att de åkt ner i B-serien, men vill ändå ha samma ersättning som karlarna, vägrar åka på träningsläger. Bra, C-serien nästa, blir nog ännu lättare att motivera hög ersättning där.

  https://www.expressen.se/sport/hockey/just-nu-alla-spelare-bojkottar-landslaget/

  Svara
  • Senior

    /  08/14/2019

   Ja, tillsammans med expressens senaste massiva kampanj mot Djursholm, de försöker uppenbarligen väcka liv i ”klassfrågan” igen.

   Svara
  • x

    /  08/14/2019

   Svara
  • weasel

    /  08/14/2019

   Att de boende i Djursholm festknarkar är alltså förklaringen till att folk spränger bomber i Malmö och avrättar varandra i Göteborg ?
   Ja, det låter ju ganska logiskt.
   Om man har Stefan Löfvens hjärna.

   Det är en jävla tur att det inte festknarkas i Oslo för då skulle det ju skjutas lika mycket i Norge som i Sverige…
   Precis som Frida säger måste i alla fall ungdomarna i Djursholm få hjälp ! Samhället måste satsa på aktiviteter och fritidsgårdar så att ungdomarna i Djursholm slipper leva i utanförskap och narkotikamissbruk.
   ”Det behövs förebyggande sociala insatser”, som det brukar heta.

   Svara
  • hllviken

    /  08/15/2019

   …de rika snortungarna i Djursholm… 🙂

   Svara
 24. Ofrivillig svenska

   /  08/14/2019

  Ang. påverkans- och destabiliseringsåtgärder är det bara att se på det överallt grasserande självhatet i väst. Det förekommer inget liknande i Asien, Afrika, Sydamerika och forna Sovjet av den anledningen att det är noggrant orkestrerat sedan iaf andra världskrigets slut via sk ”freds”- & ”miljö”-rörelser, individer & grupperingar inom universitets- & forskarvärlden, media m.m. Forna Sovjet ville försvaga och bromsa västs försprång inom alla områden och sedan dess har det muterat till vad som sker idag och vilka som driver det. Klimattotalisterna säger det ju helt öppet, det heter alltid att ”västs livsstil / konsumtion / energiförbrukning etc är ohållbar” men aldrig sägs detsamma om övriga världen. Det hela går ut på att besegra / gå om västvärlden; inte genom egna framsteg utan genom att se till att vi självmant backar på alla plan. Ta plastförbud ”för havens bästa” – västs plast hamnar inte i haven (bortsett från ”miljöhantering gnm sopexport i stället för ex.vis förbränning, men det är ju miljöfolket själva som drivit igenom), likaså med flygförbud och allt annat. Om väst försvagar sig själv till stenåldersnivå blir någon annan ”herre på täppan”…mer än så behöver väl inte skrivas ut. Jag fattar inte att inte fler verkar se faran med klimathysterin i stället för att så fort det inte är snö- eller köldrekord häva ur sig saker som ”tänk om det är så här det ska vara framöver” osv. Nej, folk lyder och köper tygkassar samt håller käft. Extra illa är det att snart sagt varenda företag har hoppat på ”hållbarhets”-tåget på väg mot stenåldern, allt & alla tycks vika sig (utom asylantinvasionen), det känns fan hopplöst. Hoppas på läsligt inlägg, lyckas inte korrläsa annat än några rader på min skadade lilla skärm.

  Svara
  • x

    /  08/14/2019

   @Ofrivillig svenska
   Helt rätt, de s.k. freds- och miljörörelserna är skapade enbart för försvaga vår försvarsvilja och dränera vårt lands ekonomi.

   Svara
  • Senior

    /  08/14/2019

   Precis så.

   Svara
  • Väst är särskilt mottagligt för skuldkänslor genom den mentala parasiten ”progressivism” eller ”liberalism” (vilken är en efterföljare till några av de riktigt skuldfrossande protestantiska kulterna.)

   Svara
  • Jans

    /  08/14/2019

   Helt rätt.
   Större delen av världen utanför väst är stabil, fredlig och blomstrande tack vare Putin.

   Svara
   • Senior

     /  08/14/2019

    Snarare tack vare att de till skillnad mot Sverige inte låter sig påverkas av ”Putin”.

    Svara
    • Jans

      /  08/15/2019

     Jisses, du fattade inte ironin alltså?
     Eller tycker du världen utanför väst i till största delen är stabil, fredlig och blomstrande?

     Svara
  • Olof

    /  08/14/2019

   Som sagt, jag tänker ta klimatalarmismen på allvar den dagen Greta propagerar för att vi skall invadera Norge för att stänga ner oljeproduktionen och Miljöpartiet kräver hundra nya kärnreaktorer.

   För precis som du säger, resultatet av att vi drar ner på användandet av olja blir inte att användandet minskar utan att någon annan använder samma olja istället. Det är som att försöka laga ett såll med tandpetare istället för att stänga av vattenkranen. Det som pumpas upp kommer att brännas.

   Men som sagt, jag tror inte det kommer hända speciellt mycket heller. Man märker på det som hände med gula västarna i Frankrike att vi redan ligger på gränsen till vad väljarna tolererar. De politiker som försöker driva en snabb minskning av koldioxiden, eller kanske man snarare borde säga, minskning av energiförbrukningen, på ett sätt som faktiskt skulle påverka allmänheten mer än på marginalen kommer helt enkelt mötas av ekologiska facklor och högafflar.

   Svara
 25. x

   /  08/14/2019

  Svara
  • Om allt tillrättaläggs, förklaras och censureras efter dagens mode är det inte ett museum längre.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  08/14/2019

    Nationalmuseum har mängder med rättskolade intendenter som varsamt lyssnat på hur man ska beskriva omvärlden. Utställningen blir nästan löjligt samtida, texterna som debattartikeln återger kommer säkert bli minst lika museisala som konstverken i sig.

    Förhoppningsvis kommer bildade män och kvinnor titta till baka på vår tid och fråga sig hur enfalden kunde bli så utbredd.

    Svara
 26. x

   /  08/14/2019

  Tänk vad många brott skulle kunna klaras upp om Sverige införde samma system.
  Dessutom skulle det omöjliggöra ständiga identitetsbyten för att t.ex. kunna få multipla bidrag.

  Svara
  • x

    /  08/14/2019

   Ännu bättre med ett sådant centralt register på EU-nivå.

   Svara
  • Spännande att inte bara Sverige har usla kontroller.

   Funderar på hur överbelastat Sveriges diverse system hade varit om man fått söka asyl i landskap istället för land. Tio identiteter? Vad sägs om tjugofem!
   Tänk vilken hyresmarknad vi skulle ha, till och med i Norrland! Tänk så bra sjukvård och vattenrening skulle klara av den fantastiska befolkningsökningen!
   Ett Stockholm med tio miljoner invånare, ofta tjugo-trettio i en etta?

   ”Anything is possible with Commander Cuckoo Bananas in charge!”
   (Homer Simpson talade förvisso om Bush d.y.)

   Svara
  • Jans

    /  08/14/2019

   ”Initiativet har väckt stora protester från organisationer som kämpar för barns rättigheter”

   Underförstått, de som protesterar vet att det fuskas.

   Svara
 27. info

   /  08/14/2019

  Svara
  • lensof

    /  08/14/2019

   Men hon använder nog inga sugrör…

   Svara
  • Ivar L

    /  08/14/2019

   Undrar hur mycket olja som skulle gå åt att producera segelbåtar så det räcker till alla människors USA-resor?

   Svara
  • Jans

    /  08/14/2019

   Ser inte ut att vara Sverige i bakgrunden, är det Monaco eller Storbritannien?
   Hur som helst, hur tog sig DN dit och hur tar de sig till USA sedan för att rapportera när hon anländer? Tänk bara hela pressuppbådet som nu skall åka över Atlanten för att skildra spektaklets alla detaljer… Många plastbåt… flygresor blir det. Allt för klimatet.

   Svara
   • weasel

     /  08/14/2019

    Bra att Greta inte bara sysslar med populism utan faktiskt visar att det finns miljövänligare och klimatsmartare alternativ än flygresor för folk som vill/måste åka från Sverige till USA !
    Förresten,…är det någon som har telefonnumret till det där företaget som erbjuder båtresor till USA för 0 kronor ? : /

    Förresten nr 2….är det någon som vet om Greta har retur-biljett på båten ?

    Svara
 28. Varje individ som söker sanningen kommer finna den exponerad lika tydligt som månen och stjärnorna på natthimlen och med Internet har det blivit allt lättare att avslöja lögner och finna sanningen. Lögnarblaskor som NYT och DN ligger naturligtvis extremt risigt till. De har lyckats lura kvar lite idioter genom skripskadade sociala medier, där flöden kan kontrolleras och sannijng kan shadowbannas, men det har varit en kort respit.

  Svara
 29. Frida Gustavlin

   /  08/14/2019

  Elaine Ekesvärd skriver att rasismen är större bland invandrare än bland svenskar.

  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/0nbMAM/vi-drabbas-av-rasism–fran-invandrare

  Svara
  • Olof

    /  08/15/2019

   Haha, börjar poletten trilla ner nu eller har Elaine samlat mod eller blivit rädd nog för att bryta sig ur åsiktskorridoren?

   ”Jag förstår inte logiken i att vara invandrare och rasist, men jag är som många andra mörkhyade och svarta drabbad av det ologiska fenomenet rasistiska invandrare.”

   En del av problemet Elaine har är att hon kanske är rätt söt men hon är inte så smart. Människor gillar att dela in varandra i grupper. I brist på indikatorer som hudfärg gör vi det med hårfärg, klädstil, musiksmak, ålder, kön, vad som helst. Sen definierar vi ingruppen som ‘vi’ och utgruppen som ‘den andre’. Och sen kan konkurrensen börja, må bästa grupp vinna!

   Innan identitetspolitiken gjorde det poppis igen hade vi i väst kommit rätt långt med att försöka göra den typen av gruppindelningar baserade på fysiskt utseende (som indikator för klan) till något man inte såg som en definierande del för någons identitet. Men det har inte skett någon annanstans i världen.

   Och med identitetspolitikens intåg tror jag vi kan glömma att försöka lägga rasismen till historien.

   Logiken är inte det minsta svår att förstå. Ser du annorlunda ut är du inte en del av samma genetiska klan. Altså konkurrerar du om resurser som klanen kan använda för sin egen del istället. Hade det inte funnits somalier skulle afghanerna kunnat få mer jobb och bidrag. Hade det inte funnits syrier skulle irakierna få resurserna… etc etc. Något som är inbyggt på genetisk nivå och överförs till nya förhållanden. Bedriften i väst att nästan övervinna genernas stenhårda logik genom en kombination av överflöd och samhällsbyggen som ersätter klanen med staten var en nästan osannolik bedrift. Så länge den varade.

   Men Elaine är nästan patologiskt assimilerad i sin svenskhet (lol, polisanmäla en afghan för hmf i en fb post… som sagt, barn springer till till mamma när de andra ungarna är elaka. Mamma staten.). Hon är ju knappt ett subjekt, utan ett objekt att programmeras av den sociala ingenjörskonsten. Så har hon fått lära sig att ‘invandrare’ är en grupp i sig så tror hon faktiskt på det och får för sig att det är ett ologiskt fenomen med ‘rasistiska invandrare’, när det är naturstadiet för större delen av världen idag och hela världen under hundratustentals år tillbaka.

   Men jag antar att de inte gick in på det där på djupet på Södertörn. Förmodligen viktigare med svenskt ansvar för slavhandeln.

   Det där är en stor del av anledningen att jag inte är speciellt rädd för någon magisk svenskar-i-minoritet gräns. Som sagt, de är rasistiska som fan och hatar varandra långt mer än de tycker illa om svenskarna.

   Blir det problem sätter vi stängsel runt och mellan ghettona och blir det för hög population kan vi öppna mellan dem och sända etnisk-konflikt reality tv.

   Ja, lite mer formaliserat än vad vi redan gör då. För de där ”gänguppgörelserna” har inte helt sällan rätt tydliga etniska linjer med…

   Svara
   • weasel

     /  08/15/2019

    ”Jag förstår inte logiken i att vara invandrare och rasist”

    Vad är det som är så svårt att förstå med det ?
    Om 100 % av Sveriges invandrare vore exempelvis afghaner så skulle det vara lite svårt att förstå logiken, men eftersom Sverige har tagit emot invandrare från över 200 olika länder så är det väl inte det minsta konstigt att en hel del av dessa invandrare har en rasistisk syn på diverse andra invandrare.

    Och även om nu 100 % av invandrarna vore afghaner så är det inte så svårt att förstå logiken – eftersom en hel del av dessa säkerligen skulle ha en rasistisk syn på svenskar.
    Jag tror att Elaine gör det klassiska felet – att ”dra alla invandrare över en kam” .
    Att en invandrad Kurd ogillar en invandrad Turk är väl inte ett dugg konstigare än att en infödd svensk ogillar en invandrad Turk ?
    Tvärtom är det väl faktiskt mindre konstigt om man tänker efter.

    Svara
    • Olof

      /  08/15/2019

     Vi behöver inte ens gå så långt som att afghanerna skulle ha åsikter om svenskarna, det frodas ju gott om rasism internt i afghanistan mellan de olika etniciteterna. I och för sig verkar det vara en viss övervikt på hazarer som tagit sig hit.

     ”Tvärtom är det väl faktiskt mindre konstigt om man tänker efter.”

     Ja, det är ju inte svenskarna som gjort att det inte var så trivsamt i hemlandet…

     Svara
 30. MiT

   /  08/15/2019

  Svara
 31. hllviken

   /  08/15/2019

  Svara
 32. info

   /  08/15/2019

  Svara
 33. info

   /  08/15/2019

  Svara
 34. info

   /  08/15/2019

  Ekofascismen breder ut sig

  ”När skjutningen i El Paso inträffade för en vecka sedan så var vänsterpressen snabb med att lägga skulden på president Donald Trump. Hans politik att sätta stopp för den illegala invandringen från Mexiko hade, menade man, uppmuntrat Vitmakt-rörelsen till att handgripligen skjuta ihjäl invandrade mexikaner i El Paso.”

  ”En av de få journalister som inte köpte detta förenklade budskap var Linda Nordlund på Expressen. Hon skriver: ”Strax innan dådet postade gärningsmannen ett manifest på nätet, där han förklarar sina motiv. ”Hela mitt liv har jag förberett mig inför en framtid som inte längre finns”, skriver han. Lösningen är därför, enligt hans vridna logik, att stoppa miljöhotet från överbefolkning genom att kasta ut latinamerikanska immigranter. Han tror inte att USA kommer att genomföra de nödvändiga åtgärderna mot klimatkrisen om landet inte är etniskt homogent – det vill säga vitt.”

  Hon skriver vidare: ”Det påminner om somliga, radikala miljöaktivisters övertygelse om att Jorden vore en bättre plats utan människan. Att all mänsklig aktivitet stör jungfruliga ekosystem, och att det bästa vore om människosläktet slutade reproducera sig för miljöns skull. Men i ekofascisternas version är det inte hela mänskligheten som är en parasit på planeten, utan bara vissa (icke-vita) grupper.””
  http://www.klimatupplysningen.se/2019/08/11/ekofascismen-breder-ut-sig/

  Svara
 1. Pedofili och utpressning? – Är det en anledning till att svenska politiker förstör Sverige? | Vetenskapliga partiet
 2. Året som gick del 3 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: